__MAIN_TEXT__

Page 1

NY ROMAN AV PAULO COELHO

De som ønsker å lære, må begynne med å se seg om Finn ut alt om forfatteren som har solgt over 225 millioner bøker og som følges av millioner i den digitale verden


«Jeg tror Paulo Coelho er mer enn en forfatter som inspirerer til ettertanke. Fremfor alt er han en opprører, en fritenker, som aldri har vært redd for å si hva han mener og som på noen områder har forutsett de endringene som påvirker samfunnet vårt i dag. Og han har gjort det med en tilsynelatende letthet og et klart språk som får det vanskelige til å virke enkelt: å knytte bånd til millioner av lesere over hele verden. Jeg synes det i seg selv er grunn nok til å vie ham oppmerksomhet. Dessuten kommer dette fra en som har levd et utrolig intenst liv og som mange ganger har stått på avgrunnens rand. Denne forfatteren har helt tydelig mye å formidle.» Elena de Alaminos Paulo Coelho-leser

Da jeg var femten år gammel, fortalte jeg mor at jeg ville bli forfatter. «Gutten min,» sa hun med et trist tonefall, «faren din er ingeniør.» Mange år senere skjønte jeg at jeg allerede på den tiden visste hva mitt mål i dette livet var – noe helt annet enn å vite hva meningen med livet er. Tro det eller ei, men en av de tingene jeg oftest blir spurt om i intervjuer, er: «Og nå da, er du lykkelig?» Det får meg til å reagere momentant: Har jeg sagt at jeg er lykkelig? Nei. Jeg er ikke lykkelig, og jakten på lykke som et hovedmål er ikke en del av min verden. Men, i likhet med alle andre, prøver jeg selvfølgelig å gjøre det jeg liker å gjøre. For å komme meg hit, har jeg imidlertid måtte utkjempe mange gode slag, med både seire og nederlag. Det betyr at jeg har mange arr. Jeg gjorde opprør mot foreldrene mine. Jeg har vært innlagt på psykiatrisk sykehus tre ganger. Jeg levde ut hippiedrømmen, jeg tøyde grensene mine og eksperimenterte med utskeielser av alle slag. Jeg reiste verden rundt med tjue dollar i lommen. Jeg ble interessert i svart magi og satanisme. Jeg kastet meg ut i en verden av rock’n roll med Raul Seixas, og skapte store hitlåter mens berømmelse og stoff drev meg til kanten av stupet. Jeg ble stemplet som


Opprøreren

en opprører av militærdiktaturet og ble arrestert og torturert. Likevel var det alltid noe som drev meg fremover, og det var i hvert fall ikke jakten på lykke. Det som fortsatt interesserer meg ved livet nå, er nysgjerrighet, utfordringer og nonkonformisme. Alle som kjenner meg, vet at jeg alltid har vært en opprører. Jeg ser på meg selv som et rastløst menneske og en provoserende forfatter. Jeg har alltid ment at provokasjon, fra et positivt ståsted, hjelper oss å se oss selv og å gå videre med en visshet om at vi vil gjøre fremskritt. Jeg tror provokasjon av og til kan bidra til å påpeke det vi ikke liker for å skape en reaksjon som vil sette oss i bevegelse. Når jeg leser om konflikter i verden – politiske, økonomiske eller kulturelle konflikter – liker jeg å tenke på at vi har evnen til å bygge broer for gjensidig

forståelse. Selv om naboen min ikke deler min religion eller politiske overbevisning, ligger muligheten til å bygge bro alltid i våre hender. Det finnes alltid en sjanse til forsoning, til å sitte sammen ved et bord og legge fortidens konfrontasjoner bak oss. Oppsøk det aller mest spennende, fremmede farvann, fremmede mennesker, provoserende tanker og vågale opplevelser. Dette er den eneste måten å bidra til at verden går fremover. Alt har en pris, men det er verdt det.


