Page 1

Frittstående forretningsfører for bolig- og fritidsboligselskap

Vi forvalter selskapets verdier på en profesjonell og forsvarlig måte.


Velkommen til oss FRAM Forvaltning AS er en frittstående forretningsfører for bolig- og fritidsboligselskap, og holder til i moderne lokaler i St. Marie gt. 46 i Sarpsborg. Selskapet har lang og bred erfaring med forvaltning for alle typer boligselskap, og har som mål å være markedets tryggeste og mest profesjonelle samarbeidspartner. Som kunde hos oss får boligselskapet personlig oppfølging og god service, og vi setter oss grundig inn i akkurat ditt boligselskap. Vi bistår med den daglige driften, er rådgiver og en profesjonell støttespiller for styret i selskapet. Vi har ingen geografisk begrensning og våre tjenester ytes til kunder over hele sør- og østlandet samt i Sverige. Vi ønsker deg og ditt boligselskap velkommen som kunde hos oss!

Her er noen av boligselskapene vi forvalter:

St. Olav Borettslag, 47 boliger - Sarpsborg


Vi utfører: Vårt mål er å være en totalleverandør innen regnskaps- og forvaltningstjenester, være en profesjonell og pålitelig samarbeidspartner for styret i boligselskapet og ivareta den daglige driften. Her er noe av det vi kan tilby ditt boligselskap: • Personlig oppfølging • Ledende forretningsfører med autorisert regnskapsfører • Økonomistyring og budsjettering • Løpende regnskapsførsel og betaling av regninger • Innkreving av felleskostnader via giro, AvtaleGiro eller e-Faktura • Oppfølging av restanser, inkasso og tvangssalg • Utbetaling av honorarer og avlønning til ansatte • Ligningsopplysninger • Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN ordning) for andelseiere i borettslag • Bistand ved låneopptak og lånesøknad • Oppfølging av løpende lån • Bistand og deltagelse på generalforsamlinger/sameiermøter • Møteledelse og sekretær tjenester • Megleropplysninger • Ajourhold av boligselskapets register og eierskifter • Bistand ved utforming og kvalitetssikring av nye ved tekter og vedtektsendringer

Kompetanse og erfaring Vi som eier og driver FRAM Forvaltning AS har mange års erfaring innen forvaltning og økonomi fra boligbyggelagene i Fredrikstad og Sarpsborg. Daglig leder er registrert revisor og autorisert regnskapsfører. Han har arbeidet med revisjon og økonomisk rådgivning i over 40 år - hvorav over 20 år med egen revisjonsvirksomhet i Sarpsborg. Vi er store nok til å vise tyngde i forhandlinger, men små nok til å kunne gi deg både god oppfølging og service. Lang erfaring og bredt kontaktnett gjør oss rustet til å løse krevende oppgaver. Vår profesjonalitet baserer seg på service, kontinuitet og levering til rett tid.

Å være forretningsfører innebærer mer enn bare å ha den riktige kompetansen og tilby de riktige tjenestene – vi må også være tilgjengelige, kundeorienterte og leveringsdyktige.

Nötholmen Resort 1 AS, 116 fritidsboliger - Strömstad


Sikringsordning for borettslag/boligsameier If… har i et eksklusivt samarbeide med FRAM Forvaltning AS etablert, som en integrert del av bygningsforsikringen, en sikringsordning som dekker boligselskapets eventuelle tap av fellesutgifter. Loven har satt krav til innholdet i en slik ordning og vi er stolte av å kunne tilby et produkt som er bedre enn hva lovkravene tilsier. Dersom en eier ikke betaler felleskostnadene sine og boligen må selges, dekker sikringsordningen felleskostnader som boligselskapet ikke får dekket gjennom salget. Hvorfor sikre felleskostnadene? Forsikringen sikrer boligselskapets inntekter uavhengig av konjunkturer og den enkelte eiers økonomiske situasjon. De øvrige eierne risikerer derfor ikke å bli ”ansvarlig for naboens gjeld”. Når inntektene til boligselskapet sikres, blir tapsmulighetene for långiverne mindre. Dette kan igjen gi bedre betingelser på felleslån til boligselskapet, så vel som til de som tar opp lån for å kjøpe bolig. Forsikringen gjør det tryggere å kjøpe boliger med fellesgjeld og kan derfor bidra positivt til verdiutviklingen av boligene.

