Page 1

BMW -serie Touring

www.bmw.no

Ren kjøreglede

DEN NYE BMW -SERIE TOURING. FREMRAGENDE OG ALLSIDIG. BMW EfficientDynamics

Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.


DET ER DU SOM SETTER GRENSENE.


Innledning

HVER MINSTE DETALJ ER GJENNOMFØRT. PERFEKT TILSTEDEVÆRELSE. Hver eneste detalj er viktig for å oppnå det moderne og stilige helhetsinntrykket på den nye BMW -serie Touring. Hvert eneste lille element, hver linje og hver flate fra fronten til hekken er preget av lidenskap for detaljer. Resultatet forteller om en sterk karakter og suverenitet fra alle vinkler.

Den nye BMW -serie Touring

Teknikk

INNOVASJON DU ALDRI VIL INNOVASJONER GLEMME. I BEVEGELSE.  Eksteriør Lekker og elegant.

 BMW ConnectedDrive So connected, you're free.



 BMW EfficientDynamics Teknologipakke for mindre forbruk og utslipp.

Interiør Lekker og moderne.

 Motorer Den nye generasjonen bensinog dieselmotorer.  BMW Md xDrive Enestående M Power med god driftsøkonomi.  Chassis og sikkerhet Innovativ teknologi og kjøreglede.

Utstyr

Oversikt

LIKE INDIVIDUELT SOM DINE FORVENTNINGER.

OVERSIKT OVER ALLE VALGMULIGHETENE.

 BMW -serie Touring

 Tekniske data og informasjon om drivstofforbruk og CO-utslipp

 BMW Modern Line  BMW Luxury Line

 BMW service og BMWs verden Eksklusive tilbud til BMWs kunder.

I tillegg til den dynamiske designen har den nye BMW -serie Touring enestående kvaliteter også på andre områder. Det starter med den elegante og praktiske kupeen som er utstyrt med mange innovative løsninger og fortsetter med de mange intelligente tjenestene fra BMW ConnectedDrive som forbinder føreren, bilen og omgivelsene på en perfekt måte. Samme perfeksjonen kan du også se når det gjelder kombinasjonen av effektivitet og dynamikk. Et eksempel er den -sylindrede dieselrekkemotoren med BMW TwinPower turboteknologi i BMW d. Den er kraftfull og stillegående samtidig som forbruks- og utslippsverdiene er svært lave. Sammen med mange andre egenskaper som er typiske for BMW, er den nye BMW -serie Touring den beste BMW -serie Touring noensinne. www.bmw.no/serie/Touring

 M Sportspakke  BMW Individual  Farger, setetrekk og interiørlister  Standard-/ekstrautstyr  BMW Originaltilbehør Omfattende og individuelt.

Bilen på bildet har følgende utstyr: BMW d xDrive Touring med Modern Line. Motor: Effekt: Felger: Lakkfarge: Setetrekk: Interiørlister::

-sylindret BMW TwinPower Turbo diesel-rekkemotor  hk ( kW) " lettmetallfelger Turbinstyling  jatoba metallic eklsklusivt elfenbenshvitt nappaskinn med kontur i oyster interiørlister i tekstilmønstret aluminium

Du finner mer informasjon om drivstofforbruk og CO-utslipp på side /

04 05 Innhold


ET STILSIKKERT BLIKKFANG DU IKKE KAN TA ØYNENE FRA.

De harmoniske proporsjonene viser hvor stilsikker denne bilen er. Det langstrakte panseret med foroverbøyd grill setter et sportslig preg, mens de nyutviklede baklyktene utstråler presisjon. De nye frontlyktene med innovativ LED-teknologi (ekstrautstyr) gir ikke bare en presis belysning av veibanen i en ren hvitfarge. De bidrar også til å gi fronten et markant og dynamisk utseendet.


ALLSIDIGHET ER BARE ÉN AV SIDENE.


FRITID = FRIHET.


NÅR DU IKKE LEGGER MERKE TIL OMGIVELSENE .


NÅR VEIEN ER LIKE VIKTIG SOM MÅLET.

Førerplassen i BMW -serie Touring er preget av innovativ teknikk og byr på førsteklasses underholdning i bilen med BMW ConnectedDrive online entertainment (ekstrautstyr). Det gir tilgang til over tolv millioner sanger i alle mulige musikksjangre. Du kan også laste ned musikk til fastpris og lagre den på harddisken i bilen. For at musikkopplevelsen ikke skal ta oppmerksomheten bort fra kjøringen, kan funksjonene styres intuitivt med iDrivemultikontrollen med styreflate (ekstrautstyr). Der kan du skrive inn bokstaver og tall for hånd, for eksempel navigasjonsmål eller kontaktopplysninger. Denne og mange andre tjenester og apper fra BMW ConnectedDrive sørger for underholdning og avveksling i den nye BMW -serie Touring.


MER MODERNE. MER PRAKTISK. -SERIE. Rene linjer, elegante flater og en stilfull, moderne atmosfære preger kupeen i den nye BMW -serie Touring. Den generøse, komfortable kupeen har svært god plass til alle passasjerer. Slik blir til og med lange strekninger til en behagelig opplevelse. Samtidig overbeviser den nye BMW -serie Touring med mange fleksible funksjoner. For eksempel Comfort Access som gjør at du bare trenger å bevege foten under støtfangeren bak for at bakluken skal åpnes og lukkes. Det gjør det lettere å laste inn og ut av bilen og er moro å vise frem til dine passasjerer.


DIN UAVHENGIGHETSERKLÆRING.


BMW ConnectedDrive So connected, you’re free.

BMW CONNECTED DRIVE SERVICES & APPS – INTELLIGENT NETTVERK. BMW ConnectedDrive Services & Apps kan du raskt og enkelt sette sammen etter eget ønske.Vil du høre på favorittmusikken din i bilen? Det kan du med AUPEO! personlig nettradio.

Det blir stadig viktigere å være tilgjengelig, og for BMW-føreren er det helt normalt å være på nett og innhente informasjon og kommunisere på telefon eller e-post i bilen. På denne måten er du alltid oppdatert med den nyeste informasjonen. BMW ConnectedDrive er summen av alle teknologiske løsninger fra BMW. Disse sørger for et optimalt samspill mellom føreren og bilen på den ene siden, og omgivelsene og trafikkbildet på den andre siden.

AUPEO! PERSONLIG NETTRADIO – LAG DITT EGET RADIOPROGRAM. Med en smarttelefon og gratisappen AUPEO! personlig nettradio lytter du kun til den musikken du liker. Du kan velge blant mer enn  musikksjangre og har tilgang til et musikkbibliotek med omtrent en million sanger. Bruk Love og Ban i kontrolldisplayet for å tilpasse musikken din musikksmak. Smarttelefonen kobles til bilen via snap-in adapteren eller en adapterkabel som BMW anbefaler. Denne funksjonen forutsetter at bilen er utstyrt med Navigasjonssystem Professional.

INTERNETT – ENKEL TILGANG TIL INFORMASJON. Hvis du raskt vil sjekke saldoen på kontoen, gi et bud på eBay eller lese noe på Wikipedia, gir Internett fra BMW ConnectedDrive deg ubegrenset tilgang til informasjon i bilen. Når du surfer på nettet, bruker du iDrive-multikontrollen på samme måte som en mus.

BLUETOOTH OFFICE. Med Bluetooth Office har du tilgang til kontorfunksjoner, som e-post, avtaler, gjøremål og tekstmeldinger på kontrolldisplayet i bilen. Elementene kan også leses opp over bilens høyttalere (på engelsk). Du finner en oversikt over kompatible mobiltelefoner og enheter på www.bmw.no/bluetooth

BMW ConnectedDrive omfatter intelligente tjenester og assistentsystemer og sørger for at du har det utstyret du trenger. BMW ConnectedDrive tjenester og apper gir deg større frihet ved å knytte føreren og bilen sammen med omverdenen. BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer gjør kjøreturen sikrere og mer komfortabel. Intelligente systemer hjelper føreren og reduserer farene på veien. (Hvilke funksjoner i Connected Drive som støttes kan variere avhengig av land. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon.) Du finner mer informasjon på www.bmw.no/ConnectedDrive Planalgt levering fra juli . Bildene er ment som eksempler. Bilens funksjoner og visningene i kontrolldisplayet kan variere fra modell til modell.

20 21 BMW ConnectedDrive


BMW CONNECTED DRIVE FØRERASSISTENTSYSTEMER FØLGER MED. BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer omfatter innovative funksjoner som bidrar til økt sikkerhet, høyere komfort og mer kjøreglede. Vil du vite når neste sving kommer? Det viser BMW Head-Up Display i farger. Vil du helst parkere perfekt på første forsøk? Det fikser parkeringsassistenten.

BMW HEAD-UP DISPLAY I FARGER. Informasjon som er viktig for kjøringen, blir vist direkte i førerens synsfelt ved hjelp av en TFT-fargeskjerm. BMW Head-Up Display (ekstrautstyr) informerer for eksempel om bilens hastighet og viser navigasjonsmeldinger. Bruken av flere farger gjør det enda enklere å skille mellom generell informasjon til føreren, som fartsgrenser, og viktige advarsler, for eksempel om fotgjenger i veibanen (leveres som ekstrautstyr sammen med BMW Night Vision). Føreren trenger ikke å ta blikket fra veien og kjører enda sikrere. BMW Head- Up Display kan justeres horisontalt.

PARKERINGSASSISTENT. Denne assistenten (ekstrautstyr) gjør det lettere å parkere parallelt med kjørebanen. Kjører du i  km/t eller saktere, måler parkeringsassistenten om det er plass nok til å parkere. Er luken stor nok, overtar assistenten styringen, og du trenger bare å gi gass eller bremse og følge med på informasjonen i kontrolldisplayet og lydsignalene.

BMW NIGHT VISION MED PERSONREGISTRERING OG VARSLING VED AKUTT FARE. Ved hjelp av et varmesøkende kamera (ekstrautstyr) i nyregrillen overføres bilder direkte til kontrolldisplayet dersom mennesker og dyr befinner seg  meter fra bilen eller nærmere. I tillegg gir personregistreringen en optisk advarsel når det befinner seg personer i kjørebanen  meter fra bilen eller nærmere. Denne funksjonen gjør deg tidlig oppmerksom på farer, slik at du kan reagere raskere. I uventede farlige situasjoner hjelper varsling ved akutt fare. Dette forbedrer sikkerheten ytterligere.

PARK DISTANCE CONTROL (PDC). FULL KONTROLL PÅ UOVERSIKTLIGE STEDER. Dette systemet (ekstrautstyr) gir deg en god oversikt over området rundt bilen når du parkerer og manøvrerer. Park Distance Control foran og bak måler avstanden til hindringer ved hjelp av ultralydsensorer. Systemet har akustisk varsling og viser avstanden mellom bilen og hindringer i kontrolldisplayet (avhengig av bilens utstyrsnivå).

DRIVING ASSISTANT. Driving assistant (ekstrautstyr) kombinerer de kamerabaserte systemene Lane Departure Warning og sammenstøtvarsling. Hvis bilen er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter på  km/t eller mer, varsles du ved at rattet vibrerer lett. Sammenstøtvarslingen registrerer kjøretøyene foran bilen og varsler deg hvis det er fare for kollisjon. Systemet registrerer også fotgjengere slik at du varsles ved fare for sammenstøt, ved behov aktiveres også bremsene.

ACTIVE PROTECTION. Active Protection omfatter flere av bilens systemer for passasjerbeskyttelse. I kritiske situasjoner vil systemet for eksempel stramme sikkerhetsbeltene, rette opp setene og lukke vinduer. I tillegg kan systemet etter en ulykke automatisk bremse bilen til den står i ro. Oppmerksomhetsassistenten overvåker kjøremåten og viser pauseanbefalinger i kontrolldisplayet når den oppdager tegn på at føreren er trøtt.

Planalgt levering fra juli . Bildene er ment som eksempler. Bilens funksjoner og visningene i kontrolldisplayet kan variere fra modell til modell.