Over tjuefem år på bestselgerlistene Av og til blir jeg spurt om hvorfor jeg er så fremgangsrik. Det eneste svaret jeg kan komme på, er at jeg har vært veldig heldig som har klart å knytte bånd til leserne mine. Jeg kan ikke forutse hva millioner av mennesker over hele verden, fra forskjellige kulturer, vil synes om det de leser, så jeg skriver for den eneste jeg til en viss grad er fortrolig med: meg selv. En forfatter må ta sjanser, og ikke la seg binde av bestemte temaer i håp om å tilfredsstille leserne. Han må være oppriktig i det han skriver og ærlig overfor seg selv, for leserne vil oppdage det dersom de står overfor en roman skrevet bare for å tekkes «markedstrendene» – da vil de føle seg forrådt. Paulo Coelho


De som ønsker å lære, må begynne med å se seg om

2018 Hippie I sin mest selvbiografiske roman til nå gir Paulo Coelho oss et gjensyn med hippiegenerasjonens drømmer om fred og forandring. Paulo er en ung mann som gjerne vil bli forfatter, lar håret vokse og reiser rundt i verden på leting etter frihet og tilværelsens dypere mening. En reise som omfatter alt fra å bli arrestert som terrorist under det militære diktaturet i Brasil i 1970 mens han reiser rundt i Sør-Amerika, til han møter Karla i Amsterdam og de bestemmer seg for å reise sammen til Nepal på den magiske bussen. Underveis opplever paret, som har et helt spesielt kjærlighetsforhold, at de begge forandrer seg fundamentalt og finner nye verdier i livet.

For bestilling se bestillingskjema bak i magasinet.


2016 Spionen Da Mata Hari ankom Paris, var hun blakk. Ikke lenge etter ble hun hyllet som byens mest elegante kvinne. En danser som sjokkerte og fortryllet publikum; en fortrolig venn og gledespike som trollbandt tidens rikeste og mektigste menn. Men da paranoiaen bredte om seg i landet som var i krig, brakte Mata Haris livsstil henne i søkelyset, frem til hun i 1917 ble arrestert på hotellrommet sitt på Champs-Élysées og anklaget for spionasje. Gjennom Mata Haris siste brev forteller Spionen den uforglemmelige historien om en kvinne som våget å bryte med sin tids konvensjoner, og som måtte betale dyrt for det.

2014 I en alder av trettien har Linda alt det mange drømmer om, men som få klarer å oppnå: et perfekt liv i Genève. Plutselig treffer hun Jacob, kjæresten fra videregående, som kommer farende inn i livet hennes for å trekke henne ut av dvalen og nok en gang få henne til å føle den uventede lidenskapen hun trodde hun hadde glemt. Utroskap vekker til liv den endeløse debatten: Burde vi kjempe imot fristelsen eller la oss rive med? En slående og direkte bok som bryter tabuer og får oss til å stille spørsmål ved behovet for å leve et liv uten å leve, stilt overfor apati, resignasjon og frykten for at ingenting noen gang skal endre seg.

2012 Manuskriptet fra Accra tar oss til 14. juli 1099. Jerusalem forbereder seg på korsfarernes invasjon. Mens de venter på at fienden skal angripe, kaller en mann ved navn Kopteren byens ungdom og eldre sammen til et møte. Hvilke verdier vil være igjen etter at alt er lagt i grus? Alle spør ham om sine virkelige fiender, om tap, ensomhet; om kampen, endringer, skjønnhet, og om hvilken vei de bør velge. Om kjærlighet, lojalitet, skjebnen, sex, frykt, bekymring, visdom og om hva fremtiden vil bringe. Og Kopterens svar er fortsatt gyldige den dag i dag, tusen år senere.


2010 Alef er en intens roman der forfatteren avslører hvordan en alvorlig troskrise fikk ham til å legge ut på en reise på jakt etter fornyelse og utvikling. Han bestemte seg for å starte på nytt: reise, eksperimentere, gjenoppta kontakten med verden og med mennesker, og nok en gang la tegnene vise ham vei. På Den transsibirske jernbane legger møtet mellom Paulo og Hilal grunnlaget for en reise i tid og rom, fra fortid til nåtid, på søken etter kjærlighet og tilgivelse. «Når misnøyen ikke forsvinner, skjønner vi at den ble plassert der av én eneste grunn: Vi må endre alt og fortsette å bevege oss fremover.»

2008 Vi følger Igor, en russisk kommunikasjonsmagnat, under filmfestivalen i Cannes. Hans vei krysses av Gabriela, en ung og ambisiøs skuespiller; Jasmine, en modell fra Rwanda som lever i eksil i Europa; Javits, en innflytelsesrik og korrupt produsent; og Hamid, en stylist på høyden av sin karriere. Møtet med Igor vil endre livet deres for alltid. Det virker som om vårt umettelige behov for anerkjennelse, berømmelse og rikdom bringer oss nærmere suksess, men sannheten er at det bringer oss nærmere ensomhet og distanserer oss fra de ekte følelsene og verdiene våre. Seierherren står alene er en sterk refleksjon over vår mest overfladiske side, som får oss til å virke likegyldige til verden vi lever i.

