Page 1

Adverteren in de Overschiese Krant?

Woensdag 7 november 2012

Deze week o.a. in de

Vóór behoud van Overschie-Dorp:

In de Wolken is verhuisd naar nieuwe locatie

UITGEVERIJ

BEL DAN:

0180 641 022 www.baruitgeverij.nl info@baruitgeverij.nl

Requiem van Fauré in Grote Kerk

Zie pagina 2

Team Slingerland -17jr 2e in Leusden

www.overschiesekrant.nl

OVERSCHIE - Kinderdagverblijf In de Wolken, gevestigd op vliegveld Rotterdam the Hague Airport, is verhuisd naar haar nieuwe locatie aan Fairoaksbaan 91 (3045 AS Rotterdam). Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een mooi, nieuw gebouw wat gesitueerd is aan de rand van Park 16Hoven. Het gebouw ligt tussen het vliegveld en het park tegen een dijk aangebouwd met uitzicht op het park en water. Hierdoor krijgt het kinderdagverblijf een landelijk karakter. Lees verder op pagina 5

Inbraakpoging

Overschieër van het Burg. Koningssingel Jaar 2012 OVERSCHIE - Traditiegetrouw organiseert de Overschiese Krant de verkiezing ‘Overschieër van het Jaar’. De redactie doet een beroep op haar lezers om een kandidaat voor te dragen, waarvan men vindt dat deze in aanmerking komt voor de onderscheiding. Kent u zo’n persoon, die zich

op vrijwillige basis heeft ingezet voor het algemeen belang van Overschie, dat kunt u deze voor 28 november voordagen door een briefje te sturen naar BAR Uitgeverij, t.a.v. de Overschiese Krant, Singel 55, 2992 BN Barendrecht. Of per e-mail naar redactieoverschie@ baruitgeverij.nl.

Deze krant nog eens nalezen?

www.overschiesekrant.nl

OVERSCHIE - Het is weer vroeg donker. En kennelijk is dat voor het dievengilde een reden om er weer op uit te trekken. Op donderdagavond jongstleden tussen 17.00 en 23.00 uur is gepoogd met zwaar geweld (breekijzer) in te breken in een woning aan

de Burg. Koningssingel. De inbraakpoging is niet gelukt, maar heeft wel de nodige schade gemaakt aan deur en deurpost. Dus Overschieënaren, sluit alles goed af, let op als u iets vreemds signaleert en waarschuw desnoods de politie.

SCHAATS MEE EN GEEF ALLES!

WWW.IJSSTRIJD.NL

Toename auto-inbraken OVERSCHIE - Uit cijfers van de politie blijkt dat het aantal auto-inbraken tijdens de donkere wintermaanden toeneemt. De politie surveilleert daarom extra, herkenbaar en onherkenbaar, in Overschie en houdt voormalig autokrakers nauwlettend in de gaten. Maar, zij hebben ook uw hulp hard nodig. Wijkteamchef Ad Boer: ,,Ondanks dat we er meerdere malen aandacht voor hebben gevraagd, komt het nog steeds regelmatig voor dat automobilisten spullen in hun auto laten liggen. Zelfs een losse euromunt kan voor een inbreker aantrekkelijk zijn om uw portierslot te forceren of autoruit in te slaan. Daarom doen we via deze weg een dringend beroep op inwoners van Overschie om geen spullen in de auto achter te laten.”

U kunt zelf heel gemakkelijk een aantal maatregelen treffen om een inbraak in uw auto te voorkomen. Hieronder volgen enkele praktische en eenvoudige tips: Laat geen onderdelen van uw navigatiesysteem (snoer, oplader, houder) achter in de auto. Maak ook regelmatig uw voorruit schoon, zodat er geen zuignapafdruk van de TomTom te zien is. Controleer altijd of uw auto op slot is. Door de automatische deurvergrendeling tegenwoordig, wordt dit nogal eens vergeten. Wees alert en geef elke voor u ongewone of verdachte situatie/ persoon door. Onthoud het signalement en eventueel vervoermiddel (type, kenteken) én bel 112. Niet heterdaad, maar wel informatie voor de politie? Bel dan 0900-8844.

Zondag 11 november 1)

1) U

ook? Mail naar tisoverzonderschie@gmail.com en kijk op facebook: ’tisoverzonderschie

Gemaakt door Ad Oskam

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. www.alzheimer-nederland.nl

Intratuin Pijnacker van 10.00 tot 17.00 uur Intratuin Zoetermeer van 11.00 tot 17.00 uur Intratuin Pijnacker Rijskade 1a, 015-3610000 Donderdag en vrijdag koopavond. Intratuin Zoetermeer Voorweg 192, 079-3515551 Donderdag en vrijdag koopavond. www.intratuin.nl Intratuin Zevenhuizen iedere doordeweekse dag koopavond en zondag altijd gesloten

geeft kleur aan groen


2

Overschiese Krant

Woensdag 7 november 2012

Deelgemeente Overschie Burgemeester Baumannlaan 178 Postbus 10233 3004 AE Rotterdam deelgemeente@overschie.nl www.overschie.nl

Bekendmakingen

Bericht van de deelraad Commissievergadering 15 november 2012 Op donderdag 15 november a.s. vergadert de commissie, aanvang: 19.30 uur, over: Rapport Rekenkamer over Paradie Overschie Dhr. P. Hofstra, directeur van de Rekenkamer, geeft een toelichting op het rapport. De discussie over het rapport vindt op een later moment plaats. De datum van deze extra commissievergadering wordt in de kaderadvertentie van volgende week bekend gemaakt.

Hoe kan ik mij op het Overschie Weekjournaal abonneren? Niks makkelijker dan een mailtje om u te tippen dat het nieuwe Weekjournaal online staat. Abonneren is eenvoudig: meld u aan bij uw YouTube account (maak eerst een You Tube account aan als u dit nog niet heeft). Ga vervolgens naar www. YouTube.com/OverschieTube. Klik op de knop ‘Abonneren’ en volg de aanwijzingen op het scherm. Vanaf nu ontvangt u automatisch een mailtje als er een filmpje is geplaatst. Er is ook een ‘app’ voor smartphones: zet mobiel.overschie.nl in het beginscherm van uw smartphone en u heeft de mobiele versie van het Weekjournaal op uw telefoon staan!

Deze week in het Overschie Weekjournaal: • Halloween in Overschie • Tennistoernooi basisschoolleerlingen – clinic voor hun ouders • Bewoners maken “Groentje” winterklaar • Wapen van Overschie in ere hersteld • Opzoomerkanjers, prijsuitreiking • Feel good kids, 1e bijeenkomst

Openingstijden • Deelgemeente Overschie U kunt bellen voor een afspraak: 010 2082222

• Stadswinkel Overschie De Stadswinkel Overschie is gevestigd in het Prachthuis, Abtsweg 2. U kunt hier uitsluitend op afspraak terecht voor gemeentelijke producten als pasporten, rijbewijzen, aangiften, uittreksels enz. Voor het maken van en afspraak kunt u bellen met 14010.

Informatie en dienstverlening • Beleidszaken

Afdoening motie gratis fietsenopruiming inclusief begrotingswijziging XIII De commissie praat over wat er met het restant van de Overschie fietsen moet gebeuren.

O.a. beheer buitenruimte, cultuur, recreatie, ruimtelijke ontwikkeling, sport, verkeer, voorzieningen, welzijn, wijkveiligheid. Telefoon 14010.

• Bouwzaken Spreekuur bouwinspecteur elke woensdag van 10.00-11.00 uur aan de Burgemeester Baumannlaan 178. Telefoon 14010.

Herontwikkeling Centrum Compact De commissie levert een bijdrage/input voor het project herontwikkeling Centrum Compact Functieverandering en verbetering uitstraling winkelblokken Abtsweg De commissie praat over de winkelblokken Abtsweg in relatie tot het DPO.

De publicaties van de deelgemeente Overschie worden elektronisch bekendgemaakt. U vindt ze terug op de website www.rotterdam.nl/ rotterdambericht. Dit is de gemeentelijke website voor alle wettelijke bekendmakingen. De bekendmakingen van aanvragen, vergunningen, verkeersbesluiten enz. van de deelgemeente Overschie treft u daar aan.

• Stadswinkel Overschie O.a. reisdocumenten, rijbewijs, uittreksel Gemeentelijke Basisadministratie en Burgerlijke Stand, aangifte geboorte en overlijden, Rotterdampas. Telefoon 14010.

Novemberlezing over ‘Leven, Dood en de Vooruitgang’

• Spreken met de portefeuillehouder U bent van harte welkom bij de vergadering. Deze vindt plaats in de raadszaal aan de Burgemeester Baumannlaan 178. Voorafgaand aan de commissievergadering kunt u , vanaf 19.00 uur, een half uur vragen stellen aan de commissie. Mensen die van dit spreekrecht gebruik willen maken, kunnen dit tot 48 uur voor de aanvang van de vergadering melden bij de griffier onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover men het woord wil voeren. Ook voor meer informatie over de raads- en commissievergaderingen kunt u terecht bij de griffier per e-mail via a.bleijenberg@overschie.nl (of telefonisch via 010-2082201). Meer informatie over de agendapunten, de agenda en de daarbij behorende vergaderstukken vindt u op www.overschie. nl (klik op Politiek > Vergaderstukken). Ook kunt de stukken inzien of afhalen bij de deelgemeente Overschie aan de Burgemeester Baumannlaan 178.

Voor een persoonlijk gesprek met leden van het dagelijks bestuur kunt u op werkdagen een afspraak maken. Telefoon 208 22 22.

• Deelraad en commissies Voor vragen over werkwijze, agenda’s en vergaderingen van deelraad en commissies kunt u terecht bij de griffie. Telefoon 208 22 01.

Handige telefoonnummers

Rondje Overschie met gastkunsternaar Herma van der Knaap

• Gemeentelijke informatie en service 14010 ( ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur, za 9.00 - 17.00 uur, zon- en feestdagen gesloten) Voor al uw vragen en meldingen aan de gemeente Rotterdam.

• DCMR Milieudienst Rijnmond 0888-333 555 Milieuklachten (stank, lawaai, bodemverontreiniging)

• Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis)

• Meld Huiselijk Geweld 443 84 44

• Alarmnummer hulpdiensten Opzoomerkanjer Overschie voor Buurthuis Landzicht Foto’s: Arjen Jan Stada

Winteraanplant Rotterdamse Rijweg

Meer foto’s op: http://www.facebook.com/deelgemeente.overschie

Overschie in beeld

Politie 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Volg Overschie via twitter @overschie

Het Overschie Weekjournaal De journaalploeg van het Weekjournaal struint Overschie af op zoek naar nieuwtjes, weetjes en activiteiten. Het journaal is te zien via het OverschieTube kanaal op YouTube en op nieuwsschermen bij onder meer bibliotheek, gezondheidscentrum en deelgemeentekantoor. Iedereen kan tips naar de journaalredactie mailen via weekjournaal@onsoverschie.nl

112

• In niet-levensbedreigende situaties

Denk mee en praat mee in Overschie! De Dag van de Dialoog komt er weer aan. Doe je mee? Het is op vrijdag 9 november in het PrachtHuis en het begint om 15:00 uur.

