Page 1

Veranda

Villa Vitae:

a Balaton

ékköve

Varázslatos élmény megpillantani, ahogy a füredi dombok magasán egy darabka mesés hangulatú Provence rejtőzik. Alant a Balaton lélegzetelállító látványa, s ahogy a szőlőültetvények ölelte úton érkezve áthaladunk egy provanszi kék kapun… a tér- és időgörbületen át egy ősi, dél-francia udvarház tárul elénk!

provence-i stílusban

írta: boros edit fotó: villa vitae

Nincsen párja!

A füredi Medihotel v e r a n da 12


A

dramaturgia tökéletes. Egy felütéssel kezdődik, ahogy a hármas tagolású épületkomplexum megpillantásakor az első „Hű...!” elhagyja a látogató száját. Aztán lépésről lépésre bomlik ki a részletek és (a minden érzékszervre ható) élmények gazdagsága.

13

v e r a n da

A Villa Vitae felfedi gyönyörű titkait: Elegancia, intimitás, luxus és finomra hangolt ízlésvilág. Tudva, hogy olyan aprócska részletek, mint a legodaillőbb függönyzsinór kiválasztása is mennyi keresgélés, egyeztetés után születik meg… már az elképzelésébe is beleszédül az ember, mekkora szellemi-lelki és materiális energia fekszik egy ilyen bonyolult és tökéletesen működő, gyönyörű komplexum kialakításában…!

A türkizkék spalettás, kolostorcserepes épületek stílusos kőborítást kaptak. Az „ősi” Otti kövek, mediterrán kőpárkányok, a boltíves kerengők, a kaspók, növények, a feszített víztükrű medence, az épített tavacska… napfényes életérzést közvetít. – Hoffer Ottóval egy nyelvet beszélünk a tervezésben – mutatja Krisztina.


Veranda A Villá elnevez nyról ett e lakoszt lnöki ályba pillatha tunk mo Jobbról st be. a ho fürdősz zzá tartozó obát látj uk.

A boutique hotelben az aktív pihenés, a különleges gasztronómiai élmények, az egészséges életmód (egy egészségházat is kialakítottak), valamint az exkluzív programok kínálata ölelkezik. Kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásaival, intimitásával kiválóan alkalmas arra, hogy cégek, kiscégek, családi partik, esküvők, privát rendezvények színhelye, és pihenni vágyó embereknek egy felsőkategóriás luxus szálláshelye legyen.

– A szíve-lelke benne van mindenkinek, aki csak részt vett ebben a munkában – mondja beszélgetőtársunk, Schanko Krisztina enteriőr dizájner, akinek a hotel szépsége nagyban köszönhető. Igazi kihívás volt a sok minimál és art deco stílusú luxuslakás után egy ilyen grandiózus feladatot megoldani. – A tulajdonos úrnak a provence-i stílus a kedvence, és ő álmodta meg, hogy három ilyen épületcsoportot építsünk. Az alapkoncepció megegyezett azzal, ahogyan régen a mediterrán kúriák kialakultak, ahol volt a főház, mellette sorakoztak az istállóépületek, amelyekhez aztán az idők során – kicsit eklektikusan – más-más épületek csatolódtak. v e r a n da 14


15

v e r a n da


Veranda

De pillantsunk csak be, mi mindent rejteget a hotel! A balszárnyban lévő vendégházban 10 szoba (valamennyi 2 összenyitható szoba + fürdő), a villaépületben egy elnöki lakosztály és két apartman található. A szobák magyar borvidékekről kapták a nevüket. Egy érdekesség, amit szintén a régi kastélyok romantikájából emeltek át: a könyvtárszobában egy rejtett gomb megnyomásával titkos átjáró nyílik az elnöki lakosztályba. Természetesen a főbejáraton is megközelíthető a lakosztály, de így van lehetőség óvatlanul is „lelépni” egy rendezvényről…

Dióhéjban még: konferenciaterem, enoteca, 15 fős moziterem, egészségház, wellnes részleg, (gőzkabin vagy finn- és infraszauna…) jacuzzik, napozóterasz és még megannyi csúcskategóriás kényeztetés hívogat. A stílus mindenütt rusztikus, koptatott ajtók, tömörfa neobarokk bútorok, provence-i csíkos textíliák, a türkiz és a bézs szín dominanciájával. Kézi, strukturált falfestés, keretezett festmények. Krisztina az anyagválasztásban is szigorúan autentikus maradt: tömörfa bútorok, fapadlók, lenvászon függönyök, rézfogantyúk, csaptelepek… Elmeséli, hogy a berendezési tárgyak válogatásában maga a tulajdonos is lelkesen részt vett. A konzervatív beállítottságú úr hobbija, szenvedélye volt az igényes kialakítás.

