Page 1

INFORMACIÓ PRÀCTICA Biblioteques de Barcelona, en col·laboració amb Cibernàrium, us ofereixen activitats gratuïtes de curta durada per descobrir, conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals. Les preinscripcions es poden fer a la biblioteca o bé a través d’Internet partir del dia 15 del mes anterior, o 16 si el 15 cau en diumenge. 

Totes les activitats són gratuïtes.

Les places són limitades (8).

Cal tenir el carnet de biblioteques per accedir a l’oferta formativa.

No es deixarà entrar a les activitats 15 minuts després que hagin començat.

L’activitat es realitzarà només si hi ha un mínim de 3 persones inscrites.

S’avisarà només als admesos per telèfon o per correu electrònic.

Cal portar la fotocòpia del DNI/NIE el dia de la realització del primer curs.

Les activitats duren un dia. Hi ha activitats que es fan diverses vegades en un mes.

 La inscripció en línia es fa des de: http://s2.puntxarxa.org/cbb/cursos

Biblioteca Nou Barris Pl. Major de Nou Barris 08042 Barcelona Tel. 93 291 48 50 b.barcelona.nb@diba.cat www.bcn.cat/bibnoubarris Horari Dimecres i dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 20:30 h Dilluns, dimarts, dijous i divendres de 10 a 20:30 h

Horari Suport Informàtic Dimecres de 17 a 20h Divendres de 17 a 20h

AULA DIGITAL Espais multimèdia i Cibernàrium Programa OCTUBRE de 2013


COM CREAR EL TEU WEBLOG Aprèn com obrir un blog utilitzant eines gratuïtes. Coneix què és un blog, com publicar textos, rebre comentaris, etc. Dijous 10 d’octubre (10-12 h)

FONTS D’INFORMACIÓ INTERACTIVES Aprèn a utilitzar eines com les RSS, els marcadors i les subscripcions per accedir de manera fàcil i ràpida a la informació que el cal. Dimarts 22 d’octubre (10-12 h)

PRACTICA AMB EL TECLAT I RATOLÍ Aprèn a utilitzar els dos elements bàsics de l’ordinador. Dimarts 1 d’octubre (12-14 h) Dilluns 7 d’octubre (18-20 h) Dilluns 28 d’octubre (10-12 h) Dilluns 28 d’octubre (16-18 h)

AVANÇA EN LA GESTIÓ DEL TEU BLOG Ara que ja tens blog, aprèn a canviar-li l’aparença, a gestionar etiquetes i, en definitiva, a treure-li el màxim profit. Important: Cal haver creat un blog prèviament. Dijous 10 d’octubre (12-14 h)

YOUTUBE: COM BUSCAR, VEURE I COMPARTIR VÍDEOS Practica amb les eines que et permeten accedir a tot tipus de continguts audiovisuals a través de la Xarxa. Dimarts 22 d’octubre (12-14 h)

APRÈN A UTILITZAR L’ORDINADOR Familiaritza’t amb el PC. Descobreix les seves parts i adquireix habilitats i coneixements bàsics. Dijous 3 d’octubre (10-14 h) Dijous 10 d’octubre (16-20 h) Dimarts 29 d’octubre (16-20 h) Dijous 31 d’octubre (10-14 h)

QUÈ ÉS EL FACEBOOK? COM UTILITZAR -LO? Coneix què és Facebook, com funciona i com pots obrir-hi un compte, i comença a fer amics i a seguir la seva activitat. Important: Has de tenir correu electrònic Dimarts 8 d’octubre (10-14 h)

Biblioteca Nou Barris Programa Octubre 2013

NAVEGACIÓ I ÚS D’INTERNET I Introdueix-te al món d’Internet. Coneix què són els navegadors i les webs i què cal saber per navegar per la xarxa. Dilluns 14 d’octubre (10-14 h) Dilluns 21 d’octubre (16-20 h) OBRIR UN COMPTE DE CORREU ELECTRÒNIC Encara no tens e-mail? T’ensenyem com obrir una adreça, com funciona i les passes bàsiques per enviar missatges de correu electrònic. Dijous 17 d’octubre (16-18 h) Dilluns 21 d’octubre (10-12 h) AVANÇA EN L’ÚS DEL CORREU ELECTRÒNIC Aprèn a utilitzar àgilment el correu electrònic. Com endreçar els teus mails, gestionar els contactes, adjuntar arxius i reenviar missatges. Dijous 17 d’octubre (18-20 h) Dilluns 21 d’octubre (12-14 h) NAVEGACIÓ I ÚS D’INTERNET II Aprèn a identificar programes que faciliten la navegació i a identificar també arxius, a descarregar-los i a comprimir-los. Dijous 17 d’octubre (10-14 h) Dijous 24 d’octubre (16-20 h) AVANÇA EN LA NAVEGACIÓ: INTERNET 2.0 Coneix com són les webs actuals, el web 2.0 i com treure-li el màxim profit: blogs, fòrums, comentari de notícies, valoració de continguts, etc. Important: Has de tenir correu electrònic Dilluns 14 d’octubre (16-20 h) Dijous 24 d’octubre (10-14 h) RECERCA DE FEINA PER INTERNET Aprèn com tenir un bon currículum en format digital i a enviar-lo a empreses mitjançant els principals webs de cerca de feina. Important: Has de portar fet el teu currículum, en paper o en format digital. Important: Has de tenir correu electrònic Dijous 3 d’octubre (16-20 h) Dilluns 7 d’octubre (10-14 h)