WAT IS DIT? IN THE SPOTLIGHT De intocht van Sinterklaas in Overschie. Kom jij ook?!

Deze Raadplaat is een initiatief van Museum Oud Overschie. Stuur je antwoord in op www.onsoverschie.nl

voor alles in en over Overschie ga je naar www.onsoverschie.nl


Overschiese Krant

Woensdag 7 november 2012

Advertenties voor deze rubriek kunnen worden geplaatst Werk in uitvoering > werkinuitvoering.onsoverschie.nl via e-mail Project redactieoverschie@ baruitgeverij.nl Werkzaamheden Park 16Hoven

3

TIJD V

Periode

Meer informatie

Telefoon

t/m 2015

Gemeentewerken www.overschie.nl >werkzaamheden

010 - 489 42 48

Wil je lekker een avondje dansen zonder zorgen? Herbestrating Patijnstraat/Hoornweg 10 sept. t/m 21 dec. 2012 Gemeentewerken www.overschie.nl >werkzaamheden 06 - 20705061 Ga dan eens langs bij Airportdancing. Voor meer informatie over werkzaamheden in Overschie kunt u ook terecht op www.rotterdam.nl/werkzaamheden. Onder de link ‘Werken aan de weg’ vindt u de werkzaamheden in de deelgemeente op een rijtje.

Airportdancing is de 40+ dans- en ontmoetings-club van Rotterdam en omstreken. Aanvang is van 21.00 uur tot 01.30 uur en tot 22.00 uur staat er gratis koffie en thee klaar. Tot 02.30 uur kunt u 55+ BINGO zondag 11 november nagenieten in de Cockpitbar van het hotel. (abtsweg 2, onder Bezoekers die voor het eerst de Mookhoek) Airportdancing komen bezoe-Cursus gezonde voedingsgewoonten dat aankondigen via Afslanken doet u samen met EGA Op zondag 11 Novemberken is en er weer airportdancing@ipact.nl In OVERSCHIE een gezellige bingo in het PrachtHuis. ontvangen ook nog eens De zaal is open 12.30 uur. 50% korting op deOnder begeleiding verantwoord afslanken! éénmalig Verbetering van uw gezondheid. Ook voor Aanvang bingo 13.30toegangsprijs uur. van €10,- mensen die willen aankomen. Geen honEinde 17.00(niet uur.op speciale ‘thema’ ger, heerlijke menu’s en blijvend resultaat. Dat wilt u toch ook!! dans-party’s). Prijs: 7 euro voor 8 rondes, supervan u stijlvolle Wij 1vragen Inschrijven € 10,-/Cursus € 7,- per week ronde, een kopje koffie/thee met wat en bieden u uitgaanskleding van 19.00-20.00 uur lekkers, chips/nootje op tafeleen engratis een klein ruime parkeer-Elke woensdag En elke donderdag van 09.30-10.30 uur hapje tussendoor. gelegenheid aan. Voortaan vanaf 7 november in Zorgcentrum SOPU bent van harte welkom, HORA (voormalige Posthoek) Hoornweg 17 Neem ook vrienden en familie mee, iedereen is welkom. kom dus ook! Info: Leonie van Beest 010-4752205 Regardz Airport Hotel www.ega-leonievanbeest.nl Vergeet niet vervoer op maat te bestellen, bent Vliegveldweg 59-61 E.G.A. Nederland BV Telefoon 0182 – 528255 u te vroeg, u mag altijd gewoontenaar binnen. Rotterdam. Zie verder www.eganederland.nl - info@eganederland.nl www.airportdancing.nl

PRACHTHUIS

Bezorgers gevraagd Leuke bijverdienste voor een paar uurtjes per week

Wil je lekker een avondje dansen zonder zorgen? Ga dan eens langs bij Airportdancing. Airportdancing is de 40+ dans- en ontmoetings-club van Rotterdam en omstreken. Aanvang is van 21.00 uur tot 01.30 uur en tot 22.00 uur staat er gratis koffie en thee klaar. Tot 02.30 uur kunt u nagenieten in de Cockpitbar van het hotel. Bezoekers die voor het eerst Airportdancing komen bezoeken en dat aankondigen via airportdancing@ipact.nl ontvangen ook nog eens éénmalig 50% korting op de toegangsprijs van €10,(niet op speciale ‘thema’ dans-party’s). Wij vragen van u stijlvolle uitgaanskleding en bieden u een gratis ruime parkeergelegenheid aan. U bent van harte welkom, kom dus ook! Regardz Airport Hotel Vliegveldweg 59-61 te Rotterdam. Zie verder www.airportdancing.nl

TE HUUR in Verzamelgebouw te Overschie: Diverse kantoren v.a. € 175,- per maand Opzegtermijn 3 maanden tel. 06-14153988

Schiedam

Vlaardingen

Naaldwijk

Groot in Peugeot en de beste occasions Schiedam Fokkerstraat 576 (langs A20) - (010) 462 20 22 Vlaardingen Van Beethovensingel 124 - (010) 435 79 00 Naaldwijk Grote Woerdlaan 36F - (0174) 64 18 18

www.eigenraam.peugeot.nl

Begeerlijke Kampioen met tot wel 4.000,- inruilpremie

IETS TE VIEREN? Bij ons wordt uw droomfeest werkelijkheid! All-in arrangement vanaf € 20,- p.p. www.reginarotterdam.nl

Bezorgers gevraagd Leuke bijverdienste voor een paar uurtjes per week

HANS GROEN ELEKTRO Inlichtingen

kbaar met FORD C-MAX beschi Met nu: teem met • Navigaties ys scherm en ur kle h 5 inc l Voice Contro en h® ot to ue • Bl d/ iPo or vo g tin • USB-aanslui USB-stick MP3-speler / en achter or • Parkeersens

995,-

Voor slechts 855,Uw voordeel

ng

én

C-MAX

2GRA.5ND0C-M0AX,4.00P0RE,-MIE INRUIL

Gezinsauto van het Jaar 2012. En nu ook uiterst voordelig, want u ontvangt tijdelijk 2.500,- inruilpremie op de C-MAX en maar liefst 4.000,op de Grand C-MAX! Natuurlijk is de C-MAX beschikbaar in de 20% bijtellingscategorie voor zowel diesel als benzine. Dus ga snel naar de Ford dealer, want een betere deal kunt u niet maken. Welkom in de kampioensklasse. Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW en BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Genoemde technologieën zijn niet altijd standaard, vraag uw Ford dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 14,5-22,7; liter/100 km: 4,4-6,9; CO2 gr/km: 112-154.

Voor het vakkundig ophangen

Voor elektriciteitswerkzaamheden.

TE HUUR Tel. 010 - 437 16 61 in Verzamelgebouw Voor storingen 06-142 76 292 te Overschie: E-mail hge@upcmail.nl Diverse kantoren v.a. www.hansgroenelektro.nl € 175,- per maand Opzegtermijn 3 maanden tel. 06-14153988

20% bijtelli

De Ford C-MAX en Grand C-MAX. Groots in binnenruimte en flexibel interieur. De C-MAX is niet voor niets door de ANWB verkozen tot

06 50 408 149 en repareren van uw verlichting.

internet: www.ardeaauto.nl

Au

Fokkerst

U vind

RD C- MA X ER IS AL EE N FO ,VA NA F 21.7 00

Advertenties voor deze rubriek kunnen worden geplaatst via e-mail redactieoverschie@ baruitgeverij.nl

Inlichtingen 06 50 408 149

EIGENRAAM PEUGEOT

Rotterdam Noord: Koperstraat 15, tel. (010) 207 07 07 Rotterdam Zuid: Laagjes 4, tel. (010) 492 77 77 Capelle a/d IJssel: Schermerhoek 523, tel. (010) 264 06 66 Servicedealers: Hardenbol: Noordenweg 37, Ridderkerk tel. (0180) 42 94 49 Van Dijk/Schouten: Weg en Land 4, Bergschenhoek, tel. (010) 521 23 08


Gefeliciteerd met de opening van jullie nieuwe kinderdagverblijf.

Het ziet er fantastisch uit en we wensen jullie heel veel succes, geluk en plezier!

Gefeliciteerd! Kinderdagverblijf In de Wolken, met jullie nieuwe huisvesting!

Samen bouwen we aan een inspirerende en comfortabele werkomgeving


Overschiese Krant

NIEUWS

Woensdag 7 november 2012

In de Wolken blij met prachtige locatie Vervolg voorpagina. Het nieuwe gebouw van In de Wolken ligt tussen het vliegveld en het park tegen een dijk aangebouwd met uitzicht op het park en water. Hierdoor krijgt het kinderdagverblijf een landelijk karakter. De locatie beschikt over een eigen parkeerterrein en een prachtige buitenspeelruimte. Het gebouw is voorzien van drie groepsruimtes voor de kinderen van 0 tot 4 jaar, en een ruimte voor de naschoolse opvang. In het gebouw ligt centraal de speelhal met ruime open keuken waar de kinderen naar harte lust koekjes kunnen bakken en pizza’s kunnen maken. Alle groepen zijn voorzien van grote ramen, waardoor de kinderen en leidsters volop zicht hebben op het water en het park. Deze ruimtes zijn voorzien van airconditioning. Karin Kok-Bosman (directeur) en haar team geven aan blij te zijn met en trots te zijn op hun mooie nieuwe dagverblijf. Het nieuwe gebouw is licht en ruimtelijk en geeft veel trans-

parantheid. In de Randstad is het bijzonder om zo’n prachtige locatie te hebben. Het kinderdagverblijf In de Wolken staat al jaren bekend om haar huiselijke karakter en haar klantvriendelijke instelling. Vijftien jaar geleden is Karin Kok gestart met een kleine opvang aan het begin van het terrein van het toenmalige vliegveld Zestienho-

ven. Nu, vijftien jaar later, is er na drie verhuizingen op het vliegveld een vaste locatie gekomen. Er zijn nu twintig leidsters die werken bij kinderdagverblijf In de Wolken verspreid over diverse locaties. Het afgelopen jaar heeft In de Wolken ook een locatie geopend op basisschool Het Podium voor naschoolse opvang. Dat houdt in dat kin-

derdagverblijf In de Wolken nu gevestigd is op drie locaties. Buiten Het Podium is er ook nog een locatie voor naschoolse opvang op basisschool De Regenboog. Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden, dan bent u harte welkom om het splinternieuwe gebouw te bekijken. Bel even voor een afspraak, 010-4627608.

