Page 1

BESPAAR FLINK OP ENERGIENOTA Slimme kachels schakelen CV langer uit

• Verplaatsbare kachels vanaf € 229,• SRE 25 E met gratis wisselfront • Verwarmen met een airco

www.zibro.nl


RUIM 25 JAAR UW SPECIALIST IN KLIMAATBEHEERSING Zibro richt zich al meer dan 25 jaar op klimaatbe-

De producten zijn eenvoudig te bedienen

heersing in huis. Als specialist bieden wij u een

en hebben een gunstige prijs/kwaliteit-

compleet assortiment en werken wij voortdurend

verhouding. Zibro biedt een betrouwbare

aan innovaties op het gebied van techniek en

service en jaren garantie. Hoge beoordebeoorde

design. Zo hebben we in de loop der jaren waar-

lingen op vergelijkingssites

devolle kennis en een goede naam opgebouwd,

zijn het resultaat. Zo zijn we

vooral ook door onvoorwaardelijk te kiezen voor

uitgegroeid tot Europees

duurzame, kwalitatieve oplossingen.

marktleider op het gebied van verver plaatsbare kachels en mobiele airco’s. Voor een aangenaam binnenklimaat hoeft u dus maar één naam te ontont houden. Kort en krachtig: Zibro. Daar kunt u op vertrouwen, al ruim 25 jaar.

1983

1986

2000

2005

2008

Inhoud Verplaatsbare kachels pag 4 - 5

Technische specificaties en brandstof pag 16 - 17

Turbo (Control) kachels pag 6 - 7

Warmtepompen pag 18 - 23

Laser kachels pag 8 - 15

www.zibro.nl Voor alle informatie over de klimaatoplossingen van Zibro, verkooppunten en het belang van een goed binnenklimaat.

2

ZIBRO HOME MADE CLIMATES


VERLAAG UW MAANDLASTEN FORS MET ZIBRO Zo’n 75% van het gasverbruik van een Nederlands huishouden gaat naar het verwarmen van de woning. Met een Zibro kachel of wandmodel airco kunt u in het voor- en najaar uw cv langer uitlaten en in de winter een stuk lager zetten. Door enkel de ruimte te verwarmen waar behoefte is aan extra warmte kunt u tot wel 35% op het gasverbruik besparen. Zo verdient u honderden euro’s per jaar Een gemiddeld gezin verbruikt voor het verwarmen van de woning zo’n 2000 m3 aardgas per jaar. Door gericht te verwarmen kan in het voor- en najaar 575 m3 gas bespaard worden. En in de winter nog eens 320 m3. Dat is in totaal 895 m3. Met de huidige gasprijzen komt dit neer op € 471,31.

Bekijk in de tabel wat u jaarlijks grofweg kunt besparen. Eén ding is zeker: door gericht te verwarmen met Zibro verstookt u honderden euro’s minder. De aanschaf van uw kachel of wandmodel airco heeft u dus snel terugverdiend. Gasverbruik per jaar voor verwarming

1500 m3 2000 m3** 2500 m3 3000 m3 3500 m3

Totale mogelijke gasbesparing*

671 m3 895 m3 1119 m3 1342 m3 1566 m3

€ 353,35 € 471,31 € 589,27 € 706,70 € 824,66

* Uitgaande van de gemiddelde Nederlandse gasprijs in juni 2010. ** Gemiddeld gasverbruik in Nederlands gezin. Houd wel rekening met de aanschaf van Zibro brandstof, gemiddeld verbruikt u 6 jerrycans à 20 liter per seizoen.

WWW.ZIBRO.NL

3


ZIBRO BESPAART ENERGIE

DE ZUINIGE ZIBRO TUR Zibro kachels zijn eenvoudig te bedienen, zeer snel op temperatuur en verwarmen precies de ruimte waar u het behaaglijk wilt hebben. Doordat ze zo efficiënt werken, gaat geen kostbare energie verloren. De verplaatsbare kachels van Zibro branden op hoogwaardige kachelbrandstof en hebben geen afvoer en leidingen nodig. De combinatie van het spaarzame energieverbruik en de gerichte verwarming maakt onze verplaatsbare kachels ideaal als bij- of als hoofdverwarming. Bovendien zijn de kachels een prima oplossing voor ruimtes zonder centrale verwarming zoals serres, zolders, veranda’s, werkplaatsen of het vakantieverblijf. De kachels zijn direct klaar voor gebruik. Zorg wel voor voldoende ventilatie in de ruimte. Gericht verwarmen De grootste besparing op de energienota is te behalen door niet de gehele centrale verwarming op te starten om bijvoorbeeld slechts even de woonkamer of keuken te verwarmen. Verwarm slechts die ruimte vroeg in de ochtend of tegen de avond waar op dat moment ook warmte nodig is. Het is dus veel slimmer om gericht te verwarmen. Een verplaatsbare kachel van Zibro uitgerust met de nieuwste technieken biedt dan de oplossing. En u bespaart zo honderden euro’s op de energiekosten. Bron van behaaglijkheid De Turbokachels van Zibro werken als enige ter wereld met het gepatenteerde dubbele verbrandingssysteem. Door de efficiënte Turbo-brander is de kachel razendsnel op temperatuur en kunt u deze overal in huis gebruiken. Dit unieke Turbo verbrandingssysteem levert een vrijwel reukloze verbranding en een brandstofrendement van 4

