Page 1

Najaar

2017

BBNC UITGEVERS


tsjilp, tsjilp, tsjilp.


Hoi, MAAR ONZE CREATIEVE BOEKEN WAARMEE JE ZELF AAN DE KNUTSEL GAAT, ZIJN VOORTAAN TE VINDEN ONDER DE VLEUGELS VAN

NATUURLIJK KEN JE ONS ALS

EN ONZE KINDERBOEKEN STAAN VANAF NU OP EIGEN BENEN ONDER

VLIEG JE NAAR EEN VER LAND OM TE OVERWINTEREN? STOP DAN EEN IN JE TAS.

COLIBRI

ROEP JE HARD DAN KOMEN DE MOOISTE BABYCADEAUBOEKEN NAAR JE TOE.

EEN NAJAAR VOL PRACHTIGE BOEKEN!

BEN JE LEERGIERIG? SNUFFEL DAN EENS IN HET FONDS VAN

Voor leesexemplaren, promotiemateriaal op maat, een bezoek van onze vertegenwoordigers, bestellingen en andere vragen kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

www.bbnc.nl | (+31) 033 4600339 | bestellen@bbnc.nl


Trackers

Bullet journal?

Goals

WAT IS EEN

Lijstjes

In onze digitale wereld zijn de mogelijkheden eindeloos. Je hebt verschillende apps om alles, maar dan ook alles te kunnen volgen, te plannen, bij te houden, te delen en van commentaar te voorzien. Je kunt je hele leven digitaal managen. Maar wat is daar nou leuk aan? Steeds meer mensen hebben behoefte aan activiteiten in de offline wereld – en omdat je dit leest, heb jij dat waarschij nlijk ook. Wij snappen dat als geen ander! Bullet journaling is dan ook een rechtstreeks gevolg van dat verlangen: waarom zou je al die apps op je telefoon, tablet of computer bijhouden als dat ook heerlijk analoog (lees: met de hand) kan?

Het mooie aan dit systeem is namelijk dat je het helemaal kunt aanpassen aan wat jij nodig hebt. Je hoeft het systeem niet klakkeloo s over te nemen en krampac htig vast te houden aan de 'regels': gebruik de elementen waarbij jij je prettig voelt en die bij jouw leven passen. En als je denkt dat je niet zo creatief bent (of als je daar gewoon geen zin in hebt), laat je dan zeker niet ontmoedigen door al die mooie creaties die je op het web tegenkomt. Doe gewoon wat goed voelt – en dat hoeft helemaal niet fancy te zijn. Zorg dat je bujo een afspiegeling van jezelf is.

TO - DO

Een bullet journal – of bujo – is een combina tie van een agenda, een planner, een dagboek en lijstjes. Van nu af aan bewaar je alles op één vaste plek, volgens een vast systeem. In deze crash course nemen we je mee naar de wonderlijke wereld van het bullet journaling en laten we je alle tips en tricks zien om dit systeem zo makkelijk en leuk mogelijk aan je eigen wensen en behoefte n aan te passen.

Als je het

liever strak en minimalisti sch houdt, is het een perfect midde l voor de contro lfreak-insid e-you

6

Level 10 Life

GES CHALLENGES CHAL

Taken

cties

Decor

Afspraken

De voordelen

Colle

atie

helemaal aangepast

aan je eigen wensen

• Je krijgt een geordend e agenda; en behoeften • Het bijhouden van een bujo is vaak heel ontspannend en je kunt er veel creativiteit in kwijt als je dat wilt; • Je hebt geen rondslinge rende to-dolijstjes of dagboeken meer;

weg

• Je brengt meer tijd door in de offline wereld; • Grote beslissingen, wensen en doelen worden inzichtelijk door de manier waarop je ze noteert in je bullet journal.

van alle

schermen

7

Je kunt het zo gek ma wilt maken aalsls je zelf wilt

Wat heb je

NODIG?

In princip e heb je en een al gen blanco oeg aan notitieboe journa een pen l te sta k om een rten. De bullet jou bullet meest rnals blij eenvou en het ken vaa dige min k het effe doe voo st tijdrovend ctiefst te zijn. ral wat Maar goed voe zo gek ma lt: je kun elke pag ken als je zelf t het wilt. Als ina een je van dan mo kunstw erk wilt et je dat maken decora gewoon , ties, gek doen. Ge leurde versier bruik pennen ingen, tape, tek , sticker andere s, eninge wat hie n en al rnaast het staat.

De planning

JAARKALENDER

zelf een, kalender printen. Maak je er liever van dit boek dan vind je op de schutbladen jaren, klaar de kalenders van de komende direct aan om over te nemen. Je kunt dus dan een de slag! Gebruik je je bujo langer jaar gestart, jaar, of ben je halverwege het jaarkalenders dan kun je uiteraard meerdere jaar in je bujo opnemen: van het huidige je een wat zelf Kies komende. en van het kalender. fijne plek vindt voor de tweede direct na de Je kunt vast ruimte reserveren kunt hem ook huidige jaarkalender, maar je na verderop in je bullet journal plaatsen, het huidige je laatste week- of daglog van dat jaar. Ben je eraan gewend geraakt ook in de je wil en zit, je kalender voorin kunnen vooruit jaar het van weken laatste de handigste werken, dan is de eerste optie Je kunt al je creativiteit in je jaarkalender duidelijke keus voor jou. Wil je echter een laat stoppen, maar zoals de foto hierboven kies scheiding tussen de jaren aanbrengen, houden. zien kun je het ook simpel en strak dan voor de tweede optie. maken, Wil je het jezelf echt gemakkelijk een dan kun je natuurlijk ook gewoon

bullet journal Hoe handig is het om voorin je heb je een jaarkalender te hebben! Zo en altijd een jaaroverzicht bij de hand bron te hoef je nooit een externe (online) Voeg aan zetten. te op logs je om gebruiken s je jaarkalender ook vast de weeknummer nog toe, zodat het maken van je weeklogs van makkelijker wordt. Let bij het opzetten dat je geen je jaarkalender extra goed op je je bujo fouten maakt, anders blijven die lang achtervolgen!

het jaar in een oogopslag

AAN HET EIND VAN DE WEEK

- Elk weekend zet je de komende week op. Je maakt een spread of pagina waar je alle informatie inzet die je de komende week nodig hebt. Schrijf er je afspraken in (die je overneemt uit je maandelijkse log), je to do’s en andere zaken, zoals je

• Markeerstiften

• Fineliners in allerlei kleuren

• Kleurpotloden

• Stickers

• Waterverf • HB potlood • Sticky notes of post-its Handletter• Handletter inspiratieboeken en -oefenboeken

17

’s avonds, en werk dan alles bij. We zijn ervan overtuigd dat dit systeem enkel z’n vruchten gaat afwerpen als je vasthoudt aan jouw routine.

van de dag

- Kijk ’s avonds nog even

naar je taken- en afsprakenlijst en gebruik je key om bij te werken wat is afgerond , gemigreerd of gecanceld. Doe dat altijd meteen dezelfde dag, dan is de kans dat je iets vergeet het kleinst. - Kijk kort naar wat er voor morgen op de planning staat. Dit zorgt voor rust in je koppie: er staan je de volgende ochtend geen verrassingen te wachten. - Vul voor je gaat slapen je moodmandala en/of andere trackers van de afgelopen dag in.

HOEVEEL TIJD BEN JE KWIJT?

Hoe lang je bezig bent met je bujo verschilt natuurlijk per persoon, maar het hoeft echt niet veel tijd te kosten: zo’n 10 tot 15 minuten per dag en één keer in de maand wat langer wanneer je je maandelijkse log opzet. Hoeveel tijd je daadwer kelijk kwijt zult zijn, is erg afhankelijk van hoe fancy je je pagina’s maakt en hoeveel trackers, logs en collecties je gebruikt. En natuurlijk ook van hoe vaak je ze al hebt opgezet. Je zult zien dat je steeds sneller gaat werken; oefening baart in het geval van bujo’s echt kunst!

Het bijhouden van collecties kost je meer tijd dan wanneer je je bujo alleen voor je planning gebruikt, maar het is wel een heerlijke manier om je brein op te ruimen. Collecties combineren het nuttige met het aangename: je kunt er alle belangrijke info in kwijt die je wel wilt onthouden, maar niet elke dag nodig hebt, en terwijl je eraan werkt kun je nog ontspann en ook. Vind je dat het systeem je te veel tijd kost? Geen probleem: gooi wat onnodige zaken overboord en ga terug naar de kern. Je vindt vanzelf een balans die voor jou werkt.

LET OP! Dat wij deze routine het prettigst vinden werken, betekent natuurlijk niet dat hij perfect is en dat hij voor iedereen werkt. Pas je routine daarom aan jouw leven aan en kijk wat voor jou werkt qua tijden. Misschien zie je het niet zitten om je bullet journal op meerdere momente n per dag bij te houden. Kies dan één vast moment, bijvoorbeeld

26

• Paperclips

• Gum

• Plakband

GEDURENDE DE DAG

werken, kun je er ook voor kiezen om één keer per maand alle weken vooruit te maken. Doe dit op hetzelfde moment dat je je maandelijkse log opzet. Als je net start met het systeem en nog zoekende bent naar het juiste ontwerp, dan wil je hier misschien nog even mee wachten. Zo voorkom je dat je een maand lang vastzit aan een systeem dat niet lekker aansluit bij jouw behoeften.

• Foldbackclips

• Passer

• Tipp-ex

en maak op basis daarvan je planning voor vandaag. Een onrealistis che planning zorgt voor frustratie en stress, dus begin de dag goed en zorg voor haalbare doelen.

- Als je dat fijner vindt

• Andere mooie plaatjes die je uit magazines knipt

• Sjablonen met handige figuren

• Washitape of masking tape

Elke dag

weekmenu, doelen, weersverwachtingen en trackers. Kijk ook of er taken doorgeschoven moeten worden naar de komende week uit voorgaan de weken. Kies zelf of je een nieuw ontwerp gebruikt voor je weekopzet, of dat je een sjabloon gebruikt.

• Mooi papier

• Liniaal of geodriehoek

• Vulpennen

AVOND AAN HET EIND VAN DE MAAND

• Foto’s

• Lintjes

• Balpennen

- Ga naar de geplande afspraken en evenementen. - Streep taken af of migreer ze, en voeg eventueel taken toe.

Bereid de komende maand vast voor: - Zet je maandlog op. Zo zie je direct wat je de komende maand allemaal staat te wachten en wat je moet inplannen. - Als je werkt met een dankbaarheidslog of andere maandelijkse logs en challenges (denk aan een happylog , elke dag een zin of een work out challenge ), dan zet je die nu op voor de komende maand. - Als je een moodtrac ker bijhoudt in een maandelijkse vorm (bijvoorbe eld een moodmandala), teken die dan ook.

• Lijm

• Pennenhouder

• Brushpennen

OCHTEND

ROUTINE

• Dubbelzijdig tape

• Elastiek om je bujo dicht te houden

• Stiften

- Bekijk je taken en afspraken

Hoewel je op social media de mooiste kunstwer ken voorbij ziet komen, is een bullet journal natuurlijk vooral bedoeld als plannin planning tool: het

• Notitieboek

27

januari 37

M D W D V Z

Z

3

4

5

6

7

8

maart

M D W D V Z

1 2

36

februari 6

7

3

4

Z

1

2

8

9 10 11 12

april

M D W D V Z

5 6

7

3

4

Z

1

2

8

9 10 11 12

mei

juni

M D W D V Z

Z

M D W D V Z

Z

1

2

1

2

7

8

9

8

9 10 11 12 13 14

5 3

4

5

6

7

3

4

5

6

M D W D V Z 5

6

7

3

Z

1

2

8

9 10 11

4

9 10 11 12 13 14 15

13 14 15 16 17 18 19

13 14 15 16 17 18 19

10 11 12 13 14 15 16

15 16 17 18 19 20 21

12 13 14 15 16 17 18

16 17 18 19 20 21 22

20 21 22 23 24 25 26

20 21 22 23 24 25 26

17 18 19 20 21 22 23

22 23 24 25 26 27 28

19 20 21 22 23 24 25

23 24 25 26 27 28 29

27 28

27 28 29 30 31

24 25 26 27 28 29 30

29 30 31

26 27 28 29 30

30 31

WEloEgK

In onze Mijn Bullet Journal Crash Course word je klaargestoomd om een echte bujo-pro te worden: je krijgt alle tips & trucs aangereikt om snel het systeem onder de knie te krijgen en het aan je eigen wensen

OPP

en behoeften aan te passen. Dit boek leert

H M

O DO

je alle hacks om je bujo effectief en efficiënt

n

te leren gebruiken. Het staat vol met kleurrijke

WEEKMENU W W

voorbeeldpagina’s en biedt je tevens pagina-layouts, lettertypen en decoratie om

k goals & taken

over te trekken. Het is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde bujo’ers.

routines ‘S OCHTENDS

‘S AVONDS

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag

April M D W D V Z 1

Z 2

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3

4

73 72

2

NAJAAR 2017


In Mijn Bullet Journal crash course vind je alle informatie, tips, hacks, voorbeelden, inspiratie en ideeen om je eigen bujo te starten! Prikkelende

CHALLENGES

ISBN  978 90 453 2222 3 iedere dag BRUSHLETTER een woord CHALLENGE

Met challenges kun

je op een uitdagende manier werken aan verschillende vaardighe den, gewoontes of doelen die anders misschien zouden blijven liggen. Door je challenge goed vorm te geven, hou je op een leuke manier zicht op je vorderingen. Er zijn challenges waarbij je een maand lang elke dag aan één doel werkt; de 30-dagen-challeng es. Voorbeelden zijn 30 dagen lang elke dag woord handletteren, een buikspieroefeningen doen of elke dag opschrijve waar je dankbaar voor n bent. Daarnaast zijn er ook challenges waar langer de tijd voor kunt je nemen. Leeschallenges bijvoorbeeld, waarbij je jezelf uitdaagt om binnen een jaar een bepaald aantal boeken te lezen. Maar er zijn ook challenges waar geen einddatum aan hangt. Dit zijn bijvoorbe vast eld spaardoelen en afvalchallenges (gewicht scheiden wat jij wilt). of

NUR  370 CADEAU

30-daaagen 30-d gen minimalisme alisme challe ch alleng alle ngee Hand ndletttter ndl er ch challe alleng alle ngee

oefen je handletter gebeuren

30 dagen om helemaal 'zen' te worden. Bijvoorbee ld door een dag offline te blijven. Of je kledingkast weer eens op te ruimen, misschien vind je je lievelingsjurk weer terug.

iedere dag teken iedere dag DOODLE een PLANT tekening een plantje, uit je CHALLENGE hoofd of natekenen CHALLENGE

Readi Re aading ding ng challe challe alleng ngee

Zoveel leuke boeken, zo weinig tijd, tijd om jezelf 1 maand doelen op te stellen.

OMVANG  144 PAGINA’S FORMAAT  16 X 21,5 CM UITVOERING  FLEXICOVER, FULL COLOUR, RONDE RUG, STIPPEN VAN KOUDFOLIE VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT JUNI 2017

QUOTES iedere dag een quote CHALLENGE

108

BBNC UITGEVERS

3


AL MEER DAN

20.000 VERKOCHT!

ISBN  978 90 453 2218 6

ISBN  978 90 453 2217 9

ISBN  978 90 453 2119 6

€12,50

ISBN  978 90 453 2120 2

ISBN  978 90 453 2121 9

ISBN  978 90 453 2122 6

4

NAJAAR 2017

s zijn Deze 6 versie r! al verkrijgbaa besteld? Heb jij ze al


Wat is een bullet journal?

Je hebt de term bullet journal vast al eens voorbij horen komen: in Amerika is het al een enorme rage onder creatievelingen en lijstjesfreaks. Een bullet journal is een kruising tussen een agenda, een planner, een logboek en een to-do-lijst. Het is een manier om alles wat je opschrijft, overzichtelijk kwijt te kunnen in één boek. De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met dotted papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handletters, doodles, ingewikkelde diagrammen en tekeningen ... dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt.

Voor wie is een bullet journal?

• Voor mensen die overal lijstjes rond laten slingeren. • Voor mensen die van pen en papier houden. • Voor mensen die doelen stellen en hun voortgang bijhouden. • Voor mensen die gewoonten bijhouden in een logboek. • Voor mensen met een plan. • Voor iedereen die een plan zou willen hebben of meer orde in hun leven willen. • Voor iedereen die een dagboek of agenda bij zou willen houden.

blader snel verder voor 4 nieuwe designs BBNC UITGEVERS

5


€12,50

Het bujo-systeem: de termen

DE INDEX De meeste bujo’s beginnen met een index: de inhoudsopgave die je in- en aanvult zodra je pagina’ s aan je bujo toevoegt

Legenda of Key

COLLECTIE Een pagina met aantekeningen Pe onaliseeover hetzelfd of rs taken r e je legenda die onderw erp argaan eigen inzicht. Laa na t iconen die je nooitTOEKOM gebruikSTLOG t weg uit je key Je en kalende beknopt overzicht voeg symr: een bolen toe als vanje6 komend het gevo e maanden, el hebt verdeeld dat je iet over 2 s mist inpagina’s jou w systee MAAND LOG m. Een overzicht van alle dagen in een maand en alle dingen die je op die dagen moet doen, verdeeld over 2 pagina’s taak In onze digitale wereld zijn de mogelijkheden Je hebt taak verschil- WEEK- OF in uitvoeringeindeloos. (voortgangtr acker) DAGLOG lende apps om alles, maar taak dan voldaan ook alles te kunnen volgen, te plannen, bij Een to-do-lijst of agenda voor 1 te houden en van commentaar te voorzien. Je kunt je hele leven digitaal dag: taak migreren naar komende week/maand meestal in de vorm van een managen. Maar wat is daar nou leuk aan? Steeds meer mensen hebbenweekag enda verdeeld over 2 behoefte aan activiteiten! ingedachte de offline wereld – en omdat je dit leest, heb pagina’ jij s, maar als je veel ruimte afspraak of evenement dat waarschijnlijk ook. nodig hebt, kies je voor de 1 dag Wij snappen dat als geen ander! deadline Bullet journaling is dan ook een recht- op 1 paginavariant streeks gevolg van dat verlangen: ? vraag waarom zou je al die apps op je telefoon, tablet of computer bijhouden als dat ook heerlijk ANALOOG (lees: met deSNELLOGGEN inspiratie Een manier hand) kan? van dingen verkort idee opschrijven en het gebruikm aken * belangrijk Een bullet journal (of bujo) is een combinatie van een agenda, een dagdagvan symbolen uit je legenda (zie: _ Random aantekening boek en lijstjes. Van nu af aan bewaar je alles op een plek (het boek bij KEY) ----- (een deze crash course), volgens een vastofsysteem. taak afspraak doorhalen) OPEN TAKEN

Voordat je begint aan het bijhouden van je bujo, bepaal je voor jezelf welke legenda of key je gaat gebruiken. Er zijn verschillende keysets in omloop. Hieronder de meestgebruikte, maar vul vooral je eigen key in op de binnenkant van de flap van Mijn bullet journal, dan heb je hem altijd bij de hand.

Wat is een bullet journal?

De voordelen

MIGREREN

Het vooruitschuiven van taken of afspraken van de ene maand / week/dag naar een andere maand/week/dag MODULE Een pagina over een bepaald onderwerp dat niet tijdgebo nden is (bijvoorbeeld: levensdoelen) LEGENDA OF KEY Een lijstje met symbolen die je gebruikt bij het snelloggen: de symbolen staan voor bepaald e acties (zie pagina 4)

OP INSTAG PINTEREST, RAM EN YO , BLOGS VIND JE UTUBE PLENTY INFORM VOOR ATIE EN ID EEËN PAGIN EN DEC A-LAYOUTS ORATIE IN JE BU JO

Dingen die je nog moet uitvoere

n

Aan de slag

• Je krijgt een geordende agenda, helemaal aangepast aan je eigen wensen en behoeften; • Het bijhouden van een is vaak heel ontspannend en je kunt er veel Opbujo de volgende pagina’s vind je voorbeelden van pagina-layouts en creativiteit in kwijt als je dat wil. Of als je het liever strak en minimalistisch pagina-ideeë n die je in je bujo kunt gebruiken. De voorbeelden dienen houdt, is het een perfect middel voor de control freak inside you; als inspiratie en kun je helemaal aan je eigen smaak aanpassen: is • Je hebt geen rondslingerende to-do-lijstjes of niet dagboeken meer; Mijn Bullet Journal CRASH COURSE.indd 3 er een elementje wat je aanstaat, dan vervang je dat door een • Je brengt meer tijd door in de offline wereld, weg van alle schermen; andere of je laat het weg. Kies, combineer, voeg toe en laat weg: zo • Grote beslissingen, wensen enuiteindelijk doelen worden inzichtelijk door de manier ontstaat je eigen persoonlijke bujo-stijl waar je blij van wordt waarop je ze noteert en in je bujo. waar je inspiratie van krijgt. Experimenteer, reflecteer en pas aan!

3

27-02-17 11:26

Benodigd Pl da materiaal 4

Ag en

a

Een notebook met lijnen (zoals Mijn bullet journal); Mijn stippen Bullet Journal of CRASH COURSE.indd 4 Pennen en fineliners; Liniaal; BULLET Decoratie (naarJOURNAL je eigen smaak; houd je niet van versiering, dan laat je het lekker achterwege).

er nn

• • • •

Lijstjes

2

Mijn Bullet Journal CRASH COURSE.indd 2

Mijn Bullet Journal CRASH COURSE.indd 1

6

27-02-17 11:26

NAJAAR 2017

27-02-17 11:26

27-02-17 11:26

Inclusief handig instructieboekje


Vul je persoonlijke key in op de handige flap!

Dit is het perfecte systeem om jouw afspraken, taken, plannen, to-do-lijstjes en veel meer op een plek te verzamelen.

ISBN  ANANAS 978 90 453 2252 0 ISBN  MARMER 978 90 453 2250 6 ISBN  BOTANISCH 978 90 453 2251 3 ISBN  MINT&GOUD 978 90 453 2253 7 NUR  370 CADEAU OMVANG  240 PAGINA’S FORMAAT  16 X 21,5 CM UITVOERING  FLEXICOVER, RONDE RUG, 3 LEESLINTJES

Index 1 2 3 4-7 8 9 10-11 12 13 14-21 22 23

VERKOOPPRIJS  € 12,50

– jaarkalender –

– paginavoorbeeld index –

Doelen mindmap Jaaroverzicht Quote Toekomstlog Verjaardagen Hypotheektracker Maandlog januari Food Tracker januari Beweging tracker januari Weeklog januari 20**

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo

VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

ANANAS

Vakantie wishlist Verlanglijstje

8

1

7

MARMER

2

10 9 8 7 6 5 4 3 2

1

BOTANISCH

5

Mijn Bullet Journal CRASH COURSE.indd

5

6

Mijn Bullet Journal BW.indd 5

27-02-17 11:26

5

3

23-02-17 11:59

4

MINT&GOUD

Mijn Bullet Journal BW.indd 7

23-02-17 11:59

BBNC UITGEVERS

7


Deze set bevat alles wat je nodig hebt om meteen met een bullet journal aan de slag te gaan. Gebruik de fineliners om al je afspraken, taken en evenementen op te schrijven, je potlood om alle layouts te schetsen en poets ze bij met je gum. De handige sjablonen gebruik je om strakke lijnen te trekken en om je pagina’s en decoraties eenvoudiger en sneller te tekenen met vaste vormen. Met de markeerstift highlight je belangrijke zaken en met de stickynotes maak je eenvoudig ingewikkelde layouts die je kunt hergebruiken of je maakt tabs waardoor je makkelijker kunt navigeren door je bujo. Een zeer complete set voor zowel startende als ervaren bujo’ers!

toolkit Inhoud van de set : • HB-potlood • Gum • 4 fineliners met clip (zwart, roze, blauw, rood) • Markeerstift neon geel • 3 plastic sjablonen • 4 rolletjes washi tape • 1 sheet met stickynotes, 9 verschillende designs (60 velletjes per design) • 1 instructieboekje A5-formaat, 24 pagina’s

8

NAJAAR 2017


ISBN  978 90 453 2241 4 NUR  370 CADEAU OMVANG  15-DELIGE SET FORMAAT  23 X 32 CM (3 CM HOOG) UITVOERING  KARTONNEN DOOS MET INHOUD* VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017 * POTLOOD, FINELINERS EN MARKER VERPAKT IN EEN FULLCOLOUR GEPRINTE DOOS. ALLE ARTIKELEN VERVOLGENS VERPAKT IN EEN 1,5 CM DIKKE KARTONNEN DOOS, FULLCOLOUR BEDRUKT.

BBNC UITGEVERS

9


52 lijjes om ‫ה‬t leven v de zonnige kt te bekijken Elke week een lijstje is een boek dat je leven gaat veranderen. Bekijk het eens van de zonnige kant: maak elke week van het jaar in opdracht een lijstje van alle mooie, leuke, fantastische, krachtige, diepzinnige, natuurlijke en creatieve dingen om je heen en ontdek schoonheid op plekken waar je niet had gedacht het te kunnen vinden! Zo wordt elke week van het komende jaar doordachter en diepzinniger. Vul lijstjes in over je favoriete vrijetijdsbestedingen, plekken om te ontspannen, gezonde snacks, guilty pleasures, mooiste films, beste aankopen ooit, favoriete boeken, goede eigenschappen (van jezelf en van anderen), de beste cadeaus, de mooiste momenten van je leven, woorden die je een warm gevoel geven, dingen waar je energie van krijgt en nog veel meer! De lijstjes zijn geordend op seizoen: begin met het lijstje dat overeenkomt met het weeknummer van dat moment.

Lijst 6

de beste manieren voor jou om plezier te maken

3

kom in actie: plan iets leuks om te doen deze week. routines sluipen al snel in ons dagelijks leven, dus waarom zou je die sleur niet doorbreken? maak er een routine van om iets leuks te doen. 5

10

NAJAAR 2017


EEN GELUKSPROJECT VOOR 52 WEKEN!

