Page 1

VOORWOORD SEIZOEN 2012 – 2013 Beste Tigers, Bij het lezen van dit artikel zijn de eerste wapenfeiten reeds een feit. De voorop geschoven speeldag van 11 november is reeds voorbij, net zoals de algemene vergadering. Qua opkomst kunnen we melden dat dit zeker een succes was. Amper een tiental leden konden door omstandigheden niet aanwezig zijn. Qua organisatie moeten we hier en daar nog wat bijsturen maar dat was te verwachten bij een eerste organisatie. In ieder geval bedankt voor uw talrijke aanwezigheid! Graag had ik een aantal onderwerpen nog eens vermeld, die aan bod kwamen tijdens deze algemene vergadering. Aangezien dit op de avond zelf meermaals aan bod kwam en hier nog eens herhaald wordt, kunnen we spreken dat dit voor de club heel belangrijk is. # Organisatie van den toog. Vorig seizoen opteerden we ervoor dat een ploeg de ganse namiddag probeerde op te vullen bij hun thuiswedstrijd. Nu kiezen we ervoor dat een ploeg bij een thuiswedstrijd een uur voor het begin tot een uur na de start van hun wedstrijd de toog met 2 mensen bemand. Zo krijgen jullie de mogelijkheid om de tweede helft nog mee te supporteren. # Tombola Dit jaar geen loten te verkopen! Iedereen maakt kans op het winnen van een waardebon, telkens getrokken bij een thuiswedstrijd van onze heren senioren. De winnaars kan je terug vinden in het clubblad.

Clubblad Jaargang 10 nr. 1 Seizoen 2012 - 2013 Zaterdag 8 september 2012

# Shootingshirts Eindelijk zijn ze verdeeld geraakt - onze nieuwe shirts. Draag er zorg voor aub. Op het einde van het seizoen moeten deze terug ingeleverd worden. Bij verlies of schade rekenen we een schadevergoeding aan. Ik moet zeggen dat het toch een ander zicht is bij de opwarming voor de wedstrijden. Straalt een zekere klasse uit! En dan nu het belangrijkste :

. vaste / losse medewerkers gezocht ! .

Wie durft de stap te zetten en aan de andere kant van de lijn de bakens mee te helpen uitzetten? Wie durft verantwoordelijkheid opnemen? Wie versterkt de bestuursploeg?

-2-


Op alle fronten (toogcomité, sponsorgroep, zaalorganisatie, evenementen, … ) zijn veel denkende en nog meer helpende handen nodig om alles tot een goed einde te brengen. Op dit moment blijven er goede ideeën in de kast zitten wegens tijdsgebrek en zeker mankracht.

We zijn zeer sterk vragende partij naar (veel) nieuwe medewerkers. Hoe meer vrijwilligers, hoe minder we een beroep moeten doen op jullie. Denk erover na en neem contact op met ons. U bent van harte welkom!

Tiger

Rest er mij iedereen een – basketseizoen toe te wensen. Sportief hoogstaand, maar met respect voor iedereen die begaan is met de sport. Jullie zijn immers onze vertegenwoordigers. Sportieve groeten, Jan

Met dank aan onze sponsors: 53 handelaars, dienstverleners, kleine & middelgrote bedrijven hebben ons dit seizoen opnieuw hun publiciteit toevertrouwd. Veelal uit sympathie, als steun, maar dan toch ook met een nieuwsgierige verwachting naar respons. Door hun advertentie in dit clubblaadje zijn ook wij in staat dit clubblaadje uit te geven en ons publiek te informeren over onze activiteiten. Beste lezers, handel met voorkeur met onze adverteerders. En als u hen een bezoek brengt, verwijs dan naar hun advertentie in het clubblad. U doet er hen (en ons) een plezier mee !

