Page 5

GUIDE-brochure-GUIDES HONGROIS:Mise en page 1

14/01/09

16:18

Page 4

8

Black Fury Comet 00 0 g

1,5

2

1

00 0

1

2

3 4

g 1,5 2,5 3,5 4,5 6,5 8

2 3

a

c

b

a

c

3,5 4,5 6,5

c

b

b a d

d

a Ezüst b Arany

a Ezüst/Piros b Arany/Piros

a

Orange

c Réz d Fekete c

Pillangó hatás: Amennyiben az Aglia villantó vezetési technikáját már elsajátította, ismerje meg a Comet villantót, melynek mozgása érzékenyebb és precízebb. Tökéletesen kiegészíti az Aglia-t, mert a zavaros vadvizekben, valamint a sziklák és akadályok által megtört áramlatokban is használható. A pengén található piros és kék pöttyök olyan fényes felületet eredményeznek, melyek lehetővé teszik, hogy a villantó tökéletesen visszaadja a csalihal víz alatti csillogását. A Black Fury villantó használata tökéletes megoldás a hegyi patakokban és folyókban, ahol különösképpen ajánlott, a 2-es és 3-as méret használata, valamint a fekete-sárga színkombináció. A csendesebb vizekben és a tavakban ezeknek a típusoknak erős és kifejezetten szabálytalan a mozgásuk, mellyel csábítóan hatnak a ragadozók számára, hiszen a riadt csalihal mozgására emlékeztetnek

b

a

d

Chartreuse

Jaune

a Ezüst/Kék b Arany/Kék

b

Aglia Long

00 0

1

2

3

g 1,5 2,5 3,5 4,5 6,5

Ezüst Arany

Réz

Fekete

Gyakorlati tanácsok: A három alapvető Mepps villantó típust használva (Aglia, Comet, Aglia Long) felépítheti a könnyű pergetés tökéletes technikáját. A cél elérésének érdekében ne rettenjen el attól, hogy újabb és újabb típusokat próbáljon ki. Vezesse felváltva a három alapvillantó modellt, és koncentráljon a bot végén érzett vibrálásra, így könnyen megkülönböz-

Arany/Redbo

Orange Mouche b

a

d

Mélyebben és egyenletesebben: A karakteres fűzfalevél alakzatnak köszönhetően, az Aglia Long a tengelyhez közel mozog, így lassú és ritmikus vibrációt tart fenn. A szabályosan kibocsátott impulzusoknak köszönhetően, az Aglia Long a Mepps villantók családjában, az Aglia és a Comet után a mozgás harmadik alap típusát képviseli. Az egészen finom, visszahúzásokra is reagál, így lehetővé teszi, hogy mély vízben lassan vontatva vagy erős áramlatban is tökéletesen mozogjon. Jól vezethető sziklák és a vízi növényzet között, így a csatornák sem jelentenek akadályt. Az Aglia Long a megfelelő vezetési technikával és sebességgel a lehető legoptimálisabb mélységekben vezethető. A süllyedés után megtartja a helyét, még az áramlattal szemben is. Egészen a meder közeléig vezethetjük, így elérve az ott rejtőző ragadozókat.

Ezüst/Rainbo

tethető az egyes típusok mozgása. A csali vezetése közben változtassa a visszahúzás sebességét, a vibrációs hatás optimalizálásának érdekében. Fontos, hogy ismerje a három alap villantó viselkedését. Miután az egyes modellek egyéni vibrációs azonosítását megtanulta, a pergető horgászat során azonnal felismerheti, hogy a csali a lehető legkedvezőbb jeleket bocsátja-e ki.

Így a későbbiekben már a horgászhely megpillantásakor is tudni fogja, hogy melyik csalit kell alkalmazni. Az első pár sikertelen dobás után, a horgászban felmerül a kérdés, hogy vajon nem lett volna-e sikeresebb egy mozgásában merőben eltérő csali használata, de nem szabad elfelejteni, hogy a bőséges halfogás a szerencsén is múlik.

9

Mepps katalógus  

Mepps katalógus

Advertisement