Handleiding Distrifood Dynamics Supermarktdata Basic

Page 1

Handleiding Distrifood Dynamics Supermarktdata Basis

versie 1.0


Aan de slag met Distrifood Dynamics Wat is Distrifood Dynamics? Distrifood Dynamics is de online database met informatie over supermarkten in Nederland. Met het Distrifood Dynamics Supermarktdata Basis-pakket blijft u optimaal op de hoogte van ontwikkelingen in de retailmarkt en heeft u altijd en overal toegang tot winkeldetails, formuledetails en veranderingen in het Nederlandse retaillandschap. Maakt u gebruik van Distrifood Dynamics Supermarktdata Plus, Consumentprofielen of CategoryScan? Dan heeft u ook inzicht in de sociaal-demografische eigenschappen van verzorgingsgebieden op winkelniveau en de tools in handen om het omzetpotentieel voor een bepaalde categorie te berekenen. Daarnaast beschikt u over handige selectie- en exporttools. In deze handleiding vindt u beknopte instructies zodat u snel aan de slag kunt met Distrifood Dynamics. Wij raden u aan om hier even rustig de tijd voor te nemen. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord op telefoonnummer: 088 – 584 06 79 of stuur een e-mail naar: distrifooddynamics@vakmedianet.nl


Snel aan de slag in 6 stappen

1

Voor de eerste keer inloggen

2

Stel uw rayon samen

3

Het dashboard - uw persoonlijke pagina

4

In Detail - winkelgegevens

5

Winkelpagina - verzorgingsgebied winkel

6

Formulepagina - kerngegevens


Stap 1 Voor de eerste keer inloggen Wat is een rayon? De eerste keer dat u inlogt, kunt u uw persoonlijke rayon samenstellen. Een rayon is een door u gedefinieerde set van winkels. Het instellen van het rayon kan het gebruik van Distrifood Dynamics sneller en overzichtelijker maken, doordat u snellere toegang heeft tot de winkels waarmee u in de praktijk werkt.

Wanneer is het handig om een rayon in te stellen? U bezoekt altijd dezelfde winkels in een bepaald postcodegebied en of provincie, bijvoorbeeld omdat u winkelaccountmanager bent in een bepaalde regio of voor een bepaalde formule. U houdt daarnaast natuurlijk wel altijd toegang tot alle winkels in Nederland.

Wanneer is het niet nodig om een rayon in te stellen? Als u winkels in heel Nederland bezoekt of als u bijvoorbeeld alleen inzicht wilt hebben in adresgegevens van winkels in Nederland.


Stap 2 Stel uw rayon samen

(Als u geen rayon wilt samenstellen, kunt u door naar stap 3)

1. Check of de knop 'voeg winkels toe' rood is

Onder de knop “mijn rayon” vindt u alle winkels uit uw rayon.

De knop “voeg winkels toe” gebruikt u als u een winkel wilt toevoegen aan uw rayon.

2. Maak een selectie van winkels

Pas de filters toe in de linkerkolom om een set van winkels samen te stellen. U wilt bijvoorbeeld alle Albert Heijn-winkels uit de provincie Gelderland aan uw rayon toevoegen.


Stap 2 vervolg Stel uw rayon samen

(Als u geen rayon wilt samenstellen, kunt u door naar stap 3)

3. Selecteer de gewenste winkels door op het plusteken te klikken Als u op de rode plus klikt, ziet u dat de achtergrond van de winkel rood wordt. Winkels met een rode achtergrond zijn aan uw rayon toegevoegd. Klikt u op de rode min, dan wordt de winkel weer verwijderd uit uw rayon. De achtergrond wordt weer wit.

4. Maak een selectie van winkels

U kunt uw rayon altijd wijzigen door te klikken op de link “mijn rayon�.


Stap 3 Het dashboard Uw persoonlijke startpagina Iedere keer dat u inlogt, is het persoonlijke dashboard uw vertrekpunt. Als u een rayon heeft ingesteld, ontsluit het dashboard alleen informatie over uw rayon. Heeft u geen rayon ingesteld, dan vindt u informatie over alle winkels in Nederland.

Hier kunt u een willekeurige zoekopdracht invoeren, bijvoorbeeld: Coop Amsterdam.

Snelkoppelingen naar informatie over formules .

Notificaties van winkels en formules uit uw rayon.