ZIBRO HOME MADE CLIMATES

bijna 100%. Na een eerste verbranding bij 800 °C wordt in de bovenste kamer extra zuurstof toegevoegd om bij 1200 °C de verbranding te optimaliseren. Zo stookt u voordelig en schoon. Zeker als u gebruik maakt van de zuivere brandstoffen van Zibro. De Turbo’s van Zibro, altijd een bron van behaaglijkheid! Vol technisch vernuft De Laserkachels van Zibro werken met een geavanceerde, elektronisch gestuurde brander. Twee vlamsensoren garanderen u een schone en veilige verbranding. De temperatuur is tot op de graad nauwkeurig regelbaar. Bij gebruik van de juiste brandstof heeft u geen omkijken meer naar de kachel, mede dankzij een uniek brandstoffilter en het zelfreinigend vermogen van de brander. Verder staat Laser voor extra comfort en warmterendement. Alle Zibro Lasers zijn uitgerust met een timer en een ingebouwde ventilator om de warmte snel en gelijkmatig door de ruimte te verspreiden. De mantel van de kachel wordt niet warm en naast onze gebruikelijke veiligheidsvoorzieningen hebben ze ook een kinderslot. Bovendien beschikt elke Laser over een vorstbeveiliging, een spaarstand en een intern geheugen dat uw instellingen na een stroomonderbreking nog tien minuten bewaart. De Lasers van Zibro, vol technisch vernuft! Altijd 4 jaar garantie Alle Zibro kachels zijn uitgerust met veelzijdige veiligheidssystemen en getest door erkende keurings-instituten. Verder is Zibro een uiterst duurzame keuze. Op al onze Zibro kachels krijgt u standaard 4 jaar garantie.


URBO’S EN LASERS Fuzzy Logic Dit zelfdenkend elektronisch besturingssysteem berekent met behulp van de timer wanneer het apparaat zich moet inschakelen, zodat de ruimte op tijd de juiste temperatuur heeft. Hiernaast wordt automatisch het meest efficiënte verbrandingsniveau geselecteerd. Indien het apparaat is uitgerust met een weektimer kan deze tot 7 dagen vooruit geprogrammeerd worden. Verbeterde spaarstand De verbeterde spaarstand handhaaft nauwkeurig de ingestelde temperatuur waardoor nog eens 8% minder energie wordt verbruikt. Als de spaarstand is geactiveerd, schakelt het apparaat automatisch naar een aangepast verbrandingsniveau wanneer de temperatuur afwijkt van de ingestelde temperatuur. Zo wordt voorkomen dat het apparaat zich vaak in- en uitschakelt. Bewegingssensor De bewegingssensor registreert of er beweging voor het apparaat plaatsvindt. Indien deze slimme sensor gedurende 10 minuten geen beweging waarneemt voor de kachel, schakelt deze automatisch naar een lager verbrandingsniveau. Zo wordt onnodig brandstofverbruik voorkomen indien niemand in de ruimte aanwezig is. Een extra besparing tot wel 12% is op deze manier mogelijk. De sensor kan desgewenst uitgeschakeld worden.

Spaarstand Wanneer de kamertemperatuur meer dan 3 ºC hoger is dan de ingestelde temperatuur, schakelt de kachel zichzelf uit. De kachel herstart automatisch wanneer de kamertemperatuur 1 ºC onder de ingestelde temperatuur komt. Met een ingestelde temperatuur van 6 ºC kan deze functie ook gebruikt worden als vorstbeveiliging. Boosterstart De Boosterstart zorgt ervoor dat bij extreme kou (< 10ºC) de ruimte extra snel op de gewenste temperatuur is. Gedurende 5 minuten produceert de kachel 10% extra warmte bovenop de normale capaciteit. E-Guard Middels de E-Guard waarschuwt het apparaat wanneer extra geventileerd moet worden. Indien niet gereageerd wordt op het signaal slaat het apparaat binnen 10 minuten automatisch af. Zo is de luchtkwaliteit in de ruimte altijd gegarandeerd en wordt een teveel aan CO2 voorkomen. Dagtimer Bepaal met behulp van de dagtimer het tijdstip waarop de kachel zich in of uit moet schakelen. In combinatie met de Fuzzy Logic zorgt de dagtimer dat de ruimte op het gewenste moment op temperatuur is. Zo is het ’s ochtends bij het opstaan of ’s avonds bij thuiskomst aangenaam warm. Middels de weektimer is het apparaat tot 7 dagen vooruit te programmeren (max. 3 programma's per dag). 1

WWW.ZIBRO.NL

5


De verplaatsbare (Turbo) Control kachels van Zibro zijn licht van gewicht en zeer eenvoudig te bedienen. Lucifers zijn niet nodig: met een druk op de knop wordt de brander ontstoken.