2006 Heksen fra Portobello glorifiserer forskjeller og kritiserer samfunnet og intoleransen som ødelegger individets frihet. «Athenas største problem var at hun var en kvinne av det tjueandre århundret som levde i det tjueførste, og alle så henne. Fikk hun betale for det? Uten tvil. Men hun ville ha betalt en langt høyere pris dersom hun hadde undertrykket sin egen begeistring.» Paulo Coelho oppmuntrer oss til å forsvare våre røtter og vår overbevisning mot andres vilje, uten å skamme oss over det som gjør oss unike.

For bestilling se bestillingskjema bak i magasinet.


2005 Zahir er en indre reise forfatteren bestemmer seg for å legge ut på når han innser at besettelsen hans ikke er annet enn en blindvei som holder ham fra sannheten: å godta at livet hans ikke er så perfekt som han tror. «Alt virket strålende blant dem inntil Esther forsvant sporløst. Politiet utarbeidet kidnappings- og drapsteorier ... mens ektemannen, ledet av disse spørsmålene, la ut på en uventet reise i jakten på kona.» Denne romanen ber oss kjempe imot våre besettelser, det som står i veien for oss, det som hindrer oss i å bevege oss fremover. Fordi en besettelse er et tegn på at det er noe i oss som ikke fungerer som det skal.

2003 «Det var en gang en hore som het Maria» er åpningen på romanen som rørte verden. Elleve minutter er ikke ment som en bruksanvisning om en mann og en kvinne som står overfor et seksuelt forholds ukjente verden, men heller en roman som byr på sosial- og kritisk realisme gjennom erotikk og sex. Den gjenreiser betydningen av ikke å undertrykke de instinktene som har sitt utspring i begjærets mørke side. Det er en frifinnelse av kvinnelig seksualitet og en utforskning av frykten for å gi seg fullstendig hen – ut over ens egne grenser. Fordi verden kretser rundt noe som bare varer i elleve minutter.

2000 Frøken Prym slites mellom engelen og djevelen hun, i likhet med alle vi andre, har i seg. Djevelen og frøken Prym avslutter «Og på den syvende dag»trilogien, som begynte med Ved elven Piedra satt jeg og gråt og deretter Veronika vil dø. De tre bøkene forteller om en uke i livet til vanlige mennesker som plutselig står overfor kjærlighet, død og makt. Vi kommer til et punkt i livet der demonene som bor i oss våkner til liv; i det øyeblikket er det meningsløst å late som om ingenting står på. Utfordringen venter ikke. En uke er nok til å finne ut om vi velger å godta skjebnen eller ikke.


1998 Veronika ser ut til å ha alt: Hun går på trendy steder, treffer unge, kjekke menn ... men hun er ikke lykkelig. Det er noe som mangler i livet hennes. Det er derfor hun en morgen bestemmer seg for å dø. Veronika vil dø er del av «Og på den syvende dag»-trilogien, sammen med Ved elven Piedra satt jeg og gråt og Djevelen og frøken Prym. De tre bøkene forteller om en uke i livet til vanlige mennesker som plutselig står overfor kjærlighet, død og makt. Av og til regnes de som svømmer motstrøms, de som er annerledes, som ikke følger spillereglene, som fryktløst utfordrer rutiner uten å være redd for å bli avvist, som gale; men hva om det egentlig er de som er de friske?

1997 Håndbok for lysets krigere tar for seg den indre kampen vi alle utkjemper hver eneste dag. Det er en kamp mot bekymringer, motsigelser, tvil og tap. Men i oss alle bærer vi en lysets kriger. En lysets kriger har fortsatt glimt i øynet. Han er ikke alltid modig og gjør ikke alltid det rette. Hun plages av uvesentligheter. Av og til tror han at han er ute av stand til å vokse, og hun kjenner seg ikke alltid trygg. Det er derfor de er lysets krigere. Fordi de gjør feil. Fordi de aksepterer nederlag. Fordi de tviler på seg selv. Fordi de holder håpet levende omgitt av utmattelse og motløshet. Fordi de leter etter en grunn, og ikke stopper før de finner den.