Stap 4 In Detail – toegang tot winkels en formules 1. U opent de 'In Detail'-pagina door te klikken op 'In Detail' in de hoofdnavigatie

2. Snel naar een specifieke winkel- of formuledetailpagina Als u de details van een specifieke winkel of formule zoekt, kunt u deze snel vinden door de snelkoppelingen te gebruiken. Als u een winkel of formule selecteert, komt u terecht op de winkeldetailpagina of de formuledetailpagina.


Stap 4 vervolg In Detail – toegang tot winkels en formules 3. Hoe maakt u een selectie van winkels? Wanneer u een selectie wilt maken van meer dan één winkel in het winkelbestand , kunt u de dynamische filters aan de linkerkant van het scherm gebruiken. Stel u wilt een selectie samenstellen van alle Albert Heijn-franchisers in de provincie Friesland met een vvo van minimaal 800 vierkante meter. Stap 1: selecteer de knop “alle winkels”.

Stap 2: stel de filters in op [Friesland] [Albert Heijn] [Franchise] [vanaf 800].

Stap 3: klik op “zoeken”.

Stap 4: de resultaten van uw filteropdracht worden getoond. Als u de selectie wilt verfijnen of vergroten, kunt u gewoon weer de filters in de linkerkolom toepassen.


Stap 5 Winkelpagina - verzorgingsgebied U kunt op verschillende manier de individuele winkelpagina benaderen:

1. Vanuit “Dashboard” Wanneer u een selectie wilt maken van meer dan één winkel in het winkelbestand , kunt u de dynamische filters aan de linkerkant van het scherm gebruiken. Stel u wilt een selectie samenstellen van alle Albert Heijn-franchisers in de provincie Friesland met een vvo van minimaal 800 vierkante meter.

Klik op “bekijk filiaal” om te navigeren naar de gekozen winkelpagina.

2. Vanuit “InDetail”

Klik op de winkel om te navigeren naar de gekozen winkelpagina.


Stap 5 vervolg Winkelpagina - verzorgingsgebied 3. De individuele winkelpagina

Op de individuele winkelpagina kunt u, naast de kerngegevens van een supermarkt, het standaard verzorgingsgebied (postcodes), het totaal aantal huishoudens in het gebied en de concurrentie van de gekozen winkel zien.

4. Het kaartje van het verzorgingsgebied kan in fullscreenmodus worden getoond


Stap 5 vervolg Winkelpagina - verzorgingsgebied 5. Winkelnotificaties

Hier vindt u alle notificaties die over de gekozen winkel bekend zijn.


Stap 6 Formulepagina - kerngegevens 1. Kengetallen Op de formulepagina vindt u de belangrijkste kengetallen per formule, zoals: omzet, aantal winkels, vvo, marktaandeel. Naast de recente cijfers kunt u in het grafiekje zien hoe de kengetallen zich in de afgelopen 5 jaar hebben ontwikkeld. De formulekengetallen kunnen worden geëxporteerd naar een pdf-bestand.

Hier kunt u een kengetal kiezen dat u uitgebeeld wilt zien in het grafiekje.

Omzet over het afgelopen boekjaar in miljoen euro’s.

Het actuele winkelaantal van de formule. Het actuele gemiddelde verkoopvloeroppervlak van de formule.

Hier kunt u in één oogopslag zien in welke provincie de formule winkels heeft.


Stap 6 vervolg Formulepagina - kerngegevens 2. Functionarissen Naast de kengetallen vindt u bij het onderdeel formules de namen van de belangrijkste functionarissen die werkzaam zijn op het hoofkantoor van de gekozen supermarktorganisatie.

3. Verzorgingsgebied formule


Stap 6 Formulepagina - kerngegevens 4. Formulenotificaties Bij het onderdeel formulenotificaties ziet u alle mutaties, zowel op formule- als winkelniveau.


Tot slot Distrifood Dynamics is volop in ontwikkeling. De komende tijd zullen functionaliteiten worden toegevoegd en doorontwikkeld. Wij hopen dat u veel plezier en profijt zult hebben van ons nieuwe product.

Meer informatie Indien u na het lezen van deze handleiding nog vragen heeft over de functionaliteiten van de applicatie, kunt u contact opnemen met content coรถrdinator Edyta Hop-Deminska.

Contactgegevens Uitgeefdirecteur

Gerbert Tiecken

Accountmanager

Danny van Haren dannyvanharen@vakmedianet.nl 088 58 40 713 | 06 20 74 30 22

Contentcoรถrdinator

Edyta Hop-Demiล ska edytahop@vakmedianet.nl 088 58 40 679

Website

www.distrifooddynamics.nl