Page 1

BMW -serie Sedan

www.bmw.no

BMW -SERIE SEDAN. REN DYNAMISK GLEDE. BMW EfficientDynamics

Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.

Ren kjøreglede


PERFEKTE FORMER BEGYNNER MED EN GOD IDÉ. Det er mange meninger om hva skjønnhet er. Men det er aldri noen tvil når det gjelder en BMW. Her er skjønnheten medfødt. Det hele startet med en god idé. Målet var å gi BMW -serie en ny og dynamisk form. Resultatet ble en elegant og særpreget linjeføring. Den lange fronten antyder hvilke krefter som ligger på lur, samtidig som den aerodynamiske formen bidrar til å redusere forbruket. Interiøret er en vellykket kombinasjon av harmoni og spenning. Se mer om denne fantastiske bilen på: www.bmw.no/serie/Sedan


Leder

STILIG OG ELEGANT. Moderne kunst og lekker design Lekker design starter alltid med en god idé. Det gjelder også for BMW -serie. Den tidløse og elegante formen er resultatet av ideene til de kreative BMW-designerne. BMW -serie Sedan er et resultat av visjoner, avansert ingeniørkunst og produksjonsteknikk på høyt nivå. I BMW-museet i München viser det tredimensjonale kunstverket Kinetic Sculpture hvordan den kreative designprosessen foregår.  sølvkuler svever tilsynelatende fritt opp og ned, som om tyngdekraften er opphevet. Kulene danner stadig nye abstrakte formasjoner som alle viser seg å være kjente BMW-modeller. Tilskuerne følger spent og interessert med på det som skjer. God bildesign er kunsten å velge den perfekte form blant mange mulige.

BMW -serie

Teknikk

Utstyr

Oversikt

ESTETISKE FORMER OG SPORTSLIG ELEGANSE.

OM EFFEKTKURVER OG ANDRE KURVER.

LIKE INDIVIDUELT SOM DINE FORVENTNINGER.

MANGE MULIGHETER – OVERSIKT OVER BMW -SERIE.

BMW-museet, som ble omorganisert og gjenåpnet i januar , utgjør sammen med BMW-fabrikken og BMW Welt et enestående opplevelsessenter i BMW-byen München. Den første BMW -serie fra  er sammen med -serie, -serie og -serie på plass i den fascinerende utstillingen. Til sammen  originale utstillingsobjekter fra Bayerische Motorenwerke er plassert i et moderne museumsmiljø, som tydelig viser hvilken innovasjonsglede denne fabrikken alltid har stått for.

 Eksteriør Perfekt design.

 Kjøreegenskaper BMW -serie i bevegelse.

 Utstyrsversjoner

 Utstyrstabeller

www.bmw.no/serie/Sedan/skulptur www.bmw-welt.com

 M Sportspakke 

 BMW EfficientDynamics Teknologipakke for mindre forbruk og mer kjøreglede.

 Tekniske data og informasjon om drivstofforbruk og CO-utslipp

 BMW Individual Eksklusive valgmuligheter.

 BMW d EfficientDynamics Edition

 Lakkfarger

 BMW BluePerformance

 Setetrekk

 Motorer Den nye generasjonen bensinog dieselmotorer.

 Interiørfarger og interiørlister

Kjøreglede Informasjon om BMW -serie.

 Dynamisk design Intervju med sjefsdesigner Adrian van Hooydonk.  Interiør Luksuriøse forhold på førerplass og i baksete.  Opplevelser  minutter i BMW -serie Sedan.

BMW service og BMWs verden Eksklusive tilbud for BMW-kunder.

www.bmw.no

 Standard-/ekstrautstyr  BMW Md xDrive  BMW ActiveHybrid 

www.bmw.no/serie/Sedan



 BMW Originaltilbehør Omfattende og individuelt.

 Chassis/sikkerhet Innovativ teknologi og kjøreglede. www.bmw.no/byggdinbmw  BMW ConnectedDrive Intelligent nettverk for mer sikkerhet, komfort og infotainment.

Bilen på bildet har følgende utstyr: BMW i Motor:

 Fascinerende teknologi Bakgrunnsinformasjon om teknikken i BMW -serie. www.bmw.no/serie/Sedan 04 05 Innhold

-sylindret BMW TwinPower Turbo bensin-rekkemotor  hk " lettmetallfelger V-eke , med ulik dekkdimensjon foran og bak Lakkfarge: Spacegrå metallic Setetrekk: Dakotaskinn, venetobeige Interiørlister: Edeltre Fineline antrasitt Effekt: Felger:


Hvorfor er det så vanskelig å ta øynene bort fra BMW -serie? Er det på grunn av den uttrykksfulle fronten? Den sportslige linjeføringen på panseret? Den markante hekken? Den representative og elegante stilen? Det dynamiske uttrykket som preger bilen selv når den står stille? Eller er det rett og slett erkjennelsen av at BMW -serie representerer det ypperste innen estetisk design? www.bmw.no/serie/Sedan/ design 06 07 Eksteriør


EN SANSELIG OPPLEVELSE. BMW -serie Sedan er dynamisk og effektiv, sportslig og elegant, smidig og komfortabel. Alt dette kan sammenfattes i ett ord:

GLEDE.


BMW EfficientDynamics Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.

VÅRE INGENIØRER HAR BRUKT MYE ENERGI PÅ BMW EFFICIENT DYNAMICS. SLIK AT DU KAN BRUKE MINDRE. BMW EfficientDynamics. Bak denne filosofien skjuler det seg et spekter av teknologiske løsninger som reduserer forbruket, men øker kjøregleden. For BMW -serie er konstruert med tanke på effektivitet, og denne teknologien er standard i alle BMW-modeller. Eksempler på dette er banebrytende motorteknologi og aerodynamikk. Denne teknologien gjør det for eksempel mulig å utnytte energien som oppstår når du slipper gassen og når du bremser. Med Brake Energy Regeneration omdannes energien til strøm som lagres i batteriet. Denne metoden skåner motoren og reduserer drivstofforbruket. Med det nye instrumentdisplayet med multifunksjoner (ekstrautstyr) får du instrumentvisningen tilpasset kjøreopplevelsen. Du oppfatter all informasjon i displayet komfortabelt, raskt og intuitivt i de tre modusene Comfort, ECO PRO og Sport. I ECO PRO-modus (avbildet til høyre) lyser deler av speedometer og turteller i diskret blått tilpasset kjøresituasjonen og hjelper deg å ha en økonomisk kjørestil. Dette er bare ett eksempel på den avanserte teknologien i BMW -serie. Dette er teknologi som gjør kjøregleden mer effektiv enn noensinne. www.bmw.no/EfficientDynamics 

Foreløpig visning med forbehold om endringer.

12 13 Kjøreglede


Teknisk sett er motoren drivkraften i bilen. Men motorer fra BMW er likevel så mye mer enn en maskin. Motorene i BMW -serie kan nemlig omdanne energi til følelser. Dreiemomentet forvandles til hjerteslag. Den jevne motorgangen får deg til å slappe av. Den høye trekkraften får pulsen til å slå raskere. De spreke hestekreftene til motorene i BMW -serie gir maksimal kjøreglede samtidig som drivstofforbruket er minimalt.

FØLELSER KAN IKKE KONSTRUERES, MEN VÅRE MOTORER ER BYGD PÅ EN MÅTE SOM VEKKER DEM.

14 15 Kjøreglede


BMW ConnectedDrive er summen av alle teknologiske løsninger fra BMW som sørger for optimalt samspill mellom føreren, bilen og omgivelsene. I alle situasjoner får du hjelp av assistentsystemer som gir deg best mulig komfort, underholdning og sikkerhet. BMW ConnectedDrive omfatter automatisk nødanrop, informasjonstjeneste, nye Office-funksjoner som for eksempel gjør det mulig å få lest opp e-post, og visning av viktig informasjon direkte på frontruten ved hjelp av det innovative BMW Head-Up Display i farger. BMW gjør alt for at du skal oppleve kjøreglede på toppnivå. Enkelte elementer i BMW ConnectedDrive leveres ikke i Norge. www.bmw.no/ConnectedDrive

BMW -SERIE HAR IKKE BARE HK, MEN OGSÅ IQ.

16 17 Kjøreglede


De innovative systemene i BMW ConnectedDrive gjør det mye enklere å kjøre i bytrafikken. Når du for eksempel parkerer, gjør BMW ConnectedDrive det lett å benytte små luker. Parkeringsassistenten (ekstrautstyr) måler automatisk størrelsen på luken og overtar styringen av bilen. Alt du trenger å gjøre, er å gi gass eller bremse. Enda mer komfort får du med Surround View, et system som gir deg oversikten selv i uoversiktlige situasjoner. Dette er bare ett eksempel på hvordan BMW ConnectedDrive gjør det enklere for deg å kjøre.

18 19 Kjøreglede


EN BMW ER ALLTID DYNAMISK.

Designer Oliver Heilmer kontrollerer linjene på modellen.

Du understreker gjerne at modellen er dynamisk. Hvor sportslig må egentlig en BMW -serie Sedan være? En BMW må alltid være dynamisk. BMW -serie appellerer spesielt til kunder som liker godt å kjøre bil, også over lengre strekninger. Disse kundene setter derfor stor pris på kjøredynamikken som er typisk for BMW. Proporsjonene på BMW -serie Sedan tar helt klart utgangspunkt i BMWs historie. Det viser det lange panseret, det korte overhenget foran, den lange akselavstanden, kupeen som er plassert langt bak og den coupéinspirerte taklinjen. Alle våre sedan-modeller har disse kjennetegnene når de sees fra siden. Slik jeg ser det har BMW -serie de mest harmoniske proporsjonene som er kombinert med den tidløse elegansen som er typisk for våre store modellserier.

Adrian van Hooydonk, leder av BMW Group Design, inviterer på en eksklusiv kjøretur. Vi slår av en prat med sjefsdesigneren om designen på BMW -serie Sedan. Intervju: Brian Finally.

La oss se litt nærmere på linjene på panseret. Hvilken funksjon har disse små, men markante designelementene? De to karakteristiske linjene på panseret gir bilen et klart og presist uttrykk. Det er lett å se hvor gjennomtenkt detaljene er. Dørhåndtakene er for eksempel eksakt integrert i den horisontale linjen i karosseriet. Hva var hensikten med dette? Integrerte dørhåndtak og den dynamiske formen på blinklysene er eksempler som viser at BMW er spesielt opptatt av raffinerte og gjennomførte løsninger også på detaljene. Disse lekre og gjennomtenkte elementene gjør helhetsinntrykket komplett. I tillegg er de et bevis på vår tekniske ekspertise når det gjelder å omsette ideer til produksjonstekniske realiteter.

På lyktene foran ser vi et frostet glass som ser ut som et øyenbryn. Bak har lyktene en tydelig L-form. Hvorfor har lyktene fått en så markant form? For oss var det viktig at det var lett å kjenne igjen en BMW selv om det var mørkt. Det viktigste kjennetegnet i fronten er det fokuserte blikket som viser forbindelsen til veien. De runde doble lyktene som nå er begrenset litt i overkant av øyenbrynene, gjør nettopp dette. Lyktene bak har en typisk L-form og viser en tydelig forbindelse til vår historie. Selve innmaten består av moderne lysteknologi med lysdioder.

Adrian van Hooydonk, leder av BMW Group Design, presenterer BMW -serie Sedan.

Designer Jacek Fröhlich i arbeid med eksteriøret på designmodellen.

Hva er spesielt på BMW -serie? BMW -serie Sedan er som en førsteklasses skreddersydd dress. Den passer for enhver anledning, på jobben, i ferien og i hverdagen. Når vi ser på hele produktspekteret til BMW, hvor står da BMW -serie i forhold til de andre BMW-modellene? BMW -serie er vårt kjerneprodukt. Denne modellen har den lengste historien og representerer den perfekte kombinasjonen av sportslige og elegante egenskaper. Denne modellen har en spesielt dynamisk og sportslig front og hekk. Og sett fra siden dominerer langstrakte linjer som gir bilen er ytterst elegant preg. Kan du nevne noen detaljer som ser annerledes ut sammenlignet med forgjengeren? Nyregrillen på BMW -serie står nå nærmest loddrett. Den heller litt fremover og gir denne modellen et enda sportsligere utseende. I tillegg tar den helt klart utgangspunkt i vår

Grillen har også en veldig markant, bred form. Hva er hensikten med dette? Nyregrillen er naturligvis mer enn et designelement. Den fungerer først og fremst som luftinntak. Men på BMW -serie har nyregrillen også en annen oppgave. Den viser helt klart at dette er en sportslig sedan.

designhistorie. Totalt sett virker bilen litt mer kompakt enn før og derfor mer dynamisk. Er du enig hvis vi sier at du egentlig har realisert tre designkonsepter i én bil – en ekstremt dynamisk front, elegante sidelinjer og et sportslig bakparti? Bilen oppfattes alltid som en helhet. BMW -serie er selve inkarnasjonen av en sportslig businessedan. Den hører til i storbilklassen, men skiller seg ut med egne designelementer. Karosseriformen oppsto på følgende måte. BMW -serie Sedan har fått en karismatisk front som gir bilen et dynamisk preg. Sidepartiet er stilfullt og elegant, men også markant. Bakparten er sportslig og suveren og har en selvsikker utstråling. Når det gjelder kupeen, var målsetningen et tidløst og moderne interiør og skreddersydde funksjoner.

Takk for praten, dette var spennende!

Skisse av BMW -serie Sedan.


Når du setter deg inn i BMW -serie for første gang, vil du straks legge merke til den eksklusive atmosfæren. Du legger først merke til den harmoniske utformingen og det ryddige helhetsinntrykket. Og snart vet du at dette er bilen for deg. Klare linjer, elegante flater og oversiktlige betjeningselementer på den ene siden, edle materialer og førsteklasses finish på den andre siden gjør deg enda sikrere. Du begeistres av den unike designen, men oppdager snart at den inngår i en større helhet. All design er nemlig utformet med tanke på å øke kjøregleden optimalt. Alle betjeningselementene og displayene er ergonomisk plassert i forhold til føreren, og den intuitive plasseringen gjør det enklere for føreren å finne frem. Alle instrumentene er rettet mot føreren slik at han eller hun kan vie all sin oppmerksomhet til trafikken. På høyre side ser du det perfekt integrerte ," kontrolldisplayet til Navigasjonssystem Professional (ekstrautstyr). Lane Departure Warning (ekstrautstyr) er integrert i sidespeilet på venstre side og varsler ved hjelp av blinking når det befinner seg biler i dødvinkelen. BMW Head-Up Display i farger (ekstrautstyr) er sentralt plassert i midten og viser den viktigste trafikkinformasjonen midt i førerens synsfelt. Navigasjonsmeldingene som vises, gjør det for eksempel lettere for føreren å takle vanskelige avkjørsler. Slik kan føreren alltid konsentrere seg om trafikken. Denne intelligente teknikken er bare én av flere smarte løsninger i BMW -serie.

PERFEKT. 22 23 Interiør

ALLE DETALJER I KUPEEN I BMW -SERIE DANNER EN HARMONISK HELHET. ALT ER PERFEKT – ALLTID.


KUPEEN I BMW -SERIE ER RETT OG SLETT PERFEKT. DU SER DET PÅ DETALJENE. Designerne og ingeniørene som konstruerte BMW -serie, hadde et klart mål da de utformet sitteplassene, nemlig optimal komfort. Plassen i baksetet er romslig slik at også storvokste passasjerer har plass nok til hode og ben. Førsteklasses materialer som edeltre, interiørlister i edeltre (ekstrautstyr) og nappaskinn, er behandlet med en unik omsorg for detaljer. Resultatet ble en luksuriøs kupé som gjør reisen til en svært behagelig opplevelse.

