Page 1

Voorzichtig met zwemmen in Waal

Donderdag 26 juli 2012

Deze week o.a. in

Spinselmot ‘gespot’

Trekpleister: prijsbewuste buurtdrogist

Het onkruid tiert welig op het plein van de voormalige basisschool De Tweestroom. Omwonenden hebben een nuttige functie bedacht voor het leegstaande gebouw. Foto Jos Wesdijk

Tweede leven voor schoolgebouw? Nu ook halvedagopvang in Ambacht

deambachter.nl

Historische Fietspuzzeltocht door Ambacht H-I-AMBACHT - Op dinsdag 7 augustus houden de leden van Fietsclub Wielzate een historische fietspuzzeltocht door Hendrik-Ido-Ambacht. Het parcours is vijftien kilometer lang. Onderweg moeten antwoorden op vragen worden ingevuld. Men fietst in groepjes langs bijzondere plekjes. De groep die de meeste antwoorden juist in heeft gevuld, gaat ervandoor met een prijsje. Vertrek om 10 uur vanaf Wielzate, Van Kijfhoekstraat 146 in Ambacht. Na afloop van de puzzeltocht wacht daar een kom verse groentesoep op de deelnemers. Deelname kost drie euro per persoon, inclusief koffie /thee en soep. Betalen kan op de dag zelf in Wielzate. Men kan zich individueel aanmelden met de wens om met meerdere personen een groepje te vormen. Graag aanmelden, dit kan via 078-6847741, 0786812002 of t.vandenberg@ a3welzijn.nl.

H-I-AMBACHT - Omwonenden van het leegstaande schoolgebouw aan de Margrietstraat 1 hebben een plan bedacht om het gebouw een nuttige functie te geven, zolang onduidelijk is welke nieuwe bestemming aan het terrein wordt gegeven. Het idee is om het gebouw geschikt te maken als huisvesting voor startende ondernemers en kleine bedrijfjes. Het ‘Informatie Platform Margrietstraat 1’, waarin de omwonenden zich hebben verenigd, heeft het plan onlangs aangeboden aan wethouder Michel van de Vlies. Die heeft toegezegd,

dat het college het idee zal bestuderen. De vraag wat er met het schoolgebouw moet gebeuren, is actueel geworden na het besluit van de Gereformeerde Gemeente om op die plek geen nieuwe Petrakerk te bouwen. De gemeente Hendrik-IdoAmbacht studeert momenteel op de mogelijkheden van het terrein. Het idee van de omwonenden wordt daarbij betrokken. Het bewonersplatform denkt, dat het voor de gemeente niet makkelijk zal zijn om snel een andere bestemming voor het terrein te vinden. Het economische tij zit immers tegen.

Het (tijdelijk) verhuren van kleine bedrijfsunits beperkt de financiële last voor de gemeente, stelt het bewonersplatform. Want de alternatieven - het gebouw weer geschikt maken als school of de hele boel slopen - kosten veel meer. In de tijd - bijvoorbeeld de komende tien jaar - dat de school in 15 ‘units’ van zo’n 60 vierkante meter wordt verhuurd, kan de gemeente wachten op betere economische omstandigheden en rustig nadenken over de toekomstige bestemming. Intussen hebben startende, kleine ondernemingen en zzp’ers

Win mooiste zomerfoto op plaat H-I-AMBACHT – De Ambachter houdt deze zomer weer een fotowedstrijd met zomerfoto’s, waarin u wekelijks kans maakt op het winnen van uw mooiste zomerfoto direct geprint op plaat. Wat moet u doen? Upload uw mooiste of leukste zomerfoto vóór maandag 12 uur op onze website. Op www.deambachter.nl staat een knop naar de lezersactie. Daar kunt u de foto uploaden en een kort bericht achterlaten.

Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Iedere week wordt de winnaar van de week bekend gemaakt en wordt die foto afgedrukt in deze krant. De weekwinnaars maken bovendien kans op een hoofdprijs. Wat die hoofdprijs, blijft nog geheim. De fotoprint op plaat en de hoofdprijs worden aangeboden door Foopla.nl, Grotenoord 31 te Hendrik-Ido-Ambacht, 078-6815683. Zie ook www.foopla.nl.

Halve eeuw een paar H-I-AMBACHT - De heer H.J.Lammers en mevrouw M.A.Lammers-van Straten vierden op 21 juli de vijftigste verjaardag van hun huwelijk, dat op 21 juli 1962 in Den Haag werd gesloten. Burgemeester Heijkoop bezocht het paar maandag in hun woning aan de Van Godewijckstraat om de felicitaties van het gemeentebestuur over te brengen. Het echtpaar kreeg twee kinderen en heeft nu drie kleinkinderen. De geer Lammers werd op 6 januari 1934 in Rotterdam geboren, mevrouw Lammers zag op 22 mei 1937 in Den Haag het levenslicht.

een plek om hun bedrijfje op te bouwen. De ligging vlakbij het goedbezochte winkelcentrum en het parkeerterrein is een extra voordeel. Volgens het plan van de omwonenden zouden de units verhuurd kunnen worden aan bijvoorbeeld reparatiebedrijfjes, kunstenaars en handelaren in tweedehandskleding. Ook is er in Ambacht behoefte aan kleinschalige vergaderruimte, waarvoor de units gebruikt kunnen worden. Voor zaken in voedingsmiddelen en bedrijven die met zware (milieu)vergunningen werken is in de ogen van het bewonersplatform geen plaats.

H-I-AMBACHT - De gemeente vraagt zwemliefhebbers gebruik te maken van officiële zwemwateren. Dit naar aanleiding van de vondst van vervuild slib in de Waal. Hoewel er regelmatig in wordt gezwommen, is de Waal in Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk geen officiële zwemwaterlocatie. De gemeente adviseert om te zwemmen in officiële zwemwaterlocaties, zoals bij het nieuwe zwemstrand in SandelingenAmbacht. De GGD heeft in een rapport aangegeven dat incidenteel zwemmen in de Waal mogelijk is. Wel wordt afgeraden om vis uit de Waal te eten. Meer informatie over de vervuiling van de Waal is te vinden op www.hi-ambacht.nl/waalslib, lijst met meestgestelde vragen en antwoorden. Men kan ook contact opnemen met het meldpunt via www.hi-ambacht.nl/meldpunt en via telefoonnummer 078 770 8100.

Viswedstrijd Volgerplas H-I-AMBACHT - Op zaterdag 18 augustus wordt een viswedstrijd gehouden in de Volgerplas bij Kasteel ’t Hoofland, georganiseerd door bewonersplatform De Volgerlanden. De regie is in handen van ERHV (Eerste Rijsoordse Hengelsport Vereniging) De Waal. Bewoners van De Volgerlanden kunnen zich opgeven via bewonersplatform-volgerlanden@live.nl. Deelname is gratis en er zijn leuke prijzen te winnen voor verschillende leeftijdsklassen.

