Page 1

KUNDEMAGASIN

NUMMER 4

Åge skinstad: GODE SAMMEN

Åge Skinstad har gjennom mange år ledet det norske langrennslandslaget fra suksess til suksess. Hans strategi går ut på å bygge hverandre gode.

phonero til topps igjen Å bli utnevnt til Norgesmester to år på rad er en bragd.


phonero kundemagasin #4

kundemagasin Phonero AS Tollbodgata 14 4611 Kristiansand Telefon 04044 support@phonero.no www.phonero.no

Design: Dog & Bone Tekst: Hege Aasgaard Forside bilde: Gorm Kallestad, (Scanpix) Opplag: 10 000 Trykk: STAV Foto: Gorm Kallestad, Arild Danielsen, Scanpix, Benjamin Krauss, Mercy Ships, Flytoget.

8-9

2

INNHOLD #4 Åge Skinstad: Gode sammen

4

Phonero mobilapp

6

KORT OM PHONERO:

Phonero til topps igjen

7

Mercy Ships

8

Phonero AS er en av markedets raskest voksende leverandører av mobil- og telefonitjenester til norske bedrifter og offentlig sektor. Vi har hovedkontor i Kristiansand og regionskontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen. Selskapets hovedaksjonær er det Sveaaskontrollerte selskapet Kistefos.

Vi anbefaler

10

Bekymringsfritt kundeforhold 12

7

Mobil Apps

13

Flytoget: Service i fokus

14

Microsoft Lync

16

1881

17

Fremtiden er her

18

Phonero i vekst

19


phonero kundemagasin #4

19 4

Norgesmesteren Phonero har nok en gang gått til topps i EPSI’s kundeundersøkelse for mobil i bedriftsmarkedet, med beste rating i samtlige kategorier. Kundetilfredshet, kundelojalitet, verdi for pengene, kvalitet på service og kvalitet på produkt. Vi er ekstremt fornøyd med å være Norgesmester to år på rad. Vi gikk til topps også i 2010 og befester posisjonen i 2011 med en betydelig fremgang og økt distanse til konkurrerende mobiloperatører.

Vi er ekstremt fornøyd med å være Norgesmester to år på rad

14 10

4

Jeg sitter i skrivende stund med den årlige EPSI-undersøkelsen foran meg. Kort fortalt er EPSI en uavhengig, non-profit organisasjon. De har gjort en nøyaktig måling av tilfredshet blant kundene til de norske mobiloperatørene. EPSI skriver i egen pressemelding: Phonero er som i fjor i toppen av denne målingen med en tilfredshetsscore på drøye 70 poeng, en score som er signifikant bedre enn hva tilfellet er for konkurrentene. Dette er en enestående attest på hva vi holder på med. Kundenes tilbakemeldinger er retningsgivende for oss og vi har en kundestyrt forbedringsprosess. Tilgjengelighet og villighet til å yte service er viktig for bedriftskundene. Kømaskiner, tastevalg og lang ventetid fungerer rett og slett dårlig i vårt marked. Phonero er privilegert som har så mange kompetente og service-innstilte medarbeidere. Det er noe kundene våre setter pris på.

Thore Berthelsen administrerende direktør i Phonero

3

Vi går for seier også til neste år. Les mer om undersøkelsen i denne utgaven av Phoneronytt.


phonero kundemagasin #4 4

Fakta om Åge: Åge Skinstad (47) er langrennsjef i Norges Skiforbund. Han er skilt og har to sønner. Bosatt på Toten. Utdannet cand. mag med fagkombinasjonen markedsføring, service, media og informasjon. Skinstad utdannet seg samtidig som han var aktiv skiløper og satset i skisporet i flere år etter at han var ferdig på skolebenken. Sin første jobb var som Racing sjef i Madshus Skifabrikk, deretter som markedssjef, salgsjef og landssjef for Adidas Norge. Før han startet sin karriere i Norges Skiforbund jobbet han som salgs- og markedssjef i Økokraft. I ledige stunder dyrker Skinstad fritidsinteresser som jakt og friluftsliv.


phonero kundemagasin #4

Gode sammen

Åge Skinstad har gjennom mange år ledet det norske langrennslandslaget fra suksess til suksess. Hans strategi går ut på å bygge hverandre gode. Den sympatiske langrennsjefen sier dette er like aktuelt i næringslivet som på sportsarenaen, noe blant annet Phonero har fått innsikt i gjennom erfaringsutveksling med langrennssjefen. Som øverste sjef på langrennsiden i Norges Skiforbund er Åge Skinstad en vanskelig mann å få tak i. Hans ansvarsområde er stort og det krever sin mann å lykkes så til de grader. Fra Skinstad startet som sportssjef i skiforbundet har landslaget hatt en formidabel suksess. Dette kulminerte i VM i Oslo hvor Norge tok hele 8 gullmedaljer. Hva var suksessen bak Holmenkollen 2011? Det at vi klarte å jobbe sammen mot et felles, ambisiøst mål. At vi klarte å få hele teamet til å dra i samme retning. Det startet jo for så vidt i 2006, vi jobbet ganske mye med å få frem felles verdier og grunnverdier. Vi skulle være offensive for å nå mål og ikke bli liggende bakpå. Vi skulle være positive og ikke klage på alt mulig. Vi snakket også mye om hvor viktig det var med godt humør og fokus på ting du kan gjøre noe med. I dag kaster mange bort mye verdifull tid med å klage på ting man ikke kan få gjort noe med, det er feil fokus og må legges til side. Vi la vekt på det å være samarbeidsvillig både internt og eksternt. Det går rett og slett på det å akseptere uenighet. Det gjelder vel så mye i arbeidslivet. Jo mer plass til uenighet, jo bedre samarbeid.