Lijst 27

dingen die je direct zou willen veranderen aan je leven

ISBN  978 90 453 2238 4 NUR  370 CADEAU OMVANG  144 PAGINA’S FORMAAT  12 X 18 CM UITVOERING  INTEGRAALBAND MET LEESLINTJE VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

kom in actie: geef jezelf een goal deze week om iets kleins te veranderen. van het opmaken van je bad tot het reorganiseren van je kledingkast. 8

9

BBNC UITGEVERS

11


een knaller VAN EEN MET ONZE bestseller

ACTIE

999 vragen aan jezelf

? Dat dachten wij zijn of haar ei het hemd van het ot nu en over de ee-vragen, alen ... we maken , heb je een n compendium

978 90 453 1888 2 70

999 vragen aan jezelf

AL MEER DAN

30.000 VERKOCHT!

www.bbnc.nl

Wat is er nou leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Dat dachten wij ook: niets! En daarom is er nu een boek waarin iedereen zijn ei kwijt kan, 999 eieren om precies te zijn. We stellen je vragen over alles, maar dan ook echt alles en iedereen uit je leven. Open vragen, gesloten vragen, meerkeuzevragen, vragen die je alleen maar mag beantwoorden met ja of nee, vragen waarbij je uit twee antwoorden móét kiezen … we maken er een topsport van. Met 999 vragen ben je wel even zoet, maar als je dan eenmaal klaar bent, heb je een fantastisch nalatenschap voor latere generaties en een compendium dat je kunt uitdelen aan mensen die jou in jouw ogen nog niet goed genoeg kennen. -

Winkelposter

-

Backcard

-

Topkaart display

-

10 x 999 vragen-tas

-

50% boekhandelskorting van 1 oktober t/m 31 december

469.

KUN JE

iets optillen

het promotiemateriaal contact op met uw vertegenwoordiger of onze marketeer.

12

NAJAAR 2017

JA

ZING JE onder DE DOUCHE? JA

Neem voor meer informatie over de actie of

MET JE TENEN?

313.

NEE

NEE

999 vragen aan jezelf

www.muscreatief.n l


999 VRAGEN VOOR 999 CENT

VAN OKTOBER T/M DECEMBER

€9,99

680.

VIND JE jezelf

999en vrag aan jezelf

ISBN  978 90 453 1888 2

GRAPPIG? JA

NUR  370 CADEAU

NEE

OMVANG  256 PAGINA’S FORMAAT  12 X 18 CM UITVOERING  INTEGRAALBAND MET LEESLINT 363.

523.

SMEER JE boter OP JE BROOD? JA

WELKE drie dingen ZOU JE DOEN ALS JE onzichtbaar WAS?

EN AMERIKAANS STOFOMSLAG NORMALE VERKOOPPRIJS  € 12,50

NEE

BBNC UITGEVERS

13


Pret Inspirerende technieken en opdrachten voor de creatiefste handletters

Met Pretletters heb je alles in handen wat je nodig hebt om je eigen artistieke alfabet te ontwikkelen. Het bevat alle handletterbasics, van de tools en materialen die je kunt gebruiken tot de anatomie van letters en het combineren van verschillende fonts. Daarnaast staat het boek vol creatieve letterstijlen, zoals brushletters, bounceletters en faux calligraphy. Dankzij de duidelijke stap-voor-stapinstructies maak je je deze stijlen gauw helemaal eigen. Bovendien vind je achter in het boek 100 inspirerende handletteropdrachten die je creativiteit prikkelen en die je de kans geven om te oefenen met alle mogelijkheden die het handletteren heeft. Voor je het weet, maak je de mooiste, vrolijkste en krachtigste composities! Brittany Luiz is een handletterkunstenaar en Social Media & Content Manager voor Tombow USA. Ze wil elke dag positiviteit in de wereld brengen met haar letters. Zie voor meer informatie www.brittanyluiz.com.

Maak de mooiste

handletterkunst met creatief pretletteren!

14

NAJAAR 2017


Monoline Pens You can use monoline pens to create faux calligraphy adding lines to thicken by the downstrokes. You can even customize the downstrokes by adding doodles and to make them unique. designs If you’re lettering, I suggest practicing struggling to master brush you learn where the letters faux calligraphy first. It will help should be thick and will more control over applying give you that thickness. One of my favorite ways to use monoline pens is in conjunction with brush pens. I like to outline brush lettering with a monoline pen and add accents, such as lined shadows or stars, to make it “pop. ” Since pressure doesn’t affect the thickness with monoline pens, they’re very easy to use. Monoline pens are also great for creating bubble letters, monoline lettering, and doodles.

ISBN  978 90 453 2240 7 NUR  476 TEKENEN EN SCHILDEREN masking fluid with watercolor lettering. into your watercolor work is to combine is to create A fun way to incorporate a new medium My favorite way to use masking fluid any paint that you apply to the page. Masking fluid protects the paper from background. negative lettering with a pretty watercolor

if you make Chalk only can you easily erase and start over and it’s such a forgiving medium. Not Chalk lettering can be so much fun, skill level required. create interesting textures, with minimal mistake, you can also layer chalk and

a

OMVANG  144 PAGINA’S FORMAAT  22,2 X 29,6 CM UITVOERING  PAPERBACK, GENAAID,

16 Lettering with Purpose fluid, instead of Use inexpensive craft brushes with masking is very sticky and will watercolor paintbrushes. Masking fluid continued use. Dip the craft brush into Lettering with Purposeruin the bristles after were using paint. You’ll the masking fluid and letter as if you and is slightly know the fluid is dry when it turns yellow tacky to the touch.

Text Job:12460 Title:TB21

Lettering With Purpose(WF) SLC Page:16

a beautiful, blended Once the masking fluid is dry, create Don’t worry if you watercolor background around the letters. masking fluid will keep get paint on top of the lettering; the the paper underneath white.

need to season it first If you’re using a new chalkboard, you surface. Seasoning is so that the lettering doesn’t set on the use the body to cover the easy—just grab a piece of chalk and covered the entire surface with vertical strokes. After you’ve felt eraser or dry cloth chalkboard, simply wipe it off with a and you’re ready to start lettering!

a pencil sharpener To get a sharp point on your chalk, use chalk. Typically, the with an opening big enough to fit the will accommodate larger opening on two-hole sharpener the way you would the chalk. Carefully sharpen the chalk the chalk off in the a pencil—go slow to avoid breaking it slightly to make it sharpener. If the chalk breaks a lot, wet easier to sharpen.

Job:12460 Title:TB21

FULLCOLOUR, RONDE HOEKEN EN SPOT-UV. OORSPRONKELIJKE TITEL  LETTERING

Text Lettering With Purpose(WF) SLC Page:17

WITH PURPOSE Technique: Mermaid Letters

Technique: Plaid Letters

Plaid letters are so easy to create and will make you look like a pro! Begin by sketching the letters with a Dual Brush Pen. Then, using a light box, place a piece of mixed media paper on top and trace the letters with a monoline pen in a coordinating color for your plaid design. Mine is red and black, so I traced the letters in black.

finger and pull it up to reveal areas with the masking fluid with your

simply rub the Once the watercolor background is dry, masking fluid was. pristine, untouched paper where the

can use an eraser or To add dimension to your lettering, you saturated areas of a damp paintbrush to knock out heavily chalk to create intricate designs or accents.

Lettering with Purpose 23

22

Text

VERKOOPPRIJS  € 14,99

create a calligraphic effect.

22 Lettering with Purpose

TB21.Interior.r3_12460 c2.indd22 TB21.Interior.r3_12460.indd

You can achieve a fun mermaid look by taking the tie-dye technique a couple of steps further. Sketch and trace the letter as usual, and add scribbles and marks in a variety of sea colors before using a water brush pen or paintbrush to blend.

to letter! With chalk, Once the point is sharpened, it’s time over each letter to you may need to make several passes the downstrokes to achieve the look that you want. Thicken

26/5/17 10:01 AM 22/5/17 5:52 PM Purpose(WF) With Purpose(WF) Lettering With Title:TB21 Lettering Job:12460 Title:TB21 Job:12460 Page:22 SLC Page:22 SLC

TB21.Interior.r3_12460.indd 23 TB21.Interior.r3_12460.indd 23

Text

VERSCHIJNT NOVEMBER 2017

22/5/17 6:06 PM 22/5/17 5:52 PM Purpose(WF) Job:12460 Title:TB21 Lettering With SLC Page:23

After the ink dries, use a monoline pen to draw small crescent shapes throughout the letters to create mermaid scales. Finish the effect by adding a subtle light purple shadow to make the letters “pop!” Next color in all the letters. Then grab a ruler and add vertical and horizontal lines throughout the letters with coordinating colors. Be sure to vary the line spacing and thickness to avoid creating a checkerboard effect instead of plaid. I recommend that you always choose at least one color for the lines that is slightly lighter than you think it should be—this creates a nice transparent look when it intersects with the darker lines.

38 Lettering with Purpose Lettering with Purpose 39

TB21.Interior.r3_12460 c2.indd 38 TB21.Interior.r3_12460.indd 38

Text

26/5/17 9:11 AM 22/5/17 5:52 PM Job:12460 Title:TB21 Job:12460 Title:TB21 Lettering Lettering With With Purpose(WF) Purpose(WF) SLC Page:38 SLC Page:38

TB21.Interior.r3_12460.indd 39 TB21.Interior.r3_12460.indd 39

Text

22/5/17 6:07 PM Job:12460 Title:TB21 Lettering With Purpose(WF) 22/5/17 5:52 PM SLC Page:39

BBNC UITGEVERS

15


met f e i t a e Cr

markers  meer

Inspiratie, ideeën & projecten

Lee Foster-Wilson

Of je nu snorrende katten, racende paarden, vogelvleugeltjes, patronen, landschappen of een prachtige zonsondergang wilt tekenen, er is voor ieder wat wils in Creatief met markers & meer meer. De lessen in dit boek zijn leuk en verrassend voor iedereen. Doodle je? Kleur je? Ben je een kunstenaar? Het maakt niet uit wat je niveau is, het boek neemt je mee naar mogelijkheden met markers die je nog niet eerder hebt gezien. De gids start met de basic tools, materialen, technieken en kleurschema’s. Daarna duik je in creatieve opdrachten, makkelijke oefeningen, en stap-voorstap projecten. Je krijgt handig advies om tekeningen en composities op te zetten, kleurlagen te bouwen, schaduw en pen toe te voegen, en te werken op verschillende oppervlakten. Creëer je de mooiste natuurtafarelen, patronen, bloemen, bomen, dieren en nog veel meer: met Creatief met markers & meer kun je in no time overweg met dit veelzijdige medium. Lee May Foster-Wilson is een kunstenaar en ontwerper uit Cornwall, Engeland. Ze werkte als grafisch ontwerper voordat ze fulltim aan de slag ging als kunstenares onder haar eigen bedrijf Bonbi Forest. Lee’s werken en

prints hebben gestaan in verschillende beroemde magazines

16

NAJAAR 2017


;

e

;

e

drawing Techniques

S t e p - b y- S t e p P r o j e c t # 5

Step 1 Think about the person for whom you’re creating this journal. How do you want to write his or her name, and what is this person interested in?

Personalized Journal Cover

Sketch your ideas on a sheet of scratch paper. Try embellishing the person’s name with flourishes and details from his or her hobbies.

or journal can or a working professional, a notebook Whether you’re an artist, a student, creative new ideas. great place to doodle and brainstorm help you stay organized. It’s also a as well. Here you’ll created by you makes a great gift A journal with a personalized cover work of art using a journal cover. learn how to make your own little

started. But to create the cap and getting is as easy as removing effects, it helps to have Drawing with markers different textures and drawings that feature marks full of learn how to create interesting, engaging visual armory. Let’s techniques in your a few mark-making depth, light, and shade.

dots to uses a series of tiny Stippling Stippling together the dots, the create form. The closer darker the form.

ISBN  978 90 453 2239 1

Tools � Materials

farther Gradually space the dots of apart to create the illusion light and gradient.

• Pencil • Permanent markers with different nib widths and in different colors, including white

• Tracing paper

OMVANG  144 PAGINA’S

• A journal with a cover you can draw on

can create straight, parallel lines apart Hatching Drawing and shade. The farther different tones of light tone will lines, the lighter the and the lighter the can be drawn close together appear. Heavier lines shaded areas. used to create dark,

FORMAAT  22,2 X 29,6 CM UITVOERING  PAPERBACK, GENAAID,

up texture little marks to build or use Scumbling Scribble in a range of directions, and and form. Draw them Make the marks tight a single circular direction. create different effects. light to dense or loose and

63 62

14

Creative Job:12462 Title:TB22

Creative Job:12462 Title:TB22

(WF) Marker Art & beyond SLC Page:14

e

15

Text

(WF) Marker Art & beyond SLC Page:15

Text

Art & beyond (WF) Job:12462 Title:TB22 Creative Marker SLC Page:62

Art & beyond (WF) Job:12462 Title:TB22 Creative Marker SLC Page:63

Text

e

is similar to hatching, techCrosshatching Crosshatching this techdrawn in one direction, but instead of lines ly to a set of drawn perpendicular onal nique features lines for creating three-dimensi hatched lines. It’s useful shade effects. objects and light and

;

NUR  476 TEKENEN EN SCHILDEREN

Step 2 Now think about where you might want to add color and further details. I like to use a limited color palette, so I’ve chosen pink and black to add contrast to the journal’s cover. When I’m almost finished, I’ll use a white marker to add highlights.

• Scratch paper

Text

;

Step 3 Repeat the same strokes using your next two shades of gray. Continue to use a very light touch, and don’t worry if there are little gaps or overlaps in color.

Step 6 With your bright orange or pink marker, add a stylized sunset. You can draw a sun with rays radiating outward, a white sun on the horizon with a bright surrounding it, a glowing sky orb in the sky, or something else entirely! Then use a fineliner in the same color to highlight areas that might reflect the sun.

OORSPRONKELIJKE TITEL  CREATIVE MARKER ART & BEYOND VERKOOPPRIJS  € 14,99

Step 5 Add details, such as houses, trees, fences, and animals. Use the tip of a brush marker and tiny strokes to indicate long grasses and foliage. Then use your marker to add foreground black details.

Step 4 Using the corresponding marker for each brush marker, add a second layer to add definition to the hills.

FULLCOLOUR, RONDE HOEKEN, UV-SPOTLAK

VERSCHIJNT NOVEMBER 2017

Plate Art

Hand-drawn plain white ceramic plates can be displayed on a shelf, or you can fill an entire wall with an eclectic mix of styles! Purchase the plates online or in your local hardware store, and use gloss paint markers to draw on them. The plates don’t have to be white; gloss markers opaque and will draw are on colorful surfaces as well. So get creative with your plate colors as well as your markers! A colored rim adds another fun detail to your art, and it can help inspire your color palette.

These plates are for decorative use only; do not eat off of them!

140 141

Text

44

Job:12462 Title:TB22 Creative Marker Art

& beyond (WF) SLC Page:140

Text Job:12462 Title:TB22 Creative

45

Text Job:12462 Title:TB22 Creative

Marker Art & beyond (WF) SLC Page:44

Text Job:12462 Title:TB22 Creative

Marker Art & beyond (WF) SLC Page:45

Marker Art & beyond (WF) SLC Page:141

BBNC UITGEVERS

17


Allesover

de

COPIC

marker2

Yunuyei

COPIC Marker is marktleider onder de

layoutmarkers op basis van alcohol. Ze zijn geroemd om hun lichtechtheid, watervastheid en duurzaamheid. Met hun 358 verschillende kleuren heeft de COPIC Marker het grootste aanbod aan kleuren, die zich ook nog laten mengen. In dit fundamentele basisboek vind je alles wat je nodig hebt om te leren omgaan met deze markers: je leert alles over de stiften, het materiaal, de technieken, werken op verschillende oppervlakten, mixed media en tips voor de digitale beeldbewerking voor je eigen kunstwerken. Ook vind je er talrijke motieven, bijvoorbeeld voor manga, dieren, bloemen en

12 Kapitel 1 Mate rialkunde

COPIC MULT ILINE

veel stap-voor-stap-foto-instructies om de brede toepasbaarheid van deze markers te laten zien.

R

FAKTEN • 9 Farben • Erhältlich in 6 Strichbreiten • Einwegstift

COPIC MULTILINER sind die perfekte Ergänzung zu COPIC sich hier um Finelin Markern. Es hande er, die sich beson ders für das Zeichn lt und Strichen eignen en von Konturen, . Die MULTILINER Skizzen haben eine wasse resistent gegen rfeste Pigmenttusc UV-Licht und bluten he, sind auch bei mehrm Markern nicht aus. aligem Übermalen Es gibt drei Model mit COPIC le des COPIC MULTI LINERs:

COPIC MULTILINE

R Class

ic Er ist der Klassik er unter den MULTI LINERn: Erhältlich Strichbreiten von in Schwarz, in 6 0,05 bis 1,0 mm verschiedenen sowie zwei spezifi medium). schen Pinselspitzen (small +

ende Grundleg 30 Kapitel 2

schw vor allem eines fällt zu Beginn irgendwie Marker Einsteigern Ergebnis wirkt Den meisten COPIC gleich was man tut, das keine Sorge, ein Farbauftrag. Egal gleichmäßiger erend sein. Doch Übung s mit ein wenig e am Anfang frustri Das kann gerad Technik und kann der Frage ist eine ger Farbauftrag n. gemeistert werde

überh n „Streifen“? diesen „Streifen“ hen, wie es zu einem CO ig, dass Sie verste Zeichnen mit Zuerst ist es wicht abg Filzstift wird beim auf das Papier satz zu einem kommt. Im Gegen e Menge an Farbe Strich die gleich desto m ker nicht mit jedem r der Druck ist, stärke je und ruht r können Far auf einem Punkt en COPIC Marke einzig Je länger man einem r auf. Nur mit nimmt das Papie n! erzeugt werde

Wie entstehe

en Duitsland. Ze studeerde bedrijfskunde aan de universiteit van Wenen en was reeds tijdens artiestennaam Yunuyei is ze vooral bekend als mangatekenaar. Copic marker is haar lievelingsmerk.

Die vier feinsten Strichstärken (0,05 mm, 0,1, 0,3 + 0,5 mm) werde n zusätzlich in 8 weiteren Farben angeb oten: Brown, Cobalt, Pink, Wine, Sepia, Warm Gray, Cool Gray und Olive. Im Gegensatz zum MULTI LINER SP Modell sind Tank und Spitzen allerdin gs nicht nachfüllbar.

Wenn Sie beim viele Striche n der setzen, die überlappen, e Berührungsbe fen, da in die aufgetragen

TIPP

es, in Vermeiden Sie Strichunterschiedliche n! richtung zu arbeite

Sinds 2013 werkt ze als Copic Instructor en geeft ze cursussen en workshops in heel Oostenrijk. Zie voor meer informatie www.yunuyei.com.

Het allereerste complete basisboek voor de geliefde COPIC Marker! 18

NAJAAR 2017

ag

ftr ger Farbau

Gleichmässi

Nadya Knops/Yunuyei woont in Oostenrijk

haar studie werkzaam als kunstenaar. Onder haar

Techniken

Um diese St den, muss m der einzeln ander verk

Je gering to größe bereich ßiger de


wer: ein e streifig. hmäßischnell

haupt OPIC Margegeben.

mehr Farbe rbverläufe 3 Markern Kapitel Malen mit COPIC

87

m Zeichnen nebeneinane nur wenig entstehen in den ereichen Streiesen mehr Farbe wurde.

NUR  476 TEKENEN EN SCHILDEREN OMVANG  144 PAGINA’S

itreifen zu verme de man die Abstän nen Striche zueinkleinern.

d, desger der Abstan ser der Überlappungäund desto gleichm er Farbauftrag.

ISBN  978 90 453 2242 1

FORMAAT  21 X 29,7 CM und können Sie den Hintergr Mit dem Pinselstrich Sie vom Rand zur weiter schattieren. Arbeiten Dunkelheit. Sie dabei Farbe und Mitte und reduzieren

5 Zudem sollten Sie über dieses Kapitel Folgendes wissen: • Alle Motive wurden auf versc hiedene Layou gezeichnet. Das tpapiersorten (siehe Verhalten und Seite 20) die Farbe von COPIC Papier variieren. Markern kann je nach • Die Bilder habe ich entweder mit Bleist ift oder digital vorge Konturen mit Hilfe zeichnet und die eines Leuchttisch s übertragen. • Die Konturen wurden überwiegen d mit einem graue Dies ist eine persö n Multiliner gezei nliche Vorliebe chnet. von mir. Selbstverst andere Farben ändlich können für Ihre Konturen Sie auch verwenden. • In den meist en Fällen habe ich die Farbe in nach-Hell“-Techn der von mir bevor ik aufgetragen. zugten „DunkelAber auch mit lassen sich hervo der „Hell-nachrragende Ergeb Dunkel“-Technik nisse erzielen. aus und finden Probieren Sie beide Sie Ihren persö Techniken nlichen Favoriten.

en Sie die einzelnen Zum Schluss verblend mit einem schwarzen Farbverläufe und zeichnen dass . Achten Sie darauf, COPIC Marker den Horizont Einsatz ganz zum Schluss zum Schwarz immer erst ieren kann! verschm leicht kommt, da diese Farbe

6

UITVOERING  INTEGRAALBAND, FULLCOLOUR OORSPRONKELIJKE TITEL  ALLES ÜBER COPIC MARKER VERKOOPPRIJS  € 19,99  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

BBNC UITGEVERS

19


HAND LETTER OEFEN BLOK 60 VELLEN OM TE HANDLETTEREN & CHALKLETTEREN

Teken, oefen, krabbel en doodle de mooiste letters in dit oefenblok voor handletteraars. Bedenk je eigen lettertype, schrijf je favoriete quotes in mooi getekende letters en experimenteer met vormen en decoraties. Oefen niet alleen je traditionele handletters (zwart of kleur op een witte achtergrond), maar doe dat ook eens op een kraftachtergrond of ga eens aan de slag met wit potlood, krijt of chalkstift op het zwarte karton: je vindt 20 vellen wit, zwart en kraftpapier om je creativiteit op te botvieren. Gebruik je geschetste creaties voor kaarten, woondecoratie, posters, T-shirts, tassen of zelfs tattoos!

20 NAJAAR2017

Oefen je handletterskills!


HANDLETTER NU JE EIGEN KAARTEN!

NU IN

A5

FORMAAT

Ook verkrijgbaar

ISBN  978 90 453 2261 2 NUR  460 HOBBY’S ALGEMEEN OMVANG  60 VELLEN / 120 PAGINA’S FORMAAT  A5 UITVOERING  BLOK MET LIJMRAND

ISBN  978 90 453 2124 0

ISBN  978 90 453 2108 0

VERKOOPPRIJS  € 6,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

21


Valerie McKeehan

CHALK LETTEREN KLEURBOEK KERST & FEEST

De prachtige, handgetekende ontwerpen in deze boeken hebben de karakteristieke, charmante imperfecties van originele chalkletterkunst behouden. Kleur ze ontspannen in en creëer je eigen rustiek-chic kunstwerk. Elke pagina bevat een speelse tekening vol natuurlijke elementen, fraai vormgegeven in een verrassende illustratie met witte lijnen en een zwarte ondergrond: net zoals op een echt krijtbord. Geniet van de manier waarop warme kleuren, felle kleuren, neonkleuren en de lichtere pasteltinten van de pagina knallen. Gebruik lichtgekleurde kleurpotloden en gelpennen om de ontwerpen een eigen draai te geven met jouw eigen handletters, versieringen en patronen. De getalenteerde chalkletterartiest Valerie McKeehan geeft je in dit boek bruikbare kleurtips en -trucs. Ook zijn er vele ingekleurde voorbeelden ter inspiratie. De pagina’s zijn enkelvoudig bedrukt en geperforeerd, zodat je ze probleemloos kunt uitscheuren om ze in te lijsten of weg te geven. Krijtkunstartiest en handletteraar Valerie McKeehan tekent en illustreert al van jongs af aan. Haar liefde voor het commerciële werk ontstond gaandeweg, toen ze borden met handletters maakte voor het bedrijf van haar vader. In 2012 transformeerde Valerie een oude schilderijlijst naar een ‘McKeehan’s Café’-krijtbord voor in de keuken. Op dat moment werd ze verliefd op het werken met krijt. Daarna opende ze haar online krijtkunstwinkel, Lily and Val. Het werk van Valerie is verschenen in diverse media in binnen- en buitenland, waaronder de Huffington Post en het Nederlandse Flow magazine. Ze is auteur van het boek Het complete boek voor chalk letteren. r

gbaa ook verkrij

ISBN  978 90 453 2110 3

22 NAJAAR2017

ISBN  978 90 453 2111 0


De beste en mooiste dingen kun je niet zien, zelfs niet aanraken. Je zult ze met je hart moeten voelen. —Helen Keller

© Valerie McKeehan •

www.lilyandval.com

Veel plezier met het vullen van dit ontwerp met heldere kleuren, zoals de lichtjes rond je huis in het winterseizoen.

Twee nieuwe feestelijke

chalkkleurboeken!

Niets duurt voor altijd, dus kop op, drink tot de bodem, lach het van je af, vermijd het drama, waag een gok en heb nooit spijt, want op een bepaald moment was alles wat je deed precies dat wat je wilde. —Onbekend

© Valerie McKeehan • www.lilyandval.com

festiviteit. Dit ontwerp schreeuwt plezier en om Combineer het met heldere kleuren het feestgevoel compleet te maken.

ISBN KERST  978 90 453 2224 7 ISBN FEEST  978 90 453 2223 0 NUR  460 HOBBY’S ALGEMEEN OMVANG  80 PAGINA’S FORMAAT  21,6 X 27,7 CM UITVOERING  PAPERBACK OORSPRONKELIJKE TITEL  CHALK-STYLE CELEBRATIONS / CHALK-STYLE HOLIDAY VERKOOPPRIJS  € 9,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

KERST

FEEST

BBNC UITGEVERS

23


STER, TAK, SPIRAAL, WAAIER

Een schetsboek om de mooiste vormen uit de natuur te leren tekenen

YELLENA JAMES

Overal om je heen vind je de vier betoverendste vormen van de natuur: de ster, de tak, de spiraal en de waaier. In de bossen en op de bodem van de oceaan, in sneeuwvlokken en wervelwinden, je ziet deze vormen overal terug. Bovendien zijn ze het hart van geweldige ontwerpen. In Ster, tak, spiraal, waaier laat Yellena James je zien hoe je met behulp van de natuur een (nog) betere ontwerper en kunstenaar wordt. Dit boek is vooral een oefenboek. Je krijgt de informatie die je nodig hebt, maar het voornaamste doel is je aan te moedigen om de magnifieke ontwerpen uit de natuur op een leerzame manier te ontdekken en te gebruiken. De oefeningen in dit boek zijn voor illustratoren van elk niveau: van kunstliefhebbers die het leuk vinden om het proces te doorlopen en studenten die hun vaardigheden willen aanscherpen tot gevorderde artiesten die hun werkveld op een natuurlijke manier willen uitbreiden. Yellena James komt oorspronkelijk uit Sarajevo. Ze woont en werkt als kunstenaar en illustrator in Portland, Oregon (VS). In haar kunstwerken onderzoekt ze de ingewikkelde en kwetsbare vormen van een denkbeeldig ecosysteem, waarin ze flora en fauna ontwerpt die in elkaar draaien en in elkaar overvloeien tot een magisch droomlandschap. Elk deeltje dat ze creĂŤert is als een glimp van een intieme wereld met een geheel eigen sfeer. Zie voor meer informatie: www.yellena.com.