Peuter overleden na val in sloot H-I-AMBACHT - Een driejarig jongetje uit HendrikIdo-Ambacht is woensdag 18 juli overleden na een tragisch ongeval. Hij werd aan het einde van de middag in een sloot gevonden aan de Van Galensingel in HendrikIdo-Ambacht. Het jongetje is in zorgwekkende toestand direct overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Hij is op 19 juli in het ziekenhuis in Rotterdam overleden. Woensdag rond 17.10 uur meldden werklieden die op dat moment de sloot schoonmaakten, dat zij een kind in het water zagen liggen. Het kind werd uit het water gehaald en direct werd door omstanders reanimatie gestart, die door politie- en ambulancepersoneel werd overgenomen. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffertje werd in kritieke toestand onder spoedbegeleiding van de politie naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Intensieve medische zorg mocht uiteindelijk niet meer baten.

De politie is na onderzoek en gesprekken met getuigen tot de conclusie gekomen dat het overlijden een tragisch ongeval is geweest. De politie heeft geen aanleiding te denken dat er sprake is geweest van strafbaar feiten en heeft het onderzoek afgesloten. Men is nog wel op zoek naar de vrouw die met de eerste hulpverlening ter plaatse heeft meegeholpen en het kind heeft gereanimeerd. Het ging vermoedelijk om een anesthesieassistent of –verpleegkundige. De politie wil haar graag spreken om haar eventuele slachtofferhulp aan te bieden. Donderdagavond 19 juli hield de gemeente in samenwerking met de politie en Bureau Slachtofferhulp, een besloten bijeenkomst voor de omstanders van het ongeval. Iedereen die hier woensdag getuige van is geweest, was welkom in de raadzaal van het gemeentehuis om hierover te praten. Direct omwonenden hebben een uitnodiging in de bus gekregen.

Deze krant nog eens teruglezen op internet? Foto Cees van Meerten

www.deambachter.nl


FOTOWEDSTRIJD ZOMERVAKANTIE 2012

De online dierenwinkel voor al uw dierenbenodigdheden! Lage prijzen en daarnaast gratis thuis bezorgd in Barendrecht, Rhoon-Portland, Heerjansdam, Ridderkerk en Rotterdam-Zuid!

Maand augustus → Actie maand! Nu bij elke bestelling in augustus

5% EXTRA KORTING OP ALLE VOERMERKEN en

10% EXTRA KORTING OP DE REST VAN HET ASSORTIMENT Dus surf nu snel naar www.petsland.nl en bestel! Voor meer informatie kunt u mailen naar info@petsland.nl of bel 06-10085747 *De prijzen op de website zijn de prijzen die gelden tijdens de actiemaand*

Win je mooiste zomerfoto direct geprint op plaat! Deze zomer houdt weekblad De Combinatie en De Ambachter een fotowedstrijd, waarbij u wekelijks kans maakt op het winnen van uw mooiste zomerfoto direct geprint op plaat. Wat moet u doen? Stuur uw mooiste of leukste zomerfoto vóór maandag 12.00 uur naar lezersactie@baruitgeverij.nl. Of upload een foto op onze website. Ga voor De Combinatie naar www.decombinatieridderkerk.nl en voor De Ambachter naar www.deambachter. nl. Daar staat een knop naar de lezersactie. Daar kunt u de foto uploaden en een kort bericht achterlaten. Vermeld bij uw inzending - via mail of de website - uw naam, adres,

Foopla.nl is een onderdeel van telefoonnummer en e-mailadres. Iedere week wordt de winnaar van de week bekend gemaakt en wordt die foto afgedrukt in deze krant. De weekwinnaars maken bovendien kans op een hoofdprijs. Wat die hoofdprijs, blijft nog geheim. De fotoprint op plaat en de hoofdprijs worden aangeboden door Foopla.nl, Grotenoord 31 te HendrikIdo-Ambacht, 078-6815683. Zie ook www. foopla.nl.

WINNAAR VAN DE WEEK Ariena van Gelderen-Kroos

Winnaars krijgen automatisch bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.


De Ambachter

NIEUWS

Donderdag 26 juli 2012

EEN AMBACHTER VERTELT

Over ansichtkaarten uit de oude doos

3

Spinselmot ‘gespot’ H-I-AMBACHT - Naast de eikenprocessierups is nu ook de spinselmot aangetroffen op een aantal plaatsen in Hendrik-Ido-Ambacht. Rond de Van der Lekstraat en in de omgeving van de Zuidwende staan ‘ingepakte’ bomen, die eruit zien alsof er een nylon panty rondom de takken is geweven. Vanwege de spinsels wordt de spinselmot weleens verward met de eikenprocessierups. In tegenstelling tot de eikenprocesierups ondervindt de boom geen blijvende schade van bewoning door de motten. De boom wordt wel kaal gegeten, maar herstelt zich weer nadat de vlinders (motten) uitgekomen zijn. De spinselmot

vormt geen gevaar voor de reden wordt de spinselmot Lezers schrijven volksgezondheid. Om deze niet bestreden.

Lezers schrijven

Nummer 40 Een mooie ansichtkaart van de Waal uit de jaren zestig. Dus ongeveer vijftig jaar geleden. We kijken tegen de achterkant van de woningen aan de Dorpsstraat. Op het eerste gezicht lijkt er sindsdien niet zoveel veranderd, maar bij nader bezien is dat toch wel zo. Geheel links zien we het oude gemeentehuis, in de jaren ‘60 al weer enige tijd in gebruik door kapper Pons. Het huis met de gebroken kap er naast, is het schildersbedrijf van Bas Helderop, Vervolgens zien we de later afgebrande boerderij van Pleun Stehouwer. Het grote witte huis is onlangs verbouwd tot café ‘Klein Ambacht’. Naast het rijtje lage huisjes zien we het café van Van der Linden, later vervangen door een nieuw horecapand en recent met benutting van het naastgelegen perceel opnieuw vervangen door twee woningen. Dan de hoge kap van een voormalige boerderij, waarin jaren lang bakker Den Hoed gevestigd was, maar intussen ook afgebroken, evenals de daarnaast gelegen bedrijfsloods van Buitendijk. Uiterst rechts op de foto zien we nog een stukje Ridderkerk. Weet u dat er serieuze plannen bestaan om langs dit deel van de Waal 90 (!) woningen te bouwen, deels tot aan de Waaloever toe. Hiermee gaan de mooie groene oevers met opgaand struikgewas en de uiterwaarden van de Pruimendijk verloren. Het historisch genootschap wil dat de plannen zodanig worden aangepast, dat de landschappelijk fraaie aanblik zoveel mogelijk blijft.