ZIBRO R 26 ZIBRO R 421 E ZIBRO R 617 E

ZONDER GAS, STROOM Deze Zibro-modellen zijn razendsnel op temperatuur en daar te plaatsen waar extra warmte nodig is. Door de nostalgische brander ontstaat een aangename stralingswarmte met een warme oranje gloed. De kachels werken zonder gas en afvoer. Zelfs een stopcontact heeft u niet nodig. Op en top Zibro Naast de omvalbeveiliging, een veiligheidsstop en temperatuursensor zijn de R 421 E en R 617 E uitgerust met een CO2-sensor. De zogenaamde E-Guard. Wanneer de ruimte onvoldoende geventileerd wordt, geeft de kachel waarschuwingssignalen af. De kachel past zijn verbrandingsniveau aan, zodat u wat meer tijd krijgt om te reageren. Wanneer binnen 5 à 10 minuten niet voor extra ventilatie wordt gezorgd, schakelt de kachel zich alsnog uit. De efficiënte Turbobrander maakt deze modellen op en top Zibro. Voordeligste Zibro kachel De R 26 is de voordeligste Zibro. Een klassieke enkelbrander in een smaakvolle zwarte uitvoering. En verkrijgbaar voor slechts € 229,-*.

R 26

R 421 E

3,00

2,16 - 2,70

Voor ruimtes tot m³

60 - 110

45 - 95

Verbruik in L per uur

0,313

0,225 - 0,281

Capaciteit in kW

Turbo-verbran- Omvalbeveiliging Temperatuurdingssysteem** sensor

Veiligheidsstop

Brandstoftank in L Kleur

Safe top** 6

Clean Grip dop***

Uitneembare brandstoftank

E-Guard**

ZIBRO HOME MADE CLIMATES

Garantie

4,0

4,0

Zwart

Roestvrij staal Zwart

4 jaar

4 jaar

* verkoopadviesprijs ** geldt niet voor R 26 *** enkel R 421 E


M EN AFVOER

R 617 E 2,52 - 3,00 55 - 110 0,263 - 0,313 5,5 Zwart 4 jaar WWW.ZIBRO.NL

7


Zibro Laserkachels hebben een geavanceerd brandersysteem. Hiervoor is wel stroom nodig, maar geeft veel gebruikscomfort. Het model SRE 228 TC heeft u binnen de kortste keren terugverdiend.

ZIBRO SRE 228 TC

PRIJSDOORBRAAK LA Dit najaar introduceert Zibro de SRE 228 TC, een stijlvolle kachel voorzien van alle gebruikelijke eigenschappen van een echte Zibro Laser. De timerfunctie, het zelfdenkend besturingsysteem en de boosterstart zorgen voor een optimaal gebruikscomfort. Ideaal voor het gebruik bij koukou dere avonden in plaats van de centrale verwarming en als bijverwarming hartje winter. Zo verdient u de aanschaf van uw kachel razendsnel terug. Energiezuinig De verbeterde spaarstand behoudt nauwkeurig de ingestelde temperatuur en schakelt de kachel automatisch naar een aangepast verbrandingsverbrandings niveau zodra de kamertemperatuur afwijkt van de ingestelde temperatuur. De brandstof wordt zo optimaal benut. De ingebouwde ventilator verspreidt de warmte snel en gelijkmatig door de ruimte. Naast de gebruikelijke veiligheidsvoorzieningen heeft de SRE 228 TC een kinderslot en een vorstvrijstand. Dankzij de Clean Grip behoort het lekken van brandstof tot het verleden.

SRE 228 TC Capaciteit in kW

Omvalbeveiliging

Kinderslot

Fuzzy Logic

Verbeterde spaarstand

40 - 120

Verbruik in L per uur

0,083 – 0,323

Brandstoftank in L

1 Dagtimer 8

Kleur Temperatuursensor

Boosterstart

Clean Grip dop

ZIBRO HOME MADE CLIMATES

0,80 - 3,10

Voor ruimtes tot m³

Garantie

5,4 Donkergrijs 4 jaar


ASERKACHEL

WWW.ZIBRO.NL

9


Rood, zilver, wit of toch liever een zebramotief? Alles kan bij het succesnummer Zibro SRE 25 E, de eerste verplaatsbare kachel met design wisselfront. Zo past de kachel moeiteloos in ieder interieur.

