Page 1

BMW X

www.bmw.no

DEN NYE BMW X .

ET LIV FULLT AV MULIGHETER. BMW EfficientDynamics

Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.

Ren kjøreglede


ELSKER FRIHET, AKKURAT SOM DU. Uforglemmelige opplevelser er med på å forme livet ditt. Det er kun fantasien som setter grenser. Du kjører mot nye mål, tar gjerne en avstikker utenfor allfarvei eller tar en langhelg sammen med venner. Takket være de fl eksible løsningene og den imponerende dynamikken lar den nye BMW X deg utnytte de mulighetene som byr seg.


Innledning

SPONTAN KJØREGLEDE. Det moderne livet byr på mange muligheter. Pulserende storbyer og fascinerende landskap legger til rette for alle typer aktiviteter. Det er opp til deg å gripe mulighetene som byr seg og sette ideene dine ut i livet – gjerne med den nye BMW X . Dette er en perfekt bil for alle med livslyst og energi. Bilen har et karakteristisk utseende og imponerer med funksjonelle løsninger og moderne teknologi som BMW EfficientDynamics og BMW ConnectedDrive. Dette gjør den til en perfekt følgesvenn for utendørs aktiviteter, og til en svært ettertraktet Sports Activity Vehicle.

Den nye BMW X

Teknikk

Utstyr

Oversikt

EN BIL MED X ANTALL MULIGHETER.

UTVIKLET FOR MER SPONTANITET.

LIKE INDIVIDUELT SOM DINE ØNSKER.

OVERSIKT OVER ALLE VALGMULIGHETENE.

 

Utvendig design og BMW Lines Gi gass.

 

 

BMW X

 

Utstyrstabeller

 

Kjøredynamikk Eventyrlysten er inkludert.

Dobbel kjøreglede TwinPower turbomotoren i den nye BMW X xDrive  d.

 

BMW xLine

 

 

 

BMW Sport Line

Tekniske data og informasjon om drivstofforbruk og CO -utslipp

 

To proffer i snøen Reportasje om Roman Rohrmoser.

BMW ConnectedDrive Hold kontakten med omverdenen.

 

M sportspakke

 

BMW service og BMWs verden Eksklusive tilbud for BMW-kunder.

 

Innvendig design Fascinerende detaljer.

 

Farger, setetrekk og interiørlister

 

Indre verdier med en naturlig stil Innvendig design og BMW Lines.

 

BMW TwinPower turbomotorer Maksimale ytelser og minimalt forbruk.

 

Standard-/ekstrautstyr

 

BMW Originaltilbehør

 

Innovasjoner Tenker for deg, slik at du kan tenke på viktigere ting

 

Chassis og sikkerhet Innovative systemer for økt kjøreglede.

Den leveres for første gang i to utstyrsversjoner, nemlig BMW xLine og BMW Sport Line. Begge versjonene utmerker seg med førsteklasses materialer, perfekt tilpassede fargenyanser og flotte detaljer. Du kan også velge ekstrautstyr etter din egen smak. Slik får du en bil som er like individuell som du er – den nye BMW X .

 

BMW Effi cientDynamics Teknologipakke for redusert forbruk og økt kjøreglede.

www.bmw.no

www.bmw.no/byggdinbmw

www.bmw.no/X

BMW X xDrive  d som er avbildet, har følgende utstyr: Motor: Effekt: Felger: Lakkfarge: Setetrekk:

 -sylindret BMW TwinPower Turbo dieselmotor    hk   " lettmetallfelger Y-eke    Valenciaoransje metallic Nevadaskinn i fargen oyster med kantbånd i oransje/sort Interiørlister: Fineline Bay i matt edeltre

04 05 Innhold

www.bmw.no/x


GI GASS.

Hver dag har sin sjarm. Med den nye BMW X , den kompakte Sports Activity Vehicle (SAV) fra BMW, kan du la deg sjarmere igjen og igjen. Takket være bilens elegante design og fl eksible løsninger følger den deg i hverdagen med imponerende dynamikk til alle mål. Den nye BMW X er en bil som er med på alt. Den er svært fl eksibel og med på alle eventyr. Den har kompakte mål, noe som gjør den perfekt for bykjøring. Samtidig har den god plass i kupeen, og passer derfor utmerket enten du skal på jobb, ut på shopping eller på helgetur med venner. Den nye BMW X er en spenstig allrounder som er med deg fra morgen til kveld, og som gjør livet enda mer fascinerende.

06 07 Design


TAR GATENE MED STORM. Det spiller ingen rolle hvilken bydel du kjører gjennom. Den nye BMW X tiltrekker seg uansett oppmerksomhet med sine markante former. Ingen tvil om at dette er en bil med personlighet.

Den nye BMW X er både atletisk og elegant. Stigende sidelinjer, lang akselavstand og korte overheng danner den dynamiske formen som er typisk for BMW. De karakteristiske SAV-proporsjonene imponerer, mens nye støt fangere i bilens farge gir et eksklusivt preg. Elementer på sideskjørtene og støtfanger foran og bak understreker bilens energifylte personlighet. Også den innovative lysdesignen imponerer. BMWs typiske doble, runde frontlykter (som også kan leveres som xenonlykter med frittstående, hvite parkeringslysringer), markeringslys med lysdioder samt spennende elementer i kromdekor danner sammen med de runde tåkelysene en uttrykksfull front. Ekstra blinklys er integrert i sidespeilene. De L-formede baklyktene med diodelysledere gjør bilen lett gjenkjennelig som en typisk BMW også i mørket. Ønsker du å tilpasse den nye BMW X enda mer til dine individuelle ønsker, kan du velge en av utstyrsversjonene. xLine omfatter blant annet støtfanger med lakkerte deksler foran og bak samt en matt sølvfarget kant i luftinntakene. Dette gir den nye BMW X et enda mer uttrykksfullt ansikt og gir fronten et markant preg.

08 09 Design


Design er ofte et spørsmål om smak. Men det er også et spørsmål om type. Den nye BMW X leveres derfor i to individuelle versjoner, én som er kraftfull og elegant og én som er sportslig og dynamisk. Sett fra siden er den nye BMW X et typisk medlem av X-familien. Den lange fronten, den tilbaketrukne kupeen og den lett skrånende bakruten danner en elegant silhuett. xLine tilføyer dessuten fl ere karakteristiske SAV-elementer, som   "lettmetallfelger med markante Y-eker, sideskjørt i matt sølvfarge og innvendig utstyr i harmoniske farger. Sport Line har et mer dynamisk uttrykk med eksklusive   " tofargede felger, detaljer i høyglanset sort og kontrastfarger i kupeen. 10 11 Design

SAMME FORM, ULIK STIL.


EVENTYRLYSTEN ER INKLUDERT. 12 13 Kjøredynamikk

Den nye BMW X tar seg frem på nesten alle tenkelige og utenkelige steder. Den har imponerende dynamiske og smidige kjøreegenskaper også utenom allfarvei.

Gir du den nye BMW X frie tøyler, avslører den raskt hele sitt kraftpotensial. Det spiller ingen rolle hvilken av de   motor- og girkassekombinasjonene du foretrekker. De overbeviser alle med fremragende kraftutfoldelse, enestående kjøredynamikk og høy effektivitet. Spesielt den nye BMW X xDrive  d imponerer. I likhet med alle modellene som er utstyrt med det intelligente fi rehjulsdriftsystemet xDrive, fordeler den drivkreftene variabelt på begge aksler og mestrer selv de vanskeligste kjøreforhold uten problemer. Veigrepet blir bedre til og med når du kjører på sand. Velger du sDrive bakhjulsdrift (standard) er du også sikret smidig og lett manøvrering av bilen.


De færreste som står på ski, vet hvor bratt en   -graders fjellside ser ut ovenfra. "De fl este forbinder   grader med halvparten av en rett vinkel. Men sett ovenfra ser det helt annerledes ut. Da går det ganske enkelt loddrett ned. Da blir til og med proffene litt skeptiske." Roman Rohrmoser er profesjonell frikjører og har   -graders fjellsider som sin arbeidsplass. Han har kjørt ski siden han var to år gammel. I tenårene var han en fremgangsrik slalåmkjører, og nå har han drevet med frikjøring i over   år. Han er også medlem av K Backside Adventure Team.   -åringen har etterlatt seg skispor i de bratteste snøkledde fjellsidene fra Alaska til Chile. Sannsynligvis som den første i noen av dem. Det er helt utrolig hva Roman Rohrmoser gjør på vei de bratte fjellsidene. Han hopper over tårnhøye steinblokker, ofte legger han inn saltoer og roterer rundt sin egen akse i hoppene, før har fortsetter ned fjennsiden. Med twintipskiene sine kan han til og med lande og kjøre videre baklengs.

TO PROFFER I SNØEN

Ekstremskikjøreren Roman Rohrmoser fra Zillertal er alltid på jakt etter nysnø og urørte fjellsider. BMW X følger ham gjennom vinteren. 14 15 Design

Østerrikeren Roman Rohrmoser er en av verdens beste frikjørere og dessuten medlem av K Backside Adventure Team. Når han leter etter de beste fjellsidene for frikjøring, bruker han BMW X . Han var også med på å utvikle skimodellen Top K . Denne er også laget i et begrenset opplag med BMW M design.

Det høres kanskje ut som slapstick, men det er frikjøring på høyeste nivå. For den som ser på, ser alt veldig enkelt ut – vektløs og lekende glir han gjennom de hvite massene. Men i virkeligheten er det et resultat av hard trening og mye mot. "Under innspillinger har vi ofte skiene på fra morgen til kveld, og da er kondisjon, konsentrasjon og styrke alfa og omega." Roman Rohrmoser lever av hobbyen sin. Han er frikjører på heltid og utfører nervepirrende stunts for fi lm og foto. Han arbeider sammen med de beste actionfi lmteamene i verden. Når de skal gjøre opptak i avsidesliggende områder, bruker de ofte helikopter. På perfekte dager med puddersnø og blå himmel kan de ikke kaste bort tiden med å klatre opp lange fjellsider. Da gjelder det å få så mange opptak som mulig. Roman tilbringer også gjerne tid i hjemtraktene i Tyrol og i Alpene. Alltid på jakt etter nysnø og optimale forhold, bruker han BMW X når han tar turen til St. Moritz, Courmayeur eller Livigno. I fjor tilbakela han  .   mil, blant annet på en roadtrip for BMW TV. For ham som fjellmenneske og frikjører er BMW X en perfekt bil. Det intelligente fi rehjulsdriftsystemet xDrive har til tross for snø og is brakt ham opp på alle fjell. Takket være nedfellbare seter og skipose har han god plass til bagasje, også når han skal på lengre turer sammen med venner. Roman synes ofte det er synd at han må ta helikopteret de siste meterne til toppen, i stedet for BMW X .

Du fi nner mer informasjon og videoer på www.bmw-xdrive-guide.com


FASCINERENDE DETALJER.

Designerne tok utgangspunkt i passasjerenes behov da de utformet kupeen til den nye BMW X . Resultatet er førsteklasses utførelse, innbydende overfl ater og kunstferdig integrering av eksklusive metalldetaljer. Denne helheten setter setter ny standard og hever den innvendige designen til et nivå som tilfredsstiller svært høye krav. Den nye BMW X har en kupé som er eksklusiv ned til minste detalj. Førsteklasses materialer i perfekt utførelse, kvalitet til å ta og føle på og perfekt tilpassede farger berører alle sanser. Deksler og luftdyser i høyglanset sort understreker den stilfulle designen. Det samme gjør den elegante dekoren på velgerspaken og koppholderen i midtkonsollen. Sidelommene i fordørene har god plass for oppbevaring. Suveren kvalitet så langt øyet rekker. Førerplassen er oversiktlig og svakt vinklet mot føreren. Dette gjør det enda enklere å betjene funksjoner som klimaautomatikken og favorittastene.

16 17 Med føreren i sentrum

Førerplassen imponerer med sin klare design og byr dessuten på god plass for fører og sidepassasjer. I tillegg er den nye midtkonsollen og alle viktige betjeningselementer ergonomisk plassert innen førerens rekkevidde. Blant annet Navigasjonssystem Professional (ekstrautstyr) med høyoppløselig  , " fargeskjerm, klimaautomatikken og iDrive-multikontrollen. Med sistnevnte kan du betjene mange medie- og radiofunksjoner samt mobiltelefon og navigasjonssystem på en intuitiv måte. Ved hjelp av et grensesnitt for USB/lydsystem (ekstrautstyr) kan du lagre MP fi lene dine på harddisken som er integrert i Navigasjonssystem Professional. Så er det opp til deg å sette sammen spillelister for kjøreturen. I tillegg til det høye komfortnivået, imponerer kupeen også når det gjelder sikkerhet. Rent konkret betyr dette at passasjerene beskyttes av seks kollisjonsputer som leveres som standard og en ekstremt stiv kupé med defi nerte deformasjonssoner som gir høy sikkerhet. I Euro NCAP kollisjonstesten ble BMW X tildelt fem stjerner. I testen for fotgjengerbeskyttelse fi kk den beste karakter.


Tar du impulsive avgjørelser, trenger du en bil som er med på leken. Den nye BMW X kombinerer smarte funksjoner med mange oppbevaringsmuligheter og et fl eksibelt bagasjerom. Den er med andre ord like impulsiv som deg.

Noen ganger får du lyst til å gjøre noe helt annet, og da er det en fordel å ha en bil som er like tilpasningsdyktig som du er. Bakseteryggen kan deles i forholdet   :  :  , og justeres separat på hver plass. Den sørger for tilstrekkelig plass enten du skal ha med deg fi re personer eller fem kofferter. Drikkefl asker kan du legge i dørlommene, og kopper og glass får plass i koppholderne i midtkonsollen. Alt dette gjør den nye BMW X til en svært funksjonell bil som er med på det meste.

Den intelligente delingen av bakseteryggen på   :  :  åpner for mange muligheter. Når den midtre delen er slått ned, kan du skyve inn lange, smale gjenstander, og du har fremdeles to fullverdige sitteplasser i baksetet. Baksetepassasjerene kan dessuten glede seg over lyset som kommer inn gjennom panoramataket i glass (ekstrautstyr).

18 19 Fleksibilitet

TILPASSER SEG DET MESTE.


MED HELE VERDEN I BAGASJEN. Bagasjerommet har mange variasjonsmuligheter slik at du kan tilpasse det avhengig av hvor mye plass du trenger. Seteryggen som kan deles i forholdet   :  :  , kan også justeres separat på hver plass med inntil   grader i   trinn.

