Page 1

N I E U W S -

E N

A D V E R T E N T I E

W E E K B L A D

Vrijblijvend advies aan huis! Tel. 0180 - 76 42 06 www.roukenskeukens.nl

Donderdag 11 april 2013

Deze week o.a. in

Jorispenning voor jaarlijks bluesfeest

Bewonersvereniging Rijksstraatweg wordt voorbijgelopen

Oude Maas Pannenkoekenhuis

WINTERVOORDEEL

Van 1 oktober tot en met 30 april

ALLE OUD HOLLANDSCHE

PANNENKOEKEN

E5

NIET IN WEEKEINDEN EN OP FEESTDAGEN

Achterzeedijk 9 - Barendrecht 0180 - 617 576 www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl

Voormalig raadslid opgepakt voor moord

Welkom

het hele jaar, 7 dagen in de week

VERHUIZEN?

Top Movers www.entopmovers.com 0181-600000

Achter de woningen wordt al volop gesloopt en gesaneerd, terwijl de bewoners in het ongewisse worden gelaten.

Kledingverkoop voor het goede doel Op zaterdag 13 april is de jaarlijkse kinderkledingbeurs in het verenigingsgebouw Obadja van de Singelkerk in Ridderkerk. Er wordt van 10.00 tot 12.00 uur wordt nieuwe en tweedehands kinderkleding verkocht. Naast scherp geprijsde kleding van diverse merken wordt er ook gebruikt speelgoed aangeboden voor de kleine portemonnee. De opbrengst van deze ochtend is bestemd voor het wereldwijde zendingswerk. Gebouw Obadja is in het centrum van Ridderkerk te vinden aan de Schepenstraat 4.

Marktman bestolen Fred Seegers van de fourniturenkraam op de Ridderkerkse weekmarkt hoopt dat iemand zijn vorige week gestolen tas gevonden heeft. De knopen- en ritsenverkoper werd vrijdagmiddag na het sluiten van de markt brutaal bestolen van een donkerblauwe rugzak die in zijn auto stond. “Ik ben maar even uitgestapt om mijn kar aan te kunnen koppelen. Daar moet ik even een plank voor verzetten en in dat korte moment heeft iemand kans gezien om mijn tas weg te graaien”, vertelt Seegers. De dief wist zijn slag even voor kwart voor vijf te slaan. Naast geld was de tas gevuld met papieren en andere zaken die de marktkoopman niet kan missen. “De dader zal dat geld er ongetwijfeld hebben uitgesnaaid, maar verder heeft die er niks aan. Grote kans dus dat het ergens is weggegooid.” Wie de tas met hopelijk nog wat inhoud heeft gevonden zal met open armen op de markt worden ontvangen.

Bewoners van de Rijksstraatweg voelen zich niet serieus genomen door het gemeentebestuur van Ridderkerk en de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard. Een groot deel van de ‘buren’ van het toekomstige bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard heeft zich verenigd in de Bewonersvereniging Rijksstraatweg 322 t/m 408 Nieuw Reijerwaard 2020, waarmee zij eensgezind een gesprekspartner willen zijn van de partijen die invulling geven aan het gebied. Bijna drie jaar na de oprichting heeft de vereniging nog geen stap in die richting mogen beleven. “Iedereen weet dat er van alles rond dit gebied speelt, maar er wordt met ons niet gecommuniceerd. Inhoudelijk worden we nergens van op de hoogte gehouden. Dat frustreert ons enorm, want wij moeten hier wel leven” stelt penningmeester Els Berkhout. De belangenvereniging voelt zich op z’n zachtst gezegd karig beloond voor alle inspanningen die de afgelopen jaren zijn gedaan: “Er is door ons overal, zowel namens het bestuur als door individuele bewoners, de hand uitgestoken om met ons in gesprek te gaan. We hebben ingesproken bij commissies in Ridderkerk en Barendrecht, hebben ons zegje gedaan bij de gemeenschappelijke regeling en er is ook met veel fracties afzonderlijk gesproken. Maar al

met al weten we nu nog niet waar we aan toe zijn.” Benadrukt wordt dat de verenigde bewoners tussen de Verbindingsweg en Voorweg een andere insteek hebben dat veel eigenaren van de in het verlengde van de Rijksstraatweg gelegen woningen. “Daar is nog geloof dat verzet tegen de plannen zin heeft. Wij gaan ervan uit dat dit bedrijventerrein niet meer is tegen te houden. Juist daarom willen wij praten over hoe wij hier de leefbaarheid kunnen behouden. Daar plaatsen we nu grote vraagtekens bij en we willen op voorhand verzekerd zijn van oplossingen” aldus het bestuur. Meepraten over de toekomstige inrichting hoeven de bewoners niet als besloten wordt om al hun huizen aan te kopen. Recent is dit opnieuw onder de aandacht gebracht door een brandbrief van CDA-fractievoorzitter Peter Meij. “Er loopt nu al vanaf september vorig jaar een onderzoek. Wanneer krijgen we daar nu eindelijk uitsluitsel over? We zitten nu al zolang in onzekerheid. Heeft het nog zin om onze huizen nog te verven? Moeten kinderen op een andere school worden ingeschreven? Er wordt achter ons al volop gesloopt om de gronden bouwrijp te krijgen en wij worden in het ongewisse gehouden. Zo ga je toch niet met mensen om” vindt Marcel Roelfse.

Onvermogen Een deel van de bewoners wil absoluut weg. Anderen willen wellicht blijven, maar er is weinig vertrouwen in de bescherming van woongenot. Men kampt nu al dagelijks met parkeeroverlast van bezoekers van het waterschapshuis en mensen die op Verenambacht werken. “Dat is op te lossen door hier iedereen een gratis parkeervergunning te geven, maar daar wil de gemeente niet aan. Toen het hier allemaal aan de overkant gebouwd werd, is ons voorgespiegeld dat we er geen overlast van zouden hebben. Er zou een dijk komen en een groenstrook worden aangelegd, maar kennelijk waren de bomen op” zegt de al 21 jaar aan de Rijksstraatweg wonende Rob Jansen. Boosheid is er ook over het niet meer opknappen van het speeltuintje dat twee jaar geleden door jongeren werd gesloopt. “Er moet nu ineens bekeken worden of hier wel behoefte is aan een speelplaats. Alsof hier geen kinderen wonen. Het lijkt wel of de gemeente al afscheid genomen heeft van dit gebied” klaagt Mariëlle de Wit. De frustratie wordt extra aangewakkerd door het onvermogen van de verantwoordelijke instanties om op te treden tegen overlast van Verenambacht. Klagende bewoners worden keer op keer naar de kastjes en muren gestuurd van de milieudienst DCMR, politie en gemeente. “De DCMR kan

Vuur eerder dan slopers Een leegstaande woning aan de Verbindingsweg in Ridderkerk stond vorige week in lichterlaaie. Een dag nadat de brandweerop hetzelfde perceelin actie moest komen voor een palletbrand, werd het voor sloop bestemde huis in de as gelegd. De brandweer werd er in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.00 uur voor gealarmeerd. De woning, die deze week gesloopt zou worden voor de nieuwe invulling van Nieuw Reijerwaard, brandde volledig uit. Er wordt opnieuw uitgegaan van brandstichting.

alleen optreden tegen de herrie van koelmotoren van vrachtwagens die geparkeerd staan op de terreinen van de bedrijven zelf. Tegen vrachtwagens op de openbare weg kunnen ze niets doen. Die zouden daar niet mogen parkeren, maar de politie doet er helemaal niets aan omdat de borden met dat verbod niets rechtsgeldig zouden zijn. Het stoom kwam uit onze oren toen ons dat er ore kwam” klinkt het verontwaardigd. “Dit speelt nu al zoveel jaren en ze slagen er maar niet in om dit adequaat op te lossen. We zitten nu al vanaf februari te wachten op welke stappen de gemeente denkt te nemen. Ze zijn er met deskundigen op aan het sturen, maar hoe moeilijk kan het zijn om gewoon een parkeerverbod in te stellen?” vraagt Els Berkhout zich hardop af.

Verzilver uw goud! Inkoop van goud, zilver en munten

Elke vrijdag in Ridderkerk Plein Oost, De Genestetstr. 36

www.goudwisselkantoor.nl

Getuige? Gezocht: getuige van aanrijding op donderdag 4 april om 15.20 uur in de bocht Rijksstraatweg t.h.v. De Jong Tours. Getuige reed een zwarte BMW Touring, helaas geen verdere gegevens genoteerd. Graag bellen naar 0654221005.

www.aardappelenbezorgen.nl Bestel nu online! Gemakkelijk en voordelig uw aardappelen thuis. GRATIS thuisbezorgd vanaf 10kg KRUYTHOF AARDAPPELHANDEL STRIJEN

06 - 41 25 40 17

Sinds 1960

Maandag t/m vrijdag open tot 21.00 uur Potgrond Inhoud 20 liter, geschikt voor alle planten. 6 zakken

5.Het lege huis aan de Verbindingsweg brandde volledig af. (foto G.B. Verhoeven)

Intratuin Hendrik Ido Ambacht Langeweg 21, 078-6206200, www.intratuin.nl

Aanbieding geldig t/m 13 april 2013. OP=OP

decombinatieridderkerk.nl


VAKSCHOENMAKERIJ

week 13

BOLLE Winkelcentrum Ridderhof 83 Ridderkerk Tel. 0180-432023

Voordeel bij Bakkerij Voordijk

De gilde schoenreparateur gecertificeerd door van Bommel, AVANG en van Lier.

Brood van de week: Vikorn van 2.56 voor 1.85 Sprits koekjes 250 gram van 2.99 voor

Eierkoeken 5 stuks van 2.25 voor

Tegen inlevering van deze bon

2.50

Bij reparatie zolen en hakken op hetzelfde paar

DE HAKKEN GRATIS

1.80

Nieuw!!! voorjaars gebak:

Tegen inlevering van deze bon

Dames Hakken € 7,50 Heren hakken € 10,0 0

Tegen inlevering van deze bon

Elke 2e sleutel van dezelfde sleutel voor de

HELFT VAN DE PRIJS Acties van 11 april t/m 20 april

Tropical: (cocos en ananas),

www.kwekerijdezwaan.nl

Aardbeien of Passie aardbei Van 1.60 nu actie prijs

www.graszoden-online.nl

0.99

Wij zijn geopend maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 7.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 7.00 tot 16.00 uur.

GARAGE DE VRIES Voor Citroën service en verkoop Ringdijk 206-208 - Slikkerveer Tel. 0180-412335

‹ŽŽ‡•–”ƒƒ–͹͵ʹͻͺ͵‹††‡”‡” ‡ŽǤͲͳͺͲǦͶͳͻͺͻͳ ƒšǤͲͳͺͲǦͶͳͳͻ͸Ͳ ‹ˆ‘̷‹’•ƒ’ǤŽ

Eigen kweek violen, perkplanten, groenteplanten, zaden, pootaardappelen en pootuien

Violen

6 stuks in grote pot

€ 1,-

OPENINGSTIJDEN: woensdag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur

™™™Ǥ‹’•ƒ’ǤŽ

Ž‡–”‘–‡…Š‹•…Š‡‹•–ƒŽŽƒ–‹‡•˜‘‘”’ƒ”–‹…—Ž‹‡”‡ǡ ™‹‡Ž•ǡƒ–‘”‡‡‹†—•–”‹‡

Kwekerij ‘De Zwaan’ Rijksstraatweg 164B 2988 BM Rijsoord

groot- of kleinbloemig

Puur kalfsvlees

gratis gratis tweede paar

Bij ons krijgt u uitsluitend kalfsvlees van scharrelkalveren. Dit is kalfsvlees van kalveren die genoten hebben van hun vrijheid en een gezonde voeding gekregen hebben. Wij hebben de keus voor het mooie roze kalfsvlees gemaakt, niet alleen uit een sociaal oogpunt, maar ook omdat dit vlees veel malser een smaakvoller is.

tweede paar

Komende week kunt u het eens proberen met onze kalfsoester. Dit is kalfsbiefstuk. Lekker mals en snel klaar.

Zelfs met... Zelfs met... Zelfs met... een zonnebril op sterkte of

Iedere Iederedag dag vers versen envoordelig voordelig

een zonnebril op sterkte of een zonnebril op of een zonnebril op sterkte sterkte of multifocale Kodak glazen multifocale Kodak glazen multifocale Kodak glazen multifocale Kodak glazen

maandag maandag== vlugklaardag vlugklaardag

Alle vlugklaarAlle vlugklaarartikelen, zoals artikelen, zoals slavinken, hamburgers slavinken, hamburgers enen verse worst verse worst

4 4halen halen== 3 3betalen betalen

Keuze uit meer dan Keuze Keuze uit uit meer meer dan dan

BijBij aankoop aankoopvan van 300 gram vleeswaren 300 gram vleeswaren 100 gram gesneden 100 gram gesneden grillworst grillworst GRATIS GRATIS. .

** * collectie collectie*

uit de uit de Smart Smart *Informeer naar de voorwaarden *Informeer naar de voorwaarden *Informeer *Informeer naar naar de de voorwaarden voorwaarden

woensdag woensdag== gehaktdag gehaktdag

Verlengde Kerkweg Verlengde Kerkweg 20, 20, 2985 2985 AZ AZ Verlengde Verlengde Kerkweg Kerkweg 20, 20, 2985 2985 AZ AZ

Ridderkerk Ridderkerk Ridderkerk Ridderkerk

www.kodakbrillenoutlet.nl www.kodakbrillenoutlet.nl www.kodakbrillenoutlet.nl www.kodakbrillenoutlet.nl

*Tussen Jumbo en Rabobank *Tussen Jumbo en Rabobank *Tussen Jumbo en Rabobank *Tussen Jumbo en Rabobank –– GRATIS parkeren voor klanten GRATIS parkeren voor klanten –– GRATIS parkeren voor GRATIS parkeren voor klanten klanten

0180-428005 0180-428005

Rundergehakt Rundergehakt 500 gram 500 gram enen H.O.H H.O.H 500 gram 500 gram

KalfsKALFSOESTERS schnitzels Naturel of gepaneerd 100 gram en botermals

2.95 2.99

per 100 gram

Naturel of gemarineerd

Specialiteiten uit de grill!

dinsdag dinsdag== vleeswarendag vleeswarendag

100 monturen 100 monturen uit de Smart uit de Smart collectie collectie

Knaller! Knaller

Aanbiedingen week 13, deze zijn geldig van: Aanbiedingen week 15, deze zijn geldig van: maandag 28 maart t/m zaterdag 2 april 2011 van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 april 2013

DE LEKKERSTE Kaas SNACKS Grillworst KIP GRILLHele WORST

hele

3.49 3.49

Leverworst BLOMMETJES Hele 100

gram

2.99 2.99

1.49 1.69

2.75 2.75

Bestel tijdig uw specialiteiten

donderdag donderdag== schnitzeldag schnitzeldag

4 grote 4 grote varkensschnitzels varkensschnitzels voor voor5.99 5.99

Specialiteit vd week! Specialiteit v.d. week!

Kotelet KIPPANNETJES Cranberry

Kotelet overheerlijk gevuld met een light 100 gram marinade

1.49 1.49

Vlug klaar Vlug klaar en goedkoop! en goedkoop!

Kwartetjes DUITSE BIEFSTUK 2 stuks

per 100 gram

2.99 4 =3

Even in de oven

Heerlijk mager

Innoverende salades! Lekkere salades!

Buitenlandse specialiteiten Specialiteit

Lekker pittig 100 gram

100 gramimport uit Originele

Thaise VLEESSALADE Tonijnsalade

1.49 1.49

100 gram

Naar eigen recept Specialiteiten uit Specialiteiten eigen uit eigenkeuken keuken

Kip Peking GRIEKSE schotel KIPSCHOTEL Geen zin om te

Toscaanse RUNDER HAM Plaatham Italië

3.75 2.49

100 gram

Magere delicatesse

UITEIGEN EIGEN UIT WORSTMAKERIJ WORSTMAKERIJ

Wijncervelaat BACON

1.59 1.99 3.99 Mosterdrollade 4.99 FRICANDEAU 100 gram 1.49 1.79 Gesneden Grillworst KAASGEHAKT 1.49 100 gram 1.19

koken??? 400 gr.

100 100gram gram

400 gram

Van gegrilde kipdijtjes

100 gram

Vlietplein 107 107 -- 2986 2986 GK Vlietplein GK Ridderkerk Ridderkerk 0180-424741 -- www.slagerijgelderblom.nl T:T:0180-424741 www.slagerijgelderblom.nl E-mail: ridderkerk@slagerijgelderblom.nl ridderkerk@slagerijgelderblom.nl E-mail:

150 gram


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 11 april 2013

Bolle overgedragen aan Bolle Na bijna veertig jaar zijn Jan en Bea Bolle gestopt met hun winkel en vakschoenmakerij in winkelcentrum Ridderkerk, vroeger bekend als “de Hakkenbar” aan het Raadhuisplein. Het is een noodgedwongen bedrijfsbeeindiging omdat schoenmaker Jan ernstig ziek is.Toch blijft Bolle Bolle, want de winkel overgegaan naar Ruud Bolle. Hij is een broer van Jan die al 32 jaar hetzelfde vak uitoefent. In Sliedrecht werkt Ruud al 28 jaar als schoenhersteller met daarbij een lederwarenwinkel. Hij is ook erkend reparateur voor Van Bommel en Van Lier schoenen. “Wij bedanken bij deze alle klanten voor het vertrouwen dat wij alle jaren van ze hebben gekregen. En hopen dat Ruud Bolle hetzelfde vertrouwen gegeven wordt” aldus Jan en Bea.

Inschrijving Avondvierdaagse Ridderkerk De Avondvierdaagse van Ridderkerk vindt dit jaar plaats van maandag 3 t/m donderdag 6 juni. Er wordt alle avonden gestart vanaf het Reijerpark en er kan elke dag 5 of 10 km gelopen worden. Op de slotavond zal er weer een feestelijke finale zijn op het Koningsplein. De burgemeester haalt dan alle lopers persoonlijk in en Percussiegroep Ridderster zorgt voor muzikale begeleiding van de laatste meters. Deelname aan de avondvierdaagse, individueel of in groepsverband, kost € 5,-- per persoon. Ridderkerkse scholen en instellingen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. Voor de gezelligste en leukst herkenbare groep is een prijs te winnen. Inschrijven kan op de zaterdagen 20 april, 11 en 18 mei tussen 10.00 en 13.00 uur in de Oudheidkamer aan de Kerksingel 26 te Ridderkerk. Voor deze locatie is gekozen met het oog op de tentoonstelling “Wandelen in Ridderkerk”, die van 15 mei t/m 26 juni wordt gehouden. Men kan ook inschrijfformulieren vinden op de website: www.ser-ridderkerk.nl/avondvierdaagse. Na-inschrijving kost € 7,50 en kan alleen op maandagavond 3 juni om 18.00 uur in de kantine van S.V. Saturnus ’72. Voor meer informatie kan men kijken op eerder genoemde website of contact opnemen met het secretariaat van de SER: 06 2813 1144.

Vermist: Rode poes, met witte voetjes en achterbenen. Met witte vlek op de neus en een witte borst. Ze trekt wat met linkervoorpootje. Gesteriliseerd en gechipt. 12 jaar oud. Roepnaam Brummie. Ze is verdwenen op de grens van Barendrecht, Heerjansdam en Ridderkerk. M.Reesink, 078 6773029

Kid Hitz Show bij winkelcentrum Ridderhof

3

Voor een efficiënte dienstverlening.

U (letsel)schadezaken U contracten U arbeids- en ontslagrecht U strafzaken U handels- en incassozaken U echtscheidingsrecht Voor een persoonlijke benadering. Afspraken binnen 24 uur. Te l . : 0 1 8 0 - 4 9 9 0 2 0 BLOEMENSTRAAT 1

MENU E UZ NAAR KE

,50

19

Fax: 0180 - 427673 2981 BD RIDDERKERK

BIEFSTUK

MET GRATIS VOOR- & NAGERECHT Dagsoep - Biefstuk - Dessert van de dag

VISGERECHT MET GRATIS VOOR- & NAGERECHT

Huisgemaakte kroketjes - Zarzuela - Crème brûlée

De van Telekids bekende DJ Ricardo komt zaterdag een feestje verzorgen in Ridderkerk. De allerleukste interactieve kindershow van Nederland komt op zaterdag 13 april naar Ridderkerk. De pagodetent van winkelcentrum Ridderhof wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een echte discoclub. Kinderen kunnen er ’s middags naar hartenlust dansen, springen, zingen, brullen, gieren en snoepen onder aanvoering van de Kid Hitz Show. Vanaf 12.00 uur verwelkomen de winkeliers alle kinderen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 14 jaar in een kleurrijk decor met felgekleurde knipperende discolampen. Met een interactief programma van muziek, entertainment en funny games biedt de Kid Hitz Show tot 16.00 uur ’s middags non-stop dolle pret. Meedoen is gratis! Vrijwel onafgebroken draait DJ Ricardo (bekend van Telekids) alle kinderhits in de mix, haalt kattenkwaad uit en betrekt het publiek bij al zijn gekkigheid. Doordat alles lekker vlot, flitsend en op een persoonlijke manier verloopt raken kinderen snel vertrouwd met de vrolijke deejay. Alle dansjes die zij kennen van het kinderdagverblijf of op school hebben geleerd komen voorbij. Groot of klein iedereen doet gezellig mee met; “Het Kuikentje Piep” of de “Tsjoe Tsjoe Wa”. Van ‘Mainstreet’ tot ‘Justin Bieber’ de ervaren deejay draait alle verzoekplaatjes uit de Kids Top 20. En bouwt de spanning vanaf het

podium hoog op, als er vette prijzen te winnen zijn met het ´Mega 4 op ’n rij spel´ en de spetterende ‘Muziek Quiz’. Ontmoeting met STARZ Naast een spetterend optreden van DJ Ricardo en de vriendjes van de show Kiki & Jojo komt het popduo STARZ (bekend van Legoworld) een gastoptreden verzorgen met na afloop voor de fans gelegenheid voor een onvergetelijk ontmoetingsmoment

met de sterren. Beide meiden wisten op jong leeftijd al wat zij wilden: dansen, zingen en acteren! Na het succes van de meidengroep: KUS vormde Monique STARZ met haar beste vriendin Cheraly. Ze zijn net uit de studio met een geheel nieuw eigentijds repertoire. Als primeur zullen ze bij hun optreden hun nieuwste singles en andere nieuwe nummers zingen, zoals ‘Dans & Zing’, ‘Friends Forever’ en ‘Starz geeft een feestje’.

Alleen in de maand april van maandag t/m vrijdag elk 2e vismenu 50% KORTING

Noldijk 41a, Rijsoord | T. 0180 - 621220

Kijk voor de mogelijkheden en menu’s op: www.wevershoeve.nl

Gastronomische verwennerij bij de Wevershoeve

Jorispenning voor jaarlijks bluesfeest De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk is afgelopen zaterdag verrast met de Jorispenning van de gemeente Ridderkerk ontvangen. Burgemeester Anny Attema reikte de gemeentelijke onderscheiding uit bij het begin van het jaarlijke Bluezy Bluesfestival in sporthal De Fakkel. Voorzitter Nico Bravenboer, in 2004 initiatiefnemer van het festival, en secretaris Arjan ‘t Jong namen de penning op het podium in ontvangst. De Jorispenning is een blijk van grote waardering voor de wijze waarop dit bluesfestival al voor de tiende keer een bijdrage levert aan de bekendheid van en de positieve beeldvorming over Ridderkerk. Stichting Blues en Rootsmuziek Ridderkerk heeft zich hierin op bijzondere wijze onderscheiden.

Het Ridderkerkse bluesfestival mag zich inmiddels verheugen in een groep trouwe bezoekers, zo’n 500 uit binnen- en buitenland. Het festival beleefde haar start in de jongerensociëteit De Gooth. Sinds 2010 is sporthal De Fakkel de plek waar artiesten en bezoekers uit binnen- en buitenland elkaar jaarlijks ontmoeten. “Het is een evenement waar Ridderkerk en de Ridderkerkers trots op mogen zijn. Het zijn immers fameuze namen die hier komen optreden. Artiesten, onder meer uit de Verenigde Staten, vinden het een eer om hier te mogen spelen. Dat zegt wat’’ aldus burgemeester Attema. Ze roemde ook de perfecte organisatie van het festival en de manier waarop de organisatie de financiële touwtjes aan elkaar weet te knopen. Het festival krijgt enthousiaste steun van diverse sponsors.

Het duo STARZ komt voor de jonge fans op het podium met gloednieuwe nummers.

Niks meer gehoord na belachelijk laag bod Een vijftal woningen van de Rijksstraatweg valt binnen de geluidscontouren of routing van een nieuwe ontsluiting, waardoor sloop van deze huizen noodzakelijk is. De bewoners kregen dit al in een vroeg stadium te horen van de kwartiermaakster voor Nieuw Reijerwaard, maar tot zaken met de gemeenschappelijke regeling is het na dik twee jaar nog niet gekomen. “Ons was voor het eind van 2012 zekerheid beloofd. We zitten nu alweer vier maanden te wachten op de volgende stap. Ik ben er nu helemaal klaar mee. Ik heb er totaal geen vertrouwen meer in en vind het schandalig dat we zo lang aan het lijntje worden gehouden en niet verder kunnen” zegt Marja Thijssen, die net

als haar buren op 10 december jl. een eerste bod op haar woning kreeg namens de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR). Een belachelijk laag bod volgens de vijf betrokkenen eigenaren. Het verschil tussen de bieding en hun recente taxatierapporten is groot. De bewoners was gevraagd om binnen zeven dagen met een tegenvoorstel te komen en lieten dit doen door de onteigeningsdeskundige, die zij in de arm hebben genomen. Nadien bleef het stil. “Wij vinden het onvergeeflijk dat dit zo lang moet duren. Er is geen enkele reactie meer geweest” aldus Ria Bakker. Via via hebben de bewo-

ners begrepen dat de GRNR een adviesbureau uit OudBeijerland in de arm heeft genomen om de taxaties met zulke grote verschillen van beide partijen onder de loep te nemen. Onderwijl groeit bij deze bewoners en verdere buren het wantrouwen richting gemeente, waarvan de taxateurs de WOZ-waarde voor verschillende huizen aan de Rijksstraatweg met 17% lager hebben vastgesteld. “We vragen ons echt af of er elders in Ridderkerk ook huizen staan die ze zo sterk hebben laten dalen. Wij ziet dit als een gemeen smeermiddel om de koopprijzen te drukken. Er klopt helemaal niks van en we hebben daarom ook bezwaar aangetekend” klinkt het uit meerdere boze monden.

Nico Bravenboer (midden) en Arjan ’t Jong met de Jorispenning van de gemeente Ridderkerk, zojuist uitgereikt door burgemeester Anny Attema.


4

De Combinatie

Donderdag 11 april 2013

VOORJAAR

Reclames week 15

Florida rode grapefruit, dubbel rood 8 voor 2,98 Hollandse kassperziebonen 500 gram 2,98 Grote Hollandse Sonata aardbeien 500 gram 3,98

Gezond de lente in! Ga gezond de lente in met sappige, dubbel rode Star Ruby grapefruits. Grapefruits zitten namelijk vol vitamine C. Lepel de grapefruit uit, maak er versgeperste grapefruitsap van of verwerk ze in heerlijke frisse zomersalades.

Natuurlijk uit eigen stal • Lente stooflapjes zachtjes sudderen 2 à 21/2 uur

100 gram

Special • Italiaanse biefstukrol

1,59 1,95

100 gram € rauwe ham gevuld gehakte biefstuk, zongedroogde tomaatjes, basilicum en zeezout, kort bakken

Altijd lekker • Kalkoenkatenhaasjes

100 gram € stukje kalkoen omwikkeld met katenspek en gemarineerd

deze week: 11 t/m 17 april

Nieuw! (K)

1,29

Knaller

Iedere week een andere knaller!