bij de (historische) betekenis van de Waal. Over één belangrijke functie hebben we het nog niet gehad. En dat is de betekenis van de rivier voor de waterhuishouding. De Waal is een boezemwater van het waterschap de Hollandse Delta. Voorheen was dat het waterschap IJsselmonde en daarvoor het hoogheemraadschap De Zwijndrechtse Waard. Een boezemwater is een watergang, die dient om het polderwater op te vangen; in dit geval o.m. het water van de Zwijndrechtse Waard. Anders zou het hier erg nat zijn. Vroeger stond er bijvoorbeeld halverwege de Hoge Kade langs de Vliet een gemaal, dat het polderwater omhoog pompte tot het niveau van het laatste stukje van dit water (het deel bij De Heul). Van daar stroomt het ongehinderd in de Waal. Ook aan de Achterambachtseweg was er een gemaal voor de polder Sandelingen Ambacht. Aanvankelijk waren het molens. Later stoomgemalen. In de jaren twintig van de vorige eeuw besloot het polderbestuur alle gemalen van de Waalpolders te vervangen door één groot gemaal. Dat werd het Sandelingengemaal dat er nu nog staat aan het begin van de Achterambachtseweg ter hoogte van het viaduct, aan de Rijsoordse kant. Er is nu een dierenasiel in gevestigd.

Nog iets over de Waal. We hebben de afgelopen weken een aantal keren stil gestaan

Historisch Genootschap Arie Verhoeven

Reacties zijn welkom. U kunt bellen 0786819205 of een E-mail sturen naar: hiambachter@kliksafe.nl.

Een mooie zondagmorgen in het Baxpark Wij passen op de hond van één van onze kinderen. Sem is een Hollandse smous en dus een kleinere hond. Het is een mooie zondagmorgen en wij (beiden vitale 70-plussers) besluiten een langere wandeling te maken waarin ook een bezoek aan het hondenuitrengebied in het Baxpark is voorzien. Nadat we het stevige hek achter ons dicht hebben laten vallen en dit prachtige gebied betreden en kennismaken met wat andere honden komt opeens een bloedhondachtige grote jachthond (schofthoogte ongeveer 1 meter) op ons toe met kennelijke kwaadaardige bedoelingen. Het beest draait om ons heen maar we zien kans onze hond achter ons te houden hoewel onze hartslag aanmerkelijk stijgt. Het baasje van dit monster doet niets, staat er bij en kijkt er naar. Wel fluit hij maar de hond reageert hier niet eens

op. Als we proberen het park zo snel mogelijk te verlaten blijft de hond terugkomen en begint agressief te worden. Zijn baasje blijft fluiten, doet verder niets en de hond reageert in het geheel niet. Na zo’n driehonderd meter afgelegd te hebben op onze vlucht komt het beest voor de vierde maal en ditmaal valt hij aan. Onze Sem maakt zich zo klein mogelijk en onderwerpt zich. Dit is geen beletsel voor dit monster om te bijten met als gevolg een lelijke bijtwond en een hond vol slijm. Het baasje staat nog steeds op zijn plek, blijft fluiten, doet verder niets en de hond reageert opnieuw niet. Na een vijfde poging ons te belagen slagen we erin het gebied te verlaten en met een zucht van verlichting het hek achter ons te sluiten. Het is nu eenmaal een gegeven dat sommige mensen het kennelijk stoer en leuk

Gouden huwelijk echtpaar Groeneveld H-I-AMBACHT – Dinsdag 17 juli was het echtpaar Groeneveld-de Wit uit Hendrik-Ido-Ambacht vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jan Heijkoop bezocht het bruidspaar die dag thuis om hen te feliciteren met hun jubileum. Pieter Floris Groeneveld werd op 8 september 1938 geboren in Zwijndrecht, zijn vrouw Grietje Maria de

Wit op 8 november 1934 in Hendrik-Ido-Ambacht. Op 17 juli 1962 trouwde het paar te Hendrik-Ido-Ambacht. De heer Groeneveld werkte als woninginrichter/stoffeerder, mevrouw Groeneveld bleef thuis bij de kinderen en werkte later als administratief medewerker bij Mees & Hope. Het echtpaar heeft drie kinderen en zes kleinkinderen.

In april 1928 werd het nieuwe gemeenschappelijke poldergemaal van de polders H.I.Ambacht, Rijsoord, Heerjansdam, Strevelshoek en Sandelingen Ambacht in gebruik genomen. Het bestuur van de polders poseert voor het nieuwe gebouw. Foto Cees van Meerten

vinden om dit soort grote, kwijlende (en kennelijk ook valse) bakbeesten te houden. Maar andere hondenbezitters mogen van hen verwachten dat ze dit soort beesten onder controle hebben, opvoedcursussen (in dit geval beiden) hebben gevolgd en tenminste de hond aanlijnen wanneer andere mensen en honden in last worden gebracht. Maar niets doen, er naar staan te kijken, een beetje zinloos te fluiten en er misschien ook nog plezier in te hebben dat hun grote hond dit allemaal kan, gaat werkelijk alle perken te buiten. Dit soort mensen is niet geschikt om welke hond dan ook te houden. Een ding is zeker: ons zien ze niet meer in de uitrengebieden van Ambacht en misschien vindt dit baasje dat wel jammer. R.P.A. Hoorweg

Kunstenaars gezocht voor Cultuurpark H-I-AMBACHT - ToBe houdt zaterdag 8 september wederom het Cultuurpark op de Zomerparkdag. Kunstenaars (professionals en amateurs) zijn van harte welkom op zaterdag 8 september van 10 tot 17 in het Baxpark te Hendrik-Ido-Ambacht. In het Cultuurpark kunnen kunstenaars werk exposeren en verkopen, het park als atelier gebruiken of een workshop verzorgen. Alle kunstdisciplines zijn welkom. Denk aan schilderijen, beelden, foto’s, sieraden, kunstwerken van speksteen, hout of glas, tweedimensionaal en driedimensionaal. Een digitaal aanmeldingsformulier met huurmogelijkheden en meer informatie is verkrijgbaar per mail bij Roxanne van der Slot van ToBe via rvdslot@ stichtingtobe.nl. Cultuurpark op de Zomerparkdag wordt georganiseerd door stichting ToBe en financieel gesteund door gemeente Hendrik-IdoAmbacht.


ZOMERACTIE train onbeperkt tot 1 okt. 2012 voor

50.