Den høye kvaliteten og den romslige plassen bidrar også til å øke komforten. Og på lange reiser sørger de unike utstyrsdetaljene for at alle i bilen har det så komfortabelt som mulig. BMW -serie tilbyr -soners klimaautomatikk (standard på i, i xDrive, Md xDrive og ActiveHybrid ) som kan reguleres individuelt på alle sitteplasser, i tillegg til entertainmentsystem Professional (ekstrautstyr) for baksetet. Systemet er enkelt i bruk og med to store ,"-skjermer og en separat DVD-stasjon er du sikret førsteklasses underholdning på reisen. Bang & Olufsen high-end surrounlydsystemet (ekstrautstyr) har til sammen  høyttalere som forvandler kupeen til en konstersal med krystallklar lyd og lekker design (Hi-Fi høyttalersystemet Professional som er ekstrautstyr, er avbildet). Dette gjør BMW -serie til en konsertsal der du kan nyte en helt unik akustikk. Og det uten å måtte reservere losjeplass. Når du først har tatt plass, har du ikke lyst til å gå ut igjen.

24 25 Interiør


 MINUTTER I BMW -SERIE SEDAN.

: Når du trykker på startknappen, aktiveres alle visere, skjermer og instrumenter umiddelbart. Og når du slår på iDrive-multikontrollen, merker du hvor presis og logisk betjeningen er. Entydige beskjeder på et klart og tydelig display gjør det lett å koble mobiltelefonen og MP-spilleren til bilen. Alt er oversiktlig og enkelt, og fungerer perfekt sammen.

Det tar bare  sekunder å forelske seg. Og etter ytterligere  minutter og  sekunder har du inngått et varig vennskap. Hvordan kjennes de første  minuttene i BMW -serie Sedan? En medarbeider i BMW-magasinet testet ut dette og dokumenterte sitt førsteinntrykk. Den viktigste oppdagelsen var at her blir man gjerne sittende …

: Den rolige motorgangen stenger omverdenen ute slik at du kan konsentrere deg om kjøringen. Utstyret i bilen er rettet mot føreren, og midtkonsollen og girvelgeren er lette å nå. Du berører bryterne og tastene og merker hvor lett og nøyaktig funksjonene aktiveres. Det hele gir deg en følelse av at bilen er skreddersydd til nettopp deg.

: Til og med dørhåndtaket er et lite møte i seg selv. Når du åpner bilen, høres bare et diskret lite klikk som gjenspeiler bruken av edle materialer og teknisk presisjon. Når du tar plass i førersetet, føler du deg hjemme med en gang. Alt er akkurat der du forventer å finne det. Deretter lukker du døren. De siste centimeterne går nesten helt lydløst.

: Den klare cockpitstrukturen og de fire runde instrumentene i instrumentpanelet gir en god følelse av komfort. Førsteklasses materialer setter et eksklusivt preg på kupeen, noe du også merker ved å la hånden gli over de ulike overflatene. Med tommeltottene betjener du de ti tastene på rattet, en vippebryter for cruise control og et lite hjul for telefonnumre og radiostasjoner. Rattet gir et sportslig og kompakt inntrykk og ligger godt i hendene. En perfekt kombinasjon av ergonomi og smarte løsninger.

: Det er en fornøyelse å bli kjent med denne bilen. Det er spennende, nesten som den første dagen i en ny jobb. Du har gledet deg i lang tid. Og så endelig, det første trykket på gasspedalen. Mens bilen fremdeles står stille, merker du hvor kraftig og dynamisk motoren er. Du kan nesten ikke vente med å kjøre. Gasspedalen overfører førerens ønske om bevegelse med umiddelbar virkning. Og allerede nå vet du helt sikkert at det vil bli vanskelig å stoppe.


INTELLIGENT.

INTELLIGENT TEKNIKK. FOR AT DU SKAL KUNNE TENKE PÅ DET DU VIL. BMW -serie inneholder alt fra innovative førerassistentsystemer og revolusjonerende løsninger som Integrert Active Steering til motorer med imponerende effekt. Likevel kan ikke teknikken i BMW -serie oppheve fysikkens lover. Vi har bare brukt dem på en helt ny måte. For at du skal kunne nyte maksimal kjøreglede på en avslappet måte.


BMW EfficientDynamics Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede.

BMW EFFICIENT DYNAMICS KREVER LITE, MEN GIR MYE. BMW har mottatt flere priser for bærekraftige løsninger, og bestemte seg tidlig for å satse på biler med effektiv energiutnyttelse. BMW EfficientDynamics inneholder løsninger som bidrar til redusert forbruk og utslipp, samtidig som kjøredynamikken øker. Pakken er den mest omfattende i sitt slag som er satt i serieproduksjon. Siden  har BMW redusert COutslippene fra bilene med ca.  prosent.  modeller har allerede et COutslipp på  g eller lavere per kilometer. Innen  ønsker BMW Group å oppnå en ytterligere reduksjon av CO-utslippet på  prosent. Vi tilbyr ulike motorkonsepter som alle har én ting felles, og det er den typiske BMW kjøregleden. Under fellesbetegnelsen BMW EfficientDynamics forsker BMW kontinuerlig for å finne nye tekniske løsninger som gjør at vi kan tilby utslippsfrie biler på sikt. Her spiller flere elementer en viktig rolle for kjøregleden. Teknologipakke. Arbeidet med å forbedre bilene med vanlige diesel- og bensinmotorer går stadig fremover. Ved hjelp av en omfattende teknologipakke har vi klart å kombinere lavere forbruk og utslipp med økt effekt og enda mer kjøreglede. Pakken er standard på alle BMW-modeller og består av tiltak som BMW TwinPower turboteknologi, ECO PRO-modus og Auto Start Stop-funksjon.

BMW EFFICIENT DYNAMICS. OVERSIKT OVER TILTAK I BMW -SERIE SEDAN. BMW ActiveHybrid. BMW tilbyr elmotor og forbrenningsmotor i en intelligent kombinasjon som gir deg en smart og dynamisk hybridbil. De nye modellene BMW ActiveHybrid  og BMW ActiveHybrid  samt BMW ActiveHybrid  er de første serieproduserte hybridbilene fra BMW. Alle modellene har lavt forbruk samtidig som de har meget god kjøredynamikk. BMW ActiveE. I  kom BMW ActiveE på veien. Denne elbilen representerer en ny form for dynamisk bilkjøring og er utviklet gjennom et pilotprosjekt og blir produsert i et mindre antall. På denne måten baner BMW vei for morgendagens utslippsfrie mobilitet med  gram utslipp og  prosent kjøreglede. BMW Hydrogen. BMW ser på hydrogen som en mulig løsning for utslippsfrie biler på lang sikt. BMW har vært ledende innen utviklingen av hydrogendrevne motorer siden -tallet. I  ble BMW Hydrogen  presentert, en luksuslimousine med hydrogenmotor. BMW i. I tråd med tanken bak EfficientDynamics utvikler BMW nye visjonære modellkonsepter for elektrisk mobilitet, som BMW i (Megacitymodellen) og BMW i. Dette arbeidet er basert på den eksisterende teknologien fra BMW EfficientDynamics og innovative løsninger med lette materialer, som karbonfiber. Med fokus på en bærekraftig virksomhet i hele verdiskapningskjeden og ekstra mobilitetstjenester gir BMW individuell mobilitet en ny betydning.

Auto Start Stop-funksjon. Ved kortvarige stopp, for eksempel i lyskryss, slår Auto Start Stop-funksjonen motoren av midlertidig, og sørger dermed for at drivstoff-forbruket reduseres. En indikator (Start Stop) i informasjonsdisplayet viser at funksjonen er på. Dette er første gang i sin klasse at Auto Start Stop-funksjonen leveres til både manuell girkasse og automatgirkasse.

Elektrisk servostyring. I motsetning til tradisjonelle, hydrauliske styresystemer bruker den elektriske servostyringen bare energi under den BMW TwinPower turboteknologi. BMW TwinPower Turbo kombinerer egentlige styringen. Ved konstant rattstilling er elektromotoren ikke aktiv. moderne innsprøytningsteknologi og helvariabel effektstyring med nyskapende turboladerteknologi. Resultatet er enda mer dynamiske Brake Energy Regeneration. Brake Energy Regeneration betyr at kjøreopplevelser. dynamoen bare produserer strøm når føreren slipper gasspedalen eller bremser. Kinetisk energi som hittil ikke har vært utnyttet, omdannes altså -trinns automatgirkasse. Den -trinns automatgirkassen (standard til elektrisk energi når bilen går uten gasspådrag. Denne energien tilføres  på i, d, ActiveHybrid  og alle xDrive-modeller ) har ekstra fint avs- batteriet. temte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre. Den gjør giringen komfortabel samtidig som drivstofforbruket blir ECO PRO-modus. Avhengig av din personlige kjørestil kan ECO PROkraftig redusert. modusen hjelpe deg å redusere drivstofforbruket med inntil  prosent. Systemet optimerer gasspedalens og drivlinjens karakteristikk samt Luftspjeldstyring. Under kjøringen fastsettes behovet for å kjøle ned tidspunktet for girskift, samtidig som varme- og klimaanlegget styres på motoren ved hjelp av en sensor. Det er ikke lenger nødvendig med en en intelligent måte. ECO PRO-tips gir råd om hvordan forbruket kan kontinuerlig luftstrøm gjennom radiatoren. Luftspjeldene åpnes og lukkes reduseres ytterligere, for eksempel med råd om å gi mindre gass. avhengig av hastighet og utetemperatur. Dermed bedres aerodynamikken og motoren blir raskere varm. Det betyr også at drivstofforbruket Noen av elementene i BMW EfficientDynamics er avhengig av spesielle utstyrskombinasjoner og reduseres. leveres ikke for alle modeller. Ta kontakt med din BMW-forhandler for mer informasjon.

Per juli . Planlagt levering fra september . CO-utslipp som oppstår under produksjon og klargjøring av drivstoff og andre energikilder er ikke inkludert i beregningen av CO-utslippsverdiene.  Ikke for i, i og i xDrive.  Md xDrive har -trinns sports-automatgirkasse som standard.  Ikke for i og i xDrive.  Resultat fra en intern forbruksstudie hos BMW.  

30 31 BMW EfficientDynamics

Girindikator. En av de enkleste og mest effektive måtene å spare drivstoff på, er å gire på riktig tidspunkt. Girindikatoren på den -trinns manuelle girkassen gjør det lettere å gire. Girindikatoren viser føreren hvilket gir som gir mest effektiv kjøring.


BMW BLUE PERFORMANCE – DEN RENESTE BMW DIESEL NOENSINNE. Med imponerende trekkraft og eksemplarisk driftsøkonomi representerer BMW dieselmotorer attraktiv og fremtidsrettet motor teknikk. Etter at alle modeller nå er utstyrt med dieselpartikkelfilter, er det klart for et nytt kapittel i suksesshistorien om BMW BluePerformance. Dette innovative systemet reduserer utslippet av nitrogenoksid, som er en skadelig komponent i avgassen. Nitrogenoksid er et resultat av den svært høye virkningsgraden i moderne BMW dieselmotorer, som går med stort luftoverskudd. Under forbrenningen gir oksygen høyere temperaturer i forbrenningskammeret og dermed en høy andel nitrogenoksid i avgassen. Med lavere forbrenningstemperatur kan mengden nitrogenoksid reduseres. I tillegg lagrer BluePerformance-teknologien nitrogenoksiden i en ekstra katalysator ved hjelp av et spesielt belegg. Resultatet er at bilene oppnår utslippsverdier som allerede i dag tilfredsstiller kravene i avgassnormen EU som gjelder fra .

BMW d EFFICIENT DYNAMICS EDITION. BMW har allerede redusert CO-utslippene fra nye biler i Europa med  prosent i perioden mellom  og . Dette er mulig på grunn av den anerkjente teknologipakken BMW EfficientDynamics. Den omfatter ikke bare noen få tiltak, men er en hel pakke med teknologiske løsninger som er avstemt til hverandre. Løsninger som har til formål å redusere forbruk og CO-utslipp, men samtidig øke kjøregleden. BMW d EfficientDynamics Edition er en ny milepæl innenfor denne utviklingen. I tillegg til tiltakene i BMW EfficientDynamics bidrar forbedret aerodynamikk ved hjelp av innovative aerofelger (avbildet til høyre). Det gir denne modellen et forbruk på , liter per mil og et CO-utslipp på bare  g/km. Ved hjelp av endret motorkarakteristikk, annet utvekslingsforhold i bakakselen, dekk med lav rullemotstand  og forbedret girindikator, oppnås disse verdiene uten at det går ut over kjøregleden. Tvert imot er BMW d EfficientDynamics Edition med  hk en sportslig bil på veien. Du kan lese mer om BMW d EfficientDynamics Edition på

" lettmetallfelger Streamline ,  J x , dekkdimensjon / R .

www.bmw.no/serie/Sedan

1

BMW EfficientDynamics Mindre forbruk og utslipp. Mer kjøreglede. 32 33 BMW 520d EfficientDynamics Edition / BMW BluePerformance

2

Ved blandet kjøring i henhold til EU-testsyklusen. Bare i kombinasjon med 17" lettmetallfelger Radialeke 236 eller Streamline 363 med/uten dekk med nødkjøringsegenskaper.

Dermed er BMW BluePerformance et nytt ledd i utviklingsstrategien EfficientDynamics, som gjør det mulig å kombinere maksimal kjøreglede med lavest mulige verdier for forbruk og utslipp. BMW BluePerformance er standard på den nye BMW d/Ld xDrive og BMW Md xDrive. I tillegg kan det leveres som ekstrautstyr for BMW d Sedan og d Sedan samt for d Touring (i kombinasjon med -trinns manuell girkasse), BMW d Sedan, BMW d EfficientDynamics Edition Sedan og BMW d Sedan samt BMW d Touring (BMW d-modeller bare i kombinasjon med automatgirkasse), BMW d Gran Turismo, BMW X xDrived og BMW d/Ld. www.bmw.no/EfficientDynamics


NÅR EN BMW-MOTOR ROTERER, DREIER DET SEG OM GLEDE. Bensinmotorene. BMW-motorene er ikke bare kraftige og turtallsvillige, de utnytter også motorkraften til det ytterste. Alle motorene til BMW -serie har BMW EfficientDynamics. Filosofien bak BMW EfficientDynamics er å kombinere ytelse og optimal effekt og samtidig redusere CO-utslippet til et minimum. Uansett hvilken motor du bestemmer deg for, vil motoren gi deg maksimal kjøreglede samtidig som den utnytter drivstoffet svært effektivt.



Dieselmotorer. Alle dieselmotorene i BMW -serie har TwinPower turboteknologi og imponerer med mange krefter og høy virkningsgrad. Moderne direkte common rail-innsprøytning sikrer rolig motorgange og lavt forbruk, samtidig som motorene har rask respons og er svært turtallsvillige. Alle har lett aluminiumskonstruksjon og er naturligvis utstyrt med vedlikeholdsfritt dieselpartikkelfilter. Du kan velge mellom tre -sylindrede rekkemotorer og tre -sylindrede motorer. BMW BluePerformance er en teknologi som gir betydelig redusert utslipp av nitrogenoksid, og er standard på BMW Md xDrive. I tillegg kan det leveres som ekstrautstyr for BMW d, BMW d EfficientDynamics Edition og BMW d (bare i kombinasjon med automatgirkasse). Utslippsverdiene ligger da på et nivå som allerede nå tilfredsstiller avgassnormen EU, som vil gjelde fra .



700

250 Effekt (kW)

Dreiemoment (Nm) 









 Effekt (kW)

 .