Slavinkjes

per stuk 1

Uit eigen keuken • Bami of nasi

alléén opwarmen en smullen maar

euro

500 gram

Vleeswarenspecialiteiten • Eigen werk magere achterham 100 gram

• Ontbijtcervelaat

100 gram

• Eiersalade

100 gram

met stukjes ei, paprika en maïs

• Eigen

APPELFLAPPEN 2 VOOR:

2,-

• Vers

100 gram

Rosbief schnitzels

1000 gram van 15,90

+

Vers & voordelig

SCHELVISFILET GRAATLOOS! Verantwoord gevangen ( MSC )

Kan zo in de oven

500 gram

€ 8,95

OVERHEERLIJKE OVENSCHOTELS ( 2 PERS. ) Alle soorten (het zijn er 6) 20 min. in de oven 180°c per stuk

€ 7,95

2,10

4 voor €

5,49

MAXIMAAL 3 KILO PER KLANT voor €

9,98

THEO BARTEN, keurslager

Jan Steenstraat 9 2981 EG RIDDERKERK Tel. 0180 - 425210

volgende week dinsdag: Waaltjes volkoren voor 1.79

€ 7,50 € 6,00 € 10,00

reclames geldig week 15, 2013

Ridderkerk: Jan Steenstraat 7 (Versmarkt Ridderhof), tel: 0180-427767 Vlietplein 112A, tel: 0180-426075 Dillenburgplein 4, tel: 0180 - 417224 Let op! aanbiedingen lopen van donderdag t/m woensdag

500 GRAM KIBBELING 4 ST. HARING (VERS VAN ´T MES) SAMEN

1,65

maandag 15 april

Magere runderlapjes

Salade v/d week

KNIPBON

dinsdag 16 april

VDW-WK-ADV-CMB-74x210FC.indd 15

1,89 1,89 1,25

gebakken aspergepaté

KNIPBON

Combi aanbieding

€ € €

werk Boterhamworst 150 gram

4,29

ridderkerk@theobartenkeurslager.nl 04-03-13 14:02

TONIJNSALADE UIT EIGEN KEUKEN

Al jaren een topper!

100 gram

€ 1,40

Zo uit de pan!

GEBAKKEN LEKKERBEKKEN

uiteraard gebakken in de allerbeste olie 100 gram

Graatloos en heerlijk gekr

5,95 500 gram naa€r keuz e! met gratis saus

€ 1,45

Snel aan tafel!

CULINAIRE VISBAMI

rijkelijk gevuld met krab en grote garnalen 500 gram

ag Dinsdag Kibbelingd uid

€ 4,95

Ridderhof 27a 2981 ET Ridderkerk Tel.: 0180 428 399

Tel. 428399

www.vishandelvanwijnen.nl


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 11 april 2013 Buiten de raad gesproken

“Hoe voorkom ik een hogere eigen bijdrage AWBZ?”

De mensen moeten weer de baas worden over hun eigen leven ‘De mensen moeten weer de baas worden over hun eigen leven’ zou de nieuwe slogan van het CDA moeten worden. Geef burgers de ruimte om zaken zelf te regelen en laat niet de overheid bepalen wat goed voor hen is. In Nederland wordt veel “van bovenaf” geregeld door bestuurders. Maar de wereld is minder maakbaar en beheersbaar dan we geneigd zijn te denken. Het lijkt nu wel, of de indicatiestelling belangrijker is dan het liefdevol zorgen voor de cliënt en de CITO-toets belangrijker is dan de leerbehoefte van de leerling. Het CDA heeft lang meegedaan met dit bestuurlijke denken en het eigen verhaal over het maatschappelijk middenveld te lang onder de korenmaat gehouden. Het CDA is juist de partij van samenwerken, van eigen kracht van mensen. We moeten nu het lef hebben om weer bij het begin te beginnen. Niet eerst door ambtenaren plannen laten maken en dan “inspraak” organiseren. Geen nieuwe loketten, geen nieuwe structuren, geen megaprovincies, geen metropoolregio, maar persoonlijk contact en alleen

op maat mensen ondersteunen daar waar ze het echt niet zelf kunnen. Wat je zelf kan, moet je zelf doen. Hoe kan het wel? Voorbeeld gemeente Molenwaard De aanpak van de nieuwe herindelingsgemeente Molenwaard in de Alblasserwaard spreekt mij erg aan. Zij hebben een nieuw concept van lokaal bestuur uitgevonden. Daar is het bestuur terug bij de burger en wordt er gewerkt aan schaalverkleining. Er komt geen nieuw gemeentehuis en de gemeente biedt tachtig procent van de producten digitaal aan. Voor de overige zaken komen ze gewoon bij de mensen langs. De gemeente bezorgt de paspoorten en identiteitsbewijzen bij de mensen thuis en ook de consulent van de WMO zoekt mensen thuis op bij de keukentafel. Ook bij aangiften van geboortes komt de ambtenaar thuis langs met de geboorteakte. Deze vorm van lokaal bestuur past goed in de visie die het CDA op de samenleving heeft. Hoe moet het juist niet? Voorbeeld Metropoolregio Bij de discussies over de Metropoolregio Den Haag-

Rotterdam krijg ik juist last van hartkloppingen en hoge bloeddruk. Geen Ridderkerkse burger is enthousiast over dit megalomane project van burgemeesters Aboutaleb en Van Aartsen, en toch worden we er langzaam ingezogen. Ik lees in de glossy magazines van MRDH (Metropool Rotterdam-Den Haag) kreten als ‘Je telt alleen mee als je groot bent’ en ‘Breek zo snel mogelijk alle lokale barrières af’. Wat een onzin. We worden zoet gehouden met een metropoolpas. Het is gewoon volksverlakkerij. Tijdens de grote bijeenkomsten van de Metropoolregio mag je dienen als klapvee voor de arrogante bestuurders van Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer. Ze zoeken geen verbinding met de burger, maar willen vooral hun grootstedelijke plannen doordrijven. Deze bestuurders zijn vergeten dat ons alledaagse handelen gaat over betrokkenheid, relaties, bedoelingen en eigenaarschap. Ik begrijp heel goed dat gemeenten geen bestuurlijke eilanden zijn en functioneren in een regionale omgeving. De menselijke maat mag echter niet uit het oog verloren worden. Dat gebeurt helaas wel.

5

Daar teken je voor. Persoonlijk advies over samenlevingscontracten,

Afsluiter huwelijkse voorwaarden, echtscheidingen en testamenten. - Het CDA pleit voor opkopen Bijdorpplein 41 | 2992 LB Barendrecht | T (0180) 556 735 | F (0180) 556 298 van onverkoopbare woninE info@notbar.nl | I www.daartekenjevoor.nl gen in Nieuw Reijerwaard. - Het CDA is tegen het voornemen van het college om in Schoutstraat 10 Schoutstraat 10 2014 betaald parkeren in te 2981 EZ Ridderkerk 2981 EZ Ridderkerk voeren bij de kleinere winTel.: 0180 42 64 78 Tel.: 0180 42 64 78 Mail.: ridderkerk@tpcfranke.nl kelcentra in Bolnes, SlikMail.: ridderkerk@tpcfranke.nl Schoutstraat 10 Site: www.tpcfranke.nl kerveer en Drievliet en het Site: www.tpcfranke.nl 2981 Schoutstraat 10EZ Ridderkerk Tel.: 0180 42 64 78 betaald parkeren uit te brei2981 EZ Ridderkerk Mail.: ridderkerk@tpcfranke.nl Tel.: 0180 42 64 78 den in het Centrum. Lasten Site:prothese www.tpcfranke.nl dé oplossing voorMail.: loszittende ridderkerk@tpcfranke.nl Klikgebit, déKlikgebit, oplossing voor loszittende prothese mogen niet hoger worden. Site: www.tpcfranke.nl - Het CDA wil voorkomen dat VRIJBLIJVEND ADVIES! zorg voor kwetsbare mensen Volledige vergoeding via basis en voor Klikgebit, dé loszittende prothese VRIJBLIJVEND ADVIES! Volledige vergoeding via basis en oplossing aanvullende verzekering voor loszittende prothese Klikgebit, dé oplossing (ouderen én jongeren) een aanvullende verzekering Bel voor meer informatie, luxe wordt. Kunstgebit op implantaten (KLIKGEBIT) Volledige vergoeding via basis envoor u kosteloos isVRIJBLIJVEND ADVIES! en of deze behandeling Kunstgebit op implantaten (KLIKGEBIT) VRIJBLIJVEND ADVIES! Volledige vergoeding via basis en

Klikgebit, dé oplossing voor loszittende prothese 0180-426478

aanvullende verzekering Nieuwe prothese op maat gemaakt

aanvullende verzekering

Nieuwe prothese op maat gemaakt Kunstgebit op implantaten (KLIKGEBIT) Reparaties en aanpassingen aan

Kunstgebit op implantaten (KLIKGEBIT)

bestaande prothese Reparaties en aanpassingen aan op maat gemaakt Nieuwe prothese Nieuwe prothese op maat gemaakt bestaande prothese Reparaties en aanpassingen aan Reparaties en aanpassingen aan Metbestaande gratis buurtbus bereikbaar: bestaande protheseprothese halte gemeentehuis / Woonvisie.

Met gratis buurtbus bereikbaar: Buslijnen 140, 141, 143, 144 en 145, halte gemeentehuis / Woonvisie. Met gratis buurtbus bereikbaar: Met gratis buurtbus bereikbaar: halte Koningsplein. halte gemeentehuis / Woonvisie.

halte gemeentehuis / Woonvisie. Buslijnen 140, 141, 143, 144 en 145, Buslijnen 144 en 145, Buslijnen 140, 141,140, 143,141, 144 143, en 145, halte Koningsplein. halte Koningsplein. halte Koningsplein.

Voormalig raadslid opgepakt voor moord Peter Meij Fractievoorzitter CDA

Veel enthousiasme bij schoolkampioenschappen Op 30 maart jl. vonden voor de tweede keer de Ridderkerkse zwemkampioenschappen voor basisscholen plaats. Aan deze titelstrijd, opnieuw georganiseerd door zwemvereniging Poseidon ’56 en Sport en Welzijn, werd meegedaan door zeven scholen die in totaal 72 in het water brachten: in actie kwamen de zwemtalenten van CBS De Klimop, OBS De Piramide, Dr. Schaepmanschool, OBS De Reijer, CBS De Bon-

gerd, CBS De Fontein en De Regenboog. De kinderen en begeleiders waren enorm enthousiast. Een aantal scholen verschenen in eigen tenues of met spandoeken. De sfeer zat er hierdoor al goed in! Na het startschot van wethouder Dokter werd begonnen met een estafette, waarna individuele nummers gezwommen werden. Met de tijden die werden genoteerd kwam de volgende uitslag op het bord:

1. De Bongerd, 2. De Fontein, 3. De Piramide, 4. De Reijer (team 1), 5. De Reijer (team 2), 5. De Regenboog (team 3), 7. De Regenboog (team 3), 8. De Regenboog (team 2), 9. Dr. Schaepmanschool (team 1), 10. De Klimop, 11. De Reijer (team 3), 12. Dr. Schaepmanschool (team 2). De drie winnende teams mogen nu deelnemen aan de Zuid-Hollandse zwemkam-

pioenschappen voor scholen. OBS De Piramide heeft aangegeven niet te kunnen deelnemen op de datum van dit provinciale kampioenschap dat op 18 mei opnieuw in Ridderkerk plaatsvindt. Nu is team 1 van de Reijer de gelukkige om Ridderkerk als derde team te vertegenwoordigen op deze kampioenschappen. De drie geplaatste teams mogen tot deze wedstrijd gratis bij Poseidon’56 blijven oefenen.

Inschrijving Het Nieuwe Zand sluit aanstaande zaterdag het eind van dit jaar beginnen met de bouw van de eerste fase met 34 woningen”, zegt Richard Revier van ontwikkelaar Herkon.

Eén van de vijf woningtypen op het Nieuwe Zand, de rijwoningen, waar bij de presentatie veel belangstelling voor was. Op zaterdag 30 maart was het zover, toen werden de eerste verkoopinformatieboxen uitgereikt aan geïnteresseerden van het nieuwbouwproject ‘het Nieuwe Zand’ in Ridderkerk. Het ontwikkelteam was extra lang op de bijeenkomst in het gemeentehuis aanwezig om de tijd te hebben voor

eventuele vragen, maar veel bezoekers kozen ervoor het materiaal direct mee te nemen om thuis te bestuderen. In totaal zijn op de eerste zaterdag en in de afgelopen week bij Atrium Makelaardij bijna 200 Verkoopinformatieboxen opgehaald. “Daar zijn

we heel blij mee. We hadden al een mooie opkomst op onze informatiemarkten, maar je moet in deze tijd altijd afwachten hoeveel mensen uiteindelijk ook de verkoopinformatie op komen halen en inschrijven. We lijken een mooie start te maken, waarmee we waarschijnlijk rond

In de verkoopbox is informatie per woning opgenomen, zoals impressies en grote plattegronden, prijslijsten en het inschrijfformulier. Met het inschrijfformulier kunnen geïnteresseerden vrijblijvend hun voorkeur voor één of meerdere bouwnummers aangeven. “Het inschrijfformulier kan men tot en met zaterdag 13 april inleveren bij Atrium Makelaardij. Later inschrijven kan nog wel, maar de kans bestaat dat de woning van iemands voorkeur dan niet meer beschikbaar is. De eerste toedeling is aan geïnteresseerden die zich tot en met 13 april inschrijven.” De Verkoopinformatiebox is nog af te halen bij Atrium Makelaardij aan de Brucknerstraat 21 in Ridderkerk. Voor verdere informatie: www.hetnieuwezand.nl.

Richard de Wit (links) bij zijn installatie in de Ridderkerkse raad in april 1994. In India is Richard de Wit gearresteerd na de moord op Sarah Groves, een Britse toeriste die met 45 messteken om het leven werd gebracht in haar kamer op een woonboot in Kashmir. De ook op deze boot verblijvende De Wit, die van 1994 tot 1998 een zetel in de Ridderkerkse raad bezette, was na de moord gevlucht met alleen zijn paspoort en 2500 dollar die hij in zijn onderbroek gestopt had. Toen het bootje waarmee hij was weggevaren kapseisde, moest hij zich zwemmend in veiligheid brengen. Bij zijn arrestatie was hij nog drijfnat. Hij zou direct de moord hebben bekend. Richard de Wit (43) was bij de gemeenteraadsverkiezingen in 1994 lijsttrekker voor de Centrumdemocraten in Ridderkerk. Hij sleepte hier een zetel voor deze ultrarechtse partij in de wacht, maar nog voor zijn installatie als raadslid deed hij afstand van de partijideologie. Hij nam op persoonlijke titel zitting in de raad. Daarna liet zich in het gemeentehuis nog maar zelden zien en de keren dat hij er was van zijn inbreng bij de commissie- en raadsvergaderingen minimaal. Hij woonde in periode op papier in bij zijn ouders, terwijl hij feitelijk onderdak had in Rotterdam. Daarna had hij adressen in onder meer Spijkenisse, Vlaardingen en Capelle aan den IJssel. In laatst genoemde plaats woonde Richard tot een half jaar geleden met zijn vrouw

en twee dochters, die hij in november achterliet toen hij vol paranoia zijn koffer pakte. Hij was ervan overtuigd dat hij in de gaten werd gehouden door geheim agenten, zijn huis vol afluisterapparatuur was gehangen en alle bewegingen van zijn scooter werden gevolgd. In Zwitserland zette hij een video op YouTube als ‘waarschuwing’ tegen GZ psychologie. Zijn behandelaars zouden hem onvruchtbaar hebben gemaakt door stiekem pillen in zijn koffie en chocolademelk te stoppen. Ook zou de overheid een bom hebben gemaakt met daarop zijn vingerafdrukken om hem te kunnen arresteren. Volgens zijn Thaise echtgenote is haar man doorgeslagen nadat hij stopte met het slikken van zijn medicijnen. De oud-Ridderkerker fulmineerde vooral tegen een aangezegde herkeuring. Hij had geen baan en leefde al vele jaren van een uitkering. De in zijn ogen noodzakelijke vlucht uit Nederland bracht hem de afgelopen maanden naar verschillende landen, waaronder Nepal en Tibet. Indiase media melden dat hij aan de politie verklaard heeft dat hij op het moment van de moord onder invloed van cannabis was en de waanvoorstelling had dat Sarah van plan was hem te doden. Hij brak de deur van haar cabine met grof geweld open, waarna hij als een bezetene op de 24-jarige Engelse heeft ingestoken.


In plaats van kaartjes.

Hij leidde mij door de stormen heen naar rustig water. En nu het zilveren koord is verbroken, zal mijn geest terugkeren naar God. Verlangend naar het einde is rustig van ons heengegaan mijn lieve zorgzame moeder, schoonmoeder, zus, schoonzus, oma en onze tante

Geertje Harmsen - Holwerda weduwe van Herman Harmsen eerder weduwe van Leendert de Jong ★ Beilen, 27 juli 1935

“Omdat een uitvaart ook anders kan.”

Voor uw belangstelling en de vele blijken van hartelijk meeleven die wij van u mochten ontvangen gedurende het ziek zijn en na het overlijden van onze geliefde vader, schoonvader en (over) grootvader

Willem Karel Peekstok willen wij u hartelijk dank zeggen. De wijze waarop u allen hebt meegeleefd, zowel persoonlijk als schriftelijk, heeft ons heel goed gedaan. Kinderen en klein- en achterkleinkinderen Familie Peekstok

0180 - 430 300 | Dag en nacht beschikbaar

www.uitvaartverzorgingridderkerk.nl

Ridderkerk, April 2013

† Ermelo, 6 april 2013 Elwin en Tonie Dylan Betsy en Dirk Alice en Paul Doeke Phlox Cees en Inge Björn Jesper Familie Harmsen

Correspondentieadres: Elwin en Tonie Generaal Smutsstraat 115 2987 XX Ridderkerk

De warme belangstelling en de vele blijken van vriendschap en medeleven die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn dierbare man, onze lieve vader, opa en “ouwe” opa

Gerrit Visser

Vervolgens zal de Dankdienst voor het leven plaatshebben in de aula van voornoemd uitvaartcentrum, waarna de naaste familie Geertje in besloten kring zal begeleiden naar haar laatste rustplaats.

Tranen van verdriet vullen onze ogen We kunnen het nog steeds niet geloven Lief klein ventje, zo teer Wat doet dit afscheid nemen zeer Wat blijft is een herinnering Maar zeker weten doen we één ding Jij zal voortleven in ons hart Op een plekje heel apart

BETAALBAAR & COMPLEET VERZORGD

TEL.: 0186 - 64 95 19 hebben ons heel goed gedaan. Het was fijn om te mogen ervaren dat zo velen met ons meeleefden. Wij betuigen u hiervoor onze hartelijke dank.

Benjamin Franklinstraat 17, Oud-Beijerland www.kampersnatuursteen.nl

A. Visser - van Beek Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Geertje is thuis in haar vertrouwde omgeving, alwaar overeenkomstig haar wens geen bezoek. Voorafgaand aan de Dankdienst voor het leven is er gelegenheid tot condoleren op vrijdag 12 april van 10.45 uur tot 11.45 uur in uitvaartcentrum De Varenhof aan de Varenlaan 25 te Ermelo.

grafmonumenten

Ridderkerk, april 2013 Voor uw blijken van medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van onze vader en opa,

Aart Leenheer betuigen wij u onze oprechte dank. Kinderen en kleinkinderen Ridderkerk, april 2013

Dag en nacht bereikbaar!

0180 - 699 199

Dag lieve Odin Team de Klimop Kinderopvang SKR

Suurmond en Partners

Uitvaartverzorging Yvonne Jonker werkt met een groot gevoel voor zorg en aandacht. Steeds meer groeit het besef dat de uitvaart een persoonlijk afscheid is en dat moet zeker in het laatste afscheid tot uiting komen. Het laatste afscheid is immers een herinnering voor het leven.

UITVAARTBEGELEIDING

06 51 37 31 20

Muziekplein 28 2992 GH Barendrecht www.uitvaartyjonker.nl

Regelen van uitvaarten in de gehele regio met rust, aandacht en respect

www.suurmond-partners.nl

Met het laatste

Voorrang voor

afscheid

darmkankerpatiënten

moet je een leven lang verder

Wil je weten hoe?

Telefoon

06 - 51 05 6

5 16

info@vliegen uitvaartbegel eiding.nl www.vliegen uitvaartbegel eiding.nl

Ga naar DarmkankerNederland.nl

Voor meer overlijdensberichten, online condoleren en het beluisteren van rouwdiensten zie:

www.rouwbericht.nl


Te koop: camping toilet Porta Potti met chemische vloeistof. € 25,- tel. 0786820059

Marco’s

Computerproblemen?

“Elk afscheid is het begin van een herinnering” 0180-840121

dag(24/7 en nacht bereikbaar bereikbaar)

info@marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl www.marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl

uitvaartverzorging sinds 1935

persoonlijke begeleiding

opbaring thuis met koeling of in rouwcentrum Achterambacht

grafmonumenten wij verzorgen alléén begrafenissen

Gewijzigde openingstijden

Voor bestellingen van rouwbloemwerk en bruidsboeketten kunt u de gehele week na telefonische afspraak terecht.

Ontvang een gratis wilsbeschikkingboekje en informatie over ons depositofonds. •

Benedenrijweg 6A Ridderkerk-Centrum nabij de Kerksingel tel. 0180-431621 of tel. 06-24166337 www.marcobloemen.nl

vrijdags 9.00 - 17.00 uur zaterdags 9.00 - 16.00 uur

Voorbespreking? Regel het nu!

SKOTTeWij koop: halenCADAC en brengen uw pc thuis en sluiten hem weermet werkend aan! TELBRAAI tas. t.e.a.b. Tel. 0180 – 410647 Hulp nodig? Bel voor een afspraak:

Melding van overlijden en informatienummer

Gevraagd: platen- singlescd-sen dvd-s en klein leuk spul wat u in de weg staat mag van alles zijn hoor u krijgt er een kleinigheid en ik ben ook heel adviesvoor & huidverzorging blij ermee dus belt als u wat heeft tel. 06Christie vanstaan der Kleij 15860096

Jabaay Jabaay BV

Pigmentvlekken - Couperose - Definitief Ontharen Fruitzuur - Microdermabrasie - Dermaroller Cellulite - Littekens - Striae - Steelwratjes GRATIS intake U gaat toch ook voor het beste! Advertentie De Noorde 90x130.pdfPage

1

Bourgondischelaan 24, Ridderkerk 0180 461193 www.flash-care.nl

Te koop: Eetkamertafel, blank patiné eiken, met afgeronde hoeken, 190 x 100 cm + 6 bijpassende stoelen, stoffen zitting, webbing rugleuning. € 400,-. Burostoel met gasveer, blauw,€ 10,-. Plat computerscherm, Siemens, 17 inch, € 35,-.Tel. 0180427161 Te koop: Campinggastank D907 (= 1/4 gevuld) prijs € 20,-. tel. 0180-417361 Te Koop : Twinny load fietsendrager voor 2 fietsen – in goede staat – prijs € 20,- Tel. 0180-426664

Te koop: 2 borduurwerGeen16:33:41 tijd of zin om te strijken? ken: 1. Schellekoord oude 13-9-2012 ambachten (kwart Ik doe het graag voor u.is af), 2. Vier jaargetijden. Inclusief patronen, naalden en borduurzijde. Samen € 10,-. Tel. 0180-462202

0615292917

Te koop: te gekke, gele kymco scooter (25km) Km: 4170 Bj: 2011 € 700,- Tel. 0180-412100 Gevonden: tegen mijn tuinhek 2 weken geleden een kennelijk gestolen Mountainbike merk Giant, model Ranger. Eigenaar kan met vermelding van datum en dag diefstal deze fiets terugclaimen bij Tel. 0180-433723 Te koop: 3 Gant heren broeken nieuwe mt. 27, een lederen Gant herenjack mt. 52 en vest suede en gebreid zwart met beige mt. 52 tel. 0180-451641

Te koop: CADAC SKOTTELBRAAI met tas. t.e.a.b. Tel. 0180 – 410647

Gebroken Meeldijk 68, 2991 VC Barendrecht (achterzijde NS station) Tel.: 0180 - 616 277 Openingstijden: Ma. t/m vr. van 07.30 - 17.00 uur E-mail: info@jabaaybv.nl www.jabaaybv.nl

Voor al uw tuinbenodigdheden >> Professionele producten óók voor de particulier.

Natuurgetrouwe (biologische) huidverzorging

klaar voor het voorjaar?

Te koop: z.g.a.n. massagebed werkt ontspannend voor gespannen spieren nek rug en benen € 100 ,tel. 06-20164728

Doctor Colijnstraat 22 (oude marktplein) 2982 AC Ridderkerk tel. 0180-425621

Huidspecialist

Is uw huid

Te koop: camping toilet Porta Potti met chemische vloeistof. € 25,- tel. 0786820059

Te koop: 2 peddelsKijkvan ook eens op onze website: www.compoint.nl Knip uit en bewaar, voor het geval dat… 1.30 m. € 5,-, tel. 0180436773, bavandam@gmail. com.

Lagendijk 130a Te koop: Wit MDF linnen2981 EN Ridderkerk kast en babycommode Tel.: +31 (0)6 - 23 019 028 met opzet kast en laden. info@dermalavie.nl - www.dermalavie.nl In goede staat! T.e.a.b. Tel. 06-50202653

www.vanbezeij.nl 0180 - 64 71 01

0180 425 621

Te koop aangeboden: Voordelig, vakkundig én snel (gemiddeld 1 á 2 werkdagen). Geen langdurige en kostbare nieuwe zwarte heren leren ‘reparatie’ aan huis, maar vakkundig herstel en optimalisatie van uw computer in onze eigen jas maat 60 werkplaats. met uitneemprofessionele U hoeft geen uren thuis te blijven: wij spreken een vaste tijd af. bare binnenkraag. Nog Geen onaangename verrassingen: u krijgt van ons een prijsopgave vooraf. Geen contant geld nodiggedragen. in huis: u kunt ons ook € 40,tel.via pin betalen. nooit 0180-416651 Compoint Computers: sinds 1997 ‘een zaak van vertrouwen’

DERMALAVIE Praktijk voor

Te koop: koninklijk huis: 2x boek Wilhelmina, kalender uit 1965 nieuw, div. oude boekjes, tijdschriften, krantenknipsels. Leuk voor de verzamelaar! In een koop € 20,- tel 06 28 478396 in Ridderkerk

Te koop: z.g.a.n. massagebed werkt ontspannend Compoint helpt! voor gespannen spieren Ook met onze nieuwe ophaalservice. € 100gelegenheid ,nek rug en benenGeen bij ons te komen? tel. 06-20164728 ‘No point’ voor Compoint !

Bloemen en Planten

Nu te koop

POOTAARDAPPELEN EN PLANTUIEN En natuurlijk ook een grote variëteit aan zaden Jabaay bv leverancier van: Meststoffen, DCM producten, Gewasbeschermingsmiddelen, Folie, Zaden, Plantmateriaal, Tuingereedschap, Mammoetskelters, Diervoeders, Werk en Regenkleding, Werkschoenen o.a. CAT, laarzen, Klompen, Verf, Schrikdraadapparatuur, Div. rugspuiten en nog veel meer.

OPGELET: 6% btw regeling vanaf 1 maart 2O13

LOODGIETER NODIG!!! LOODGIETER NODIG!!! Bel 0180-421421 Bel 0180-421421

Loodgietersbedrijf

Gevraagd: platen- singlescd-sen dvd-s en klein leuk spul wat u in de weg staat mag van alles zijn hoor u krijgt er een kleinigheid voor en ik ben ook heel blij ermee dus belt als u wat heeft staan tel. 0615860096 Te koop: Wit MDF linnenkast en babycommode met opzet kast en laden. In goede staat! T.e.a.b. Tel. 06-50202653 Te koop: Eetkamertafel, blank patiné eiken, met afgeronde hoeken, 190 x 100 cm + 6 bijpassende stoelen, stoffen zitting, webbing rugleuning. € 400,-. Burostoel met gasveer, blauw,€ 10,-. Plat computerscherm, Siemens, 17 inch, € 35,-.Tel. 0180427161

Te Koop : Twinny load fietsendrager voor 2 fietsen – in goede staat – prijs € 20,- Tel. 0180-426664

P.A. van Ee P.A. van Ee

Te koop: 2 borduurwerken: 1. Schellekoord oude ambachten (kwart is af), 2. Vier jaargetijden. Inclusief patronen, naalden en borduurzijde. Samen € 10,-. Tel. 0180-462202 Te koop: te gekke, gele kymco scooter (25km) Km: 4170 Bj: 2011 € 700,- Tel. 0180-412100

Mauritsweg 45, Ridderkerk-Rijsoord Mauritsweg 45, Ridderkerk-Rijsoord info@van-ee.com info@van-ee.com

Gevonden: tegen mijn tuinhek 2 weken geleden een kennelijk gestolen Mountainbike merk Giant, model Ranger. Eigenaar kan met vermelding van datum en dag diefstal deze fiets terugclaimen bij Tel. 0180-433723

LENTEPRIJS!

Gevraagd: HOUTEN VEILINGKISTEN Tel. 06-46280112

Te koop: 3-zits bank, fauteuil met hoge rug en 2 hockers, donker blauw , leer/alcantara , model Fleetwood onbeschadigd , € 350,-tel. wel gebruikt. HEGGENSCHAREN HEGGENSCHAREN HEGGENSCHAREN 078 – VANAF 6822338 VANAF VANAF

GRASMAAIERS VANAF LENTEPRIJS! LENTEPRIJS! LENTEPRIJS!

Te koop: 3 Gant heren broeken nieuwe mt. 27, een lederen Gant herenjack mt. 52 en vest suede en gebreid zwart met beige mt. 52 tel. 0180-451641

€€ 119 179 € 119€ 119

Te koop: damesfiets met transportrek voorop. merk = cortina behoort tot de acties zijn3geldig tot 15+rek juni 2013 top Alle 5 fietsen. versn + verlichting € 250 ,- mail EN KOM ONZE MACHINES TESTEN voorOVERTUIG foto s =UZELF PLG.49@ HOTMAIL.NL

Te koop: 2 peddels van 1.30 m. € 5,-, tel. 0180436773, bavandam@gmail. com.

Te koop: Campinggastank D907 (= 1/4 gevuld) prijs € 20,-. tel. 0180-417361

• gas- en waterinstallaties • gaswaterinstallaties lood,enzinken dakwerk • lood, zink- enbadkamer dakwerk de complete • de complete badkamer • gashaarden, geisers en boilers • gashaarden, en boilers • rioleringswerken engeisers hogedrukrioolreiniging • rioleringswerken en hogedrukrioolreiniging Elektrische sfeerhaarden zie www.van-ee.com Elektrische sfeerhaarden zie www.van-ee.com Loodgietersbedrijf

Te koop aangeboden: nieuwe zwarte heren leren jas maat 60 met uitneembare binnenkraag. Nog nooit gedragen. € 40,- tel. 0180-416651

Gevraagd: HOUTEN VEILINGKISTEN Tel. 06-46280112

Onze techniek

Te koop: 3-zits bank, fauteuil metwint hoge terrein rug en 2 hockers, donker blauw Lagendijk 178 , leer/alcantara , model OVERTUIG UZELF OVERTUIG EN KOMUZELF ONZE OVERTUIG EN MACHINES KOMUZELF ONZE TESTEN EN MACHINES KOM ONZE TESTEN MACHINES TESTEN 2988 AD Ridderkerk Fleetwood onbeschadigd , Telefoon 0180 - 42 13 99 gavdwaal.nl NAAM VANNAAM DE WINKEL VANNAAM DE WINKEL VAN DE WINKEL Telefax 0180 - 42wel € 350,-- tel. gebruikt. 34 53 078 – 6822338 WIJNEGEMSESTEENWEG WIJNEGEMSESTEENWEG 21WIJNEGEMSESTEENWEG • ‘S GRAVENWEZEL 21 • ‘S GRAVENWEZEL 21 • info@gavdwaal.nl ‘S GRAVENWEZEL Voor de professionele tuinier

OVERTUIG UZELF EN KOM ONZE MACHINES TESTEN

Onze techniek NAAM VAN DE WINKEL

wint WIJNEGEMSESTEENWEG 21 terrein • ‘S GRAVENWEZEL

VCA* GECERTIFICEERD

Te koop: damesfiets met

ERKEND VAKHANDELAAR ERKEND VAKHANDELAAR KWALITEIT • ADVIES KWALITEIT • SERVICE • ADVIES KWALITEIT • SERVICE • ADVIES • SERVICE Lagendijk 178 ERKEND VAKHANDELAAR transportrek voorop. merk Alle acties zijn geldig totAlle 15 acties juni 2013. zijn geldig totAlle 15 juni acties 2013. zijn geldig tot 15 juni 2013. 2988 AD Ridderkerk = cortina behoort tot de ERKEND VAKHANDELAAR KWALITEIT • ADVIES • SERVICE top 5 fietsen. 3 versn +rek Telefoon 0180 - 42 13 99 gavdwaal.nl € 250 ,- mail + verlichting Alle acties zijn geldig tot 15 juni Telefax 0180 - 42 342013. 53


KEUKENS VOOR (bijna) NIETS Diverse stijlen nieuwe showroomkeukens in de opheffingsuitverkoop, compleet met luxe apparatuur. Voorwaarde; direct afrekenen, zelf demonteren en afvoeren. * modern recht 350cm hoogglans groen * klassiek hoek 210 x 300cm hoogglans wit * modern recht 270/390cm hoogglans grijs * modern recht 245cm met kookeiland 245 x 95 cm hoogglans wit * strak eiken met spoeleiland * modern hoek 300 x 300cm donker hout met veel RVS SMEG apparatuur * landhuis u-model ca. 350 x 350cm zachtgeel massief hout. Geopend vrijdag 12 april van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag 13 april van 10.00 tot 17.00 uur voor informatie of verkoopafspraak telefoon 06-55338403 * OOSTERPARKWEG 35, RIDDERKERK

NOG ENKELE KEUKENS

NAAI CURSUS RIDDERKERK

TEL. 0180-424278 - 06-55767171 TEL. 0180-424278 - 06-55767171

Bekijk onze nieuwe website!! www.kensaannemersbedrijf.nl

Het adres voor alle werkzaamheden op het gebied van:

B.V.

VAN DER POL

Adres/werkplaats: Valkenierstraat 25, 2984 AZ Ridderkerk Tel.: (0180) 423261 Fax: (0180) 465138

* Ontwerp * Renovatie * Onderhoud * Verbouw * Nieuwbouw

KIM FINASENSE

ALLE AANGIFTEN VAN A TM Z

ook voor beginners Ineke Grootenboer, Coupeuse 0180-42 26 29 06-12 27 42 91

v.a. € 35,00

Heeft u een vooraf ingevulde aangifte (VIA) laat deze controleren door ons kantoor.

Voor u een belasting minder.! 078-6840205

Kleine groepjes, naaimachines aanwezig

www.bouwbedrijfvanderpol.nl

Ridderkerk Plein Oost De Genestetstraat 36 2985 CG Ridderkerk ridderkerk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Elke vrijdag van 10.00 - 16.30 uur

Elke vrijdag!

Verzilver uw goud in ons mobiel kantoor! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Goudwisselkantoor nten in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervaring jblijvende taxatie • een deskundige en vri ien gewenst per bank ind of g • contante betalin r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg door heel Nederland en • meer dan 25 kantor

Locaties van onze (mobiele) kantoren bij u in de buurt Ridderkerk Plein Oost, De Genestetstraat 36, 2985 CG Elke vrijdag 10:00 – 16:30 uur Barendrecht (Parkeerplaats voor het gemeentehuis) Binnenhof 1, 2991 AA Elke dinsdag 10.00 - 16.30 uur Alblasserdam Raadhuisplein, Cortgene 2, 2951 ED Elke donderdag 10:00 – 16:30 uur Zwijndrecht Wagenveld (parkeerplaats nabij winkelcentrum Passage), 3331 CM Elke vrijdag 10:00 – 16:30 uur facebook.com/ goudwisselkantoor


Lente voordeel!

WERK AAN DE WINKELS!

Haal nú het voorjaar in huis met extra veel verbouwingsvoordeel! De verbouwing van Woonboulevard Reijerwaard is in volle gang! Ook in de 3e fase zijn de winkels gewoon open en profiteert u van héél véél verbouwingsvoordeel! Kijk voor meer informatie over de revitalisatie op www.woonboulevardreijerwaard.nl.

3e

fase

by HOOGENBOEZEM

www.woonboulevardreijerwaard.nl

Braderie in oost!

Komt u ook gezellig snuffelen op de braderie? Deze wordt gehouden op zaterdag 27 april van 10.00 uur tot 17.00 uur ter hoogte van plein oost. Snuffelen bij de leuke kramen, kinderen kunnen geschminckt worden op het sminckterras of zich wagen op de bungytrampoline. In de avond is er speciaal voor de bewoners van Oost een:

oranjeborrel

van 19.30 – 21.45 uur

Ter gelegenheid van de troonwisseling organiseren wij een oranjeborrel op plein Oost. Een gezellig samenkomen onder het genot van een wijntje of wat fris. En om het compleet te maken worden er heerlijke sate‛tjes en loempia‛s aangeboden met wat nasi en bami. U bent van harte welkom! De avond zullen we afsluiten met een georganiseerd vuurwerk

Dit alles wordt u gratis aangeboden door het Wijkbudgetteam Oost Contactpersoon: Monique Spijkerman (06-25060972)


AMOTEX TAXI RIDDERKERK

C.H.D. is een allround onderhoudsbedrijf dat zich richt op zowel bedrijven als particulieren en daarin een hoogwaardige dienstverlening nastreeft. Wij staan garant voor vakmanschap, betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid U kunt terecht bij ons terecht voor:

- Vast tarief per rit binnen Ridderkerk - Speciaal tarief naar ziekenhuis - Vervoer naar en van luchthavens - Korting bij retourboekingen - U kunt in de taxi pinnen

TEL.: 0180-468724 / 06-23910654

- binnen en buiten schilderwerken

AMOTEX

- sauzen van plafonds en muren - klein stuc- en pleisterwerk - behangwerk o.a. pleisterwerk plaatsen van dubbelglas houtrot reparatie Voor meer info kijk op

www.chd-ridderkerk.nl info@chd-ridderkerk.nl - 06-53925257

Schoutstraat 5 2981 EZ Ridderkerk 0180 - 432350 mantelzorg@karaatridderkerk.nl www.karaatridderkerk.nl

Als mantelzorger staat u er niet alleen voor! Met al uw vragen kunt u terecht bij de mantelzorgconsulent van Karaat.

Transport- & Koerierservice - Transport tot 1.500 kg. netto lading - Opslag van goederen en materialen - Nachtdistributie

TEL.: 0180-437906 / 06-23910654

Kunststof Kozijnen Mandenmakerstraat 7 2984 AS Ridderkerk Tel: 0180 62 85 46 Mob: 06 54 216 266 www.berkhout-kom.nl informatie@berkhout-kom.nl

KARAAT RIDDERKERK, hĂŠt adres voor senioren, vrijwilligers en mantelzorgers.

Deze adverteerders en BAR uitgeverij steunen De Hartstichting.

ERKEND DEALER

NU: GRATIS HOORTOESTEL BIJ SPECSAVERS! IN DE BASISDEKKING IS UW HOORTOESTEL NIET MEER GRATIS. BIJ SPECSAVERS WÉL!

GELDT LLE A R O VO * N E L L MODE

Geldt voor alle zorgverzekeraars, o.a.:

Specsavers Ridderkerk Ridderhof 58 (naast Smit Mode) 0180 433 936 Specsavers betaalt uw eigen bijdrage van 25% naast de 75% vergoeding van uw zorgverzekeraar. Hierdoor kost het toestel u niets. Maximaal 1 gratis hoortoestel per klant. De actie is geldig t/m 30 juni 2013. Uw bestelling moet geplaatst zijn voor 1 juni 2013. Om in aanmerking te komen voor een gratis hoortoestel moet u aanspraak kunnen maken op de vergoeding van uw basisverzekering. Het gratis hoortoestel moet aangeschaft worden binnen de categorie waarin u ingedeeld bent door uw audicien en het Zorgverzekeraars Nederland Protocol. De volgende merken zijn geregistreerde merken van de vennootschappen van Specsavers: Specsavers, het Specsavers logo. www.specsavers.nl * Voor sommige producten kunt u doorverwezen worden naar een partner audicien van Specsavers.


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 11 april 2013

11

Boekje open over orgels van Singelkerk Bij de opening van de tentoonstelling over muziek in Ridderkerk werd een nieuw boekje van in de serie van de Stichting Oud Ridderkerk gepresenteerd. Het veertigjarig bestaan van het Van den Heuvel-orgel van de Singelkerk was voor Marien Hofman aanleiding om in de historie te duiken. Naast het verhaal van dit in 1972 in gebruik genomen orgel belicht de auteur de twee eerdere orgels, waarmee in de vorige eeuw de samenzang in de vroegere dorpskerk werd begeleid. In de periode daarvoor werd in de Singelkerk gezongen met voorzangers. Van een orgel moest men hier lange tijd niets hebben. “De vraag: ‘Waarom een orgel in de kerk?’ zou beantwoord kunnen zijn met: ‘Niet nodig’ of ‘Dat wilde Calvijn ook niet’. Geen orgel dus, en dat zou nog een paar honderd jaar zo blijven” schrijft Homan in zijn inleiding. Daarna volgen goed gedocumenteerde hoofdstukken over de drie orgels die voor de kerk gebouwd zijn. Michael Maarschalkerweerd was bouwer van het allereerste orgel waarbij in 1904 voor het eerst werd gezongen. Door de grote kerkbrand van 1920 ging dit instrument verloren. Binnen een jaar stond er een nieuw orgel dat geleverd werd door de firma Dekker te Goes. De pijpen klonken niet alleen tijdens de diensten. Er werden in de loop der jaren orgelbespelingen verzorgd door vermaarde organisten als Feike Asma en Piet van Egmond. Het was zeker geen droomorgel, vooral niet met de houtwormen en kromtrekkende latten die er in de loop der jaren vat op kregen. “Bij dit amechtig, soms naar lucht happend pierement, moest naast de elektrische windmotor geregeld een orgeltrapper bijspringen. Deze omschrijving is beslist niet overdreven” beschrijft Hofman.

Ga naar de website en upload je bericht. www.decombinatieridderkerk.nl

WIJKWIJZER

D R I E V L I E T Marien Hofman overhandigde de eerste exemplaren van zijn boekje over de orgels van de Singelkerk aan orgelbouwer Jan van den Heuvel (links), wethouder Arie den Ouden (rechts) en Arie van Nes, die veertig jaar geleden voorzitter was van de kerkvoogdij die besloot tot de aanschaf van het Van den Heuvel-orgel. De voortdurende storingen konden met restauraties niet worden opgelost en de kerkvoogdij besloot daarop een nieuw orgel te laten bouwen. De toen nog jonge orgelbouwer Jan van den Heuvel (afgelopen zaterdag weer eens terug bij zijn pijpenwerk in Ridderkerk) kreeg het vertrouwen voor de bouw van een groot orgel met 32 registers en een orgelkas in barokroccocostijl met 247 pijpen in het front. Het heeft in de loop der jaren veel organisten van naam naar Ridderkerk getrokken. Er vonden opnamen plaats voor zes platen (onder meer van Klaas Jan Mulder, Fans van Tilburg en de Franse organiste Michelle Leclerc) en vijf cd’s. Klankkleuren Marien Hofman, zelf ook organist, vindt het een van de mooiste orgels die Van den Heuvel heeft gemaakt: “Ook in vergelijking met het Van den Heuvel-orgel in de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Anjerstraat,

waar ik eveneens enkele jaren organist ben geweest. Dit orgel heeft aan de ene kant klankkleuren die aansluiten bij mijn voorkeur voor barok en aan de andere kant registers met een Frans-romantische inslag waar eindeloos mee te kleuren is.” Bij de nieuwe wisseltentoonstelling over “Muziek in Ridderkerk” zijn enkele panelen gewijd aan de orgels, waarvoor Marien ook het materiaal verzamelde. Hij wist onder meer foto’s te bemachtigen van alle vaste organisten die de Singelkerk in de loop der jaren heeft gehad. Marien Hofman schreef eerder een boek over de geschiedenis van de Singelkerk en was mede-auteur van de uitgave waarmee de vroegste kerknotulen op een leesbare manier zijn gepresenteerd. De Ridderkerker maakte zich ook verdienstelijk voor de archiefcommissie van de kerk, waarvan hij vorig jaar na het overbrengen van alle oude

stukken naar het Gemeentearchief Rotterdam als voorzitter afscheid nam. Voor het gedurende 26 jaar vervullen van zijn rol voor de archivering en zijn functie als organist werd Hofman begin dit jaar door de VKB ( ) onderscheiden met een oorkonde en een draaginsigne in zilver. “Marien heeft zich op vele manieren verdienstelijk gemaakt” aldus wethouder Arie den Ouden, die hier in zijn toespraak in de Oudheidkamer de aandacht op vestigde. Het boekje is zoals gebruikelijk naar alle donateurs van de Stichting Oud Ridderkerk gestuurd. Voor verdere geïnteresseerden zijn € 3,65 exemplaren te koop in de Oudheidkamer. Het museum aan de Kerksingel 26 is geopend op woendag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 uur. De tentoonstelling “Muziek in Ridderkerk” loopt tot 11 mei. De toegang is gratis.

Kwartfinale Cruyff-toernooi in Slikkerveer Sinds september 2011 heeft de wijk Slikkerveer één van de 160 Cruyff Courts ter wereld in zijn bezit. Op dit buurtveld worden diverse evenementen georganiseerd vanuit de Cruyff Foundation door Steffanie Helmink, combinatiefunctionaris Slikkerveer van Sport en Welzijn. Inmiddels hebben er de lokale voorrondes van het grote Cruyff zes tegen zes toernooi plaatsgevonden. Het jongensteam en het meisjesteam van basisschool de Regenboog mogen nu de gemeente Ridderkerk vertegenwoordigen bij de kwartfinale van dit toernooi. Zij zullen op woensdagmiddag 17 april op hun ‘thuisveld’ op moeten nemen tegen zestallen uit Papendrecht en Rotterdam. De wedstrijden staan deze dag onder leiding van KNVBscheidsrechters. Hierdoor kunnen de kinderen echt kennis maken met het wedstrijdelement en staan zij onder neutrale leiding. Het programma begint om

14.00 uur met de opening, waarbij ook de RESCPECTvlag wordt getekend door de aanvoerders van de deelnemende teams. Aansluitend is er een gezamenlijke warming up. De aftrap voor de eerste wedstrijd is om 14.30 uur. Naast het voetballen op het Cruyff Court zijn er van 14.30 tot 17.00 uur workshops op het basketbalveld en een pannakooi-toernooi. Ook komt er

een groot springkussen. Alle deelnemers krijgen een gratis smoothiekar aangeboden van de smoothiekar die door Pameijer wordt verzorgd. Klasgenootjes, ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de teams aan te moedigen en mee te doen aan de activiteiten. Respect Award Respect – één van de 14 re-

Bij het zes tegen zes toernooi op de Cruyff Courts staat respect letterlijk en figuurlijk hoog in het vaandel.

gels van Johan Cruijff – staat centraal tijdens dit kampioenschap. De door Johan Cruijff opgestelde 14 regels gelden op alle Cruyff Courts ter wereld. Concreet betekent dit dat het thema ‘respect’ zo vaak mogelijk zichtbaar is voor de deelnemende kinderen. Na ieder toernooi wordt ook een Respect Award uitgereikt. Om deze te kunnen winnen worden de teams op een aantal punten beoordeeld: boor de wedstrijd elkaar een hand geven, niet schelden, sportief zijn en ook buiten het veld respect voor elkaar tonen. Sport en Welzijn gaat ervan uit dat deze spelregels aansluiten op de algemene ontwikkeling van kinderen. Daarnaast wordt er stil gestaan bij het feit dat het in de sport niet alleen om winnen gaat, maar vooral om respect hebben voor elkaar! Op de website van Sport en Welzijn wordt het wedstrijdschema en andere informatie bekend gemaakt: www.sportenwelzijn.nl.

Bingomarathon Op zaterdag 13 april organiseert wijkvereniging Drievliet -`t Zand een bingomarathon in wijkcentrum de Fuik. De eerste ronde van deze lange bingodag begint om 10.00 uur. De zaal aan de Voorn 10 staat vanaf 9.30 uur voor de deelnemers open. Een enkel boekje kost € 51,-- en een dubbelboekje € 58,50. De hoofdprijs van deze dag is een geldbedrag van € 250,--. Voor deelname moet vooraf worden ingeschreven. Het inschrijfgeld is € 8,50 per persoon, inclusief lunch. Voor meer informatie en aanmelding: www.wijkverenigingdrievlietzand.nl. Vrouwenochtend Woensdag 17 april is er een vrouwenochtend in de Ichthuskerk aan het Vlietplein. Spreekster op deze morgen is Alide Snitselaar (werkzaam bij ‘de Herberg’) die in zal gaan op de vraag: Wat ben ik waard?. Alle belangstellende vrouwen zijn van harte welkom. Het programma begint om 9.15 uur. Kinderen kunnen meegenomen worden, want er is oppas aanwezig. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Marjan Doeleman: doeli77@hotmail.com of 06 2049 9608.

WIJKWIJZER

RIDDERKERK Kledingverkoop Op zaterdag 13 april is er kledingverkoop in het Leger des Heilsgebouw aan de Burg. v.d. Wayfortstraat 32. Er wordt van 10.00 tot 12.00 uur nog goed te dragen tweedehands kleding aangeboden.”Willy’s Boothiek”, de kledingwinkel van het Leger des Heils, kan ook elke maandag bezocht tussen 14.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur geopend. Men kan dan ook terecht voor een kopje koffie in de buurthuiskamer.

Breimiddag Karaat Ridderkerk organiseert op vrijdag 12 april weer een breimiddag in Wijkcentrum West. Ouderen kunnen op deze ontmoetingsmiddag al breiend met elkaar bijpraten. Er is alle gelegenheid voor van 14.00 tot 16.00 uur. Men moet de eigen breimaterialen meebrengen. Naast de breiwerken voor eigen gebruik kan er gebreid worden voor het goede doel `Georgië`. De zaal aan de Boksdoornstraat 80 gaat om 13.40 uur open. Zangdienst Op zondag 14 april wordt een koor- en zangdienst gehouden in de Goede Herderkerk aan de Seringenstraat 1 te Ridderkerk. Medewerking aan deze dienst verleent het Christelijk Gemengd Koor ‘Debarim’ o.l.v. Arjen Uitbeijerse. Vincent van Dam zorgt voor de orgelbegeleiding. De meditatie wordt verzorgd door ds. P. de Graaf uit Zierikzee. Het thema van deze zangdienst is: ‘Overwinnende liefde’. De aanvang is 16.45 uur.

WIJKWIJZER RIJSOORD

Inloopochtend Op donderdag 18 april is er weer een koffie/inloopochtend in gebouw ‘de Fontein’ aan de Rijksstraatweg 97. Oudere Rijsoordenaren kunnen elkaar hier ontmoeten van 10.00 tot 11.30 uur. Wie niet zelfstandig naar het zaaltje kan komen, kan voor een vervoersoplossing contact opnemen met Wim IJsselstein: 0180-421848 of (b.g.g.) Janny Zijderveld: 0180-421323. Klaverjassen De Supportersvereniging van v.v. Rijsoord organiseert op vrijdag 19 april haar maandelijkse koppelklaverjasavond. De deelnemers maken kans op leuke prijzen, maar het gaat bij deze kaartwedstrijd vooral om de gezelligheid. De kaarten komen in de Rijsoordkantine op tafel vanaf 20.00 uur. Men kan zich voor deze avond opgeven bij Hans Freriks: 0180-430565 , Leen Schouten: 0180-415024 of Wim de jong: w.jong409@upcmail.nl.

1 DAG WERKEN 1 DAG BIJKOMEN

EEN NIERPATIËNT MOET ER VEEL VOOR OVER HEBBEN OM EEN BEETJE NORMAAL TE LEVEN. WAT HEEFT U OVER VOOR EEN NIERPATIËNT? STEUN ONS!

KIJK WAT U KUNT DOEN OP NIERSTICHTING.NL


VRAAG & AANBOD

gratis schakeltje Uitsluitend particulieren in het verspreidingsgebied van Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht kunnen tot vrijdag 14.00 uur alleen via e-mail één GRATIS Schakeltje opgeven. Deze moeten betrekking hebben op gebruikte artikelen, die te koop worden aangeboden of te koop gevraagd, beiden tot een maximum van € 5000,-. Dus geen dieren, personeel, huizen, verzamelingen, contacten, rommelmarkten, ruilen e.d. Max. één Schakeltje per keer. Herhaling pas na twee weken toegestaan. Aanleveren alleen via de mail: advertentie@baruitgeverij.nl o.v.v. “gratis Schakeltje” Een spatie tussen de woorden open laten (Max. 100 tekens) Alleen advertenties waarbij volledige naam- en adresgegevens en telefoonnummer apart zijn vermeld worden in behandeling genomen. NIET BELLEN!!! Wij kunnen niet telefonisch uw Schakeltje opnemen.

Kwaliteit is een keuze! www.alderliesten.nl Tel: 0180 - 424488 • Ridderkerk

Koninginneweg 79 Ridderkerk Vertrouwd, transparant en een eerlijke prijs.

Afvallen Met Herbalife! Meer Dan 30 Jaar Ervaring! Bel Nu Vrijblijvend! 078-6104454 www.happyline.nl Keukenstudio Konijnendijk is sinds 1985 de keukenspecialist in Barendrecht en omgeving. Over keukens hebben wij heldere ideeën. Wij vinden dat ze lang mee moeten, zonder problemen, zonder narigheid. Daarom vindt u bij ons kwaliteit keukens. Daarnaast staat een persoonlijke en transparante aanpak bij ons voorop. Met ons ruime aanbod kwaliteit keukens en apparatuur in de meest uiteenlopende stijlen en prijsklassen biedt Konijnendijk voor elk wat wils. Ook voor de vervanging van keukenapparatuur en het plaatsen van bijkeukens is men bij Keukenstudio Konijnendijk aan het juiste adres. Bezoek onze showroom en zie met eigen ogen onze kwaliteit keukens met klasse, stijl en karakter!

De gratis advertenties worden gebruikt om pagina’s op te vullen. Er is dus géén plaatsingsgarantie. Wordt uw advertentie niet geplaatst, dan kunt u hem voor de volgende uitgave opnieuw opsturen.

Openin gstijd e di-vr 11:00- n: 17 za 11:00- :00 16:00

Gratis Proefpakket? www.happyline.nl/proefpakket/

www.vanleeuwenjuweliers.nl

U kunt bij ons terecht voor de aanschaf of reparatie van diverse (agrarische) machines en voertuigen, zoals: - Tractoren - Aanhangwagens - Automobielen - Heftrucks - Tuin- en Parkmachines U kunt bij ons terecht voor (auto) apk keuring Maak vooraf een afspraak

www.agroservicekoppenaal.nl

Direct uw woning verkopen ? Wij zoeken per direct appartementen te Ridderkerk Dorpsstraat 174 2992 AB Barendrecht Tel. 0180-611100 info@konijnendijk.nl www.konijnendijk.nl maandag gesloten

Opknappen / renoveren geen bezwaar Snelle afhandeling inl. 0180-721936

BTW-verlaging van 21% naar 6%

BTW-VERLAGING Passie Passie voor voor groen groen Passie voor groen

VAN 21% NAAR 6% per 1 maart 2013 BEL VOOR EEN OFFERTE Voor uw Tuingeluk® bel: (0180) 611 436

www.gijsbershoveniers.nl

Achterzeedijk Achterzeedijk57-U41 57-U41 57-U41 2992 2992SB SB SBBarendrecht Barendrecht Barendrecht Telefoon: Telefoon:0186 0186 0186611436 611436 611436 Achterzeedijk •••••2992 Telefoon: Achterzeedijk 57-U41••••••Barendrecht •611436 Tel.: 0180 611436 • info@gijsbershoveniers.nl Achterzeedijk 57-U41 2992 SB Barendrecht Telefoon: 0186 611436 Achterzeedijk 57-U41 2992 SB Barendrecht Telefoon: 0186 Mobiel: Mobiel:06 06 06427 427 42732 32 32658 658 658•••••Fax: Fax: Fax:0180 0180 0180398519 398519 398519•••••Email: Email: Email:info@gijsbershoveniers.nl info@gijsbershoveniers.nl info@gijsbershoveniers.nl•••••w w w w w w. w. g jsss b e h o veee e n iee e .nn n Mobiel: w w. gg iiijijijsjs bb eeee rrrsrrssss hhhh oo vvvve nnnn iiieie rrrsrrssss ...n.n lll ll Mobiel: 06 427 32 658 Fax: 0180 398519 Email: info@gijsbershoveniers.nl w w w. gg bb oo Mobiel: 06 427 32 658 Fax: 0180 398519 Email: info@gijsbershoveniers.nl w w w.

Eigen bijdrage bij WMO en bij verblijf in een instelling

EE D S IF YO U R G AR D EN N TH E A M AK E- O VE R C AL L

a -t e a m

Hoe zit dat nou precies? Karaat Ridderkerk geeft u duidelijkheid! Een medewerker van het CAK geeft uitleg. Dag: Woensdag 17 april, van 13.30 uur tot 15.30 uur. Inloop vanaf 13.00 uur. Locatie: Theaterzaal van de Bibliotheek van A tot Z, Sint Jorisplein 77. Schoutstraat 5 • 2981 EZ Ridderkerk t (0180) 432 350 e info@karaatridderkerk.nl www.karaatridderkerk.nl

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Meld u dan aan bij Karaat Ridderkerk. Zie onze website voor meer informatie.

Ook behoefte aan het A-team? Een telefoontje en we komen in actie! Aardoom Hoveniers BV Hovystraat 1, 2982 PC Ridderkerk • 0180 42 84 58 • www.aardoomhoveniers.nl


Dreigend faillissement? Bestuurdersaansprakelijkheid? Voor een vrijblijvend eerste advies kunt u contact opnemen met één van onze advocaten. Park Barendrecht • 1e Barendrechtseweg 76-80 2992 XC Barendrecht Tel 0180 - 695 115 • Fax 0180 - 695 110 E-mail info@vdladvocaten.nl • www.vdladvocaten.nl

Vind snel een baan bij jou in de regio op BarUitgeverijVacatures.nl Zoek je een nieuwe, uitdagende baan dicht bij huis? Kijk dan eens op de Top Vacaturebank van van Nederland. Nederland. Op Op BarUitgeverijVacatures.nl BarUitgeverijVacatures.nl vind vind je je Top Vacaturebank een overzicht van van actuele actuelevacatures vacatures jouinindede regio. bijbij jouw regio.

BarUitgeverijVacatures.nl

De Top Vacaturebank voor de regio • Snel vacatures zoeken • Direct solliciteren • Vacatures dicht bij huis maar ook landelijk Ook uw vacatures op BarUitgeverijVacatures.nl? Wilt u ook aandacht voor uw vacatures? Tegen lage kosten kunt u uw vacature (door)plaatsen op onze website en bereikt u ruim 100.000 werkzoekenden per maand. Neem contact op met BAR Uitgeverij voor meer informatie: 0180 641 022

In samenwerking met:

TopVacaturebank.nl

De winter is weg, tijd voor kleur in de tuin! Een afdeling vol met de mooiste plantjes staat voor u klaar. Kleurtip 2 Kleurtip 1

Een dienblaadje met 4 glaasj es, gevuld met sni jbloemen. Normaal E 9,95 compleet Nu slechts E

Kleurtip

3

6,95

OP=OP !!!

Geldig t/m zaterdag 13 april Campanula Addenda. ere erd me eit blo t lan np tui Deze en Een grote Hengselmand gevuld malen per jaar, is wintervast met Hortensia’s. In meerdere gewoon super mooi! kleuren verkrijgbaar. Normaal E 3,95 per stuk Normaal E 14,95 Nu slechts E 2,95 per stuk

ZA 13 APRIL

en 2 voor E

Nu slechts E

9,95

Oosterparkweg 15 Ridderkerk Tel: 0180 - 42 45 46 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur. vrijdag koopavond tot 21.00 uur www.bloemenjungle.nl - www.bloemetjebestellen.nl

SPECIAL GUEST: POPGROEP

SSTARZ TARZ LIVE ON STAGE

12.00-16.00 UUR

! S ID K E L E T N A V D N E K E B 2013-0119 Ridderhof adv 130x194mm.indd 1

5,00

9-4-2013 11:51:41

Bloemen, planten en woondecoraties


Moerkerken Tweewielers Churchillplein 10 • 2983 EB RIDDERKERK Tel. 0180 - 41 54 15 www.moerkerkentweewielers.nl

de fiets

Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag

van 09.00-17.00 uur van 09.00-20.00 uur van 09.00-16.00 uur

MOERKERKEN TWEEWIELERS: VOLG ONS NU OOK OP FACEBOOK!

Flyer C Nooit meer tegenwind met een elektrische fiets van Flyer De komende maanden zullen we voor u vier fietsen testen. Dit keer heb ik op een elektrische fiets mogen zitten en rijden. Het was voor mij de eerste keer dat ik op een elektrische fiets zat. Het merk Flyer is sinds 1995 de specialist op het gebied van elektrische fietsen. Het was voor mij als niet alledaagse fietsgebruiker even wennen aan een elektrische fiets, maar wanneer je eenmaal op gang bent, rijdt het heerlijk. Het is niet zo dat je helemaal niet hoeft te trappen. Dat dacht ik altijd bij een elektrische fiets, maar het gaat een stuk makkelijker en soepeler dan zonder accu. Ik heb op een Flyer C-serie gereden. Het voordeel is dat dit model een lage instap heeft. Zo kunt u op een prettige en makkelijke manier op- en afstappen. Een uitkomst als dit niet zo makkelijk meer gaat. De C staat voor comfort, maar ook voor City. Want

u kunt uw dagelijkse boodschappen ermee halen, maar ook lekker een dagje de omgeving bekijken. De flyer C-serie wordt zowel voor dames als heren in vier verschillende framematen aangeboden. Verder kunt u de Flyer zo samenstellen als u hem zelf wilt rijden. Ik reed zelf met een model waar een accu op zat van 26 volt/ 12 ampère. Dit betekent dat u zo’n 80 kilometer met de accu kan fietsen op de ecostand en 60 kilometer wanneer u de high speed nodig heeft. Bij een accu van 36 volt/12 ampère kunt u 100 kilometer rijden in de eco stand en 80 kilometer in de high speed stand. Zelf vond ik het het prettigst fietsen op de eco stand en in de zesde versnelling. De Flyer fietsen zijn verkrijgbaar vanaf 2599 euro.

uw oude metaal is geld waard! Openingstijden maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 08:00 tot 13:00 uur

Hoge drukpomp

Noordenweg 20-22 · 2984 AG RIDDERKERK · Tel. 0180 - 425 097 info@vlasblom.biketotaal.nl · www.vlasblom.biketotaal.nl 35 95 35,

26,95 26

16,95

11,95

Bike Totaal Fietsbril

?

Ook een proefrit op de Kom langs voor een eerlijk advies! Vlietplein 6 - 2986 GH Ridderkerk - Tel. 0180 421772

- info@rijploeg2wielers.nl

www.rijploeg2wielers.nl

Koper kabel

€ 1,65 per kg

Koper handgepeld

€ 5,15 per kg

Koper gemengd

€ 4,55 per kg

Messing/geel koper

€ 3,00 per kg

Aluminium

€ 0,80 per kg

RVS

€ 0,95 per kg

Lood

€ 1,10 per kg

Zink

€ 0,80 per kg

Elektromotoren

€ 0,45 per kg

Accu

€ 0,40 per kg

IJzer

€ 0,18 per kg

Witgoed (elektrische apparaten) € 0,18 per kg Computers Klompenmakerstraat 10, 2984 BB Ridderkerk Tel. +31 (0)85 48 943 30 • info@vanpeltrecycling.nl

€ 0,18 per kg

Koelkast

€ 3,00 per stuk

Wasmachines

€ 6,00 per stuk

Geen vrieskisten, autobanden, gasflessen, beeldschermen, airco’s en ander chemisch afval. Wij behouden ons het recht voor om partijen te keuren en/of te weigeren. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Kijk voor actuele prijzen en voorwaarden op www.vanpeltrecycling.nl


Lezers schrijven De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 11 april 2013

3 x 2 zit al bijna aan de 400 kinderen Bij de opening van de inschrijving voor de Jeugdwielertour 3 x 2 op woensdag 3 april jl. meldden zich voldoende kinderen aan om ook in 2013 dit welbekende evenement te organiseren. Na anderhalf uur inschrijven stopte de teller bij 381 opgegeven jongens en meisjes. Zoals voorgaande jaren was het weer een drukte van jewelste. Terwijl het aanvangs-

tijdstip van inschrijven op 12.30 uur was gesteld, bleek al om iets vóór 12.00 uur de hal bij restaurant De Fakkel vol met ouders en kinderen, die gezellig in afwachting waren van het startschot voor de aanmeldingen voor 3 x 2. Voor deze klus had Hans Vermeij geheel belangeloos, zoals al jaren, zijn restaurant de Fakkel ter beschikking gesteld. Hoewel de organisatie dik tevreden is met het aantal

De inschrijfmiddag voor de Jeugdwielertour 3 x 2 zorgde weer voor lange rijen in De Fakkel (foto Rika Conradi – RiCon Fotografie)

inschrijvingen, is er nog plek voor tientallen die ook aan dit mooie vakantieevenement mee kunnen doen. Deelname staat open voor jongens en meisjes die geboren zijn tussen 25 augustus 1997 en 1 januari 2005. De komende editie van 3 x 2 wordt gehouden van maandag 19 tot en met zaterdag 24 augustus. Na de eerste dag met spelletjes en fietsenkeuring wordt er op de volgende dagen met 36 groepen gefietst, waarbij onder meer de zwembaden in Zwijndrecht, Nieuw Lekkerland, de Hoeksche Waard en Ridderkerk worden aangedaan. Voor de slotdag worden alle fietsen versierd en zullen de deelnemers feestelijk onthaald worden in sporthal de Fakkel. Het inschrijfgeld voor een hele week vakantieplezier bedraagt € 25,00. Wie ook op de deelnemerslijst wil kan een telefonische afspraak maken met Marjan Bravenboer: 0180 -418669. De Jeugdwielertour 3 x 2 wordt voor de 42e maal georganiseerd. Er is veel over te lezen op de vernieuwde website: www.3x2.nl.

Vroege stereofonie in Oudheidkamer De organisten Roeland de Reuver en David van der Vlies geven op zaterdag 13 april een bijzonder concert in de Ridderkerkse Oudheidkamer. Met twee orgels brengen zij een programma met ‘dubbelkorigheid’. Onder de Vlaming Adriaen Willaert, in de zestiende eeuw kapelmeester van de San Marco, is de ‘dubbelkorigheid’ tot bloei gekomen in Venetië. Het wordt ook wel de vroegste vorm van stereofonie genoemd: vanaf de twee gaanderijen van de San Marco speelden en zongen twee orgels en/of twee koren elkaar toe. Die ruimtelijke muziekbeleving is ook het uitgangspunt van het concert in de Oudheid-

kamer. Er zal een (elektronisch) orgel op de galerij staan en een (pijp)kistorgel beneden. De uitvoerenden zijn als organist bekend in de regio. David van der Vlies geeft sinds 2001 orgel- en pianoles in Ridderkerk na hier zelf op jonge leeftijd orgellessen aan de muziekschool gevolgd te hebben. Na zijn conservatoriumopleiding in Rotterdam behaalde hij ook zijn Masterdiploma voor beiaardier. Hij is nu stadsbeiaardier van Veere

De Ridder Dichters gedichten- en verhalenpodium voor alle dichters jong en oud

Gedicht van de week Uitzicht Tegen de blauwe hemel boven in de hoge berk zijn twee eksters aan het werk. De vogels met hun lange staart en hun bonte verenkleed maken samen hun nest gereed. Ik zie ze gaan, buik en schouders zuiver wit het kleine lijfje met een blauw/groene glans kop en borst glanzend zwart, alles in balans. Tussen de zwarte snavel brengen zij de takjes aan die ze zoeken in de nog bladerloze bomen, zo bouwend aan hun onderkomen. Een beter uitzicht kan ik me niet wensen wat een ijver, wat een zorg, wat een leven, een prachtig kunstwerk wordt geweven. Emmy Mulder Lid van de Ridder Dichters Nieuwe leden altijd welkom! www.deridderdichters.nl

en tweede beiaardier van Spijkenisse. Ronald de Reuver studeerde af aan het Conservatorium van Utrecht en is nu als muziekdocent verboden aan het Wartburg College in Dordrecht. Ook is organist van de Gereformeerde Gemeente in Capelle aan den IJssel. Dit concert in de serie “ToBe in de Oudheidkamer” begint om 16.00 uur. Vanaf 15.30 uur is er voor de belangstellenden een presentatie van de orgels. De entree is € 5,-- voor volwassenen en € 2,50 voor de jeugd tot en met twaalf jaar. Er is kaartverkoop aan de zaal in het museum aan de Kerksingel 26. Reserveren is mogelijk bij Theo Hartman: thartman@ stichtingtobe.nl.

15

Lezers schrijven

Inzameling Voedselbank Een mooi initiatief van Aïsha van Breugel, scholiere van de OBS de Bosweide. Met medescholieren werd op vrijdagmorgen 5 april werd een inzameling van houdbare etenswaren gehouden voor de Voedselbank in Ridderkerk. Medescholieren liepen met mandjes door de winkel het winkelend publiek bij Bas van der Heijden in Bolnes

benaderd om enkele extra inkopen te doen. Steeds meer Ridderkers worden afhankelijk van de Voedselbank. De lege dozen om de giften in te doen, waren niet aan te slepen. Alleen jammer dat er sommige ouderen het nodig vonden negatieve uitspraken te doen tegen deze kinderen. Ik raad deze negatievelingen aan

eens het boek Macaroni te lezen. Van de Ridderkerkse schrijfster Marianne van Abelen. Het betreft hier de omstandigheden van een gezin in de bijstand, en vriendschap met haar vriendin uit de betere klasse. Want het zijn voornamelijk de kinderen die het slachtoffer worden van deze stille armoede. Gerard Elkhuizen

10e Bluezy Bluesfestival een groot succes De tiende editie van het Bluezy Bluesfestival is een heerlijk muziekfeest geworden voor bijna 550 bezoekers. Na de verrassing van de uitreiking van de Jorispenning voor de organisatie werd het festival in gang gezet door de Italiaanse dames van UB! Dolls. Het bleek een lekker luchtig voorgerecht, rockabilly, gebracht in het Engels met een lekker vet Italiaans accent. Daarna volgde bijna de complete top van de Nederlandse bluesscene. De Veldman Brothers brachten veelal bekend werk, maar verraste ook met een aantal hele nieuwe nummers. De Twelve Bar Blues Band met frontman J.J. Sharp klonk weer als vanouds na

een gedwongen periode van afwezigheid. De mannen zijn de jongste niet meer, maar daar is op het podium niks van te merken. De band King Mo speelde ook al zo voortreffelijk. De gastbijdrage van zangeres Jessica Hoogenboom mocht er ook zijn. Julian Sas blijft vervolgens ook onverslijtbaar doorgaan. Met een bijna onuitputtelijk repertoire en tomeloze energie laat hij zijn gitaar geluid maken, zoals alleen hij dat kan. De al aangekondigde headliner van de avond werd inderdaad de Amerikaan Joe Louis Walker, die echt bui-

Joe Louis Walker maakte zijn faam meer dan waar.

tencategorie gitaarmuziek ten beste gaf. Tijdens de diverse gitaarduels sprongen de vonken er zowat van de snaren af. Muziekliefhebbers konden hier alleen maar genieten en genieten. Afsluiter was de Franse band rondom Nico Wayne Toussaint, die het publiek trakteerde op een mix van blues, jazz, funk gelardeerde met bijvoorbeeld een super Reinders en drumsolo, die ook in de late uurtjes de handen nog steeds op elkaar wist te krijgen. “Al met al kunnen we terugkijken op een geweldige jubileumeditie. Ondanks dat we met de accommodatie wat problemen kenden, is het een geweldige dag geworden. Het zal een hele uitdaging worden om voor volgend jaar een vergelijkbare line-up neer te kunnen zetten, maar daar gaan we zeker ons best voor doen” belooft Nico Bravenboer. Hij mocht als voorzitter samen met secretaris/penningmeester de Jorispenning op het podium ontvangst nemen, maar ziet dit echt als een prijs voor de hele organisatie. “Martin van Genderen en Kees Sanders hebben als bestuursleden ook hun inbreng, net als alle meewerkende vrijwilligers. Zonder hen zou dit allemaal niet lukken.’’

Gratis afvalbegeleiding voor hond en kat bij Dierenkliniek Lies was een vrolijke chihuahua van 5,2 kg. Ze kreeg wel eens wat extra’s... Een boterham als ‘t baasje ontbeet, een koekje bij de koffie, een lekkere kluif na het wandelen. Toen Lies voor haar jaarlijkse inenting bij de dierenarts kwam, was het advies “afvallen” om gezondheidsproblemen in de toekomst te voorkomen. Hoewel de eigenaren zeer gemotiveerd aan de slag gingen om Lies te laten afvallen, bleek ze een jaar later nog even zwaar te zijn. Overgewicht is niet alleen bij mensen een bekend probleem, ook steeds meer huisdieren zijn zwaarder dan ze zouden moeten zijn. In Nederland zijn, naar schatting, inmiddels een kwart van de huisdieren te zwaar. De meeste eigenaren beseffen vaak niet dat hun dier lijdt aan overgewicht: als een dier 5% zwaarder is dan het zou moeten zijn is er al sprake van overgewicht. Is een dier 20% te zwaar dan

is er zelfs sprake van ernstig overgewicht of obesitas. Een gezond gewicht voor Lies zou 4,2 kg zijn. Hoewel dit maar 1 kg verschil is, betekent het in het geval van Lies een overgewicht van bijna 20% en dus is er al sprake van obesitas. Dat overgewicht risico’s met zich meebrengt weet bijna iedereen: dat overgewicht een extra belasting is voor de gewrichten, arthrose (gewrichtsslijtage) en hart- en vaatziekten bij de hond kan veroorzaken is bij de meeste mensen wel bekend. Maar dat het ook suikerziekte bij de kat en ademhalingsproblemen kan veroorzaken of verergeren is minder bekend. En ook verhoogt het de kans op infecties, kanker en complicaties als het dier onder narcose zou moeten voor een operatie. Kortom, er zijn meer dan genoeg redenen om ervoor te zorgen dat uw hond of kat een gezond gewicht heeft.

Fit for Pets Ondanks dat een een eigenaar zich bewust is van het overgewicht lukt het toch niet altijd om een dier te laten afvallen. Net als de baasjes van Lies die hier serieus aan hebben gewerkt. Om eigenaren hierbij te helpen heeft Dierenkliniek Ridderkerk een gratis afvalspreekuur: Fit for Pets. Hier worden eigenaren door ervaren assistentes op weg geholpen om hun hond of kat te laten afvallen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale dieetvoeding met een laag energie-gehalte (niet te verwarren met lightvoeding!). Lukt het met alleen de voeding niet om (voldoende) af te vallen, dan bestaat er voor honden ook medicatie wat bijdraagt tot gewichtsverlies. Verder geven de assistentes tips over hoe een dier op een verantwoorde manier meer kan gaan bewegen.

Ook Lies is gestart met het afvalprogramma Fit for Pets. Ze is hierbij overgestapt op de speciale voeding om af te vallen. Natuurlijk is dit niet alles. Lies gaat mee naar de camping, waar de baasjes nu vaak lange wandelingen met haar maken. Ook zijn ze gestopt met alle extraatjes. Als Lies nu braaf is geweest krijgt ze als beloning wat brokjes van eigen voeding in plaats van ongezonde snoepjes. Inmiddels heeft Lies haar streefgewicht bereikt. Ze weegt nu 4,2 kg. Dit is een gewichtsverlies van bijna 20%! Als extra beloning krijgt zij een mooie foto op canvas van zichzelf. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat zij vrolijker is, makkelijker beweegt en in de toekomst minder kans heeft op allerlei gezondheidsproblemen. Neem voor meer informatie contact op met Dierenkliniek Ridderkerk, T. 0180 – 425 253, www.dierenkliniekridderkerk.nl.


COLUMN - Rob van Hal vragen op. Gelukkig is rond dit akkoord inmiddels meer duidelijkheid. Het stelt ons in staat om op basis van de meest actuele feiten een helder hypotheekadvies te geven. Onze klanten stellen dat zeer op prijs en profiteren ervan. In deze markt met dalende huizenprijzen kan het kopen van een huis namelijk zeer aantrekkelijk zijn. En: nieuwe hypotheken komen voor renteaftrek in aanmerking als de lening in dertig jaar wordt afgelost. Groot voordeel: na afloop houd je

€ 250,-

geen schuld over. Na een eerste kennismakingsgesprek voor

Hypotheken, wie snapt het nog?

een hypotheekadvies volgt vaak een tweede

Horrenbud

afspraak. In dat gesprek zetten we alle feiten en wensen overzichtelijk op een rij. Vervolgens koppelen we daar de SNS Huisselectie aan. Naast een SNS Hypotheek kun je bij ons namelijk ook terecht voor hypotheken van andere banken en verzekeraars. Kwestie van vergelijken; welke hypotheek van welke aanbieder past het beste bij wat de klant wil?

In de SNS Winkel komen regelmatig bezoekers voor een goed hypotheekadvies. De

Zo werken wij. Mooi toch? Klanten stappen

laatste tijd horen wij steeds vaker dat ze

binnen, voelen zich begrepen en krijgen een

onzeker zijn over hun mogelijkheden op de

helder advies dat past bij hun situatie. Reëel,

huizenmarkt. Door alle veranderingen weten

open en met oog voor hun wensen. Heb jij

zij niet meer wat nu wel en wat niet kan.

vragen over de nieuwe hypotheekregels?

Hoogste tijd voor duidelijkheid!

Of wil je weten wat je mogelijkheden zijn om

Twee vl

get cadea

u!!!

p a l k n é é i eg e n i n

ontvangt 3 1 0 2 il r p in a rren. rasscherm r e t e t en aan ho a d n e o t s S e n b e e e t 50,om! af van on van € 2 ze showro Bij aansch b n e o d k r e a o a z w e B u een

het huis van je dromen te kunnen kopen? Ook jij hebt de laatste tijd waarschijnlijk

Loop gerust eens bij ons binnen. Je bent van

de nodige vraagtekens geplaatst bij al het

harte welkom!

nieuws over hypotheken, of breder nog, de

Charloisse Lagedijk 563-565 (t.h.v. Heulweg), 3084 LC ROTTERDAM

woningmarkt. Het tweede kabinet-Rutte kwam in februari met het zogenoemde ‘woningmarktakkoord’. Ook dit riep weer

Specialist op het gebied van sfeer, comfort, veiligheid en duurzaamheid

SNSBank.Ridderkerk@sns.nl

T

010 - 480 92 20

E

zonwering@bastasol.nl


Combinatie De De Combinatie 17

april 2013 Donderdag 11 spril

GEMEENTEJOURNAAL

Redactie: Gemeente Ridderkerk Communicatie, T 0180 451 234 Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk E-mail: info@ridderkerk.nl

Expositie kunstroute Ridderkerk Kunstroute is een stichting waarbij 34 kunstenaars zijn aangesloten. Deze kunstenaars werken vanuit diverse diciplines zoals: schilderen, grafiek, beeldhouwen, keramiek, glaskunst, mozaïek en fotografie.

Van maandag 8 april t/m donderdag 18 april 2013 exposeren de kunstenaars van de stichting Kunstroute in de Middenbeuk van het gemeentehuis. De expositie heeft als thema “beweging”. De kunstenaars hebben

Spreekuur college ieder op hun eigen manier invulling aan dit thema gegeven. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

College bezoekt Bolnes Dinsdag 16 april 2013 bezoekt het college van burgemeester en wethouders de wijk Bolnes. Alle bewoners, ondernemers en organisaties uit de wijk nodigen we van harte uit om bij deze avond aanwezig te zijn. De avond is in het Wijkvoorzieningencentrum Bolnes, Noordstraat 255A. Tijdens de avond zal er een presentatie worden gegeven over het definitieve ontwerp voor de Noordstraat. In juni 2012 is het voorlopig ontwerp gepresenteerd, dit is de uitwerking van

de reacties daarop. Na de presentatie kunt u vragen stellen over het ontwerp aan de projectgroep. Hiervoor wordt een aparte ruimte ingericht, waar u individueel in gesprek kunt gaan. Het programma van de wijkavond is als volgt: 19.30 – 20.00 uur: Inloop 20.00 – 20.45 uur: Definitief ontwerp Noordstraat 20.45 – 21.00 uur: Pauze 21.00 – 22.00 uur: In gesprek met het college

Voor vragen over deze avond kunt u contact opnemen met het wijksecretariaat, Stenny Struik, 0180-451478, s.struik@ ridderkerk.nl. Spreekuur college op locatie in Bolnes Het spreekuur van het college zal deze dag ook op locatie zijn. Wilt u een individueel gesprek met één van de collegeleden dan kan dat. Dit spreekuur is voor alle bewoners van Ridderkerk. Het spreekuur is van 16.00 tot 17.00 uur, in O.B.S. De Bosweide, Grevelingenhof 1.

