Issuu on Google+

Centre d’interès : Identitats Trans i Gènere CATÀLEG INFANTIL I JUVENIL


Centre d’interès : Identitats Trans i Gènere CATÀLEG INFANTIL I JUVENIL

Racó de pares – materia infantil i juvenil

Trobareu els llibres al Centre d’Interès

Buscando el final del arcoiris : una exploración de las prácticas de crianza desde la fluidez de género. Eds. Fiona Joy Green y May Friedman. Barcelona: Bellaterra, 2015 (30.055 Bus) CONSULTA CATÀLEG

CONSULTA LLIBRE

Coll-Planas, Gerard. Dibujando el género. Barcelona: Egales, 2014 (30.055.3 Col) CONSULTA CATÀLEG

CONSULTA LLIBRE

Delclòs Coll, Noa. Género: para que nos entendamos. Barcelona: Veusambveu, 2016 (I30.055.3 Del)

CONSULTA CATÀLEG

CONSULTA LLIBRE

Gavilán, Juan. Infancia y transexualidad. Madrid: Los Libros de la Catarata, 2013 (30.055.3 Gav)

CONSULTA CATÀLEG

CONSULTA LLIBRE

Martin, Susanna. 1, 2, 3, 4... historietes diverses : guía sobre diversitat afectivo-sexual i identitats de gènere per a adolescents. Barcelona: Bellaterra, 2011 (I30.055.3 Mar) CONSULTA CATÀLEG

CONSULTA LLIBRE

Platero Méndez, Raquel (Lucas). Trans*exualidades: acompañamiento, factores de salud y recursos educativos. Barcelona: Bellaterra, 2014 (30.055.3 Pla) CONSULTA CATÀLEG

CONSULTA LLIBRE


Contes infantils

Trobareu els llibres a la Sala Infantil

Bailón Gijón, Rita. Trans bird. Madrid: Opera Prima, 2015 ( I** Bai )

CONSULTA CATÀLEG

Trans Bird es un pajarillo diferente, emprendedor y valiente. Un día, decidió viajar y escapar de las rígidas normas de su bandada para encontrar las suyas propias. Atravesó toda la selva y, gracias a su esfuerzo y coraje, descubrió el amor y su lado creativo. Un cuento infantil dedicado a las personas transgénero y sus amigos.

Bruel, Christian. Julia, la niña que tenía sombra de chico. Arganda del Rey: El Jinete Azul, 2011 (I** Bru)

CONSULTA CATÀLEG

Julia es una niña que no hace las cosas «como todo el mundo», según le dicen continuamente sus papás: «eres igual que un chico». Hasta que un día descubre que su sombra no es de niña, sino de muchacho, y por ello busca un lugar en donde no tener sombra, y en esa búsqueda encontrará un amigo con el que compartir su tristeza.

Díaz Reguera, Raquel. Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa? Barcelona: Thule, 2010

(I* Dia)

CONSULTA CATÀLEG

Carlota estava farta del rosa i d'ésser una princesa. Carlota no volia fer petons als gripaus per veure si eren prínceps blaus. Carlota sempre es preguntava per què no hi havia princeses que rescatessin als prínceps blaus de les urpes del llop o que cacessin dracs o volessin amb globus.


Dios, Olga de. Monstruo rosa. Zaragoza: Apila, 2014 (I* Dio)

CONSULTA CATÀLEG

Monstruo Rosa es un cuento sobre el valor de la diferencia. Una historia para entender la diversidad como elemento

enriquecedor

de

nuestra

socie-

dad, Monstruo Rosa es un grito de libertad.

González, Álex. El Nen perfecte. Barcelona : SD, 2013 ( I* Gon)

CONSULTA CATÀLEG

El nen perfecte és la història de Daniel, un nen perfecte als ulls de tots: responsable, obedient, ordenat... Però a la vida de Daniel, com a la realitat, res no és el que sembla i tothom amaga secrets que es descobreixen quan cau la nit. Un llibre coeducatiu, de gran valor per a l’educació en igualtat, gènere o relació. 