00

VOOR MEER INFORMATIE WWW.TOPGYM.NL partner of

Sports Nuts

real food | real results

Stand2gether is een internationaal bedrijf dat zich specialiseert in tijdelijke stroom- en verlichtingsvoorzieningen voor beurzen, evenementen en festivals.

Functie elektromonteur Voor de versterking van ons jonge en enthousiaste team zijn wij op zoek naar schoolverlaters met een technische achtergrond die eventueel bij ons nog verder willen leren. Ook zoeken wij nog, jonge elektromonteurs met wekervaring. Dus ben je bereid om: - ook in het buitenland te werken - ook wel eens in het weekend te werken - te werken met flexibele tijden En ben je: - stressbestendig - iemand met de juiste mentaliteit - iemand die een afwisselende baan wel ziet zitten Mail dan naar: Jeroen@stand2gether.nl en geef aan waarom jij bij ons zou willen werken.


De Ambachter

NIEUWS

Donderdag 26 juli 2012

Trekpleister: prijsbewuste buurtdrogist H-I-AMBACHT Trekpleister is aan het Louwersplein gevestigd sinds 1998. In een ruime overzichtelijke winkel staan de medewerkers iedere dag klaar voor de klanten. ,,De winkel is zo ingericht dat je snel vindt wat je zoekt in het ruime en voordelige aanbod’’, vertelt filiaalmanager Will de Graaf. ,,Wij zijn centraal gevestigd op het Louwersplein. Ook de gratis parkeergelegenheid op het plein zorgt ervoor dat de winkel makkelijk bereikbaar is. Wij hebben een gezellig team en zijn betrokken bij onze klanten. Deskundigheid staat bij ons hoog in het vaandel.’’

heid’ voor iedereen dichterbij brengt met een grote variatie aan health & beautyartikelen, branchevreemde producten en verrassende aanbiedingen. ,,Onze servicegerichte medewerkers geven een deskundig advies over schoonheids- en verzorgingsproducten, zelfzorggeneesmiddelen, vitamines en voedingssupplementen. Zo maken wij ons motto waar: ‘Een leven lang vitaal’. Onze visie is om gezondheid dichtbij huis te brengen.’’ Tevens kan men bij Trekpleister terecht voor leuke cadeautjes: van verwenproducten tot originele gifts, (baby)speelgoed en kraamcadeautjes.

Het Trekpleister-filiaal is gecertificeerd. Klanten kunnen rekenen op het beste advies over zelfzorggeneesmiddelen. Een Erkend Zelfzorgspecialist voldoet aan een breed scala kwaliteitseisen met betrekking tot geneesmiddelenverkoop die samen zorgen voor de best mogelijke service aan de consument.

Het filiaal werkt met een gediplomeerd team. Daarbij hebben ze vaak collegakandidaten in opleiding voor filiaalmanager of eerste verkoopmedewerkers, die vervolgens doorstromen naar andere Trekpleister-filialen. Wekelijks verschijnt er een magazine of folder vol acties. Deze worden ook geplaatst op www.trekpleister.nl. ,,Bovendien hebben wij een aantrekkelijke spaaractie voor sieraden. Bij hun aankopen

Trekpleister is de prijsbewuste buurtdrogist die ‘gezond-

ontvangen klanten sieraadpunten, waarmee zij eenvoudig voor hoge kortingen sparen.’’ De collectie en de voorwaarden zijn te vinden op www.trekpleister.nl/sieraden en te krijgen in de winkel.

Sabrina Baan (zittend) en Mirjam Koert, twee medewerkers van Trekpleister.

Via de website www.speelfabriek.tk zijn foto’s en films van de Speelfabriek te bekijken. Foto’s kunnen besteld worden en een deel van de

koude kermis thuis

opbrengst is voor stichting Vrij spel. Voor elke order waarbij voor meer dan tien euro nabesteld wordt, ontvangt de afnemer met de couponcode twee euro korting op de verzendkosten bij bestellingen die tussen half juli en eind augustus geplaatst worden. U vult daarvoor de couponcode ZOMERACTIE in bij uw bestelling.

H-I-AMBACHT - Afgelopen maandag is de A-selectie van ASWH gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met de complete selectie van 24 spelers ging trainer Ron Timmers aan de slag. Hierna volgen nog trainingen op dinsdag en donderdag. Voor ASWH wordt het een seizoen van de waarheid. Het vorige seizoen werd de Topklasse net niet bereikt maar opnieuw is de inzet het behalen van de Topklasse. Er werden enkele versterkingen gehaald om het niveau nog meer te versterken. Door de buitenstaanders worden

100 miljoenste Fairtrade banaan H-I-AMBACHT - In 2010 is Plus als eerste supermarkt gestart met de verkoop van uitsluitend Fairtrade bananen met het Max Havelaar keurmerk. De 100 miljoenste Fairtrade banaan wordt deze zomer in één van de 259 Plussupermarkten verkocht.

H-I-AMBACHT De Speelfabriek, het zomerfestijn voor kinderen uit HendrikIdo-Ambacht, is de afgelopen 2 weken bezocht door 1865 kinderen. Dat meldt de organisatie, de stichting Vrij Spel.

kleding aan te trekken en je naam in je jas en tas te schrijven. Voor een ieder die vragen heeft kan contact opnemen met stichting Vrij Spel via 06-30803337.

Wie zijn huis niet zomerproof achterlaat, komt van een

ASWH start tegen Excelsior

1865 kinderen bezoeken Speelfabriek

Door het slechte weer hing de garderobe overvol. Na het sluiten van de deuren bleken er nog enkele jassen, tassen en portemonnees achter te zijn gebleven. Ouders die kleding, tassen, etc kwijt zijn na een bezoek aan de Speelfabriek, kunnen deze tijdens de derde week van de Speelfabriek ophalen van 6 t/m 10 augustus ophalen. Twee kinderen hebben ook zeer waarschijnlijk niet hun eigen jas meegenomen, zij worden verzocht zich te melden bij Vrij Spel. Stichting Vrij Spel hoopt dat alle kleding uiteindelijk weer bij de rechtmatige eigenaar terugkeert. Wie de Speelfabriek bezoekt wordt niet voor niets aangeraden om altijd oude

Trekpleister is op maandag geopend van 10 tot 18 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 9 tot 18 uur, vrijdag van 9 tot 20 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur. Zie ook www.trekpleister.nl.