Sikringsordningen er utarbeidet gjennom tett samarbeid mellom Steinar Håkestad i forsikringsselskapet if og FRAM Forvaltning.

Gystadmyra Borettslag, 110 boliger - Jessheim


Nye boligprosjekter Eiendomsutviklere og byggentreprenører som jobber med nye boligprosjekt kan ha mye å vinne på å koble forretningsfører tidlig inn i prosessen. Vi kan bistå med alt fra planlegging og stiftelse av selve boligselskapet, til dokumenthåndtering, bistand med inngåelse av avtaler og rådgivning i forhold til juridiske spørsmål.

Trygg og prisgunstig strømavtale Beboere som bor i et sameie eller borettslag som driftes av FRAM Forvaltning kan nyte godt av vår gunstige strømavtale. I samarbeid med Fredrikstad EnergiSalg AS har vi utviklet en strømavtale som gir rabatterte priser og trygghet til våre beboere. Avtalen har en unik VinterGaranti som er et maksimalpristak strømprisen ikke kan overstige selv om spotprisen flyr i været. VinterGarantien gjelder fra 1.oktober til 1.april, da strømmen normalt er dyrest og forbruket høyest. Blir strømprisen i markedet lavere, blir også din pris lavere. Avtalen følger i stor grad spotprisen i sommerhalvåret.

Backe Østfold er et av de største entreprenørselskapene i Østfold, og gjennom deres datterselskap Backe Prosjekt jobber de med et større boligprosjekt på gamle Fredrikstad Stadion. Prosjektleder i Backe Prosjekt, Bjørn Fredriksen, har dette å si om hvorfor de valgte oss som forretningsfører for Gamle Fredrikstad Stadion: ”Vi valgte FRAM Forvaltning AS fordi vi opplever at de innehar solid kompetanse og kunnskap om de ulike organisasjonsformene et boligselskap kan ha. De er en profesjonell aktør og en god samarbeidspartner for både oss som utbygger og senere for eierne og styrene i det enkelte boligselskap” Bjørn Fredriksen Prosjektleder Backe Prosjekt AS

Strømavtalen inneholder flere gode kundefordeler som du kan benytte deg av. En kundefordel som du har inkludert i avtalen er El-Skade forsikring. Det betyr at vi dekker din egenandel på inntil kr 5.000.ved uforutsette skader i ditt elektriske anlegg som følge av overspenning eller lynnedslag. Se alle kundefordelene på www.fes.no.

Tlf : 81569300 E-post : kundeservice@fes.no

Koster Panorama AS, 24 fritidsboliger - Sydkoster


Hva sier kundene om oss? Gystadmyra Borettslag, Jessheim Gystadmyra Borettslag ble dannet i 2008 og hadde da regnskapsfører via regnskapsavdelingen i Planbo. Da FRAM Forvaltning AS ble etablert av tidligere ansatte i denne avdelingen, var det helt naturlig for vårt borettslag å fortsette vårt samarbeid med dem. Dette er en avgjørelse som vi ikke har angret på. Vi får alltid raske svar og gode løsninger på spørsmålene vi stiller. Vårt samarbeid med FRAM Forvaltning AS vil bestå og vi anbefaler flere å benytte denne serviceinnstilte bedriften. Terje Rokoengen, styreleder Nötholmen Resort, Strömstad og Son Resort, Son Jeg er styreformann i to selskap hvor FRAM Forvaltning AS har forretningsførselen. Det er en fornøyelse å ha med dem å gjøre. Medarbeiderne er ikke bare oppdatert, men ligger i forkant av begivenhetenes gang. Spørsmål jeg gjennom snart fem år har kommet opp med, har uten unntak blitt besvart omgående og presist. Lars Søreide, styreleder Kollen Terrasse Borettslag, Ytre Enebakk FRAM Forvaltning AS har vært en enestående forretningsfører for vårt borettslag. De dyktige damene i bedriften har fulgt oss hele veien fra borettslaget ble etablert i 2006. Vi kjenner dem som hjelpsomme, serviceminded og fleksible. Vi har fått hjelp og gode råd i ulike prosesser. De er alltid til stede for oss og har alltid tid til å ta imot oss i styret når vi har behov for en prat om ulike spørsmål vedrørende økonomi og forvaltning. Vi i Kollen Terrasse føler oss trygge på at FRAM Forvaltning AS ivaretar våre interesser på en god måte, og at de er en solid samarbeidspartner. Vivi Nordli, tidl. styreleder

