Page 1

Maxolen Hungรกria Kft. 7400 Kaposvรกr, Alkotmรกny u. 24. Tel.: 82/425-136 Fax: 82/425-352 e-mail: maxolen@maxolen.hu www.maxolen.hu


Kedves Partnerünk és Leendő Partnerünk! Engedjék meg, hogy felhívjam szíves figyelmüket cégünk, a Maxolen Hungária Kft által forgalmazott autóápolási termékekre és az erre a célra speciálisan kifejlesztett munkaeszközeinkre! Autóápolási termékeinket Svájcban, a magas színvonalú termék kutatási-és gyártási kultúrájáról közismert országban állítják elő. A Max Lehner AG-t 1960-ban alapították Zürichben, és napjainkra az egyik vezető környezetbarát, új-és használt autók ápolásához szükséges termékeket gyártó céggé nőtte ki magát az európai piacon. A vállalat nagymérvű fejlődése a minőségi termékein és az átlátható, optimális rendszeren nyugszik, mely rendszer összeköti a Maxolen autóápolási termékeket, a kellékeket és a technikai eszközöket, gépeket. Magyarországon a termékeket a Maxolen Hungária Kft 1993-tól márkaképviseleteként kizárólagossággal forgalmazza. A hazai piacon kiemelkedően magas részt tudhatunk magunkénak, amely a tudatosan felépített értékesítési hálózatunknak, felhasználóink folyamatos képzésének és továbbképzésének köszönhető. A Maxolen termékcsaládot elsősorban szakműhelyek részére fejlesztették ki. A felhasználóknak az anyagokat célszerű kiszerelésben - 5, 10, és 25 literes - könnyen kezelhető, jól záródó műanyag kannákban és 200 literes hordókban szállítjuk. Gépeink kialakításuk révén könnyen kezelhetők. Fordulatszámukat, teljesítményüket, speciális tartozékaikat, a polírkóc és a polírozófej anyagát több mint 15 év kísérletei alapján alakították ki. Tesztgépek kihelyezésével és személyre szabott vásárlási konstrukcióval igyekszünk elősegíteni a leghatékonyabb géppark kialakítását. Az általunk forgalmazott gépek teljeskörű szervizelését vállaljuk, a szervizelés időtartamára cseregépet biztosítunk. A termékek kiskereskedelmi forgalomban nem kaphatók. Csak így tudjuk garantálni, hogy a kiváló termékek megfelelő szaktudással párosulva biztosítsák ügyfeleink részére azt a minőséget, ami a Maxolen vállalatot már 40 éve jellemzi a nyugat-európai piacon. Minden termékünk, eszközünk és gépünk maradéktalanul megfelel az Európai Uniós előírásoknak. Köszönetünket fejezzük ki törzsvásárlóinknak a kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolatért, és kívánjuk, hogy termékeink felhasználásával növelhessék gazdasági sikereiket. Amennyiben termékeinkkel felkeltettük érdeklődésüket, tisztelettel kérem, tegyék lehetővé, hogy munkatársaink telephelyükön gyakorlati bemutatót tarthassanak. Üdvözlettel: Papp László tulajdonos ügyvezető-igazgató


Tisztítószerek Nr 11

Ablaktisztító (fagyásvédő koncentrátum)

Alkalmazási terület: Egész évben használható fagyásálló szer az autók ablaktisztító készülékébe. Eltávolít az ablaküvegről szilikon, rovar, kipuffogókból származó olajmaradványokat stb. Az autók lakkját nem támadja meg. Használati utasítás: Téli keverési arány: 1 rész Nr 11, 1 rész víz = fagyásálló kb. –26 ºC-ig 1 rész Nr 11, 2 rész víz = fagyásálló kb. –19 ºC-ig 1 rész Nr 11, 3 rész víz = fagyásálló kb. –14 ºC-ig 1 rész Nr 11, 4 rész víz = fagyásálló kb. –11 ºC-ig Nyári keverési arány: 1 rész Nr11, 10-15 rész víz A flakon/kanna mindig zárva tartandó!

Nr 11 EU

Ablaktisztító (fagyásvédő koncentrátum)

Alkalmazási terület: Az autók ablaktisztító készülékébe tölthető fagyásálló szer. Időjárási viszonyoktól függetlenül egész évben használható. Az ablaküvegről eltávolítja a szilikon-, rovarszennyeződéseket, a kipufogóból származó olajmaradványokat. Az autók lakkját nem támadja meg. Használati utasítás: Téli keverési arány: 1 rész Nr EU11, 1 rész víz = fagyásálló kb. –20 ºC-ig 1 rész Nr EU11, 2 rész víz = fagyásálló kb. –10 ºC-ig 1 rész Nr EU11, 3 rész víz = fagyásálló kb. –7,6 ºC-ig 1 rész Nr EU11, 4 rész víz = fagyásálló kb. –6,4 ºC-ig Nyári keverési arány: 1 rész NrEU11, 10-15 rész víz A flakon/kanna mindig zárva tartandó!

Nr 20 EU

Üvegtisztító (szilikon-és alkoholmentes)

Alkalmazási terület: Könnyedén megtisztítja az erősen szennyezett autóablakokat. Eltávolítja az üvegfelületekre rárakódott üzemanyagfoltokat, nikotinfüstöt. Tenzidalapú anyag. Használati utasítás: Felvihető töményen vagy 1:3 arányban vízzel higítva. Az anyagot felpermetezzük a tisztítandó felületre kézi permetező segítségével, majd törlőpapírral vagy mikroszálas kendővel letöröljük. Amennyiben a belső (pl. nikotin), vagy külső (pl. rovar) szennyeződések nagyobbak, indokolt lehet a felületet a Nr 35 és/vagy a Nr 67 termékkel előtisztítani.