.

.

.

.

.

34 35 Motorer

125

400

100

350

75

300

50

BMW i. Den nye -sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren har et slagvolum på , liter og veivhus i aluminium. Det maksimale dreiemomentet er på  Nm allerede ved et turtall på . o/min. En kombinasjon av BMW TwinPower turboteknologi, High Precision Injection, Valvetronic, dobbel-Vanos og TwinScroll turbolader gjør dette mulig. Den kraftige motoren kan også leveres med det innovative firehjulsdriftsystemet xDrive. Den akselererer fra  til  km/t på , sekunder (i xDrive: , sek) takket være TwinScroll turboladeren og har en effekt på  hk. Topphastigheten er på  km/t (i xDrive:  km/t) og forbruket ved blandet kjøring er bare ,–, (i xDrive: ,–, liter) liter per mil. BMW i. Den nye BMW TwinPower Turbo -sylindrede bensinmotoren med High Precision Injection, Valvetronic, dobbel-Vanos og TwinScroll turbolader kombinerer kraftig motorkarakteristikk med effektivt utnyttelse av drivstoffet. Med et slagvolum på , liter og  hk har motoren en maksimalt dreiemoment på  Nm.  til  km/t går unna på , sekunder, og topphastigheten er  km/t. Forbruket ved blandet kjøring er på ,–, liter per mil.

Drivstofforbruk og CO-utslipp avhenger av bilens dekk- og felgdimensjoner. Du finner mer informasjon på side  |  og i prislisten. d, d og d EfficientDynamics Edition leveres også med redusert motoreffekt på  hk og  hk. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon.

0 0

1.000

2.000

3.000

4.000

5.000

Turtall (o/min)

Kraftfull og effektiv – BMW i med TwinPower turboteknologi.

150

450

0

.

Turtall (o/min)

175

500

Effekt (kW)

Dreiemoment (Nm)



Effekt (kW)

Dreiemoment (Nm)



BMW i. Den kraftfulle motoren er turtallsvillig helt opp til . o/min. Denne -sylindrede bensin-rekkemotoren med High Precision Injection har spontan respons og imponerende kjøreytelser. Med , liter slagvolum har motoren en effekt på  hk, og den akselererer fra  til  km/t på bare , sekunder. Det maksimale dreiemomentet er på  Nm ved . o/min, og topphastigheten er elektronisk begrenset til  km/t. Forbruket ved blandet kjøring er på , – , liter per mil.

200

550



BMW i. BMW TwinPower Turbo -sylindret rekkemotor, som kombinerer TwinScroll turbolader med Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection, er en kraftpakke full av intelligent teknikk. Motoren har lavt drivstofforbruk, men likevel høy effekt. Nøkkeltallene er  hk,  Nm dreiemoment og  til  km/t på bare , sekunder.

225

600 



BMW i. Toppmotoren i BMW -serie er en TwinPower Turbo V som har to turboladere med dobbel-Vanos og High Precision Injection. Den har et dreiemoment på imponerende  Nm i hele turtallsområdet mellom . og . o/min. Med  hk til disposisjon blir også akselerasjonen imponerende.  til  km/t går unna på bare , sekunder (i xDrive: , sekunder), men takket være High Precision Injection utnyttes drivstoffet svært effektivt.

Dreiemoment (Nm)

650



Høy effekt og lavt forbruk er stikkord for den effektive motoren i BMW d.

BMW d. Vår nye kraftigste dieselmotor med BMW TwinPower turboteknologi, common rail direkteinnsprøytning og totrinns turbolader med variabel turbingeometri oppnår et maksimalt dreiemoment på  Nm allerede i lave turtallsområder fra . til . o/min. Den -sylindrede rekkemotoren, som også leveres til BMW d xDrive, har rolig motorgange og rask respons. Effekten ligger på hele  hk¹.  til  km/t tilbakelegges på , sekunder, og forbruket ved blandet kjøring ligger på ,–, liter diesel per mil (d xDrive: ,–, liter). Firehjulsdriftssystemet sørger for bedre veigrep og retningsstabilitet. BMW d. Denne dynamiske -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselrekkemotoren har et slagvolum på , liter og en effekt på hele  hk¹. Med direkte common rail-innsprøytning og en turbolader med variabel turbingeometri akselererer bilen fra  til  km/t på , sekunder (d xDrive:  sekunder). Motoren imponerer med et maksimalt dreiemomentet på  Nm og et gunstig drivstofforbruk. d forbruker bare ,–, liter (d xDrive: ,–, liter) diesel per mil ved blandet kjøring. BMW d. Den nye BMW TwinPower turbomotoren med ,-liters slagvolum og  hk kombinerer direkte common rail-innsprøytning og totrinns turbolading med variabel turbingeometri. Den når det maksimale dreiemomentet på  Nm allerede ved . o/min. BMW d kan også leveres i kombinasjon

med firehjulsdriftsystemet xDrive. Den akselererer fra  til  km/t på , sekunder, har en topphastighet på  km/t (d xDrive:  km/t) og et forbruk ved blandet kjøring på ,–, liter diesel per mil (d xDrive: ,–, liter). BMW d EfficientDynamics Edition. Den -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren har et slagvolm på , liter og yter hele  hk. Med direkte common rail-innsprøytning og turbolader med variabel turbingeometri er den en milepæl i arbeidet for å redusere forbruks- og utslippsverdiene. Takket være en teknologipakke med tiltak som er nøye tilpasset hverandre, har denne motoren et forbruk på bare , liter per mil ved blandet kjøring. Pakken omfatter tiltak som endret utvekslingsforhold på bakakselen og optimert girvisning. BMW d. Den -sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren har direkte common rail-innsprøytning og turbolader med variabel turbingeometri. Det gir den en effekt på  hk og et dreiemoment på  Nm fra . til . o/min. Dette betyr gir kraftfulle kjøreytelser og et økonomisk forbruk på bare ,–, liter per mil ved blandet kjøring. Auto Start Stop-funksjonen, som slår av motoren for eksempel ved stans i lyskryss, bidrar til det lave forbruket.  til  km/t tilbakelegges på , sekunder.


MED M I GENENE. DEN NYE BMW Md xDRIVE. BMW Md xDrive har fint avstemt motor, chassis og styring basert på BMW M-ingeniørenes ekspertise. Du merker det på de presise og sportslige kjøreegenskapene som gir en intens kjøreopplevelse. Den intelligente firehjulsdriften xDrive og den nye M Performance TwinPower turbomotoren gir en effekt på hele  hk, et dreiemoment på  Nm og optimalt veigrep. Du hører det på motorlyden også. Denne bilen er en fascinerende kombinasjon av ren kjøredynamikk, komfort og praktiske løsninger for daglig bruk.

Eksosrør. De doble enderørene på hver side har Sports-automatgirkasse. Girvelger med trapesformede deksler i sort krom. M-logo.

300

760

720

272

Dreiemoment (Nm)

680

243

640

214

600

185

560

156

127

Dreiemoment (Nm)

520

98

480 Effekt (kW)

69

440

Effekt (kW)

Logo. Den nye toppmodellen i BMW -serie har en markant Md-logo.

40

400 0

1.000

2.000

3.000

4.000

5.000

Turtall (o/min)

Den -sylindrede M Performance TwinPower Turbo diesel-rekkemotoren er en kraftpakke med et dreiemoment på hele  Nm mellom . og . o/min.

Attraktiv fra alle vinkler. Den utvendige og innvendige designen på den nye BMW Md xDrive har en rekke eksklusive detaljer. Disse omfatter blant annet markante luftinntak i frontskjørtet, speilhus i jerngrå metallic og BMW Individual høyglanset Shadow Line. " lettmetallfelger  M (ekstrautstyr) i jerngrått med ulik dekkdimensjon foran og bak, som er avbildet her, er perfekt tilpasset designen. Den innvendige designen byr blant annet på innstigningslister med Md-logo, sportsseter i Grey Shadow stoff / Alcantara (kan også leveres i dakotaskinn uten pristillegg), M interiørlister i heksagonmønstret aluminium og BMW Individual taktrekk i antrasitt.

BMW Md xDrive. Den nye -sylindrede M Performance TwinPower Turbo diesel-rekkemotoren kombinerer direkte common rail-innsprøytning og en kraftfull tretrinns turbolader med variabel turbingeometri. Motoren har kontant respons, et høyt dreiemoment allerede ved lave turtall og et bredt turtallsregister. Denne motorkarakteristikken gir en spontan dynamikk med et dreiemoment på imponerende  Nm og en maksimal effekt på  hk. Akselerasjon fra  til  km/t går unna på , sekunder. Selv med de imponerende dynamiske kjøreytelsene er forbruket ved blandet kjøring bare , liter per mil, noe som understreker BMWs innovasjonskraft. BMW Md xDrive er dessuten den eneste bilen i sin klasse som allerede nå oppfyller kravene i avgassnormen EU, som vil gjelde fra .

36 37 BMW M550d xDrive

Drivstofforbruk og CO-utslipp er avhengig av dekk- og felgdimensjoner. Du finner mer informasjon på side  |  samt i prislisten.


BMW ACTIVE HYBRID . DEN MEST DYNAMISKE MÅTEN Å KJØRE EN HYBRID PÅ. Kan en bil være ekstremt effektiv og ekstremt dynamisk samtidig? Svaret er ja. BMW ActiveHybrid  er et bevis på dette. Den første BMW Sedan fullhybrid har intelligent motorkonsept og representerer neste generasjon av BMW ActiveHybrid. BMW ActiveHybrid  kombinerer imponerende smidige kjøreegenskaper og unik design. Samtidig er den en perfekt kombinasjon av dynamiske egenskaper og eleganse. En intelligent form for energistyring gjør det mulig å kjøre tre til fire kilometer i en hastighet på inntil  km/t utelukkende på strøm eller cruise av gårde i hastigheter på inntil  km/t med avslått forbrenningsmotor. I tillegg kan du akselerere enda kraftigere takket være boostfunksjonen. Med en effekt på  hk ( kw) har bilen et forbruk ved blandet kjøring på , – , l liter per mil og et CO-utslipp på – gram per km.

Motoruavhengig klimaanlegg. Med det motoruavhengige klimaanlegget kan du avkjøle kupeen bare få minutter før du setter deg inn i BMW ActiveHybrid . Takket være den elektrisk drevne klimaprosessoren skjer dette uten at du bruker en dråpe drivstoff. Du kan enkelt aktivere klimaanlegget ved å bruke bilnøkkelen som fjernkontroll.

Høyeffektivt litiumionbatteri. Takket være det høyeffektive batteriet med optimal virkningsgrad drives BMW ActiveHybrid  fremover utelukkende på strøm. Ved hjelp av energigjenvinningssystemet lades det innovative batteriet hver gang du tar foten fra gasspedalen. Det høyeffektive litiumionbatteriet har lang levetid og leveres med et spesielt sertifikat, som gir effektgaranti for de første . km i inntil  år.

Performance Hybrid. I kombinasjon med elektromotoren i BMW ActiveHybrid  gir den -sylindrede BMW TwinPower Turbo bensinmotoren betydelig lavere forbruk og maksimal kjøredynamikk.

-trinns automatgirkasse. Den nye -trinns automatgirkassen har ekstra fint avstemte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre. Dette gjør giringen komfortabel samtidig som drivstofforbruket blir redusert. I kombinasjon med elektriske kjørefunksjoner gir den -trinns automatgirkassen vesentlig mer kjøreglede, samtidig som forbruk og utslipp reduseres.

 18" lettmetallfelger Streamline ,  J x  med dekkdimensjon / R . De innovative og eksklusive hybridfelgene har forbedret aerodynamisk utforming (" lettmetallfelger V-eke  leveres som standard).

 Innstigningslistene i aluminium med ActiveHybrid -logo er det første som møter deg når du setter deg inn i den elegante kupeen som oser av førsteklasses kvalitet.

 De to koppholderne har aluminiumsinnfatning med ActiveHybrid -logo.

 Bak hofmeisterknekken er det en ActiveHybrid -logo.

Drivstofforbruk og CO-utslipp er avhengig av dekk- og felgdimensjoner. Du finner mer informasjon på side  |  samt i prislisten.

38 39 ActiveHybrid 5

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr

 Elektromotor. Takket være elektromotoren med en effekt på  hk ( kW) kan du kjøre tre til fire kilometer utelukkende på strøm. Du aktiverer ECO PRO-modus med Driving experience-knappen. Når du slipper gasspedalen i denne modusen, bryter girkassen kraftoverføringen til motoren og slår den av, slik at BMW-en kjører nesten lydløst av gårde i hastigheter på inntil  km/t. I Comfort-modus kan bilen kjøre uten gasspådrag i hastigheter på inntil  km/t.

 Boostfunksjon. Med boostfunksjonen får bilen ekstra krefter fra det høyeffektive litiumionbatteriet, slik at den totale effekten øker forbigående. En av fordelene med denne teknologien er den spontane og kraftige effekten. Elektromotoren gir bilen ekstra fraspark takket være energi som er lagret gjennom Brake Energy Regeneration.


DEN INTELLIGENTE FIREHJULSDRIFTEN xDRIVE SØRGER FOR AT DU KOMMER DEG FREM I ALLE KJØRESITUASJONER.

BMW -serie kan leveres med en rekke innovative teknologiske løsninger som gjør hver kjøretur til en nytelse. Flere av disse systemene er knyttet sammen på en intelligent måte. Dette samspillet gjør det mulig å nyte kjøregleden fullt ut, samtidig som sikkerheten er svært høy.

Integrert Active Steering. Integrert Active Steering (ekstrautstyr) kombinerer svingbare bakhjul med variabel styreutveksling på forhjulene. I hastigheter inntil ca.  km/t svinger bakhjulene i motsatt retning av forhjulene, noe som gir en følelse av at bilen har kortere akselavstand fordi den blir smidigere og lettere å manøvrere. I hastigheter fra ca.  km/t styrer bakhjulene samme vei som forhjulene. Akselavstanden forlenges "virtuelt", noe som gjør bilen mer stabil og komfortabel. www.bmw.no/serie/sedan

 

Leveres ikke for modeller med xDrive. Leveres ikke for modeller med -sylindret motor og i. Ekstrautstyr for i / i xDrive (uten ECO PRO-modus).

40 41 Sikkerhet

Adaptive Drive. Adaptive Drive (ekstrautstyr) er en kombinasjon av de aktive førerassistentsystemene Dynamic Drive og Dynamic Damping Control. Sistnevnte gir mulighet for individuell innstilling av støtdemperne, mens Dynamic Drive omfatter aktive stabilisatorstag foran og bak, som sørger for at krengningsbevegelser nesten ikke er merkbare. Dette betyr avslappet kjørekomfort og mulighet for å arbeide uforstyrret mens bilen er underveis.

Dynamic Damping Control. Med dette systemet (ekstrautstyr) kan støtdemperne tilpasses kjøreforholdene. I tillegg til standardinnstillingen Comfort kan du velge ytterligere to programmer. I modusen Comfort+ har støtdemperne en komfortabel karakteristikk, slik at forstyrrende bevegelser på ujevnt underlag reduseres til et minimum. Med innstillingen Sport/Sport+ er dempingen hardere for å gi økt kjøreglede.

