Page 1

BATZER & CO NYE BØGER

2017


Jón Kalman Stefánsson NOGENLUNDE PÅ STØRRELSE MED UNIVERSET Vi befinder os i Keflavik, denne afsidesliggende flække hvor solen på en stille dag står op som et lydløst vulkanudbrud. Ari, en islandsk forfatter og forlægger, vender hjem for at se sin far, der ligger for døden. Det bliver et møde med fortiden, med barndommen og ungdomsårene, moren som døde, faren som drak, de gamle venner, konen som han forlod. Det er en historie om brændende lidenskab og forbudt kærlighed, om vold, sorg og svigt. Margret, Aris bedstemor, elsker sin mand fiskeskipperen Oddur højt, men hun længes i hemmelighed efter den kloge rektor Torkel, som lærer hende at se på stjerner. Ari elsker sin kone, men er hende utro. Nu ligger han på et hotelværelse i Keflavik og lytter til en kvinde i naboværelset som synger: Sig mit navn som kun du kan sige det, så ved jeg at jeg er til. Hvor stor kan sorgen være? Ja, nogenlunde på størrelse med universet. Nogenlunde på størrelse med universet er en selvstændig fortsættelse af Jón Kalman Stefánssons forrige roman Fisk har ingen fødder som blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

«Mesterligt.» – Weekendavisen «Et seksstjernet mesterværk.» – Jyllands-Posten ÊÊÊÊÊÊ «Kalmans prosa gør himmelen højere, natten klarere, hjertet større. Det er litteratur som får livet til at spire.» – Sydsvenska Dagbladet

Nogenlunde på størrelse med universet. 416 sider. Indb. 300 kr.


Thomas Hettche PÅFUGLEØEN Påfugleøen i floden Havel ved Potsdam, tidligere tilflugtssted for kongerne af Preussen, blev i 1800-tallet omdannet til et kunstigt paradis af Peter Joseph Lenné og Karl Friedrich Schinkel med hjælp fra hofgartner Ferdinand Fintelmann. Her fandtes kænguruer og en løve, palmer og himmeltræer, en mand fra Sydhavet, en kæmpe, to dværge og en vaskeægte morian. Hele denne glemte verden vækker Thomas Hettche til live ved at sætte dværgen Marie i centrum, Påfugleøens slotsfrøken. Romanen fortæller om hendes liv og om vores forestillinger om skønhed, om at bearbejde naturen og om vores længsel efter det eksotiske, om menneskets værdighed, om tidens væsen – og om en tragisk kærlighedshistorie. Thomas Hettche, f. 1964, hans romandebut Ludwig muss sterben fra 1989 blev fejret som en genistreg. Der Fall Arbogast (2001) blev en bestseller og er oversat til tolv sprog. Woraus wir gemacht sind var i 2006 på shortlisten til Deutscher Buchpreis. Han har bl.a. modtaget Robert-Walser-Preis.

«Hettche viser sig endnu en gang som en af de mest elegante og raffinerede stilister i den tyske samtidslitteratur.» – Juryen for Deutscher Buchpreis

Påfugleøen. 344 sider. 300 kr.


Peter Handke FORSØG OVER SVAMPENARREN Forsøg over svampenarren fra 2013 er det femte og (foreløbigt) sidste af de litterære “forsøg” Peter Handke påbegyndte i 1989. Forsøgene står som en milepæl i forfatterskabet, og historien om svampenarren udgør den seneste manifestation af disse uudgrundelige, fortællende essays hvor Handke tager livtag med skriftens og læsningens gåder. I Forsøg over svampenarren udforsker Handke fortællingens muligheder gennem en sælsom sproglig erindringsrejse som forsøger at bringe den skrivende og den beskrevne sammen i tid og rum - med eventyrelementet som det gådefulde femte element. Forsøget udfolder den tragikomiske beretning om forfatterens forsvundne ven, der som navnet antyder er besat af skovbundens små gevækster.

Gennem

fortællerstemmens

humoristiske

men

barokt

slyngende

syntaks får vi præsenteret historien om svampeidiotens tiltagende besættelse af sit objekt - hvor søgningen efter svampe synes at udgøre målet i sig selv. Det er et eventyr, en allegori og en håndbog udi øvelsen at se, høre og læse verden: som Peter Handke.

