Page 1

OPEN DAG 2013 e

1 april 2 Paasdag Veel leuke activiteiten

e d s en d j i g T a D n e p O l vee ties ac s g in t r o k

Verkeersschool Hoek Bouma De grootste rijopleider voor Noord-Holland Ruim 52 jaar timmert Verkeersschool Hoek Bouma al aan de weg. Met veel succes, want Hoek Bouma is een gedegen, professionele verkeersschool, waar talloze mensen uit de regio goed voorbereid de weg opstuurd worden.

Kom naar onze Open Dag! 2e paasdag (maandag 1 april van 11.00 uur - 16.00 uur) Kom alles te weten over onze verkeersopleidingen. Proefritten in: auto, automaat, auto-aanhangwagen, motor, bromfiets, buggy, vrachtwagen, trekkeroplegger, bus of LZV. Test de simulator, heftruck of reachtruck en uw theoriekennis. Doe mee aan de Hoek Bouma Open Dag Actie:

Win een iPad mini! Like onze pagina en deel het bericht

In het moderne pand aan de Wieder biedt Verkeersschool Hoek Bouma zijn diensten aan. En dat zijn er nogal wat. ‘Naast rijlessen voor motor, auto, vrachtwagen, aanhanger, bus en bromfiets verzorgen wij een complete chauffeursopleiding met alle bijbehorende vereiste papieren die je kunt bedenken. Ook leiden wij mensen op tot vakkundige medewerkers logistiek. Dat houdt in stuurmanskunst op onder meer de heftruck, reachtruck, elektrische pallettruck en hoogbouwtruck,’ aldus Peter Bouma, die vanaf 1993 als derde generatie aan het roer staat van Verkeersschool Hoek Bouma. Supermodern Verkeersschool Hoek Bouma beschikt hikt over een supermoderne bedrijfsruimte waarmee arme ee alle diensten aangeboden worden. Peter eter Bouma licht toe: ‘We beschikken hier over drie theorielokalen, een motor-oefencentrum, een logistiek opleidingscentrum en een simulator die situaties op de weg weergeeft.’

Verkeersschool Hoek Bouma Wieder 29 1648 GA De Goorn

Bij 1000 likes verloten we een iPad mini 16GB! Kijk ook op www.hoekbouma.nl of facebook.com/verkeersschool.hoekbouma

Postadres: Postbus 59, 1633 ZH Avenhorn

Eigen terrein Rondom het gebouw kunnen aankomende motorrijders en bromfietsers de diverse bijzondere verrichtingen oefenen. Zo hoeven de motorrij-instructeurs geen, in de West-Friese contreien, afgelegen parkeerplaatsen meer op te zoeken. Met de enorme lap asfalt inclusief ruime parkeergelegenheid lijkt het terrein van Verkeersschool Hoek Bouma al behoorlijk op de openbare weg. Zo kunnen de leerlingen alvast een beetje wennen aan het echte werk. Daarnaast biedt Verkeersschool Hoek Bouma ook nog opleidingen voor C1/D1, A1/A2, Taxi, LZV, Nascholingscursussen g code 95.

www.hoekbouma.nl E : info@hoekbouma.nl info@hoekbouma nl T : 0229-541837 F : 0229-543828


Speel op safe bij 3 sterren BOVAG-rijschool Hoek Bouma Van je rijbewijs heb je een leven lang plezier. Maar rijlessen zijn een forse investering. Dus is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Bij een BOVAG-rijschool krijg je die zekerheid. BOVAG-rijscholen moeten voldoen aan een strenge gedragscode. Die schrijft onder meer voor dat de instructeurs hun deskundigheid op peil houden. En dat de lesauto’s altijd goed onderhouden zijn. Je krijgt een duidelijke lesovereenkomst. Vorderingen worden netjes bijgehouden. Bovendien krijg je bij BOVAG ook echt een uur les, een uur is dus echt een uur. En dan is er nog het BOVAG Garantiefonds Rijscholen. Dit fonds garandeert dat je vooruit betaalde lessen altijd krijgt. Wat er ook gebeurt. Zo ben je er zeker van dat je goed leert autorijden. Zonder zorgen eromheen. Verkeerschool Hoek Bouma is ook bij BOVAG aangesloten, dus je hebt nu alleen nog de keuze welke opleiding je kiest.

2toDrive: dé kans om voor je 18e je rijbewijs te halen! Op 1 november 2011 is het experiment ‘2toDrive’ gestart. Jij kunt daardoor nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kun je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jou zelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen. Alleen jongeren die op of na de startdatum 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Was jij al 17 op het moment dat 2toDrive van start ging? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen, maar vanaf je 18e het praktijkexamen afleggen. In het kort: • Ben jij 16 jaar? Dan mag je al een theorie-cursus volgen bij een rijschool. • Op je 16e verjaardag kun je theorieexamen doen. • Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. • Als je 17 jaar bent geworden mag je praktijkexamen doen.