-3-

Verslag Zomerstage Maandagmorgen 20 augustus startte de eerste zomerstage van Tigers Evergem waaraan maar liefst 40 spelers deelnamen. De ene zag er al iets meer wakker uit dan de andere, maar na een stevige opwarming was reeds duidelijk dat iedereen er zin in had. De spelers en speelsters (jaja er waren 10 meisjes onder de 40 deelnemers!!!) werden in groepen verdeeld en konden elk met hun eigen coach aan het werk. Maar wat was het warm deze eerste dag… Veel gepuf en heel veel drinken was het gevolg, maar ondertussen werd er al stevig gebasket. De volgende ochtend zag iedereen er heel enthousiast uit. Nieuwe coaches verschenen op het toneel en er werd alweer veel geshot , verdedigd, gelopen, ... Zelfs tijdens de middagpauzes kon de jeugd zich niet stilhouden en er werden talrijke matchkes gebasket en gevoetbald. De jongste dames hielden het rustig bij een praatsessie in de cafetaria. Zo verliep de week heel snel. En voor we het goed en wel beseften was het al de laatste dag. Tijd om in de namiddag een paar vrijworp-, shot- en MVP-prijzen uit te delen aan elke groep. Er werd enthousiast gesupporterd door alle deelnemers en ouders. Na het uitreiken van het SUPERMOOIE kamp-T-shirt werd er nog een groepsfoto genomen. Iedereen was het er over eens, het was een superweek en voor herhaling vatbaar. De afwezigen hadden ongelijk!!!

-4-


Een grote dank aan Karine voor het organiseren en ook aan de coaches die bereid waren hier veel uren tijd in te steken. Ook dank aan de spelers en ouders… We kijken al uit naar volgend jaar… Sandra

Meteen na het eerste kwart nam Waregem over. Ze kwamen en bleven aan de leiding gedurende het tweede kwart. Zo stond het opeens 23-18, maar onze Tigers gaven niet op. Na de pauze en een paar tips en trucs van hun coach in de kleedkamers gingen ze er opnieuw volledig voor. Een bloedstollend derde kwart met verschillende kansen over en weer en stevige rebounds, zorgde ervoor dat wat voor de rust moeilijker ging, nu opeens wel tot een mooi resultaat kwam. Onze Tigers gingen even rusten aan het einde van het derde kwart met een mooie 29-34 voorsprong. En ja, ze hielden stand, ze stoorden de tegenploeg constant en konden nog een paar punten goed afwerken van de vele kansen die zich langs de beide kanten aandienden. Eindstand 38-44! Good job, Tigers! Jullie eerste wedstrijd en al meteen winst! Dankjewel vanwege het publiek, we hebben ervan genoten. Wat een ploeg, wat een kameraadschap! Voor verslag, Lieve, mama van Lotte

VERS VAN DE PERS … (vervolg) Wedstrijdverslag Meisjes Pupillen - Zondag 1 september 2012 Tigers Evergem – Waregem Het verhaal van de pupillen dames startte deze ochtend te Waregem. Met 7 aan de aftrap om 9 uur stipt, stonden ze paraat met hun entourage: de 2 niet spelende-pupillen-dames waren op het appèl samen met heel wat ouders. In het zoete, nog frisse West-Vlaanderen, baanden ze zich een weg naar hun spots in de mooie sporthal. De tribune stond opengezet en het scorebord stond klaar. Met de opwarmshirts waren ze om te starten al een plaatje. Wie dacht dat ze nog niet zouden uitgeslapen zijn, had het goed mis, want de eerste punten waren voor onze Tigers. Bij gebrek aan scheidsrechter, bood Sandra zich aan - onze grensoverschrijdende redder in nood daar in West-Vlaanderen. De nul-nul verdween als ijs voor de zon maar tot de eerste 5 minuten van het eerste kwart was dit de score. Mooie aanvallen en nog meer prachtige verdedigingen bracht ons aan het einde van het eerste kwart aan een spannende 6-7. Ze waren aan elkaar gewaagd.