ZIBRO SRE 25 E

SLIMME KACHEL MET De SRE 25 E wordt standaard geleverd in een moderne RVS kleur. Kies voor een meer persoonpersoon lijk design één van de vele originele Zibro ontwerontwer pen. Zoals bijvoorbeeld de Zibro Colours serie, de Zibro Design serie of de Zibro Nature serie. Maar ook aan de kinderen is gedacht met een aantal vrolijke motieven in de Zibro Kids serie. Gratis wisselfront Bij aanschaf van de Zibro SRE 25 E heeft u de keuze uit één van de 7 gratis wisselfrontjes uit de Zibro Colours serie. Ook is het mogelijk een uniek eigen ontwerp te maken. Kijk voor meer informatie, de actievoorwaarden en de bestelbestel procedure op www.zibro.nl. Extra gebruikscomfort Standaard is de SRE 25 E uitgerust met een timer en een thermostaatfunctie (Fuzzy Logic). De ingeinge bouwde ventilator verspreidt de warmte snel en gelijkmatig door de ruimte. De spaarstand maakt het mogelijk tot wel 8% op uw brandstofverbruik te besparen. Naast de gebruikelijke veiligheidsvoorzieningen is ook een kinderslot aanwezig.

SRE 25 E Capaciteit in kW

Verwisselbaar frontpaneel

Kinderslot

Fuzzy Logic

Verbeterde spaarstand

40 - 105

Verbruik in L per uur

0,086 – 0,281

Brandstoftank in L

1 Dagtimer 10

Kleur Boosterstart

E-Guard

Vorstbeveiliging kachel

ZIBRO HOME MADE CLIMATES

0,83 - 2,70

Voor ruimtes tot m³

Garantie

4,0 Roestvrij staal 4 jaar * Exclusief €5,- verzendkosten, zolang de voorraad strekt.


UNIEKE DESIGNS

WWW.ZIBRO.NL

11


Energiezuinig verwarmen staat volop in de belangstelling. Dat bleek wel uit de reacties na de introductie van dit model. Zeker in combinatie met het gebruikscomfort van deze kachel.

ZIBRO SRE 230 E

MEEST VERKOCHTE ZIB De Zibro SRE 230 E is uitgerust met een timer en ingebouwde ventilator om de warmte snel en gelijkmatig door de ruimte te verspreiden. Naast de gebruikelijke veiligheidsvoorzieningen heeft de kachel een kinderslot. Bovendien beschikt de Laser over een antivriesstand, een spaarstand en een intern geheugen die de instellingen na een stroomonderbreking nog tien minuten bewaart. Dankzij de boosterstart en de comforttoets is de SRE 230 E een bijzonder comfortabel model. De winst van Fuzzy Logic Deze Zibro kachel is uitgerust met een “zelfdenkend” elektronisch besturingssysteem, ofteofte wel Fuzzy Logic. Dit systeem bestaat uit een thermostaatfunctie en een timer. Bij gebruik van de timer berekent de Laser zelf hoe laat de kachel moet aanslaan om tijdig op de gewenste temperatuur te zijn. Hiernaast wordt automaautoma tisch het meest efficiënte verbrandingsniveau gekozen. Met de comforttoets kunt u het bijvullen van de brandstoftank nog even uitstellen.

SRE 230 E Capaciteit in kW

1 Kinderslot

Fuzzy Logic

Verbeterde spaarstand

Dagtimer

40 - 120

Verbruik in L per uur

0,083 – 0,313

Brandstoftank in L Boosterstart 12

Comforttoets

E-Guard

Vorstbeveiliging kachel

ZIBRO HOME MADE CLIMATES

0,80 - 3,00

Voor ruimtes tot m³

5,4

Kleur

Zilver

Garantie

4 jaar


IBRO LASERKACHEL

SRE230 plaatsen

WWW.ZIBRO.NL

13


Gericht verwarmen met Zibro betekent slim omgaan met energie. Met de laatste Zibro innovaties op de nieuwste serie Laserkachels wordt nog eens tot 19% extra op brandstofverbruik bespaard.