I normalstilling er det komfortabel plass til fem personer i X . Når seteryggvinkelen i baksetet er   grader, er det plass til to store kofferter eller fem bruskasser i bagasjerommet (bagasjeromsvolum inntil    liter).

Komfortstilling med en seteryggvinkel på   grader gir en avslappet sittestilling i baksetet. Når du har behov for å ha med mye bagasje, kan setetryggene settes nesten loddrett (cargostilling med en vinkel på  grad).

Du kan også kombinere komfort- og cargostilling, med store, lange gjenstander på den ene siden. På den andre siden er det behagelig sitteplass til en person med plass til bagasjen bak setet i bagasjerommet. uten at du må leggge ned noen av seteryggene. Når hele bakseteryggen En aktiv tilværelse krever god plass. Det har den nye BMW X mye av. Bakseteryggen er delt i forholdet   :  :  og kan justeres separat i ti trinn er lagt ned, øker bagasjeromsvolumet til  .   liter slik at du har plass til alt fra  til   grader. Dermed kan bagasjeromsvolumet økes til inntil    liter som er moro.

20 21 God plass


En naturlig stil med xLine Den høye sittestillingen og fi rehjulsdriften xDrive (ekstrautstyr) gjør BMW X til den perfekte følgesvenn for deg med en aktiv livsstil. Den nye xLine matcher denne stilen, blant annet med interiørlister i matt tre og setetrekk i lyst skinn.

En funksjonell og estetisk kupé kjennetegnes av enkel betjening, god kvalitet og fl ott design. BMW har i mange år vært blant innovatørene innen ergonomi. Det var BMW som var først ute med midtkonsollen som vender mot føreren, iDrive-systemet med én knapp som reduserte antallet brytere betraktelig og favorittastene for hyppig brukte funksjoner. Og BMWs ingeniører arbeider kontinuerlig med å videreutvikle funksjonene og forsker samtidig på ny teknologi som gjør betjeningen enda enklere. Materialene i kupeen gjennomgår dessuten en enkel, men likevel effektiv test: Når materialet berøres, skal det kjennes ut akkurat slik som det ser ut. Skinn skal være behagelig å ta på, og tre skal være varmt. Brytere og spaker er utformet slik at de er behagelige å berøre. I tillegg til selve designen, vurderer vi også kombinasjonen av farger og materialer. Passer de til denne bilen og gjenspeiler de internasjonale designtrender? Tilsvarer de en tysk premiumbils stil og tradisjon? BMW X regnes som kompaktklassens første premium-SAV (Sports Activity Vehicle) og den nye innvendige designen anses som både trendsettende og typisk BMW. BMW X setter

INDRE VERDIER OG EN NATURLIG STIL

Kupeen i den nye BMW X overbeviser fra første øyeblikk. Førsteklasses materialer, fremragende utførelse og to individuelle utstyrsversjoner sørger for en stilfull atmosfære.

ny standard med nye materialer, tidsriktige farger og spennende detaljer. BMWs interiørdesignere har blant annet utviklet en ny midtkonsoll som er enda mer førerorientert. Dette gjør at føreren kan betjene viktige funksjoner raskere og sikrere. Den nye BMW X leveres også for første gang med to utstyrsversjoner som understreker bilens mest fremtredende karaktertrekk. Sport Line og xLine fremhever bilens ytre på hver sin måte og setter også preg på den innvendige designen. Sport Line omfatter blant annet dekorlister i høyglanset sort og korallrødt nevadaskinn med gråsorte kantbånd som forsterker det spenstige utseendet til BMW X . Denne utstyrsversjonen er blant annet inspirert av BMWs lange tradisjoner innen motorsporten. Her gjelder nemlig fargekombinasjonen rød/sort som vinnerfargen. BMW xLine er utviklet med tanke på mennesker som fører en aktiv livsstil. Denne utstyrsversjonen preges av rolige kombinasjoner av ulike jordfarger på setetrekkene samt dekorlister i matt tre med åpne porer som fremhever bilens naturlige og gjennomførte stil. I likhet med BMW Sport Line fi nner du også her skinnseter (ekstrautstyr) med

kantbånd i kontrastfarge i seteryggen. Uansett hva slags utstyr eller hvilken BMW Line du velger, får du en perfekt kombinasjon av farger, materialer og utforming som fremhever bilens særpreg. Hver eneste detalj er nemlig valgt ut på bakgrunn av designernes erfaring og stilsans. De er nøye på at alle elementene passer sammen. Funksjon og sikkerhet spiller en avgjørende rolle, men det er i bunn og grunn formen og estetikken som står i sentrum.

En dynamisk stil med BMW Sport Line BMW X er kjent som den mest sportslige og smidige modellen i sin klasse. Disse egenskapene fremheves av den nye Sport Line, blant annet med interiørlister i høyglanset sort og rødt skinn.


BMW ConnectedDrive

Hold kontakten med omverdenen.

TENKER FOR DEG, SLIK AT DU KAN TENKE PÅ VIKTIGERE TING.

Vi lever i en tid med en overfl od av informasjon. Derfor blir det stadig viktigere å kunne fi ltrere ut det som er av betydning. BMW ConnectedDrive har komfort-, infotainmentog sikkerhetsfunksjoner (ektrautstyr) som hjelper deg. Enkelte funksjoner i BMW ConnectedDrive er ikke tilgjengelige i Norge. Du ønsker å fi nne frem til en eksklusiv restaurant, byens beste livescene og deretter tilbake til din BMW X etter en uforglemmelig kveld. Takket være de nyeste funksjonene fra BMW ConnectedDrive er dette ingen sak. Med BMW Assist fi nner du populære puber og nattklubber. RTTI (Real Time Traffi c Information) overvåker trafi kksituasjonen på alle viktige veier og sender informasjon til navigasjonssystemet i sanntid. Når du aktiverer dynamisk veivisning, endrer navigasjonssystemet automatisk ruten hvis trafi kken går tregt eller har stoppet helt opp. Appen Aupeo sørger for musikk på turen. Appen krever at bilen er utstyrt med ekstrautstyret Apps og gir deg din personlige nettradio med tilgang til rundt en million sanger fra over   land.

24 25 Konnektivitet

Selv om bilen har et svært høyt komfortnivå, går vi ikke på akkord med sikkerheten. Fjernlysassistenten lyser opp mørke veier og blender automatisk ned ved møtende trafi kk. Og skulle det skje noe uforutsett, sendes det automatisk et nødanrop til BMW Assist. Du er da trygg på at alle nødvendigheter blir tatt hånd om slik at du får hjelp så raskt som mulig. Alle relevante data, blant annet din nøyaktige posisjon, overføres direkte fra BMW Assist callsenter til hjelpemannskapene. Denne og fl ere andre funksjoner fra BMWConnectedDrive er med på å gjøre kjøreturen så sikker og komfortabel som mulig. Du kan dermed slappe av på kjøreturen og nyte kjøregleden i fulle drag. BMW Assist leveres ikke i Norge, enkelte elementer i BMW ConnectedDrive er ikke tilgjengelig på det norske markedet.

BMW ConnectedDrive har funksjoner som gjør kjøreturen mer komfortabel, underholdende og sikrere.


ALENE I FRONT.

Dette skyldes en pakke med innovative løsninger. BMW TwinPower turbomotoren har nemlig både en lett konstruksjon, intelligent innsprøytningsteknologi, helvariabel effektstyring og innovativ turboladerteknologi som bidrar til å senke forbruket og CO -utslippene betydelig. Den nye BMW X sDrive  d med    hk imponerer for eksempel med  ,  liter per mil og    gram per km.  -trinns automatgirkasse (ekstrautstyr) med presis utveksling sparer drivstoff, i likhet med Auto Start Stop-funksjonen, den elektriske servostyringen og Brake Energy Regeneration. Ønsker du å redusere forbruket enda mer, kan du aktivere ECO PRO-modusen (ekstrautstyr) med en tast i midtkonsollen. Denne modusen muliggjør mer økonomisk kjøring og minimerer blant annet klimaautomatikkens energiforbruk. Den innsparte drivstoffmengden regnes om til bonusrekkevidde som vises i displayet.

Med nyeste generasjon av de effektive BMW TwinPower turbomotorene kan du glede deg over kjøreegenskaper som er både dynamiske og økonomiske. Kombinerer du motoren med ny teknologi fra BMW Effi cientDynamics, kan du dessuten redusere forbruket til den nye BMW X enda mer. BMW satser aktivt på effektiv bilkjøring, men har aldeles ikke glemt kjøregleden. BMW Effi cientDynamics er en teknologipakke som reduserer forbruket og utslippene betydelig, samtidig som kjøredynamikken øker. På hjemveien viser den nye BMW X seg fra sin effektive side. Takket være BMW TwinPower turbomotoren er den på topp i sin klasse både når det gjelder dynamikk og drivstofforbruk. 26 27 BMW EfficientDynamics

BMW EfficientDynamics

Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.


EN KORT PAUSE FØR NESTE RUNDE.

En spennende dag går mot slutten. Samtidig gleder du deg til den neste. Uansett hva morgendagen bringer, kommer du nemlig til å dele den med den nye BMW X . Denne fl eksible bilen med enestående kjøredynamikk og imponerende design er med deg i alle situasjoner. Frokost med venner, et forretningsmøte på ettermiddagen og til slutt en tur ut for å kite. Den nye BMW X passer til alle situasjoner. Bilen følger deg både på jobb og til fritidsaktiviteter, døgnet rundt hele året. Den sportslige og elegante allrounderen har fl eksible funksjoner som garanterer maksimal kjøreglede.


BMW TWINPOWER TURBO I DEN NYE BMW X xDRIVE  d EFFEKT    HK VED  .   OMDREININGER PER MINUTT. DREIEMOMENT    NM VED  .   – .   OMDREININGER PER MINUTT. FORBRUK VED BLANDET KJØRING MED  -TRINNS AUTOMATGIRKASSE  ,  LITER PER MIL /    GRAM CO PER KM

I nesten   år har byen Steyr i Østerrike vært sentrum for BMWs dieseleventyr. Den første BMW dieselmotoren ble produsert her i     . Motoren ble montert i det som den gang var den raskeste og mest sportslige serieproduserte sedanen med selvtenner. Også i     kommer de kraftigste og sportsligste dieselmotorene fra Steyr. Et godt eksempel er den nye BMW TwinPower turbomotoren med totrinns turbolader og enestående ytelses- og forbruksverdier.

Toppytelser og minimalt forbruk er stikkord for den nye toppmodellen blant dieselmotorene. X xDrive  d har BMW TwinPower turboteknologi med totrinns turbo lading og variabel turbingeometri.

DOBBEL

KJØREGLEDE.

Flertrinns turboladere i BMW dieselmotorer er ensbetydende med maksimal virkningsgrad og fremragende ytelsesverdier. I tillegg til suverene verdier kan du med BMW X xDrive  d også glede deg over enestående kjøreglede. De to turboladerne sørger nemlig for kjøreopplevelser ingen annen  -sylindret dieselmotor kan by på. I motsetning til motorer med én lader, roterer det inni denne kraftpakken til enhver tid en optimal dimensjonert lader, uavhengig av turtallet. De to turbinene drives av avgasstrømmen og transporterer frisk luft til de fi re forbrennings kamrene, enten alene eller i fellesskap.

EFFICIENT DYNAMICS EDITION Lavere drivstofforbruk betyr ikke nødvendigvis mindre kjøreglede, det er BMW X sDrive  d Effi cientDynamics Edition et godt eksempel på.    hk og et dreiemoment på    Nm er den ikke akkurat beskjedne verdier. Det er derimot forbruks- og utslippverdiene med et forbruk ved blandet kjøring på  ,  liter per mil og utslipp av    gram CO per kilometer. Kombinasjonen ansvarsbevisst og dynamisk kjøring gir dobbelt kjøreglede i den mest drivstoffgjerrige premiummodellen i SAV-segmentet.

Den minste laderen har lette turbinhjul og tar seg av den første delen av jobben i lave turtallsområder og ved igangkjøring. Lav friksjon gjør at den raskt kommer opp i hastighet og gjør dermed alle tanker om turbohull og laber igangkjøring til skamme. Den minste turbinen i den nye  -sylindrede dieselmotoren har justerbar geometri og omdanner den minste bevegelse av gasspedalen om til ladetrykk. Når turtallet øker, omdannes den svake luftstrømmen til en storm. Hadde motoren hatt kun én lader, ville kraftutfoldelsen vært begrenset. Volumet og turtallet ville gitt begrenset kapasitet og lufttilførsel, på samme måte som når en kraftig lunge puster gjennom et sugerør. Ved høye turtall strømmer avgassen derfor gjennom den store turbinen, slik at ytelsen er jevn over hele området. Spesielt ved høye turtall mister andre dieselmotorer bokstavelig talt pusten. Det fi ne samspillet mellom den vesle og den store turbinen er en av de best bevarte hemmelighetene til BMWs motoringeniører. Målet er at føreren skal slippe å tenke på den sammensatte teknikken, og i stedet nyte den spontane trekkraften og den turtallsvillige motoren. Du kan glede deg over ytelser som kjennetegner en  -sylindret motor kombinert med fordelene til en  -sylindret motor. Her kan vi spesielt nevne den lave vekten som passer svært godt til BMW X og dens smidige egenskaper. Den sportsligste og kraftigste dieselmotoren kommer med andre ord nok en gang fra Steyr.


BMW ConnectedDrive

Hold kontakten med omverdenen.

BMW CONNECTED DRIVE FOR MER KOMFORT, INFOTAINMENT OG SIKKERHET. Med BMW ConnectedDrive er du alltid tilgjengelig, uansett hvor du befinner deg. De innovative funksjonene sørger nemlig for et optimalt samspill mellom føreren, bilen og omgivelsene. Enkelte elementer i BMW ConnectedDrive er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

Det blir stadig viktigere å være tilgjengelig, og for BMW-føreren er det helt normalt at bilen har kontakt med omverdenen. Du kan innhente informasjon mens du kjører og kommunisere på telefon eller e-post. På denne måten holder du deg alltid oppdatert med den nyeste informasjonen (enkelte elementer i BMW ConnectedDrive leveres ikke i Norge). BMW ConnectedDrive er summen av alle teknologiske løsninger fra BMW. Disse sørger for et optimalt samspill mellom føreren og bilen på den ene siden, og omgivelsene og trafi kkbildet på den andre siden. Enkelte elementer i BMW ConnectedDrive er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

Komfort. De unike løsningene fra BMW ConnectedDrive kan by på serviceorienterte tjenester slik at du kan føle deg enda sikrere i din nye BMW.

