Page 46

“WIJ ONTZORGEN ZOWEL DE SCHIPPER ALS DE ONDERNEMER”

De binnenvaart groeit nog steeds en er is gelukkig weer ruimte voor nieuwe initiatieven en bedrijven. Zo is per 1 juli ITS gestart. Wij spraken met Peter van Poortvliet, algemeen directeur, op het kantoor aan de Daltonstraat in Zwijndrecht. Waar staat ITS voor en wat is de corebusiness?

“ITS staat voor Inland Transport Solutions. We hebben voor een Engelse naam gekozen, omdat we ook heel veel internationale klanten bedienen. Wij zijn een nieuw bevrachtingskantoor voor een niche markt in de binnenvaart, onze specialisatie is het vervoeren van alle mogelijke tropische –en plantaardige oliën en (dierlijke)vetten voor onder andere de Europese voedselindustrie en de ontwikkeling van bio-brandstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan raapzaadolie, palmolie of gebruikte frituurvetten.”

Waarom zijn deze producten zo belangrijk?

“Europa is al een langere tijd op zoek naar alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen, waarbij de ontwikkeling van bio-brandstoffen steeds verder gaat. Veel van de producten die wij verschepen zijn een grondstof voor de productie. Dierlijke vetten en plantaardige oliën worden ook gebruikt als grondstoffen voor de productie van cosmetica of levensmiddelen die Nederland wereldwijd importeert en onderdeel is van onze lokale economie. De overheid en de Europese Unie stellen hoge eisen aan de behandeling en vervoer van deze producten. Onze vloot moet aan allerlei strenge en hygiënische eisen voldoen. Logisch ook, als het straks op je bord ligt.”

Wat is de reden dat jullie voor deze specialisatie gekozen hebben?

“Naar onze mening hebben de verschepingen

46 BBM oktober 2018

van deze producten in het verleden niet voldoende aandacht gekregen, het blijkt lastig voor een ondernemer om binnenvaarttankers te vinden om deze producten te verschepen volgens alle geldende eisen. Persoonlijk heb ik veel ervaring in het vervoer van deze producten met zeeschepen en zie de ontwikkeling van vervoer per binnenvaart als een heel nieuwe uitdaging. Wij willen met ITS graag vooruitlopen op de nieuwe standaarden van de binnenvaart, waarbij wij hopen dat onze initiatieven een innovatie zijn voor de industrie.

Toen hebben jullie een paar tankers aangeschaft…

Tekst: Corine van Driel | Foto: Chris van Es

“Niet helemaal, de schepen die voor ons varen hebben met ons een bevrachtingscontract afgesloten, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen van ladingen en de begeleiding van de schipper en zijn bemanning. Dit doen wij mede door middel van een nieuw kwaliteitssysteem dat speciaal

QUALITY CONTROL SYSTEM De door ITS ontwikkelde kwaliteit software verzorgt het management aan boord van het schip. De schipper kan met dit systeem niet alleen simpel communiceren met het kantoor, maar blijft ook volledige op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en updates met toegang tot al het papierwerk en certificaten. Klanten kunnen door middel van een inlogcode toegang krijgen tot het “Management en Update System” waarbij het gehele proces van hun opdracht ieder moment kan worden ingezien met onder andere een track&trace methode. Het systeem is makkelijk in gebruik en zeer transparant. Iedere betrokken partij is op de hoogte!

Profile for Marvin Schaap

Binnenvaart Business Media | Magazine NR. 02  

Binnenvaart Business Media | Magazine NR. 02  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded