Page 1

BMW  -serie Touring

www.bmw.no

Ren kjøreglede

DEN NYE BMW  -SERIE TOURING. HER ER DET MYE Å OPPDAGE. BMW EfficientDynamics

Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.


LEV I TIDEN MED EN MODERNE LIVSSTIL. Er du blant dem som kjører til jobb om morgenen, på trening om kvelden og drar på hytta i helgene? Takket være den nye BMW  -serie Touring kan du nyte en moderne livsstil til det fulle. Med dynamisk design, unik kjøredynamikk, funksjonelle løsninger og innovativ teknologi fra BMW EfficientDynamics og BMW ConnectedDrive setter den standarden i sin klasse. Ta plass, og verden ligger for dine føtter.


Innledning

OPPLEV VERDEN MED ALLE SANSER. Det er mye som gjør livet spennende. Ikke minst fascineres vi av det som er nytt og ukjent. Det kan være steder vi besøker for aller første gang, eller forrykende kjøring på svingete veier, der hver meter er en nytelse. Det kan også være en bil med sportslig og elegant design som tar med alle sansene på en fascinerende reise. Den nye BMW  -serie Touring gjør alt dette på en imponerende måte. Med fl eksible funksjoner og fremtidsrettet teknologi forsterker den din sportslige livsstil. Dermed sørger for eksempel den nyeste generasjonen BMW TwinPower turbomotorer for lavt forbruk i kombinasjon med svært gode kjøreytelser. De innovative løsningene i BMW ConnectedDrive-konseptet, for eksempel BMW Head-Up Display i farger (ekstrautstyr), er unike i denne klassen.

Den nye BMW  -serie Touring

Teknikk

Utstyr

Oversikt

OPPDAG NYHETENE.

INNOVATIVE LØSNINGER FOR BEDRE FREMDRIFT.

LIKE INDIVIDUELT SOM DINE ØNSKER.

OVERSIKT OVER ALLE VALGMULIGHETENE.

 

Design og BMW Lines Oppdag den perfekte formen.

 

 

BMW  -serie Touring

 

Utstyrstabeller

 

Funksjonelle løsninger Mer tid til andre ting.

BMW ConnectedDrive Intelligent nettverk for mer komfort, infotainment og sikkerhet.

 

BMW Modern Line

 

 

BMW Sport Line

 

Kjøredynamikk Perfekt turkamerat.

BMW Effi cientDynamics Teknologipakke for redusert forbruk og økt kjøreglede.

Tekniske data og informasjon om drivstofforbruk og CO -utslipp

 

BMW Luxury Line

 

BMW service og BMWs verden Eksklusive tilbud for BMW-kunder.

 

Bagasjerom Komfortable variasjonsmuligheter.

 

BMW TwinPower turbomotorer Maksimal ytelse og minimalt forbruk.

 

M Sportspakke

 

Chassis og sikkerhet Innovative systemer for økt kjøreglede.

 

BMW Individual

 

Farger, setetrekk og interiørlister

 

Nødanrop Ikke uten min skytsengel.

Med de nye karakteristiske BMW Lines kan du velge utvendig og innvendig design til din nye BMW  -serie Touring etter dine ønsker. Enten du går for Modern Line, Sport Line eller Luxury Line, kan du velge mellom eksklusive og perfekt tilpassede utstyrsdetaljer og konfi gurere din helt individuelle bil. Her er det mye å oppdage. 

www.bmw.no/ serie/touring

 

www.bmw.no/ serie/touring

 

Standard-/ekstrautstyr

 

BMW Originaltilbehør 

www.bmw.no

www.bmw.no/byggdinbmw

Her er BMW    d Touring med Modern Line avbildet. Motor: Effekt: Felger: Lakkfarge: Setetrekk: Interiørlister:

04 05 Innhold

 -sylindret BMW TwinPower Turbo diesel-rekkemotor    hk (   kW)   " lettmetallfelger Turbinstyling    Mineralgrå metallic Oysterfarget dakotaskinn, konturlist i mørk oyster Finslipt aluminium, konturlist i krom med perleglansfi nish

www.bmw.no/ serie/touring


OPPDAG DEN PERFEKTE FORMEN. FÅ ET INNBLIKK I VELLYKKET DESIGN. Historien til BMW  -serie Touring går tilbake til     . Allerede den første utgaven hadde alle de egenskapene som er typiske for bilen i dag, nemlig høyst funksjonelle løsninger, imponerende kjøredynamikk, effektive motorer og selvfølgelig sportslig eleganse. Disse egenskapene er også typiske for den nye BMW  -serie Touring. Designen til den nye BMW  -serie Touring er utviklet med tanke på mennesker med en moderne livsstil og har derfor et dynamisk preg. Foran kjennetegnes designen av sportslige former og stamme linjer som danner en atletisk og kraftfull helhet. Spennende elementer som doble, runde frontlykter og BMW-grillen skaper en helhetlig stil som gir den nye BMW  -serie Touring en markant karakter. Samtidig sørger kraftige øyenbryn for at blikket fokuseres på veien. Dette gir bilen et veldig lett gjenkjennelig ansikt, som straks fanger blikket.

KAN DESIGN VÆRE ROLIG OG SAMTIDIG UTTRYKKE BEVEGELSE? En BMW  -serie Touring skal være funksjonell, praktisk og allsidig. Å omdanne disse ønskene til en sportslig og elegant form, var en stor utfordring. Men det er jo det som gjør bildesign så spennende. Michael de Bono arbeidet med utvendig design på den nye BMW  -serie Touring.


Den langstrakte profi len gir den nye BMW  -serie Touring et sportslig og elegant utseende. Korte overheng, langt panser, karakteristiske sidelinjer og lang taklinje gir bilen et dynamisk og suverent uttrykk. Linjeføringen skaper en estetisk og moderne design som appellerer både til deg med en sportslig kjørestil og deg som verdsetter et elegant utseende. Med den nye BMW  -serie Touring har designerne lyktes i å skape en nytolkning av et kjent formspråk. Designerne har beholdt de typiske Touring-proporsjonene, men gitt dem et nytt og moderne uttrykk. Den myke profi len, den luftige kupeen og den kraftige hekken er gode eksempler på dette. 08 09 Design


Hvordan innreder vi et rom slik at det virker lett og luftig? Hvordan setter vi førerens behov i sentrum? Designerne tok utgangspunkt i disse og fl ere andre spørsmål. Og kom frem til innovative løsninger.

DET VIKTIGSTE STÅR I SENTRUM. NEMLIG DU.

Et rom kan utformes på mange måter. Det kan være moderne eller klassisk, funksjonelt eller estetisk, dynamisk eller avslappende. I den nye BMW  -serie Touring har designerne lykkes med å fi nne en kombinasjon av alle elementene. De mange fl atene som går over i hverandre, liver opp hele kupeen og gir et lett inntrykk. Elementer, som frittstående kontrolldisplay og midtkonsoll som vender mot føreren, forsterker dette inntrykket. Baksetepassasjerene kan dessuten glede seg over økt benplass, og bagasjerommet er mer fl eksibelt enn noen gang. Baksetet kan som standard slås ned i forholdet   :  :  , slik at du kan utvide plassen etter behov. Det er dermed ikke noe problem for fi re personer å dra på tur med mye bagasje eller ski.

Vi prioriterer konsekvent fører og passasjerer. Med det mener jeg at designen skal være innbydende, samtidig som kupeen skal være høyst fl eksibel, ha den beste komfort og god plass. Hver millimeter er utformet med tanke på førerens behov, helt fra de første skissene lå på bordet. Marc Girard, interiørdesigner for den nye BMW  -serie Touring.

10 11 Design

Foreløpig versjon av navigasjonssystem Professional er avbildet. Med forbehold om endringer.


EN TOURING MED MANGE ANSIKTER. En BMW skal alltid gjenspeile førerens personlighet. Ved hjelp av de tre utstyrsversjonene Sport Line, Luxury Line og Modern Line kan kundene selv utforme utseendet på sin BMW. Utstyrsversjonene er basert på anbefalte farge- og materialkombinasjoner fra designteamet. Volker Schrem, sjef for BMWs farge- og materialdesign.

Tre stiler, tre BMW Lines. Velg mellom Modern Line, Sport Line og Luxury Line for å tilpasse den nye BMW  -serie Touring til din egen stil. Alle utstyrsversjonene setter et helt spesielt preg på bilen og skaper tre unike karakterer. Trendy og tidløs. BMW Modern Line. BMW  -serie Touring har en naturlig utstråling ned til minste detalj. Utvendig omfatter pakken blant annet dekorelementer i satinert aluminium og lettmetallfelger Turbinstyling, mens kupeen preges av lyse farger og elegant tre med dekorelementer i krom med perleglansfi nish.


Atletisk og fascinerende. BMW Sport Line. Denne utstyrsversjonen forsterker det sportslige utseendet til den nye BMW  -serie Touring. Den omfatter for eksempel dekorelementer i høyglanset sort og   " lettmetallfelger Dobbelteke i tofarget design (ekstrautstyr). Innvendig skaper røde kontrastsømmer, for eksempel på det sorte sportsrattet i skinn, og korallrøde konturlister et sportslig preg, som understreker det markante utseendet ytterligere.

Luksuriøs ned til minste detalj. BMW Luxury Line. Denne utstyrsversjonen er tidløs og elegant og imponerer med elementer i høyglanset krom foran, bak og på sidevinduene. Setene i fi nnarvet skinn (ekstrautstyr) er i elegante, varme nyanser og har eksklusive dekorsømmer. Du kan også velge matchende dekorfl ater i elegant edeltre. Disse kan leveres med intarsia (ekstrautstyr). Det er helt enestående i denne bilklassen og sørger for at bilen alltid gjør et godt inntrykk.


 

MER TID TIL ANDRE TING. Femten funksjoner som gjør livet enklere.

 

Når du åpner dørene til den nye BMW  -serie Touring, møter du en imponerende romslig kupé med et mangfold av praktiske funksjoner og innovativ teknologi fra BMW ConnectedDrive. Her gir vi deg en liten forsmak.  . Rom for mange aktiviteter. Bagasjerommet i den nye BMW  -serie har en imponerende bredde som gir et volum på    liter. Det gjør at det er plass til for eksempel tre golfbager eller fl ere kofferter. Også større gjenstander som surfebrett får plass uten problemer.  . Enda mer plass. Bakseteryggen kan som standard deles i forholdet   :  :  og byr dermed på en smart løsning uansett hvor mye plass du trenger. Fire par ski får plass uten problemer, det samme gjelder også et surfeseil. Når hele bakseteryggen er slått ned, rommer bagasjerommet faktisk  .   liter.

16 17 Funksjonelle løsninger


 18 19 Funksjonelle løsninger

 . Hendene fulle? Ikke noe problem. Du kjenner sikkert situasjonen: Du har ingen ledige hender for å åpne bakluken. Med den nye BMW  -serie Touring trenger du ikke lenger å lete etter bilnøkkelen. Ved hjelp av Comfort Access (ekstrautstyr) fra BMW ConnectedDrive er en kort, målrettet bevegelse med foten under støtfangeren nok for å åpne bakluken.  . Ett tastetrykk er nok. Når du skal laste inn og ut av bagasjerommet, kan bakluken som standard åpnes og lukkes automatisk. Bruk fjernkontrollen eller trykk på den lett tilgjengelige tasten på undersiden av den innvendige kledningen.

 . Bakruten kan åpnes separat. Innholdet i bagasjerommet er lett tilgjengelig, uten at du må åpne hele bakluken. Det byr heller ikke på problemer å laste inn og ut av bagasjerommet på trange parkeringsplasser.  . Kjøreglede under åpen himmel. Sommeren nytes best når vinduene er nede og panoramataket (ekstrautstyr) er åpent. Panoramataket kan settes i lufteposisjon slik at du får et behagelig pust av frisk luft gjennom bilen. Solskjermen med elektrisk betjening skjermer for solen når det er behov for det.  . Hold kontakten med omverdenen. Apps (ekstrautstyr) fra BMW ConnectedDrive tilbyr et bredt spekter av infotainmentfunksjoner som gjør kjøreturen mer underholdende. Alt du trenger er en iPhone med gratisappen BMW Connected, og du kan lytte til nettradiostasjoner fra hele verden, kommunisere med venner på Facebook og mye mer. Du er dermed tilgjengelig i alle kanaler, også mens du kjører.


 

   . Raskere til målet. Med RTTI (leveres ikke i Norge) fra BMW Assist kan du unngå saktegående trafi kk. Denne praktiske tjenesten viser trafi kkfl yten i byen, på motorveier og landeveier i sanntid. Systemet sender også alternative kjøreanbefalinger videre til navigasjonssystemet.  . Kontoret er med. Ved hjelp av enkelte smarttelefoner kan du diktere SMS og e-poster mens du kjører. Diktafonfunksjonen (ekstrautstyr) fra den verdensledende produsenten Nuance® omdanner dikteringen automatisk til et tekstdokument som du deretter kan sende. På denne måten utnytter du tiden det tar å kjøre til jobben på en effektiv måte. I kombinasjon med Bluetooth Offi ce fra BMW ConnectedDrive kan inngående e-poster og SMS leses opp (på engelsk). Enkelte elementer i BMW ConnectedDrive er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.   . Se fremover. Hastighet, viktige navigasjonsmeldinger, advarsler og underholdningsmeldinger vises på BMW Head-Up Display i farger rett foran deg. Systemet (ekstrautstyr) fra BMW ConnectedDrive viser all informasjon midt i synsfeltet ditt. Du kan dermed konsentrere deg fullt og helt om trafi kken.

 20 21 Funksjonelle løsninger

  . Oppbevaring av drikke. Den nye BMW  -serie Touring har fl ere oppbevaringsmuligheter for varmt og kaldt drikke. To koppholdere er ergonomisk integrert i midtkonsollen foran gir-/velgerspaken. I sidelommene på fordørene er det plass til oppbevaring av énlitersfl asker. Dermed er drikke, som kaffe og vann, alltid lett tilgjengelig både for føreren og sidepassasjeren.

 

 

 

 

  . God underholdning. Gratisappen Aupeo! og funksjonen Apps (ekstrautstyr) fra BMW ConnectedDrive sørger for musikalsk underholdning i bilen. Du velger ganske enkelt sjanger og nettradioens musikk tilpasses din personlige smak.

  . Spar drivstoff. Er bilen utstyrt med Navigasjonssystem Professional (ekstrautstyr), kan du velge ECO PRO-ruteplanletter som gir svært god drivstofføkonomi. Basert på din individuelle kjørestil, trafi kksituasjonen og den aktuelle strekningen beregner systemet hvordan du kan spare mest mulig drivstoff på vei til målet. Du velger selv om du vil følge denne anbefalingen eller ikke.

  . Gjennom byen i tre dimensjoner. Foretrekker du å navigere gjennom byen etter gjenkjennelige bygninger, er den nye generasjonen Navigasjonssystem Professional noe for deg. Systemet har høyoppløselig  D-kartnavigasjon for mange europeiske byer, og leder deg gjennom storbyjungelen ved hjelp av detaljerte bilder. Systemet leveres som ekstrautstyr og har en praktisk hurtigstartfunksjon samt en kontrastrik  , " fargeskjerm som gjør det lettere å lese gatenavn. Du har dermed alltid full oversikt.

  . Økt frihet. Alle funksjonene og innovasjonene fra BMW har én ting felles. De gir økt frihet og fremfor alt mer kjøreglede. For eksempel gir BMW Effi cientDynamics mer kjøredynamikk samtidig som forbruk og utslipp reduseres. Også de mange utstyrspakkene, blant annet parkeringsassistentpakken, gjør livet enklere. Den nye BMW  -serie Touring kan leveres med alt dette og mer til for deg med en aktiv livsstil.


PERFEKT TURKAMERAT. Dynamisk og avslappet kjøring. Gjør deg klar for temperamentsfulle kjøreopplevelser. Ønsker du å bli kjent med alle sidene til den nye BMW  -serie Touring, er du nødt til å også oppleve den på veien. Det er nemlig først når du føler de kreftene på kroppen, at du virkelig gjenkjenner bilens sportslige gener og unike kjøredynamikk. Ta plass og gjør deg klar for en kjøretur som pirrer sansene.


Sportslig akselerasjon legger til rette for nye opplevelser på landeveien. Spesielt på lange strekninger på landeveien kan du nyte de temperamentsfulle kjøreegenskapene til den nye BMW  -serie Touring i fulle drag. Når den suser sportslig og elegant avgårde, skyldes dette også at den innovative  -trinns sports-automatgirkassen (ekstrautstyr, standard på    d) utnytter alle turtallsområder optimalt og sørger for myke girskift. Den energiske BMW    d Touring med    hk er oppe i    km/t etter kun  , sekunder. Ønsker du enda mer kjøreglede, kan du velge Sport-modus med Driving experience-knappen (standard, noen utstyrsversjoner har også Sport+modus). Denne modusen gir sportslige girskift, i tillegg til at gasspedalen reagerer raskere. I kombinasjon med adaptivt chassis (ekstrautstyr) blir fjæringen betydelig stivere. Alt dette gjør den nye BMW  -serie Touring til en ener i sin klasse når det gjelder kjøredynamikk, og til en bil som etterlater et varig inntrykk. 

Du fi nner informasjon om drivstofforbruk og CO -utslipp på side   -  .

