Page 1

2e Paasdag geopend van 11.00 -17.00 uur

Faillissementpartij ingekocht Bankstellen, Fauteuils en tafels Woensdag 4 april 2012

Deze week o.a. in de

Diner FameuSe brengt â‚Ź 32000 op voor st. Pallieter

Overschie in oude ansichten (20)

Geslaagde open dag en clinic bij Tennis Club Overschie

www.overschiesekrant.nl

Zie pagina 2 en 3

Tuinen in Overschie gaan weer open OVERSCHIEOp zaterdag 2 juni is de jaarlijkse Open Tuinendag. Dan kunnen er weer particuliere tuinen bewonderd worden in Overschie. Museum OudOverschie is aan de slag om een interessante route uit te zetten. Bezoekers zullen tuinen kunnen bewonderen die normaal niet toegankelijk zijn. De tuinen zullen op zaterdag 2 juni tussen 12.00 en 17.00 uur worden opengesteld. Plattegronden met de route en de gegevens van de tuinen zullen gratis verkrijgbaar zijn. Vanaf 17.00 uur worden deelnemers en bezoekers uitgenodigd in de Museumtuin, waar diverse activiteiten worden gehouden en gezellige muziek wordt gemaakt. De organisatie ziet graag nieuwe tuinen in de route opgenomen. Ieder jaar weer blijken de deelnemers veel plezier te beleven aan het openstellen van hun tuin. Hebt u een aardige tuin en wilt u meedoen, dan kunt u zich voor deelname aanmelden via moo-evenementen@ online.nl of via telefoonnummer 06-21280727.

Op 7 april houdt Moerkerken Optometrie aan Duyvesteynstraat 13a in dit kader een open dag. Dit biedt

Aangepaste deadlines Vanwege Pasen zijn de deadlines voor het aanleveren van advertenties en kopij voor De Overschiese Krant gewijzigd. Advertenties aanleveren kan tot vrijdag 6 april 11.00 uur, met drukproef tot donderdag 5 april 15.00 uur. Het aanleveren van kopij kan tot dinsdag 10 april 10 uur.

www.demeubelloods.nl

Adverteren in de Overschiese Krant? UITGEVERIJ

BEL DAN:

0180 641 022 www.baruitgeverij.nl info@baruitgeverij.nl

Verzamelbeurs met gratis taxaties

Op zaterdag 2 juni is de jaarlijkse Open Tuinendag.

u de gelegenheid om uw oren goed te laten testen door een Star-gecertificeerd audicien. Slechthorendheid wordt in de beginfase vaak nog niet opgemerkt. Er zijn wel een aantal signalen waaraan u kunt merken dat uw gehoor (of dat van uw naaste) achteruit gaat. Tijdens deze dag kunt u zich uitvoerig laten voorlichten. Ook uw ogen hebben zo af

en toe een onderhoudsbeurt nodig... wazig zien, dubbelzien, het zien van zwarte vlekken of lichtflitsen, droge, branderige of jeukende ogen, allemaal vervelende verschijnselen die wellicht eenvoudig te verhelpen zijn. Als u zelf actief bent op het sportieve vlak is een goede sportbril belangrijk. Denk aan extra draagcomfort, flexibele verwisselbare glazen

op sterkte en een goede UV bescherming. Ook daglenzen zijn fijn voor tijdens het sporten. Zo heeft u daarvoor geen lenshouder en lensvloeistof meer nodig. U kunt als bezoeker tijdens de open dag gratis kennismaken met daglenzen. Kortom: de moeite waard om even binnen te lopen, ook als u helemaal niet van sport houdt!

Paaseieren zoeken bij Speeltuin Schiewijk OVERSCHIE - Op maandag 9 april (tweede Paasdag) vindt er weer een spetterend leuke kinderactiviteit plaats bij speeltuinvereniging Schiewijk. Om 12.00 uur zal het traditionele Paaseieren zoeken beginnen met daarbij een klein Paasbuffet. Speeltuin Schiewijk aan het Sidelingepad 10 is geopend vanaf 11.45 uur.

Vareseweg 121-123 3047AT Rotterdam Bedrijventerrein Noordwest Tel 010 4159898 Gratis parkeren voor de deur en gratis thuisbezorgd. Bussen 41-42-43 stoppen voor de deur

Open dag bij Moerkerken Optometrie OVERSCHIEKomende zomer wordt een feest voor de sportliefhebber... de Uefa Euro 2012, de Olympische spelen in Londen, de Tour de France... Belangrijk dus, dat uw ogen en oren op scherp staan!

Open di. t/m za. van 10-17 uur

Munten, Postzegels en Oude Bankbiljetten. Maandag 9 april (2e Paasdag) 10.00 tot 16.00 uur Regardz Rotterdam Airport Hotel, Vliegveldweg 59

Zie verder in deze Krant

Telefoonnummer

Overschiese Krant 0180 - 641 022 fax 0180 - 619 983

Senecio senetii

3. 5.99

99

Diverse kleuren, hoogte 35 cm, volle zon, potmaat 15 cm.

2e Paasdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur

geeft kleur aan groen Intratuin Pijnacker Rijskade 1a. Intratuin Zoetermeer Voorweg 192. www.intratuin.nl

Tapas Restaurant

Alle Overschieenaren zijn van harte welkom

en krijgen 10% korting!! Tapasbar aan de Scheepstimmermanslaan 11-13

010-4365196 zie ook www.tapasbarrotterdam.nl


2

Overschiese Krant

Woensdag 4 april 2012

Deelgemeente Overschie Burgemeester Baumannlaan 178 Postbus 10233, 3004 AE Rotterdam deelgemeente@overschie.nl www.overschie.nl

Bekendmakingen

Mededeling 2e Paasdag heeft ook de vuilnisman een dagje vrij... Op tweede paasdag, maandag 9 april haalt Roteb geen huisvuil op. Want ook de vuilnisman heeft dan een dagje vrij... In plaats daarvan komt Roteb uw huisvuil ophalen op dinsdag 10 april (een dag later dus). Houdt u er rekening mee dat, in verband met de veranderde ophaaldiensten, de vuilnisman vroeger langs kan komen dan u gewend bent (vanaf 6.30 uur). Maar ook langer kan doorwerken (tot 22.00 uur).

Wat heeft Overschie nodig aan Kunst & Cultuur? Heeft u ideeën over kunst of het culturele aanbod in Overschie? Ga naar onsoverschie.nl en laat het ons weten! De deelgemeente werkt namelijk aan een visie met projecten voor de komende twee jaren. Geef aan wat uw idee is en waarom de deelgemeente uw idee zou moeten oppakken. De deelraad heeft in 2010 de Gebiedsvisie Overschie vastgesteld. Hierin is aangegeven wat de bestuurlijke doelen zijn in de bestuursperiode 2010-2014. In de gebiedsvisie zijn culturele aspecten genoemd, zoals Paradie Overschie en het Kunstproject Abtsweggebied. Echter, een samenhangende analyse en visie op dit aspect ontbreken. De deelraad mist in de gebiedsvisie specifieke aandacht voor het onderwerp kunst en cultuur en heeft nu de opdracht gegeven om een kunst- en cultuurparagraaf op te stellen. De deelgemeente maakt samen met partners op het gebied van kunst en cultuur een keuze uit de ideeën op basis van de financiële mogelijkheden.

Hoe kan ik mij op het Overschie Weekjournaal abonneren? Niks makkelijker dan een mailtje om u te tippen dat het nieuwe Weekjournaal online staat. Abonneren is eenvoudig: meld u aan bij uw YouTube account (maak eerst een You Tube account aan als u dit nog niet heeft). Ga vervolgens naar www.YouTube.com/ OverschieTube. Klik op de knop ‘Abonneren’ en volg de aanwijzingen op het scherm. Vanaf nu ontvangt u automatisch een mailtje als er een filmpje is geplaatst. Er is ook een ‘app’ voor smartphones: zet mobiel.overschie.nl in het beginscherm van uw smartphone en u heeft de mobiele versie van het Weekjournaal op uw telefoon staan!

Deze week in het Overschie Weekjournaal: • Kapsalon doelwit vandalisme • Koopjes bij Bimbola • Verse grond voor bomen Burgemeester Baumannlaan • Betere afhandeling overlast vliegtuigen • Paasrommelmarkt Schieruiters • Theatertrio zoekt oefenruimte

Van alles te doen in Overschie!

Overschie in beeld

Openingstijden • Deelgemeente Overschie Open van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

• Stadswinkel Overschie

4 apr Kinder-paasfeest JPO & Het PrachtHuis, Abtsweg 2 van 13.00 uur tot 16.00 uur, www.onsoverschie.nl

Open op maandag van 11.00 tot 15.00 uur en ‘s avonds van 18.00 tot 20.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur in het Prachthuis, Abtsweg 2

Informatie en dienstverlening Meer weten over alle activiteiten in Overschie? Zie de activiteitenkalender ‘Wat is er te doen in Overschie’ elders in deze krant!

• Beleidszaken O.a. beheer buitenruimte, cultuur, recreatie, ruimtelijke ontwikkeling, sport, verkeer, voorzieningen, welzijn, wijkveiligheid. Telefoon 208 22 22.

• Bouwzaken Spreekuur bouwinspecteur elke woensdag van 10.00-11.00 uur aan de Burgemeester Baumannlaan 178. Telefoon 14010.

• Stadswinkel Overschie O.a. reisdocumenten, rijbewijs, uittreksel Gemeentelijke Basisadministratie en Burgerlijke Stand, aangifte geboorte en overlijden, Rotterdampas. Telefoon 267 26 24.

• Spreken met de portefeuillehouder Voor een persoonlijk gesprek met leden van het dagelijks bestuur kunt u op werkdagen een afspraak maken. Telefoon 208 22 22.

Opzoomercafe over plannen Opzoomeren in de wijk

• Deelraad en commissies Voor vragen over werkwijze, agenda’s en vergaderingen van deelraad en commissies kunt u terecht bij de griffie. Telefoon 208 22 01.

Balie gesloten rond Pasen, 14010 gewoon bereikbaar In verband met Goede Vrijdag en tweede paasdag is de deelgemeente Overschie aan de Burgemeester Baumannlaan gesloten op vrijdag 6 april en maandag 9 april. Ook de Stadswinkel aan de Abtsweg is op deze dagen gesloten. Als u een algemene vraag hebt, kunt u natuurlijk ook terecht op www.rotterdam.nl of bellen met 14010, het algemene telefoonnummer van de gemeente Rotterdam. Dit nummer wordt beantwoord op werkdagen van 08.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur (op zon en feestdagen gesloten).

Dit is een officiële publicatie van de deelgemeente Overschie met de bekendmakingen van aanvragen en besluiten, en aankondigingen van vergaderingen en bijeenkomsten. Besluiten van algemene strekking (o.a. verkeersbesluiten, mandaatverstrekkingen en beleidsregels) worden niet gepubliceerd in deze advertentie maar op www.rotterdam.nl/rotterdambericht (Wet Elektronische Bekendmaking). Een besluit van algemene strekking is alleen rechtsgeldig als het via elektronische weg gepubliceerd wordt. Aan deze advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.

Handige telefoonnummers • Gemeentelijke informatie en service 14010 ( ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, za 9.00 - 17.00 uur, zon- en feestdagen gesloten) Voor al uw vragen en meldingen aan de gemeente Rotterdam.

Bloesem op de Rotterdamse Rijweg

• DCMR Milieudienst Rijnmond 0888-333 555 Milieuklachten (stank, lawaai, bodemverontreiniging)

• Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis)

• Meld Huiselijk Geweld 443 84 44

Flat helemaal verdwenen, wachten op de nieuwbouw

Woongebouw Kreater nadert voltooiing (Foto’s: Arjen Jan Stada)

• Alarmnummer hulpdiensten 112

• In niet-levensbedreigende situaties Politie 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Het Overschie Weekjournaal De journaalploeg van het Weekjournaal struint Overschie af op zoek naar nieuwtjes, weetjes en activiteiten. Het journaal is te zien via het OverschieTube kanaal op YouTube en op nieuwsschermen bij onder meer bibliotheek, gezondheidscentrum en deelgemeentekantoor. Iedereen kan tips naar de journaalredactie mailen via weekjournaal@onsoverschie.nl

Volg Overschie via twitter @overschie Altijd al een Paastaart willen maken? Kom dan op vrijdag 6 april om 19:00 uur naar de Hoornweg. Leuk voor kinderen en volwassenen!

Lees alles over Danielle en Nancy.

Stuur je antwoord in op www.onsoverschie.nl

voor alles in en over Overschie ga je naar www.onsoverschie.nl


(1,2) -1- 08 Overschietje-10.indd 08-03-2010 12:21:31 Bakker v. d. Berg, Opzegtermijn 3 maanden Burg. Bosstraat 42

Hoe dichter bij de rust , hoe ZESTIENHOVEN HAALT was uitgerekend voorstopper geïrriteerder 16hoven raakte. ZWAAR BEVOCHTEN PUNT en tevens aanvoerder Bert van De scheidsrechter die het niet TE BERKEL Buuren die naar voren toog Overschiese Krant 3 Woensdag 4 april 2012 zo best zag, de tegenstantel. 06-14153988 Lunchroom De Vier Seizoenen, ders die om alles zeurden, een De Lugt 15 thuispubliek (ouders!) dat zich niet normaal kon gedragen en Eetcafé Noord-West, een belabberd veld. Genoeg Voor het Stuttgartstraat 51 reden tot klagen? Misschien laatste wel, maar ook allemaal zaken Gemakswinkel Overschie, waar je geen invloed op hebt. nieuws: Van Noortwijckstraat 38 In de rust dus afgesproken bezoek de hier niet op te letten en weer te Christa’s Tabakshop, proberen een leuke wedstrijd Overschiese te spelen. Dit lukte redelijk. Hoornweg 25a Krant interBij vlagen werd de bal rustig Regardz Rotterdam Airport Hotel, rondgetikt en wederom enkele netsite kansen gecreëerd, maar niet Vliegveldweg 59-61 afgerond. Ook uit enkele individuele acties werd op het doel Werk in uitvoering > werkinuitvoering.onsoverschie.nl Museum Oud-Overschie, www. geschoten, maar veelal te makOverschiese Dorpsstraat 134-140 kelijk voor de Goudse doelman. overschiesePeriode Telefoon Project Meer informatie Duidelijk was dat 16hoven in Speeltuinvereniging Levenslust, krant.nl de afronding zijn dag niet had. Sidelingepad 5 maart t/m 1 april10 010 - 489 55 32 Vervangen verkeerslichtinstallatie Matlingeweg / Vlaardingweg Gemeentewerken www.overschie.nl>werkzaamheden Hierdoor zou het duel eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, 0-0. Toch overheerste bij de be- Na de veelbesproken thuis- en vanaf de- rechterflank 2 april t/m medio juli 2012 010 489 46 31een Herbestrating en rioolvervanging Prof. Bolklaan Gemeentewerken www.overschie.nl>werkzaamheden geleiding een tevreden gevoel. zege van vorige week op kop- schot op het doel losliet. De Misschien werd er soms veel loper WDS was het nu zaak wind leek te bal op te pakken Juni t/m juli 2012 www. - 278Sander 19 40van Vervanging brug Sidelingepad (plassengebied) Gemeentewerken www.overschie.nl>werkzaamheden gepingeld en was de afronding voor de Romeijnbrigade om en over010 doelman niet al te best, maar het is erg de stijgende lijn door te trekder Velden van de thuisclub overschiese- moeilijk voetballen tegen een ken de komende weken. De heen achter in 42 het doel t/m 2015 010 hem - 489 48 te Werkzaamheden Park 16Hoven Gemeentewerken www.overschie.nl>werkzaamheden tegenstander die met 10 man eerste hindernis die genomen ploffen. Eigenlijk een prachkrant.nl www.dianakledingreparatie.nl - Email: dianakledingreparatie@hotmail.com rond de eigen zestien speelt. moest worden was CVV Berkel tig doelpunt maar of het echt voor het u op maat maken gordijnen, woningtextiel, meubelstoffen en Voor meer informatie over werkzaamheden in OverschieOokkunt ook terecht op www.gw.rotterdam.nl. Onder de link aandoelpunt de weg’dan vindtenu dat de werkzaamheden in de deelgemeente op een rijtje Hoe‘Werken langer het het daar niet makkelijk Bert’s bedoeling was om op tevens ook het stomen van uw kleding. uitblijft, hoe moeilijker het zou worden was vooraf bij alle deze wijze de bal in het doel wordt. Dan wordt toch wat betrokkenen bekend. De thuis- te schieten mag hardop worZESTIENHOVENSE geforceerd naar de opening wedstrijd leverde een sensatio- den afgevraagd. In ieder geval gezocht. Zelfs met 3 spelers nele 4-3 zege op maar dat was 0-1 en dat in een uitwedstrijd! Voor het vakkundig ophangen WITGOED SERVICE van C1 in het veld, ingevallen natuurlijk geen maatstaf voor Daar waar vorig seizoen 70% en repareren van uw verlichting. reparaties Voor elektriciteitswerkzaamheden. van alle merken wasmachines Tel. 010 - 437 16 61