Driving experience-knapp inkl. ECO PRO-modus. (Ekstrautstyr.) Med et tastetrykk kan BMW -serie hele tiden tilpasses dine behov. Innstillingene påvirker for eksempel gasspedalresponsen og effekten på servostyringen, slik at din BMW blir enda mer dynamisk å kjøre. Velger du i tillegg chassisreguleringssystemene Adaptive Drive og Dynamic Damping Control, kan også støtdemperinnstillingen velges individuelt. Ved hjelp av ECO PRO-modus kan drivstofforbruket reduseres med inntil  prosent (resultat fra en intern forbruksstudie hos BMW). Hvor mye forbruket reduseres, avhenger av førerens kjørestil.

xDrive. Det intelligente firehjulsdriftsystemet tilpasser seg til vanskelige veiforhold fordi det alltid sørger for maksimalt veigrep. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har BMW i, i, i, Md, d, d og d godt veigrep og er retningsstabile. xDrive registrerer tendens til over- eller understyring ut fra data om rattutslag og hjulrotasjon, og systemet reagerer øyeblikkelig. En regulert clutch fordeler drivkraften mellom forhjul og bakhjul i løpet av millisekunder, slik at veigrepet hele tiden er optimalt. xDrive har alle fordeler ved firehjulsdrift, samtidig som bilen beholder de smidige Kjøreegenskapene som er typisk for BMW.

-trinns sportsautomatgirkasse. Denne girkassen med åtte fint avstemte girtrinn gir raskere akselerasjon, mer effektiv utnyttelse av drivstoffet og myke girskift. Giringen styres raskt og komfortabelt enten med velgerspaken eller fra sportsrattet i skinn. (Standard for BMW Md xDrive, leveres ikke for BMW d EfficientDynamics Edition).

Dynamisk stabilitetskontroll (DSC). Ekstra følsomme sensorer registrerer bilens aktuelle kjøretilstand kontinuerlig. Ved hjelp av inngrep i motor- og bremsestyringen blir retningsstabiliteten og veigrepet optimalt. Det gjør det lettere å kontrollere bilen også under vanskelige forhold. Dette øker den aktive kjøresikkerheten og dermed kjøregleden. xDrive-modellene har dessuten bakkebremsfunksjonen Hill Descent Control (HDC) som gjør at bilen takler selv de bratteste nedoverbakkene sikkert og kontrollert med en hastighet litt over gangfart uten at føreren må bremse.

Passiv sikkerhet. Alle sikkerhetskomponenter er optimalt avstemt til hverandre. Seks kollisjonsputer gir ekstra god beskyttelse. Aktive hodestøtter på forsetene reduserer risikoen for nakkesleng. Hvis det oppstår en farlig situasjon, strammer Active Protection (ekstrautstyr) sikkerhetsbeltene og lukker automatisk vinduer og glasstak som er åpne. Aktivt panser, som automatisk heves med  mm ved frontruten, gir bedre fotgjengerbeskyttelse i tilfelle en ulykke. I tillegg foregår det en automatisk oppringning til nødtelefon (en del av BMW Assist, leveres ikke i Norge) med overføring av relevante data fra bilen som for eksempel posisjonsangivelse og eventuell skaderisiko, slik at redningsmannskapet kan reagere raskt og målrettet.


BMW ConnectedDrive

Hold kontakten med omverdenen.

Komfort.

Nå trenger jeg ikke lenger tenke på om det er plass nok til å parkere. Det lar jeg nemlig parkeringsassistenten avgjøre.

BMW CONNECTED DRIVE FOR MER KOMFORT, INFOTAINMENT OG SIKKERHET. Det blir stadig viktigere å være tilgjengelig, og for BMWføreren er det helt normalt at bilen har kontakt med omverdenen. Du kan innhente informasjon mens du kjører og kommunisere på telefon eller e-post. På denne måten holder du deg alltid oppdatert med den nyeste informasjonen. BMW ConnectedDrive er summen av alle teknologiske løsninger fra BMW som sørger for optimalt samspill mellom føreren, bilen og omgivelsene. Nedenfor kan du lese mer om hvordan BMW ConnectedDrive gir deg bedre komfort, infotainment og sikkerhet. Du finner en detaljert oversikt over tilbudet fra BMW ConnectedDrive på nettsiden www.bmw.no/ConnectedDrive

Real Time Traffic Information (RTTI). (Leveres ikke i Norge.) Hvis bilen din er utstyrt med BMW ConnectedDrive, har du alltid tilgang til RTTI (trafikkinformasjon i sanntid) fra BMW Assist. Dette systemet informerer deg i sanntid om det aktuelle trafikkbildet på landeveier, motorveier og mange bygater. Trafikksituasjonen analyseres på bakgrunn av betraktelig flere data enn trafikkradiosystemet Traffic Message Channel (TMC). I tillegg til å motta advarsler om køer, vil du også få nøyaktig informasjon om hvordan trafikken er på mulige omkjøringsveier. Du må aktivere visningen av "grått kart" i navigasjonssystemet for å se trafikkflyten i displayet. Automatisk baklukeåpning. En av de praktiske løsningene fra BMW ConnectedDrive er Comfort Access (ekstrautstyr). Takket være denne løsningen kan du åpne bakluken uten at du faktisk berører den. Når du kommer tilbake fra butikken med hendene fulle, trenger du bare å bevege foten under støtfangeren bak. En sensor fanger opp bevegelsen og åpner bakluken. Comfort Access gjør det enklere å ta ting inn og ut av bakluken siden du ikke lenger trenger å sette bagasjen eller handleposene ned før du plasserer dem i bagasjerommet. Du må bare huske å ha med deg fjernkontrollen (bilnøkkelen). My BMW Remote App fra BMW Assist. BMW Assist leveres ikke i Norge. Har du problemer med å finne igjen bilen på en uoversiktlig parkeringsplass? Da kan du bruke din iPhone for å få bilen til å blinke med lysene. Så ser du hvor bilen din står. Og hvis du vil, kan du også bruke iPhone som fjernkontroll for å låse opp og igjen din BMW. Med ekstrautstyret BMW Assist kan du enkelt og greit aktivere fjernkontrollfunksjonene på PC-en din og bruke dem med My BMW Remote App (leveres også til smarttelefoner). Kommunikasjonen mellom iPhone og BMW er passordbeskyttet slik at uvedkommende ikke har tilgang.

Fremtidsrettet og mobilt nettverk. BMW Vision ConnectedDrive er en visjonær roadster med en design som vekker oppsikt. Den utvendige og innvendige designen går over i hverandre og gir bilen et futuristisk utseende. Fra den markante fronten viser de dynamiske, myke linjene vei over det langstrakte panseret og inn i kupeen. De tre nivåene i kupeen symboliserer de tre temaområdene i BMW ConnectedDrive, komfort, infotainment og sikkerhet. Funksjoner og betjeningselementer er markert med lysledere i forskjellige farger, der du kan se den pulserende dataflyten i bilen. Du finner mer informasjon om denne konseptbilen og andre forskningsprosjekter i den nye Future lab.  www.bmw.com/futurelab

42 43 BMW ConnectedDrive

Park Distance Control, Surround View, ryggekamera. Disse systemene (ekstrautstyr) informerer om omgivelsene rundt bilen når du rygger. Park Distance Control (PDC) har akustisk og optisk varsling som gjør parkeringen både enklere og tryggere. I kontrolldisplayet får du en god oversikt ved hjelp av Surround View som viser bilen ovenfra. Side View som er inkludert i dette utstyret, gir deg bedre oversikt når du kjører ut på uoversiktlige steder. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer, og når hastigheten er under  km/t.


Infotainment.

Sikkerhet.

Før greide jeg aldri å gå fra kontoret. I dag tar jeg kontoret med meg. Jeg kjenner godt den følelsen en får når det plutselig står en elg på veien. Med BMW Night Vision har jeg full kontroll. BMW Connected App. Med Apps (ekstrautstyr), en iPhone og applikasjonen BMW Connected (gratis fra Apple App Store) er du alltid oppdatert. Ved hjelp av iDrivesystemet kan du lytte til nettradiostasjoner fra hele verden eller følge med på statusmeldinger på Facebook og Twitter samt avtaler i kontrolldisplayet. Du kan også bruke høytlesningsfunksjonen og høre informasjonen over bilens høyttalere. Den nyeste funksjonen er nyhetsmeldinger som RSSfeeds og Wiki Local som hjelper deg å finne informasjon om nærområdet på Wikipedia.

BMW Night Vision med personregistrering og ekstra varsling. Et varmesøkende kamera (ekstrautstyr) i grillen tar bilder av mennesker og dyr på inntil  meters avstand og overfører bildene direkte til kontrolldisplayet. I tillegg gir personregistreringen en optisk advarsel når det befinner seg personer i kjørebanen  meter fra bilen eller nærmere. Med denne funksjonen blir førereren gjort oppmerksom på farer mye tidligere og kan dermed reagere raskere. Et nytt lydsignal som varsler føreren ved akutt fare, gir enda bedre sikkerhet.

Plugin. Takket være iPhone og Apps (ekstrautstyr) er du hele tiden oppdatert, selvfølgelig også i din BMW. PlugIn gir deg direkte tilgang til alle menyene, og du får også tilgang til de ekstra musikkspillerfunksjonene, som avspilling av genius-mixer eller visning av albumcovere. Og hvis du legger til nye iPod-funksjoner i fremtiden, kan du selvfølgelig også bruke disse i bilen ved hjelp av BMW ConnectedDrive. Med disse grensesnittene blir det både enklere og sikrere å bruke mobile enheter i bilen.

BMW Head-Up Display i farger. Informasjon som er viktig for kjøringen, blir vist direkte i førerens synsfelt ved hjelp av en TFT-fargeskjerm. BMW Head-Up Display (ekstrautstyr) informerer for eksempel om bilens hastighet og viser navigasjonsmeldinger. Bruken av flere farger gjør det enda enklere å skille mellom generell informasjon til føreren, som fartsgrenser, og viktige advarsler, for eksempel om fotgjenger i veibanen (leveres som ekstrautstyr sammen med BMW Night Vision). Føreren trenger ikke å ta blikket fra veien og kjører enda sikrere. BMW Head-Up Display kan justeres horisontalt.

Tilkobling av Bluetooth/USB med ekstra funksjoner (Office). Nå kan du utnytte den tiden du sitter i bilen, på en mye bedre måte. Takket være tilkobling av Bluetooth-/USB-enheter (ekstrautstyr) kombinert med navigasjonssystem og intelligent integrering av smarttelefoner¹, har du tilgang til kontorfunksjoner som for eksempel e-post, avtaler, huskelister og SMS på kontrolldisplayet. Elementene kan også leses opp over høyttalerne (på engelsk). Med Bluetooth lydstreaming kan du også spille av musikkfiler trådløst fra enheter¹ med Bluetooth-tilkobling.

Instrumentdisplay med multifunksjoner. Systemet (ekstrautstyr) sørger for høyere sikkerhet og en enestående visuell gjengivelse av kjøreopplevelsen. For første gang kan du selv tilpasse visningen i instrumentdisplayet. Ved hjelp av Driving experienceknappen kan du velge farge- og grafikktema tilpasset kjøremodusen. Comfort-modus er standardvisning. ECO PRO-modus en økonomisk kjørestil og Sport-modus har ny speedometer- og turteller visning. Den nye digitale visningen øker sikkerheten, kjørekomforten og kjøreopplevelsen ved å fokusere på ulik informasjon i de ulike kjøremodusene, for eksempel ved å endre størrelsen på elementene.

Tilkobling av USB med ekstra funksjoner. Ved hjelp av forberedelsen for mobiltelefon med Bluetooth-/USB-tilkobling og en original iPod USB-ledning viser din BMW albumcoveret til den sporet som spilles i kontrolldisplayet, slik at du holder oversikten (funksjonen leveres også for andre spillere). Med USB-tilkoblingen er det dessuten lett å oppdatere en del av bilens programvare. Nye mobiltelefoner eller musikkspillere kan brukes fullt ut etter en oppdatering via USB-pinne.

Utvidet nødanrop fra BMW Assist. Ved en ulykke aktiveres i kombinasjon med BMW Assist et automatisk nødanrop. Opplysninger som er relevante for hjelpemannskapene, som bilens eksakte posisjon og informasjon om mulige personskader på passasjerene, blir overført til BMW Assist callsenter. Herfra videreformidles opplysningene til nærmeste redningssentral. Det betyr at hjelpemannskapene kan forberede seg raskt og best mulig med tanke på medisinsk behandling av skadede personer. Nødanropet kan også utføres manuelt, for eksempel hvis du selv er blitt vitne til en ulykke. BMW Assist leveres ikke i Norge.

  

44 45 BMW ConnectedDrive

Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon om anbefalte mobiltelefoner. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon om oppdatering av programvare. Foreløpig visning med forbehold om endringer.


Hvordan fungerer BMW Head-Up Display? Arbeidsdagen er slutt og trafikken er tett. Det gjelder å følge med hele tiden. Ellers får jeg kanskje ikke med meg avkjøringen. Det er ikke noe problem. BMW Head-Up Display i farger overfører navigasjonsmeldinger og viktig informasjon direkte i synsfeltet på frontruten. Det virker nesten som om meldingene svever over panseret. Hvordan er dette mulig? Inne i dashbordet er det plassert en liten skjerm, omtrent som skjermen på en mobiltelefon. På denne skjermen dannes det bilder ved hjelp av lysdioder. Det som nå skjer, ligner en overheadprojektor. Fire speil overfører bildene til frontruten der de vises i seksdobbel størrelse. Selv om meldingene egentlig vises direkte på frontruten, har føreren på følelsen av at de er ca.

to meter unna. Et såkalt optisk bedrag gjør dette mulig. Denne metoden er skånsom for øynene og gjør at man ikke blir så sliten. Det er ikke nødvendig å flytte blikket fra veien og skifte fokus. Derfor blir føreren ikke distrahert og kan kjøre på en mer avslappet måte.

SEKS SPØRSMÅL OM TEKNIKK.

Hva gjør Speed Limit-informasjon? Det er helg, været er supert og motorveien ligger innbydende foran meg. Ideelle forhold for å trå litt ekstra på gasspedalen. Men hvor fort kan jeg egentlig kjøre her? Det er lenge siden jeg så et trafikkskilt, og det kan jo hende det er et -km skilt bak neste kurve. Speed Limitinformasjonen er alltid oppdatert. Alt du trenger å gjøre, er å trykke på en tast og tillatt hastighet

Hvilke fordeler har parkeringsassistenten? Det gjentar seg hver eneste kveld. Stressede førere kjører rundt og leter etter en parkeringsplass. En luke ser for kort ut, en annen virker for smal. Men nå trenger du ikke å prøve ut parkeringsplassen for å se om bilen passer inn. Dette tar parkeringsassistenten seg av og din BMW kjører på plass så å si helt av seg selv. Lurer du på hvordan dette fungerer? Ved hjelp av sensorer beregner parkeringsassistenten størrelsen på luken. Når føreren har aktivert assistenten og passerer en parkeringsluke som er stor nok, gir assistenten grønt lys. Føreren setter bilen i revers, tar hendene fra rattet og trenger ikke gjøre annet enn å trå på gassen eller bremsen. Resten tar din BMW -serie seg av. Med Park Distance Control eller ryggekamera har du avstanden til de parkerte bilene rundt under kontroll.

vises i displayet. Dette er en investering som lønner seg. Navigasjonssystemet inneholder også mye viktig informasjon. For eksempel hvis en begrensning bare gjelder om natten. Et kamera i det innvendige speilet registrerer stedsskilt og tillatt hastighet. Den aktuelle hastigheten vises i kombiinstrumentet eller i BMW Head-Up Display, som leveres som ekstrautstyr. Systemet fungerer i hele Europa og omfatter byer, landeveier, motorveier og til og med ved veiarbeid og endringer av tillatt hastighet. Speed Limit-informasjonen henter også informasjon fra regnsensoren og klokken før den viser tillatt hastighet.