1994 Ved elven Piedra satt jeg og gråt er den første boken i trilogien «Og på den syvende dag», og den etterfølges av Veronika vil dø og Djevelen og frøken Prym. De tre bøkene forteller om en uke i livet til vanlige mennesker som plutselig står overfor kjærlighet, død og makt. Romanen tar for seg hvor viktig det er å gjøre opprør mot konvensjonene og følge instinktene for å leve et intenst liv. Det å være i kontakt med ens feminine side danner bakteppet for en kjærlighetshistorie fortalt av Pilar, en kvinne som er redd for å kjenne på sine egne følelser. En syv dager lang reise som, takket være en utfordring og et vågemot, vil forandre livet hennes.

For bestilling se bestillingskjema bak i magasinet.


1992

© Sylvia Feudor

En mann og en kvinne, begge drevet av en åndelig søken, reiser mot den tørre og angivelig tomme Mojave-ørkenen. I løpet av førti dager omgitt av tvil og fristelser vil de bli stilt overfor sine mest intime konflikter. Valkyriene stiller oss ansikt til ansikt med en kamp mot vår egen sårbarhet og frykt for forandring, en indre krig mellom aksept og selvødeleggelse.


1990 Brida innser at hun må bli herre over sin egen frykt og komme seg gjennom Den mørke natten. Den mørke natten er noe vi alle må stå ansikt til ansikt overfor en gang iblant. Dette er historien om Brida O’Fern, en nysgjerrig, modig og tapper ung kvinne som konfronterer sin mørkeste side, dominert av frykt. Brida svøper oss i magien som ligger i det å oppdage hvem vi er gjennom våre valg, uten frykt for å gjøre feil.

1988 Santiago, en ung gjetergutt, forlater en dag hjorden sin på jakt etter sin mest dyrebare skatt. Han aner ingenting om hvilke eventyr som venter ham når han ser på universet. «Da jeg skrev Alkymisten prøvde jeg å forstå vår raison d’être. I stedet for å inngå en filosofisk overenskomst, bestemte jeg meg for å snakke med en gutt som fantes i sjelen min. Til min overraskelse bodde denne gutten også i millioner av mennesker verden rundt. Med denne boken ønsker jeg dele med leserne mine de spørsmål som gjør livet til et stort eventyr, nettopp fordi de ikke kan besvares.» Paulo Coelho

1987 Pilegrimsreisen er en dagbok over hovedpersonens pilegrimsvandring til Santiago de Compostela, om hans møte og kamp med lyset og mørket i seg selv. En kamp vi alle må utkjempe mot arrogansen, som vi bare kan møte med ydmykhet og ved å akseptere våre svakheter. «Santiago de Compostela er den spanske byen som er kjent som den internasjonale hovedstaden for pilegrimsreiser. Verken Petrus, læreren min, eller jeg vet at jeg denne ettermiddagen går skjebnen i møte, den jeg har drømt om og fornektet så mange ganger. Jeg går mot fortellingen om min egen gjenfødelse.» Først når du har overvunnet arrogansen, er det du selv som er herre over skrittene dine og veien din, dine drømmers arkitekt. For bestilling se bestillingskjema bak i magasinet.


© Philip Volsem

De «andre» bøkene av Paulo Coelho


Årsplanlegger

Oversatt til seksten språk og med et nytt tema hvert år. Temaet for 2019 er Veier. Disse årsplanleggerne samler flere sitater, ideer og tanker fra forfatterens bøker. De har blitt utgitt siden 2005 og er vakkert illustrert av den colombianske kunstneren Catalina Estrada.

Sitatbok

En vakker, tankevekkende samling av sitater om det evig aktuelle temaet kjærlighet, hentet fra bøkene til en av verdens mest populære forfattere. Kjærlighet inneholder inspirerende sitater fra kjente Coelho-titler som Elleve minutter, Valkyriene, Zahir og selvsagt også fra den internasjonale bestselgeren Alkymisten.

«Uten kjærligheten ville det ikke vært noen mening i menneskenes drømmer.» Paulo Coelho


En overskridende og visjonær forfatters livsløp På St. Bartolomeus’ dag 24. august 1947 ble det født en gutt i Rio de Janeiro, Brasil. Han lå ubevegelig i mors liv uten det minste tegn til å ville se dagens lys, og måtte tas med tang. Da legen varsomt trakk barnet frem, må han ha hørt en svak lyd, omtrent som når en blyant knekker. Det var det spinkle lille kravebenet som ga etter for trykket fra tangen. Men det gjorde jo ikke noe fra eller til, siden guttebarnet likevel var dødt, åpenbart kvalt av fostervannet som hadde beskyttet ham i mors liv i ni måneder. De sønderknuste foreldrene ba om at den dødfødte måtte få den siste olje. Noen prest fantes ikke, men en nonne var til stede da foreldrenes gråt fikk tilslutning av et lite hikst, nærmest en mjauing: gutten levde! Han var i koma, men i live. Fødselen hadde vært skjebnens første utfordring for Paulo Coelho, og han overlevde. Utdrag fra Paulo Coelho - ordenes alkymist av Fernando Morais

© Niels Akermann


1947

1950årene

Født Paulo Coelho ble født 24. august 1947, i Rio de Janeiro. Han er moden for alderen og begynner å snakke og gå tidligere enn det som er vanlig.