22 23 BMW ConnectedDrive


BMW EfficientDynamics

Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.

BMW EFFICIENT DYNAMICS KREVER LITE, MEN GIR MYE. BMW har mottatt flere priser for bærekraftige løsninger, og bestemte seg tidlig for å satse på biler med effektiv energiutnyttelse. BMW EfficientDynamics inneholder løsninger som bidrar til redusert forbruk og utslipp, samtidig som kjøredynamikken øker. Pakken er den mest omfattende i sitt slag som er satt i serieproduksjon. Siden  har BMW redusert CO-utslippene fra bilene med over  prosent.  BMW-modeller har allerede et CO-utslipp på  gram eller lavere per kilometer. Innen  ønsker BMW å oppnå en ytterligere reduksjon av CO-utslippet på  prosent. Vi tilbyr ulike motorkonsepter som alle har én ting felles, og det er den typiske BMW kjøregleden. Under fellesbetegnelsen BMW EfficientDynamics forsker BMW for å finne nye tekniske løsninger som gjør at vi kan tilby utslippsfrie biler på sikt. Her spiller flere elementer en viktig rolle for kjøregleden. Teknologipakke. Arbeidet med å forbedre bilene med vanlige diesel- og bensinmotorer går stadig fremover. Ved hjelp av en omfattende teknologipakke har vi klart å kombinere lavere forbruk og CO-utslipp med økt effekt og enda mer kjøreglede. Pakken er standard på alle BMW-modeller og består av tiltak som BMW TwinPower turboteknologi, ECO PRO-modus og Auto Start Stop-funksjon. BMW ActiveHybrid. Modellene BMW ActiveHybrid , BMW ActiveHybrid  og BMW ActiveHybrid  er de første serieproduserte hybridbilene fra BMW. Takket være intelligent energistyring har alle modellene lavt forbruk, samtidig som de har meget god kjøredynamikk. BMW eDrive. Dette er en smart og dynamisk form for elektrisk bilkjøring. Det nyutviklede drivkonseptet kombinerer kjøreglede med teknologi for fremtiden. BMW eDrive-teknologien består av tre deler: en elektrisk synkronmotor, et effektivt litiumionbatteri og intelligent energistyring. Med denne teknologien kan BMW tilby elektrisk drift i premiumklassen, og tar et nytt skritt mot utslippsfri bilkjøring. BMW Hydrogen. Lær mer om hydrogen. BMW ser på hydrogen som en mulig løsning for utslippsfrie biler på lang sikt. BMW har vært ledende innen utviklingen av hydrogendrevne motorer siden -tallet. I  ble BMW Hydrogen  presentert, en luksussedan med hydrogenmotor. BMW i. I tråd med tanken bak EfficientDynamics utvikler BMW nye visjonære modellkonsepter for elektrisk mobilitet, som BMW i og BMW i. Dette arbeidet er basert på den eksisterende teknologien fra BMW EfficientDynamics og innovative løsninger med lette materialer, som karbonfiber. Med fokus på en bærekraftig virksomhet i hele verdiskapningskjeden og ekstra mobilitetstjenester gir BMW individuell mobilitet en ny betydning.

BMW EFFICIENT DYNAMICS. OVERSIKT OVER TILTAK I DEN NYE BMW -SERIE TOURING. Ved kortvarige stopp, for eksempel i lyskryss, slår Auto Start Stopfunksjonen motoren av midlertidig, og sørger dermed for at drivstofforbruket reduseres. Med en gang du trår inn clutchpedalen (manuell girkasse) eller slipper bremsen (automatgirkasse), starter motoren automatisk på brøkdelen av et sekund.

Aerodynamikk. BMW har finpusset de aerodynamiske egenskapene og oppnådd en fremragende luftmotstandskoeffisient, som påvirker virkningsgrad og forbruk positivt. Detaljer som flat kledning under chassiset, optimert design av frontskjørtet og luftinntakene samt flere tiltak ved hjulhusene, reduserer turbulens.

BMW TwinPower turboteknologi i bensinmotorene kombinerer en TwinScroll turbolader med Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection. I dieselmotorene er det en kombinasjon av direkte common rail-innsprøytning og turbolader (d og d med totrinns turbolading) med variabel turbingeometri. På bensin- og dieselmotorene med BMW TwinPower turboteknologi reduseres drivstofforbruket samtidig som ytelsen øker betydelig i hele turtallsområdet.

Girindikatoren viser når du bør skifte gir for å kjøre mer økonomisk. Systemet anbefaler deg å gire opp eller ned og tilpasser anbefalingene til din kjørestil.

Brake Energy Regeneration betyr at dynamoen bare produserer strøm når føreren slipper gasspedalen eller bremser. Kinetisk energi som hittil ikke har vært utnyttet, omdannes til elektrisk energi som blir lagret i batteriet. Den elektriske servostyringen bruker i motsetning til tradisjonelle, hydrauliske styresystemer bare energi under selve styringen. Elektromotoren er ikke i gang når du kjører rett frem.

24 25 BMW EfficientDynamics

Per juli .

Den -trinns automatgirkassen har ekstra fint avstemte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre. Dette betyr høy komfort, imponerende dynamikk og redusert drivstofforbruk. Du kan også gire manuelt med girhendlene. ECO PRO-modus hjelper deg å kjøre mer økonomisk. Modusen optimerer gasspedalens og girkassens karakteristikk samtidig som varme- og klimaanlegget styres på en intelligent måte. ECO PRO-tips gir deg råd om hvordan du kan tilpasse kjørestilen. Bonusrekkevidden viser hvor mange ekstra kilometer du har spart inn ved å kjøre i ECO PRO-modus. BMW har gjennomført en intern forbruksstudie som viser at forbruket reduseres med inntil  prosent avhengig av kjørestilen din. Det er mulig å redusere forbruket med yttterligere fem prosent ved hjelp av funksjonen rulling uten gasspådrag og ECO PRO-ruteplanlegger, begge deler er ekstrautsytr i kombinasjon med automatgirkasse, proactive driving assistant og Navigasjonssystem Professional.


NÅR EN BMW-MOTOR ROTERER, DREIER DET SEG OM GLEDE. Dieselmotorene. Alle dieselmotorene i BMW -serie har TwinPower turboteknologi og imponerer med mange krefter og høy virkningsgrad. Moderne direkte common rail- innsprøytning sikrer stillegående motorer med lavt forbruk, samtidig som de har rask respons og er svært turtallsvillige. Alle har lett aluminiumskonstruksjon og er naturligvis utstyrt med vedlikeholdsfritt dieselpartikkelfilter. BMW BluePerformance, en teknologi som gir betydelig redusert utslipp av nitrogenoksid, er standard. Det gir utslippsverdier som allerede ligger på et nivå som tilfredsstiller avgassnormen EU, som trer i kraft .

Bensinmotorene. Alle motorene fra BMW er kraftige og turtallsvillige med en overlegen virkningsgrad. Alle motorene i BMW -serie har BMW Efficient Dynamics. Filosofien bak BMW EfficientDynamics er å kombinere ytelse og optimal effekt og samtidig redusere drivstofforbruket og CO-utslippet til et minimum. Uansett hvilken motor du bestemmer deg for, vil motoren gi deg maksimal kjøreglede samtidig som den utnytter drivstoffet svært effektivt.

550

252

210

620

500

216

450

180

580

Dreiemoment (Nm) 400

144

350

108

300

72

540

170

500

150

460

130

110

420

200

0 0

BMW i. Toppmotoren i BMW -serie er en TwinPower Turbo V som har to turboladere med Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection. Den har et maksimalt dreiemoment på  Nm i turtallsområdet mellom . og . o/min. Med  hk til disposisjon blir også akselerasjonen imponerende.  til  km/t går unna på , sekunder, men takket være High Precision Injection utnyttes drivstoffet svært effektivt. BMW i. BMW TwinPower Turbo -sylindret bensin-rekkemotor har et slagvolum på , liter. Den kombinerer Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection med en Twin Scroll turbolader. Denne kraftpakken er full av intelligent teknikk. Det gir et lavt drivstofforbruk på ,–, liter per mil, et CO-utslipp på – gram per km. Samtidig har motoren imponerende kjøreytelser:  hk, et dreiemoment på  Nm, mens  til  km/t går unna på bare , sekunder. Topphastigheten er på  km/t.

2000

3000

4000

5000

6000

7000

70

340

50

300

30

260 0

8000

1000

2000

3000

4000

Turtall (o/min)

Kraftpakke i. Maksimalt dreiemoment på  Nm oppnås allerede helt nede ved . o/min.

Høy effekt og lavt forbruk er stikkord for den effektive -sylindrede BMW TwinPower Turbo diesel-rekkemotor i BMW d.

BMW i. Den -sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren har et slagvolum på , liter og kombinerer en TwinScroll turbolader med Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection. Resultatet er en kraftig motorkarakteristikk og effektiv utnyttelse av drivstoffet. Med en effekt på  hk og et maksimalt dreiemoment på  Nm går  til  km/t unna på , sekunder, og topphastigheten er  km/t. Drivstofforbruk ved blandet kjøring ligger på ,–, liter per mil, mens CO-utslippet ligger på – g/km.

90

Effekt (kW)

Turtall (o/min)

BMW i. Den -sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren når sitt maksimale dreiemoment på  Nm allerede ved et turtall på . o/min. BMW TwinPower turbo teknologi som kombinerer en TwinScroll turbolader med Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection gjør dette mulig. Det gir den -sylindrede motoren en effekt på  hk og en akselerasjon fra  til  km/t på , sekunder. Topphastigheten er på  km/t. Forbruket ved blandet kjøring er på ,–, liter per mil, og CO-utslippet ligger på – g/km.

26 27 BMW TwinPower turbomotorer

1000

Dreiemoment (Nm)

36

Effekt (kW)

Dreiemoment (Nm)

380

250

190

Dreiemoment (Nm)

Drivstofforbruk og CO-utslipp er avhengig av dekk- og felgstørrelse. Du finner mer informasjon på side / og i prislisten. BMW d, BMW d, BMW d xDrive og BMW d kan også leveres med redusert motoreffekt (henholdsvis  hk,  hk,  hk og  hk) i Norge. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon.

BMW d. Den kraftigste dieselmotoren med BMW TwinPower turbo teknologi, direkte common rail-innsprøytning og totrinns turbolader med variabel turbingeometri oppnår et maksimalt dreiemoment på  Nm allerede i lave turtall fra . o/min. Den stillegående -sylindrede rekkemotoren har rask respons og en effekt på  hk. Denne motoren leveres også som BMW d xDrive. Akselerasjonen fra  til  km/t er på , sekunder (d xDrive: , sek). Forbruket ved blandet kjøring ligger på ,–, liter per mil (d xDrive: ,–, liter). Firehjulsdriftssystemet sørger for bedre veigrep og retningsstabilitet. BMW d. Denne -sylindrede BMW TwinPower Turbo diesel-rekkemotoren har et slagvolum på , liter og kombinerer direkte common rail-innsprøytning og turbolader med variabel turbingeometri. Helt fra . o/min har motoren med  hk et imponerende dreiemoment på  Nm.  til  km/t går unna på , sekunder. Forbruket ved blandet kjøring er bare ,–, liter per mil, og CO-utslippet ved blandet kjøring er ikke mer enn – gram per km. BMW d. Denne -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren har et slagvolum på , liter og en effekt på  hk. Den kombinerer direkte common railinnsprøytning og totrinns turbolader med variabel turbingeometri. Det maksimale dreiemomentet er  Nm allerede ved . o/min. BMW d akselererer fra  til  km/t på , sekunder. Topphastigheten er  km/t. Forbruket ved blandet kjøring er ,–, liter diesel per mil. CO-utslippet ligger på – g/km.