5

Sinds deze volledige overstap heeft Plus de bananenboeren in Colombia niet alleen een eerlijke prijs voor hun bananen betaald, maar ook een Fairtrade premie van ruim 700.000 euro. Door de aankoop van Fairtrade bananen bij Plus Alfred Koehoorn en Plus Volgerlanden dragen klanten direct bij aan een betere toekomst van de bananenboeren en hun directe omgeving. Begin juli is de 100 miljoenste banaan in Colombia

geoogst. Omdat bananen rijp niet lang houdbaar zijn, worden ze onrijp geoogst en verpakt in dozen. Binnen 48 uur na het oogsten worden ze in gekoelde schepen in twee tot vier weken naar Nederland gebracht. De 100 miljoenste Fairtrade banaan wordt eind juli uitgeleverd aan één van de Plus supermarkten. De klant die de 100 miljoenste Fairtrade banaan koopt, ontvangt een Fairtrade boodschappenpakket. De verkoop valt middenin de zomervakantie. Rob Donkers van Plus Alfred Koehoorn: ,,Dat vinden wij reden voor een zomers feestje.” Van maandag 23 juli tot en met zaterdag 4 augustus kunnen kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. De vijf mooiste kleurplaten per Plus winnen een grote opblaasbare banaan.

Engelse les voor senioren H-I-AMBACHT - Op dinsdag 09 oktober beginnen in Emmastaete twee cursussen Engels voor senioren: één voor beginners en één voor conversatie. In de beginnerscursus worden de basis elementen behandeld: geen ingewikkelde materie en ook geen huiswerk. In de cursus conversatie wordt de nadruk gelegd op het spreken, interactie met elkaar en discussies. Van deze cursisten wordt wél verwacht dat zij een goede basiskennis van het Engels hebben. De lessen worden gegeven door mevrouw R.E. Vissia, geboren en getogen in de Verenigde Staten, maar al 40 jaar woonachtig in Nederland. De cursussen

beginnen dinsdag 9 oktober. De beginnerslessen beginnen om 19.00 uur gevolgd, door de conversatieles die om 20.00 uur begint. De cursussen duren tien weken. De lessen vinden plaats in Emmastaete, Emmasingel 12g, 3341 XD Hendrik Ido Ambacht. De kosten bedragen € 50,00 per tien lessen, inclusief lesmateriaal en een kopje koffie. Het maximale aantal deelnemers is 10 personen per cursus. U kunt zich aanmelden voor één van deze cursussen op telefoonnummers: 078 -68.477.41 of 078- 68.120.02 iedere werkdag van 09.00 -14.00 uur. Of mail: t.vandenberg@a3welzijn.nl.

de Ambachters dan ook als topfavoriet voor de titel aangemerkt. Komende zaterdag speelt ASWH het eerste oefenduel. Eerste divisionist Excelsior Rotterdam komt naar sportpark Schildman om de krachten te meten. Hoewel de Rotterdammers al een paar weken in training zijn heeft de ploeg nog geen opzienbare resultaten geboekt. Niet zo gek omdat trainer Leo Vlemmings een compleet nieuw team moet smeden. Het belooft dus een mooie krachtmeting te worden voor beide clubs. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Eigen kraam op de Zomerparkdag H-I-AMBACHT - Zaterdag 8 september 2012 is het zover: de tiende editie van de Zomerparkdag! Ook dit jaar bruist HendrikIdo-Ambacht tijdens dit zomers spektakel: er worden zo’n 30.000 mensen uit Ambacht en de regio verwacht. Traditiegetrouw is de Zomerparkdag een mooie gelegenheid voor verenigingen of maatschappelijke organisaties om zichzelf te presenteren aan een groot publiek. De gemeente levert gratis kramen voor verenigingen en organisaties. Zo kunnen die mensen kennis laten maken met hun activiteiten. De kramen staan her en der op de braderie. Via de website www.h-i-ambacht. nl/zomerparkdag kan ook uw vereniging een kraam reserveren. Wilt u laten zien wat uw vereniging of organisatie zoal doet? Dat kan op het Burgemeester Hofplein (Parkeerplaats voor de Ridderhal). Een goede manier om (aanstaande) vrijwilligers en leden warm te maken voor uw vereniging! Met de Zomerparkdag bedankt Hendrik-IdoAmbacht al haar vrijwilligers. Daarom krijgen zij gratis versnaperingen. Om hen persoonlijk uit te nodigen kunt u de namen en adressen van uw vrijwilligers invullen op het formulier dat u vindt op www.h-i-ambacht.nl/ zomerparkdag. Uw formulier moet uiterlijk woensdag 1 augustus gemaild zijn aan Wil Slotboom, coördinator evenementen. Het mailadres vindt u op het formulier. Heeft u vragen, bel dan tijdens kantooruren (078) 770 2681.


FAMILIEBERICHTEN Wilt u een familiebericht plaatsen? Geboorte, geslaagd, verjaardag, jubileum, felicitatie, rouwbericht of dankbetuiging! Mail de tekst eventueel met foto, en factuurgegeven naar: deambachter@baruitgeverij.nl o.v.v. familiebericht.

De zorg van DenO gaat verder

ZOEKERTJES Te koop: 40 Soorten tijdschriften. Opbrengst goed doel. Bel Cora en kom kijken. 06-28994908.

Op een persoonlijke en betrokken manier, met oog voor details en altijd meedenkend en invoelend.

Rouwadvertenties kunnen uiterlijk tot woensdagmorgen 11.00 uur worden aangeleverd, alleen na telefonisch overleg. Felicitatie advertentie De advertentie heeft een afmeting van 74 mm breed en 40 mm hoog. Tekst mag uit maximaal 25 woorden bestaan en als u er een foto bij wilt plaatsen 20 woorden. Kosten € 25,- incl. BTW. (Uitsluitend op rekening) Wilt u een ander formaat dan hier aangegeven? Neem dan contact met ons op. Telefoon 0180 641022

Te koop: Stevige hobbytafel, glanzend bruin gevlamd bovenblad. Ingeklapt 15 cm.breed. 2 bladen uitklapbaar totaal 112 cm. bij 60 cm. Metalen onderstel. Prijs € 20,-. Tel. 0180-418619.

C e n t ra a l m e l d n u m m e r o v e r l i j d e n : 0 8 0 0 – 0 9 9 5 5 1 5 Vo o r d i r e c t e h u l p : 7 d a g e n p e r w e e k , 2 4 u u r p e r d a g b e r e i k b a a r.

voor al uw tuin- en sierbestrating, oprit-en bedrijventerreinen. topbestrating@gmail.com Tel. 0180-842346/06-33753942

Sjaan Vliegen

Telefoon

Te koop Chihuahua pups beharing half lang gechipt-ingeent-ontwormd 450 euro Shitzu/Chihuahua 350 euro 06-15605578

06 - 51 05 65 16

info@vliege nuitvaartbeg elei www.vliege nuitvaartbeg ding.nl eleiding.nl

Dag en nacht bereikbaar! 0180 - 699 199

Collectanten gezocht! De Dierenbescherming komt op voor vergeten dieren. Ook in uw regio. Help mee en meld u aan als collectant voor de jaarlijkse collecteweek rond 4 oktober.