Nr 32

Saubermen (koncentrátum)

Alkalmazási terület: Általános tisztítószer. Felhasználási területe hasonló a Nr 35 termékéhez, ugyanakkor tisztító hatása erősen lúgos kémhatása miatt fokozottabb. Kiegészítő tisztítóanyagként ajánlott. Tenzidalapú, nem tartalmaz foszfátokat, nitrátokat, szénhidrogéneket. Többek között kiválóan alkalmas karosszériák, motorok, textíliák, ponyvák, bőrök és műbőrök, garázspadló- és berendezések, csónakok, alumíniumtárgyak, műanyagtárgyak tisztítására, az autók szélvédő üvegére rászáradt rovarok eltávolítására.


Használati utasítás: A termék vízben oldható, higítani a szennyeződés mértékének megfelelően szükséges. 1:10-től 1:20-ig arányú oldat készítése ajánlott. A felvitt anyagot kb. 2-5 percig hatni hagyjuk. Ha szükséges, a folyamat közben ecsettel a szennyeződéseket meglazítjuk, végül nagynyomású vízsugárral átmossuk. Vigyázat! A folyadék vörös színű, ezért használatakor a világos felületeknél színelváltozást okozhat!

Nr 35

Általános tisztítószer (koncentrátum)

Alkalmazási terület: A környezetvédelmi előírásoknak maradéktalanul megfelelő, széles körben felhasználható színtelen anyag. Tenzidalapú. Különösen jól hasznosítható zárt víztisztítórendszerben. Többfunkciós termék: egyaránt alkalmas előmosásra, szilikonmentesítésre, valamint minden olyan szennyeződés megszüntetésére, amely normál körülmények között keletkezhet személy-és tehergépjárművek, tömegközlekedési eszközök belsejében és külső felületein. Alkalmas autófelnik napi szennyeződéseinek eltűntetésére, motormosásra, műanyag-és alumínium felületek tisztítására, az autó szélvédő üvegére rászáradt rovarok eltávolítására (amennyiben nem rendelkezünk Nr 67 speciális rovareltávolító anyaggal). A belső kárpitoknak új külsőt kölcsönöz: kárpittisztító géppel a legkülönbözőbb foltok (pl. vér, bor, nikotin) eltávolítása sem jelent akadályt. Továbbá baktériumölő hatása révén felhasználható hűtő élelmiszerszállító autók belső takarítására. Hatékonysága és egyszerű kezelése miatt a szállodaiparban is kiválóan alkalmazható szőnyegtisztításra, ülőgarnitúrák, kárpitok takarítására. A termék összetevői az olajos és zsíros szennyeződéseket kiválóan oldják, ezért a vendéglátóipari kiszolgáló egységekben található krómozott berendezések tisztítására is ajánljuk. Használati utasítás: A termék vízben oldható, higítani a szennyeződés mértékének megfelelően szükséges. Általánosan ajánlott higítási arány: 1:4. Az anyag célszerű és gazdaságos felhasználását kézi- vagy nyomástároló permetezővel biztosíthatjuk. Vékony réteget porlasszunk fel a felületre, majd kb. 2-5 percig hagyjuk hatni, szükség szerint ecsettel a szennyeződéseket lazítsuk meg, végül nagy nyomású vízzel öblítsük le. Nyári időszakban az oldatot személyautó ablakmosó tartályába is önthetjük, ebben az esetben az ajánlott higítási arány 1:40-1:50.

Nr 52

Padlótisztító

Alkalmazási terület: Speciális készítmény nehezen feloldható, lúgálló felületek tisztítására: pl. olaj-, zsír-, korom-, kátrány eltávolítására. Nem vehető igénybe alumínium, fa és linoleum kezelésére. Használati utasítás: A terméket a szennyeződés mértékének megfelelően 1:1-től 1:10-ig arányban vízzel felhigítjuk, a tisztítandó felületre egyenletesen felpermetezzük. Kis várakozási idő után vízborotvával alaposan leöblítjük. Az anyagot ne hagyjuk a felületen megszáradni!

Nr 200A

Habosító anyag (személygépjárművek tisztítására)

Alkalmazási terület: Általános tisztítószer előmosásra. Kiválóan leoldja a külső felületen keletkezett szennyeződéseket, kvarcport, zsíros, olajos foltokat, kormot. Csak habosítótartállyal vihető fel! Használati utasítás: Mielőtt szivaccsal lemosnánk az autót, permetezzük be a tisztítandó felületet a szennyeződés mértékének megfelelően. Ajánlott higítási arány: 1:20. A habosító anyag felvitelével elkerülhető az apró karcok, hologramok kialakulása, amelyeket a szivaccsal végzett dörzsöléssel okoznánk a lakkrétegen. Az anyag felvitele után az egész felületet nagy nyomású vízsugárral leveretjük. Ezután samponnal, szivaccsal átmossuk, majd bő csapvízzel átöblítjük. A rendszer működtetéséhez folyamatosan 6 Bar nyomást kell biztosítani.