-5-

-6-


In het tweede kwart spelen we schitterend, werken in rebound, sprinten in fastbreak en Gentson krijg het heel moeilijk met onze SUPER inzet. Hun full-court defense wordt teniet gedaan door onze snelle fastbreaks opgezet door Lander en Kobe en schitterend afgewerkt door Aiko, Bram, Tore en Maxime. Als Mathieu en Maury ook van afstand beginnen te scoren krijgt Gentson het moeilijk. Zelfs onze jongste spruit Arnaud staat zijn mannetje en zit er regelmatig goed tussen in defense met enkele steals als gevolg. In de rebound wordt er geknokt voor elke bal, wat nodig was tegen de “reuzen” van Gentson. Aan de rust hebben we dan ook een verdiende voorsprong opgebouwd van 11 punten, maar we weten dat het zeker nog niet gedaan is. In het derde en vierde kwart krijgen we het wat moeilijker - we beginnen een beetje te forceren. We geraken ook in foutenlast, waardoor Kobe en Arnaud vroegtijdig naar de bank moeten en ook Bram vier kruisjes achter zijn naam heeft staan... Maar de andere spelers blijven zich verder inzetten waardoor de voorsprong nog iets groter wordt. In de laatste 5 minuten laten we ons in aanval een beetje te veel opjutten waardoor we enkele balverliezen hebben en Gentson eventjes dichter komt, maar we blijven bij de pinken en sluiten de wedstrijd toch winnend af!

WAT EEN START!!! Proficiat aan iedereen voor de inzet. De supporters hebben genoten. Een trotse coach, Sandra

WAT EEN START !! Verslag wedstrijd Benjamins A - Zondag 2/9/2012: Tigers Evergem - Gentson Zondag 2 september, laatste dag van de grote vakantie, boekentassen staan klaar, maar ook de basketzak, want vandaag spelen we onze eerste competitiewedstrijd met de benjamins A. ’t Wordt meteen een goeie test want we krijgen Gentson op bezoek. Als de spelertjes (zeg maar spelers) van Gentson toekomen zie ik er sommige al de wenbrauwen fronzen. “Amaai zo groot!”, hoor ik regelmatig vallen. En inderdaad er zitten 3 spelers bij die er met kop en schouders boven uit steken. Maar zoals we al weten is lengte niet alles in basketbal. Ik probeer mijn spelers dan ook te overtuigen om vandaag met veel inzet en snelheid te spelen. Na een afwachtende start begint het plots goed te draaien en kunnen we het eerste kwart met 2 puntjes voorsprong afsluiten.

-7-

-8-


VERS VAN DE PERS … (vervolg) Wedstrijdverslag Pupillen B - Zondag 2 september 2012 Pupillen B – Sint-Niklase Condors B 71 - 33 Coach Frieda had op de infoavond de visie van de jeugdwerking een beetje toegelicht : het winnen is geen doel op zich, maar wel elkeen beter te laten spelen en zo het team tot goed basket te brengen. Wel, onze pupillen deden hun best om dit in daden om te zetten. Na een verkenningsronde van enkele minuten, kon sterke Jorg de eerste korf scoren van het nieuwe seizoen. Ook Amber en Warre toonden spelinzicht, scoorden en lieten scoren, met 17-10 na het eerste kwart. Eerstejaars Jens en Rutger werden goed in het spel betrokken. Rutger liet zich de bal niet ontfutselen en was zelf sterk in balrecuperatie. Jens slalomde stijlvol over het veld en wist de korf goed staan. Florian moest nog een beetje de juiste positie zoeken, maar deed gretig mee en scoorde mooi uit vrijworp. Na 5 korven op rij van vlijtige Amber, gingen we rusten met 29-13. In kwart 3 bleven we knappe passing zien en was het de beurt aan Ruben als afwerker, tot 3 maal toe. Het mooie samenspel werd doorgetrokken in kwart 4. Nieuwkomer Gilles werd knap aangespeeld, scoorde van ver en glunderde ! Victor was opgelucht toen ook hij eindelijk een korf lukte. De hele wedstrijd door verdeelde Jorg het spel en zorgde bovendien voor niet minder dan 23 punten. Knap. Maar even knap was de tiger-inzet van elkeen en het team-gevoel. Een fijne start van het seizoen. O ja, het winnen namen we er graag bij : 71 – 33. Proficiat ! Reporter aan de tafel, Kurt

-9-

- 10 -


Dorp 96 - 9940 Sleidinge Tel. 09/373.86.63 * Fax 09/328.83.94 info@x-com.be * www.x-com.be