Uitvaartverzorging Yvonne Jonker werkt met een groot gevoel voor zorg en aandacht. Steeds meer groeit het besef dat de uitvaart een persoonlijk afscheid is en dat moet zeker in het laatste afscheid tot uiting komen.

(gratis)

www.uitvaartdordrecht.nl UW STRAATMAKER uit Barendrecht BIEDT ZICH AAN

uitvaartbegeleiding

Te koop: Prachtig Jubileumboek een eeuw personen- en goederenvervoer. 1881-1981 Naam boek ONDERWEG. Vaste prijs € 30. Tel. 0180-464040.

Ga naar www.dierenbescherming. nl/collecte of bel (088) 8113 000.

Aangeboden: recreatief volleybal, maandag 20.3021.30 uur. Interesse? Tel. 0180-417008. Het beste adres voor al uw zonwering en rolluiken:

Reünie

Pax Christi School - 1974 Hans Bernhard vindt het tijd voor een reünie en roept al zijn klasgenoten op! Ben je een jaar eerder of later van school gegaan dan is dat natuurlijk geen probleem.

Otra Vez

al 30 jaar een begrip.

25% KORTING www.otravez.nl. 0180-422743

Tot gauw!

hans.bernhard@wolmail.nl

SERVICE BURO VERSCHOOR Reparatie en verkoop van witgoedapparaten Service Buro Verschoor is het adres voor reparatie en verkoop van witgoedapparaten zoals koelkasten, afwasautomaten, wasautomaten en drogers. Daarnaast hebben wij een breed assortiment kleine huishoudelijke apparaten én kunt u terecht voor een zeer uitgebreid assortiment onderdelen en accessoires. Onze specialiteit is het vervangen van inbouwapparaten. SERVICE BURO VERSCHOOR Veersedijk 105 3341 LL, Hendrik-Ido-Ambacht Tel: 078 - 6814674

HET WOONRECEPT WONEN GENIETEN &

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM: Maandag t/m vrijdag: 13.30 - 17.30 uur Vrijdagavond: 19.00 - 21.00 uur Zaterdag: 09.00 - 12.30 uur

Al sinds 1973 een begrip!

WWW.VERSCHOORWITGOED.NL

Het laatste afscheid is immers een herinnering voor het leven.

Caravan of Camper verkopen? Recreatiestalling Numansdorp OPENT Occasion Center

Muziekplein 28 2992 GH Barendrecht www.uitvaartyjonker.nl

Wij verkopen ook vouwwagens!

Suurmond en Partners

&

KOSTELOOS EN VAKKUNDIGE BEMIDDELING

UITVAARTBEGELEIDING

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl

Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

06 51 37 31 20

Regelen van uitvaarten in de gehele regio met rust, aandacht en respect

Stalling -Verkoop - Reparatie - Onderhoud

Design Behang

www.suurmond-partners.nl

HET WOONRECEPT WONEN GENIETEN

Lübeck 7 I 2993 LK Barendrecht (vlakbij IKEA!) Telefoon: 0180 - 625900

www.hetwoonrecept.nl

Bezoek onze showroom

Bezoekadres showroom Lübeck 7 | 2993 LK | Barendrecht Telefoon kantoor +31(0)180 625 900

www.hetwoonrecept.nl

Tegen dumpprijzen verkrijgbaar. Cadeaushop Kanters

Plein Oost RIDDERKERK (naast de Spar)

vakprijs BruidsFoto Award 2012

RiCon Fotografie Bruidsreportages Familiefotografie Party Studio Huwelijksdrukwerk Geboortekaartjes www.riconfotografie.nl

Bezoek onze showroom

Bezoekadres showroom Lübeck 7 | 2993 LK | Barendrecht Telefoon kantoor +31(0)180 625 900

www.hetwoonrecept.nl


De Ambachter

SERVICE EN DIENSTEN

Donderdag 26 juli 2012

Jehovah’s Getuigen Rembrandtstraat 98, 3331 CR Zwijndrecht zaterdag 28 juli - 17.30 uur dinsdag 31 juli - 19.15 uur Zondag 22 juli Doopsgezinde Gemeente Dordrecht e.o S.M. Hugo van Gijnweg 12, 3317 JM Dordrecht 10.30 uur - dhr. J. de Waard vakantiedienst Evangelische Gemeente In Hem Kracht Samenkomsten in Aula Walburg College Norderstedtplein 6, 3332 GK Zwijndrecht 10 uur - spreker: Wim Evers Vrije Evangelische Gemeente P C Hooftsingel 73, 3341 TC Hendrik-Ido-Ambacht 9.45 uur - br. Haverkamp Vrije Evangelische Gemeente De Ark Kapel De Ark, Rotterdamseweg 137 B, 3332 AL Zwijndrecht. 10 uur - ds. A.J. Wilzing Volle Evangelie Gemeente Nehemia H.A. Lorentzstraat 5, 3331 EE Zwijndrecht

9 uur - Bert de Haan 11.30 uur - Bert de Haan Christelijke Gereformeerde Kerk Dr. Plesmanstraat 20, 3331 KH Zwijndrecht 9.30 uur - leesdienst 16.30 uur - drs. A.P. van Langevelde Gereformeerde Gemeente Kerkstraat 10, 3341 LE HendrikIdo-Ambacht 10 uur - ds. M. Joosse 16.30 uur - ds. M. Joosse

Bekestein Gemeente, Vergadering van Gelovigen Bijeenkomsten in Centrum Cascade Hoge Kade 50, 3341 BE Hendrik-Ido-Ambacht 9.45 uur Bron Van Levend Water Gemeente Antoniuslaan 2, 3341 GA Hendrik-Ido-Ambacht 10 uur Hervormde gemeente binnen de PKN Wijkgemeente De Ark Olijfgaarde 12, 3344 RP HendrikIdo-Ambacht 9.30 uur - ds. P. van Veldhuizen

Oud Gereformeerde Gemeente Onderdijkse Rijweg 214, 3341 BP Hendrik-Ido-Ambacht 10 en 17 uur

Wijkgemeente Dorp Kerkplein 13, 3342 BJ HendrikIdo-Ambacht 10 uur - ds. J.B. Kamp (Heteren) 17 uur - ds. C. Hendriksen (Woudrichem)