Rett ved siden av den ergonomiske velgerspaken fi nner du Driving experience-knappen. Med den aktiverer du enkelt Sport-modus. Deretter vises ytelses- og dreiemomentdata på kontrolldisplayet for Navigasjons system Professional (ekstrautstyr).


BMW EfficientDynamics

Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.

Aktiverer du ECO PRO-modusen mens du kjører, reduseres drivstoffforbruket med inntil   prosent. Også ECO PRO-tipsene på kontrolldisplayet er til stor hjelp. Bonusrekkevidden og forbrukshistorikken viser dessuten hvor effektivt du kjører.

Intelligent teknologi møter rå skjønnhet. Takket være ECO PRO-modusen beveger den nye BMW  -serie Touring seg effektivt langs den svingete kystveien. Men også i stigninger viser den smidige takter. Teknologipakken som skjuler seg bak disse kjøreegenskapene heter BMW Effi cientDynamics og har kun ett mål, nemlig å hente ut så mye kjøreglede som mulig ut av hver eneste dråpe drivstoff. BMW TwinPower Turbo motorteknologi er en viktig komponent. For bensinmotorer kombinerer denne teknologien TwinScroll turbolader med Valvetronic variabel ventilstyring, dobbelVanos og High Precision Injection. Dieselmotorene er på sin side utstyrt med direkte common railinnsprøyting og en turbolader med variabel turbingeometri. I tillegg gjør Auto Start Stop-funksjonen og Brake Energy Regeneration alle motorene mer økonomiske. Uansett hvilken motor du velger, er du alltid garantert dynamisk og effektiv kjøring. 

Avhenger av personlig kjørestil, resultat fra en intern forbruksstudie hos BMW.


Separat skillenett Skillenettet (standard) leveres i en egen kassett uavhengig av bagasjeromstildekningen. Nettet sørger for at bagasjen holder seg i bagasjerommet både når bakseteryggen står oppreist, og når den er lagt ned.

Kroker To kroker på sideveggene holder handleposer og vesker på plass. Bagasjerommet har også fi re festekroker (standard) som du kan bruke for å forhindre at bagasjen sklir.

Fleksibelt festesystem Systemet (ekstrautstyr) omfatter en teleskopstang i aluminium som gir en fl eksibel inndeling av bagasjerommet og festestropper som holder bagasjen på plass. Flere festepunkter gjør det enkelt å tilpasse systemet. Systemet kan oppbevares under bakre del av bagasjeromsgulvet når det ikke er i bruk.

Oppbevaringsnett Inntil to nett festet til sidekledningen er praktiske for oppbevaring av gjenstander du vil ha lett tilgjengelig.

PÅ PLASS!

Ekstra oppbevaringsplass og dobbelt gulv Under det fl ate gulvet i bagasjerommet er det et ekstra oppbevaringsrom der du kan oppbevare mindre gjenstander. Gulvet har også en sklisikker side for stødig transport av gjenstander.

Separat bagasjetildekning Bagasjeromstildekningen kan oppbevares under bakre del av bagasjeromsgulvet ved behov.


BMW ConnectedDrive

Hold kontakten med omverdenen.

BMW CONNECTED DRIVE FOR MER KOMFORT, INFOTAINMENT OG SIKKERHET. Med BMW ConnectedDrive er du alltid tilgjengelig, uansett hvor du befinner deg. De innovative funksjonene sørger nemlig for et optimalt samspill mellom føreren, bilen og omgivelsene. Nedenfor kan du lese mer om hvordan BMW ConnectedDrive gir deg bedre komfort, infotainment og sikkerhet. Du finner en detaljert oversikt over tilbudet fra BMW ConnectedDrive på nettsiden: www.bmw.no/ConnectedDrive

Det blir stadig viktigere å være tilgjengelig, og for BMW-føreren er det helt normalt at bilen har kontakt med omverdenen. Du kan innhente informasjon mens du kjører og kommunisere på telefon eller e-post. På denne måten holder du deg alltid oppdatert med den nyeste informasjonen (enkelte elementer i BMW ConnectedDrive leveres ikke i Norge). BMW ConnectedDrive er summen av alle teknologiske løsninger fra BMW. Disse sørger for et optimalt samspill mellom føreren og bilen på den ene siden, og omgivelsene og trafi kkbildet på den andre siden.

Komfort. De unike løsningene fra BMW ConnectedDrive kan for eksempel by på Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon, slik at du kan føle deg enda sikrere i din BMW.

Nyeste generasjon av Navigasjonssystem Professional. Systemet leveres som ekstrautstyr og har en høyoppløselig og kontrastrik  , " fargeskjerm som er lett å lese. Systemet er enkelt å betjene takket være den praktiske hurtigstartfunksjonen og rask inntasting.  Dkartnavigasjon med forbedret veivisning, RTTI fra BMW Assist (leveres ikke i Norge), optimert stemmestyringssystem samt den nye funksjonen Proactive driving assistant er nyttig hjelp for føreren. Forbedret telefonforbindelse gjør det dessuten mulig å tilkoble inntil tre Bluetooth-enheter samtidig.

Park Distance Control, Surround View, ryggekamera. Disse systemene (ekstrautstyr) informerer om omgivelsene rundt bilen når du rygger. Park Distance Control (PDC) har akustisk og optisk varsling som gjør parkeringen både enklere og tryggere. Surround View viser bilen i fugleperspektiv i kontrolldisplayet. Utstyret inkluderer Side View-systemet som gir bedre oversikt når du kjører ut på uoversiktlige steder. Ryggekameraet gjør det dessuten lettere å rygge når du parkerer. Hastigheten må være under   km/t. Disse systemene gir deg god oversikt i alle situasjoner, slik at du kan ta situasjonen med ro.

Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon inkl. radarbasert sammenstøtvarsling med bremsefunksjon. Systemet sørger for høyere komfort og aktiv sikkerhet i tett trafi kk. Dette skjer ved at systemet hele tiden måler avstanden til bilene foran og automatisk holder den innstilte avstanden. Når veien er fri igjen, akselererer bilen automatisk til ønsket hastighet. Radarbasert sammenstøtvarsling med bremsefunksjon øker sikkerheten i kritiske situasjoner.

Fremtidsrettet og mobilt nettverk. BMW Vision ConnectedDrive er en visjonær roadster med en design som vekker oppsikt. Den utvendige og innvendige designen går over i hverandre og gir bilen et futuristisk utseende. Fra den markante fronten viser de dynamiske, myke linjene vei over det langstrakte panseret og inn i kupeen. De tre nivåene i kupeen symboliserer de tre temaområdene i BMW ConnectedDrive: komfort, infotainment og sikkerhet. Funksjoner og betjeningselementer er markert med lysledere i forskjellige farger, der du kan se den pulserende datafl yten i bilen. Du fi nner mer informasjon om denne konseptbilen og andre forskningsprosjekter i den nye Future Lab. 

www.bmw.com/futurelab

Automatisk åpning av bakluken. En av de praktiske funksjonene fra BMW ConnectedDrive er Comfort Access (ekstrautstyr). Takket være denne løsningen kan du åpne bakluken uten at du faktisk berører den. Når du kommer tilbake fra butikken med hendene fulle, trenger du bare å bevege foten under støtfangeren bak. En sensor fanger opp bevegelsen og åpner bakluken. Comfort Access gjør det enklere å ta ting inn og ut av bilen siden du ikke lenger trenger å sette bagasjen eller handleposene ned før du plasserer dem i bagasjerommet. Du må bare huske å ha med deg fjernkontrollen (bilnøkkelen).

30 31 BMW ConnectedDrive

Foreløpig versjon av Navigasjonssystem Professional er avbildet. Med forbehold om endringer.


Infotainment. Her fi nner du tekniske og medieorienterte tjenester, som for eksempel Aupeo! personlig nettradio. Selv om du sitter i bilen, har du tilgang til informasjon og underholdning, slik du er vant til hjemme og på kontoret.

Aupeo! Din personlige nettradio. Med ekstrautstyret Apps, en iPhone og gratisappen Aupeo! lytter du kun til den musikken du liker. Du kan velge mellom mer enn    musikksjangre og har tilgang til et musikkbibliotek med omtrent en million sanger. Bruk Love og Ban i kontrolldisplayet for å tilpasse musikken din musikksmak. Når du trykker på Love, registrerer Aupeo! sangen og fortsetter å spille lignende sanger. Trykker du på Ban, fjernes sangen og Aupeo! spiller i fremtiden ingen lignende sanger. Etter kort tid lytter du dermed kun til den musikken du virkelig liker.

BMW Head-Up Display i farger. Informasjon som er viktig for kjøringen, vises direkte i synsfeltet til føreren ved hjelp av en TFT-fargeskjerm. BMW Head-Up Display (ekstrautstyr) informerer for eksempel om bilens hastighet og viser for eksempel navigasjonsmeldinger eller telefonlister. Bruken av fl ere farger gjør det enklere å skille mellom generell informasjon til føreren, som fartsgrenser, og advarsler for eksempel fra Lane Departure Warning. Føreren trenger ikke å ta blikket fra veien og kjører enda sikrere.

Diktafonfunksjon. Ta kontoret med deg og dikter SMS og e-poster under kjøreturen. Med Navigasjonssystem Professional, Bluetoothtilkobling og BMW Assist trenger du ikke engang holde mobiltelefonen i hånden. Takket være bilens nye diktafonfunksjon og offboard stemmestyring fra Nuance® omdannes de oppleste meldingene til tekstdokumenter som du deretter kan sende. Du kan dermed utnytte kjøreturen til jobb på en effektiv måte og likevel ha full fokus på trafi kken. Enkelte elementer i BMW ConnectedDrive er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

Lane Departure Warning med kamerabasert sammenstøtvarsling og Lane Change Warning. Lane Departure Warning med sammenstøtvarsling (ekstrautstyr) registrerer kjørefeltmerking på   meters avstand og i hastigheter over ca.   km/t. Hvis bilen er i ferd med å krysse feltmerkingen, blir du varslet ved at rattet vibrerer lett. Du blir ikke varslet hvis du har satt på blinklyset for å skifte felt. Sammenstøtvarslingen registrerer kjøretøyene foran og varsler føreren hvis avstanden mellom kjøretøyene er for liten eller det er fare for kollisjon. Lane Change Warning (ekstrautstyr) gir føreren beskjed i sidespeilet hvis det er biler i blindsonen, eller hvis biler nærmer seg i høy hastighet.

Bluetooth- og USB-tilkobling med ekstra funksjoner (Offi ce). Nå kan du utnytte den tiden du sitter i bilen, på en mye bedre måte. Takket være Bluetooth- og USB-tilkobling (ekstrautstyr) kombinert med navigasjonssystem og intelligent integrering av smarttelefoner , har du tilgang til kontorfunksjoner, som e-post, avtaler, gjøremål og SMS, på kontrolldisplayet. Elementene kan også leses opp via høyttalerne (på engelsk). Med Bluetooth lydstreaming kan du også spille av musikkfi ler trådløst fra enheter med Bluetooth-tilkobling .

Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. Med dette assistentsystemet (ekstrautstyr) kan føreren se den gjeldende fartsgrensen samt informasjon om når forbikjøring er forbudt, på instrumentpanelet. Et spesielt kamera registrerer de relevante trafi kkskiltene. Denne informasjonen bearbeides i en styreenhet hvor den sammenlignes med dataene fra navigasjonssystemet. Siden systemet også innhenter informasjon fra blant annet regnsensoren til bilen, kan systemet beregne situasjonsavhengige fartsgrenser som for eksempel ved våte veier eller tidsbegrensning og videreformidle dem til føreren.

BMW Connected Nå er de første appene for BMW tilgjengelige. Med Apps (ekstrautstyr), en iPhone og applikasjonen BMW Connected (gratis fra Apple App Store) blir det aldri kjedelig å høre på radio. Du kan holde kontakten med vennene dine underveis og slå opp i kalenderen din. Ved hjelp av iDrive-systemet kan du lytte til nettradiostasjoner fra hele verden, holde oversikten over avtalene dine og følge med på de siste statusmeldingene på Facebook eller Twitter i kontrolldisplayet. Du kan også bruke høytlesningsfunksjonen og høre informasjonen over bilens høyttalere. Og dette er bare begynnelsen, det kommer fl ere applikasjoner og funksjoner i fremtiden.

Utvidet nødanrop fra BMW Assist. Ved en ulykke aktiveres i kombinasjon med BMW Assist et automatisk nødanrop. Opplysninger som er relevante for hjelpemannskapene, som bilens eksakte posisjon og informasjon om mulige personskader på passasjerene, blir overført til BMW Assist callsenter. Herfra videreformidles opplysningene til nærmeste redningssentral. Det betyr at hjelpemannskapene kan forberede seg raskt og best mulig med tanke på medisinsk behandling av skadede personer. Nødanropet kan også utføres manuelt, for eksempel hvis du selv er blitt vitne til en ulykke. BMW Assist leveres ikke i Norge.

32 33 BMW ConnectedDrive

Sikkerhet. BMW ConnectedDrive omfatter sikkerhetstjenester som i betydelig grad øker sikkerheten for føreren og passasjerene. Ett eksempel er BMW Head-Up Display i farger (ekstrautstyr).

Du fi nner mer informasjon om kompatible enheter på www.bmw.no/bluetooth 

Enkelte elementer i BMW ConnectedDrive er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge. Diktafonfunksjonen og muligheten for å sende e-post og SMS avhenger av hvilke mobiltelefon som brukes. Du fi nner informasjon om kompatible modeller på www.bmw.no/bluetooth   dager gratis prøvetid av diktafonfunksjonen. Videre bruk forutsetter et abonnement hos Nuance®.


BMW EFFICIENT DYNAMICS KREVER LITE, MEN GIR MYE.

BMW EfficientDynamics

Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.

Vi tilbyr ulike motorkonsepter som alle har én ting felles, og det er den typiske BMW kjøregleden. Under fellesbetegnelsen BMW Effi cientDynamics forsker BMW for å fi nne nye tekniske løsninger som gjør at vi kan tilby utslippsfrie biler på sikt. Her spiller fl ere elementer en viktig rolle for kjøregleden.

BMW har mottatt fl ere priser for bærekraftige løsninger, og bestemte seg tidlig for å satse på biler med effektiv energiutnyttelse. BMW Effi cientDynamics inneholder løsninger som bidrar til redusert forbruk og utslipp, samtidig som kjøredynamikken øker. Pakken er den mest omfattende i sitt slag som er satt i serieproduksjon. Siden     har BMW redusert CO -utslippene fra bilene med ca.   prosent.   BMW-modeller har allerede et CO -utslipp på    gram eller lavere per kilometer. Innen     ønsker BMW å oppnå en ytterligere reduksjon av CO -utslippet på   prosent.

Teknologipakke. Arbeidet med å forbedre bilene med vanlige diesel- og bensinmotorer går stadig fremover. Ved hjelp av en omfattende teknologipakke har vi klart å kombinere lavere forbruk og CO -utslipp med økt effekt og enda mer kjøreglede. Pakken er standard på alle BMW-modeller og består av tiltak som BMW TwinPower turboteknologi, ECO PRO-modus og Auto Start Stop-funksjon. BMW ActiveHybrid. BMW tilbyr elmotor og forbrenningsmotor i en intelligent kombinasjon som gir deg en smart og dynamisk hybridbil. De nye modellene BMW ActiveHybrid   og BMW ActiveHybrid  samt BMW ActiveHybrid  er de første serieproduserte hybridbilene fra BMW. Alle modellene har lavt forbruk samtidig som de har meget god kjøredynamikk. BMW ActiveE. I     kom BMW ActiveE på veien. Denne elbilen representerer en ny form for dynamisk bilkjøring og er utviklet gjennom et pilotprosjekt og blir produsert i et mindre antall. På denne måten baner BMW vei for morgendagens utslippsfrie mobilitet med  utslipp og    prosent kjøreglede. BMW Hydrogen. BMW ser på hydrogen som en mulig løsning for utslippsfrie biler på lang sikt. BMW har vært ledende innen utviklingen av hydrogendrevne motorer siden   -tallet. I     ble BMW Hydrogen  presentert, en luksussedan med hydrogenmotor. BMW i. I tråd med tanken bak Effi cientDynamics utvikler BMW nye visjonære modellkonsepter for elektrisk mobilitet, som BMW i (Megacitymodellen) og BMW i . Dette arbeidet er basert på den eksisterende teknologien fra BMW Effi cientDynamics og innovative løsninger med lette materialer, som karbonfi ber. Med fokus på en bærekraftig virksomhet i hele verdiskapningskjeden og ekstra mobilitetstjenester gir BMW individuell mobilitet en ny betydning.

BMW EFFICIENT DYNAMICS. OVERSIKT OVER TILTAK I DEN NYE BMW  -SERIE TOURING. Auto Start Stop-funksjon (for  -trinns manuell girkasse og alle automatgirkasser). Ved kortvarige stopp, for eksempel i lyskryss, slår Auto Start Stop-funksjonen motoren av midlertidig, og sørger dermed for at drivstofforbruket reduseres. En indikator i instrumentpanelet viser at funksjonen er på. Denne funksjonen opprettholder en behagelig temperatur i kupeen selv når bilen står i ro over lengre tid. BMW TwinPower turboteknologi. Bensinmotorer med denne innovasjonspakken kombinerer TwinScroll turbolader med Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection. Dieselmotorene leveres med direkte common rail-innsprøytning og turbolader med variabel turbingeometri. På bensin- og dieselmotorene med BMW TwinPower turboteknologi reduseres drivstofforbruket samtidig som ytelsen øker betydelig i hele turtallsområdet. Brake Energy Regeneration. Brake Energy Regeneration betyr at dynamoen bare produserer strøm når føreren slipper gasspedalen eller bremser. Kinetisk energi som hittil ikke har vært utnyttet, omdannes altså til elektrisk energi når bilen går uten gasspådrag. Denne energien tilføres batteriet. Aeorodynamikk. Mange detaljer er fi npusset for å gi den nye BMW  -serie Touring optimale aerodynamiske egenskaper og en suveren luftmotstandskoeffi sient. Flere tiltak bidrar til dette, blant annet fl at understellskledning og air curtains i frontskjørtet som fører til merkbart redusert turbulens på forhjulene.