Vóór behoud van Overschie-Dorp: tegen de Bochtafsnijding

Protesteer uiterlijk 15 november tegen verspilling van uw belastinggeld! De Bochtafsnijding Delftse Schie, die nu door de Provincie aan de bewoners is voorgelegd is een oplossing voor eenprobleem dat niet bestaat. De vraag of de bochtafsnijding noodzakelijk is voor de binnenvaart is de voorwaarde voor de aanpassing van het bestemmingsplan, waarover u tot uiterlijk 15 november uw zienswijze aan het Deelgemeente bestuur kunt sturen. De provincie heeft die noodzaak op geen enkele manier aangetoond. De schippers die over de Schie varen hebben weinig problemen met de ‘haakse bochten’, zo lieten de schippers de provincie al in 2008 weten. En de vervoersbedrijven? Zij lieten desgevraagd weten dat de bochtafsnijding geen enkel effect zou hebben op de bevordering van de binnenvaart. Er is dus ook geen reden om de bestemming ‘weidepark’ om te zetten in ‘water II’ en ‘waterkering’, om de bochtafsnijding en natuurvriendelijke oevers mogelijk te ma-

ken. De provincie wil meer vervoer over water, wie wil dat niet? Daarvoor moet veel meer gebeuren dan alleen de aanleg van een kanaal, dat dwars door de Hof van Cyrene loopt. Met die vervolgstappen zal het ‘Zicht op Overschie’ (afbeelding) stap voor stap verdwijnen. Zelfs onze Rotterdamse wethouder Van Huffelen en gedeputeerde De Bondt van de Provincie schrokken van de gevolgen van de Bochtafsnijding voor Overschie, toen hen de petitie werd overhandigd op 27 en 30 oktober jl.. Voor de Bochtafsnijding is nu 13 mln. gereserveerd. Dat is nog maar de eerste stap. Uit de meerjarenbegroting van de provincie blijkt dat er nog veel geldpotten zijn voor de financiering van het vervolg, de uitdieping van de Schie op andere plekken, in Overschie vooral de aanpassing van de Hoge Brug. Wat kunt u doen? Ten eerste: schrijf een brief

Zicht op Overschie vanuit de Oost-Abtspolder, door Steini Thorsson. met uw zienswijze aan het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Overschie. U kunt ook kiezen uit twee voorbeeldbrieven, op te vragen bij de actiegroep ’t Is Over Zonder Schie: mailadres: tisoverzonderschie@gmail. com en kijk op http://nl-nl. facebook.com/tisOVERzonderSCHIE. De brieven zijn op zondagmiddag 11 november

5

Scheurmail van de Week Rubriek De Rotterdamse Taal Als iemand spreekt van kakie of van táretje Van heit-ie, zeit-ie, leit-ie of van plaas Of voor sigaar gebruikt het woord segáretje Of spreekt van iemand met een reuze praas Wanneer hij zegt: ‘Me zulle en me benne’ En van zijn eigendommen zegt: ‘Das fammain’ In plaats van kunnen ‘kanne’ zegt of ‘kenne’ Dan moet hij vast een Rotterdammer zijn Als iemand spreekt met ‘hullie’ en met ‘zullie’ Of ‘mandes’, ‘kippes’, ‘naaldes’, ‘meides’ zegt Wanneer hij klest van ‘wullie’ en van ‘hullie’ Of zegt ‘hij leit’ in plaats van ligt of legt Als hij in plaats van zagen zegt ‘me zagge’ Plaats Lommerrijk betitelt: ‘Vrouw Remeijn’ Of als hij zegt ‘dat mos gewoon niet magge’ Dan moet hij vast een Rotterdammer zijn Als iemand spreekt van ‘Slaak-kaai’ en van ‘Staiger’ Van ‘Rooie Zand’ en ‘Jonkefrankestraat’ En als ie zegt: ‘Me gaan een Blaakie-pikke’ En voor de Dijk zijn hart nog vurig slaat Wanneer-ie steeds nog spreekt van ‘t Delfse bootje Van ‘t Slagveld en van ‘t mooie Callandplein Zegt ie voor zestig centen: ‘twaluf-stuiver’ Dan moet ‘t een ouwe Rotterdammer zijn Gedicht uit begin 20e eeuw gepubliceerd in een Rotterdams dagblad. Het laatste couplet is van Daan Hooykaas die het voor die tijd iets moderniseerde. Scheurmail Rotterdam is tegenwoordig een gratis abonnement. Meld u aan op www. scheurmailrotterdam.nl.

Halloween bij Buurthuis Landzicht werd nog veel groter feest OVERSCHIE - Op zaterdag 27oktober vierde Buurthuis Landzicht ook, net zo als op heel veel plekken in Overschie, met de kinderen Halloween. Om half vier kwamen de kinderen om de heksen en trollen in het park te gaan helpen zoeken naar de gemene tovenaar die de snoepjes van

de kinderen gepikt had. Toen de tovenaar en dus alle snoepjes terug waren gevonden, was het tijd voor patatjes die geschonken waren door Verhagen Fastfood, die toch altijd maar weer klaar staat om de mensen en kinderen in Overschie te helpen het voor de kinderen nog leuker te maken.

ook verkrijgbaar bij Museum Oud-Overschie, Overschiese Dorpsstraat 136-140. Ten tweede: Word lid van de Vereniging tegen Milieubederf, kortweg VTM, via de site http://www.vtm-milieu.nl. De VTM voert de strijd tot aan de Raad van State en daar is contributiegeld voor nodig. Fieneke van Loon

Kinderboekenweek op De Regenboog OVERSCHIE - Van Afrika tot in Amerika van de Himalaya tot in de woestijn. U zult nu

misschien wel denken dat de Kinderboekenweek over K3 ging, maar dat is niet waar. Het

thema van dit jaar was: ‘Hallo wereld’. Elke groep van De Regenboog heeft een land gekozen en de hele week over dit land gewerkt. Als klap op de vuurpijl werd er op donderdagavond in elke groep een spetterend optreden gegeven voor de ouders. In de groepen 1/2 werd er een Mexicaans lied gezongen en werd er muziek gemaakt op echte Afrikaanse trommels. In groep acht werd er zelfs een heuse lipdub gemaakt op een Amerikaanse hit. In deze drukke week werd er ook genoten van een Engelse high tea, een Frans ontbijt met vers stokbrood en van Spaanse tapas.

Er werd natuurlijk niet alleen gegeten, gezongen en muziek gemaakt. Ook hebben de kinderen geleerd over de Surinaamse klederdracht, de piramides in Egypte, de dieren in Noorwegen en de toren van Pisa in Italië. Tot slot kwamen schrijfster Kyra van Leeuwen, illustrator Martijn van der Linden, Olympisch kampioene Daniëlle de Bruin en profvoetballer Danny Buijs in de klas voorlezen of tekenen. Kortom: in één week de wereld rond. Bent u benieuwd naar de foto’s en het filmpje van de lipdub? Neem dan een kijkje op www.regenboogoverschie.net.

Mailadres redactie De redactie van de Overschiese Krant heeft een ander mailadres. Kopij kan vanaf heden gemaild worden naar redactieoverschie@baruitgeverij.nl.

Speciaal voor  inwoners  van  OVERSCHIE  e.o.:      

ADVOCATENSPREEKUUR

vrijdagmiddag in HET PRACHTHUIS, Abtsweg 2, 3042 GD Overschie

Voor info of afspraak: (010) 477 05 74 of WWW.RUYSENDAALADVOCATEN.NL/juridisch-­spreekuur

ADVOCATENKANTOOR MR DRS H.J. RUYSENDAAL

--


Wijktheater

Musica ! s r e d n a e f f e t e n

"U bent mijn toevlucht Heer en ik mag nu bij U wonen" Bedroefd, maar dankbaar dat zij zo lang in ons midden mocht zijn, geven wij u kennis dat rustig en kalm van ons is heengegaan onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

Zondagmiddaglounge Stichting Intorno Ensemble met Operette Live!

Lena Alida Borst - Koole geliefde echtgenote van Kees Borst † in de leeftijd van 95 jaar. Margreet en Gert † Marleen en Antoine, Laurens-Jan, Willemijn Gerwalt en Natasja, Henk en Ria Nancy en Rob, Pixie Miranda en Richard Anja en Hans Kristel en Olaf, Kyra Marloes en Ronald Kees Mark en Petra, Joanie,

Op donderdag 8 november is er een speciale klantenkoopavond van 18.00 tot 21.00 uur

Rotterdam, 2 november 2012 Van der Sasstraat 197 Correspondentieadres: Margreet Elzerman-Borst Overschiese Kleiweg 615 3045 LK Rotterdam

15% korting, Tevens 10% extra korting op de showmodel fietsen

De begrafenis heeft woensdag 7 november jl. plaatsgevonden op de begraafplaats "Hofwijk" te Rotterdam-Overschie.

FAMILIEBERICHTEN Voor dankbetuigingsadvertentie, Voorrouw–, rouw – en dankbetuigingsadvertentie kunt u bellenen naar 06 225 03 028 of mailen naar felicitaties bedankadvertentie redactie@overschiesekrant.nl kunt u bellen naar 06 225 03 028 of mailen naar redactieoverschie@baruitgeverij.nl

Aanvang: 14.00 uur

ALLEEN DEZE AVOND krijgt u dan 25% KORTING op deze fietsen

Rouwcentrum Overschie

Uw trouwfoto gratis in de Overschiese Krant. Mail uw foto met namen en trouwdatum naar redactie@overschiesekrant.nl

Ook schenke n wij u een he erlijk kopje koffie met iets lekkers

Telefoon dag en nacht: 010 - 245 70 90

HEMA - Overschie

Burg. Baumannlaan 199-201

Entree: € 5,00 / R’Pas € 3,75

Majel Lustenhouwer Winterpret Een echt winters programma met liedjes en spelletjes. Kinderen komen helemaal in de stemming als ze een winterliedje zingen door een echte microfoon, sneeuwballenpunten kunnen verdienen bij het spelletje winterrijm en met het voorlees winterverhaaltje bij de open haard. Een heerlijk winters liedjesprogramma waar je het warm van krijgt. Je komt in de stemming om daarna te gaan schaatsen. Doen! Leeftijd: vanaf 4 jaar

Woensdag 14 november

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 3,00 / R’Pas € 2,25

Muziektheater Ageeth de Haan Bijt-ie in je bil (met band)

In samenwerking met de Bamboeclub van het Wereld Natuur Fonds produceert muziektheater Ageeth de Haan Bijt-ie in je bil! Ageeth de Haan zingt in haar herkenbare stijl de meeste gezongen crecheliedjes, waaronder Olifantje in het bos en natuurlijk De krokodil! Maar waar wonen de olifanten en de krokodillen eigenlijk? Hoe zit het met de dieren in het wild? Het wordt een geweldig meezingfeest en nog leerzaam ook. Ageeth maakte vorig seizoen een CD bij het succesvolle boekje Bijt-ie in je Bil! met daarin de 25 meest gezongen crèche-liedjes. Van dit boekje uitgegeven door Gottmer zijn inmiddels bijna 30.000 exemplaren verkocht!Met deze bijzondere voorstelling wil het Wereld Natuur Fonds (met ruim 900.000 donateurs het grootste groene doel van Nederland) kinderen al van jongs af aan betrekken bij de natuur. Leeftijd: vanaf 2 jaar

Vrijdag 23 november

Voor felicitaties en bedankadvertentie kunt u bellen naar 06 225 03 028 of mailen naar redactie@overschiesekrant.nl

Uitvaartzorg J.Chr. Biemans bv

Zondag 11 november

U krijgt dan

ook op actie artikelen, alleen van 18.00 - 21.00 uur.