Peter Handke, f. 1942, østrigsk forfatter. Med sin righoldige produktion som fortæller, lyriker, dramatiker, essayist og oversætter er Peter Handke en af de tysksprogede landes mest markante, men også mest omdiskuterede forfattere.

Forsøg over svampenarren. Ca. 200 sider. 250 kr. August.


Jens Bjørneboe DRØMMEN OG HJULET I revolutionsåret 1848 står den velhavende godsejer, Peder Jølsen, i høstsolen og betragter sine omfattende besiddelser norske Enebakk. Han er en konservativ mand der ikke er meget for omvæltninger af hverken politisk eller industriel karakter. Hans barnebarn, Ragnhild, er som sin far en drømmer. Men hvor farens drømme handler om udviklingen og den nye tid, lever datteren sig ind i skovens mystiske urverden. Her påkalder hun – i oprør mod den undertrykkende kristendom – Pan, den hedenske guddom for instinkt, drift og seksualitet. Drømmen

og

hjulet er

både

en

roman

om

den

tidlige

industrialisme

og

arbejderklassens fremvækst og et nærbillede af Ragnhild Jølsen (1875-1908), en af de mest egenartede forfattere i norsk litteratur. Men romanen kan også læses som et selvportræt fra forfatterens side. For der er ingen tvivl om at Bjørneboe fokuserer på de sider af Ragnhild Jølsens personlighed som han selv identificerede sig med: de voldsomme spændinger i Jølsens sind, og dragningen mod det eksotiske og mystiske og hendes lidenskabelige og erotiske natur.

«Da jeg påbegyndte arbejdet med Jens Bjørneboes biografi for godt fem år siden, havde jeg ikke noget forhold til Drømmen og hjulet. I mit møde med hele Bjørneboes store produktion, blev dette den mest lysende læseoplevelse. Drømmen og hjulet indeholder ingredienserne til et rigtigt heksebryg: sagn og eventyr, drømmesyner, rus

og

oprør,

melankoli,

ambivalens,

ensomhed,

ondskab,

seksualitet og død, umætteligt begær og en pagt med djævelen.» – Tore Rem, forfatter

Drømmen og hjulet. 248 sider. 300 kr. September.


Agnes Ravatn FUGLETRIBUNALET Tv-værten Allis Hagtorn forlader mand og job efter en offentlig skandale og begynder som hushjælp for Sigurd Bagge, en mand i fyrrerne. Hun skal servere tre måltider dagligt, holde haven og ellers lade ham være i fred. Allis går fra at være på alles læber til at være helt anonym. Først omfavner Allis den nye situation som en mulighed for at starte på ny. Men der går ikke lang tid før fascinationen af Sigurd Bagge dominerer hendes liv. Efterhånden som de kommer hinanden nærmere, bliver det afgørende spørgsmål: Hvem er Sigurd Bagge, og hvad vil han med Allis? I et afsidesliggende hus ved havet har to mennesker søgt eksil. Begge har en hemmelighed og et ønske om at sone. Den ene bærer på skam, den anden på skyld. Hvad skal der til for at kunne begynde på ny? NRK P2-lytternes romanpris, Ungdommens kritikerpris og Bokbloggerprisen.

«Afslutningen slår bogstavelig talt kløerne i dig.» – DAGBLADET «Romanen bliver siddende huden.» – DAGSAVISEN

som

en

elektrisk

ladning

Fugletribunalet. 276 sider. 300 kr. August.

under


Judith Hermann Sommerhus, senere Det

gav genlyd

da Judith Hermann i

1998 debuterede

med

novellesamling-

en Sommerhus, senere. »Vi har fået en ny forfatter,«, skrev kritikerne, »en fremragende forfatter«. Og det var der mange, som fandt ud af. Bogen har alene i Tyskland solgt over 500.000. Bogens ni noveller fortæller nøgternt og smukt om det moderne livs tragikomiske tilfældigheder, ensomhed og melankoli. Scenen er nattesværmernes Berlin og hendes helte og heltinder er sarte, melankolske figurer med en lakonisk holdning til livet, deres referencer er PJ Harvey og David Bowie, og en masse caféer og klubber og LSD og kokain. Fælles for flere af dem er en vægring mod at beslutte sig for noget. Beslutninger udsættes på ubestemt tid. De vil bestemt gerne have et sommerhus, men ikke lige nu, først senere. Hendes noveller er som forløb over et refræn. De sniger sig ind som popsange. Og bliver hængende og hængende i luften som spor af noget større. Den første sætning i den første novelle er klar som musik: »Mit første og eneste besøg hos en terapeut kostede mig det røde koralarmbånd og min kæreste.« Og så fortælles historien om armbåndet. Som er historien om en smuk oldemor og en duel i Petersborg. Inden den første sætning gentages. Som optakt til historien om et umuligt forhold og en mand, der ikke vil snakke. Hvorefter novellen når frem til behandleren.