Hans Groen elektro

Voor storingen 06-142 76 292 E-mail hge@upcmail.nl

www.hansgroenelektro.nl

FishSpa Center Rotterdam Massagepraktijk Morijn

M. van Komen Zestienhovensekade 97a Rotterdam Te l / Fa x 010 - 4 15 2 1 0 8 Mo b i e l 0 6 5 4 76 7 3 01 w w w. zw s ro tt e rd a m. n l

Elektrotechnisch Installatiebedrijf

“DE ZWETH”

J.A. Poot Zwethkade 23 Tel.: 010-471 41 90 Tel.: 06-53 23 09 42 Voor al uw elektrotechnische werkzaamheden. Fax: 010-470 31 56 (ook ‘s avonds bereikbaar)

Politiek, Psychologie of Realiteit

www.hartstichting.nl www.hartstichting.nl

BETER MEEDOEN DAN ZINKEN... Ja het is weer duidelijk geworden. De IJslanders worden net als andere arme landen in de tang genomen. De president van IJsland, O. Grimsson, geeft aan dat Nederland en Engeland met hun positie heeft gespeeld zodat het I.M.F. (Internationaal Monetair Fonds) een duur en oneerlijk voorstel ligt voor IJsland. Ditzelfde gebeurd ook altijd als mensen iets niet van een ander wensen of kunnen accepteren. Dit is dan ook de basis van mij om u als lezer ruimte te geven en verder te denken dan het bekrompen gedoe om de ander - uw en mijn naaste - te gronde te richten. Want dat doen allerlei instellingen en overheden reeds om de mensen (blijvend) te onderdrukken ondanks dat we denken dat we in een vrije wereld leven. O.K.

Terug Terug van van weggeweest, weggeweest, de in... de paasbrunch paasbrunch in... M.C. Pleune Gevelrenovatie en onderhoudsbedrijf

✓ Gevelreiniging ✓ Hak- en voegwerk ✓ Metselwerk ✓ Graffiti verwijdering ✓ Pannendaken ✓ Schoorstenen ✓ Verbouwingen ✓ Gratis prijsopgave

www.mcpleune.nl online offerte Overschiese Kleiweg 617 3045 LK Rotterdam Tel.: 010 - 437 02 80 Mobiel: 06 - 502 86 846

Abtsweg 54

3042 GD Rotterdam

richtingsverkeer van de mens! men komt op voor het zogeheten Het komt helaas te vaak neer op algemeen belang en wil iedereen meedoen of zinken!!! En dan nog een balans voor het leven geven. www.massagepraktijkmorijn.nl op informele wijze anders moet je Maar dat kan je niet blijvend maar stikken! doen, tenzij je direct hulp biedt - 489 20alles 300 Bedenkt u dat wat de mens aan mensen! En, niet te vergeten 06 gemaakt heeft, ook afgebroken eerst in eigen gelederen beginkan worden! Is het niet door de nen alvorens zeer veel geld weg volgens natuur die zijn afspraak vrije loop nodig te doen aan anderen, dus ook niet Behandeling heeft en behoort te hebben dan aan EU landen ondanks gemaakwel door de mens zelf, die alles te afspraken. Want in feite is dat aan zijn laars lapt, veel kapot en alle ander afspraken, ook in maakt als het hen zelf maar beter de EU, gewoon Kartelvorming te gaat...! Maar is elke verandenoemen! Daaraan gaat iedereen ring wel goed? Indien dat zodakapot!!! En datgene wat bedoeld nig gaat dat iedereen daarvan is om inlanders/burgers te helpen profiteert dan is het altijd goed, in hun bestaan in (helaas) afgemaar kijk dan ook om je heen! bakende grenzen dat een land Want wat het ene inderdaad goed heet, zal veel beter nagekeken is voor de mens, kan het andere moeten worden of we het goed goede ook de natuur of dierendoen en haalbaar is maar dan wereld kapot maken. Neem onder ook kijkend naar onze natuurlijandere het plastic dat zeer, zeer ke omgeving! Want in die natuur moeilijk in toom gehouden kan mogen we leven en samengaan, worden in deze wereld door menmaar dan niet alleen het een-

Jan van Ballegoie De Echte Bakker

Weekendreclame

Paas-advocaat snitt

slechts slechts p.p. € 24,50 € 24,50 p.p.

Reserveer Reserveer nu! nu!

van € 9,00 voor € 7,20

Ook hebben wij voor u:

...Airport ...Airport Hotel Hotel Rotterdam Rotterdam U bent beide paasdagen van 11:00 tot 14:00 van harte welkom op onze U bent beide paasdagen van 11:00 tot 14:00 van harte welkom op onze paasbrunch! Ontvangst met bubbels, een uitgebreid buffet met heerlijke paasbrunch! Ontvangst met bubbels, een uitgebreid buffet met heerlijke gerechten en onbeperkt koffie, thee en melk. Wij regelen het allemaal, zodat gerechten en onbeperkt koffie, thee en melk. Wij regelen het allemaal, zodat u met uw familie en vrienden zorgeloos en ontspannen kunt genieten van een u met uw familie en vrienden zorgeloos en ontspannen kunt genieten van een gezellige brunch in huiselijke sfeer. gezellige brunch in huiselijke sfeer.

Airport Hotel Rotterdam Airport Hotel Rotterdam Vliegveldweg 59-61 Vliegveldweg 59-61 3043 NT Rotterdam 3043 NT Rotterdam T 010 - 462 55 66 T 010 - 462 55 66 info@airporthotelrotterdam.nl info@airporthotelrotterdam.nl airporthotelrotterdam.nl airporthotelrotterdam.nl

Maandag 30 April zijn wij gesloten!

Jan van Ballegoie

Alvast een tafel reserveren? Speciale wensen? Laat het ons weten. Alvast een tafel reserveren? Speciale wensen? Laat het ons weten. Bel 010 - 462 55 66 en alles wordt geregeld. Bel 010 - 462 55 66 en alles wordt geregeld.

Er kan er maar één de echte zijn Abtsweg 39 - Rotterdam Tel. 010 - 415 13 37 Paradijslaan 97 - Rotterdam Tel. 010 - 413 13 95 Fax 010 - 213 09 20

50 Brunch € 24, Brunch € 24,50 p.p. p.p. Kinderen tot en met 3 jaar gratis. Kinderen tot 12 jaar 50% korting. Kinderen tot en met 3 jaar gratis. Kinderen tot 12 jaar 50% korting.

Untitled-947 1 Untitled-947 1

Paasstollen groot & klein, Vogelnestjes, Minibroodjes en nog veel meer lekkers voor op de paastafel!

2/28/2012 5:10:55 PM 2/28/2012 5:10:55 PM

op het b gewenste omdat h

rust nog den niet zoals wel 2e helft d De thee wat warm koud ook melijk v het veld gewerkt geen spr deze ove wedstrijd

Door: M

sen zelf da dieren die aan kapot buurman? die je ov gemeenten den. Het doen is, i of heel go dit in een bij de (bu lijke plaa Daardoor werkgeleg men er al wat aan d tering in ders en st gelet op alles teza ons land, het systee den waar verander een norma


Van alles te doen in Overschie!

Wijktheater

Musica ! s r e d n a e f net ef presenteert in de maanden januari en februari

Art Jan de Vries Dierenvrienden In een muzikaal programma gevuld met bekende en minder bekende liedjes en verhalen van o.a. Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en Toon Tellegen neemt Art-Jan je graag mee op een reis door het dierenrijk. Bello, Bello niet zo trekken, Dikkertje Dap, Muis in de supermarkt en Twee reebruine ogen zijn o.a. liedjes die voorbij zullen komen. Zet je ogen en oren open en luister naar de belevenissen van de mier, de muis, de eekhoorn, de egel, het hert en de zeemeerminnen. Een mooie ervaring voor klanken, melodie en ritme. En voor de papa’s en mama’s een feest der herkenning! Leeftijd: 4+ (tot 94 jaar?)

Woensdag 11 april

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 3,00 / R’Pas € 2,25

Zondagmiddaglounge Gipsy Swing Trio Het Gipsy Swing Trio brengt eigentijdse gipsyjazz en zigeunermuziek. De groep heeft een succesvol seizoen gehad met onder andere een tournee met de legendarische Tchavolo Schmitt, verschillende theaterconcerten en bijvoorbeeld een optreden op het Word Gipsy Festival Khamoro in Praag. Gitarist Joost Zoeteman is een rijzende ster binnen de Django traditie. De debuut-cd ‘Live in Aijen’ werd door de pers unaniem zeer lovend onthaald. Gipsyjazz is een traditie geworden waar de zigeunermuziek van generatie op generatie wordt overgedragen. Het Gipsy Swing Trio heeft voor een deel zijn wortels in deze traditie, maar laat zich ook inspireren door de generatie jazzmusici nà Django Reinhardt. Een optreden van het trio staat garant voor een middag virtuoze swingende zigeunermuziek van hoog niveau!

Zondag 15 april

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 5,00 / R’Pas € 3,50

Little Doll Dance Company Droom ik 2+ Eén groot dansend verhaal. Stoer, lief, grappig, creatief, leren en ontdekken! Ga mee in deze magische fantasiereis. Stilzitten is geen optie. Is het een droom of toch echt? Kom naar Droom Ik? en ontdek het zelf! Er is aansluitend een dansworkshop voor de peuters. Leeftijd: 2+

Vrijdag 20 april

Aanvang: 16.00 uur

Entree: € 3,00 / R’Pas € 2,25

elke Leren gezond vrijdag bewegen voor vrouwen

HWD, Taludweg 5, 10.00-11.15 uur, info: 010-2620519 of www.fysiohoed.nl

6&7 april

Workshops (paas) taart decoreren

Hoornweg 27a, 19.00 uur (kinderen, €12,50) 19.30 uur (volwassenen, €20,00), aanmelden via taartaandehaak@gmail.com

Concert Italienischer Liederbuch - Simone april Riksman & Mattijs van der Woerd

9

Museum Oud-Overschie, Overschiese Dorpsstraat 136-140, 12.00 uur, € 8,00/CJP-pas € 5,00, kaartverkoop Boekhandel Bensman & Blankstein, reserveren: moo-evenementen@online.nl, www.onsoverschie.nl

11

april

Dierenvrienden – Art Jan de Vries

Wijktheater Musica, De Lugt 17, va 4 jr, 14.00 uur, € 3,00/R’Pas € 2,25, reserveren: 010-437 13 61 of musica@senr.rotterdam.nl

15

april

Zondagmiddaglounge – Gipsy Swing Trio

Wijktheater Musica, De Lugt 17, 14.00 uur, € 5,00/R’Pas € 3,50, reserveren: 010-437 13 61 of musica@senr.rotterdam.nl

Literair café met Gauke Andriesse, Elvin Post & Dirk Mellema

15

april

Bilbliotheek Overschie, Hoge Schiehof 39, 15.00 - 17.00 uur, € 5,00, kaartverkoop Boekhandel Bensman & Blankstein en bibliotheek, reserveren: literaircaferotterdam@gmail.com

Deelraadvergadering

19

Raadszaal, Burg. Baumannapril laan 178, 19.30 uur, www.deelgemeenteoverschie.nl

Droom ik – Little Doll Dance Company

20

april Wijktheater Musica, De Lugt 17, va 2 jr, 16.00 uur, € 3,00/R’Pas € 2,25, reserveren: 010-437 13 61 of musica@senr.rotterdam.nl Voorjaarsconcert KRPH Wijktheater Musica, De Lugt 17, 14.00 uur, € 7,50, reserveren: www.krph.nl

22

april

Expo Leo Pijn

Galerie Den Hoogenban, t/m 14 mei Burg. De Josselin de Jonglaan 35, www.onsoverschie.nl

Expo’s Buitenplaatsen van Overschie & tassen t/m 24 juni van Dora Thomassen Museum Oud-Overschie, Overschiese Dorpsstraat 136-140, www.onsoverschie.nl

Wekelijks terugkerende activiteiten

Voorjaarsconcert KRPH

• Sportinstuif Maandag en woensdag, gymzalen Rammelandstraat en Jan

De Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie (KRPH) heeft voor u in haar jubileumjaar “110 jaar KRPH” een gevarieerd muziekprogramma in petto. Van Pirates of the Caribbean tot Charlie Chaplin en van Aquarium tot Michael Jackson. Daarnaast wordt u getrakteerd op de blaasmuziekpremière van “Zorro, de musical”, gearrangeerd door onze dirigent Ton van Grevenbroek. Meer informatie vindt u op: www.krph.nl.

Zondag 22 april

Aanvang: 14.00 uur

Steenstraat. Meer info: www.rotterdam.nl/sportenrecreatie

• Sportinloop vrijdag, gymzaal Rammelandstraat, www.thermiek-welzijn.nl • Open computerinloop di en do 13.00-17.00 u, Adriaen Brouwerstraat 1, www.thermiek-welzijn.nl

• Creatieve groep, ouderen do 13.00-17.00 u, Adriaen Brouwerstraat 1, www.thermiek-welzijn.nl

• Girlz Only va 1 april: ma, wo, Adriaen Brouwerstraat 1,

Entree: € 7,50 Reserveren via: www.krph.nl

Een avond met Nederlandstalige artiesten en een vleugje Engelstalig repertoire uit Overschie en omstreken!

• Gratis bewegen voor ouderen Di, wo, vr, v.a. 55 jr, gratis, www.overschiesportgratis.nl

• Gratis zwemmen voor ouderen Di, do, Zwembad Overschie, v.a. 55 jr, gratis, www.rotterdamsportstad.nl/zwboverschie

Wie kent ze niet… Jannie en John. Zangers van het levenslied die met hun repertoire de sfeer meteen neerzetten! Dennis van de Polder. Diegene die Dennis al eens gezien hebben, weten dat Dennis een absolute topper is die een ware aanvulling is op elk feest, hij zorgt met zijn optreden dat niet ‘hij alleen’, maar het publiek zich ook een feestbeest voelt.

• Bootcamptraining Ma & do, Sidelingepark, 19.30-20.30u, va 18 jr, www.r-u-inspired.hyves.nl

• M&M Aerobic Studio Ma, wo, do, Wijktheater Musica, www.freewebs. com/theatermusica

• Radoeha folkloristische dans Ma, Wijktheater Musica, 20.00-22.00u, www.freewebs.com/theatermusica

• Bewegen voor Ouderen Di, Wijktheater Musica, 11.30-12.00u, www.freewebs.com/theatermusica

Jari Esbeukman. Jong zangtalent uit Overschie, met een breed Engels en Nederlands repertoire. En als klap op de vuurpijl Coverband Plaatstaal met nummers van o.a. Bløf, Doe Maar en De Dijk!