24

NAJAAR 2017


ISBN  978 90 453 2233 9

De stijl van Yellena is magnifiek: leer zelf om haar magische landschappen te tekenen.

NUR  476 TEKENEN / 370 CADEAU ALGEMEEN OMVANG  128 PAGINA’S FORMAAT  19,4 X 22,9 CM UITVOERING  FLEXICOVER, RONDE RUG, MAT LAMINAAT, 140 GRS ONGESTREKEN PAPIER OORSPRONKELIJKE TITEL  STAR, BRANCH, SPIRAL, FAN VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

BBNC UITGEVERS

25


bloemen

AQUARELBLOK & INSTRUCTIES 15 botanische designs om te aquarellen R AC H E L P E D D E R-S M I T H In dit prachtige aquarelboekblok biedt illustrator Rachel Pedder-Smith je de kans om vijftien van haar aquarelkunstwerken na te maken. Ze leert je eerst alle essentials over de materialen en technieken die bij het aquarelleren komen kijken en geeft je daarna in een oogverblindende bloemengallerij inspiratie om meteen aan de slag te gaan. Het tweede gedeelte van het boek beslaat lijntekeningen van haar werken op aquarelpapier, zodat je je echt kunt focussen op het kleurgebruik en het verven. Je hoeft niet te kunnen tekenen om van dit boek te kunnen genieten: met dit blok kan iedereen prachtige botanische schilderingen maken. ZO GEBRUIK JE DIT BOEK: •

Kies een bloem.

Zoek de juiste pagina met de outline van deze bloem op het aquarelpapier achter in het boek.

Scheur deze uit het boek.

Plak hem op een harde ondergrond met maskingtape langs alle vier de zijdes.

Kijk in de bloemengallerij en naar het gesuggereerde kleurenpalet.

Volg de instructies!

Het papier is ook geschikt voor andere materialen als acrylverf, potloden en viltstiften.

Rachel Pedder-Smith is een natuurhistorisch illustrator uit Engeland. Haar werk is bekroond met vier gouden medailles door de Royal Horticultural Society, is tentoongesteld in drie soloshows en opgenomen in diverse tentoonstellingen over de hele wereld, onder meer in ‘Watercolour’ van Tate Britain in 2011.

26

NAJAAR 2017


Art Pad

Tear out a sheet of watercolour paper and tape it to a hard surface. Refer to the artworks and colour palettes in the Flower Gallery on pages 16–24 as you paint. Left

ANEMONES Anemone coronaria

Left and Right

PEONY PODS Paeonia

01

02

01

03

03

04

05

06

05

06

08

09

07

08

11

12

09

10

14

16

11

12

13

14

16

17

20

22

20

21

22

23

ISBN  978 90 453 2262 9 NUR  476 TEKENEN EN SCHILDEREN

24

OMVANG  56 PAGINA’S FORMAAT  21 X 29,7 CM UITVOERING  AQUARELBLOK MET FLAPPEN (24 PAGINA’S

Right

Left

CALLA LILIES Zantedeschia aethiopica 02

04

06

12

14

16

17

21

SNAKE’S HEAD FRITILLARIES Fritillaria meleagris 01

02

03

07

08

10

11

16

PRESSED FLOWERS All 24 colours used (see page 6).

24

140 GR EN 32 PAGINA’S 300 GR AQUARELPAPIER)

17

22

21

OORSPRONKELIJKE TITEL  FLOWERS – THE WATERCOLOR ART PAD VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT NOVEMBER 2017 POPPIES

Papaver somniferum

20

A N EM O N E S

Anemone coronaria

BBNC UITGEVERS

27


T F A R C R E PAP

Papie en botanica r

SARAH DENNIS

15 pRaChTiGe pRoJeCtEn eN SJaBlOnEn oM Te kNiPpEn • Maak papieren bloemen, planten en groenten om je huis mee te versieren. • Knip de gekleurde sjablonen in dit boek uit om direct de mooiste 3D-planten te maken. • De projecten worden steeds een stapje moeilijker, waardoor je je skills per project verbetert. Met dit boek ga je van beginneling naar expert. • Vol prachtige foto’s met inspirerende ideeën om de plantjes leuk neer te zetten in huis.

ig Je hebt nod

t• e • s n ij m a j s e m y b b o • h • emendra ad o l b • r a a e• • sch l o e m e n ta p B • n e e b w • vou • l in ia a l • n e g n a t ip n •k l ij m • • dra ad •

15 bijzondere papierprojecten, waaronder:

SARAH DENNIS is een papierkunstenaar en illustrator. In haar werk komen traditionele papercuttechnieken samen met collage. Al haar kunstwerken zijn handgemaakt met een hobbymes voor een uitmuntend en delicaat resultaat. Haar werk wordt gebruikt in veel bekende magazines en kranten, waaronder Tatler en The Guardian.

28 NAJAAR2017

• POMPOEN • HANGBLOEMEN • • CACTUS • VETPLANTEN • TERRARIUM • • PALMBLADEREN • KRUIDEN • • VENUSVLIEGENVANGER • KLAPROZEN • • NARCISSEN • VIOOLTJES • RODE BIET •


ISBN  978 90 453 2260 5 NUR  460 HOBBY’S ALGEMEEN OMVANG  64 PAGINA’S FORMAAT  24,5 X 28,3 CM UITVOERING  PAPERBACK, 180 GR HOUTVRIJ WIT OFFSET PAPIER, ZWITSERSE BINDWIJZE OORSPRONKELIJKE TITEL  MAKE IT BY HAND PAPERCRAFT: PAPER PLANTS VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

29


T F A R C R E PAP

KIrIgAmI

20 fAsCiNeReNdE PrOjEcTeN Om tE VoUwEn eN SnIjDeN UiT ééN VeL PaPiEr • KIRIGAMI IS EEN VARIATIE OP ORIGAMI. DOOR DE ONTWERPEN OP HET PAPIER TE VOUWEN EN TE SNIJDEN, MAAK JE DE MOOISTE 3D-SCULPTUREN. KLEUR ZE IN OF LAAT ZE INDRUKWEKKEND WIT. • DE PROJECTEN WORDEN STEEDS EEN STAPJE MOEILIJKER, WAARDOOR JE JE SKILLS PER PROJECT VERBETERT. MET DIT BOEK GA JE VAN BEGINNELING NAAR KIRIGAMI-EXPERT. • DE SPECIALE BINDWIJZE ZORGT ERVOOR DAT JE DE PAGINA’S HEEL MAKKELIJK UIT HET BOEK KUNT HALEN. • GEBRUIK DE GEKLEURDE ACHTERGRONDVELLEN OM JE MODELLEN TE LATEN KNALLEN.

20 bIjZoNdErE pApIeRpRoJeCtEN, wAaRoNdER:

• LIEFDESBRIEF • ELFJE • HAZEN BIJ MAANLICHT • • BRAMENVERSTOPPLEK • PADDENSTOELENBOS • • SPOOKSCHIP • HOBBITDORP • JAPANSE TEMPEL • • EENHOORN IN HET BOS • SPROOKJESKASTEEL • • BOOMHUT • MIDZOMERNACHTEN • FENIKS • • BEHEKST HUIS • ONDERWATERFANTASIE •

pAtRiCiA mOfFeTT

is een illustrator en ontwerper. Ze werkt in haar studio in Snowdonia, in het noorden van Wales. Ze heeft meer dan dertig jaar ervaring in het uitgeefvak en leverde een creatieve bijdrage aan veel succesvolle boeken. Haar werk kenmerkt zich door ingewikkelde patronen en veel details.

30 NAJAAR2017

dig je hebt no s je • • hobbyme • l in ia a l • • s n ij m a t e n • • vouwbe • l ij m •


ISBN  978 90 453 2235 3 NUR  460 HOBBY’S ALGEMEEN OMVANG  64 PAGINA’S FORMAAT  24,5 X 28,3 CM UITVOERING  PAPERBACK, 230 GR HOUTVRIJ WIT OFFSET PAPIER, ZWITSERSE BINDWIJZE OORSPRONKELIJKE TITEL  MAKE IT BY

OOk vErKrIjGbA

aR

HAND PAPERCRAFT: ENCHANTED KIRIGAMI VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

ISBN 978 90 453 2195 0

ISBN 978 90 453 2194 3

BBNC UITGEVERS

31


papieren T F A R C R E PAP

stad

maak je eigen stad met 20 gebouwen om te kleuren, uit te drukken en in elkaar te zetten • BOuW EeN KoLoNiAaL AmErIkAaNs sTaDjE MeT 20 bIjZoNdErE GeBoUwEn.

• DRuK De dElEn uIt eN ZeT Ze mAkKeLiJk vAsT MeT hUn fLaPjEs. JE HeBt gEeN LiJm nOdIg!

• VOeG KlEuR ToE AaN De bInNen- eN BuItEnKaNt vAn dE

gEbOuWen, oF LaAt zE WiT VoOr eEn mInImAlIsTiScHe lOok.

• INcLuSiEf eXtRa oNdErDeLeN ZoAlS StRaAtMeUbIlAir, mEnSeN En bOmEn oM Je sTaD CoMpLeEt tE MaKen.

BEvAt eEn vErScHeIdEnHeId aAn bOuWsTiJlEn En sOoRtEn gEbOuWen, zOaLs: • bUuRtWiNkEL • bRaNdWeErKaZeRnE • pOsTkAnToOR • • eEtHuIS • iJzErHaNdEL • sTaDhUiS • sChOoLgEbOuW • • kErK • hErBeRG • oVeRdEkTE bRuG • vUuRtOrEN • • hUiZeN uIT vErScHiLlEnDE aRcHiTeCtoNiScHE pErIodES •

lEE bRuCE iS eEN eRvArEN iLlUsTrAtOR eN gRaFiScH

oNtWeRpER. hIJ wErKT iN vErScHiLlEnDE gEbIeDeN bInNeN dE mArKeTiNgWeReLD. lEE mAaKT gRaAG 3D-mOdElLeN eN aNiTmAtIeS.

32 NAJAAR2017


DIG JE HEBT NO DEN • O L T O P R U E L •K SJE • • HOBBYME • LINIAAL •

ISBN  978 90 453 2212 4 NUR  460 HOBBY’S ALGEMEEN OMVANG  64 PAGINA’S (VOORGESNEDEN) FORMAAT  24,5 X 28,3 CM UITVOERING  PAPERBACK, 250 GR HOUTVRIJ OFFSET PAPIER WIT OORSPRONKELIJKE TITEL  MAKE IT BY HAND PAPERCRAFT: PAPER TOWN VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

33


t i e k a M

T F A R C PAPER

tool kit

ALlEs wAt jE NoDiG HeBt VoOr jE PaPiErHoBby’s!

frisse en eigentijdse Make it by hand: papercraft! is een ier zoals kirigami, papercutten benadering van hobby’s met pap in onze boeken allerlei en papiersculpturen. Je gebruikt uren, lijmen, vouwen, krullen, technieken: knippen, snijden, sche makkelijk te volgen instructies kleuren en in elkaar te zetten. Met je zien dat je in no time je ontwikkel je snel papierskills en zal eigen twist aan geeft. Om je eigen kunstwerken maakt en er je en, presenteren we nu een crealeven nog makkelijker te mak wat je nodig hebt om de speciale bijpassende set met alles papercraft-serie te maken. projecten uit de Make it by hand

In deze kit :

• m e ta l e n ho • h o b b y m e b b y s c h a a r t je • s + reserv e m e s je • • a l u m in iu m l in ia a l v a n2 • vouwbee n • a 5 -s n ij 0 c m • m at • • d u b b e l z ij d ig e t a p e • • tube hob b y l ij m •

34

NAJAAR 2017


ISBN  978 90 453 2236 0 NUR  460 HOBBY’S ALGEMEEN OMVANG  7-DELIGE SET FORMAAT  14 X 20 X 2 CM UITVOERING  SET IN KARTONNEN DOOS MET TRANSPARANT PLASTIC INLAY. VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

35


W inter

E l pers e L e K een h

rst e k e dez r u u t Vers

De Winterkleurkaarten van Valerie McKeehan, Jessica Palmer, Annemarie Vermaak en Julia Woning brengen je meteen in winterse sferen en geven je een instant warm gevoel vanbinnen. Deze vier bekende illustratoren geven op hun eigen vakgebied en in hun eigen stijl vorm aan hun eigen set kleurkaarten. De luxe doosjes met 20 verschillende, inkleurbare winterkleurkaarten bevat ook 20 bijpassende enveloppen. Verblijd je familie, vrienden en collega’s in de decembermaand eens met een prachtige zelfgekleurde winterkaart! 36

NAJAAR 2017

RTEN A A K UR oonlijk kaartje!


HER AAN BIED ING

ISBN  VALERIE MCKEEHAN 978 90 453 2206 3 ISBN  JESSICA PALMER 978 90 453 2207 0 ISBN  JULIA WONING 978 90 453 2185 1 ISBN  ANNEMARIE VERMAAK 978 90 453 2168 4 NUR  370 CADEAU OMVANG  20 ANSICHTKAARTEN + ENVELOPPEN FORMAAT  15 X 15 CM UITVOERING  20 ANSICHTKAARTEN MET ENVELOP IN KARTONNEN DOOSJE VERKOOPPRIJS  € 9,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

VALERIE MCKEEHAN

JESSICA PALMER

JULIA WONING

ANNEMARIE VERMAAK

BBNC UITGEVERS

37


Ge ïl l us tre e r d do o r M ar ia Tr o l l e

HET DERDE KLEURBOEK VAN MARIA TROLLE! Stap in de magische schemering waar de grens tussen dag en nacht vervaagt en de schaduwen trucjes uithalen met je ogen. De dieren nestelen zich in weelderig groen dat hen omsluit voor de nacht. Kijk uit voor alle wezens die juist ’s nachts tot leven komen in alle hoekjes en gaatjes. Laat je geest tot rust komen door het kleuren van diepte en kleurschakeringen in de mooiste bloemen en vazen. In dit boek vind je ook een plantenregister met de Latijnse namen, voor degenen die van botanisch kleuren houden. Het boek is prachtig uitgevoerd met een kartonnen kaft, goudkleurig linnen band, gouden opdruk en goudfolie op de voorkant en prachtige diepzwarte schutbladen. Het papier is licht getint, waardoor de kleuren extra mooi uitkomen. Je zal tot over je oren verliefd worden op de 96 pagina’s vol met weelderige tuinen, bloemen en dieren – zo uit het Scandinavische landschap geplukt. Maria Trolle is grafisch ontwerper en illustrator. Ze woont in Tyreso, net buiten Stockholm. Haar passie voor tuinieren loopt als een de rode draad door haar werk, waarbij ze zich dagelijks laat inspireren door planten, bloemen en dieren – het liefst uit haar eigen tuin.

38 NAJAAR2017


PRACHTIGE LUXE UITVOERING MET KARTONNEN KAFT, LINNEN BAND EN GOUDEN OPDRUK.

ISBN  978 90 453 2267 4 NUR  476 TEKENEN, SCHILDEREN, KALLIGRAFIE OMVANG  96 PAGINA’S FORMAAT  21 X 25 CM UITVOERING  HARDCOVER, LINNEN BAND, GOUDFOLIE OORSPRONKELIJKE TITEL  SMYMNINGSTIMMAN

ook verkrijgbaar

VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

ISBN 9789045321028

ISBN 9789045321875

BBNC UITGEVERS

39


Rapsodie in het bos is een meesterwerk van de Japanse illustrator Kanoko Egusa. Kanoko neemt je mee naar haar mysterieuze wereld, waarin je een kijkje krijgt in het mysterieuze leven van de dieren die er leven. De dieren leven er vrij, onaangeraakt door mens en techniek. Je vindt er exquisiete planten en natuur, uitbundige bloeiers, antieke architectuur, prachtige landschappen en natuurlijk de schattigste dieren. Van fluffy konijnen die je een bos bloemen presenteren, een duif in een koekoeksklok en muisjes die een taart versieren tot geheime deuren in boomstronken, eekhoorns in wollige truien en trommelende wasberen – sprookjesachtiger dan dit wordt het niet. Het boek neemt je ook nog eens mee door alle vier de seizoenen, met hoosbuien in april, kuikentjes en lammetjes in het voorjaar, sappige fruitbomen en bloeiende bloemen in de zomer, oogstvelden en vallende bladeren in de herfst en natuurlijk kersttaferelen en rendieren in de sneeuw tijdens de winter. Kanoko’s prachtige, fijne lijnenspel zorgt ervoor dat je in het boek wordt gezogen en meteen zin krijgt om de platen met kleur te vullen. De tekeningen zijn een mix van enkele pagina’s en spreads en het boek is dubbelzijdig bedrukt. Kanoko Egusa is een Japanse freelance illustrator en designer uit Sendai, in het noorden van Tokyo.

40 NAJAAR2017


PAPERBACK MET STOFOMSLAG

ISBN  978 90 453 2230 8 NUR  460 HOBBY’S ALGEMEEN / 370 CADEAU OMVANG  92 PAGINA’S FORMAAT  25 X 25 CM UITVOERING  PAPERBACK MET STOFOMSLAG OORSPRONKELIJKE TITEL  RHAPSODY IN THE FOREST VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

BBNC UITGEVERS

41


Welkom in de wondere wereld van Tomislav Tomic’. Ontspan en ga op een opmerkelijke reis door zijn droomachtige fantasiewereld. In de betoverende illustraties ontmoet je feeën, elfjes, dwergen en reuzen, ridders en hofdames, zeemeerminnen, draken, eenhoorns en vele andere mythische wezens. Je bezoekt mysterieuze kastelen – verborgen in de nevel – je loopt door betoverde bossen, duikt in mystieke onderwaterkoninkrijken en beleeft het avontuur van je leven! Dit is een zeldzaam mooi kleurboek, gevuld met tot de verbeelding sprekende, gedetailleerde fantasy-designs. Er is zo veel te zien en te kleuren: de prachtige stijl van de illustrator gaat al je verwachtingen te boven. Tomislav Tomic’ werd geboren in 1977. Hij studeerde af aan de Academy of Fine Arts in Zagreb (Kroatië) in 2001. Hij heeft verscheidene boeken, prentenboeken en schoolboeken geïllustreerd. Zijn virtuoze illustraties worden gepubliceerd door vooraanstaande uitgevers over de hele wereld. Hij heeft al vele prijzen en onderscheidingen ontvangen. Hij woont en werkt in Zaprešic’ in Kroatië.

42

NAJAAR 2017

H et ieme fantasy kle urboek u lt


ZEMLJA SNOVA NU EINDELIJK VERKRIJGBAAR IN NEDERLAND!

ISBN  978 90 453 2186 8 NUR  460 HOBBY’S ALGEMEEN OMVANG  80 PAGINA’S FORMAAT  25 X 25 CM UITVOERING  PAPERBACK MET FLAPPEN OORSPRONKELIJKE TITEL  ZEMLJA SNOVA VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

BBNC UITGEVERS

43


INGENIEUZE INKT DIEREN IN DETAIL

50 GREYSCALE PLATEN VAN TIM JEFFS Ingenieuze Inkt verscheen onder de Engelse titel Intricate Ink en is een wereldwijde bestseller. Nu is hij ook volop in Nederland en België te verkrijgen! Met zwarte inktpennen en kleurpotloden creëert de Amerikaanse kunstenaar en illustrator Tim Jeffs een ware inktdierentuin van gedetailleerd getekende dieren. Geïntrigeerd door hun diversiteit en complexiteit, streeft Jeffs ernaar om de essentie van zijn onderwerpen in zijn tekeningen te vangen. Elk portret begint hij met een uitgebreid onderzoek naar de gewoonten, leefomgeving en fysieke verschijning van het dier. Daarna bestudeert hij hun vacht of huid zorgvuldig maar laat artistieke overwegingen de patronen, texturen en tinten die hij gebruikt bepalen. Hij geniet ervan om ‘de controle te hebben over het maken van een eigen creatie in plaats van een fotorealistische tekening zonder karakter’. Maar Jeffs heeft wel veel aandacht voor het realistisch weergeven van de ogen waardoor het dier ‘een persoonlijkheid krijgt, emoties uitdrukt en zijn eigen verhaal vertelt wanneer het naar de toeschouwer kijkt’. Vijftig greyscale-platen, enkelzijdig bedrukt op kwaliteitspapier. Tim Jeffs is geboren in 1965 in Maryland. Op de middelbare school won hij al prijzen met zijn tekenwerk. Met een beurs op zak kon Tim Jeffs naar de Parsons School of Design in New York.

7

44

NAJAAR 2017


VOOR DE LIEFHEBBERS VAN GREYSCALE, MAAR NATUURLIJK OOK VOOR ANDEREN, VORMT DIT BOEK EEN PRACHTIGE COLLECTIE PLATEN OM TE KLEUREN. – REVIEW ‘VOLWASSENEN KLEUREN OOK’

ISBN  978 90 453 2231 5 NUR  476 TEKENEN EN SCHILDEREN / 370 CADEAU OMVANG  108 PAGINA’S FORMAAT  28,5 X 22 CM LIGGEND UITVOERING  HARDCOVER, ENKELZIJDIG BEDRUKT

22

OORSPRONKELIJKE TITEL  INTRICATE INK VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

15

31

BBNC UITGEVERS

45


Kleuren op nummer is niet iets wat je alleen als kind deed, het is weer helemaal hip! Met Colourtronic dieren heb je een echt volwassen variant in handen. Je kleurt de platen in volgens de kleurcodering aan de zijkant van de pagina. Het palet is fenomenaal: nooit eerder gebruikte je zulke schitterende en levendige kleuren die elkaar versterken en van je pagina’s af spatten. Colourtronic dieren is meer dan kleuren op nummer, het is een kleuruitdaging met de betoverende, kleurrijke en verslavende kracht van een caleidoscoop. 1

Lauren Farnsworth woont in Londen en werkt al meer dan acht jaar in het uitgeversvak. Ze studeerde af aan de Central Saint Martins College of Art and Design en werkt nu als senior redacteur en illustrator bij Buster Books.

2 3 4 31/01/2017 11:53

COLOURTRONIC ANIMALS

5

SPREADS.indd 61

3

1

4

3 9

6 7

2

8 9 10 11

14

12

ook verkrijgbaar

13 14 10

9

This edition fi rst published in Great Britain in 2017 by Buster Books, an imprint Michael O’Mara Books of Limited, 9 Lion Yard, Tremadoc Road, London SW4 7NQ With material adapted from www.shutterstock. com

www.busterbooks.co.uk

Buster Children’s Books

Copyright © Buster Books

46

COLOURT

RONIC ANIMALS

@BusterBooks

2017

All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, stored in a retrieval system, or photocopying, recording transmitted in any form or otherwise, without prior or by any means, electronic, permission of the publisher, than that in which it is published mechanical, nor be otherwise circulated and without similar condition in any form of binding or including this condition cover other being imposed on the subsequent purchaser. ISBN: 978-1-78055-457-0

NAJAAR 2017

This book was printed in

COLOURTRONIC ANIMALS

2 4 6 8 10 9 7 5 3 1 January 2017 by Shenzhen

Wing King Tong Paper Products

Co. Ltd., Shenzhen, Guangdong,

China.

SPREADS.indd 63

31/01/2017 11:54

SPREADS.indd

27


1

1 3

2

2

2 3

11

3

14

13

12

3

13

13

1

4

14

2

4

11 11

2

5

5

11

13 12

6

2

6 1

7

11

15

5

15

6

7

12

8

11

8

8

5 3

4

9

9

12 9

13

6

10

6

6

10

10

8

6

6

11

5

9 7

8

12

8

2

7

12

3 10

13

11

3

5

13

6 7

14

14

9

9

5 6 10

15

15 8

8 8

3

1

2

8

6

ISBN  978 90 453 2232 2

7

2

5 6

13

6

2

NUR  460 HOBBY’S ALGEMEEN

11

4

3

3

12 10

3

2

11 11

4

5

12 2

5

13

11

12 2

15

11

5 2

2

9

12

11

3

9

4

7

10

12

8

12

8

12

11

6

9

10 13

3

2

13

12

5

10 11

1

9

8

12

2

11

10

14

4 8 14

12

7

9 8

4

12 5

7 8

3

5

15

8

4

5

6

3

5

3

5

6

3

2

3

11

11

5

5

9

7 1

2

SPREADS.indd 41

3

4

9

6

1

4

13

7

10

3

2

10 2

13 11

5

COLOURTRONIC ANIMALS

VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

9

2

5 1

6 5

5

8

1

8

31/01/2017 11:53

7

5

8

10

8 4 3

12

9

4

5

5

2

7 2

VERKOOPPRIJS  € 14,99

8 11 3

3

5

8

7

8

5

5

8

10

5 6

4

11

ANIMALS

9

3

12

5

5

7 7

2

10

COLOURTRONIC ANIM

6

9

4

12

10 7

4 5

2

10

8

5

3

3

5

3

14

9

8

10

2

2

9

15

7

4

5 9

4

13

13

10 4

9

8 7

5

9 12

11

OORSPRONKELIJKE TITEL  COLOURTRONIC

1

11 12

8

6

5

11

2

12

4

5 15

12

5

4

5

8

9 9

2

COLOURTRONIC ANIMALS SPREADS.indd 7

6

13

4 4

11

KLEURIGE KAFT

12

11

3

5

6

9

8 7

1

6

UITVOERING  PAPERBACK MET ZILVER-

13

10 8

9

FORMAAT  30 X 30 CM

3 1

7

3

6

2

2

9

5

3

14

13

16

OMVANG  64 PAGINA’S

13

3

8

4

8

11

8

6

2

9

1 2

5 6 3

9

4 9

5

10

12 10

11

6

7 9

6 1

13

2

8 9 31/01/2017

8

11:52

6

8

COLOURTRONIC ANIMALS

8

5 5 9 5

BBNC UITGEVERS

5

SPREADS.indd 49

31/01/2017 11:53

47


Dikke Dames in de

SCHILDERKUNST KLEURBOEK

Je wist het misschien niet, maar de Dikke Dames van Julia Woning zijn al eeuwenlang een geliefd onderwerp om vast te leggen op het canvasdoek. De grootste kunstenaars ter wereld lopen weg met deze voluptueuze dames: Monet, Mucha, Van Gogh, Renoir, Botticelli, Vermeer, Degas, Mondriaan, Appel, Picasso, Munch, Gaugain en nog veel meer. Je had vast niet gedacht dat de Dikke Dames aan de grondslag stonden van De Schreeuw, Het meisje met de parel en De Aardappeleters. Door Julia’s prachtige lijnenspel word je als het ware in de schilderijen gezogen en krijg je meteen zin om de platen weer met kleur tot leven te laten komen. Waar ze ook zijn – of ze nu chillen aan het strand of naakt poseren in een atelier – de Dikke Dames zijn gelukkig nooit alleen en maken het altijd gezellig. De prachtige platen van Julia Woning lenen zich uitstekend als kleurplaat voor volwassenen en geven je meteen een warm fuzzy feeling. Op het handige formaat van dit kleurboek komen de Dikke Dames nog meer tot hun recht en zijn ze in vol ornaat te bewonderen. Doordat de platen enkelzijdig zijn bedrukt, is het kleurboek geschikt voor de meeste kleurmaterialen.