• Heb je je rijbewijs gehaald? Dan mag je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach. • Zodra je 18 bent mag je zelfstandig de weg op. Voordelen van 2toDrive: • Je doet voor je 18e al heel veel rijervaring op. • In andere landen heeft 2toDrive tot wel 30% minder ongevallen geleid. • Je mag maximaal 5 coaches kiezen die op je begeleiderspas komen te staan. • Hoe jonger je bent, hoe sneller je leert. • Je vrienden mogen ook met jou en je coach mee in de auto.

De nieuwe trekkers Man V8 en Actros Euro 6. Deze trekker opleggers kunnen ook worden ingezet voor nascholing code 95 HNR, schadepreventie of voor je vrachtwagen-aanhangwagen Rijbewijs.

ook g a D n e p O Tijdens de ....... . . . . . . . . . . . een mbi’s o c e z e d je in d n o r f e o r p

GRATIS

Nu in 10 dagen je rijbewijs! Geef je op tijdens de Open Dag en ga voor de korting 45 uur les inclusief simulator normaal € 2045,nu tijdens de Open Dag

, 0 180


Voor C1/D1 kleine vrachtwagen, autobus of camperrijbewijs kom je naar Hoek Bouma. Vrachtwagen rijbewijs C1 Je wilt je vrachtautorijbewijs halen maar gaat niet als chauffeur aan het werk, of ben je van plan bijvoorbeeld een grote camper aan te schaffen met een gewicht boven de 3500 kg? Dan is een vrachtwagen wagen rijbewijs noodzakelijk. Voor deze eze rijlessen hebben wij speciaal

een kleinere vrachtwagen met 6 versnellingen. Bus rijbewijs D1 Dit is het nieuwe busrijbewijs om met maximaal 16 personen te mogen rijden. Je lest dan in een kleinere bus en doet daar ook examen in.

Ook voor motor A1/A2/A is Hoek Bouma het adres.

Richtlijn verplichte nascholing

vakbekwaamheid De nascholing voor beroepschauffeurs is in 2009 in werking getreden voor chauffeurs goederenvervoer. Deze verplichting komt voort uit Europese wetgeving en geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU. De nascholing bestaat uit 35 uur. Ook chauffeurs die al in het bezit zijn van een onbeperkt geldig chauffeursdiploma krijgen te maken met een beperking van de geldigheid. De nascholingsweek van Verkeersschool Hoek Bouma bestaat uit: Introductie digitale tachograaf, communicatieve vaardigheden, HNR, heftruck en ladingszekering.

Bent u al als beroepschauffeur werkzaam? Iedereen die voor 10 september 2008 in het bezit is van het busrijbewijs, heeft zeven jaar (van september 2008 tot september 2015) de tijd om de eerste 35 uur nascholing te volgen. En iedereen die voor 10 september 2009 in het bezit is van het vrachtwagen-

rijbewijs, moet de eerste 35 uur nascholing ook binnen zeven jaar volgen; tussen september 2009 en september 2016. Daarna moeten de chauffeurs hun vakbekwaamheid iedere vijf jaar verlengen, steeds door het volgen van 35 uur nascholing. Het CCV adviseert chauffeurs om jaarlijks een deel van de nascholing te volgen en niet alle nascholing op het laatste moment te plannen. Als iedereen tot het laatste moment wacht, zou er een capaciteitstekort bij de opleidingen kunnen ontstaan, waardoor chauffeurs hun vakbekwaamheid niet tijdig kunnen verlengen. Bent u een nieuwe chauffeur? Iedereen die sinds 10 september 2008 (bus) of 1 maart 2009 (vrachtauto) geslaagd is of slaagt voor zijn vakbekwaamheid krijgt vijf jaar de tijd om zijn vakbekwaamheid te verlengen. Dit doet de chauffeur door het volgen van de 35 uur nascholing. Kijk op www.hoekbouma.nl voor het cursusoverzicht.

Nu in 1 week of per d ag

In 2013 vaste w eken code 95 de hele we van 8 ap ril, 6 me ek i, 10 juni, 8 juli, 16 sep, 14 okt, 1 8 nov, 1 6 dec.


Onze rijopleidingen A1/A2

e d p o s g n a l m o K n e e e o d n e g Open Da

s e fl e o r p S I GRAT an in één v n e g i u t r e o v e z n o

www.hoekbouma.nl verkeersschool.hoekbouma

hoekbouma.hyves.nl/

hoekbouma

VANAF014 2

CODE 95

Zo bereikt u ons

Faalangstlessen ADR ie

W

Bed rij Vre vente dem rre ake in r

r de

TAXI

Verkeersschool Hoek Bouma Wieder 29 1648 GA De Goorn

Opfrislessen

www.hoekbouma.nl E : info@hoekbouma.nl T : 0229-541837 F : 0229-543828

Theoriecusus A, AM, B ak

en ker ema Vred oorn De G hout Berk aard ugow Heerh

Nascholing

Br

A7 3

N24

Hoorn Amsterdam Leeuwarden aa

Al

km

r ake dem Vre rn Goo De ut d kho aar Ber gow rhu Hee

r

43

N2

Verkeersschool Hoek Bouma krant  

Informatie over de verkeersopleidingen van Hoek Bouma.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you