Og

indfrier

historiens

omkvæd:

Fortælleren

mister

koralarmbånd og sin kæreste.

Sommerhus, senere. 196 sider. 250 kr. Juni.

sit

røde


Julia Horst og Daria Rychkova HALENS HISTORIE Hvordan ville livet være, hvis mennesket havde en hale? Det handler denne bog om. En hale kan udtrykke følelser, og røbe ens humør, ligesom et ansigtsudtryk. Kærlighed, for eksempel. Forelsket i nogen? Bare træk ham eller hende i halen! Det ville være muligt at tegne med halen. At spille guitar. At bære en taske. At jage myg væk.

Bologna Ragazzi Award Opera Prima 2014 (en af verdens mest prestigefyldte billedbogspriser)

Halens historie. Ca. 300 kr. September.


Kjell Westö Den svovlgule himmel “Og jeg gik hjemad og tænkte, modvilligt, at jeg måske alligevel må fortælle om mørket. Om mørket før, og om mørket nu. Og næste modvillige tanke: at jeg i så fald ikke kan undvige mørket i mig selv. Det som slukker mine gode hensigter, så det er som om at de aldrig har eksisteret.” Den svovlgule himmel handler om den mægtige Helsingsfors-familie Rabell, som har oplevet både rigdom og tragedie. I centrum står det opslidende og langvarige kærlighedsforhold mellem Stella Rabell og romanens fortæller, som fascineres af den opsigtsvækkende og privilegerede familie. Det er en mesterlig gennemlysning af hvordan kærlighed og venskab udvikles gennem årtierne, men også en kritisk skildring af hvordan vores drømme og forestillinger forandres og præges af køn, klasse og den tidsånd vi lever i. Den svovlgule himmel er en episk Helsingforsskildring om kærlighed og erindring – Kjell Westö når han er bedst.

«Alle som elsker god fortællekunst kan glæde sig til en litterær fest med Westös underholdende, skarpe, tidspræcise, politiske, helstøbte og yderst velskrevne pen.» – Adresseavisen

Den svovlgule himmel. 500 s. Indbundet. 350 kr. September.


Tarjei Vesaas FUGLENE Fuglene fra 1957 er Tarjei Vesaas’ mesterværk. Ingen anden romanfigur er så omsluttet af forfatterens omsorg og kærlighed som Mattis. Mattis er hjælpeløs i hverdags- og arbejdslivet, og skarp er han ikke. Men alligevel forstår han på sin vis mere end de allerskarpeste. Naturen åbenbarer sine hemmeligheder for Mattis. Han kan tyde fuglenes sprog. Han kan læse de breve som skovsneppen skriver til ham med næb og kløer. Og han kan formulere livets dybeste spørgsmål: Hvorfor er det som det er? spørger han den venlige gårdkone, som byder ham på kaffe når han endnu en gang er gået i stå i arbejdet. Ingen kan give et svar. Men forfatteren fortæller hvordan også vi læsere må drage omsorg for Mattis, samtidig med at vi forstår søsteren Hege og alle de andre som gerne vil hjælpe Mattis, men som ikke kan nå helt ind til ham. Fuglene er oversat til en lang række sprog og blev i 1967 filmatiseret af den polske instruktør Witold Leszczynski. I 1997 opførte Det Norske Teatret en dramatisering af romanen, en enestående og vidt berømt forestilling. Tarjei Vesaas (1897–1970) er en af det tyvende århundredes største norske digtere, og den som oftest er blevet nævnt i forbindelse med Nobelprisen. I 1964 fik han som den første nordmand Nordisk Råds Litteraturpris.

Fuglene. 248 sider. 300 kr. September.