Effekt (kW)

Effekt (kW)

5000

BMW d. Den -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren har en imponerende effekt på  hk og et slagvolum på , liter. En kombinasjon av direkte common rail-innsprøytning og en turbolader med variabel turbingeometri gir et dreiemoment på  Nm ved . o/min. Akselerasjonen fra  til  km/t er på , sekunder, og topphastighet er på  km/t. Forbruket ved blandet kjøring er ,–, liter per mil, mens CO-utslippet ligger på – g/km. BMW d. Den -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren har et slagvolum på , liter og en effekt på  hk . Det maksimale dreiemomentet til denne smidige og kraftfulle motoren er på  Nm. Det er takket være direkte common rail-innsprøytning og turbolader med variabel turbingeometri. Akselerasjonen fra  til  km/t er på , sekunder, og topphastigheten ligger på  km/t. Det gir denne effektive motoren et forbruk ved blandet kjøring på ,–, liter per mil, mens CO-utslippet ligger på – g/km.


BMW Md xDRIVE. MED M I GENENE. 300

760

272

Dreiemoment (Nm)

680

243

640

214

600

185

560

156

520

127

480

98 Effekt (kW) 69

440

40

400 0

1.000

2.000

3.000

4.000

Effekt (kW)

Dreiemoment (Nm)

720

Den -sylindrede M Performance TwinPower Turbo diesel-rekkemotoren er en kraftpakke med et dreiemoment på hele  Nm ved . o/min.

5.000

Turtall (o/min)

BMW Md xDrive. Denne -sylindrede BMW M Performance TwinPower Turbo diesel-rekkemotoren kombinerer direkte common rail-innsprøytning og en kraftfull tretrinns turbolader med variabel turbingeometri. Svært spontan respons, et høyt dreiemoment ved lave turtall og et bredt turtallsregister kjennetegner denne motoren. Denne motorkarakteristikken gir en spontan dynamikk med et dreiemoment på  Nm og en maksismal effekt på  hk, og den bruker bare , sekunder fra  til  km/t. Selv med så høye kjøreytelser er forbruket ved blandet kjøring bare , liter og CO-utslippet er på  gram per km. Det balanserte forholdet mellom dynamikk og virkningsgrad er et strålende eksempel på innovativ motorteknikk fra BMW. 

Drivstofforbruk og CO-utslipp er avhengig av dekk- og felgdimensjoner. Du finner mer informasjon på side / og i prislisten.

Sports-automatgirkasse. Girvelger med M logo.

Enderørsdeksler. De doble enderørene på hver side har trapesformede deksler i mørk krom.

Frontskjørt. Horisontale kanter i luftinntakene understreker bilens sportslige karakter.


ALL KJØREGLEDE BYGGER PÅ ET FØRSTEKLASSES CHASSIS. Dermed er du garantert topp kjørekomfort på lange turer. Flere av disse systemene er knyttet sammen på en intelligent måte. Dette samspillet gjør det mulig å nyte kjøregleden fullt ut, samtidig som sikkerheten er svært høy, uansett om du kjører på en bred motorvei eller på en svingete landevei.

Det intelligente firehjulsdriftsystemet xDrive tilpasser seg vanskelige veiforhold fordi det alltid sørger for maksimalt veigrep. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har bilen et godt veigrep og er retningsstabil. xDrive fordeler drivkraften mellom for- og bakhjul i løpet av millisekunder, slik at veigrepet hele tiden er optimalt. Integrert Active Steering (ekstrautstyr) kombinerer svingbare bakhjul på biler med bakhjulsdrift med variabel styreutveksling på forhjulene. I hastigheter inntil ca.  km/t svinger bakhjulene i motsatt retning av forhjulene, noe som gir en følelse av at bilen har kortere akselavstand fordi den blir smidigere og lettere å manøvrere. I hastigheter fra ca.  km/t styrer bakhjulene samme vei som forhjulene. Det gjør at akselavstanden føles lengre slik at bilen blir mer stabil og komfortabel, spesielt ved brå feltskifter i høy hastighet. Adaptive Drive (ekstrautstyr) er en kombinasjon av den aktive krengningsstabilisatoren Dynamic Drive og Dynamic Damping Control. Sensorer i bilen måler kontinuerlig hastighet, rattutslag, samt bilens tvers- og langsgående akselerasjon. Innstilling av stabilisatorer og støtdempere reguleres i forhold til disse dataene. Dette betyr presis styring og korte bremselengder samtidig som bilen er komfortabel å kjøre.

30 31 Chassis og sikkerhet

Med Dynamic Damping Control (ekstrautstyr) kan støtdemperne tilpasses kjøreforholdene. I tillegg til standardinnstillingen Comfort kan du velge to andre programmer. I modusen Comfort+ har støtdemperne en komfortabel karakteristikk, slik at forstyrrende bevegelser på ujevnt underlag reduseres til et minimum. Modusene Sport/Sport+ har hardere demping for å gi mer sportslig kjøreglede. Standardutstyret Driving experience-knapp inkl. ECO PRO gir deg flere valgmuligheter. Du aktiverer ønsket kjøremodus med knappen i midtkonsollen. Velg mellom COMFORT-modus med standardinnstillinger for motor og girkasse, ECO PRO-modus for lavest mulig drivstoffforbruk eller SPORT-modus for mer dynamiske kjøreegenskaper. Integral-bakaksel. Hjulopphengets oppgave er å holde hjulene trygt på bakken, sørge for at bilen bevarer sine styreegenskaper i svinger og under bremsing, samt å absorbere små og store ujevnheter i veien. Integral-bakakselen med luftfjæring og nivåregulering gjør dette på en perfekt måte. Bakakselen som hovedsakelig er i aluminium sørger for at bilen ligger godt på veien og gir komfortabel fjæring i alle situasjoner. Dessuten får du bedre rulleegenskaper og mindre støy.

Dynamisk stabilitetskontroll (DSC). Forskjellige sensorer registrerer kontinuerlig bilens kjøretilstand. Ved hjelp av inngrep i motorog bremsestyringen optimeres retningsstabiliteten og veigrepet. Det gjør det lettere å kontrollere bilen også under vanskelige forhold. Dette øker den aktive kjøresikkerheten og dermed kjøregleden. Passiv sikkerhet. Takket være målrettede materialvalg, høyfast struktur og intelligente konstruksjoner med lav vekt, tilfredsstiller hver BMW de strengeste krav til passiv sikkerhet. Uavhengige kollisjonstester viser at dette kombinert med effektive sikkerhetsbeltesystemer gir optimal beskyttelse av fører og passasjerer.


MED SIKKERHET MER KJØREGLEDE. Den nye BMW -serie Touring har toppmoderne og pålitelige teknologiske løsninger. Overlegne kjøreegenskaper og innovativt utstyr er standard. Dermed har du tilgang til avansert teknologi som hjelper deg i alle tenkelige situasjoner. Du kan føle deg trygg uansett kjøreforhold. www.bmw.no/serie/Touring

 Adaptive kjørelys har variabel lysfordeling for bykjøring og motorveier, fjernlysassistent som ikke blender og som automatisk slår fjernlyset av og på, og bi-xenonteknologi. Lysene sørger for at veien lyses opp optimalt når du kjører i mørket. Det integrerte avkjøringslyset aktiveres automatisk når blinklyset slås på eller ved rattutslag, også når bilen står i ro.

 Dynamisk stabilitetskontroll (DSC). Forskjellige sensorer registrerer kontinuerlig bilens kjøretilstand. Ved hjelp av inngrep i motorog bremsestyringen optimeres retningsstabiliteten og veigrepet. Det gjør det lettere å kontrollere bilen under vanskelige kjøreforhold. Dette øker den aktive kjøresikkerheten og dermed kjøregleden.

 BMW sikkerhetsbeltesystem for fører og sidepassasjer består av en kombinasjon av -punkts sikkerhetsbelter, beltestrammere og beltekraftbegrensere. Dette gir best mulig beskyttelse ved en kollisjon. Beltelåsene i baksetet er kodet for å hindre at sikkerhetsbeltene festes feil.

 Det intelligente BMW firehjulsdriftsystemet xDrive tilpasser seg vanskelige veiforhold fordi det alltid sørger for bedre veigrep. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har bilen et godt veigrep og er retningsstabil. xDrive fordeler drivkraften mellom for- og bakhjul i løpet av millisekunder, slik at veigrepet hele tiden er optimalt. Du får alle fordelene ved firehjulsdrift, samtidig som bilen beholder de smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW.

 Kollisjonsputer foran inngår i sikkerhetssystemet i en BMW og er perfekt tilpasset de øvrige komponentene. Du og passasjerene dine beskyttes av kollisjonsputer for fører og sidepassasjer, hodekollisjonsputer (kollisjonsgardiner) samt sidekollisjonsputer integrert i forseteryggene.

 Active Protection er den forebyggende passasjerbeskyttelsen fra BMW ConnectedDrive. I kritiske situasjoner vil systemet for eksempel stramme sikkerhetsbeltene, rette opp setene og lukke vinduer. I tillegg kan systemet etter en ulykke automatisk bremse bilen til den står i ro. Oppmerksomhetsassistenten overvåker kjøremåten og viser pauseanbefalinger i kontrolldisplayet når den oppdager tegn på at føreren er trøtt.

 Dekk med nødkjøringsegenskaper har forsterkede sider. Dermed løsner de ikke fra felgen selv om lufttrykket forsvinner. Det gjør at du kommer deg trygt til nærmeste verksted.  Dekktrykkindikator varsler føreren ved dekkskader. Mindre trykkfall varsles med en lampe på førerplassen. Ved kraftig trykkfall høres i tillegg et lydsignal.

 Kupeen har en funksjonell struktur med spesielle bærebjelker og knutepunkter. I tillegg gir målrettet bruk av høyfaste materialer optimal passiv sikkerhet i tilfelle en kollisjon forfra, fra siden eller bakfra.

32 33 Chassis og sikkerhet

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW -SERIE TOURING.

Førerplassen er sentrum i en BMW, derfor er midtkonsollen plassert slik at den vender mot føreren. Radio Professional og en ,-tommers fargeskjerm er

standard. Det er også skinnrattet med multifunksjonstaster. Klimaautomatikk med tosoners regulering og kvaliteten på interiøret skaper et behagelig miljø i kupeen.

Utstyrseksemplet som er avbildet her, viser kanelbrunt dakotaskinn (ekstrautstyr) og interiørlister i edeltre, brunflammet ask. I den nye BMW -serie Touring er rikelig med oppbevaringsmuligheter, to koppholdere i midtkonsollen og oppbevaringsrom i dørene med plass til flasker på inntil én liter standard.

Den nye BMW d Touring med safirsort metalliclakk (ekstrautstyr).

34 35 Den nye BMW 5-serie Touring

www.bmw.no/byggdinbmw

Den nye BMW -serie Touring har " lettmetallfelger V-eke  som standard. BMW i har " lettmetallfelger V-eke  som standard.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW -SERIE TOURING MED MODERN LINE. Den innvendige designen omfatter:

Den utvendige designen omfatter:

 Belyste innstigningslister med aluminiumsinnlegg og BMW-logo foran og bak  Seter i antrasittfarget stoff  Seter i oysterfarget eller sort dakotaskinn med eksklusive dekorsømmer eller i eksklusivt elfenbenshvitt eller sort nappaskinn med eksklusive dekorsømmer  Interiørlister i mørk perlefarge  Interiørlister i tekstilmønstret aluminium, edeltre lys Fineline, høyglanset sort, finslipt aluminium eller edeltre brunflammet ask  Sportsratt i skinn, instrumentpanel og dørbrystninger i mørk oyster eller i sort, avhengig av fargetema  Bilnøkkel i mørk oyster med dekor i matt krom  Setevarme i forsetene  BMW Individual utvidet skinninteriør

          

" lettmetallfelger Turbinstyling , tofarget finish " Turbinstyling , tofarget finish Støtfanger foran med dekorelementer i satinert aluminium Dekorlist på bakluken i satinert aluminium BMW-nyregrill med ribber i satinert aluminium (ikke i kombinasjon med BMW NightVision) LED-tåkelys Modern-logo på siden Enderørsdeksler i matt krom Belyste dørhåndtak med krominnlegg B-stolpe og speilfester i høyglanset sort Vindusspaltelister og deksel på vindusrammene foran og bak i satinert aluminium

BMW Individual. BMW Individual utstyr er et perfekt supplement til Modern Line (se side /).