Det har dessuten handlet mye om kompetanseoverføring og det å være tro

Hvordan bygger man hverandre gode? Det handler om å dra nytte av de mange forskjellige egenskapene. I enhver organisasjon finnes det mye spisskompetanse og den må man dra nytte av. Vi har utøvere som har sterke egenskaper på ulike områder. Tørre å lære bort og tørre å ta i mot. Det kan faktisk være positivt å være belærende, det er positivt for hele gruppa.

Vi skulle være positive og ikke klage på alt mulig ... fokus på ting du kan gjøre noe med Du har sagt at ”Det er mest rettferdig å behandle alle ulikt”, hva legger du i det? For å nå et felles mål om å være verdens beste skinasjon, på tross av forskjellige utgangspunkt, kreves det individuell tilpasning. Dette gjelder både ledere og løpere, vi har alle forskjellig utgangspunkt, men samme mål. Det er klart at det vil variere fra person til person hva man må bli bedre på, og derfor må det bli et ulikt opplegg tilpasset den enkelte. Hvordan kan man videreføre tanken bak landslagsbyggingen til næringslivet? I næringslivet fortoner hverdagen seg litt

5

Fra 0 gull i OL i 2006 til 8 gull med ny trener i VM 2011, hvordan snudde trenden? Sannheten er jo at vi har vunnet 15 gull i mellomtiden. 5 VM-gull i Japan, 5 i Tsjekkia og så 5 gull under OL i Vancouver. 2007 i Japan var et svært viktig mesterskap for å få tilbake status som skilandslag. Deretter hadde vi fokus på å satse på Johaug og Northug frem mot VM i Oslo. Det skjedde et generasjonsskifte i 2008 og vi la opp satsingen som et tre-års løp. Vi så på det som en tre-retters middag: VM i Tsjekkia var forretten, OL i Vancouver hovedretten og VM i Oslo desserten. Og som kjent er jo ofte desserten høydepunktet.

mot et opplegg. Å klare å gjennomføre, og ha stayerevne til å holde seg til en strategi. Vi har vært veldig bevisste på akkurat det, ellers er det vanskelig å evaluere. Man vet jo ellers ikke hva man har gjort. Hvordan evaluerer du det? Dette gjelder de fleste bedrifter og organisasjoner, ha ganske enkelt tro på strategien. På landslaget er det selvsagt mange individualister og det i en stor organisasjon. Da er det spesielt viktig å ta ansvar. Ansvar er ikke noe du får, det må du ta.


phonero kundemagasin #4

hverandres ulikheter. Ha gode planer slik at det blir enkelt å gjennomføre dem. Jeg tror også det bør legges vekt på åpenhet og takhøyde overfor hverandre slik at det blir rom for tilbakemeldinger. Da slipper man gjerne at ansatte blir sure og lei seg når de får tilbakemeldinger.

annerledes enn for idrettsutøvere som konkurrerer mot hverandre hver eneste dag. I næringslivet er det gjerne daglige møter og andre ting som foregår uten en plan om hva som skal komme ut av det. Det er selvfølgelig mindre konkurranse i teamet, men jeg synes likevel det er viktig med litt konkurranse. Det er viktig å tørre å konkurrere. Da må alle ta

konsekvens av målene våre. Når man setter et mål skal det ikke være som nyttårsforsett, man skal faktisk tørre å gjennomføre de endringer som kommer ut av målet. Hva er ditt beste tips til et godt arbeidsmiljø som bidrar til at ansatte presterer bra? Det må være å akseptere hverandre og

Det er for øvrig smart å spørre de som skal gjøre jobben hva de mener. Vår oppgave som ledere er nettopp det å involvere. Selvfølgelig kan ikke de ansatte kreve at det skal bli akkurat som de ønsker, men åpenheten er en viktig del i prosessen. Så er det likevel sånn at i denne åpenheten må ansatte akseptere at ledere tar avgjørelser. Hva er landslagets forventninger foran kommende sesong? Det store målet i år er å vinne Tour de Ski. Det har vi aldri gjort før, vi har ikke hatt en norsk seier. Vi skal kjempe om seier og være den beste langrennsnasjonen.

Phonero MOBILApp

Har du en smarttelefon med Apples iPhone, Nokias Symbian eller en Androidtelefon, kan du nå ta i bruk Phoneros nye Mobil App.

6

I bedriftsmarkedet er det en eksplosiv utbredelse av smarttelefoner. Bruk av e-post og tilgang til internett er blitt viktig også når man ikke er på sin jobb-PC. Phonero tar den et skritt lenger ved å gi mulighet til å styre bedriftens innkommende telefoni på smarttelefonen. Phonero leverer nå Mobilt Bedriftsnett til nær halvparten av alle nye kunder. Phonero Mobil App er gratis for alle brukere av løsningen. Enkelt å håndtere bedriftens samtaler Med Phonero Mobil App kan man svare og sette over samtaler som kommer via bedriftens hovednummer. Det er enkelt å melde seg inn eller ut av køgrupper, og

dersom man har et bemannet sentralbord kan man benytte Mobil Appen til blant annet fraværsmarkering. For bedrifter som ikke har bemannet sentralbord, vil Phonero Mobil App fungere som et minisentralbord.

Bedriftskatalogen kan også benyttes til å ringe og sende SMS til ansatte og bedriftens eksterne kontakter. Man kan i tillegg sette over innkommende samtaler via bedriftens hovednummer, direkte fra Mobil Appen.