Real-Time Traffi c Information (RTTI). (Leveres ikke i Norge.) Hvis bilen din er utstyrt med BMW ConnectedDrive, har du alltid tilgang til RTTI (trafi kkinformasjon i sanntid). Dette nye systemet informerer deg i sanntid om trafi kken på landeveier, motorveier og mange bygater. Ikke bare får du informasjon om kødannelse, men også nøyaktige opplysninger om trafi kksituasjonen på omkjøringsveien. Du må aktivere visningen av "grått kart" i navigasjonssystemet for å kunne vise den aktuelle trafi kkfl yten i bilens display.

Mobil navigasjon med Google™. Med Google Send to Car (ekstrautstyr, Google Send to Car og Google Local Search (Panoramio og Street View) leveres ikke i Norge) kan du overføre adresser og egne ruter fra Google Maps til din BMW. I bilen kan disse adressene med et tastetrykk brukes som navigasjonsmål. Dessuten kan du søke opp informasjon om steder du er interessert i, direkte fra bilen ved hjelp av Google Local Search (Google Maps) og BMW Online. Ved aktiv veivisning kan du få opp bilder av målet fra Panoramio, en bildetjeneste fra Google. Enkelte elementer i BMW ConnectedDrive leveres ikke i Norge.

BMW Assist informasjonstjeneste. Med informasjonstjenesten på telefon (leveres ikke i Norge) fra BMW Assist er hjelpen bare en telefonsamtale unna. Er du på utkikk etter en restaurant, et hotell, nærmeste minibank, telefonnummeret til nærmeste apotek eller vil vite hva som går på kino, kan kundebehandleren på BMW callsenter alltid hjelpe deg. Adressen overføres direkte til navigasjonssystemet.

Fremtidsrettet og mobilt nettverk. BMW Vision ConnectedDrive er en visjonær roadster med en design som vekker oppsikt. Den utvendige og innvendige designen går over i hverandre og gir bilen et futuristisk utseende. Fra den markante fronten viser de dynamiske, myke linjene vei over det langstrakte panseret og inn i kupeen. De tre nivåene i kupeen symboliserer de tre temaområdene i BMW ConnectedDrive: komfort, infotainment og sikkerhet. Funksjoner og betjeningselementer er markert med lysledere i forskjellige farger, der du kan se den pulserende datafl yten i bilen. Du fi nner mer informasjon om denne konseptbilen og andre forskningsprosjekter i den nye Future lab. 

32 33 BMW ConnectedDrive

www.bmw.com/futurelab

My BMW Remote App fra BMW Assist. BMW Assist leveres ikke i Norge. Har du problemer med å fi nne igjen bilen på en uoversiktlig parkeringsplass? Da kan du bruke din iPhone for å få bilen til å blinke med lysene. Så ser du hvor bilen din står. Og hvis du vil, kan du også bruke iPhone som fjernkontroll for å låse opp og igjen din BMW. Med ekstrautstyret BMW Assist kan du enkelt og greit aktivere fjernkontrollfunksjonene på PC-en din og bruke dem med My BMW Remote App (leveres også til smarttelefoner). Kommunikasjonen mellom iPhone og BMW er passordbeskyttet slik at uvedkommende ikke har tilgang.


Infotainment. Her fi nner du tekniske og medieorienterte tjenester, som for eksempel Aupeo! personlig nettradio. Selv om du sitter i bilen, har du tilgang til informasjon og underholdning, slik du er vant til hjemme og på kontoret.

Sikkerhet. ConnectedDrive omfatter sikkerhetstjenester som i betydelig grad øker sikkerheten for føreren og passasjerene.

Aupeo! Din personlige nettradio. Med ekstrautstyret Apps, en iPhone og gratisappen Aupeo! lytter du kun til den musikken du liker. Du kan velge mellom mer enn    musikksjangre og har tilgang til et musikkbibliotek med omtrent en million sanger. Bruk Love og Ban i kontrolldisplayet for å tilpasse musikken din musikksmak. Når du trykker på Love, registrerer Aupeo! sangen og fortsetter å spille lignende sanger. Trykker du på Ban, fjernes sangen og Aupeo! spiller i fremtiden ingen lignende sanger. Etter kort tid lytter du dermed kun til den musikken du virkelig liker.

Utvidet nødanrop fra BMW Assist. Ved en ulykke aktiveres i kombinasjon med BMW Assist et automatisk nødanrop. Opplysninger som er relevante for hjelpemannskapene, som bilens eksakte posisjon og informasjon om mulige personskader på passasjerene, blir overført til BMW Assist callsenter. Herfra videreformidles opplysningene til nærmeste redningssentral. Det betyr at hjelpemannskapene kan forberede seg raskt og best mulig med tanke på medisinsk behandling av skadede personer. Nødanropet kan også utføres manuelt, for eksempel hvis du selv er blitt vitne til en ulykke. BMW Assist leveres ikke i Norge.

BMW Connected App. Med Apps (ekstrautstyr), en iPhone og applikasjonen BMW Connected (gratis fra Apple App Store) er du alltid oppdatert. Ved hjelp av iDrive-systemet kan du lytte til nettradiostasjoner fra hele verden eller følge med på statusmeldinger på Facebook og Twitter samt avtaler i kontrolldisplayet. Du kan også bruke høytlesningsfunksjonen og høre informasjonen over bilens høyttalere (bare på engelsk). Den nyeste funksjonen er nyhetsmeldinger som RSS-feeds og Wiki Local som hjelper deg å fi nne informasjon om nærområdet på Wikipedia. Enkelte elementer i BMW ConnectedDrive er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

Fjernlysassistent. Fjernlysassistenten (ekstrautstyr) slår fjernlyset automatisk på og av i forhold til trafi kksituasjonen slik at andre trafi kanter ikke blir blendet. Når systemet er aktivt, overvåker en bildesensor på baksiden av det innvendige speilet trafi kken og lysforholdene. Ved hjelp av disse sensorbildene avgjør assistenten når fjernlyset slås på. Når systemet registrerer forankjørende eller møtende trafi kk og når lysforholdene er gode nok, slås fjernlyset av igjen.

BMW Online. (Leveres ikke i Norge.) Via denne portalen (ekstrautstyr) får du aktuell informasjon om stedet du befi nner deg på. Du kan innhente informasjon om alt fra nyheter og vær, reise, generell informasjon og din egen kontorinformasjon. Denne portalen inneholder ikke bare en søkemotor som er basert på Google Maps, men også skreddersydd informasjon om børskurser eller værdata i tillegg til en personlig e-postkonto. I fremtiden vil du fi nne mange fl ere funksjoner her.

PlugIn. Men iPhone og Apps (ekstrautstyr) er du hele tiden oppdatert, selvfølgelig også i din BMW. PlugIn gir deg direkte tilgang til alle menyene, og du får også tilgang til de ekstra musikkspillerfunksjonene, som avspilling av genius-mixer eller visning av albumcovere. Og hvis du legger til nye iPod-funksjoner i fremtiden, kan du selvfølgelig også bruke disse i bilen ved hjelp av BMW ConnectedDrive. Med dette grensesnittet blir det både enklere og sikrere å bruke mobile enheter i bilen.

Disse sidene viser bare noen av funksjonene i BMW ConnectedDrive. Du får detaljert informasjon om tilbudet hos din BMW-forhandler og på www.bmw.no/connecteddrive

34 35 BMW ConnectedDrive


BMW EFFICIENT DYNAMICS KREVER LITE, MEN GIR MYE.

BMW EfficientDynamics

Vi tilbyr ulike motorkonsepter som alle har én ting felles, og det er den typiske BMW kjøregleden. Under fellesbetegnelsen BMW Effi cientDynamics forsker BMW for å fi nne nye tekniske løsninger som gjør at vi kan tilby utslippsfrie biler på sikt. Her spiller fl ere elementer en viktig rolle for kjøregleden.

Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.

Teknologipakke. Arbeidet med å forbedre bilene med vanlige diesel- og bensinmotorer går stadig fremover. Ved hjelp av en omfattende teknologipakke har vi klart å kombinere lavere forbruk og CO -utslipp med økt effekt og enda mer kjøreglede. Pakken er standard på alle BMW-modeller og består av tiltak som BMW TwinPower turboteknologi, ECO PRO-modus og Auto Start Stop-funksjon. BMW har mottatt fl ere priser for bærekraftige løsninger, og bestemte seg tidlig for å satse på biler med effektiv energiutnyttelse. BMW Effi cientDynamics inneholder løsninger som bidrar til redusert forbruk og utslipp, samtidig som kjøredynamikken øker. Pakken er den mest omfattende i sitt slag som er satt i serieproduksjon. Siden     har BMW redusert CO -utslippene fra bilene med ca.   prosent.   BMWmodeller har allerede et CO -utslipp på    gram eller lavere per kilometer. Innen     ønsker BMW å oppnå en ytterligere reduksjon av CO -utslippet på   prosent.

BMW ActiveHybrid. BMW tilbyr elmotor og forbrenningsmotor i en intelligent kombinasjon som gir deg en smart og dynamisk hybridbil. De nye modellene BMW ActiveHybrid   og BMW ActiveHybrid  samt BMW ActiveHybrid  er de første serieproduserte hybridbilene fra BMW. Alle modellene har lavt forbruk samtidig som de har meget god kjøredynamikk. BMW ActiveE. I     kom BMW ActiveE på veien. Denne elbilen representerer en ny form for dynamisk bilkjøring og er utviklet gjennom et pilotprosjekt og blir produsert i et mindre antall. På denne måten baner BMW vei for morgendagens utslippsfrie mobilitet med  utslipp og    prosent kjøreglede. BMW Hydrogen. BMW ser på hydrogen som en mulig løsning for utslippsfrie biler på lang sikt. BMW har vært ledende innen utviklingen av hydrogendrevne motorer siden   -tallet. I     ble BMW Hydrogen  presentert, en luksussedan med hydrogenmotor. BMW i. I tråd med tanken bak Effi cientDynamics utvikler BMW nye visjonære modellkonsepter for elektrisk mobilitet, som BMW i (Megacity-modellen) og BMW i . Dette arbeidet er basert på den eksisterende teknologien fra BMW Effi cientDynamics og innovative løsninger med lette materialer, som karbonfi ber. Med fokus på en bærekraftig virksomhet i hele verdiskapningskjeden og ekstra mobilitetstjenester gir BMW individuell mobilitet en ny betydning.

BMW EFFICIENT DYNAMICS. OVERSIKT OVER TILTAK I DEN NYE BMW X . Auto Start Stop-funksjon (for  -trinns manuell girkasse og  -trinns automatgirkasse, leveres ikke til X sDrive  i). Ved kortvarige stopp, for eksempel i lyskryss, slår Auto Start Stop-funksjonen motoren av midlertidig, og sørger dermed for at drivstofforbruket reduseres.

Brake Energy Regeneration Brake Energy Regeneration betyr at dynamoen bare produserer strøm når føreren slipper gasspedalen eller bremser. Kinetisk energi som hittil ikke har vært utnyttet, omdannes altså til elektrisk energi som lagres i batteriet.

ECO PRO-modus. (Ekstrautstyr.) Avhengig av din personlige kjørestil kan ECO PRO-modus hjelpe deg å redusere drivstofforbruket med inntil   prosent . Systemet optimerer gasspedalens og drivlinjens karakteristikk samt tidspunktet for girskift, samtidig som varme- og klimaanlegget BMW TwinPower turboteknologi. På bensinmodeller kombinerer styres på en intelligent måte. ECO PRO-tips hjelper deg å kjøre enda mer denne teknologien TwinScroll turbolader med Valvetronic helvariabel økonomisk. Systemet viser også hvor mange ekstra kilometer du kan kjøventilstyring og High Precision Injection. Denne innovasjonspakken reduserer re, fordi du har kjørt mer økonomisk (leveres ikke til X sDrive  i). drivstofforbruket og utslippene betydelig samtidig som den gir bedre akselerasjonsverdier. TwinScroll turbolader sørger for at motoren gir spontan Elektrisk servostyring. I motsetning til tradisjonelle, hydrauliske styrerespons og er turtallsvillig allerede i det nedre turtallsområdet (leveres for systemer bruker den elektriske servostyringen bare energi under den BMW X sDrive  i, X xDrive  i og X xDrive  i). egentlige styringen. Elektromotoren er ikke i drift når du kjører rett frem. Klimakompressor som kan kobles fra. Når klimaanlegget ikke er i bruk, kobles klimakompressoren fra remdriften på alle dieselmodeller og X sDrive  i, X xDrive  i og X xDrive  i. Dette reduserer effekttapet.

sDrive20d Effi cientDynamics Edition

0,45 l/mil (119 g CO2/km)2 163 hk

LEDENDE I SIN KLASSE MED    GRAM CO PER KM. BMW X sDrive  d Effi cientDynamics Edition er en milepæl for BMW Group i arbeidet med å redusere drivstofforbruket og samtidig bedre virkningsgraden. Ved hjelp av forbedret aerodynamikk, blant annet aerodynamiske felger, har denne bilen et forbruk ved blandet kjøring på  ,  liter per mil og et CO -utslipp på bare    gram per km. Disse verdiene har vi oppnådd ved hjelp av BMW TwinPower turboteknologi og endret motorkarakteristikk, elektrisk servostyring, bedre tilpasset utvekslingsforhold på bakakselen, dekk med lav rullemotstand og forbedret girindikator, uten at det har gått på bekostning av kjøregleden. Snarere tvert imot, BMW X sDrive  d Effi cientDynamics Edition med et dreiemoment på hele    Nm og    hk gir deg svært sportslige opplevelser på veien. Du fi nner mer informasjon på

Girindikator. Å skifte gir på riktig tidspunkt er en av de enkleste og mest effektive måtene å spare drivstoff på. Her er girindikatoren et godt hjelpemiddel. Den kan leveres til alle dieselmodellene og bensinmodellene i kombinasjon med  -trinns manuell girkasse. Den viser føreren hvilket gir det lønner seg å kjøre i for å utnytte drivstoffet mest effektivt.

www.bmw.no/x 

36 37 BMW EfficientDynamics

Per juli     . Drivstofforbruk og CO -utslipp avhenger av bilens dekk- og felgdimensjoner. Du fi nner mer informasjon på side   |   og i prislisten. Planlagt levering fra september     . CO -utslipp som oppstår under produksjon og klargjøring av drivstoff og andre energikilder er ikke inkludert i beregningen av CO -utslippsverdiene. Resultat fra en intern forbruksstudie hos BMW.