DE DIKKE DAMES HEBBEN MODEL GESTAAN VOOR DE GROOTSTE MEESTERS TER WERELD! ook verkrijgbaar

Julia Woning studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning academie en werkt sindsdien als illustrator, portrettist en beeldend kunstenaar. Julia is vooral bekend van haar Dikke Dames-schilderijen, die in verschillende galeries in Nederland te bewonderen zijn. Haar inspiratie komt overal vandaan: tijdens een ontbijt met haar kinderen of bij een kopje thee kunnen de gekste ideeën opborrelen. BBNC bracht eerder haar Dikke Dames kleurboeken voor volwassenen uit. Meer informatie over Julia’s werk is te vinden op www.juliawoning.com. 48

NAJAAR 2017

Julia Woning


ENKELZIJDIG BEDRUKT

ISBN  978 90 453 2228 5 NUR  476 TEKENEN / 370 CADEAU OMVANG  72 PAGINA’S FORMAAT  25 X 25 CM UITVOERING  PAPERBACK VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

49


HER AAN BIED ING

WOLLIGE WINTERDROMEN 20 ansichtkaarten om te kleuren – Hanna Karlzon

Bestsellerillustrator Hanna Karlzon brengt de Scandinavische winter naar je toe – en geeft je de gelegenheid hem weer door te geven. Wentel je in winterse sferen met deze prachtige collectie van vogeltjes en bosdieren, rijke versieringen, dwarrelende sneeuwvlokkende, sierlijke rendieren en nog veel meer prachtige illustraties, samengebracht in Wollige winterdromen. Kleur de twintig ansichtkaarten uit dit boek in en deel ze: stuur je winterse kaart via de post naar een ander of stop hem in een mooi lijstje en hang hem aan de muur. Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå, Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestsellers Dagdrömmar en Sommarnatt, die als eerst zijn uitgegeven in Zweden. Ze maakt ingewikkelde, gedetailleerde afbeeldingen met Oost-Indische inkt en houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en voegt af en toe een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en een scheutje design uit de jaren ’70 toe.

Stuur een hartverwarmend stukje winter door met deze prachtige ansichtkaarten. 50 NAJAAR2017


Postkaartenboekje

Ook verkrijgbaar ISBN  978 90 453 2101 1

ISBN  978 90 453 2042 7 NUR  460 HOBBY ALGEMEEN OMVANG  20 ANSICHTKAARTEN

ISBN  978 90 453 2040 3

FORMAAT  12,5 X 17,5 CM UITVOERING  HARDCOVER OORSPRONKELIJKE TITEL  VINTERDRÖMMAR VERKOOPPRIJS  € 12,50 REEDS VERSCHENEN ISBN  978 90 453 2188 2

ISBN  978 90 453 2041 0

BBNC UITGEVERS

51


hygge LEEF

Breng de Deense kunst van geluk in je leven Jonny Jackson & Elias Larsen Hygge (spreek uit ‘hu ga’) is een Deens woord dat het gevoel beschrijft van gezelligheid, comfort en tevredenheid. Het is bijna onmogelijk om het te vertalen in het Nederlands. Hygge is misschien wel de reden dat de Denen tot de gelukkigste mensen op aarde te rekenen zijn. Hygge staat vol met recepten om met vrienden te delen en te eten, craftideeën voor in huis, inspiratie om te genieten van kleine dagelijkse dingen. Of het nu een warme kop chocomel, een hartverwarmende kom pompoensoep of een knuffelig paar viltslippers zijn, je zult zien dat Hygge je een warm gevoel geeft vanbinnen.

Lavender Bags Lavender has been used for its healing properties for thousands of years and its fragrance can be relaxing and restorative. Lavender bags are easy to make and are useful in lots of different ways. Try tucking one in a drawer or wardrobe to keep your clothes and sheets smelling fresh or pop one under your pillow to encourage a peaceful night’s sleep. You could even keep one in your handbag or pocket to help you to de-stress with its calming aroma when you’re having a busy day.

Instructions What you’ll need

1

Pretty fabric Cut out two rectangles of fabric measuring 16 x 11.5 cm.

Scissors Pins

Pin the two rectangles together, patterned sides facing each other.

Needle and thread Dried lavender

e

Cinnamon Hot Chocolat drink, it would be If hygge were a s 1) in a mug. (Serve is a warming hug

Optional extra: ribbon

2

Ingredients Starting about 2 cm from the edge of one of the short sides, sew all the way round the rectangle, stopping roughly 2 cm from the other corner.

er 1 tbsp cocoa powd 1 tbsp sugar ¼ tsp ground cinnamon

t ½ tsp vanilla extrac 2 tbsp and 180 ml milk (dairy or nut)

To serve (optional):

40 41

late recipe

tuous hot choco

This sump rich hot chocolate.

Method

vanilla sugar, cinnamon, cocoa powder, whisk Mix together the a fork or a mini in a mug. Use and 2 tbsp of milk syrup. resembles a thick until the mixture until rest of the milk the warm heat, the Over a medium into the mug with e, then pour it it begins to bubbl and stir thoroughly. chocolate syrup of cream or serve with a dollop ence, indulg For added cinnamon. and a sprinkle of marshmallows

Cream Marshmallows Cinnamon

52

NAJAAR 2017 79


een ultiem wintercadeau

ISBN  978 90 453 2263 6

Nestel je in je comfi stoel met een mok vol warms en heerlijks, en geniet!

NUR  370 CADEAU OMVANG  144 PAGINA’S FORMAAT  20 X 20 CM UITVOERING  FLEXICOVER, RONDE RUG, LEESLINTJE OORSPRONKELIJKE TITEL  THE ART OF HYGGE VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

BBNC UITGEVERS

53


T A K

A STEL K N E T E Carin Oliv er

N

onnen onderkomens kart zelf kunt maken e j e di

20

Schoenendozen en tassen zijn prima voor andere katten, maar jouw favoriete haarbal verdient een luxe leefruimte! Kattenkastelen staat vol leuke projecten met handige en makkelijk te volgen stap-voor-stapinstructies om zelf de mooiste kartonnen boten, foodtrucks, raketten en andere verstopplekken te maken. Bovendien vind je in dit boek tips om stevige torens en krabpalen te maken, zodat je kat veilig kan spelen en intussen scherp blijft. Alle 20 projecten zijn snel in elkaar te zetten en bestaan uit goedkope en makkelijk te verkrijgen materialen. Je kunt ze bovendien eenvoudig personaliseren, zodat ze helemaal aan de wildste wensen van je kat voldoen! Dit boek bevat 20 projecten voor je kat die je met karton gemakkelijk zelf kunt maken: • Kasteel

• Activiteitencentrum

• Vliegtuig

• Huis

• Kattenhoofdkwartier

• Raket

• Foodtruck

• Hangende krabplaat

• Ronde krabplaat

• Geplooide tunnel

• Piratenschip

• Locomotief

• Piramide

• Geococon

• Zonneluifel

• Trapflat

• Slaapbuizen

• Krabpaal van kartonresten

• Sofa

• Onderzeeboot 11

| P & MATER IAAL

meet altijd Meten is weten: op en voorkom eerst alle maten Vooral teleurstellingen. je een deur belangrijk wanneer of meer maakt tussen twee n. openinge

GEREE DSCHA

steunt dierenwelzijn en gelooft dat de kracht van katten

in Zorg dat je kwasten maten hebt, verschillende kleine en van verf voor het aanbreng of lijm.

de spuitmond pistool komt: laat komen met je niet in aanraking kind het pistool huid en laat een gebruiken. alleen onder toezicht uit het stop­ Haal de stekker je klaar bent en contact zodra d op een leg de spuitmon nd, buiten brandvrije ondergro kinderen. het bereik van achter­ Verwijder eventuele Meetlint n, zodat je gebleven lijmdrade kan eten. projecten, of Bij omvangrijke kat deze niet op een vorm of wanneer je rondom meten, is om een hoek moet en Schaar een meetlint handiger een liniaal. het best met een nauwkeuriger dan Karton knip je schaar. goede en stevige

Lange stalen liniaal

Stanleymes

hap voor Het beste gereedsc golfkarton en het snijden van De mesjes zijn kartonnen dozen. veilig en scherp, dus werk

levens kan veranderen.

voorzichtig!

Lijmpistool

je kunt er Handig in gebruik, werken en het nauwkeurig mee achter! De wat laat geen troep re varianten kleinere, goedkope kel. De vind je in de hobbywin hij uit het wanneer heet is lijm

Naald

klein gaatje Soms moet je een karton: een maken in een stuk het ideale naald is hiervoor hulpstuk.

je kunt het Karton is flexibel, buigen. Gebruik alle kanten op of een ander een deegroller om een buisvormig voorwerp op te rollen. plat stuk karton

Boor en boorkop

je de Met een boor bevestig n aan je houten elemente zoals de houten kattenkasteel, op plaat van de krabpaal pagina 84–85.

P & MATER IAAL

kunstwerken maakt voor galeries en openbare ruimtes. Ze

Deegroller

Kwasten

| GEREE DSCHA

Carin Oliver is een beeldend kunstenaar en designer die

Gereedschap

10

Draadkniptang

(voor het Draadkniptangen ijzerdraad) doorknippen van elf­ koop je bij de doe­het­z en buigtang winkel. Sommige de hebben een ingebouw kniptang.

Cat

Buigtang

om ijzer­ Gebruik een buigtang en te draaien, draad te buigen dik draad vooral als het om makkelijk met gaat dat zich niet de hand laat buigen.

Handzaag om stokjes De beste manier g Ga er zorgvuldi door te zagen. altijd op een mee om en werk nd. stevige ondergro

9/7/2016 13:10

54

NAJAAR 2017

29/6/2016 13:58

Cat_hangouts

10 _8-15_IND 6_1st.indd

Cat_hangouts_8-15_IND

6_2nd.indd 11


PRRR-FECTE T E H AK A M HUIS VOOR JE K AT

ISBN  978 90 453 2220 9 21

collectie kan een paleis voor je kat worden.

Gereedschap & materiaal

Verschillende kartonnen dozen, sommige groot genoeg voor je kat om in te luieren Golfkarton (voor de details) Tape Lange stalen liniaal Potlood Stanleymes Lijm en/of lijmpistool Sisaltouw 2 bamboestokjes Gekleurd karton Eventueel: kwast en verf of decoratiepapier

/

1

KASTEEL

/

Bedenk een basisontwerp voor het kasteel en zet de dozen op de juiste plek. Een smalle rechthoekige doos vormt de perfecte toegangspoort . Gebruik hoge dozen voor de torens (of stapel enkele vierkante dozen op elkaar). We maken nu een simpel kasteel met een poort en twee torens. Tape alle dozen dicht.

2

NUR  370 CADEAU OMVANG  96 PAGINA’S

Teken een deur in de doos die de toegangspoort wordt. Maak hem groot genoeg, zodat je kat gemakkelijk door de opening kan. Met een liniaal kun je de rechte lijnen voor de zijkanten trekken.

FORMAAT  18 X 23 CM UITVOERING  PAPERBACK MET FLAPPEN, GENAAID, FULLCOLOUR

/

5

/

Snijd de bovenkant en de zijkanten van de poort uit. Laat de onderkant aan de doos vastzitten, als een scharnier. Trek de poort open om een ophaalbrug te creëren.

Snijd openingen aan beide zijden van de doos met de toegangspoort , daar waar de verbinding met de torens gaat komen.

4

/6 /

Lijm een uiteinde van het touw vast aan de linkerkant van de ophaalbrug en het andere uiteinde aan de linkerkant van de opening. Herhaal dit aan de rechterkant. Dit zijn de kettingen van de ophaalbrug.

Snijd evengrote openingen in het onderstuk van de torens die aan­ sluiten bij de openingen in de poort.

27 | VLIEGTUIG

/

3

hangouts 16_51 IND 6_1st.indd

| KASTEEL

Vrijwel elke dozen-

/

elkaar en Steek de staartdelen in in de verlijm ze. Snijd een gleuf steek de achterkant van het vliegtuig, vast. Je staart hierin en lijm hem kunt de doos nu eventueel versieren met decoratie­

VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

Dit project leent zich uitstekend voor versieringen en voor het maken van lollige foto’s van je kat ...

papier.

OORSPRONKELIJKE TITEL  HANGOUTS AND DENS FOR YOUR CAT

20 16/6/2016 13:01

Cat hangouts 16_51 IND 6_1st.indd

21 16/6/2016 13:01

/

9

en twee Snijd de vorm van een propeller Maak met ronde schijfjes uit golfkarton. gaatje in het een stukje ijzerdraad een Versier ze als je midden van de schijfjes. dat wilt.

/

11

stukje Rijg de propeller aan het met ijzerdraad, doe daarna hetzelfde ijzerdraad de twee schijfjes. Druk het van het in het gaatje aan de voorkant vliegtuig.

/

10

een gaatje Gebruik het ijzerdraad om vliegtuig te in de voorkant van het maken. Hier komt de propeller.

/

12

BBNC UITGEVERS

af Knip indien nodig het ijzerdraadje de uiteinden en buig met de buigtang zijn plek om, zodat de propeller op blijft zitten. Nu kan je kattenvriend het luchtruim in en op avontuur!

22/6/2016 11:57 16/6/2016 13:01

Cat hangouts 16_51 IND 6_2nd.indd

27

55


Naughty

Dots sexy puzzels voor volwassenen

Als je ervan houdt om sexy spelletjes te spelen, dan is dit hét boek voor jou! Ga verder met een potlood dan je ooit bent gegaan met de 80 sensuele, uitdagende en erotische dotto-dot-puzzels in Naugthy Dots. De spannende aanwijzingen dagen je uit om de juiste oplossingen te vinden. Maar pas op! De puzzels bevatten ook neppe dots om je te verwarren en af te leiden. De resultaten zijn zulke verleidelijke standjes dat je direct meer puzzels wilt maken. Kom je er niet uit, dan vind je de oplossingen met echte foto’s achter in het boek. Maar het is veel leuker om je te laten verleiden door wat er langzaam voor je verschijnt. Naughty Dots is perfect om alleen te spelen, met z’n tweeën of met meer … Waar jij maar zin in hebt.

56  NAJAAR 2017


OR ALLEEN VO EN N VOLWASSE

ISBN  978 90 453 2245 2 NUR  370 CADEAU OMVANG  128 PAGINA’S FORMAAT  20,3 X 22,9 CM UITVOERING  PAPERBACK, FULLCOLOUR OORSPRONKELIJKE TITEL  NAUGHTY DOTS VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

BBNC UITGEVERS

57


Jouw voor elk jaar NE

IL

S O M E RV I L

LE

Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar bevat alles wat je moet weten over de twaalf tekens van de dierenriem, plus een uitleg van de vijf elementen – metaal, water, hout, vuur en aarde. Dit dikke boek geeft je inzicht in elk teken van de dierenriem en geeft je tips om het meest uit je eigen teken te halen. Elk teken heeft een apart gedeelte in het boek met uitgebreide beschrijvingen en laat zien hoe dat in verhouding staat met de andere tekens. Het belangrijkste gedeelte van het boek laat voor elk Chinees jaar de belangrijkste vooruitzichten voor elk teken zien en leert je hoe je het meest uit het jaar kunt halen, wat de beste en slechtste dagen zijn en welke valkuilen je moet vermijden. Het geeft aan welk dier bij jouw geboortejaar hoort en geeft individuele voorspellingen over liefde, geluk en succes. Neil Somerville schreef jarenlang Jouw Chinese horoscoop, en dit boek borduurt verder op zijn expertise. Het voordeel van dit boek is dat het voor eeuwig meekan. Neil Somerville wordt beschouwd als een van de belangrijkste westerse schrijvers van Chinese horoscopen. Hij interesseert zich al lange tijd voor oosterse vormen van voorspelling en is ervan overtuigd dat we van de oosterse wijsheid veel kunnen leren. Zijn Jouw Chinese horoscoop, waarvan jarenlang elk jaar een nieuwe editie is verschenen, geniet al jarenlang internationale faam.

58

NAJAAR 2017


ISBN  978 90 453 2246 9

DANKZIJ JOUW CHINESE HOROSCOOP VOOR ELK JAAR WEET JE PRECIES WAT JE TE WACHTEN STAAT.

NUR  370 CADEAU OMVANG  544 PAGINA’S FORMAAT  13,5 X 21 CM UITVOERING  PAPERBACK, GENAAID OORSPRONKELIJKE TITEL  YOUR CHINESE HOROSCOPE FOR EACH AND EVERY YEAR VERKOOPPRIJS  € 16,99  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

BBNC UITGEVERS

59


Flowers & Birds is een nieuwe stationerylijn met knallende designs en handige producten en een passie voor papier en fleurige patronen. We gaan helemaal voor offline is de nieuwe luxe! Weg met online agenda’s, e-mails, adresbestanden en Facebookverjaardagen: stuur weer eens een brief op echt briefpapier, schrijf je adressen in een boek en koop een cadeau dat je zelf inpakt! Wie schrijft die blijft en wie wat bewaart die heeft wat!

Brief

papier

Dit prachtige briefpapier van Flowers & Birds komt

in een set met bijpassende enveloppen in een luxe kartonnen doosje. Dit doosje is zo mooi dat je hem

ook als bewaardoos kunt gebruiken voor de brieven die je krijgt toegestuurd. Je kunt even met de set vooruit, want je krijgt twintig vellen papier op A5formaat met de mooiste bloemen- en vogeldesigns. -

Twintig vellen briefpapier

-

In vijf verschillende designs

-

Twintig enveloppen met lijmstripsluiting

-

Kartonnen doosje met inlay tray en satijnen lint

60

NAJAAR 2017


Brief

papier

20 VELLEN

ISBN  978 90 453 2254 4 NUR  000 NON-BOEKEN ALGEMEEN OMVANG  20 VELLEN EN 20 ENVELOPPEN FORMAAT  15,5 X 21,5 X 4 CM UITVOERING  KARTONNEN DOOSJE MET BRIEFPAPIER VERKOOPPRIJS  € 10

20 ENVELOPPEN

VERSCHIJNT NOVEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

61


Adressen verjaardagen Dit prachtige adressen- en verjaardagenboek van Flowers & Birds is een plaatje. En dat niet alleen: dit boek is superhandig in gebruik. Met de 16 uitneembare tabbladen bepaal je zelf hoeveel ruimte per letter van het alfabet je nodig hebt! Zo kom je nooit meer ruimte te kort als je toevallig heel veel mensen kent van wie de achternaam begint met een X. Ook vind je er een apart gedeelte voor alle verjaardagen, met genoeg schrijfruimte per datum zodat er niemand naast de regel valt, en een gedeelte voor notities.

• Hardcover • Wiro-o • 16 uitneembare tabbladen

62  NAJAAR 2017


A B NAAM ADRES

TEL EMAIL VERJAARDAG

POSTCODE MOB

ISBN  978 90 453 2255 1 NAAM ADRES

TEL EMAIL VERJAARDAG

NUR  012 ALBUMS & DAGBOEKEN POSTCODE MOB

OMVANG  144 PAGINA’S EN 16 TABBLADEN FORMAATBOEKBLOK  18 X 18 CM UITVOERING  HARDCOVER WIRE-O VERKOOPPRIJS  € 14,99

NAAM ADRES

VERSCHIJNT NOVEMBER 2017 TEL EMAIL VERJAARDAG

POSTCODE MOB

BBNC UITGEVERS

63


Versier je huid met deze prachtige tijdelijke tattoos die geĂŻnspireerd zijn op de botanische wereld. Met meer dan 100 designs, van pioenrozen, klaprozen en varens tot wilde rozen en kransjes van madeliefjes. Tatoeage Bloesem bevat ook 21 kunstkaarten om te bewaren of om te gebruiken als inspiratie voor toekomstige tatoeages. De tattoos, die een mix zijn van zwart-witdesigns en kleurrijke ontwerpen, in allerlei vormen en formaten, kun je op veel verschillende plekken op je lichaam plakken. De tattoos zijn veilig voor je huid en makkelijk op te plakken. Zo heb je snel een prachtige, kleurrijke tattoo die enkele dagen blijft zitten! Als hij begint te vervagen, of als het tijd is voor een andere tattoo, dan kun je hem makkelijk verwijderen met een beetje babyolie.

AANBRENGEN

1. Knip de tattoo van je keuze uit & verwijder de beschermfolie. 2. Plaats de tattoo met de afbeelding naar beneden op je huid & maak de achterkant vochtig met een natte doek. 3. Houd de doek 30 -40 seconden op zijn plek, of totdat de tattoo volledig op je huid is overgebracht.

64

NAJAAR 2017


kruiSdiStel Eryngium

hoNdSrooS

klApROOS Papaver

ISBN  978 90 453 2248 3

Rosa canina

NUR  370 CADEAU OMVANG  8 VELLEN TIJDELIJKE TATTOO’S & 12 KAARTEN FORMAAT  14 X 21 CM LIGGEND UITVOERING  POSTKAARTENBOEKJE, SWISS BOUND OORSPRONKELIJKE TITEL  TATOUAGE VERKOOPPRIJS  € 15  VERSCHIJNT AUGUSTUS 2017 eikel

Quercus

deNNeNAppel Pinus

BBNC UITGEVERS

65


Exotisch

cadeaupapier 12 vellen Geef je cadeaus een exotisch tintje met deze 12 vellen cadeaupapier van hoge kwaliteit, voorzien van prachtige, originele illustraties uit de RHS Lindley Library. De vellen zijn 50 x 70 cm groot en zijn makkelijk los te halen. Het grote voordeel is dat je nooit meer grote rollen cadeaupapier hoeft te bewaren! Dit boek schuif je makkelijk ergens tussen: zo heb je altijd een mooi cadeauvelletje in huis.

66 NAJAAR2017

12 vellen 50x70 cm


ISBN  978 90 453 2249 0 NUR  370 CADEAU OMVANG  12 VELLEN FORMAAT  25,6 X 35 CM (VELLEN ZIJN UITGEVOUWEN 50 X 70 CM) UITVOERING  PAPERBACK, FULLCOLOUR OORSPRONKELIJKE TITEL  EXOTIC WRAPPING PAPER VERKOOPPRIJS  € 12,99  VERSCHIJNT AUGUSTUS 2017

BBNC UITGEVERS

67


je Zwanger schap VAN DAG TOT DAG CHRISTINE HARRIS

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent? Je vraagt je vast af wat zich allemaal afspeelt in je buik. Je kunt nu alle cijfers en feitjes over de ontwikkeling van het kindje in je buik te weten komen. Auteur Christine Harris neemt aanstaande ouders mee op reis langs alle dagen van de zwangerschap. Dit boek staat bomvol informatie over de ontwikkeling van je kindje: van de bevruchting tot de geboorte. Er is ook volop ruimte om aantekeningen te maken of om een klein dagboek bij te houden: zo kun je het boek bewaren als een aandenken voor je kindje of om volgende zwangerschappen mee te vergelijken. In deze editie onder meer: -

Feiten over prenatale ontwikkeling.

-

Actuele gezondheids- en voedingstips.

-

SpeciďŹ eke informatie voor tweede zwangerschappen en het voorbereiden van je kind(eren) op de komst van een broertje of zusje.

-

Alles over (borst)voeding en verzorging.

-

Ruimte voor aantekeningen en het bijhouden van een dagboek.

-

En nog veel meer!

Christine Harris was meer dan dertig jaar leraar en is professor in de psychologie en ontwikkeling van kinderen aan het Cosumnes River College in Sacramento, CaliforniĂŤ.

68

NAJAAR 2017


HET MEEST COMPLETE BOEK OVER JOUW ZWANGERSCHAP: LEES ELKE DAG WAT ER GEBEURT IN JE BUIK!

ISBN  978 90 453 2219 3 NUR  370 CADEAU / 850 ZWANGERSCHAP OMVANG  208 PAGINA’S FORMAAT  17 X 25,5 CM UITVOERING  WIRE-O OORSPRONKELIJKE TITEL  THE PREGNANCY JOURNAL VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

BBNC UITGEVERS

69


Oppas- en crècheboek Weet wat jouw kindje allemaal uitspookt

Dit Oppas- en crècheboek is een superhandig ding. Je staat nooit meer voor een verrassing: je weet precies wat je kindje overdag op de crèche of bij de oppas heeft gedaan, gegeten, gedronken en hoelang hij of zij heeft geslapen. Je bent dus niet meer verbaasd als je kindje ’s avonds chagrijnig is omdat-ie maar drie minuten slaap heeft gehad of zijn pannenkoek meteen weer uitspuugt omdat-ie ’s middags zijn of haar buikje al vol heeft gegeten. Er is ook volop ruimte om de leuke dingen op te schrijven en in te plakken. Zo vormt dit boek ook een leuk aandenken aan de jongste jaren van je kindje. Met onder meer: • Ruimte voor belangrijke persoonlijke informatie. • Belangrijke telefoonnummers. • Een weekrooster. • Belangrijke oppasadresjes. • Dagelijks ruimte voor overdracht van

Datum: ........................................ ............................................................ .................. Vandaag was ik bij: .................... ............................................................ ...................................... Van thuis: ........................................ ....................

thuis naar oppas en andersom.

.......................................................... ..........................................................

............................................................

