Page 1

Sneak preview Lente/Zomer 2017


Alles wat je thuis laat is mooi meegenomen! Bij Bas Buitensport verkopen we voornamelijk lichtgewicht artikelen. Heel veel artikelen test ik zo veel mogelijk zelf en op de winkelvloer hoor je mij vaak zeggen: ‘’ik heb hem zelf ook!’’ Ik hou van handige multifunctionele spullen. Bijvoorbeeld een lichtgewicht handdoek. Die is fijn op vakantie, maar ook goed bruikbaar in de sauna én in het zwembad. Wat je koopt kan maar beter zo functioneel mogelijk zijn. Alles wat je thuis laat is mooi meegenomen. In deze uitgave een preview van de fijne items die nu in de winkel liggen. Ilonne Bongers Eigenaar Bas Buitensport


Päälä is een kledingmerk voor dames. De mooie prints op de shirts zijn geïnspireerd door de natuur. Päälä klinkt Scandinavisch, maar is toch een echt Nederlands kledingmerk. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam en daar worden de shirts met de hand bedrukt. Alle kleding van Päälä is duurzaam geproduceerd en het naaien van de kledingstukken gebeurt volgens de regels van de Fair Wear Foundation.


Sinds 2004 is de merino wollen kleding van Icebreaker niet meer weg te denken uit het assortiment van Bas Buitensport. Bestond de collectie eerst nog alleen uit thermo ondergoed, tegenwoordig zijn ook de jurkjes, vesten en prachtige shirts met prints vertegenwoordigd in ons assortiment.


Heren


reversible

Dames


Het Canadese merk Arc’teryx gaat steeds een stap verder met de ontwikkeling van hun producten. De resultaten hiervan zijn prachtig doordachte artikelen die maken dat je optimaal van het buitenleven kan genieten. Het assortiment van Bas Buitensport bevat een paar top items van Arc’teryx die onmisbaar zijn voor de liefhebber van buitensport.


Heren


Dames


De naam Arc’teryx komt van Archaeopteryx Lithographica; een gevonden skelet van een dier dat 150 miljoen jaar geleden leefde in het gebied van het huidige Duitsland. Het dier had veren en had kenmerken van zowel een reptiel als een vogel. Het wordt ook wel de ‘’Oervogel’’ genoemd. In het logo van Arc’teryx is het skelet van dit fascinerende diertje verwerkt.


Net als Bas Buitensport is ook VAUDE een familiebedrijf. Ruim 40 jaar maakt dit Duitse outdoormerk buitensportartikelen. Sinds dochter Antje het roer heeft overgenomen, legt Vaude nog meer de nadruk op duurzame materialen en milieuvriendelijke productieprocessen. Met het GreenShape logo maakt Vaude inzichtelijk welke producten duurzaam geproduceerd zijn. Ilonne is op bezoek geweest bij het hoofdkantoor van Vaude in Tettnang. Daar is ook heel mooi te zien dat duurzaamheid bij Vaude niet alleen het ’logo’ betreft, maar dat ze dit tot in de kleinste puntjes ook in hun hoofdkantoor en dagelijkse werkzaamheden nastreven. Klimmuur bij de hoofdingang


Al jaren een top 5 item in onze collectie: Vaude Escape light jacket. Waterdicht, ademend en lichtgewicht! Zowel voor dames als heren.


Naast kleding maakt Vaude ook hele mooie en praktische dagrugzakken. Deze zijn verkrijgbaar met een inhoud van 10 tot 40 liter.


Bergans of Norway is een buitensportmerk dat, zoals de naam al doet vermoeden, uit Noorwegen komt. In Noorwegen daar dóe je niet aan outdoor, daar ben je outdoor. De kleding is zo gemaakt dat je optimaal van het outdoorleven kan genieten ongeacht het weerbericht. En voor dat genieten in de buitenlucht hebben de Noren zelfs een speciaal woord: ‘’Turglede’’.


Heren


Tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor van Bergans of Norway genoot Ilonne van een flinke dosis Turglede!


Dames


PrAna is van origine een yoga- en klimmerk. Hun slogan ‘good things made in a good way’ is een goede samenvatting van de filosofie van dit buitensportmerk. De kleding van PrAna is duurzaam geproduceerd en het zijn stuk voor stuk prachtige items!


Graag tot ziens in onze winkel!

Bas Buitensport Bevrijdingsstraat 11 6701 AA Wageningen www.basbuitensport.nl info@basbuitensport.nl 0317-426511

Preview Lente/Zomer 2017 Bas Buitensport  
Preview Lente/Zomer 2017 Bas Buitensport  

Sneak preview van de nieuwste items in de winkel van Bas Buitensport in Wageningen.