ZIBRO SRE 235 E ZIBRO SRE 240 E ZIBRO SRE 246 E

BESPAAR TOT 19% EX De nieuwste vinding van Zibro is een bewegingsbewegings sensor. Deze slimme sensor voorkomt dat de kachel onnodig hoog blijft branden indien niemand in de ruimte aanwezig is. Het principe is simpel. De kachel schakelt automatisch naar een lager niveau wanneer de sensor gedurende 10 minuten geen bewegingen waarneemt. Zo wordt minder brandbrand stof verbruikt en dat betekent minder kosten. De bewegingssensor kan desgewenst uitgeschakeld worden. Verbeterde spaarstand Een tweede ontwikkeling waarmee n贸g meer energie wordt bespaard, is de verbeterde spaarspaar stand. Deze handhaaft zeer nauwkeurig de ingestelde temperatuur en past het verbrandingsniveau aan indien noodzakelijk. Zo wordt de brandstof dus optimaal benut. Bovendien schascha kelt de kachel zich hierin minder vaak in en uit. En dat scheelt ook weer energie. In combinatie met de nieuwe bewegingssensor kan de besparing oplopen tot maar liefst 19%. Verder is de kachel van alle standaard Laser kenmerken voorzien. De Lasers van Zibro, vol technisch vernuft! Capaciteit in kW

7 Bewegingssensor

Verbeterde spaarstand

Weektimer

Boosterstart

1,05 - 3,50

1,05 - 4,00

50 - 140

65 - 170

Verbruik in L per uur

0,105 - 0,365

0,109 - 0,417

Kleur

14

Intern geheugen (10 min.)

E-Guard

Vorstbeveiliging kachel

ZIBRO HOME MADE CLIMATES

SRE 240 E

Voor ruimtes tot m鲁

Brandstoftank in L Comforttoets

SRE 235 E

Garantie

7,6

7,6

Roestvrij staal - zwart

Roestvrij staal - zwart

4 jaar

4 jaar


XTRA OP ENERGIE

SRE 246 E 1,45 - 4,65 75 - 190 0,151 - 0,484 7,6 Roestvrij staal - zwart 4 jaar WWW.ZIBRO.NL

15


VERPLAATSBARE KACHELS Assortiment en specificaties

Enkelbrander

Specificaties Verwarmingscapaciteit in kW Indicatie verwarmingscapaciteit in m³ (m²) Brandstofverbruik liters/uur (min.-max.)

Gewicht in Kg (netto)

R 26

R 421 E

R 617 E

SRE 228 TC

SRE 25 E

3,00

2,16 - 2,70

2,52 - 3,00

0,80 - 3,10

0,83 - 2,70

60 - 110 (24 - 44)

45 - 95 (18 - 38)

55 - 110 (22 - 44)

40 - 120 (16 - 48)

40 - 105 (16 - 42)

min.

0,225

0,263

0,083

0,086

0,313

0,281

0,313

0,323

0,281

4,0

4,0

5,5

5,4

4,0

B

428

428

562

376

334

D

295

295

279

296

300

H

453

513

502

428

415

8,0

9,0

11,5

8,0

9,0

max.

Tankinhoud Afmetingen in mm (BxDxH)

Dubbelbrander

Prijs

229,-

399,-

449,-

349,-

399,-

Veiligheid

R 26

R 421 E

R 617 E

SRE 228 TC

SRE 25 E

E-Guard Omvalbeveiliging Tank met anti-leksysteem

Kinderslot

SRE 228 TC

SRE 25 E

Dagtimer

Zelfreinigende brander

Ventilator

Vorstbeveiliging

Fuzzy Logic

Boosterstart

Temperatuursensor

✓ ✓

R 26

R 421 E

R 617 E

Safe top Extra comfort Vonkontsteking Instelbare koushoogte

✓ ✓

Intern geheugen (10 min.) (Verbeterde) spaarstand Bewegingssensor

Clean Grip dop

Comforttoets Weektimeraansluiting Weektimer 16

ZIBRO HOME MADE CLIMATES


ZIBRO BRANDSTOF, DE BESTE BRANDSTOF Zibro biedt de zuiverste brandstoffen op de markt. Met minder zwavel en een lager aromaatgehalte. Dat is beter voor de gezondheid en het milieu, maar ook voor het behoud van de kachel. Voorkom Laserkachels

storingen en gebruik uitsluitend Zibro

SRE 230 E

SRE 235 E

SRE 240 E

SRE 246 E

brandstoffen. Zo gaat de kachel jaren

0,80 - 3,00

1,05 - 3,50

1,05 - 4,00

1,45 - 4,65

langer mee.

40 - 120 (16 - 48)

50 - 130 (20 - 52)

65 - 170 (22 - 70)

75 - 190 (30 - 76)

0,083

0,105

0,109

0,151

Zibro Kristal en Extra

0,313

0,365

0,417

0,484

Voor optimaal comfort. Zibro

5,4

7,6

7,6

7,6

Kristal is de beste kachel-

404

435

550

550

brandstof op de markt. De

295

315

328

328

435

437

445

445

brandstof heeft een zeer laag

10,0

11,5

12,0

13,5

m/m) en mag zelfs geurloos

449,-

579,-

749,-

849,-

genoemd worden.