Eka Kurniawan SKØNHED ER ET SÅR Romanen lægger ud med historien om Dewi Ayu, en smuk intelligent og ambitiøs ung kvinde som bor hos sine bedsteforældre i byen Halimunda (som giver mindelser om Macondo i García Márquez’ 100 års ensomhed). Under den japanske besættelse under 2. verdenskrig kommer hun først i fangelejr og tvinges siden til prostitution. Da japanerne slagne forlader Indonesien, står andre kunder parat, f.eks. de allierede tropper, men snart bliver Indonesien selvstændigt og Dewi Ayu er fortsat stjernen i byens førende bordel. Hun omgås politiske ledere og andre honoratiores (som er kunder naturligvis), inviteres med til de prominente begivenheder i byen, og bliver et modeikon for byens ”anstændige” kvinder. Eka Kurniawan, f. 1975, indonesisk forfatter, har studeret filosofi, er oversat til mere end 24 sprog, nomineret til Man Booker International Prize.

«Historien drives frem i spændet mellem begær og kærlighed, vævet sammen til en fortælling som er vulkansk i sin kraft og samtidig lysende i sin poetiske styrke. Myter og folklore hvirvles sammen med Indonesiens efterkrigshistorie til en historie om enkeltmennesker – en roman som skaber håb for den moderne digtekunst.» – DAGBLADET «Original og kraftfuld … Måske vil Nobelpriskomitéen om nogle år overveje at give Kurniawan den pris som Indonesien endnu aldrig har modtaget.» – Le Monde

Skønhed er et sår. Ca. 500 sider. 350 kr. Oktober.


Hédi Kaddour De toneangivende Vi er et sted i Nordafrika i begyndelsen af 1920’erne, i den lille fiktive by Nahbès som ligger ved Middelhavet i et fransk protektorat. I Nahbès møder vi Rania, en smuk ung enke, hvis elskede mand gav sit liv for Frankrig i ”den store krig”. Hun er datter af en tidligere minister, veluddannet og belæst, sympatiserer med oprørerne, og drømmer om en friere tilværelse. Et amerikansk filmhold fra Hollywood kommer til byen for at optage en stumfilm om en ørkenkriger, og det sætter på alle måder byen på den anden ende. Amerikanerne indtager nærmest Nahbés med deres frigjorte og moderne livsstil. Filmoptagelserne i ørkenen uden for byen og amerikanernes tilstedeværelse får konflikterne til at blusse op mellem arabiske traditionelle embedsfolk, franske kolonister og unge selvstændighedshungrende nationalister, og vækker alle slags følelser fra begær til afsky. Bogen fik det franske akademis store romanpris i 2015.

«En stor verdensroman der indkapsler en hel epokes begivenheder, fra det koloniserede Nordafrika til det besejrede Tyskland … Bogen fremmaner liv og skæbner med stor og letflydende sproglig rigdom, en vidunderlig roman.» – Le Monde

De toneangivende. Ca. 450 sider. 350 kr. Oktober.


Judith Hermann Spøgelser, overalt Judith Hermanns anden udgivelse, Spøgelser, overalt, består af syv fortællinger om relationer og uafsluttede regnskaber mellem mennesker der er, eller har været, følelsesmæssigt forbundet. Vi møder syv kvinder som ligner hinanden: de er i trediverne, storbymennesker som glider ind og ud af kærlighedsforhold og desperat forsøger at holde fast i noget i en verden hvor intet er sikkert. Kvinderne er næsten alle på rejse, og historierne foregår rundt omkring i Europa: Norge, Italien, Tjekkoslovakiet, Island. Titelnovellen finder sted på et motel i Nevada, USA. Der er masser af spøgelser i Hermanns anden novellesamling, men kun i to af historierne er de virkelige. I titelnovellen er Ellen på roadtrip i USA med sin kæreste Felix. Forholdet vakler og er på grænsen af opløsning da de overnatter på et motel i Nevadas ørken hvor de møder den excentriske lokalbefolkning – deriblandt den lokale ghost hunter. Hvorvidt der vitterligt er spøgelser på hotellet er usikkert, men sikkert er det at fortælleren Ellen mange år senere hjemsøges af mindet om denne aften, der får afgørende betydning for hendes fremtid. I resten af historierne er der nærmere tale om spøgelser fra fortiden: elskere, venner, forældre som bliver ved med at hjemsøge fortælleren. Eller måske er det nærmere minder, hun hjemsøges af – små øjeblikke fra fortiden, hvor hun har været tæt på lykken eller opnået en kortvarig følelse af, at noget faldt på plads.