Erik en Saskia Kevin en Rose Brian

Operette Live is een heerlijk uur live muziek met melodieën uit de hoogtijdagen van de romantische operette. Twee beroemde operette vertolkers Margreet Schuemie en haar compagnon Annelies Prins zingen samen de muziek die Nederland zo graag wil horen maar waar Radio en TV nauwelijks aandacht voor heeft. De zangers zijn van Nederlandse bodem. Annelies Prins heeft ook een internationale carrière opgebouwd. Wie kan het laten zachtjes mee te neuriën met Margreet Schuemie Annelies Prins het Vilja-lied? Beide dames hebben in 2006 nationale bekendheid verworven met hun geënsceneerde programma Hilariopera die in de Nederlandse theaters te zien was; operamuziek met een vrolijke sausje. Met Margreet en Annelies wordt het Operette Live programma een must voor iedereen.

Aanvang: 16.00 uur

Entree: € 3,00 / R’Pas € 2,25

Nederlands Komedie Theater presenteert... Max Tailleur - Ik lach om niet te huilen

Sam en Moos. Wie kent ze niet? De kameraden van raskomiek en moppentapper Max Tailleur (1909-1990). Decennialang vertelde hij zijn moppen, witzen en grappen aan het Nederlandse publiek. Meestal in zijn vertrouwde theater De Doofpot, maar ook in theaters in Nederland en ver daar buiten. Verhalen over de Joodse schlemiel die ondanks alles zijn kop boven water weet te houden. Een voorstelling over een man met de lach en de tragedie. Een leven vol hoogtepunten en diepe dalen. Want hoewel Tailleur en zijn vrouw de oorlog overleefden, verloren ze al hun familieleden. En na de oorlog verweten de overlevenden Tailleur altijd te lachen om de Joodse tragedie. Daarbij had hij nog last van zware reuma die hem zijn hele leven lang kwelde. Maar altijd bleef hij vechten voor zijn eer en grappen. Want wat moest hij anders? Max Tailleur lachte om niet te huilen. Een ontroerende theatervoorstelling over een leven met grote tegenstellingen en ontroerende momenten, afgewisseld met het repertoire van deze ras komiek gespeeld door Danny van Zuijlen & Daniëlle Schel.

Zaterdag 24 november

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 7,00 / R’Pas € 5,25

(1,2) -1- 08 Overschietje-10.indd 08-03-2010 12:21:31 Bakker v. d. Berg, Opzegtermijn 3 maanden Burg. Bosstraat 42

WIJKTHEATER MUSICA

tel. 06-14153988 Lunchroom De Vier Seizoenen, De Lugt 17, 3043 CJ Rotterdam, De Lugt 15 Reserveren (010) 437 13 61 Reserveren per E-mail: Eetcafé Noord-West, Voor het musicasenr@rotterdam.nl Stuttgartstraat 51 Wij accepteren de Rotterdampas! Zie ook www.uitindewijk.nl laatste Gemakswinkel Overschie, 25% KORTING of www.rotterdam.nlnieuws: Van op Noortwijckstraat 38 alle voorstellingen of www.freewebs.com/theatermusica bezoek de

Overschiese Krant internetsite

Hoornsingel 10 - 3042 NL Rotterdam Wilsbeschikkingsboekjes - Depositofonds

Christa’s Tabakshop, Hoornweg 25a

Regardz Rotterdam Airport Hotel, Elektrotechnisch Installatiebedrijf Vliegveldweg 59-61

J.A. Poot Zwethkade 23 Tel.: 010-471 41 90 Tel.: 06-53 23 09 42 Fax: 010-470 31 56

www. overschiesekrant.nl

Museum Oud-Overschie, Overschiese Dorpsstraat 134-140

“DE ZWETH”

Speeltuinvereniging Levenslust, Sidelingepad 10

Voor al uw elektrotechnische www. werkzaamheden. overschiese(ook ‘s avonds bereikbaar) krant.nl www.dianakledingreparatie.nl - Email: dianakledingreparatie@hotmail.com Ook voor het op maat maken gordijnen, woningtextiel, meubelstoffen en tevens ook het stomen van uw kleding.

ZESTIENHOVENSE WITGOED SERVICE

Voor dieet- en voedingsadviezen Vaak vergoed door verzekering Afspraak of informatie 06-16989385

reparaties van alle merken wasmachines M. van Komen Zestienhovensekade 97a Rotterdam Tel / Fax 010 - 415 21 08 M obiel 06 54 76 73 01 www.zws rotterdam .nl

Elektrotechnisch Installatiebedrijf

Hoe dic geïrrite De sche zo bes ders die thuispu niet nor een be reden t wel, ma waar je In de hier nie probere te spele Bij vlag rondget kansen afgeron viduele geschot kelijk vo Duideli de afron Hierdoo in een d 0-0. Toc geleidin Misschi gepinge niet al t moeilijk tegensta rond de Hoe lan uitblijft wordt. geforcee gezocht van C1

P

Ja het den. D als an


Overschiese Krant

NIEUWS

Woensdag 7 november 2012

Vrijwilligersdag museum Oud-Overschie

OVERSCHIE - Zaterdag 3 november hebben een kleine dertig buurtbewoners en vaste vrijwilligers van museum Oud-Overschie weer de handen uit de mouwen gestoken om in het Buitenmuseum / Weidepark aan de Overschiese Kerksingel allerlei nuttige werkzaamheden te verrichten, waardoor dit fraaie groengebied winterklaar werd gemaakt. Bladeren aanharken, sloten van overtollig kroos ontdoen, snoeien, mos en onkruid verwijderen op paden en uiteraard het afvoeren van alle afval, teveel om op te noemen. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was er

alleen ’s ochtends sprake van een mild regentje, waardoor men niet naar binnen hoefde uit te wijken voor alternatieve karweitjes. De buitenwerkzaamheden konden gewoon doorgaan. Na een voedzame lunch, bereid door de keukenvrijwilligers, kon het klussen ’s middags zowaar in het zonnetje worden voortgezet. De medewerkers van het museum zien terug op een heerlijke buitendag en danken de buurtbewoners voor hun inzet. Misschien is bij sommigen de belangstelling gewekt om ook een vaste vrijwilliger te worden?

Requiem van Fauré in Grote Kerk OVERSCHIE - Op zondagmiddag 11 november om 17.00 uur wordt het Requiem van Fauré uitgevoerd in de Grote Kerk, Overschiese Dorpsstraat 95. Dit concert wordt gegeven door het zangkoor ‘Shine’ onder leiding van dirigent Ronald Kouwenhoven. Dit Roterdamse koor bestaat uit acht zeer geoefende stemmen, bij dit concert versterkt door een aantal gastzangers. Fauré schreef dit werk in de jaren 1887-1888, maar later voegde hij er nog stukken aan toe. Hij schreef het, zoals hij het zelf noemde, gewoon voor zijn plezier. Al besefte hij dat dit vreemd klinkt voor een Requiem, dat immers muziek is voor een uitvaart. Wellicht is het toch niet toevallig dat zijn beide ouders in deze zelfde tijd zijn overleden. ‘Geef hen eeuwige leven, Heer’, zijn de eerste woorden van dit Requiem, in het Latijn: ‘Requiem aeternam dona eis, Domine’. Heel bekende gedeelten zijn ‘In paradisum’, over engelen die de overledene brengen naar het nieuwe Jeruzalem en het zeer ingeto-

gen ‘Pie Jesu’. ‘Alles wat ik op religieus gebied kon opbrengen heb ik in het Requiem gestopt,’ heeft Fauré gezegd. Het gehele werk ademt verstilling en zachtmoedigheid. De hardste woorden uit klassieke teksten liet hij weg. Zijn opvatting over de dood klinkt door in deze muziek. ‘Het is een vreugdevolle bevrijding, een verlangen naar geluk aan de andere kant van het graf, eerder dan een pijnlijke ervaring’. Die hoopvolle, harmonische toon is in zijn Requiem duidelijk merkbaar. Het Requiem is later bewerkt voor een geheel orkest. Onduidelijk is of deze bewerking geheel en al van Fauré zelf is. De uitvoering zondagmiddag in de Grote Kerk gaat terug naar een orgelbegeleiding. Bert den Hertog is de organist. Fauré was zelf als kerkorganist jarenlang verbonden aan de Madeleinekerk in Parijs. Zondagmiddag is het concert het hoofdbestanddeel van een bijzondere kerkdienst met als voorganger ds. W. Koerselman. De toegang is vrij. Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Deelgemeente Overschie schrapt JPO De Deelgemeente Overschie heeft geen cent meer over voor het langstlopende en succesvolste jongerenpanel van Rotterdam. In 2013 is het budget voor de ontwikkeling van Overschiese jongeren nul euro. Overschie geeft hiermee aan de jongeren een duidelijk signaal: ,,Jullie doen er niet toe!” Het jongerenpanel Overschie (JPO) is opgericht in 2009 tijdens Rotterdam Europese Jongeren Hoofdstad (Your World). Toen al viel het enthousiaste karakter van de club jongeren die iets willen betekenen voor Overschie op. Jongeren van het JPO hebben sinds 2009 zelf verschillende projecten bedacht en gerealiseerd. Voorbeelden hiervan zijn: de huiswerkklas voor buurtkinderen, de ontmoeting tussen jongeren en ouderen (Dynamic Duo’s), weerbaarheidtrainingen voor meiden, een steunpunt studiefinanciering bemand door jongeren zelf en het project Overschiese banen voor Overschiese Jongeren. Voor dit laatste project heeft het JPO zelfs de prijs gekregen voor beste jongerenproject van 2010 van de Nationale Jeugdraad! Het JPO heeft zich al die jaren ingezet voor de ontwikkeling van Overschiese jongeren. De jongeren werkten actief aan het realiseren van een structuur van goede voorbeelden. Zo organiseren jongeren uit de wijk nog steeds kinderactiviteiten voor jongens en meisjes uit de deelgemeente. Getalenteerde jongeren kregen bij het JPO de kans om hun talenten verder te ontwikkelen of te laten zien. Zo hebben er vele lokale

jongeren opgetreden tijdens het Overschiese festival Paradie Overschie en heeft het JPO samen met Thermiek een studio ingericht. Een sprekend voorbeeld voor positief omgaan met talent zijn de afspraken die het JPO gemaakt heeft bij het sportveldje aan het Vormerpad. JPO-er Daan Blij, profvoetballer bij Excelsior, heeft zijn naam verbonden aan het veld en samen met jongeren en buurtbewoners zijn positieve omgangsregels geformuleerd. Tijdens de hier georganiseerde bijeenkomsten was het dagelijks bestuur van Overschie zichtbaar trots aanwezig. Burgerkracht en jongerenparticipatie leveren geld op voor een overheid. Wat jongeren zelf kunnen doen, hoeft een professional niet te doen. Daarnaast ontwikkelen jongeren zich zodanig dat dit een positief effect heeft op hun carrière. Van kinds af aan wordt ook geleerd dat iets doen voor anderen in je eigen wijk positief is en navolging vraagt. Het is dan ook onbegrijpelijk dat een structuur van goede voorbeelden, gedragen vanuit Overschiese jongeren, met een pennenstreek wegbezuinigd wordt. Gelukkig geloven de Overschiese jongeren zelf wel in het JPO. Het kersverse bestuur heeft al aangegeven door te blijven gaan. Ook verschillende jongeren willen zich gewoon blijven inzetten voor Overschie. Overschiese jongeren laten zich niet zomaar afschrijven! Marc Riemens, projectmedewerker projectmanager Jongeren Panel Overschie