Komplett bedriftskatalog Mobil Appen er en komplett bedriftskatalog som kan vedlikeholdes via løsningen på web. Man kan legge til og redigere informasjon om bedriftens ansatte som automatisk vil bli oppdatert i bedriftskatalogen på appen.

Forbrukskontroll Phonero Mobil App gir i tillegg en sanntids oversikt over brukerens nasjonale mobilforbruk i inneværende faktureringsmåned. Dette hjelper den ansatte og bedriften med å ha kontroll på forbruket, og å holde kostnadene nede.

Man kan enkelt se hvem som er opptatt og hvem som er ledig for samtaler som er kommet via bedriftens hovednummer.

Phonero MobilApp tilbys gratis til brukere av Bedriftsnett fra Phonero.


phonero kundemagasin #4 Linda Ulvedal Polenz direktør for kundetjenester, Phonero

Phonero til topps igjen Å bli utnevnt til Norgesmester to år på rad er en bragd. Phonero gikk i år igjen seirende ut av den årlige EPSI-undersøkelsen. EPSI er en uavhengig organisasjon for kartlegging av kundetilfredshet blant norske mobiloperatører og 250 bedrifter fra hver operatør ble kartlagt. Phonero var klart best i samtlige kategorier. - At Phoneros ansatte har høy kompetanse og at arbeidsmiljøet er godt er definitivt avgjørende for å gå til topps i undersøkelsen, sier direktør for kundetjenester, Linda Ulvedal Polenz. Det er en sterk presentasjon å komme til topps to år på rad. Likevel er Phonero mest fornøyd med at de har klart å forbedre egne resultater. Det krediteres de mange kompetente og service innstilte medarbeiderne for.

Så langt i 2011 har Phonero mottatt over 80.000 henvendelser til sitt kundesenter og har en gjennomsnittelig svartid på 16

sekunder. Selskapet gjennomfører interne kundekartlegginger to ganger årlig. Over 1000 bedrifter var med i siste interne måling. - Vi styrer etter kundenes tilbakemeldinger. Her får kundene det vi har lovet, sier Ulvedal Polenz. Phonero strekker seg langt Phonero har klart å skape en bedrift hvor man vektlegger trivsel. Selskapet strekker seg langt for å ivareta sine ansatte. - Skal vi få så gode resultater er det alfa og omega at de ansatte har det bra. Hos Phonero er det ingen gjennomtrekk. Arbeidsstokken er

Interne regler Det stilles høye krav for å få jobb i Phonero. Alle skal kunne jobbe godt i team og alle skal ha lidenskap for ekstra god service. Når Phonero scorer så høyt på kundetilfredshet viser det at selskapet lykkes på flere felt. - Våre kunderådgivere er vårt ansikt utad og vi er helt avhengig av at de presterer. Og for at kunderådgiverne skal prestere må de føle seg ivaretatt, sier Linda. Phoneros oppskrift på suksess er blant annet et internt sett med regler som sier at alle skal smile til hverandre, le mye og at det skal være gøy på jobb. At Phonero har lykkes med strategien sin er det ingen tvil om; Foruten å vinne samtlige kategorier i årets EPSI undersøkelse klarte selskapet å forbedre resultatet og øke avstanden til samtlige konkurrenter.

7

- På linje med tjenestekvalitet, dekning og priser, er kundetilfredshet definert som et av kjerneproduktene i Phonero. Vi skal være knallgode på tilgjengelighet, svartid, kompetanse, serviceinnstilling og responstid, fortsetter direktøren.

vi styrer etter kundenes tilbakemeldinger. Her får kundene det vi har lovet

stabil og har vært med helt fra begynnelsen for tre år siden, så har det så klart kommet mange flere til. Det er svært uvanlig for et kundesenter å være. Vanligvis sliter denne bransjen med nettopp gjennomtrekk, sier Linda.


8

phonero kundemagasin #4


phonero kundemagasin #4

Ved å tilby livsnødvendig medisinsk assistanse, utdannelse, byggeteknisk- og landbruksekspertise har de engasjerte medarbeiderne i Mercy Ships skapt nytt håp for utallige mennesker over hele verden.” Bill Clinton, tidligere president i USA

Tilbake til samfunnet Mercy Ships er en internasjonal hjelpeorganisasjon som bruker sykehusskip til å bringe viktige helsetjenester til noen av verdens fattigste land. Phonero er en samarbeidspartner til Mercy Ships og det setter nasjonal leder, Arvid Solheim, stor pris på. -Jeg takker for samarbeidet med Phonero. Det er et samarbeid vi er utrolig glad for og velviljen fra Phonero betyr at mange blinde får synet igjen. Enkelt og greit, sier Solheim. Organisasjonen driver verdens største privateide sykehusskip, M/S Africa Mercy, og hvert år blir tusenvis av mennesker operert ombord. De som jobber ombord er frivillige, og betaler selv for egen kost og losji. Mercy Ships opererer i Vest-Afrika, og hvert år er Africa Mercy på feltoppdrag i et land i denne regionen. Alle tjenestene er gratis og alle får hjelp på tvers av rase, tro og kjønn.

Sterk solidaritet Lidelser som blir behandlet på et tidlig stadium i Norge, utvikler seg til å bli livstruende i Vest-Afrika. Konsekvensen for mange blir et liv med lidelse og isolasjon. I operasjons-salene ombord på Africa Mercy utfører høyt kvalifiserte kirurger en rekke ulike operasjoner som redder og forvandler menneskers liv. Blant lidelsene som behandles er svulster, grå stær, leppeganespalte, klumpfot, fistulaskader, struma og brannskader. Foruten å tilby livsforvandlende operasjoner, utfører Mercy Ships en rekke andre prosjekter i de landene hvor skipet er på feltoppdrag. 9

-Mercy Ship er en kristen organisasjon og troen betyr mye både for meg og organisasjonen. Det er en motivasjon i seg selv. Det å hjelpe er helt grunnleggende i det kristne budskapet, men man behøver ikke være kristen for å hjelpe. Flere av de frivillige på skipet er ikke kristne, det er ikke en betingelse for å mønstre på. På skipet har vi frivillige mennesker fra omkring 40 ulike land, fra fem forskjellige religioner. Vi reiser dit nøden er og kristne land har ikke prioritet hos oss. Neste år drar vi til Togo som er et muslimsk land.