- 11 -

- 12 -


- 13 -

- 14 -


- 15 -

- 16 -


SPELERSVOORSTELLING HEREN 1ste Om 20.30 uur – TIGERS Evergem THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speler

geb gr

Pos

4 DECALUWÉ Olivier

87 1,84 G

5 DE REU Wim

86 1,85 F

6 DECALUWÉ Jean-Yves

80 1,83 F

7 SNOECK Steven

78 1,90 F

8 HEYSE Tim

91 1.93 P

9 VAN VOOREN Frederik

76 1.86 G

10 DE CUYPER Wim

78 1,92 P

11 12 VAN DEN BROECKE Rudy

78 1,84 F

13 14 15 DE GROOTE Pieter Coach: VAN BOUCHAUTE Koen Afgev. STEURBAUT Norbert

- 17 -

- 18 -

83 1,96 P


ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2012 PROVINCIALE Haantjes Oudenaarde B

Om 16:30 uur – TIGERS Evergem

BEZOEKENDE PLOEG Haantjes Oudenaarde B Naam speler 4 . ARIJS Faust 5 NOTTEBAERT Jean-Baptiste 6 DE LEPELEIRE Niels 7 NOTTEBAERT Henri 8 DE CLERCQ Mathieu 9 ARIJS Willem 10 DESMET Jan 11 DROSSAERT Gil 12 DE LEPELEIRE Soren 13 EGO Len 14 LAMBRECHT Joris 15 VANDE WALLE Sander 17 20 Coach: Afgev:

SPELERSVOORSTELLING DAMES 1ste

geb gr Pos ‘85 ‘89 ‘90 ‘86 ‘88 ‘87 ‘89 ‘79 ‘91 ‘88 ‘91 ‘89

F P G P F F P F G 1.80 F P 1.97 P 1.89 1.96 1.84 2.00 1.70 1.82 1.90 1.90

THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speelster COBBAERT Joke COTTRY Nathalie VAN DE VEIRE Lise DEPOORTER Catharina DE BAETS Saskia DE MEY Delphine REMMERIE Lies DE VETTER Deirdre

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 GOOSSENS Eline 14 15 DE WYN Jolien 16 STRUMANE Ilja 17 18 Coach: DE JONCKHEERE Roel Afgev. VAN DE VEIRE Filip

- 19 -

- 20 -

geb 81 75 97 92 76 79 83 90

Gr Pos 1,74 F 1,69 G G 1,80 P 1,70 F 1.80 P 1,79 F 1,76 P

92 1,75 F 90 1,69 G/F 69 1,68 F


ZONDAG 9 SEPTEMBER 2012 PROVINCIALE

SPELERSVOORSTELLING HEREN B 4de

BBC Lokeren A

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Om 18:30 uur – TIGERS Evergem

BEZOEKENDE PLOEG BBC Lokeren A Naam speelster TSIMBIROPULIS Evritiki TASATA Hilal DE GEEST M. GIJSELINCK Sarah

geb Gr pos 89 85 84 81

MOERLOOSE N RASSCHAERT S MARTENS Myriam BRIJS K VERHULST P

80 83 63 80 76

Coach: DESSOMVIELE Frank Afgev.: DE PERMENTIER Yves

- 21 -

THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speelster JUNIOR DE CONCEICAO PETERS Tom RIEMSLAGH Timon HERMAN Arno BRAECKMAN Bart ZENNER Ruben KETELS Eli DE PAEPE Wouter NAUDTS Lorenzo VERHOFSTÉ Geoffrey TERMOTE Ewout LEBEER David

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Coach: VAN VOOREN Frederik Afgev. - 22 -

geb Gr Pos 85 92 92 91 88 92 84 90 84 90 89 91


ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2012 PROVINCIALE VW Thoen Aalst C BEZOEKENDE PLOEG VW Thoen Aalst C (*) Naam spelers geb Gr pos 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Coach: Afgev.: (*) de club ontving geen gegevens van de tegenpartij