............................................................ .......................................................... gedronken: ........................................ ............................................................ .................. ............................................................ .......................................................... ............................................................ .......................................................... Dit heb ik vandaag gedaan: .................... ............................................................ ...................................... ............................................................ .......................................................... ............................................................ .......................................................... Dit was mijn humeur: .................... ............................................................ ...................................... Ik heb geslapen van .................... ................................... tot .................... ...................................

Dit heb ik vandaag gegeten en

• Leeslintje. • Opbergvakje.

Spullen: ........................................ ....................

.......................................................... ..........................................................

............................................................ Bijzonderheden: ........................................ ....................

.......................................................... ..........................................................

............................................................ ............................................................

..........................................................

tie Persoonlijke informa ........ .............................. .............................. .............................. ............................ naam: .................... .............................. .............................. ............................ .............................. .............................. Geboortedatum: .............................. ............................ .............................. .......... ats: .......... rtepla Geboo .............................. ........ .............................. .............................. Geslacht: .......... .............................. .............................. mer: .................... Burgerservicenum ............................ .............................. .............................. ........ .......... .......... .......... .................... Adres thuis: .......... .............................. .............................. ............................ thuis: .................... .............................. Telefoonnummer .............................. ........ .............................. .............................. Ouder 1 naam: .............................. .......... .......... .................... ............................ Telefoon: .......... .............................. .............................. .................. .............................. .............................. .......... Ouder 2 naam: .......... .......... .................. .............................. .............................. Telefoon: .......... .............................. .................. .............................. .............................. ongeval: .......... .............................. Waarschuwen bij .............................. Telefoon: .......... .................. .......... .......... .............................. .............................. .................. .......... .......... .......... .......... ng: .............................. naam Kinderopva .............................. .................. Adres: .................... .............................. .............................. .......... .......... .......... Telefoon: .......... ........ .............................. .............................. .......... .......... ........ .............................. .............................. naam huisarts: .............................. .............................. .................. Adres: .................... .............................. .......... .......... .......... .............................. ............................ Telefoon: .......... .............................. .............................. ........ : .............................. .............................. HEDEN .......... VOELIG .......... .......... ALLERGIEËN/OVERGE ........ .............................. .............................. EN: .................... .............................. CHE AANDOENING .............................. CHRONISCHE MEDIS ATIE: .................... DAGELIJKSE MEDIC REGELMATIGE OF

70

NAJAAR 2017

Let op: ........................................ ............................................................ .................. ............................................................ ..........................................................

MAANDAG

DINSDAG

DONDERDAG

WOENSDAG

Van thuis: ........................................ ............................................................ .................. ............................................................ .......................................................... ............................................................ .......................................................... gedronken: ........................................ ............................................................ .................. ............................................................ .......................................................... ............................................................ .......................................................... Dit heb ik vandaag gedaan: .................... ............................................................ ...................................... ............................................................ .......................................................... ............................................................ .......................................................... Dit was mijn humeur: .................... ............................................................ ...................................... Ik heb geslapen van .................... ................................... tot .................... ...................................

Dit heb ik vandaag gegeten en

Spullen: ........................................ ....................

.......................................................... ..........................................................

............................................................ Bijzonderheden: ........................................ ....................

..........................................................

............................................................ .......................................................... ............................................................ .......................................................... Let op: ........................................ ............................................................ .................. ............................................................ .......................................................... Ingevuld door: ........................................ ....................

..........................................................

AVONDETEN M D W D V Z

Ingevuld door: ........................................ ............................................................ ZATERDAG.................. VRIJDAG

Datum: ........................................ ............................................................ .................. Vandaag was ik bij: .................... ............................................................ ......................................

NOTITIES

Z

VOLGENDE WEEK

ZONDAG


WEET PRECIES WAT JOUW BABY, PEUTER OF KLEUTER UITSPOOKT BIJ DE OPPAS OF OP DE CRÈCHE!

ISBN  978 90 453 2060 1 NUR  853 VERZORGING VAN BABY’S EN PEUTERS OMVANG  96 PAGINA’S FORMAAT  16 X 20 CM UITVOERING  INTEGRAALBAND, FULLCOLOUR, LEESLINTJE VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT NOVEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

71


de grot Rob Hodgson

Er is een grot. In die grot woont een klein diertje. Een klein diertje dat de grot nooit verlaat … vanwege een wolf. Hoewel de wolf alles probeert om het kleine diertje uit de grot te lokken, lijkt niets te werken. Maar wat gebeurt er als het hem eindelijk toch lukt? Dit vrolijke verhaal laat je niet alleen hardop lachen – het zal je ook ENORM verrassen. Rob Hodgson werd in 1988 geboren in een plaatsje aan de zuidkust van Engeland. Hij studeerde Illustration aan de Plymouth University. Tegenwoordig woont hij in Bristol, waar hij hele dagen lekker knutselt (en knoeit) en zo de mooiste illustraties, papieren kwaliteitsstationery en boeken maakt. Rob noemt Picasso, John Cage en The Beach Boys van grote invloed op zijn werk. Robs hobby’s zijn dieren, skateboards, waarnemingspsychologie en het verzamelen van gek speelgoed. De grot is zijn eerste prentenboek.

72

NAJAAR 2017


ISBN  978 90 453 2162 2 NUR  273 PRENTENBOEKEN > 6 JAAR OMVANG  32 PAGINA’S FORMAAT  24 X 27,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, FULLCOLOUR MET SPOT-UV LAK OORSPRONKELIJKE TITEL  THE CAVE VERKOOPPRIJS  € 12,99  VERSCHIJNT AUGUSTUS 2017

BBNC UITGEVERS

73


Meneer

Pip

Thereza Rowe

Meneer Pip heeft een drukke nacht achter de rug en ziet uit naar zijn schoonheidsslaapje. Alles wat hij nodig heeft is een rustig plekje om op neer te vleien. Hij gaat al zijn favoriete snurkspots langs, maar tussen de monsterlijke geslurp van de stofzuiger, het doordringende gerinkel van de telefoon en het irritante geroekoe van tortelduifjes vindt hij geen rust. Telkens wordt zijn dutje ruw verstoord. Zelfs zijn favoriete kamerplant biedt geen soelaas. Zal Meneer Pip ooit een rustig plekje vinden om zichzelf tevreden knorrend op te krullen? De prachtige en herkenbare stijl van Thereza Rowe brengt het luie gescharrel van Meneer Pip op zoek naar een geschikte slaapplek kleurrijk tot leven. Lees de geluiden waar Meneer Pip mee te maken krijgt hardop voor: kinderen vinden het fantastisch! Thereza Rowe is een Braziliaanse illustrator en ontwerper uit Londen. Ze heeft een master Communication Design behaald aan de Kingston University. Ready for his dinner...

...and plenty of fun.

RING, RING ‘Good night Mister Pip!’

RU

The bug wakes up.

74

NAJAAR 2017

MBL E,

MBLE RU

s. An earthquake strike


ISBN  978 90 453 2265 0 NUR  274 PRENTENBOEKEN > 6 JAAR

Ga mee op zoek naar een slaapplek voor deze knorrige kat.

OMVANG  32 PAGINA’S FORMAAT  15,2 X 20,3 CM UITVOERING  HARDCOVER, FULLCOLOUR OORSPRONKELIJKE TITEL  MR. PIP VERKOOPPRIJS  € 10  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

BBNC UITGEVERS

75


Lesley Barnes Bij het lezen van hun favoriete prentenboek komt Jill er tot haar schrik achter dat een lafhartige circusdirecteur de prachtige leeuw uit de jungle heeft gestolen en hem nu dwingt eindeloos rondjes te rijden in een speelgoedauto. Leeuw is zo verdrietig dat de woorden in het boek door zijn tranen verwateren. Jill springt dapper in de bladzijden van het boek om Leeuw te redden en belandt midden in een bijzonder gevaarlijk hoofdstuk. Met Hond aan haar zijde kan Jill alles aan en ze is vast van plan om Leeuw te helpen zijn kroon terug te krijgen en naar de jungle terug te keren. Want als Jill en Hond ergens van houden is het wel een goede afloop.

Jill en haar trouwe viervoeter Hond zijn terug en klaar voor een nieuw spannend avontuur … Lesley Barnes is een illustrator en animator uit Glasgow. Haar onderscheidende werk is in veel vooraanstaande magazines opgenomen. Eerder verscheen haar prentenboek Jill & Draak. ‘Naar de circustrein,’ riep Leeuw. ‘Zo kunnen we ontsnappen naar de jungle!’

‘Sorry,’ snikte een stem vanaf de pagina. ‘Ik kan niet stoppen met huilen.’ Het was de stem van Leeuw.

‘De Dompteur heeft me uit de jungle gestolen. Hij pakte mijn Koningshoed af en stopte me in dit verhaal. Ik ben niets zonder mijn Koningshoed,’ zei Leeuw tegen Jill.

‘Achter ze aan!’ bulderde de Dompteur tegen de acrobaten.

‘Ik was de koning van de jungle, nu rij ik alleen nog maar rond in heel kleine cirkeltjes.’

D

HON

‘Wat is er mis, Leeuw?’ vroeg Jill, die het vreselijk vond om iemand verdrietig te zien.

ga aar ‘W

HOND

HOND

76

NAJAAR 2017

De acrobaten waren sneller dan Jill en al gauw hadden ze haar gevangen!

an

euw toe, Le naar we l. e Jil gild

?’


Ook verkrijgbaar

ISBN  978 90 453 2264 3 NUR  273 PRENTENBOEKEN > 6 JAAR OMVANG  32 PAGINA’S FORMAAT  28,5 X 27,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, RECHTE

De sprookjesachtige sfeer van Jill & Draak maakte dit boek tot een waar genot om te lezen.

RUG, MAT LAMINAAT EN CENTERFOLD OORSPRONKELIJKE TITEL  JILL & LION VERKOOPPRIJS  € 14,99  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

- Zonenmaan.net ISBN  978 90 453 2095 3

BBNC UITGEVERS

77


Strijkkralen kids VOOR

Meer dan 300 toffe projecten

Kaisa Holsting

Kies een van de honderden vrolijke en grappige ontwerpen in dit boek en maak het zelf met strijkkralen. Er zijn een heleboel onderwerpen waar je uit kunt kiezen, allemaal handig gesorteerd op thema. Maak je eigen schattige dieren, ingewikkelde Mexicaanse sugar skulls, fonkelende edelstenen en nog veel meer. Dit boek bevat een handig hoofdstuk met niet alleen alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt, maar ook alle stap-voor-stapinstructies en de benodigde basistechnieken. Zo ben je er in no time klaar voor om te strijken! Zodra je de kunst van het smelten onder de knie hebt, kun je meer van je werk maken dan gewoon losse kunstwerkjes. Dankzij de 15 uiteenlopende projectideeën in dit boek maak je je accessoires niet alleen funky maar ook functioneel! Maak bijvoorbeeld sieraden, haarspeldjes, onderzetters en boekenleggers. Achter in het boek vind je bovendien blanke rasterpagina’s, zodat je al je creativiteit kunt loslaten en je eigen pixelkunstwerken kunt ontwerpen! Kaisa Holsting ontwerpt en maakt prachtige pixelachtige sieraden met strijkkralen, die ze verkoopt op braderieën in Estland en online in haar Etsy-winkeltje Sylph Designs. Ze laat zich inspireren door retro 8-bit computerspelletjes, de natuur en allerlei dingen die ze zelf graag draagt. Kaisa houdt van tekenen, haken, naaien en strijkkralen. Haar werk kun je terugvinden op haar sociale mediapagina’s.

78

NAJAAR 2017


ISBN  978 90 453 2221 6

Strijk, kijk, prijk!

NUR  200 KINDERBOEKEN ALGEMEEN / 460 HOBBY’S ALGEMEEN OMVANG  128 PAGINA’S FORMAAT  18 X 23 CM UITVOERING  PAPERBACK MET FLAPPEN EN SPOT-UV OORSPRONKELIJKE TITEL  BEAD IT, IRON IT, LOVE IT! VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

79


Letter

fun

ek o Sc h etsb Wat tof dat je aan de slag wilt met handletteren! Weet je niet hoe je moet beginnen? Geen nood: met dit boek krijg je meteen zin om het gewoon te doen. Dit handletterschetsboek heeft zowel witte en gekleurde als zwarte pagina’s zodat je niet alleen kunt handletteren, maar ook je chalkletterskills kunt oefenen (met witte of felgekleurde neonpennen of krijtjes). Op de andere pagina’s kun je je uitleven met balpennen, potloden, gekleurde fineliners of stiften. Je vindt in dit boek heel toffe designs om na te maken: leuke quotes, mooie letters en complete alfabetten naast blanco oefenpagina’s met lijn-, stip- en ruitpatronen; de beste hulplijnen bij het tekenen van letters, quotes en woordcombi’s. Ook vind je naast volop ruimte om zelf te oefenen, ook inspiratiepagina’s met letterstijlen, alfabetsets, decoraties, symbolen, doodles en andere voorbeelden.

80

NAJAAR 2017


E x t r a dik papier!

Handig boek om direct aan de slag te gaan met handletteren en chalkletteren!

ISBN  978 90 453 2266 7 NUR  370 CADEAU / 460 HOBBY’S ALGEMEEN OMVANG  96 PAGINA’S FORMAAT  29,7 X 21 CM LIGGEND UITVOERING  INTEGRAALBAND, RONDE RUG, FULLCOLOUR VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

81


ONZE bestseller NU VOOR KIDS!

777 vragen AAN JEZELF

VOOR KINDEREN VAN 8-14 JAAR Welkom in 777 vragen aan jezelf, het meest complete naslagwerk over de leukste persoon die op deze aarde rondloopt: jij! Dit boek puilt uit met vragen over alle aspecten van je leven: wie je bent, wat je doet, wat je vindt en wat je voelt. De vragen gaan over vrije tijd en school, over nu en later, over je vrienden en familie en over nog veel en veel meer. Er zijn open vragen, ja/neevragen, multiplechoicevragen, dilemma’s, vragen die alleen met een cijfer kunt beantwoorden, maatstaven, lijstjes en cijferschalen. Mag jij ook eens de cijfers uitdelen! Er is maar één regel: je moet antwoorden en je moet kiezen!

1.

JA

Kies: 1.

Skiën

of

Snowboarden

2.

Liefde

of

Lust

3.

PC

of

Laptop

4.

Apple

of

Microsoft

5.

Pen

of

Potlood

6.

Honden

of

Katten

7.

Werken

of

Vakantie

8.

Pizza

of

Pasta

9.

Waarheid

of

Leugen

10.

Strijkkralen

of

Ministeck

2.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

NEE

Tomatensoep

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kun je tegen je verlies? JA

Champignonsoep

NEE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Uiensoep

3.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kun je tegen bloed? JA

Minestronesoep

NEE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 4.

Pompoensoep

Ben je in het Rijksmuseum geweest? JA

5.

NEE

Ga je graag naar het strand? JA

NEE

1.

1.

Hou je van zwemmen?

2.

Kun je tegen kietelen?

JA

Welke drie mensen mis je?

1. 2.

JA

3.

2.

Welke vakken vind je het leukst op school?

3.

NEE

NEE

Lig je graag in de zon? JA

1.

NEE

2. 3. 4. 3.

Heb je een goed gebit? JA

Welke drie smaken vind je het lekkerst?

NEE

1. 2. 3.

82

NAJAAR 2017

Hoe lekker vind je de volgende soepen? Kippensoep

Speel je weleens vals?

1.

5.

Heb je weleens iets gebroken? JA

NEE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Knolselderijsoep

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Broccolisoep

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Courgettesoep

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Waterzooi

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Aspergesoep

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ISBN  978 90 453 2247 6

Gazpacho

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Groentesoep

NUR  200 KINDERBOEKEN ALGEMEEN / 370 CADEAU

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Mosterdsoep

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1.

Paprikasoep

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Knoflooksoep

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

2.

Bloemkoolsoep

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Goulashsoep

Misosoep

Op je rug

Op je rechterzijde

Op je linkerzijde

Op je buik

Wat doe je in je slaap?

3.

OMVANG  240 PAGINA’S 1.

Kwijlen

Slaapwandelen

Snurken

Slaan

Schoppen

Gillen

Praten

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hoe slaap je? Op hoeveel verschillende adressen heb je gewoond? adressen

2.

Hoe lang sta je gemiddeld onder de douche? minuten

Welke diersoort zou je redden? Katten

Paarden

Pindasoep

Honden

Varkens

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Olifanten

Eekhoorns

Koeien

Walvissen

3.

Hoe laat gaat je wekker? uur

4.

Hoe laat was het toen je werd geboren? uur

Dolfijnen

4.

Wat vind je het vervelendst? Hoofdpijn

Spierpijn

Misselijk

Jeuk

Buikpijn

Diarree

Kiespijn

Verstopping

5.

FORMAAT  12 X 18 CM UITVOERING  INTEGRAALBAND MET LEESLINTJE EN AMERIKAANS STOFOMSLAG VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT OKTOBER 2017

Hoe vaak per dag kijk je op Facebook? keer

BBNC UITGEVERS

83


TOEN

& NU

SIMON FORTY & TOM TIMMERMANS

De Toen & Nu-boeken reconstrueren oorlogsgevechten en -operaties door beelden van vroeger naast hedendaagse foto’s te zetten en zo monumenten en andere herinneringen aan slagvelden en de gebeurtenissen waar ze voor staan in beeld te brengen. Arnhem | Market Garden 1944 In september 1944 speelde de 1st Airborne Division een hoofdrol in Operatie Market, het luchtlandingsonderdeel van Operatie Market Garden. Het was een dappere poging van de geallieerden om de Siegfriedlinie te omzeilen en verder op te rukken naar het Ruhrgebied. Het zou de laatste actie van de divisie tijdens de Tweede Wereldoorlog worden. Maar de divisie stuitte op meer weerstand dan verwacht en landde te ver van de brug in Arnhem. Na negen dagen vechten had de 1st Airborne Division 8.000 mannen verloren en trokken de overlevenden zich terug over de Rijn. In die negen dagen tijd hadden ze echter wel een legende gecreëerd: eerst toen de kleine eenheid van luitenant-kolonel John Frost de beroemde ‘bridge too far’ vasthield en daarna toen de Oosterbeekperimeter zwaar onder vuur kwam te liggen terwijl de divisie wachtte op het Britse XXX Korps. Dit boek verkent het aandeel van de 1st Airborne Division in Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem aan de hand van foto’s van toen en nu. Het bevat unieke, speciaal voor dit boek gemaakte foto’s en een overvloed aan details.

84

NAJAAR 2017


TOEN

& NU

Leibstandarte | Ardennen 1944 De 1e SS-Panzerdivisie, Leibstandarte Adolf Hitler, leidde de

hoofdaanval aan de noordelijke flank van het Duitse Ardennenoffensief. Het speerpunt van de divisie werd geleid door Joachim Peiper. Onder zijn Kampfgruppe viel ook de 501e Schwere SS-Panzer-Abteilung, die was uitgerust met Königstiger-tanks. De aanval werd ingezet op 16 december, een koude en sneeuwachtige dag. Al vanaf het begin liep de divisie achter op schema en door tegenslagen raakte de Kampfgruppe al snel verspreid over een 25 kilometer groot gebied. Ze verloren voertuig na voertuig door technische defecten en een gebrek aan brandstof, waardoor de Kampfgruppe werd gedwongen om bij La Gleize halt te houden. Zonder benzine en zonder hoop kon Peiper niets anders doen dan de voertuigen achterlaten en met zijn mannen de terugtocht inzetten. Ze lieten 135 pantservoertuigen achter, waaronder de Königstiger, die vandaag de dag nog steeds voor het museum in La Gleize staat. Verspreid langs hun route lieten ze bovendien de vermoorde lichamen van Amerikaanse militairen – in Malmedy, Ligneuville en Wereth – en burgers achter. Dit boek verkent het aandeel van Kampfgruppe Peiper in het Ardennenoffensief aan de hand van foto’s van toen en nu. Het bevat unieke, speciaal voor dit boek gemaakte foto’s en een overvloed aan details.

STEVEN SMITH ISBN  ARNHEM 978 90 453 2225 4 ISBN  LEIBSTANDARTE 978 90 453 2226 1 NUR  689 OORLOG EN VREDE OMVANG  64 PAGINA’S FORMAAT  18,4 X 24,8 CM UITVOERING  PAPERBACK, FULL COLOUR VERKOOPPRIJS  € 15, VERSCHIJNT OKTOBER 2017

ARNHEM

LEIBSTANDARTE

BBNC UITGEVERS

85


Actie

Top 10 kleine Voor Dummies

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

€8,

Een vleugje humor

Neem ook eens een kijkje op

www.dummies.nl

99

ISBN 978 90 453 5355 0000 5 0 NUR 770 000

De kleine

Mindfulness op het werk

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

Mindfulness op de werkplek

Informatie klaar voor gebruik

Teamprestaties verbeteren met mindfulness

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

De kleine

Ontstressen Het wordt tijd om de stress in je leven aan te pakken! Leer lichamelijke symptomen van stress te lijf gaan

www.dummies.nl

Dagelijkse gewoonten om te ontstressen op het werk

Shamash Alidina Juliet Adams

Allen Elkin

www.bbnc.nl

19040_OS_De kleine ontstressen voor Dummies.indd 1 02-01-17 11:32

Evelien Bruins is freelance

Informatie klaar voor gebruik

blogger voor bedrijven, en schrijft op haar eigen blog Evelien Eet over producten uit de supermarkt. Ze heeft Nederlands gestudeerd en werkt veel voor webshops en startups.

De kleine

Bloggen

9

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

Stap voor stap leren bloggen!

De kleine

2

09/09/16 14:37

Dit boekje laat je alle aspecten van het bloggen zien en wijdt je in in de wereld van bloggers en vloggers. Je leert hoe je zelf een website bouwt, hoe je je lezers bereikt via social media, hoe je lekker leesbare blogs schrijft en hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Er is veel aandacht voor zakelijk bloggen en het laten groeien van je lezersaantallen.

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

Bloggen Zo schrijf je een perfecte blogpost

Geld verdienen met bloggen

ISBN 978 90 453 5192 6 NUR 801

Zelf een WordPress-website bouwen

www.dummies.nl

Evelien Bruins

www.bbnc.nl

19225_OS_De kleine Bloggen voor Dummies.indd 1

9

John Marrin is oprichter van

Informatie klaar voor gebruik Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

Marwel & Co., gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en personeelsmotivatie. Hij is dé autoriteit op het gebied van leiderschap en coacht leiders hoe zij de motivatie van directeuren, managers en werknemers kunnen verhogen.

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

De kleine

Leiderschap

€8,9

Word de voortreffelijke leider die je altijd hebt willen zijn!

De kleine

3

28-09-16 10:32

De kleine Leiderschap voor Dummies is geschreven door John Marrin, een van ’s werelds meest gerenommeerde leiderschapscoaches. Het staat boordevol praktische tips en nuttige oefeningen en biedt jou de kans om een succesvolle leider te worden. Je doet snel alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om zelfverzekerd en effectief leiding te geven aan een team, afdeling of organisatie.

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

Leiderschap Alles wat je nodig hebt om een effectieve leider te worden

Een vleugje humor

Omgaan met organisatorische veranderingen

ISBN 978 90 453 5326 5 NUR 808

Vergroot je invloed en word succesvol!

www.dummies.nl

John Marrin

www.bbnc.nl

19192_OS_De kleine Leiderschap voor Dummies.indd 1

Margreet Kwakernaak

Informatie klaar voor gebruik

geeft al meer dan vijftien jaar Nederlands aan studenten van over de hele wereld. Ze is oprichter en directeur van Suitcase Talen in Almere en auteur van Dutch for Dummies.

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

De kleine

Nederlands

€8,

99

Al die lastige taalkwesties helder uiteengezet

De kleine

4

12-09-16 09:28

Nederlands is best een moeilijke taal. Veel Nederlanders stoeien met d’s en t’s, ontleden en het schrijven van brieven. Mensen die het Nederlands als tweede taal spreken en schrijven, worstelen met de en het en de basisspelling van het Nederlands. In De kleine Nederlands voor Dummies komen grammatica en spelling van onze taal in vogelvlucht voorbij. Met deze compacte gids hoef je nooit meer te twijfelen aan de juistheid van je taalgebruik.

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

Nederlands

Ezelsbruggetjes en voorbeelden om beter te begrijpen en onthouden

ISBN 978 90 453 5147 0000 6 0 NUR 620 000

www.dummies.nl

Margreet Kwakernaak

www.bbnc.nl

OS_De kleine Nederlands voor Dummies_117x165.indd 1

9

Cognitieve gedragstherapeuten

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

Rob Willson en Rhena Branch helpen al jarenlang

mensen bij het overwinnen van gedrags- en psychische problemen.

Informatie klaar voor gebruik Pictogrammen en andere navigatiehulpjes Een vleugje humor

Neem ook eens een kijkje op

ISBN 978 90 453 5059 2 NUR 770, 777

www.dummies.nl

www.bbnc.nl

19271_OS_De kleine cognitieve gedragstherapie voor Dummies_117x165.indd 1

86 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

Cognitieve gedragstherapie

€8,9

Ontdek de kracht van positieve gedachten De kleine

5

10-01-17 10:12

Of je nu met angst of depressie kampt, van je verslaving af wil of gewoon wil afvallen, de sleutel tot het succes zit in je denkwijze. Cognitieve gedragstherapie is een doeltreffende aanpak die je de controle over je gedachten geeft en je opbouwend leert denken. Deze compacte gids geeft je ongecompliceerd advies om je te helpen je weer jezelf te voelen.

9

€8,99

Je kennis van dit schoolvak opfrissen en bijspijkeren De basisgrammatica overzichtelijk op een rij

Een vleugje humor

Neem ook eens een kijkje op

8

€8,99

Vind je eigen stijl van leiderschap

Neem ook eens een kijkje op

7

€8,99

Je doelgroep bereiken via social media

Een vleugje humor

Neem ook eens een kijkje op

6

€8,99

Technieken om je geest te kalmeren en te stoppen met piekeren

ISBN 978 90 453 5332 6 NUR 770

Neem ook eens een kijkje op

Opmerkzaam omgaan met de uitdagingen van het leiderschap

www.bbnc.nl

Allen Elkin is klinisch psycholoog en directeur van het Stress Management and Counseling Center in New York.