Gereformeerde Kerk binnen de PKN Schildmanstraat 72a, 3342 BS Hendrik-Ido-Ambacht 9.30 uur – ds. P. v. Veldhuizen (in De Ark)

Wijkgemeente Elim Jan Wissenslaan 7, 3341 GG Hendrik-Ido-Ambacht 10 uur - ds. C.A. van der Graaf 17 uur - ds. J. Belder (Dordrecht)

Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) Prinses Beatrixstraat 1, 3331 GP Zwijndrecht gezamenlijke diensten Zwijndrecht, Grote Lindt en CGK 9.30 uur - leesdienst 16.30 uur - drs. A.P. v. Langevelde

Parochie H. Theresia van Ávila R.K. Kerk H. Nicolaas Weteringsingel 48b, 3342 AJ Hendrik-Ido-Ambacht geen viering 9.30 uur - R. Winkelhuis Eucharistie

Atlanta wordt Workoutcentre Be You H-I-AMBACHT – Op woensdag 1 augustus zal voormalig sportschool Atlanta van eigenaar veranderen. Hiermee zal de naam veranderen in Workoutcentre Be You. Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan de sportschool, om deze helemaal op te knappen. Zowel aan de binnen- als buitenzijde worden er verbouwingen uitgevoerd, zodat vanaf 1 augustus de huidige leden weer kunnen komen trainen. Met de vernieuwde binnen- en buitenzijde zal Workoutcentre Be You zich

herkenbaar profileren. Be You wil zich onderscheiden in een compleet fitness-, workout- en ontspanningsaanbod. Het Workoutcentre zal zich richten op een brede doelgroep in de leeftijd van 3 jaar tot 65-plussers. Naast een uitgebreid aanbod aan fitnessapparatuur worden er ook groepslessen gegeven. Voor volwassenen onder meer Zumba, SH’BAM, Spinning, Bootcamp en Bodypump. Ook komt er een hardloopgroep voor beginners en gevorderde lopers. Voor kinderen in de leeftijd

van 3 tot en met 17 jaar worden allerlei danslessen aangeboden, zoals streetdance, breakdance en hiphop. Ook wordt er voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar een programma opgezet worden voor fitnesslessen. Hier krijgen ze extra begeleiding van opgeleide instructeurs. Bij Be You kan iedereen terecht voor een ontspannings-, sport-, vitamine en hotstone-massages. Daarnaast kan een ieder voorzien worden van blessurepreventie in de vorm van sportadviezen, bandageren en taping.

7

SERVICERUBRIEK

Vacatures UVV Dagbehandeling: 10 – 13.30 uur, donderdag, zaterdag. 13.30 – ca. 16.30 uur, donderdag, zaterdag. Samen met de beroepskracht zorgdragen voor een gezellige sfeer voor een kleine groep van circa acht ouderen uit HendrikIdo-Ambacht met een geestelijke beperking. Huiskamer 1 & 2 (verpleegunits): 9.30 - 13.30 uur, dagdeel in overleg. 15.30 19.30 uur, dagdeel in overleg. In samenwerking met de beroepskrachten als gastvrouw/gastheer gezelligheid bieden aan een kleine groep bewoners met een geestelijke beperking. Huiskamer (verzorging): 9 – 13.30 uur, ook dinsdag om de 14 dagen, woensdag, zaterdag, zondag. In samenwer-

king met de beroepskrachten als gastvrouw/gastheer gezelligheid bieden aan een kleine groep bewoners met een lichamelijke beperking. Deze werkzaamheden worden verricht in De Blije Borgh. Dagverzorging Emmastaete: 9 - 13 uur, dagdeel in overleg. 13 – 16 uur, dagdeel in overleg. Samen met beroepskracht zorgdragen voor een recreatieve en gezellige dagbesteding voor ouderen in Hendrik-Ido-Ambacht. We willen ook graag bijrijders hebben, die ’s morgens en/of ’s middags een uurtje willen assisteren bij het halen en brengen in het busje. Informatie en opgave bij dhr. J. Meijer, tel. 078-6813614 (b.g.g. tel. 078-6820616).

HUISARTSENPOST Huisartsenpost Drechtsteden In de avond, nacht en in het weekend voor dringende zaken. Uitsluitend op afspraak via 078-6542600. Gevestigd in Albert Schweitzer ziekenhuis (locatie Dordwijk), Albert Schweitzerplaats 25 te Dordrecht. APOTHEKEN Dienstapotheek Drechtsteden Albert Schweitzerplaats 25 3300 AS Dordrecht (bij huisartsenpost op terrein Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordwijk), 078-6523476. Iedere werkdag open vanaf 17.30 uur tot de volgende morgen 8.30 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen 24 uur per dag. Vervolg van de diensten zie de Ambachterplus pagina op de site

G-Voetbaldag op 8 augustus REGIO - Op 8 augustus aanstaande vindt op sportpark De Bongerd in Barendrecht voor de twintigste keer de Landelijke G-Voetbaldag plaats. Ruim 400 voetballers met een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking komen die dag in actie, onder begeleiding van de coaches en scheidsrechters uit het Betaalde Voetbal. Het toernooi is een initiatief van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), die het toernooi organiseert in

samenwerking met de KNVB en de BVV Barendrecht. Laatstgenoemde vereniging is al sinds de start van het toernooi gastheer voor de Landelijke G-Voetbaldag en viert daarmee ook het 20-jarig jubileum van het toernooi. De amateurclub uit Zuid-Holland stelt onder meer vele vrijwilligers te beschikking, die gezamenlijk voor een goed verloop van het toernooi zorgen. Net als voorgaande jaren verlenen alle profclubs hun medewerking aan het eve-

nement, evenals een team dat uitkomt onder de vlag van Jong Oranje. Verder doen ook teams mee namens de Topklassers BVV Barendrecht en Achilles ’29 mee aan het toernooi. Voor de deelnemers en de toeschouwers is het elk jaar een geweldige ervaring om naast beroemde trainers en bekende scheidsrechters op het veld te staan. De prijsuitreiking is wellicht een mooie klus voor de nieuwe bondscoach, die al eerder met dit bijltje heeft gehakt in Barendrecht.