- 23 -

Verslag Trainingsweekend Oordegem

01/02 september –

miniemen & kadetten Aan het eind van het basketbalseizoen 2011-2012 heb ik onze super teamverantwoordelijke Annick (!) gevraagd om een locatie te zoeken waar wij op een trainingsweekend konden gaan. Na toezegging en hulp van ons JTC kwamen we bij Oordegem (Bloso) terecht. Het was de bedoeling dat wij op vrijdag 31 augustus na het avondeten zouden vertrekken, maar door de clubvergadering konden wij niet anders dan op zaterdag vertrekken. ‘s Ochtends om 7u30 vertrokken wij vanuit de gemeentelijke sporthal van Evergem om rond 8 uur aan te komen in het sportcomplex van Bloso waar ik 2 weken eerder al geweest was om de accommodatie en faciliteiten te verkennen. Een paviljoen met 4 slaapkamers met 5 bedden, een ontspanningsruimte met genoeg zitplaatsen voor 20 personen, een tv, een koelkast en een basketbalzaal, afgelegen van alle drukte, stonden voor ons beschikbaar. Ook de eetzaal was goedgekeurd. Om 8u30 stond ons eerste gezamenlijke ontbijt gepland dus later mochten we niet aankomen. Iedereen had er zin in, dit was duidelijk te zien. Maar liefst 15 van een selectie van 17 spelers waren aanwezig. Na alle spullen een plek gegeven te hebben zijn wij met zijn allen vertrokken richting eetzaal waar wij met smaak zijn ontvangen. Toen de meeste niet verder konden eten hebben wij ons verzameld in de ontspanningsruimte waar we onze eerste teambespreking hebben gehouden. Om 9u30 stond onze eerste training op het programma die wij zwaarder hebben gemaakt dan nodig was. We misten immers communicatie in onze drills. Het liever zwijgen dan spreken was zelfs bij drills merkbaar. Communicatie is ook bij teamsport een onmisbare factor dus we mochten pas stoppen wanneer dit goed was. Na 2 uren training en gedoucht te hebben zijn wij weer de ontspanningsruimte in getrokken. Af en toe bleven wat Tigers buiten hangen en namen een kijkje bij de Belgische atletiek kampioenschappen (waar in 2 dagen meer dan 300 atleten geweest zijn) en waar onze miniem Simon de atlete Sofie tijdens de sprintwedstrijden luid zijn liefde voor haar verklaarde. Ruben bleek daarentegen moeite te hebben een geschikte vrouw op afstand te vinden. De jongens waren volop bezig met basketbal. In de ontspanningsruimte hebben we in onze vrije uren naar NBA kampioenschapdvd’s gekeken en anderen hebben zich geamuseerd met het kaartspel dat Cedric van Bulcke meegenomen had. Om 14uur stond onze volgende training gepland waar wij tijdens de training het speciale bezoek kregen van onze top jeugdcoordinator Frieda die even kwam kijken hoe de jongens het deden (…) Frieda is mooi met ons samen blijven eten en mee de

- 24 -


ontspanningsruimte in gegaan. Haar aanwezigheid waardeerde ik enorm, dit is ook te merken aan het feit dat Frieda om 21u de gesloten poort tegen kwam en een half uurtje langer bleef, zoekende naar een oplossing, terwijl ik de sleutels in mijn broekzak had zitten. Dat niemand zomaar binnen kan komen of naar buiten kan gaan geeft ook een veilig gevoel, zeker als je met zo veel tieners bij elkaar zit. De vermoeidheid sloeg toe. Dit was duidelijk te zien bij de laatste training van zaterdag die om 19.30 begon. Het was dus voor niemand moeilijk om in slaap te vallen. Bij onze aankomst in het Sportcomplex hebben de jongens meteen het trainingsweekend programma ontvangen en bij de verdeling van de slaapkamers heb ik geprobeerd de spelers die meer Nederlandse woorden kennen dan anderen, uit elkaar te halen, om te zorgen dat er meer geslapen werd dan gepraat. Enkel bij Wannes en Nicolas heb ik gefaald door hen bij elkaar te zetten, maar uiteindelijk sliep iedereen nadat ik langs de kamers ben geweest om het licht uit te doen. Voor ons vertrek richting slaapkamers werden de spelers nog getrakteerd op een mini-party met ‘’gezonde’’ chips, sapjes, eierkoeken en fruit.

limonades. Stiekem kregen Frieda en ik zelfs een ijsje terwijl de jongens zich in de ontspanningsruimte vermaakten. Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk gemaakt heeft en zeggen dat deze groep jongens dit zeker verdiend hebben. Zij hebben zich heel keurig gedragen en ontzettend hard gewerkt. Zonder twijfels durf ik zeggen dat dit weekend onze band versterkte en ertoe bijdroeg elkaar beter te leren kennen. Coach, Junior Miguel