Siden 1978 har Mercy Ships utført mer enn 47.000 operasjoner, behandlet 433.000 pasienter i landsbyklinikker og 95.000 tannlegepasienter. Organisasjonen har gitt opplæring til 15.300 helsearbeidere.

-Mercy Ships er blant annet med på å bygge opp den lokale helseinfrastrukturen i VestAfrika. I samarbeid med lokale myndigheter gir vi opplæring til helsepersonell, og bidrar til økt oppmerksomhet rundt ulike helseproblemer, i samarbeid med lokale myndigheter bygger vi skoler og klinikker, og bidrar til at mennesker får tilgang til rent drikkevann. Noen av de menneskene som


phonero kundemagasin #4

du glemmer fort den utrolige teknologien som finnes under fingrene dine

kommer til oss kan vi ikke hjelpe. Enkelte av dem er allerede dødssyke, og har kort tid igjen. For å gi dem en verdig avslutning på livet ønsker vi å gi praktisk hjelp og omsorg i livets sluttfase, forteller Solheim. Hverdagen i Mercy Ships er hektisk. Som nasjonal leder har Arvid Solheim sammen med de 4 andre ansatte og alle de frivillige på kontoret, ansvaret for å gjøre organisasjonen kjent over hele Norge. Mercy Ships jobber mot privatpersoner, media og bedrifter, for å samen med dem skape nye prosjekter. I tillegg til dette står organisasjonen bak en rekke arrangementer og konserter. Per i dag får Mercy Ships ingen offentlige midler.

vi styrer etter kundenes tilbakemeldinger. Her får kundene det vi har lovet -Vi er en organisasjon i vekst og målet vårt er å bli en stor bistandsorganisasjon med flere sykehus skip. Vi har søkt Norad om midler og håper vi kommer inn på offentlige budsjetter fra 2012. Det synes vi selv at vi fortjener, fortsetter Solheim.

10

Det er nok alle frivillige som har vært om bord på Africa Mercy enig i. Tilbakemeldingene fra de frivillige på skipet er svært positive. De forteller om håpet som blir tent i møter med mennesker. Pasienter kommer om bord, blir operert og går i land som friske. Da ser man håpet. Andre forteller om atmosfæren om bord. Den er helt spesiell. Det er noe godt som ligger over hele båten. Vi kan kanskje kalle det fredfullt. Ingen om bord mottar lønn, fra kaptein til lege og vaskehjelp, slik blir det en utrolig sterk solidaritetsfølelse av. Alle løftes opp på samme nivå og alle betyr like mye uansett hva de gjør. Kirurgene takker vaskehjelpen for den viktige innsatsen de gjør, de kunne ikke operert uten denne tjenesten. På denne måten tror jeg de frivillige får en sterk følelse av å være viktige i arbeidet vi gjør. Det hadde jo ikke vært mulig uten dem, avslutter Solheim. Mercy Ships oppfordrer alle interesserte til å ta kontakt og deres web-adresse er: www.mercyships.no.

vi Anbefaler:

TELEFONER & tablets Apple iPhone 4S Apple’s siste mobil er enda raskere enn iPhone 4. Alt flyter perfekt, og du kan hoppe fra applikasjon til applikasjon i høyt tempo. Den nye taleassistenten Siri har fått mye oppmerksomhet siden lanseringen av iPhone 4S. Ved å trykke og holde på iPhone-tasten dukker det opp en liten mikrofon på skjermen, og du kan spørre om hva du vil. Svaret kommer tilbake i form av tale og tekst. Hun kan hjelpe deg med å sette opp avtaler i kalenderen, stille vekkerklokken, starte iPod-funksjonen og mye mer. Men foreløpig er det en forutsetning at du snakker engelsk.

Samsung Galaxy SII Samsung Galaxy SII er den raskeste og tynneste telefonen på markedet i dag, og har en av beste beste skjermene vi har sett i en mobiltelefon noensinne. Og så til ytelse: To prosessorkjerner som yter 1,2 GHz hver, sammen med en svært habil grafikkbrikke og hele 1 GB arbeidsminne. Langt mer kraft enn hva du behøver for å drive absolutt alt som er tilgjengelig for telefonen dinuten forsinkelser. Konkurransedyktig pris, og i følge spesialister en telefon farlig nær perfeksjon!