Gutiérrez, María. La Motxilla rosa. Barcelona: Bellaterra, 2015 (I* Gut )

CONSULTA CATÀLEG

L’Àlex és un nen de vuit anys que sent que és una nena. Ateses les burles del seu germà i dels companys, es refugia en el món de fantasia que li proporciona la seva motxilla rosa, però un esdeveniment inesperat i un amic nou l’ajudaran a aconseguir el respecte i el reconeixement dels altres


Gutiérrez, María. El Ranxo de la Cris. Barcelona: Bellaterra, 2015 (I* Gut)

CONSULTA CATÀLEG

La Cris es una nena de quatre anys que pensa que de gran serà un home com el seu papa. Prefereix els jocs i les disfresses masculins i gaudeix imaginant que tindrà un ranxo al Far West amb vaques i cavalls. Els seus pares, amoïnats, busquen informació i respostes que els tranquil•litzin.

Herthel, Jessica. Soy Jazz. Barcelona: Bellaterra, 2015 (I** Her)

CONSULTA CATÀLEG

Jazz siempre supo que era diferente a otras niñas y niños de su edad. Desde muy joven fue consciente de un fuerte sentimiento, de ser una niña, y luchó para que su entorno la aceptara y reconociera. Esto sumía a su familia en la confusión, hasta que entendieron que Jazz era trans y decidieron apoyarla. La historia de Jazz es una experiencia real. En este cuento, ella narra de manera muy accesible sus vivencias, y se dirige especialmente a quienes les gustan los cuentos, a las familias y al profesorado.

Kilodavis, Cheryl. El Meu fill princesa. Barcelona: Bellaterra, 2015 (I* Kil)

CONSULTA CATÀLEG

És un conte il lustrat basat en fets reals, que parla de l acceptació. Vaig escriure el llibre amb ànim d oferir als nens i als adults una eina per parlar de l amistat incondicional. Com que no volia que es fiquessin amb el meu fill, o que el rebutgessin, pel fet d anar a escola amb un vestit de nena, vaig parlar amb la seva mestra de preescolar. Va compartir les meves pors amb altres persones, i es va posar en pràctica el projecte.


Moncó Rebollo, Beatriz. La Mercè vol ser bombera. Barcelona: Bellaterra, 2009 (I** Mon) CONSULTA CATÀLEG

La Mercè vol ser bombera és un conte per a nens que han de llegir els adults. Ensenyem i aprenem a ser homes i a ser dones, a ser iguals i a ser diferents, i al mateix temps transmetem

i

configurem les nostres fílies i les nostres fòbies. La igualtat entre els gèneres no és només una qüestió

ètica i cívica, sinó una imperiosa

necessitat en les nostres vides i les nostres societats, és una exigència humana.

Piratrans Carabarco. A.T.A., Asociación de Transexuales de Andalucía-Sylvia Rivera. Málaga: La Calle, 2015 (I** Pir)

CONSULTA CATÀLEG

Carabarco es un pirata, pero un pirata de los de verdad, con dos ovarios, un gallo y una estrella como parche. Distinto, vale, pero igual de bucanero que cualquier otro corsario de los siete mares. Y aunque esas diferencias lo hacen ser piraTrans, es como cualquier filibustero. Unos tienen barba y otros una gran espada, Carabarco tiene una chistera y muchas historias que contar. El cuento va acompañado de una guía didáctica.

Olten, Manuela. Tots uns homes. Barcelona: Serres, 2005 (I*Olt)

CONSULTA CATÀLEG

Els nens no tenen por de res. No són com les nenes que es fan pipí al llit i tenen por dels fantasmes.

Fantasmes?

Els

fantasmes

existeixen? li demana l'altre. I cap dels dos gosa contestar. Un conte que aborda amb gràcia i una encomiable economia de mitjans el tema del gènere que ja des de primera infància marca la nostra vida.


Servant, Stéphane. Ricitos de oso. Barcelona: Juventud, 2014 (I* Ser)

CONSULTA CATÀLEG

Esta noche es el gran carnaval del bosque y todos preparan sus disfraces: Mamá Osa acaba de coser su disfraz de Bella Durmiente, Papá Oso se ve fantástico disfrazado de Lobo Feroz. «¿Y tú, Osito?» «¡Yo, de Ricitos de Oso!» A Papá Oso no le gusta la idea de que su hijo vaya con falda y coletas rubias e intenta persuadirle para cambiar de disfraz, pero Osito se mantiene firme. Un álbum en clave de humor contra las convenciones sociales y los géneros establecidos.

Turin, Adela. Rosa caramel. Pontevedra: Kalandraka, 2013 (I* Tur)

CONSULTA CATÀLEG

Aïllada en un jardí, la Guillermina és l’única d’entre totes les elefantetes que no aconsegueix que la seva pell es torni de color rosa caramel. Quan els seus pares desisteixen d’imposar-li aquest aspecte, serà quan per fi descobrirà el significat de la llibertat i obrirà el camí cap a la igualtat a la resta de les seves companyes.