Spøgelser, overalt. 342 sider. 300 kr. September.


Peter Handke FORSØG OVER TRÆTHEDEN Med udgangspunkt i en oplevelse i barndommen af hvordan trætheden under en julegudstjeneste fremprovokerede en klaustrofobisk følelse af indelukkethed og eksklusion fra verden “udenfor”, undersøges forholdet mellem den type træthed der udelukker den enkelte fra sprogets og den sociale sfære ved en tilsløring af sanserne - samt den type træthed der i sin afvæbnende skrøbelighed åbner blikket for verden og den andens “epos”. I et fortættet sprog, hvor sætningernes snirklede syntaks vandrer med underfundig lethed, bevæger vi os rundt og rundt om de mange typer af trætheder som skrives frem og foldes ud, og det markante metaniveau som kommer til udtryk i dialogens eksplicitte spørgsmål og svar får på elegant vis sanselig gestalt i billederne fra fortællerens personlige erfaringskatalog: fra barndommens kvalmende træthed i kirkerummets påtrængende “meningsfylde”, over studietidens opdagelse af nye typer trætheder og disses sproglige problemer til mere generelle observationer omkring forholdet mellem den enkelte og fællesskabet, som træthedens forskellige udtryk lader ane som faldgruber og muligheder for den skrivendes blik.

Peter Handke, f. 1942, østrigsk forfatter. Med sin righoldige produktion som fortæller, lyriker, dramatiker, essayist og oversætter er Peter Handke en af de tysksprogede landes mest markante, men også mest omdiskuterede forfattere.

Forsøg over svampenarren. Ca. 90 sider. 150 kr. Oktober.


Ellen Mattson SNE Sne foregår over nogle vinterdøgn i 1718 i en lille by på Sveriges vestkyst. Karl den Tolvte, den store krigerkonge, er død og det vækker stærke følelser hos byens indbyggere. Mange frygter hvad der vil ske når soldaterne kommer hjem fra det mislykkede felttog i de norske fjelde, mens andre øjner en chance for økonomisk vinding. Og snart er de der, soldaterne, de kommer i hundredvis, lemlæstede og forfrosne, og frygtelige scener udspiller sig. Jakob Törn, romanens hovedperson, er en robust mand som ville have passet bedre i krig end i det apotek han har arvet efter sin far. Da han fortæller sin kone at kongen er faldet, bliver hun rasende og hugger ham i armen med en kniv. Hvad drev hende til dette gådefulde udbrud? Nu er Jakob på flugt fra sit hjem og bliver udkommanderet til at assistere ved balsameringen af kongen i byens rådhus, den konge hvis vilje har været hans rettesnor. Et andet sted i byen maner en gruppe mennesker til kamp mod enevælden.

«Ellen Mattson har skrevet en tæt og stærk roman, hendes femte, om krigens uhyggeligheder og om blind lydighed kontra oprør mod øvrigheden.» – Litteratur Magazinet

Sne. 248 sider. 300 kr. Oktober.


Emma Reyes ERINDRINGSBREVE Emma Reyes, født 1919 i Bogota, Colombia, død 2003 i Bordeaux, var en colombiansk kunstner som rejste og boede og udstillede sine tegninger og malerier mange steder i verden, bl.a. Argentina, Mexico, USA, Spanien, Italien, Israel og Frankrig. Hun var samtidig med og omgikkes kunstnere som Frida Kahlo, Diego de Rivera og Alberto Moravia. Erindringsbreve består af 23 breve skrevet til vennen German Arciniegas. I brevene fortæller hun sine tidligste erindringer fra barndommen og indtil hun forlod det nonnekloster hvor hun tilbragte en stor del af sin opvækst. Der en umiddelbarhed og ligefremhed i fortællingen som passer godt til at det er set fra barnets perspektiv. Til trods for det barske indhold er der ikke den mindste smule had, og ingen sentimentalitet eller selvmedlidenhed i brevene. Den voksne Emmas stemme genskaber med legende fantasi den skelende lille pige som var i stand til at finde selv de mindste lyspunkter i en begrædelig tilværelse. Samtidig skitseres elegant, med få strøg, alle de personer hun møder. Det er meget poetisk og mange af detaljerne er så groteske at der blot mangler en lille drejning så ville vi kalde det magisk realisme.