Hva betyr Aktiv Cruise Control? Trafikken går tregt, du må stoppe hele tiden. Det er kø på motorveien. Dette er noe av det du misliker Hvilke fordeler har integrert Active aller mest. Men i BMW -serie er du like avslappet. Steering? Med BMW -serie er det enda Med én gang bilen foran deg stopper, stopper morsommere å kjøre i fjellet. Svingete landeveier med krappe kurver er en velkommen også din BMW mykt og suverent. Når bilen avveksling til den raske kjøringen på motorveien. foran kjører videre, gjør også din BMW -serie det samme. Det er nesten som om din BMW Uansett reagerer BMW -serie umiddelbart og kan se. En radarsensor registrerer området direkte. Hva gjør at jeg kan kjøre så avslappet, foran bilen. Området som blir overvåket, strekker selv i krappe svinger? I BMW -serie bruker du seg fra bilen og  meter fremover. For Aktiv mindre kraft når du styrer. Funksjonen integrert Cruise Control fungerer ikke bare når du kjører Active Steering har bakhjul som følger styrebevegelsene, og sammen med Servotronic langsomt, men også i høye hastigheter på motorveien. I tillegg varsler systemet deg i to gjør den det lettere å styre. Dette er imidlertid trinn før en eventuell farlig situasjon oppstår. avhengig av kjørehastigheten. Styreutslaget på bakhjulene aktiveres ut i fra styreutslaget på forhjulene. Dette gir presis kjøring på svingete veier og sikker kontroll over bilen ved raske feltskifter på motorvei.

BMW og iPhone – en perfekt kombinasjon? Sett deg inn, trykk på startknappen og yndlingsmusikken din strømmer ut av høyttalerne. Apple iPhone og alle Bluetooth-kompatible mobiltelefoner kan uten problemer brukes i BMW -serie. Adresseliste og musikk er klar til bruk helt automatisk. Det sørger Bluetooth for. Teknikken kobler mobiltelefonen til handsfreeanlegget i din BMW. Med iDrivemultikontrollen eller tastene på rattet kan du da åpne adresselisten. Og med et tastetrykk ringer du opp i handsfreemodus. Når du har plassert mobiltelefonen i BMW-adapteren, har du takket være iDrive tilgang til alle musikkmappene, akkurat slik du ellers er vant til.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

48 49 Utstyrsversjoner

Tekniske data

BMW service

Dynamisk stil.

Tidløs eleganse.

Titansølv metalliclakk gir BMW -serie et elegant og tidløst utseende. Setetrekk i Diagonal stoff i antrasitt/sort og interiørlister i høyglanset sort setter et eksklusivt preg på BMW -serie Sedan. " lettmetallfelger

Tabeller

Stjerneeke  med ulik dekkdimensjon foran og bak sørger for at hestekreftene overføres perfekt til veien.

BMW -serie med safirsort metalliclakk overbeviser også innvendig med komfortseter på begge plasser foran i oysterfarget dakotaskinn. Høyglansede sorte interiørlister og sportsratt i skinn setter et ekstra elegant preg på

kupeen. Med " lettmetallfelger W-eke  med ulik dekkdimensjon foran og bak viser BMW -serie seg fra sin beste side.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

M Sportspakke. Ønske om mer dynamikk.

" M lettmetallfelger Dobbelteke  M, med nødkjøringsegenskaper. Dekkdimensjon  J x  med / R  foran,  J x  med / R  bak.

 M Sportspakke¹. Denne pakken omfatter blant annet sportsseter, M sportsratt i skinn, interiørlister i aluminium heksagon og antrasittfarget BMW Individual taktrekk. Den spesielle M aerodynamikkpakken og standard " M lettmetall-

felger Dobbelteke  M fremhever bilens sportslige stil (" M lettmetallfelger Dobbelteke  M som er avbildet, leveres som ekstrautstyr). M Sportspakke omfatter dessuten M sportsfjæring² og leveres i syv attraktive lakkfarger.

¹ Standard for BMW Md xDrive med alternativt utstyr. Leveres ikke til BMW d EfficientDynamics Edition. ² xDrive-modeller uten M sportsfjæring. ³ Standard for BMW Md xDrive.

50 51 M sportspakke

 Ekstrautstyr

 " M lettmetallfelger Dobbelteke  M, med nødkjøringsegenskaper. Dekkdimensjon , J x , / R  foran,  J x  med / R  bak.

Hekkdiffusoren gir bedre trykk på bakakselen og øker drivkraften ved høye hastigheter. De mørke enderørene sørger for et ekstra sportslig utseende.

M innstigningslister med kromdekor og M logo er et blikkfang når du åpner døren.

M hekkspoileren understreker de sportslige linjene og gjør bilen mer aerodynamisk.

M sportsrattet i skinn med multifunksjonstaster har robuste tommelstøtter og kraftig rattkrans som gir deg perfekt kontroll i alle kjøresituasjoner.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Tabeller

Tekniske data

BMW service

BMW Individual. Like enestående som du. Hvis du stiller høye krav til deg selv, ønsker du ikke å fire på kravene til bilen. Med BMW Individual kan du få en eksklusiv bil som tilfredsstiller kravene du har til kvalitet.  BMW -serie Sedan er her avbildet med den nye BMW Individual lakken champagnekvarts metallic i vakker harmoni med BMW Individual platinafarget finnarvet merinoskinn. Det karakteristiske fargespillet veksler fra gyllenbrunt til blåfiolett, avhengig av hvordan lyset reflekteres. Det flotte fargespillet og den spesielle pigmenteringen under overflaten gir BMW Individual lakk en egen glød. Silkemykt BMW Individual finnarvet merinoskinn av førsteklasses kvalitet har en naturlig overflatestruktur som gjør at det puster. BMW Individual interiørlister er et resultat av førsteklasses håndverk og gir kupeen et elegang preg. De som er avbildet her er i honningbrun satengvalnøtt. Med de flotte årringene og fargene er edeltreet et enestående materiale. Treverket er valgt ut etter strenge kriterier og bearbeidet med stor presisjon.

" lettmetallfelger V-eke  I, nødkjøringsegenskaper. Foran , J x , / R , bak  J x , / R .

 BMW Individual metalliclakk i champagnekvarts.

BMW Individual interaktiv med BMW Individual iPad app.

Utvidet skinninteriør i grafittfarget finnarvet merinoskinn med interiørlister i sort pianolakk.

Platinafarget finnarvet merinoskinn.

BMW Individual metalliclakk i champagnekvarts.

Utvidet skinninteriør i platinafarget finnarvet merinoskinn med edeltre, honningbrun satengvalnøtt og intarsia på skinnratt.

52 53 BMW Individual

 Ekstrautstyr


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Lakkfarger.

 Standard  Sort

 Standard  Alpinhvit

 Metallic  Safirsort

 Metallic  Titansølv

 Metallic A Spacegrå

 Metallic A Kashmirsølv

 Metallic A Milanobeige

 Metallic A Dyphavsblå

 Metallic A Tasman

 Metallic A Havanna

 Metallic B Sofistogrå II briljanteffekt

 Metallic A Imperialblå briljanteffekt

 Metallic  Karbonsort 

 Metallic B Liquid blå

 BMW Individual X Citrinsort metallic

 BMW Individual S Asurittsort metallic

 BMW Individual X Månesten metallic

 BMW Individual X Amazonittsølv metallic

 BMW Individual X Champagnekvarts metallic

 BMW Individual  Briljanthvit metallic

 BMW Individual  Frostgrå metallic

 BMW Individual  Frostsølv metallic

BMW Individual

 BMW Individual  Mørk frostblå metallic

54 55 Utstyr

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

Setetrekk.

 Diagonal stoff AWAT Antrasitt

 Diagonal stoff AWDF Venetobeige

 Tudor stoff-/skinnkombinasjon FPAT Antrasitt/sort

 Grey Shadow stoff / Alcantara AZAT Antrasitt/sort , 

 Dakotaskinn LCSW Sort

 Dakotaskinn LCDE Everestgrått

 Dakotaskinn LCDF Venetobeige

 Dakotaskinn LCDH Oyster med interiørfargen oyster, øvre del av instrumentpanelet og dørkledningene

 Dakotaskinn LCCX Oyster med interiørfargen sort

 Dakotaskinn LCEZ Kanelbrunt

i mørk oyster

 Eksklusivt nappaskinn med utvidet skinninteriør NASW Sort

BMW Individual

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAC Platina , 

 Eksklusivt nappaskinn med utvidet skinninteriør NACX Oyster

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAP Grafitt , 

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAP Silkegrått , 

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAP Champagne , 

 BMW Individual finnarvet merinoskinn ZAWT Cohibabrunt , 

Leveres bare i kombinasjon med M Sportspakke. Ikke i kombinasjon med BMW d EfficientDynamics Edition. Leveres i kombinasjon med aktiv seteventilasjon (ekstrautstyr) foran med perforering. BMW Individual finnarvet merinoskinn med utvidet skinninteriør omfatter seter foran og bak samt hodestøtter, forseterygger, felter i dørkledningene, midtkonsoll inkl. armstøtte og nedre del av instrumentpanelet.  Leveres bare til BMW ActiveHybrid .  Standard for Md xDrive.  Standard for i og i xDrive.  

På disse sidene vises farger og materialer for BMW -serie Sedan. Du kan velge yndlingsfargen din med en gang, eller du kan vurdere forskjellige kombinasjonsmuligheter. Fargekartet gir deg et førsteinntrykk. Trykketeknikken gjør det vanskelig å gjengi originale fargetoner på lakk, setetrekk og interiørlister på en korrekt måte. Derfor anbefaler vi deg å diskutere valg av farger med din BMW-forhandler. Der kan du også se på fargeprøver og få hjelp dersom du har spesielle ønsker. BMW konfigurator: Bygg din egen BMW ved hjelp av konfiguratoren. Du kan velge blant alle tilgjengelige motorer, farger og utstyr. Du finner mer informasjon på www.bmw.no/byggdinbmw


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

BMW Individual taktrekk.

Sort

Oyster

Venetobeige

 BMW Individual taktrekk  Antrasitt

 BMW Individual taktrekk XD Alcantara silkegrå

 BMW Individual taktrekk XD Alcantara champagne

 BMW Individual taktrekk  Alcantara antrasitt

 AT Høyglanset sort³

 CE Edeltre, Fineline antrasitt

 B Edeltre, høyglanset lys flammet ask

 BN Edeltre, høyglanset mørk flammet ask

 B Finslipt aluminium

 MR Heksagonmønstret aluminium , 

 BMW Individual interiørlister XE Edeltre, mørk rødbrun platan

 BMW Individual interiørlister XE Edeltre, honningbrun satengvalnøtt

Everestgrå

BMW Individual

 BMW Individual taktrekk XD Alcantara platina

Interiørlister.

BMW Individual

 BMW Individual interiørlister XE Sort pianolakk

56 57 Utstyr

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

Kombinasjonsmuligheter. BMW Individual setetrekkfarger

BMW setetrekkfarger

Setetrekk

Diagonal stofftrekk

Tudor stoff-/ skinnkombinasjon

Grey Shadow stoff / Alcantara, 

Eksklusivt nappaskinn med utvidet skinninteriør

Dakotaskinn

BMW Individual Merinoskinn

Metallic  Safirsort

Metallic  Titansølv

Metallic A Spacegrå

Metallic A Kashmirsølv

Metallic A Milanobeige

Metallic A Dyphavsblå

Metallic A Tasman

Metallic A Havanna

Cohibabrun

Champagne

Sort

Sort

Platina

Silkegrå

Sort

Grafitt

Sort

Oyster

Standard  Alpinhvit

Interiørfarge

Sort

Sort

Sort

Standard  Sort

Setetrekk

Antrasitt

Sort

Kanelbrun

Oyster

Sort

Oyster

Sort

Oyster

Venetobeige

Everestgrå

Everestgrå

Venetobeige

Sort

Antrasitt

Sort

Antrasitt/sort

Sort

Sort

Venetobeige

Komfortseter

Sort

Sportsseter

Venetobeige

Standardseter

BMW lakkfarger

Metallic B Sofistogrå II briljanteffekt

• •

Metallic A Imperialblå briljanteffekt

Metallic  Karbonsort

Metallic B Liquid blå

Citrinsort metallic

Asurittsort metallic

Månesten metallic

Amazonittsølv metallic

Champagnekvarts metallic

Briljanthvit metallic

Frostgrå metallic

Frosthvit metallic

Mørk frostblå metallic

Høyglanset sort³

Edeltre Fineline antrasitt

Edeltre, høyglanset lys flammet ask

Edeltre, høyglanset mørk flammet ask

Finslipt aluminium

Heksagonmønstret aluminium, 

Edeltre, mørk rødbrun platan

Edeltre, honningbrun satengvalnøtt

Sort pianolakk

BMW Individual lakkfarger •

• •

BMW interiørlister

BMW Individual interiørlister

 BMW Individual 

Bare i kombinasjon med M Sportspakke. Ikke i kombinasjon med BMW d EfficientDynamics Edition. Interiør i dakotaskinn omfatter sitteputer, armlene i midtkonsollen og dørene, hodestøtter foran og på de ytre setene bak samt girspakmansjett (standard for i og i xDrive).

   

• •

 Ekstrautstyr  Standardutstyr • Anbefalt fargekombinasjon  Leveres ikke

Leveres ikke for i, i xDrive, Md xDrive og BMW ActiveHybrid . Standard for i, i xDrive og ActiveHybrid . Leveres bare til BMW ActiveHybrid . Standard for Md xDrive.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

 Xenonlys for nær- og fjernlys, inkl. automatisk lyshøyderegulering og lyktespyleranlegg gir betydelig bedre belysning av veibanen ved dårlig sikt og i mørke. De fire lysringene med lysdioder og kjørelysfunksjon kan brukes som parkeringslys (standard på Md xDrive).  Adaptive kjørelys med variabel lysfordeling. Det integrerte avkjøringslyset aktiveres automatisk allerede når bilen står i ro hvis blinklyset slås på, eller ved et kraftig rattutslag.  Fjernlysassistent slår automatisk fjernlys av og på ved møtende eller forankjørende trafikk, eller når veibanen er godt opplyst.

 Baklykter med baklys, bremselys og blinklys med lysdioder. Lykter i typisk BMW design gjør det lett å kjenne igjen bilen også når det er mørkt. Dynamiske bremselys med blinkefunksjon hjelper trafikantene bak å skille mellom lett bremsing og bråbremsing, noe som gir økt sikkerhet.

 Soltak i glass, elektrisk, med vippe- og skyvefunksjon som styres med taster, elektrisk justerbar solskjerm, klembeskyttelse og komfortåpning/ -lukking.

 BMW Individual høyglanset Shadow Line omfatter vindusinnfatninger og vinduslister i høyglanset sort.

 BMW Individual Exterieur Line i satinert aluminium omfatter diverse utstyrsdetaljer som vindusinnfatningner og vinduslister i satinert aluminium. I tillegg er relinger og speiltrekant i høyglanset sort.

Enderør, modellene i, i, i, d, d EfficientDynamics Edition, d og d har synlige doble enderør på venstre side. i, d og ActiveHybrid  har to enkle enderør, ett på hver side (i matt krom på ActiveHybrid ).

Eksosrør, i, i xDrive og Md xDrive har to doble enderør med trapesformet kromdeksel, ett på hver side (i mørk krom på Md xDrive).

 Sidespeil, elektrisk justerbare og oppvarmbare, asfæriske. I kombinasjon med Surround View (ekstrautstyr) er speilene tofarget, som avbildet her.  Innvendig speil og sidespeil, automatisk avblendbare, inkl. innfellingsfunksjon.