Med hele 4,7 tommer stor skjerm er selskapet på ny størst. Systembrikken i Titan er hentet fra Qualcomms kjente Snapdragonserie. Prosessordelen i Titan har i dag en klokkehastighet på 1,5 GHz, og den har dessuten fått langt kraftigere grafikkprosessor enn de første Snapdragon-brikkene kunne skilte med. HTC Titan blir en av de første telefonene på markedet som leveres med Windows Phone 7 Mango, og dermed også blant de første som kommer med god støtte for norske brukere. Norsk språk og tastatur er på plass. Microsofts tjenester som Xbox Live, Skydrive og app-butikken Marketplace er i boks, og i tillegg til Microsoft-tjenestene har også HTC lagt ved sin egen filmtjeneste, Watch, på Titan.

phonero kundemagasin #4

HTC Titan

Nokia Lumia 800 Nokias inntreden i Windows verden er noe markedet har ventet på siden de annonserte sin overgang til Windows Phone 7 i februar. Lumia 800 er den første av to telefoner som kjører Microsofts operativsystem. Både designmessig og på programvaresiden skiller telefonen seg ut. Med nydelig design, en prosessor som kjører på 1,4 GHz og med 512 MB arbeidsminne er telefonen et godt valg. Nokia har fått på plass sin kartprogramvare Maps nDrive, som gir mulighet til å laste ned kart til til bilnavigasjon. Helt gratis. Nokia har også lagt ved sin egen musikktjeneste MixRadio, som enkelt forklart er en nettradiotjeneste hvor du kan velge sjanger selv.

iPad 2

11

Når du holder iPad 2 i hånden, er det vanskelig å legge den fra seg. Og det er også tanken bak den helt nye designen. Den er 33 prosent tynnere og opptil 15 prosent lettere, slik at den føles enda bedre og holde. Den gjør det så enkelt å surfe på nettet, sjekke e-post, se filmer og lese bøker at du fort glemmer den utrolige teknologien som finnes under fingrene dine.


phonero kundemagasin #4

Bekymringsfritt kundeforhold For å sikre at Phoneros største bedriftskunder blir ivaretatt på best mulig måte har Phonero et eget storkundeprogram - Prioritert.

Det overordnede målet med Prioritert er å sikre at større og krevende kunder til en hver tid får tilstrekkelig hjelp og oppfølging. Gjennom en fast kunderådgiver får bedriften et ”fornavn” hos Phonero som kjenner kundens behov og forventninger. Storkundeansvarlig gir kunden tett oppfølging fra dag én og er også med på å sikre at overgangen til Phonero skjer kontrollert og etter avtale med kunden. Bedriftens faste kontaktperson har ansvaret for å rapportere status på leveransen direkte til dere og som en del av overføringen til Phonero tilpasses fakturaen etter bedriftens ønske. Personlig kontakt er viktig for å sikre at utfordringer blir løst raskt og effektivt. Prioritert-kunder kan nå sin faste kunderådgiver på direktetelefon, mobiltelefon og e-post. Trenger man hjelp, får man hjelp. Karoline Lenæs har vært storkundeansvarlig hos Phonero siden september 2010 og stortrives i jobben sin.

Min jobb er å gjøre kunden fornøyd - Min jobb er å gjøre kunden fornøyd. Jeg skal håndtere bedriftene på best mulig måte og går gjerne ”utenfor boksen” for å finne de beste løsningene når det oppstår utfordringer. Å ta tak i alt av utfordringer er en av mine arbeidsoppgaver. Strekker seg langt Karoline forteller at om kunden ønsker et statusmøte så legges det til rette for det og hun reiser til bedriften: - Noe av det jeg liker best i denne jobben, det er hvordan dialogen etter et statusmøte blir så utrolig mye bedre. Da har kontakten i bedriften og jeg et ansikt på hverandre. For det er ikke tvil om at det er viktig for folk å bli sett. Det merker vi jo at kundene setter pris på. Dessuten trives jeg med å reise rundt og treffe nye mennesker! 12

Phoneros storkunder er stort sett veldig positive. Jevnt over får storkundeansvarlige ros for at de strekker seg langt for å tilfredsstille kundenes behov.

Karoline Lenæs, storkundeansvarlig, Phonero

- Vi får gode tilbakemeldinger på at vi kommer raskt tilbake til kunden, personlig service og det at kunden kan nå Phonero utenom åpningstiden. Vi har nemlig 24 timers vakttelefon.


phonero kundemagasin #4

mobil apps til Iphone, ipad & Android Det finnes et mylder av Apps tilgjengelig. Her er noen utvalgte som vi i Phonero anbefaler!

Finnes til: iPad, iPhone og Android

Finnes til: iPhone, iPad og Android

AVINOR FLYTIDER

GULE SIDER LIVE

Bruksområde: Lagringstjeneste som synkroniserer pc/mac med telefonen din, slik at du har tilgang til dine filer uansett hvor du er i verden. Alt du trenger er tilgang til nettet.

Bruksområde: Gir deg oppdaterte avgangs- og ankomsttider for alle Avinors 46 flyplasser. Applikasjonens praktiske GPS-funksjonalitet gjør at du med kun ett klikk kan velge flyplassen nærmest.

Bruksområde: lar deg finne tilbud i nærheten, bedrifter, personer, kart, ruteplanlegger, omtaler, telefonnummer og adresser. I tillegg til kart har applikasjonen en funksjonalitet som hjelper deg med å finne frem til det du har søkt opp.

DROPBOX

KEYNOTE

Finnes til: iPhone og iPad Bruksområde: Den beste applikasjonen for å lage og vise presentasjoner. Med et tastetrykk har du presentasjoner med animasjon. Kan kobles til projektor med overgang.

SOUNDHOUND

PHONERO BEDRIFTSNETT

Finnes til: iPhone og Android

EVERNOTE

Finnes til: iPhone, Android og Symbian

Finnes til: iPad, iPhone, Android og Window phone

Bruksområde: Styr bedriftens sentralbord fra telefonen. Søk i bedriftskatalogen, sett enkelt over samtaler fra bedriftens hovednummer, styr fraværsmarkering og meld deg inn eller ut av køgrupper. Viser også oversikt over eget forbruk på mobiltelefonen.

Bruksområde: Evernote er et program som samler alle notatene dine (tekst og bilder) på ett sted. Synkronisering mellom mac/pc, web og mobil.