Det lyse fargetemaet (ekstrautstyr) med seter i eksklusivt elfenbenshvitt nappaskinn og interiørlister i edeltre lys Fineline skaper en spennende og moderne kombinasjon.

 Modern-logo på siden.

 Bilnøkkel i mørk oyster med dekor i krom med perleglansfinish.

 " lettmetallfelger Turbinstyling  i tofarget ferrisgrått med nødkjøringsegenskaper.  J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger Turbinstyling  i tofarget ferrisgrått med nødkjøringsegenskaper. , J x  med dekkdimensjon / R .

Den nye BMW d Touring med Modern Line og imperialblå metalliclakk med briljanteffekt (ekstrautstyr).

36 37 Modern Line

 Standard for Modern Line

 Ekstrautstyr for Modern Line

www.bmw.no/byggdinbmw


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW -SERIE TOURING MED LUXURY LINE. Den innvendige designen omfatter:

Den utvendige designen omfatter:

 Belyste innstigningslister med aluminiumsinnlegg og BMW-logo foran og bak  Seter i dakotaskinn i sort, venetobeige eller oyster med eksklusive dekorsømmer  Seter i eksklusivt mokkafarget eller elfenbenshvitt nappaskinn, begge med eksklusive dekorsømmer  Interiørlister i edeltre, antrasittfarget Fineline  Interiørlister i edeltre, brunflammet ask med intarsia og konturlister i høyglanset krom  Sportsratt i skinn  Bilnøkkel i sort med kromdekor  Setevarme i forsetene  BMW Individual utvidet skinninteriør

          

" lettmetallfelger Multieke  " lettmetallfelger Multieke  Støtfanger foran med enkelte dekorelementer i krom Dekorlist i krom på bakluken BMW-nyregrill med ribber i kromfinish LED-tåkelys Luxury-logo på siden Enderørsdeksler i krom Belyste dørhåndtak med krominnlegg B-stolpe og speilfester i høyglanset sort Vindusspaltelister og deksel på vindusrammene foran og bak i krom (ekstrautstyr er avbildet: vindusspaltelister og deksel på vindusrammene i høyglanset Shadow Line)

Komfortseter (ekstrautstyr) i mokkafarget nappaskinn og interiørlister i edeltre, brunflammet ask setter et elegant preg på kupeen.

BMW Individual. BMW Individual utstyr er et perfekt supplement til Luxury Line (se side /).

 Luxury-logo på siden.

 Bilnøkkel med kromdekor.

 " lettmetallfelger Multieke  med nødkjøringsegenskaper.  J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger Multieke  med nødkjøringsegenskaper. , J x  med dekkdimensjon / R .

Den nye BMW i Touring med Luxury Line og mineralhvit metalliclakk (ekstrautstyr).

38 39 Luxury Line

 Standard for Luxury Line

 Ekstrautstyr for Luxury Line

www.bmw.no/byggdinbmw


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

DEN NYE BMW -SERIE TOURING MED M SPORTSPAKKE. Den innvendige designen omfatter:

Den utvendige designen omfatter:

 M innstigningslister foran og bak  M skinnratt med multifunksjonstaster  Sportsseter foran med eksklusiv antrasittfarget Grey Shadow stoff/ Alcantara-kombinasjon i M finish  Sportsseter foran i dakotaskinn  Komfortseter foran i dakotaskinn eller eksklusivt nappaskinn i mokka eller elfenbenshvitt, begge med eksklusive dekorsømmer  Komfortseter foran i eksklusivt nappaskinn med eksklusive dekorsømmer  Interiørlister i heksagonmønstret aluminium  Interiørlister i finslipt aluminium, edeltre flammet ask, edeltre brunflammet ask med intarsia, høyglanset sort, antrasittfarget Fineline, lys Fineline, mørk perlefarge eller tekstilmønstret aluminium  M fotstøtte  BMW Individual taktrekk i antrasitt  BMW Individual utvidet skinninteriør

 " M lettmetallfelger Dobbelteke  M eller  " M lettmetallfelger Dobbelteke  M  M aerodynamikkpakke (frontskjørt med større luftinntak, sideskjørt med ekstra profil, hekkskjørt med diffusorinnsats i mørk shadow metallic)  BMW Individual høyglanset Shadow Line  LED-tåkelys  Enderørsdeksler i mørk krom  M sportsfjæring (ikke for xDrive-modeller)  M logo på siden

BMW Individual. BMW Individual-utstyr er et perfekt supplement til M Sportspakke (se side /).

 En sportslig stil med innstigningslister foran og bak i aluminium med M logo.

Det stilfulle interiøret omfatter sportslig M skinnratt, sportsseter i antrasittfarget Grey Shadow stoff/Alcantara-kombinasjon med M kantbånd og interiørlister i heksagonmønstret aluminium.

 " M lettmetallfelger Dobbelteke  M,  J x  med dekkdimensjon / R .

Den nye BMW i Touring med M Sportspakke og sofistogrå metalliclakk med briljanteffekt (ekstrautstyr).

40 41 M Sportspakke

 Standard for M Sportspakke

 Ekstrautstyr for M Sportspakke

www.bmw.no/byggdinbmw

 " M lettmetallfelger Dobbelteke  M, , J x  med dekkdimensjon / R  (standard på Md xDrive).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW Individual. Den mest eksklusive måten å kjøre BMW på.

BMW service

BMW Individual finnarvet platinafarget merinoskinn med interiørlister i sort pianolakk og instrumentpanel trukket i skinn.

Det er summen av alle detaljene som skaper en unik bil. Eksklusive detaljer skaper en eksklusiv bil. Du kan velge detaljer og skape den perfekte bilen for deg.  Med BMW Individual utstyret for den nye BMW -serie Touring får du en bil med detaljer for alle sanser. Ett eksempel er BMW Individual lakkfargen pyrittbrun metallic som fremhever karosseriets markante konturer. Fargetonen er ultramoderne, men har også en tidløs eleganse. Under overflatelakken glitrer gylne og sølvskimrende pigmenter i et fascinerende skyggespill som stadig endres avhengig av hvordan lyset faller på lakken. Den optiske dybdeeffekten gjenspeiler pyrittens kystallstruktur. Kupeen på den nye BMW Individual -serie Touring er preget av kvalitetsmaterialer med rike kontraster som danner en harmonisk helhet. Platinafarget BMW Individual finnarvet merinoskinn oser av kvalitet og tar seg godt ut i kupeen. I tillegg gir behandlingen av skinnet en myk og smidig overflate som er behagelig å berøre. Først velges merino-

skinnet med den beste kvaliteten, deretter blir skinnet garvet i en skånsom prosess som gjør det usedvanlig mykt og smidig. Dette luksuriøse naturproduktet leveres i lekre fargenyanser fra silkegrått til muskatfarget. BMW Individual interiørlister i edeltre i lysebrun mongolaralia setter en ekstra spiss på interiøret. Det karakteristiske flammemønsteret er naturlig vakkert og like fascinerende som opprinnelsen. Det vokser frem gjennom hundre år, men har en tidløs eleganse. Med denne lekre BMW Individual-detaljen blir BMW -serie Touring fullkommen. BMW Individual interaktiv med BMW Individual iPad app.

BMW Individual interiørlister i lysebrun mongolaralia.

BMW Individual finnarvet merinoskinn i fargene kashmirbeige, amarobrunt, champagne, silkegrått, platina eller muskat (ovenfra og ned).

BMW Individual pyrittbrun metalliclakk.

Kashmirbeige BMW Individual finnarvet merinoskinn, edeltre i lysebrun mongolaralia, treintarsia på rattet og instrumentpanel trukket i skinn.

 Ekstrautstyr


Utstyrsversjoner

Farger

Lakkfarger.

Utstyr

Tekniske data

Interiørfarger.

Lakkfarger.

BMW Individual

 Standard  Alpinhvit

 Metallic B Callistogrå

Sort

 Standard  Sort

 Metallic B Jatoba

Venetobeige

 Metallic  Safirsort

 Metallic A Mineralhvit

Oyster

Setetrekk.

Interiørlister.

BMW service

 Metallic  Karbonsort

 BMW Individual  Frostgrå metallic

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAP Champagne, ,  med eksklusive kantbånd

 BMW Individual S Azuritsort metallic

 BMW Individual  Frostsølv metallic

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAP Silkegrått, ,  med eksklusive kantbånd

 BMW Individual X Citrinsort metallic

 BMW Individual  Frostsølv kashmir metallic

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAKO, /ZAKS,  Kashmirbeige med eksklusive kantbånd

 BMW Individual X Månesten metallic

 BMW Individual  Pure sølvfarget metall

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAML Muskat,  med eksklusive kantbånd Vær oppmerksom på at det også ved korrekt bruk kan oppstå flekker som ikke kan fjernes. Det skyldes ofte klær som ikke er fargeekte.

 Metallic A Kashmirsølv

 Diagonal-stoff AWAT Antrasittfarget

 AT/EH Høyglanset sort

 BMW Individual X Champagnekvarts metallic

 Metallic A Spacegrå

 Diagonal-stoff AWDF Venetobeige

 B Finslipt aluminium

 BMW Individual X Frostbronse metallic

 Metallic A Sofistogrå med briljanteffekt

 Dakotaskinn LCSW Sort

 Metallic A Imperialblå briljanteffekt

 Dakotaskinn LCDF Venetobeige

 BN Edeltre, høyglanset brunflammet ask (standard i i)

 BMW Individual  Mørk frostblå metallic

Setetrekk.

Interiørlister.

 BMW Individual X Pyrittbrun metallic

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAC Platina, ,  med eksklusive kantbånd

 BMW Individual interiørlist XE Edeltre, mørk rødbrun platan

 BMW Individual  Briljanthvit metallic

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAP Amarobrun, ,  med eksklusive kantbånd

 BMW Individual interiørlist XEW Edeltre, lysebrun mongolaralia

1

Leveres bare i kombinasjon med M Sportspakke. Leveres også til M Sportspakke. Leveres også til Modern Line, Luxury Line og M Sportspakke. 4 BMW Individual finnarvet merinoskinn med utvidet skinninteriør omfatter seter foran og bak samt hodestøtter, baksiden av forseteryggene, felter i dørkledningene, midtkonsoll inkl. armstøtte og nedre del av instrumentpanelet.

5

2

6

3

 Metallic A Glaciersølv

44 45 Farger, setetrekk og interiørlister

 Dakotaskinn LCEZ Kanelbrunt, nedre del av instrumentpanelet i kanelbrunt

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr

7

Leveres bare i kombinasjon med Modern Line. Kan leveres med interiørfargen oyster / mørk oyster (ZAKO) eller interiørfargen sort (ZAKS) som ekstrautstyr. BMW Individual taktrekk i Alcantara kan leveres i setetrekkfargen.

 BMW Individual interiørlist XE Sort pianolakk


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

Setetrekkfarger i Modern Line.

Setetrekkfarger i Luxury Line.

Setetrekkfarger i M Sportspakke.

Interiørlister. Modern Line.

Interiørlister. Luxury Line.

Interiørlister. M Sportspakke.