Zaterdag 28 april Aanvang: 20.30 uur

• Kickbokslessen Vr, Rammelandstraat, www.thermiek-welzijn.nl • Brassbandlessen va 1 april, Adriaen Brouwerstraat 1, www.thermiek-welzijn.nl

Oranjebal!

RECTIFICATIE

www.thermiek-welzijn.nl

• Jong van Hart Di, Wijktheater Musica, 12.30-14.00u, www.freewebs.com/ theatermusica

Entree: € 10,00 / R’Pas € 7,50 Dresscode: oranje!

• Big Salsa Band Wo, Wijktheater Musica, 20.00-22.30u, www.bigsalsaband.nl • After School activiteiten Ma, di, do, Wijktheater Musica, www.freewebs.com/theatermusica

• Vrijdagochtendwandelen (ca 10 km) Vr, 10.00u, start Speeltuin Schiewijk, Sidelingepad 10

WIJKTHEATER MUSICA De Lugt 17, 3043 CJ Rotterdam, Reserveren (010) 437 13 61 Reserveren per E-mail: musica@senr.rotterdam.nl Zie ook www.uitindewijk.nl of www.rotterdam.nl of www.freewebs.com/theatermusica

Meer weten? Uw activiteit in deze advertentie? Ga naar www.OnsOverschie.nl en klik op ‘Wat is er te doen?’

Wij accepteren de Rotterdampas!

25% KORTING op alle voorstellingen

Aan deze advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.


Overschiese Krant

NIEUWS

Woensdag 4 april 2012

Diner FameuSe brengt € 32000 op voor stichting Pallieter OVERSCHIE Junior Chambers International (JCI), voorheen Junior Kamer, is een organisatie die ambitieuze mensen tussen de 25 en 40 jaar de mogelijkheid biedt leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen door samen te werken in maatschappelijk relevante projecten. Eén van die projecten is de stichting Pallieter, een stichting die zich sterk maakt voor de

ondersteuning in de zorg van ernstig zieke kinderen. Vijf topchefs van de restaurants Niven, Paul van Waarden, In den Rustwat, Solo en Allure bereidden zondagavond 25 maart belangeloos hun culinaire hoogstandjes. Het vijfgangen galadiner FameuSe werd een groot succes. De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan de Stichting Pallieter. JCI

Rotterdam Haven is betrokken bij deze stichting en heeft deze avond met haar leden mogelijk gemaakt. Uiteraard kon deze avond geen succes zijn zonder de sponsoren en vele bedrijven, die belevenissen en (kunst) objecten ter beschikking hebben gesteld voor de veiling. Onder de gasten was ook locoburgemeester Kriens, die het belang van deze initiatie-

ven voor de stad Rotterdam benadrukte. Met prachtige muziek van studenten van het Rotterdamse Conservatorium was deze avond een groot succes te noemen. De avond heeft voor Pallieter een bedrag van € 32.000 opgebracht en voor de JCIleden een mooie gelegenheid tot praktische training en ontwikkeling van sociale en zakelijke netwerken.

5

Scheurmail van de Week Rubriek Humor & Anekdotes Begin jaren negentig was er het Bevrijdingsfront Zuid (BFZ) dat streed voor verzelfstandiging van Zuid. Dat was natuurlijk niet serieus en bij wijze van ludieke actie ging Kees Korbijn men met een ijzerzaag de Willemsbrug te lijf om Zuid te bevrijden. Kees Korbijn schreef daarop het ‘Volkslied voor Zuid’ waarvan het laatste couplet en refrein luidt: Geen GEB en geen RET Betalen doen wij niets Wij klaverjassen bij een kaars En we rijen op de fiets Ontwaakt verworpenen van Zuid Op naar de zegepraal En voor de rechteroever De pot op allemaal! Scheurmail Rotterdam is een dagelijkse email scheurkalender met leuke anekdotes en wist-u-datjes. Zie www. scheurmailrotterdam.nl. Nog geen abonnement? www.scheurmailrotterdam.nl Vrienden die Scheurmail ook moeten lezen? Deze Scheurmail doorsturen Frequentie wijzigen van dagelijks naar wekelijks? Mail het naar: info@scheurmailrotterdam.nl Zelf ook een leuke anekdote? Stuur hem naar bovenstaand adres

De stichting Pallieter nam de cheque in ontvangst van leden JCI Rotterdam Haven.

Derde verdachte overvallen groothandel aangehouden OVERSCHIE - In het onderzoek naar twee gewapende roofovervallen op een Turkse groothandel aan de Bornissestraat op het bedrijventerrein de Spaanse Polder, heeft de politie woensdag een derde verdachte aangehouden. De 52-jarige man uit Almere is vrijdag voorgeleid aan de

rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Op donderdag 4 augustus 2011 werd de groothandel overvallen. Twee mannen kwamen met een vuurwapen en een busje pepperspray de zaak binnen. Zij bonden het aanwezige personen vast en namen een grote som geld mee. Op

woensdag 30 november 2011 werd de groothandel werderom overvallen. Twee mannen met een bivakmuts bedreigde het aanwezige personeel met een wapen en maakte een aanzienlijk geldbedrag buit. De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de daders. Ook werden

de camerabeelden van beide overvallen op 13 maart in AVRO’s Opsporing Verzocht vertoond. Het onderzoek resulteerde enige tijd later in de aanhouding van twee 23-jarige mannen uit Almere. Woensdag hield de politie de derde verdachte aan, een 52-jarige man uit Almere.

Scholieren bezoeken bewoners Laurens Den Hoogenban wanneer iedereen met familie of vrienden bij elkaar komt, voelen veel ouderen zich extra eenzaam en soms zelfs vergeten. De Riki Stichting wil hier verandering in brengen en zet daarom 15.000 ouderen in het zonnetje.

Zo weten zij dat er aan hen gedacht wordt. Met deze jaarlijks terugkerende Paasactie wil de Riki Stichting ook jong en oud dichter bij elkaar brengen en anderen oproepen om iets te doen voor deze vergeten groep.

ANBO dagtocht: Grensstreek en hortensia’s De ANBO reiscommissie verzorgd op woensdag 2 mei een interessante tocht, die deelnemers richting Belgische grens brengt. ‘s Morgens wordt er een hortensiakwekerij bezocht waar meer dan 40.000 hortensia’s in vele kleuren en soorten te bewonderen zijn. Na de koffie met gebak wordt er een rondleiding gegeven over de kwekerij en de boerderijwinkel. Ter plekke wordt een demonstratie gegeven over het kweken van hortensiabloemen en worden er twee hortensia bloemstukken verloot. Na dit bezoek gaat men richting Galder voor een uitstekend diner. Vervolgens een rondtour door de Nederlandse en Belgische grensstreek via onder meer Meer en Hoogstraten voor een bezoek aan Baarle-Nassau, waar men de bezienswaardigheden bezoekt en ook kan winkelen. De terugreis gaat via Chaam,

Ulvenhout en Breda richting Overschie. De prijs voor deze dagtocht inclusief twee keer koffie, diner en excursies bedraagt 46 euro voor leden. Niet-leden betalen 5 euro extra. Boeking op maandag 23 april tussen 9 en 11 uur bij mevrouw Corry Noordam via 010-4620182. Betaling en afhalen plaatsbewijzen dinsdag 24 april tussen 14 en 15 uur bij ouderencentrum Abtshove. Opstapadressen bij Abtshove, Abtsweg bij de bushalte, hoek de Lugt/Burgemeester Baumannlaan bij de bushalte, Flat Utrecht van Noortwijckstraat bij de bushalte en ten slotte bij woonzorgcentrum Den Hoogenban, eveneens bij de bushalte. De ANBO verzoekt dringend om 8 uur bij genoemde opstapadressen aanwezig te zijn vanwege het eventuele missen van de bus. Wees er snel bij, want vol is vol.

Inzamelactie Sam’s Kledingactie in Overschie

Steun Cordaid Mensen in Nood Paasliedjes werden er gezongen door leerlingen van CBS Het Podium. OVERSCHIE Deelraadsvoorzitter Kees van der Meer: ,,Samen een activiteit doen verbindt en geeft veel plezier. Het zijn waardevolle ontmoetingen waarbij wederzijds respect en begrip ontstaat tussen jong en

oud’’. Scholieren van CBS Het Podium brachten afgelopen maandag Paaspakketjes en zongen Paasliedjes bij bewoners van Laurens Den Hoogenban. Rond feestdagen als Pasen,

Een van de Paaspakketjes werd overhandigd door leerlingen en deelraadsvoorzitter Kees van der Meer. Foto’s: R. van Twist.

OVERSCHIE - Op zaterdag 21 april vindt in Overschie de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken van 10.00 uur tot 12.00 uur afgeven bij het volgende adres: R.K. Kerk, Burgemeester Baumannlaan 169 Flat Abtshoven, Ameidestraat Parkeerterrein, Delftweg 15

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Al een aantal jaar steunt Sam’s het Droogte Cyclus Project in Kenia. In dit project wordt de lokale bevolking geleerd om zich te wapenen tegen de droogte. Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 0736871060.


FAMILIEBERICHTEN Voor rouw – en dankbetuigingsadvertentie kunt u bellen naar 06 225 03 028 of mailen naar redactie@overschiesekrant.nl

Advertenties voor deze rubriek kunnen Advertenties voor worden geplaatst deze rubriek kunnen via e-mail worden geplaatst redactie@ via e-mail overschiesekrant.nl redactie@ overschiesekrant.nl Wil je lekker een avondje

Voor felicitaties en bedankadvertentie kunt u bellen naar 06 225 03 028 of mailen naar redactie@overschiesekrant.nl Uw trouwfoto gratis in de Overschiese Krant. Mail uw foto met namen en trouwdatum naar redactie@overschiesekrant.nl

Omdat het voor ons niet mogelijk is, een ieder daarvoor persoonlijk te benaderen, willen wij allen die ons steun hebben gegeven, nog langs deze weg bedanken. Onze extra dank gaat uit naar het Zorgteam van Laurens in den Vrijenban, dr. Nguyen, dr. van der Meer en Janine. ‘Goetzee DELA is er voor iedereen’ Ook als u geen verzekering heeft.

Namens fam. Leeflang.

meer dan 100 jaar ervaring in uitvaartverzorging Goetzee DELA Uitvaartverzorging Boezemsingel 35 | 3034 EC Rotterdam www.goetzeedela.nl

010 280 52 80 (dag & nacht)

rouwcentrum

Boezemsingel 35 | 3034 EC Rotterdam

010 280 52 80

Rouwcentrum Overschie

dansen zonder Wil je lekker eenzorgen? avondje Ga dan eens langs dansen zonder zorgen? bij Ga Airportdancing. dan eens langs Airportdancing is de 40+ bij Airportdancing.

dansen ontmoetings-club Airportdancing is de 40+ van Rotterdam en omstreken. dansen ontmoetings-club Aanvang is vanen 21.00 uur tot van Rotterdam omstreken. 01.30 uur en tot 22.00 Aanvang is van 21.00 uuruur tot staat gratis koffie en thee 01.30eruur en tot 22.00 uur klaar.erTot 02.30 uur en kunt u staat gratis koffie thee nagenieten in de Cockpitbar klaar. Tot 02.30 uur kunt u van het hotel. nagenieten in de Cockpitbar Bezoekers het eerst vandie hetvoor hotel. Airportdancing komen Bezoekers die voor hetbezoeeerst ken en dat aankondigen via Airportdancing komen bezoeairportdancing@ipact.nl ken en dat aankondigen via ontvangen ook nog eens airportdancing@ipact.nl éénmalig 50% korting op de ontvangen ook nog eens toegangsprijs van €10,éénmalig 50% korting op de (niet op speciale toegangsprijs van‘thema’ €10,dans-party’s). (niet op speciale ‘thema’ Wij vragen van u stijlvolle dans-party’s). uitgaanskleding bieden u Wij vragen van en u stijlvolle een gratis ruime parkeeruitgaanskleding en bieden u aan. een gelegenheid gratis ruime parkeerU bent van harte aan. welkom, gelegenheid kom dus ook! U bent van harte welkom, Regardz kom Airport dus ook!Hotel Vliegveldweg Regardz Airport59-61 Hotel te Vliegveldweg Rotterdam. Zie59-61 verder www.airportdancing.nl te Rotterdam. Zie verder www.airportdancing.nl

Bezorgers gevraagd Leuke bijverdienste voor Bezorgers gevraagd een paarbijverdienste uurtjes per week Leuke voor Inlichtingen een paar uurtjes per week

Telefoon dag en nacht: 010 - 245 70 90

Uitvaartzorg J.Chr. Biemans bv Hoornsingel 10 - 3042 NL Rotterdam Wilsbeschikkingsboekjes - Depositofonds

06 50 408 149 Inlichtingen 06 Te 50 huur 408 149

In droeve omstandigheden tellen alleen persoonlijke wensen.

Elektrotechnisch Installatiebedrijf J.A. Poot Zwethkade 23 Tel.: 010-471 41 90 Tel.: 06-53 23 09 42 Fax: 010-470 31 56

“DE ZWETH” Voor al uw elektrotechnische werkzaamheden.

Dag en Nacht:

BEGRAFENISSEN EN CREMATIES

010-592 30 78 www.uitvaartrijkeboer.nl

BURG. BAUMANNLAAN 36 - ROTTERDAM-OVERSCHIE

(ook ‘s avonds bereikbaar)

Pasen

in Verzamelgebouw Te huur te Overschie: in Verzamelgebouw Diverse kantoren v.a. te Overschie: € 175,-kantoren per maand Diverse v.a. Opzegtermijn maanden € 175,- per3 maand tel. 06-14153988 Opzegtermijn 3 maanden tel.Te 06-14153988 Koop:

Buizenversterker Te Koop: 2 x 100 watt voor € 100 Buizenversterker 10071573 2 x Tel: 100 06 watt voor € 100 Tel: 06 10071573

ZEILMAKERIJ

Kom gezellig binnen voor een hapje of een drankje Maandag en Dinsdag

Woensdag en Donderdag

Onbeperkt Spareribs eten

Saté schotel

€ 12,-

€ 11,-

KEWI.nl Delftweg 129 - tel 010-4379562

Hartweek: Hartweek: 15 t/m 21 april 15 t/m 21 april

wordnucollectant.nl wordnucollectant.nl 070 - 315 56 83 070 - 315 56 83

Burg Baumannlaan 145-147 • 3042 AC Rotterdam • T 010 - 437 17 49 • F 010 - 415 05 39 E info@eetcafeboulevard.nl • www.eetcafeboulevard.nl


Overschiese Krant

NIEUWS

Woensdag 4 april 2012

ANBO bingo OVERSCHIE - Zaterdag 7 en 21 april bent u weer van harte welkom bij de ANBO bingo. Een bijeenkomst met aantrekkelijke prijzen en vooral een gezellig samenzijn. Iedereen is van harte welkom. Zaterdag 7 april staat geheel in het teken van Pasen, dus dat mag u beslist niet missen. De bekende locatie: Speeltuinvereniging Levenslust, Kedichemstraat bij de Abtsweg. Zaal open 13.30 uur en aanvang bingo 14.00 uur. Vergeet niet Vervoer Op Maat te bestellen.

OVERSCHIESE BOEKEN

Top 5

De top 5 is heel stabiel de laatste weken. Binnenkomer is Tonio, de aangrijpende roman van Van der Heijden over zijn zoon die bij een verkeersongeluk om het leven kwam. 1. Josha Zwaan, Parnassia (!) 2. Francesca Melandri, Eva Slaapt (2) 3. Paulien Cornelisse, En dan nog iets (3) 4. Chad Harbach, De kunst van het veldspel (4) 5. A.F. Th. van der Heijden, Tonio (-)

Wijkdeals - digitaal platform winkels - vandaag gestart

    !!