Om 7u45 moesten we weer op. Een uitdaging voor spelers als Jens die voor eventjes meer van zijn bed hield dan van basketbal. Uitendelijk stond iedereen op nadat ik gezegd had dat wij enkel eten kregen tussen 8u en 8u30 (wonderlijk hoe snel iedereen op stond). Van 9u30 tot 11u30 stond een training gepland waar wij alleen maar wedstrijd situaties gingen simuleren, afspraken maken en wat shooting drills afwerken. Terwijl sommigen naar de trainingszaal kropen, waren sommigen al wat shots aan het nemen voor ze hun veters goed vast hadden. Na gedoucht te hebben en onze spullen bij elkaar klaarzetten vóór het vertrek, maakten wij onze teamleiders voor dit seizoen bekend. Naar aanleiding van wat er gezien werd tijdens de laatste weken en tijdens het trainingsweekend kon ik niet anders dan Michiel en Lukas te verzoeken dit te doen bij onze miniemen. Martijn accepteerde ook dezelfde rol te vervullen bij de kadetten en met applaus en aanmoedigingen van hun teamgenoten zijn ze hartelijk verwelkomd. Dit weekend heeft ons team enorm deugd gedaan en ik hoop in de toekomst weer zoiets met de jongens te doen. Het personeel van het sportcomplex stelde ons erg op ons gemak en waren erg behulpzaam. Ook de KOKs/Djs hebben ons vaak verwend op extra toetjes, sappen of

- 25 -

- 26 -


- 27 -

- 28 -


Hoe ziet de speelkalender er uit de komende weken?

Alle parketwerken: Stals en zoon NV – Lokeren e-mail : stals.parket@skynet.be Schenker van de sporttassen van de benjamins A

- 29 -

- 30 -


- 31 -

- 32 -


Wie speelt er nog dit weekend?

Uitslagen vorig weekend Ploeg

- 33 -

Datum

Tijd

Thuisploeg

Bezoekers

Resultaat

Kadetten

2/09/2012 15:30 Tigers Evergem

BBC Melle Vogelhoek

52 - 76

Pupillen A

2/09/2012 09:30 Tigers Evergem - A

BBC Jeugd Gentson

74 - 14

Pupillen B

2/09/2012 13:30 Tigers Evergem - B

St-Niklase Condors - B

71 - 33

Benjamins A

2/09/2012 13:30 Tigers Evergem - A

BBC Jeugd Gentson - A

50 - 39

Pupillen Meisjes

1/09/2012 09:00 DS Waregem - B

Tigers Evergem

38 - 44

- 34 -


Basketbalschool en kleuterbasket seizoen 2012-2013 Lijkt basket jou een leuke sport? Kom dan naar onze club, je kan gratis een drietal trainingen meemaken.

Uw volgend Clubblad verschijnt op:

Zaterdag 22 september 2012 Uw pennenvruchten, foto’s, vragen en opmerkingen zijn alle welkom bij patrick.lebeer@gmail.com of mag u doorgeven aan de mensen van het bestuur.

Kleuters van de 2de en 3de kleuterklas trainen op zondag van 10:00 h tot 11:00 h in de gemeentelijke basisschool te Wippelgem. Leerlingen van het 1ste tot en met het 4de leerjaar trainen op dinsdag van 17:00 h tot 18:30 h in de turnzaal van de gemeentelijke basisschool te Wippelgem. Vanaf het seizoen 2012-2013 wordt een tweede sessie ingericht ; deze gaat eveneens door op dinsdag, van 16:30 h tot 18:00 h in het Sportcentrum Hoge Wal te Ertvelde. Vragen? Neem dan vlug contact op met Frieda, de jeugdcoĂśrdinator, 09/253.75.45 of 0486/69.61.57

Verantw. Uitg.: BBC Tigers Evergem vzw - Kalestraat 35 - 9940 Evergem Dank aan Kurt, Bart, Jan, Sandra, Lieve, Junior Miguel. Samenstelling Clubblad: Patrick Lebeer

- 35 -

- 36 -

Clubblad Tigers 2012-09-08  

clubblad tigers evergem

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you