 Diagonal-stoff AWAT Antrasittfarget

 Dakotaskinn LCLY Venetobeige med eksklusive dekorsømmer

 Stoff/Alcantara-kombinasjon Grey Shadow AZAT Antrasittfarget

 DZ Interiørlist, mørk perlefarge

 CE Edeltre, Fineline antrasitt

 MR Heksagonmønstret aluminium

 Dakotaskinn LCLZ Sort med eksklusive dekorsømmer,

 Dakotaskinn LCLZ Sort med eksklusive dekorsømmer

 Dakotaskinn LCLY Venetobeige med eksklusive dekorsømmer

 CK Edeltre, lys Fineline

 CT Edeltre, brunflammet ask med intarsia

 CK Edeltre, lys Fineline

 Dakotaskinn LCOT Oyster med eksklusive dekorsømmer,

 Dakotaskinn LCOX Oyster med eksklusive dekorsømmer

 Dakotaskinn LCLZ Sort med eksklusive dekorsømmer

 EF Interiørlist, tekstilmønstret aluminium

 Dakotaskinn LCOU Oyster med eksklusive dekorsømmer

 Eksklusivt nappaskinn LZMW Mokka med eksklusive dekorsømmer,

 Dakotaskinn LCOX Oyster med eksklusive dekorsømmer

 DZ Interiørlist, mørk perlefarge

 Eksklusivt nappaskinn LZLZ Sort med eksklusive dekorsømmer

 Eksklusivt nappaskinn LZET Elfenbenshvitt med eksklusive dekorsømmer

 Eksklusivt nappaskinn LZMW Mokka med eksklusive dekorsømmer,

 EF Interiørlist, tekstilmønstret aluminium

 Eksklusivt nappaskinn LZET Elfenbenshvitt med eksklusive dekorsømmer

 CE Edeltre, Fineline antrasitt

øvre del av instrumentpanelet, ratt og dørbrystning i mørk oyster

øvre del av instrumentpanelet, ratt og dørbrystning i mørk oyster

 Eksklusivt nappaskinn LZEO Elfenbenshvitt med eksklusive dekorsømmer,

øvre del av instrumentpanelet, ratt og dørbrystning i mørk oyster

nedre del av instrumentpanelet i mokka

nedre del av instrumentpanelet i mokka

 Eksklusivt nappaskinn LZEU Elfenbenshvitt med eksklusive dekorsømmer,

øvre del av instrumentpanelet, ratt og dørbrystning i mørk oyster

På disse sidene ser du farger og materialer for den nye BMW -serie Touring. Du kan velge yndlingsfargen din med en gang eller vurdere forskjellige kombinasjonsmuligheter. Fargekartet gir deg et førsteinntrykk. Trykketeknikken gjør det vanskelig å gjengi originale fargetoner på lakk, setetrekk og interiørlister på en korrekt måte. Derfor anbefaler vi deg å diskutere valg av farger med din BMWforhandler. Der kan du også se på fargeprøver og få hjelp dersom du har spesielle ønsker. Vær oppmerksom på at det også ved korrekt bruk kan oppstå flekker som ikke kan fjernes. Det skyldes ofte klær som ikke er fargeekte.

46 47 Setetrekk og interiørlister

 CT Edeltre, brunflammet ask med intarsia

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr

BMW konfigurator: Bygg din egen BMW ved hjelp av konfiguratoren. Du kan velge blant alle tilgjengelige motorer, farger og utstyrselementer. Du finner mer informasjon på www.bmw.no/byggdinbmw


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

Kombinasjonsmuligheter. BMW standard setetrekkfarger

2

Standard på i, i xDrive, Md xDrive, d, d xDrive, i og i xDrive. Standard på alle modeller unntatt i og Md xDrive.

48 49 Farger, setetrekk og interiørlister

Sort

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • •

Muskat

Platina

Sort

• • • • • • • • • • • •

Sort

Kanelbrun

Venetobeige

• • • • • • • • • • • •

Kashmirbeige

  

• • • • • • • • • • • •

• •

Sort

  

• • •  • • • • • • • •

• • • 

• • •  • • • • • • • •

• • •  • • • • • • • •

• • •  •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • •

• • •

• • •

• • •  • • • • • • • •

• •  • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • •

• •

• • • •

• •

• • • •

• •  • • • • • • •

• • •

Kashmirbeige

  

• • •  • • • • • • • •

• • •

Oyster / mørk oyster

  

  

• • •  • • • • • • • •

Silkegrå

  

  

• • •  • • • • • • • •

• • •

Sort

  

  

• • •  • • • • • • • •

Champagne

• •

• • •  • • • • • • • •

Sort

• • •

• • •  • • • • • • • •

Amarobrun

• • •

• • •  •

Sort

• • •

• • •

Platina

• • •

• • •

Sort

• • •

• • •

Elfenbenshvitt med eksklusive dekorsømmer

• •

• • •

Oyster / sort

• • •

• • •

• • •

Elfenbenshvitt med eksklusive dekorsømmer

• • •

• • •

• • •

Oyster / mørk oyster

• • •

• • •

• • •

Sort med eksklusive dekorsømmer

• • •

• • •

• • 

Sort / mørk oyster

• •

• • 

Oyster med eksklusive dekorsømmer

• •

• • • • • • • • • • • •

• • 

Oyster / sort

• • • •

• •

• • •

Oyster med eksklusive dekorsømmer

• •

• • • • • • • • • • • •

• • •

Oyster / mørk oyster

• • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • Sort med eksklusive dekorsømmer

• • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • •

•  

Sort / mørk oyster

• • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • •

BMW Individual utvidet skinninteriør i finnarvet merinoskinn

Antrasitt

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • 

Nappaskinn

Sort / mørk oyster

• • •  • • • • • • • •

• • •  • • • • • • • •

Dakotaskinn

Muskat

Kashmirbeige Sort

• • • 

• • •  • • • • • • • •

• • •

Diagonalstoff

Sort

Silkegrå

• •  • • • • • • • •

Venetobeige

Sort

• • •

Champagne

• • •

Sort

• • •

• • •  • • • • • • • •

• • •  • • • • • • • •

Sort

• • • Amarobrun

• • •

Sort

• • •

• • •  • • • • • • • •

 BMW Individual  Ekstrautstyr  Standardutstyr • Anbefalt fargekombinasjon  Leveres ikke

1

• • •

Sort

Venetobeige

• • •

BMW Individual utvidet skinninteriør i finnarvet merinoskinn

• • •  • • • • • • • •

Interiørfarge

BMW lakkfarger Alpinhvit Sort Safirsort metallic Karbonsort metallic Kashmirsølv metallic Spacegrå metallic Sofistogrå briljanteffekt metallic Imperialblå briljanteffekt metallic Glaciersølv metallic Callistogrå metallic Jatoba metallic Mineralhvit metallic BMW Individual lakkfarger Azuritsort metallic Citrinsort metallic Månesten metallic Champagnekvarts metallic Frostbronse metallic Pyrittbrun metallic Briljanthvit metallic Frostgrå metallic Frostsølv metallic Frostsølv kashmir metallic Pure sølvfarget metall Mørk frostblå metallic BMW interiørlister Høyglanset sort Finslipt aluminium Edeltre, brunflammet ask BMW Individual interiørlister Edeltre, mørk rødbrun platan Edeltre, lysebrun mongolaralia Sort pianolakk Interiørlister i Modern Line Interiørlist, mørk perlefarge Edeltre, lys Fineline Interiørlist, tekstilmønstret aluminium

•  

Dakotaskinn

Venetobeige

Setetrekkfarger

•  

Antrasitt

Standardseter Komfortseter Sportsseter

Diagonal-stoff

Sort

Interiørfarger

BMW Modern Line setetrekkfarger

• • • • • • • • • •

• • • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• •

• • •

• • •

• • •

• • •

• •

• • •

  

  

• •

• •

• •

• •

• •

• •

• •

 • •

 • •

 • •

 • •

 • •

 • •

 • •


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

Kombinasjonsmuligheter. BMW Luxury Line setetrekkfarger

• • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • •

• •

• • • •

• •

• •

• • •

• • •

• • •

• • •

• •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

• •

• •

• •

• •

     

     

     

     

     

     

• • •

• • • • • • • • • • • •

• • •

• • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

 • • • •    • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • • •

Muskat

• • • • • • •

Sort

• •  •  • • • •   

Kashmirbeige

• • 

Sort

• •  •  • • • •   

Silkegrå

• •  •  • • • •   

Sort

• •  •  • • • •   

Champagne

• •  •  • • • •   

Sort

• • •  •

Amarobrun

• • •  • • • • • • • •

Sort

• • • 

Platina

• •  • • • • • • • •

Sort

Sort/sort

Elfenbenshvitt med eksklusive dekorsømmer

Mokka med eksklusive dekorsømmer

     

Mokka/sort

     

Oyster med eksklusive dekorsømmer

• •

Sort/sort

• •

• • •

Sort med eksklusive dekorsømmer

• • •

• • •

Sort/sort

• • •

• • •

Venetobeige med eksklusive dekorsømmer

• • •

• • •

Venetobeige/sort

• • •

• • •

Antrasitt

• • •

• • •

Sort

• • •

• • 

Muskat

• • •

• • 

Sort

• • • • • • • • • • • •

• • •

Kashmirbeige

• • • • • • • • • • •

• • •

Sort

• • • • • • • • • • • •

• • •

Silkegrå

• • • • • • • • • • • •

  •

• • •  • • • • • • • •

• • 

BMW Individual finnarvet merinoskinn

• • •

Sort

• • • • • • • • • • • •

• • •

Champagne

• • •  • • • • • • • •

• • •

Sort

• • •  • • • • • • • •

• • •

Nappaskinn

Amarobrun

• • •  • • • • • • • •

• • •

Dakotaskinn

Sort

• • •  • • • • • • • •

• • •

Stoff/ Alcantarakombination

Platina

• • •  • • • • • • • •

BMW Individual utvidet skinninteriør i finnarvet merinoskinn

Sort

Sort/sort

Elfenbenshvitt med eksklusive dekorsømmer

Mokka med eksklusive dekorsømmer

• • 

Mokka/sort

• • 

Oyster med eksklusive dekorsømmer

• • •

Sort/sort

BMW lakkfarger Alpinhvit Sort Safirsort metallic Karbonsort metallic Kashmirsølv metallic Spacegrå metallic Sofistogrå metallic Imperialblå briljanteffekt metallic Glaciersølv metallic Callistogrå metallic Jatoba metallic Mineralhvit metallic BMW Individual lakkfarger Månesten metallic Azuritsort metallic Citrinsort metallic Champagnekvarts metallic Frostbronse metallic Pyrittbrun metallic Briljanthvit metallic Frostgrå metallic Frostsølv metallic Frostsølv kashmir metallic Pure sølvfarget metall Mørk frostblå metallic BMW interiørlister Høyglanset sort Finslipt aluminium Edeltre, brunflammet ask BMW Individual interiørlister Edeltre, mørk rødbrun platan Edeltre, lysebrun mongolaralia Sort pianolakk Interiørlister i Luxury Line. Edeltre, Fineline antrasitt Edeltre, brunflammet ask med intarsia* Interiørlister i M Sportspakke Heksagonmønstret aluminium Edeltre, lys Fineline Edeltre, brunflammet ask med intarsia* Interiørlist, mørk perlefarge Interiørlist, tekstilmønstret aluminium Edeltre, Fineline antrasitt

• • • Sort med eksklusive dekorsømmer

Interiørfarge

• • •

Sort/sort

Setetrekkfarger

Nappaskinn

Venetobeige/sort

Standardseter Komfortseter Sportsseter

Dakotaskinn

Venetobeige med eksklusive dekorsømmer

Interiørfarger

BMW M Sportspakke setetrekkfarger

•  •  • • • •   

• •  •  • • • •   

•  •  • • • •   

• •  •  • • • •   

• •  •  • • • •   

• •  • 

• • • • • • • • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • •

• •

• • • •

• •

• •  •

• • •

• • •

• • •

 • 

 • 

 • 

 • 

 • 

 • 

 • •

 • •

 • •

• •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

• •

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

     

     

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • • • • • • • •

•   

• • • •

 • •

 • •

• •

• • •

 

 

 

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

 BMW Individual  Ekstrautstyr  Standardutstyr • Anbefalt fargekombinasjon  Leveres ikke

* Med konturlist i glanset krom 1 Standard på alle modeller unntatt i, i xDrive og Md xDrive.

50 51 Farger, setetrekk og interiørlister


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

Standard-/ekstrautstyr.

 Designen på baklyktene har markerte horisontale striper med lysdioder. Det gjør bilen lett gjenkjennelig på lang avstand.