Viaszok, polírok Szuper- viasz (szilikontartalmú)

Nr 2 A

Alkalmazási terület: A termék egyben tartalmaz oldószert és viaszréteget. Folyékony állapotú. Egyaránt alkalmas új járműveknél a gyári védőbevonatok eltűntetése utáni maradványok eltávolítására, vagy használt autókon keletkezett speciális foltok eltávolítására, különös tekintettel gépház tetők belső felületének, ajtó éleknek és csomagtartóknak kezelésére. Kitűnően ápolja és konzerválja az autók krómozott alkatrészeit. A viasz komponens tartós, magas fényű bevonatot eredményez. Használati utasítás: Az anyag főként kézi megmunkálásra ajánlott. A keményviaszt az alaposan megtisztított felületre polírkóccal vékony rétegben felhordjuk, megvárjuk, amíg közepesen megszárad. Ezután egy másik gombolyag tiszta polírkóccal áttörölve a felületet, folytatjuk a fényesítést.

Nr 5

Viaszpolírozó rózsaszínű (szilikonolajat tartalmaz)

Alkalmazási terület: Új és újszerű állapotban lévő autók lakkfelületeinek ápolására, tisztítására és konzerválására szolgál. Használati utasítás: A flakont használat előtt alaposan rázzuk fel! Nem alkalmazható napsütésben. Puha ruhával, körkörös mozdulatokkal egyenletesen vigyük fel a viaszpolírozót a lakk felületére, hagyjuk megszáradni. Ezután puha, szálmentes ruhával fényessítsük ki.

Nr 9

Viaszpolírpaszta (szilikontartalmú)

Alkalmazási terület: Egy munkafolyamatban tisztítja, polírozza és konzerválja a kifakult, oxidálódott, de nem teljesen matt lakkokat. Erős csiszolóhatása révén hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, tűnteti el a karcokat, az anyag viasztartalma pedig fényessé teszi a felületet. Használható krómozott tárgyak tisztítására és konzerválására is. Különösen azokhoz a felületrészekhez ajánljuk, amelyekhez polírozógéppel kevésbé lehet hozzáférni. A termékkel gépháztetők széleinek, lökhárítók, ajtókilincsek, esőcsatornák tisztítása és ápolása végezhető. Használati utasítás: Elsősorban kézi megmunkálásra ajánlott. A terméket az alaposan megtisztított felületre polírkóccal vékony rétegben felhordjuk. A felesleges anyagot Z 59 szivaccsal eltávolítjuk.

Nr 21 G

Csiszolópaszta (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Kiválóan alkalmas elhasználódott, oxidálódott lakkrétegek felfrissítésére, kisebb fényezési hibák korrigálására, valamint mélykarcok eltávolítására. Használati utasítás: Az alaposan megtisztított felületre kisebb mennyiséget felkenünk, majd az anyagot polírkóccal vagy polírozógéppel egyenletesen elterítjük. Ezt követően eltávolítjuk a közepes és finom karcokat, polírozógéppel Nr 24 vagy Nr 1A termékkel. A tisztító fázis után Nr 22 vagy Nr 46 anyaggal viaszoljuk a felületet, amelyet excenteres gép segítségével viszünk fel.


Nr 22

Viola színű viaszpolírozó (szilikonos)

Alkalmazási terület: Sötét, puha (magasabb fényhatású, sérülékenyebb) lakkok megmunkálására használható fel. Két fő összetevőt tartalmaz: az egyik komponenssel lehetővé válik az apróbb karcok eltűntetése, a másik alkotóelem finom viaszréteget von a felületre. Használati utasítás: Kézi és gépi megmunkálásra egyaránt alkalmas. Amennyiben géppel dolgozunk, egymást követően két típusút veszünk igénybe. Először Z 15 polírozógéppel alacsony és közepes fordulatszámon eltűntetjük a karcokat. Utána Z 15 géppel folytatjuk a munkát, amellyel védő viaszréteget képzünk a felületen. A viaszmaradékokat mikroszálas sapka (Z 48M) segítségével távolítjuk el. A flakont használat előtt alaposan rázzuk fel! Nem alkalmazható erős napsütésben!

Nr 24

Acrylpaszta (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Elsősorban kemény (akril) lakkok tisztításához, polírozásához használható, de kiválóan alkalmas erősen elhasználódott, oxidált fényezés felfrissítésére és tisztítására is. Használati utasítás: A megmunkálandó felületre polírkóccal vékony réteget viszünk fel, majd polírozógéppel egyenletesen eldolgozzuk. A tisztítás során ügyelnünk kell arra, hogy a lakktisztító ne száradjon meg, ezért a felületet Nr 54 polírvízzel nedvesen tartjuk. A polírozás végén a felületet Z 59 polírtörlő szivaccsal áttöröljük, ezután a következő termékek valamelyikével konzerváljuk: Nr 2A, Nr 22, Nr 46.

Nr 38

Gyorstisztító (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Speciális anyag, a lakkba süllyedt finom rozsdaszemcsék eltávolítására szolgál. Mechanikai és kémiai úton tisztít, a lakozott felületről leoldja a repülőrozsdát. Használati utasítás: Kézi és gépi megmunkálásra egyaránt alkalmas. Az anyagot bőségesen felkenjük a kezelendő felületre. Nedves állapotban, 3-15 percig tartó hatóidő után (a felületen az anyagot ne hagyjuk megszáradni, szükség esetén Nr 54 polírvízzel bepermetezzük) polírozógéppel a lakkot polírozzuk. A folyamat a kívánt hatás eléréséig többször is megismételhető. Ezt követően a következő anyagok valamelyikével konzerváljuk: Nr 22, Nr 46. A termék szemre és bőrre izgató hatású!