Finnes til: iPhone, Android, Symbian og Windows Phone

Finnes til: iPhone, iPad og Android

DOCUMENTS TO GO

NUMBERS

Bruksområde: Lar deg raskt og enkelt identifisere hva slags musikk som spilles over høytaleren.

Bruksområde: Gir deg tilgang og pakke for håndtering av alle dine Microsoft Office filer når du er på farta.

Bruksområde: Det mest innovative regnearket for mobiler. Lar deg lage fullstendige Excel-ark med tabeller, bilder og grafer – på minutter.

SPLASHTOP REMOTE DESKTOP

iMOVIE

ROAMBI

Bruksområde: Rediger og skap fantastiske HD filmer på få minutter ved å legge til video, bilder, musikk og lyd.

Bruksområde: Visualisering av data, for eksempel fra Excel ark.

Finnes til: iPhone og iPad

13

Finnes til: iPhone og Android Bruksområde: Gir deg tilgang til skrivebordet uansett hvor du er i verden.

Finnes til: iPhone og iPad

Finnes til: iPhone og iPad


phonero kundemagasin #4

Toril Dyrkorn IT-sjef, Flytoget

service i fokus Flytoget og Phonero har minst en ting til felles, hos dem står kunden alltid i sentrum. Flytoget har 333 ansatte som sørger for at nærmere 6 millioner reisende i året får den beste transportopplevelsen til og fra Oslo Lufthavn. IT-sjef i Flytoget, Toril Dyrkorn, forteller at kundeopplevelsen står i sentrum.

14

-Kundeservice og kundeopplevelsen er det viktigste for oss. Vi skal tilby det beste transporttilbudet til og fra Oslo Lufthavn med vekt på sikkerhet, punktlighet og service. Flytoget valgte å bytte telefonileverandør da selskapet flyttet inn i nye lokaler i mai 2009. -Vi måtte velge mellom å flytte med oss vårt gamle sentralbord eller finne en ny løsning. Vi hadde ingen helhetlig telefoniløsning og så at vi også hadde behov for mer fleksible sentralbordløsninger for ulike grupperinger i bedriften. Våre ansatte brukte nesten bare mobiltelefonen sin, fasttelefonene var lite brukt og dette ble både tungvint og dyrt for oss. På bakgrunn av dette gjorde vi en behovsanalyse og gikk deretter ut med en forespørsel i markedet. Beste totalpakken Flytoget valgte Phonero som deres nye leverandør på grunn av kombinasjonen pris, løsningens funksjonalitet og ytelse, samt tjenester knyttet til implementering, support, drift og vedlikehold.

- Phonero kunne tilby den beste totalpakken. De er gode på pris, har god funksjonalitet og et godt konsept på service og kundeoppfølging. Toril Dyrkorn synes implementeringen gikk veldig bra.

Vi er godt fornøyd med kundeservicen og oppfølging -Vi er godt fornøyd med kundeservicen og oppfølging i prosessen. Også overgangen har vært god. Flytoget har valgt en ren mobilbasert tjeneste. -Vi gikk for en mobil bedriftsløsning med abonnement for tale, sms og datatrafikk inkludert et webbasert sentralbord.Vi er fornøyd med løsningen og tjenesten som leveres er veldig bra. Jeg vil også berømme Phonero for at det alltid er lett og komme i kontakt med dem. Vi føler at vi blir tatt på alvor og at de kjenner oss. Vi er jo også svært opptatt av kundeservice og sånn sett er Flytoget og Phonero en god match.


phonero kundemagasin #4

15


phonero kundemagasin #4

Sikrer summetonen i Lync-løsninger

Microsoft har lansert Lync, en relativt ny plattform for effektiv kommunikasjon internt i bedriften.

Flere større bedrifter velger å benytte Lync, Microsoft’s unified communication server. Lync

Reduser utgifter:

Phonero lanserer ny prisplan. Den nye tjenesten Fastpris Hele Bedriften er blitt godt mottatt i markedet. Dette er et tilbud til hele bedriften hvor alle går inn på samme prisplan. Noe som fører til reduserte telefoniutgifter.

- Flere bedrifter bør bytte leverandør, slår Thore Berthelsen, administrerende direktør i Phonero, fast. Det er store oppsider og betydelige besparelser å oppnå ved å bytte til Phonero.

- Det nye er at når bedriften velger fastpris på alle abonnement, blir prisene kraftig redusert. Vi ser allerede nå at en av tre bedrifter velger en slik løsning, forteller administrerende direktør Thore Berthelsen.

Phonero leverer full Telenor-dekning og kvalitet. God forbindelse, god dekning, gode åpningstider og gode priser. Det er mulig å kutte bedriftens teleutgifter med 20-40 %. I en bedrift med 30 abonnenter hvor samtlige har et forbruk på ca 6-7000 kroner i teleutgifter vil det bety besparelser på mer enn 50.000 kroner.

16

Prisplanen varierer fra 400 til 3000 inkluderte minutter og SMS pr måned. Planen kan også inkludere datapakker inntil 15 GB. Phonero er svært prisaggressive og her er det mye å spare for både små og store bedrifter: - Snittet i bedriftsmarkedet er 300 nasjonale samtaleminutter per måned. Allerede på den minste fastprispakken som inkluderer 400 minutter og 400 SMS vil de fleste være dekket. Denne pakken koster drøye 150 kroner per måned, fortsetter Berthelsen. Hvis bedriften velger å kombinere med datapakker blir mobilutgiftene forutsigbare og lave. Phonero leverer datapakker som inkluderer fra 200 MB til 15 GB per måned. Her er det store penger å spare.