7

Eerlijk delen Door politiek columnist Jeffrey Rijken We hebben een nieuw kabinet. Maandag zijn ze gepresenteerd en ze zijn nu voortvarend te werk gegaan. Hun regeerakkoord is gepresenteerd en gelijk kwam er een storm van kritiek. Terecht of niet? Er staan een hoop positieve zaken in het nieuwe regeerakkoord. Er gaat een miljard minder naar ontwikkelingshulp, wie geen Nederlands spreekt krijgt geen uitkering, er komen geen weigerambtenaren meer, belastingen op loon worden verlaagd, de wietpas gaat niet door en vanuit de Antillen mag je Nederland niet meer in als je een strafblad hebt. Voor de VVD is het pijnlijk dat zij haar verkiezingsbelofte moest breken en de hypotheekrente toch wordt aangepakt voor huidige gevallen. De VVD had zich voorbereid op een hoop boze kiezers, maar vergat even dat een hoop burgers kunnen rekenen. Nederland valt massaal over de inkomensafhankelijk zorgpremie. Wie werkt en geen uitkering

ontvangt, wordt gestraft omdat je geld verdiend. Geld verdienen is vies volgens de PvdA en een uitkering trekken is beter voor het zitvlees. De VVD heeft zich vergist in de effecten van deze maatregel en is stomverbaasd over de reacties uit het land. Ik heb de hoop dat het niet zo ver komt. In de Eerste Kamer hebben ze geen meerderheid en er is werkelijk niemand die ze steunt op dit gebied. Nu houden de PvdA en de VVD zich krampachtig vast aan dit plan, maar al snel zullen ze het moeten loslaten. Er zal gewoon een compromis gevonden waarbij mensen met een laag inkomen inderdaad minder betalen dan mensen met een hoog inkomen. Maar wel met redelijke bedragen. Nu betaalt iedereen ongeveer 100 euro per maand en dat zal voor lagere inkomens 35 euro worden en voor hogere inkomens 165 euro. Misschien is het te simpel gedacht, maar wel eerlijker dan de huidige plannen. Eerlijk delen noemen ze dat bij de PvdA geloof ik.

Lekker wandelen bij Ackerdijkse Plassen

Let op: foutieve voorlichting Deelgemeente Overschie In de kennisgeving van de Deelgemeente over de indiening van zienswijzen op het plan voor de bochtafsnijding Delftse Schie (Overschiese krant van woensdag 3 oktober j.l. of zie www.rotterdam.nl/ bochtafsnijding delftse schie ontwerp wijzigingsplan) staat een onjuiste voorstelling van zaken met betrekking tot de bezwaarmogelijkheid tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit. Er wordt gesteld dat dit conform art. 6:3 Algemene wet bestuursrecht niet mogelijk is. Wanneer dit artikel erop nageslagen wordt, blijkt iets heel anders: de Deelgemeente vertelt maar de halve waarheid. Betrokken art. 6:3 luidt: ‘Een beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.’ De onmogelijkheid om bezwaar aan te tekenen heeft dus een ‘tenzij’. Daar de Deelgemeente specifiek naar dit artikel verwijst, mag wor-

den aangenomen dat dit artikel er door de Deelgemeente op nageslagen is en derhalve bewust foutieve informatie is verspreid. Wanneer men op deze manier een besluit wil doordrukken zegt dat toch wel heel veel over de mentaliteit van onze bestuurders. Ik kan me zo maar voorstellen dat dit bijvoorbeeld gebeurt indien door de bomenkap langs de oostkant van het bedrijventerrein Noord-West het uitzicht vanuit je huis hierdoor geen pretje meer is. Zo kan voor een ieder de bochtafsnijding en/of de herinrichting van de polder andere zaken met zich meebrengen die ertoe lijden dat betrokkene in zijn belang getroffen wordt. Dus wanneer je meent dat je door de bochtafsnijding rechtstreeks in je belang getroffen wordt, kan je toch tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit bezwaar indienen en een MER eisen. Ton Kurvers Betrokken bewoner Bestuurslid VTM

OVERSCHIE - De Ackerdijkse Plassen is een natuurgebied gelegen tussen Delft en Overschie en een ware oase voor vogels. Het is alleen toegankelijk tijdens excursies. Op zaterdag 10 november houdt Natuurmonumenten weer zo’n excursie. Ga mee met de gids door dit bijzondere en afwisselende plassengebied en laat u verrassen door de vele vogels, zomaar onder de rook van Rotterdam. Trek goede laarzen aan en kom zaterdag 10 november om uiterlijk 9.00 uur naar de Ackerdijkse

Plassen (routebeschrijving op www.natuurmonumenten.nl). De excursie duurt tot ongeveer 11.30 uur. Als u mee wilt op deze excursie is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan op www.natuurmonumenten.nl/agenda. U kunt ook bellen met de Ledenservice van Natuurmonumenten: 035-6559911. De excursie kost vier euro voor leden van Natuurmonumenten (neem de ledenpas mee). Niet-leden betalen zeven euro. Kijk op www.natuurmonumenten.nl.

Door Wil Berkhout

Stoofpotje met haas Ingrediënten: 500 gram in stukjes gesneden hazenbout 200 gram in blokjes gesneden spek 3 grote uien 3 tenen knoflook 5 plakken kruidkoek of ontbijtkoek 50 gram boter 0,5 fles rode wijn 2 milliliter jenever of koren-

wijn (jeneverbessen kan ook) peper zout

Bereidingswijze: Smelt de boter en bak de haas goed aan. Neem het vlees uit de pan en bak vervolgens de spekblokjes goed uit. Snipper de ui en de knoflook en bak dit fruitig met de spekblokjes mee. Leg de haas terug in de pan. Voeg peper en zout toe. Giet de wijn en de jenever (of jeneverbessen) in de pan en breng het geheel aan de kook. Verkruimel de ontbijtkoek in de pan. Laat 2 tot 3 uur sudderen en roer af en toe door om aankoeken te voorkomen. Eet smakelijk.


TIJD VOOR EEN PEUGEOT Autoservice Eigenraam Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoon (010) 462 20 22 www.eigenraam.nl U vindt ons ook in Naaldwijk en Vlaardingen

Autobedrijf

Sjors & Co

Voor al uw auto-reparaties, APK en airco-service van alle merken

Concept van nieuwe generatie

Peugeot 208 heeft uitstraling en biedt volop ruimte

Delftweg 114b - 3043 NB Rotterdam 010 245 73 54 - 06 49 631 728 - info@autobedrijfsjorsenco.nl

Wees er op tijd bij: Uw autowinterklaar maken, Winterbanden en stalling

Ceintuurbaan 133, Rotterdam,

Tel: 010 - 211 11 11

Klaverbaan 22, Capelle a/d IJssel,

Tel: 010 - 442 23 88

Aristotelesstraat 34, Rotterdam-Zuid, Tel: 010 - 291 61 61 Raadhuislaan 30, Berkel en Rodenrijs, Tel: 010 - 511 27 66

www.eefenhuub.nl

Autoruit stuk? Autotaalglas Rotterdam (Schiebroek) Fröbenstraat 17c - 3045 RD Rotterdam 010-418 17 54 - Zie www.autotaalglas.nl

Möller | Autoschade bv Frobenstraat 17b | 3045 RD Rotterdam | Tel. 010-2854459 | Fax. 010-2854455

Möller | Automotive Groep Postbus 37108 | 3005 LC ROTTERDAM | 010- 285.44.44 www.autoschadeherstel.nl | www.alacar.nl | www.autozone010.nl www.greenmobility.nl | www.elektrisch-vervoer-centrum.nl

Directeur Rob Eigenraam van de gelijknamige Peugeotdealer in bedrijvenpark Noodwest te Schiedam. Door: Ralph van Twist De nieuwe Peugeot 208 is er enorm op vooruitgegaan ten opzichte 207. Hij ziet er veel leuker uit en biedt ondanks de kleinere afmetingen meer binnenruimte. De nieuwe zuinige driecilinder is een welkome aanvulling. Aan het kleine stuurwiel en de hooggeplaatste klokken moet je wel even wennen. Maar de afwerkingskwaliteit van het interieur is zeker niet verkeerd. De 208 stuurt strak en heel precies. Wel moet je even wennen aan de zitpositie met het kleine stuur. Probeer het vooral zelf uit tijdens een proefrit. De nieuwe driecilindermotoren zijn verrassend pittig en redelijk stil. De 208 mag dan aan de buitenkant wat kleiner zijn dan de 207, het interieur is er juist ruimer op geworden. En de instrumenten zijn veel hoger geplaatst dan normaal. Je kijkt daardoor niet dóór het stuurwiel naar het instrumentarium, maar er overheen. De stoelen zijn goed verstelbaar en heel comfortabel. Ook de afwerking van het interieur ziet er prima uit. Bijzonder is ook het hoog op de middenconsole geplaatste aanraakbeeldscherm. Hiermee bedien je de geluidsinstallatie, navigatie (optie) en telefoon. Overigens is een cd-speler niet standaard, maar een optie. Je kunt je ook abonneren op een iPhone-achtige app0service. Daarmee krijg je op je scherm allerlei informatie over weer en verkeer, voordelig tanken en bijvoorbeeld Michelin restaurantgidsen.

De Peugeot 208 maakt autorijden een waar genoegen.

De 208 is met een lengte van 3,39 meter acht centimeter korter dan de 207, maar heeft door een slim ontwerp en een efficiëntere indeling niet voel-

baar ingeleverd op binnenruimte. De ‘hap’ links uit het dashboard creëert een aangename been- en knieruimte – mét behoud van een praktisch handschoenvakje – waarvan ook de passagier daarachter profiteert omdat de voorstoel verder dan gebruikelijk naar voren geschoven kan worden. Achterin is de 208 dan weer niet bovengemid- Dankzij het doordachte ontwerp compact en ruim tegelijk deld ruim. Het vervoeren en biedt ook achterpassagiers en bagage volop ruimte. van vier niet al te grote volwassen (tot 1,80 meter) is te doen, maar twee volwassen en een stel kinderen is realistischer, ook omdat de hoofdruimte achterin beperkt is. Voorin is het beter voor elkaar. Daar neem je plaats op uitnodigende stoelen, maar wel met tamelijk korte zittingen die niet iedereen evenveel ondersteuning bieden. Ze staan ook net even wat hoger dan we gewend zijn. Een ander effect dat het ongewoon gevormde stuurtje wel teweegbrengt is het uitnodigen om de ene na de andere bocht met overgave in te sturen. En laat het rijgedrag daar nu ook net op afgestemd zijn; de 208 laat zich namelijk uiterst gemakkelijk rijden. De elektronische besturing voelt verassend vol en gebalanceerd aan en al is het onderstel stevig en soms wat stoterig, door de meer vriendelijke vering manifesteert de Fransoos zich alsnog als een comfortabele auto. Het verleiden start meteen al vanaf de buitenzijde, om vervolgens de aandacht vast te houden in het interieur. Eens gelokt blijken de rijeigenschappen en het rijplezier ook nog eens op niveau te staan. Fijne, schone motoren als letterlijke drijvende krachten completeren het plaatje. Daarmee kunnen we ook niet anders concluderen dat de 208 daadwerkelijk een nieuwe generatie is geworden.