Wethouder Den Ouden bezoekt Plastic Powerles in Ridderkerk Leerlingen van groep 5 en 6 van de Ds. G.H. Kerstenschool kregen op donderdag 28 maart een bijzondere les. Wethouder Arie den Ouden kwam de Plastic Powerles bijwonen. De wethouder startte de les met een praatje over afval en wat afval is. Tijdens de les leerden de kinderen met een spel hoe zei hun afval kunnen scheiden en waar zij hun afval heen kunnen brengen. Na het spel gingen de kinderen met gele hesjes, grijpstokken en vuilniszakken op pad. De kinderen ruimden veel verschillende soorten afval op en wisten niet

Burgemeester Attema en de wethouders Dokter, Van Houcke, Den Ouden en Van der Sluijs houden iedere week spreekuur, op dinsdag tussen 16.00 en 17.00 uur. Op deze manier wil het college op een laagdrempelige manier nog beter aanspreekbaar zijn voor de inwoners van Ridderkerk. Inwoners die van het spreekuur gebruik willen maken, kunnen zich zonder afspraak vooraf - tot 17.00 uur melden bij de informatiebalie in de hal van het gemeentehuis. De maximale duur van het gesprek is zo'n tien minuten. Van het gesprek worden korte aantekeningen gemaakt, bijvoorbeeld over zaken die uitgezocht moeten worden of over vervolgacties. Let op: Op 16 april op locatie: OBS, De Bosweide, Grevelingenhof 1 (i.v.m. wijkbezoek college

Service Centrum

Openingstijden loketten Ma. 11.00 - 17.00 uur Di t/m vr. 09.00 - 12.00 uur Op afspraak: ma t/m vr van 9.00 uur tot 16.30 uur en op maandagavond .................................... 0180-451234 .......................... info@ridderkerk.nl

IBAN-rekeningnummers gemeente: NL 68 BNGH 028.50.07.149 NL 89 BNGH 028.50.37.811 (belastingen)

Klantenplatform voor de Minima

Voor alle minima in Ridderkerk Voor vragen, informatie & advies www.klantenplatform-ridderkerk.nl Tel:06-36034916/06-44249949

De Wijzerplaats

dat er zoveel op straat werd gegooid. De kinderen vonden zelfs oude schoenen, fietsen en een winkelwagen. Op 17 april bezoekt Henk van Houcke een Plastic-Powerles op

de Dr. Schaepmanschool. De Plastic Powerlessen worden in samenwerking met de gemeente verzorgd door Stichting Milieu Dichterbij uit Barendrecht.

Ondersteuning bij zorg en welzijn, gevestigd in het GSC. .................................0180-451234 ................. info@dewijzerplaats.nl

Alexander van het afval dat zij tijdens de Week van Nederland Schoon rondom hun school hebben verzameld. Briefwisseling Zij hebben onze toekomstige

koning een brief gestuurd met daarin een foto van zijn portret. Juist op de dag van de prijsuitreiking ontving de juf een brief terug waarin de prins de kinderen bedankte voor hun opschoonactie en voor het prachtige portret. HVC Afvalverwerking Voor het kunstwerk en het opruimen van Ridderkerk mag groep 7 van De Fontein een jaar lang de titel: ’’Schoonste Ridders 2013’’ dragen. Uit handen van de wethouder van Milieu, de heer Henk van Houcke kregen de kinderen een cheque voor een leuke en leerzame excursie naar de HVC Afvalverwerking in Dordrecht.

Actie stooktabel Gezocht: Voor dit seizoen is de Actie deelnemers aan de Wijkschouw Stooktabel weer voorbij. Volgend stookseizoen zal de Actie Stooktabel weer van start gaan en kunt u uw meter weer in de gaten houden om nog bewuster om te gaan met uw gas- en stroomverbruik. Bedankt voor het meehelpen aan de besparing van de grondstoffen en vermindering van CO2. Wij hopen dat u volgend stookseizoen weer meedoet.

De gemeente Ridderkerk beoordeelt samen met bewoners het onderhoud van de buitenruimte. Voor de wijkschouwen in 2013 zijn we op zoek naar nieuwe deelnemers! Om nieuwe deelnemers in te wijden in de werkwijze van de wijkschouwen organiseert de gemeente op maandag 15 april om 19.30 uur op het gemeente-

huis een informatieavond over het schouwen in de wijk. Vanaf 19.00 uur staat de koffie / thee voor u klaar. Wij vinden het prettig als u zich voor deze avond aanmeldt bij M.Verhaar@ridderkerk.nl of S. Struik@ridderkerk.nl . Die avond is ook een mooie gelegenheid om het geheugen van de ervaren schouwers op te frissen.

Belangrijke telefoonnummers

Alarmnummers Ambulance / Brandweer / Politie .................................................... 112 Politie .............................0900-8844 (in niet levensbedreigende situaties) Huisartsenpost Zuid ....010-2909888 (spoedeisende medische hulp buiten kantooruren) Storingsnummers/klachtenlijnen Gemeente Ridderkerk (Voor meldingen en klachten over riolering, openbare verlichting, verkeerslichten, parkeerapparatuur, bestratingen, straatvegen, onkruid-borstelen en groenvoorzieningen) Tijdens kantooruren .................................0180-451455 Buiten kantooruren (in noodgevallen) ........0180-433777 Energie bedrijven, elektrisch en gas (Landelijk storingsnummer) ........................................0800-9009 Water .........................0182-593772 Kabel - Centrale antenne inrichting (U.P.C.). Bereikbaar tot 22.00 uur .....................................0900-1580 Rijkswaterstaat (Vragen, klachten, ideeën / www.08008002-rijkswaterstaat.nl) .........................0800-8002 Milieu Milieuklachten (D.C.M.R. Rijnmond) .................................. 0888-333 555 Milieuservices A.V.R. Ridderkerk (Voorheen afd. Reiniging gemeente) Werkdagen van 08.00-16.30 uur ....................................0180-451521 Milieuservices A.V.R. Ridderkerk (Meldingen grof vuil, info G.F.T.) Werkdagen van 08.00-16.30 uur .................................0180-451522

Zwemwatertelefoon 070-441 75 50 www.zuid-holland.nl/zwemwater Connect2Act = m.b.t. al uw vragen en bemiddeling voor vrijwilligerswerk Sportlaan 8-10, 2982 SN Ridderkerk Tel.nr. 0180-430440 Email: vrijwilligerswerk@sportenwelzijn.nl Bereikbaar op ma/di/do Voor meer informatie en spreekuren in de wijk: kijk op www.connect-2act.nl Telefonische hulpdiensten Kindertelefoon (voor kinderen van 8-18 jaar) Dagelijks van 14.00-20.00 uur ........................................0800-0432 Korrelatie Ma. t/m vr. van 09.00-18.00 uur (€ 0,30 pm) ....................0900-1450 S.O.S. Telefonische hulpdienst (€ 0,05 pm) ....................0900-0767 Advies- en steunpunt huiselijk geweld. Dag en nacht bereikbaar ....................................010-4438444 Meldpunt Gehandicaptenraad Ridderkerk ........................0180-433025 Buurtbemiddeling Ridderkerk Sportlaan 8-10, 2982 SN Ridderkerk E-mail: buurtbemiddeling@sportenwelzijn.nl Website: www.sportenwelzijn.nl/ buurtbemiddeling ....................................0180-491135 ............................... of 06-15967885 Vragen over Brandveiligheid: Veiligheidsregio RotterdamRijnmond, Afdeling Brandveiligheid, district Rijnmond Zuid .................................. 010- 4468411 E-mail: preventie-zuid@ veiligheidsregio-rr.nl Bezoekadres: Brandweerkazerne Ridderkerk, Mr. Troelstrastraat 2, 2982 AX Ridderkerk

Spreekuur Wijkagenten - Telefoon: 0900-8844 In de maanden juli en augustus 2013 is er geen spreekuur. Bolnes – Doncksebos Het Zand en Slikkerveer-Noord en DonDe BeverbolDonkersloot-Zuid kersloot-Noord Amerstraat, ingang sporthal, 1e maandag van de maand van 18.30 -19.30 uur

Prijsuitreiking Schoonste Ridders 2013 Op donderdag 4 april 2013 vond de prijsuitreiking van de Schone Ridders plaats in het gemeentehuis. De kinderen van groep 7 van CBS De Fontein hebben een heel mooi kunstwerk gemaakt: een portret van Prins Willem

Meldpunt klachten WMO gemeente Ridderkerk Patiënten en consumenten platform Zorgbelang Werkdagen 9.00-17.00 uur (€ 0,10 pm) .........0900-243 70 70

RICKY MOLLY

HANS PONS

Drievliet-West

COR MONSTER

De Bongerd, Patrijs 28 di 18/6 en di 17/9 van 19.30 - 21.00 uur ’t Ronde Sant, Hugo de Groothof 1 di 19/3 en di 17/12 van 19.30 – 21.00 uur

De Bongerd, Patrijs 28 di 18/6 en di 17/9 van 19.30 – 21.00 uur ’t Ronde Sant, Hugo de Groothof 1 di 19/3 en di 17/12 van 19.30 - 21.00 uur

Centrum

Politiebureau, Kievitsweg 90, 1e donderdag van de maand van 15.30 -16.30 uur

FREDDY VERHEEZEN Slikkerveer-Zuid

Gemeentehuis, Koningsplein 1, 1e maandag van de maand van 18.30 -19.30 uur

ROBERT JAN KLOOSTERMAN

Drievliet-Oost

RUUD BAKKER

West

De Bongerd, Patrijs 28 di 18/6 en di 17/9 van 19.30 – 21.00 uur ’t Ronde Sant, Hugo de Groothof 1 di 19/3 en di 17/12 van 19.30 - 21.00 uur

Gemeentehuis, Koningsplein 1, 3e maandag van de maand van 18.30 -19.30 uur

JAN VAN ECHTEN

Politiebureau, Kievitsweg 90, 1e donderdag van de maand van 15.30 -16.30 uur

IWAN ESAJAS Rijsoord - Oostendam Crezeepolder

De Korenbloem, Tarwestraat 34a op afspraak

PATRICK SEPERS

Oost

De Wingerd, Da Costalaan 1 di 3/9 van 19.30 - 21.00 uur De Noord, Bilderdijklaan 2 di 26/3 van 9.30 - 10.30 uur De Piramide, BM de Zeeuwstr 294 di 28/5 en 10/12 van 19.30 - 21.00 uur

HANS PONS

Schouwen op beeldkwaliteit Twee keer per jaar (in het voorjaar en het najaar) beoordeelt een groep wijkbewoners de kwaliteit van het onderhoud van de openbare ruimte in hun wijk. Hierbij wordt gewerkt met behulp van beeldkwaliteit. Dit

betekent dat de belangrijkste aspecten van de openbare ruimte zijn vertaald in verschillende beelden (foto’s met omschrijving) die het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk maken om het beheer gezamenlijk te beoordelen. Het slechtste beeld

(zeer minimaal) heeft daarbij het rapportcijfer 2, het hoogste niveau (zeer exclusief) het rapportcijfer 10. Tijdens de wijkschouw worden diverse locaties in de wijk beoordeeld. ➥ vervolg op pagina 2


18 De De Combinatie Combinatie

Donderdag 11 april 2013

GEMEENTEJOURNAAL pag. 2

➥ vervolg van pagina 1 De bedoeling is om daarmee een beeld van de kwaliteit te krijgen dat representatief is

voor de gehele wijk. Een deel van de locaties wordt op de dag van het schouwen door de bewoners zelf aangegeven, de andere locaties zijn vaste

schouwpunten zodat een goede vergelijking met eerdere schouwen mogelijk is. De resultaten van deze schouwen zijn terug te vinden op de

website van de gemeente op de verschillende wijkpagina’s. Wanneer u interesse hebt om deel te nemen aan de wijkschouw in uw wijk, kunt u con-

tact opnemen met het secretariaat wijkregie. Marion Verhaar: tel.nr. 451 557, m.verhaar@ridderkerk.nl voor de wijken Slikkerveer, Oost, Centrum,

West Stenny Struik : tel.nr. 451 478, s.struik@ridderkerk.nl, voor de wijken Bolnes, Rijsoord en Oostendam en Drievliet/Het Zand.

Uw gemeente werkt aan Ridderkerk Oost: Huygensplantsoen. De gemeente is bezig met het hertegelen van de voetpaden voor de 3 flats langs de Huygensplantsoen en de flat langs de Bilderdijklaan. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden duren tot eind april 2013. Voor nadere informatie: dhr. M. Vos, telefoonnummer 0180-451418. Donkersloot: Staalstraat. De gemeente is bezig met het herstraten van de Staalstraat. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden duren tot medio 2013. Voor nadere informatie: dhr. J. Ridderhof, telefoonnummer 0180-451749. Drievliet: De gemeente is bezig met werkzaamheden om de bereikbaarheid van de hulpdiensten te verbeteren. Het betreft kleine verkeerskundige aanpassingen. Op deze locaties worden de bewoners per brief ingelicht over de aanpassingen. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert deze werkzaamheden uit. Voor nadere informatie: dhr. H. Sikking, telefoonnummer 0180-451454.

Slikkerveer: Transferium. De gemeente is bezig met het herstellen van de damwand bij de Fast Ferry aan de Schans. Aannemingsbedrijf Hakkers uit Werkendam voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden duren tot juni 2013. Voor nadere informatie: dhr. J. Ridderhof, telefoonnummer 0180-451749. Reijerweg en Prinsenstraat. De gemeente is bezig met het herstellen van de trottoirs en het aanbrengen van parkeerplaatsen ter hoogte van de nieuwe school. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden duren tot eind mei 2013. Voor nadere informatie: dhr. M.Vos, telefoonnummer 0180-451418. Rijsoord: Waaldijk. Als het weer het toelaat gaat de gemeente op 22 april de laatste werkzaamheden aan de Waaldijk uitvoeren. Dan wordt de toplaag van het asfalt aangebracht op het gehele gereconstrueerde deel. Dit betekend dat op die dag de Waaldijk voor al het verkeer is afgesloten. Voor nadere informatie: dhr. J. Ridderhof, telefoonnummer 0180-451749.

Rijksstraatweg. De gemeente gaat binnenkort starten met de sloop van de oude schoolmeesterwoning aan de Rijksstraatweg 49. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf SMES bv uit Bergschenhoek en duren ca. 4 weken. Voor nadere informatie: dhr. J. Ridderhof, telefoonnummer 0180-451749. Oostendam: Havenhoofd / Havenkade. De gemeente is bezig met het aanpassen van de bestaande parkeerplaatsen. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden duren tot eind mei 2013. Voor nadere informatie: dhr. J. Ridderhof, telefoonnummer 0180-451749. Rioleringsherstelwerkzaamheden De gemeente is bezig met 2 types rioleringswerkzaamheden door geheel Ridderkerk. De werkzaamheden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Vandervalk plus de Groot duren ca. 5 weken en worden begeleid door dhr. H. Sikking, telefoonnummer 0180-451454. De werkzaamheden uitgevoerd door aannemingsbedrijf van de Velden Rioleringsbeheer uit Rotterdam duren tot 10 mei en worden begeleid door dhr. M. Vos, telefoonnummer 0180-451418.

Openbare bekendmakingen Ontwerpbestemmingsplan Oostendam

Er is een nieuw bestemmingsplan in procedure voor de wijk Oostendam. Dat is nodig omdat de huidige bestemmingsplannen Oostendam en Landelijk Gebied Oost zijn verouderd. De gemeente heeft de plicht haar bestemmingsplannen te actualiseren. Dit staat in de Wet ruimtelijke ordening. In dit kader heeft eind 2011 het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Gelet op de huidige marktomstandigheden heeft het college besloten een nieuw ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen zonder de eerder opgenomen woningbouwlocatie aan de oevers van de Waal. Wij hebben besloten dat het aangepaste ‘ontwerpbestemmingsplan Oostendam’ (NL.IMRO.0597.BPODAM2010KERN-OW02) nu klaar is voor de volgende stap in de procedure. Met de publicatie van dit aangepaste ontwerpbestemmingsplan start de wettelijke procedure die in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat opnieuw. Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken? Dat kan vanaf 12 april 2013 tot en met 23 mei 2013: • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl (gemeente Ridderkerk – publicaties – ter inzage); • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl (u moet bij de knop “Plan- en kaartfilter” een vinkje zetten voor “concept- en voorontwerpplannen” om het plan te kunnen zien); • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen. Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan? U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Dit heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 23 mei 2013 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u op tijd een afspraak maken met de heer Veeke van de afdeling Sturing en Beleid. U kunt hem op maandag en woensdag bellen op telefoonnummer 0180-451222. Een brief heeft onze voorkeur. Wat is de volgende stap in de procedure? Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een concept-reactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Combinatie en op internet. Heeft u een zienswijze ingediend? Dan ontvangt u hierover een brief.

Ontwerpbestemmingsplan Ontwikkelingen Reyerpark

Op en rond het sportpark Reyerpark speelt een aantal ontwikkelingen die om een samenhangende aanpak vragen. Het gaat om de uitbreiding van het Farelcollege en de parkeerproblematiek rond het sportpark Ridderkerk. Deze ontwikkelingen zijn met elkaar in verband gebracht en hebben geleid tot een integraal plan. Dit plan bestaat uit de volgende onderdelen: - Uitbreiding van het Farelcollege; - Verplaatsing van het fietsparkeren van het Farelcollege naar de parkeerruimte in het Reyerpark; - Het aanleggen van een nieuw parkeerterrein op het huidige wetra-veld van SV Slikkerveer; - Aanleggen rotonde op de kruising Populierenlaan/Sportlaan, - Aanleggen rotonde halverwege de Populierenlaan; - Het huidige natuurgras hoofdveld van de voetbalvereniging is omgevormd tot kunstgras hoofdveld. Het nieuwe ontwerpbestemmingsplan Ontwikkelingen Reyerpark maakt dus diverse samenhangende ontwikkelingen mogelijk. Hiervoor is op verschillende aspecten onderzoek uitgevoerd, waarbij specifiek is ingegaan op zaken die niet passen in het geldende plan. Vanwege de samenhang is regelmatig ook aandacht besteed aan ontwikkelingen

die al wel mogelijk zijn op basis van het geldende plan. Het bestemmingsplan maakt dus de ontwikkelingen mogelijk die niet passen binnen de kaders van het geldende bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk heeft op 2 april 2013 besloten het ontwerpbestemmingsplan Ontwikkelingen Reyerpark (NL.IMRO.0597.BPWEST2012REYERPRK-OW01) als ontwerp ter inzage te leggen. Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken? Dat kan vanaf 12 april tot en met 23 mei 2013: • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl; • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl; • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen. Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan? U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 24 mei 2013 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer A.J. Fenger van de afdeling Sturing en Beleid. U kunt hem op maandag tot en met donderdag bellen op telefoonnummer 0180-451641. Een brief heeft onze voorkeur. Wat is de volgende stap in de procedure? Na 23 mei, worden de eventuele reacties verzameld en voorzien van een conceptreactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld krijgt u een antwoord op de door uw ingediende reactie.

Ontwerpbestemmingsplan Oostmolendijk 82

Er is een nieuw bestemmingsplan in procedure voor het gebied bij de Oostmolendijk 82. Het nieuwe bestemmingsplan heeft tot doel om het agrarisch bedrijf te verbreden door de schuur te transformeren tot een multifunctioneel centrum inclusief bed & breakfast en de bouw van een overdekte paardenbak mogelijk te maken die hoort bij het paardenpension. Deze paardenbak komt in plaats van de bestaande kas. In het kader van het overleg als bedoeld ingevolgde artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) is het voorontwerpbestemmingsplan “Oostmolendijk 82” voorgelegd aan de wettelijke overlegpartners. Van 20 december 2012 tot en met 18 januari 2013 hebben de overlegpartners de mogelijkheid gehad om te reageren. Drie overlegpartners hebben een reactie gegeven. Een samenvatting van deze reacties en een antwoord daarop staat in bijlage 4 die hoort bij de toelichting van het bestemmingsplan. Wij hebben besloten dat het bestemmingsplan nu klaar is voor de volgende stap in de procedure. Het bestemmingsplan heet nu ‘ontwerpbestemmingsplan Oostmolendijk 82’ (NL.IMRO.0597.BPODAM2012OUDELA82-OW01). Het is de start van de wettelijke procedure die in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat. Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken? Dat kan vanaf 12 april 2013 september tot en met 23 mei 2013: • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl (gemeente Ridderkerk – publicaties – ter inzage); • via de landelijke website op ruimtelijkeplannen.nl (u moet bij de knop “Plan- en kaartfilter” een vinkje zetten voor “concept- en voorontwerpplannen” om het plan te kunnen zien); • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen. Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan? U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw

zienswijze voor 23 mei 2013 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Rienks van de afdeling Sturing en Beleid. U kunt hem op maandag tot en met donderdag bellen op telefoonnummer 0180451221. Een brief heeft onze voorkeur. Wat is de volgende stap in de procedure? Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een conceptreactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Combinatie.

Vergunningen

Aanvragen omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat zij hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken: - Tinstraat 30-32, het bouwen van een entresolvloer en het plaatsen van een prefab gebouwtje Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn ontvangen: - Kruisweg 1 in Ridderkerk, bouw overkapping (22-03-2013) - Ringdijk 390 b in Ridderkerk, het bouwen van een overdekte wasplaats (27-03-2013) - Hoogzandweg 18 in Ridderkerk, bouw bijbehorend bouwwerk (26-03-2013) - Kolenbranderstraat 24 in Ridderkerk, bouw verdiepingsvloer (29-03-2013) - Leopoldstraat 18 in Ridderkerk, het bouwen van een dakkapel op het voordakvlak (01-04-2013) - Sportlaan 8 in Ridderkerk, brandveilig gebruik sporthal t.b.v. jaarlijks terugkerend evenement (03-04-2013) - Scheepmakerstraat 23, het gedeeltelijk slopen en bouwen van een bedrijfspand (04-04-2013) Ingediende aanvragen liggen niet ter inzage. Horeca en kansspelen Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat de volgende vergunningen zijn verzonden: - exploitatievergunning, Kerkweg 219d, horecabedrijf DanceNzo, (3-4-2013) - drank en horecawetvergunningen, Kerkweg 219d, horecabedrijf DanceNzo, (3-4-2013) Als u het niet eens bent met een besluit kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is verzonden een bezwaarschrift indienen. In bovenstaande publicatie wordt de verzenddatum na de omschrijving van de vergunning genoemd. Een bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Ridderkerk, Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. In de linkerbovenhoek dient te worden vermeld: Awb-bezwaarschrift. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Tegen een aanvraag om omgevingsvergunning kunt u geen bezwaarschrift indienen. Aanvragen om omgevingsvergunning worden gepubliceerd met het oog op de strikte behandeltermijn. De behandeling van bouwplannen bij de welstandscommissie vindt iedere woensdag plaats. Voor de periode van 1 juli tot 1 november in de gemeente Albrandswaard, Hofhoek 5, 3176 PD Poortugaal. Van 1 november tot 1 maart in de gemeente Barendrecht, Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht. Van 1 maart tot 1 juli in de gemeente Ridderkerk, Koningsplein 1, 2981 EA Ridderkerk.


Combinatie De De Combinatie 19

Donderdag 11 april 2013

GEMEENTEJOURNAAL pag. 3

Berichten uit de raad De politieke discussie en besluitvorming vinden veelal plaats in de gemeenteraad. Het spreekrecht moet vooraf worden aangevraagd (uiterlijk om 10 uur op de dag van de vergadering) bij de griffie van de gemeenteraad (telefoon 451780).

Ridderkerkse raadsleden vertellen over hun werk 25 april a.s. Wat doet een raadslid en wat gebeurt er in een raadsvergadering? Ridderkerkse raadsleden geven uitleg. Voor aanvang van de raadsvergaderingen ontvangen zij geïnteresseerde inwoners. De aanvang is om 19.00 uur in het gemeentehuis van Ridderkerk. Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de raadsgriffie, tel. nr. 451.790 of g.heijboer@ridderkerk.nl. De eerste mogelijkheid is op donderdag 25 april a.s. De volgende data zijn: - donderdag 30 mei - donderdag 27 juni

Openbare commissievergaderingen

Spreekrecht Iedereen kan spreekrecht tijdens de commissievergadering aanvragen. Men kan inspreken over alle onderwerpen die in de desbetreffende commissie aan de orde kunnen komen, dus niet alleen over de onderwerpen die op de agenda staan. Doel van de commissievergadering is met name het verkrijgen van informatie van het college van burgemeester en wethouders en inwoners/organisaties.

TOPSLAGERIJ

PIETER VAN PROOIJEN de Genestetstraat 44 RIDDERKERK Tel. 0180 - 42 23 69 www.topslagerijvanprooijen.nl

Vrijdag 12 en Zaterdag 13 april Malse Riblappen Hacheevlees Biefstukreepjes gemarineerd

4.99 500 gram € 4.50 100 gram € 1.95 500 gram €

De stukken behorende bij de agendapunten liggen tijdens kantooruren ter inzage bij de griffie. Ook kunt u de stukken downloaden van de gemeentelijke website www.ridderkerk.nl/vergaderstukken.

tie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 251) 9. Nota Richtlijnen grondprijzen (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 250) 10. Verordening Leerlingenvervoer Ridderkerk 2013 (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 252) 11. Een zorgvuldige omgang met monumenten - overleg met college over zorgplicht erfgoedbeleid (informatie-uitwisseling) 12. Mededelingen college 13. Rondvraag leden

Voor de komende commissievergaderingen zijn de voorlopige agenda’s:

Commissie “samen leven”

Commissie “samen wonen”

donderdag 11 april 2013 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. 1. Opening en vaststellen van de agenda 2. Spreekrecht voor hen die zich hebben aangemeld 3. Vaststellen verslag vergadering commissie Samen wonen van 7 maart 2013 4. Nieuw Reijerwaard; overleg met enkele leden van het algemeen bestuur a) Terugkoppeling uit de vergadering van het algemeen bestuur van 7 april 2013 b) Diverse vragen aan leden algemeen bestuur c) Aankoop woningen in Nieuw Reijerwaard (verzoek dhr. Meij) 5. Actualisering Grondexploitatie Piramide/Schoolmeesterswoning (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 248) 6. Bestemmingsplan Schoolmeesterswoning (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 241) 7. Herziening grondexploitatie bedrijvenpark Cornelisland (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 249) 8. Bestemmingsplan en exploitatieplan Cornelisland (informa-

donderdag 11 april 2013 om 20.00 uur in kamer A 103 in het gemeentehuis. 1. Opening en vaststellen van de agenda 2. Spreekrecht voor hen die zich hebben aangemeld 3. Vaststellen verslag vergadering commissie Samen leven van 7 maart 2013 4. RKC rapport subsidie beleid (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 254) 5. Verordening participatie Wmo Ridderkerk 2013 (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 257) 6. Mededelingen college ontwikkelingen drie decentralisaties 7. Wijziging gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 255) 8. Gemeenschappelijke regeling BAR-samenwerking (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 253) 9. Raadsinformatiebrief, d.d. 21 december 2012, over de inzet van Stadstoezicht Rotterdam als BOA in Ridderkerk (op verzoek van dhr. B. Neuschwander) 10. Reactie op toezicht begroting 2013 door de provincie (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 247) 11. Mededelingen college 12. Rondvraag leden

High Tea & High Wining

Wereldwinkel Ridderkerk Voor een bijzonder cadeau ... met een bijzonder goed verhaal!

Heeft u binnenkort iets te vieren? Laat Tea-at-Home u verrassen met een tot in de puntjes verzorgde High Tea of High Wining! Voor meer informatie kunt u bellen: 0180-426374 - 06-25517475 of de website bekijken: www.tea-at-home.nl www.wereldwinkelridderkerk.nl

12 t/m 18 april

Specialiteit van de week: Bourgondisch Gemak ( rijk belegd Italiaans broodje, even afbakken in de oven )

per stuk

€ 3.25

12 t/m 18 april

Maaltijd van de week : Macaroni Livorno 500 gram € 3.49 Donderdag 18 april : VLEESWARENDAG ! ! * Grillworst Roomschnitzels * Gebr. Gehakt of * Schouderham Kip-kerrie schnitzels * Blikzult * Kookworst 5 HALEN *???? 100 gr. €

0.85 4 BETALEN Dankzij uw bijdrage krijgen kinderen in ontwikkelingslanden de oogzorg die ze zo hard nodig hebben.