"#$%&"'()*+,((-.., ! !

84-.(%+0-((%+-1 !&659)+ 

8)45',-)

!      "224-1*22*%*534%%/  2*  ###!$" .74-(-5',534))/774 

 

OVERSCHIE - Wijkdeals – het digitale platform voor winkels in Overschie- is vandaag gestart. Wijkdeals presenteert alle aanbiedingen in het Overschiese winkelgebied. Precies wat klanten willen: een compleet overzicht van actuele aanbiedingen in de wijk. Wijkdeals biedt ook informatie over winkels en het winkelgebied. Openingstijden, contactgegevens en nieuwsberichten zijn allemaal gemakkelijk vindbaar via Wijkdeals. De Ondernemers Vereniging Overschie (OVO) is de afgelopen maanden druk in overleg geweest met de Wijkdeals organisatie om het nieuwe systeem op tijd af te krijgen. Op 22 maart hield Henk Alblas, projectleider vanuit de OVO, een bijeenkomst voor de winkeliers om het nieuwe concept Wijkdeals bij de Overschiese winkeliers te introduceren. Met ingang van 4 april kan het winkelpubliek aanbiedingen bekijken via de website, maar ook via een ‘app’ op de smartphone. Nu al is de Wijkdeals app gratis beschikbaar voor de Apple systemen, de app voor de android systemen volgt later. Henk Alblas is vooral erg enthousiast over de Wijkdeals" !$! !

Eiland in de Schie per fietsbrug bereikbaar

De OVO-leden introduceren Overschies winkelen achter de computer. Foto: R. van Twist. app op de smartphone: ,,Iemand die de aanbieding interessant vindt, geeft hem via Facebook of Twitter door aan al zijn of haar vrienden en zo kan het heel eenvoudig een sneeuwbaleffect worden! De Overschiese winkeliers hebben een prachtig systeem om snel aanbiedingen bekend te maken.� Het systeem werkt ook met een wekelijkse e-mail nieuwsbrief. Hierin staan wekelijks de nieuwe aanbiedingen van de verschillende winkels. Voor deze nieuwsbrief kan iedereen zich aanmelden via www.wijkdeals.nl/overschie. Voor elkevijftigste aanmelder heeft de OVO een cadeaubon klaar liggen van tien euro, dus grijp deze kans en meld

je aan. Dit nieuwe internetplatform wordt in april in heel Rotterdam gelanceerd. Het bestuur van de OVO is uitgenodigd om in Overschie als een van de eerste wijken te starten. Het is een systeem dat door een commerciĂŤle bedrijf is ontwikkeld en hoewel het los staat van de OnsOverschie website, kunnen bezoekers via een button in OnsOverschie gemakkelijk doorklikken naar het Wijkdeals systeem.

Op de voorpagina van de Overschiese Krant van 21 maart las ik het bericht dat het Deelgemeentemagazine is wegbezuinigd. Dat is een goed besluit, want dat scheelt 120.000 euro op jaarbasis. Drie jaar geleden heb ik al enkele malen geschreven dat het wel een mooi blad was, maar dat bijna alle informatie al in de Overschiese Krant stond, dus het was dubbel nieuws dat veel geld heeft gekost. In de Overschiese Krant van 28 maart las ik een ingezonden stukje van Lilian van der Horst over Het Hof van Cyrene. Natuurlijk ben ik het met haar eens, dat een leuk uitzicht vanaf de Hoge brug door de boomkap daar volledig verloren is gegaan. Het

Verzamelbeurs met gratis taxaties in Regardz Airport Hotel Hier worden die dag vele duizenden munten, postzegels en bankbiljetten uit binnenen buitenland aangeboden. U vindt hier munten vanaf de Grieks/Romeinse periode tot en met de nieuwste euro’s, postzegels vanaf de allereerste uit 1852 en bankbiljetten in alle soorten en maten. Heeft u al eens een munt van

2000 jaar oud in uw handen gehad? Kent u het bankbiljet ‘Tientje van Lieftinck’ nog? Wist u dat misdrukken van munten en postzegels veel geld waard kunnen zijn? Kom langs en laat u gewoon eens verrassen door lang vervlogen betaalmiddelen. Gratis taxatie Tevens kan men op deze dag

munten, postzegels, bankbiljetten en oude ansichtkaarten gratis laten taxeren. Ons motto daarbij is ‘Er ligt teveel op zolder’. U weet het vaak niet maar ook in Ăşw keukenla kan iets van behoorlijke waarde liggen. Neem gerust uw spullen mee en wie weet bezit u een kostbaar stuk!

Leer je kat begrijpen met Minky Spijkerman Door: Shirley Pigmans OVERSCHIE - Platte oren, een staart die druk heen en weer zwiept, vechtende katers, grote pupillen, wegkruipen of plassen in huis? Op zondag 6 mei om 13.00

uur houdt kattengedragsdeskundige Minky Spijkerman van Katvisie in Den Haag een gezellige themamiddag over de lichaamstaal en het gedrag van de kat. Een kat is eigenzinnig en mysterieus. ,,Klopt’’, beaamt

Minky resoluut. ,,Als kind heb ik altijd al een passie gehad voor katten. Ik kan ze omschrijven als gevoelige dieren, maar tegelijkertijd zijn ze bijster intelligent en uiteraard hebben ze een goede verzorging nodig.� Iedere week is Minky te gast in het radioprogramma op Simone FM, waar zij met plezier een vraag van een luisteraar beantwoordt en de kattentip van de week geeft. ,,Nederland telt ruim drie miljoen katten en gelet op het complexe karakter van de kat, krijg ik dagelijks veel vragen binnen van mensen die hulp zoeken. Bijvoorbeeld als er een nieuwe kat bijkomt in het gezin. In het begin is dat best lastig en wordt de nieuwkomer volop belaagd. Dit geeft behoorlijk wat stress in huis. Ik geef de mensen

dan tips hoe ze hiermee moeten omgaan. Dat werkt.� Naast een oppasservice, het adviseren en het organiseren van themamiddagen brengt ze iedere maand een leuke nieuwsbrief uit met allerlei informatie over katten. Zo besteedt Minky ook uitgebreid aandacht aan voeding. ,,Het is niet zo dat elk blikje kattenvoer goed is voor jouw kat. Het is goed om etiketten van het voer te lezen en op te letten wat je je huisdier voorschotelt. Ik kan je daar veel over vertellen.� Geef je dus snel op voor de themamiddag in Den Haag. Voor meer informatie over deelname aan de themamiddag kunt u contact opnemen met Minky Spijkerman via 070-3974813 of minky@kattendeskundige. info.

uitzicht van het industriegebied Noordwestpolder als compensatie is niet bepaald een succes, maar over enkele jaren wordt de bocht in de Delftse Schie doorgetrokken en moesten de bomen toch het loodje leggen. De bedoeling is dat er een eiland achter de Delftweg en de Overschiese Dorpsstraat ontstaat die met een fietsbrug bereikbaar wordt gemaakt. De OverschieĂŤnaars die ik gesproken heb, hopen bijna allen dat het een eiland wordt met veel groen, vooral bomen. Niet alleen voor het zicht, maar ook tegen de luchtverontreiniging. Goed voor recreatie en fietstoerisme. Mijn zegen hebben ze in ieder geval. Bob Post

Een lach en een traan

Munten, postzegels en oude bankbiljetten

OVERSCHIE - Op maandag 9 april (tweede Paasdag) houdt de Munten- en Postzegelorganisatie (MPO) weer een verzamelbeurs met gratis taxaties in Rotterdam. Vele belangstellenden, liefhebbers en geĂŻnteresseerden zullen van 10.00 tot 16.00 uur hun weg vinden naar het Regardz Airporthotel aan Vliegveldweg 59.

7

Door politiek columnist Jeffrey Rijken Vorige week ben ik naar de musical over het leven van de Zangeres Zonder Naam geweest. Het was de meest foute musical die ik ooit gezien heb, maar ook ĂŠĂŠn van de leukste en de meest onroerende. De musical maakt reclame met de leus ‘De musical met een lach en een traan’. En dat klopte ook. In de eerste akte lachte ik mij helemaal rot en zong mee met klassiekers als Mexico en Ach Vaderlief. Maar in de tweede akte gebeurde er iets bijzonders. De tweede akte liet zien hoe een oude vrouw beroofd werd van haar geld en trots. Toen de Zangeres Zonder Naam ouder werd, machtigde zij haar boekhouder en huishoudster om haar financiĂŤle zaken te regelen. Haar man overleed en zelf was ze vergeetachtig en oud. Ze had haar hele leven ongelofelijk hard gewerkt en zoals dat in het artiestenleven gaat, heeft ze ook miljoenen verdiend. Al die miljoenen zijn in rook opgegaan en zijn in de zakken terecht gekomen van de boekhouder en de huishoudster. Legaal pikken. Zij was de koningin van het levenslied en dacht ook

zo te sterven en een echte koninklijke begrafenis te krijgen. Het tegendeel gebeurde. Terwijl zij nog leefde, veilden de boekhouder en de huishoudster al haar jurken, gouden platen en verdere inboedel. Haar hondje werd afgemaakt en zij moest naar een verzorgingstehuis. Toen ze stierf, lag ze in een oude jurk opgebaard die te groot was en voor een koninklijke begrafenis was echt geen geld meer. Tot de laatste cent was ze uitgekleed en er was niemand die er wat aan kon doen, want ze had haar boekhouder en huishoudster gemachtigd. Ik zet dit trieste verhaal in een column omdat ik u als maatschappij er aan wil herinneren dat er nog heel veel van dit soort ‘boekhouders en huishoudsters’ rondlopen. Er zijn nog genoeg mensen die willen profiteren van hulpbehoevende ouderen met geld. Maar het symboliseert ook mijn angst om arm en alleen te sterven. Want ondanks al haar fans, die honderdduizenden verkochte platen en al het geld, stierf zij arm en alleen.


Veilig op weg

naar de zomer!

TIJD VOOR ' N PEUGEOT TIJD VOOR ' N PEUGEOT TIJD VOOR ' N PEUGEOT TIJD VOOR 'N PEUGEOT TIJD VOOR 'N PEUGEOT

TIJD VOOR 'N PEUGEOT

Bandenwissel essentieel voor verkeersveiligheid

Autoservice Het is weer tijd

voor zomerbanden Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoo

Autoservice Eigenraam Autoservice Eigenraam Autoservice Eigenraam

Autoservice Eigenraam U vindt ons ook in Naaldw AutoserviceUEigenraam Autoservice Eigenraam vindt ons ook in Naaldwijk en Vlaardingen Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoon (010) 462 20 22 • www.eigenraam.nl

Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoon (010) 462 20 22 • www.eigenraam.nl

Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoon (010) 462 20 22 • www.eigenraam.nl Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoon (010) 462 20 22 • www.eigenraam.nl U vindt ons ook in Naaldwijk en Vlaardingen Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoon (010) 462 20 22 • www.eigenraam.nl U vindt ons ook in Naaldwijk en Vlaardingen

Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoon (010) 462 20 22 • www.eigenraam.nl U vindt ons ook in Naaldwijk en Vlaardingen U vindt ons ook in Naaldwijk en Vlaardingen

Autoservice Eigenraam U vindt ons ook in Naaldwijk en Vlaardingen Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoon (010) 462 20 22 • www.eigenraam.nl

Het moment voor de automobilist om de winterbanden weer te laten verwisselen voor zomerbanden is inmiddels aangebroken. De temperatuur stijgt weer en dan presteren zomerbanden beter dan winterbanden. Het wisselen van winter- naar zomerbanden is daarmee essentieel voor de verkeersveiligheid. Circa twintig procent van de automobilisten rijdt op winterbanden. Uitgaand van een wagenpark van zo’n acht miljoen auto’s in Nederland, gaat het dus om ongeveer 1,6 miljoen bandenwissels. Edwin Brinksma, branchemanager bij Vereniging VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche: ,,Consumenten

U vindt ons ook in Naaldwijk en Vlaardingen

Tweede schade met

50% korting! Tijdelijk kunt u voor de helft van de normale kosten uw auto weer netjes laten maken.

MÖLLER AUTOSCHADE NOORD Fröbenstraat 17 b - 3045 RD Rotterdam Tel. 010- 285.44.44 - Fax. 010- 285.44.40 E- mail moller@moller-autoschade.nl

APK

Autobedrijf

Sjors & Co Voor al uw auto-reparaties, APK en airco-service van alle merken Delftweg 114b - 3043 NB Rotterdam - 010 245 73 54 06 49 631 728 - info@autobedrijfsjorsenco.nl

GARAGE

WILLEM

APK ZONDER AFSPRAAK

• • • • • • •

APK Reparatie Inkoop Verkoop Onderhoud Schade Airco

Burgemeester Baumanlaan 182 3042 AJ Rotterdam T.: +31(0)10 415 74 03 - M.: +31(0)6 54 93 17 82 Email: garagewillem@hetnet.nl

zien banden steeds meer als noodzakelijke voorziening voor de veiligheid op de weg. Om die veiligheid te garanderen, moeten de winterbanden wel op tijd terug gewisseld worden naar zomerbanden. De bandenwissel is essentieel voor de verkeersveiligheid.” Banden zijn technologisch hoogstaande producten die het beste presteren onder de omstandigheden waarvoor ze zijn ontwikkeld. Winterbanden zijn speciaal geconstrueerd om bij lage temperaturen met winterse buien en aangereden sneeuw optimale grip op de weg te bieden. Bij temperaturen boven de 7°C slijten de banden sneller en verminderen de handelingeigenschappen.

autoruit stuk?

Autotaalglas laat je niet barsten • 24 uur bereikbaar, 7 dagen per week • direct en vriendelijk geholpen, ook zonder afspraak • mobiele deinst, vervangend vervoer, haalen brengservice • rechtstreekse schadeafhandeling met uw maatschappij • volledige vergoeding van uw sterreparatie vanaf WA extra • maximale korting op uw eigen risico bij een nieuwe voorruit • levenslange garantie • kijk op autotaalglas.nl

autotaalglas laat je niet barsten

VOORDEELWEKEN! APK KEURING

SLECHTS € 19.95 !

All-in voor diesels € 29.95 Binnen zonder afspraak!

SPEEDY SCHIEDAM

0800-0828

SCHOLTENSTRAAT 11 3125 BM SCHIEDAM T (010) 20 88 960 info@speedy-schiedam.nl www.speedy-schiedam.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur

ONDERHOUD EN REPARATIE AAN ELK MERK AUTO

autotaalglas Rotterdam (Schiebroek) Fröbenstraat 17c 010-418 17 54


AutoNieuws Direct het lentegevoel met de Golf Cabriolet

De nieuwe Fiat Panda ‘De derde generatie’ Het segment van de allerkleinste auto’s is de laatste jaren enorm aan het uitdijen met veel nieuwkomers. De Fiat Panda is al dik dertig jaar een klinkende naam onder de kleine auto’s en is van plan dat te blijven. Dit is de helemaal nieuwe, derde generatie.

Volkswagen start het ‘open air-seizoen’ met een extra aantrekkelijke prijsstelling voor de Golf Cabriolet. Hij is in diverse motoriseringen en uitrustingsniveaus per direct vanuit voorraad leverbaar De lenteaanbieding voor de Golf Cabriolet geldt voor alle voorraadauto’s, ongeacht motorisering (benzine of diesel) of uitrustingsniveau. Ook de Golf Cabrio 1.2 TSI BlueMotion Technology met slechts 20 procent bijtelling komt in aanmerking.