  

34 35 BMW EfficientDynamics

Per juli     . Planlagt levering fra september     . CO -utslipp som oppstår under produksjon og klargjøring av drivstoff og andre energikilder er ikke inkludert i beregningen av CO -utslippsverdiene. Resultat fra en intern forbruksstudie hos BMW.

ECO PRO-modus. Avhengig av din personlige kjørestil kan ECO PROmodusen hjelpe deg å redusere drivstofforbruket med inntil   prosent. Systemet optimerer gasspedalens og drivlinjens karakteristikk samt tidspunktet for girskift, samtidig som varme- og klimaautomatikk styres på en intelligent måte. ECO PRO-tips hjelper deg å kjøre enda mer økonomisk. Bonusrekkevidden er integrert i kjørecomputeren. Den viser hvor mange ekstra kilometer du har spart inn etter siste drivstoffpåfylling fordi du har kjørt mer økonomisk. Girindikator. Å skifte gir på riktig tidspunkt er en av de enkleste og mest effektive måtene å spare drivstoff på. Her er girindikatoren et godt hjelpemiddel. Den leveres i kombinasjon med  -trinns manuell girkasse. Den viser føreren hvilket gir det lønner seg å kjøre i for å utnytte drivstoffet mest mulig effektivt.  -trinns automatgirkasse. Den  -trinns automatgirkassen (ekstrautstyr) har ekstra fi nt avstemte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre. Dette gjør giringen komfortabel samtidig som drivstofforbruket blir betydelig redusert. I den nye BMW  -serie Touring leveres den  -trinns girkassen med Auto Start Stop-funksjon. Dette betyr økt kjøredynamikk og kjørekomfort samtidig som forbruket og utslippet reduseres (standard på    d).


MOTORER MED IMPONERENDE VERDIER BÅDE FOR AKSELERASJON OG FOR FORBRUK. Bensinmotorene. Alle motorene fra BMW er kraftige, turtallsvillige og har en imponerende virkningsgrad. Og selvfølgelig er alle BMW TwinPower turbomotorene i den nye BMW  -serie Touring basert på BMW Effi cientDynamics. Filosofi en bak BMW Effi cientDynamics er å kombinere ytelse og optimal effekt og samtidig redusere CO -utslippet til et minimum. Uansett hvilken motor du bestemmer deg for, vil den gi deg maksimal kjøreglede samtidig som den utnytter drivstoffet svært effektivt.

550

200

500

180

450

160

350

120

300

100

BMW    i. Den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren når sitt maksimale dreiemoment på    Nm allerede ved et turtall på  .   o/min. BMW TwinPower turboteknologien kombinerer en TwinScroll turbolader med Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection. Det gir den  -sylindrede motoren en effekt på    hk og en akselerasjon fra  til    km/t på  , sekunder. Topphastigheten er    km/t, og forbruket ved blandet kjøring er  ,  liter per mil ( ,  liter i kombinasjon med automatgirkasse).

 

36 37 BMW TwinPower turbomotorer

300

75

40

200

50

100

100

20

50

0

25

4.000

6.000

0

0

8.000

0

1.000

2.000

3.000

4.000

5.000

Turtall (o/min)

Turtall (o/min)

Den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren i den nye BMW    i Touring har en imponerende drivstofføkonomi.

Den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren i den nye BMW    d er imponerende momentsterk.

Drivstofforbruk og CO -utslipp er avhengig av dekk- og felgdimensjoner. Du fi nner mer informasjon på side   og   og i prislisten. Planlagt levering fra november     . Uoffi sielle verdier basert på ECE-kjøresyklusen. BMW    d og BMW    d kan også leveres med redusert motoreffekt (   hk og    hk) i Norge. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon.

Effekt (kW)

60

150

BMW    i. Den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren har et slagvolum på  , liter og kombinerer en TwinScroll turbolader med Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection. Resultatet er en kraftig motorkarakteristikk og effektiv utnyttelse av drivstoffet. Med    hk har motoren et maksimalt dreiemoment på    Nm.  til    km/t går unna på  , sekunder, og topphastigheten er    km/t (   km/t med automatgirkasse). Forbruket ved blandet kjøring ligger på  ,  – ,  liter per mil ( ,  – ,  l/mil med automatgirkasse).

100 Dreiemoment (Nm)

Dreiemoment (Nm)

Dreiemoment (Nm)

200

2.000

Effekt (kW)

400

80

Effekt (kW)

0

125

500

140

Dreiemoment (Nm)

250

150

600

Effekt (kW)

400

Dieselmotorene. Også de fire dieselmotorene i den nye BMW  -serie Touring kombinerer TwinPower turboteknologi med topp moderne innsprøytningsteknologi, helvariabel effektstyring og nyskapende turboladerteknologi. Dette gir bedre utnyttelse av drivstoffet og en mer dynamisk motor. Alle har lett aluminiumskonstruksjon og er utstyrt med vedlikeholdsfritt dieselpartikkelfilter som standard.

BMW    d. Denne nye modellen kjennetegnes av maksimal effekt og et økonomisk drivstofforbruk. Dette er takket være den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo diesel-rekkemotoren som kombinerer direkte common railinnsprøytning og turbolader med variabel turbingeometri. Helt fra  .   o/min har motoren med    hk et imponerende dreiemoment på    Nm.  til    km/t går unna på kun  , sekunder. Topphastigheten er elektronisk begrenset til    km/t. Forbruket ved blandet kjøring er bare  ,  liter per mil.

BMW    d. ,  Denne  -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren har et slagvolum på  , liter og en effekt på    hk . Det maksimale dreiemomentet til denne smidige og kraftfulle motoren er på    Nm. Det er takket være direkte common rail-innsprøytning og turbolader med variabel turbingeometri. Motoren akselererer fra  til    km/t på  , sekunder ( , sek med automatgirkasse), og topphastigheten ligger på    km/t. Den effektive motoren har et forbruk ved blandet kjøring på bare  ,  – ,  liter per mil.

BMW    d. ,  Den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren har en imponerende effekt på    hk og et slagvolum på  , liter. En kombinasjon av direkte common rail-innsprøytning og en turbolader med variabel turbingeometri gir et dreiemoment på    Nm ved  .   – .   o/min. Akselerasjonen fra  til    km/t er på  , sekunder ( , sek med automatgirkasse), og topphastigheten er    km/t (   km/t med automatgirkasse). Motoren utnytter drivstoffet svært effektivt og har et forbruk ved blandet kjøring på  ,  – ,  liter per mil ( ,  liter med automatgirkasse).

BMW    d. Den  -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren i BMW    d har en effekt på    hk . Den akselererer fra  til    km/t på   , sekunder (  , sek med automatgirkasse), og topphastigheten ligger på    km/t (   km/t med automatgirkasse). Takket være direkte common railinnsprøytning og turbolader med variabel turbingeometri når den sitt maksimale dreiemoment på    Nm ved  .   – .   o/min. Forbruket ved blandet kjøring er bare  ,  – ,  liter per mil.


ALL KJØREGLEDE BYGGER PÅ ET FØRSTEKLASSES CHASSIS. Den nye BMW  -serie Touring kan leveres med en rekke innovative teknologiske løsninger som gjør hver kjøretur til en nytelse. Flere av disse systemene er knyttet sammen på en intelligent måte. Dette samspillet gjør det mulig å nyte kjøregleden fullt ut, samtidig som sikkerheten er svært høy, uansett om du kjører på en bred motorvei eller på en svingete landevei. Alle biler fra BMW har en egenskap felles, og det er ren kjøredynamikk. Chassiset legger grunnlaget for den unike kjøreopplevelsen. Det gir bilen perfekt veigrep og ideelle kjøreegenskaper i alle situasjoner. Det unike chassiset er et resultat av en perfekt balanse mellom en rekke komponenter og en   :  -vektfordeling. BMWs ingeniører arbeider kontinuerlig med å fornye og forbedre kjøredynamikken som er typisk for BMW. Chassiset på en BMW overfører lidenskapen for sportslig kjøring direkte til føreren. Samtidig sørger det for maksimal sikkerhet og komfort.

Adaptivt chassis. De elektroniske støtdemperne tilpasser seg både kjørestil og kjøreforhold. Demperkarakteristikken kan reguleres med Driving experience-knappen. Det adaptive chassiset (ekstrautstyr) er senket med   mm uten at det påvirker komforten i den nye BMW  -serie Touring. Ønsker du en strammere demperinnstilling, kan du aktivere Sport- eller Sport+-modus med Driving experience-knappen. Variabel sportsstyring. Systemet (ekstrautstyr) arbeider uavhengig av bilens hastighet og tilpasser rattutvekslingen i forhold til rattutslaget. Systemet omfatter Servotronic og reduserer rattbevegelsen ved svært store rattutslag. Dette øker komforten når du parkerer og manøvrerer, og gir økt kjøreglede på svingete og utfordrende veier. Styringen stabiliserer små rattutslag slik at bilen holder stø kurs når du kjører rett frem. Karosseri. Vi har lagt vekt på at den nye BMW  -serie Touring skal ha en svært stiv kupé. Bilen er inntil   kg lettere enn forgjengeren og har maksimal kjøredynamikk. Den stive kupeen gir ikke bare smidige kjøreegenskaper, men øker også sikkerheten til alle i bilen. Karosseristrukturen har effektive deformasjonssoner foran og bak. Ved en eventuell kollisjon gir karosseriet etter og absorberer store deler av kollisjonsenergien.

Bakhjulsdrift. Bakhjulsdriften gir bilen de smidige kjøreegenskapene som er så typiske for BMW. Samtidig sørger bakhjulsdriften for at vekten fordeles optimalt på hele bilen. Resultatet blir en optimal kombinasjon av dynamikk og godt veigrep. Styring. Forhjulene til den nye BMW  -serie Touring blir ikke for sterkt belastet av drivkreftene. Dette skyldes det klare skillet mellom drivkraft og styring. Servostyringen fordeles jevnt, styreevnen reduseres ikke og styrevinkelen er liten. Resultatet gir god følelse med både svinghastigheten og veiunderlaget. I tillegg bidrar den elektriske servostyringen til å redusere drivstofforbruket.

xDrive. Dette intelligente fi rehjulsdriftsystemet tilpasser seg vanskelige veiforhold perfekt fordi det alltid sørger for maksimalt veigrep. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har den nye BMW  -serie Touring et godt veigrep og er retningsstabil. xDrive fordeler drivkraften mellom for- og bakhjul i løpet av millisekunder, slik at veigrepet hele tiden er optimalt. xDrive har alle fordeler ved fi rehjulsdrift, samtidig som bilen beholder de smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW  -serie.

Driving experience-knapp inkl. ECO PRO. Med denne knappen kan du justere drivverks- og chassiskomponenter individuelt, for eksempel styringen, i Comfort-, Sport- og Sport+-modus (leveres i kombinasjon med sports-automatgirkasse, variabel sportsstyring, adaptivt chassis, Sport Line og M Sportspakke). Når ECO PROmodus er aktivert, får du hjelp til å redusere drivstofforbruket. En indikator i instrumentpanelet viser hvor mye du kan spare.

 -trinns sports-automatgirkasse. Sportsautomatgirkassen (ekstrautstyr) tilpasser seg kjørestilen din uansett om den er rolig eller dynamisk. Du styrer giringen med den korte velgerspaken eller girhendlene på sportsrattet i skinn. I sportsmodus er giringen optimert for maksimal ytelse. Den korte avstanden mellom de åtte girtrinnene sørger for rask akselerasjon, komfortabel giring og effektiv utnyttelse av drivstoffet.

38 39 Chassis og sikkerhet

BMW xDrive har planlagt levering fra mars     .


MED SIKKERHET MER KJØREGLEDE. Den nye BMW  -serie Touring har topp moderne og pålitelige teknologiske løsninger. Overlegne kjøreegenskaper og innovativt utstyr er standard. Dermed har du tilgang til den nyeste teknologien som hjelper deg i alle tenkelige situasjoner. Du kan føle deg trygg uansett kjøreforhold. 

www.bmw.no/ serie/touring

 Adaptive kjørelys med variabel lysfordeling, inkl. avkjøringslys og fjernlysassistent som ikke blender, består av bevegelige lykter som lyser opp veibanen i den retningen føreren svinger. Den variable lysfordelingen tilpasser lyshøyden automatisk når du kjører for eksempel i by eller på motorvei. Avkjøringslyset lyser opp området nær bilen. Det er integrert i tåkelysene og aktiveres automatisk allerede når bilen står i ro hvis blinklyset slås på, eller ved et kraftig rattutslag.

Dynamisk stabilitetskontroll (DSC) inkl. Cornering Brake Control (CBC), bakkestartassistent, bakkebremsassistent, tørrbremsing og bremseassistent. DSC registrerer tendens til skrens så tidlig at bilen stabiliseres i løpet av millisekunder. Traction Control (DTC) er en underfunksjon i DSC. Ved å tillate litt mer hjulspinn, gir Traction Control bedre fremkommelighet og sportsligere kjøreegenskaper. 

 Active protection omfatter ekstra sikkerhetskomponenter som er perfekt tilpasset hverandre i den nye BMW  -serie Touring. Hvis det oppstår en kritisk situasjon, vil Active Protection for eksempel stramme beltene i forsetene og automatisk lukke vinduer og glasstak (ekstrautstyr) som er åpne. Ved en ulykke kan i tillegg automatisk bremsing av bilen til den står i ro, hindre eller redusere kraften i påfølgende kollisjoner.

Kollisjonsputer inngår i sikkerhetssystemet i en BMW og er perfekt tilpasset de øvrige komponentene. Du og passasjerene dine beskyttes av seks kollisjonsputer: kollisjonsputer for fører og sidepassasjer, hodekollisjonsputer (kollisjonsgardiner) foran og bak samt sidekollisjonsputer integrert i forseteryggene.

40 41 Chassis og sikkerhet

Standardutstyr

Ekstrautstyr

BMW sikkerhetsbeltesystem for fører og sidepassasjer består av en  Støtfangersystem foran og bak med deformasjonselementer som kan kombinasjon av  -punkts sikkerhetsbelter, beltestrammere og beltekraft- byttes ut, og som absorberer kollisjonskrefter ved hastigheter inntil   km/t. begrensere. Dette gir best mulig beskyttelse ved en kollisjon. Beltelåsene er kodet for å hindre at sikkerhetsbeltene festes feil.

Dekk med nødkjøringsegenskaper har forsterkede sider. Dermed blir de ikke helt fl ate og løsner heller ikke fra den spesialformede felgen selv om lufttrykket forsvinner (standard på alle felger). Det gjør at du kommer deg trygt til nærmeste verksted.  Dekktrykkindikator varsler føreren om dekkskader. Mindre trykkfall varsles med en lampe på førerplassen. Ved kraftig trykkfall høres i tillegg et lydsignal. 

Kupeen har en funksjonell struktur med spesielle bærebjelker og knutepunkter. I tillegg gir målrettet bruk av svært sterke materialer optimal passiv sikkerhet i tilfelle en kollisjon forfra, bakfra eller fra siden. Karosseristrukturen har definerte deformasjonssoner som absorberer kollisjonsenergien og bidrar til å beskytte personene i bilen.


IKKE UTEN MIN SKYTSENGEL.

Det automatiske nødanropet er en av de viktigste og nyttigste funksjonene fra BMW ConnectedDrive. En EU-studie viser at dersom alle biler i Europa var utstyrt med nødanrop, ville omtrent     menneskeliv være reddet hvert år. Som en av verdens første produsenter har BMW tilbudt denne funksjonen i sine biler siden     . Det automatiske nødanropet fungerer ved hjelp av en fastmontert telefonenhet i bilen, uavhengig av førerens mobiltelefon. I tillegg til nøyaktig informasjon om ulykkesstedet, formilder systemet også en vurdering av hvor alvorlig ulykken er samt hvor mange som befi nner seg i bilen. Andreas Thuß opplevde en alvorlig ulykke med sin BMW  -serie. Det automatiske nødanropet fra BMW ConnectedDrive sørget for førstehjelp, og det før hjelpemannskapet kom til stedet. Her forteller han hva som skjedde.

NØDANROPET RAPPORTERER OM ULYKKESSTED, HVOR KRAFTIG KOLLISJONEN VAR, ANTALL PASSASJERER SAMT EN REKKE ANDRE OPPLYSNINGER.

Det automatiske nødanropet aktiveres når kollisjonssensorene registrerer en alvorlig ulykke. Føreren kan dessuten selv utløse nødanropet ved å trykke på en tast i taket. Det kan være relevant for å tilkalle hjelp til andre.

Husker du hvordan ulykken skjedde? Ja, det husker jeg svært godt. Jeg kjørte min BMW    i i jobbsammenheng da en bil fra venstre ikke overholdt vikeplikten. Føreren rakk ikke å bremse og kjørte inn i fronten min med en fart på   km/t. De fl este som er involvert i en ulykke, vil ha problemer med å reagere rasjonelt i en slik situasjon. Hvordan opplevde du de neste minuttene? Jeg var nok i en slags sjokktilstand. Jeg satt bare der bak rattet. Jeg var litt desorientert, men kjente ingen smerter. Så hørte jeg en medarbeider hos BMW Assist via handsfreeanlegget. Det var bare få sekunder etter kollisjonen. Hva spurte han deg om? Punkt for punkt gikk han gjennom det som hadde skjedd, og følgene av dette. Heldigvis var verken jeg eller føreren av den andre bilen alvorlig skadet. Jeg fi kk bare noen mindre blåmerker på skulderen og hånden. Det viktigste var likevel at jeg klarte å summe meg igjen relativt raskt. Det skyldtes den rolige og strukturerte samtalen med medarbeideren hos BMW.

Andreas Thuß arbeider som servicesjef og kjører mye i forbindelse med jobben. Etter ulykken ville han gjerne gitt avkall på det meste av bilens ekstrautstyr, men aldri på det automatiske nødanropet fra BMW ConnectedDrive.

42 43 Ettertraktet

Hva skjedde videre? Kupeen var uskadd, og døren lot seg åpne uten problemer. Jeg gikk ut på lett vaklende bein. I samme øyeblikk hørte jeg sirenen til ambulansen. Det automatiske nødanropet overførte også informasjon om hvor ulykken hadde skjedd. Hjelpemannskapet visste til og med at jeg var alene i bilen. Etter ulykken stod bilene midt i et kryss. Men man kan jo forestille seg hvordan det

ville vært hvis man hadde kjørt utfor en skråning midt på natten. I en slik situasjon kan dyrebare minutter gå tapt før hjelpemannskapet når frem. Hvordan hadde hjelpemannskapet fått tak i denne informasjonen? Navigasjonssystemet vet posisjonen til bilen og overfører denne med nødanropet. Nødanropet utløses når sensorene registrerer en alvorlig ulykke. Beltevarslerens sitteplassregistrering registrerer antall passasjerer. Hva ble du mest overrasket over? Hvor kort tid det tok før medisinsk hjelp var på plass. Nå vet jeg at det automatiske nødanropet er til å stole på, og at det gjør at ambulansen kommer betydelig raskere til stedet.

Det automatiske nødanropet sender nøyaktig informasjon om bilens posisjon til servicesentralen hos BMW ConnectedDrive.

www.bmw.no/ConnectedDrive


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW  -SERIE TOURING.

På førerplassen vender midtkonsollen mot føreren. Standardutstyret omfatter radio Professional,  , " fargefl atskjerm samt skinnratt med multifunksjonstaster som

ligger godt i hendene. Klimaautomatikk med tosoners regulering og kvaliteten på interiøret gir en behagelig atmosfære i kupeen.

Den nye BMW    d Touring i glaciersølv metalliclakk (ekstrautstyr).

Planlagt levering fra november     . 

44 45 BMW 3-serie Touring

Utstyrseksemplet som er avbildet her, viser standard Move setetrekk i antrasitt og interiørlister i matt satengsølv. Rikelig med oppbevaringsmuligheter er standard i den nye BMW  -serie Touring. Det betyr blant annet to koppholdere i midtkonsollen og oppbevaringsrom i dørene med plass til fl asker på inntil én liter.

Standardutstyr

Ekstrautstyr

www.bmw.no/byggdinbmw

Den nye BMW  -serie Touring leveres som standard med   " lettmetallfelger med dekk med nødkjøringsegenskaper (   i ,    d ,    d ,    d) eller med   " lettmetallfelger med dekk med nødkjøringsegenskaper (   i,    d). (Modellen nedenfor er avbildet med   " lettmetallfelger Stjerneeke    , som er standard på    i og    d.) Ovenfor er   " lettmetallfelger Stjerneeke    (ekstrautstyr) avbildet.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW  -SERIE TOURING MED MODERN LINE. Den innvendige designen omfatter:

Den utvendige designen omfatter:

          

Innstigningslister foran i aluminium med BMW Modern-logo Seter i oyster- eller antrasittfarget Breeze stoff-/skinnkombinasjon eller I oysterfarget eller sort dakotaskinn med kontur i mørk oyster I kombinasjon med oysterfargede seter: øvre del av instrumentpanelet, sportsratt i skinn og instrumenter inkludert skala, i mørk oyster I kombinasjon med antrasittfargede eller sorte seter: øvre del av instrumentpanelet og sportsratt i sort skinn Interiørlister i mørk perlefarge med konturlist i krom med perleglansfi nish Interiørlister i fi nslipt aluminium med konturlist i krom med perleglansfi nish Interiørlister i strukturert Fineline Pure edeltre med konturlist i krom med perleglansfi nish Interiørlister i antrasittfarget Fineline edeltre med konturlist i krom med perleglansfi nish Kupébelysning i rødoransje/hvitt med fargeinnstilling. Innstilling med iDrive-multikontrollen (med ekstra lyskilde i B-stolpene) Kromdekor på klimaautomatikk og radioens betjeningsdel Bilnøkkel i mørk oyster med kromdekor

  " lettmetallfelger V-eke    eller   " lettmetallfelger Turbinstyling    (standard på    i og    d) Vinduslister og vindusspaltelister i matt sort Støtfanger foran og bak med enkelte detaljer i satinert aluminium BMW-grill med   ribber i satinert aluminium B-stolpe og vindusprofi ler i høyglanset sort Modern-logo på siden Enderør i satinert aluminium 

BMW Individual: BMW Individual utstyr er et perfekt supplement til Modern Line (se side   og   ).

 Sportsrattet i skinn ligger godt i hendene. Det sorte fargetemaet (ekstrautstyr) skaper en spennende kontrast til det lyse treet med åpne porer i Fineline Pure interiørlister (ekstrautstyr).

Innstigningslister foran i aluminium med BMW Modern-logo.

  " lettmetallfelger V-eke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   , dekkdimensjon    /  R   .

Den nye BMW    d Touring med Modern Line og sparkling bronse metalliclakk (ekstrautstyr).

46 47 Modern Line

Standard for Modern Line

Ekstrautstyr for Modern Line

www.bmw.no/byggdinbmw

Bilnøkkel i mørk oyster med dekor i krom med perleglansfi nish.

  " lettmetallfelger Turbinstyling    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   (standard på    i,    d).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW  -SERIE TOURING MED SPORT LINE. Den utvendige designen omfatter:

Den innvendige designen omfatter:

         

Innstigningslister foran i aluminium med BMW Sport-logo Sportseter for fører og sidepassasjer I antrasittfarget Track-stoff med konturer i rødt eller grått eller I sort dakotaskinn med rød kontur, i everestgrått dakotaskinn med sort kontur eller i korallrødt dakotaskinn med sort kontur Sportsratt i skinn med rød kontrastsøm Interiørlister i høyglanset sort med korallrød konturlist eller Interiørlister i fi nslipt aluminium med matt korallrød eller høyglanset sort konturlist Kupébelysning i rødoransje/hvitt med fargeinnstilling. Innstilling med iDrive-multikontrollen Speedometer og turteller med rød skala og rød kontrastring Kromrammer på klimaautomatikk og radioens betjeningsdel Driving experience-knapp med ekstra Sport+-modus Bilnøkkel med rød dekor

  " lettmetallfelger Dobbelteke    eller   " lettmetallfelger Dobbelteke    i tofarget, høyglanspolert jerngrått (standard på    i og    d) Vinduslister og vindusspaltelister i matt sort Støtfanger foran og bak med enkelte detaljer i høyglanset sort, luftinntak foran med kanter i aluminiumsfi nish BMW-grill med  ribber i høyglanset sort Speilhus lakkert i bilens farge eller i høyglanset sort (ekstrautstyr) B-stolpe og vindusprofi ler i høyglanset sort Sport-logo på siden Sort, forkrommet enderør 

 

Sportsseter for fører og sidepassasjer gir svært god støtte og fremhever den sportslige stilen i antrasittfarget Track-stoff med grå (eller røde) kontrastsømmer og konturstriper.

BMW Individual: BMW Individual utstyr er et perfekt supplement til Sport Line (se side   og   ).

Den nye BMW    i Touring i mineralhvit metalliclakk (ekstrautstyr).

48 49 Sport Line

Standard for Sport Line

Ekstrautstyr for Sport Line

www.bmw.no/byggdinbmw

Innstigningslister foran i aluminium med BMW Sport-logo.

  " lettmetallfelger Dobbelteke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   , dekkdimensjon    /  R   .

Bilnøkkel med rød dekor

  " lettmetallfelger Dobbelteke    i tofarget, høyglanspolert jerngrått, med nødkjøringsegenskaper,  J x   , dekkdimensjon    /  R   (standard på    i,    d).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW  -SERIE TOURING MED LUXURY LINE. Den utvendige designen omfatter:

Den innvendige designen omfatter:

      

Innstigningslister i aluminium med BMW Luxury-logo Seter i ravfarget Move-stoff eller I sadelbrunt (nedre del av instrumentpanelet også i sadelbrunt), venetobeige eller sort dakotaskinn med eksklusive dekorsømmer Sportsratt i skinn Interiørlister i antrasittfarget Fineline edeltre med konturlist i krom med perleglansfi nish eller Interiørlister i edeltre valnøtt med intarsia og med konturlist i krom med perleglansfi nish Kupébelysning i rødoransje/hvitt med fargeinnstilling. Innstilling med iDrive-multikontrollen (med ekstra lyskilde i B-stolpene) Kromrammer på klimaautomatikken og radioens betjeningsdel samt eksklusiv ekstra kromramme på midtkonsollen Bilnøkkel med dekor i krom med perleglansfi nish

  " lettmetallfelger Multieke    eller   " lettmetallfelger Multieke    , høyglanspolerte (standard på    i og    d) Støtfanger foran og bak med enkelte detaljer i høyglanset krom BMW-grill med   ribber i høyglanset krom Sidevindus- og vindusspaltelister i høyglanset krom B-stolpe og vindusprofi ler i høyglanset sort Luxury-logo på siden Enderør i høyglanset krom 

Setetrekk i venetobeige dakotaskinn med eksklusive dekorsømmer gir kupeen et lekkert preg.

BMW Individual: BMW Individual utstyr er et perfekt supplement til Luxury Line (se side   og   ).

Innstigningslister foran i aluminium med BMW Luxury-logo.

  " lettmetallfelger Multieke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   , dekkdimensjon    /  R   .

Den nye BMW    d Touring med Luxury Line og safi rsort metalliclakk (ekstrautstyr).

50 51 Luxury Line

Standard for Luxury Line

Ekstrautstyr for Luxury Line

www.bmw.no/byggdinbmw

Bilnøkkel med dekor i krom med perleglansfi nish.

  " lettmetallfelger Multieke    , høyglanspolerte med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   (standard på    i,    d).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW  -SERIE TOURING MED M SPORTSPAKKE. Den innvendige designen omfatter:             

Innstigningslister foran i aluminium med M logo M skinnratt med multifunksjonstaster Sportsseter foran i eksklusiv Hexagon stoff-/Alcantarakombinasjon i M fi nish eller I sort, venetobeige eller korallrødt dakotaskinn med sort kontur Interiørlister i heksagonmønstret aluminium med matt estorilblå eller høyglanset sort konturlist Interiørlister i fi nslipt aluminium med høyglanset sort konturlist Interiørlister i edeltre valnøtt med konturlist i krom med perleglansfi nish Speedometer og turteller med rød skala og kontrastring Driving experience-knapp med Sport+-modus BMW Individual antrasittfarget taktrekk Bilnøkkel med blå dekor M fotstøtte Kortere girspak (bare i kombinasjon med  -trinns manuell girkasse) med M logo

Den utvendige designen omfatter:        

  " M lettmetallfelger Dobbelteke    M med ulik dekkdimensjon foran og bak eller   " M lettmetallfelger Dobbelteke    M i tofarget, høyglanspolert jerngrått, med ulik dekkdimensjon foran og bak M aerodynamikkpakke (frontskjørt med større luftinntak, sideskjørt med ekstra profi l, hekkskjørt med diffusorinnsats i mørk shadow metallic) BMW Individual høyglanset Shadow Line BMW-grill med  ribber i høyglanset sort M sportsfjæring M sportsbremser, fast kaliper, større bremseskiver, økt bremsekraft, mørkeblå foran/bak med M logo i farger Eksklusiv estorilblå metalliclakk

Sportsseter i Hexagon stoff-/Alcantarakombinasjon med kongeblå M kantbånd og kontrastsømmer setter et markant preg på kupeen. Her er  -trinns sportsautomatgirkasse (ekstrautstyr) avbildet.

BMW Individual: BMW Individual utstyr er et perfekt supplement til M Sportspakke (se side   og   ).

Innstigningslister foran i aluminium med M logo.

  '' M lettmetallfelger Dobbelteke    M med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak.

Den nye BMW  -serie Touring med M Sportspakke og eksklusiv estorilblå metalliclakk (ekstrautstyr).

52 53 M Sportspakke

Standard for M Sportspakke

Ekstrautstyr for M Sportspakke

www.bmw.no/byggdinbmw

M sportsbremser med fast kaliper, mørkeblå med M logo, større bremseskiver og økt bremsekraft.

  " M lettmetallfelger Dobbelteke    M i tofarget, høyglanspolert jerngrått med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

BMW Individual. BMW på sitt mest eksklusive. Hvis du stiller høye krav til deg selv, ønsker du ikke å fi re på kravene når det gjelder bilen din. Med BMW Individual kan du få en eksklusiv bil som tilfredsstiller kravene du har til kvalitet. Lakkfargene fra BMW Individual har et fascinerende fargespill. Flerfargede pigmenter gir en levende overfl ate med en spesiell dybdevirkning. BMW Individual citrinsort metalliclakk har karakteristiske fargerefl ekser fra dyp sort til gyllent, avhengig av hvordan lyset refl ekteres. Det fl otte fargespillet og den spesielle pigmenteringen under overfl aten gir BMW  -serie en egen glød. Silkemykt BMW Individual fi nnarvet merinoskinn av førsteklasses kvalitet har en naturlig overfl atestruktur som gjør at det puster. Den høye kvaliteten gjør det mulig å beholde skinnets naturlige overfl ate uten noen form for overfl atebehalding. Her er det vist i fargen opalhvit som gir kupeen et åpent og luftig preg. Flettemønster og kantbånd understreker dette. Det pregede fl ettemønsteret gir en tredimensjonal overfl ate. Det er brukt i dørpanelene, i tillegg kan interiørlistene leveres i skinn med fl ettemønster. BMW Individual interiørlister i hvit fl ammet ask gir kupeen et spesielt elegang preg. Treverket velges ut for hånd og har en fl ammestruktur som minner om marmor.

BMW Individual interaktiv med BMW Individual iPad app.

BMW Individual lakk i røyktopas metallic.

  " BMW Individual lettmetallfelger V-eke    I.

BMW Individual interiørlister i edeltre, mørk rødbrun platan.

BMW Individual ratt i sort merinoskinn.

BMW Individual lakk i citrinsort metallic

BMW Individual opalhvitt merinoskinn med interiørlist i hvit flammet ask.

54 55 BMW Individual

Ekstrautstyr

BMW Individual kashmirbeige merinoskinn med kantbånd i kontrastfargen criollobrun.


Utstyrsversjoner

Farger

Lakkfarger.

Utstyr

Interiørfarger.

Standard    Alpinhvit

Metallic B  Mineralgrå

Sort

Standard    Sort

Metallic A  Imperialblå briljanteffekt

Venetobeige

Metallic A  Mineralhvit

Metallic B  Liquid blå

Oyster Vær oppmerksom på at det også ved korrekt bruk kan oppstå fl ekker som ikke kan fjernes. Det skyldes ofte klær som ikke er fargeekte.

Metallic    Safi rsort

Metallic A  Orionsølv

Setetrekk.

Interiørlister.

Metallic B  Sparkling bronse 

Move-stoff BDAT Antrasitt

Metallic A  Melbournerød 

Dakotaskinn LCSW Sort

Metallic A  Havanna 

Dakotaskinn LCDF Venetobeige

Metallic A  Glaciersølv

56 57 Farger, setetrekk og interiørlister

Metallic B  Estorilblå

 CG Matt satengsølv

 AB/ DM Edeltre, valnøtt, konturlist i krom med perleglansfi nish

 AD/ DL Finslipt aluminium, høyglanset sort konturlist

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

Lakkfarger.

Setetrekk.

BMW Individual

BMW Individual X  Citrinsort metallic

BMW Individual X  Tanzanittblå metallic

BMW service

BMW Individual X  Røyktopas metallic

BMW Individual X  Månesten metallic

BMW Individual    Briljanthvit metallic

BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAOO/ZAOW Opalhvitt

,

BMW Individual interiørlister XE Opalhvitt skinn med fl ettemønster , 

BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAKO/ZAKS Kashmirbeige

,

BMW Individual interiørlister XE Kashmirbeige skinn med fl ettemønster

BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAP Criollobrunt

,

BMW Individual interiørlister XE Criollobrunt skinn med fl ettemønster , 

BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAWT Cohibabrunt

,

BMW Individual interiørlister XE Cohibabrunt skinn med fl ettemønster , 

BMW Individual finnarvet merinoskinn ZASM/ZASW Sort

,

BMW Individual interiørlister XE Sort skinn med fl ettemønster , 

Taktrekk.

 På disse sidene ser du farger og materialer for den nye BMW  -serie Touring. Du kan velge yndlingsfargen din med en gang, eller du kan vurdere forskjellige kombinasjonsmuligheter. Fargekartet gir deg et førsteinntrykk. Trykkteknikken gjør det vanskelig å gjengi originale fargetoner på lakk, setetrekk og interiørlister på en korrekt måte. Derfor anbefaler vi deg å diskutere valg av farger med din BMWforhandler. Der kan du også se på fargeprøver og få hjelp dersom du har spesielle ønsker.

Interiørlister.

BMW Individual interiørlister XEX Edeltre, hvit fl ammet ask

BMW Individual taktrekk    Antrasittfarget

Leveres i kombinasjon med M Sportspakke. Bare i kombinasjon med Modern Line. BMW Individual interiør i fi nnarvet merinoskinn med kontrastsømmer og kantbånd omfatter for- og bakseter inkl. hodestøtter, dørkledninger, midtkonsoll samt armlener. Dørpaneler og nedre del av dørkledningene er i sort nappaskinn. 4 Spesielle BMW Individual kontrastsømmer og kantbånd. Leveres ikke i kombinasjon med ekstrautstyret  KS Kontrastsøm.

,

BMW Individual interiørlister XE Edeltre, mørk rødbrun platan

BMW Individual interiørlister XE Sort pianolakk

1 2

BMW konfi gurator: Bygg din egen BMW ved hjelp av konfi guratoren. Du kan velge blant alle tilgjengelige motorer, farger og utstyrselementer. Du fi nner mer informasjon på www.bmw.no/byggdinbmw

3

Dekor på for- og bakdører samt på midtkonsoll i hvit fl ammet ask. Dekor på for- og bakdører samt på midtkonsoll i Fineline Pure. 7 Dekor på for- og bakdører samt på midtkonsoll i valnøtt. 8 Med konturlist i krom med perleglansfi nish. 5

6


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Setetrekkfarger i Modern Line.

Breeze stoff-/skinnkombinasjon CBDH Oyster

Interiørlister i Modern Line.

Breeze stoff-/skinnkombinasjon CBAT Antrasitt

Dakotaskinn LCL Oyster, kontur i mørk oyster

Dakotaskinn LCL Sort, kontur i mørk oyster

 AD/ DM Finslipt aluminium, konturlist i krom med perleglansfi nish

Setetrekkfarger i Sport Line.

 DD/ DM Fineline Pure edeltre, strukturert, konturlist i krom med perleglansfi nish

 CE/ DM Antrasittfarget Fineline edeltre, konturlist i krom med perleglansfi nish

Interiørlister i Sport Line.

Track-stoff BEL Antrasittfarget, rød kontur

Dakotaskinn LCL Sort, rød kontur

Track-stoff BEL Antrasitt, grå kontur

Dakotaskinn LCL Everestgrå, sort kontur

Dakotaskinn LCL Korallrød, sort kontur

58 59 Setetrekk og interiørlister

 DZ/ DM Mørk perlefarge, konturlist i krom med perleglansfi nish

 AT/ DN Høyglanset sort, matt korallrød konturlist

 AD/ DN Finslipt aluminium, matt korallrød konturlist

 AD/ DL Finslipt aluminium, høyglanset sort konturlist

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

Setetrekkfarger i Luxury Line.

Move-stoff BDLI Bernstein

Interiørlister i Luxury Line.

Dakotaskinn LCLX Sadelbrunt med eksklusive dekorsømmer

Dakotaskinn LCLY Venetobeige med eksklusive dekorsømmer

Dakotaskinn LCLZ Sort med eksklusive dekorsømmer

 B / DM Edeltre valnøtt med intarsia, konturlist i krom med perleglansfi nish

Setetrekkfarger i M Sportspakke.

Interiørlister i M Sportspakke.

Dakotaskinn LCSW Sort

Dakotaskinn LCDF Venetobeige

Dakotaskinn LCL Korallrød, sort kontur

Hexagon stoff-/Alcantarakombinasjon HAAT Antrasittfarget med kongeblå M kantbånd og kontrastsømmer

1

2 3

Øvre del av instrumentpanelet, ratt og instrumenter i mørk oyster. Øvre del av instrumentpanelet, ratt og instrumenter i sort Nedre del av instrumentpanelet i sadelbrunt.

 CE/ DM Antrasittfarget Fineline edeltre, konturlist i krom med perleglansfi nish

 MR/ DX Heksagonmønstret aluminium, matt estorilblå konturlist

 MR/ DL Heksagonmønstret aluminium, høyglanset sort konturlist

 AD/ DL Finslipt aluminium, høyglanset sort konturlist

 AB/ DM Edeltre, valnøtt, konturlist i krom med perleglansfi nish


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Kombinasjonsmuligheter. BMW standard setetrekkfarger

Interiørfarger

Move-stoff

Standardseter

• •

Kashmirbeige

Criollobrunt

Cohibabrunt

Sort

Sort

Sort

Sort

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • • • • • • • •

Interiørfarge

Venetobeige

Sort

• •

Opalhvitt

• •

Sort

• •

Venetobeige

• •

Sort

• •

Sort

• •

Antrasitt

Setetrekkfarger

• •

BMW Individual finnarvet merinoskinn

Sort

Sportsseter

Dakotaskinn

BMW lakkfarger Alpinhvit Sort Mineralhvit metallic Safi rsort metallic Orionsølv metallic Sparkling bronse metallic Melbournerød metallic Havanna metallic Glaciersølv metallic Mineralgrå metallic Imperialblå metallic Liquid blå metallic

Estorilblå metallic

• • •

• • •

• 

• 

BMW Individual lakkfarger Citrinsort metallic Tanzanittblå metallic Røyktopas metallic Månesten metallic Briljanthvit metallic

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

BMW interiørlister Matt satengsølv Edeltre valnøtt, konturlist i krom med perleglansfi nish Finslipt aluminium, høyglanset sort konturlist BMW Individual interiørlister

 

 

Opalhvitt skinn med fl ettemønster , konturlist i krom med perleglansfi nish

Kashmirbeige skinn med fl ettemønster , konturlist i krom med perleglansfi nish Criollobrunt skinn med fl ettemønster , konturlist i krom med perleglansfi nish

 

Cohibabrunt skinn med fl ettemønster , konturlist i krom med perleglansfi nish Sort skinn med fl ettemønster , konturlist i krom med perleglansfi nish

• •

Sort pianolakk, konturlist i krom med perleglansfi nish

• 

 • • •

Edeltre, hvit fl ammet ask, konturlist i krom med perleglansfi nish Edeltre, mørk rødbrun platan, konturlist i krom med perleglansfi nish

 

• 

 

 

 • •

• • •

 

 

• •

• •

• • •

Interiørlister i Modern Line

• •

Mørk perlefarge, konturlist i krom med perleglansfi nish

Finslipt aluminium, konturlist i krom med perleglansfi nish Strukturert Fineline Pure edeltre, konturlist i krom med perleglansfi nish

Antrasittfarget Fineline edeltre, konturlist i krom med perleglansfi nish

 

 

 

Interiørlister i Sport Line

Høyglanset sort, matt korallrød konturlist

Finslipt aluminium, matt korallrød konturlist Finslipt aluminium, høyglanset sort konturlist 

BMW Individual 

Ekstrautstyr 

Standardutstyr • Anbefalt fargekombinasjon 

60 61 Farger, setetrekk og interiørlister

Leveres ikke


Tekniske data

BMW service

Antrasittfarget, rød kontur

Antrasittfarget, grå kontur

Sort, rød kontur

Everestgrått, sort kontur

Korallrødt, sort kontur

Opalhvitt

Sort

Sort

Sort

Sort

Sort

Sort

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • •

• • • • •

• • • • •

• • • •

• • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • •

• • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • •

• • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • •

• • • • •

 

• • • • •

 

 

  

  

• • • • • • •

 

   

 

• • • • • • •

 

• •

• • • •

• • • •

• • • •  

 

• • •

• • •

• • • • • • • • • • • •

• 

• • • • •

• 

• • • • •

• 

• • • • • •

• • •

• • • • • •

• • • • • • • • • • • •

 

• 

 

 

• • • • •

• •

 

 

 

 

• • •

• • • • •

• •

 

• • • •

• • • • •

• •

• •

 

 

• • • •

• • • • •

 •

 

 

 • • • • •

• 

 

 • • • • • • •

 • • • • •

 

• • • • • • •

 

• • • • •

 

Sort Sort / mørk oyster

• • • • • •

Oyster

Kashmirbeige

Oyster

Opalhvitt

Oyster

Sort

Oyster

Sort

Sort, kontur i mørk oyster

Sort

• •

Oyster

• •

Sort

• •

Cohibabrunt

• •

BMW Individual finnarvet merinoskinn

Sort

• •

Dakotaskinn

Criollobrunt

• •

• •

Track-stoff

Sort

BMW Individual finnarvet merinoskinn

Kashmirbeige

Dakotaskinn

Oyster, kontur i mørk oyster

Breeze stoff-/ skinnkombinasjon

BMW Sport Line setetrekkfarger

Antrasitt

BMW Modern Line setetrekkfarger

Sort

Tabeller

• 

• • • • •

 

• • • • •

 

 

• 

• •

• •

 

 

 

• • •

 

• • •

 

• • •

 

• • •

 

• • •

 

 

 

• • •

• •

• • •

Fotnotene er forklart på neste side.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Kombinasjonsmuligheter.

Sort med eksklusive dekorsømmer

Opalhvitt

Venetobeige

Sort

Sort

• • • • • •

• • • •

• • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• •

• •

• •

Sort

Sadelbrunt med eksklusive dekorsømmer Sort

• • • • • •

Interiørfarge

• •

Sort

Bernstein

• •

Sort

Setetrekkfarger

• •

Cohibabrunt

• •

Sort

• •

Criollobrunt

• •

BMW Individual finnarvet merinoskinn

Sort

Standardseter Sportsseter

Dakotaskinn

Kashmirbeige

Move-stoff

Sort

Interiørfarger

Venetobeige med eksklusive dekorsømmer

BMW Luxury Line setetrekkfarger

• • • • • • • • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • •

• • •

• • • • • • • • • • • •

BMW lakkfarger Alpinhvit Sort Mineralhvit metallic Safi rsort metallic Orionsølv metallic Sparkling bronse metallic Melbournerød metallic Havanna metallic Glaciersølv metallic Mineralgrå metallic Imperialblå metallic Liquid blå metallic

Estorilblå metallic

• 

• 

BMW Individual lakkfarger

Citrinsort metallic

• • • • •

Tanzanittblå metallic Røyktopas metallic

• •

Månesten metallic Briljanthvit metallic

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • •

• • •

• • • • •

BMW Interieurleisten

Matt satengsølv

Edeltre valnøtt, konturlist i krom med perleglansfi nish Finslipt aluminium, høyglanset sort konturlist

BMW Individual interiørlister

Criollobrunt skinn med fl ettemønster , konturlist i krom med perleglansfi nish

Cohibabrunt skinn med fl ettemønster ,konturlist i krom med perleglansfi nish

Sort skinn med fl ettemønster , konturlist i krom med perleglansfi nish

Opalhvitt skinn med fl ettemønster , konturlist i krom med perleglansfi nish 

Kashmirbeige skinn med fl ettemønster , konturlist i krom med perleglansfi nish 

 

• • •

• •

• •

Edeltre, hvit fl ammet ask, konturlist i krom med perleglansfi nish Edeltre, mørk rødbrun platan, konturlist i krom med perleglansfi nish Sort pianolakk, konturlist i krom med perleglansfi nish

 

 

 

• 

• •

• • •

• •

• •

• • •

 

 

 

 

 •

• •

• •

• •

• •

• •

• •

• •

• •

Interiørlister i Luxury Line. Antrasittfarget Fineline edeltre, konturlist i krom med perleglansfi nish Edeltre valnøtt med intarsia, konturlist i krom med perleglansfi nish

• •

Interiørlister i M Sportspakke

Heksagonmønstret aluminium med matt estorilblå konturlist

Heksagonmønstret aluminium med høyglanset sort konturlist Finslipt aluminium, høyglanset sort konturlist Edeltre valnøtt, konturlist i krom med perleglansfi nish 

BMW Individual 

Ekstrautstyr 

Standardutstyr • Anbefalt fargekombinasjon 

62 63 Farger, setetrekk og interiørlister

 

Leveres ikke

 

 

 

 

 


Tabeller

Tekniske data

BMW service

Modellene som er vist i denne brosjyren, er delvis utstyrt med ekstrautstyr som ikke hører med til standardmodellenes spesifikasjoner. I enkelte land kan det på grunn av varierende lovbestemmelser forekomme avvik fra modell- og utstyrsvariantene som er beskrevet her. Hos din BMW-forhandler får du nøyaktige opplysninger om standardutstyret i Norge. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer av de opplysninger som er gitt i denne brosjyren.

BMW M Sportspakke setetrekkfarger Hexagon stoff-/Alcantarakombinasjon

Sort Sort

• • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • •

• • •

• •

• • • • • • • • • • • • •

• • • • •

• •

• • • • •

• • •

• • •

•  

• •

Cohibabrunt

• • • • •

Sort

 

Criollobrunt

Sort

• • • • • • • • • • • • •

• 

• •

Kashmirbeige

• 

• •

• • • • • • • • • • • • •

• • 

Sort

• 

• 

• • 

Opalhvitt

Sort

• 

• • 

Korallrødt, sort kontur

Sort Sort

• 

BMW Individual finnarvet merinoskinn

Sort

Antrasitt

Venetobeige

Sort

Venetobeige

Dakotaskinn

• •

• • • • •

• • • • •

 

 

• • • •

• •

 

 • •

 • •

 

• • •

• 

 

 • • •

 

 

• • 

 • • • •

• • • 

 

• • •

• • • 

 • • •

• • 

 • • •

 • • •

• • • •

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leveres ikke i kombinasjon med kontrastsømmer. Øvre del av instrumentpanelet og rattet i mørk oyster. Planlagt levering fra november     . Leveres i kombinasjon med M Sportspakke. Leveres i kombinasjon med standardversjonen fra  . kvartal     . Dekor på for- og bakdører samt på midtkonsoll i hvit flammet ask. Dekor på for- og bakdører samt på midtkonsoll i Fineline Pure. Dekor på for- og bakdører samt på midtkonsoll i valnøtt. Nedre del av instrumentpanelet i sadelbrunt.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

 Xenonlys for nær- og fjernlys, inkl. automatisk lyshøyderegulering og markeringslys med lysdioder, lyser veibanen optimalt opp om natten og når sikten er dårlig. De fi re lysringene med lysdioder er fl ate øverst og nederst og har kjørelysfunksjon. Adaptive kjørelys med variabel lysfordeling, inkl. avkjøringslys og fjernlysassistent som ikke blender, lyser opp veibanen i den retningen føreren svinger. Fjernlysassistenten, regulerer fjernlyset trinnløst i forhold til trafi kken og sørger for at veibanen alltid er tilstrekkelig opplyst. Møtende trafi kk blendes ikke og føreren slipper å veksle mellom nær- og fjernlys.  Fjernlysassistent, totrinns, slår automatisk fjernlyset av og på ved møtende eller forankjørende trafi kk, eller når veibanen er godt opplyst.  Lyktespyleranlegg sørger for optimalt lys i all slags vær. Hvis du bruker vindusspylerhendelen mens lyset er på, vaskes frontlyktene i tillegg til frontruten.

Dynamiske bremselys. Blinkefunksjonen hjelper trafikantene bak å skille mellom lett bremsing og bråbremsing, noe som gir økt sikkerhet.

64 65 Standard-/ekstrautstyr

Tåkelys, inkl. oppvarmbare sidespeil og spylerdyser for frontruten, er plassert i frontspoileren og gir bedre sikkerhet ved dårlig sikt (standard på    i og    d).

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

BMW Individual høyglanset Shadow Line omfatter vinduslister, deksel på B-stolpene, vindusprofi ler på bakdørene, sidespeilrammer og speilfester i høyglanset sort. (Utstyret inngår i M Sportspakke.)  Utvendige detaljer i satinert aluminium omfatter vinduslister i satinert aluminium.

Regnsensor, inkl. automatisk kjørelys, aktiverer automatisk vindusviskerne og regulerer viskerfrekvensen. De integrerte automatiske kjørelysene aktiverer automatisk nærlyset ved kjøring i regn, tunneler eller når det begynner å bli mørkt (annet ekstrautstyr er også avbildet).

Sidespeil lakkert i bilens farge (Sport Line kan leveres i høyglanset sort som ekstrautstyr), elektrisk justerbare og asfærisk på førersiden, med integrerte blinklys med lysdioder.

Sort takreling er harmonisk tilpasset bilens design, med fl at profi l som danner basis for et multifunksjonelt BMW-takstativ. Bagasje, sykler, surfebrett osv. kan transporteres enkelt og sikkert.

1 2

Leveres ikke i kombinasjon med Luxury Line. Planlagt levering fra november     .

Takreling i satinert aluminium setter et individuelt preg på bilen.

Panoramatak i glass, elektrisk betjening med skyvefunksjon (foran) og hevefunksjon (foran), vindavviser samt komfortåpning med fjernkontrollen.

Eksosrør med kromdeksel: Modellene    i ,    d ,    d og    d har et synlig enkelt enderør på venstre side (   i og    d har dobbelt enderør).

Tilhengerfeste har elektrisk vippefunksjon som vipper festet helt inn under hekkskjørtet, inkl. tilhengerstabilisator. Tilhengervekten er på inntil     kg.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

  " lettmetallfelger V-eke    med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak.

  " lettmetallfelger Dobbelteke    med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak.

  " lettmetallfelger Stjerneeke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   .

66 67 Standard-/ekstrautstyr

  " lettmetallfelger Stjerneeke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   .

  " lettmetallfelger V-eke    med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak.  , J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak.

  " lettmetallfelger Stjerneeke    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   .

  " lettmetallfelger V-eke    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   (standard på    i ,    d ,    d og    d).

     ,   

 " lettmetallfelger Stjerneeke med nødkjøringsegenskaper, J x   med dekkdimensjon /  R   (standard på    i og    i).

   '' stålfelger med heldekkende hjulkapsler og dekk med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   .

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

Modern Line.

  " lettmetallfelger V-eke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   , dekkdimensjon    /  R   (bare i kombinasjon med Modern Line).

Sport Line.

Luxury Line.

  " lettmetallfelger Dobbelteke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   (bare i kombinasjon med Sport Line).

  " lettmetallfelger Dobbelteke    med nødkjøringsegenskaper, i tofarget, glanspolert jerngrått,  J x   med dekkdimensjon    /  R   (bare i kombinasjon med Sport Line, standard på    i og    d med Sport Line).

  " lettmetallfelger Turbinstyling    med nødkjøringsegenskaper,  J x   med dekkdimensjon    /  R   (bare i kombinasjon med Modern Line, standard på    i og    d med Modern Line).

  " lettmetallfelger Multieke    med nødkjøringsegenskaper,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   (bare i kombinasjon med Luxury Line).

M Sportspakke.

  " M lettmetallfelger Dobbelteke    M med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak. Foran  J x   med dekkdimensjon    /  R   og bak  , J x   med dekkdimensjon    /  R   (leveres bare i kombinasjon med M Sportspakke).

  " M lettmetallfelger Dobbelteke    M med nødkjøringsegenskaper, tofarget, glanspolert jerngrått, med ulik dekkdimensjon.  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak.  M sportsbremser, fast kaliper, mørkeblå med M logo , større bremseskiver og økt bremsekraft (se side   ).

  " lettmetallfelger Multieke    med nødkjøringsegenskaper, glanspolerte,  J x   med dekkdimensjon    /  R   (bare i kombinasjon med Luxury Line, standard på    i og    d med med Luxury Line).

BMW Individual.

  " BMW Individual lettmetallfelger V-eke    I med nødkjøringsegenskaper og ulik dekkdimensjon foran og bak,  J x   med dekkdimensjon    /  R  foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R  bak.

2

1 Planlagt levering fra november     . Leveres bare i kombinasjon med M Sportspakke.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

M skinnratt i ny design med multifunksjonstaster. Solide tommelstøtter og kraftig rattkrans gjør at rattet ligger ekstra godt i hendene, inkl. kortere velgerspak (automatgirkasse) eller girspakkule i skinn med M logo (manuell girkasse).

Sportsratt i skinn med multifunksjonstaster , blant annet for betjening av radio eller telefon. Tre eker, girspakkule og håndbremsspak i skinn (standard på BMW Lines).  Variabel sportsstyring, inkl. Servotronic og Sport+-modus. Reduserer rattbevegelsen ved svært store rattutslag. Det gir smidigere egenskaper ved sportslig kjøring i krappe svinger og økt komfort når du parkerer.  Servotronic tilpasser styrekraften i forhold til bilens hastighet og sørger for høy komfort (standard på    i og    d).

Instrumentpanel med fi re analoge instrumenter for hastighet, turtall, tankinnhold og oljetemperatur samt et informasjonsdisplay. Her vises for eksempel utetemperatur og kjørecomputerens funksjoner.  Instrumentpanel med ekstra funksjoner har blant annet høyoppløselig informasjonsdisplay som viser funksjonene til check control, navigasjonsmeldinger og meldinger til føreren. Når ECO PRO-modus er aktivert, vises BMW Effi cientDynamics-visningen i turtelleren (standard i kombinasjon med Aktiv Cruise Control, BMW Head-Up Display og Navigasjonssystem Professional).

68 69 Standard-/ekstrautstyr

Skinnratt (   mm diameter), tre eker, inkl. girspakkule og håndbremsspak i skinn.  Multifunksjonstaster. Med disse tastene kan du styre funksjonene for telefon, tale og lyd i tillegg til cruise control, inkl. Speed Limit Device.

BMW Individual ratt i merinoskinn leveres i fi nnarvet merinoskinn i sort eller mørk dolomittfarget. BMW Individual-logo på rattet.  Oppvarmet ratt. Når du trykker på knappen, varmes rattkransen opp i løpet av kort tid.

Cruise control med bremsefunksjon lagrer ønsket hastighet fra og med   km/t og holder den konstant, selv i nedoverbakker. Utstyr uten Speed Limit Device.

Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon og radarbasert sammenstøtvarsling med bremsefunksjon. Holder automatisk hastigheten i inntil    km/t og tar hensyn til bilen som kjører foran. Ved køkjøring sørger denne funksjonen for at bilen starter automatisk etter stopp.

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Auto Start Stop-funksjon slår av motoren midlertidig ved kortvarig stopp, for eksempel i lyskryss. På den måten reduseres drivstofforbruket. En indikator i turtelleren viser at funksjonen er på.

Oppbevaringsmuligheter i dørene foran og bak, oppbevaringsrom med lokk i midtkonsollen foran, åpent rom under midtarmlenet foran og i midtkonsollen bak, to koppholdere, oppbevaringsrom og hanskerom.

Tekniske data

Kjørecomputer viser opplysninger om gjennomsnittshastighet, gjennomsnittlig forbruk og momentanforbruk, rekkevidde og utvendig temperatur. Når ECO PRO-modusen er aktivert, vises også bonusrekkevidden.

 Driving experience-knapp inkl. ECO PRO gjør det mulig å stille inn ECO PRO-, Comfort-, Sport- og Sport+-modus (Sport+ leveres bare i kombinasjon med Sport Line, sports-automatgirkasse, adaptivt chassis, M Sportspakke eller variabel sportsstyring). ECO PRO-modus gjør det mulig å kjøre enda mer økonomisk.  Adaptivt chassis er senket med   mm og har dynamisk demperkontroll. Driving experience-knappen lar deg velge mellom komfortabel og sportslig chassiskarakteristikk.

BMW Individual antrasittfarget taktrekk. I tillegg er A-, B- og C-stolpene, solskjermene og håndtakene i taket i sort (inkludert i M Sportspakke).

 -trinns sports-automatgirkasse, inkl. sportslig velgerspak og Sport+modus, sørger for raskere, presise girskift og dynamiske kjøreopplevelser. Sportsratt i skinn leveres med girhendler (leveres ikke til    d og    d ).

Cruise control med bremsefunksjon (ekstrautstyr) er avbildet. Planlagt levering fra november     . Planlagt levering fra oktober     . BMW Modern Line er avbildet. 5 Ikke i kombinasjon med M sportsfjæring. 1 2 3 4

BMW service

Girindikator viser når du bør skifte gir for å kjøre mer økonomisk. Systemet anbefaler at du girer opp eller ned og tilpasser anbefalingene til din kjørestil (i kombinasjon med  -trinns manuell girkasse).  M sportsfjæring med sportslig chassis som er senket med   mm.

 -trinns automatgirkasse med elektroniske girskift og adaptiv girkassestyring gjør det mulig å kjøre komfortabelt og økonomisk (standard på    d).

 -trinns manuell girkasse for en sportslig kjørestil. Girkassen er enkel å betjene, har perfekte utvekslingsforhold og presise, korte girbevegelser. Girene ligger tettere, og du kan utnytte den sportslige motorkarakteristikken bedre i forhold til din individuelle kjørestil (leveres ikke til    d).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

Lane Departure Warning med kamerabasert sammenstøtvarsling. Registrerer ved hjelp av et kamera når bilen nærmer seg oppmerkingen av veibanen. Føreren advares ved hjelp av vibrasjoner i rattet.

BMW Head-Up Display i farger, inkludert instrumentpanel med ekstra funksjoner, viser føreren informasjon som er relevant for kjøringen, for eksempel bilens hastighet. For første gang i en BMW  -serie kan all informasjon projiseres i førerens synsfelt med BMW Head-Up Display i farger. Det gjør det enklere å oppfatte ulik informasjon riktig og raskt. Displayet kan også vise navigasjonsmeldinger, Lane Departure Warning-funksjoner, Speed Limit Info, check control samt underholdnings- og kommunikasjonslister (ikke i kombinasjon med frontrute med grått felt).

Automatisk avblending av innvendig speil med stor speilfl ate. Når det registreres et defi nert lysforhold fra kjøretøy bak, avblendes speilet automatisk.  Automatisk avblending av innvendig speil og sidespeil. Inkl. elektrisk innfellingsfunksjon for sidespeilene.  Tyverialarm med fjernkontroll og tyverisikring. Ved innbruddsforsøk eller borttransportering av bilen utløses det lydsignaler i tillegg til at nødblinkanlegget slås på. 1

Du fi nner mer informasjon om Bluetooth-funksjonen (juridiske betingelser, kompatibilitet) på www.bmw.no/bluetooth

70 71 Standard-/ekstrautstyr

Lane Change Warning varsler hvis det er kjøretøyer i dødvinkelen når føreren blinker for å skifte kjørefelt, eller hvis et kjøretøy nærmer seg for raskt i forbikjøringsfeltet. Føreren varsles ved hjelp av vibrasjoner i rattet og et optisk signal i sidespeilet.

Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. registrerer fartsgrenser og informasjon om når det er forbikjøring forbud, og viser dette i informasjonsdisplayet eller i BMW Head-Up Display (ekstrautstyr, bare i kombinasjon med BMW navigasjonssystemer samt instrumentpanel med ekstra funksjoner).

BMW Assist støtter føreren med ulike tjenester som automatisk og manuelt nødanrop med nøyaktig stedsangivelse, omfattende trafi kkinformasjon fra Real-Time Traffi c Information (RTTI), tjenesten Google Send to Car og personlig opplysningstjeneste. BMW Assist leveres ikke i Norge.

BMW Online gir tilgang til internettbaserte tjenester (e-post, skreddersydde tjenester som for eksempel nyheter, vær og Google Maps). BMW Online leveres ikke i Norge.  BMW Live gir deg tilgang til utvalgt informasjon på nettet via den aktive Bluetooth -dataforbindelsen til din mobiltelefon.

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

Navigasjonssystem Professional, inkl. handsfreeanlegg med USBgrensesnitt, instrumentpanel med ekstra funksjoner, radio Professional med DVD-spiller, iDrive-multikontroll, integrert harddisk (  GB) for kartdata og lydfi ler, fastmontert  , " fargeskjerm,  D-kartvisning samt Bird View.

Navigasjonssystem Business inkl. handsfreeanlegg med USB-grensesnitt, radio Professional, CD-spiller, iDrive-multikontroll, favorittaster, fastmontert  , " fargeskjerm med  D-kartvisning eller kombinert kart-/pilvisning.

Apps for integrering av iPhone-applikasjoner som Facebook, Twitter og nettradio.

Forberedelse for Internett gjør det mulig å åpne og lese internettsider i kontrolldisplayet.

Surround View informerer om omgivelsene rundt bilen når du manøvrerer. Bilen vises i et simulert fugleperspektiv i kontrolldisplayet. Side View Side View gir deg bedre oversikt i uoversiktlige utkjørsler (leveres i kombinasjon med ryggekamera).

TV-funksjonen gjør det mulig å bruke kontrolldisplayet som TV når bilen står stille. En digital dekoder må ettermonteres for å kunne motta MPEG -signaler fra det norske digitale bakkenettet (bare i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional).

Park Distance Control (PDC) foran og bak eller bare bak, gjør det enklere å parkere og manøvrere på trange steder. Når bilen nærmer seg en hindring, varsles det med lydsignaler og en visning i kontrolldisplayet.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

 Parkeringsassistent gjør det lettere å parkere parallelt med kjørebanen. Kjører du i under   km/t, måler parkeringsassistenten om det er plass nok til å parkere. Er luken stor nok, overtar parkeringsassistenten styringen, og du trenger bare å gi gass eller bremse.

Ryggekamera viser området bak bilen oversiktlig i kontrolldisplayet. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når hastigheten er under   km/t mens du parkerer. På biler med tilhengerfeste har ryggekameraet utvidet zoomfunksjon (leveres i kombinasjon med Park Distance Control).

Integrert instruksjonsbok gir deg raskt og enkelt tilgang til informasjon om bilen. Du kan betjene instruksjonsboken som vises på kontrolldisplayet, ved hjelp av iDrive-multikontrollen. Avhengig av utstyret i bilen, fremstilles innholdet ved hjelp av animasjon og dynamisk grafi kk.

72 73 Standard-/ekstrautstyr

RTTI (Real Time Traffi c Information) fra BMW Assist informerer deg i sanntid om trafi kken på landeveier, motorveier og mange bygater. I tillegg til å motta advarsler om køer, vil føreren også få nøyaktig informasjon om hvordan trafi kken er på mulige omkjøringsveier (leveres ikke i Norge).

Klimaautomatikk med tosoners regulering og ekstra funksjoner, blant annet helautomatisk temperatur- og vifteregulering separat for føreren og passasjeren foran, luftdyser for baksetet, automatisk omluftkontroll (AUC), mikrofi lter, dugg- og solsensor samt Max-Cool-tast.

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

AUX-/IN-tilkobling for ekstern lydkilde, for eksempel en MP -spiller. Handsfreeanlegg med USB-grensesnitt for trådløs tilkobling av mobiltelefoner med Bluetooth. Lydkilder som MP -spiller, iPod eller USB-pinne kan også kobles til via det integrerte USB-grensesnittet. 

BMW service

Radio Professional, inkl.  , "fargeskjerm, iDrive-multikontroll med hurtigtaster, CD-spiller, MP -dekoder og tilkoblingsmulighet for DVD-skifter.  DAB-tuner med mange digitale radiostasjoner og høy lydkvalitet på alle stasjonene. DAB+-kompatibel.

Hi-Fi høyttalersystem med en forsterkereffekt på    watt, modellspesifi kk equalizer og ni høyttalere gir imponerende lyd.

Harman Kardon surroundlydsystem inkl. kraftig digitalforsterker med en effekt på    watt. Equalizer, senterhøyttaler og   høyttalere sørger for optimal lyd. Elokserte aluminiumsdeksler med logo ved speilfestene.

CD-skifter for inntil seks CDplater spiller av fl erkanalers DVDplater og MP -fi ler, videofunksjon på biler med nyeste generasjon av Navigasjonssystem Professional.

Forberedelse for mobiltelefon med tilkobling av Bluetooth- og USBenheter, inkl. BMW Assist. Muliggjør trådløs tilkobling av kompatible mobiltelefoner i bilen, inkl. handsfree (spesifi kke ladeadaptere kan leveres fra BMW Originaltilbehør). Betjening med iDrive-multikontroll, favorittaster eller stemmestyring. (BMW Assist leveres ikke i Norge)  Musikkgrensesnitt for smarttelefoner gjør det enkelt å koble til iPhone via en separat snap-in-adapter (BMW Originaltilbehør).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

Standardseter med manuell justering av lengderetning, seteryggvinkel og høyden på hodestøtten, inkl. høydejustering for forsetene.

 Lyspakken med lysdioder omfatter leselys foran og bak, belyste sminkespeil foran, bakgrunnsbelysning foran og bak, fotromsbelysning foran, lys i bagasjerommet, lys i dørkledningene foran og bak, utstigningslys samt innstigningslys i dørhåndtakene.

 Sportsseter for fører og sidepassasjer, optimal sidestøtte med elektrisk justering av bredden på seteryggen. Lengderetning, setehøyde, seterygg- og setevinkel samt lårstøtte kan justeres manuelt (standard i kombinasjon med Sport Line).

Setevarme (fl ere trinn) for fører og sidepassasjer. Setepute og seterygg, inkl. sidevanger, kan varmes opp.  Setevarme bak, (fl ere trinn) for sittefl ate og seterygg på de ytre sitteplassene i baksetet. (Bare i kombinasjon med skinninteriør.)

74 75 Standard-/ekstrautstyr

Setejustering, elektrisk, for justering av setehøyde, lengderetning, sete- og seteryggvinkel, inkl. minnefunksjon for førersete og sidespeil (inkl. kantstensautomatikk).  Korsryggstøtte for forsetene. Korsryggstøtten kan justeres elektrisk i høyde og dybde og gir ergonomisk riktig sittestilling.

Koppholdere, to stk. som er plassert lett tilgjengelig foran gir-/velgerspaken. Lokket på koppholderne gir ekstra oppbevaringsplass. Når det ikke brukes, kan det stues bort i hanskerommet.

Armlene foran, skyvbart, med integrert oppbevaringsrom.

Midtarmlene i baksetet inkl. to koppholdere.

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

Automatisk baklukebetjening. Bakluken kan åpnes og lukkes med fjernkontrollen eller lukkes fra førerplassen.

Bakruten kan åpnes separat. Det gjør at du raskt og enkelt kan legge fra deg eller hente gjenstander.