Erindringsbreve. Ca. 150 sider. 229 kr. November.


Robert Walser SPADSERETUREN Robert Walser, 1878-1956, schweizisk forfatter. Blev anset som Franz Kafkas forløber og forbillede og regnes som en af de mest betydningsfulde tysksprogede forfattere i første halvdel af det 20 århundrede. Spadsereturen (1917) er en historie hvor man betages af det forførende sprog, den sprudlende glæde og de umiddelbare sansninger der dvæler forelsket ved små detaljer som normalt bliver overset. Henrykkelsen over en udstilling i et butiksvindue, glæden ved to børn der leger stille, fornøjelsen ved en samtale med en høflig bankmand, eller betagelsen af sollyset, der stråler ned gennem trætoppene i en fredfyldt skov. Det er på mange måder en simpel fortælling. Der er ingen egentlig historie eller plot, og der er ingen karakterudvikling. Vi følger fortælleren, og lader os føre gennem hans møder med andre mennesker og verden omkring ham. Men Walsers ord og beskrivelser er langt fra simple, og de åbner en helt anden verden for os. En charmerende, vidunderlig verden fremkaldt af hans fortryllende sproglige sans. Robert Walser vandrede fra den ene by til den anden og fra den ene bank til den anden, altid på vej videre, mens han i sin fritid skrev sine fortællinger og romaner. Det blev til fire romaner, ni novellesamlinger og 1500 små tekststykker eller fortællinger fra debut’ en i 1912 til 1933, hvor Robert Walser blev indlagt på en nerveklinik i Appenzell. Her forblev han de sidste 23 år af sit liv uden at skrive et ord mere.

Spadsereturen. Ca. 100 sider. 150 kr. November.


Andreas Maier STEDET Fortælleren sidder i sin afdøde onkels J.s værelse og skriver på et værk som er planlagt til at fylde 11 bind og vil komme rundt om hele hjemstavnen og hans eget liv. I Stedet, som er fjerde bind i fortællingen, befinder vi os i starten på 1980’erne i Wetterau. Andreas er sytten år, han sidder nøgen på sit skrivebord og venter på solopgangen, han læser Thomas Mann, Rilke og Dostojevskij mens han drikker vin og lever gennem bøgernes karakterer. To år tidligere havde Andreas opdaget kærligheden. På vej gennem Friedbergs gader en forårsaften ser han en gruppe piger hoppe i elastik. Han forelsker sig i Katja Melchior, og til en ungdomsfest forenes de endelig i en lang og rørende scene. Snart skal de også tilbringe den første nat sammen. Alt synes at handle om Katja, også da Andreas sammen med sine venstreorienterede venner forsøger at sabotere CDU-partiformandens tale i ølteltet under byfesten. Men det skal vise sig at der er andet og mere på spil for Andreas selv. »Maier skriver, om man vil, på en nutidig På sporet af den tabte tid, på en moderne Følelsernes opdragelse, på en Verden af i går … når vi læser disse bøger møder vi også os selv, vi ser os selv vokse op ved siden af barnet Andreas, og vi bliver en del af disse historier som vi bladrer i lige som i et familiealbum.« - Nürnberger Nachrichten

Stedet. Ca. 180 sider. 250 kr. November.


Mo Yan LIVET OG DØDEN TAGER RØVEN PÅ MIG Ximen Nao er død. Den rige godsejer i Gaomi bliver skudt og dræbt af oprørske bønder og befinder sig nu i dødsriget hvor undergrundens hersker, kong Yama, bestemmer over hans fremtid. Men Ximen Nao er så overbevist om sin egen uskyld og nægter stædigt at bekende sine forbrydelser at kong Yama til sidst lader ham vende tilbage til livet. Men det går ikke helt som Ximen Nao forventer. I stedet for at få sit gamle liv tilbage genfødes han som et æsel, og i løbet af de næste halvtreds år skal han komme til at opleve Kina efter revolutionen i skikkelse af både et æsel, en okse, en gris, en hund og en abe før han bliver menneske igen. Hele tiden er han hos den samme familie, hos den arbejdsomme fribonde Lan Lian som nægter at indordne sig i kollektivet og derfor bliver noget af en levende legende. Livet og døden tager røven på mig er en overvældende roman hvor tradition og modernitet mødes. Gennem en blanding af eventyrlige sagn og realisme skaber Mo Yan sit eget univers. Med komplekse, forbløffende og ofte voldsomme billeder kombineret med en underfundig humor og kærlighed skildrer han fremvæksten af det moderne Kina. Mo Yan, f. 1955, kinesisk forfatter, fik Nobelprisen i 2012.