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

Een vleugje humor

Mindfulnesscursussen organiseren op je werk

OS_De kleine Mindfulness voor Dummies_117x165.indd 1

€8,9

Jouw stressvrije gids voor het verminderen van stress! Dankzij de tips in dit boekje leer je de factoren herkennen die bij jou stress veroorzaken. Zo ga je beter begrijpen waar stress vandaan komt, welke invloed die op je heeft en wat je eraan kunt doen. Je leest hoe je je lichaam kunt ontspannen en je geest tot rust kunt laten komen. Je leert je minder zorgen te maken en een levensstijl te ontwikkelen die je beter bestand maakt tegen stress.

Ontstressen

Informatie klaar voor gebruik

professioneel mindfulnesstrainer, spreker en coach. Juliet Adams heeft haar eigen consultancybedrijf en doceert mindfulness aan managers op de werkplek.

Mindfulness op het werk

Shamash Alidina is

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

De kleine

Dit boekje biedt je praktische manieren om mindfulness in je werk te integreren. Mindfulness helpt je beter om te gaan met de negatieve gevolgen van de veeleisende moderne werkplek. Een hoge werkdruk, krappe deadlines en gestreste collega’s kunnen zelfs van de gehardste werknemers hun tol eisen. Mindfulness kan een krachtige manier zijn om je veerkracht te vergroten.

De kleine

1

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

Een frisse kijk op het werk met mindfulness!

De kleine

Cognitieve gedragstherapie

10 €8,99

Spoor fouten in je denken op en zet ze recht Accepteer wie je bent: je mag er zijn Psychologisch tuinieren: weg met dat onkruid, maak ruimte voor plantjes

Rob Willson Rhena Branch

13-09-16 15:24


VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

Van 1 oktober t/m 31 december 2017

2+1 GRATIS

op alle kleine Voor Dummies-titels!

VAN €26,97

POSTERS EN ANDER PROMOTIEMATERIAAL GRATIS BESCHIKBAAR!

Neem contact op met uw vertegenwoordiger voor inkoopvoorwaarden, bestellingen en meer informatie.

VO O R €17,98 BBNC UITGEVERS 87


Computing

Een Minecraft-stad bouwen voor kids voor Dummies SARAH GUTHALS

A

ls je thuis een enorme Minecraft-fan hebt, dan sta je met dit boek op het punt de populairste ouder van het ‘blok’ te worden. Met Een Minecraft-stad bouwen voor kids voor Dummies vergroot je kind niet alleen zijn liefde voor Minecraft, maar ook zijn creatieve vaardigheden binnen het spel – en daarbuiten. Dankzij de makkelijk te volgen stap-voor-stapinstructies werkt je kind met veel plezier aan vijf toffe projecten die hem nieuwe Minecraft-skills aanleren én die hem een hele stad laten ontwerpen. Van het bouwen van landschappen en

88 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

droomhuizen tot bijzondere stadsbezienswaardigheden, met dit boek laat je kind binnen de kortste keren een sterk staaltje architectuur zien.

ISBN 978 90 453 5389 0 NUR 211 COMPUTERBOEKEN (< 12 JAAR)

Sarah Guthals heeft haar leven gewijd aan het lesgeven in programmeren. Ze houdt ervan om leraren te leren hoe ze Minecraft in de klas kunnen gebruiken. Sarah zou willen dat ze haar katten ook kon leren om Minecraft te spelen!

OMVANG 128 FULL-COLOURPAGINA’S FORMAAT 14 X 21,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 14,99 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS


Computing

Een website maken voor kids voor Dummies GREG RICKABY

W

il jouw kind graag een unieke website ontwerpen zonder gebruik te maken van een standaard template? Dan mag hij Een website maken voor kids voor Dummies niet missen! Dit boek bevat zes coole, makkelijk te volgen projecten die je kind praktische en creatieve websitebouwvaardigheden aanleren. Zo leert hij de juiste soort site te kiezen bij het onderwerp van zijn website, een moodboard te maken om zijn creatieve ideeën vorm te geven, HTML én CSS te gebruiken en foto’s, video’s en andere widgets toe te voegen aan zijn site. Van plannen tot

perfectioneren, met dit boek doorloopt je kind alle fasen van het maken van een eigen, unieke website.

ISBN 978 90 453 5388 3 NUR 211 COMPUTERBOEKEN (< 12 JAAR)

Greg Rickaby is front-end developer bij WebDevStudios, een bedrijf dat zich specialiseert in het bedenken van websiteoplossingen met behulp van WordPress voor grote klanten zoals Microsoft, Discovery Channel en Uber.

OMVANG 128 FULL-COLOURPAGINA’S FORMAAT 14 X 21,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 14,99 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS

BBNC UITGEVERS 89


Computing

Android-tablets voor Dummies, 2e editie, pocketeditie DAN GOOKIN

D

e volledig bijgewerkte pocketeditie van Android-tablets voor Dummies vertelt je precies wat je allemaal met je Android-tablet kunt doen. Van het gebruiken van internet, e-mail en social media tot het vinden van apps, muziek en boeken. Het is geschikt voor alle types Android-tablets en bevat alle informatie die je nodig hebt om met je tablet aan de slag te gaan. Foto’s maken en delen, genieten van films en series, je agenda bijhouden en nog veel meer – met Android-tablets voor Dummies heeft je tablet geen geheimen meer voor jou! 90 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

Dan Gookin is de auteur van DOS voor Dummies, het allereerste Voor Dummies-boek. Hij wordt wereldwijd geprezen om zijn vele computing-bestsellers.

ISBN 978 90 453 5391 3 NUR 987 HARDWARE OMVANG 336 PAGINA’S FORMAAT 14 X 21,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 14,99 VERSCHIJNT DECEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS


Computing

iPhone voor Dummies, 2e editie EDWARD C. BAIG & BOB LEVITUS

M

et de volledig bijgewerkte tweede editie van iPhone voor Dummies leer je de nieuwste tips en trucs om meer uit je iPhone te halen. Het boek geeft uitleg over onder meer iCloud, iTunes en FaceTime. Ook komt aan bod hoe je kunt surfen over het internet, emails kunt versturen en ontvangen, apps kunt downloaden uit de App Store, foto’s en video’s kunt delen, muziek kunt luisteren en nog veel meer. Als je nog nooit een smartphone hebt gebruikt of als je de switch maakt naar een iPhone, is

iPhone voor Dummies het ideale boek voor jou! Edward C. Baig en Bob LeVitus staan bekend als ware ‘Mac-goeroes’ en hebben meerdere boeken geschreven over iPhone, iPad en Mac.

ISBN 978 90 453 5390 6 NUR 987 HARDWARE OMVANG 256 PAGINA’S FORMAAT 17 X 24 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 19,99 VERSCHIJNT NOVEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS

BBNC UITGEVERS 91


Computing

De kleine WhatsApp voor Dummies BERT VERDONCK

W

hatsApp wordt wereldwijd door meer dan één miljard mensen gebruikt om te bellen en berichten, bestanden, foto’s en videoberichten met elkaar uit te wisselen. Via je internetverbinding gebruik je deze gratis dienst op je smartphone of simpelweg via de desktopversie. Maar hoe begin je er nu aan? Wat zijn de belangrijkste functies en instellingen, ook qua veiligheid en privacy? Hoe eenvoudig is het om een groep op te zetten? Hoe kun je makkelijk in contact blijven met familie, vrienden en collega’s? Hoe deel je belangrijke 92 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

momenten? Je leest het allemaal in De kleine WhatsApp voor Dummies! Bert Verdonck is LinkedIn-expert, social media master trainer en lifehacker. Samen met zijn internationale team geeft hij presentaties en trainingen aan grote organisaties zoals Adecco, BNP Paribas, Canon, Deloitte, Engie, Orange en RBS. Hij is auteur van zeven boeken, waaronder De kleine LinkedIn voor Dummies, 2e editie.

ISBN 978 90 453 5392 0 NUR 988 INTERNET OMVANG 160 PAGINA’S FORMAAT 11,7 X 16,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 8,99 VERSCHIJNT OKTOBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS


Computing

Digitale fotografie voor Dummies, 9e editie JULIE ADAIR KING

J

e hebt een digitale camera gekocht en je zit nu met een hele lading nieuwe foto’s waarvan je niet precies weet wat je ermee moet doen, of hoe je ze kunt verbeteren. Maak je geen zorgen; dit boek weet raad! In deze nieuwe editie van Digitale fotografie voor Dummies krijg je up-to-date informatie over fotoapparatuur, scherpstelling en belichting, leer je fotograferen als een professional, je foto’s ordenen, verbeteren, afdrukken en online delen met anderen.

Julie Adair King is auteur van diverse boeken over digitale fotografie en geeft les in fotografie. Ze is afgestudeerd aan de Purdue University en woont in Indianapolis in de Verenigde Staten.

ISBN 978 90 453 5387 6 NUR 980 INFORMATICA ALGEMEEN /473 FOTO, FILM, VIDEO EN GELUID (ALS HOBBY) OMVANG 336 FULL-COLOURPAGINA’S FORMAAT 17 X 24 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 29,99 VERSCHIJNT AUGUSTUS 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS

BBNC UITGEVERS 93


Management

De kleine Videomarketing voor Dummies EVELIEN BRUINS & GERDA VAN GALEN

V

ideomarketing is booming! Het inzetten van video voor de marketing is voor veel bedrijven een must geworden. Maar hoe pak je dat aan? Besteed je het uit aan een videoproductiebedrijf of ga je zelf filmen? Hoe zorg je ervoor dat je video’s maakt die passen bij jouw doelgroep? In De kleine Videomarketing voor Dummies lees je er alles over. Zo leer je hoe je video opneemt in jouw marketing, hoe je een goed videoproductiebedrijf

94 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

vindt, hoe je meer kijkers krijgt en nog veel meer. Evelien Bruins is eigenaar van een socialmediabureau en werkt veel voor startups en webshops. Ze is auteur van De kleine Bloggen voor Dummies. Gerda van Galen is online marketeer. Ze geeft workshops en begeleidt bedrijven bij het effectief toepassen van online marketing en content marketing. Samen schreven ze De kleine Vloggen voor Dummies.

ISBN 978 90 453 5397 5 NUR 802 MARKETING OMVANG 160 PAGINA’S FORMAAT 11,7 X 16,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 8,99 VERSCHIJNT NOVEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS


Management

Marketing voor Dummies, 5e editie JEANETTE MCMURTRY

N

u de zichtbaarheid van je onderneming en de interactie met je klanten meer en meer naar de digitale wereld zijn verschoven, moeten je marketingstrategieën zich hieraan aanpassen. Deze nieuwe editie van Marketing voor Dummies is helemaal up-to-date en laat je niet alleen zien hoe je klanten denken, maar ook hoe je op hun gedrag kunt inspelen. Ontdek welke kansen er liggen in de communicatie met je klanten, hoe je sociale media inzet en hoe je ook met een klein budget je klanten kunt bereiken. Met dit boek leer je waar je jouw klanten

vindt, hoe je ze overhaalt tot een aankoop en hoe je ze laat terugkomen voor meer. Dankzij Marketing voor Dummies, 5e editie onderscheidt jouw onderneming zich van de rest!

ISBN 978 90 453 5394 4 NUR 802 MARKETING OMVANG 368 PAGINA’S

Jeanette McMurtry is columnist, keynote speaker en een autoriteit op het gebied van consumentengedrag en marketingstrategieën gebaseerd op psychologie. Ze heeft voor verschillende bedrijven gewerkt, van start-ups tot grote namen uit de Fortune 100.

FORMAAT 17 X 24 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 29,99 VERSCHIJNT OKTOBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS

BBNC UITGEVERS 95


Management

De kleine E-mailtips voor Dummies ARJAN BROERE

V

oor velen vormt e-mail een bron van druk en afleiding. Hoe maak je van e-mail weer een prettig communicatiemiddel? Hoe word je minder gestoord en kun je je e-mail toch onder controle houden? In De kleine E-mailtips voor Dummies lees je hoe je handiger met e-mail omgaat. Voor een deel is dat een kwestie van techniek, maar vooral gaat het om het nemen van beslissingen over e-mails en ze slim organiseren. Bovendien vind je in het boekje stappen die je kunt zetten om betere e-mails te schrijven en hoe je

96 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

daarover in je team of organisatie afspraken kunt maken. Arjan Broere is gecertificeerd master trainer Getting Things Done en helpt kenniswerkers in trainingen of coaching om productiever te zijn, meer overzicht en controle in werk en leven te ervaren en de tools waarmee ze werken effectief te gebruiken. Hij is bovendien auteur van De kleine Lifehacking voor Dummies.

ISBN 978 90 453 5398 2 NUR 801 MANAGEMENT ALGEMEEN OMVANG 160 PAGINA’S FORMAAT 11,7 X 16,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 8,99 VERSCHIJNT OKTOBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS


Management

Beleggen in aandelen voor Dummies PAUL MLADJENOVIC

B

eleggen in aandelen voor Dummies is de onmisbare, betrouwbare gids voor iedereen die wil investeren in aandelen – en die zijn investering wil zien groeien. In dit boek vind je bewezen strategieën voor het selecteren en beheren van winstgevende beleggingen onder alle omstandigheden. Je leert snel en moeiteloos te navigeren door het beweeglijke economische landschap en de juiste aandelen te kiezen in verschillende situaties. De praktijkvoorbeelden in het boek laten zien

hoe je het maximale uit je beleggingsportefeuille haalt. Paul Mladjenovic is een gecertificeerd financieel planner en beleggingsdocent met meer dan dertig jaar ervaring. Hij schrijft veel over aandelen en gerelateerde beleggingen.

ISBN 978 90 453 5393 7 NUR 794 BELEGGEN OMVANG 384 PAGINA’S FORMAAT 17 X 24 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 29,99 VERSCHIJNT NOVEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS

BBNC UITGEVERS 97


Management

Assessments voor Dummies, pocketeditie NIGEL POVAH & LUCY POVAH

N

u steeds meer bedrijven assessments als onderdeel van hun wervingsproces gebruiken, is het essentieel om te weten hoe een ideale kandidaat eruitziet. In dit boek vind je deskundige adviezen over hoe je in de meest voorkomende assessmentopdrachten kunt uitblinken. Weet welke vaardigheden aan elke oefening zijn gekoppeld om jezelf slim (in plaats van moeizaam) voor te bereiden en je kansen op succes zo groot mogelijk te maken.

98 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

Nigel Povah is managing director van A&DC, een bedrijf dat is gespecialiseerd in assessments en de ontwikkeling van menselijk potentieel. Lucy Povah is senior consultant bij A&DC en heeft een mastergraad in beroepskeuzepsychologie.

ISBN 978 90 453 5395 1 NUR 809 SOLLICITEREN OMVANG 272 PAGINA’S FORMAAT 14 X 21,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 14,99 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS


Management

De kleine Lean Six Sigma voor Dummies JOHN MORGAN & MARTIN BRENIG-JONES

A

ls je wilt dat je organisatie productiever en effectiever wordt, moet je de manier van denken veranderen. De kleine Lean Six Sigma voor Dummies laat je zien hoe je dat doet. Met de combinatie van de toonaangevende methoden van Lean en Six Sigma kun je de prestaties van je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Welke zakelijke doelen je ook hebt, dit boekje maakt het makkelijker dan ooit om ze te bereiken.

John Morgan en Martin BrenigJones zijn directeurs bij Catalyst Consulting, Europees leider op het gebied van Lean Six Sigma-oplossingen. Beiden zijn ervaren coaches en trainers.

ISBN 978 90 453 5396 8 NUR 801 MANAGEMENT ALGEMEEN OMVANG 160 PAGINA’S FORMAAT 11,7 X 16,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 8,99 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS

BBNC UITGEVERS 99


Algemeen

Tekenen voor Dummies, 2e editie, pocketeditie JAMIE COMBS & BRENDA HODDINOTT

B

en je bang dat je niet genoeg talent hebt om een kunstenaar te zijn? Dat hoeft niet! Met de tips en technieken in de pocketeditie van Tekenen voor Dummies kom je een heel eind. Je begint bij de basis: lijnen, vorm, arceringen, composities en perspectief. Vervolgens laat dit boek je zien hoe je bijna alles kunt tekenen, van bloemblaadjes tot de ogen van een kind. Laat dit boek je helpen op de weg naar ontdekkingen en zelfexpressie!

100 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

Jamie Combs is kunstenaar en docent. Ze geeft op verschillende scholen les in tekenen, schilderen, kleurentheorie en design. Brenda Hoddinott is portrettekenaar, grafisch ontwerper en professioneel illustrator.

ISBN 978 90 453 5402 6 NUR 476 TEKENEN, SCHILDEREN, KALLIGRAFIE OMVANG 352 PAGINA’S FORMAAT 14 X 21,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 14,99 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS


Algemeen

Hypotheken voor Dummies CLEO SCHEERBOOM & RAMÓN WERNSEN

W

ie een huis wil kopen, heeft meestal ook een hypotheek nodig. Maar het kiezen – en krijgen – van de juiste hypotheek is niet makkelijk. Het aanbod is breed en de voorwaarden divers. In Hypotheken voor Dummies vind je alle informatie om de juiste hypotheek te kiezen én te krijgen. Aan de hand van een aantal simpele stappen beoordeel je welke hypotheek het best bij jouw financiële situatie past. Nu en in de toekomst. Voor wie al een hypotheek heeft: met dit boek weet je snel of deze nog steeds bij je past. Zo ben je niet alleen goed voorbereid op de

toekomst, maar kun je ook duizenden euro’s besparen. ISBN 978 90 453 5399 9

Cleo Scheerboom is financieel publicist en schrijft sinds de jaren negentig over financiële onderwerpen voor onder meer Het Financieele Dagblad en NRC. Met haar publicaties helpt ze mensen grip te krijgen op hun persoonlijke financiën. Ramón Wernsen werkt als financieel planner, Master in Financial Planning (MFP) en Certified Financial Planner (CFP). In die functie kent hij als geen ander de kansen en valkuilen voor huiseigenaren (in spe).

NUR 793 GELD- /BANK- / KREDIET- EN VERZEKERINGSWEZEN OMVANG 272 PAGINA’S FORMAAT 17 X 24 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 24,99 VERSCHIJNT OKTOBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS

BBNC UITGEVERS 101


Algemeen

Italiaans voor Dummies, 2e editie, pocketeditie FRANCESCA ROMANA ONOFRI & KAREN ANTJE MÖLLER

M

et deze geweldige gids leer je op eenvoudige wijze Italiaans spreken. Of je nu student of toerist bent of gewoon de beginselen van het Italiaans wilt oppikken, de pocketeditie van Italiaans voor Dummies heeft voor ieder wat wils. En niet alleen de taal komt aan bod, ook de Italiaanse cultuur is niet vergeten. Met het rode inlegvel kun je – als je er zin in hebt! – ook nog eens op een makkelijke manier Italiaanse woordjes leren. Extra: beluister de voorbeelddialogen op de online download terwijl je de tekst in het boek

102 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

meeleest. Ga snel aan de slag met dit boek en geniet van ‘la dolce vita’! ISBN 978 90 453 5401 9

Francesca Romana Onofri is docent Italiaans en vertaler. Karen Antje Möller is taaldocent en publicist.

NUR 630 BUITENLANDSE TALEN, LETTERKUNDE EN CULTUUR ALGEMEEN OMVANG 368 PAGINA’S FORMAAT 14 X 21,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 14,99 VERSCHIJNT OKTOBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS


Algemeen

Engels voor Dummies, pocketeditie GAIL BRENNER

M

iljoenen mensen hebben zich via de Berlitz-methode een vreemde taal eigen gemaakt. Met deze toegankelijke gids van de experts van Berlitz leer je snel en gemakkelijk Engels spreken. Of je nu student of toerist bent, of gewoon wat elementair Engels wilt oppikken, de pocketeditie van Engels voor Dummies biedt voor ieder wat wils: van praktische lessen, culturele weetjes en handige verwijzingen tot een Engels-Nederlands miniwoordenboek, werkwoordlijsten en nog veel meer. Extra: beluister de voorbeelddialogen op de online

download terwijl je de tekst in het boek meeleest! Gail Brenner doceert grammatica voor gevorderden, TOEFL-voorbereidingscursussen en uitspraak aan de University of California te Santa Cruz.

ISBN 978 90 453 5400 2 NUR 632 ENGELSE TAAL, LETTERKUNDE EN CULTUUR OMVANG 384 PAGINA’S FORMAAT 14 X 21,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 14,99 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS

BBNC UITGEVERS 103


Algemeen

De kleine Geschiedenis van Zeeland voor Dummies JAN ZWEMER & JEANINE DEKKER

D

a ’s nog ’s een makkelijk klein boekje! Zo lang als de Zeeuwse kustlijn is, zo kort is deze geschiedenis van Zeeland. Maak kennis met ringdijken en inlagen, met de opkomst van kerkdorpen, vissersstadjes en handelssteden, met stormvloeden en waterkeringen, met de Zeeuwse tarweteelt, mossel- en oestercultuur, met ringrijden, streekdrachten en popmuziek. En natuurlijk met heel veel verschillende inwoners van dit voormalige eilandenrijk.

104 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

Jan Zwemer en Jeanine Dekker zijn geboren en getogen in Zeeland en werkzaam als zelfstandige historici. ISBN 978 90 453 5404 0 NUR 693 REGIONALE EN STADSGESCHIEDENIS OMVANG 160 PAGINA’S FORMAAT 11,7 X 16,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 8,99 VERSCHIJNT NOVEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS


Algemeen

De kleine Geschiedenis van Friesland voor Dummies JAN YBEMA

J

e woont in Friesland en je wilt meer over de geschiedenis van je eigen omgeving weten. Of misschien ken je Friesland vooral vanuit je zeilboot. Klim dan ook eens aan wal! Deze gids neemt je mee naar de rijke historie die je zult aantreffen. Naar de terpen waar Radboud koning over was, een crime scene in Dokkum en een slagveld bij Stavoren. Maar ook naar Eise Eisinga’s planetarium, de Friese koe en socialistische oproerkraaiers.

en Fries. Hij werkt op de Fryske Akademy in Leeuwarden en is ook freelance journalist. ISBN 978 90 453 5403 3 NUR 693 REGIONALE EN STADSGESCHIEDENIS OMVANG 160 PAGINA’S FORMAAT 11,7 X 16,5 CM UITVOERING PAPERBACK VERKOOPPRIJS € 8,99 VERSCHIJNT NOVEMBER 2017 OOK VERKRIJGBAAR ALS

Jan Ybema komt uit Elfstedenstad Workum en studeerde geschiedenis BBNC UITGEVERS 105


Top 10 Voor Dummies

1

6

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

Een frisse kijk op het werk met mindfulness!

Informatie klaar voor gebruik

professioneel mindfulnesstrainer, spreker en coach. Juliet Adams heeft haar eigen consultancybedrijf en doceert mindfulness aan managers op de werkplek.

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

€8,9

Een vleugje humor

9

Neem ook eens een kijkje op

Mindfulness op het werk

Shamash Alidina is

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

De kleine

Dit boekje biedt je praktische manieren om mindfulness in je werk te integreren. Mindfulness helpt je beter om te gaan met de negatieve gevolgen van de veeleisende moderne werkplek. Een hoge werkdruk, krappe deadlines en gestreste collega’s kunnen zelfs van de gehardste werknemers hun tol eisen. Mindfulness kan een krachtige manier zijn om je veerkracht te vergroten.

De kleine

Mindfulness op het werk Mindfulness op de werkplek

€24,99

Teamprestaties verbeteren met mindfulness Mindfulnesscursussen organiseren op je werk

ISBN 978 90 453 5355 0000 5 0 NUR 770 000

Opmerkzaam omgaan met de uitdagingen van het leiderschap

www.dummies.nl

Shamash Alidina Juliet Adams

www.bbnc.nl

OS_De kleine Mindfulness voor Dummies_117x165.indd 1

02-01-17 11:32

2

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

Maak je eigen coole apps! Lijkt het jou ook zo leuk om een eigen app te maken, die je op een Android-smartphone echt kunt gebruiken? Dit boek laat zien dat je dat heel makkelijk zelf kan met behulp van de gratis webapplicatie App Inventor. Je leert verschillende soorten apps bouwen, van spelletjes tot

Apps maken voor kids

functionele apps. Bovendien leer je welke functies van de smartphone in apps kunnen worden gebruikt, zoals het GPS-systeem en de audiofuncties. Het enige wat je nodig hebt is interesse in apps en wat basiskennis Engels, om App Inventor goed te kunnen snappen. Dit boek doet samen met jou de rest!

Nadine Bergner leidt de InfoSphere

€24,

99

Apps maken voor kids

Schülerlabor Informatik aan

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

de RWTH in Aken. Thiemo Leonhardt is aan de

Informatie klaar voor gebruik

RWTH in Aken gepromoveerd

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

informatica.

op het gebied van vakdidactiek

7

€14,99

Ontwikkel supersimpel je eigen smartphone apps Leer de vele mogelijkheden van Android-apps kennen

Een vleugje humor

Ontwerp het design van je app en voeg geluid toe

Neem ook eens een kijkje op www.dummies.nl

ISBN 978 90 453 5347 0 NUR 211 Bergner Leonhardt

Nadine Bergner & Thiemo Leonhardt

www.bbnc.nl

OS_Apps maken voor kids voor Dummies_140x215.indd 1

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

uitkomst! Lees hoe je in een handomdraai een lekkende kraan fikst, vergeeld behang vervangt, verlichting installeert en meubels repareert.

Gene en Katie Hamilton hebben diverse

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

Klussen

Dit boek laat zien hoe je jezelf tijd, geld en ergernis bespaart. Klussen voor Dummies is een compleet handboek voor iedereen die klussen een uitdaging vindt!

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

Leer hoe je echte computercode schrijft!

Iets kapot? Een kleine lekkage? Niet blij met de fikse uurtarieven van loodgieter, timmerman of tegelzetter? Dan biedt Klussen voor Dummies

Ben je gek van computerspelletjes en -animaties? Moeten je ouders je ’s avonds achter je console of laptop vandaan trekken? Dan is het tijd

Klussen

om je eigen computerspelletjes te bouwen met JavaScript! Met dit boek heb je die gekke webtaal binnen de kortste keren onder de knie. In zes uitdagende stap-voor-stapprojecten maak je kennis met programmeren en leer je je vaardigheden steeds verder uit te breiden. Van een robotanimatie en een woordspelletje tot werkende programma’s, dit boek biedt je alle informatie en oefening die je nodig hebt om zelf de coolste dingen te bouwen!

Chris Minnick en Eva Holland zijn

boeken geschreven over schilderen, behangen en lood gieten.

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

€14,

99

Handige spiekbrief Toptienlijstjes

Een vleugje humor

JavaScript For Kids For Dummies.