De nieuwe Panda, door Fiat gekenschetst als ‘de derde generatie’ is geen revolutie, want qua design wordt duidelijk op de ingeslagen weg voortgeborduurd. Maar de auto is wel een slag robuuster, breder ogend geworden. Hij is met 3,65 meter een elftal centimeters langer, is met 1,64 meter zo’n 5 centimeter breder en met 1,55 meter een luttel centimetertje hoger. Fiat noemt het ‘een bijna B-segment’ auto, om aan te geven dat er binnenin ruimte is gewonnen en dat de Panda als duidelijk vijfpersoons gezinsauto moet worden gezien. Het platform is niet dat van de Lancia Ypsilon, maar dat van de Fiat 500, zo wordt desgevraagd naar voren gebracht.

Binnen tien seconden in het zonnetje De Golf Cabriolet heeft net als zijn illustere voorgangers een stoffen kap. Met een druk op de knop vouwt de kap in slechts 9,5 seconden volautomatisch open. Openen en sluiten kan zelfs rijdend tot 30 km/h. De daklijn van de Cabriolet is tien centimeter lager dan van de reguliere Golf. Samen met de schuiner geplaatste voorruit zorgt dat voor een extra dynamisch profiel. Door de perfecte isolatie is het interieur van de Golf Cabriolet bij gesloten kap zelfs stiller dan dat van cabrio’s met stalen klapdak. Het gebruiksgemak van de Golf Cabriolet is groot. Hij biedt plaats aan vier volwassenen en de inhoud van de bagageruimte bedraagt altijd 250 liter. Compleet De standaarduitrusting van de Golf Cabriolet is zeer compleet met onder meer: elektrische bediening van kap, ramen en buitenspiegels (tevens verwarmd). De Golf Cabrio heeft standaard dagrijverlichting, LEDachterlampen, actieve rolbeugels, vijf airbags, ESP, Climatic-airconditioning, radio/cd-speler RCD 210 met vier luidsprekers, cruise control, boordcomputer ‘plus’, klein lederpakket, comfortstoelen vóór en een in delen neerklapbare achterbank.

Corsa ecoFLEX heeft zeer lage CO2-uitstoot Bewust omgaan met het milieu én tegelijk geld besparen, kan met de nieuwe Opel Corsa ecoFLEX. De Corsa ecoFLEX heeft niet alleen energielabel A, maar ook flink fiscaal voordeel door de zeer lage CO2-uitstoot. Zo geldt er geen BPM voor de Corsa ecoFLEX 1.3 CDTi, waardoor hij leverbaar is vanaf € 16.395,- . Bovendien is deze Corsa vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Naast alle fiscale voordelen, kunt u nu ook profiteren van de unieke 5+5 deal. De beste investering van dit moment met 5 jaar 0 procent rente, 5 jaar gratis onderhoud en 5 jaar gratis Opel Assistance. Uw totale voordeel kan oplopen tot € 4.500,-. Ook leaserijders profiteren met een lage bijtelling van 14 procent. U least via Opel Leasing al een Opel Corsa ecoFLEX 1.3 CDTi vanaf € 299,- per maand. Het financiële voordeel van de ecoFLEXuitvoering vloeit rechtstreeks voort uit de efficiënte 1.3 CDTi dieselmotor. Die is niet alleen zuinig, maar ook energiek door zijn vermogen van 70 kW/95 pk en een koppel van 190 Nm. Cijfers die garant staan voor aansprekende én krachtige prestaties. Door de combinatie met Opel’s effectieve Start/ Stop -technologie komt de gemiddelde CO2-uitstoot uit op slechts 94 g/km, met een indrukwekkend laag brandstofverbruik van 1 op 28.

Met een identieke wielbasis van 2,30 meter als van het vorige model, maar met toegenomen spoorbreedtes voor en achter. Voor- en achterwielophanging (McPherson veer/demperpoten en een torsie-as) stammen ook van de 500.Het boxdesign van de vorige versie is wat nadrukkelijker gladgestreken. Dat uit zich in een rondere voorkant, met sterk gewelfde motorkap, nieuwe koplampen en een grote (door een horizontale balk opgedeelde) grille die zelfs een tikkeltje naar het ‘single frame’ idee van een exclusief Duits merk neigt. In zwarte onderclusters kunnen mistlampen worden gemonteerd en het front wordt ook nog gesierd met dunne dagrijverlichtingstrips. De grote kunststof panelen over de zijkant zijn altijd in het zwart uitgevoerd. Bij de vierwielaangedreven versie, die een halfjaar later op de markt komt, staat daar natuurlijk stoer het ‘4WD’ in vermeld. De achterkant is nog altijd recht en heeft hooggeplaatste lichten. Dat zijn echter niet meer van die hele lange units zoals voorheen, maar fraai ingevouwen compacte clusters die als het ware ‘om’ het kleine derde zijruitje vallen. Het maakt de achterkant breder ogend dan voorheen. Led-techniek wordt niet gebruikt, Fiat vindt dat voor een auto in dit segment niet noodzakelijk en de meerkosten niet waard. De wielen zijn 14 of 15 inch groot. Qua aankleding wordt veel keuze geboden, zeker ook binnenin, waar uitgebreid met een combinatie van bekleding en kleurtjes kan worden gewerkt. In totaal zouden zo’n 600 verschillende combinaties mogelijk zijn.

Auto voor vrouwen dé plek voor 5 uur extra me-time per week Nederlandse vrouwen voeren een strijd om wat tijd voor zichzelf te creëren. Eén op de drie vrouwen heeft bijna dagelijks het gevoel dat ze te weinig tijd voor zichzelf heeft en dit geldt zelfs voor bijna de helft van de vrouwen jonger dan 39 jaar. Maar wat ze zich niet realiseren, is dat ze die tijd eigenlijk al hebben. Vrouwen zitten gemiddeld 5 uur per week in de auto, ruim de helft (57 procent) van hen brengt die tijd (voornamelijk) alleen door. Tijd die bij uitstek kan meetellen als me-time, tijd voor zichzelf. De meeste vrouwen ervaren hun autoritten echter nog niet als me-time. Dit was de uitkomst van een consumentenonderzoek dat SEAT onder ruim 750 vrouwen heeft gehouden. Met de introductie van de Mii laat SEAT autorijders hun metime (her)ontdekken. Onderzoek door SEAT toont aan dat de Nederlandse vrouw gemiddeld 5 uur per week in de auto zit. Precies genoeg tijd om te voldoen aan hun wens van 5 uur per week extra tijd voor zichzelf. Het probleem schuilt in het feit dat de meeste vrouwen de tijd in de auto niet ervaren als tijd voor zichzelf. De focus ligt nog te vaak op de negatieve aspecten van het autorijden. Files zijn bijvoorbeeld voor 63 procent van de vrouwen een stressfactor. Verkeerd rijden of de weg niet kunnen vinden voorkomt rijplezier bij 60 procent van de vrouwelijke respondenten. Mannen kunnen in deze een inspiratie zijn voor vrouwen, 61 procent van de mannen ervaart autorijden als een moment van rust en ontspanning tegenover slechts 49 procent van de vrouwen. Opvallend is dat er wel een solide basis ligt voor een ontspannen rit. Zo ervaart 69 procent van de ondervraagden een klein geluksmomentje als ze iets moois zien, zoals een fraai landschap. Andere emotionele opstekers zijn meezingen met muziek (47 procent), luisteren naar muziek

(83 procent) of zelfs op het stuur meetrommelen (38 procent) op muziek. Ard van den Eijnde, woordvoerder van SEAT: ,,Een belangrijke voorwaarde voor zo’n ‘momentje voor jezelf’ is zorgen dat je ontspannen achter het stuur zit en SEAT heeft de Mii voorzien van tal van features om dat te bewerkstellingen. De meest prominente daarvan is zonder twijfel City Safety Assist, een veiligheidssysteem dat in de stad bij snelheden tot zo’n 30 km/u als het ware over de schouder van de bestuurder meekijkt en de auto automatisch afremt wanneer er uit onverwachtse hoek gevaar dreigt.” Samen met de bezoekers van de campagnewebsite zal SEAT diverse accessoires ontwikkelen die me-time in de auto kunnen versterken. Een aantal onderzoeksresultaten biedt al inspiratie voor dergelijke accessoires. Zo zien de ondervraagden bijvoorbeeld graag een knop voor rustgevende routes op het navigatiesysteem en kregen een massagestoel en speciale autorijdschoenen een eervolle vermelding.


500 v.a. 3 12.495,-

500C v.a. 3 15.295,15 295 Bravo v.a. 3 20.950,-

Panda v.a. 3 8.990,-

Punto v.a. 3 12.190,-

stop maar met zoeken, bij ons ligt het voordeel voor het oprapen. Spectaculaire

Tot wel 20%

PAAS

De nieuwe

VOORRAADKORTING

aanbiedingen!

FIAT PANDA

op een nieuwe Fiat!

nu in onze showroom

Gem. brandstofverbruik: 3,5 - 5,7 l/100 km (1 op 17,5 - 28,6). CO2: 90 - 132 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.* Prijzen incl. BTW, excl. afleveringskosten en verwijderingsbijdrage. *Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde CO2 -uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2011. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Vraag naar de voorwaarden.

Eef en Huub

2e Paasdag geopend 11.00 – 17.00 uur.

NU OOK UW FIAT-DEALER

Rotterdam, Ceintuurbaan 133, Tel. 010 - 211 11 11, www.eefenhuub.nl

Kom zaterdag 7 en maandag 9 april naar de

EEf En Huub OutlEtsHOw

CapEll CapE llE E a/d IJssE IJss El Op Op CapEllE IJssEl

Edition 1.0 benzine EcoFlex

Opel Corsa Edition 1.2 benzine

tIJdEns dE EEf En Huub OutlEtsHOw mEt 20% KOrtIng

tIJdEns dE EEf En Huub OutlEtsHOw mEt 20% KOrtIng

(wegenbelasting vrij)

Nu € 10.524,exclusief afleveringskosten

Nu € 13.172,exclusief afleveringskosten

Opel Astra 5drs Anniversary 1.4 Turbo tIJdEns dE EEf En Huub OutlEtsHOw mEt 20% KOrtIng

Nu € 19.884,exclusief afleveringskosten

Opel Meriva 1.4 Turbo 120pk Edition tIJdEns dE EEf En Huub OutlEtsHOw mEt 20% KOrtIng

Nu € 17.848,exclusief afleveringskosten

Korting: € 2.631,-

Korting: € 3.293,-

Korting: € 4.971,-

Korting: € 4.262,-

LM velgen, Getint glas, Mistlampen, Airconditioning, ESP systeem, ABS remsysteem, Metallic lak

Metallic lak, Getint glas, Airconditioning, LM velgen, Cruise controle, ABS remsysteem

Metallic lak, Airconditioning, Navigatie, Parkeer sensoren, LM velgen

Metallic lak, LM velgen, Airconditioning, Cruise controle, Radio MP3 speler, ABS remsysteem, Mistlampen

VOOr allE OVErIgE gEsElECtEErdE aCtIEmOdEllEn mEt 20% KOrtIng bEzOEK OnzE sHOw! Eef en Huub Capelle: Klaverbaan 22, Tel. (010) - 442 23 88

l

Voor de zekerheid

Actie heeft uitsluitend betrekking op voorgeregistreerde auto van het type Agila, Corsa en Meriva, zolang de voorraad strekt. Actie is niet geldig i.c.m. andere kortingen of aanbiedingen. Genoemde prijzen zijn incl. metallic lak en excl. afleveringskosten. Fouten voorbehouden. Afgebeelde modellen kunnen in detail verschillen van de werkelijke uitvoeringen. Vraag in de showroom naar de voorwaarden.


Overschiese Krant

NIEUWS

Woensdag 4 april 2012

Overschie in oude ansichten (20)

11

D66 wil dat kerstverlichting uitgaat

Door Dirk Brandhorst & Tineke Hoogenboom In de rubriek ‘Overschie in oude ansichten’ schrijven vrijwilligers van museum Oud-Overschie belangeloos voor de Overschiese Krant. Samen met Dirk Brandhorst schrijft Tineke Hoogenboom de twee wekelijkse rubriek . Beiden besteden veel werk aan het archiveren van gedateerd beeldmateriaal. Inmiddels hebben deze Overschieënaars grote kennis opgedaan met het vele materiaal dat door hun handen komt, bestudeerd wordt, van tekst voorzien en in de archiefmappen gaat om eventueel op een later tijdstip te gebruiken voor een tentoonstelling of voor deze inmiddels populaire rubriek. We ontvangen graag reacties op de foto’s. Dit kan uitsluitend schriftelijk, per brief of briefkaart (duidelijk schrijven) aan Overschiese Krant, postbus 2, 2990 AA Barendrecht of per e-mail: redactie@overschiesekrant.nl. Telefonisch reageren is niet mogelijk. Indien u zelf foto’s meezend ter aanvulling, vermeldt dan naam, adres, telefoonnummer (voor eventuele navraag) en een beschrijving. Na gebruik worden de foto’s terugbezorgd.

Tentoonstellingen buitenplaatsen in Overschie Tot en met 24 juni wordt in museum Oud –Overschie een tentoonstelling aandacht gegeven aan de (voormalige) buitenplaatsen van Overschie, mede omdat 2012 is uitgeroepen tot het ‘Jaar van de Buitenplaatsen’. Buitenplaatsen zijn luxe behuizingen voor een stedelijke elite die door de toegenomen welvaart in de Gouden Eeuw over de mogelijkheden beschikten het stadsgewoel - en de stank - in de zomer te ontvluchten. Het hoogtepunt van de buitenplaatsen lag in de 18e eeuw. In 1793 zegt de Nederlandsche Stad- en Dorpbeschrijver L. van Ollefen: ‘Maar niemand zou kunnen zeggen, Overschie gezien te hebben, die de omliggende ongemeen schoone buitenplaatsen en Heerlijkheden niet in oogenschouw hadde genomen’. Hij beschrijft er zeven, maar er waren er toentertijd nog wel meer. Van de ongeveer tien vroeger aanwezige buitenplaatsen en kastelen resten feitelijk alleen De Tempel en delen van De Leeuwenhof. Van sommige oude buitenplaatsen zijn nog wel afbeeldingen bekend, maar van de meerderheid niet. Zij zijn bijna allen in de 19e eeuw onder de slopershamer gevallen, waardoor Overschie een deel van zijn ‘ongemene schoonheid’ in de 18e eeuw verloor. In de tentoonstelling is geprobeerd om per buitenplaats een korte schets te geven van ontstaan, ontwikkeling, bloei en verval van deze buitenplaatsen. Zo mogelijk geïllustreerd met enkele afbeeldingen. Er zijn helaas niet over veel voorwerpen die van de buitenplaatsen afkomstig zijn. Wel zijn her en der verspreid door het museum of elders nog een aantal bouwfragmenten te bekijken. De landgoederen ‘De Tempel’ en ‘Nieuw Rodenrijs’ zijn op dit moment beide eigendom van de gemeente Rotterdam. Ze staan op dit moment allebei gedeeltelijk leeg en hebben geen permanente bewoning meer en verkeren daarmee in een kritieke fase van hun bestaan. Geschiedenis van De Tempel Johan van der Hoeven bezat door zijn tweede huwelijk met Adriana van der Cloot in Schieveen aan de druk bevaren Schie de boerderij Berkeloord, die hij leenroerig maakte. Deze boerderij was door zijn schoonvader Johan van der Hoeven al verfraaid tot een buitenplaats met boomgaarden, tuinen en vijvers. Hij wist van zijn leenheer te verkrijgen, dat alle Heerlijke rechten van de Tempel ook zouden gelden voor Berkeloord, waarna hij de naam van de buitenplaats Berkeloord veranderde in De Tempel. Van der Hoeven liet in 1720 het hoofdgebouw