SRE 230 E

SRE 235 E

SRE 240 E

SRE 246 E

Zibro Extra, voor extra voor-

delig stoken. Deze brandstof

is geurarm met 80% minder

zwavel dan gewone petro-

leum (aromaatgehalte < 0,3% m/m). Enkel

SRE 230 E

SRE 235 E

SRE 240 E

SRE 246 E

Op nieuwe Zibro kachels zit stan--

aromaatgehalte (< 0,007%

bij het aan- en uitschakelen van de kachel

daard al 4 jaar garantie. Met de

unieke Zibro brandstoffen kan

deze verlengd worden. Het

sparen van 6 of 12 Europoints

Kijk voor meer informatie op

www.zibro.nl

Eur

P OI

✓ ✓

NTS

Spaaractie voor extra garantie

o

P OIN T S

ontstaat een beperkte geurontwikkeling.

verlengt de garantie met 1 of 2 jaar. De garantie kan tot maxi-

Eur o

maal 8 jaar verlengd worden.

WWW.ZIBRO.NL

17


ZEER HOOG RENDEMENT

VERWARM VOORDE Je prettig voelen in huis is afhankelijk van vele factoren. Één van deze aspecten is het binnenklimaat. Een wandmodel airco voorziet structureel in de verschillende factoren die bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat. Of het nu gaat om verwarmen, koelen of lucht ontvochtigen. Alle uitvoeringen zijn standaard voorzien van een timerfunctie, afstandsbediening en een digitaal display. Een Zibro wandmodel airco met warmtepomp is de ultieme klimaat-manager in huis. 1 kW stroom = 4 kW warmte De warmtepomp die een airco ‘s zomers gebruikt om de binnenlucht te verkoelen, wordt ’s winters omgekeerd benut. Dit levert een ongekend rendement op: 1 kW stroom is goed voor 4 kW warmte. Ongekend, aangezien een normale elektrische verwarming ruim 4 keer zoveel stroom verbruikt! Dat maakt een wandmodel airco zeer geschikt om gericht te verwarmen. Bespaar zo door de centrale verwarming in het voorjaar, najaar en de winter lager te zetten. Modellen uitgerust met de Zibro Invertertechnologie besparen ook nog eens extra op de elektriciteitsrekening. Door de modulerende compressor verbruiken deze modellen tot 35% minder energie. 18

ZIBRO HOME MADE CLIMATES

F-gas installateur en ParkerTM snelkoppeling Zibro biedt aan iedereen een klimaatoplossing. Dankzij de unieke snelkoppeling zijn een aantal modellen eenvoudig te installeren. Geholpen door de heldere montage-instructie bespaart een handige doe-het-zelver al snel honderden euro’s op de installatiekosten. Uit milieuoogpunt dient een geautoriseerde professional slechts de leidingen te koppelen. Alle onderdelen en accessoires voor de installatie levert Zibro uit voorraad. Standaard is een 4 m flexibele voorgevulde leiding voorgemonteerd. Naast de succesvolle ParkerTM snelkoppeling heeft Zibro ook wandmodellen die volledig door een F-gas erkend installateur worden gemonteerd.

WINTERACTIE* € 250,- KORTING OP INSTALLATIE MULTISPLIT SM 13 2635 *V Vraag uw dealer naar de voorwaarden, actie geldig tussen 1 oktober 2010 en 1 mei 2011


ELIG MET EEN AIRCO DE PLUSPUNTEN VAN ZIBRO De wandmodellen van Zibro hebben de volgende kenmerken (afhankelijk van het model): Inverter-technologie Systeem waarbij de temperatuur continu bijgesteld wordt door een modulerende compressor. Hierdoor wordt tot 35% minder energie verbruikt dan traditionele On-Off modellen. Daardoor blijft de temperatuur constant en werkt de airco uiterst stil. ParkerTM snelkoppeling Deze bewezen lekvrije snelkoppeling maakt het mogelijk het apparaat goedkoop, snel en eenvoudig te installeren. De leidingen (4 m) en snelkoppeling zijn voorgemonteerd. Verfijnd filtersysteem Dankzij een meervoudig filtersysteem wordt de lucht grondig gefilterd. Elk filter heeft een eigen functie. Bijvoorbeeld gaasfilter voor grove stofdeeltjes, 3M™ HAF filter voor zeer kleine stofdeeltjes en actief koolfilter voor onaangename geurtjes.