QUÈ ÉS EL TWITTER? COM UTILITZAR -LO? Aprèn a obrir un compte a Twitter, a crear etiquetes (hashtags), a publicar els teus missatges i a seguir els trending topics que t’interessen. Important: Has de tenir correu electrònic Dimarts 15 d’octubre (10-12 h) INTRODUCCIÓ A LA FOTOGRAFIA DIGITAL Coneix com són les càmeres Digitals i aprèn a fer-ne un bon ús a nivell bàsic: formats d’imatge, resolucions i retocs.. Important: Porta la teva càmera si vols! Dimarts 1 d’octubre (16-18 h) EINES PER ADMINISTRAR I EDITAR LES TEVES FOTOS DIGITALS Aprèn a crear galeries fotogràfiques a la xarxa, a compartir els teus àlbums, a crear fotollibres... Dimarts 1 d’octubre (18-20 h ESTALVIA AMB INTERNET: RECURSOS A LA XARXA Coneix els avantatges de la compra en línia, les webs amb comparatives i les xarxes d’intercanvi, o aprèn a vendre petits béns o serveis... Dilluns 7 d’octubre (16-18 h) ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA Aprèn a resoldre via Internet tràmits habituals amb les administracions. Dimarts 8 d’octubre (16-18 h) E-CONSUM: COM COMPRAR PER INTERNET DE FORMA SEGURA Coneix els mecanismes del comerç electrònic, com fer un pagament on line, els drets del consumidor a Internet i els criteris bàsics de seguretat . Dimarts 8 d’octubre (18-20 h) MISSATGERIA INSTANTÀNIA, VIDEOCONFERÈNCIA I TELEF ONIA IP

Aprèn a comunicar-te amb eines de missatgeria instantània, fer videoconferències i trucades telefòniques des del teu ordinador. Dimarts 15 d’octubre (16-18 h) CONTROL PARENTAL Descobreix les eines per supervisar l’accés a la xarxa dels nens i bloquejar l’accés a continguts inapropiats. Dimarts 15 d’octubre (18-20 h)

INTRODUCCIÓ A LES EINES CLOUD COMPUTING Els serveis gratuïts per compartir i emmagatzemar documents a Internet permeten intercanviar fàcilment continguts entre les persones i treballar en col·laboració. Dimarts 22 d’octubre (16-18 h) ESCOLTA MÚSICA A L’ORDINADOR I EN REPRODUCTORS DIGITALS

Coneix els programes de reproducció d’àudio i aprèn a passar música la format mp3. Dimarts 22 d’octubre (18-20 h) ANUNCIA’T A INTERNET Busques allotjament? Tens una habitació per llogar? Vols comprar o vendre qualsevol cosa? Descobreix com fer-ho a través de la Xarxa. Dilluns 28 d’octubre (12-14 h) MÀRQUETING PERSONAL I RECERCA DE FEINA Utilitza internet per impulsar les teves candidatures i “vendre” el teu perfil professional, oferint a les empreses informació de valor més enllà del CV. Dijous 31 d’octubre (18-20 h) APRÈN A UTILITZAR EL TEU SMARTPHONE Els telèfons intel·ligents són una plataforma per accedir a Internet i els seus recursos. Familiaritza’t amb les seves funcionalitats bàsiques i descobreix com utilitzar-los correctament. Dimarts 29 d’octubre (10-12 h) UTILITZA SERVEIS INTERACTIUS EN EL TEU SMARTPHONE Bluetooth, xarxes socials, intercanvi d’arxius, serveis com WhatsApp, descàrrega d’aplicacions... Coneix les possibilitats del teu telèfon. Dimarts 29 d’octubre (12-14 h) EINES DE LOCALITZACIÓ GEOGRÀFICA A INTERNET Aprèn a usar aplicacions per consultar mapes interactius, planificar desplaçaments, buscar adreces, etc; Dilluns 28 d’octubre (18-20 h) ORGANITZA’T LES TASQUES A L’ORDINADOR Coneix les eines gratuïtes que et permeten gestionar el temps i les tasques de manera personalitzada. Netvibes, MyYahoo, Calendar, etc. Dijous 31 d’octubre (16-18 h) RECURSOS A INTERNET PER APRENDRE I PRACTICAR ANGLÈS Diccionaris, fòrums, exercicis, cursos d’autoaprenentatge, conversa... Internet és el complement ideal per avançar en l’estudi de l’anglès. Dimarts 1 d’octubre (10-12 h) COM TRIAR EL TEU PRIMER ORDINADOR Què has de saber per escollir l’equip informàtic que millor s’adapti al que necessites: aspectes tècnics i criteris d’utilitat. Dimarts 15 d’octubre (12-14 h)

Nou barris 10 2013 cibernàrium  
Nou barris 10 2013 cibernàrium  

Activitats cibernarium a la Biblioteca Nou Barris. Octubre 2013

Advertisement