Eén keer per maand ruilt onze vertegenwoordiger zijn auto in voor een testrit. Zijn ervaring deelt hij met u op deze pagina.

Vraag een proefrit aan via de website

Autoservice Eigenraam Fokkerstraat 576 • Schiedam • Telefoon (010) 462 20 22 • www.eigenraam.nl

U vindt ons ook in Naaldwijk en Vlaardingen

Autoservice Eigenraam


Overschiese Krant Woensdag 7 november 2012

Zuidland 1 tegen TCO 1 Door Ronald Verbeek OVERSCHIE - Vanwege een rondwarend griepvirus waren twee van onze drie jongens op de eigenlijke wedstrijddag 17 oktober uitgeschakeld en werd de wedstrijd, mede gezien het weer, in overleg met Zuidland uitgesteld tot woensdagmiddag 31 oktober. Zuidland stond op een mooie derde plek en bij winst op TCO en verlies van de Sluipers zouden ze zelfs nog eerste of tweede kunnen worden. Omdat ook de wedstrijd van de medekoploper de Sluipers was uitgesteld en dezelfde dag gespeeld ging worden, beloofde het een erg spannende middag te worden.

SP

RT

Zestienhoven wint van vv Bergambacht OVERSCHIE - Met de sensationele 5-1 winst op VOC voor de RTV Rijnmond cup nog in het achterhoofd, was het voor Zestienhoven zaak om weer met beide benen op de grond te geraken en zodoende tot een overwinning te komen. Onderschatting ligt misschien wel op de loer bij de Verhoeven-formatie, maar ondanks de jonge leeftijd wordt er tot nu toe zeer volwassen mee omgesprongen. De oudste speler is 22 jaar terwijl een aantal spelers slechts 18 jaar is. De eerste minuten ging het over en weer. Het zou deze middag gaan tussen het voetballende 16hoven en het meer strijdende Bergambacht, dat was al snel duidelijk. De eerste maal dat er iemand voor beide doelen kwam was het echter al raak. Romano Pepermans trok goed door richting het doel en rondde in die beginfase met een harde schuiver in de uiterste hoek af, 0-1. Het leek een makkelijke middag te worden voor de Rotterdammers. Niets was echter minder waar. De

thuisclub trok ten strijde en probeerde constant op te stromen naar het vijandige doel, zonder echt gevaarlijk te worden overigens, maar wel met veel dreiging. Zo ontstond er een boeiend duel dat niet echt hoogstaand was, maar geen seconde verveelde. Een steekpass recht voor het doel gaf een Bergambachtspeler doorgang naar doelman Neijman, althans zo leek het. De defensie greep in en raakte in een ultieme poging deze speler, met als gevolg een strafschop. Een ultieme mogelijkheid in de 31e minuut voor de thuisclub om langszij te komen. De strafschop werd gestopt door doelman Mickey Neijman, die hiermee duidelijk een heldenrol vertolkte. Kort voor rust werd men nog enkele malen wat gevaarlijker, maar dat de 0-1 ruststand geflatteerd was mocht duidelijk zijn. Er zou in die tweede helft toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden, anders dreigde hier puntverlies. Het bleef in de tweede helft een boeiend duel. Bergam-

bacht probeerde een gelijkmaker te forceren en 16hoven wilde snel de wedstrijd via een tweede treffer op slot gooien. Alex Semedo kwam in het veld . Zijn eerste actie was prima en hij leek te scoren, maar de onderkant van de lat zorgde ervoor dat dit feest niet doorging. 16hoven ging door: Claudio Santos Silva leek te scoren maar zijn inzet was te slap, Alex Semedo zag de doelman fraai redden op zijn harde inzet, Claudio kreeg nog een uitgelezen kans, maar wederom stond het vizier niet op scherp en Gijs Woldrings schot verdween via de verkeerde kant van de paal naast. Het eindsignaal werd dan ook met gemixte emoties door beide teams verwerkt. 16hoven was niet blij met het slechte spel deze middag, hetgeen belangrijker leek dan de overwinning en de thuisclub vond dat men recht op meer had. Volgende week, 10 november speelt 16hoven een hele belangrijke thuiswedstrijd tegen Sportief, aanvang 14.30 uur.

SGO 2 tegen WSV 2 Door: Arnout van Kempen

voudige winst gevonden (0,5).

OVERSCHIE - Aan bord 1 zat vrijdag 2 november Han Smit. Hij speelde met zwart tegen B. v.d. Knaap. Han speelde een soort klassiek damegambiet waarbij wit een klein voordeel bezat. Met een doorbraak met pion e4 op de 18e zet werd de stand voor zwart bedenkelijk, maar Han verdedigde zich secuur. Zeker in het toreneindspel waar wit tijdelijk een pion voor kwam te staan, bleef de stand dankzij een vrijpion op d4 in evenwicht. Op zet 59 volgde de remise (0,5).

Daan speelde aan bord 3 met zwart tegen A. Zuurmond. Er kwam een wat ongebruikelijke variant van het frans op het bord en de stand was lange tijd in evenwicht. Na de 21e zet van Daan (pionruil f5 x e4) waarbij zwart een dubbelpion creëerde, kreeg zwarttactische kansen. Er volgden wat toren-dame manoeuvres en op zet 26 dacht wit de buit binnen te hebben. Zijn paard sloeg een pion op e6, waarbij tevens een toren stond aangevallen. Maar wat wit niet zag was het dameoffer op f2. Wit kwam heel veel materieel voor te staan, maar mat kon niet meer worden afgeweerd. Het was de mooiste partij van de avond (1).

Jeroen speelde aan het tweede bord tegen R. Kleiweg en opende met e4. Er kwam een schotse variant op het bord en met zet 4 ruilde zwart meteen het paard op d4, waarna een nogal kalm spel volgde. Op zet 11 volgde reeds dameruil, maar de zwarte stelling was nog steeds niet helemaal op orde. Op zet 17 won Jeroen een pion en hield die met voordeel vast. Helaas had Jeroen (te) veel tijd verbruikt, want anders had hij in het eindspel zeker de relatief een-

Ondergetekende speelde aan bord 4 tegen MJ Luteijn. Er kwam een Pirc op het bord met 4 Lg5. Op zet volgde na 4 Lg7 het geniepige zetje 4e-e5. Ik kwam zeer goed te staan, maar verrekende mij ernstig en in plaats van stukwinst tegen wat pionnen moest wit opeens stevig aan de bak om de stelling te houden. Op zet

21 volgde een remisevoorstel van zwart en na overleg werd het voorstel aangenomen (0,5). Op bord 5 Hans met zwart tegen W. van Vuuren. Op het bord ontstond een soort catalaanse opening en de kansen waren lange tijd in evenwicht. Wit stond net ietsje beter, maar langzaamaan kwam zwart beter te staan. Op de42e zet zou zwart een pion winnen. Wit wilde de aangevallen pion met de loper dekken, maar zag een vork over het hoofd waarbij de toren ook nog eens ongedekt stond (1). Aan het 6e bord Aad tegen W. v.d. Hoek. Aad speelde een rustige opening met c4 en g3, Lg2. Zwart kwam met een soort koningsindische opstelling. Op de 13e zet verrekende zwart zich en verloor een pion op h6. Daarna volgden mindere zetten van zwart waarbij ook nog eens een stuk verloren ging. Op zet 32 volgende ook nog eens een aftrekschaak waarbij de zwarte dame in stond (1). Op bord7 speelde Ruud-Jan

met zwart tegen N. Dannis. Na e4 volgde b6. Zwart kon snel de witte loper afruilen met zijn paard en daarna nam hij de c-lijn in bezit. Op het moment dat wit met 25. g2-g4 de koningsaanval wilde inzetten, overzag hij het sterke Pd5xf4. Wat kon omdat er wat witte stukken hingen of gepend stonden. Zwart won een zeer belangrijke pion en daarmee eigenlijk de partij. Wit spartelde nog tegen met wat tactische zetten maar het zwarte voordeel was te groot (1). Aan bord 8 tenslotte Serge met wit tegenM. de Bruijn. Serge’s 1. e2-e4 werd met c7c6 beantwoord en er kwam tenslotte een Panov variant op het bord met veel ruimtelijk voordeel voor wit. Zwart ruilde op zet 15 zijn paard tegen wits loper op g3 en Serge nam terug met de f pion waarna hij de f-lijn en initiatief in handen kreeg. Gestaag werd het voordeel uitgebreid en zwart had ook nog eens aanzienlijk minder tijd. Wellicht door vermoeidheid liet zwart zijn stuk of f6 in staan en verloor (1). Eindstand 6,5 – 1,5.

Judo Team Slingerland -17 jaar tweede in Leusden OVERSCHIE - Rasjad deed op zaterdag 3 november mee aan het zestiende Internationaal Theo Meijer judo

teamtoernooi. De judoka’s die voor Slingerland zouden uitkomen zijn: -46kg Jeffrey van der Vliet, -50kg Rasjad

Nurmohamed, -55kg Matthijs van Harten en Ziggy van den Brink, -60kg Dean Sonder, -66kg Stanley van der Stok, -73kg Jim Heijman en +73kg Hans van Monfoort. Onze Sensei was John Huvers. Als eerst moest Judoteam Slingerland het opnemen tegen Judoteam Bijsterbosch. Rasjad wist zijn partij te winnen en de rest van het team wist ook te winnen. Zo won Slingerland met 7-0. In de tweede ronde moesten ze tegen Judoteam Kenamju. Rasjad wist zijn partij niet te winnen, maar Judoteam Slin-

gerland won uiteindelijk met 5-2. Nu stonden ze in de halve finale tegen Judoteam Hercules. Rasjad had moeite met zijn tegenstander en kwam in een houdgreep en kwam er niet meer uit. Judoteam Slingerland won nipt met 4-3 en stond nu in de finale. Judoteam Slingerland moest het opnemen tegen Judoteam Theo Meijer sport. Rasjad kwam op achterstand ,maar wist dit weer goed te maken en won zijn partij met een mooie overname. Jammer genoeg verloor Judoteam Slingerland nipt met 4-3 van TMS en werd tweede.