Hans første år I barndommen begynner han å fortelle og finne på historier på skolen, og vinner sine første priser for fortellinger og stiler. Til tross for dette skiller han seg ikke ut på skolen på noen spesiell måte i denne perioden.

Like før han begynner på en prestisjeskole, tilbringer han en sommer på en militærleir for å styrke kroppen og disiplinen. Som tolvåring begynner han å skrive dagbok der han nedtegner erfaringene og følelsene sine.

Han er en stor beundrer av den berømte, brasilianske forfatteren Jorge Amado, og som fjortenåring bestemmer Paulo seg for å bli en innflytelsesrik og berømt forfatter.


1960-

1970-

årene

årene

En vanskelig ungdomstid På grunn av den problematiske og opprørske personligheten hans, får foreldrene ham innlagt på psykiatrisk sykehus som syttenåring. Han blir utsatt for elektrosjokkterapi. I et forsøk på å få utløp for det litterære kallet sitt, begynner han jevnlig å skrive artikler om forskjellige temaer:

stoff, hallusinasjoner, esoteriske retninger og paranormale fenomener. Han lar seg rive med av sin kunstneriske side, blir tiltrukket av scenen og begynner å jobbe i teaterverdenen der han skriver, spiller og regisserer sine egne stykker.

En opprører på jakt etter sin egen vei Dette tiåret lever Paulo et intenst liv, fullstendig oppslukt av hippiefilosofien og -kulturen, som fører ham inn i en verden av stoff og opplevelser som får ham til å leve et liv på kanten og gi seg hen til all slags utskeielser.

I likhet med mange andre unge mennesker i begynnelsen av dette tiåret, drar han ut i verden med bare tjue dollar i lommen og ryggsekken, på en reise som tar ham til Mexico, Peru, Bolivia, Chile, og senere en busstur på tvers av hele Nord-Amerika.


Sakte, men sikkert distanserer han seg fra kristendommen og begynner å interessere seg for andre åndelige retninger. Han begynner å ta sine første skritt som forfatter når han samler sine mest skjellsettende erfaringer og får utgitt noen bøker.

Møtet med Raul Seixas, på den tiden et fremadstormende rockeikon i Brasil, som han starter Sociedade Alternativa med, gir ham fremgang og penger i musikkbransjen som låtskriver, produsent og senere som direktør i et plateselskap. Berømmelse og stoff fører Paulo til kanten av stupet.

Han blir betraktet som en samfunnsfiende av militærdiktaturet på grunn av tekstene sine, blir arrestert flere ganger (en gang blir han kidnappet midt på gaten) og sannsynligvis torturert på selve politistasjonen.

Etter å ha bodd sammen med forskjellige kvinner i frie forhold, og hoppet fra den ene elskerinnen til den neste i noen år, finner han til slutt kjærligheten med Christina Oiticica, som han nå er gift med og som er kvinnen i hans liv.


1988

1960årene

Forfatterens ferd mot sitt store verk Han sier opp jobben som direktør for plateselskapet Polygram for å reise rundt i Europa (fra Romania til Norge) sammen med Christina. I Tyskland besøker han konsentrasjonsleiren Dachau, der han har en visjon om en person som senere vil bli læremesteren hans i R.A.M.-ordenen.

Han følger læremesterens råd og bestemmer seg i en alder av trettini for å gå pilegrimsveien til Santiago de Compostela, der han får en åpenbaring. Etter oppholdet i Spania skriver han Pilegrimsreisen, en roman som forteller om opplevelsene på reisen langs den mystiske ruten til selvoppdagelse.

Alkymistens suksess Etter noen innledende vanskeligheter klarer han til slutt å få utgitt Alkymisten, hans mest særegne verk. Boken gjør ham verdensberømt og forvandler ham til et verdensomspennende litterært fenomen og en av vår tids mest leste og innflytelsesrike forfattere.