n de havenbaamse familie vaitenplaats Nieuw rd tte Ro de el st 33 de bu De welge ijen aan oken liet in 19 ron J. van Hob en. De familie kocht landerct Pouderoyen uw ite bo ch js ar ri en de od Rh liet hierop door en met het landhuis werDelftweg 166 en is bouwen. Samt een grote uitgestrekte hu nd la t een groo omgevormd to n ije den de lander . (5 rijksmonumenten aangelegde tuin

ent ftweg 186 ontle pel aan de Del lijkheid’ De Tempel m Te e D ed go e heer Het land . In de 17e het slot en ‘hog zijn naam aan tegen de grens met Overschiede heerlijke d , onder Berkel familie van Oldenbarnevel tschap op de eeuw bezat de e Tempel, toen nog een buur rechten over Dgesloopte slot. plaats van het drastisch vernieuwen en verfaaien en beken, lanen, vijvers en tuinen aanleggen. De buitenplaats komt in handen van zijn schoonzoon mr. Hendrik van Hees, na het overlijden van Van der Hoeven. Toen Hendrik overleed erfde mr. Ignatius van Hees de buitenplaats. Na hem kwam het in handen van Matthijs en Daniël van Zeventer. Op 14 mei 1783 verkochten ze het aan Gilles Johannes van der Zon, die het op 1 maart 1792 verkocht aan Johannes Eliza Criellaert en bleef het lang in handen van de familie Criellaert. Het landhuis werd in het midden van de 19e eeuw sterk verbouwd en lag het in een dichtbegroeid fraai aangelegd park, dat met diverse 18e eeuwse tuindecoraties versierd was. Veel oude beelden van de in die eeuw gesloopte buitenhuizen werden in de 19e eeuw aangekocht door de toenmalige eigenaar, de Rotterdamse koopman Johannes Eliza Crielleart. Daaronder bevonden zich de bekende 18e eeuwse beeldengroep voorstellende Neptunus en twee riviergodinnen. Na de heer Criellaert kwam het in bezit van mejuffrouw H.C. Suermondt uit Rotterdam, die zo nu en dan haar buitenhuis bezocht. De laatste particuliere eigenaar was de papierhandelaar A.H.J. van Beek, die het gebouw in 1936 liet slopen en er onder leiding van de Overschiese architect Sutterland een nieuw huis liet bouwen. De hoofdvorm van de oude huis bleef behouden. De weduwe Van Beek verkocht het landgoed in 1946 voor ƒ 100.000 aan de gemeente Rotterdam onder de voorwaarde dat de tuin in zijn bestaande vorm behouden en onderhouden werd. In 1949 werd het een conferentieoord. In 1974 werd het opgeknapt en de accommodatie werd uitgebreid. Het conferentieoord bleek niet rendabel en werd gesloten. De buitenplaats stond leeg met alle gevolgen van dien. In 1983 was volgens een TNO rapport De Tempel sterk verwaarloosd, vervallen en verveloos.

OVERSCHIE - Het is geen 1 april-grap: de kerstverlichting in Overschie brandt nog steeds. Na klachten van bewoners heeft D66 van het weekend zelf geconstateerd dat de kerstverlichting aan de burgemeester Baumannlaan nog steeds brand, zelfs om drie uur ’s nachts. D66 Overschie vindt het onwenselijk en ziet het nut er niet van in dat de kerstverlichting in het voorjaar en ’s nachts aanstaat. Zelfs in het weekend van Earth Hour,

Foto: Jeroen van der Steen waar iedereen wordt opgeroepen een uur de lichten uit te doen om het milieu te sparen, brandt de kerstverlichting in Overschie vrolijk verder. D66 heeft vragen aan het dagelijks bestuur gesteld waarom de kerstverlichting nog steeds aangaat, het is immers al bijna Pasen. Ook wil D66 weten of de energiebesparing, nu de kerstverlichting met LEDlampjes is, niet teniet wordt gemaakt door het langer en ook ’s nachts laten branden van de kerstverlichting.

Feestelijke eerste vlucht Arkefly op Rotterdam The Hague Airport

Volgens luchtvaarttraditie werd het vliegtuig door de luchthavenbrandweer d.m.v. een grootse waterboog welkom geheten. OVERSCHIE - ArkeFly start dit zomerseizoen met drie vluchten per week vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Antalya. Met ingang van zaterdag 31 maart wordt op zaterdag, maandag en woensdag op gunstige tijden naar de populaire Turkse zuidkust worden gevlogen. In combinatie met de grote diversiteit aan accommodaties die onder andere Holland International, Arke en Robinson Club ter plaatse aanbieden, hebben vakantiegangers deze zomer een ruime keus en bijzonder veel flexibiliteit. Omdat vliegen via Rotterdam The Hague Airport steeds populairder wordt vanwege het gemak dat deze luchthaven biedt, heeft TUI Nederland besloten naast het huidige product van transavia.com, ook ArkeFly deze

zomer in het programma op te nemen. Volgens luchtvaarttraditie werd het vliegtuig zaterdag, onder het toeziend oog van ArkeFly directeur Flight Operations Rob Strating en algemeen directeur en havenmeester van Rotterdam The Hague Airport Roland Wondolleck, door de luchthavenbrandweer door middel van een grootse waterboog welkom geheten. Kinderen die in de buurt van Rotterdam The Hague Airport wonen, hadden fraaie tekeningen gemaakt voor hun leeftijdgenootjes in Turkije om te laten zien hoe hun stad eruit ziet. De piloot zorgde ervoor dat ze bij aankomst in Turkije met hulp van de Holland InternationaI reisleiding ter plaatse bij een basisschool in Antalya werden gebracht.

Bewoners De Tempel 1715 - Johan van der Hoeve x Adriana van der Cloot - mr. Hendrik van Hees - mr. Ignatius van Hees 1783 - Matthijs en Daniël van Zeventer 1783 - 1792 Gilels Johannes van der Zon 1792 - Johannes Eliza Criellaert - familie Criellaert - mejuffrouw H.C. Suermondt 1936 - 1946 A.H.J. van Beek 1946 - Gemeente Rotterdam Op zaterdag 9 juni wil Museum Oud-Overschie bijzondere aandacht geven aan de toekomst van deze twee grote landgoederen met hun bijzondere beheers- en onderhoudsproblematiek. Daartoe wordt een themadag op ‘Nieuw Rodenrijs’ aan de Delftweg georganiseerd.

Kinderen die in de buurt van Rotterdam The Hague Airport wonen hadden fraaie tekeningen gemaakt voor hun leeftijdgenootjes in Turkije. Foto’s Studio Ariane Kok


Dierenvoeders Gerard van Grieken

Diverse hondenkoekjes per zakje

€ 1,

75

3 zakjes voor

€ 5,--

Bij 750 gram kaas

Win 30 euro aan waardebonnen op uw vrijdagsmarkt

100 gram Beenham van € 1,49

Er is weer een mooie gelegenheid de Overschiese Vrijdagsmarkt te bezoeken! Heeft de marktfotograaf u gesnapt bij een van uw koopjes en is uw hoofd omcirkeld op de foto, dan bent u de gelukkige winnaar van maar liefst 4 waardebonnen van € 7,50 per stuk.

altijd laag geprijsd

lekkerbekkies

nu 49 cent

4 voor 7

Overschiese Krant 24 februari 2010

ESE WEEKMARKT IS ALTIJD IETS TE BELEVEN!

om naar de

€ 5,-

Kibbeling

Familiezak

Namens marktkooplui Feestmarktdag op 26alle februari a.s.: van harte gefeliciteerd!!

€ 7,50

• clowns, vers en warm • luchtkussens, gebaKKen presentje De kaasspecialist bij u op• de markt voor iedere bezoeker, • gratis pannenkoeken • gezellige muziek, etc.

eringLaurenz ‘1-jaar verplaatsing van de weekmarkt’ & Aziz

n Noortwijckstraat. uit op deze nieuwe n op de Hoge Schie kels aan de Burgemannlaan en in de De markt heeft een er, een breed assore koopt er allerlei gen tegen een gunHet verplaatsen van kt blijkt een groot

succes. Als één van de weinige markten in Rotterdam laat de Overschiese weekmarkt een omzetstijging zien. Dat betekent meer marktkooplui, meer winkelend publek en daarmee dus meer gezelligheid!!

Dagelijks verse Groente & Fruit Promotie Overschiese weekmarkt 2010 Om de vernieuwde weekmarkt

Hollandse appels

Primeurs Echte gezelligheid vind je op De winnaars kunnen hun waardebonnen afhalen bij de weekmarkt kaasspecialist Struijk goed op de kaart Berkhout te zetten is &gen kunt ophalen en waarbij We vieren dan dat de week- Elke vrijdag, van acht uur tot in 2009 een promotieplan u leuke prijzen kunt winnen. markt met succes verplaatst half vijf, biedt de Overschiese ener zijn vrij tedebesteden alle marktkooplui. gemaakt door marktkoop-bij Boodschappen doen op de is naar de huidige locatie aan weekmarkt verse etenswa- fruit Groente lieden en de omliggende winkeliers gezamenlijk. Wegens succes is de promotie van de weekmarkt geprolongeerd naar 2010. Ook in 2010 zullen er verschillende actiedagen zijn op de weekmarkt, waarbij u leuke (gratis) verrassin-

nu 1⅟2 kilo 100ct

Gesneden ananas OORDEEL IN van €1,50 voor 100ct

weekmarkt loont ook komende maanden weer, kom dus elke vrijdag naar de weekmarkt!

Feestmarktdag: 26 Februari Vrijdag 26 februari a.s. zal een bijzondere marktdag zijn. Het zal een Feestmarktdag zijn.

de Duyvesteynstraat en Van ren en leuke producten tegen Noortwijckstraat. Tijdens betaalbare prijzen. Daarnaast deze dag wordt er extra uit- zijn er speciale vrijdagen (zie gepakt door de markt en is er kader) met extra activiteiten. voor iedereen, voor Jong en Kom ook; samen maken we Exoten Oud, wat te doen op de markt. van winkelen op en rond de Een greep uit de vele activitei- weekmarkt een echte beleveWestlandse kasbonen Lekkere zoete pitloze druiven ten op die dag: nis!

Normaal € 1,95 de 100 gram

OVERSCHIE

AARDAPPELS

Brood

Overheerlijke Roomboter Paasstaaf gevulde Boterkoek nu e 2,50 van € 2,50 Speciale voor € 1,95

Paasreklame Pudding broodjes Zie je bij ons 200 de gram € 2,aan kraam BAKKERIJ DE VRIES

Wanneer de concurrent Verse het af laat weten, nemen wij een Hollandse voorsprong in smaak enKipfilet kwaliteit ! Alle soorten nog aanwezig: Uien, Biltstar, Eigenheimers, per Kilo € 4,98 Bint, Resonant, Nicola, Patat aardappel, Roseval

Ook de eerste nieuwe oogst is binnen en is van prima kwaliteit !

HET

Poeliersbedrijf AARDAPPELN. v.d. Giessen

BOERTJE

Mooie witlof

Normaal € 1,50 een doosje

3 kilo van €3,- voor €2,-

POELIER

Nu € 1,25 half kilo

Lekkere snoeptomaatjes

Perssinaasappelen LEUMAANBIEDING • JUBILEUMAANBIEDING • JUBILEUMAANBIEDING

BROOD

Normaal € 1,95 half kilo

Nu € 2,50 de half pond

DIERVOEDING

Normaal € 1,25 half kilo

Nu 2de gratis

Nu € 0,95 half kilo

!! WIJ HEBBEN VOLOP !!

Westlandse kas Bloemkolen De markt van alle markten thuis. Hollandse Aardbeien Hollandse Asperge’s (paastip)

KAAS

K

NoteN Smikkelen

AAS en Smullen De Paashaas Voor alle trouwe Van Ed BOEREN Old Stompwijk weet het !! huisdieren BELEGEN KAAS zijn Spullen De perfecte Voor Vers en Lekkers naar het Nootje!!

(Type Old Amsterdam)

Van GROOT tot klein

KILO

€ 7,95

Paaskaas

Belgische Paaseitjes 500 gram € 4,65 Party Mix De lekkerste alle smaken 250 gram ROOMBRIE 250 gram

van €JUBILEUM3,65 nu voor € 3,50

Roombrie e 1,50 € 0,59 100 gram 69 ct 100 GRAM

AANBIEDINGEN Sneeuw Kom langs bijM&M’s Pinda 250 gram Amandelen 250 gram

Gerard van Grieken

van € 3,nu voor € 2,85

nu e 1,-

E.J. Albers - Rotterdam

Actie op uw weekmarkt op de Duivesteijnstraat hoek Van Noortwijckstraat.


Overschiese Krant

SPORT

Woensdag 4 april 2012

Overschie 3 vecht voor handhaving Door: Niels van Diejen Vrijdag 30 maart speelde het derde team van Schaakgenootschap Overschie zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Krimpen aan den IJssel 5. Bij een gelijkspel konden we nog handhaving in de derde klasse afdwingen. Daarom was van te voren was gekozen voor een andere opstelling dan normaal, in de hoop dat dit het team naar een goed resultaat zou helpen. Wil de Gids zat op bord 7 tegen een van de topscoorders van de tegenstanders. Vanuit de opening kwam Wil in een gesloten spel terecht, waarin hij iets beter stond dan zijn tegenstander. Vanwege de positionering en gelimiteerde beweegruimte voor de stukken, was het echter moeilijk om een winstplan te vinden. De tegenstander bood remise aan en voor Wil was een winstplan forceren te risicovol. 0,5-0,5. Bord 8 was deze keer het

domein van Niels van Diejen. De tegenstander speelde een voor Niels onbekende opening en het kostte hem veel tijd om zich hier uit te werken. Hij kwam met een klein trucje echter wel een stuk voor, maar zag daarna pardoes een simpele mat in twee over het hoofd. De winst was echter bijna onvermijdelijk en ongeveer twintig zetten later wist Niels alsnog mat af te dwingen. 1,5-0,5. Leo Meerman begon sterk op bord 1 en kon al gauw een stuk winnen. De wedstrijd verliep echter hectisch en de tactische mogelijkheden van beide spelers zorgden dat het spel ontzettend gecompliceerd werd. Uiteindelijk trok de tegenstander aan het langste eind en liet Leo, onterecht, achter zonder een punt. Een remise was minimaal verdiend geweest. 1,5-1,5. Op bord 2 zat Roelf Marten Duin. Ook hij kwam goed uit de startblokken en wist een lange tijd de stand op het bord gelijk te houden. Met

het verloop van de tijd kon de tegenstander toch een voordeel opbouwen dat steeds zwaarder begon te wegen. Roelf Marten wist nog lang stand te houden, maar zag na verloop van tijd in, dat de wedstrijd gespeeld was. 1,5-2,5. Cor van Lennep had een zware avond op bord 5. Zijn tegenstander wist een stugge stelling op het bord te zetten en Cor had veel moeite met het vinden van een winstplan. Tot overmaat van ramp kwam zijn tegenstander steeds beter te staan en lang zag het er naar uit dat Cor zou verliezen. Hij wist echter de wedstrijd en daarmee een half punt te redden. 2-3. Serge Erdtsieck kreeg op bord 4 een lastige tegenstander voor zijn kiezen. Beide spelers stonden onder constante druk en een tijd lang had Serge het idee dat hij een toren zou verliezen, maar hier zou hij wel genoeg compensatie voor krijgen. Uiteindelijk verloor hij de toren niet en

wist hij daarnaast de partij mooi te winnen. 3-3. Op bord 3 moest Rob de Wilt het opnemen tegen de andere topscoorder van de tegenstander. Rob zijn tegenstander had het betere van het spel en het enige wat Rob kon doen, was wachten op een kans. In het eindspel dacht hij deze kans te krijgen en een toren te winnen, maar de tegenstander wist zich hier op bijna onnavolgbare wijze nog uit te werken, waarna de stukken in de doos konden. 3-4. Fokke Lindeboom kwam op bord 6 twee pionnen achter en keek lang tegen een verloren stelling aan. In het eindspel wist hij echter nog een stuk te winnen, waardoor zijn winstkansen waren teruggekeerd. Hij zag op het einde van de wedstrijd echter over het hoofd dat hij schaak was gezet en raakte zijn dame aan, die hij toen moest opgeven. De tegenstander bood nog remise aan, maar deze score betekende helaas voor ons, degradatie. 3,5-4,5.