- Phonero leverer SIP-trunk for samtaler som skal ut i det offentlige telenettet. Det innebærer at alle Lync brukere kan ringe med billige takser til hele verden, sier produktdirektør Jardar Føreland Pedersen. Phonero kan også håndtere portering av bedriftens nummerserier, inkludert hovednummer, og kan legge på køfunksjoner, tastevalg, lydmeldinger, åpningstider med mer. - I tillegg kan vi levere mobiltelefonien inn i Lync løsningen til brukere av Lync, avslutter Føreland Pedersen.

HØYE MOBILREGNINGER? Det viser seg at mange norske bedrifter er slappe med å forhandle teleavtaler og bytte leverandør. Og taper store beløp på det.

med fastpris

gir en samordnet kommunikasjon som dekker e-post, tale, video og chat. Phonero tilbyr en SIP-trunk som er tilpasset Lync´s krav om TCP-basert pakkehåndtering.

- Det er ingen forskjeller fra hva bedriften er vant til. Og overgangen til Phonero skjer raskt og effektivt for kundene. Phonero leverer til 300-350 nye bedrifter hver måned. Det er vi gode på, forsikrer direktøren. Phonero sikrer at overgangen og leveransen skjer kontrollert. For kunden er det kun å bytte ut sitt gamle SIM-kort med det nye. Fastpris gir forutsigbarhet Fastpris er på full fart inn. Denne type avtaler gir forutsigbare kostnader både på tale, sms og databruk. Over 40 % av nysalget til Phonero er fastprisavtaler. Og det viser seg at fastpris blir billigere for de aller fleste brukere.

En ny trend i markedet viser også at det blir færre sms og økende databruk på grunn av rask overgang til smarttelefoner. Datapakker og lave datapriser er viktig for å holde kostnadene nede. - Vi ser mange eksempler på datapriser til rundt 10 kroner pr Mb fra våre konkurrenter. Til det må jeg si at Phonero er svært prisaggressive på datapris og datapakker med besparelser på inntil 60 til 80%, sier Berthelsen.

Mange norske bedrifter er slappe med å forhandle teleavtaler Varsling Mange har gått i datafellen på utenlandsreiser. Det er derfor viktig med varsling på databruk. Phonero varsler på bruk som overstiger 400 kroner, og sperrer på 500 kroner om ikke abonnenten aktivt ber om fortsatt bruk. Dette sikrer at man ikke får regninger i 10.000 kroners klassen. Et annet tips fra Phonero er å benytte seg av Mobil Bredbåndsabonnement som inkluderer databruken på mobiltelefonen og eventuelt tvillingkortet, Mobilt Bredbånd Total. Da får kunden totalt 10 GB hver måned som kan benyttes på inntil tre sim-kort til en lav, fast pris. Denne tjenesten er også med på å bidra til å holde regningene nede.


phonero kundemagasin #4

Phonero & 1881 Vi fikk ros fra administrerende direktør hos oss fordi prosessen gikk så ekstremt smertefritt

1881

Espen Venli senior it-konsultent, 1881.no

1881.no ble kåret til Europas beste katalognettsted i 2007 og i 2010. Nå jakter 1881.no på flere priser med Phonero som leverandør. 1881.no er en informasjonskanal på nett og denne tjenesten drives av Digitale Medier 1881 AS. Hver uke søker hundre tusenvis av personer etter varer og tjenester på 1881.no. Helt siden telefondrift for første gang startet i Norge har det vært behov for opplysninger om telefonabonnentene. Fra å være sentralbordoperatørene som satt på kunnskapen, ønsker brukerne i dag og selv kunne være sin egen ”Opplysningsdame”. 1881 har fulgt utviklingen hele veien, fra telefonsentraler til opplysning på nett, mobil og andre håndholdte enheter. I år har 1881.no inngått en fastprisavtale med Phonero på data, sms og telefoni. Asgeir Ohr er salgs- og markedssjef i selskapet og svært fornøyd med den nye avtale som er inngått. -Vi sammenlignet prisene opp mot Telenor som var vår gamle leverandør og så at vi kunne spare minimum 40 % på å bytte til Phonero. Vi sjekket opp mot flere leverandører, men Phonero hadde en totalløsning som var den beste for oss. På pris, kundeservice og fakturakontroll og mobilt bedriftsnett.

-Vi har fastprisavtale på mobiltelefoni og det er avgjørende for oss fordi det gir en stor grad av forutsigbarhet. Det er mange selgere i bedriften og forutsigbarhet er bra for oss og selgerne personlig. Vi får også et nytt system som vi skal implementere på nyåret – Phonero Bedriftsnett. Det vil øke effektiviteten på møtebooking og

Smertefri overgang Espen Venli i er senior it-konsulent i driftsavdelingen hos 1881.no og han kan fortelle at implementeringen har gått smertefritt. - Vi ble tildelt en konsulent fra Phonero og hun loset oss gjennom hele affæren. Jeg sendte henne lister med alle våre abonnement og e-postadresser. Phonero har vært svært behjelpelig i forhold til hele prosessen. Vi fikk ros fra administrerende direktør hos oss fordi prosessen gikk så ekstremt smertefritt. Ledelsen hadde aldri opplevd maken før og det er helt unikt.

Ledelsen hadde aldri opplevd maken før og det er helt unikt 1881.no har også fått meget god oppfølging fra kundeservice og salgsledelse. På våre kontorer i Oslo, Stavanger og Bergen stilte Phonero med personell fra både kundeservice og salgsledelse. Det har vært et utmerket samarbeid, samtykker Ohr og Venli.