Livet og døden tager røven på mig. Ca. 700 sider. 350 kr. November.


Patrick Modiano SÅ DU IKKE FARER VILD I KVARTERET Jean Daragane, forfatter og eneboer, har valgt at leve et tilbagetrukket liv væk fra det hektiske Paris. Han besøger næsten aldrig andre mennesker, han går sjældent ud, han tilbringer sit liv i en isoleret verden han selv har skabt. Hans fredelige tilværelse ødelægges imidlertid en varm septembereftermiddag af et truende telefonopkald fra en komplet fremmed som hævder at have fundet Daraganes gamle telefonbog og ønsker at udspørge ham om et særligt navn som står i den. Men da Daragane går med til at mødes med den mystiske Gilles Ottolini, går det op for ham at han ikke kan huske en person ved navn Guy Torstel – hvor hårdt han end prøver. Alligevel er Ottolini desperat efter at få noget at vide om denne mand. Pludselig er Daragane viklet ind i Ottolini og hans smukke men skrøbelige unge kollegas liv, og involveres i mysteriet om et mere end ti år gammelt mord som vil trække ham ud af hans ensomme lejlighed og tvinge ham til at forholde sig til et personligt traume han længe har undertrykt. Gennemsyret af nostalgi, med sin diskrete finesse og sin egen unikke poesi, bjergtager denne mørke, mystiske roman ved på en gang at provokere og henrykke. »Denne uafbrudte undersøgelse, som ifølge Modiano måske er

meningsløs, ender alligevel – i Prousts ånd – med en ihærdig og fascinerende søgen efter den tabte tid.« – Le Nouvel Observateur Patrick Modiano, f. 1945, fransk forfatter, fik Nobelprisen i 2014.

Så du ikke farer vil i kvarteret. Ca. 180 sider. 250 kr. Oktober.


BØGER 2018


Neel Mukherjee DE ANDRES LIV Den indiskfødte forfatter Neel Mukherjee (f. 1970) har begået en kalejdoskopisk og kompleks roman om et indisk samfund i dyb konflikt med sig selv udkrystalliseret gennem den bengaliske familie Ghosh, hvis antal af medlemmer og andre implicerede når op på et tolstoj’sk niveau. Uden at familien har bemærket det er Supratik blevet involveret i ekstremistisk politisk aktivisme. Anført af en idealistisk trang til at ændre sit liv og verden omkring sig, efterlader han sig kun et brev før han forsvinder. Det er en tid præget af turbulens, af uundgåelige forandringer, kløften mellem generationerne og mellem dem der har og dem der ikke har, har aldrig været større. De andres liv dissekerer en nations sjæl mens den udfolder en families historie og giver læseren et sanseligt og dybdegående indblik i det stærkt traditionsbundne og ulige indiske samfund i 1960-1970’erne.

“Mukherjee forfærder og henrykker os på en gang.” – A.S. Byatt, The Guardian “En fremragende roman: fængslende, medfølende og kompleks, levende, musikalsk og vild.” – Rose Tremain På shortlisten til Man Booker Prize

De andres liv. Ca. 600 sider. 349 kr. 2018


BØGER PÅ VEJ 2018

Neel Muherjee De andres liv August Strindberg Legender Tarjei Vesaas Is-slottet Joachim Førsund Ildværket Maria Parr Målmanden og havet

NYE OPLAG 2017 Jón Kalman Stefánsson Sommerlys og så kommer natten 2. udgave, 4. oplag Jón Kalman Stefánsson Fisk har ingen fødder 1. udgave, 4. oplag Ingvild H. Rishøi Vinternoveller 1.udgave, 3. oplag

BATZER & CO www.batzer.dk

Nyheder 2017 BATZER & CO  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you