 -trinns automatgirkasse. Den  -trinns automatgirkassen (ekstrautstyr) har ekstra fi nt avstemte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre. Dette gjør giringen komfortabel samtidig som drivstofforbruket blir betydelig redusert. I den nye BMW X leveres girkassen i kombinasjon med Auto Start Stop-funksjon. Dette betyr økt kjøredynamikk og kjørekomfort samtidig som forbruket og utslippet reduseres (leveres ikke til X sDrive  d og X sDrive  i).


BMW MOTORENE DEMONSTRERER PRINSIPPET OM ÅRSAK OG VIRKNINGSGRAD.

500

180

450

450

160

400

160

140

350

140

350

120

300

120

300

100

250

100

250

80

200

80

200

60

150

60

150

40

100

40

100

20

50

20

50

0

Dreiemoment (Nm)

400

Dreiemoment (Nm)

0

2.000

4.000

6.000

Effekt (kW)

Effekt (kW)

0 0

1.000

2.000

3.000

4.000

5.000

Turtall (o/min)

BMW X xDrive  i er turtallsvillig og kraftfull. Med BMW TwinPower turboteknologi har den et maksimalt dreiemoment på    Nm fra  .   o/min.

Den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren i den nye BMW X xDrive  d er stillegående og momentsterk.

BMW X xDrive  d. Med hele    hk bidrar den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren til mye kjøreglede.  , -litersmotoren har et enormt dreiemoment på    Nm helt fra  .   o/min. Tredje generasjon common rail-innsprøytings system sørger samtidig for høy effektivitet. Forbruket ved blandet kjøring ligger på bare  ,  liter per mil, og CO -utslippet er på    gram per km. Bilen akselererer fra  til    km/t på  , sekunder, og topphastigheten er    km/t. BMW X sDrive  d/xDrive  d. Den stillegående  -sylindrede BMW dieselmotoren har nok krefter uansett kjøresituasjon med et slagvolum på  , liter og    hk . Common rail-innsprøytningssystemet og turboladeren sørger for en akselerasjon fra  til    km/t på  , sekunder (BMW X xDrive  d:  , sek). Den spreke motoren har et maksimalt dreiemoment på    Nm fra  .   o/min. Forbruket ved blandet kjøring ligger på  ,  liter per mil (BMW X xDrive  d:  ,  liter). CO -utslippet er    gram per km (BMW X xDrive  d:    g/km).

180

Effekt (kW)

0

8.000

BMW X sDrive  i. Med    hk og et slagvolum på  , liter har denne motoren spreke kjøreytelser. Fra  til    km/t tilbakelegges på  , sekunder og topphastigheten ligger på    km/t. Takket være Valvetronic har denne  -sylindrede motoren mer effekt og et lavt forbruk på  ,  liter per mil. Dobbel-Vanos kamakselstyring gjør motoren spontan og kraftig også på lave turtall. Den slipper ut    gram CO per km.

200

Dreiemoment (Nm)

Turtall (o/min)

BMW X sDrive  i/xDrive  i. Den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren med High Precision Injection, Valvetronic, dobbel-Vanos og TwinScroll turbolader kombinerer kraftig motorkarakteristikk med effektivt utnyttelse av drivstoffet.    hk og et slagvolum på  , liter gir et maksimalt dreiemoment på    Nm. Dette gir en akselerasjon fra  til    km/t på  , sekunder (xDrive  i:  , sekunder). Topphastigheten er    km/t (xDrive  i:    km/t), mens forbruket ved blandet kjøring er  ,  – ,  liter per mil (xDrive  i:  ,  – ,  liter), mens den slipper ut    –   gram CO per km (xDrive  i:    –   gram).

38 39 BMW TwinPower turbomotorer

Dreiemoment (Nm)

200

500

550

BMW X xDrive  i. Den  , -liters motoren med veivhus i aluminium har et maksimalt dreiemoment på    Nm allerede ved et turtall på  .   o/min. En kombinasjon av BMW TwinPower turboteknologi, High Precision Injection, Valvetronic og TwinScroll turbolader gjør dette mulig. En BMW med denne motoren akselererer fra  til    km/t på  , sekunder takket være TwinScroll turboladeren og en effekt på    hk . Topphastigheten er på    km/t og forbruket ved blandet kjøring er bare  ,  – ,  liter per mil, mens den slipper ut    –   gram CO per km.

Dieselmotorene. Også i dieselmotorene i den nye BMW X kombinerer TwinPower turboteknologien topp moderne innsprøytningsteknologi og helvariabel effektstyring med nyskapende turboladerteknologi. Dette gir bedre utnyttelse av drivstoffet og en mer dynamisk motor. Alle har lett aluminiumskonstruksjon og er utstyrt med vedlikeholdsfritt dieselpartikkelfilter som standard.

Drivstofforbruk og CO -utslipp er avhengig av dekk- og felgdimensjoner. Du fi nner mer informasjon på side   /  og i prislisten. BMW X sDrive  d/xDrive  d og X sDrive  d/xDrive  d leveres også med redusert motoreffekt på henholdsvis    hk og    hk. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon.

BMW X sDrive  d Effi cientDynamics Edition. Den  -sylindrede BMW TwinPower turbomotoren har et slagvolum på  , liter, en effekt på    hk og et dreiemoment på    Nm. Med det er den en milepæl i arbeidet for å redusere forbruks- og utslippsverdiene. Takket være en pakke med teknologiske tiltak som er nøye tilpasset

Effekt (kW)

Bensinmotorene. Alle motorene fra BMW er kraftige, turtallsvillige og har en imponerende virkningsgrad. Og selvfølgelig er alle BMW TwinPower turbomotorene i den nye BMW X basert på BMW Effi cientDynamics. Filosofi en bak BMW Effi cientDynamics er å kombinere ytelse og optimal effekt og samtidig redusere CO -utslippet til et minimum. Uansett hvilken motor du bestemmer deg for, vil motoren gi deg maksimal kjøreglede samtidig som den utnytter drivstoffet svært effektivt.

6.000

hverandre, blant annet endret motorkarakteristikk og forbedret girindikator, har en BMW med denne motoren et forbruk ved blandet kjøring på bare  ,  liter per mil, og CO -utslippet er    gram per km. BMW X sDrive  d/xDrive  d. Denne innovative dieselmotoren overbeviser med en effekt på    hk . Med et CO -utslipp på    gram per km setter BMW X sDrive  d standarden for utslipp og forbruk. Ved blandet kjøring forbruker den bare  ,  liter per mil og slipper ut    gram CO per km (BMW X xDrive  d:  ,  liter og    gram). Common rail-innsprøyting og turbolader sørger for at den  -sylindrede BMW dieselmotoren med et slagvolum på  , liter når det maksimale dreiemomentet på    Nm allerede ved  .   o/min. BMW sDrive   d. Den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren har et slagvolum på  , liter og en effekt på    hk . Det gir en akselerasjon fra  til    km/t på   , sekunder og en topphastighet på    km/t. Ved hjelp av direkte common rail-innsprøytning og en turbolader med variabel turbingeometri oppnår motoren et maksimalt dreiemoment på    Nm mellom  .   og  .   o/min. Forbruket ved blandet kjøring ligger på  ,  – ,  liter per mil, og utslippet er på    gram CO per km.


ALL KJØREGLEDE BYGGER PÅ ÉN TING. ET FØRSTEKLASSES CHASSIS. Sportslige kjøreopplevelser forutsetter at bilen ligger godt på veien. I den nye BMW X er vektfordelingen bortimot   :  på begge aksler. I tillegg er denne modellen kjent for de nøytrale styreegenskapene, den høye retningsstabiliteten og det gode veigrepet. Med andre ord skulle alt ligge til rette for sportslige kjøreopplevelser. Alle biler fra BMW har en egenskap felles, og det er ren kjøredynamikk. Chassiset legger grunnlaget for den unike kjøreopplevelsen. Det gir bilen perfekt veigrep og ideelle kjøreegenskaper i alle situasjoner. Det unike chassiset er et resultat av en perfekt balanse mellom en rekke komponenter og en   :  -vektfordeling. BMWs ingeniører arbeider kontinuerlig med å fornye og forbedre kjøredynamikken som er typisk for BMW. Chassiset på en BMW overfører lidenskapen for sportslig kjøring direkte til føreren. Samtidig sørger det for maksimal sikkerhet og komfort.

Styring. Forhjulene til BMW X blir ikke for sterkt belastet av drivkreftene. Dette skyldes den klare delingen mellom drivkraft og styring. Servostyringen fordeles på en jevn måte, styreevnen reduseres ikke og styrevinkelen er liten. Resultatet er at føreren får en god følelse for både svinghastigheten og kjøreunderlaget. I tillegg bidrar den elektriske servostyringen til å redusere drivstofforbruket. Servotronic (ekstrautstyr) sørger for at servostyringen er optimalt tilpasset i alle hastigheter og gjør det lettere å dreie på rattet for eksempel når du skal parkere. I tillegg bidrar den elektriske servostyringen til å redusere drivstofforbruket. xDrive. Det intelligente fi rehjulsdriftsystemet tilpasser seg vanskelige veiforhold perfekt fordi det alltid sørger for maksimalt veigrep. Basert på data om rattutslag og hjulrotasjon registrerer xDrive tendens til overeller understyring og reagerer øyeblikkelig. En elektronisk lamellclutch fordeler drivkraften fl eksibelt på akslene i løpet av millisekunder, slik at veigrepet hele tiden er optimalt. xDrive har alle fordeler ved fi rehjulsdrift, samtidig som bilen beholder de smidige kjøregenskapene som er typisk for BMW. Og takket være Hill Descent Control (HDC) takler bilen automatisk bratte nedoverbakker sikkert og kontrollert med en hastighet litt over gangfart.

Det gir svært dynamiske kjøreegenskaper i svinger med best mulig veigrep. BMW X reagerer dermed mer spontant på rattbevegelser, og kjøringen blir enda mer smidig og sportslig. sDrive. Også bakhjulsdriften som er typisk for BMW, har kjøreglede som fast del av konstruksjonen. Den klare delingen mellom drivkraft og styring gjør det mulig med en optimal aksellastfordeling på nesten   :  . Det gir smidige kjøreegenskaper på nær sagt alle veier. Takket være det optimalt avstemte lette chassiset reagerer BMW X direkte på alle rattbevegelser og har dermed presise kjøreegenskaper i en klasse for seg.  -trinns automatgirkasse. Den  -trinns automatgirkassen har ekstra fi nt avstemte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre. Dette gjør giringen komfortabel samtidig som drivstofforbruket blir betydelig redusert. Sportslig chassis. Dette chassiset er ikke senket, men har hardere justering av fjærer og dempere. Det øker bilens veigrep og legger til rette for enda mer dynamisk kjøring.

Performance Control. Performance Control (ekstrautstyr på xDrivemodeller) forbedrer kjøreegenskapene i svinger ved hjelp av kjøredynamiske inngrep i motor og bremser. Det gir større kjøreglede samtidig som sikkerheten øker. Med målrettet bremsing fordeles det til enhver tid optimale dreiemomentet på enkelthjulene avhengig av situasjonen. Performance Control bremser bakhjulet som ligger innerst i kurven lett og øker samtidig drivmomentet på hjulet som ligger ytterst, noe som betyr enda bedre styring av motoreffekten.

 40 41 Chassis og sikkerhet

www.bmw.no/x /dynamikk


OPTIMAL SIKKERHET MED DEN NYESTE TEKNOLOGIEN FRA BMW. Den nye BMW X har topp moderne og pålitelige teknologiske løsninger. Overlegne kjøreegenskaper og innovativt utstyr er standard. Dermed har du tilgang til den nyeste teknologien som hjelper deg i alle tenkelige situasjoner. Du kan føle deg trygg uansett kjøreforhold.

 Adaptive kjørelys med variabel lysfordeling, inkl. avkjøringslys består av bevegelige lykter som lyser opp veibanen i den retningen bilen svinger. Avkjøringslyset aktiveres automatisk når blinklyset slås på, eller ved et kraftig rattutslag selv om bilen står i ro.

 Dynamisk stabilitetskontroll (DSC) inkl. Cornering Brake Control (CBC) og bremseassistent. DSC registrerer tendens til skrens og stabiliserer bilen i løpet av millisekunder. Traction Control (DTC) er en underfunksjon i DSC. Ved å tillate litt mer hjulspinn, gir Traction Control bedre fremkommelighet og sportsligere kjøreegenskaper. 

Hill Descent Control (HDC) er et system for kjøring ned bratte bakker. Med HDC takler BMW selv de bratteste hellinger automatisk og sikkert uten at føreren må bremse. HDC kan betjenes ved hjelp av cruise controllens hendel på rattstammen (i kombinasjon med xDrive-modeller).

Performance Control er et elektronisk reguleringssystem som gir mer dynamisk kjøring i svinger. Ved hjelp av variabel kraftfordeling kan bilen kjøre enda mer presist i svinger (leveres på xDrive-modeller).

 Cornering Brake Control (CBC) øker kjørestabiliteten ved lett bremsing under rask kjøring i svinger. Under bremsing blir det mindre belastning på bakhjulene, noe som kan føre til skrens ( ). CBC motvirker dette ved å regulere bremsetrykket ( ) asymmetrisk utenfor ABS-reguleringsområdet slik at bilen stabiliseres ( ).

42 43 Chassis og sikkerhet

Standardutstyr

Ekstrautstyr

Støtfangerne absorberer støt i en hastighet på inntil  km/t. Spesielle deformasjonselementer foran og bak tar av for støt ved hastigheter inntil   km/t.

Kollisjonsputer inngår i sikkerhetssystemet i en BMW og er perfekt tilpasset de øvrige komponentene. Du og passasjerene dine beskyttes av seks kollisjonsputer, kollisjonsputer for fører og sidepassasjer, hodekollisjonsputer foran og bak samt sidekollisjonsputer integrert i forseteryggene.

Dekk med nødkjøringsegenskaper har forsterkede sider. Dermed blir de ikke helt flate og løsner heller ikke fra den spesialformede felgen selv om lufttrykket forsvinner. Det gjør at du kan fortsette å kjøre en lengre strekning, slik at du kommer deg trygt til nærmeste verksted.  Dekktrykkindikator øker sikkerheten ved å varsle føreren om dekkskader. Endringer i dekktrykket varsles av en lampe på førerplassen.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW X .