Denne høsten har flere av Phoneros store kunder forlenget avtalene. Falck, NorEngros og Firesafe står alene for rundt 2000 mobilbrukere. Vi er veldig godt fornøyd med at våre største kunder velger å forlenge samarbeidet med oss, sier Steffen Hellum, salgsdirektør storkunder. Våre telefoniløsninger for mobiltelefoni, fasttelefoni og IP-telefoni kombinert med lave priser og god kundeservice, er avgjørende for dette kundesegmentet, fortsetter Hellum. Phonero vokser med mer enn 300 nye bedriftskunder hver måned der SMB utgjør det store flertallet. Samtidig er det et økende antall storkunder som velger Phonero som sin totalleverandør.

FIRESAFE

17

Ohr forteller at 1881.no har inngått avtale for både mobiltelefoni og fasttelefoni.

telefonsalg. Systemet kan vi bruke via IP telefoni og mobil. Det at vi kan bruke det på begge områder gir oss en stor grad av fleksibilitet. Phonero var en av de eneste leverandørene som kunne tilby denne funksjonaliteten.

Storkunder forlenger avtalen med Phonero


phonero kundemagasin #4

Fremtiden er her Phonero kan nå tilby sine kunder fremtidens telefoniløsning for bedrifter. HOVEDNUMMER 5 sifret 815 nummer 800 nummer Geo nummer mobilnummer

RESERVE LOKASJON

BEDRIFTSNETT

MOBILT Bedriftsnett

IP Bedriftsnett INTEGRASJON MOT

SENTRALBORD

Phonero Bedriftsnett heter tjenesten og innebærer en komplett sentralbordbasert telefoniløsning. Løsningen inkluderer mobil-, fasttelefoni og IP-telefoni. - Vi snakker rett og slett om en hussentral, men uten den fysiske boksen, sier administrerende direktør Thore Berthelsen. Han påpeker at det innebærer mange fordeler: - Det betyr at det nå er slutt på innkjøp av hussentraler. Det er en kjent sak at de er kostbare og dyre i drift.

18

Fremtidens sentralbord er web-basert og fungerer både på PC, Mac og iPad. Det kan med andre ord tas med overalt. Tjenesten leveres til bedrifter som har fra fire ansatte og helt oppover til store og desentraliserte bedrifter. Løsningen kan enkelt administreres av de ansatte selv. - Tjenesten er er også tilpasset de bedriftene som ikke har betjent sentralbord. Da kan innkommende samtaler til bedriftens hovednummer styres fra en eller flere telefoner. Phonero Bedriftsnett kan leveres fra det helt enkle til mer avansert håndtering av innkommende samtaler, med kø-funksjon, tastevalg, lydfiler, åpningstider, prioriteter og så videre. Og telefoniløsningen er velprøvd. Over 1500 bedrifter benytter telefoniløsningen Bedriftsnett fra Phonero.

Tjenesten kan kombineres med Phonero Mobil App, som tilbys gratis med denne tjenesten.

det betyr at det nå er slutt på innkjøp av hussentraler Phonero Mobil App kan også fungere som et minisentralbord hvor man kan svare bedriftens hovednummer og sette over samtaler internt i bedriften. Phonero Bedriftsnett kan leveres som en ren mobilbasert løsning eller i kombinasjon med IP-telefoni som bedriftens nye fasttelefon. Det er en klar trend at den tradisjonelle fasttelefonen byttes ut med IP-telefoni når bedriftens hussentral er utgått på dato. Med Phonero Bedriftsnett får man samlet hele bedriftens telefoni i en og samme løsning. - Vår aller største kunde, med 1000 abonnenter og 35 kontorer, valgte Phonero som leverandør i hovedsak på grunn av løsningene i Phonero Bedriftsnett. Det er uten tvil fremtidens telefoniløsning, avslutter Berthelsen.


phonero kundemagasin #4

PHONERO i VEKST I desember 2010 flyttet hele staben til nytt hovedkontor i hjertet av Kristiansand sentrum.

- Det har gitt en merkbar og viktig trivselsfaktor. Det er sjeldent at folk går ut og spiser lunsj. Vi merker at våre ansatte trives, de er fornøyde, smiler mye og har masse godt humør å by på. Det er viktig for oss og våre kunder, fortsetter Finne. I løpet av de neste seks månedene utvider Phonero igjen kontorplassen. Knapt et år etter at selskapet flyttet inn i Sandens skal det åpnes opp til nabokontorene slik at Phonero får 500 kvm ekstra å boltre seg på. - Det var de ansatte som ønsket å bli værende her i Sandens. Medarbeiderene trives her, sier Finne fornøyd. Godt arbeidsmiljø Phonero er uten tvil et selskap i sterk vekst. De nærmer seg 150 årsverk og mer enn halvparten holder til i Kristiansand. Vi har fokus på at de ansatte skal trives. Vi vet at fornøyde ansatte gir fornøyde kunder. Det har en helt klar sammenheng. Funksjonelle og trivelige lokaler er med på å underbygge dette, konstaterer Finne.

19

Med 1500 kvm på de nye kontorene i Sandens ligger alt til rette for videre vekst og ansettelser.Det som var viktig for oss da vi flyttet til byen var at lokalene er lyse og trivelige, noe som gir en positiv energi på arbeidsplassen. Her kan man føle seg som hjemme. Vi har dessuten et ungt arbeidsmiljø og derfor ble det viktig å ligge sentralt til. Hovedkontoret er nå lett tilgjengelige og veldig sentralt i forhold til kollektivtrafikken, forteller Sunniva Finne som er økonomidirektør i Phonero.

Utvider I det flotte og åpne kontorlandskapet har Phonero også fått egen kantine.

phonero trives i nye lokaler


phonero kundemagasin #4 20

www.phonero.no Telefon 04044

Phonero Nytt 4  

kundemagasin