Ontdek alle geheimen van het programmeren in zes uitdagende projecten

Een vleugje humor

Leiding geven aan stroom en water

Van animaties en spelletjes tot programma’s en websites

Weet wat je zelf kunt doen en wat niet

Neem ook eens een kijkje op www.dummies.nl

Neem ook eens een kijkje op www.dummies.nl

ISBN 978 90 453 5358 6 NUR 467

ISBN 978 90 453 5348 7 NUR 211

OS_Klussen voor Dummies pocket_140x215.indd 1

Minnick Holland

Hamilton

www.bbnc.nl

Gene Hamilton Katie Hamilton OS_Programmeren voor kids voor Dummies_140x215.indd 1

18-01-17 12:10

5e editie

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

Hef het glas met deze wijnklassieker! 5e editie

Met Wijn voor Dummies kun je snel en gemakkelijk als een echte connaisseur van wijn genieten. Je leest wat de basissoorten wijn zijn, hoe deze smaken, van welke druiven wijn wordt gemaakt en hoe wijnen aan hun naam komen. Er is aandacht voor het kopen, verzamelen en beoordelen van wijnen en je krijgt tips over het combineren van wijnen en gerechten. Bovendien maak je een reis door de belangrijkste wijnstreken van Europa en ontdek je de ‘nieuwe wereld’ van wijn: Australië, NieuwZeeland, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Ed McCarthy schrijft Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands Informatie klaar voor gebruik

Wijn

€8,

99

Chris Minnick & Eva Holland

www.bbnc.nl

06-01-17 09:53

4

8

€14,99

Leer programmeren en bouw de coolste dingen!

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

Beheers de kunst van het schilderen

voor kids

techniektrainers en auteurs van

Informatie klaar voor gebruik

Klussen is leuk en kostenbesparend!

Programmeren

ervaren webontwikkelaars,

Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands

onderwerpen als tapijt leggen,

Informatie klaar voor gebruik

Programmeren voor kids

3

Duidelijke uitleg en honderden stap voor stap-afbeeldingen

18-01-17 12:42

Wijn

regelmatig in Wine Enthusiast en The Wine Journal.

Mary Ewing-Mulligan is eigenaar van het International

De nieuwste trends op wijngebied

Handige spiekbrief

Alles over het bewaren en serveren van wijn

Toptienlijstjes Een vleugje humor

9

€14,99

Een eerste kennismaking met wijn

Wine Center in New York.

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

Wijnen van over de hele wereld, met aandacht voor opkomende wijnstreken

Neem ook eens een kijkje op www.dummies.nl

ISBN 978 90 453 5359 3 NUR 447 McCarthy Ewing-Mulligan

Ed McCarthy Mary Ewing-Mulligan

www.bbnc.nl

OS_Wijn voor Dummies 5e editie pocket_140x215.indd 1

9

Michiel Kelder is Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands Informatie klaar voor gebruik

redacteur en vertaler. Reizen is

VOOR DUMMIES MAKEN ALLES MAKKELIJKER!

2e editie

Backpacken

€8,9

Ontdek de wereld van het backpacken De wereld over trekken met slechts een rugzak en niets meer dan een vaag plan. Backpacken voor Dummies geeft je een overzicht van alles waarmee je te maken krijgt. Eerst lees je over de organisatie vooraf en gaat ’t bijvoorbeeld om planning, gezondheid en formaliteiten. Daarna krijg je adviezen over zaken waar je tijdens je reis tegenaan kunt lopen. Denk aan vervoermiddelen, accommodatie en veiligheid. Deze tweede editie is geheel geactualiseerd en er is extra aandacht voor het gebruik van je smartphone, het reilen en zeilen in hostels en verantwoordelijk reizen.

2e editie

5

10-01-17 09:37

Backpacken

zijn grootste hobby. Hij woont de helft van het jaar in Azië en heeft veel in het buitenland De voorbereiding: planning, budget, gezondheid, bagage en verzekeringen

gewerkt.

Pictogrammen en andere navigatiehulpjes

Onderweg: vervoer, verblijf, kosten, veiligheid, werken en studeren

Handige spiekbrief Toptienlijstjes

Contact houden met het thuisfront

Een vleugje humor

Duurzaam en verantwoordelijk op reis

Neem ook eens een kijkje op www.dummies.nl

ISBN 978 90 453 5168 1 NUR 500

Kelder

www.bbnc.nl

19500_OS_Backpacken vD 2e ed.indd 1

106 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

Michiel Kelder 17-11-16 10:58

10 €14,99

OOK VERKRIJGBAAR ALS


Backlist Voor Dummies

De kleine voor Dummies ISBN

Titel

Prijs

ISBN

Titel

Prijs

9789045351476

De kleine Nederlands voor Dummies

8,99

9789045351926

De kleine Bloggen voor Dummies

8,99

9789045350684

De kleine Netwerken voor Dummies

8,99

9789045350592

De kleine Cognitieve gedragstherapie voor Dummies

8,99

9789045350806

De kleine NLP voor Dummies

8,99

9789045350424

De kleine Duits voor Dummies

8,99

9789045351988

De kleine Noten lezen voor Dummies

8,99

De kleine Ontstressen voor Dummies

8,99

9789045351469

De kleine Economie voor Dummies

8,99

9789045353326

9789045350356

De kleine Engels voor Dummies

8,99

9789045351261

De kleine Overstappen naar Windows 10 voor Dummies

8,99

9789045352015

De kleine Projectmanagement voor Dummies

8,99

9789045352664

De kleine Etiquette voor Dummies

8,99

9789045351483

De kleine Ezelsbruggetjes voor Dummies

8,99

9789045353678

De kleine Psychologie voor Dummies

8,99

9789045350189

De kleine Facebook voor Dummies, 2e editie

8,99

9789045350134

De kleine Relatietips voor Dummies

8,99

9789045350202

De kleine Frans voor Dummies

8,99

9789045351421

De kleine Scheikunde voor Dummies

8,99

9789043028783

De kleine Fries voor Dummies

8,99

9789045351780

De kleine Seks voor Dummies

8,99

9789045350721

De kleine Geld besparen voor Dummies

8,99

9789045350349

De kleine SEO voor Dummies

8,99

9789045350615

De kleine Geluk voor Dummies

8,99

9789045350370

De kleine Spaans voor Dummies

8,99

9789045350110

De kleine Geschiedenis van Amsterdam voor Dummies

8,99

9789043028561

De kleine Thee voor Dummies

8,99

9789045351773

De kleine Geschiedenis van Arnhem voor Dummies

8,99

9789045350813

De kleine Timemanagement voor Dummies

8,99

9789045353777

De kleine Vloggen voor Dummies

8,99

9789045353340

De kleine Geschiedenis van België voor Dummies

8,99

9789045350165

De kleine Geschiedenis van Den Haag voor Dummies €

8,99

9789045351759

De kleine Wijn voor Dummies

8,99

9789045351452

De kleine Wiskunde voor Dummies

8,99

9789045353661

De kleine Yoga voor Dummies

8,99

8,99

9789045353845

De kleine Geschiedenis van Delft voor Dummies

8,99

9789045353852

De kleine Geschiedenis van Eindhoven voor Dummies

8,99

9789045353616

De kleine Geschiedenis van Groningen voor Dummies

8,99

9789045353623

De kleine Geschiedenis van Haarlem voor Dummies

8,99

9789045351698

De kleine Geschiedenis van Leiden voor Dummies

8,99

9789045353135

De kleine Geschiedenis van Maastricht voor Dummies

8,99

9789045351995

De kleine Geschiedenis van Nederland voor Dummies

8,99

9789045350257

De kleine Geschiedenis van Rotterdam voor Dummies

8,99

9789045353357

De kleine Geschiedenis van Utrecht voor Dummies

8,99

9789045350103 Arabisch voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045352657

De kleine Golf voor Dummies

8,99

9789045351681 Backpacken voor Dummies, 2e editie

€ 14,99

9789045351551

De kleine Google voor Dummies, 2e editie

8,99

9789045351957 Bijen houden voor Dummies

€ 29,99

9789045351797

De kleine Horoscopen voor Dummies

8,99

9789045351971 Biologie voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351049 The Little History of Amsterdam for Dummies 9789045351704 The Little History of Rotterdam for Dummies

8,99

9789045351056 The Little History of The Hague for Dummies

8,99

9789045353333 The Little History of the Netherlands for Dummies

8,99

Algemeen ISBN

Prijs

Titel

9789045353838

De kleine Huishoudtips voor Dummies

8,99

9789045350677 Bijbel voor Dummies, De [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351872

De kleine Instagram voor Dummies

8,99

9789045351650 Breien voor Dummies, 2e editie

€ 19,99

9789045350608

De kleine Italiaans voor Dummies

8,99

9789045350875 Bridge voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045350929

De kleine Je website promoten voor Dummies

8,99

9789045353791 Brood bakken voor Dummies

€ 19,99

9789045350837

De kleine Klussen voor Dummies

8,99

9789045350554 Chinees voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045350127

De kleine Koffie voor Dummies

8,99

9789043029896 Cognitieve gedragstherapie voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045351001

De kleine Lean voor Dummies

8,99

9789045351032 Duiken voor Dummies

€ 19,99

9789045353265

De kleine Leiderschap voor Dummies

8,99

9789045351384 Duits voor Dummies, 2e editie

€ 34,99

9789045353609

De kleine Liefdestips voor Dummies

8,99

9789045352008 Dutch for Dummies, 2e editie

€ 34,99

9789045350059

De kleine Lifehacking voor Dummies

8,99

9789045353821 Dyslexie voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045350622

De kleine LinkedIn voor Dummies, 2e editie

8,99

9789045350394 Elektronica voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045351438

De kleine Managen voor Dummies

8,99

9789045351728 Ethiek voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351643

De kleine Marketing voor Dummies

8,99

9789045351711 Filosofie voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351223

De kleine Mensenrechten voor Dummies

8,99

9789045353807 Formule 1 voor Dummies

€ 14,99

9789045350387

De kleine Mindfulness voor Dummies

8,99

9789045350639 Frans voor Dummies, 2e editie

€ 34,99

9789045353555

De kleine Mindfulness op het werk voor Dummies

8,99

9789043026109 Franse werkwoorden voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

BBNC UITGEVERS 107


Backlist Voor Dummies

Prijs

ISBN

9789045353289 Gezond eten voor Dummies, 6e editie

€ 29,99

9789045353593 Wijn voor Dummies, 5e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351940 Gitaarspelen voor Dummies, 4e editie

€ 29,99

9789045350868 Wiskunde voor Dummies

€ 29,99

Honden opvoeden en trainen voor Dummies, 3e editie 9789045351162 [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353319 Yoga voor Dummies, 2e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351346 Huis kopen voor Dummies, 2e editie, Een

€ 19,99

9789045352039 Zakelijk Engels voor Dummies

€ 12,99

9789045353302 Islam voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353814 Zelfverdediging voor Dummies

€ 14,99

9789045353784 Zingen voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045351506 Zwangerschap voor Dummies, 3e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045352039 Zakelijk Engels voor Dummies

€ 12,99

9789045351506 Zwangerschap voor Dummies, 3e editie [pocketeditie]

€ 14,99

ISBN

Titel

9789045350905 Italiaans voor Dummies, 2e editie

€ 34,99

9789045350646 Italiaans voor Dummies op reis

€ 12,99

Titel

Prijs

9789045350660 Japans voor Dummies op reis

€ 12,99

9789045350363 Je baby’s eerste jaar voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353579 Je baby’s eerste jaar voor vaders voor Dummies

€ 29,99

9789045351933 Je Engels opfrissen voor Dummies

€ 34,99

Je fiets repareren en onderhouden voor Dummies 9789045351209 [pocketeditie]

Computing

€ 14,99

ISBN

9789045350844 Klassieke muziek voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353715 Android-smartphones voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045353586 Klussen voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353470 Apps maken voor kids voor Dummies

€ 14,99

9789045351803 Koken voor Dummies

€ 19,99

9789045351865 Arduino voor Dummies

€ 34,99

9789045351520 Kunstgeschiedenis voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353159 Computeranimaties maken voor kids voor Dummies

€ 14,99

9789045350196 Lichaamstaal voor Dummies

€ 19,99

9789045353142 Games ontwerpen voor kids voor Dummies

€ 14,99

9789045350790 Massage voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353531 HTML en CSS voor Dummies, 8e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351674 Mediation voor Dummies

€ 24,99

9789045353494 iPad voor Dummies, 2e editie

€ 24,99

9789045351179 Mediteren voor Dummies, 2e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353173 iPad voor senioren voor Dummies

€ 29,99

9789045350240 Menselijk lichaam voor Dummies, Het [pocketeditie]

€ 14,99

9789045350455 iPhone voor Dummies

€ 16,99

9789045351810 Mindfulness voor Dummies

€ 19,99

9789045353708 iPhone voor senioren voor Dummies

€ 29,99

9789045351124 Moestuinen voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353517 Mac voor Dummies, 14e editie

€ 29,99

9789045353562 Muziektheorie voor Dummies, 3e editie

€ 29,99

9789045353500 Mac voor senioren voor Dummies

€ 29,99

9789045350080 Naaien voor Dummies

€ 19,99

9789045351247 Microsoft Excel 2016 voor Dummies

€ 29,99

9789043025898 Natuurkunde voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045351230 Microsoft Office 2016 voor Dummies

€ 29,99

9789045351407 Nederlandse politiek voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353166 Microsoft Office 2016 voor senioren voor Dummies

€ 29,99

9789045353272 Pianospelen voor Dummies, 3e editie

€ 29,99

9789045351612 Microsoft Outlook 2016 voor Dummies

€ 19,99

9789045351537 Poker voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351605 Microsoft PowerPoint 2016 voor Dummies

€ 19,99

9789045351544 Portugees voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351599 Minecraft constructie voor Dummies

€ 9,99

9789043030885 Psychologie voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045351841 Minecraft recepten voor Dummies

€ 9,99

9789045350851 Psychologische tests voor Dummies

€ 19,99

9789045351117 Minecraft redstone voor Dummies

€ 9,99

9789045350318 Puppy’s voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353180 Photoshop Elements 15 voor Dummies

€ 34,99

9789043028066 Religie voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353463 Pokémon Go voor Dummies

€ 9,99

9789045351766 Russisch voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045350936 Programmeren voor Dummies, 5e editie

€ 29,99

9789045351964 Schaken voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353487 Programmeren voor kids voor Dummies

€ 14,99

9789045353449 Scheikunde voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045353197 Programmeren met Java voor Dummies

€ 34,99

9789045350325 Spaans voor Dummies, 2e editie

€ 34,99

9789045353722 Programmeren met JavaScript voor Dummies

€ 29,99

9789045350219 Spaans voor Dummies op reis

€ 12,99

9789045353524 Programmeren met Python voor Dummies

€ 29,99

9789043026093 Spaanse werkwoorden voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045350479 Raspberry Pi voor Dummies

€ 34,99

9789045350585 Statistiek voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045353692 Raspberry Pi voor kids voor Dummies

€ 14,99

9789045351414 Sterrenkunde voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353685 Robots bouwen voor kids voor Dummies

€ 14,99

9789045350714 Trouwen voor Dummies

€ 19,99

9789045351575 Webdesign voor Dummies, 3e editie

€ 19,99

9789045350295 Tuinieren voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045349992 Websites maken voor Dummies, 5e editie

€ 19,99

9789045353296 Turks voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353203 Windows 10 voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045351087 Vader worden voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351834 Windows 10 voor senioren voor Dummies

€ 29,99

€ 14,50

9789045350004 Wordpress voor Dummies

€ 29,99

9789045351858 YouTube filmpjes maken voor kids voor Dummies

€ 14,99

9789045353647 Voor Dummies scheurkalender 2018

108 NAJAAR 2017 | VOOR DUMMIES

Titel

Prijs


VOOR DUMMIES

Management ISBN

Titel

Prijs

9789045353227 Beleggen voor Dummies, 4e editie

€ 24,99

9789045353241 Big data voor Dummies

€ 29,99

9789045350233 Boekhouden voor Dummies

€ 24,99

9789045351919 Coachen met NLP voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351889 Cognitieve gedragstherapie op het werk voor Dummies

€ 29,99

9789045353456 Crowdfunding voor Dummies

€ 24,99

9789045353210 Daytrading voor Dummies

€ 29,99

9789045350141 Economie voor Dummies, 2e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045350578 Effectief communiceren voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351391 Eigen bedrijf starten voor Dummies, Een

€ 24,99

9789045351629 Feedback voor Dummies

€ 19,99

9789045353234 Financieel management voor Dummies, 6e editie

€ 29,99

9789045351315 Inkopen voor Dummies, 2e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351896 Lean Six Sigma voor Dummies, 3e editie

€ 29,99

9789045350400 Lean voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045351636 Managen voor Dummies, 3e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353753 NLP op het werk voor Dummies [pocketeditie]

€ 14,99

9789045351902 NLP voor Dummies, 3e editie

€ 29,99

9789045350035 Ondernemingsraad voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045353654 Pensioen voor Dummies, 2e editie

€ 29,99

9789045353548 PR voor Dummies, 3e editie [pocketeditie]

€ 14,99

Projectmanagement met PRINCE2 voor Dummies 9789045353760 [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353258

Projectmananagement voor Dummies, 3e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045350301 Scrum voor Dummies

€ 24,99

9789045353746 Social media marketing voor Dummies, 3e editie

€ 29,99

9789045351292 Timemanagement voor Dummies, 3e editie

€ 19,99

9789043031479 Verkopen voor Dummies, 3e editie [pocketeditie]

€ 14,99

9789045353739 Zakelijk coachen voor Dummies

€ 29,99

9789045351285 Zakelijk schrijven voor Dummies

€ 29,99

BBNC UITGEVERS 109


hummmmmm.*

COLIBRI

ZOMERACTIE 1 MEI T/M 31 OKTOBER 2017 ALLE COLIBRI’S € 12, 50 Geldt ook voor de nieuwe titels!

€ 5,-

* Het Colibrifonds is sinds november 2016 onderdeel van BBNC uitgevers. Volg Colibri® voor de mooiste literaire pareltjes. Luxe, handzame, pockets voor in je tas.


TOP 12


Gever

bewaker van herinneringen

Lois Lowry

‘Een krachtige en uitdagende roman.’ – The New York Times

112

NAJAAR 2017

De maatschappij waarin Jonas opgroeit, lijkt perfect. Er is geen oorlog of pijn. Iedereen krijgt een duidelijke taak en er hoeven geen keuzes te worden gemaakt. Wanneer Jonas twaalf is, wordt hij uitverkoren. Jonas wordt Bewaker van Herinneringen: hij ziet toe op het geheugen van de samenleving. Hij wordt door de Gever ingewijd in de geheimen van anderen. Zo ontdekt hij stap voor stap de verschrikkelijke waarheid over de maatschappij waarin hij leeft. En een weg terug is er niet.

ISBN  978 90 453 4010 4 NUR  283 / 284 FICTIE 10-15 JAAR OMVANG  206 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  THE GIVER VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

COLIBRI


Firelight ZIEL VAN VUUR

COLIBRI

Sophi e Jorda n

Jacinda is een draki; ze ziet eruit als een meisje maar kan zich transformeren tot een draak. Vanaf het moment dat wordt vastgesteld dat ze tot een van de meest bijzondere soorten hoort, wordt haar leven beheerst door haar kolonie. ISBN  978 90 453 4007 4

Het benauwt haar dat ze voortdurend in de gaten wordt gehouden. Wanneer ze uit opstandigheid een van de heiligste wetten van haar soort overtreedt, moet ze dat bijna met de dood bekopen. Samen met haar moeder en zusje vlucht Jacinda naar een stad midden in de woestijn waar ze als mens verder moeten gaan. Ze vindt het moeilijk om zich aan te passen aan het menselijke leven en verliest langzaam de grip op haar draki-geest. De knappe Will is de enige die haar leven draaglijk maakt en haar draki wakker houdt. Maar Will heeft een groot geheim; hij en zijn familie zijn draki-jagers en hebben het voorzien op de kolonie van Jacinda. Jacinda weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, maar kan ze dat ook?

NUR  285 FICTIE 15+ OMVANG  320 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  FIRELIGHT VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

Ziel van Vuur is het eerste deel van de Firelight-trilogie.

BBNC UITGEVERS

113


Firelight ACHTER DE NEVEL Sophi e Jorda n

Jacinda heeft een grote fout gemaakt en moet gedwongen terug naar haar draki-kolonie. Dit betekent dat ze eindelijk weer kan zijn wie ze echt is, een draki, maar ook dat ze Will moet achterlaten en haar straf onder ogen moet zien. Het valt Jacinda zwaar om zich weer aan te passen en de enige die haar erbij wil helpen is Cassian, de jongen die voor haar bestemd lijkt te zijn. Stukje bij beetje weet ze haar draai te vinden, totdat er ineens een buitenstaander in het buitenstaander in het draki-dorp opduikt. Will. Hij blijkt op zoek te zijn naar Jacinda en is niet van plan zonder haar weg te gaan. Achter de nevel is het tweede deel van de Firelight-trilogie.

114

NAJAAR 2017

ISBN  978 90 453 4008 1 NUR  285 FICTIE 15+ OMVANG  288 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  FIRELIGHT VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

COLIBRI


Firelight KRACHT VAN DE ONYX

COLIBRI

Sophi e Jorda n

Miram is gevangengenomen door de Enkro’s en Jacinda, Tamra, Will én Cassian verzinnen een absurd plan om haar te redden: Jacinda zal zich ook laten oplsuiten. Na 24 uur zullen hun vrienden beide meisjes komen redden zodat ze voorgoed terug kunnen keren naar de kolonie, maar het loopt anders dan gepland. Er dreigt gevaar uit onverwachte hoek en de veilige afloop lijkt steeds verder weg…

ISBN  978 90 453 4009 8 NUR  285 FICTIE 15+ OMVANG  256 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  FIRELIGHT VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

Kracht van de onyx is het laatste deel van de Firelight-serie.

BBNC UITGEVERS

115


zaca &

Mi

COLIBRI

A.J. Betts

Beiden bang voor de toekomst, maar samen kunnen ze de wereld aan.

De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de ‘echte’ wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt tot een briefje – en ten slotte tot een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen. Je hebt moed nodig in het ziekenhuis; en een ander soort moed dan in de gewone wereld. In een van deze werelden heeft Zac Mia nodig. En in de andere wereld heeft Mia Zac nodig. Of misschien hebben ze elkaar allebei nodig, voor veel langer dan ze in eerste instantie denken.

116

NAJAAR 2017

ISBN  978 90 453 4004 3 NUR  285 FICTIE 15+ OMVANG  304 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  ZAC & MIA VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017


DE OUTSIDERS

COLIBRI

S.E. Hinton

‘Veertig jaar na dato is het hart van Hintons baanbrekende boek nog steeds van goud.’ – The New York Times

De vetkuiven wonen in de East Side van de stad. Verwaarloosd door hun ouders, als ze die nog hebben, rijden ze in oude barrels en lopen ze in afgedragen kleren. De kakkers komen uit het westen en hebben alles: de juiste kleren, mooie auto’s en knappe vriendinnen. De veertienjarige Ponyboy Curtis is een vetkuif. Hij houdt van gedichten en Gone with the Wind. Op een dag worden hij en zijn vriend Johnny aangevallen door een aantal kakkers. Als zij Ponyboy dreigen te verdrinken grijpt Johnny een mes, met voor beiden dramatische gevolgen.

ISBN  978 90 453 4000 5 NUR  302 VERTAALDE LITERAIRE ROMAN OMVANG  224 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  THE OUTSIDERS VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

117


Woud Belofte der

Jean Hegland

Het woud der belofte is een aanwist voor het genre waarvan de norm bepaald wordt door de klassieker van George Orwell, 1984.’ – Publishers Weekly

118

De elektriciteit is uitgevallen. Er is een tekort aan alles. Plunderingen en geweld hebben het openbare leven lamgelegd. Diep in de bossen van Noord-Californië proberen Nell en Eva, twee verweesde zusjes, zich samen zo goed en zo kwaad als het gaat staande te houden in een wereld die ze nauwelijks herkennen. Vroeger waarschuwde hun moeder hen altijd voor de gevaren van het omringende bos, maar Nell en Eva beginnen langzamerhand in te zien dat beren en wilde varkens minder bedreigend zijn dan mensen.

ISBN  978 90 453 4003 6

De intelligente en indringende stem van de zeventienjarige Nell vertelt over hoop en wanhoop. Over verloren dromen en de realiteit van het dagelijks leven. En over hoe de twee zusjes uiteindelijk leren leven met de beperkingen, en de nieuwe mogelijkheden, van een situatie waar ze niets aan kunnen veranderen.

VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

NAJAAR 2017

NUR  302 VERTAALDE LITERAIRE ROMAN OMVANG  238 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  INTO THE FOREST VERKOOPPRIJS  € 12,50

COLIBRI


Het meisje met de negen vingers

COLIBRI

Laia FÀbregas

‘Fàbregas stelt goede vragen over de kracht en ontoereikendheid van de verbeelding.’ – NRC Handelsblad

De Catalaanse zussen Laura en Moira groeien op in de jaren zeventig, in de nadagen van de dictatuur van generaal Franco. Hun ouders doen er alles aan om de meisjes in ‘totale eerlijkheid en vrijheid’ op te voeden. Zo besluiten ze om hun dochters zonder foto’s groot te brengen. In plaats daarvan leren ze hen om zogenaamde ‘gedachtefoto’s’ te maken: levendige beelden die in de geest worden vastgelegd. Maar als Laura vierendertig jaar wordt, begint haar hoofd vol te raken. Daarom begint ze aan een dagboek met terugwerkende kracht.

ISBN  978 90 453 4005 0 NUR  301 LITERAIRE ROMAN OMVANG  172 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

119


LLOYD JONES

Meneer Pip

‘MENEER PIP IS EEN BOEK DAT JE NIET SNEL ZULT VERGETEN.’ – SYDNEY MORNING HERALD

De dertienjarige Matilda woont op het eiland Bougainville in de Grote Oceaan. Op deze idyllische plek woedt al enkele jaren een allesvernietigende burgeroorlog, die het alledaagse leven totaal heeft ontregeld. Al zesentachtig dagen heeft Matilda niet naar choool kunnen gaan, totdat meneer Watts, de enige blanke man in het dorp, de school weer opent. Zijn gebrek aan leservaring besluit hij te compenseren door elke dag een hoofdstuk uit Great Expectations van Charles Dickens voor te lezen. Niet alleen de kinderen raken in de ban van de avonturen van Pip, ook de andere dorpsbewoners komen naar de school om de verhalen te horen. Maar op een eiland waar oorlog domineert, heeft de kracht van literatuur verstrekkende gevolgen.