Bagasjeromstildekning med komfortåpning. Bagasjeromstildekningen følger med opp når bakruten eller bakluken åpnes. Dette letter inn- og utlasting.

1 2

Standard på    i og    d. BMW Sport Line er avbildet.

Comfort Access gir tilgang til bilen uten bruk av nøkkelen (førerdør, passasjerdør og bakluke), inkl. innstigningslys integrert i dørhåndtakene. Utstyret omfatter også automatisk åpning av bakluken. En kort, målrettet bevegelse med foten under støtfangeren bak fanges opp av en sensor som så åpner bakluken.

Bagasjeromstildekning, inkl. skillenett, skjermer mot innsyn. Holder bagasjen på plass i bagasjerommet hvis du må bråbremse. Bagasjeromstildekningen kan skilles fra skillenettet og oppbevares i bagasjeromsgulvet.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

ISOFIX-festesystem for barneseter bak på begge de ytre sitteplassene i baksetet. Barnesetet festes sikkert ved hjelp av låsemekanismen og ekstra festepunkter oppe.  Deaktivering av kollisjonsputen på passasjersiden foran med nøkkelbryteren på passasjersiden. Kontrollampe i takkonsollen.

Oppbevaringspakke omfatter nett på forseteryggene,   -volts stikkontakt i midtkonsollen bak, oppbevaringsnett på venstre side i bagasjerommet, fl eksibelt festesystem med aluminiumsskinne og fi re festepunkter (skinnen kan oppbevares under gulvet), vendbart bagasjeromsgulv med beskyttelsesfolie, oppbevaringsrom med inndelingselementer under bagasjeromsgulvet.

Gjennomlastingssystem med bakseterygg som kan deles i forholdet   :  :  , midtarmlene med to koppholdere. Ski- og snowboardpose som passer til, leveres fra BMW Originaltilbehør.

Varmerefl ekterende glass forhindrer at kupeen varmes opp av sollys. Grått felt i øvre del av frontruten forhindrer direkte blending fra solen. Rullegardiner for siderutene bak, manuelle.  Solrefl ekterende glass inkludert mørkt glass i bakruten og de bakre sidevinduene, forhindrer at kupeen varmes opp av sollyset og gjør temperaturen behagelig.

 

Hodestøtter i baksetet, tre stk., med høyderegulering, den midtre er nedfellbar.  Nedfellbare hodestøtter i baksetet. Alle de tre hodestøttene i baksetet kan slås ned slik at sikten bakover blir bedre.

 Personal Profi le. Avhengig av valgt utstyr og hvilken nøkkel som brukes, lagres dine personlige innstillinger, for eksempel temperatur og luftfordeling for klimaautomatikken, sete- og sidespeilposisjon. Funksjonene aktiveres når sentrallåsen åpnes.

76 77 Standard-/ekstrautstyr / BMW Originaltilbehør

BMW Welt. Nå har du muligheten til å få en uforglemmelig opplevelse. På opplevelsessenteret BMW Welt i München kan du besøke museet, få en omvisning på fabrikken eller i det tekniske atelieret og oppleve BMWs fascinerende verden på nært hold. Du kan lese mer om dette på  www.bmw-welt.com

BMW Service Inclusive. BMWforhandlerne kan tilby smarte løsninger som gir deg kontroll over servicekostnadene. Med BMW Service Inclusive påløper det ingen ekstra kostnader for servicearbeid innenfor avtalt tidsrom eller kjørelengde. Du finner mer informasjon på  www.bmw.no/ServiceInclusive

Standardutstyr

Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

BMW Originaltilbehør.

Modern allværsmatte. Perfekt tilpasset matte som er smuss- og vannavvisende.

  " lettmetallfelger Krysseke    og takboks    .

Ski- og snowboardpose. Leveres i to versjoner både for Modern Line og for Sport Line (ikke avbildet).

DVD-system Tablet, består av to bærbare  '' skjermer som festes til hodestøttene.

BMW-holder for Apple iPad festes til hodestøttene på forsetene.

Når du kjører en BMW, er kjøregleden garantert. Med det store utvalget av BMW Originaltilbehør kan du sette en ekstra spiss på kjøreopplevelsen. Enestående ideer, spennende design og smarte funksjoner åpner for nye muligheter. Enten det gjelder utvendig og innvendig design, kommunikasjon og informasjon eller transport og bagasjeløsninger, kan du velge mellom en rekke innovative løsninger. Du får vite mer om utvalget av BMW Original tilbehør hos din BMW-forhandler. Der får du også en tilbehørsbrosjyre med hele produktprogrammet. Du fi nner mer informasjon på  www.bmw.no/tilbehor

Oppbevaringsveske i baksetet. Leveres i to versjoner, både for Modern Line og for Sport Line (ikke avbildet).

BMW Juniorseat II-III, leveres i to farger.


   d

   d

   d

   d

Utstyr

   i

Farger

   i

Utstyrsversjoner

Sikkerhet Active protection (reversible, aktive beltestrammere i forsetene, lukkefunksjon for vinduer og panoramatak samt automatisk nødbremsing etter sammenstøt)

Center-Lock-bryter

Dynamiske bremselys med blinkefunksjon

Dynamisk stabilitetskontroll (DSC) inkl. Traction Control (DTC), ABS-bremser, Cornering Brake Control (CBC), bakkestartassistent, bremseassistent, tørrbremsing og fading-kompensasjon 

Hodestøtter på alle sitteplasser

ISOFIX-feste for barneseter på de ytre sitteplassene i baksetet

Kollisjonsputer: – Hodekollisjonsputer foran og bak (gardiner) med splintbeskyttelse

– Kollisjonsputer for fører og sidepassasjer (kollisjonsputen på passasjersiden kan deaktiveres)

– Sidekollisjonsputer for fører og sidepassasjer, integrert i seteryggene

M Sportsbremser med fast kaliper, foran og bak i mørkeblått, ekstra store bremseskiver og M logo i farger (bare i kombinasjon med M sportspakke).

Sentrallås med elektronisk startsperre, kollisjonssensor; tankklaff integrert i sentrallåsen

Sikkerhetsbelter: – Sikkerhetsbelter foran med automatsneller, beltestrammere og beltekraftbegrensere

– Ergonomisk beltesystem bak med trepunktsbelter for alle sitteplasser

Sikkerhetskarosseri: – Integrert sidekollisjonsbeskyttelse i dørene

– Støtfangersystem med deformasjonselementer foran og bak, tar av for støt ved hastigheter inntil   km/t

Skivebremser foran og bak, innvendig ventilerte

 

 

Utvendig design BMW Individual høyglanset Shadow Line

Dobbelt enderør på venstre side med kromdeksel

Metalliclakk

Sort takreling

Takreling i satinert aluminium

Tilhengerfeste med elektrisk utvippbart kulehode

Utvendige detaljer i satinert aluminium

Enkelt enderør på venstre side med kromdeksel

Utvendige detaljer lakkert i bilens farge (taklister, speilhus og dørhåndtak)

 

BMW Lines og M Sportspakke Modern Line omfatter blant annet eksklusive   " eller   '' lettmetallfelger, eksklusive designelementer i satinert aluminium foran og bak, BMW-nyregrill med   ribber i satinert aluminium, enderørdeksel i satinert aluminium, innstigningslister med Line-logo, seter i Breeze stoff-/skinnkombinasjon (i kombinasjon med oysterfargede eller antrasittfargede seter: øvre del av instrumentpanelet, ratt og instrumenter inkl. skalaer i mørk oyster/sort), sportsratt i skinn i mørk oyster/sort, turteller og speedometer med skala og bakgrunnsfarge i mørk oyster/sort, interiørlister i mørk perlefarge med konturlist i krom med perleglansfi nish, kupébelysning med fargeinnstilling og ekstra lyskilde i B-stolpen, kromramme på klimaautomatikk og radioens betjeningsdel samt bilnøkkel i mørk oyster med dekor i krom med perleglansfi nish. Sport Line omfatter blant annet eksklusive   " eller   " lettmetallfelger, eksklusive elementer i høyglanset sort foran og bak, BMW-nyregrill med  ribber i høyglanset sort, speilhus i høyglanset sort (ekstrautstyr), innstigningslister med Lines-logo, sort enderørdeksel i krom, sportsratt i skinn med rød kontrastsøm, sportsseter i Track-stoff for fører og sidepassasjer, interiørlister i høyglanset sort med matt korallrød konturlist, speedometer og turteller med rød skala, kupébelysning med fargeinnstilling, kromdekor på klimaautomatikk og radioens betjeningsdel samt bilnøkkel med rød dekor. Luxury Line omfatter blant annet eksklusive   " eller   " lettmetallfelger, eksklusive elementer i krom foran og bak, BMW-nyregrill med   ribber i høyglanset krom, rammer på sidevinduer og enderørdeksel i krom, innstigningslister med Lines-logo, sportsratt i skinn, seter i Move-stoff, interiørlister i Fineline antrasitt med konturlist i krom med perleglansfi nish, kupébelysning med fargeinnstilling og med ekstra lyskilde i B-stolpen, kromdekor på midtkonsollen, klimaautomatikk og radioens betjeningsdel samt bilnøkkel med dekor i krom med perleglansfi nish. M Sportspakke omfatter blant annet eksklusive   " eller   " lettmetallfelger, M aerodynamikkpakke, BMW-nyregrill med  ribber i høyglanset sort, BMW Individual høyglanset Shadow Line, innstigningslister med M logo, enderørdeksel i krom, M sportsratt i skinn med multifunksjonstaster, Hexagon stoff-/Alcantarakombinasjon med M fi nish, interiørlister i heksagonmønstret aluminium med matt estorilblå eller høyglanset sort konturlist, speedometer og turteller med rød skala, kupébelysning med fargeinnstilling, kromdekor på klimaautomatikk og radioens betjeningsdel samt bilnøkkel med blå dekor.

1 2 3 4

Planlagt levering fra november     . Leveres ikke til Luxury Line. Forbruk og CO -utslipp er avhengig av dekk- og felgstørrelse. Dekk med nødkjøringsegenskaper.

78 79 Oversikt

Standardutstyr

Ekstrautstyr

Leveres ikke


   d

   d

   d

   d

BMW service

   i

Tekniske data

   i

Tabeller

Utstyrspakker Adaptiv drive-pakke omfatter adaptivt M chassis, Sport+-modus og variabel sportsstyring med Servotronic

Drive comfort-pakke omfatter cruise control med bremsefunksjon, handsfreeanlegg med Bluetooth-/USB-tilkobling og Park Distance Control (PDC) bak

Functionality-pakke omfatter lyspakke, oppbevaringspakke, oppvarmet ratt og gjennomlastingssystem med midtarmlene bak

Parkeringsassistentpakke omfatter ryggekamera, PDC foran og bak, parkeringsassistent

 

 

Visibilitypakke omfatter automatisk avblending av innvendig speil, oppvarmbare sidespeil, regnsensor, tåkelys og nedfellbare hodestøtter bak

Felger og dekk –   " stålfelger med heldekkende hjulkapsler,  J x   , dekkdimensjon    /  R  

–   " lettmetallfelger V-eke    ,  J x   , dekkdimensjon    /  R  

 

–   " lettmetallfelger Stjerneeke    ,  , J x   , dekkdimensjon    /  R  

–   " lettmetallfelger Dobbelteke    ,  , J x   , dekkdimensjon    /  R   , bare i kombinasjon med Sport Line –   " lettmetallfelger V-eke    ,  , J x   , dekkdimensjon    /  R   , bare i kombinasjon med Modern Line –   " lettmetallfelger Turbinstyling    ,  J x   , dekkdimensjon    /  R   , bare i kombinasjon med Modern Line

 

–   " lettmetallfelger Multieke    ,  J x   , dekkdimensjon    /  R   , bare i kombinasjon med Luxury Line

–   " lettmetallfelger Stjerneeke    ,  J x   , dekkdimensjon    /  R   –   " lettmetallfelger V-eke    ,  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak

 

  

  

 

 

 

 

–   " BMW Individual lettmetallfelger V-eke    I,  J x   med dekkdimensjon    /  R  foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R  bak

 

–   " lettmetallfelger Dobbelteke    ,  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak

–   " M lettmetallfelger Dobbelteke    M,  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak, bare i kombinasjon med M Sportspakke –   " M lettmetallfelger Dobbelteke    M,  J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak, bare i kombinasjon med M Sportspakke

 

–   " lettmetallfelger Multieke    ,  , J x   , dekkdimensjon    /  R   , bare i kombinasjon med Luxury Line

–   " lettmetallfelger Dobbelteke    ,  J x   , dekkdimensjon    /  R   , bare i kombinasjon med Sport Line

–   " lettmetallfelger Stjerneeke    ,  , J x   , dekkdimensjon    /  R  

–   " lettmetallfelger Stjerneeke    ,  , J x   , dekkdimensjon    /  R  

–   " lettmetallfelger V-eke    ,  , J x   med dekkdimensjon    /  R   foran og  , J x   med dekkdimensjon    /  R   bak

Dekk med nødkjøringsegenskaper

Låsbare hjulbolter

Innvendig design BMW Individual antrasittfarget taktrekk

Innstigningslister med BMW Individual logo

Instrumentpanel med ekstra funksjoner, standard i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional Instrumentpanel med runde instrumenter

 

Motor og teknikk  -sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor

 -sylindret BMW TwinPower Turbo dieselmotor

 -sylindret BMW TwinPower Turbo diesel-rekkemotor

 -trinns manuell girkasse

 -trinns automatgirkasse

 -trinns sports-automatgirkasse med sportsratt i skinn med girhendler, elektronisk sportsvelgerspak og quick-shift Avgassnorm: EU

Adaptivt chassis, senket med   mm

Avgassnorm: EU (i kombinasjon med BMW BluePerformance) 

 

Brake Energy Regeneration

 

Dieselpartikkelfilter

Driving experience-knapp inkl. ECO PRO med ECO PRO-, Comfort- og Sport-modus samt Sport+-modus (sistnevnte er utstyrsavhengig)

 

 

Elektronisk differensialbrems, aktiv når DSC er slått av

Girindikator, bare i kombinasjon med manuell girkasse

M sportsfjæring

Servostyring

Servotronic

Variabel sportsstyring, inkl. Servotronic

 

Auto Start Stop-funksjon, i kombinasjon med manuell girkasse og automatgirkasse BMW BluePerformance

 

  


   d

   d

   d

   d

Utstyr

   i

Farger

   i

Utstyrsversjoner

Førerassistanse Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon inkl. sammenstøtvarsling med bremsefunksjon

BMW Head-Up Display i farger

Cruise control med bremsefunksjon

 

Fjernlysassistent

Fjernlysassistent som ikke blender, trinnløs (bare i kombinasjon med adaptive kjørelys)

Lane Change Warning

Lane Departure Warning, inkl. kamerabasert sammenstøtvarsling

Parkeringsassistent

Park Distance Control (PDC) foran og bak

Park Distance Control (PDC) bak Ryggekamera i kombinasjon med PDC

Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. Registrerer fartsgrenser og forbikjøringsforbud (i kombinasjon med navigasjonssystem)

Surround View i kombinasjon med ryggekamera

 

 

 

 

 

 

 

Lys og sikt Adaptive kjørelys med variabel lysfordeling, inkl. avkjøringslys og fjernlysassistent som ikke blender, leveres bare i kombinasjon med visibilitypakke

Automatisk avblending av innvendig speil

Automatisk avblending av innvendig speil og sidespeil. Asfærisk sidespeil på passasjersiden, inngår i utvendig speilpakke

Lyspakke inkl. bakgrunnsbelysning foran og bak samt i dørkledningene, innstigninglys, utstigningslys, sminkespeil med lysdioder, leselys med lysdioder og bagasjeromslys med lysdioder

Regnsensor, inkl. automatisk kjørelys

Solreflekterende glass, inkl. mørkt glass i bakruten og sidevinduene bak

Tåkelys, inkl. oppvarmbare sidespeil og spylerdyser for frontruten

Xenonlys for nær- og fjernlys, inkl. lyktespyleranlegg, fi re lysringer med lysdioder (parkerings- og kjørelys) og automatisk lyshøyderegulering

Rullegardiner for sidevinduene bak, manuelle

Varmereflekterende glass

   

Innvendig utstyr Klimaautomatikk med tosoners regulering og ekstra funksjoner, blant annet automatisk vifte- og temperaturregulering separat for fører og sidepassasjer, inkl. automatisk omluftkontroll (AUC), mikrofi lter, dugg- og solcellesensor, Max-cool-tast og dyser for baksetet 

Ratt: – BMW Individual ratt i merinoskinn (leveres i finnarvet merinoskinn i sort eller mørk dolomittfarget ) 

– Multifunksjonstaster for skinnratt, inkl. Speed Limit Device

– M skinnratt med multifunksjonstaster

– Oppvarmet ratt

– Skinnratt

– Sportsratt i skinn, inkludert i Modern Line, Luxury Line og Sport Line (Sport Line med kontrastsømmer i rødt)

Seter/sittekomfort: – Elektrisk setejustering, med minnefunksjon for førersetet

– Gjennomlastingssystem med tredelt bakseterygg som kan deles i forholdet   :  :  , midtarmlene med koppholder i baksetet

– Hodestøtter i baksetet, tre stk. nedfellbare

– Korsryggstøtte for fører og sidepassasjer, elektrisk

– Setevarme bak

– Setevarme for forsetene

– Sportsseter for fører og sidepassasjer med elektrisk justering av bredden på seteryggene