Walliams, David. El Noi del vestit. Barcelona: Montena, 2016 (I*** Wal)

CONSULTA CATÀLEG

En Dennis té 12 anys i viu amb el seu pare i el seu germà gran. A casa seva és més fàcil parlar de futbol que de sentiments, i sovint, en Dennis troba a faltar la seva mare. Un dia, a l’aula dels castigats en Dennis coneix a la Lisa, una fanàtica de la moda que convenç a l’enamorat Dennis d’anar a casa d’ella a jugar a provarse vestits. Tant és així que fins i tot s’animen a fer passar en Dennis per una amiga francesa de la Lisa, anomenada Denise, i anar disfressat a l’escola.


Novel·les juvenils

Trobareu els llibres amb les novel·les de l’Espai Jove

Burgess, Melvin. Billy Elliot. Barcelona: Cruïlla, 2002 (JN Bur)

CONSULTA CATÀLEG

A en Billy, el fill d'un miner del nord d'Anglaterra, la vida se li capgira un dia que, accidentalment, es fixa en unes nenes que fan ballet al mateix gimnàs on ell va de mala gana a fer boxa, per seguir la tradició familiar. Queda fascinat per la màgia de la dansa i decideix provar-ho. I mentre ell es debat en secret entre la boxa i el ballet, el seu pare i el seu germà es juguen la vida en una vaga que té paralitzada mitja ciutat.

Gino, Alex. George. Barcelona: Fanbooks, 2016 (JN Gin)

CONSULTA CATÀLEG

Cuando la gente ve a George, cree que es un niño. Pero ella sabe que no es verdad. George sabe que es una niña. George cree que jamás podrá decirle a nadie que ella, en realidad, es una niña. Un día, su profesora anuncia que su clase va a representar una obra de teatro. Y George desea con todas sus fuerzas el papel de la niña protagonista, Charlotte. Pero su profesora le dice que ni siquiera puede hacer la prueba para el papel... porque es un chico.

Palomas, Alejandro. Un Fill. Barcelona: Bridge, 2015 (JN Pal)

CONSULTA CATÀLEG

En Guillem és un nen que sempre somriu i aparenta felicitat, però només cal gratar una mica per sosptitarne un misteri. En Guillem és un nen introvertit, amb un somriure permanent, i és un àvid lector de tot allò que li cau a les mans. Té només una amiga. Fins aquí tot en ordre. Però rere aquesta aparença de tranquil·litat s'amaga un món fragilíssim, agafat amb pinces i amb un misteri per resoldre.


Rodríguez Gasch, Concepción. Llámame Paula. Barcelona: Bellaterra, 2016 (JN Rod) CONSULTA CATÀLEG

Cuando Paula nació todos creyeron que era un niño, pero ella sabía que no era así. El día en el que muere su madre empiezan sus problemas, ya que su padre y su abuela, con los que se ve obligada a vivir, no parecen dispuestos a aceptar su verdadera identidad. Su abuela se enfada con ella, y le quita la muñeca que le ha regalado su tía, porque piensa que una muñeca no es un juguete apropiado para un niño.

Williamson, Lisa. L'Art de ser normal . Barcelona: Fanbooks, 2016 (JN Wil)

CONSULTA CATÀLEG

Una història sobre la lluita per la normalitat de ser diferents. Què significa, per a tu, ser «normal»? En el seu primer dia de curs, en Leo només té un objectiu: passar desapercebut i que ningú s’assabenti del seu passat. Però les coses es compliquen: la noia més guapa de la classe s’enamora d’ell i, a més a més, comença a fer-se amic d’en David, el raret de la classe. Els secrets, però, són difícils de guardar...


Biblioteca Nou Barris Plaça Major de Nou Barris, 2 08042 Barcelona Tel. 932 914 850 A/e. b.barcelona.nb@diba.cat www.barcelona.cat/bibnoubarris Horari Dilluns 10.00 a 20.30 h Dimarts 10.00 a 20.30 h Dimecres 10 a 14 h i 16 a 20.30 h Dijous 10.00 a 20.30 h Divendres 10.00 a 20.30 h Dissabte 10 a 14 h i 16 a 20.30 h Horari d’estiu (24 de juny al 24 de setembre): dissabtes tarda tancat


Catàleg infantil i juvenil