Word nu donateur Bel gratis 0800 - 8003 www.eyecarefoundation.nl - Giro 5 25 25


OORDEEL OP DE RENAULT TWINGO EN CLIOVOORZIEN

€1.500,-

IJ AUTO INDUMIJ

VOORDEEL*

CLIO AUTHENTIQUE

NGO AUTHENTIQUE

RIJGBAAR VANAF

ANDAARD OORZIEN VAN:

€ 6.990,-

€ 9.990,-

NU VERKRIJGBAAR VANAF Kia dealer Indumij Automotive Barendrecht, Van ’t Hoffstraat 21 2991 XP Barendrecht, tel. 010-4834066 - www.indumij-automotive.nl

GENOEMDE PRIJS IS INCLUSIEF RENAULT INDUMIJ-VOORDEEL

UISE CONTROL, EKTRISCHE RAMEN 4 AIRBAGS

€3.000, € 3.000,-

Kia Carens onderscheidt zich door gestroomlijnde en luxueuze VOORDEEL uitstraling

ACTIEPAKKET:

GENOEMDE PRIJS IS INCLUSIEF RENAULT INDUMIJ-VOORDEEL

Aristotelesstraat 34 Rotterdam-Zuid Tel: 010 - 291 61 61

AIRCONDITIONING + CRUISE CONTROL SLECHTS

€ 295,€295,

www.eefenhuub.nl AMES AUTOBEDRIJF BV Wolweverstraat 2 - 2984 CD Ridderkerk Telefoon: 0180 - 483666 - Fax: 0180 - 462766 Email: info@ames.nl - www.ames.nl

Auto Carma BV Burgemeester van Slijpelaan 3 3077 AC ROTTERDAM Tel: 010-4792577 A16-Afslag Feyenoord - 1e stoplicht, 2x rechts www.autocarma.nl

ACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

WWW.INDUMIJ.NL

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK

DeTUINDERSWEG Carens heeft 34 niet alleen de uitstraling gewone personenauto, maar rijdt ook zo. TEL. (0180)van 64 een 36 00 ECO2model DIE- heeft Daarom biedt echt00iets aan. Het nieuwe MIJLWEG 69 Kia met de nieuwe TEL.Carens (078) 617 00 speciaals TWINGO heel andere verhoudingen gekregen dan andere MPV’s. De daklijn ligt veel lager en ook de SEL ÉN BENZINE WIEDHAAK 1 TEL. (0184) 62 05 70 2 auto die meer verhouding tussen glas en compleet Het resultaat is een CLIO ECO DIESEL ISAAC NEWTONSTRAAT 7 metaal TEL.is(0186) 62 26anders. 55 weg heeft van een grote stationcar dan een MPV. HAVENKADE 3 TEL. (0180) 43 14 95 De lage daklijn gaat niet ten koste van de binnenruimte. De stoelen staan namelijk veel lager dan in andere MPV’s. De Carens heeft daarom niet de hoge instap die zo kenmerkend is Havenkade 1 2984 AA Ridderkerk - Tel 0180-431495 - www.indumij.nl *Bij € 1.500,- voordeel vervalt gratis customizepakket. Actie alleen geldig bij Renault-dealer Indumij. Genoemde voordelen zijn inclusief landelijke acties Renault Nederland. Bij inruil van een auto dan 1995 en ouder ontvangt u een extra € 500,- Eco2-premie. Eco2-premie ontvangt u alleen bij aankoop Totaal te betalen Maand- en voor MPV’s een09/02/2012 nadeelt/mzijn. Hetmetvoordeel is dat 31-03-2012. de Carens van dat een Clio.kan Alleen voor geldig voorsommigen particulieren. Actieperiode 31/03/2012 uiterlijke kentekenregistratie Vraag in veel onze showroom naar de voorwaarden. De genoemde vanafprijs van de nieuwe Twingo is gebaseerd op de Twingo Authentique vanaf € 6.990.- inclusief bedragmeer termij n als€ 1.500,btw en bpm.en Excl. niet verwijderingsbijdrage, en kostenHet rijklaargevoel maken. De genoemde vanafprijswordt van de Clio is gebaseerd op de Clio Authentique vanaf € 9.990.- inclusief € 3.000,- Indumij-voordeel, btw en bpm. Excl. verwijderingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken. voelt een Indumij-voordeel, personenauto als een leges busje. van luxe versterkt Zonder inruil ontvangt u bij aankoop van de nieuwe Twingo zonder inruil € 1.250,- Indumij-voordeel. Getoond model kan afwijken van het actiemodel. Op elke nieuwe Renault geldt een fabrieksgarantie van minimaal 2 jr. 12 jr. plaatwerkgarantie. Aflopend krediet met vaste debetrentevoet verstrekt door € 5.000 € 139 door de afwerking van het interieur. Renault Financial Services, handelsnaam van RCI Financial Services B.V. te Schiphol-Rijk (KvK nummer 30055070, AFM vergunningsnummer 12009781). Alleen geldig op nieuwe Renault Twingo en Clio orders van particulieren tussen 10/01/2012 en € 7.500 € 208 23/04/2012. Jaarlijks kostenpercentage 0% tot 24 maanden, maximaal te financieren bedrag €_5.000,- voor de Twingo en € 7.500,- voor de Clio. Renault Financial Services behoudt zich het recht voor de actie zonder opgaaf van reden te beëindigen. De Carens uit te rusten namet allebedraagt luxe9,9%. dieToetsing de enfabrikant heeft. Daarbij op dat en drukfouten voorbehouden. Kijk voor de volledige voorwaarden op renault.nl. kostenpercentage actieperiode registratie bij hetin BKR huis te Tiel. Bedragen zijn afgerond op helevalt euro’s. Rentewijzigingen € 5.764 € 160 is Jaarlijks zaken als een navigatiesysteem en achteruitrijcamera alleen zijn aan de € 8.646 € 240 Min./max. verbruik: 3,4-8,2 l/100 km. Resp.niet 29,4-12,2 km voorbehouden /l. CO2 89-190 g/km. Rijksstraatweg 36 2988 BJ Ridderkerk/Rijsoord allerduurste uitvoeringen. Een elektrisch bediende handrem is wel alleen voorbehouden aan Totaal Looptijd in Vaste debet Jaarlijks kostende topmodellen en dat is een goede zaak. Tel: 0180 - 420111 kredietbedrag maanden rentevoet percentage De beloofde hulp bij wegrijden op een helling werkt nauwelijks. Omdat het rempedaal moet worden ingetrapt om de handrem te kunnen lossen, zorgt deze voorziening alleen maar THE BEST OF 0% actiefinanciering € 5.000 36 ALL WORLD 0% 0% voor extra werk. € 7.500 36 0% 0% De hoofd- en beenruimte voorin zijn prima. Ook de ruimte op de achterbank laat weinig te wensen over; zelfs grote volwassenen zitten hier prima. ‘Vliegtuigtafeltjes’ in de rugleuning 9,9% standaardtarief € 5.000 36 9,9% 9,9% van de voorstoelen maken het leven achterin nog aangenamer. € 7.500 36 9,9% 9,9% In Nederland wordt de Carens standaard als zevenzitter geleverd. De derde zitrij is letterlijk Zadelmakerstraat 2 met een handbeweging uit de laadvloer te toveren. Zoals gebruikelijk bij auto’s van deze 2984 CC Ridderkerk omvang, is de ruimte op de derde zitrij alleen voldoende voor (kleine) kinderen. Dat is niet www.hyundai.nl/ridderkerk alleen vanwege de ruimte, maar ook door de lenigheid die nodig is om achterin te komen.

NDRECHT RECHT NXVELD EIJERLAND RKERK

kostenntage % % % %

CRUISE CON ELEKTRISCH EN 4 AIRBAG

Autobedrijf Los

BARENDRECHT DORDRECHT HARDINXVELD OUD-BEIJERLAN RIDDERKERK

Hyundai Ridderkerk BV

Een dag op pad met de nieuwe KIA Carens

Mijn eerste gedachten toen de dealer vertelde dat ik de Kia Carens zou gaan testen voor ons item ‘een dag op pad met een auto’ was ‘hmmm’. Ik was op dat moment nog in de veronderstelling dat wij zouden gaan rijden in het oude model, maar tot mijn verbazing werd het een compleet gerestyled model van de Kia Carens. De oude KIA Carens had naar mijn inzicht een forse uitstraling, echt een ‘oversized’ gezinsbak! Ik kan u nu al verklappen, deze uitstraling heeft de nieuwe Kia Carens echt niet. Hij ziet er aan de buitenkant heel strak uit, lekker ontwikkeld naar de lijnen van 2013. De auto oogt compact voor het formaat en je ziet aan de buitenkant zeker niet af dat dit een potentiële zevenzitter is. U zult denken, potentiële zevenzitter? Er is namelijk standaard ruimte voor vijf personen, maar als je in de kofferbak de twee losse zittingen omhoog trekt, heb je plaats voor nog twee kinderen. Voor volwassenen zijn dit heel krappe plaatsen. We hebben gereden in KIA Carens 1.6 GDI Business Pack, standaard al uitgerust met heel veel opties. Daarbij heb je door het Business Pack ook de beschikking over een Full Map navigatiesysteem inclusief achteruitrijcamera, Dual Zone Climate controle, Bluetooth connectiviteit met voice control, Privacy Glass, dakrails, parkeersensoren achter, lederen bekleding deurpanelen, LED-achterlichten en mistlampen voor, elektrische bedienbare handrem en 16 inch lichtmetalen velgen. Voor een auto van dit formaat heb je deze motorinhoud zeker nodig. De auto rijdt lekker comfortabel, maar je moet niet verwachten dat je razendsnel van je plaats vertrekt (zelf vind ik dat dit ook niet hoeft als je in zo’n auto rijdt). Het interieur oogt overzichtelijk met weinig knoppen. Dit komt mede doordat veel functies zijn verwerkt in het touchscreen navigatiesysteem. De materialen die zijn gebruikt ogen niet goedkoop en voelen ook lekker stevig aan. Iets wat bij de voorgaande modellen van Kia wel anders was. De geïntegreerde radio/cd-/mp3-speler zorgt voor een goed geluid in de auto. Ik ben zelf iemand die van een goed stuk muziek houdt in de auto en dat gaf deze zeker. Ook een grappig item is het variabel instellen van de stuureigenschappen in de standen normaal, sport en comfort. Mijn conclusie van een dag op pad met de nieuwe Kia Carens is dan ook wel verassend te noemen. Deze auto past prima in de categorie ruime gezinsauto (twee kinderen en een hond). De doelgroep die men wil bereiken is de 25/30+. Je zou het in eerste instantie niet zeggen als je tot die doelgroep behoort, maar test hem eens. Je zult verbaasd zijn. Nadeel voor de zakelijk markt vind ik zelf dat hij blijft steken in de 25 procent bijtellingcategorie, iets waar in deze tijd toch erg naar gekeken wordt. Ons testmodel kost 27.995 euro. Er is al een instapmodel van de Kia Carens vanaf 23.995 euro. De First Edition is 1.000 euro duurder dan de standaarduitvoering en krijgt de volgende extra opties mee: Full Map navigatiesysteem inclusief achteruitrijcamera, Dual Zone Climate Control, lederen stuurwiel en versnellingspookknop, Bluetooth connectiviteit met voice control, regensensor, buitenspiegels verwarmd en in carrosseriekleur, Auto Light Control.

EXCELLENT DEALER 2012

Ook een rij impressie op deze pagina?

Bel: 0180 - 641022 Kolenbranderstraat 6 2984 AT Ridderkerk tel 0180-417699 www.autoridderkerk.nl

RIDDERKERK (BOLNES) Benedenrijweg 180 Tel. 0180 - 413033 Fax 0180 - 415476

Automobielbedrijf

www.kwawegen.nl

VAN KWAWEGEN FIAT DEALER VOOR RIDDERKERK E.O.

Weijers Auto BV Wolweverstraat 19 -2984 CE Ridderkerk www.weijersauto.nl Eén keer per maand ruilt onze vertegenwoordiger zijn/haar auto in voor een testrit. Deze keer viel de beurt aan Ralph van Twist. Zijn ervaring deelt hij met u op deze pagina.

Totaa b € € € €


Lezers schrijven De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 11 april 2013

Open dag bij Curves Op zaterdag 13 april is er een open dag bij Curves Ridderkerk. Alle vrouwen zijn op deze dag tussen 10.00 en 14.00 uur welkom voor een kennismaking in de sportstudio aan de Jan Steenstraat 4a. Wie zich van tevoren aanmeldt kan er ook meedoen aan een gratis proeftraining. Het is alweer 5½ jaar geleden dat Annemieke Lips haar Curves Club opende in Ridderkerk waarmee een puur op vrouwen gericht fitnessconcept werd aangeboden. Vanaf de eerste dag is het een groot succes en hebben inmiddels veel vrouwen hele goede resultaten geboekt in de gezellige studio in het centrum van Ridderkerk De eerste Curves werd in 1992 in Amerika gestart door Gary en Diane Heavin. Zij introduceerden een nieuw 30-minuten fitnessconcept dat in recordtempo uitwaaierde over de V.S. & de rest van de wereld. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 vestigingen wereldwijd. Curves helpt vrouwen om trainen tot een gezonde gewoonte te maken. De persoonlijk aan te passen weerstand van de hydraulische toestellen ga-

randeert dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier het hele circuit soepel en makkelijk kan doorlopen. Het programma van Curves is gericht op het verstevigen van de spieren, waardoor de stofwisseling toeneemt en calorieën sneller verbranden. Dankzij de toestellen worden de gewrichten niet belast en is het concept preventief om bijvoorbeeld de ontwikkeling van artritis en osteoporose tegen te gaan. De training is altijd onder begeleiding en elke maand worden de leden gewogen en gemeten. De voortgang van de resultaten wordt goed bijgehouden. “Vrouwen die bij Curves komen sporten, voelen zich prettig. Geen mannen, machogedrag en strakke pakjes. De gezelligheid, aanmoediging en begeleiding die je bij Curves vindt, vind je in geen enkele andere sportschool” zegt Annemiek, die zaterdagmiddag met haar team alle belangstellende vrouwen zal ontvangen. Geïnteresseerden voor een proeftraining kunnen voor meer informatie bellen naar 0180 428165 of mailen naar:ridderkerk@curves.nl. Meer informatie is ook te vinden op: www.curves.nl.

Derde stoffeerder van Nederland

Jan Vermeulen van De Noord Wonen & Werken werd met zijn derde prijs ook 500 euro rijker. Tijdens de vakdagen Parket & Woninginrichter op 9 en 10 april jl. in Gorinchem vond ook het Nederlands Kampioenschap Woningstofferen plaats. Ridderkerker Jan Vermeulen kwam bij deze titelstrijd uit voor de Noorde Wonen & Werken. De deelnemers, afkomstig uit het hele land, werden bij de strijd om de titel “Beste Woningstoffeerder van 2013” beoordeeld op de uitvoering van diverse opdrachten. Het kwam bij deze wedstrijdonderdelen vaak op ambachtelijk vakmanschap aan. Voor de Ridderkerkse Jan, die het vak al 15 jaar uitoefent een uitgelezen kans om ten overstaan van de onafhankelijke vakjury de kneepjes van het vak te laten zien. Dat hij

deze vaardigheden beheerst dat weten ze allang bij De Noorde Wonen & Werken in Ridderkerk, waar hij al ruim 10 jaar in vaste dienst is. Aan een wedstrijd meegedaan had Vermeulen echter nog nooit. Hij bracht het er uitstekend van af. Dinsdagavond mocht hij als debutant de derde prijs in ontvangst nemen en mag hij zich nu tot de “top drie” van beste woningstoffeerders van Nederland rekenen. De Noorde Wonen & Werken wil deze prestatie niet ongemerkt voor bij laten gaan. Op de Facebookpagina een leuke actie opgezet. Wie een ‘like’ voor deze pagina geeft of een leuke reactie voor Jan achterlaat kan misschien binnenkort zelf van zijn vakmanschap profiteren.

Dankzij uw bijdrage krijgen kinderen in ontwikkelingslanden de oogzorg die ze zo hard nodig hebben.

Word nu donateur Bel gratis 0800 - 8003 www.eyecarefoundation.nl - Giro 5 25 25

Lezers schrijven

Afvaldump Bij mooi weer is het vanuit Bolnes heerlijk wandelen of fietsen langs de dijk naar Huys Ten Donck, wij gaan dan ook regelmatig voor een “rondje Donckselaan”. Echter ons plezier wordt bedorven door de enorme hoeveelheid zwerfvuil langs de dijk, vooral het gedeelte ter hoogte van de voormalige scheepswerf “Schram”. Ik heb dit al eens gemeld bij

de gemeente Ridderkerk en het Waterschap IJsselmonde, welke blijkbaar verantwoordelijk is voor onderhoud en reiniging van de dijk. Mijn klachten hebben niet echt geholpen. Tijdens ons rondje gisteren hebben wij ons weer uitermate lopen ergeren aan de blikjes, lege flessen en wat er nog meer aan zwerfvuil ligt maar sinds vandaag loopt het echt de spuigaten

Na het werk alles gedumpt aan de dijk.

uit, er zijn mensen die het blijkbaar nodig vinden hun afval langs de dijk te dumpen. Ik heb op dat moment direct contact opgenomen met de politie maar zij vertelden mij dat zij er op dat moment niets aan konden doen en dat ik contact op moet nemen met de gemeente. Bijgaand enkele foto’s van hoe het er nu uitziet. Ik vind het de hoogste tijd dat hier iets aan gedaan wordt. Deze illegale stort van afval verontreinigt het milieu en kan leiden tot een plaag van ongedierte. In een van de gele afval emmers, heb ik een brief van Woonvisie gevonden gericht aan een bewoner van de Fresiastraat in Ridderkerk. In deze brief wordt toestemming gegeven voor het leggen van een Laminaatvloer en blijkbaar vindt deze meneer of mevrouw het normaal om de lege lijmemmers en andere troep langs de openbare weg achter te laten. Ik hoop dat deze email voor u aanleiding is nu maatregelen te nemen, en ik hoor dan ook graag van U hoe dit aangepakt gaat worden. Els en Frans Herrman

KIEM jeugdkunstroute 2013 Jaarlijks presenteren veel jongeren hun kunstwerken tijdens de KIEM jeugdkunstroute van Ridderkerk. De kunstroute is dit jaar van 19 april tot 21 april 2013 en op diverse locaties in Ridderkerk zijn er culturele activiteiten voor ouders en kinderen. Op vrijdag 19 april is de officiële opening in winkelcentrum De Werf in Bolnes. De kinderen van Brede School Bolnes hebben meegedaan aan een workshop tekenen van Sharon van Wijngaarden. Hun werk wordt deze dag geëxposeerd in het winkelcentrum en bezoekers kunnen een portret laten tekenen. Op zaterdag 20 april is veel kunst van jong talent te zien op basisschool de Reijer in Slikkerveer. Jorgen Snoep zal op deze school een schilderworkshop verzorgen voor jonge kunstenaars in de dop. Op basisschool de Botter in Drievliet is geschilderd onder leiding van kunstenares Karin Touw. Naar aanleiding van de geschiedenislessen over het oude Egypte was er een Egypte-dag. Karin is zelf als kunstenares ook in Egypte geweest heeft daar veel inspiratie opgedaan om een serie kunstwerken hierover te maken. Verder werd er boeiend geschiedenis gegeven door fotograaf en auteur John de Gelder voor kinderen van groep 6. De leerlingen hebben naar aanleiding van de lezing het masker van Toetanchamon geschilderd en de geweldige resultaten kunnen de 20e bewonderd worden. Muziek In De Loods wordt serieuze kunst gepresenteerd van Rosanne Brouwer, Marlotte Nugteren, Donovan Jahn en Taric Dawoud. Daar worden

21

Veel enthousiasme bij schoolkampioenschappen Op 30 maart jl. vonden voor de tweede keer de Ridderkerkse zwemkampioenschappen voor basisscholen plaats. Aan deze titelstrijd, opnieuw georganiseerd door zwemvereniging Poseidon ’56 en Sport en Welzijn, werd meegedaan door zeven scholen die in totaal 72 in het water brachten: in actie kwamen de zwemtalenten van CBS De Klimop, OBS De Piramide, Dr. Schaepmanschool, OBS De Reijer, CBS De Bongerd, CBS De Fontein en De Regenboog. De kinderen en begeleiders waren enorm enthousiast. Een aantal scholen verschenen in eigen tenues of met spandoeken. De sfeer zat er hierdoor al goed in! Na het startschot van wethouder Dokter werd begonnen met een estafette, waarna individuele nummers gezwommen werden. Met de tijden die werden genoteerd kwam de volgende uitslag op het bord: 1. De Bongerd, 2. De Fontein, 3. De Piramide, 4. De Reijer (team 1), 5. De Reijer (team 2), 5. De Regenboog (team 3), 7. De Regenboog (team 3), 8. De Regenboog (team 2), 9. Dr. Schaepmanschool (team 1), 10. De Klimop, 11. De Reijer (team 3), 12. Dr. Schaepmanschool (team 2). De drie winnende teams mogen nu deelnemen aan de Zuid-Hollandse zwemkampioenschappen voor scholen. OBS De Piramide heeft aangegeven niet te kunnen deelnemen op de datum van dit provinciale kampioenschap dat op 18 mei opnieuw in Ridderkerk plaatsvindt. Nu is team 1 van de Reijer de gelukkige om Ridderkerk als derde team te vertegenwoordigen op deze kampioenschappen. De drie geplaatste teams mogen tot deze wedstrijd gratis bij Poseidon’56 blijven oefenen.

Lezers schrijven

Nachtelijke terreur

Op 19 en 20 april kan op verschillende plekken werk van jonge Ridderkerkse kunstenaars bewonderd worden. ook muziekworkshops van Tobe gepresenteerd. Meer werk van de 19-jarige Marlotte (studente op AKV St. Joost in Breda) is te zien bij hoedenmaker Erna Wouters, die exposeert in galerie Netty van Rotterdam. Bij Tjakkalina mag de negenjarige Senna Leijte haar tekentalent tonen. Deze leerlinge van de Schaepmanschool tekent graag dieren en stripverhaaltjes. Dankzij schilderlessen van Liesbeth Vlasblom heeft ze al verschillende technieken en materialen onder de knie. Bij Karin Touw worden tijdens de Kunstroute schilderij-

en van Sara Breedveld, Lieke de Jong en Demi den Hartigh tentoongesteld. Leerlingen van het Gemini en Farel college exposeren in de Bibliotheek Atot Z in Ridderkerk Centrum. Daar zal het werk van de jonge kunstenaars vier weken te zien zijn. Wethouder Arie den Ouden mag op zaterdag 20 april het mozaïekpad bij de Mr. Treubstraat openen. Aansluitend hierop zal Rosanne Brouwer een workshop straattekenen geven. Zowel bij de opening op vrijdag, als op zaterdag verzorgen cliënten van de Pameijer de catering.

schrijven Al zesLezers weken lang kent het idyllische Rijsoord nachtelijke terreur. Vier jongens van een jaar of 18 hebben het gemunt op het lastig vallen van oudere mensen. Middenin de nacht wordt er met geweld op voordeuren gebomd. Tuinbeelden worden omgehaald en snoeren met lampen worden uit tuinen getrokken. Tuinsets worden midden op de straat gezet met daarbij grote risico’s van ongelukken. Voor de politie heeft dit geen prioriteit. Zij hullen zich in stilzwijgen. De vandalen komen rond de klok van twee voorbij op vrijdag en zaterdag en maken Rijsoord onveilig. Na hun vandalisme staan ze nog even gezellig bij te praten onder het door de gemeente gesponserde JOP. Leuk geweest. Wie zijn die flinke jongens van een jaar of 18 die oudere mensen lastig vallen? Laat de helden nu opstaan! E.M.


• De nieuwe wijk aan de Nieuwe Maas • Oneindig veel (optie)mogelijkheden • Keuze voor gevelkleur. Bepaal zelf uw type, kleur en uitstraling • 1e Fase: rijwoningen • Koopsommen vanaf € 209.000,- v.o.n. • Oppervlakten van 110 m2 tot 163 m2 WONEN AAN DE MAAS - RID DERKERK

In de volgende fase komen twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. N209

Rotterdam The Hague Airport

N219 N471

Stel uw eigen woning samen in Oud-Hollandse stijl op www.woneninriederwerf.nl A20

N219

A13

A20 Rotterdam Centraal

A20

Rotterdam

Schiedam

Vlaardingen

Capelle IJsse aan den IJssel

N210

A16

A4

Krimpen aan den IJssel N210

Bolnes A16

Ridderkerk

A15 A15

Barendrecht

A15

A29

OP RI ED ER WE RF BO UW EN WI J WA T U WI LT Ontdek het allemaal op onze website. Ga zelf aan de slag en stel uw eigen woning samen.

www.woneninriederwerf.nl

Een ontwikkeling van

De nieuwe Kia Carens. Alle ruimte om jong te blijven. Kia Carens First Edition 1.6 GDi Leverbaar vanaf

� 24.995,Kia Carens First Edition voorzien van o.a. • Full map touchscreen navigatiesysteem met achteruitrijcamera en bluetooth met voice control • 7 zitplaatsen • Dual Zone Climate Control • Elektrisch bedienbare ramen vrrr en achter • Cruise Control • Flex Steering • Lederen stuurwiel en pookknop • Regensensor • Elektronisch Stabiliteits Programma • 6 airbags • 7 jaar garantie • 7 jaar Kia wegenhulp • 7 jaar APK

Er is al een Kia Carens vanaf � 23.995,-

B | netto bijtelling v.a. � 210,- /mnd*

INDUMIJ AUTOMOTIVE BARENDRECHT VAN 'T HOFFSTRAAT 21, XP BARENDRECHT TEL.: 010 - 48 34 066, WWW.KIA-BARENDRECHT.NL Gem. verbruik: 4,7 – 7,9 l/100 km, 21,3 – 12,6 km/l. CO2-uitstoot: 124 – 184 g/km. Actievoorwaarden: Alle genoemde vanaf verkoopprijzen zijn inclusief BTW/BPM. Exclusief kosten rijklaarmaken, afleverpakket, brandstof, leges, recyclingbijdrage, metallic lak en lakbescherming. Getoond model kan afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Informeer voor de complete actievoorwaarden bij uw Kia-dealer. *Alle genoemde bijtellingspercentages, zijn afhankelijk van datum van registratie. Alle genoemde bijtellingspercentages, energielabels en vanaf netto bijtellingsbedragen (per maand) zijn per model gebaseerd op de uitvoering met het laagste bijtellingspercentage en altijd gebaseerd op 42% inkomstenbelasting. Voor een compleet overzicht met de bijtellingspercentages per model en welke modellen vrijgesteld zijn van wegenbelasting zie kia.com.


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 11 april 2013

23

Chagall in woord en muziek Open dagen met trouwwagens ECP Events promoot van 12 t/m 14 april haar trouwvervoer met open dagen in Ridderkerk. Op het eigen terrein aan de Lagendijk 319 kan men gedu-

Op zaterdag 13 april wordt in de kerk van de Protestantse gemeente Bolnes een bijzondere voorstelling gegeven. Opgevoerd wordt “Chagall – de schilder en de liefde”, een muzikale raamvertelling over een van de meest beroemde en meest besproken schilders van de twintigste eeuw. Marc Chagall was schilder van fantastische voorstellingen van onder meer blauwe koeien, vliegende geliefden en Bijbelse profeten. De Joods Russische schilder, die in 1985 op 97-jarige leeftijd overleed, omschreef zichzelf

als een dromer die nooit wakker wordt. Vocalgroup Choral liet zich door zijn leven en werk inspireren tot een productie waarmee de toeschouwer met prachtige liederen en verbindende teksten door het bewogen leven van deze creatieve geest wordt gevoerd. Zijn schilderij over het Hooglied is door Frans Ort, tekstdichter Jan Blei en componist Henk Ruiter op aansprekende wijze tot leven gebracht. Choral heeft inmiddels met dit project landelijk successen behaald. De indringende teksten met de soms swingende

liederen vertellen het verhaal over liefde, blijdschap, bitterheid en herwonnen vreugde. Uit de positieve en bewogen reacties blijkt dat het verhaal voor iedereen iets te vertellen heeft. De opvoering in de kerk aan de Pretoriusstraat 56 begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel wordt er na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd. De kerkdeuren staan vanaf 19.00 uur voor alle belangstellenden open. Wie zeker wil zijn van een plaats kan contact opnemen met Janny van der Voort: 0180-414101.

