Page 1

S DE Å G T ÅR TI LL

Byta toalettstol


Byta toalettstol En fräsch badrumsmiljö kräver en fräsch toalettstol. Hos BAUHAUS hittar du flera olika modeller. Standardstolar i vitt porslin men även stolar i softa kulörer. Att byta toalettstol är något som du kan göra på egen hand. Men som alltid ska du vara noggrann och ta god tid på dig. Fråga gärna vår ­personal om det är något du undrar över.

Ta bort den gamla toalett­ stolen och byt muff. Skruva ur skruvarna som håller toalettsto­ len fast. Stäng av vattnet och lossa vattenledningen. Skruva därefter av vattenröret och lyft bort den gamla toalettstolen. Ta bort den gamla muffen (använd handskar). Gör rent runt avlop­ pet och sätt dit den nya muffen. Det är viktigt att muffen sitter ordentligt för att förhindra dålig lukt.

Har du tur kan den nya toalett­ stolen fästas i de gamla borrhå­ len. Går inte det, markera med en syl var de nya hålen ska bor­ ras. Förtydliga markeringen med en penna. Borra hålen med en betongborr. Du tar dig lätt igenom kakel och ner i be­ tonggolvet under. Består golvet av gips och spånskiva räcker det med att borra igenom klin­ kerplattan. För att toalettstolens skruvar ska fästa måste pluggar tryckas ner i hålen. Fyll på med silikon i pluggen. Glöm inte att fylla igen de gamla skruvhålen.

Kolla först att muttrarna vid stolens vattenanslutning är åt­ dragna. Sätt sedan stolen på plats och skruva fast den i de silikonpluggade hålen. Dra åt med skruvdragare eller skruv­ mejsel. Eventuella nya rör an­ passas till vattenledningarna. Då kan du behöva hjälp av en fackman. Fäst rören först i toa­ lettstolen. Dra till ordentligt. Till sist skruvas rör och rörkoppling ihop med det gamla vatten­ röret.

Vi har allt du behöver för att byta toalettstol Material toalettstol, muff, tejp Verktyg rörtång, metallsåg, hammare, skiftnyckel, skruvmejsel, betongborr

BAUHAUS tar inte ansvar för skador som uppkommer vid åtgärder baserade på dessa gör-det-själv-råd.

www.bauhaus.se

Byta_toalettstol  

G ÅR DET TIL L SÅ En fräsch badrumsmiljö kräver en fräsch toalettstol. Hos BAUHAUS hittar du flera olika modeller. Standardstolar i vitt por...