10 livsråd å ta med seg fra Alkymisten Alkymisten handler om en ung gjetergutt og hans reise gjennom Egypt. Romanen handler om å følge sin drøm og om åndelig søken. Boken fra 1988 er med 85 millioner solgte eksemplarer en av de mest solgte romanene i verden. Her er ti av de mest populære rådene å ta med seg fra boken.

4

Omfavn nåtiden

«Jeg lever verken i min fortid eller min fremtid. Jeg er bare interessert i nåtiden. Hvis du alltid kan konsentrere deg om nåtiden, blir du en lykkelig mann.»

5

Suksessen din har ringvirkninger

«Det er det alkymister gjør. De viser at når vi streber etter å bli bedre enn vi er, så blir også alt rundt oss bedre.»

6

Ta avgjørelser

«Når man tar en beslutning, dykker man virkelig inn i en sterk strøm som vil bære deg til steder du aldri har drømt om da du først tok avgjørelsen.»

(Hentet fra Paulo Coelhos blogg).

7 1

Frykt er en større hindring enn hindringen selv

«Fortell ditt hjerte at frykten for lidelse er verre enn lidelsen selv. Og at intet hjerte noen gang har lidd når det går på jakt etter sine drømmer, fordi hvert sekund av søket er et annet møte med Gud og med evigheten.»

2

«Jeg ser verden på det vilkåret at jeg ser hva som jeg vil skal skje, ikke hva som egentlig skjer.»

8

Fortsett å komme deg opp igjen

«Livets hemmelighet er å falle syv ganger og å stå opp åtte ganger.» Det som er sant vil alltid gjelde

«Hvis det man finner er rent, vil det aldri ødelegges. Og man kan alltid komme tilbake. Hvis det du hadde funnet, var bare et øyeblikk av lys, som en stjernes eksplosjon, fant du ingenting når du kom tilbake.»

3

Vær urealistisk

9

Fokuser på din egen reise

«Hvis noen ikke er hva andre vil at de skal være, blir de andre sinte. Alle synes å ha en klar idé om hvordan andre skal leve sitt liv, men ingen om hans eller hennes eget liv.»

Bryt ut av den monotone tilværelsen

«Når hver dag er den samme som den neste, er det fordi folk ikke klarer å gjenkjenne de gode tingene som skjer i deres liv hver dag når solen står opp.»

10

Ta alltid tak

«Det er bare en måte å lære på. Det er gjennom handling.»


Alkymisten har inspirert millioner av mennesker til å følge sine drømmer og å lytte til sitt hjerte

«Jeg elsker Alkymisten.»

Alkymisten er en av verdens mest solgte bøker.

«Alkymisten er en vakker bok om magi, drømmer og skatter vi leter etter overalt, men så finner utenfor vår egen dør.»

«... en vakker og berikende bok av Paulo Coelho. Han må ha engler ved sitt skrivebord.» Romerikes Blad

Madonna til Sonntag Aktuell

«Paulo Coelho er yndlingsforfatteren min.»

Stor og kjent fanskare

Oprah Winfrey

Coelho har en stor fanskare, og her er et knippe av hva hans mer celebre fans sier om ham og Alkymisten:

Märtha Louise

«Alkymisten forandret livet mitt. Det var først etter at jeg hadde lest boken at det gikk opp for meg hva alle menneskene rundt meg hadde gjort for at jeg skulle komme dit jeg er i dag.» Pharrell Williams


© Paul Macleod

Det at Paulo Coelho av Global Thought Leaders regnes som den nest mest innflytelsesrike stemmen i verden etter pave Frans, ville selvfølgelig innebære et stort ansvar for hvem som helst. Det er et bevis på at Paulo Coelho som merkevare strekker seg utover mennesket selv, som en følge av hans evne til å forme måten vi tenker på og makten han har til å spre og dele ideer som tydelig påvirker folks liv. Store ideer er det som kan bidra til å forandre verden. Verdiene han representerer kan også anvendes på andre områder i samfunnet, så det er naturlig at andre merkevarer som deler de samme verdiene oppsøker ham for å inngå partnerskap og samarbeid om alle slags tiltak.