BMW setter føreren i sentrum, derfor er midtkonsollen plassert slik at den vender mot føreren. Skinnrattet med multifunksjonstaster (standard) ligger godt i hendene.

Mange oppbevaringsmuligheter og kvaliteten på materialene preger den innbydende innvendige designen og bidrar til at du føler deg vel i kupeen.

Avbildet interiøreksempel omfatter standard setetrekk i antrasittfarget Elektrastoff og interiørlister i fi nslipt aluminium (ekstrautstyr). Den komfortable kupeen har også praktiske oppbevaringsmuligheter.

Den nye BMW X sDrive  d i mineralhvit metalliclakk (ekstrautstyr).

44 45 BMW X1

www.bmw.no/byggdinbmw

Den nye BMW X leveres som standard med   " lettmetallfelger Stjerneeke    (avbildet, for X sDrive  i, X sDrive  i, X xDrive  i, X sDrive  d, X sDrive  d, X xDrive  d, X sDrive  d og X xDrive  d), med   " lettmetallfelger Streamline    (for sDrive  d Effi cientDynamics Edition) eller med   " lettmetallfelger V-eke    (for X xDrive  i, X xDrive  d).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW X MED xLINE. Den utvendige designen omfatter:

Den innvendige designen omfatter:

       

Innstigningslister i aluminium med BMW xLine-logo Seter i Carve stoff-/skinnkombinasjon i bernstein/sort eller Seter i nevadaskinn med kantbånd i kontrastfarge og X-logo i de ytre hodestøttene Velurmatter med kanter i everestgrått, kanter i oyster i kombinasjon med oysterfarget nevadaskinn Interiørlister i høyglanset mørk kobber eller Fineline Bay interiørlister i matt edeltre Sportsratt i skinn med multifunksjonstaster eller Sportsratt i skinn med multifunksjonstaster og girhendler M skinnratt Bakgrunnsbelysning i oransje/hvitt med fargeinnstilling.

  " lettmetallfelger Y-eke    Støtfanger foran og bak med enkelte detaljer i matt glaciersølv Grillribber og ribber nede foran i matt glaciersølv Deksler på sideskjørtene i matt glaciersølv 

Anbefalt i kombinasjon med xLine: Takreling i satinert aluminium Chrome Line eksteriør 

Seter i nevadaskinn (ekstrautstyr) i fargen terra med petroleumsgrå kantbånd og Fineline Bay interiørlister (ekstrautstyr) setter et eksklusivt preg på kupeen.

Den nye BMW X xDrive  i med xLine og midnattsblå metalliclakk (ekstrautstyr).

46 47 xLine

Standardutstyr for xLine

Ekstrautstyr for xLine

www.bmw.no/konfigurator

Innstigningslister i aluminium med BMW xLine-logo.

  " lettmetallfelger Y-eke    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   .

  " lettmetallfelger V-eke    , med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  J x   med dekkdimensjon    /  R   bak.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW X MED SPORT LINE. Den innvendige designen omfatter:           

Innstigningslister i aluminium med BMW Sport-logo Sportsseter for fører og sidepassasjer Seter i antrasittfarget Median-stoff med korallrød kontur eller Seter i nevadaskinn med kantbånd i kontrastfarge Velurmatter med korallrøde kanter Interiørlister i høyglanset sort eller Interiørlister i fi nslipt aluminium Sportsratt i skinn med multifunksjonstaster og røde kontrastsømmer eller Sportsratt i skinn med multifunksjonstaster, girhendler og røde kontrastsømmer M skinnratt Bakgrunnsbelysning i oransje/hvitt med fargeinnstilling.

Den utvendige designen omfatter: 

  " lettmetallfelger V-eke    (standard på X sDrive  d, X sDrive  i/  d og X xDrive  d)   " lettmetallfelger Dobbelteke    , tofargede (standard på X sDrive  i/  d, X xDrive  i/  i/  d/  d) eller   " lettmetallfelger V-eke    med ulik dekkdimensjon foran og bak Støtfanger foran og bak med enkelte detaljer i høyglanset sort Ribber i nyregrillen og i nedre del av fronten i høyglanset sort Deksler på sideskjørtene i høyglanset sort Speilhus lakkert i bilens farge eller Speilhus i høyglanset sort Sort forkrommet enderør 

Innstigningslister i aluminium med BMW Sport-logo.

Anbefalt i kombinasjon med Sport Line: 

BMW Individual takreling i høyglanset Shadow Line BMW Individual høyglanset Shadow Line

Sportsseter for fører og sidepassasjer gir svært god støtte og virker ekstra sportslige i korallrødt nevadaskinn (ekstrautstyr) med gråsorte kantbånd og interiørlister i høyglanset sort.

  " lettmetallfelger V-eke    ,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   (standard på X sDrive  d, X sDrive  i/  d og X xDrive  d).

Den nye BMW X xDrive  i med Sport Line og glaciersølv metalliclakk (ekstrautstyr).

48 49 Sport Line

Standard for Sport Line

Ekstrautstyr for Sport Line

www.bmw.no/konfigurator

  " lettmetallfelger Dobbelteke    , tofargede med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   (standard på X xDrive  i/   i/  d/  d).).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW X MED M SPORTSPAKKE. Den utvendige designen omfatter:

Den innvendige designen omfatter:

        

Innstigningslister i aluminium med M logo Sportsseter for fører og sidepassasjer Seter i eksklusiv stoff-/Alcantarakombinasjon eller Seter i nevadaskinn Interiørlister i mørk krysslipt aluminium eller Fineline interiørlister i lyst edeltre M fotstøtte Kortere girspak (bare i kombinasjon med  -trinns manuell girkasse) med M logo BMW Individual antrasittfarget taktrekk M skinnratt med multifunksjonstaster eller M skinnratt med multifunksjonstaster og girhendler

  " M lettmetallfelger Dobbelteke    M eller   " M lettmetallfelger Dobbelteke    M M aerodynamikkpakke (støtfanger foran og bak samt sideskjørt) BMW Individual takreling i høyglanset Shadow Line BMW Individual høyglanset Shadow Line Sort grill med brede ribber i høyglanset sort og sorte luftinntak i frontskjørtet M sportsfjæring     

Innvendig design med M Sportspakke omfatter blant annet de avbildede sportssetene i en eksklusiv antrasittfarget stoff-/Alcantarakombinasjon og interiørlister i mørk krysslipt aluminium. Den sportslige utvendige designen understrekes av BMW Individual høyglanset Shadow Line (M Sportspakke leveres ikke til BMW X sDrive  d EfficientDynamics Edition).

M innstigningslist med innfelt krom og M logo er et blikkfang når du åpner døren.

  " M lettmetallfelger Dobbelteke    M med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  J x   med dekkdimensjon    /  R   bak.

Den nye BMW X sDrive  i med M sportspakke og eksklusiv le mansblå metalliclakk (ekstrautstyr).

50 51 M sportspakke

Standard for M sportspakke

Ekstrautstyr for M sportspakke

www.bmw.no/konfigurator

  " M lettmetallfelger Dobbelteke    M med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  J x   med dekkdimensjon    /  R   bak.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Lakkfarger.

Standard    Alpinhvit

Metallic A  Kashmirsølv

Metallic B  Mineralgrå

Metallic B  Marrakeshbrun

Standard    Sort 

Metallic A  Mineralhvit

Metallic B  Midnattsblå

Metallic B  Valenciaoransje

Metallic B  Sparkling bronse

Metallic A  Glaciersølv

Metallic A  Dyphavsblå

Metallic    Safi rsort

Metallic    Le mansblå

På disse sidene ser du farger og materialer for den nye BMW X . Du kan velge yndlingsfargen din med en gang, eller du kan vurdere forskjellige kombinasjonsmuligheter. Fargekartet gir deg et førsteinntrykk. Trykkteknikken gjør det vanskelig å gjengi originale fargetoner på lakk, setetrekk og interiørlister på en korrekt måte. Derfor anbefaler vi deg å diskutere valg av farger med din BMW-forhandler. Der kan du også se på fargeprøver og få hjelp dersom du har spesielle ønsker. BMW konfi gurator: Bygg din egen BMW ved hjelp av konfi guratoren. Du kan velge blant alle tilgjengelige motorer, farger og utstyrselementer. Du fi nner mer informasjon på www.bmw.no/byggdinbmw

52 53 Farger, setetrekk og interiørlister 

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

Interiørfarger.

Sort

BMW service

Setetrekk.

Interiørlister.

Beige

Elektra-stoff EAAT Antrasitt

Median-stoff

Nevadaskinn LUSW Sort

 CG Matt satengsølv

 B Finslipt aluminium

 CK Fineline i lyst edeltre

AXDN Antrasitt sølveffekt

,

Nevadaskinn LUB Beige

Bare i kombinasjon med M sportspakke. Ikke i kombinasjon med sportsseter. Nevadaskinn omfatter setefl ater, nakkestøtter på forsetene og de ytre plassene i baksetet. 4 Bare i kombinasjon med sportsseter. 5 Planlagt levering fra september     . 1 2 3

Vær oppmerksom på at det også ved korrekt bruk kan oppstå fl ekker som ikke kan fjernes. Det skyldes ofte klær som ikke er fargeekte.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Setetrekkfarger i. xLine.

Interiørlister i. xLine.

Carve stoff-/skinnkombinasjon CVLN Bernstein/sort

Nevadaskinn LUTW Terra, petroleumsgrå kantbånd

 L Høyglanset mørk kobber

Nevadaskinn LUDP Oyster, oransjesorte kantbånd

Nevadaskinn LUG Sort, gråbrune kantbånd

 EB Fineline Bay i matt edeltre

Setetrekkfarger i. Sport Line.

Median-stoff AXIK Antrasittfarget, korallrød kontur

Interiørlister i. Sport Line.

Nevadaskinn LUTZ Korallrød, gråsorte kantbånd

Nevadaskinn LUG Sort, grårøde kantbånd

 AT sort, høyglanset

Setetrekkfarger i. M sportspakke.

Interiørlister i. M sportspakke.

Grey Shadow stoff-/Alcantarakombinasjon AZAT Antrasittfarget/sort

Nevadaskinn LUB Beige

54 55 Farger, setetrekk og interiørlister

 B Finslipt aluminium

Nevadaskinn LUSW Sort

Nevadaskinn LUTZ Korallrød, gråsorte kantbånd

 MP Krysslipt mørk aluminium

Standardutstyr for den aktuelle BMW Line

 CK Fineline i lyst edeltre

Ekstrautstyr for den aktuelle BMW Line


Tabeller

Tekniske data

BMW service

Kombinasjonsmuligheter. BMW Setetrekkfarger

• •

Bernstein/sort

Oyster

Terra

Sort

Antrasitt

Korallrød

Sort

Antrasitt

Sort

Sort

Sort

Sort

Sort

Sort

Sort

Sort

Beige

Beige

Sort

Sort

• •

Antrasitt sølveffekt

• •

Sort

• • • • • • • • • • • •

• • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • •

• • • •

• • • • •

Korallrød

• •

Nevadaskinn

Sort

• •

Antrasitt

Setetrekk

Sort

Sportsseter

MedianNevadaskinn stoff

Nevadaskinn

Sort

Standardseter

Carve stoff-/ skinnkombinasjon

Nevadaskinn

M sportspakke

Grey Shadow stoff-/ Alcantarakombinasjon

Sort

Elektra- Medianstoff stoff

Sport Line

Beige

Interiørfarger

xLine

Beige

Standardversjon

Interiørfarge

BMW lakkfarger Alpinhvit Sort Mineralhvit metallic Kashmirsølv metallic Midnattsblå metallic Valenciaoransje metallic Mineralgrå metallic Sparkling bronze metallic Dyphavsblå metallic Marrakeshbrun metallic Glaciersølv metallic Safirsort metallic Le mansblå metallic 

 

• 

• 

• • 

• • • 

• • 

• •

• • 

• •

• • • • • •

• 

• 

• •

• • 

• •

• •

• •

• •

BMW interiørlister

• • •

Matt satengsølv Finslipt aluminium Fineline i lyst edeltre

• • •

• • •

• • • 

Interiørlister i xLine Høyglanset mørk kobber 

Fineline Bay i matt edeltre

• • 

• •

• •

• • 

Interiørlister i Sport Line Høyglanset sort 

Finslipt aluminium

• •

• •

• • 

Interiørlister i M sportspakke Krysslipt mørk aluminium Fineline i lyst edeltre 

 

1 2

Bare i kombinasjon med M Sportspakke. Planlagt levering fra september     .

Standardutstyr

 

  Ekstrautstyr

 

• •

• •

• Anbefalt fargekombinasjon

• •

• •

Leveres ikke


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

Baklykter med lysdioder. Dynamiske bremselys gjør at de som kjører bak, ser hvor hardt du trår på bremsen. Ved normal bremsing lyser bremselysene over hele fl aten, ved nødbremsing begynner de å blinke. Dermed kan trafi kantene bak skille mellom lett bremsing og bråbremsing, noe som gir økt sikkerhet. 

Xenonlys for nær- og fjernlys inkl. lyktespyleranlegg og markeringslys med lysdioder. Lyser veibanen optimalt opp i mørket og når sikten er dårlig. De fire lysringene med lysdioder har kjørelysfunksjon.  Adaptive kjørelys med variabel lysfordeling, inkl avkjøringslys. Leveres bare i kombinasjon med xenonlykter og regnsensor. Består av elektromekanisk styrte bevegelige lykter som lyser opp veibanen optimalt i den retningen føreren svinger.

Sidespeil lakkert i bilens farge (i kombinasjon med BMW SportLine kan de også leveres i høyglanset sort), elektrisk justerbare og asfærisk på førersiden, med integrerte blinklys med lysdioder.  Automatisk avblending av innvendig speil og sidespeil. Når det registreres et definert lysforhold fra kjøretøy bak, avblendes speilene automatisk.

56 57 Standard-/ekstrautstyr

Tåkelys integrert i frontspoileren, gir bedre sikkerhet ved dårlig sikt. Tåkelysene inkluderer oppvarmbare sidespeil og spylerdyser for frontruten.

Fjernlysassistenten slår automatisk fjernlyset på og av ved møtende eller forankjørende trafikk, eller når veibanen er godt opplyst.

Regnsensor inkl. automatisk kjørelys, aktiverer automatisk vindusviskerne og regulerer viskerfrekvensen. De integrerte automatiske kjørelysene aktiverer automatisk nærlyset ved kjøring i regn, tunneler eller når det begynner å bli mørkt.