 BMW Individual høyglanset Shadow Line omfatter en rekke detaljer i høyglanset sort som for eksempel vinduslister på sidevinduene, vindusspaltelister foran og bak, vindusprofiler på bakdørene og speilrammer.

 BMW Individual Exterior Line satinert aluminium omfatter vindusinnfatninger og vinduslister i satinert aluminium. I tillegg er en rekke detaljer i høyglanset sort, blant annet speilrammer, -fester og -trekanter, deksel på B-stolpene og vindusprofil på bakdørene.

 Adaptive LED-lykter omfatter fjernlysassistent som ikke blender, avkjøringslys og adaptive kjørelys. Lyset har en fargenyanse nær dagslys. Det gir en optimal, homogen lyskjegle som lyser opp veibanen bedre. Det gjør det mer avslappende å kjøre i mørket. De fire LED-lysringene gir bilen et umiskjennelig utseende.  Xenonlys for nær- og fjernlys, inkl. lyktespyleranlegg, markeringslys og blinklys med lysdioder, automatisk lyshøyderegulering og fire LED-lysringer som omfatter parkeringslys og kjørelys.

 Panoramatak i glass med vindavviser og stor glassflate som kan åpnes og som slipper lys og luft inn i bilen. Den fremre glassdelen kan åpnes elektrisk ved hjelp av vippefunksjonen og har i tillegg en skyvefunksjon, elektrisk blending (solskjerm) og komfortåpning/-lukking med klembeskyttelse.

 Takrelingen i satinert aluminium er harmonisk tilpasset bilens design og fungerer som basis for et multifunksjonelt BMW-takstativ. Bagasje, sykler, surfebrett osv. kan transporteres enkelt og sikkert.

 Lyktespyleranlegg sørger for optimalt lys i all slags vær. Hvis du bruker vindusspylerhendelen mens lyset er på, blir frontlyktene vasket i tillegg til frontruten.

 LED-tåkelys er tilpasset fargenyansen til LED- og xenonlyktene. Det klare hvite lyset øker sikkerheten når det er dårlig sikt.

 Regnsensor inkludert automatiske kjørelys garanterer optimal sikt selv om det regner, og når det er mørkt. Den regulerer intervallene til vindusviskerne avhengig av regnmengden og aktiverer automatisk nærlyset når det er nødvendig.  Fjernlysassistent som ikke blender, regulerer fjernlyset trinnløst i forhold til trafikken og sørger for at veibanen alltid er tilstrekkelig opplyst.

 Tilhengerfeste, har elektrisk vippefunksjon som vipper festet inn under hekkskjørtet når det ikke er i bruk. Avhengig av motor er tilhengervekten inntil . kg. Tilhengerstabilisator er inkludert i utstyrsomfanget.

 Endesrørsdeksler, i, i xDrive, d og d xDrive har to enkle enderør, ett på hver side. i, i, i xDrive, d, d, d xDrive, d, d xDrive, d og d xDrive har doble enderør. i og Md xDrive har trapesformede enderør, ett på hver side.

1

 Sidespeil, elektrisk justerbare, ekstra blinklys med lysdioder  Automatisk avblending av innvendig speil og sidespeil, inkl. speilminne og kantstensautomatikk for speilet på passasjersiden. Sidespeilene har elektrisk innfellingsfunksjon.

Bare i kombinasjon med elektrisk setejustering.

52 53 Standard-/ekstrautstyr

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr

 xDrive, det intelligente firehjulsdriftsystemet, fordeler drivkraften fleksibelt og trinnløst mellom forog bakaksel. Det gir bedre veigrep, retningsstabilitet og sikkerhet på alle underlag.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

Standard-/ekstrautstyr.

BMW service

Luxury Line.

 " lettmetallfelger V-eke ,  J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger Streamline ,  J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger Multieke  med nødkjøringsegenskaper.  J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger Multieke  med nødkjøringsegenskaper. , J x  med dekkdimensjon / R .

Modern Line.

 " lettmetallfelger Multieke  med nødkjøringsegenskaper,  J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger Stjerneeke  med nødkjøringsegenskaper.  J x  med dekkdimensjon / R .

54 55 Standard-/ekstrautstyr

 " lettmetallfelger V-eke  med nødkjøringsegenskaper. , J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger V-eke  med nødkjøringsegenskaper.  J x  med dekkdimensjon / R  (standard på i).

 " lettmetallfelger Streamline  med nødkjøringsegenskaper.  J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger V-eke  med nødkjøringsegenskaper. , J x  med dekkdimensjon / R .

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr

 " lettmetallfelger Turbinstyling  i tofarget ferrisgrått med nødkjøringsegenskaper.  J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger Turbinstyling  i tofarget ferrisgrått med nødkjøringsegenskaper. , J x  med dekkdimensjon / R .

M Sportspakke.

BMW Individual.

 " M lettmetallfelger Dobbelteke  M med nødkjøringsegenskaper.  J x  med dekkdimensjon / R .

 BMW Individual " lettmetallfelger V-eke  I med nødkjøringsegenskaper. , J x  med dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger Dobbelteke  M med nødkjøringsegenskaper. , J x  med dekkdimensjon / R  (standard på Md xDrive).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

Standard-/ekstrautstyr.

 Skinnratt med tre eker.  Rattoppvarming varmer raskt opp rattkransen når du trykker på knappen. Det er behagelig i vinterkulden.

 M skinnratt med multifunksjonstaster har kraftige tommelstøtter og tykkere rattkrans som gjør at det ligger ekstra godt i hendene. Mindre rattnav gir et ekstra sportslig uteende.

 Sportsratt i skinn i sort med tre eker, multifunksjonstaster og kromdekor.

 BMW Individual skinnratt med innfelt ring i sort pianolakk.

 Standardsete for fører og sidepassasjer har elektrisk justering av setehøyde og seteryggvinkel. På førersetet har også setevinkelen elektrisk justering. Lengderetning og høyde på hodestøtten justeres manuelt.  ISOFIX på begge de ytre sitteplassene i baksetet. Barnesetet festes sikkert ved hjelp av den integrerte låsemekanismen og festepunkter oppe.  Setevarme i forsetene varmer opp sitteflaten og seteryggen, kan stilles inn i tre trinn.

 Den -trinns manuelle girkassen har en svært sportslig profil. Girkassen er lettsjaltet, har perfekt avstemte girtrinn og presise, korte girbevegelser. Girene ligger tettere, og du kan utnytte den sportslige motorkarakteristikken slik at den passer enda bedre til din kjørestil.

 -trinns automatgirkassen har ekstra fint avstemte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre. Dette betyr høy komfort, imponerende dynamikk og redusert drivstofforbruk. Du kan også gire manuelt med girhendlene (standard på i, d, d og alle xDrive-modeller).

 Sportsseter foran gir optimal sidestøtte. Setehøyde, seterygg- og setevinkel er elektrisk justerbare, lårstøtte kan justeres manuelt.

 Komfortseter foran, elektrisk justerbare, inkl. aktive hodestøtter. Øvre del av seteryggen, seteryggbredden, lårstøtten og høyden på hodestøtten kan justeres. Inkludert korsryggstøtte og minnefunksjon for begge forsetene.  Aktive seter foran gjør at du og din sidepassasjer sitter avslappet også på lange kjøreturer. Sitteflaten heves og senkes med jevne mellomrom.  Aktiv seteventilasjon sørger for behagelig kjølige seter på varme dager og øker komforten.

 -trinns sports-automatgirkassen med elektroniske girskift og adaptiv girkassestyring gjør det mulig å kjøre både dynamisk og økonomisk. Du kan også gire manuelt med den dynamisk utformede velgerspaken eller girhendlene på rattet (standard på Md xDrive, leveres ikke til d og d).

 Driving experience-knapp inkl. ECO PRO-modus (standardutstyr) gir deg flere valgmuligheter. Du aktiverer ønsket kjøremodus med knappen i midtkonsollen. Velg mellom COMFORT-modus med standardinnstillinger for motor og girkasse, ECO PRO-modus for lavest mulig drivstofforbruk eller SPORT-modus for mer dynamiske kjøreegenskaper.

 Elektrisk setejustering med minnefunksjon lagrer dine foretrukne innstillinger for sete, ratt og sidespeil, slik at de enkelt kan hentes frem når du trenger dem. Minnefunksjon bare for førersetet. (Standard i i og Md xDrive).  Korsryggstøtte for forsetene. Korsryggstøtten kan justeres elektrisk i høyde og dybde og gir ergonomisk riktig sittestilling.

 Bakgrunnsbelysning omfatter belysning av oppbevaringsrom i midtkonsollen foran, alle dørlommer og dørkledninger, døråpnere, innstigningslister samt belysning av utstigningsområdet ved dørene og innstigningsområdet fra dørhåndtakene. I kupeen kan du velge mellom lysere, hvitt lys og dempet, oransje lys. (Standard i i og Md xDrive.)  Kupélys omfatter belysning av sminkespeil på begge sider, fotromsbelysning på begge sider foran, belysning av utstigningsområdet ved dørene, leselys bak og lys i bagasjerommet og i hanskerommet.

1 2

Girhendler leveres bare i kombinasjon med sports-automatgirkasse eller automatgirkasse med girhendler. Intarsia som tilsvarer intarsia for BMW Individual interiørlister.

56 57 Standard-/ekstrautstyr

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

Standard-/ekstrautstyr.

 Driving Assistant kombinerer de kamerabaserte systemene Lane Departure Warning og sammenstøtvarsling. Hvis bilen er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter på  km/t eller mer, varsles du ved at rattet vibrerer lett. Sammenstøtvarslingen registrerer kjøretøyene foran bilen og varsler deg hvis det er fare for kollisjon. Systemet registrerer også fotgjengere slik at du varsles ved fare for sammenstøt, ved behov aktiveres også bremsene.

 BMW Driving Assistant Plus omfatter sammenstøtvarsling, Lane Departure Warning og Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon og køvarsling. Driving Assistant Plus gjør det sikrere og mer komfortabelt å kjøre på motorveien. Utstyret forutsetter at bilen er utstyrt med Navigasjonssystem Professional.

 BMW Head-Up Display i farger projiserer informasjon som er viktig for kjøringen, direkte i førerens synsfelt (begrenset lesbarhet med polariserende solbriller). Du kan holde blikket på veien og følge med på det som skjer i trafikken. Displayet viser blant annet bilens hastighet, navigasjonsmeldinger, Speed Limit Info med visning av forbikjøringsforbud, check control- og infotainmentmeldinger.

 Instrumentpanel med fire analoge instrumenter som viser hastighet, turtall, tankinnhold og oljetemperatur. I tillegg omfatter det ,-tommers informasjonsdisplay som viser for eksempel utetemperatur og kjørecomputerens funksjoner.  Instrumentpanel med ekstra funksjoner (avbildet) har et høyoppløselig ,-tommers informasjonsdisplay for visning av funksjonene til Check Control, navigasjonsmeldinger og meldinger til føreren. Det viser også informasjon om musikken som blir spilt. Når ECO PRO-modus er aktivert, vises grafiske ECO PRO-tips som gjør det enklere å kjøre mer økonomisk.

 Aktiv Cruise Control med Stop & go-funksjon inkl. sammenstøtvarsling med bremsefunksjon. Systemet holder den valgte avstanden til bilen foran og regulerer hastigheten automatisk helt til bilen står stille. Det akselererer også bilen til valgt hastighet igjen.

 Speed Limit Info inkl. forbikjøring forbudt-visning registrerer fartsgrenser og veistrekninger hvor det er forbudt å kjøre forbi, og viser dette i informasjonsdisplayet i instrumentpanelet eller i BMW Head-Up Display i farger. Utstyret forutsetter at bilen er utstyrt med Navigasjonssystem Business eller Professional.

 Instrumentdisplay med multifunksjoner har black-panel-teknologi og ,"-skjerm gir en visuell gjengivelse av kjøreopplevelsen. Du kan velge mellom tre ulike moduser (Comfort, Sport og ECO PRO) med spesielle fargeog grafikktemaer i kombiinstrumentet.