NIEUWS

9

HWD in laatste minuut knock out Door: Hans van Luijpen OVERSCHIE- Afgelopen zondag startte HWD in een tropische regenbui wat afwachtend in de uitwedstrijd tegen Taurus, de studentenclub uit Delft. HWD kwam wat ongelukkig op achterstand. Maar er leek geen vuiltje aan de lucht, tot het moment dat een te felle tackle van een HWD-speler met rood werd bestraft. Na de thee rook Taurus zijn kansen en scoorde snel 3-0. Net op het moment dat een aantal supporters al bij de warme kachel zaten, zag trouwe supporter Ab Wijnholds dat zijn cluppie HWD de wedstrijd liet

kantelen. De technische spelers, Patrick Fonseca en Khalid Mimouh, gaven gas en lieten zien dat als je er allemaal voor gaat de kansen komen: binnen twee minuten was het ineens 3-2. Nu rook HWD zijn kansen en super sub Baya maakte met een prachtig schot zelfs 3-3. Alles ging uit de kast en de tien man met de sterk meelevende bank van HWD dachten aan meer. Helaas in de laatste minuut scoorde Taurus de winnende goal, 4-3, en gingen de spelers toch nog licht teleurgesteld en drijfnat van het veld. Maar met deze inzet gaan de punten komen. Zeker weten. Kom kijken aanstaande zondag HWD – Hargasport, 14.30 uur.

Feestelijke afsluiting Sportentocht bij N.I.O. OVERSCHIE - In de week van 29 oktober tot en met 2 november konden leerlingen van de basisschoolgroepen 3 tot en met 8 deelnemen aan de Sportentocht. Met een strippenkaart mochten zij bij de deelnemende sportverenigingen langs om diverse sporten uit te proberen. Vrijdagavond 2 november werd de Sportentocht feestelijk afgesloten in de kantine van korfbalvereniging N.I.O.

Na een optreden van jongleurs, een hapje en een drankje werden diverse prijzen uitgereikt. De school met de meeste deelnemers (en dus de sportiefste) bleek de Bergse Zonnebloem. Verder waren er in de diverse groepen prijzen voor de kinderen die de meeste sporten hadden geprobeerd. Als laatste waren er gratis lidmaatschappen te verdelen. Nicolas Begelinger won een jaar lang gratis lidmaatschap van N.I.O.

Harde koude wind deert VrijdagOchtendWandelaars niet Door Jaap Brommer OVERSCHIE - Het was deze ochtend, vrijdag 2 november, eerst wel droog en er stond een behoorlijke koude en harde wind, maar dat weerhield ons er niet van om toch te gaan wandelen. Daarvoor waren er dertien personen komen opdagen. Alleen Trijnie ontbrak wegens ziekte en daarom moesten Annelies en ik eerst nog even de honneurs waarnemen. Daarna vertrokken we en liepen over het bruggetje, rechtsaf Achterdijk, linksaf Zuiderlaan, daarna V/d Duyn van Maasdamweg, rechtdoor Van Limburg Stirumplein, Melanchthonweg, na het viaduct linksaf pad achter de huizen langs, rechtsaf langs de singel om daarna via de Hamakerstraat binnen te stappen bij het Zorgcentrum

Schiehoven voor onze pauze. We hebben wat te drinken en te eten genomen in brasserie Onder de Wilgen. Na de rust gingen we via de Asserweg, Meijersplein, Bovendijk, rechtsaf Woensdrechtstraat, rechtsaf Gilze Rijenstraat, linksaf Fairoaksbaan en verder, aan het einde over het parkeerterrein van het vliegveld, linksaf Vliegveldweg, rechtsaf Achterdijk en toen waren we weer terug bij de speeltuin. Daar zijn we nog een poosje gezellig bijeen gebleven om ook nog wat te eten (o.a. een plak cake van een jarige), te drinken en de verloting, ditmaal door Annelies om tenslotte weer te vertrekken richting huis. Later in de middag heeft het nog weer behoorlijk geregend en zijn wij dus wederom van de nattigheid gevrijwaard gebleven.


Bezoek nu de grootste kerstmarkt van de regio! Zondag 11 november geopend!

Intratuin Pijnacker Rijskade 1a, 015-3610000 Donderdag en vrijdag koopavond www.intratuin.nl

Koffie met speculaastaart

2.

50

Tot 14 november 2012

geeft kleur aan groen

Tot 14 november 2012

Tot 14 november 2012

10% 20% 25%

korting korting korting

op 1 artikel op 1 artikel op 1 artikel naar keuze!* naar keuze!* naar keuze!*

OS

Geldig tegen inlevering van de bon tot 14 november.

* Kijk voor de actievoorwaarden op www.intratuin.nl. OS

* Kijk voor de actievoorwaarden op www.intratuin.nl. OS

* Kijk voor de actievoorwaarden op www.intratuin.nl. OS

2 800000 000929

2 800000 000936

2 800000 000943


Overschiese Krant

DIENSTEN

Woensdag 7 november 2012

Medische Diensten en Maatschappelijke Organisaties DOKTERSDIENSTEN Avond-, nacht- en weekenddienst Bij klachten die niet kunnen wachten tot het volgende spreekuur van uw huisarts kunt u contact opnemen met de huisartsenpost. Let wel: het gaat om klachten met een spoedeisend karakter. Het is niet de bedoeling dat u naar de huisartsenpost gaat omdat u overdag geen tijd heeft om naar uw huisarts te gaan! Huisartsenpost De waarneming ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost Sint Franciscus Gasthuis, Kleiweg 500 Rotterdam, tel. 466 95 73. Openingstijden Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag, en op

feestdagen is de huisartsenpost geopend. U dient eerst telefonisch een afspraak te maken.

POLITIEBUREAU OVERSCHIE Burg. Baumannlaan 180 3042 AJ Rotterdam

Afspraken Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand. SFGhuisartsenpost, Kleiweg 500, Rotterdam

Telefoonnummers: Spoedmeldingen 112 Overige politiezaken 0900-8844 (lokaal tarief)

Diabeteslijn (033) 463 05 66, info@dvn.nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ’s nachts alleen in geval van nood) en over de producten en diensten van de Diabetesvereniging Nederland. Voor spoedgevallen tijdens avond-, nacht- en weekenduren belt u altijd de Centrale Dokterspost, tel. 010 - 4 66 95 73

Openingstijden bureau: ma. t/mvr. van 9.00-17.00 u. Wijkteam Overschie Overschie-Oost Dick Glimmerveen Overschie-West Helma van Lambalgen Wijkteam Schiedam-Oost / Zuid / Spaanse Polder A. van Wakeren. Afspraken met de buurtagenten gaan eveneens via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

KERKDIENSTEN Kerkdienst Grote Kerk Zondag 11 november 2012 Grote Kerk 10.00 uur Oogstdienst; eind actie schoenendoos Voorganger: ds. W. M. de Boer Er is kinderoppas en kindernevendienst Na afloop van de dienst is er koffiedrinken Zondag 11 november 2012 Grote Kerk 17.00 uur ‘Requiem’, Fauré uitgevoerd door ‘Shine’ m.m.w. ds. W. Koerselman, voorganger www.grotekerkoverschie.nl

Nederlands Gereformeerde Kerk Tijdelijk: Grote Kerk, Overschiese Dorpsstraat 95 Zondag 11 november 14.30 uur J. van Helden Crèche en bijbelklas t/m groep 5 Parochie H. Nicolaas Kerk van H. Petrus’ Banden – Delftweg 13 Zondag 11 november - geen viering Stichting ‘De Hoeksteen Gemeente’

Breevaartstraat 48 3044 AH Rotterdam (Spaansepolder) Voorganger: Br. Humbert Bruma Ass. Voorganger: Br. Theo Bruma Eredienst elke zondag van 10:00 uur - 12:30 uur. Bidstond elke dinsdag van 19:30 uur - 21:30 uur. Ook activiteiten voor kinderen en jongeren. Site: www.hoeksteengemeente.nl E-mail: hoeksteengemeente. rotterdam@hotmail.com

Ladies Night bij Intratuin Pijnacker PIJNACKER - Intratuin Pijnacker trakteert dit jaar 2.900 dames op een uniek avondje uit. Op woensdag 14 november van 18.30 tot 22.00 uur is Intratuin dé plek voor dames. Tijdens deze exclusieve avond is er van alles te beleven en dat allemaal in de sprookjesachtige kerstsfeer waar Intratuin bekend om staat. In stijl naar Intratuin Pijnacker Voor het derde jaar op rij brengen de limousines van Big Limo de dames in stijl naar Intratuin. Bezoekers die

parkeren op het parkeerterrein van Oliveo en het parkeerterrein bij winkelcentrum Emerald kunnen rekenen op een ritje vol glamour naar Intratuin Pijnacker. De Ladies Night is een exclusieve avond. Uitnodigingen kunnen dan ook alleen afgehaald worden. Er worden kaarten uitgegeven voor toegang om 18.30, 19.30 en 20.30 uur. Dit moet zorgen voor een goede doorstroming van bezoekers en minimale rijen voor de deur. Van alles te beleven Tijdens de Ladies

OVERSCHIESE

Night

worden alle dames feestelijk ontvangen met een welkomstdrankje, iets lekkers en kortingsstickers speciaal voor deze avond. Er is live muziek, alles op het gebied van beauty, fashion en lifestyle, sieraden, haarstyling en modeaccessoires. Iedereen die een ingevulde uitnodigingskaart inlevert aan het einde van de avond, maakt ook nog eens kans op het winnen van mooie prijzen, van sieraden tot een jaar lang gratis sporten. Er zijn nog enkele kaarten af te halen, dus kom gauw langs, want op is op!

KRANT

Woensdag 7 november - 57e jaargang nr. 45

Bar Uitgeverij: Singel 55, 2992 BN Barendrecht Oplage: 12.800 onder accountantscontrole Advertentie-afdeling: Tel. 0180 - 641 022 Tel. 06 - 22 50 30 28 Advertenties inleveren t/m maandag 16.00 uur. Redactie en administratie: ma. t/m vrij. van 09.00 tot 17.00 uur Tel. 0180 - 641 022 Fax 0180 - 619 983 E-mail: redactieoverschie@baruitgeverij.nl Site: www.overschiesekrant.nl Bezorging: De Overschiese Krant wordt elke woensdagavond en donderdag gratis huis-aan-huis bezorgd door geheel Overschie, bedrijvenparken Spaanse Polder en Noord-West, ’s-Gra-

venlandse polder, de Zweth en omstreken. Krant niet ontvangen? Bel tel 06 50 408 149. Columnisten: Oud-Overschie: John v.d. Berg Klokgelui: Parochie Heilige Nicolaas Protestantse Gemeente Overschie Politiek: Jeffrey de Rijken Wijnbespreking: Vinoloog Conny Castelein Overschie in oude ansichten: Dirk Brandhorst en Tineke Hoogenboom Scheurmail: Herco Kruik Journalisten / verslaggevers: Ralph van Twist, Tim Bazuijnen en Desley de Graaf De redactie behoudt zich het recht voor advertenties en ingezonden kopij te weigeren, zonder opgave van redenen. Er kan geen aanspraak gemaakt worden op schadevergoeding naar aanleiding van foutieve plaatsingen van advertenties en berichten in deze krant.