Nu ook halvedagopvang Geen AMBACHTER ontvangen? in Ambacht Mail uw klacht vrijdag vóór 10.00 uur naar: bezorgingambachter@baruitgeverij.nl of bel MX Verspreidingen

Telefoon 0180-418710

Donderdag 26 juli 2012 - 3e jaargang - nr. 22

NIEUWS- EN ADVERTENTIEBLAD VOOR DE GEMEENTE HENDRIK-IDO-AMBACHT OPLAGE: 11.750 exemplaren UITGEVER: BAR Uitgeverij B.V., Singel 55, 2992 BN Barendrecht. Tel. 0180-641022. Fax 0180-619983. HOOFDREDACTIE EN ADVERTENTIES: Singel 55, Barendrecht. Tel. 0180-641022. Fax. 0180-619983 REDACTIE: Jos Wesdijk (Tel. 06-22499763) en Leonie Elzinga (Tel. 06-10336090) Tel. 0180-641029, redactieambachter@baruitgeverij.nl INZENDEN KOPIJ, BERICHTEN E.D.: Berichten (géén advertenties) dienen uiterlijk op maandag 10.00 uur in het bezit van de redactie te zijn. ADVERTENTIES: Advertenties kunnen tot dinsdagmiddag 16.00 uur worden aangeboden. Aanbieden bij Bar Uitgeverij, Singel 55, Barendrecht, tel. 0180-641022. E-mail: advertentie@baruitgeverij.nl ADVERTENTIEVERKOOP: Willem Monteban (Tel. 06-10529503). KLACHTEN OVER DE BEZORGING: telefoon 0180-418710. De uitgever en de redactie van dit blad nemen bij de vervaardiging van hun producten de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht, doch accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de redactie en advertenties. Nog meer nieuws uit H-I-Ambacht op www.deambachter.nl

H-I-AMBACHT - Op de locatie Witte de Withstraat van Kinderopvang Bobo kan men vanaf 1 september kiezen voor halve dagen opvang en voor flexibele hele en halve dagen. Bovendien kan men de halve dagen per uur uitbreiden. Met deze nieuwe opvangmogelijkheden voor 0- tot 4-jarigen, komt Kinderopvang Bobo ouders tegemoet. ,,We hebben gesignaleerd dat ouders hier behoefte aan hebben,’’ vertelt Eva Klein, manager Kinderopvang bij Bobo. ,,We vinden het belangrijk dat ouders en kinderen kunnen blijven genieten van kwalitatief goede kinderopvang, waarbij de kinderen zich niet alleen prima vermaken, maar waar ze ook gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.’’ Het basisuurtarief voor heledagopvang is per 1 januari 2012 niet verhoogd. De locatie waar ouders dagelijks terecht kunnen voor christelijke heledagopvang is educatief kindcentrum De Oase aan de Witte de Withstraat in Hendrik-IdoAmbacht. Er zijn twee groepen met kinderen van nul tot vier jaar. Regelmatig spelen de baby’s met elkaar en voe-

ren de peuters samen een activiteit uit. Het kindcentrum heeft behalve een kinderdagverblijf, ook christelijk basisonderwijs (De Meander) en christelijke opvang voor, na en tussen schooltijd. Kinderopvang Bobo organiseert uiteraard ook deze opvang voor kinderen als ze vanaf vier jaar naar de basisschool gaan. leren van de medewerkers en van elkaar, ze leren samen spelen en delen, leren waarden en normen en maken alvast kennis met de basisschool. Twee keer per maand doen de peuters vanaf drie jaar een activiteit met de kinderen uit groep ½. De kinderen van de basisschool en

de kinderen van de opvang nemen ook samen deel aan leuke activiteiten zoals sinterklaasviering, paasfeest, koekjes bakken en zangactiviteiten. Kinderopvang Bobo is trots op de samenwerking op deze unieke locatie. Deze locatie is geopend in mei 2011, daardoor zijn er per direct nog enkele plekken beschikbaar. Zie voor meer informatie www.bobokdv. nl. Om zelf een indruk te krijgen van christelijk educatief kindcentrum De Oase nodigt Kinderopvang Bobo ouders van harte uit om eens langs te komen. Voor een afspraak kan men bellen naar 06 83700088 of 078 6121330.


64 Fantastische huurappartementen aan de Maas

Met

…waterrijk wonen in Ridderkerk …prachtige uitzichten over het water …het realiseren van uw specifieke woonwensen …unieke huurdersbegeleiding …indien gewenst hulp bij de verkoop van uw huidige woning

maathuren heeft u de touwtjes in handen

Hoeveel redenen heeft u nog nodig?

BESLIS NU EN U KIEST VOOR...

Kijk snel op

R.E.C | 21112

WWW.MAATHUREN.NL

MAATH

®

IN DE

T

In de Tourmalijn huurt u al een ruim appartement vanaf v 750,- per maand, in veel gevallen inclusief 1 of 2 parkeerplaatsen (exclusief servicekosten). Wanneer u nu beslist kunt u nog meedenken in de indelingsmogelijkheden en heeft u alle tijd om uw eigen woning te verkopen. Waarom wachten?

RMALIJN OU

EN UR

Informatiecentrum Drierivierenlaan Ridderkerk Openingstijden: maandag t/m woensdag donderdag vrijdag zaterdag

n al ee Er is t groo ² m nt 75 teme r a p ap or huur a r vo a b hik m. besc / p 725,-

13.00 13.00 13.00 10.00

-

dag 2 augustus er nd do IS U H N E OP :00 tot 20:00.

van 18 van 10:00 tot 12:00 én n kunt u zowel de da n, de tij e id be op m Of ko avondzon ervaren. g/ da id m de s al on dz ochten

NU... HUREN IN RIDDERKERK MET RIVIERZICHT Interesse? Bel voor informatie of een bezoek aan het modelappartement. 078-6912388 of mail naar: r.remans@veldhoen-romeijn.nl

HUU

va n

RPR

1.09 I J S 5,- p +€ /m serv 65,00 i ce k o st e n af €

* riante appartementen van 125 m² en 139 m² woonoppervlakte + ruim balkon * zowel als 3- en 4-kamerappartement beschikbaar * maximaal comfort met dubbele lift bereikbaar én trap * rivierzicht is standaard, het balkon is op het westen of zuidoosten * inclusief privé parkeerplaats in de garage en privé berging * luxe afwerking, met complete en luxe badkamer, toilet en keuken * standaard geluidsarme zwevende dekvloeren * direct aan de Nieuwe Maas gelegen met winkels op wandelafstand * smaakvol complex met hoogwaardige afwerking * opleverklaar: nieuwe appartementen, u bent de eerste bewoner VELDHOEN & ROMEIJN NIEUWBOUWMAKELAARS | HAVEN 25 TE ALBLASSERDAM | 078-6912388 | WWW.VELDHOEN-ROMEIJN.NL | NIEUWBOUWMAKELAARSVELDHOEN-ROMEIJN.NL

18.00 20.00 18.00 13.00

uur uur uur uur

/deambachterwk30  
/deambachterwk30  

http://deambachter.nl/week30/deambachterwk30.pdf

Advertisement