 BMW Night Vision med Dynamic Light Spot overfører bilder av mennesker og dyr som befinner seg inntil  meter fra bilen, direkte til kontrolldisplayet ved hjelp av et varmesøkende kamera. I tillegg registrerer systemet personer og større dyr på lengre avstand i mørket, markerer dem med lys og varsler med en visning i kombiinstrumentet.

 Active Protection omfatter sikkerhetskomponentene i bilen. Hvis det oppstår en kritisk situasjon, vil denne funksjonen for eksempel stramme sikkerhetsbeltene, justere setene til oppreist posisjon og lukke sidevinduene. Etter en ulykke kan den også automatisk bremse bilen til den står i ro. I tillegg overvåker oppmerksomhetsassistenten førerens rattbevegelser og reagerer med meldinger i kontrolldisplayet.

 Parkeringsassistent gjør det lettere å lukeparkere parallelt med kjørebanen. Passende luker kan vises i kontrolldisplayet og velges. Når du stanser og trykker inn knappen, hjelper systemet deg med girvalg og styring, å gi gass og å bremse under parkeringen.

 Park Distance Control (PDC) foran og bak letter parkering og manøvrering på trange steder. Avstanden fra bilen til en hindring varsles med lydsignaler og vises i kontrolldisplayet.  Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du skal parkere. Hastigheten må være under  km/t.  Surround View omfatter ryggekamera med Top View og Side View. Det gir god oversikt  grader rundt bilen. Systemet hjelper deg å navigere der det er trangt og uoversiktlig.

 Lane Change Warning varsler hvis det befinner seg kjøretøyer i dødvinkelen eller et kjøretøy nærmer seg bakfra ved hastigheter over  km/t. Føreren varsles ved hjelp av et symbol i sidespeilet. Hvis bilen fortsetter å skifte kjørefelt, blir føreren varslet med vibrasjoner i rattet, og varselsymbolet i sidespeilet begynner å blinke.

 ECO PRO-modus reduserer drivstofforbruket med inntil  prosent avhengig av din kjørestil. Ved hjelp av funksjonene rulling uten gasspådrag, Proactive driving assistant og ECO PRO-ruteplanlegger (i kombinasjon med automatgirkasse og Navigasjonssystem Professional) er det mulig å redusere forbruket med ytterligere fem prosent.

1

Planlagt levering fra november .

58 59 Standard-/ekstrautstyr

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

BMW service

Standard-/ekstrautstyr.

 Betjeningselementer med detaljer i keramisk glass på velgerspaken, multikontrollen foran, volum- og temperaturreguleringen, setter et unikt kvalitetsstempel på kupeen.  iDrive-multikontrollen er plassert lett tilgjengelig på midtkonsollen. Den gjør det enkelt å betjene alle funksjonene som er integrert i iDrive-systemet, på kontrolldisplayet i midten.

 Bang & Olufsen high-end surroundlydsystem har  høyttalere med en effekt på . watt. DIRAC Dimension signal-teknologien sørger for at signalene tilpasses og gir førsteklasses lydopplevelser. Utstyret omfatter også innstillingene Studio og Expanded samt belysning av enkelte høyttalerdeksler.

 iDrive-multikontrollen med styreflate gjør det mulig å betjene iDrivesystemet på en intuitiv og komfortabel måte. På den integrerte styreflaten kan du skrive inn adresser til navigasjonssystemet for hånd mens du følger med på kontrolldisplayet.

 Klimaautomatikk med firesoners regulering har samme utstyr som klimaautomatikk med to soner og ekstra funksjoner. I tillegg sørger luftdyser i B-stolpene og komfortdyser midt på instrumentpanelet for effektiv eller trekkfri ventilasjon. Temperaturen i baksetet kan stilles inn separat ved hjelp av et eget betjeningselement med display (standard for i og Md xDrive).

 Radio BMW Professional inkluderer en ," fargeskjerm, iDrivemultikontroll med hurtigtaster, CD-spiller og MP-dekoder.  DAB-tuner for mottak av mange digitale radiokanaler med høy lydkvalitet. DAB+-kompatibel, som gir enda bedre mottaks- og lydkvalitet.

 Klimaautomatikk med tosoners regulering og separat automatisk vifte- og temperaturregulering for fører og passasjer foran. Utstyret omfatter også luftdyser for baksetet, mikrofilter, duggsensor, max-cool-tast og kupéventilasjon.

 Navigasjonssystem Professional, inkl. ,-tommers LCD-fargeskjerm med todelt visning (hoved- og hjelpeskjerm), radio Professional med DVD-spiller,  GB lagringskapasitet for lydfiler, RTTI og BMW ConnectedDrive services. Betjenes intuitivt med iDrive-multikontrollen med hurtigtaster og åtte favorittaster. Kart vises i D med satellittbilder som kartbakgrunn. Severdigheter vises i fotorealistisk visning.

 Harman kardon surroundlydsystem med kraftig -watts digitalforsterker, modellspesifikk equalizer,  høyttalere inkludert senterhøyttaler, DIRAC-signalbearbeidelse og surroundmodus sørger for enestående lydopplevelser. Utstyret omfatter aluminiumsdeksler med logo på høyttalerne i speiltrekantene.

60 61 Standard-/ekstrautstyr

 Navigasjonssystem Business inkludert radio Professional, CD-spiller og fastmontert ," LCD-fargeskjerm. Veivisningen foregår ved hjelp av piler eller kart og navigasjonsmeldinger over høyttalerne.

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr

 Entertainment-system Professional for baksetet inkluderer to separate ," fargeskjermer (vinkelen kan justeres) og DVD-spiller. Systemet gir tilgang til navigasjonssystemet og Internett under kjøringen. Det styres ved hjelp av en fjernkontroll og har kontakter for tilkobling av MP-spillere, spillkonsoller og hodetelefoner (også trådløse).


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tekniske data

Standard-/ekstrautstyr.

 Ski- og snowboardpose gjør det mulig med ren og sikker transport av inntil fire par ski eller tre snowboard samtidig som det er plass til fire personer i bilen. Skiposen kan enkelt fjernes og brukes utenfor bilen. Posen oppbevares i en egen veske som følger med.

 Bagasjeromspakken omfatter to festeskinner med to fleksible festekroker, en festestropp, multifunksjonskroker, et oppbevaringsnett og nedfellbare bakseter som kan justeres med inntil  grader (i syv trinn). Slik økes bagasjeromsvolumet med inntil  liter.

BMW service

BMW Originaltilbehør.

 Rullegardiner for siderutene bak heves og senkes manuelt. De beskytter mot sterkt sollys og hindrer samtidig innsyn.

 Bakrute som kan åpnes separat med fjernkontrollen. Det gjør det lett å legge inn og ta ut ting fra bilen. Når ruten åpnes eller lukkes manuelt, følger bagasjeromstildekningen automatisk med opp og ned.

Travel & Comfort-system: vippebordet kan justeres i høyde og vinkel, slik at det blir et stabilt underlag for baksetepassasjerene.

" lettmetallfelger V-eke  i liquid sort, BMW takboks  i hvitt.

 Skillenettet mellom bagasjerommet og baksetet beskytter mot gjenstander som blir kastet fremover i kupeen ved bråbremsing.

 Gjennomlastingssystem gir mer fleksibel utnyttelse av baksetet/ bagasjerommet ved at bakseteryggen kan deles og legges ned i forholdet ::. Omfatter også midtarmlene med oppbevaringsrom og to koppholdere.

Luxury ski- og snowboardpose for transport av inntil fire par ski eller tre snowboards. Solid feste ved hjelp av festekrokene i bagasjerommet.

Digitale trådløse hodetelefoner i eksklusiv BMW-design, spesielt tilpasset entertainmentsystemet for baksetet.

 Comfort Access gir tilgang til bilen gjennom fordørene og bakluken uten bruk av nøkkelen. Utstyret omfatter belysning av innstigningsområdet fra håndtakene på for- og bakdørene samt automatisk åpning og lukking av bakluken ved hjelp av en kort bevegelse med foten under støtfangeren bak.

62 63 Standard-/ekstrautstyr / BMW Originaltilbehør

 BMW Welt. Nå har du muligheten til å få en uforglemmelig opplevelse. På opplevelsessenteret BMW Welt i München kan du besøke museet, få en omvisning på fabrikken eller i det tekniske atelieret og oppleve BMWs fascinerende verden på nært hold. Du kan lese mer om dette på www.bmw-welt.com

 BMW Service Inclusive. BMW-forhandlerne kan tilby smarte løsninger som gir deg kontroll over servicekostnadene. Med BMW Service Inclusive påløper det ingen ekstra kostnader for servicearbeid innenfor avtalt tidsrom eller kjørelengde. Du finner mer informasjon på www.bmw.no/ServiceInclusive

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr

Med snap-in-adapter kan du ringe og høre på musikk.

Når du kjører en BMW, er kjøregleden garantert. Med det store utvalget av BMW Originaltilbehør kan du likevel sette en ekstra spiss på kjøreopplevelsen. Enestående ideer, spennende design og funksjonelle egenskaper åpner for nye muligheter. Enten det gjelder eksteriør, interiør, kommunikasjon og informasjon eller transport og bagasjeløsninger, kan du velge mellom en rekke innovative løsninger. Du får vite mer om utvalget av BMW Originaltilbehør hos din BMW-forhandler. Der får du en tilbehørsbrosjyre med hele produktprogrammet. Du finner også mer informasjon på www.bmw.no/tilbehor

Travel & Comfort-system: kleshengeren gjør det enklere å få med seg klær uten at de blir krøllete. Hengeren har en uttrekkbar krok slik at den også kan brukes utenfor bilen.

BMW-holder for Apple iPad festes til et grunnstativ som igjen festes til hodestøttene på forsetene.


d d xDrive

d d xDrive

d d xDrive

d d xDrive

Md xDrive

d

i

[]

[]

i i xDrive

[]

i i xDrive

 []

Vekt

BMW service

i

 []

Md xDrive

 []

d d xDrive

[]

[]

d d xDrive

d d xDrive

 []

d d xDrive

 []

d

 []

Tekniske data

i

i i xDrive

Utstyr

i i xDrive

Farger

i

Utstyrsversjoner

Dekkdimensjon

/ R  W

/ R  Y

/ R  Y

/ R  Y

/ R  W

/ R  W

/ R  W

/ R  Y

/ R  Y

/ R  Y

Felgdimensjon

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

, J x 

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Felger

Egenvekt EU

kg

Egenvekt EU (xDrive)

kg

Tillatt totalvekt

kg

 []  []

[]

[]

 []

[]

 []  []

[]

[]

[]

[]

 []

[]

[]

[]

[]

Tillatt totalvekt (xDrive)

kg

[]

[]

[]

[]

Nyttelast

kg



















Nyttelast (xDrive)

kg















Tillatt aksellast foran/bak

kg

/

/

/

/

/

/

/

/

/

Tillatt aksellast foran/bak (xDrive)

kg

/

/

/

/

/

/

/

Tillatt taklast

kg





















Tillatt tilhengervekt med bremser inntil maks.  prosent stigning

kg











 []









Tillatt belastning på tilhengerkulen

kg





















Materiale

Elektrisk anlegg

Batterikapasitet

Ah





















Dynamoeffekt

A









–











W





















Motor,  /

/

/

/

/

/

/





















mm

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

Nom. effekt / nom. turtall

hk (kW) o/min

Maks. dreiemoment/turtall

Nm o/min

Kompresjon

:

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

–

–

–

–











–















 []





–

–

–

–

–

–

–

–

–

–

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/, /,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ , ,

Girkasse Utvekslingsforhold (standard girkasse)

I/II/III : IV/V/VI : VII/VIII/R :

Bakakselutveksling

:

–/–/,

–/–/,

–/–/,

,/,/ ,

–/–/,

–/–/,

–/–/,

,/,/ ,

,

,

,

,

,

,

,

,

,



/

cm

Slaglengde/boring



/

Slagvolum



/

Sylindre/ventiler









 (Md: )

 (Md: )

km/t

 []

 []



[]

 []

 []

 []

[]

[]

Topphastighet (xDrive)

km/t

[]

[]

[]

[]

[]

[]

[]

sek

, [,]

, [,]

, [,]

[,]

, [,]

, [,]

, [,]

[,]

[,]

Akselerasjon – km/t Akselerasjon – km/t (xDrive)

sek

[,]

[,]

[,]

[,]

[,]

[,]

[,]

Elastisitet –– km/t i IV. gir (standard girkasse)

sek

,

,

,

,

,

,

l/mil

,–, [,–,]

,–, [,–,]

,–, [,–,]

[,–,]

,–, [,–,]

,–, [,–,]

,–, [,–,]

[,–,]

[,–,]

– [,]

Drivstofforbruk,  Bykjøring



Bykjøring (xDrive)

l/mil

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,–,]

Landeveiskjøring

l/mil

,–, [,–,]

,–, [,–,]

,–, [,–,]

[,–,]

,–, [,–,]

,–, [,–,]

,–, [,–,]

[,–,]

[,–,]

Landeveiskjøring (xDrive)

l/mil

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,]

Blandet kjøring

l/mil

,–, [,–,]

,–, [,–,]

,–, [,–,]

[,–,]

,–, [,–,]

,–, [,–,]

,–, [,–,]

[,–,]

[,–,]

Blandet kjøring (xDrive)

l/mil

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,–,]

[,]

CO-utslipp

g/km

– [–]

– [–]

– [–]

[–]

– [–]

– [–]

– [–]

[–]

[–]

CO-utslipp (xDrive)

g/km

[–]

[–]

[–]

[–]

[–]

[–]

[]

l





















Tankinnhold, ca.