Nr 46

Evershine (szilikontartalmú)

Alkalmazási terület: A terméket tartósabb védőviaszréteg képzésére fejlesztették ki. Magas vaxtartalma miatt ellenáll a samponos mosásnak. A kezelt felület hónapokig mély fényű, por-és víztaszító marad. Az anyag sajátos összetevői megvédik a lakkot a Nap UV sugaraitól. Használati utasítás: Felhasználás előtt a felületről el kell távolítani a szennyeződéseket és a karcokat. Ezt követően az anyagot Z 15 excenteres géppel vagy polírkóccal felvisszük a megmunkálandó felületre. Kb. 10 perc hatóidő után Z 48 M mikroszálas kendővel áttöröljük.

Nr 54

Miracolo polírvíz

Alkalmazási terület: Speciális összetételű termék, amely megakadályozza, hogy a különböző polírozóanyagok a felületre tapadjanak. Használatával a munkaterület csúszóssá válik, ezáltal gyorsabban, könnyebben megmunkálhatóvá válik. A polírozóanyagok egyenletesebben vihetők fel, így sokkal jobb minőségű felület képezhető. Használati utasítás:


A polírozókorongot használat előtt nedvesítsük be az anyaggal, hogy a felület megpuhuljon, és ne okozzon sérülést a lakkrétegen.

Nr 62

Royal Pasta (teflontartalmú)

Alkalmazási terület: Teflontartalmú, különleges anyag: a gépi, kézi megmunkálás során létrejövő nagy hőmérsékleti ingadozások mellett is megtartja eredeti tulajdonságait. Kiváló minőségű polírozó és csiszoló termék. Főként közepesen kopott, matt és kemény lakkok tisztításához polírozásához ajánlott. A termék felhasználása után szilikontartalmú anyagokkal is képezhető védőviaszréteg. Használati utasítás: Gépi és kézi megmunkálásra egyaránt igénybe vehető. Használat előtt a flakont alaposan rázzuk fel! Ezután polírkóccal filmvastagságban vigyük fel az anyagot, körkörösen dörzsöljük, amíg a lakk fényes nem lesz. Egyszerre csak kisebb felületet kezeljünk. Gépi megmunkálásnál miután hasonló módon polírkóccal felvittük az anyagot a felületre, először a polírozógéppel alacsony fordulatszámon, alacsony hőmérséklet mellett a durva karcokat távolítjuk el, majd növelve a fordulatszámot a megemelkedett hőmérséklet hatására az anyag szemcseszerkezete szétrobban, ezáltal finom szemcseszerkezetűvé válik, így az apróbb karcok is eltűntethetők. Mindkét esetben vigyáznunk kell arra, hogy a paszta ne száradjon meg. Szükség esetén Nr 54 polírvíz permetezésével tartsuk nedvesen a felületet. A polírmaradványokat mikroszálas kendővel töröljük le. Végül védőviasszal konzerváljuk a felületet.

Nr 63

Polish Royal (teflontartalmú)

Alkalmazási terület: Mély fényhatású védőviasz, mindenfajta lakkot konzervál. Teflontartalmú, különleges anyag: a gépi, kézi megmunkálás során létrejövő nagy hőmérsékleti ingadozások mellett is megtartja eredeti tulajdonságait. Használati utasítás: A flakont használat előtt alaposan rázzuk fel! Az anyag felvitele Z 15 excenteres géppel (alacsony és közepes fordulatszámon) történik. Egyenletesen vigyük fel az anyagot a lakk felületére és hagyjuk megszáradni. Ezután tiszta mikroszálas kendővel Z 48 M eltávolítjuk a viaszmaradékot.

Nr 75

Fix Glanz (szilikontartalmú)

Alkalmazási terület: Egy munkafázisban tisztítja, fényezi és konzerválja a felületet. Folyékony viasz, amely a napi mosások során elvékonyodott védőréteget pótolja. Előnyös mindenfajta lakkfelület ápolására. Használati utasítás: A folyékony anyagot permetezővel felvisszük a felületre, mikroszálas kendővel széthordjuk, majd szárazra töröljük. A kezelés tartóssága 5-10 autómosás.

Nr 90

Soft Cut (szilikont nem tartalmaz)

Alkalmazási terület: Főként kényes és sötét lakkok tisztításához és hologram mentes polírozásához használandó speciális lakktisztító. Használati utasítás: A megmunkálandó felületre polírozókóccal filmvastagságban felkenjük és szakaszonként polírozógéppel polírozzuk. Durvább lakkhibák esetében előzetesen finom szemcséjű csiszoló papírral kell a hibákat korrigálni. A rászáradt lakktisztítóra vizet kel porlasztani és tovább polírozni. A maradványokat puha szálmentes ruhával töröljük le. Végül a megmunkált felületet viasz politurral vagy folyékony viasszal konzerváljuk.

Nr 91

NANO CUT (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Nagyteljesítményű csiszolópaszta autófényezők számára. A csiszolópaszta a lakk felületét elsimítja vagy egy részét eltávolítja, így egy tükörfényes, karcolásmentes felületet hoz létre. Extrém, mégis kíméletes csiszolóhatás mindennemű új,- keramik-, NANO- és öreg felületeken. Eltávolítja a porzárványok 1500-as csiszolása után keletkező karcokat a legrövidebb időn belül.


