Page 4

NYHETER ROMAN

En tsjekkisk sjakkspiller Et hus i Barcelona En plan om å kidnappe Lionel Messi Sanne Bjerg Feiltakelsenes bok Oversatt av Arve Torkelsen Originaltittel: Fejltagelsernes bog 379,- | Innb., 458 sider | ISBN 978-82-02-56814-6 Ebok ISBN 978-82-02-59849-5 Utkommer: september

«Kaleidoskopisk roman om beboerne i en leiegård i Barcelona. Den fine og underholdende fortellingen handler om å leve livet, men også om fotball, sjakk og feiltakelser.»

Tsjekkiske Vaclav Krakowiak driver et agentur i Barcelona,

LITTERATURSIDEN.DK

med sine naboer i El Paral·lel, men holder seg ellers mest

«… et storverk som kan bli en kultklassiker [...] Boken ligner absolutt ingen andre romaner på dansk [...] En særdeles helstøpt og berikende leseopplevelse som kan anbefales på det varmeste.» INFORMATION

«Sanne Bjergs karakterer er elskelige, fargerike og som tatt ut av en spansk film av Almodóvar, og leseren aner en forkjærlighet for å fremskrive kaotiske og humoristiske scenarier. Romanen er velskrevet og må … være en gave til enhver litterær Barça-fan.»

der han tilbyr folk hjelp til å løse problemer og ta riktige beslutninger. Vaclav er en gammel sjakkmester, og ser livet som et sjakkspill. Nøye analyser og beregninger av neste trekk ligger bak alt han foretar seg. Han er på hils for seg selv. En dag blir han oppsøkt av den unge meksikaneren Leo, som er til forveksling lik Lionel Messi. Han ber om Vaclavs hjelp til å bli spiller på FC Barcelona. Før Vaclav vet ordet av det, er han viklet inn i en kjede av begivenheter. De vil for alltid endre livet for Vaclav, men også for Vaclavs naboer i El Paral·lel. En varm og fargerik historie om å våge å kaste seg ut i livet selv om man risikerer å gjøre feil og tape ansikt.

KRISTELIGT DAGBLAD

Danske SANNE BJERG har jobbet som dramatiker, teaterleder og librettist. Hun er også bildekunstner. I 1987 debuterte hun med romanen Papapya-passionen.

4

Profile for Bazar Forlag AS Norway

Bazar Forlag Høstkatalog 2019  

Bazar Forlag Høstkatalog 2019  

Advertisement