HWD lachende derde Door: Hans van Luijpen OVERSCHIE - Het was aanzienlijk drukker met sportieve personen op racefietsen en elektrische fietsen dan gebruikelijk, om naar de energie te kijken die opgewekt zou worden bij het spinnen. Toen zij echter bij het HWD-terras kwamen, voelden zij al nattigheid, zeker omdat ook het sportdrankje Alva Aqua niet gratis werd uitgedeeld en reden met een glimlach weer verder, toen zij begrepen dat het een geslaagde 1 aprilgrap van HWD was. Een aantal HWDselectiespelers en supporters waren wel zo sportief om toch op de fiets te stappen om de Overschiese derby tegen VOB te spelen. Op het knusse veld van VOB werd vooraf wat afgedold en afgelachen door de trouwe Overschiese supporters die elkaar goed kennen, van het werk, de kroeg of het veld. Hoewel er weliswaar

verschillen zijn tussen beide verenigingen, bleek het bier van ons te zijn en was dat het startsein van een gezamenlijke gezellige, zonnige zondagmiddag. Weliswaar werd HWD de favorietenrol ingepraat en staat aan de top van het klassemen, niet vergeten was dat VOB HWD de eerste wedstrijd de baas was en met 2-1 won. HWD ging furieus van start en zeker Patrick Fonseca had er zin in. Zijn tweede poging om te scoren lukte met een prachtig diagonaal schot 0-1. Hoewel HWD de sterkere ploeg was hield VOB zich tot de thee sterk staande. Na de rust probeerde HWD wat meer op de counter te spelen, maar werd met die tactiek afgestraft door VOB, 1-1. Nadat trainer Manuel Dos Santos liefst drie reserves - die weliswaar geen energie hadden verspeeld bij het spinnen - had ingebracht, leek het erop dat men weer genoegen moest

nemen met een gelijkspel. Vijf minuten voor tijd kopte Eldar da Silva, normaal laatste man van HWD , de bal tegen de touwen, onhoudbaar voor de goed presterende tweede VOB doelman. Heel HWD haalde opgelucht adem en werd helemaal de lachende derde, toen bleek dat een aantal concurrenten, uitgezonderd Steeds Hooger, punten had verloren. Met nog vijf wedstrijden te gaan en door een iets beter doelgemiddelde dan steeds Hooger, werd de eerste plaats weer door HWD heroverd. De brainstormavond op de dinsdagavond werd prima bezocht en voor de meest urgente problemen kwamen oplossingen. De seniorelftallen, ook de selectie-elftallen, gaan op toerbeurt wekelijks op zondagmiddag de bar draaien. Voormalig bestuursleden Wim Nicodem en Fred Rotmeijer treden weer toe tot het huidige bestuur. Joop Wijnholds en Hans van Luijpen gaan het bestuur als commissielid van

voetbalzaken en clubondersteuning helpen en zij hopen dat hun voorbeeld wordt gevolgd door andere (oud) leden/ouders of supporters door (on)regelmatig HWD te ondersteunen. Ronald Frehe gaf gelijk het goede voorbeeld door zich op te geven het grote onderhoud te coördineren. Door de nieuwe naam van HWD: Helpen Winnen Durven in combinatie met de missie van HWD: ‘Samen, door voetbal en vriendschap, werken om ruimte te creëren waar een ieder zich thuis voelt’, kan men echt zeggen HWD wordt weer de lachende derde. Dus zoekt u een leuke hobby, overdag, in de avonduren of in het weekend, een paar uurtjes per week, maand of kwartaal die geen geld hoeft te kosten, kom eens praten met de HWDbestuurders, leden, supporters of vrijwilligers. Opa, oma, man, vrouw, jongen, meisje, voor iedereen ervaren of onervaren is er een fijne plek bij een gezellige vereniging.

wijn. Ik wilde er rode NoordItaliaanse wijn bij gaan schenken. Deze wijnen zijn meestal wat subtieler en wat frisser dan de Zuid-Italiaanse wijnen, die uit de warmere streken komen. Laat ik nu maar twee Noord-Italiaanse wijnen in heel Overschie gevonden hebben. Eén wijn viel direct af, dat was een hele dure Barolo. Deze Barolo zullen we nog een andere keer gaan proeven. Om toch twee wijnen te kunnen vergelijken heb ik nog een interessante NoordSpaanse wijn bij de Lidl gekocht. Deze wijn komt uit het wijngebied Priorat, vlakbij Barcelona. Het is een beroemd wijngebied met hele goede wijnen.

kerst. Deze Carles Priorat Crianza is mooi houtgerijpt, zeer geconcentreerd en fruitig met lichte vanille smaak. Hij heeft zachte tannines en lichte zuren, die hem toch ook iets fris geven. De Italiaanse wijn uit Veneto is een Valpolicella Ripasso. Deze wijn is gerijpt op de gegiste druivenschillen van Amaronewijnen en heeft ook een lange houtrijping gehad. Hij is zeer fruitig met kersen en bramen en heeft ook redelijk veel zuren. Hij is wat minder geconcentreerd dan de Spaanse wijn. Jammer dat er in Overschie niet mee Noord-Italiaanse wijnen te koop zijn, maar daar komt hopelijk verandering in.

13

Geslaagde open dag en clinic bij Tennis Club Overschie

Foto’s : Arjen Jan Stada OVERSCHIE - De onlangs gehouden open dag en clinic van Fair Tennischool werden een geweldige happening. Er kwamen zestig mensen naar het tennispark aan de Torenlaan. Tennis Club Overschie (TCO) mocht zeven nieuwe leden inschrijven en twee kinderen en nog een stuk of tien die nog even moesten nadenken. De bezoekers hebben zich vermaakt bij de clinic en zijn daarna nog vrij gaan tennissen. Na afloop was er een heerlijke lunch met broodjes kroket en soep.

Al met al een zeer geslaagde dag. Heeft u ook zin in om te tennissen, kom langs bij het tenniscomplex TCO aan Torenlaan 100 te Overschie.

VrijdagOchtendWandelaars zien nieuwe bewoners park 16hoven Door: Jaap Brommer OVERSCHIE - Het weer was vrijdag 30 maart een beetje somber met een beetje miezerige regen, maar desondanks waren er toch nog achttien personen aanwezig om te gaan wandelen. We vertrokken tegen 10 uur vanuit Speeltuin Schiewijk en gingen dit keer via de Achterdijk, Zuiderlaan, v.d. Duyn van Maasdamweg, Melanchthonweg en daarna naar zwembad De Wilgenring om daar onze rust met koffie te gaan gebruiken. Na de rust gingen we terug via de Melanchthonweg, een

klein stukje v.d. Duin van Maasdamweg. daarna staken we over en gingen geheel door de nieuwbouw - waarmee ze nog druk bezig zijn, maar waar diverse huizen al bewoond zijn - gingen toen verder via onder meer de Beekweg, Linnaeushof, Buys Ballotlaan, verder door Park Zestienhoven, Achterdijk naar de speeltuin, waar we weer tegen 12.30 uur aankwamen. Uiteraard werd hier nog wat gedronken en gegeten en de verloting en uiteindelijk vertrok iedereen weer huiswaarts. Toen werd de zaal weer in gereedheid gebracht voor de disco.

Nieuw mailadres redactie De redactie van de Overschiese Krant heeft een nieuw mailadres. Kopij kan vanaf heden gemaild worden naar redactieoverschie@baruitgeverij.nl. Het oude mailadres kunt u uit uw administratie verwijderen. Mail die naar het oude mailadres gestuurd wordt, wordt niet meer verwerkt.

Antipasti

Door: Vinoloog Conny Castelein Er zou weer veel familie over de vloer komen. Het leek mijn twee zonen, die allebei op kamers in Delft wonen, wel een goed idee om hun verjaardag bij de ouders thuis te vieren. Ze zijn vlak na elkaar jarig en ons motto is: als je het kan, moet je het doen. Zaterdag ging ik op stap om de boodschappen te doen. Mijn plan was om antipasti te maken en daarna twee soor-

ten lasagne te presenteren. Allemaal gerechten die je goed van te voren kan bereiden, waardoor je zelf ook nog wat met de gasten kan praten. Antipasti zijn Italiaanse aperitiefhapjes die als voorgerecht dienen. Ik had verschillende vleeswaren uitgekozen en daarbij ook een schaal met parmaham en meloen gemaakt. Daarnaast had ik een grote schaal met groenten gegrild en dat viel zeer in de smaak. Stukken paprika, aubergines, courgette en champignons ingesmeerd met olie, knoflook en tijm werden korte tijd in de oven die op zijn hoogste stand stond, gegrild. Ook salade caprese mocht niet ontbreken. Plakjes tomaat met plakjes buffelmozzarella, rijkelijk overgoten met olijfolie en bedekt met veel blaadjes verse basilicum. Bij deze Italiaanse gerechtjes hoort natuurlijk Italiaanse

Beide wijnen zijn geproefd door het gezelschap en goed bevonden. Ze pasten allebei goed bij het eten. Ik vond zelf de Spaanse wijn het lek-

Wijnen: Carles, Priorat, Crianza, DOQ, 2008, Spanje, Lidl €4,99 Villa Romanti, Valpolicella Ripasso, DOC, Veneto, 2009, Italië, Dirck III €7,79

Door Wil Berkhout

Boeuf Bourguignon van ossenhaas Ingrediënten: 1 winterwortel 1 grote ui 1 groene paprika 1 rode paprika 100 gr champignons 50 gr boter 700 gr ossenhaaspuntjes 2 tenen knoflook 1 bosje peterselie 2 laurierblaadjes 1 potje zilveruitjes

2,5 eetlepel tomatenketchup 2 eetlepel paprikapoeder 1 bouillonblokje 3 glazen rode wijn

Bereiding: Snij de groente in mooie stukjes (niet te klein). Verhit de boter in een braadpan en bak de ui lichtbruin. Voeg dan het vlees toe en bak het bruin. Voeg de rest van de ingrediënten toe, blus het geheel af met rode wijn. Laat het ongeveer 30 minuten stoven. Op smaak maken met wat peper en zout. Eet smakelijk!


E

REMIE

Oud-Overschie op bezoek bij De Oude Flesch

Het principe van flessenglasblazen is nog steeds ongewijzigd. Een tot meer dan 1000 graden verhit bolletje van het mengsel van zand, kalk en soda wordt opgezogen en daarna tot de definitieve vorm geblazen. Dit is een afbeelding van een der werktekeningen toen Michael Owen aan zijn project begon. Door: Robert van Ee OVERSCHIE- Ook het museum Oud-Overschie gaat met z’n tijd mee en daar hoort bij dat je als instituut af en toe eens over je eigen grenzen heen kijkt. Dat was het geval toen door een kleine delegatie van het museum op uitnodiging van de vereniging ‘De Oude Flesch’ een bezoek werd gebracht aan de expositieruimte van de Verenigde Glasfabrieken in Schiedam. Want op vrijdagmiddag 30 maart werd daar een lezing gegeven door verenigingslid Johan Soetens. Johan is niet zomaar iemand die toevallig Johan Soetens heet. Johan Soetens is vooraanstaand lid van deze vereniging waar hij

momenteel vorm aan, alles regelt en schrijft en geheel op eigen kracht de prachtige en alom gewaardeerde glossy die de vereniging de deur uit doet. In zijn werkzame jaren was hij één der directeuren bij deze fabriek, maar dat betekent niet dat bij zijn pensionering bij hem de geraniums in zicht kwamen. Integendeel! Gevoed en voortgedreven door zijn nietaflatende belangstelling voor de historie van glas begaf hij zich op weg om het nog enig overgebleven exemplaar van de eerste automatische glasmachine voor het nageslacht te behouden. Die weg voerde hem uiteindelijk naar Illinois in de

USA. Dat is ook de plaats waar een zekere Michael Owens in 1904 samen met de bevriende ingenieur William Bock de eerste automatische glasmachine tot wasdom had gebracht. Vóór 1904 werd al het glas onder abominabele werkomstandigheden door meestal de nakomelingen van meestal Duitse industriële slaven geblazen. Maar de modernisering van de samenleving had in de 19de eeuw een aanvang genomen, wat resulteerde in het jaar 1889 in een halfautomatische machine om er flessen van glas mee te vervaardigen. Maar in 1904 was het pas echt raak toen men erin slaagde het proces volledig gemechaniseerd te krijgen. Michael Owens fabriceerde toen zijn ‘Rotating Bottle Machine. Op deze wijze werd een productie van 30.000 fles-

sen per dag gehaald, terwijl de allerbeste glasblazer met zijn zeven helpers tevoren niet verder kwam dan 80 tot 100 stuks per uur. Om destijds bestaande werkgelegenheid te beschermen vorderde plaatsing van deze machinerie in diverse steden in West Europa maar mondjesmaat. Fabricage ervan geschiedde niet meer uitsluitend in de USA, maar bijvoorbeeld rond de eerste wereldoorlog ook in Berlijn bij de Berliner Machinen Bau. En als zo vaak doen alle belangwekkende uit de USA afkomstige zaken zo ongeveer tien jaar later in Nederland pas hun intrede. Zo ook deze machine, waarvan de eerste in 1913 bij de Schiedamse glasfabriek ‘De Schie’ in gebruik werd genomen. Deze machines waren een jammerlijk en roemloos einde

Afbeelding van een glasfabriek met uitsluitend glasblazers,vóór introductie van de Owens machine. Foto: Johan Soetens.

ŠKODA Fabia Greenline Schoner, zuiniger en aantrekkelijker dan ooit.

Afbeelding genomen vanaf een ansichtkaart van een vroege Owens Rotating Bottle Machine in werking. Foto: Johan Soetens. ook naar Nederland wist te brengen. Het gewicht bleek 80.000 ton te zijn en dat was iets te veel van het goede. Uiteindelijk staat één segment ervan, overigens nog steeds 35.000 ton wegend , nu op de vloer van de tentoonstellingsruimte van de Glasfabriek te Schiedam en hij staat er nu te pronken in het voormalige omgebouwde garage omplex van de Verenigde Glasfabrieken. Johan Soetens heeft nog een bijzondere eigenschap en wel één waarmee hij door hem zelf uitgekozen derden ogenblikkelijk voor zijn zaak weet te interesseren. Zo is het ook hier gegaan. Vijf anderen hebben vervolgens

glanzend uit gaan zien. Al met al heeft dat proces nog drie jaren in beslag genomen. Een driewerf hoera voor al deze inspanningen. Nadat de lezing teneinde was, volgden de diverse demonstraties van de machines en toen werd het later en later en werd het vanzelf… Happy Hour! Bij de dankzegging aan Johan voor zijn zoveelste wederom inspirerende lezing, nam spontaan één der aanwezigen de microfoon ter hand en stelde voor hem voor te dragen voor een eredoctoraat. Het kwam over als een reactie uit het hart gegrepen en schrijver dezes kon zich daar goed in vinden, waarvan acte.