Wegversmalling nekt busje

rende drie dagen zes oldtimers, een Amerikaanse schoolbus en een Engelse dubbeldekker bewonderen.

Nostalgisch Engels vervoer van ECP Events.

ECP is de afkorting van Evenementen en Catering Promotion en heeft trouwvervoer als een van haar belangrijkste activiteiten. Hiervoor ter beschikking staan eigen rode dubbeldekkers, klassieke Londense taxi’s, diverse schoolbussen en tien verschillende oldtimers. Dit wagenpark staat normaliter in een stalling buiten Ridderkerk, maar speciaal voor de open dagen wordt een deel hier opgesteld. Aanstaande bruidsparen en anderen die zoeken naar opvallende vormen van vervoer, zijn welkom op vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 1700 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Mensen die op deze dagen vervoer van ECP reserveren maken kans op een reischeque van 500 euro. Voor meer informatie: www.ecp-events.nl.

Zestig jaar getrouwd Met hun twee kinderen en andere familieleden vierde het Ridderkerkse echtpaar Voshol-Dingemanse vorige week hun diamanten bruiloft bij Van der Valk in Ridderkerk. Daags erna de 60 jaar gehuwden bezoek van locoburgemeester Arie den Ouden, die voor dit felicitatiebezoek de honneurs waarnam van een ziek thuis zittende burgemeester. Anton Voshol en Pieternella Dingemanse gaven elkaar op 2 april 1953 het jawoord in Middelburg. In 1957 kwam het paar naar Ridderkerk. Ze betrokken hier een toen gloednieuwe woning aan de Jonkheer de Sav. Lohmanstraat. Verolme liet hier lage flatjes optrekken voor zijn personeel. De heer Vos-

hol was als monteur en later als assistent-bedrijfsleider betrokken bij de bouw van grote mammoettankers en stond bij verschillende proefvaarten als verantwoordelijke in de

machinekamer. De heer en mevrouw Voshol (beiden 84) verhuisden in Ridderkerk één keer. Ze wonen al veertig jaar met veel plezier aan de Beukenhof in Ridderkerk-West.

Locoburgemeester Arie den Ouden zette namens het gemeentebestuur het echtpaar Voshol in de bloemetjes.

Bongaerts naar nieuw pand De hulpdiensten werden vorige week woensdagavond om kwart over zes gealarmeerd voor een ongeval met mogelijk een beknelling op de Ringdijk in Slikkerveer. Bij

de wegversmalling met betonblokken was een bestelbus op de geel/zwarte obstakels gereden en daardoor gekanteld. De brandweer hoefde de chauffeur niet uit zijn auto

te helpen. Hij kon zelf uit het voertuig klimmen, maar werd voor de zekerheid wel door ambulancepersoneel onderzocht. (foto Dennis van Wingerden)

De laatste tien van “Kids Chef 2013” Grand Café Het Plein organiseert in samenwerking met supermarkt COOP Ridderkerk en fotograaf Richard Sinte Maartensdijk “Kids Chef 2013”, een acht weken

durende kookcompetitie voor Ridderkerkse basisschoolleerlingen. Op 6 maart jl. zaten 35 deelnemers klaar voor de eerste test. De kinderen werden aan de tand gevoeld

De laatste 10 overgebleven kinderkoks kregen een rondleiding bij Bakkersland Ridderkerk (foto Richard Sinte Maartensdijk www.rsfotografie.com)

planner, die voor al haar werkterreinen AMF-vergunningen heeft: “Het belangrijkste is dat bij al deze vaak complexe processen de klant en ik samen het financiële traject stap voor stap doorlopen van begin tot eind (én in de nazorg). Uiteraard schakel ik daarbij ook advocaten, notarissen, accountants of taxateurs in, daar waar nodig en noodzakelijk.”

op het gebied van productkennis door middel van een ‘koksmuts op, koksmuts af’quiz. In de daarop volgende weken zijn de deelnemers getest op hun smaak, snijtechnieken en het vermogen om een lekkere salade te maken. Hun prestaties werden de voorbije weken beoordeeld door een zeer kundige jury, bestaande uit chefkok Andries Lock en diverse andere specialisten uit het vakgebied. Op dit moment zijn nog tien kandidaten in de strijd voor de eindtitel. In de komende drie weken zal duidelijk worden welk kooktalent de laatste testen het best zal doorstaan. Voor de winnaar van de kookcompetitie is een mooie fiets beschikbaar gesteld door Rijploeg 2wielers. Tevens komt het gerecht van de winnaar een jaar lang op de kaart van Grand Café Het Plein!

De vroegere huisartsenpraktijk aan de Prinses Irenestraat 2 wordt de nieuwe werkplek van Bongaerts Financieel Adviseur. Het vijftienjarig bestaan van Bongaerts Financieel Adviseur kan deze maand gevierd worden in een nieuw kantoor in Slikkerveer. De financiële adviespraktijk van Ine Bongaerts zocht meer ruimte en heeft die gevonden in het gebouw aan de Prinses Irenestraat 2, het pand waar voorheen de spreekuren van dokter Caljauw werden gehouden. “Wij zijn enorm trots op onze nieuwe locatie. Het is een gebouw dat bij ons past. Wij hopen hier nog vele jaren onze bloeiendeadviespraktijk te mogen voortzetten”klinkt het enthousiast. Met een groeiende portefeuille is haar kantoor aan de Oranjestraat te klein geworden. “De vragen en problemen, die mensen aan mij voorleggen, zijn

zeer gevarieerd. De éen wenst een volledig persoonlijk financieel plan, waarin wordt beantwoord óf en hoe zijn/ haar wensen kunnen worden vervuld. De ander heeft een heel concrete aanleiding, omdat hij bijvoorbeeld onafhankelijk financieel advies wenst bij de aankoop van een woning, wil weten hoe zijn oudedagsvoorziening eruit ziet of simpelweg zijn Inkomstenbelastingformulier ingevuld wil hebben” zo geeft Ine een beeld van de brede werkzaamheden. Ook mensen die gaan scheiden of uit elkaar gaan óf mensen die worden geconfronteerd met het overlijden van een partner komen veelvuldig financieel advies inwinnen bij de gecertificeerd financieel

De financieel expert wordt administratief bijgestaan door Rita Vliegenthart. Samen bepalen zij het gezicht van Bongaerts Financieel Adviseur. Daarnaast zorgt Margaret Zoeteman er als vaste waarneemster voor dat er elk jaar zorgeloos vakantie gevierd kan worden. Er zal op het nieuwe adres niets aan de vertrouwde werkwijze veranderen.“Het is en blijft ons streven om zeer persoonlijk en laagdrempelig te zijn en blijven. Het mooiste compliment dat we kunnen krijgen is de mond op mond reclame van onze eigen klanten. Het is ook dankzij hun vertrouwen dat wij nu ons 15-jarig bestaan mogen vieren. Op deze plaats willen wij hen daarvoor hartelijk danken!” De opening van het nieuwe kantoor wordt op vrijdag 19 april met klanten en relaties gevierd met een hapje en een drankje tussen 17.00 en 20.30 uur.


Maak vrijblijvend een afspraak 0180-417109 Kantoor - showroom - werkplaats Tinstraat 8f 2984 AN Ridderkerk

de Plantenhal kalanchoĂŤ in schaal 2.95 Hortensia 1.95 bellis in schaal 1.00

violen 50 stuks 5.00 Rhoon Ridderkerk Zuidland Terneuzen bergschenhoek oud-beijerland

Stationsstraat 1 Benedenrijweg 463 Stationsweg 28A Guido gezellestraat 27 Jacob marislaan 6 Langeweg 35

hengselmand 2.95

chrysanten per bos 1.50 munchy ophoogzand 25kg boeketje 100 stuks 1.99 5 zakken 6.00 per stuk 4.95 Openingstijden: Ma. t/m do.: 09.00-18.00 Vrijdag: 09.00-21.00 Zaterdag: 09.00-17.00 zondag: gesloten

bloemen - planten - diervoeders Meer informatie en vacatures:

www.deplantenhal.nl aanbiedingen geldig van wo 10 april t/m za 13 april


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 11 april 2013

Nieuwe Toledo bij Auto Carma IJSSELMONDE - Tijdens het Paasweekend stond de nieuwe SEAT Toledo voor het eerst in de showroom van SEAT dealer Auto Carma. Met een vanafprijs van € 14.950,- is dit nieuwe SEATmodel een uitermate scherp geprijsd alternatief voor mensen die maximale ruimte en een complete uitrusting graag combineren in een sportief gelijnde hatchback met zuinige motoren.

zinemotor en krijgt standaard onder andere airconditioning, radio/CD-speler met vier speakers, handgrepen en spiegelkappen in carrosseriekleur mee, evenals een opbergpakket met een middenarmsteun voor en achter, een bevestigingsnet, hangers en zijvakken in de kofferruimte. De Toledo Enjoy wordt inclusief een klantvoordeel van € 655,, 4 jaar garantie en 20% bijtelling leverbaar voor € 16.950,-

Het tweede introductieaanbod is de SEAT Toledo Businessline High, die de nadruk bovenal op luxe legt. Deze uitvoering biedt motorisch keuze uit alle krachtbronnen, met uitzondering van de 1.2 driecilinder benzineversie. Qua uitrusting beschikt de Businessline High onder meer over Climatronic, 16 inch lichtmetalen velgen, cruise control, SEAT Media System navigatie, parkeersensoren

achter en donker getinte achterruiten. Met een consumentvoordeel van € 1.000,- en een vanafprijs van € 19.590,- staat de Toledo Businessline High garant voor uitermate veel auto tegen een zeer scherpe prijs. De showroom van Auto Carma bevindt zich aan de Burgemeester van Slijpelaan3 in Rotterdam-IJsselmonde, telefoonnummer 010-4792577.

De nieuwe Toledo meet 4,48 meter in lengte en heeft een grote en brede achterklep. Daaronder gaat een bagageruimte met een inhoud van 550 liter schuil in de standaard opstelling. Die ruimte kan worden vergroot tot een verbazingwekkende 1.490 liter door de neerklapbare achterbank. Daarmee biedt de Toledo dezelfde hoeveelheid ruimte als veel stationwagons. De naar verhouding lange wielbasis van 2.602 mm resulteert in een ruim interieur en volop beenruimte voor alle inzittenden. De nieuwe model is leverbaar met een keuze uit vier zuinige benzinemotoren en een pittige diesel. Introductiemodellen Bij de lancering van de nieuwe Toledo in Nederland zijn er twee aantrekkelijke introductie-uitvoeringen: de Toledo Enjoy en Toledo Businessline High. De Toledo Enjoy wordt geleverd met de 63 kW/85 pk sterke 1.2 TSI ben-

RIDDERKERK - Cato Steehouwer van gymnastiekvereniging OKK heeft zich afgelopen weekend in Waddinxveen weten te plaatsen voor de turnfinale in de 2e divisie bij de pupillen 1. Ze scoorde ruim 50 punten in het totaal waarmee ze achtste werd. Haar hoogste score leverde ze bij sprong met 13.183, maar haar prestaties bij balk (6e) en vloer (8e) droegen het meeste bij aan dit resultaat.

haar tiende finale door een foutje op brug en werd 13e. Pupillen Renske van der Laarse en Marleen Lodder (beide 14e) moeten ook tot volgend jaar wachten op nieuwe kansen voor een finaleplaats. Kijk voor de overige uitslagen op www.okkridderkerk.nl.

De perfecte pasvorm en stijl

De nieuwe SEAT Toledo biedt binnen de ruimte van een stationwagon.

decombinatie ridderkerk.nl

Ruim € 6.000 voor Simavihulp

De Burcht is sinds vorig jaar gehuisvest in een nieuw schoolgebouw in Slikkerveer.

Verbetering van de onderwijskwaliteit was dan ook de belangrijkste reden dat het voormalig bestuur van De Burcht per januari 2011 een fusie is aangegaan met de Stichting PCOAZ. Een nieuw aangesteld managementteam begon meteen met het opstellen en uitvoeren van een omvangrijk

Cato Steehouwer naar turnfinale

Esmee Bakker heeft ook nog een kleine kans op een finaleplaats. Zij werd met 49.00 zesde bij de categorie instap. Ook haar scores bij balk (6e) en vloer (5e) droegen het meeste bij aan deze mooie prestatie. OKK is dit jaar daardoor weer vertegenwoordigd in de finale van de tweede divisie. Senior Caroline Mom miste helaas

Positief inspectieoordeel SBO De Burcht

SBO De Burcht is positief beoordeeld door de Onderwijsinspectie. Een intensief verbeterplan en de enorme inzet van alle medewerkers van de school hebben hierin een grote rol gespeeld. Tijdens het bezoek van de Onderwijsinspectie in september 2011 bleek dat de school in Ridderkerk nog niet aan alle kwaliteitseisen voldeed die het toezichtskader stelde.

25

plan om de kwaliteit van het onderwijs naar een hoger plan te brengen. Bij een tussentijds inspectiebezoek liet de school al zien dat er met inzet aan het plan gewerkt werd. De inspectie constateerde op dat moment al dat verbeteringen zichtbaar werden in de onderwijspraktijk. De implementatie was echter nog niet zo ver gevorderd, dat op alle onderdelen al van voldoende kwaliteit kon worden gesproken. Eind maart werd De Burcht opnieuw bezocht door twee inspecteurs en werden alle indicatoren door de inspectie aan en in de praktijk getoetst. De medewerkers van De Burcht en Stichting PCOAZ

zijn erg trots op de positieve beoordeling die daaruit volgde. De Burcht voldoet nu aan de basiskwaliteit die aan SBO scholen wordt gesteld. Dat wil niet zeggen dat de ontwikkeling van het onderwijsleerproces nu afgerond is. Die ontwikkeling gaat in de komende jaren planmatig door. De Burcht is een school voor Speciaal Basis Onderwijs met een regiofunctie voor Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, IJsselmonde, Alblasserdam en Zwijndrecht. De leerlingen hebben een onderwijs- en ondersteuningsbehoefte die vraagt om een speciale aanpak. Deze aanpak wordt aangeboden in kleinere groepen en door gespecialiseerde leerkrachten.

Afgelopen maand zijn ruim 16.000 duizend collectanten in Nederland de straat op gegaan om voor het werk van ontwikkelingsorganisatie Simavi te collecteren. In Ridderkerk wisten de hiervoor lopende vrijwilligers een bedrag te verzamelen van € 6.072,--. “Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel vrijwilligers hebben meegeholpen. Dit jaar hebben nog meer mensen dan vorig jaar zich voor Simavi ingezet. Ook geweldig is het dat zoveel mensen geld hebben gegeven aan de collectant aan hun deur” zegt Ariette Brouwer, directeur van Simavi, die namens alle moeders in Afrika en Azië alle inwoners en ondernemers van Ridderkerk hartelijk wil bedanken voor hun gift. Simavi zet zich in voor veilig drinkwater, goede hygiëne en veilige zwangerschappen in de armste gebieden van de wereld. Centraal in het werk van Simavi staan moeders. Zij spelen een sleutelrol binnen het gezin en binnen de gemeenschap. Samen met de moeders werken aan de verbetering van de gezondheid. Wie geen collectant aan de deur heeft gehad, maar hier graag aan wil bijdragen kan een gift overmaken op gironummer 300100 ten name van Simavi in Haarlem.

RIDDERKERK - Wie op zoek is naar een uniek maatoverhemd of maatpak, kan daarvoor terecht bij MacTailor. MacTailor is een jong bedrijf, gespecialiseerd in maatoverhemden en maatpakken. In januari 2012 startte Sandra Wittekoek hiermee en voert daarmee haar eigen merk: MacTailor. Sandra is inmiddels al bij veel klanten aan huis of het bedrijf geweest om een maatoverhemd of maatpak aan te meten. ,,Bij ieder pak of overhemd is het mijn streven om de perfecte pasvorm te realiseren, passend bij de stijl en de lichaamsbouw van de klant. Ieder mens is uniek, zowel in wensen als in lichaamsbouw. Dat maakt maatwerk zo waardevol!’’ Klanten hebben de keuze uit honderden kwaliteitsstoffen, die geregeld aangevuld worden. Ook het model, de stijl en de afwerking zijn te kiezen. De kleding wordt gemaakt in een atelier in Azië. Sandra is daar zelf op bezoek geweest om de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van het werk te bekijken. ,,Indien gewenst geef ik advies over de modetrends. De

klant kan bijvoorbeeld kiezen uit verschillende stoffen voor de voering en kiest zelf de kleur knopen en garen. Ook kan men initialen op de kleding laten borduren.’’ Ieder pak of overhemd is uniek en wordt speciaal voor de klant op maat gemaakt. Bij de kleermakers staan vaardigheden, kwaliteit en zorgvuldigheid voorop bij ieder product. De bestelling wordt vervolgens vier weken later op het door de klant gewenste adres afgeleverd. MacTailor maatoverhemden zijn verkrijgbaar vanaf 59 euro en een MacTailor maatpak vanaf 299 euro. In deze prijs zit inbegrepen: het opmeten, de speciale stijl/ ontwerpwensen en de pasafspraak bij aflevering. ,,Met een maatpak of maatoverhemd heeft de klant de kans om zich te onderscheiden. Het afleveren van het maatpak of maatoverhemd is dan ook iedere keer weer een klein feestje!’’ Wie meer wil weten, kan een kijkje nemen op www. mactailor.eu en www.faceb o o k . c o m / m a c t a i l o r. e u . Mailen kan naar sandra@ mactailor.eu en bellen naar 06-18638104.


KIEM jeugd kunstroute Ridderkerk op zaterdag 20 april 2013

Kinderen en jonge kunstenaars presenteren zich tijdens de kunstroute van KIEM Ridderkerk! Op verschillende locaties in Ridderkerk zijn er culturele activiteiten voor kinderen, ouders en andere kunstliefhebbers!

Speeltuin mozaïekpad Klimop, Mr Treubstraat 3 2982 VN Ridderkerk

Officiële Opening door Wethouder A.den Ouden Workshop straattekenen o.l.v. Rosanne Brouwer

11.00 - 13.00 uur

de Bibliotheek A tot Z Sint Jorisplein 77 2981 GD Ridderkerk

Expositie Gemini en Farel College Doorlopende expositie tijdens openingstijden bibliotheek tot 6 mei 2013

10.00 - 15.00 uur

OBS de Reijer Pr. Bernhardstraat 14 2983 SM Ridderkerk

Expositie van leerlingen van de Reijer Schilder workshop o.l.v. Jorgen Snoep

13.00 - 16.00 uur

De Loods Pc Hooftstraat 4a 2985 BK Ridderkerk

Presentaties Bandjes Popschool afgewisseld met workshop-band. Tijdens de middag kan er deelgenomen aan een workshop waar instrumenten kunnen worden uitgeprobeerd en er gelijk ‘gejamt’ kan worden. Expositie met werk van Marlotte Nugteren, Rosanne Brouwer, Donovan Jahn, Tariq Dawoud en anderen.

13.00 - 17.00 uur

officiële opening 19 april 2013

Er is een lounge DJ

Hans van Wijngaarden, voorzitter wijkideeteam Bolnes, opent KIEM 2013. Kunstwerken gemaakt door kinderen van de Brede School en stichting Pameijer worden feestelijk onthuld. Ook kunnen bezoekers hun portret laten tekenen!

Locatie: Winkelcentrum ‘De Werf’ Amerstraat Ridderkerk Bolnes

Expositie van jong kunst talent 20 en 21 april 2013 Sara Breedveld Lieke de Jong Demi den Hartigh

Exposeren bij: Karin Touw Pelikaan 31 2986 TB Ridderkerk

Senna Leijte

Marlotte Nugteren

Tjakkalina Vrijhof Seringenstraat 80 2982 BW Ridderkerk

Erna Wouters Seringenstraat 31 2982 BT Ridderkerk

11.00 - 17.00 uur

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marlotte Nugteren

Rosanne Brouwer

Derdejaarsstudente Docent Beeldende Kunst en Kunststudente op AKV St. Vormgeving op de WDK. Joost in Breda is erg actief “Ik werk meestal groot, omdat met schilderen. ik dit het fijnst vind werken. “Ik luister vaak naar wat me Ook vind ikRidderkerk het leuk om met gevoel zegt. Ik werk vanuit mijn gevoel; KIEM jeugd kunstroute op zaterdag 20 april 2013 materialen het impulsieve, maar wel gecontroleerd.”Speeltuin mozaïekpad verschillende Officiële Opening door Wethouder A.den Ouden 11.00 - 13.00 uur Klimop, Mr Treubstraat 3 Workshop straattekenen o.l.v. Rosanne Brouwer bezig te zijn.” 2982 VN Ridderkerk de Bibliotheek A tot Z Sint Jorisplein 77 2981 GD Ridderkerk

Expositie Gemini en Farel College Doorlopende expositie tijdens openingstijden bibliotheek tot 6 mei 2013

10.00 - 15.00 uur

OBS de Reijer Pr. Bernhardstraat 14 2983 SM Ridderkerk

Expositie van leerlingen van de Reijer Schilder workshop o.l.v. Jorgen Snoep

13.00 - 16.00 uur

Sara Breedveld, Lieke de Jong,Demi den Hartigh

Kinderen en jonge kunstenaars presenteren zich tijdens de kunstroute van KIEM Ridderkerk! Op verschillende locaties in Ridderkerk zijn er culturele activiteiten voor kinderen, ouders en andere kunstliefhebbers!

Leerlingen groep 6 De Botter “De kinderen hebben naar aanleiding vanDelessen over het oude Egypte het masker van Toetanchamon geschil13.00 - 17.00 uur Presentaties Bandjes Popschool afgewisseld Loods met workshop-band. Tijdens de middag kan er Pc Hooftstraat 4a derd, met geweldige resultaten tot gevolg,2985 heelBKknap!” deelgenomen aan een workshop waar Ridderkerk instrumenten kunnen worden uitgeprobeerd en er gelijk ‘gejamt’ kan worden. Expositie met werk van Marlotte Nugteren, Rosanne Brouwer, Donovan Jahn, Tariq Dawoud en anderen.

officiële opening Senna Leijte 19 april 2013

Er is een lounge DJ

Leerling Schaepmansschool groep 5 Hans van Wijngaarden, voorzitter wijkideeteam van jong kunst talent 21 aprilgehad 2013van Bolnes, opent KIEM 2013. Kunstwerken gemaakt “Het liefst teken ikExpositie dieren en stripverhaaltjes. Ik heb een 20 tijden schilderles door kinderen van de Brede School en stichting Sara Breedveld Pameijer worden feestelijk onthuld. Ook kunnen Lieke de Jong Liesbeth Vlasblom. Daar leerde ik met verschillende technieken en materialen te werbezoekers hun portret laten tekenen! Demi den Hartigh Senna Leijte Marlotte Nugteren 11.00 - 17.00 uur ken. Dat vond ik heel leuk.” Exposeren bij: Locatie: Winkelcentrum ‘De Werf’ Amerstraat Ridderkerk Bolnes

Karin Touw Pelikaan 31 2986 TB Ridderkerk

Tjakkalina Vrijhof Seringenstraat 80 2982 BW Ridderkerk

Erna Wouters Seringenstraat 31 2982 BT Ridderkerk

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De Combinatie Donderdag 11 april 2013

Rijsoord speelt gelijk tegen degradatiekandidaat

RT

SP

Heren TV d’Oudelande beginnen goed aan competitie RIDDERKERK - Afgelopen zaterdag is de voorjaarscompetitie van start gegaan op tennisvereniging d’Oudelande. Waar bij vele verenigingen niet gespeeld kon worden door de nachtvorst, had d’Oudelande met 8 smashcourt banen geen enkel probleem om de competitie van start te laten gaan.

RIJSOORD - Rijsoord is er zaterdagmiddag verrassend genoeg niet in geslaagd om zich te ontdoen van degradatiekandidaat Rijswijkse Boys. Op het eigen ‘Kraaiennest’ kwam de koploper voor rust op voorsprong door een treffer van spits Mike van Gool, en leek de thuisploeg na de pauze op rozen te zitten toen invaller Kevin Eerhart de thuisploeg op 2-0 bracht. De ‘Kraaien’ lieten zich vanaf dat moment terugzakken en riepen het onheil over zichzelf af.

Tien minuten voor tijd verkleinde Rijswijkse Boys de marge door een benutte strafschop van Ayhan Uslu, en in de slotminuut was het diezelfde Uslu die de voor Rijsoord pijnlijke gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Het puntverlies heeft voor de Rijsoordenaars geen gevolgen op de ranglijst. Doordat Leerdam Sport ‘55 niet wist te winnen bij Wieldrecht (00) blijft de voorsprong van de lijstaanvoerder op de naaste belager intact.

RLTC alsnog naar regionale eredivisie RIDDERKERK - In de voorjaarscompetitie 2012 werd het eerste gemengde team van tennisvereniging RLTC uit Ridderkerk Bolnes kampioen van de hoofdklasse. Het team speelde een promotie/degradatiewedstrijd om een plek in de regionale eredivisie van de districten Rotterdam en Den Haag. Maar tegen Aeolus Oledo werd met 3–2 nipt verloren. Toch mag het team in de aankomende voorjaarscompetitie in de regionale eredivisie uitkomen. Wat is er gebeurd waardoor RLTC nu alsnog naar de regionale divisie gaat. Aanvoerder Alex Vlielander is blij met de promotie. “We verloren vorig jaar nipt en een beetje ongelukkig. In de eredivisie spelen vier teams uit ons district en vier uit het district Den Haag. Het Rotterdamse Victoria heeft zich deze winter echter teruggetrokken en dus kwam er een plek voor Rotterdam vrij. Als kampioen van de hoofdklasse mochten we alsnog aantreden.” Teleurgesteld “We waren vorig jaar best teleurgesteld, dus het is een aangename verrassing. Temeer omdat Aeolus als laagste van de vier teams uit dit district was geëindigd, maar wel op de vijfde plaats. Drie Haagse teams waren dus lager geëindigd. Daarom denken we dat we ons best kunnen handhaven in de eredivisie. Het is een leuke uitdaging en we kijken er naar uit.” Het team speelt in dezelfde samenstelling als vorig jaar met Andrea Buitenkamp, Patricia Cool en Anita van Gend en Patrick Kranenburg, Barry Bodano en dus Alex Vlielander. Het is een team met veel ervaring. Patricia, Patrick en Andrea zijn gediplomeerde trainers. Alle drie hebben ze training bij RLTC gegeven en

Hoewel de hoogste herenteams hun eerste wedstrijd uit moesten spelen leverde dit toch goede resultaten op. Oudelande 1 op zaterdag won nipt met 3-2 van PTC uit Papendrecht. Het tweede won simpel bij Rhoon met 5-0. Helaas was er voor het eerste damesteam en het eerste mixteam geen succes. Beide teams konden thuis geen potten breken en zullen volgende week op zoek moeten naar de eerste overwinning.

RLTC is maar een kleine vereniging met 250 leden. Al jaren spelen de hoogste teams op hoog niveau. Hoe verklaar jij dat? “Van oudsher heeft RLTC een goede jeugdopleiding gehad. Vaak zwermen spelers tussen hun twintigste en dertigste uit naar verenigingen met nog hoger spelende teams. Maar je ziet dat veel spelers, ook ik, daarna op het oude nest terugkeren en vaak ook nog wat spelers meebrengen. Vorig jaar heb ik nog voor zowel DASH als RLTC gespeeld. Dit jaar alleen nog maar voor RLTC. We vormen nu echt een gezelligheidsteam, maar willen wel presteren. In een kleine vereniging is het vaak allemaal wat gezelliger. Ook momenteel heeft RLTC een goede jeugdopleiding met Glenn Smits als jeugdtrainer. Hij was vorige maand bijna tot de kwalificaties van het ABNAMRO-toernooi doorgedrongen. Zo’n speler trekt vaak ook weer jeugd naar een vereniging toe.” Interesse om te komen tennissen bij RLTC? De vereniging heeft in verband met het 85-jarig jubileum tot half april een jubileumactie waarbij je lid kunt worden voor de helft van het normale tarief. Meer informatie staat op www.rltc.nl.