Nr 92

NANO DIAMOND (szilikon mentes)

Alkalmazási terület: Kiválóan alkalmas NANO- és keramik-lakkok megmunkálására is. 3000-es csiszolópapir- vagy abralon nyomokat eltüntet és egyidejűleg konzerválja a megmunkált felületet. Közvetlenül a lakk csiszolása után alkalmazható. Perfekt, hologrammentes felületet ad hagyományos és kemény lakkon. Puha és kemény, valamint birkaszőr polírozó koronggal egyaránt használható. Gépi megmunkáláskor könnyebbséget hoz a MIRACOLO használata – a polírozó korong könnyebben siklik a lakkfelületen.

Nr 94

Crystal Cut (UV lakkokhoz)

Alkalmazási terület: Nagy teljesítményű, szilikon mentes csizsolópaszta a lakkhibák kijavításánál keletkező karcok eltávolítására. Crytal Cut rendkívül hatékony csiszoló anyagot tartalmaz és speciális adalékanyagok segítségével egy nagyon hatékony de mégis lakkímélő hatású készítmény. Speciálisan a kermaik és UV fénnyel keményített lakkok csiszolására alkalmas. Hajólakkok csiszolására is alkalmas.

Nr 95

Perfekt Gyöngy (szilikonolajat tartalmaz)

Alkalmazási terület: Perfekt gyöngy egy lakk-konzerváló készítmény, PTFE bázison alapszik. Perfekt gyöngy biztosít mindenfajta lakkfelületen hosszú időn keresztül vízlepergető hatást, samponállóságot, védi a nap U.V. sugarai ellen és a szokványos politúroktól lényegesen huzamosabb ideig tartó fényességet ad. Felhasználása kézi vagy gépi úton történhet. Fontos: Használat után a kanna mindig zárva tartandó. Közvetlen napsütésben nem használható.

Nr 90

Perfect Cut (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Speciális csiszolópaszta mindennemű használt autó fényezéséhez. Eldolgozása könnyű. Használata perfekt mély fényt eredményez. A karcokat nem egyszerűen zsiradékkal fedi, hanem eltávolítja ezeket. Használati utasítás: A terméket szakaszonként visszük fel a megdolgozandó felületre és csiszológéppel eldolgozzuk. Szükség esetén a munkaütemet megismételjük. Porképződés esetén a munkafelületre vizet porlasztunk. A Perfect Cut maradványokat Miracolo segítségével távolítjuk el. Befejezésül a lakkot konzerválni kell.

Műanyag-, gumi-, bőrápolók és tisztítók Nr 3

Gumitisztító-, és konzerváló (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Kizárólag gumifelületek (pl. abroncsok, lábtörlők) ápolására és tisztítására szolgál. Használatával a gumirészek visszanyerik természetes fényüket. Vékony védőréteg is képződik, ezért a kezelt felület víztaszítóvá válik. A termék festékanyagot nem tartalmaz. Használati utasítás: Figyelem! Az anyag vízben nem oldható! A megtisztított gumitárgyakra a szert permetezővel felvisszük vagy szivaccsal bedörzsöljük. Az eldolgozott anyagot száradni hagyjuk.

Nr 37

Plasto-Clean (szilikontartalmú)

Alkalmazási terület: Belső műanyag- és gumifelületek ápolására kiválóan alkalmas. A motortérben is jól felhasználható. A kezelt felület vízlepergető, antisztatikus és selyemfényű lesz.


Használati utasítás: Utastérben: Az anyagot a megtisztított felületre szivaccsal vagy ecsettel felvisszük, mikroszálas kendővel vagy törlőkendővel egyenletesen eloszlatjuk, és száradni hagyjuk. Ha a kezelés során az anyag a szélvédőre kerül, Nr 20 üvegtisztítóval távolítjuk el. Gumikra és a motortérben: Az előzőleg gondosan megtisztított és megszárított felületet kézi permetezővel vékonyan bepermetezzük, mikroszálas kendővel eldolgozzuk és száradni hagyjuk. A termék nem higítható!

Nr 39 S

Műanyag-, és gumitisztító (szilikonmentes) fekete

Alkalmazási terület: Műanyagalapú festék, szürke (G) és fekete (S) kivitelben. Műanyag-és gumitárgyak elhasználódott, elporladt felületét regenerálja, védi a további korróziótól. Nyitható autótetők átszínezésére és konzerválására szolgál. Ellenáll az UV sugarak bomlasztó hatásának. Használati utasítás: Először zsírtalanítsuk a megmunkálandó felületet Nr 20 vagy Nr 35 termékkel. Várjuk meg, amíg a felület megszárad, majd ecsettel vagy szivaccsal hordjuk fel az anyagot. Kevés vízzel higítsuk, hogy egyenletesen szétteríthető legyen. Ha a festék fedőhatása nem kielégítő, 15-20 perc elteltével újabb réteget kenhetünk fel. A festék kb. 20 perc alatt szárad meg. A megmunkáláshoz szükséges hőmérséklet 15-25 C.

Nr 40

Bőr, műbőr ápolókrém (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Kitűnően alkalmas bőr és műbőr felületek tisztítására, ápolására valamint konzerválására. Használati utasítás: Az anyagot mikroszálas kendővel felvisszük az előzőleg megtisztított, zsírtalanított felületre, majd egy tiszta kendővel szárazra töröljük. A termék nem higítható!

Nr 47

Plasto-Shine műanyagfényező

(szilikontartalmú)

Alkalmazási terület: Konzerválja a gumi-és műanyag részeket, eltávolítja a polírozás maradványait. Külső felületek kezelésére ajánlott. Tartós hatású. Használati utasítás: Az anyagot szivaccsal vagy ecsettel vékonyan felvisszük az előzőleg megtisztított felületre, és hagyjuk megszáradni. Az anyag vízben nem oldható!