Nordseter Sportell Borettslag, 47 fritidsboliger – Lillehammer


St. Olav Borettslag, Sarpsborg Vi har hatt FRAM Forvaltning AS som forretningsfører fra dag én. De gjør et utmerket arbeid for oss som borettslag. Hver gang vi kommer inn dørene hos dem er det alltid et smil å få av disse hyggelige jentene. Uansett hvilket problem som dukker opp er de alltid behjelpelig med å løse dette for oss. Her er det snakk om kunnskap på et høyt plan. Jens Onerva, styreleder Sommero Borettslag, Drøbak Sommero Borettslag har benyttet FRAM Forvaltning AS helt siden borettslaget ble etablert. Vår oppfatning er at FRAM Forvaltning er meget kunnskapsrike og oppdaterte på lover og regler for borettslag. De opererer med kort responstid på våre henvendelser og veileder oss på en utmerket måte. Tjenestene de yter for oss er regnskapsføring, bistand ved henvendelser og meldinger til borettshaverne, organisasjon og ledelse av generalforsamlinger. Samarbeidet mellom FRAM Forvaltning og vårt styre fungerer på en hyggelig og verdig måte. Per Otto Wiig, styreleder Sameiet Uvdaltunet, Uvdal Vi i Sameiet Uvdaltunet har hatt Linda, Lise og Kjersti som forretningsførere siden 2008, de siste årene under firmanavnet FRAM Forvaltning AS. Vi har erfart en kompetanse og vennlighet hos alle tre som er vanskelig å finne andre steder. Geir Storeng, styreleder

Sameiet Uvdaltunet, 56 fritidsboliger - Uvdal

Lyst til å bytte til oss? Dersom ditt boligselskap ønsker å bytte forretningsfører til FRAM Forvaltning AS, så er vi behjelpelige med hele prosessen. Vi har lang erfaring med dette og tar jobben med å ordne alle praktiske formaliteter på en skikkelig måte.

Ring oss på tlf. 69 14 70 70 eller kom en tur innom oss i St. Marie gate 46 i Sarpsborg, så tar vi en uforpliktende prat om hva vi kan tilby ditt boligselskap.


www.basicreklame.no

Kontakt oss

Kjersti Bodahl Hauge

Linda Landgraff

Tlf.: 69 14 70 72 / 970 11 235 E-post: kjersti@framforvaltning.no

Tlf.: 69 14 70 73 / 976 82 170 E-post: linda@framforvaltning.no

Lise Bolstad

Vidar Aurang

Tlf.: 69 14 70 74 / 958 79 407 E-post: lise@framforvaltning.no

Tlf.: 415 45 020 E-post: vidar@framforvaltning.no

Forretningsfører og partner

Forretningsfører og partner

Forretningsfører og partner

Daglig leder

www.framforvaltning.no St. Marie gate 46 • 1706 Sarpsborg • Telefon 69 14 70 70

FRAM Forvaltning AS  

8 siders presentasjonsbrosjyre i A4 format, for FRAM Forvaltning AS i Sarpsborg. Brosjyren er ferdigstilt og levert i januar 2014.