Az étterem friss provence-i hangulatú, fehér, nádazott hátú székekkel, damasztterítővel és stílusos, kézműves terítékkel. A menü kialakításában a rusztikus ízek és a bisztrókonyha sajátos keverékére törekedtek, melyben nagy hangsúlyt helyeznek a térségben fellelhető alapanyagokra is. Schneider József főszakács, Csatári Roland, Reiner Ramóna és a kreatív séfként jelen lévő, egykor a Dérynében dolgozó, majd Angliát is megjárt Ekler Viktor séf valójában művészi szintre emelik a kulináris élvezeteket. v e r a n da 16


�Az étterem hangulatát tovább emelik a koptatott fehér kazettás vitrines szekrények, borhűtők és a stílusban eltérő, különleges csillárkompozíció – mutatja be az éttermet Krisztina

A boutique hotelnek nem csupán küllemében van jelen a délvidék barátságos, intim és elegáns szellemisége. A kiszolgálás, a vendéglátás, a kikapcsolódási lehetőségek is magukban hordozzák ezt a vonzó jelleget. Mióta a Villa Vitae megnyitotta kapuit, érkeznek is az elismerő visszajelzések: „Páratlan!” „Ilyet még nem tapasztaltunk!” Mit tehetnénk hozzá? Ez a provence-i csoda egyedülálló ékszere a magyar tengernek!

Köszönet illeti még a kivitelező Vemévszer-t, a stílusos világításokért a Solinfo Lighting & Homeot és a kerttervező Marko Ágit!

Villa vi tae

Medihotel

Balatonfüred, Malomvölgy 095/24 +36 213 000 100 • +36 30 243 8114 info@villavitae.hu www.villavitae.hu

Exclusive tapéta, lakástextil, kiegészítôk:

Bútorok, formák, sokszínûség és design:

Bambuszmánia

Basic Collection

1054 Budapest, Aulich utca 3. Tel: +36-70/38 44 103 www.bambuszmania.hu shop@bambuszmania.hu Nyitva: H-P 10-20, Szo 10-16.

1051 Budapest, József Attila u. 12. Tel: +36-1 600 3333 www.basiccollection.hu info@basiccollection.hu Nyitva: H-P 9-18h

Hoffer Ottó belsőépítész:

„Egy provence-i villát szeretnénk!"- hangzott a kérés. Arra számítottam, hogy egy 150 m2-es családi ház dizájnmunkáira gondol a megrendelő, és a hozzá szükséges burkolatokat szeretné legyártatni velünk. Ehhez képest mikor a terveket kézbe vettem, megdöbbentem a méretektől. Ez tényleg egy villa lesz! Több száz négyzetméter követ emésztett fel az építkezés, és végeredményben egy impozáns mediterrán épület született. Külön kérés volt, hogy az épület legyen kicsit modern- de mégis rusztikus, kerülve a sallangokat. A Pietra Antik mészkő, és Rakott fal, valamint a Profil 4. sarokkváderek megint jó szolgálatot tettek. A rengeteg szabad falfelület Linea fedköveket kapott több szélességi méretben. A kültéri falburkolatok ragasztásában is részt vállaltuk, a homlokzat burkolómunkáit az Otti Manufactura végezte. Komolyan meg kellett küzdenünk a sárral! A temérdek dagonyán naponta több tonna burkolatot kellett feldepóznunk a helyszínre, de a végeredményt elnézve megérte! Tervezés, burkolatok:

Otti Manufactura kft. Tel.: 70/683-7027 •

E-mail: info@ottiburkolat.hu • www.ottiburkolat.hu • www.boltotti.hu

17

v e r a n da

Veranda Magazin megjelenés - Villa Vitae  

A mediterrán kúriákat idéző, Balaton-felvidéki Villa Vitae olyan, akár egy vidéki francia udvarház: rusztikus, barátságos pihenőhely, melyne...

Veranda Magazin megjelenés - Villa Vitae  

A mediterrán kúriákat idéző, Balaton-felvidéki Villa Vitae olyan, akár egy vidéki francia udvarház: rusztikus, barátságos pihenőhely, melyne...

Advertisement