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

Takreling i satinert aluminium. Den flate takrelingen kan også leveres i satinert aluminium (anbefales i kombinasjon med xLine).

Takreling i sort er harmonisk tilpasset bilens design og fungerer som basis for et multifunksjonelt BMW-takstativ. Bagasje, sykler, surfebrett osv. kan transporteres enkelt og sikkert.

Panoramatak i glass med vindavviser og stor glassfl ate som kan åpnes og slipper lys og luft inn i bilen. Den fremre glassdelen kan åpnes elektrisk ved hjelp av vippefunksjonen og har i tillegg en skyvefunksjon, elektrisk blending (solskjerm) og komfortåpning/-lukking med klembeskyttelse.  BMW Individual antrasittfarget taktrekk. Solskjerm og håndtak i taket er i sort.

Chrome Line eksteriør omfatter vindusspaltelister foran og bak i krom. I tillegg er dekslet på B-stolpen, dekslet på vindusprofilen bak samt enkelte speildetaljer i høyglanset sort (anbefales i kombinasjon med xLine).

BMW Individual takreling i høyglanset Shadow Line. Takrelingen i høyglanset sort gir et sportslig utseende (anbefales i kombinasjon med Sport Line, standard for M Sportspakke).

Lyspakke med belysning av innstigningsområdet fra dørhåndtakene. Lyser i   sekunder når dørene låses opp. Lyspakken omfatter også leselys foran og bak, fotromsbelysning foran, belyste sminkespeil for fører og sidepassasjer og bakgrunnsbelysning

BMW Individual høyglanset Shadow Line omfatter innfatning på B-stolpene, vindusprofiler, vindusspaltelister, hjørne for speilfeste samt speilrammer i høyglanset sort (anbefales i kombinasjon med Sport Line, standard for M Sportspakke).

Tilhengerfeste med avtakbart kulehode. Kulehodet kan oppbevares under bagasjeromsgulvet.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

Stålfelger med heldekkende hjulkapsler med nødkjøringsegenskaper,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   . Kan også leveres som komplett vinterhjulsett fra BMW Originaltilbehør.

  " lettmetallfelger Stjerneeke     med nødkjøringsegenskaper,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   (leveres bare som standard på X sDrive  d EfficientDynamics Edition).

  " lettmetallfelger V-eke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   (standard på X xDrive  d og X xDrive  i, i kombinasjon med Sport Line også standard på X sDrive  d, sDrive  i/  d og X xDrive  d).

  " lettmetallfelger Dobbelteke    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   .

1

   " lettmetallfelger Stjerneeke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   . Kan også leveres som komplett vinterhjulsett fra BMW Originaltilbehør (ikke i kombinasjon med xLine, standard på X sDrive  i, X sDrive  i, X xDrive  i, X sDrive  d, X sDrive  d, X xDrive  d, X sDrive  d og X xDrive  d).

  " Lettmetallfelg Stjerneeke    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   .

  " lettmetallfelger Heksagon    , tofargede, med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak. Foran  J x   med dekkdimensjon    /  R   og bak  J x   med dekkdimensjon    /  R   .

X sDrive  d Effi cientDynamics Edition kan også leveres med   " lettmetallfelger Stjerneeke    eller   " lettmetallfelger V-eke    .

58 59 Standard-/ekstrautstyr

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

18" lettmetallfelger Y-eke 322 med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   (leveres bare i kombinasjon med xLine).

  " lettmetallfelger V-eke    med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak. Foran  J x   med dekkdimensjon    /  R   og bak  J x   med dekkdimensjon    /  R   .

  " M lettmetallfelger Dobbelteke    M med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak. Foran  J x   med dekkdimensjon    /  R   og bak  J x   med dekkdimensjon    /  R   (leveres bare i kombinasjon med M Sportspakke).

  " lettmetallfelger Dobbelteke    , tofargede, med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   (bare i kombinasjon med Sport Line).

  " M lettmetallfelger Dobbelteke    M med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak. Foran  J x   med dekkdimensjon    /  R   og bak  J x   med dekkdimensjon    /  R   (leveres bare i kombinasjon med M Sportspakke).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

Sportsratt i skinn (diameter    mm) med tommelstøtte, kromdekor og tre eker.  Sportratt i skinn med girhendler for en dynamisk kjørestil, uten tommelstøtter i kombinasjon med automatgirkasse (leveres ikke til X xDrive  d, X sDrive  i/  d og X xDrive  d).  Oppvarming for sportsratt i skinn med multifunksjonstaster. Når du trykker på tasten, varmes rattkransen opp i løpet av kort tid.

Cruise control med bremsefunksjon lagrer den ønskede hastigheten og holder den konstant fra ca.   km/t (aktiveres med hendel på venstre side av rattstammen).

1

Kjørecomputeren viser opplysninger om gjennomsnittshastighet, gjennomsnitts- og momentanforbruk, rekkevidde og utvendig temperatur.  Girindikator viser når du bør skifte gir for å kjøre mer økonomisk (leveres ikke til X sDrive  i).

M skinnratt (diameter    mm) med tommelstøtte og tre eker.  M skinnratt med girhendler for svært dynamisk kjøring (i kombinasjon med automatgirkasse, leveres ikke til X sDrive  d, X sDrive  i, X sDrive  d og X xDrive  d).

 -trinns manuell girkasse for svært sportslig kjøring. Den er lettsjaltet, har perfekt avstemte girtrinn og har nøyaktige, korte girbevegelser. Girene ligger tettere, og med det ekstra sjette girtrinnet kan du utnytte motorkarakteristikken slik at den passer enda bedre til din individuelle kjørestil.

Auto Start Stop-indikator viser i informasjonsdisplayet når motoren er slått av med Auto Start Stop-funksjonen (for eksempel i lyskryss eller kø). Indikatoren slukker når motoren automatisk starter igjen (leveres ikke til X sDrive  i).

Skinnratt (diameter    mm) med tre eker (avbildet med multifunksjonstaster som er ekstrautstyr).

 -trinns automatgirkasse Gjør det mulig å gire både raskt og presist (leveres til X sDrive  i).   -trinns automatgirkasse med elektroniske girskift og adaptiv girkassestyring gjør det mulig å gire både raskt og presist (avbildet, leveres ikke til X sDrive  d og X sDrive  i).

Forberedelse for mobiltelefon Business med Bluetoothgrensesnitt, inkl. handsfree, tilkobling for lader og utvendig antenne, bakgrunnsbelysning. En spesiell snap-in-adapter leveres fra BMW Originaltilbehør.

Du fi nner mer informasjon om kompatible enheter på www.bmw.no/bluetooth

60 61 Standard-/ekstrautstyr

Standardutstyr

Ekstrautstyr

BMW Originaltilbehør


Tabeller

BMW service

ECO PRO-modus aktiveres med en tast på midtkonsollen, hjelper deg å kjøre enda mer økonomisk (leveres bare i kombinasjon med klimaautomatikk).

Navigasjonssystem Professional inkl. blant annet handsfreeanlegg med USB-grensesnitt, instrumentpanel med ekstra funksjoner, radio Professional med DVD-spiller, iDrive-multikontroll, integrert harddisk, høyoppløselig, fastmontert  , " skjerm.

Forberedelse for Internett gir deg tilgang til Internett når bilen står i ro. Du kan åpne internettsider og bruke iDrive-multikontrollen i midtkonsollen som datamus (i kombinasjon med navigasjonssystem Professional). Enkelte elementer i BMW ConnectedDrive leveres ikke i Norge.

 Ryggekamera viser området bak bilen oversiktlig i kontrolldisplayet. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når hastigheten er under   km/t når du parkerer. På biler med tilhengerfeste, har ryggekameraet utvidet zoomfunksjon (leveres i kombinasjon med Park Distance Control og navigasjonssystem). 

DVD-system for baksetet omfatter  " fargeskjerm som er integrert i midtarmlenet. DVD-systemet spiller av video-DVD og lyd-CD (også MP -format). I tillegg kan det vise JPEG-bilder. 

Tekniske data

Navigasjonssystem Business inkl. CD-spiller, iDrive-multikontroll med hurtigtaster, favorittaster, integrert minne for navigasjonsdata og høyoppløselig, fastmontert  , " skjerm.

AUX-/IN-tilkobling inkl.   -volts stikkontakt, for tilkobling av ekstern lydkilde, for eksempel MP -spiller.  Handsfreeanlegg med Bluetooth-grensesnitt for trådløs tilkobling av mobiltelefoner med Bluetooth. Lydkilder som MP -spiller, iPod eller USB-pinne kan også kobles til via det integrerte USB-grensesnittet (bare i kombinasjon med radio Professional).

2

Leveres fra BMW Originaltilbehør. Dette utstyret ettermonteres. Du får mer informasjon hos din BMW-forhandler.

BMW Assist støtter føreren med ulike tjenester som utvidet nødanrop og RTTI, BMW Assist leveres ikke i Norge.  BMW Live gir deg tilgang til utvalgt informasjon på nettet via den aktive Bluetooth-forbindelsen til din mobiltelefon.

Park Distance Control, foran og bak gjør det enklere å parkere og manøvrere på trange steder. Avstanden fra bilen til en hindring varsles med lydsignal samt med visning på displayet i kombinasjon med navigasjonssystem.  Park Distance Control, bak.

Hi-Fi høyttalersystem med åtte høyttalere gir imponerende lyd.  Harman Kardon surroundlydsystem med kraftig forsterker og   høyttalere gir glimrende lyd i bilen.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

Sportsseter for fører og sidepassasjer (avbildet med ekstrautstyret skinntrekk), høyere sidevanger og trinnløs elektrisk justering av bredden på seteryggen gir optimal sidestøtte. Lengderetning, setehøyde, seterygg- og setevinkel samt lårstøtte kan justeres manuelt.

Setevarme for fører og sidepassasjer (tre trinn), setepute og seterygg, inkl. sidevanger, er oppvarmbare og avgir behagelig varme etter kort tid.

Elektrisk setejustering, for fører og sidepassasjer med elektrisk justering av setehøyde og seterygg samt lengderetning og setevinkel, inkl. minnefunksjon for førersetet og sidespeil (inkl. kantstensautomatikk). Det kan lagres to individuelle innstillinger for førersetet og sidespeilet.

Tosoners klimaautomatikk, inkl. automatisk omluftkontroll, mikrofilter samt dugg- og solsensor. Med separat temperaturinnstilling for høyre/venstre side. (Denne versjonen omfattert ECO PRO-modus for alle modeller unntatt X sDrive  i. Standard for X xDrive  i og X XDrive  d.)

62 63 Standard-/ekstrautstyr

Standardseter med manuell justering av setehøyde, lengderetning, seteryggvinkel og hodestøttehøyde (her avbildet med Carve stoff-/skinnkombinasjon fra xLine).

Korsryggstøtte for fører og sidepassasjer, elektrisk justerbar i høyde og dybde, gir ergonomisk riktig sittestilling og støtte for ryggmuskulaturen.

Røykerpakke omfatter sigaretttenner og askebeger i midtkonsollen foran. Det flyttbare askebegeret kan for eksempel også plasseres i koppholderen i armlenet bak.

Radio BMW Professional, samme spesifikasjoner som radio BMW Business CD, seks høyttalere todelt display.

Standardutstyr

Ekstrautstyr

BMW Originaltilbehør


Tabeller

CD-skifter for inntil seks CDplater (leveres i kombinasjon med et navigasjonssystem eller radio BMW Professional).

Oppbevaringsrom. I øvre del av instrumentpanelet er det et stort rom (på biler uten navigasjonssystem).

Tekniske data

BMW service

  -volts stikkontakter (tre stk.) under det utvippbare midtarmlenet, på dekselet i midtkonsollen bak og på høyre side i bagasjerommet (inngår i ekstrautstyret oppbevaringspakke).

Koppholder lett tilgjengelig i midtkonsollen.

Midtarmlene bak med to integrerte koppholdere (inngår i ekstrautstyret oppbevaringspakke).

Koppholder, avtakbar, inkl. støtte på midtkonsollen (inngår i ekstrautstyret oppbevaringspakke).

Romslige dørlommer med plass til fl asker på inntil én liter og festestropper i dørlommene foran holder nyttige gjenstander på plass.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

Skillenett i bagasjerommet, kan festes i taktrekket bak forsetene eller baksetet. Skillenettet beskytter mot gjenstander som kan falle inn i kupeen, og bagasjerommet kan lastes opp til taket på en sikker måte. Når nettet ikke er i bruk, kan det oppbevares i en pose og legges i bagasjeromsgulvet.

Oppbevaringsrom under bagasjeromsgulvet er fl eksibelt takket være fi re variable skilleelementer (inngår i ekstrautstyret oppbevaringspakke).

Personal Profi le. Med Personal Profile lagres dine personlige innstillinger for bilens utstyr, for eksempel temperatur og luftfordeling for klimaautomatikken. Funksjonene aktiveres når sentrallåsen åpnes, avhengig av hvilken nøkkel som brukes.

BMW Service Inclusive. Også når det gjelder service kan din BMW-forhandler tilby smarte løsninger. Med BMW Service Inclusive påløper det ingen ekstra kostnader for servicearbeid innenfor avtalt tidsrom eller kjørelengde. Du får mer informasjon på  www.bmw.no/ServiceInclusive

64 65 Standard-/ekstrautstyr / BMW Originaltilbehør

Ski- og snowboardpose gjør det mulig med ren og sikker transport av inntil fire par ski eller tre snowboard samtidig som det er plass til fire personer i bilen. Skiposen kan enkelt fjernes og brukes utenfor bilen.

ISOFIX-festesystem for barneseter bak på begge de ytre sitteplassene i baksetet. Barnesetet festes sikkert ved hjelp av låsemekanismen og ekstra festepunkter oppe.  Deaktivering av kollisjonspute for sidepassasjer.

BMW Welt. Nå har du muligheten til å få en uforglemmelig opplevelse. På opplevelsessenteret BMW Welt i München kan du besøke museet, få en omvisning på fabrikken eller i det tekniske atelieret og oppleve BMWs fascinerende verden på nært hold. Du finner mer informasjon på  www.bmw-welt.com

Standardutstyr

Ekstrautstyr

BMW Originaltilbehør


Tabeller

Tekniske data

BMW service

BMW Originaltilbehør.

BMW-holder for Apple iPad festes til hodestøttene på forsetene.

  " lettmetallfelger Dobbelteke    , speilhus i karbon, BMW grunnstativ og BMW takboks    i sort.