Energieklasse A Zibro biedt krachtige apparaten tegen een laag energieverbruik. De ontwikkeling van de Inverter-techniek draagt hieraan ook bij. Sleeptimer Deze functie schakelt het apparaat automatisch naar een lager of hoger koel- of verwarmniveau gedurende de eerste twee uur. Vervolgens wordt de temperatuur de volgende 5 uur constant gehouden waarna het apparaat zich automatisch uitschakelt. Timer Middels de timerfunctie schakelt het apparaat zich automatisch aan of uit binnen een door u gewenst tijdsbestek. 3 Functies in 1 De wandmodel airco’s met warmtepomp combineren drie functies in één apparaat; koelen, verwarmen en ontvochtigen. Daarnaast zijn de modellen uitgerust met een filtersysteem.

WWW.ZIBRO.NL

19


Een Inverter-wandmodel garandeert het meest comfortabele klimaat in huis. De modulerende compressor houdt de ingestelde temperatuur constant. Dit voorkomt schommelingen in temperatuur.

ZIBRO SC 30-SERIE

ENERGIEZUINIG EN FL Een Inverter-model van Zibro gebruikt het volle ver vermogen om de ruimte razendsnel op de gewenste temperatuur te brengen, of het nu om verwarmen of koelen gaat. Het apparaat past volautomatisch het vermogen aan om de temperatuur constant te houden. Dit verhoogt niet alleen het comfort, maar kan tot wel 35% energiezuiniger zijn dan niet-Inver niet-Invertermodellen. De modellen functioneren op basis van het milieuvriendelijke koudemiddel R410A, dat tevens bijdraagt aan een verbeterd rendement. Optimaal comfort De nieuwe Inverter-modellen zijn fluisterstil. Wanneer de lucht het apparaat ingezogen wordt, passeert deze een drievoudig filtersysteem. Enkele modellen voegen ook negatieve ionen aan de lucht toe. Deze verrijken de lucht, zodat het gevoel van comfort stijgt. Een Inverter van Zibro is voor elk jaar jaargetijde de ultieme vorm van klimaatbeheersing in huis. De Inverters van de SC 30-serie zijn daarnaast uitgerust met de unieke Parker™ snelkoppeling die een eenvoudige installatie mogelijk maakt. *Vanaf medio november leverbaar.

Ontvochtiger

Milieuvriendelijk koudemiddel

Verwarmingsfunctie

Afstandsbediening

Capaciteit in W Voor ruimtes tot m³ Verbruik in kW

Parker™ snelkop- 3 Laags filterpeling pakket

Extra vorstbevei- Inverter systeem liging -15ºC

Energieklasse

SC 3025*

SC 3032*

2500¹ / 2600²

3200¹ / 3600²

85

100

0,77¹ / 0,73²

0,99¹ / 0,97²

A¹ / A²

A¹ / A²

¹ - koelen ² - verwarmen 20

ZIBRO HOME MADE CLIMATES


LUISTERSTIL

VOORDELEN INVERTER-SYSTEEM Constante temperatuur Tot 35% minder energieverbruik Lager geluidsniveau Verwarmen met ongekend hoog rendement Grote schommelingen. Veel energieverbruik, lager comfort. Binnentemperatuur Ingestelde temperatuur

Te sterke opwarming

Te sterke opwarming Tijd

Compressor

Draaien

Stop

Draaien

Stop

Draaien

conventioneel type (schakelt steeds in en uit)

SC 3050* 5000¹ / 5000²

Ingestelde temperatuur Binnentemperatuur

150 1,55¹ / 1,46² A¹ / B²

Tijd Compressor

Draaien

Inverter type (continu werkend / modulerend) WWW.ZIBRO.NL

21

grafieken ter indicatie

Kleine schommelingen (tot 35% energiebesparing). Laag energieverbruik, hoger comfort.


WANDMODEL AIRCO’S Assortiment en specificaties Wandmodel conven-tioneel

Inverter-wandmodel

S 1233

S 1731

SP 1735

SP 2041

Koelcapaciteit in W¹

3300

2640

3315

3360

Verwarmingscapaciteit in W¹

3700

3220

3670

5010

3,24 / 3,62

3,62 / 3,74

3,76 / 4,52

4,14 / 3,43

Energieklasse koelen / verwarmen

A/A

A/A

A/A

A/A

Jaarlijks verbruik, kWh in koelstand¹

510

380

440

445

Ontvochtigingscapaciteit in L/24 uur3

28

38

48

38

Energieverbruik koelen in kW¹

1,02

0,73

0,88

0,89

Energieverbruik verwarmen in kW

1,02

0,86

0,81

1,13

Specificaties

EER / COP W/W¹

Voor ruimtes tot m³

80-105

75-100

85-110

100-120

330-550

438-468

558-588

570-750

B

790

795

795

799

D

190

200

207

210

H

275

265

265

295

B

700

780

780

780

D

235

277

277

278

H

535

530

530

550

Afmeting muurdoorvoer in mm

65

70

70

70

Gewicht binnenunit in kg

9

8

9

9,5

4

Luchtstroom in m³/uur Afmetingen binnenunit in mm

Afmetingen buitenunit in mm

Gewicht buitenunit in kg

35

29

30

35

Geluidsdrukniveau binnenunit dB (A)