0,9 4 . 6 € 1 n Premie* Groe 0,€ 75

490,

n Groe

vrijwillig de garage intern verbouwd tot een expositie en promotiecentrum en de oude roestbak is er weer

f Vana

f Vana

€ 15.

op de schroothoop beschoren, behalve dan die éne die Johan Soetens niet alleen in Illinois wist te traceren, maar

ie* Prem

0,-

€ 75

€ GROEN PREMIE

Profiteer tijdelijk van € 750,- extra Groen Premie* Standaard beschikt de Fabia Greenline over o.a.: Airconditioning GROEN PREMIE

� � � �

� � � �

Cruise control ESC (Elektronische Stabiliteits Controle) ISOFIX-voorbereiding

GROEN PREMIE

Lichtmetalen velgen Mistlampen vóór Radio/CD/MP3-speler Stop-/startsysteem

Geen BPM - Geen wegenbelasting

Rekenvoorb eeld Fabia G reenline

Standaard aa nkoopbedrag = € 15.490,Waarde va n uw inru il auto -/Groen P € 6.740,remie -/- € 750,-

U betaalt

€ 8.000,-

Profiteer nu van deze actie en kom snel naar onze showroom! U bent van harte welkom.

skoda.nl GROEN PREMIE

Brandstofverbruik gemiddeld 3,4 l/100 km (1 op 29,4), CO2-emissie 89 gr/km. Zolang de voorraad strekt. Alle genoemde vanafprijzen zijn incl. BTW, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeeldingen kunnen meeruitvoeringen bevatten. Actieperiode loopt tot en met 28 april 2012. *De Groen Premie geldt alleen bij inruil van uw huidige auto. Zie voor verdere voorwaarden skoda.nl

AUTOBEDRIJF RIJNWOUD Toepad 19 (autostrada), 3063 NJ Rotterdam 010 - 422 07 22 rijnwoud@rijnwoud.nl, www.rijnwoud.nl

Wij zijn 2e Paasdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur


Overschiese Krant

DIENSTEN

Woensdag 4 april 2012

Medische Diensten en Maatschappelijke Organisaties DOKTERSDIENSTEN Avond-, nacht- en weekenddienst Bij klachten die niet kunnen wachten tot het volgende spreekuur van uw huisarts kunt u contact opnemen met de huisartsenpost. Let wel: het gaat om klachten met een spoedeisend karakter. Het is niet de bedoeling dat u naar de huisartsenpost gaat omdat u overdag geen tijd heeft om naar uw huisarts te gaan! Huisartsenpost De waarneming ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost Sint Franciscus Gasthuis, Kleiweg 500 Rotterdam, tel. 466 95 73. Openingstijden Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag, en op

feestdagen is de huisartsenpost geopend. U dient eerst telefonisch een afspraak te maken.

POLITIEBUREAU OVERSCHIE Burg. Baumannlaan 180 3042 AJ Rotterdam

Afspraken Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand. SFGhuisartsenpost, Kleiweg 500, Rotterdam

Telefoonnummers: Spoedmeldingen 112 Overige politiezaken 0900-8844 (lokaal tarief)

Diabeteslijn (033) 463 05 66, info@dvn.nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ’s nachts alleen in geval van nood) en over de producten en diensten van de Diabetesvereniging Nederland. Voor spoedgevallen tijdens avond-, nacht- en weekenduren belt u altijd de Centrale Dokterspost, tel. 010 - 4 66 95 73

KERKDIENSTEN Grote Kerk Witte Donderdag 5 april 2012 Grote Kerk 19.30 uur Viering van het Heilig Avondmaal Met medewerking van de Cantorij Voorganger: ds. W.M. de Boer Goede Vrijdag 6 april 2012 Grote Kerk 19.30 uur Voorganger: ds. W. Koerselman Stille Zaterdag 7 april 2012 Grote Kerk 21.30 uur Viering van het Heilig Avondmaal Met medewerking van de Cantorij Voorganger: ds W.Koerselman Zondag 7 april 2012. Grote Kerk 10.00 uur Eerste Paasdag Voorganger: ds. W. M. de Boer Er is kinderoppas en kindernevendienst Na de dienst is er koffiedrinken Ned. Gereformeerde Kerk Vrijdag 6 april 19.30 uur ds. P.J. Weij, Vlaardingen, viering H.A. Goede Vrijdag Zondag 8 april 10.00 uur Paasdienst o.l.v. M. van der Veer Crèche en bijbelklas t/m groep 5

Kerk van H. Petrus’ Banden Delftweg 13 Witte Donderdag 5 april - 19.00 uur Eucharistieviering Stille Zaterdag 7 april - 21.00 uur Paaswake Zondag 8 april 1e Paasdag - geen viering

St. “De Hoeksteen Gemeente” Breevaartstraat 48 3044 AH Rotterdam (Spaansepolder)

Voorganger: Br. Humbert Bruma Ass. Voorganger:Br. Theo Bruma Eredienst elke zondag van 10:00 uur - 12:30 uur. Bidstond elke dinsdag van 19:30 uur - 21:30 uur. Ook activiteiten voor kinderen en jongeren. Site: www.hoeksteengemeente.nl E-mail: hoeksteengemeente.rotterdam@hotmail.com

KRANT

Woensdag 28 maart 2012 - 57e jaargang nr. 13

Bezorging: De Overschiese Krant wordt elke woensdagavond en donderdag gratis huis-aanhuis bezorgd door geheel Overschie, bedrijvenparken Spaanse Polder en NoordWest, ’s-Gravenlandse polder, de Zweth en omstreken.

Wijkteam Overschie Overschie-Oost Dick Glimmerveen Overschie-West Helma van Lambalgen Wijkteam Schiedam-Oost / Zuid / Spaanse Polder A. van Wakeren. Afspraken met de buurtagenten gaan eveneens via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

STIL….! ‘Maak van Pasen een feest..!’ adverteert een supermarkt. En gelijk hebben ze. Pasen is een super feest. Maar vóór Pasen is er de Passion. Voor het feest uitbreekt, wordt het eerst heel stil. Doodstil. Van alle kanten waren mensen vorige week woensdagavond naar de Grote Kerk gekomen om het ‘Stabat Mater’ te horen. Het lied van die moeder treurend om haar stervende zoon. Ademloos werd er geluisterd. Donderdagavond zal het op het Willemsplein te midden van alle popmuziek soms ook ineens heel stil worden… Bij Danny de Munk, Frans Bauer en Charly Luske kun je natuurlijk een heel ander publiek verwachten dan bij

Columnisten: Oud-Overschie: John v.d. Berg Klokgelui: Parochie Heilige Nicolaas Protestantse Gemeente Overschie Politiek: Jeffrey de Rijken Wijnbespreking: Vinoloog Conny Castelein Overschie in oude ansichten: Dirk Brandhorst en Tineke Hoogenboom Scheurmail: Herco Kruik Journalisten / verslaggevers: Ralph van Twist en Desley de Graaf De redactie behoudt zich het recht voor advertenties en ingezonden kopij te weigeren, zonder opgave van redenen. Er kan geen aanspraak gemaakt worden op schadevergoeding naar aanleiding van foutieve plaatsingen van advertenties en berichten in deze krant.

de Mattäus Passion. Maar wie het ook zingt, dat oude verhaal doet wat met je. Dat kan bijna niet anders. Afgelopen zondag waren er in de Grote Kerk vier mensen die zich zo aangesproken wisten, dat ze openlijk ‘ja’ zeiden tegen die man aan het kruis. Ze sluiten zich aan bij die optocht die al eeuwenlang door de wereld trekt. Donderdagavond trekt er een processie met een enorm kruis door Rotterdam. Natuurlijk kun je je vragen hebben bij zulke mega happenings. Komt de boodschap wel over? Daarom is het goed dat er naast dit grote tv-spektakel kleine clubjes mensen in de Stille Week ‘gewoon’ naar de kerk gaan om daar het oude verhaal te horen en

opnieuw te beleven. Maar wie uit Overschie Passion 2012 in Rotterdam wil meemaken, kan donderdagavond vanaf de Grote Kerk gezamenlijk naar de stad fietsen. Vertrek half acht. Na afloop kun je zelfs naar de Afterpassion in de Laurenskerk. De grote after party wordt op Paasmorgen gevierd. U bent van harte welkom. Inderdaad, maak van Pasen een feest! Je wordt er stil van…

Wim Koerselman Predikant protestantse gemeente Overschie www.grotekerkoverschie.nl

Woningverbetering en energiebesparing met ECO van dak en muren en bijvoorbeeld het monteren van dubbelglas. Ook groene daken of een hogerendements cv-ketel zijn effectieve manieren om kosten te besparen. Het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen wordt ook steeds aantrekkelijker.

Kerk O.L.V. Altijddurende Bijstand - Burg. Baumannlaan 171 Goede Vrijdag 6 april - 15.00 uur Kruisweg -19.00 uur Liturgische viering van Jezus’ Kruisdood met bloemenhulde Zondag 8 april 1e Paasdag - 10.30 uur Eucharistieviering

OVERSCHIESE Oplage: 12.800 onder accountantscontrole Advertentie-afdeling: Tel. 0180 - 641 022 Tel. 06 - 22 50 30 28 Advertenties inleveren t/m maandag 16.00 uur. Redactie en administratie: ma. t/m vrij. van 09.00 tot 17.00 uur Tel. 0180 - 641 022 Fax 0180 - 619 983 E-mail: redactieoverschie@ baruitgeverij.nl Site: www.overschiesekrant.nl

Openingstijden bureau: ma. t/mvr. van 9.00-17.00 u.

KLOKGELUI

15

Leden van ECO bouwden mee aan een superenergie-efficiënt strobalen huisje in september 2011. OVERSCHIE - Dit voorjaar wordt door ECO gestart met het bij elkaar brengen van huiseigenaren en verhuurders voor een gezamenlijk particulier initiatief voor woningverbetering en energiebesparing. De Energie Cooperatie Overschie, kortweg ECO, is een bewonersinitiatief dat in 2011 werd opgericht. Een van de nieuwe organisaties die het mogelijk maken om aanpassingen aan eigen woningen kostenneutraal uit te voeren is ‘Waifer’. Dit gebeurt door leningen te verstrekken die betaald worden met de besparing op de energierekening. ‘Waifer’, een initiatief

Rens Scooters geeft korting op onderdelen OVERSCHIE - In de Overschiese Krant van 21 maart j.l. stond in een artikel over Rens Scooters aan de Buislaan in Schiedam vermeld dat alle Overschieënaren 10 procent korting krijgen. Dit is onjuist. De 10 procent korting geldt uitsluitend op onderdelen.

Deze krant nog eens teruglezen op internet? www.overschiesekrant.nl

van o.a TNO, gebruikt verbeterde modellen om te berekenen wat het rendement is van een aanpassing om dit zo hoog mogelijk te maken. Deze aanpak werkt het beste als gelijksoortige huizen in groepen tegelijk worden verbeterd. Het plan is om in de komende maanden te onderzoeken of het mogelijk is om deze regeling in Overschie te benutten. In dit kader zal ECO bij voldoende interesse informatiebijeenkomsten organiseren. Energiekosten De steeds stijgende gasrekening kan worden aangepakt door ingrepen, zoals isolatie

Huiseigenaren en verhuurders die hierover nadenken zullen vaak dezelfde vragen hebben: Hoe doe ik dat, wat kost het en hoe pas ik dat in mijn budget ? Uit de tot nu toe geïnventariseerde opties kan worden opgemaakt dat van Overschiese huiseigenaren de mogelijkheid bestaat om zonder kosten energiebesparende aanpassingen te laten doen. In het kader van de Waifer organisatie wordt in Rotterdam Noord naar in totaal 350 particuliere woningen gezocht om op deze manier te verbeteren. Hierbij wordt het meeste effect behaald als woningen van gelijke soort zijn, bijvoorbeeld onderdeel van een blok of rij. Door veranderingen met uw buren gelijktijdig uit laten voeren is het rendement van de totale investering hoger, want meer geld gaat naar materialen in plaats van arbeidsloon. De Waifer organisatie heeft als doel dat de veranderingen binnen 48 uur klaar zijn en heeft

de middelen om dit technisch te begeleiden. Vragen over Energiebesparing en Energieopwekking Naast de huidige focus op Waifer hoopt ECO ook te kunnen fungeren als informatiebron over alles wat met energiebesparing en energieopwekking te maken heeft. Door ervaringen van bewoners te bundelen kan worden voorkomen dat het wiel steeds opnieuw wordt uitgevonden. Daartoe is de website www. energieoverschie.nl opgezet. Deze website is nog in ontwikkeling, probeert dicht bij uw informatiebehoefte te blijven en staat dan ook open voor nieuws en informatie over initiatieven in Overschie. Waar begin ik? Bent u geïnteresseerd in deelname in het kader van Waifer of heeft u andere vragen of suggesties, dan kunt u een email sturen naar info@energieoverschie.nl. U kunt ook een briefje sturen naar ons huidige postadres : Museum Oud-Overschie Overschiese Dorpstraat 136, 3043 CE in Rotterdam. Deze contactgegevens kunt u ook gebruiken als u interesse heeft in een actieve rol binnen ECO.

Verlies en dan verder OVERSCHIE - Verlies en dan verder, dat is de naam van bijeenkomsten voor vrouwen van 60 jaar en ouder die tussen één jaar en zes jaar geleden hun partner zijn verloren. Het overlijden van uw partner is een ingrijpende gebeurtenis. Ook na langere tijd kan het nog moeilijk zijn om het verlies te aanvaarden en uw draai weer te vinden. Dit kan invloed hebben op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. En dan verder Als u alleen bent en er wat van wilt maken. Als u verdriet heeft, maar soms ook plezier wilt beleven. Als u niet tevreden bent en daar iets aan wilt veranderen. Dan kan het prettig en belangrijk zijn om aan deze bijeenkomsten mee

te doen en in contact te komen met leeftijdsgenoten die in een zelfde situatie verkeren. Tijdens de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan de moeilijkheden en mogelijkheden van het “nieuwe” leven als alleenstaande vrouw. Ervaringen van deelnemers aan de vorige bijeenkomsten: “Zes vrouwen die hun liefste verloren hebben en dus… alleen verder moeten met een enorm gemis aan liefde en aandacht en het niet meer kunnen ‘zorgen voor’’.Wat een onvoorstelbaar gemis! Op de bijeenkomsten konden we ons verhaal kwijt bij elkaar, kregen we goede en bruikbare informatie, bespraken we met elkaar ons verlies en hoe daarmee om te gaan. Maar ook oefeningen, gesprekken etc. Er

was saamhorigheid, solidariteit en herkenning. Er zijn onderling ook blijvende en leuke contacten ontstaan.” Start bijeenkomsten op de woensdagmorgen op 16 mei 2012. Van 10.30 tot 12.30 uur bij Thermiek, Adriaen Brouwerstraat 1, Overschie. De bijeenkomsten worden begeleid door de ouderenadviseurs van Thermiek Welzijnsorganisatie, Nel van der Waal en Joke van Kervel. Als u zich aanmeldt, volgt er eerst een gesprekje om te kijken of deze bijeenkomsten iets voor u zijn en kunt u uw eventuele vragen stellen. Voor informatie en aanmelden belt of mailt u met het Servicepunt Thermiek, telefoon (010) 4370955, email servicepunt@thermiek.info.


Pasen Heerlijk Pasen Dit weekend bij de Warmste Bakker

Heerlijke Paastaarten vanaf

€ 11,95

Slagroomsoesjes 150 gram € 2,98 Paasstol ongeveer 1 kilo met amandelspijs Roomboter Croissant om zelf af te bakken

4 halen - 3 BETALEN

Luxe opgemaakte Paaseieren Kaas:

Extra Belegen Komijne Blok

500 gram 100 gram

Verfijnde Vleeswaren:

€ 4,95

Snijworst

€ 0,92

€ 0,79

Grill Beenham

€ 1,59

100 gram 100 gram

Ja, heus waar

Overschiese Paaskontjes Cees v.d. Berg - Burg. Bosstraat 42 tel. winkel 010 - 437 29 59 - telefax 010 - 415 18 49

/overschiesekrantwk14  
/overschiesekrantwk14  

http://overschiesekrant.nl/week14/overschiesekrantwk14.pdf

Advertisement