BMW Junior Seat I–II leveres i to farger.

Allværsmatter. Spesielt tilpasset, smuss- og vannavvisende.

Når du kjører en BMW, er kjøregleden garantert. Med det store utvalget av BMW Originaltilbehør kan du sette en ekstra spiss på kjøreopplevelsen. Enestående ideer, spennende design og smarte funksjoner åpner for nye muligheter. Enten det gjelder utvendig og innvendig design, kommunikasjon og informasjon eller transport og bagasjeløsninger, kan du velge mellom en rekke innovative løsninger. Du får vite mer om utvalget av BMW Original tilbehør hos din BMWforhandler. Der får du også en tilbehørsbrosjyre med hele produktprogrammet. Du fi nner også mer informasjon på  www.bmw.no/tilbehor

Media snap-in-adapter slik at du kan ringe og høre på musikk.

Black Line baklykter gir bakpartiet et markant preg.

Bagasjeromsmatte. Sklisikker og perfekt tilpasset matte av slitesterkt kunststoff.


X sDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d

X xDrive  d

X xDrive  i

X sDrive  d Effi cientDynamics Edition

X xDrive  i

Utstyr

X sDrive  i

Farger

X sDrive  i

Utstyrsversjoner

Sikkerhet Kollisjonsputer: – Kollisjonsputer for fører og sidepassasjer – Hodekollisjonsputer foran og bak (gardin-hodebeskyttelsessystem) med splintbeskyttelse

– Sidekollisjonsputer for fører og sidepassasjer, integrert i setene

ABS-bremser, inkl. Cornering Brake Control (CBC) 

Dynamiske bremselys med blinkefunksjon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dynamisk stabilitetskontroll (DSC, inkl. DTC) med tilleggsfunksjoner

BMW Service Inclusive omfatter et stort antall service- og vedlikeholdsarbeider som kan utføres hos alle BMW-forhandlere i hele verden som deltar i ordningen; tidsperiode eller kjørestrekningen kan avtales individuelt

ISOFIX-feste for barneseter bak

Skivebremser foran og bak, innvendig ventilerte

Sikkerhetsbelter: – Sikkerhetsbelter foran med automatsneller, beltestrammere og beltekraftbegrensere

– Ergonomisk beltesystem bak med trepunktsbelter for alle sitteplasser

Sikkerhetskarosseri: – Integrert sidekollisjonsbeskyttelse i dørene

– Støtfangersystem med støtelementer i stål foran og bak, reversible inntil  km/t, tar av for støt ved hastigheter inntil   km/t

Sentrallås med elektronisk startsperre, kollisjonssensor; tankklaff integrert i sentrallåsen

Utvendig design Tilhengerfeste med avtakbart kulehode, inkl. tilhengerstabilitetskontroll

Eksosrør med kromdeksel

BMW Individual høyglanset Shadow Line

Chrome Line eksteriør, vindusspaltelister foran og bak i krom

Takreling, satinert aluminium

Takreling, BMW Individual høyglanset Shadow Line

Takreling, sort

Utvendige detaljer lakkert i bilens farge (taklister, speilhus og dørhåndtak)

Forberedelse for bakmontert bagasjestativ

Metalliclakk

 

Grill med ribber i glaciersølv (standard i kombinasjon med xLine) Grill med ribber i høyglanset sort (bare i kombinasjon med BMW Sport Line eller M Sportspakke)

 

 

Grill med sorte ribber

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utstyrspakker Oppbevaringspakke med nett på seteryggene foran, avtakbar koppholder, tre   -volts stikkontakter (under armlenet foran når det vippes opp, i midtkonsollen bak og i bagasjerommet), oppbevaringsnett på høyre side i bagasjerommet, to festestropper på bagasjeromsgulvet, en festestropp på sideveggen i bagasjerommet, oppbevaringsrom med inndelingselementer under bagasjeromsgulvet 

Drive comfort-pakke omfatter cruise control med bremsefunksjon, handsfreeanlegg med USB-grensesnitt og Park Distance Control (PDC) bak Functionalitypakke omfatter lyspakke, oppbevaringspakke, takreling og oppvarmet ratt

Røykerpakke , inkl. askebeger og sigarettenner

 

 

 

 

 

 

 

BMW Lines og M sportspakke M Sportspakke omfatter blant annet seter i stoff-/Alcantarakombinasjon, interiørlister i krysslipt mørk aluminium og   " lettmetallfelger Dobbelteke    M 

Sport Line omfatter blant annet sportsseter i antrasittfarget Median-stoff med korallrød kontur, interiørlister i høyglanset sort, utvendige designelementer i høyglanset sort og   " lettmetallfelger Dobbelteke    (avhengig av motor) 

xLine omfatter blant annet seter i Carve stoff-/skinnkombinasjon i bernstein/sort, interiørlister i høyglanset mørk kobberfarge, utvendige designelementer i glaciersølv og   '' lettmetallfelger Y-eke   

66 67 Oversikt

Standardutstyr

Ekstrautstyr

BMW Originaltilbehør

 

Leveres ikke


X xDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d Effi cientDynamics Edition

X sDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d

X sDrive  d

X xDrive  i

X xDrive  i

BMW service

X sDrive  i

Tekniske data

X sDrive  i

Tabeller

Felger Felger: –   " stålfelger med heldekkende hjulkapsler og dekk med nødkjøringsegenskaper,  , J x   , dekkdimensjon    /  R  

–   " lettmetallfelger Stjerneeke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   , dekkdimensjon    /  R  

–   " lettmetallfelger V-eke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   , dekkdimensjon    /  R  

–   " lettmetallfelger Y-eke    med nødkjøringsegenskaper,  J x   , dekkdimensjon    /  R  

 

–   " lettmetallfelger Heksagon    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  J x   med dekkdimensjon    /  R   bak 

–   " M lettmetallfelger Dobbelteke    M med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  J x   med dekkdimensjon    /  R   bak 

 

–   " M lettmetallfelger Dobbelteke    M med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  J x   med dekkdimensjon    /  R   bak 

–   " lettmetallfelger V-eke    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  J x   med dekkdimensjon    /  R   bak 

Dekk med nødkjøringsegenskaper

Dekktrykkindikator

 

 

 

 

 

 

 

 

–   " lettmetallfelger Dobbelteke    med nødkjøringsegenskaper, tofargede,  J x   , dekkdimensjon    /  R  

 

–   " lettmetallfelger Stjerneeke    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R  

–   " lettmetallfelger Streamline    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   , dekkdimensjon    /  R  

–   " lettmetallfelger Dobbelteke    med nødkjøringsegenskaper,  J x   , dekkdimensjon    /  R  

 

 

Innvendig design BMW Individual antrasittfarget taktrekk

Innstigningslister, sort, med BMW-logo i krom

Instrumentpanel med runde instrumenter for speedometer og turteller samt tankmåler og visning av drivstoffnivå og -forbruk samt kjørecomputer 

– Matt satengsølv

– Finslipt aluminium

– Krysslipt mørk aluminium

– Høyglanset sort

– Høyglanset mørk kobber (

– Fineline i lyst edeltre

– Fineline Bay i matt edeltre

– Elektra-stoff

– Grey Shadow stoff-/Alcantarakombinasjon

– Median-stoff

– Carve-stoff

– Nevadaskinn

Interiørlister:

Setetrekk: 

Motor og teknikk  -sylindret BMW bensinmotor med  -ventilsteknikk

 -sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor

 -sylindret BMW TwinPower Turbo dieselmotor

 -trinns manuell girkasse

 -trinns automatgirkasse

Brake Energy Regeneration

1

Leveres fra BMW Originaltilbehør.

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Auto Start Stop-funksjon, bare i kombinasjon med  -trinns manuell girkasse og  -trinns automatgirkasse (ikke for sDrive  i)

 

Avgassturbolader, variabel turbingeometri

 

 

 

 -trinns automatgirkasse Avgassnorm: EU

  

 

 


X xDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d

X sDrive  d Effi cientDynamics Edition

X xDrive  i

X sDrive  d

X xDrive  i

Utstyr

X sDrive  i

Farger

X sDrive  i

Utstyrsversjoner

Motor og teknikk Dieselpartikkelfilter

ECO PRO-modus, bare i kombinasjon med klimaautomatikk

Performance Control

 

Girindikator, bare i kombinasjon med  -trinns manuell girkasse

 

 

 

 

Servostyring

Servotronic

Sportslig chassis

xDrive (fi rehjulsdrift med variabel kraftfordeling)

Førerassistanse Cruise control med bremsefunksjon

Park Distance Control (PDC) bak

Park Distance Control (PDC) foran og bak

Ryggekamera (i kombinasjon med et navigasjonssystem)

Lys og sikt Adaptive kjørelys med variabel lysfordeling, inkl. avkjøringslys

Fjernlysassistent (bare i kombinasjon med automatisk avblendbart innvendig speil og regnsensor)

Automatisk avblending av innvendig speil og sidespeil, inkl. innfellingsfunksjon og kantstensautomatikk

 

Lyktespyleranlegg

Lyspakke, inkl. belysning av innstigningsområdet fra dørhåndtakene, bakgrunnsbelysning, leselys foran og bak, fotromsbelysning foran belyst midtkonsoll, belyste sminkespeil for fører og sidepassasjer, lys i dørlommene samt øvre oppbevaringsrom (ikke i kombinasjon med navigasjonssystem) 

Tåkelys, inkl. oppvarmbare spylerdyser for frontruten

Regnsensor, inkl. automatisk kjørelys

Solreflekterende glass

 

Xenonlys for nær- og fjernlys, kjørelys og fi re lysringer samt markeringslys

 

 

 

 

 

 

 

Innvendig utstyr Klimaautomatikk med separat temperaturregulering for fører og sidepassasjer, inkl. automatisk omluftkontroll, mikrofi lter, dugg-/ solcellesensor og ECO PRO-modus (ikke for X sDrive  i) 

– Skinnratt

– M skinnratt

– Sportsratt i skinn

– Multifunksjonstaster

Ratt:

– Girhendler for sportsratt i skinn (bare i kombinasjon med automatgirkasse)

– Girhendler for M skinnratt (bare i kombinasjon med automatgirkasse)

 

– Oppvarming for sportsratt i skinn med multifunksjonstaster

 

 

 

 

 

 

 

– Høydejustering for forsetene

– Korsryggstøtte for fører og sidepassasjer, elektrisk

Seter/sittekomfort:

– Bakseterygg, nedfellbar og delbar i forholdet   :  :  , seteryggvinkelen kan justeres separat for hvert sete

– Setevarme for forsetene

– Elektrisk setejustering, med minne for førersetet

– Standardseter, manuell setejustering

– Sportsseter for fører og sidepassasjer med elektrisk justering av seteryggvanger

68 69 Oversikt

 

Standardutstyr

Ekstrautstyr

 

 

 

 

 

 

BMW Originaltilbehør

 

 

Leveres ikke


X sDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d

X xDrive  d

X xDrive  i

X sDrive  d Effi cientDynamics Edition

X xDrive  i

BMW service

X sDrive  i

Tekniske data

X sDrive  i

Tabeller

Komfortutstyr og innvendig utstyr Oppbevaringsrom i dørene, dørlommer med fl askeholder og festestropper (i begge fordørene)

Armlene foran, justerbart, inkl.   -volts stikkontakt og uttakbar koppholder

Elektriske vindushevere foran/bak, løfte-/trykkebryter og hurtigfunksjon for åpning og lukking, klembeskyttelse

Fjernkontroll for sentrallås

 

Bagasjerom, kledd, volum    – .   liter

Skillenett i bagasjerommet

Comfort Access

Panoramatak i glass

Personal Profile, personlig innstilling av viktige funksjoner

 

Start-/stoppknapp

Ski- og snowboardpose

 

Underholdning, kommunikasjon og informasjon BMW ConnectedDrive: 

– Apper, blant annet mottak av nettradiostasjoner fra hele verden (i kombinasjon med appen BMW Connected og iPhone) – BMW Live 

– Forberedelse for Internett i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional med integrert Bluetooth-forberedelse for mobiltelefon 

Kjørecomputer (inkl. check control)

Handsfreeanlegg med USB-grensesnitt (bare i kombinasjon med radio BMW Professional)

 

– Navigasjonssystem Business med CD-spiller, iDrive-multikontroll med hurtigtaster, favorittaster, integrert minne for navigasjonsdata, kartvisning eller kombinert kart-/pilvisning og høyoppløselig  , "-skjerm samt stemmestyringssystem og grensesnitt for USB/lydsystem 

– Business navigasjonspakke med Navigasjonssystem Business og forberedelse for mobiltelefon med USB-grensesnitt

Forberedelse for mobiltelefon Business med Bluetooth-grensesnitt Navigasjon:

– Navigasjonssystem Professional med høyoppløselig og fastmontert  , " fargeskjerm, kartvisning i  D med satellittbilder, DVD-spiller, inkl. iDrive-multikontroll med hurtigtaster, integrert harddisk for kartdata og musikkfi ler, favorittaster og MP -dekoder samt stemmestyringssystem og grensesnitt for USB/lydsystem 

– Professional navigasjonspakke med Navigasjonssystem Professional og forberedelse for mobiltelefon med USB-grensesnitt

– AUX-/IN-tilkobling i midtkonsollen, inkl.   -volts stikkontakt

– CD-skifter for inntil  CD-plater, inkl. MP -dekoder

– DAB-tuner for mottak av ekstra digitale radioprogrammer, DAB+-kompatibel (bare i kombinasjon med radio BMW Professional eller navigasjonssystem) 

Radio/lydanlegg:

– DVD-system i baksetet

 

– Hi-Fi høyttalersystem

– Musikkgrensesnitt for smarttelefoner (i kombinasjon med grensesnitt for USB/lydsystem og forberedelse for mobiltelefon)

– Radio BMW Professional

– Harman Kardon surroundlydsystem

1 2 3

Leveres fra BMW Originaltilbehør. Leveres fra BMW Originaltilbehør. Dette utstyret ettermonteres. Du får mer informasjon hos din BMW-forhandler. Du fi nner mer informasjon om kompatible enheter på www.bmw.no/bluetooth


X xDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d Effi cientDynamics Edition

X sDrive  d

X xDrive  d

X sDrive  d

X sDrive  d

X xDrive  i

Utstyr

X xDrive  i

X sDrive  i

Farger

X sDrive  i

Utstyrsversjoner

Vekt Egenvekt EU

kg

    [    ]     [    ]     [    ]     [    ]

   