120

NAJAAR 2017

ISBN  978 90 453 4002 9 NUR  302 VERTAALDE LITERAIRE ROMAN OMVANG  272 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  MISTER PIP VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

COLIBRI


Helen Garner

COLIBRI

de logeerkamer

‘Garner is introspectief, moedig en onverschrokken geestig. Dat is een mooie combinatie als je over zo n zwaar onderwerp schrijft.’ – Het Financieele Dagblad

Nicola vliegt van Sydney naar Melbourne om drie weken te gaan logeren bij haar goede vriendin Helen. Maar dit is geen alledaags bezoek: Nicola heeft kanker in een vergevorderd stadium en is naar Melbourne afgereisd om een alternatieve behandeling te ondergaan. Helen heeft van begin af aan haar twijfels over deze behandeling en stelt zich sceptisch op, in tegenstelling tot Nicola, die ondanks haar ziekte vastbesloten is om haar leven ten volle te leiden. Helen bevindt zich hierdoor niet alleen in de rol van vriendin en verpleger, maar moet zich noodgedwongen ook opwerpen als Nicola’s beschermengel en ijzige rechter.

ISBN  978 90 453 4001 2 NUR  302 VERTAALDE LITERAIRE ROMAN OMVANG  192 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  THE SPARE ROOM VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

121


De bedelkoning ende

Een prachtige autobiografische roman over het vinden van geluk op onverwachte plekken.

122

NAJAAR 2017

VVerhalenverteller

Er was eens… een verhalenverteller die zijn brood verdiende door de wereld af te schuimen naar generaties oude volksverhalen, om die op zijn beurt weer aan anderen door te geven. Totdat hij op een gegeven dag zijn belangrijkste instrument verloor: zijn stem. Dit is het ware verhaal van Joel ben Izzy, de man die geluk vond op het moment dat hij dacht alles kwijt te zijn.

COLIBRI

Joel ben Izzy

ISBN  978 90 453 4011 1 NUR  302 VERTAALDE LITERAIRE ROMAN OMVANG  225 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  THE BEGGAR KING AND THE SECRET OF HAPPINESS VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017


David E. Fishman

COLIBRI

De boekensmokkelaars Dichters, verzetstrijders en de race om Joodse schatten ,te redden van de nazi s

Een belangrijk historisch document geschreven als een roman.

De boekensmokkelaars is het ongelooflijke verhaal van inwoners van het Wilno getto in Litouwen die duizenden zeldzame boeken en manuscripten hebben gered – eerst van nazi’s en later van de Sovjets – door ze te verstoppen op hun lichamen, te begraven in bunkers en mee te smokkelen over landsgrenzen. Het is een verhaal van heldhaftigheid en verzet, van vriendschap en romantiek, en een ononderbroken toewijding: zij waren bereid om te sterven voor literatuur en kunst. Het verhaal is gebaseerd op joodse, Duitse en Russische documenten, waaronder dagboeken, brieven, memoires en interviews met verschillende smokkelaars. De boekensmokkelaars laat de gewaagde daden zien van een groep dichters, geleerden en verzetsstrijders die smokkelaars werden in Vilnius, het ‘Jerusalem van het Oosten’.

ISBN  978 90 453 2100 4 NUR  402 WAARGEBEURDE VERHALEN OMVANG  312 PAGINA’S FORMAAT  9,2 X 14,5 CM UITVOERING  HARDCOVER, GENAAID GEBONDEN OORSPRONKELIJKE TITEL  THE BOOK SMUGGLERS VERKOOPPRIJS  € 12,50  VERSCHIJNT SEPTEMBER 2017

BBNC UITGEVERS

123


COLIBRI


COLIBRI

ISBN

Titel

auteur

uitvoering Prijs

ISBN

Titel

auteur

uitvoering Prijs

ZEVEN MINUTEN NA 9789462370081 MIDDERNACHT

Ness

GEB

€ 12,50

9789462370135 ZOMER VAN KIM NOVAK

Nesser

GEB

€ 12,50

9789462370388 PAARDEN STELEN

Petterson

GEB

€ 12,50

9789462371422 KIELZOG

Petterson

GEB

€ 12,50

9789462371491 TWEE WEGEN

Petterson

GEB

€ 12,50

IK VERVLOEK DE RIVIER DES 9789462370913 TIJDS

Petterson

GEB

€ 12,50

9789462370104 INTOUCHABLES

Pozzo di Borgo GEB

€ 12,50

9789462370692 SCHEEPSBERICHTEN

Proulx

GEB

€ 12,50

9789462371040 BIRK

Robben

ING

€ 12,50

IN TIJDEN VAN AFNEMEND 9789462371033 LICHT

Ruge

GEB

€ 12,50

Sand

GEB

€ 12,50

9789462370777 GELUKSVOGEL

Sebold

GEB

€ 12,50

Seierstad

GEB

€ 12,50

9789462370517 SPIJKERSCHRIFT

Abdolah

GEB

€ 12,50

9789462370715 HUIS VAN DE MOSKEE

Abdolah

GEB

€ 12,50

9789462371576 BOODSCHAPPER

Abdolah

GEB

€ 12,50

9789462371569 KORAN

Abdolah

GEB

€ 12,50

9789462370425 KONING

Abdolah

GEB

€ 12,50

9789462371088 OCHTEND IN JENIN

Abulhawa

GEB

€ 12,50

Anglada

GEB

€ 12,50

9789462371385 DRIESTUIVERSROMAN

Brecht

GEB

€ 12,50

9789462370722 LOGICA VAN HET MOORDEN

Campbell

GEB

€ 12,50

Delbee

GEB

€ 12,50

9789462371118 ZONDER GENADE

Dorrestein

ING

€ 12,50

9789462371408 DUISTER DAT ONS SCHEIDT

Dorrestein

GEB

€ 12,50

9789462370753 STERKE MAN

Dorrestein

GEB

€ 12,50

9789462371071 SIMON

Fredriksson

GEB

€ 12,50

BOEKHANDELAAR VAN 9789462370883 KABOEL

9789462370708 ANNA, HANNA EN JOHANNA

Fredriksson

GEB

€ 12,50

9789462371439 STENEN DAGBOEKEN

Shields

GEB

€ 12,50

9789462371057 JUST KIDS

Smith

GEB

€ 12,50

9789462371514 HUWELIJKSVERHALEN

Strindberg

GEB

€ 12,50

9789462370852 VREUGDE- EN GELUKCLUB

Tan

GEB

€ 12,50

9789462370098 SCHIJN VAN KANS

Tex

GEB

€ 12,50

9789462370005 VRIEND

Tex

ING

€ 12,50

9789462371583 BROOKLYN

Tóibín

GEB

€ 12,50

9789462371453 MEISJE NIEMAND

Tryzna

GEB

€ 12,50

9789462370128 BEETJE MEER NAAR RECHTS

Vargas

GEB

€ 12,50

9789462370548 DERTIG DAGEN

Verbeke

9789462371361

9789462370463

VIOOLBOUWER VAN AUSCHWITZ

CAMILLE CLAUDEL, EEN VROUW - tnl

9789462371477

GESCHIEDENIS VAN MIJN LEVEN

SAMEN BEN JE MINDER 9789462370630 ALLEEN

Gavalda

GEB

€ 12,50

9789462370579 IK HIELD VAN JOU

Gavalda

GEB

€ 12,50

9789462370906 ROXY

Gerritsen

GEB

€ 12,50

9789462370531 KLEINE MIEZERIGE GOD

Gerritsen

GEB

€ 12,50

9789462370418 SUPERDUIF

Gerritsen

GEB

€ 12,50

9789462370074 GLIJVLUCHT

Goemans

GEB

€ 12,50

9789462370937 WATER VOOR DE OLIFANTEN Gruen

GEB

€ 12,50

9789462371392 SLEUTELOOG

Haasse

GEB

€ 12,50

9789462370012 GITTE

Hemmerechts

GEB

€ 12,50

9789462371064 VERJAARDAGEN

Hendrix

ING

€ 12,50

9789462371415 LEVEN GAAT VERDER

Keilson

GEB

€ 12,50

Laxness

ING

€ 12,50

9789462370838 LICHT

Lindgren

GEB

€ 12,50

9789462370050 LABYRINT

Mankell

GEB

€ 12,50

Colibri pakketten

Mankell

GEB

€ 12,50

9789462371224

9789462371095

9789462370524

AAN DE VOET VAN DE GLETSJER

GESCHIEDENIS VAN EEN GEVALLEN ENGEL

GEB

€ 12,50

9789462371446 NIETS WEERSTAAT DE NACHT Vigan

GEB

€ 12,50

9789462370432 ZUSJE VAN ME

Voors

GEB

€ 12,50

9789462370739 HUIS MET DE BLINDE SERRE

Wassmo

GEB

€ 12,50

9789462370890 STILLE KAMER

Wassmo

GEB

€ 12,50

Abdolah

ING

€ 50,00

Dorrestein

ING

€ 50,00

Fredriksson

ING

€ 50,00

Hendrix

ING

€ 50,00

Laxness

ING

€ 50,00

Mankell

ING

€ 50,00

Nemirovski

ING

€ 50,00

SPIJKERSCHRIFT - PAKKET 4 EX.

9789462370043 ITALIAANSE SCHOENEN

Mankell

GEB

€ 12,50

ZONDER GENADE - PAKKET 9789462371200 4 EX.

9789462371460 TEA-BAG

Mankell

GEB

€ 12,50

9789462371170 SIMON - PAKKET 4 EX.

9789462370029 CHINEES

Mankell

ING

€ 12,50

9789462370784 HUIS IN TOSCANE

Mayes

GEB

€ 12,50

9789462370395 TENDER BAR

Moehringer

GEB

€ 12,50

AAN DE VOET VAN DE 9789462371194 GLETSJER - PAKKET 4

9789462370920 ADEMSCHOMMEL

Müller

GEB

€ 12,50

9789462371132

SUITE FRANÇAISE- PAKKET 9789462370951 4 EX.

LIEFDE VAN EEN GOEDE 9789462370111 VROUW

Munro

GEB

€ 12,50

9789462370876 TE VEEL GELUK

Munro

GEB

€ 12,50

9789462371378 STILTE

Munro

GEB

€ 12,50

9789462370678 DROOM VAN MIJN MOEDER

Munro

ING

€  3,99

9789462370746 DRIE STERKE VROUWEN

Ndiaye

GEB

€ 12,50

9789462370401 STORM IN JUNI

Nemirovski

GEB

€ 12,50

9789462371255 SUITE FRANÇAISE

Nemirovski

GEB

€ 12,50

9789462371163

VERJAARDAGEN - PAKKET 4 EX.

GESCHIEDENIS VAN EEN GEVALLEN ENGEL -


KLEURBOEKEN

€ 14,99 ISBN 9789045321882

€ 14,99 ISBN 9789045321011

€ 14,99 ISBN 9789045320410

€ 14,99 ISBN 9789045320403

€ 14,99 ISBN 9789045321042

€ 12,50 ISBN 9789045319872

€ 12,50 ISBN 9789045320502

€ 12,50 ISBN 9789045320076

€ 12,50 ISBN 9789045320083

€ 12,50 ISBN 9789045320090

€ 14,99 DEEL 3 ISBN 9789045319896

€ 14,99 JUBILEUM ISBN 9789045321646

€ 6,95 DEEL 1 ISBN 9789045315386

€ 9,99 DEEL 7 ISBN 9789045319391

€ 9,99 ISBN 9789045318943

€ 9,99 ISBN 9789045322063

€ 12,50 ISBN 9789045319858

€ 12,50 ISBN 9789045319865

€ 14,99 DEEL 2 ISBN 9789045319728

€ 9,99 ISBN 9789045321851

€ 9,99 ISBN 9789045321684

€ 9,99 ISBN 9789045322070

€ 12,50 ISBN 9789045320427

€ 14,99 ISBN 9789045321028

€ 14,99 ISBN 9789045321875

€ 9,99 ISBN 9789045321530

€ 12,99 ISBN 9789045318134 € 10,99 ISBN 9789045320687

€ 16,99 (48 POTLODEN) ISBN 9789045318097

126

€ 10,99 ISBN 9789045319889

€ 10,99 ISBN 9789045319667

€ 9,99 (24 POTLODEN) ISBN 9789045317298

NAJAAR 2017 | MUS KLEURBOEKEN

€ 12,50 ISBN 9789045319650

€ 6,99 (12 POTLODEN) ISBN 9789045317762

€ 12,50 ISBN 9789045320151

PER 10 €39,90 ISBN 9789045319742

€ 9,99 (24 STIFTEN) ISBN 9789045318769


KLEURBOEKEN

€ 9,99 € 14,99 SPROOKJESLAND € 14,99 XXL OP REIS ISBN 9789045319674 ISBN 9789045318455 ISBN 9789045321547

€ 12,99 KALENDER ISBN 9789045318721

€ 14,99 ISBN 9789045321066

€ 14,99 ISBN 9789045321059

€ 14,99 ISBN 9789045320519

€ 14,99 ISBN 9789045319407

€ 8,95 DEEL 1 ISBN 9789045316994

€ 8,99 DEEL 2 ISBN 9789045318240

€ 12,50 DEEL 4 ISBN 9789045318486

€ 12,50 DEEL 5 ISBN 9789045319384

€ 12,50 DEEL 6 ISBN 9789045319919

€ 12,50 DEEL 7 ISBN 9789045320717

€ 6,99 ISBN 9789045318127

€ 6,99 ISBN 9789045318752

€ 6,95 ISBN 9789045316536

€ 14,99 ARTIST’S EDITION € 6,99 ISBN 9789045318929 ISBN 9789045321837

€ 9,99 ISBN 9789045318141

€ 6,99 KERSTKLEURKAARTEN ISBN 9789045320380

€ 9,99 OM TE VERSTUREN ISBN 9789045318714

€ 12,50 DEEL 8 ISBN 9789045321035

CREATIEF

€ 14,99 ISBN 9789045321899

€ 14,99 ISBN 9789045320014

€ 9,99 ISBN 9789045322094

€ 14,99 ISBN 9789045321127

€ 14,99 ISBN 9789045320540

€ 12,50 ISBN 9789045321523

€ 14,99 ISBN 9789045321080

€ 14,99 ISBN 9789045321240

€ 12,50 ISBN 9789045321097

€ 9,99 ISBN 9789045321103

€ 12,50 ISBN 9789045321905

€ 9,99 ISBN 9789045321110

BBNC UITGEVERS

127


€ 12,50 ISBN 9789045322179

CREATIEF

€ 12,50 ISBN 9789045320427

€ 12,50 ISBN 9789045321226

€ 12,50 ISBN 9789045322223

€ 14,99 € 14,99 € 14,99 ISBN 9789045321943 ISBN 9789045321950 ISBN 9789045321592

€ 10,99 ISBN 9789045320960

€ 12,50 ISBN 9789045320045

€ 14,99 ISBN 9789045321653

€ 10,99 ISBN 9789045321660

€ 15,ISBN 9789045322131

€ 12,50 ISBN 9789045320977

€ 12,50 € 9,99 € 12,50 ISBN 9789045320984 ISBN 9789045319902 ISBN 9789045319971

€ 12,50 ISBN 9789045321202

€ 14,99 ISBN 9789045320564

€ 12,50 ISBN 9789045321196

€ 4,99 ISBN 9789045320533

€ 10,99 ISBN 9789045321677

€ 12,50 ISBN 9789045319773

€ 9,99 € 9,99 € 9,99 ISBN 9789045319421 ISBN 9789045321615 ISBN 9789045320434

128

NAJAAR 2017 | MUS CREATIEF

€ 14,99 ISBN 9789045321813

€ 6,99 ISBN 9789045320472

€ 12,50 ISBN 9789045322186

€ 12,50 ISBN 9789045319940

€ 12,50 ISBN 9789045321936

€ 14,99 ISBN 9789045321806

€ 12,50 ISBN 9789045319957

€ 12,50 ISBN 9789045320571

€ 9,99 € 12,50 € 14,99 ISBN 9789045319780 ISBN 9789045320397 ISBN 9789045317939

€ 14,99 ISBN 9789045320526

€ 9,99 ISBN 9789045320618

€ 6,99 ISBN 9789045318783

€ 9,99 ISBN 9789045316970

€ 6,99 ISBN 9789045321608


CREATIEF

€ 7,99 ISBN 9789045319926

€ 7,99 DEEL 1 ISBN 9789045320175

€ 7,99 ISBN 9789045319933

€ 80,- (4X4 EXEMPLAREN) ISBN 9789045320830

€ 9,99 SUPER CHALLENGE DEEL 2 ISBN 9789045321158

€ 7,99 ISBN 9789045322025

€ 7,99 DEEL 2 ISBN 9789045321141

€ 5,- DEEL 1 € 5,- DEEL 2 € 5,- DEEL 3 ISBN 9789045320274 ISBN 9789045320281 ISBN 9789045320298

€ 9,99 SUPER CHALLENGE DEEL 1 ISBN 9789045320212

€ 9,99 SUPER CHALLENGE DEEL 4 ISBN 9789045322049

€ 9,99 SUPER CHALLENGE DEEL 3 ISBN 9789045322032

€ 5,- DEEL 4 ISBN 9789045320304

€ 9,99 AVONTUUR DEEL 2 ISBN 9789045321165

€ 9,99 AVONTUUR DEEL 1 ISBN 9789045320250

CADEAU

€ 12,50 € 14,99 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 12,50 ISBN 9789045319452 ISBN 9789045318103 ISBN 9789045315355 ISBN 9789045319988 ISBN 9789045316338 ISBN 9789045318790 ISBN 9789045321974 ISBN 9789045318882 € 15,ISBN 9789045320632

€ 12,99 ISBN 9789045319964

€ 12,50 ISBN 9789045319643

€ 9,99 ISBN 9789045319483

€ 6,99 ISBN 9789045321752

€ 6,99 ISBN 9789045321721

€ 6,99 ISBN 9789045321745

€ 6,99 ISBN 9789045321738

€ 15,ISBN 9789045320625

€ 12,50 ISBN 9789045319490

€ 10,99 ISBN 9789045321387

€ 6,99 ISBN 9789045319322

€ 6,99 ISBN 9789045319315

€ 6,99 ISBN 9789045319346

€ 6,99 ISBN 9789045319339

€ 111,84 (4X4 EXEMPLAREN) ISBN 9789045319711

BBNC UITGEVERS

129


CADEAU

€ 4,99 ISBN 9789045301099

€ 12,99 ISBN 9789045316543

OR

€ 4,99 ISBN 9789045301198

€ 9,99 ISBN 9789045314983

€ 14,99 ISBN 9789045312057

OR

OR

JE KOOS EEN TRUTH Wat zou je met me doen als ik met handboeien aan het bed vastgebonden zou zijn?

€ 12,99 ISBN 9789045303819

KIM VERMEULEN

Zin in een spelletje Truth or Dare? Deze naughty versie is speciaal voor koppels en voor vrienden die elkaar beter willen leren kennen. Truth or Dare? De naughty editie staat vol ondeugende vragen en opdracht over liefde, lust, relaties, fantasieën, ontrouw, vertrouwen, jaloezie, seks, passie en nog veel meer!

€ 12,99 ISBN 9789055018284

JE KOOS EEN DARE Doe de komende vijf minuten alles wat je partner wil.

Kim Vermeulen is creatief, ondernemend en ambitieus. Haar grote passie is het bedenken van originele en creatieve ideeën. Van haar verscheen eerder bij BBNC uitgevers de bestseller Truth or Dare?, de klassieke versie van dit spel.

ISBN 978 90 453 1590 4 NUR 370

De naughty editie

www.bbnc.nl

Truth or Dare- De naughty versie DEF.indd 1

14-05-14 16:49

€ 9,99 ISBN 9789045312590

€ 9,99 ISBN 9789045313573

€ 9,99 ISBN 9789045315904

€ 9,99 ISBN 9789045314006

€ 6,99 ISBN 9789045312521

€ 9,99 POD ISBN 9789045313979

€ 9,99 ISBN 9789045308876

€ 9,99 ISBN 9789045317625

€ 6,99 € 6,99 ISBN 9789045312569 ISBN 9789045319476

€ 9,99 ISBN 9789045314990

€ 9,99 ISBN 9789045317144

HEE KLEINTJE

€ 14,99 ISBN 9789045321714

€ 14,99 ISBN 9789045320595

130

€ 9,99 ISBN 9789045321707

€ 9,99 ISBN 9789045320144

€ 14,99 ISBN 9789045320588

€ 9,99 ISBN 9789045303291

NAJAAR 2017 | CADEAU

€ 10,ISBN 9789045322100

€ 9,99 ISBN 9789045317960

€ 9,99 ISBN 9789045320854

€ 6,99 ISBN 9789045319469

€ 6,99 ISBN 9789045314907


FLAMINGO

€ 12,99 ISBN 9789045321639

€ 12,99 ISBN 9789045321370

€ 14,99 ISBN 9789045320441

€ 14,99 ISBN 9789045320137

€ 12,99 ISBN 9789045321820

€ 14,99 ISBN 9789045320953

€ 15,ISBN 9789045321998

€ 14,99 ISBN 9789045320021

€ 15,ISBN 9789045322001

€ 12,99 ISBN 9789045320670

€ 14,99 ISBN 9789045319155

voor kids

€ 12,50 ISBN 9789045321394

€ 12,50 ISBN 9789045320663

€ 12,50 ISBN 9789045317151

€ 6,99 ISBN 9789045318813

€ 6,99 ISBN 9789045320465

€ 6,99 ISBN 9789045320700

€ 9,99 ISBN 9789045317076

€ 9,99 ISBN 9789045318509

€ 6,99 ISBN 9789045318592

€ 9,99 ISBN 9789045319681

€ 9,99 ISBN 9789045318424

€ 9,99 ISBN 9789045321134

€ 6,99 ISBN 9789045318233

€ 6,99 ISBN 9789045320656

€ 12,50 ISBN 9789045321417

€ 6,99 ISBN 9789045320120

€ 6,99 ISBN 9789045319704

€ 12,99 ISBN 9789045320038

BBNC UITGEVERS

131


DOOSJES VOL

Liefde

Geluk

€ 12,50 ISBN 9789045310084

€ 12,50 ISBN 9781163801314

€ 12,50 ISBN 9789045310091

Wijsheid

Inspiratie

€ 12,50 ISBN 9789045311593

€ 12,50 ISBN 9789045312491

Vriendschap

€ 12,50 ISBN 9789045310107

€ 12,50 ISBN 9789045308166

€ 12,50 ISBN 9789045311609

€ 12,50 ISBN 9789045310114

€ 12,50 ISBN 9781163801611

Dankbaarheid

Gezelligheid

€ 12,50 ISBN 9789045320007

€ 12,50 ISBN 9789045319995

VOOR IN BED, OP HET TOILET OF IN BAD

€ 9,99 ISBN 9789045320649

€ 9,99 ISBN 9789045314600

€ 9,99 ISBN 9789045311272

132

€ 9,99 ISBN 9789045320113

€ 9,99 ISBN 9789045317021

€ 9,99 ISBN 9789045309484

NAJAAR 2017 | CADEAU

€ 9,99 ISBN 9789045318431

€ 9,99 ISBN 9789045319445

€ 9,99 ISBN 9789045317595

€ 9,99 ISBN 9789045315003

€ 9,99 ISBN 9789045315782

€ 9,99 ISBN 9789045316345

€ 9,99 ISBN 9789045314808

€ 9,99 ISBN 9789045312330

€ 9,99 ISBN 9789045311692

€ 9,99 ISBN 9789045315010

€ 9,99 ISBN 9789045314020

€ 9,99 ISBN 9789045310923


Toptitelsuit ons assortiment Ruim 27.000 exemplaren verkocht

De trend van deze zomer!

€14,99

€12,50

€12,50

€12,50

ISBN  978 90 453 2001 4 ISBN  978 90 453 2120 2

ISBN  978 90 453 1888 2

€14,99

€14,99

ISBN  978 90 453 1535 5

€9,99

Ruim 20.000 exemplaren verkocht ISBN  978 90 453 2108 0 ISBN  978 90 453 2102 8 ISBN  978 90 453 1942 1

€4,99

€12,50

€14,99

ISBN  978 90 453 0119 8

Alle antwoorden ‘in the pocket’ ISBN  978 90 453 2112 7

ISBN  978 90 453 2109 7


Vertegenwoordiging Vlaanderen Marc Grossen tel: (+32)(0)472980102 e-mail: marc@lmbooks.be Bestellingen bestellen@bbnc.nl Verkoop binnendienst Tjamke van Hekken e-mail: tjamke@bbnc.nl Vertegenwoordiging Nederland Dennes van der Vlist tel: (+31)(0)6 26887848 e-mail: dennes@bbnc.nl Elliot Rensen tel: (+31)(0)6 26887609 e-mail: elliot@bbnc.nl Klaas van der Ros tel: (+31)(0)6 51326437 e-mail: klaas@bbnc.nl www.bbnc.nl www.dummies.nl www.muscreatief.nl www.flamingokinderboeken.nl BBNC uitgevers bv Bergstraat 11 3811 NE Amersfoort tel: 033 460 0339 e-mail: info@bbnc.nl

Marketing en publiciteit Nederland Yves Janssen tel: (+31)(0)6 19361407 e-mail: marketing@bbnc.nl Business to business Nederland Nadine Bakker tel: (+31)(0)6 26887932 e-mail: nadine@bbnc.nl

COLIBRI

Pers en Promotie Vlaanderen Caroline MariĂŤn tel: (+32)(0)497159205 e-mail: caroline@lmbooks.be Karen Hoorelbeke tel: (+32)(0)477 68 37 14 e-mail: karen@lmbooks.be Verkoop Vlaanderen Ilse Schollaert tel: (+32)(0)496962205 e-mail: ilse@lmbooks.be Raymond Vanlitsenburg tel: (+32)(0)474 83 73 67 e-mail: raymond@lmbooks.be Merchandising Vlaanderen Aysel Degirmenci tel: (+32)(0)499257772 e-mail: aysel@lmbooks.be L&M Books BVBA Hessenstraatje 3 bus 6 2000 Antwerpen info@lmbooks.be www.lmbooks.be

BBNC Najaar 2017  

De leukste hobby en creatieve cadeauboeken, Voor Dummies, prentenboeken en literaire pockets (Colibri's).

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you