Page 1

ARGENTINIË


BODEGA SOTTANO In 1890 vestigde Don Fioravente Sottano zich vanuit Italië in Mendoza om daar een prachtig wijnbedrijf te bouwen. Hij was één van de wijnpioniers in die tijd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardig wijnhuis met dito wijnen en wordt tegenwoordig bestierd door de broers Diego, Pablo en Mauricio Sottano. Bodega Sottano bevindt zich nabij het indrukwekkende Andesgebergte, in de subregio Perdriel, ook wel bekend als de “First Zone”. Dit gebied heeft een zeer gunstig microklimaat, met uitstekende weersomstandigheden en een perfecte bodemgesteldheid. Ideaal voor druivenrassen als Malbec, Merlot en Chardonnay. Dit gebied staat garant voor wijnen van hoog niveau. Alle druiven voor de wijnen van Sottano zijn handgeplukt en worden met grote zorg gevinifieerd tot unieke, karaktervolle wijnen waarin het bijzondere terroir duidelijk tot uitdrukking komt. De bodega, ontworpen door architect Mauricio Sottano, staat prominent te midden van de wijngaarden. Het weerspiegelt de omgeving, door gebruik te maken van authentieke materialen en de juiste kleuren die je in de wijde omtrek terugvindt. Het gebouw is multifunctioneel. Het bestaat uit een productiehal met zeer moderne apparatuur, een kantoorgedeelte en biedt diverse faciliteiten om gasten op een bijzondere wijze te ontvangen en wijnen te laten proeven.


CIELO Y TIERRA De Cielo y Tierra Chardonnay-Torrontes en Malbec-Merlot blend zijn beide jong, toegankelijk en geschikt voor alledaags gebruik. De Chardonnay-Torrontes is fris en fruitig, de Malbec-Merlot is soepel, rijp met heerlijk zachte tannines en een fraaie balans.

SOTTANO

De Sottano-serie wijnen is gemaakt van druivenrassen met een intense smaak en een uitstekende structuur in de mond. De Merlot is intens helderrood en heeft jammige aroma’s en een prettige houtrijping. De Chardonnay heeft aroma’s van tropisch fruit en is een elegante wijn.

RESERVA

De Reserva-serie heeft zowel in de neus als in de mond complexiteit, mede door de 12 maanden houtrijping die deze wijnen hebben gehad. De serie bestaat uit een geconcentreerde Malbec en een elegante Viognier.

RESERVA DE FAMILIA

De Reserva de Familia is het topstuk van de Sottano-familie. Gerijpt op nieuwe eikenhouten vaten en gemaakt van speciaal geselecteerde druiven uit de wijngaarden in Perdriel. Prachtige kleur, met aroma’s van kruidnagel en witte peper. Rijpe tannines en een heerlijke lange afdronk.

JUDAS MALBEC

Een bijzondere wijn met een grootse expressie, zowel van het terroir als van het druivenras en het oogstjaar. Diep donkerrode en heldere kleur. Met aroma’s van kersen, maar bovenal de kruidigheid van snuiftabak, cassis, witte peper, kruidnagel, wat chocolade en munt. Intense wijn!


KLIMAAT De Bodega Sottano staat aan de voet van het Andesgebergte in de Mendoza-vallei in Argentinië. In de subregio Perdriel heerst een bijzonder microklimaat. Er is een enorm temperatuurverschil tussen dag en nacht, waardoor de rijpheid van de druiven wordt gestimuleerd. Het weer is zo kenmerkend vanwege de koele middagen in de lente, de warme zomers met koele nachten, vroege vorst in de herfst en intense winters.

WIJNGAARD De Sottano-winery en wijngaarden liggen dichtbij het Andesgebergte in het Perdriel-district, dat ook de “First Zone” wordt genoemd, vanwege de weersomstandigheden en de uitstekend gelegen wijngaarden, ideale omstandigheden voor het maken van kwaliteitswijnen. Elk detail in de wijngaard wordt door zowel oenologen als agrarische ingenieurs beoordeeld; zij begeleiden het snoeien, het watermanagement, het bladmanagement en de uiteindelijke oogst. Voor elk druivenras en soort wijn zijn deze werkzaamheden verschillend. Het totale wijngaardareaal wordt met behulp van druppelirrigatie voorzien van water.

OOGST Elk jaar weer besteedt men alle aandacht aan het moment waarop de natuur hen laat weten wanneer men het beste kan gaan oogsten. De laatste Malbec-oogst vond bijvoorbeeld in de eerste helft van april plaats, terwijl de Cabernet pas in de tweede helft van april werd geoogst. Er wordt met de hand geoogst met behulp van snoeischaren. De druiven worden bewaard in kleine kratten, zodat er zo min mogelijk schade aan de druif optreedt.


MEDAILLES EN ONDERSCHEIDINGEN SOTTANO MERLOT Wine Advocate | 86 punten

SOTTANO RESERVA MALBEC Vins & Terroirs Authentiques | 15,5/20 punten Sottano Reserva Malbec 2007 Wine Advocate | 90 punten Argentina Wine Awards | Zilver

SOTTANO RESERVA MALBEC 2007 Decanter World Wide Awards | 4 sterren International Wine Challenge 2010 | Brons

SOTTANO JUDAS MALBEC 2006 Wine Advocate | 92+ punten Stephen Tanzer’s International Wine Cellar | 92 punten Hong Kong Int. Wine and Spirits Competition | Zilver, beste wijn-spijscombinatie met Peking eend

SOTTANO JUDAS MALBEC 2007 Decanter World Wide Awards | 3 sterren International Wine Challenge 2010 | Zilver


info@sottano.nl www.sottano.nl

Bodega Sottano  

Trade Brochure

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you