 Comfort Access (leveres bare i kombinasjon med ekstrautstyret Lys i kupeen), låser opp og igjen din BMW uten bruk av fjernkontrollen, inkl. automatisk åpning av bakluken. Dørhåndtakene har kromdekor og integrert belysning av innstigningsområdet.  Soft Close-automatikk sørger for dempet lukking av alle fire dørene.

58 59 Standard-/ekstrautstyr

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

 " lettmetallfelger V-eke  med/uten nødkjøringsegenskaper,  J x , dekkdimensjon / R  (standard for i, i, i, i, ActiveHybrid , d, d, d og d).

 " lettmetallfelger Stjerneeke  med nødkjøringsegenskaper,  J x , dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger V-eke  med nødkjøringsegenskaper,  J x , dekkdimensjon / R  (standard for i).

 " lettmetallfelger Turbinstyling  med ulik dekkdimensjon foran og bak og nødkjøringsegenskaper,  J x , dekkdimensjon / R  foran,  J x , dekkdimensjon / R  bak.

 " lettmetallfelger Stjerneeke  med ulik dekkdimensjon foran og bak og nødkjøringsegenskaper,  J x , dekkdimensjon / R  foran,  J x , dekkdimensjon / R  bak.

 " lettmetallfelger V-eke  med ulik dekkdimensjon foran og bak og nødkjøringsegenskaper, , J x , dekkdimensjon / R  foran,  J x , dekkdimensjon / R  bak.

BMW service

 " lettmetallfelger Streamline  med/uten nødkjøringsegenskaper,  J x , dekkdimensjon / R  (standard for d EfficientDynamics Edition).

 " lettmetallfelger Radialeke  med nødkjøringsegenskaper,  J x , dekkdimensjon / R .

 " lettmetallfelger W-eke  med ulik dekkdimensjon foran og bak og nødkjøringsegenskaper, , J x , dekkdimensjon / R  foran,  J x , dekkdimensjon / R  bak.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

 Sportsratt i skinn med multifunksjonstaster gjør at du kan styre funksjonene for telefon, tale og lyd i tillegg til cruise control (girhendlene som er avbildet her, leveres bare sammen med sports-automatgirkasse).  Rattoppvarming, når du trykker på knappen, varmes rattkransen opp i løpet av kort tid.

 Skinnratt med multifunksjonstaster gjør det mulig å betjene en rekke funksjoner, som cruise control med bremsefunsjon, uten å ta hendene av rattet.

 Instrumentpanel med fire analoge instrumenter for hastighet, turtall, tankinnhold og motoroljetemperatur. Under instrumentpanelet finner du et høyoppløselig, informasjonsdisplay (,"). Her vises f.eks. momentanforbruk og kjørecomputerfunksjoner. Hvis et navigasjonssystem er installert, kan du også se navigasjonsmeldinger på displayet.  Lane Departure Warning med kamerabasert sammenstøtvarsling registrerer ved hjelp av et kamera når du nærmer deg oppmerkingen av veibanen ved hjelp av et kamera. Føreren advares ved hjelp av vibrasjoner i rattet. Sammenstøtvarslingen registrerer kjøretøy foran bilen og advarer ved fare for sammenstøt.

 -trinns automatgirkasse med elektronisk girskifte og adaptiv girkassestyring som gir raske og komfortable girskift (standard for i, d og xDrive-modeller, leveres ikke til d Efficient Dynamics Edition og Md xDrive).

 -trinns sports-automatgirkasse med sportslig profil og girhendler på sportsrattet i skinn (standard på Md xDrive, ikke for d EfficientDynamics Edition).  Driving experience-knapp inkl. ECO PRO, Comfort- og Sport-modus. Comfort+-modus leveres sammen med Adaptive Drive eller Dynamic Damping Control.

 Instrumentpanel med ekstra funksjoner, tilsvarer instrumentpanelet til venstre og i tillegg et bredt, høyoppløselig informasjonsdisplay (,"). Her vises for eksempel momentanforbruk, rekkevidde, kjørecomputerfunksjoner samt kilometerog trippteller. Her kan du også se navigasjonsmeldinger som grafikk. Displayet har Black Panel-teknologi som gjør at bare en matt sort flate er synlig når tenningen er av. Det er bare kromringene som er åpne nederst, på de runde instrumentene som vises i D-visning. Når du åpner døren, lukkes ringene og instrumentene kommer til syne (standard på ActiveHybrid ).

 Instrumentdisplay med multifunksjoner (,") med black-panel-teknologi sørger for en enstående visuell gjengivelse av kjøreopplevelsen. Du kan velge mellom tre ulik moduser (Comfort, ECO PRO og Sport) med spesielle farge- og grafikktemaer i instrumentdisplayet.  Comfort-modus (avbildet til venstre). Den nye digitale visningen øker sikkerheten, kjørekomforten og kjøreopplevelsen ved å fokusere på ulik informasjon i de ulike kjøremodusene, for eksempel ved å endre størrelsen på elementene (i / i xDrive leveres bare med Comfort-modus).  Sport-modus (avbildet til høyre). Det oversiktige displayet lyser i rødoransje og fokuserer bare informasjon som er relevant for en sportslig kjørestil. På den venstre skiven viser store tall og en stolpe bilens hastighet mellom  og  km/t. I tillegg viser et stort tall i turtelleren valgt gir i automatgirkassen (på i /i xDrive leveres modusen bare i kombinasjon med Adaptive Drive, Dynamic Damping Control, integrert Active Steering eller sports-automatgirkasse).  

Ekstrautstyr for i / i xDrive (uten ECO PRO-modus). Foreløpig visning med forbehold om endringer.

60 61 Utstyr

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr


Tabeller

 ECO PRO-modus reduserer forbruket merkbart med mer økonomisk kjøring. Det vises infomasjon om mer økonomisk kjøring i turtelleren. Den -trinns automatgirkassen girer opp tidligere, og klimaanlegget regulerer temperaturen med et minimum av energi. Bonusrekkevidden viser antall kilometer du tjener på å kjøre mer økonomisk (ikke for i og i xDrive).

Tekniske data

 Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon inkl. sammenstøtvarsling med bremsefunksjon. For ekstra komfort ved køkjøring. Kombinerer cruise control med aktiv avstandsregulering helt til bilen står stille. Denne funksjonen sørger for at bilen starter automatisk ved køkjøring med hyppige stopp (ikke for d EfficientDynamics Edition og ActiveHybrid ).

BMW service

 Speed Limit Info viser føreren den gjeldende hastighetsbegrensningen i informasjonsdisplayet eller i BMW Head-Up Display (ekstrautstyr i kombinasjon med Navigasjonssystem Business og Professional).

 Lane Change Warning varsler hvis det er kjøretøyer i dødvinkelen når føreren blinker for å skifte kjørefelt, eller hvis et kjøretøy nærmer seg for raskt i forbikjøringsfeltet. Føreren varsles ved hjelp av et optisk signal i sidespeilet og vibrasjoner i rattet.

 BMW Head-Up Display i farger. Informasjon som er viktig for kjøringen, vises direkte i synsfeltet til føreren ved hjelp av en TFT-fargeskjerm. BMW Head-Up Display (ekstrautstyr) informerer for eksempel om bilens hastighet og viser navigasjonsmeldinger. Bruken av flere farger gjør det enda enklere å skille mellom generell informasjon til føreren, som fartsgrenser, og viktige advarsler, for eksempel fotgjengere i veibanen (leveres som ekstrautstyr sammen med BMW Night Vision). Føreren trenger ikke å ta blikket fra veien og kjører enda sikrere.

 Parkeringsassistent gjør det lettere å parkere parallelt med kjørebanen. Kjører du under  km/t, måler parkeringsassistenten om det er plass nok til å parkere. Er luken stor nok, overtar assistenten styringen og du trenger bare å gi gass eller bremse. Sensoren er harmonisk integrert i blinklyset (leveres ikke for xDrive-modeller).

 Ryggekamera viser området bak bilen oversiktlig i kontrolldisplayet. Interaktive linjer viser for eksempel om parkeringsplassen er stor nok for bilen. Ryggekameraet aktiveres automatisk når du legger inn revers.  Park Distance Control (PDC) foran og bak gjør det enklere å parkere og manøvrere på trange steder. Avstanden fra bilen til en hindring varsles med lydsignal og vises i kontrolldisplayet.

 Surround View informerer om omgivelsene rundt bilen når du manøvrerer. Bilen vises i et simulert fugleperspektiv i kontrolldisplayet. Side View gir deg bedre oversikt i uoversiktlige utkjørsler.


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

 Multikontrollen er det sentrale betjeningselementet for iDrive. Ved hjelp av denne kontrollen kan du styre alle funksjonene på kontrolldisplayet (her avbildet med ekstrautstyret betjeningselementer i keramisk glass). De fire menyene media, radio, navigasjon og telefon kan åpnes direkte med hurtigtaster.

 Kontrolldisplay med høyoppløselig TFT-fargeskjerm (,"). Gjør det mulig å vise funksjoner som styres ved hjelp av multikontrollen. I kombinasjon med Navigasjonssystem Professional (ekstrautstyr) er skjermbildet på ," (avbildet her).

 Navigasjonssystem Professional med høyoppløselig ," fargeskjerm med delt skjermvisning, DVD-spiller (DVD-plater for lyd eller video, MP-dekoder), harddisk for navigasjonsfiler, rutekart i D, ECO PRO-modus, RTTI (leveres ikke i Norge), satellittbilder,  GB harddiskplass for musikkfiler, database for musikkspor, stemmestyringssystem med blokkvis målangivelse (standard på ActiveHybrid ).  Navigasjonssystem Business med høyoppløselig ," fargeskjerm, CDstasjon (CD-plate for lyd/MP-dekoder), navigasjonsdata på internt minne, Traffic Message Channel (TMC), rutekart i D og ECO PRO-modus.

 BMW Assist tilbyr flere gratistjenester: automatisk og manuelt nødanrop, Real Time Traffic Information (RTTI), Google Send to Car og personlig opplysningstjeneste. BMW Assist leveres ikke i Norge.  BMW Online gir tilgang til internettbaserte tjenester (e-post, skreddersydde tjenester som for eksempel nyheter, børs, vær og Google Maps). BMW Online leveres ikke i Norge.  Navigasjonssystem Professional med integrert forberedelse for mobiltelefon Bluetooth inkl. handsfree og forberedelse for Internett.

 Forberedelse for Internett. Når bilen står i ro, har du ubegrenset tilgang til Internett. Du kan se alle internettsider i kontrolldisplayet hvis du angir URL-adressen med iDrive, eller hvis du åpner siden via en egendefinert favorittliste. kombinert med entertainment-system Professional for baksetet gir det tilgang til Internett i baksetet når bilen er i bevegelse.

 Integrert instruksjonsbok gir deg raskt og enkelt tilgang til informasjon om bilen. Du kan betjene instruksjonsboken som vises på kontrolldisplayet, ved hjelp av iDrive-multikontrollen. Instruksjonsboken kan fremstilles ved hjelp av animasjon og grafikk avhengig av utstyrsnivå.

 BMW Night Vision med personregistrering og ekstra varsling overfører bilder av mennesker og dyr på inntil  m lang avstand direkte til kontrolldisplayet ved hjelp av et varmesøkende kamera. Funksjonen er utstyrt med en personregistrering som sender en optisk advarsel (visning i Head-Up Display leveres som ekstrautstyr) til føreren straks det beveger seg personer utenfor lysets rekkevidde i kjørebanen. Et varmesøkende kamera er integrert i grillen. Den nye ekstra varslingen gir ekstra sikkerhet ved akutt fare.

62 63 Standard-/ekstrautstyr

 TV-funksjon for bruk av kontrolldisplayet som TV når bilen står i ro. Funksjonen mottar digitale program (DVB-T) fra bakkenettet. Leveres også for baksetet i kombinasjon med entertainment-system Professional for baksetet. Leveres også i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional. (Tjenesten er ikke kompatibelt med digital-TV-signaler i Norge.)

 En harddisk for musikkfiler gir deg raskt tilgang til en omfattende samling av musikkfiler som du kan overføre fra en CD-plate, MP-spiller eller USB-pinne til harddisken ( GB minne, del av Navigasjonssystem Professional).

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

 Klimaautomatikk med firesoners regulering, utstyr som klimaautomatikk med to soner og ekstra funksjoner, luftdyser på B-stolpen og komfortdyser i midten av instrumentpanelet foran sørger for en målrettet eller trekkfri ventilasjon. I tillegg kan temperaturen i baksetet stilles inn individuelt ved hjelp av et separat betjeningselement med display (standard for i, i >xDrive, Md xDrive og ActiveHybrid ).  Klimaautomatikk med tosoners regulering med omluftfilter, duggsensor, kupéventilasjon og bruk av restvarme samt aut. temp.regulering (separat på høyre/vestre side foran).  Klimaautomatikk med tosoners regulering og ekstra funksjoner, bl.a. aut. omluftkontroll, indiv. -trinns regulering, solsensor (standard i i/d).

 Entertainment-system Professional for baksetet har to uavhengige ," fargeskjermer med justerbar vinkel og en DVD-spiller i baksetet. Systemet gir deg tilgang til navigasjonssystemet og forberedelse for Internett under kjøringen. Betjenes med fjernkontroll, tilkobling for MPspillere, spillkonsoller og hodetelefoner (også trådløse).

 Forberedelse for mobiltelefon med tilkobling av Bluetooth-/ USB-enheter (inkl. handsfree), i kombinasjon med navigasjonssystem kan elementer som for eksempel e-poster, avtaler, kontakter og sms-er vises i kontrolldisplayet eller leses opp fra høyttalerne. Med en mobiltelefon fra BlackBerry får du flere Officefunksjoner.

 Radio BMW Professional, -kanals forsterker, dobbelttuner-mottak, diversity-antenne, scan-funksjon, DVD-spiller med MP-dekoder og seks høyttalere.  Hi-Fi høyttalersystem Professional med DIRAC-signalbearbeidelse og surroundmodus, digitale forsterkere med  watt, bilspesifikk equalizer og  høyttalere sørger for en enestående lydopplevelse.  Hi-Fi høyttalersystem med digital forsterker ( watt) og  høyttalere sørger for suveren klang.  DAB-tuner for mottak av flere digitale radiokanaler, DAB+-kompatibel.

 Bang & Olufsen high-end surroundlydsystem gir en åpen og levende lydgjengivelse i bilen takket være den nye Dirac-Dimensions-signalbehandlingen. Her bidrar også  høyttalere med .-watts effekt. Senterhøyttaleren heves og senkes automatisk og inneholder mellomtonehøyttaler og acoustic-lens-teknologi som sørger for høy lydkvalitet på alle sitteplasser. Du kan velge mellom to innstillinger, Studio for krystallklar klang, og Expanded, for et fyldigere klangbilde. Høyttalerdekslene er belyste og setter en ekstra spiss på den audiovisuelle opplevelsen.

 

Du finner informasjon om kompatible enheter på www.bmw.no/bluetooth Utstyret som er avbildet, vil etter planen leveres fra september .


Utstyrsversjoner

Farger

Utstyr

Standard-/ekstrautstyr.

 Standardseter for fører og sidepassasjer med elektrisk justering av setehøyde og seteryggvinkel; lengderetning, høyden på hodestøtten og setevinkel (førersetet) justeres manuelt.  Setejustering, elektrisk, inkl. minnefunksjon for førersete, sidespeil og elektrisk justerbar rattstamme (standard for i, i xDrive og Md xDrive).  Setevarme for fører- og passasjersete foran, seteoverflate og seterygg, kan stilles inn på tre trinn.  Korsryggstøtte for fører og sidepassasjer, elektrisk justerbar i høyde og dybde, gir ergonomisk riktig sittestilling.