Nr 57

Care Medium O.L.M. (szilikontartalmú)

Alkalmazási terület: Bőr, műbőr és általánosaan műanyag, gumik ápolására alkalmas oldószermentes ápoló készítmény, külső és belső használatra , szilikonolajat tartalmaz. A megmunkált felületet felfrissíti, ápolja, konzerválja és hosszabb időre víztaszítóvá teszi. Szerelvényfalak, ajtóborítások, ülések műanyag ütközők stb. ápolására szolgál. Használati utasítás: Puha kendővel vagy polírozókóccal a száraz megmunkálandó felületre felvisszük és egyenletesen eldörzsöljük.


Nr 61

Blue Star (szilikontartalmú)

Alkalmazási terület: Külső és belső felületek megmunkálására egyaránt alkalmas. Rendszeres napi takarításokra ajánlott. Összetételében hasonló a Nr 37 termékhez, de jelentősen több szilikont tartalmaz. Használati utasítás: Az anyag vízben oldható, ajánlott higítási arány: 1:2. Az anyagot mind külső, mind pedig belső felületekre ecsettel, szivaccsal vagy permetezővel vékony filmrétegben visszük fel.

Samponok Nr 13 H

Sampon (koncentrátum)

Alkalmazási terület: A termék nagyon jó tisztító hatású, kellemes illatú. A lakkozást kíméli, és újabb védőréteget képez, így a felület még fényesebbé, csillogóbb hatásúvá válik. Használati utasítás: Az ajánlott higítási arány 1:150-1:200. Használat után bő vízzel leöblítjük. Szükség esetén Nr 43 B anyagot használhatunk, amely nagymértékben megkönnyíti a felület víztelenítését, és még esztétikusabbá varázsolja az autót. (vízlepergető hatású)

Nr 50

Viaszos sampon (szilikonmentes koncentrátum)

Alkalmazási terület: Védőviaszt tartalmazó sampon. A lakkot tartósan fényessé és víztaszítóvá teszi. Használatával időt takaríthatunk meg, mivel a termék tisztító- és védő komponenst is tartalmaz. Használati utasítás: Elsősorban kézi mosáshoz ajánljuk. Az anyag ajánlott higítása aránya 1:150-1:200. Felvitele vödörből szivaccsal történik. Ezt követően bő vízzel átöblítjük a tisztítandó felületet, vízlehúzóval és vileda kendővel szárazra töröljük.

Gépi samponok Nr 43

Aktívsampon (szilikonmentes koncentrátum)

Alkalmazási terület: Speciális sampon autómosó automaták részére. A termék az autó minden részének tisztítására alkalmas, beleértve a gumikat és abroncsokat is. Használati utasítás: Az anyagot használat előtt 10 rész sampon: 90 rész víz arányban felhigítjuk, és így öntjük az automatába.

Nr 43 A

Mosóviasz (szilikonmentes koncentrátum)

Alkalmazási terület: Speciális védőviasz autó mosóautomaták részére. Használati utasítás: A terméket higítatlanul kell az automatába beönteni. Az adagolást a víz keménységének megfelelően állítsuk be!

Nr 43 C

Aktív hab (szilikonmentes koncentrátum)

Alkalmazási terület: Mosóautomaták részére kifejlesztett, erőteljes habzású sampon. Fokozza a mosóhatást.


Használati utasítás: A terméket higítatlanul beleöntjük az automatába. Az adagolást a szükséges hab mennyiségének és a víz keménységének megfelelően állítjuk be.

Nr 43 B

Guruló gyöngy kézi és gépi mosáshoz (koncentrátum)

Alkalmazási terület: Kézi és gépi felhasználásra egyaránt alkalmas készítmény. Viasztartalma miatt kiváló vízlepergető hatású. Megkönnyíti az autó szárazra törlését. Különösen ápolt hatást eredményez. Használati utasítás: Gépi felvitel: A terméket higitatlanul kell az automatába beönteni. Az adagolást a víz keménységének megfelelően kell beállítani. Kézi felvitel (nyomástároló segítségével): Miután szivaccsal előmostuk az autót, a Nr 13H samponnal kezelt felületet leöblítjük Ezt követően az anyagot felpermetezzük a felületre, majd bő csapvízzel újra öblítjük. Végül Z 26 vízlehúzó és vileda törlőkendő segítségével szárazra töröljük a megmunkált felületet. A készítmény ajánlott higítási aránya 1:150-1:200, a víz keménységétől függően.

Devaxáló anyagok Nr 18 A

Motoralváz tisztító

Alkalmazási terület: Kiválóan alkalmas erősen szennyezett motorok tisztítására, elhasználódott (kopott) védőviaszréteg eltávolítására, új autók gyári védőbevonatának megszűntetésére. Petróleumalapú készítmény. Használati utasítás: Motortisztítóként: Az anyagot hideg motorra kézi permetezővel felpermetezzük, 10-15 percig hatni hagyjuk, közben ecsettel a szennyeződéseket meglazítjuk. Ezután magas nyomású vízzel lemossuk a felületet. Viaszeltávolítóként: Az anyagot polírkóccal felvisszük, vagy kézi permetezővel felpermetezzük a megmunkálandó felületre. Rövid ideig hatni hagyjuk (kb 10 perc), majd polírkóccal átlazítjuk, végül bő vízzel leveretjük. Száradás után a következő szerek valamelyikével konzerváljuk: Nr 2 A, Nr 22, Nr 46.

