Page 1

Digitaal werkboek

Bastiaan Brinkman


Inhoudsopgave


Opdrachten week 1 Opdracht 1.1 De publicatiekanalen die mijn aandacht het meeste trokken waren toch zeker youtube en soundcloud. Mede doordat ik door middel van geluid mijn merk-ik wil presenteren. Ook ben ik enthousiast over het combineren van audio met videobeelden, daarom is mijn keuze ook op youtube gevallen als interessant kannaal. Ook inspiratiebronnen voor mij, DJ’s en video animators, posten hun werk vaak op soundcloud (DJ’s) en Youtube (animators / editors). Enkele andere publicatiekanalen zoals tumblr, instagram, pinterest ect. vond ik te beperkt, omdat je door middel van enkel 1 stilstaand plaatje een boodschap moet overbrengen naar een ander. Opdracht 1.2 Robbert van der Corput, of terwijl Hardwell, een Nederlandse DJ afkomstig uit Breda. Hardwell is mede door zijn muziekstijl een groot voorbeeld voor mij, hij maakt vooral muziek in het genre house, progressive house, en electro. Hardwell heeft al over de hele wereld gedraait en op de grootste festivals gestaan, en dat voor een pas 25 jarige jongen. Johnny Depp, ook bekend als o.a. captain Jack Sparrow, inspireert mij met name door zijn manier van acteren, hij heeft vind ik een goede manier van acteren en brengt grappen op een eigen maar zeer professionele manier naar buiten waardoor het iets extra’s toevoegt aan de grap. Ook is het voor hem kenmerkend dat hij niet af en toe grappen maakt maar eigenlijk continu op een manier acteert waardoor een grap op elk moment kan ‘toeslaan’. Daardoor is het erg prettig om de films Pirates of the carribbean te kijken, alleen al door het acteerwerk van Johnny Depp. Martijn Garretsen, een 17 jarige DJ/producer, ook wel bekend als Martin Garrix, die binnen korte tijd een paar hits heeft gemaakt. Vooral het feit dat hij even oud is dan ik inspireert mij, hij laat me zien dat hij, wanneer je er maar hard voor werkt, veel kan bereiken, ondanks je leeftijd. Daarom zie ik ook hem als voorbeeld en inspiratiebron. Opdracht 1.3 Ik werd beschreven als een benevolant creator, enkele herkenbare punten waren dat ik zelfstandig kon zijn, innovatief ben en heel normaal in het leven sta en zelf beslis hoe mijn leven zal lopen. Dit zijn slechts enkele punten die overeenkwamen met mijn zelfbeeld, wat er op neerkomt dat deze test (bij mij) wel aardig correct en betrouwbaar is. Zoals hierboven al een beetje af te leiden is ben ik het dus eens met de uitslag, er waren veel herkenbare eigenschappen van me genoemd en slechts enkele minder herkenbare.


Opdracht 1.4 Onze vraag was: Welk pad wil je in je leven bewandelen? Wat betreft filmen hebben we daarom gefilmd terwijl wij een pad bewandelden en tegelijk tijd onze voorspelling van de rest van ons leven uitspraken, of in ieder geval wat wij van ons leven willen maken. Zo gaven wij het filmpje iets meer leven dan wanneer wij stil zouden zitten en ‘saai’ zouden praten. Er zit dus wel degelijk een gedachte aan het wandelen. Het filmpje is te vinden op de Facebook pagina van klas C1H.

Opdracht 1.5 De mindmap van de handleiding:


Opdrachten week 2 Opdracht 2.1 Opdracht 2.1 Recensie Ruud boer,


Opdracht 2.2 Dit zijn voor mij enkele merken die ik dagelijks gebruik. Sommige meer dan anderen maar over het algemeen komen deze merken wel dagelijks in mijn leven voor.


Opdracht 2.3


Opdracht 2.4 Mijn moodboard:


Ik heb dit moodboard juist zo gemaakt omdat muziek een grote hobby van mij is, daarom heb ik het een muzikale, vrolijke en opgewekte sfeer gegeven. De lichtblauwe achtergrond straalt vrolijkheid uit maar ook geeft ook een energieke sfeer, net zoals muziek waar ik van hou overkomt. Verder heb ik om het geheel vrolijker te maken overal muzieknootjes geplaatst, dit geeft het een meer gezellig en levendig gevoel. Ook heb ik enkele namen van muzikanten geplaatst en twee van mijn voorbeelden, Martin garrix (l) en Hardwell (r). Omdat het natuurlijk ook met mijzelf te maken moet hebben, en ik af en toe ook muziek mix en maak, heb ik ook deze aspecten toegevoegd, links een mengpanneel dat ik zelf ook bezit, in het midden nog een laptop en onderin nog een koptelefoon en een abstracte piano, kortom de basisuitrusting van een DJ/producer. Om het in het geheel n贸g levendiger te maken heb ik bovenin de lampen nog een extra effect gegeven, waardoor het net lijkt alsof er vanalles aan de gang is omdat de lampen aanstaan. Hierdoor heb ik meer het gevoel dat ik er middenin zit inplaats van dat ik naar een simpel plaatje sta te kijken.

Opdracht 2.6


Opdrachten week 3 Opdracht 3.1


Digitaal werkboek  
Digitaal werkboek  
Advertisement