 Komfortseter for fører og sidepassasjer, elektrisk justerbare, inkl. komforthodestøtter (med justerbar kontaktflate) med aktiv funksjon. Øvre del av seteryggen, seteryggbredden, lårstøtten og høyden på hodestøtten kan justeres. Forsetene har korsryggstøtte og minnefunksjon inkl. sidespeil og elektrisk justerbar rattstamme.  Aktive seter for fører og sidepassasjer gjør at du og din sidepassasjer sitter komfortabelt og avslappet også på lange kjøreturer. Seteputen heves og senkes vekselvis, noe som gjør at hoftene og korsryggen holdes i lett bevegelse.

 Sportsseter for fører og sidepassasjer med høye sidevanger gir perfekt sidestøtte i alle kjøresituasjoner. Setehøyde og seteryggvinkelen kan justeres elektrisk, mens setevinkelen, lengderetningen og lårstøtten justeres manuelt (standard i Md xDrive).

 Belysningen omfatter belysning av gulvet og fotrommet foran, hanskerommet, kupeen samt sminkespeil for fører og sidepassasjer, leselys bak, inkl. bakgrunnsbelysning og bagasjeromslys.  Bakgrunnsbelysning omfatter lys i oppbevaringsrom i midtkonsollen foran, oppbevaringsrom i dørene og dørkledningene, døråpnere, belyste innstigningslister (bare d, d xDrive, i og i xDrive, ikke i kombinasjon med M Sportspakke), belysning av dørområdet bak og belysning av innstigningsområdet samt kromdekor i dørhåndtakene (standard for i, i xDrive og Md xDrive).

 Rullegardin for siderutene bak, manuell.  Rullegardin for bakruten, elektrisk, beskytter mot sterkt sollys og hindrer samtidig innsyn.

 Personal Profile. Avhengig av utstyr lagres dine personlige innstillinger, for eksempel temperatur og luftfordeling for klimaautomatikken, sete- og sidespeilposisjon samt volum og toneinnstillinger for radioen. Funksjonene aktiveres når sentrallåsen åpnes, avhengig av hvilken nøkkel som brukes.  Automatisk betjening av bakluken. Bakluken kan åpnes og lukkes automatisk med fjernkontrollen.

 Gjennomgående lastesystem med asymmetrisk delt bakseterygg ( : ), midtarmlene med oppbevaringsrom og et ekstra oppbevaringsrom over midtarmlenet. I kombinasjon med skipose (ekstrautstyr) med plass til fire par ski, bortfaller det øvre oppbevaringsrommet.

64 65 Standard-/ekstrautstyr / BMW Originaltilbehør

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr


Tabeller

Tekniske data

BMW service

BMW Originaltilbehør.

Hekkspoiler i karbon. " lettmetallfelger Krysseke  jerngrå, støpte.

Stereo hodetelefon (infrarød), spesielt tilpasset BMW entertainmentsystemer for baksetet (ekstrautstyr).

BMW Junior Seat I-II, med/uten ISOFIX, leveres i forskjellige farger.

Når du kjører en BMW, er kjøregleden garantert. Med det store utvalget av BMW Originaltilbehør kan du likevel sette en ekstra spiss på kjøreopplevelsen. Enestående ideer, spennende design og funksjonelle egenskaper åpner for nye muligheter. Enten det gjelder eksteriør, interiør, kommunikasjon og informasjon eller transport og bagasjeløsninger, kan du velge mellom en rekke innovative løsninger. Du får vite mer om utvalget av BMW Originaltilbehør hos din BMW-forhandler. Der får du også en tilbehørsbrosjyre med hele produktprogrammet. Du finner også mer informasjon på www.bmw.no/tilbehor

Snap-in-adapter med USBgrensesnitt slik at du kan ringe og høre på musikk.


i xDrive

i

i

i xDrive

i

i xDrive

d

d EfficiientDynamics Edition

d

d xDrive

d

d xDrive

d

d xDrive

Md xDrive

BMW ActiveHybrid 

Utstyr

i

Farger

i

Utstyrsversjoner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

Sikkerhet Aktive hodestøtter foran BMW Service Inclusive omfatter en rekke service- og vedlikeholdsarbeider du kan få utført hos deltakende BMW merkeforhandlere over hele verden. Individuell løpetid eller kjørelengde kan velges. Dekktrykkvarsling Dynamiske bremselys med blinkefunksjon Dynamisk stabilitetskontroll (DSC), inkl. Traction Control (DTC), antiblokkeringssystem (ABS), Cornering Brake Control (CBC) og bremseassistent Hill Descent Control (HDC) ISOFIX-festesystem for barneseter på de ytre sitteplassene i baksetet Kollisjonsputer: – Kollisjonsputer for fører og sidepassasjer, belastningsføler for kollisjonsputen på passasjersiden, kollisjonsputen på passasjersiden kan deaktiveres, hodekollisjonsputer foran og bak (gardin), sidekollisjonsputer foran Dekktrykkontroll Sikkerhetsbelter: – Sikkerhetsbelter foran og bak med automatsneller, pyrotekniske beltestrammere og beltekraftbegrensere Sikkerhetskarosseri: – Sidekollisjonsbeskyttelse, aktivt panser (fotgjengerbeskyttelsessystem) – Deformasjonssoner foran, reversible deformasjonssoner som ikke blir skadet ved hastigheter inntil  km/t

Utvendig design BMW Individual Exterieur Line i satinert aluminium BMW Individual høyglanset Shadow Line Grill, krominnfatning, ribber i krom (i, i xDrive, Md xDrive og ActiveHybrid  har ribber galvanisert med kromfolie) ActiveHybrid -logo på høyre og venstre C-stolpe og på bakluken Metalliclakk Tilhengerfeste med elektrisk svingbart kulehode

Utstyrspakker Komfortpakke omfatter bl.a. nedfellbare bakseter, Park Distance Control (PDC) foran og bak, xenonlys for nær- og fjernlys og klimaautomatikk M Sportspakke omfatter bl.a. M sportsfjæring (ikke i kombinasjon med xDrive eller ActiveHybrid ), M aerodynamikkpakke, " M lettmetallfelger Dobbelteke  M eller " M lettmetallfelger  M (ekstrautstyr, standard på Md xDrive), sportsseter for fører og sidepassasjer, interiørlister i heksagonmønstret aluminium , M skinnratt, M innstigningslister, BMW Individual antrasittfarget taktrekk (M Sportspakke for Md xDrive med alternativt utstyr)

Felger – " lettmetallfelger V-eke ,  J x , dekkdimensjon / R  – " lettmetallfelger Stjerneeke ,  J x  med dekkdimensjon / R  – " lettmetallfelger Streamline ,  J x  med dekkdimensjon / R  – " lettmetallfelger Radialeke ,  J x  med dekkdimensjon / R  – " lettmetallfelger V-eke ,  J x  med dekkdimensjon / R  – " lettmetallfelger Turbinstyling  med ulik dekkdimensjon foran og bak;  J x  med dekkdimensjon / R  foran,  J x  med dekkdimensjon / R  bak – " lettmetallfelger Stjerneeke  med ulik dekkdimensjon foran og bak;  J x  med dekkdimensjon / R  foran,  J x  med dekkdimensjon / R  bak – " lettmetallfelger Streamline ,  J x  med dekkdimensjon / R  – " lettmetallfelger V-eke  med ulik dekkdimensjon foran og bak; , J x  med dekkdimensjon / R  foran,  J x  med dekkdimensjon / R  bak – " lettmetallfelger W-eke  med ulik dekkdimensjon foran og bak; , J x  med dekkdimensjon / R  foran,  J x  med dekkdimensjon / R  bak – " BMW Individual lettmetallfelger V-eke  I med ulik dekkdimensjon foran og bak; , J x  med dekkdimensjon / R  foran,  J x  med dekkdimensjon / R  bak – " M lettmetallfelger Dobbelteke  M,  J x  med ulik dekkdimensjon foran og bak. , J x  med dekkdimensjon / R  foran og  J x  mit med dekkdimensjon R  bak – " M lettmetallfelger Dobbelteke  M i jerngrått med ulik dekkdimensjon foran og bak. , J x  med dekkdimensjon / R  foran og  J x  med dekkdimensjon / R  bak Dekk med nødkjøringsegenskaper

66 67 Utstyrstabeller

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr

 Leveres ikke


i xDrive

i

i

i xDrive

i

i xDrive

d

d EfficiientDynamics Edition

d

d xDrive

d

d xDrive

d

d xDrive

Md xDrive

BMW ActiveHybrid 

BMW service

i

Tekniske data

i

Tabeller

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

Innvendig design BMW Individual taktrekk i Alcantara eller antrasitt BMW Individual instrumentpanel trukket i skinn Innstigningslister, forkrommede Interiørlister: – BMW Individual interiørlister (leveres med BMW Individual intarsia på skinnratt som ekstrautstyr) – Fineline edeltre, antrasittfarget – Edeltre, høyglanset lys flammet ask – Edeltre, høyglanset mørk flammet ask – Finslipt aluminium – Heksagonmønstret aluminium – Høyglanset sort Setetrekk: – BMW Individual finnarvet merinoskinn med utvidet skinninteriør – Diagonal stoff – Dakotaskinn – Eksklusivt nappaskinn med utvidet skinninteriør – Grey shadow stoff / Alcantara – Tudor stoff-/skinnkombinasjon

Motor og teknikk -trinns manuell girkasse med girindikator -trinns automatgirkasse, elektronisk girvelger, adaptiv girkassestyring -trinns sports-automatgirkasse, med girhendler på rattet Adaptive Drive (inneholder Dynamic Drive krengningsstabilisator og Dynamic Damper Control) Auto Start Stop-funksjon (ActiveHybrid : Hybrid Start Stop-funksjon) BMW dieselmotor med BluePerformance (i kombinasjon med -trinns automatgirkasser) BMW -sylindret bensin-rekkemotor BMW TwinPower Turbo -sylindret bensinmotor, kombinerer to turboladere, dobbel-Vanos og High Precision Injection BMW TwinPower Turbo -sylindret bensin-rekkemotor, kombinerer TwinScroll turbolader, Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection BMW TwinPower Turbo -sylindret bensinmotor, kombinerer TwinScroll turbolader, Valvetronic, dobbel-Vanos og High Precision Injection BMW TwinPower Turbo -sylindret dieselmotor, kombinerer direkte common rail-innsprøytning og turbolading (totrinns på d) med variabel turbingeometri M Performance TwinPower Turbo -sylindret diesel-rekkemotor, kombinerer direkte common rail-innsprøytning og tretrinns turbolading med variabel turbingeometri BMW TwinPower Turbo -sylindret diesel-rekkemotor, kombinerer direkte common railinnsprøytning og turbolading (totrinns på d) med variabel turbingeometri Brake Energy Regeneration Dieselpartikkelfilter (vedlikeholdsfritt) Driving experience-knapp inkl. ECO PRO-modus (i/i xDrive uten ECO PRO-modus) Dynamic Damping Control Forstilling med doble tverrstag Integralbakaksel i aluminium Integrert Active Steering M sportsfjæring Parkeringsbrems, elektromekanisk, i kombinasjon med automatgirkasser med Auto Hold-funksjon xDrive (firehjulsdrift med variabel kraftfordeling)


i xDrive

i

i

i xDrive

i

i xDrive

d

d EfficientDynamics Edition

d

d xDrive

d

d xDrive

d

d xDrive

Md xDrive

BMW ActiveHybrid 

Utstyr

i

Farger

i

Utstyrsversjoner

Active protection

Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon inkl. sammenstøtvarsling og bremsefunksjon

BMW Head-Up Display i farger

BMW Night Vision med personregistrering og ekstra varsling

Cruise control med bremsefunksjon

Fjernlysassistent

Lane Change Warning (i kombinasjon med automatisk avblending av speilene)

Lane Departure Warning inkl. sammenstøtvarsling

Park Distance Control (PDC) foran og bak, med optisk og akustisk varsling

Parkeringsassistent (leveres i kombinasjon med PDC)

Ryggekamera (leveres i kombinasjon med PDC)

Speed Limit Info (leveres i kombinasjon med navigasjonssystem)

Surround View (i kombinasjon med automatisk avblending av speilene)

Adaptive kjørelys med variabel lysfordeling, avkjøringslys og automatisk lyshøyderegulering

BMW Individual leselys bak

Automatisk avblending av innvendig speil og sidespeil inkl. innfellingsfunksjon for sidespeilene

Lyktespyleranlegg

Bakgrunnsbelysning, inkl. belysning av innstigningsområdet

Lyspakke, inneholder lese- og fotromsbelysning samt kupébelysning foran og bak, bagasjeromsbelysning og belysning av innstigningsområdet foran

Lysringer med lysdioder for parkeringslys i frontlyktene

Regnsensor, inkl. kjørelys- og vindusviskerstyring

Sidespeil, asfæriske, elektrisk justerbare og oppvarmbare (reguleres iht. utetemperaturen)

– BMW Individual solreflekterende glass

– Kombinert varme- og solreflekterende glass

– Rullegardin for bakruten, elektrisk

– Rullegardin for sidevinduer bak, manuell

Tåkelys med ellipsoid-friformreflektor

Xenonlys for nær- og fjernlys inkl. automatisk lyshøyderegulering

Betjeningselementer med keramisk glass

Glasstak, elektrisk, med justerbar blending

Kjørecomputer, inkl. Check Control og utetemperaturvisning i informasjonsdisplayet

Kupévarmer med fjernkontroll

– M skinnratt med multifunksjonstaster

– Rattoppvarming

– Skinnratt med multifunksjonstaster

– Sportsskinnratt med multifunksjonstaster

Serviceindikator i informasjonsdisplayet

– Aktiv seteventilasjon foran

– Aktive seter for fører og sidepassasjer, elektrisk justering

– Gjennomgående lastesystem med asymmetrisk delbar bakseterygg (:)

– Komfortseter for fører og sidepassasjer, elektrisk justering

– Korsryggstøtte for fører og sidepassasjer, elektrisk justerbar

– Standardseter med delvis elektrisk setejustering, lomme på seteryggen

– Setevarme for fører og sidepassasjer

– Setevarme i baksetet

– Setejustering, elektrisk, med minnefunksjon for førersetet, elektrisk rattstamme

– Sportsseter for fører og sidepassasjer

Skipose (leveres i kombinasjon med gjennomlastingssystem)

BMW ConnectedDrive – førerassistentsystemer

Lys og sikt

Solbeskyttelse:

Interiør

Ratt:

Seter/sittekomfort:

68 69 Utstyrstabeller

 Standardutstyr

 Ekstrautstyr

 Leveres ikke


i xDrive

i

i

i xDrive

i

i xDrive

d

d EfficientDynamics Edition

d

d xDrive

d

d xDrive

d

d xDrive

Md xDrive

BMW ActiveHybrid 

BMW service

i

Tekniske data

i

Tabeller

Armlene foran med oppbevaringsrom, låsbart

Automatisk betjening av bakluken

Duggsensor

Comfort Access med automatisk baklukeåpning (leveres bare i kombinasjon med bakgrunnsbelysning som er ekstrautstyr)

Klimaautomatikk med -soners regulering

Klimaautomatikk med -soners regulering og ekstra funksjoner

Klimaautomatikk med -soners regulering

Koppholder foran og bak

Komfortutstyr og innvendig utstyr

Motoruavhengig klimaanlegg

Personal Profile, personlig innstilling av viktige funksjoner

Soft Close-automatikk for dører

Start/stopp-knapp

Tyverialarm med fjernkontroll

Underholdning, kommunikasjon og informasjon Apps, for mottak av nettradiostasjoner fra hele verden (i kombinasjon med App BMW Connected og iPhone)

Forberedelse for Internett

Bang & Olufsen high-end surroudlydsystem . watts forsterker, acoustic-lens-teknologi, Dirac Dimension, belyste høyttalerdeksler

Entertainment-system Professional for baksetet inkl. DVD-spiller og to skjermer (,") med justerbar vinkel, kan benyttes med BMW ConnectedDrive

Favorittaster

Hi-Fi høyttalersystem med  høyttalere

Hi-Fi høyttalersystem Professional med  høyttalere

Integrert instruksjonsbok

Kontrolldisplay: – ,"

– ," (leveres bare i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional)

Multikontroll på midtkonsollen inkl. hurtigtaster

Navigasjonssystem Business med ," kontrolldisplay

Navigasjonssystem Professional med ," kontrolldisplay, delt skjermvisning, harddiskstøttet system, inkl.  GB minne for lydfiler

Navigasjonssystem Professional med integrert forberedelse for mobiltelefon med Bluetooth-grensesnitt, telematikkompatibel (inkl. stemmestyring, BMW Online og forberedelse for Internett)

Radio/lydanlegg: – AUX-/IN-tilkobling i midtkonsollen

– DAB-tuner for mottak av digitale radioprogrammer, DAB+-kompatibel

– DVD-skifter med plass til seks DVD-plater

– Musikkgrensesnitt for smarttelefoner

– Radio BMW Professional med CD-spiller, dobbelttuner, MP-dekoder

Informasjonsdisplay med multifunksjoner med farge- og grafikktemaer i Comfort-, ECO PRO- og Sport-modus

– Opplesing av e-post (på engelsk) i kombinasjon med Blackberry

– Forberedelse for mobiltelefon med tilkobling for Bluetooth-/USB-enheter

Telefon:

– Handsfree med USB-grensesnitt

TV-funksjon for digitalt mottak (DVB-T) (ikke kompatibelt med norske digitale TV-signaler)

¹ Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon om anbefalte mobiltelefoner.