35-43

25-38

25-43

25-43

Geluidsdrukniveau buitenunit dB (A)

54

42-44

42-44

42

549,-

999,-

1.129,-

1.199,-

Prijs in € Indicatie installatiekosten in €

Extra comfort Afstandsbediening met LCD display

698,-

698,-

698,-

698,-

S 1233

S 1731

SP 1735

SP 2041

Parker™ snelkoppeling (4 m leiding) Inverter Gaasfilter

✓ ✓

3M™ HAF filter Actief koolfilter

Fotocatalytisch filtersysteem

Timer

Sleeptimer

Ionisator / Sterionizer™ Ontdooifunctie Extra vorstbeveiliging tot -15 oC

22

ZIBRO HOME MADE CLIMATES

1- Conform EN 14511-2007 2- Conform richtlijn 2002/31/EG van de Europese Europese Commissie. Feitelijk verbruik afhankelijk van de wijze van gebruik van het apparaat en het klimaat. 3- Bij 32 °C, 80% RV, indicatief


Inverter-wandmodel met ParkerTM snelkoppeling

Multisplit wandmodel

Multisplit Inverter wandmodel

SC 3025

SC 3032

SC 3050

SM 13 26355

SM 18 1136

2500

3200

5000

6100

8000

2600

3600

5000

7000

9000

3,24 / 3,61

3,23 / 3,70

3,21 / 3,41

3,06 / 3,51

3,24 / 3,62

A/A

A/A

A/B

B/B

A/A

385

495

775

430 + 575

1235

24

28

41

21 + 29

20 / 30

0,77

0,99

1,55

0,85 + 1,14

nom. 2,47; max. 3,85

0,73

0,97

1,46

0,83 + 1,17

nom. 2,48; max. 3,97

60-85

80-100

125-150

1x65-90 / 1x85-110

3x65-90 / 1x85-110

350-450

390-580

680-840

410-500 / 420-680

350-570 / 375-675

790

790

940

750 / 815

750 / 815

190

190

198

188 / 215

205 / 215

275

275

275

250 / 280

250 / 280

700

780

845

895

895

235

250

335

345

330

535

540

695

655

860

90

90

90

65

65

14

14

15

8 / 10

8,5 / 10

30

35

53

79

80

29-40

32-41

40-46

32-36 / 28-39

29-40 / 30-41

53

54

56

55

57-61

699,-

849,-

1.099,-

1.099,-

2.099,-

1.048,-

1.748,-

SC 3025

SC 3032

SC 3050

SM 13 26355

SM 18 1136

✓ ✓

✓ ✓

4- Ter indicatie 5- De SM 13 bestaat uit 1x buitenunit, 1x binnenunit van 2,6 kW en 1x binnenunit van 3,5 kW 6- De SM 18 bestaat uit 1x buitenunit, 3x binnenunit van 2,6 kW en 1x binnenunit van 3,5 kW

WWW.ZIBRO.NL

23


ZIBRO BRENGT COMFORT IN HUIS, HET HELE JAAR DOOR We voelen ons over het algemeen het pret-

is, voelt u zich meteen minder aangenaam en

tigst bij een temperatuur van 18-22 °C en een

fit. Ook een te hoge of te lage luchtvochtig-

relatieve luchtvochtigheid rond de 50%. Als de

heid kan leiden tot gezondheidsklachten, even-

lucht dan ook nog zuiver is, spreken we van

als rook, pollen of andere deeltjes in de lucht.

de ‘comfort zone’: omstandigheden waarin

Voldoende ventileren kan veel problemen al

lichaam en geest optimaal presteren. Die ideale

voorkomen. Waar dat geen goede oplossing

omstandigheden zijn in ons klimaat echter vrij

is, brengt Zibro u in de ‘comfort zone’.

zeldzaam. Als het in huis fors warmer of kouder

WANDMODEL AIRCO’S

ONTVOCHTIGERS

BEVOCHTIGERS

home made climates Zibro is een merk van PVG International B.V. Postbus 96, 5340 AB Oss, Nederland, e-mail: sales@pvg.eu www.zibro.nl consumenten infolijn: 0412 694 699

LUCHTREINIGERS

ELEKTRISCHE KACHELS

Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Prijzen in deze catalogus zijn inclusief BTW. Aan de afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. ©2010

MOBIELE AIRCO’S

Zibro Winter 2010 brochure  

Bespaar flink op de energienota

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you