Topphastighet



Kjøreytelser



Alle mål i de tekniske tegningene er oppgitt i millimeter. Bagasjeromsvolumet ligger på mellom  og . liter (i kombinasjon med bagasjeromspakke fra  til . liter volum som ekstrautstyr).

1

2

3

4

5

I de oppgitte verdiene er det tatt hensyn til  prosent tankinnhold,  kg for føreren og  kg bagasje. Egenvekten gjelder for biler med standardutstyr. Ekstrautstyr øker disse verdiene. Kan variere pga. lovbestemmelser i de enkelte land. Eksakt tillatt tilhengervekt er oppgitt i bilens typegodkjenning. Leveres med -trinns automatgirkasse som standard (Md xDrive med -trinns sportsautomatgirkasse som standard). BMW anbefaler å bruke ROZ . Det kan brukes ned til ROZ  med en maksimal etanolandel på  prosent (E). Data om effekt og forbruk refererer til bruk av ROZ . BMW Md xDrive er konstruert for svovelfri dieselkvalitet (DIN EN ). Alle motorene tilfredsstiller EU-normen som standard. Basis for beregning av forbruksverdier er EU-kjøresyklusen, som er sammensatt av / bykjøring og / landeveiskjøring (målt i

veistrekning). I tillegg måles CO-utslippet. Ekstrautstyr kan øke disse verdiene. Drivstofforbruk og CO-utslipp er avhengig av dekk- og felgstørrelse. Du finner mer informasjon i prislisten. xDrive-modeller med høyere batterikapasitet og dynamoeffekt. 7 Verdiene gjelder biler med -trinns automatgirkasse (xDrive-modeller leveres med -trinns automatgirkasse som standard). 8 Elektronisk sperret. 9 Med takantenne er høyden . mm. 10 Verdier som mangler, var ikke tilgjengelige på trykketidspunktet. 11 BMW d, BMW d, BMW d xDrive og BMW d kan også leveres med redusert motoreffekt (henholdsvis  hk,  hk,  hk og  hk) i Norge. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon. 6

Verdier i [ ] gjelder for biler med -trinns automatgirkasse.

64 65 Oversikt


Utstyrsversjoner

Farger

Med BMWs servicekonsept er du alltid oppdatert. Når du kjøper en BMW, er du samtidig garantert førsteklasses og omfattende service. På verdensbasis har vi mer enn . verksteder fordelt på over  land. Med integrert Onboard Diagnose vet du alltid hvor lenge det er til neste service og hva som må gjøres. Med Condition Based Service (CBS) blir tilstanden på alle viktige slitedeler, oljer og andre driftsmidler målt og overvåket individuelt. Det samme gjelder tids- og kilometeravhengig serviceomfang. På grunnlag av måledataene gir

Tekniske data

Utstyr

informasjonsdisplayet i kupeen deg automatisk beskjed på forhånd når det er på tide med service. Kontrolldisplayet for iDrive viser eksakt når det er tid for neste service og hva som skal gjøres. Bildataene lagres i bilnøkkelen og kan leses av hos BMW-verkstedet. Din kundemottaker har dermed mer tid til å snakke med deg. BMW-verkstedene har BMW Originaldeler for alle servicearbeider. Hos oss kommer nemlig kvalitet og sikkerhet alltid i første rekke.

SKREDDERSYDD FOR DIN BMW. BMW SERVICE. Med BMW Service Inclusive unngår du uforutsette kostnader for vedlikehold og slitasje på bilen. Du betaler et engangsbeløp som dekker omfattende BMW servicearbeid og BMW originaldeler. Dette gjelder hos alle BMWs servicepartnere som deltar i ordningen, over hele verden. Du kan velge BMW Service Inclusive med ulike tjenester og tidsrom. Fordelene: • Full oversikt over kostnadene. • Ingen prisøkning i avtaleperioden. • Automatiserte prosesser sparer tid. • Fleksibelt tidsrom og omfang, fleksibel kjørelengde. • Avtalen kan overføres til kjøper ved salg av bilen. • Alltid mulighet for oppgradering av tidsrom, kjørelengde og omfang. BMW Service Inclusive-pakkene er vesentlig rimeligere enn å kjøpe tjenestene hver for seg hos din BMW servicepartner. Du finner mer informasjon på www.bmw.no/serviceinclusive

Med BMW TeleServices er du alltid i gode hender. Din BMW tar selv direkte kontakt med ditt BMW-verksted for service. Straks CBS-sensorene registrerer at det er tid for service, utløses et automatisk BMW Teleservice anrop fra bilen og informerer kundemottakeren om bilens status. Tidligere var det bare mulig å gjøre dette når bilen var på verkstedet. Deretter kontakter kundemottakeren deg for å avtale tidspunkt for service. Når bildataene blir overført på forhånd, blir verkstedbesøket mer effektivt og din BMW er raskt ute på veien igjen. Og skulle du bli stående med din BMW underveis, har du muligheten til å overføre bil- og posisjonsdata til BMW veiservice ved hjelp av BMW Teleservice Diagnose. Med BMW Teleservice Help kan dessuten funksjonsfeil ofte utbedres raskt og bekvemt uten at du trenger å oppsøke et verksted.

BMW service

Mobil Service løser problemene. BMW Mobile Care inngår i BMWs garantivilkår i Norge. Dette er et tilbud om assistanse i forbindelse med uhell eller driftsstans og gjelder i fem år fra førstegangsregistrering. I tilfelle du skulle få behov for nødhjelp, er BMW Mobile Care tilgjengelig døgnet rundt,  dager i året på telefon   . Med denne tjenesten får du hjelp til å ordne veihjelp, bilberging, hotellovernatting og leiebil i hele Europa. Se BMW Mobile Care brosjyre for nærmere informasjon eller på BMWs hjemmeside www.bmw.no/service

BMW Financial Services. La dine bildrømmer bli virkelighet. BMW Financial Services tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode løsninger innen leasing, finansiering, flåteavtaler og biladministrasjon. For ytterligere informasjon kan du besøke vår internettside www.bmw.no/finansiering eller du kan kontakte oss på telefon    .

FLERE OPPLEVELSER MED BMW. BMW GARANTI. Nybilgaranti for biler importert av BMW Group Norge (Norgesgaranti): • Nybilgarantien gjelder i fem år fra første gangs registreringsdato (overdragelse), og er begrenset oppad til   km kjørelengde (det som inntreffer først). • I garantien inngår BMW Veiservice (BMW Mobile Care) i Norge og Europa ( år). • BMW Rustgaranti inngår også:  års garanti mot gjennomrusting av karosseriplater. • Nybilgarantien gjelder som et tillegg til de rettigheter kjøperen har etter forbrukerkjøpsloven eller kjøpsloven, og begrenser ikke kjøperens rettigheter.

Din BMW er like individuell som deg. Du kan raskt og enkelt bygge din egen personlige BMW ved hjelp av en rekke moderne hjelpemidler. På www.bmw.no finner du raskt nærmeste BMW-forhandler hvis du ønsker et tilbud på en bil eller prøvekjøring. Her kan du registrere personopplysninger og bygge akkurat den bilen du drømmer om. Lagrer du utkastet, er det lett å foreta endringer senere.

BMW Magazin med spennende informasjon og super underholdning. Dette er et spennende magasin som du kan laste ned til din iPad fra appstore helt gratis. BMW TV

BMW TV. Her finner du reportasjer, portretter og bakgrunnsinformasjon om alt BMW er involvert i. På www.bmw.tv gir vi deg informasjon om bilnyheter, tekniske nyheter, messer, arrangementer, sport og lifestyle.

BMW Welt. Unn deg litt luksus, og hent din nye BMW hos BMW Welt. Dette har vært hjertet til merket BMW i over  år. Det er her du kan møte din nye BMW for første gang, og samtidig kan du få med deg utstillingen av alle merkene som inngår i BMW Group. Du vil få din nye bil overlevert inne i utstillingen hos BMW Welt. Du kan ta en første titt på www.bmw-welt.com. Du kan også få informasjon om dette hos din BMWforhandler. Vi ser frem til å møte deg.

Opplevelser med BMW. BMW arrangerer også turer over hele verden, for eksempel fabrikkbesøk og trening i kjøresikkerhet. Du har også muligheten til å være til stede på alle arrangementer der BMW er representert, enten det gjelder motorsport, golf, seiling eller andre begivenheter. Du finner en oversikt over alle BMW-arrangementene på nettsiden www.bmw-sports.com

FREMTIDEN KREVER BÆREKRAFTIGE LØSNINGER For åttende gang på rad har Dow Jones Sustainability Index kåret BMW Group til den mest bærekraftige bilprodusenten i verden. Bærekraftig virksomhet er fast forankret i vår verdiskapningskjede, fra utvikling av effektive og alternative bilkonsepter via produksjonsprosesser som belaster miljøet minst mulig, til gjenvinningsmetoder. BMW EfficientDynamics er en utviklingsfilosofi som gir merkbare fordeler for kunder, klima og miljø. Dette gjenspeiler seg i en reduksjon av CO-utslippene fra nye biler i Europa på over  prosent siden .

Men vi har mer å by på. I perioden – har vi som mål å redusere ressursbruken under produksjonen, for eksempel vann og energi, med  prosent. Ved motorfabrikken i Steyr har vi kommet et skritt lenger. Der har vi siden  produsert biler uten utslipp av spillvann.

Selvsagt kan også alle gamle biler gjenvinnes uten problemer eller høye kostnader. Ta kontakt med din BMW-forhandler når bilen en dag skal skrotes. Du finner mer informasjon på hjemmesidene våre. www.bmw.no/resirkulering www.bmw.no/efficientdynamics www.bmwgroup.com/responsibility


Mer om BMW

Ren kjøreglede

Modellene som er vist i denne brosjyren, er delvis utstyrt med ekstrautstyr som ikke hører med til standardmodellenes spesifikasjoner. I enkelte land kan det på grunn av varierende lovbestemmelser forekomme avvik fra modell- og utstyrsversjonene som er beskrevet her. Hos din BMW-forhandler får du nøyaktige opplysninger om standardutstyret i Norge. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer av de opplysninger som er gitt i denne brosjyren. © BMW AG, München, Tyskland. Ettertrykk, også delvis, er forbudt uten skriftlig tillatelse fra BMW AG, München. BMW recommends

4 11 005 031 69 2 2013 BB. Printed in Germany 2013

www.bmw.no

BMW 5-serie Touring  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you