Nr 20 B

Viaszeltávolító

Alkalmazási terület: Védőviasz eltávolítására, új autók gyári védőbevonatának eltűntetésére szolgál. Használati utasítás: Az anyagot polírkóccal, szivaccsal felvisszük, vagy kézi permetezővel felpermetezzük. A megmunkálandó felületen 2-5 percig állni hagyjuk, majd a megoldott védőréteget polírkóccal alaposan megmozgatjuk. Végül a védőréteget magas nyomású vízzel és 13 H samponnal lemossuk a felületről. Száradás után a Nr 2 A termékkel konzerváljuk a megtisztított felületet. Figyelem! Használat előtt egy kisebb felületen próbáljuk ki a készítményt, hogy sikerrel alkalmazható-e a védőréteg eltávolításánál!


Nr 36 A

Te-Co 14 (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Csak kopolimer alapú védőviasz és alvázvédő eltávolítására vehető igénybe. Kiválóan alkalmazható új autóknál a konzerválószerek maradványainak eltűntetésére. Használati utasítás: A védőréteg vastagságától függően a termék 1:1 arányban higítható. Az anyagot polírkóccal, szivaccsal felvisszük, vagy kézi permetezővel felpermetezzük. A megmunkálandó felületen 2-5 percig állni hagyjuk, majd a megoldott védőréteget polírkóccal alaposan megmozgatjuk. Végül a védőréteget magas nyomású vízzel és 13 H samponnal lemossuk a felületről. Száradás után a felületet tetszőlegesen konzerváljuk a Nr 2 A, Nr 75, Nr 22 vagy Nr 46 termékek valamelyikével. Figyelem! Használat előtt egy kisebb felületen próbáljuk ki a készítményt, hogy sikerrel alkalmazható-e a védőréteg eltávolításánál! Vigyázat! Lenyelve egészségre ártalmas!Szemre és bőrre izgató hatású!

Egyéb termékek Nr 6 A

Felnitisztító-és rozsdaeltávolító

Alkalmazási terület: Erősen savas kémhatású készítmény. Fém vagy lakkfelületeken keletkező rozsda, rozsdás vasszemcsék eltávolítására fejlesztették ki. Továbbá felhasználható autómosók csempe burkolatán létrejövő vízkő eltűntetésére is. Csak eredeti alumínium tárgyak kezelésére alkalmazható. Vízben oldható. Használati utasítás: Vastag, megkeményedett rozsdásodásnál drótkefével a felületet előtisztítjuk. A szennyeződés mértékének megfelelően töményen vagy 1:1 higítási arányú oldatot készítünk, amelyet felpermetezünk a kezelendő felületekre. Az anyagot ecsettel átlazítjuk, majd 5-10 percig hatni hagyjuk. Végül nagynyomású vízzel vagy vízborotvával alaposan leöblítjük, majd Nr 7 vagy Nr 41 termékkel konzerváljuk. Autófelnik tisztítását hasonlóan végezzük, a hatóidő viszont rövidebb: kb. 3 perc. Vigyázat! Lenyelve egészségre ártalmas! Szemre és bőrre izgató hatású!

Nr 7

Motorvédő lakk (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: A készítmény védi a motort, megakadályozza a rozsdaképződést, valamint konzerválja a gumi- és műanyagrészeket. Használati utasítás: Az anyagot finoman, porlasztópisztollyal rápermetezzük a teljesen száraz, előzőleg megtisztított motorra úgy, hogy egyenletes vékony réteget képezzen. Szükség esetén a megszáradt réteg újra bepermetezhető. Száradás után (kb. 20 perc) mindenfajta szennyeződés könnyen lemosható, így a szer használatával jelentős anyag-, munka- és időráfordítás takarítható meg.

Nr 8

Kátrányeltávolító (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Kiválóan alkalmas kátrány-és aszfaltfoltok eltávolítására. Amellett, hogy az anyag gyors hatóidejű, a mosóbenzinnel és egyéb oldószerekkel szemben nem károsítja a jó minőségű fényezést. Kőolajszármazék. Használati utasítás: Kétféleképpen használhatjuk. Egyrészt az anyagot polírkóccal felvihetjük a foltokra, másrészt az egész gépjárművet is bepermetezhetjük, majd polírkóccal átlazítjuk. Ezután Nr 35 anyaggal vagy Nr 13 H termékkel bő vízzel együtt átmossuk a felületet.

Nr 19

Speciális üvegtisztító (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Erőteljesebb dörzshatása révén kiválóan alkalmas nagyon szennyezett autószélvédők, ablaktömítő gumik tisztítására. Hatékonyan távolítja el az új autók konzerváló viaszának maradványait, az olaj-és zsírfoltokat, rovarokat, festék-és gitt maradékokat. Krómozott felületek is kezelhetők vele. A Nr 20 termék kiegészítőjeként ajánljuk.


Használati utasítás: A készítményt vékony rétegben polírkóccal felvisszük a kezelendő felületre, ezután addig dörzsöljük az erre a célra készült papírtörölközővel, amíg a kívánt hatást elérjük. A felületet hagyjuk megszáradni, végül tiszta polírkóccal töröljük le a felesleges anyagot. A gumifelületek tisztítása hasonlóan zajlik, azzal a különbséggel, hogy a felvitt anyagot tiszta polírkóccal azonnal letöröljük!