– Standardsete, manuell setejustering, med høydejustering for forsetene

80 81 Oversikt

Standardutstyr

Ekstrautstyr

Leveres ikke


   d

   d

   d

   d

BMW service

   i

Tekniske data

   i

Tabeller

  -volts stikkontakt under armlenet foran og i bagasjerommet

Armlene foran, skyvbart

Komfortutstyr og innvendig utstyr

Automatisk avblending av innvendig speil og sidespeil (inkl. elektrisk innfellingsfunksjon for sidespeilene)

Automatisk baklukebetjening

Bagasjeromstildekning med komfortåpning inkl. separat skillenett

Bakrute, kan åpnes separat

Comfort access, inkl. belysning av innstigningsområdet fra dørhåndtakene og automatisk åpning av bakluken

Dørlommer foran og bak, med holder for fl asker på inntil én liter foran

Fjernkontroll for sentrallås

 

 

Grått felt i øvre del av frontruten

Koppholdere, foran, to holdere ergonomisk plassert foran gir-/velgerspaken

Midtarmlene i baksetet inkl. to koppholdere

Oppbevaringspakke med   -volts stikkontakt i midtkonsollen bak, nett på forseteryggene, fleksibelt festesystem, oppbevaringsnett på venstre side i bagasjerommet, vendbart bagasjeromsgulv med integrert beskyttelsesfolie og oppbevaringsrom med inndelingselementer under bagasjeromsgulvet 

Panoramatak med elektrisk betjening med skyve- og hevefunksjon, komfortåpning via nøkkelen

 

Personal Profile, personlig innstilling av viktige funksjoner

Røykerpakke

Start-/stoppknapp for nøkkelløs start av motoren

Tyverialarm med fjernkontroll

Vindushevere, elektriske, med løfte/trykke-tast, klembeskyttelse og hurtigfunksjon for åpning og lukking

 

Underholdning, kommunikasjon og informasjon BMW ConnectedDrive: – Apps, blant annet for mottak av nettradiostasjoner fra hele verden (i kombinasjon med BMW Connected App og iPhone)

– BMW Live 

– Forberedelse for Internett

Kjørecomputer, inkl. check control

Navigasjonssystem Business, inkl. radio Professional med CD-spiller, tilkobling for USB/Bluetooth,  , " fargeskjerm, favorittaster, integrert minne for navigasjonsdata,  D-kartvisning eller kombinert kart-/pilvisning

Navigasjonssystem Professional, inkl. radio Professional med CD-spiller, tilkobling for USB/Bluetooth, høyoppløselig  , " fargeskjerm, DVD-spiller, favorittaster,  D-kartvisning, satellittbilder og pilvisning, integrert   GB harddisk for kartdata og lydfiler samt instrumentpanel med ekstra funksjoner

 

Radio/lydanlegg: – AUX-/IN-tilkobling i midtkonsollen

– DVD-skifter med plass til seks DVD-plater i bagasjerommet

– Harman Kardon surroundlydsystem,   høyttalere

– Hi-Fi høyttalersystem,  høyttalere

– Musikkgrensesnitt for smarttelefoner

– Radio Professional, inkl.  , "-fargeskjerm, iDrive-multikontroll med hurtigtaster, CD-spiller, MP -dekoder

Telefon: – Handsfreeanlegg, inkl. USB-grensesnitt

– Forberedelse for mobiltelefon med tilkobling av Bluetooth- og USB-enheter inkl. BMW Assist

TV-funksjon for digitalt mottak (DVB-T)

1  3

Planlagt levering fra november     . Planlagt levering fra oktober     . Du fi nner mer informasjon om Bluetooth-funksjonen (juridiske betingelser, kompatibilitet) på www.bmw.no/bluetooth


Utstyr

   d

kg

    [    ]

    [    ]

    [    ]

    [    ]

    [    ]

[    ]

Tillatt totalvekt

kg

    [    ]

    [    ]

    [    ]

    [    ]

    [    ]

[    ]

Nyttelast

kg

  

  

  

  

  

  

Tillatt aksellast foran/bak

kg

   /   

   /   

   /   

   /   

   /   

   /   

Tillatt taklast

kg

 

 

 

 

 

 

Tillatt tilhengervekt uten bremser

kg

  

  

  

  

  

  

Tillatt tilhengervekt med bremser inntil maks.   prosent stigning

kg

    [    ]

    /   

    /   

    /   

    /   

    /   

Tillatt tilhengervekt med bremser inntil maks.  prosent stigning

kg

    [    ]

    /   

    /   

    /   

    /   

    /   

Tillatt belastning på tilhengerkulen

kg

 

 

 

 

 

 

   i

   d

Egenvekt EU

   i

   d 

Farger

   d ,  

Utstyrsversjoner

Vekt

Motor

,

Sylindre/ventiler Slagvolum Slaglengde/boring Nom. effekt / nom. turtall

Maks. dreiemoment/turtall Kompresjon

 /

 /

 /

 /

 /

 /

 /

cm

   

   

   

   

   

   

mm

  , / 

  , / 

  / 

  / 

  / 

  / 

kW / o/min

   /    

   /     –   

  /    

   /    

   /    

   /    

(hk / o/min)

(   /     )

(   /     –    )

(   /     )

(   /     )

(   /     )

(   /     )

Nm / o/min

   /     –   

   /     –   

   /     –   

   /     –   

   /     –   

   /     –   

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

I/II/III :

 ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

 , / ,  / , 

 , / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

IV/V/VI :

 ,  / , / , 

 , / ,  / , 

 , / ,  / , 

 , / ,  / , 

 , / ,  / , 

 ,  / ,  / ,

–/–/ , 

–/–/–

–/–/ , 

–/–/ , 

–/–/ , 

 ,  / ,  / , 

 , 

 , 

 , 

 , 

 , 

 , 

:

Girkasse Utvekslingsforhold (standard girkasse)

VII/VIII/R : Bakakselutveksling

:

Kjøreytelser Topphastighet

km/t

   [   ]

   [   ]

   [   ]

   [   ]

[   ]

Akselerasjon  –   km/t

sek

 , [ , ]

 , [ , ]

  , [  , ]

 , [ , ]

 , [ , ]

[ , ]

Elastisitet   –   km/t i IV./V. gir (standard girkasse)

sek

–

 , / ,

–

–

 , / ,

Bykjøring

l/mil

–

 ,  [ ,  ]

–

–

 ,  – ,  [ ,  ]

[ ,  ]

Landeveiskjøring

l/mil

–

 ,  [ ,  ]

–

 ,  [ ,  ]

[ ,  ]

l/mil

 ,  – ,  [ ,  – ,  ]

 ,  [ ,  ]

 ,  – ,  [ ,  – ,  ]

 ,  – ,  [ ,  – ,  ]

 ,  – ,  [ ,  ]

[ ,  ]

g/km

   –    [   –   ]

   [   ]

   –    [   –   ]

   –    [   –   ]

   –   [   –   ]

[   ]

 

 

 

 

 

 

Drivstofforbruk

Blandet kjøring CO -utslipp Tankinnhold, ca.

82 83 Oversikt

   

[   ]

, ,

l

– 


   d

   d ,  

   d 

   d

BMW service

   i

Tekniske data

   i

Tabeller

Dekkdimensjon

   /  R   V

   /  R   W

   /  R   V

   /  R   V

   /  R   V

   /  R   W

Felgdimensjon

 Jx 

 , J x  

 Jx 

 Jx 

 Jx 

 , J x  

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Felger

Materiale

Elektrisk anlegg  

 

 

 

 

 

A

  

  

  

  

  

  

W

   

   

   

   

   

   

   

  

Ah

Dynamoeffekt

   

Batterikapasitet

  

   

   

   

   

   

   

    (   i,    d:     )

    (   i,    d:     )    

Alle mål i de tekniske tegningene er oppgitt i millimeter. Bagasjeromsvolumet er ca.    liter. Planlagt levering fra november     . I de oppgitte verdiene er det tatt hensyn til et tankinnhold på   prosent,   kg for føreren og  kg bagasje. Egenvekten gjelder for biler med standardutstyr. Ekstrautstyr øker disse verdiene. Kan variere pga. lovbestemmelser i de enkelte land. Eksakt tillatt tilhengervekt er oppgitt i bilens typegodkjenning. 4 BMW anbefaler å bruke ROZ   . Det kan brukes ned til ROZ   med en maksimal etanolandel på   prosent. Data om effekt og forbruk refererer til bruk av ROZ   . 5 Alle motorene tilfredsstiller EU -normen. I kombinasjon med BMW Blue Performance (ekstrautstyr) tilfredsstiller    d og    d EfficientDynamics Edition EU -normen. Forbruksmålingen er basert på ECE-kjøresyklusen som er sammensatt av ca.  / bykjøring og  / landeveiskjøring (målt i veistrekning). I tillegg måles CO -utslippet. 6 Drivstofforbruk og CO -utslipp er avhengig av dekk- og felgdimensjoner. Du finner mer informasjon i prislisten. 7 Høyde med takantenne er  .   mm. 8 Elektronisk sperret. 9 Foreløpige verdier (basert på ECE-kjøresyklusen). Verdier som mangler, var ikke tilgjengelig på trykketidspunktet. 10 BMW    d og BMW    d kan også leveres med redusert motoreffekt (henholdsvis    hk og    hk) i Norge. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon. Verdier i [ ] gjelder for biler med  -trinns automatgirkasse (standard på BMW    d). 1 2 3


Utstyrsversjoner

Farger

Med BMWs servicekonsept er du alltid oppdatert. Når du kjøper en BMW, er du samtidig garantert førsteklasses og omfattende service. På verdensbasis har vi mer enn  .   verksteder fordelt på over    land. Med integrert Onboard Diagnose vet du alltid hvor lenge det er til neste service og hva som må gjøres. Condition Based Service (CBS) overvåker tilstanden på alle viktige slitedeler, oljer og andre driftsmidler. Det samme gjelder tids- og kilometeravhengig serviceomfang. På grunnlag av måledataene gir informasjonsdisplayet i kupeen

Utstyr

deg automatisk beskjed når det er på tide med service. Kontrolldisplayet for iDrive viser eksakt når det er tid for neste service og hva som skal gjøres. Ved hjelp av BMW TeleService blir bildataene fra CBS automatisk overført til BMW-verkstedet. Din kundemottaker har dermed mer tid til å snakke med deg. BMW-verkstedene har BMW Originaldeler for alle servicearbeider. Hos oss kommer nemlig kvalitet og sikkerhet alltid i første rekke.

BMW SERVICE. SKREDDERSYDD FOR DIN BMW. BMW Service Inclusive. BMW-forhandlerne kan tilby smarte løsninger som gir deg kontroll over servicekostnadene. Med BMW Service Inclusive betaler du for en serviceavtale, som innebærer at det ikke påløper ekstra kostnader innenfor avtalt tidsrom eller kjørelengde. Du kan lese mer om dette på www.bmw.no/ServiceInclusive

Med BMW TeleService (leveres ikke i Norge) er du alltid i gode hender. Din BMW tar selv direkte kontakt med ditt BMW-verksted for service. Straks CBS-sensorene registrerer at det er tid for service, utløses et automatisk BMW Teleservice anrop fra bilen og informerer kundemottakeren om bilens status. Tidligere var det bare mulig å gjøre dette når bilen var på verkstedet. Deretter kontakter kundemottakeren deg for å avtale tidspunkt for service. Når bildataene blir overført på forhånd, blir verkstedbesøket mer effektivt og din BMW er raskt ute på veien igjen. Og skulle du bli stående fast med din BMW, har du muligheten til å overføre bil- og posisjonsdata til BMW veiservice ved hjelp av BMW Teleservice Diagnose. Med BMW Teleservice Help kan dessuten funksjonsfeil ofte utbedres raskt og bekvemt uten at du trenger å oppsøke et verksted.

Mobil Service løser problemene. BMW Mobile Care inngår i BMWs garantivilkår i Norge. Dette er et tilbud om assistanse i forbindelse med uhell eller driftsstans og gjelder i fem år fra førstegangsregistrering. I tilfelle du skulle få behov for nødhjelp, er BMW Mobile Care tilgjengelig døgnet rundt,    dager i året, på telefon         . Med denne tjenesten får du hjelp til å ordne veihjelp, bilberging, hotellovernatting og leiebil i hele Europa. Se BMW Mobile Care brosjyre for nærmere informasjon eller på BMWs hjemmeside www.bmw.no eller www.MeinBMW.de

BMW Financial Services. La dine bildrømmer bli virkelighet. BMW Financial Services tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode løsninger innen leasing, fi nansiering, fl åteavtaler og biladministrasjon. For ytterligere informasjon kan du besøke vår internettside www.bmw.no/fi nansiering, eller du kan kontakte oss på telefon         .

FREMTIDEN KREVER BÆREKRAFTIGE LØSNINGER. For syvende gang på rad har Dow Jones Sustainability Index kåret BMW Group til den mest bærekraftige bilprodusenten i verden. Bærekraftig virksomhet er fast forankret i vår verdiskapningskjede, fra utvikling av effektive og alternative bilkonsepter via produksjonsprosesser som belaster miljøet minst mulig, til gjenvinningsmetoder. BMW Effi cientDynamics er en utviklingsfi losofi som gir merkbare fordeler for kunder, klima og miljø. Dette gjenspeiler seg i en reduksjon av CO -utslippene fra nye biler i Europa på ca.   prosent siden     .


Tabeller

Tekniske data

BMW service

FLERE OPPLEVELSER MED BMW. Din BMW er like individuell som du. Du kan raskt og enkelt bygge din egen personlige BMW ved hjelp av en rekke moderne hjelpemidler. På www.bmw.no fi nner du raskt nærmeste BMW-forhandler hvis du ønsker et tilbud på en bil eller prøvekjøring. Når du har registrert personopplysningene dine, kan du bygge akkurat den bilen du drømmer om. Lagrer du utkastet, er det lett å foreta endringer senere.

BMW Magazin med spennende informasjon og underholdende lesning. Dette er et spennende magasin for BMW-eiere og andre interesserte. Når du kjøper en ny BMW, får du BMW-magasinet tilsendt gratis to ganger i året de tre første årene. BMW TV

BMW TV Her fi nner du reportasjer, portretter og bakgrunnsinformasjon om alt BMW er involvert i. På www.bmw.tv gir vi deg informasjon om bilnyheter, tekniske nyheter, messer, arrangementer, sport og lifestyle.

Men vi har mer å by på. I perioden     –    har vi som mål å redusere ressursbruken under produksjonen, for eksempel av vann og energi, med   prosent. Ved motorfabrikken i Steyr har vi kommet et skritt lenger. Der har vi siden     produsert biler uten utslipp av spillvann. Selvsagt kan også alle gamle biler gjenvinnes uten problemer eller store kostnader.

BMW Welt. En verden full av kjøreglede. Nå har du virkelig muligheten til å få en uforglemmelig opplevelse. På opplevelsessenteret BMW Welt i München kan du se på historiske biler i BMW-museet, besøke det tekniske senteret der de nyeste innovasjonene fra våre ingeniører blir presentert, og få en omvisning på fabrikken. Her kan du oppleve BMWs fascinerende verden på nært hold. Du fi nner mer informasjon om BMW Welt på nettsiden www.bmw-welt.com. Du kan også få informasjon hos din BMW-forhandler. Vi ser frem til å møte deg.

Opplevelser med BMW. BMW arrangerer også turer over hele verden, for eksempel fabrikkbesøk, trening i kjøresikkerhet og turer til Formel  -løp. Du har også muligheten til å være til stede på alle arrangementene der BMW er representert, enten det gjelder motorsport, golf, seiling eller andre begivenheter. Du fi nner en oversikt over alle BMW-arrangementene på siden www.bmw-sports.com

Ta kontakt med din BMW-forhandler når bilen en dag skal skrotes. Du fi nner mer informasjon på hjemmesidene våre.

 www.bmw.no/resirkulering  www.bmw.no/Effi cientDynamics www.bmwgroup.com/responsibility


.FSPN#.8

3FOLK¸SFHMFEF

.PEFMMFOFTPNFSWJTUJEFOOFCSPTKZSFO FSEFMWJTVUTUZSUNFEFLTUSBVUTUZSTPNJLLFI¸SFS NFEUJMTUBOEBSENPEFMMFOFTTQFTJGJLBTKPOFS*FOLFMUFMBOELBOEFUQ¥HSVOOBWWBSJFSFOEF MPWCFTUFNNFMTFSGPSFLPNNFBWWJLGSBNPEFMMPHVUTUZSTWBSJBOUFOFTPNFSCFTLSFWFUIFS)PT EJO#.8GPSIBOEMFSG¥SEVO¸ZBLUJHFPQQMZTOJOHFSPNTUBOEBSEVUTUZSFUJ/PSHF7JUBSGPSCF IPMEPNUSZLLGFJMPHFOESJOHFSBWEFPQQMZTOJOHFSTPNFSHJUUJEFOOFCSPTKZSFO i#.8"( .¼ODIFO 5ZTLMBOE&UUFSUSZLL PHT¥EFMWJT FSGPSCVEUVUFOTLSJGUMJHUJMMBUFMTFGSB #.8"( .¼ODIFO #  .8SFDPNNFOET

  ##1SJOUFEJO(FSNBOZ

XXXCNXOP

BMW 3-serie Touring  
BMW 3-serie Touring