BMW ActiveHybrid 

Md xDrive

d d xDrive

d d xDrive

d d xDrive, 

d EfficientDynamics Edition

d

i i xDrive

i i xDrive

Utstyr

i

i i xDrive

Farger

i

Utstyrsversjoner

Vekt Egenvekt EF

kg  []  []  []  []

Egenvekt EF (xDrive)

kg



Tillatt totalvekt

kg  []  []  []  []



 []



Tillatt totalvekt (xDrive)

kg









Nyttelast

kg

















Nyttelast (xDrive)

kg





Tillatt aksellast foran/bak

kg

/

/

/

/

/

Tillatt aksellast foran/bak (xDrive)

kg

/

/

/

Tillatt taklast

kg

























Tillatt tilhengervekt uten bremser

kg























Tillatt tilhengervekt med bremser inntil maks.  % stigning

kg  []





















Tillatt tilhengervekt med bremser inntil maks.  % stigning

kg  []





















Tillatt belastning på tilhengerkulen

kg































 []



/ / 

 []  [] 



 []  []

































/

/

/

/

/

/

/ /

Motor,  Sylindre/ventiler

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

Slagvolum

cm

























Slaglengde/boring

mm

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

,/,

kW (hk)

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()

 ()





 – 











 – 















 []





 

Nom. effekt / nom. turtall

o/min  –   –  Maks. dreiemoment/turtall

Nm





o/min  –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –  Kompresjon

Girkasse

:

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

Utvekslingsforhold (standard girkasse)

Bakakselutveksling

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

IV/V/VI :

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

VII/VIII/R :

–/–/,

–/–/,

–/–/,

–/–/,

,/,/ ,

–/–/,

–/–/,

–/–/,

–/–/,

,/,/ ,

,/,/ ,

,/,/ ,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

 []

 

I/II/III :

:

Kjøreytelser Topphastighet

km/t

Topphastighet (xDrive)

km/t

 

 



 []

 

 



 

 



 

 

 

, [,]

, [,]

, [,]

, [,]

,

,

,

,

, [,]

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,–,

, – ,

,

, –,

,–,

,–,

,

,–,

 []

Akselerasjon – km/t

s

Akselerasjon – km/t (xDrive)

s

Elastisitet – km/t i IV. gir (standard girkasse)

s

,

 

 

Drivstofforbruk,  Bykjøring

l/mil

Bykjøring (xDrive)

l/mil

Landeveiskjøring

l/mil

Landeveiskjøring (xDrive)

l/mil

Blandet kjøring

l/mil

Blandet kjøring (xDrive)

,–, ,–, ,–, ,–, [,–,] [,–,] [,–,] [,–,] 

, – ,

,–, ,–, [,–,] [,–,] 

,–,

,–,

, – , ,–, ,–, ,–, [, – ,] [,–,] [,–,] 

,–,

,–,

,–, ,–, ,–, ,–, ,–, ,–, [,–,] [,–,] [,–,] [,–,] [,–,]

 ,

, – , , –, , – ,

,–,

,–,

,–,

,–, ,–, [,–,] ,–,

,–,

,–, ,–, ,–, [,–,] [,–,]

,

, – ,

,

,– ,

l/mil

,–,

,–,

,–,

,–,

,–,

,–,

,

CO-utslipp

g/km

 –  [ – ]

 –  [ – ]

 –  [ – ]

 –  [ – ]

 – 

 –  [ – ]



 –  [ – ]

 –  [ – ]

 – 

 –

CO-utslipp (xDrive)

g/km

 – 

–

 –

 –

 –

-



l

























Tankinnhold, ca.

70 71 Tekniske data


i i xDrive

d

d EfficientDynamics Edition

d d xDrive, 

d d xDrive

d d xDrive

/ R  W

/ R  W

/ R  W

/ R  Y

/ R  W

/ R  W

/ R  W

/ R  W

/ R  W

BMW ActiveHybrid 

i i xDrive

/ R  W

Md xDrive

i

BMW service

i i xDrive

Tekniske data

i

Tabeller

Felger Dekkdimensjon Felgdimensjon Materiale

/ / R  Y

/ R  W

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

 J x 

,/ J x 

 J x 

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall

Lettmetall



 []

Elektrisk anlegg Ah

































































 





 (Md: )

 (Md: )











A W

 (Md: )

Dynamoeffekt



Batterikapasitet

 

Alle mål i de tekniske tegningene er oppgitt i millimeter. Bagasjeromsvolum  liter (ActiveHybrid :  liter).

I de oppgitte verdiene er det medregnet et tankinnhold på  %,  kg for føreren og  kg bagasje. Egenvekter gjelder for biler med standardutstyr. Ekstrautstyr øker disse verdiene. Kan variere pga. lovbestemmelser i de enkelte land. Eksakt tillatt tilhengervekt er oppgitt i bilens typegodkjenning.  BMW anbefaler å bruke ROZ . Det kan brukes ned til ROZ  med en maksimal etanolandel på  % (E). Data om effekt og forbruk refererer til bruk av ROZ . BMW Md xDrive er tilpasset bruk av svovelfri diesel (DIN EN ).  Alle motorene tilfredsstiller avgassnormen EU, og som standard tilfredsstiler Md xDrive avgassnormen EU. Modellene d, d EfficientDynamics Edition og d (i kombinasjon med automatgirkasse) med BMW dieselmotor med BluePerformance (ekstrautstyr) tilfredsstiller også EU-normen. Forbruksmålingen er basert på ECE-kjøresyklus og er sammensatt av ca. en tredel bykjøring og to tredeler landeveiskjøring (målt i strekning). I tillegg måles CO-utslippet. Forbruket er beregnet for biler med standardutstyr. Ekstrautstyr kan øke disse verdiene. Forbruk og CO-utslipp er avhengig av dekk- og felgstørrelse. Du finner mer informasjon i prislisten. 

Systemeffekt. Elektronisk begrenset. Med takantenne er høyden . mm (Md xDrive: . mm). Verdier for i, i, d og d gjelder standard -trinns manuell girkasse (xDrive-modeller har -trinns automatgirkasse som standard).  d og d xDrive-modeller med høyere batterikapasitet og dynamoeffekt.  d, d og d EfficientDynamics Edition leveres også med redusert motoreffekt på  hk og  hk. Kontakt din BMW-forhandler for mer informasjon.  

Verdier i [ ] gjelder for biler med -trinns automatgirkasse (standard for i, d og modeller med xDrive).


Utstyrsversjoner

Farger

Med BMWs servicekonsept er du alltid oppdatert. Når du kjøper en BMW, er du samtidig garantert førsteklasses og omfattende service. På verdensbasis har vi mer enn . verksteder fordelt på over  land. Med integrert Onboard Diagnose vet du alltid hvor lenge det er til neste service og hva som må gjøres. Med Condition Based Service (CBS) blir tilstanden på alle viktige slitedeler, oljer og andre driftsmidler målt og overvåket individuelt. Det samme gjelder tids- og kilometeravhengig serviceomfang. På grunnlag av måledataene gir

Utstyr

informasjonsdisplayet i kupeen deg automatisk beskjed på forhånd når det er på tide med service. Kontrolldisplayet for iDrive viser eksakt når det er tid for neste service og hva som skal gjøres. Bildataene lagres i bilnøkkelen og kan leses av hos BMW-verkstedet. Din kundemottaker har dermed mer tid til å snakke med deg. BMW-verkstedene har BMW Originaldeler for alle servicearbeider. Hos oss kommer nemlig kvalitet og sikkerhet alltid i første rekke.

SKREDDERSYDD FOR DIN BMW. BMW SERVICE. BMW Service Inclusive. BMWforhandlerne kan tilby smarte løsninger som gir deg kontroll over servicekostnadene. Med BMW Service Inclusive betaler du for en serviceavtale, som innebærer at det ikke påløper ekstra kostnader innenfor avtalt tidsrom eller kjørelengde. Dette er en internasjonal ordning, der du har krav på å få utført alle ytelser hos BMW-forhandlerne som deltar i programmet. Du kan lese mer om dette på: www.bmw.no/Serviceinclusive

Med BMW TeleServices (leveres ikke i Norge) er du alltid i gode hender. Din BMW tar selv direkte kontakt med ditt BMW-verksted for service. Straks CBSsensorene registrerer at det er tid for service, utløses et automatisk BMW Teleservice anrop fra bilen og informerer kundemottakeren om bilens status. Tidligere var det bare mulig å gjøre dette når bilen var på verkstedet. Deretter kontakter kundemottakeren deg for å avtale tidspunkt for service. Når bildataene blir overført på forhånd, blir verkstedbesøket mer effektivt og din BMW er raskt ute på veien igjen. Og skulle du bli stående med din BMW underveis, har du muligheten til å overføre bil- og posisjonsdata til BMW veiservice ved hjelp av BMW Teleservice Diagnose. Med BMW Teleservice Help kan dessuten funksjonsfeil ofte utbedres raskt og bekvemt uten at du trenger å oppsøke et verksted.

Mobil Service løser problemene. BMW Mobile Care inngår i BMWs garantivilkår i Norge. Dette er et tilbud om assistanse i forbindelse med uhell eller driftsstans og gjelder i fem år fra førstegangsregistrering. I tilfelle du skulle få behov for nødhjelp, er BMW Mobile Care tilgjengelig døgnet rundt,  dager i året på telefon   . Med denne tjenesten får du hjelp til å ordne veihjelp, bilberging, hotellovernatting og leiebil i hele Europa. Se BMW Mobile Care brosjyre for nærmere informasjon eller på BMWs hjemmeside www.bmw.no/service

BMW Financial Services. La dine bildrømmer bli virkelighet. BMW Financial Services tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode løsninger innen leasing, finansiering, flåteavtaler og biladministrasjon. For ytterligere informasjon kan du besøke vår internettside www.bmw.no/finansiering eller du kan kontakte oss på telefon    .

FREMTIDEN KREVER BÆREKRAFTIGE LØSNINGER For syvende gang på rad har Dow Jones Sustainability Index kåret BMW Group til den mest bærekraftige bilprodusenten i verden. Bærekraftig virksomhet er fast forankret i vår verdiskapningskjede, fra utvikling av effektive og alternative bilkonsepter via produksjonsprosesser som belaster miljøet minst mulig, til gjenvinningsmetoder. BMW EfficientDynamics er en utviklingsfilosofi som gir merkbare fordeler for kunder, klima og miljø. Dette gjenspeiler seg i en reduksjon av CO-utslippene fra nye biler i Europa på ca.  prosent siden .


Tabeller

Tekniske data

BMW service

FLERE OPPLEVELSER MED BMW. Din BMW er like individuell som deg. Du kan raskt og enkelt bygge din egen personlige BMW ved hjelp av en rekke moderne hjelpemidler. På www.bmw.no �nner du raskt nærmeste BMW-forhandler hvis du ønsker et tilbud på en bil eller prøvekjøring. Her kan du registrere personopplysninger og bygge akkurat den bilen du drømmer om. Lagrer du utkastet, er det lett å foreta endringer senere.

BMW Magazin med spennende informasjon og super underholdning. Dette er et spennende magasin for BMW-eiere og andre interesserte. Når du kjøper en ny BMW, får du BMW-magasinet tilsendt gratis to ganger i året de tre første årene. BMW TV

BMW TV. Her �nner du reportasjer, portretter og bakgrunnsinformasjon om alt BMW er involvert i. På www.bmw.tv gir vi deg informasjon om bilnyheter, tekniske nyheter, messer, arrangementer, sport og lifestyle.

Men vi har mer å by på. I perioden – har vi som mål å redusere ressursbruken under produksjonen, for eksempel vann og energi, med  prosent. Ved motorfabrikken i Steyr har vi kommet et skritt lenger. Der har vi siden  produsert biler uten utslipp av spillvann.

BMW Welt. En verden full av kjøreglede. Nå har du virkelig muligheten til å få en uforglemmelig opplevelse. På opplevelsessenteret BMW Welt i München kan du se på historiske biler i BMW-museet, besøke det tekniske senteret der de nyeste innovasjonene fra våre ingeniører blir presentert og få en omvisning på fabrikken. Her kan du oppleve BMWs fascinerende verden på nært hold. Du �nner nærmere informasjon om BMW Welt på nettsiden www.bmw-welt.com. Du kan også få informasjon hos din BMW-forhandler. Vi ser frem til å møte deg.

Opplevelser med BMW. BMW arrangerer også turer over hele verden, for eksempel fabrikkbesøk og trening i kjøresikkerhet. Du har også muligheten til å være til stede på alle arrangementer der BMW er representert, enten det gjelder motorsport, golf, seiling eller andre begivenheter. Du �nner en oversikt over alle BMW-arrangementene på nettsiden www.bmw-sports.com

Selvsagt kan også alle gamle biler gjenvinnes uten problemer eller høye kostnader. Ta kontakt med din BMW-forhandler når bilen en dag skal skrotes. Du �nner mer informasjon på hjemmesidene våre. www.bmw.no/resirkulering www.bmw.no/ef�cientdynamics www.bmwgroup.com/responsibility


Mer om BMW

Ren kjøreglede

Modellene som er vist i denne brosjyren, er delvis utstyrt med ekstrautstyr som ikke hører med til standardmodellenes spesifikasjoner. I enkelte land kan det på grunn av varierende lovbestemmelser forekomme avvik fra modell- og utstyrsvariantene som er beskrevet her. Hos din BMW-forhandler får du nøyaktige opplysninger om standardutstyret i Norge. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer av de opplysninger som er gitt i denne brosjyren. © BMW AG, München, Tyskland. Ettertrykk, også delvis, er forbudt uten skriftlig tillatelse fra BMW AG, München. BMW recommends

4 11 005 344 69 2 2012 BB. Printed in Germany 2012.

www.bmw.no

BMW 5-serie Sedan  

BMW 5-serie Sedan F10

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you