Nr 27

Manorein kéztisztító (szénhidrogénmentes)

Alkalmazási terület: Könnyedén eltávolít mindenféle szennyeződést. Tisztítja és ápolja az erősen szennyezett kezet is. Enyhe dörzshatású, védőréteget képez a kézen. Használati utasítás: A készítményt a száraz kézen eldörzsöljük, a feloldott szennyeződéseket langyos vízzel lemossuk.

Nr 34

Csempe-és kövezet tisztító

Alkalmazási terület: Megtisztítja a csempét, a garázs padlózatot a vízkőtől és más szennyeződésektől. Autó abroncsok kezelésére is alkalmas. Erősen savas kémhatású készítmény. Használati utasítás: Csempetisztítás: A szennyeződés mértékének megfelelően töményen vagy vízzel higítva a felületre permezettük az oldatot. 5-10 perc várakozási idő után vízborotvával lemossuk. Abroncstisztítás: Az anyagot szintén a szennyeződés mértékétől függően higítatlanul vagy vízzel oldva az abroncsra permetezzük vagy ecsettel felvisszük. 2-5 perc hatóidő elteltével vízborotvával leveretjük. Erősen szennyezett megmunkálandó felület esetén a folyamatot megismételjük. Vigyázat! Lenyelve egészségre ártalmas! Szemre és bőrre izgató hatású!

Nr 41

Korrozióvédőviasz (szilikonmentes)

Alkalmazási terület: Motormosás után az egész motortér ápolására szolgál. A termék meggátolja a rozsdásodást, védi és konzerválja a motor fém-, gumi-, és lakozott alkatrészeit. Használati utasítás: Az anyagot szórópisztollyal vagy kézi permetezővel kb. 30-40 cm távolságból filmvastagságban a megtisztított és száraz felületre permetezzük. Már kezelt felületre is felvihető! A védőviaszréteg eltávolítása Nr 18 termékkel történhet.

Nr 67

Rovareltávolító

Alkalmazási terület: Speciális tisztítószer, kizárólag rovarok eltávolítására használható fel. Fém-, üveg-, lakk-, és műanyagfelületek kezelhetők a készítménnyel. Alkalmas még egyéb lúgálló felületek tisztítására (pl. olaj, zsír-, korom szennyeződések). Használati utasítás: A tisztítandó felületet előkészítjük: nagynyomású mosóberendezéssel átlazítjuk, ezzel a művelttel a rárakódott rovarok egy részét eltávolítjuk a felületről. A vízborotva hatására a felület hőmérséklete is lehűl. Az anyagot vízzel higítjuk, ajánlott higítási arány 1:4. Ezt követően az oldatot permetezővel felvisszük. Szükség esetén a termékkel átitatott szivaccsal átlazítjuk a felületet. Végül vízborotvával újra átöblítjük. Amennyiben szennyeződés marad a felületen, Nr 2A vagy Nr 75 anyaggal is kezeljük.


Nr Z42 B, C

Autóparfüm

Alkalmazási terület: A helyiség (pl. autó belső tere, iroda) levegőjének frissítésére, illatosítására szolgál. Átmenetileg semlegesíti a kellemetlen szagokat. Kétféle illatváltozatban kapható: B (Bonanza), C (Carissma). Alkolholtartalmú készítmény. Túlzott mértékű használata fejfájást, szédülést okozhat!


Permetezők és tartozékaik

Z01 Z01F (Z01 fej) Nyomástároló permetező 2 l

Z22M Saválló permetező

Z07Z Z07F (Z07Z fej) Kis permetező 500 ml

Polírozó korongok, tárcsák

Z09C 4 cm Z09A 5 cm Közepes keménységű polírkorongok

Z61G Viaszterítő puha polírkorong

Z10T Polírozótárcsa

Z14 Birkaszőr polírkorong

Z61S Puha polírkorong

Z48M Mikroszálas sapka

Z09E Kemény narancs polírkorong

Z59 Polírtörlő szivacs

Z14B Közbetét Z14-hez

Szivacsok, viledák, törlőkendők

Z002A Szivacs

Z56S / Z56Z Z56 Mikroszálas kendő (5db/csg) Mikroszálas db

Z08 Kárpitszivacs

Z001 Vileda

Z06A Lyukacsos vileda

0I1093 Törlőkendő

Higiéniai termékek

Z38N - 2 réteg - 1000 lap - 37X34 cm/lap - perforált - 1X340 m

Z38U - 2 réteg - 2X500 lap - 24X34 cm/lap - perforált - 2X170 m

0420601 - 1 liter - kellemes illat - PH semleges - öko-cimkével rendelkezik

0197278 - 1 rétegű törlőkendő - polírozáshoz - 38X43 cm/lap - 140 lap/db

0409840 - 5 liter


Egyéb segédeszközök

Z46B Z53 Munkaflakon Csiszolószett

Z11 Matricakaparó

Z004 Kesztyű

Z13 Z105 Z27A/B (5,25L) Kézvédő krém Állatszőrelt. Kieresztő csap

Z11A Matricakaparó penge

Z26 Vízlehúzó zöld

Z003 Z005 Z62 Belépőpapír (100 db) Ülésfólia (100 db) Abralon (2000)

Z350 Teleszkópos kefe + nyél

Z351 Teleszkópos kefe

Z008 Póló

Z26K Vízlehúzó kék

Z62A Abralon (4000)

Z354 Mosókefe

Tartályok

Z80 Műanyag 2 l tartály (nyomástároló)

Z81 Műanyag 6 l tartály (nyomástároló)

Z24 Polírkóc

Z020 Vödör

Z40 Antisztatikus kefe

Z013 Vízösszehúzó

Alap kataolgus  

maxolen katalogus regi