Paulo Coelho oversatt til tall


+225 +427 millioner bøker solgt

29

utgitte bøker 20 romaner 6 samlinger 3 adapsjoner

film om livet hans Utgitt i

+170 land

+115 priser og utmerkelser

roman filmatisert

uker

på NYT Book Review Print Paperbackbestselgerlisten1

1018 versjoner av verkene hans

Ute Lemper lot seg inspirere av Paulo Coelhos tekster i Manuskriptet fra Accra til sangene på albumet

The 9 Secrets

Spionen

Første gang en Paulo

Coelho-roman er oversatt til frisisk Fredsambassadør for FN siden

2007

Oversatt til

81

autoriserte biografier

språk

70

dramatiseringer for teater

Medlem av Det brasilianske litterære akademi siden

2002 Guinness verdensrekord

som mest oversatte forfatter

Guinness verdensrekord for flest oversettelser av én enkelt tittel signert av forfatteren i én seanse

+300

artikler på Wikipedia om forfatteren og verkene hans

Ridder av Den franske æreslegionen

Den nest mest innflytelsesrike personen etter paven, ifølge Global Thought Leaders 2015, som er utgitt av Gottlieb Duttweiler Institute (GDI) og The World Post i samarbeid med Massachussetts Institute of Technology (MIT)


Den første forfatteren til å overgå papiret og lykkes i det digitale markedet samt i sosiale medier Internett har lært meg følgende: Ikke vær redd for å dele tankene dine. Ikke vær redd for å oppfordre andre til å sette ord på sine egne tanker.

© Sylvia Feudor

(Utdrag fra talen under bokmessen i Frankfurt i 2008)


+180 millioner mennesker nådd på FB

+3.5

+200K

millioner videovisninger på FB

likerklikk*

+28

+700K

millioner følgere på Facebook

sidevisninger*

1.6

15

millioner følgere på Twitter

millioner følgere på Instagram

+16

millioner mennesker engasjert av sideinnlegg*

* Gjennomsnittlige månedlige tall


Den sosialt engasjerte forfatterens andre prosjekter

© Reto Albertalli/phovea/Penguin Random House

Kanskje tanken om hva det betyr for meg å være engasjert i samfunnet, å gi verden tilbake litt av det jeg har vært så heldig å få, kan oppsummeres i dette lille utdraget fra talen jeg holdt under åpningsseremonien for Verdens økonomiske forum 21. juni 2003, ved Dødehavet: «En lysets ridder sitter ikke rolig i teltet sitt og betrakter det som skjer i verden; han tar imot hver eneste utfordring som om det var en mulighet til å forvandle seg selv og bidra til å forandre verden. Og når en lysets ridder blir gammel, kan han fortelle sine barn at han ble brakt til verden for å hjelpe sine medmennesker, ikke for å fordømme naboen.»


Paulo Coelho-instituttet Paulo Coelho-instituttet er en nonprofit-organisasjon som hovedsakelig finansieres av Paulo Coelhos royalties. Målet hans er å gi nødstilte barn mellom tre måneder og atten år muligheter gjennom utdannelse heller enn veldedighet, ved å bidra med økonomisk

støtte til skolen Solar Escola Meninos da Luz i PavãoPavãozinho-favelaen i Rio de Janeiro. Han begynte dette arbeidet i 1996 ved å hjelpe 80 barn, og har siden gitt utdannelse som har ledet mer enn 480 barn i året frem til universitetsstudier eller jobb.

Paulo Coelho og Christina Oiticicastiftelsen Stiftelsen som snart skal åpne i Genève – byen der forfatteren og hans kone har bodd de siste årene – skal romme et arkiv på 80 000 dokumenter og bilder av alle slag, så vel som et museum med Paulo Coelhos komplette verk digitalisert og utallige objekter knyttet til forfatterens liv og virke. Stiftelsen, som holder til på mer enn 180 kvadratmeter i første etasje av et boligbygg i Genève, skal også huse temautstillinger og vil være referansepunktet for alle tilhengerne av ideene og livsfilosofien hans. Lokalene skal også romme en permanent utstilling av kona Christina Oiticicas arbeider.


© Sylvia Feudor

Lovord om Paulo Coelhos verk


(Svar på Hva er den siste virkelig gode boken du har lest?) «Alkymisten av Paulo Coelho. Jeg liker den fordi den er inspirerende og full av håp. Den forteller historien om en gutt som legger ut på en reise for å finne en skatt, men som lærer noe underveis på hver eneste del av reisen og av alle han treffer. Til slutt finner han skatten sin på et veldig interessant sted. Historien hans forteller at du bør tro på deg selv og fortsette reisen din.» Malala Yousafzai Nobels fredspris 2014

«Mr. Coelhos talent som forfatter, og den enestående evnen han har til å berøre menneskers liv på tvers av grenser og kulturer, gjør ham til en viktig budbringer.»