    [    ]     [    ]     [    ]

   

    [    ]     [    ]

Tillatt totalvekt

kg

    [    ]     [    ]     [    ]     [    ]

   

    [    ]     [    ]     [    ]

   

    [    ]     [    ]

Nyttelast

kg

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Tillatt aksellast foran/bak

kg

   /   

   /   

    /   

    /   

   /   

   /   

    /   

   /   

   /   

    /   

    /   

Tillatt taklast

kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillatt tilhengervekt uten bremser

kg

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Tillatt tilhengervekt med bremser inntil maks.   prosent stigning

kg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Tillatt tilhengervekt med bremser inntil maks.  prosent stigning

kg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Tillatt belastning på tilhengerkulen

kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motor

,

Sylindre/ventiler Slagvolum Slaglengde/boring Nom. effekt / nom. turtall

 /

 /

 /

 /

 /

 /

 /

 /

 /

 /

 /

cm

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

mm

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

kW / o/ min

   /   

   /    –    

   /    –    

   /    –    

  /   

   /   

   /   

   /   

   /   

   /   

   /   

(   /    )

(   /    – (   /    – (   /    –     )     )     )

(   /    )

(   /    )

(   /    )

(   /    )

(   /    )

(   /    )

(   /    )

   /   

   /    –    

   /    –    

   /    –    

   /    –    

   /    –    

   /    –    

   /    –    

   /    –    

   /    –    

   /    –    

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

I/II :

 ,  / , 

 ,  / , 

 ,  / , 

 ,  / , 

 , / , 

 , / , 

 ,  / , 

 ,  / , 

 ,  / , 

 ,  / , 

 ,  / , 

III/IV :

 ,  / , 

 ,  / ,

 ,  / , 

 ,  / , 

 ,  / ,

 ,  / ,

 ,  / ,

 ,  / ,

 ,  / ,

 ,  / ,

 ,  / ,

 ,  / ,  /  , 

 ,  / ,  /  , 

 ,  / ,  /  , 

 ,  / ,  /  , 

 ,  / ,  /  , 

 ,  / ,  /  , 

 ,  / ,  /  , 

 , 

 , 

 , 

 , 

 , 

 , 

 , 

   [   ]

(hk / o/min) Maks. dreiemoment/turtall Nm / o/min Kompresjon

:

Girkasse Utvekslingsforhold (standard girkasse)

V/VI/R : Bakakselutveksling

 , / ,  / , 

:

 , 

 ,  / ,  /  , / ,  / ,   , / ,  / ,   ,   , 

 , 

 , 

Kjøreytelser Topphastighet

km/t

   [   ]

  

  

  

  

  

  

   [   ]

  

   [   ]

Akselerasjon  –   km/t

sek

 , [  , ]

 , [ , ]

 , [ , ]

 , [ , ]

  ,

 , [ , ]

 , [  , ]

 , [ , ]

 ,

 ,

 ,

Elastisitet   –   km/t i IV./V. gir (standard girkasse)

sek

 , /  ,

 , / ,

 , / ,

 , / ,

  , /  ,

 , /  ,

 , /  ,

 , / ,

 , / ,

 , / ,

 , / ,

l/mil

 ,  [ ,  ]

 ,  – ,   ,  – ,   ,  – ,  [ ,  – ,  ] [ ,  – ,  ] [ ,  – ,  ]

 , 

 ,  [ ,  ]

 ,  [ ,  ]

 ,  [ ,  ]

 , 

 ,  [ ,  ]

 ,  [ ,  ]

 , 

 ,  [ ,  ]

 ,  [ ,  ]

 ,  [ ,  ]

 , 

 ,  [ ,  ]

 ,  [ ,  ]

 , 

 ,  [ ,  ]

 ,  [ ,  ]

 ,  [ ,  ]

 , 

 ,  [ ,  ]

 ,  [ ,  ]

Drivstofforbruk Bykjøring

,

Landeveiskjøring

l/mil

 , 

 ,  – ,   ,  – ,   ,  – ,  [ ,  – ,  ] [ ,  – ,  ] [ ,  – ,  ]

Blandet kjøring

l/mil

 , 

 ,  – ,   ,  – ,   ,  – ,  [ ,  – ,  ] [ ,  – ,  ] [ ,  – ,  ]

g/km

   [   ]

   –   [   –   ]

   –   [   –   ]

   –   [   –   ]

  

   [   ]

   [   ]

   [   ]

  

   [   ]

   [   ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CO -utslipp Tankinnhold, ca.

70 71 Oversikt

l


BMW service

X xDrive  d

   /  R   V

   /  R   H

   /  R   H

   /  R   H

   /  R   H

   /  R   W

   /  R   H

   /  R   H

 , J x  

 , J x  

 , J x  

 , J x  

 , J x  

 , J x  

 , J x  

 , J x  

 , J x  

Materiale

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

X xDrive  d

X sDrive  d

X sDrive  i

X sDrive  d

   /  R   H

 , J x  

X sDrive  d

   /  R   V

 , J x  

X xDrive  i

   /  R   H

Felgdimensjon

X xDrive  i

Dekkdimensjon

X sDrive  i

X xDrive  d

Tekniske data

X sDrive  d Effi cientDynamics Edition

Tabeller

Felger og dekk

Elektrisk anlegg  

 

 

  [  ]

 

 

 

 

 

 

 

A

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

W

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

    (   )

Ah

Dynamoeffekt

    (    )

Batterikapasitet

  

   

  

   

   

   

   

   

       

Alle mål i de tekniske tegningene er oppgitt i millimeter. Bagasjeromsvolum ca.    – .   liter. Verdier i [ ] gjelder for biler med panoramatak i glass. I de oppgitte verdiene er det tatt hensyn til   prosent tankinnhold,   kg for føreren og  kg bagasje. Egenvekten gjelder for biler med standardutstyr. Ekstrautstyr øker disse verdiene. BMW X sDrive  d/xDrive  d og X sDrive  d/xDrive  d leveres også med redusert motoreffekt på henholdsvis    hk og    hk. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon. Kan variere pga. lovbestemmelser i de enkelte land. Eksakt tillatt tilhengervekt er oppgitt i bilens typegodkjenning. BMW anbefaler å bruke ROZ   . Det kan brukes ned til ROZ   med en maksimal etanolandel på   prosent (E  ). Data om effekt og forbruk refererer til bruk av ROZ   . 5 Alle motorer tilfredsstiller avgassnormen EU . Forbruksmålingen er basert på ECE-kjøresyklusen og er sammensatt av ca. en tredel bykjøring og to tredeler landeveiskjøring (målt i veistrekning). I tillegg måles CO -utslippet. Forbruket er beregnet for biler med standardutstyr. Ekstrautstyr kan øke disse verdiene. Forbruk og CO -utslipp er avhengig av dekk- og felgstørrelse. Du fi nner mer informasjon om drivstofforbruk og CO -utslipp i prislisten. 6 Med takantenne er høyden  .   mm. 1 2 3

4

Verdier i [ ] gjelder for biler med  -trinns automatgirkasse (X sDrive  i) eller med  -trinns automatgirkasse (resten av modellene).


Utstyrsversjoner

Farger

Med BMWs servicekonsept er du alltid oppdatert. Når du kjøper en BMW, er du samtidig garantert førsteklasses og omfattende service. På verdensbasis har vi mer enn     verksteder fordelt på over    land. Med integrert Onboard Diagnose vet du alltid hvor lenge det er til neste service og hva som må gjøres. Med Condition Based Service (CBS) blir tilstanden på alle viktige slitedeler, oljer og andre driftsmidler målt og overvåket individuelt. Det samme gjelder tids- og kilometeravhengig serviceomfang. På grunnlag av måledataene gir

Utstyr

informasjonsdisplayet i kupeen deg automatisk beskjed på forhånd når det er på tide med service. Kontrolldisplayet for iDrive viser eksakt når det er tid for neste service og hva som skal gjøres. Bildataene lagres i bilnøkkelen og kan leses av hos BMW-verkstedet. Din kundemottaker har dermed mer tid til å snakke med deg. BMW-verkstedene har BMW Originaldeler for alle servicearbeider. Hos oss kommer nemlig kvalitet og sikkerhet alltid i første rekke.

GLEDE ER FØLELSEN DU FÅR NÅR DU VET AT DU ER I DE BESTE HENDER. BMW SERVICE FOR DIN BMW. BMW Service Inclusive. BMWforhandlerne kan tilby en smart løsning som gir deg kontroll over servicekostnadene. Med BMW Service Inclusive betaler du for en serviceavtale, som innebærer at det ikke påløper ekstra kostnader innenfor avtalt tidsrom eller kjørelengde. Dette er en internasjonal ordning, der du har krav på å få utført alle ytelser hos BMW-forhandlerne som deltar i programmet. Du kan lese mer om dette på: www.bmw.no/ServiceInclusive

Med BMW TeleServices (leveres ikke i Norge) er du alltid i gode hender. Din BMW tar selv direkte kontakt med ditt BMW-verksted for service. Straks CBS-sensorene registrerer at det er tid for service, utløses et automatisk BMW Teleservice anrop fra bilen og informerer kundemottakeren om bilens status. Tidligere var det bare mulig å gjøre dette når bilen var på verkstedet. Deretter kontakter kundemottakeren deg for å avtale tidspunkt for service. Når bildataene blir overført på forhånd, blir verkstedbesøket mer effektivt og din BMW er raskt ute på veien igjen. Og skulle du bli stående med din BMW underveis, har du muligheten til å overføre bil- og posisjonsdata til BMW veiservice ved hjelp av BMW Teleservice Diagnose. Med BMW Teleservice Help kan dessuten funksjonsfeil ofte utbedres raskt og bekvemt uten at du trenger å oppsøke et verksted. Du fi nner nærmere informasjon på: www.bmw.de/TeleServices

Mobil Service løser problemene. BMW Mobile Care inngår i BMWs garantivilkår i Norge. Dette er et tilbud om assistanse i forbindelse med uhell eller driftsstans og gjelder i fem år fra førstegangsregistrering. I tilfelle du skulle få behov for nødhjelp, er BMW Mobile Care tilgjengelig hele døgnet, året rundt på telefonnummer         . Med denne tjenesten får du hjelp til å ordne veihjelp, bilberging, hotellovernatting og leiebil i hele Europa. Se BMW Mobile Care brosjyre for nærmere informasjon eller på BMWs hjemme side www.bmw.no/service

BMW Financial Services. La dine bildrømmer bli virkelighet. BMW Financial Services tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode løsninger innen leasing, fi nansiering, fl åteavtaler og biladministrasjon. For ytterligere informasjon kan du besøke vår internettside www.bmw.no/fi nansiering eller du kan kontakte oss på telefon         .

FREMTIDEN KREVER BÆREKRAFTIGE LØSNINGER. For syvende gang på rad har Dow Jones Sustainability Index kåret BMW Group til den mest bærekraftige bilprodusenten i verden. Bærekraftig virksomhet er fast forankret i vår verdiskapningskjede, fra utvikling av effektive og alternative bilkonsepter via produksjonsprosesser som belaster miljøet minst mulig, til gjenvinningsmetoder. BMW Effi cientDynamics er en utviklingsfi losofi som gir merkbare fordeler for kunder, klima og miljø. Dette gjenspeiler seg i en reduksjon av CO -utslippene fra nye biler i Europa på ca.   prosent siden     .


Tabeller

Tekniske data

BMW service

GLEDE BESTÅR AV MANGE ELEMENTER. Din BMW er like individuell som deg. Du kan raskt og enkelt bygge din egen personlige BMW ved hjelp av en rekke moderne hjelpemidler. På www.bmw.no fi nner du raskt nærmeste BMW-forhandler hvis du ønsker et tilbud på en bil eller prøvekjøring. Her kan du registrere personopplysninger og bygge akkurat den bilen du drømmer om. Lagrer du utkastet, er det lett å foreta endringer senere.

BMW Magazin med spennende informasjon og super underholdning. Dette er et spennende magasin for BMW-eiere og andre interesserte. Når du kjøper en ny BMW, får du BMW-magasinet tilsendt gratis to ganger i året de tre første årene.

Men vi har mer å by på. I perioden     –    har vi som mål å redusere ressursbruken under produksjonen, for eksempel vann og energi, med   prosent. Ved motorfabrikken i Steyr i Østerrike har vi kommet et skritt lenger. Der har vi siden     produsert biler uten utslipp av spillvann. Selvsagt kan også alle gamle biler gjenvinnes uten problemer eller høye kostnader.

BMW Welt. En verden full av kjøreglede. Nå har du virkelig muligheten til å få en uforglemmelig opplevelse. På opplevelsessenteret BMW Welt i München kan du se på historiske biler i BMW museet, besøke det tekniske senteret der de nyeste innovasjonene fra våre ingeniører blir presentert og få en omvisning på fabrikken. Her kan du oppleve BMWs fascinerende verden på nært hold. Du fi nner nærmere informasjon om BMW Welt på nettsiden www.bmw-welt.com. Du kan også få informasjon hos din BMWforhandler. Vi ser frem til å møte deg.

Opplevelser med BMW. BMW arrangerer også turer over hele verden. For eksempel fabrikkbesøk og trening i kjøresikkerhet. Du har også muligheten til å være til stede på alle arrangementer der BMW er representert, enten det gjelder motorsport, golf, seiling eller andre begivenheter. Du fi nner en oversikt over alle BMW-arrangementene på nettsiden www.bmw-sports.com

Ta kontakt med din BMW-forhandler når bilen en dag skal skrotes. Du fi nner mer informasjon på hjemmesidene våre.

 www.bmw.no/resirkulering  www.bmw.no/Effi cientDynamics www.bmwgroup.com/responsibility


Mer om BMW

Ren kjøreglede

Modellene som er vist i denne brosjyren, er delvis utstyrt med ekstrautstyr som ikke hører med til standardmodellenes spesifikasjoner. I enkelte land kan det på grunn av varierende lovbestemmelser forekomme avvik fra modell- og utstyrsvariantene som er beskrevet her. Hos din BMW-forhandler får du nøyaktige opplysninger om standardutstyret i Norge. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer av de opplysninger som er gitt i denne brosjyren. © BMW AG, München, Tyskland. Ettertrykk, også delvis, er forbudt uten skriftlig tillatelse fra BMW AG, München. BMW recommends

4 11 001 018 69 2 2012 BB. Printed in Germany 2012.

www.bmw.no

DEN NYE BMW X1  
DEN NYE BMW X1  

ET LIV FULLT AV MULIGHETER.