KLOKGELUI Kloostermoppen OVERSCHIE - Terwijl de schaal met broodjes döner kebab en geflopte zalm in de container verdwijnen raast het fors uit de bocht gezwaaide staartje Sandy om de muren van het fonkelnieuwe klooster ‘Bruggen slaan’. Na het succes van het klooster in Malonne, want verzekerd van de vrolijke aanwezigheid van Michelle Martin, was ik genodigd om het nieuwe klooster voor late roepingen te bezoeken. In ‘Bruggen slaan’ mogen toekomstige kloosterlingen proefdraaien, ongeacht de hoogte van de zorgpremie. Zo nodig virtueel, wat in het geval van Marc Dutroux uiteraard een prettige bijkomstigheid is. Omdat Willem Holleeder om contanten verlegen zit, brengt hij tegen een geringe vergoeding bezoekers van het klooster achter op zijn scooter tot voor de deur. Dwars door de herfststorm hield ik mij schuil achter zijn brede rug, ondertussen hield hij de kaken stijf op elkaar. In de gang van het klooster, welkom geheten door zuster Caritas die

door Malonne is uitgeleend vanwege haar expertise, liep ik Claudia de Breij tegen het lijf. Vrolijk zwaaide ze met een oranje SGP-sjaaltje, geen idee of ze nu net binnenkwam of weer vertrok. ‘Die Graus is er ook’, fluisterde ze me in het oor en waarachtig, verscholen achter enorme stapels boekjes van Jhim van Bemmel zat de kleine Dion zijn strafwerk te schrijven: ‘ik mag nooit meer zeggen dat Joden dieren martelen, ik mag nooit meer …’ Die zit daar nog jaren, denk je dan meteen. Bijna werd ik ondersteboven gelopen door een paar lokpubers, waarschijnlijk ingezet door Opstelten op zoek naar zoengrage leerkrachten. Eén kamertje was al volledig ingericht, de deur stond open, aan de muur hingen foto’s van Marx en Rutte. ‘Dat is’, zo legde zuster Caritas mij uit, ‘voor Tanja, als ze weg mag uit Cuba, echt, wij zijn op alles voorbereid.’ Dat bleek te kloppen, want in een grotere ruimte trof ik de hele partijtop van het DA, onder leiding van drogist Buma waren zij op zoek naar een alternatief voor de C. Ook die, bedacht ik, komen hier dus de deur niet meer uit. Ik vroeg zuster

11

Caritas of ze wel tijd genoeg heeft voor iedereen. ‘Ach’, vertrouwde ze me toe, ‘soms zou je meer willen doen, dat heb ik ook precies zo gezegd tegen Bram en Eva.’ Ik herkende het probleem. ‘Wilt u de rozentuin van Samsom & Spekman nog zien?’, vroeg zuster Caritas gretig. ‘Nou nee,’ hield ik de boot af, ‘dat is me te pijnlijk, maar vindt u het misschien goed als ik een paar posters ophang?’ En zo komt het dat sindsdien het hele klooster volhangt met de Grote Kerk en er dwars overheen een roze brug te ver. Tevreden kroop ik die avond in mijn donkere kamer zonder Damokles onder de kloosterdekens, dankbaar dat er ook voor mij plaats was in deze herberg. Maar zondagochtend, inderdaad, dan ben ik weer gewoon op tijd in de Grote Kerk. Tot dan!

Willem M. de Boer predikant Grote Kerk www.grotekerkoverschie.nl

Jubileumconcert heNK in Grote Kerk OVERSCHIE - Net als vorig jaar verzorgt Het Nieuwe Koor uit Rotterdam, kort genoemd heNK, zondag 18 november in de monumentale Grote Kerk van Overschie aan Overschiese Dorpstaat 95, een concert. Met zeer gevarieerde werken uit hun vijftienjarig repertoire met onder meer werken van Vaughan Williams, Bach, Brahms, Rossini, Donati, Mozart, Vivaldi, Monteverdi en diverse andere componisten. Er wordt een prachtige uitvoering van Herman Strategier gepresenteerd met sopraan Jenny Haisma en aan de vleugel pianiste Caecilia Boschman, zij verzorgen tevens een intermezzo. ‘heNK’ staat onder de bezielende leiding van dirigente Maud Meilof. Zij begeleidt het koor, dat nu vijftien jaar

bestaat, op een karakteristieke, vriendelijke, doch veeleisende wijze. Het repertoire is altijd origineel met vindingrijke muziek en verrassende akkoorden. Het gemengde koor bestaat uit circa veertig leden en zal onder leiding van Maud de hoogst haalbare

kwaliteit van muziek brengen. Aanvang van het jubileumconcert is 15.00 uur. Entree 12,50 euro inclusief koffie of thee in de pauze. Kaarten zijn te koop bij de ingang vanaf 14.30 uur. Vooraf kaarten bestellen is mogelijk via www. henk-hetnieuwekoor.nl.

PrachtHuis houdt bingo voor inloophuis De Boei OVERSCHIE - Op dinsdag 30 oktober heeft het PrachtHuis Bingoteam een hele gezellige bingomiddag voor Inloophuis De Boei gehouden in het PrachtHuis. Uiteraard werd er gestart met een lekker kop koffie met daarbij een stuk boterkoek, gebakken door Stephanie en Quinten, stagiai-

res van de PrachtHuis zondagbingo. De bingo verliep in een geweldig ontspannen sfeer, doorspekt met vele grappen en grollen. Inloophuis De Boei zorgde voor de hapjes, terwijl Monique en Karin van het bingoteam zorgden voor leuke prijzen.

Dat lachen gezond is, mag ook hier duidelijk zijn. Iedereen heeft deze middag als zeer leuk en ontspannen ervaren. Zeker voor herhaling vatbaar. ,,Inloophuis De Boei in het PrachtHuis Overschie mag zeker niet verdwijnen. Juist door de lage drempel, treffen veel mensen en hun partners tijdens deze dinsdagmiddagen lotgenoten van de vreselijke ziekte kanker. Met elkaar wordt de ziekte bespreekbaar, wordt een luisterend oor geboden en vinden er diverse ontspannende activiteiten plaats. De mens staat dan centraal, niet de ziekte. Schroom dus niet en kom eens een keer op dinsdagmiddag langs in het PrachtHuis’’, aldus Monique en Karin.


W EU NI

REVOLUTIONAIR!

De originele orthopedische voetzolen bij pijnlijke, vermoeide voeten!

Maar oma...

Ik kan je nu beter zien!

ORIGINEEL TRAAGSCHUIM!

en ik kan je ook beter

horen!

Ideaal voor mensen met pijnlijke, vermoeide voeten Verlicht de druk op de bal van en onder je voet, bij eeltknobbels, gezwollen voeten en gewrichten Voorkomt hielschokken door elke stap te verzachten

Wilt u ook beter zien en/of horen? Loop dan gerust eens bij ons binnen!

Stimuleert de bloedsomloop Verzacht pijn in rug en voeten

Al 25 jaar gespecialiseerd in de gezondheid van uw ogen. Als u zeker wilt zijn van een betrouwbaar (medisch) advies en de beste zorg, kom dan snel eens bij ons langs!

Perfect bij een staand beroep of zwangerschap

1 paar van 1495 1195 NU 2 VOOR Werken

Hardlopen

1995

Tuinieren

ABC HOORTECHNIEK STAR gecertificeerd

Druk gezin

Duyvesteynstraat 13a, Rotterdam - Overschie 010 245 06 31 | post@moerkerkenoptometrie.nl www.moerkerkenoptometrie.nl

Hardlopen

Tuinieren

‘s Gravenlandseweg 804, 3119 NG Schiedam 010 273 32 58 | info@abchoortechniek.nl www.abchoortechniek.nl

Druk gezin

FishSpa Center Rotterdam Massagepraktijk Morijn Abtsweg 54 3042 GD Rotterdam

Burgemeester Baumannlaan 151-153

www.massagepraktijkmorijn.nl 06 - 489 20 300

Tel 010-4622146

Behandeling volgens afspraak

Dit weekend bij de Warmste Bakker € 1,25 nu per zak € 2,25

Begin vandaag ’Het nieuwe Eten!’

Lekker en heel apart ZOETE SNACKS: Bolussen

€ 4,98 4 HALEN

€ 7,89

Verfijnde Vleeswaren:

500 gram

€ 4,85

100 gram

€ 0,

Komijne Blok

3 BETALEN NU

Kaas: 79

KEWI.NL Delftweg 129 - tel 010-4379562

Kerstconcert Kerstconcert DE GROTE KERK TE OVERSCHIE DE GROTE KERK TE OVERSCHIE Overschiese Dorpsstraat 95 Overschiese 95 DE GROTE KERKDorpsstraat TE OVERSCHIE Overschiese Dorpsstraat 95

ZATERDAG ZATERDAG 22 DECEMBER DECEMBER 2012 AANVANG . UUR AANVANG 20.15 UUR MEDEWERKING

Caramel Hazelnoot Herfstslof Belegen kaas

ZEILMAKERIJ

Mannen k r Mannenk r

Roomboter Kaaskrul nu per stuk Eigen fabricaat Pepernoten NIEUW: Herfst-breekbrood

Specialist op het gebied van hoortoestellen en gehoorverbetering. Vakkennis, persoonlijke benadering en goede service daar staan wij voor. Loop gerust eens binnen voor een gratis hoortest.

Kipfilet 100 gram

€ 1,60

100 gram

€ 0,

Gelderse Gekookte

Rotterdam Restaurantgids roemt Overschiese Kontjes Cees v.d. Berg - Burg. Bosstraat 42 tel. winkel 010 - 437 29 59 - telefax 010 - 415 18 49

94

MEDEWERKING Westlands Mannenkoor Westlands Mannenkoor Lilian Farahani Sopraan Lilian Farahani Sopraan Hi-Five Blaaskwintet Hi-Five Blaaskwintet Joep Moonen Vleugel Joep Moonen Vleugel Gerard Bal Orgel Balmuzikale Orgel leiding Hans de WitGerard Algehele Hans de Wit Algehele muzikale leiding

kaarte €22,50n

KAARTEN TE KOOP BIJ KAARTEN TE KOOP BIJ Rotterdam Overschie: Boekhandel Bensmann & Blankstein, Burg.Baumannlaan 163 www.stichtinggrotekerkoverschie.nl Rotterdam Overschie: Boekhandel Bensmann & Blankstein, Burg.Baumannlaan 163 Inlichtingen 010 265 12 25 en 06Bik, 53 31 44 48 28a Bergschenhoek: Schoenmakerij Aad Dorpstraat

Berkel en Rodenrijs: Kantoorboekhandel Janneke, Kerkstraat 29 Per telefoon 010 265 12 25 en 06 53 31 44 48 op 22 december aan de kerk vanaf 19.15 uur en via www.stichtinggrotekerkoverschie.nl

Toegangsprijs € 22,50

www.stichtinggrotekerkoverschie.nl

Overschiese Krant  

overschiesekrantwk452012

Overschiese Krant  

overschiesekrantwk452012

Advertisement