Ban Ki-Moon FNs generalsekretær

«Vi tror på ordene til Paulo Coelho, en av deres mest berømte forfattere: – Med vår kjærlighets kraft og vår vilje kan vi endre vår egen skjebne og også mange andres.» Barack Obama USAs 44. president

«I Alkymisten, som er yndlingsboken min, snakker Paulo Coelho om hele universet, at alt sammen rommes av et sandkorn. Jeg har sagt det samme i flere år, og nå begynner det virkelig å gå opp for meg. Mitt eget sandkorn har vært fortellingen. De kommende ti årene vil jeg være på topp når det gjelder å fornye meg som filmskaper og også som menneske.»

Will Smith skuespiller


«Jeg liker Coelhos siste roman, Veronika vil dø. Den rørte meg virkelig.»

Umberto Eco forfatter

‹Paulo Coelho kjenner hemmeligheten bak litteraturens alkymi.»

«Den boken lærte meg at jeg alltid skal velge min egen vei i livet. Jeg prøver å gjøre min egen fortelling så fullstendig som mulig, å møte utfordringene som ligger foran meg. Og jeg tror fullt og fast på at jeg gjør en bedre jobb som fotballtrener dersom jeg vier meg fullstendig til det.» Manuel Pellegrini fotballtrener og manager

«Han er en av mine desiderte favoritter.»

Kenzaburö Öe Nobels litteraturpris

«Alkymisten åpnet vinduet i sjelen min på vidt gap! Jeg prøver å holde det åpent hele tiden, men når jeg føler at det er i ferd med å lukkes, går jeg tilbake til Alkymisten , så får jeg puste igjen.» Kayo artist, Sverige

Sissel Kyrkjebø

«Alkymisten, av Paulo Coelho, er en genial, magisk bok som snur livet ditt opp ned og som fortsatt overvelder meg med lærdommen sin. Jeg har aldri noen gang kommet over en bok som så konsekvent har fått meg til å lese et avsnitt som har rørt og endret meg sånn at jeg bare måtte legge fra meg boken for å tenke over det jeg nettopp hadde lært. Det er et stort verk.» Neil Patrick Harris skuespiller


FOR MER INFORMASJON OG BESTILLING GÅ INN PÅ BAZARFORLAG.NO. TITTEL

ISBN-NR.

Hippie

*på lager 17.09.2018

IB

PRIS

9788202598181 379,00

Veier, årsplanlegger* IB 9788202576905 299,00 Kjærlighet IB 9788280873279 299,00 Alkymisten IB 9788280877406 199,00 Alef

Pocket 9788280875426 149,00

Alkymisten

Pocket

9788280874467 149,00

Brida

Pocket

9788280874535 149,00

Djevelen og frøken Prym

Pocket

9788280874498 149,00

Elleve minutter

Pocket

9788280874412 149,00

Heksen fra Portobello

Pocket

9788280874528 149,00

Håndbok for lysets krigere

Pocket

9788280874504 149,00

Manuskriptet fra Accra

Pocket

9788280876126 149,00

Pilegrimsreisen

Pocket

9788280874603 149,00

Seierherren står alene

Pocket

9788280874542 149,00

Spionen

Pocket

9788280878038 149,00

Utroskap

Pocket

9788280877000 149,00

Valkyriene

Pocket

9788280874559 149,00

Ved elven Piedra satt jeg og gråt

Pocket

9788280874474 149,00

Veronika vil dø

Pocket

9788280874481 149,00

Zahir

Pocket

9788280874511 149,00

FOR BOKHANDEL TA KONTAKT PÅ TELEFON: 21 61 65 00 E-POST: POST@BAZARFORLAG.NO

KONKURRANSE: Send inn ditt Coelho favorittsitat og bli med i trekningen av det kule Hippienettet og et eks av Alkymisten. Send til post@bazarforlag innen 1. oktober. To heldige vinnere blir trukket.


Kontakt Bazar Forlag post@bazarforlag.no www.bazarforlag.no Telefon: 21 61 65 00 Adresse: Akersg. 47-49, 0180 Oslo

ISBN 978-82-02-61055-5

Bli kjent med den uventede mannen bak forfatteren alle kjenner

Profile for Bazar Forlag AS Norway

Paulo Coelho 2018  

Lær alt om Paulo Coelho

Paulo Coelho 2018  

Lær alt om Paulo Coelho

Advertisement