Het nieuw gevormde eerste herenteam op zondag lijk de grote titelkandidaat te worden in hun klasse. Het team bestaande uit Wim Schop jr.

Michael Huizer, Rik Heil, Sander Kooijman en Thomas van der Jagt won de eerste competitieronde met 6-0.

Rabobank Schoolkorfbaltoernooi bij KCR RIDDERKERK - Woensdag 17 april is het zo ver, dan wordt het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi weer gehouden. Voor de tweede maal (vaker georganiseerd toch) wordt er door de kinderen van groep 3, 4 en 5 gekorfbald op het veld van KCR. Je kan je voor dit toernooi

Andrea doet dat nu nog. Binnen de vereniging kent iedereen dus wel enkele van onze spelers.

Het eerste zaterdagteam.

opgeven via www.tendonck. nl of www.kcrkorfbal.nl onder het kopje “Schoolkorfbaltoernooi 2013”. Het opgeven is nodig voor zowel het toernooi als voor de trainingen. Ook dit jaar is er een “Lerarentoernooi”, hierbij schieten de leraren tegen elkaar en degene die het vaakst scoort, wint dit toer-

nooi. Leraren moeten zich niet via de site, maar via de mail opgeven, dit kan door te mailen naar schoolkorfbaltoernooiridderkerk@hotmail.com. Daarnaast zijn er nog vrijwilligers nodig voor tijdens de trainingen en / of het toernooi. Wie wil helpen kan zich nog altijd aanmelden via de site.

Slikkerveer ook te sterk voor VFC RIDDERKERK - Slikkerveer heeft in de tweede klasse goede zaken gedaan dankzij een 4-1 thuisoverwinning op VFC. Daarmee heeft het iets meer afstand genomen van de degradatieplaatsen. Slikkerveer begon sterk aan het duel en kreeg via Mike van Dongen de eerste kans. Maar die faalde. Nadien bleef

Slikkerveer druk houden en kansen creeren, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Kevin van Ravenzwaaij benutte een penalty, 0-1. In blessuretijd werd Nick Versteeghe (VFC) met rood naar de kant gestuurd. Daar profiteerde Slikkerveer in de tweede helft optimaal van. Vrij snel viel de gelijk-

maker dankzij Johan van Wijk, 1-1. Drie minuten later schoot hij zijn ploeg op voorsprong. Steven van Dongen schoot Slikkerveer twintig minuten voor tijd in veilige haven door vanuit een mooi genomen vrije trap d 3-1 te scoren. Alsof dat nog niet voldoende was maakte Steven van Dongen er vlak voor tijd nog 4-1 van.

27 RVVH wint moeizaam van SteDoCO RIDDERKERK - RVVH behaalde in Hoornaar een moeizame overwinning. Tegen de hoofdklasse debutant SteDoCo werd het uiteindelijk 1-2 voor de Ridderkerkers. Daarmee blijft RVVH goed volgen op de ranglijst. In de eerste helft waren de Ridderkerkers zeker in de openingsfase de bovenliggende partij. Het eerste kwart was duidelijk voor de gasten die enkele goede kansen creeerden, maar in de afwerking faalden. Dat was niet het geval na 21 minuten. Toen rondde Guido Luiten met een fraaie lob, zijn tiende doelpunt, een steekpass van Robert Kooiman af, 0-1. In de volgende fase kroop de thuisclub ook wat uit zijn schulp waardoor er ook kansen ontstonden, maar onder andere de paal (twee keer) en keeper Jacob van den Belt stonden een andere ruststand dan 0-1 in de weg. Na de theepauze was het duel meer in evenwicht. Wederom was het van den Belt die een aantal keer moest redden. Maar ook RVVH liet zich voorin niet onbetuigd en zag ook enkele mogelijkheden zich aandienen. Toen RVVH een kwartier voor tijd toch aan de 0-2 voorsprong kwam, invaller Marcel Slob schoot op fraaie maar nooit bedoelde wijze een voorzet van Vinicius Bongaertz in eigen doel, dacht iedereen dat het gespeeld was. Het werd echter in de absolute slotfase toch nog spannend na een doelpunt van de andere invaller Jean Philip Becht, 1-2. In de lange blessuretijd was SteDoCo nog een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar uiteindelijk gingen toch de drie punten mee terug de bus in. Een belangrijke overwinning, omdat ook ASWH en Hoek wonnen in de strijd om de derde periode en voor een goede eindklassering. Volgende week wacht dan ook de regiokraker thuis tegen ASWH. Dat duel begint om half drie.

Sportief succes voor Muilwijk judoka’s op NK

Steven van Dongen onderweg naar 4-1.

RIDDERKERK - Afgelopen zaterdag stond het NK Judo onder 18 op het programma. Plaats van handeling was Emmen. Vier judoka’s van Muilwijk deden een gooi naar de prijzen. Uiteindelijk keerde de ploeg met maar liefst drie medailles huiswaarts en een vijfde plaats overall op het NK. De medailles werden gewonnen door Lenore van Dijk (2e in de categorie -48 kg), Swaen van Koningsbruggen en Tesla van den Berg (brons in de categorie -70kg) en er was een vijfde plaats voor Rosalie Brouwer in de categorie -44 kg.


a.s. vrijdag 12/4 en zaterdag 13/4 van 11.00-16.00 uur

SPECTACULAIRE LEEGVERKOOP VAN TUIN- EN TERRASMEUBELEN

in kunststof, staal en aluminium alsmede grote hoeveelheid stoel- en ligbedkussens. Zoals u van TERRAZZA gewend bent tijdens 16 jaar in Ridderkerk-Drievliet alle bekende topmerken, nu met de hoogste kortingen ooit! ALUMINIUM en STAAL o.a.

KUNSTSTOF o.a.

Hartman • Royal Garden Garden Impressions • Kettler

Hartman • Nardi Curver • Lawn Comfort

40% TOT 60% KORTING ALUMINIUM van diverse andere merken

KUNSTSTOF van o.a. Grosfillex

50% TOT 75% KORTING STOEL- en LIGBEDKUSSENS

KUIP- en HOCKERKUSSENS

Cinderella • Summerset • Madison

Hartman • Cinderella

50% TOT 60% KORTING

60% TOT 75% KORTING

Wegens de opheffing van onze winkel in Drievliet bieden TUINEN TERRASMEUBELEN wij onze voorraden tegen bodemprijzen aan vanuit Voorn 35-40, Ridderkerk-Drievliet, tel: 0180-430348 de magazijnhallen op het adres: Valkenierstraat 6 - Industrieterrein Donkersloot-Noord 2984 AZ Ridderkerk. Voor info: Mobiel 06-51170734 vrijdag 12 april 11.00-16.00 uur zaterdag 13 april 11.00-16.00 uur


De Combinatie

SPORT

Donderdag 11 april 2013

Kansloze nederlaag voor Bolnes RIDDERKERK - Bolnes heeft na lange tijd zijn ongeslagen record in thuiswedstrijden verspeelt in de wedstrijd tegen Maense. Bolnes was geen schim van het elftal wat zo superieur speelde tegen het op de eerste plaats staand NeptunesSchiebroek was het elftal van trainer Arjan Zoeteman in deze wedstrijd. Er ging dit duel van alles mis. De vorm en het goede spel was er niet, het oogde mat en op de zege van Maense was dan ook niets af te dingen. Bij rust stond Bolnes al met 0-2 achter, waarne de Rotterdammers in de tweede helft uitliepen naar een 0-4 zege. Neptunus en Soccer Boys wonnen beide hun wedstrijd en daardoor is de achterstand op de eerste plaats van Neptunus vijf punten geworden met een wedstrijd minder, voor de periodestand moet Bolnes zes punten goed maken met een wedstrijd minder op Soccer Boys, Schoonhoven en Neptunus met een periodetitel op zak, hebben beide vier punten achterstand op de bovenste plaats in de periode. Zaterdag 13 april speelt SV Bolnes tegen nummer twaalf Oudewater en het hoopt dan op sportieve revanche.

Ten Donck onderuit tegen uitgekookt Crescendo RIDDERKERK - Afgelopen zondag heeft Ten Donck thuis met 11-6 verloren van de nummer twee van de ranglijst, het Leidse Crescendo. Een groot krachtsverschil was er niet echt maar Crescendo speelde net iets slimmer dan Ten Donck waardoor het het verschil wist te maken en de winst mee kon nemen naar Leiden.

Ten Donck nam als eerste het initiatief, maar kon moeilijk door de gesloten defensie van Crescendo komen. Alleen Rene van Bijsterveldt kwam tot scoren, terwijl de Leidse ploeg vijfmaal doel trof. Ten Donck bleef het echter wel proberen en in de laatste tien minuten van de eerste helft kon de blauw gele Van Pelt en Schreijer formatie pas weer terugkomen in de wedstrijd. Ze gingen alsnog rusten bij een gelijke stand, 5-5.

29

Nieuwe baan geopend bij TV d’Oudelande RIDDERKERK - Afgelopen zaterdag was het in de ochtend al een drukte van belang bij tennisvereniging d’Oudelande. Op deze dag zou een negende tennisbaan officieel in gebruik worden genomen. Deze negende baan is na goed overleg tussen de Rabobank en “de vrienden van d’Oudelande” tot stand gekomen. In deze tijd van crisis

is het dan ook erg bijzonder dat het Coöperatiefonds van de Rabobank en “de Vrienden van d’Oudelande” deze investering willen doen. Een investering die naadloos aansluit bij het meerjarenplan van d’Oudelande om de jeugd meer en blijvend te betrekken bij de sport. De tennisvereniging is dan ook erg dankbaar dat beide partijen zich bij dit plan wilden aansluiten.

De opening werd verricht door commercieel directeur van de Rabobank IJsselmonde, Jan Jansen. en het jongste jeugdlid dat competitie speelt Evy van Bockel, waarna de in grote getale aanwezig jeugd een tennisclinic ontving van de tennisschool SimonTennis, met als speciale gast Stijn de Gier, een speler die tot de beste 100 spelers van Nederland behoort.

Na de theepauze ging het tot 6-6 nog gelijk op, maar nadien gaf het tactisch sterk spelende Crescendo gaf. De Leidse ploeg liep uit naar 11-6 en won dik verdiend. Zaak is voor de formatie van Ed Pak om hier lering uit te trekken. Volgende week komt de koploper De Vinken op bezoek en dan zal er zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden bij Ten Donck. Het duel wordt om 15.30 uur gespeeld.

0180 - 464676

V-Service

WASMACHINE DEFECT?

0180-412271 6 mnd. garantie.

LANDELIJKE NIEUWBOUWDAG Zaterdag 13 april 2013 Tussen 11.00 een 14.00 uur Info over nieuwbouwprojecten in de regio op het kantoor van Intrahuis Makelaars B.V. Dorpsplein 2-4, 2995 BS Heerjansdam info@intrahuis.nl

Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Tevens reparatie aan: Vaatwasser, droger, koelkast en vriezer. www.witgoedservice.nu

REPARATIE wasautomaat televisie - kabel droger - koelkast

0180 - 612881 BARENDRECHT

0000091 INLIJSTEN

45x36

van schilderijen foto’s enz.

Schilderwerken

VOOR AL UW BINNEN- EN BUITEN SCHILDERWERK BEHANG- EN WANDAFWERKING 0180 421225 • 0622 946148

Inlijsten

Gespecialiseerd in het PERFEKT inlijsten van de moeilijkste borduurwerken.

BREIERIJ UNIEK Ben. rijweg 32 tel. 430454

Uw huis laten schilderen?

www.intrahuis.nl

Bas Booij

Wat oudere schilder met ruime ervaring, schildert uw huis voor een betaalbare prijs Tel. 078-6912847 Mobiel 06-13742461

KareldeSchilder

Schildersbedrijf Glas Behang Schilderswerk

Schilderswinkel Autolakken Verfmengservice Behang Gordijnen etc.

LAGENDIJK 223 - 2981 EL RIDDERKERK TEL 0180-424371 - FAX 0180-432027

Deze krant nog eens nalezen?

www.decombinatie ridderkerk.nl


30 De Combinatie

Donderdag 11 april 2013

RIJSOORD SPORT Met AM-rijbewijs

Royale familie auto

De nieuwe brommobiel : Ligier JS 50

Ervaar ‘m zelf

Maak kennis met de ultramoderne motor waarmee de JS50 is uitgerust : zeer laag verbruik, stiller dan stil, soepeler parkeren door het nieuwe “Easy Parking”-systeem, enz.

Maak een proefrit

Kom hem zelf testen !

NISSAN QASHQAI+2 v.a.€ 25.290,-

Nissan. Innovation that excites.

Reserveer een gratis proefrit bij uw Ligier dealer.

NISSAN.NL

hoofdsponsor v.v. Rijsoord

Automobielbedrijf

Kolenbranderstraat 6, Industrieterrein Donkersloot-Noord, 2984 AT RIDDERKERK T 0180 417699 E info@autoridderkerk.nl I www.autoridderkerk.nl

J.W. PONS

Subsponsor

Lindelaan 14, 3331 AN Zwijndrecht Tel. 078 612 83 23

info@autobedrijf-pons.nl

Uitzicht op titel werkt verlammend

Gemakzuchtig Rijsoord niet langs Rijswijkse Boys: 2-2 RIJSOORD – Rijsoord is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om zich te ontdoen van degradatiekandidaat Rijswijkse Boys. Op het eigen ‘Kraaiennest’ kwam de koploper niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het lijkt wel of het naderende kampioenschap een verlammend effect heeft op de manschappen van trainer Gijs Zwaan na het tweede gelijkspel binnen een week. Ook deze keer geen man over boord; naaste belager Leerdam Sport ’55 kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Wieldrecht, waardoor de voorsprong op de ranglijst intact blijft. Met Pernell Papa en Maxime van Kuilenburg in de gelederen, op de posities van de geblesseerden Jason van den Berg en Gerome van Zonderen, begon de koploper aarzelend aan de wedstrijd. Verrassend genoeg creëerde de in degradatienood verkerende opponent een licht veldoverwicht in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Tot grote kansen leidde dit niet voor de bezoekers, ondanks geklungel in de Rijsoordse defensie. Het duurde tot aan de twintigste minuut voordat Rijsoord zich voor het doel van Wesley van den Oever meldde. De sluitpost liet met veel mensen om zich heen de bal onhandig los, waarna spits Van Gool de inkomende Sander Barragan wist te bereiken. Voor open

doel wist de behendige middenvelder de bal echter niet goed te raken, waardoor het leer ternauwernood door een Brabantse verdediger kon worden weggewerkt. Enkele minuten later leek Van Gool de ‘Kraaien’ alsnog op voorsprong te zetten. Een prima voorzet van Pernell Papa vanaf rechts werd goed ingekopt door de spits, maar tot zijn afgrijzen belandde de bal bovenop de deklat. Fantastisch doelpunt De wedstrijd viel weer terug in het gezapige kijkspel van voor de aanvalsdriften van de thuisploeg. Rijswijkse Boys kreeg het gevoel dat er een stuntje in zou zitten deze middag aan de Vlasstraat en speelde meer en meer op de helft van de lijstaanvoerder.

Het was de individuele klasse van de thuisploeg die de Brabantse hoop na een klein half uur wist te temperen. Rahli bereikte Van Gool op de zestienmeterlijn en vanuit de draai kegelde de spits het leer snoeihard in de kruising achter Van den Oever: 1-0. Vijf minuten later kreeg de topscorer de kans om de wedstrijd direct in het slot te gooien, maar ditmaal faalde hij van dichtbij. Op aangeven van wederom Rahli schoot de spits over. Tweede helft Na de pauze leek de gedoodverfde titelkandidaat de wedstrijd snel te willen beslissen. Dane Brard zag zijn inzet vanaf rechts vrij voor het Brabantse doel gestopt worden door Van den Oever, en de sluitpost keerde enkele minuten later ook

In de eerste helft trokken de bezoekers brutaal het initiatief naar zich toe op het ‘Kraaiennest’ aan de Vlasstraat.


De Combinatie 31

Donderdag 11 april 2013 een goed schot van Van Gool. Tien minuten na rust was het dan toch raak. Een prachtige aanval van de Rijsoordenaars over de rechterkant van het veld bracht invaller Kevin Eerhart in kansrijke positie. Hij wist met enig geluk de doelman van de bezoekers te verschalken en verdubelde op die manier de voorsprong van de thuisploeg. Vanaf dat moment geloofde het toegestroomde publiek het wel en ook de manschappen van trainer Gijs Zwaan leken geen

aanstalten meer te willen maken om er nog een leuk restant van de wedstrijd van te maken. Een bijzonder onaantrekkelijk schouwspel was het resultaat, waarin Rijswijkse Boys het nog wel probeerde maar simpelweg niet kon. Slotfase In de slotfase werden de ‘Kraaien’ gestraft voor hun gemakzucht. Nick de Zeeuw vloerde ongelukkig Danny Smits in het strafschopgebied en dat deed scheidsrechter Collé besluiten om naar de stip te wijzen.

Het ‘Kraaiennest’ werd weer wakker toen Uslu de strafschop onberispelijk achter doelman Kuipers had geschoten: 2-1. Ondanks dat Rijswijkse Boys eigenlijk de hele wedstrijd nauwelijks gevaar had weten te stichten voor het doel van Kuipers, schrok de titelkandidaat dusdanig van de aansluitingstreffer, dat trainer Gijs Zwaan besloot te wisselen. Gerson Rodrigues kwam het veld in voor doelpuntenmaker Van Gool. Het inbrengen van meer ‘de-

fensieve zekerheid’ bleek vragen om meer problemen te zijn. Rijswijkse Boys drong aan op zoek naar de gelijkmaker, maar wist weinig te creëren. Rijsoord leek het naderende onheil dan ook te gaan ontlopen en met nog enkele minuten op de klok kon handenbinder Khalid Rahli de wedstrijd beslissen. Via een snelle combinatie met invaller Rodriques wist hij oog in oog te komen met doelman Van den Oever. De rappe buitenspeler wist zijn schot niet binnen de palen te mikken, waardoor een definitieve beslissing uitbleef. Het bleek een dure misser te zijn. Een hoge bal vanaf de middenlijn in de slotminuut stuitte op en werd bijzonder knullig ingeschat door Leon van den Heerik. De verdediger miste de bal volledig en bracht daarmee Ayhan Uslu in vrije positie voor doelman Kuipers. Vanaf de zestienmeter verschalkte hij de Rijsoordse sluitpost: 2-2.

Na de thee kwam de thuisploeg al snel op 2-0 en leek de overwinning een zekerheid. Een gemakzuchtig Rijsoord liet de bezoekers alsnog langszij komen.

SCHOONMAAKBEDRIJF schoonmaakbedrijf

R IJ S O O R D S P O R T

Ridderkerk Tel. 0180 - 424643

Pupillen van de Week Deaglan en Fabian genieten van hun belevenis RIJSOORD – Niet een, maar twee. Voor de wedstrijd van het eerste elftal waren afgelopen zaterdag twee pupillen uitgenodigd om als Pupil van de Week alles van dichtbij mee te maken. Deaglan Ooms en Fabian Bestebreurtje trokken maar wat graag het trainingspak aan om met de spelers het veld op te gaan voor de warming-up. Daarna mochten ze langs de lijn genieten van de wedstrijd. De leek lange tijd te worden beslist in het voordeel van hun helden, maar in de slotfase kwamen de bezoekers

toch langszij. Dat was jammer, maar voor de pupillen van de week kon de dag al niet meer stuk. In de bestuurskamer werden ze na afloop bedolven onder de presentjes, waarbij de enige echte Rijsoord-bal bijzonder gretig in ontvangst werd genomen. Na afloop wisten de jongens zelf nog te melden genoten te hebben van de middag. Dat was voor niemand een verrassing; hun glunderende gezichtjes hadden dat al lang prijsgegeven.

Verlammend Na eerder deze week ook al teleurstellend gelijk te hebben gespeeld bij DFC viel de late gelijkmaker van Uslu de Rijsoordse aanhang bijzonder rauw op het dak. De Rijsoordenaars willen het liefst op zo kort mogelijke termijn het kampioensfeest kunnen vieren op het eigen ‘Kraaiennest’. Het begint er echter steeds meer op te lijken dat dat vooruitzicht verlammend werkt op de formatie

Openingstijden: wo - vr - zat - zo 12.00-20.00 uur do 16.00-20.00 uur

Oosterparkweg 17a, 2986 AJ Ridderkerk tel.: 0180 - 43 66 60 www.pannenkoekenhuisoosterpark.nl Naast de kinderboerderij

Sponsormogelijkheden v.v. Rijsoord VERVOER VAN: info@firmawilschut.nl

Info: Cees v/d Steen Telefoon: (0180) 42 80 49

staalstraat 2a - 2984 AJ ridderkerk tel. 0800 - 5255255 fax 0 180 - 430763 email warmteservice@debruijn-groep.nl www.debruijn-groep.nl

• Geconditioneerde producten • Machines groot en klein

Transportweg 20 • MAASDIJK tel. 0174-52 51 40

tel: 06 20063388 homepage: www.b-allsports.nl


R IJ S O O R D S P O R T

Sponsormogelijkheden v.v. Rijsoord Info: Paulus van den Heerik OUD

P A P IE R

K R IN

G LOOP

Telefoon: 06-51215359

Kerkweg 219e • Ridderkerk Industrieterrein “Groenweert” Tel. 0180-420077 / 430061 www.dejongbandenservicebv.nl

Vestigingen: Ringdijk 12, 2981 EW Ridderkerk Meiendaal 68, 3075 KK Rotterdam T 0180-480 340, M 06-27 08 07 70, F 0847 18 77 29 E info@viskerresultancy.nl I www. viskerresultancy.nl

Ligier inspireert met nieuwe brommobielen Het bekende brommobielmerk Ligier is altijd al een voorloper geweest op het gebied van design en technologie. Dat vertaalt zich nu in twee nieuwe modellen, totaal verschillend van elkaar. De Ligier JS 50, met een hedendaags karakter, en de JS 50 RC, een heus coupé model. Een atletische stijl De JS 50 RC, een coupé model, is uitgevoerd in extravagant rood met stijlvol zwart. De robuuste bumper met honinggraat grill, led dagverlichting en mistlampen ogen uitdagend. De carbon accenten en exclusieve striping geven hem een sportieve uitstraling. Het gestroomlijnde dak gaat over in een stoere achterklep met derde remlicht. Wat op het eerste zicht anders lijkt, verbaast velen: de kofferbak herbergt een zee van ruimte. Hierin kunt u alle boodschappen kwijt. Aandacht voor detail Met de JS 50 Elegance bewijst Ligier hoe belangrijk ieder detail is en dat vertaalt zich in de afwerking. Sierlijsten in chroom, interieur afwerking met zwarte lak, tweekleurige luxe stoelen en een soft feel dashboard benadrukken de stijlvolle verschijning. Bijkomende blikvangers zijn de nieuwe lichtmetalen velgen, mistlampen voor en led dagverlichting, die standaard zijn in de Elegance. De Ligier JS 50 Club heeft een wat meer ingetogen karak-

ter. Een compacte wagen met een ruim interieur, uitgerust met het nodige comfort. Het tweekleurige dashboard in zilver en zwart verandert het interieur in een gezellige ruimte, de 15 inch velgen maken hem karaktervol. Exclusieve technologie Exclusief voor de Ligier JS 50 werd de DCI Revolution motor met ‘Smart Drive Technologie’ ontwikkeld. Deze nieuwe motor heeft tot doel om qua verbruik en emissies aanzienlijke besparingen te realiseren, zonder dat dit ten koste gaat van dynamiek en rijcomfort. Het abrupt en bruusk vertrekken werd aangepakt door de ‘Easy Parking Technologie’. Dit systeem helpt bij het ma-

Ligier JS 50 Elegance

noeuvreren en parkeren. Soepel en langzaam zijn hier de codewoorden: wanneer u het rempedaal loslaat, vertrekt de wagen tegen maximum zeven kilometer per uur, zodat u voorzichtig kunt in- of uitparkeren. Wilt u zelf beleven wat de JS 50 in petto heeft? Reserveer dan een gratis proefrit bij uw Ligier dealer. Meer informatie vindt u op www.ligier.be of www.ligier.nl. Een Ligier brommobiel iets voor U? Een brommobiel is niet meer weg te denken uit het verkeer. Mensen die, om wat voor reden dan ook, geen autorijbewijs hebben, kunnen toch zelfstandig en mobiel blijven. Het merendeel zijn ouderen die op

overstappen naar een Ligier brommobiel. Bovendien is de compacte Ligier handig in de stad, waar ruimte en de maximumsnelheid vaak beperkt zijn. Verkeersregels en wetgeving Voor een brommobiel gelden grotendeels dezelfde regels als voor een auto. Men mag op de gewone weg rijden met uitzondering van de provinciale wegen en snelwegen. Daarnaast moet de bestuurder minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig AM rijbewijs. Bent u in het bezit van een (verlopen) autorijbewijs, dan kunt u direct een AM rijbewijs aanvragen. De brommobiel behoeft geen jaarlijkse APK en er is geen wegenbelasting verschuldigd.

Ligier JS 50 RC

Jeugdsponsoractie Autotaalglas bij v.v. Rijsoord RIJSOORD – Autotaalglas Ridderkerk houdt komende zaterdag een sponsoractie om de jeugdafdeling van de v.v. Rijsoord te ondersteunen. De sponsor heeft voor de bijzondere actie flessen ruitenreiniger beschikbaar gesteld die voor 2 euro per stuk aan de man worden gebracht. Een groep enthousiaste vrijwilligers zal proberen zoveel mogelijk flessen te verkopen op het sportpark aan de Vlas-

straat. Zij zijn daar in de ochtend te vinden. De volledige opbrengst van deze sponsoractie komt ten goede aan de jeugdafdeling v.v. Rijsoord. Namens de Business Club Rijsoord en de jeugafdeling v.v. Rijsoord danken wij Bas Vink, directeur Autotaalglas Ridderkerk, voor het ter beschikking stellen van de flessen ruitenreiniger.


Rijsoord Dames kloppen weer concurrent HOORNAAR – De dames van Rijsoord hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in Hoornaar, door Stedoco met 0-2 af te serveren. Door de winst op de concurrent blijven de Dames volop meedraaien in de top van de ranglijst. Het was de Rijsoord Dames van meet af aan menens in Hoornaar, zoveel was wel duidelijk na de aftrap. De ploeg oogde gretig en legde mooi aanvallend spel op de mat. Na zes minuten leverde dat een eerste kans op voor Denise Barendrecht. Haar inzet miste echter precisie. Dat gold ook voor Chantal Vogel en Mirjam Kocks, die nadrukkelijk de doelvrouw van de thuisploeg op de proef stelden. Toch slaagden ze er geen van alle in om de 0-0 van het scorebord te halen. Stedoco gooide in het verloop van de eerste helft de schroom een beetje van zich af en wist zelfs een veldoverwicht op te bouwen. De Rijsoordse defensie bleef op de been, al moest doelvrouw Natasja Verschoor met een aantal prachtige reddingen flink aan de bak. Rijsoord kwam er in die fase vooral

via de counter soms gevaarlijk uit, maar aan beide kanten bleven de doelpunten uit. De tweede helft begon voortvarend voor de bezoekers. Met Michelle Utberg in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Mirjam Kocks kregen de Kraaien al na drie minuten een enorme steun in de rug. Chantal Vogel wist na een solo en een combinatie met Shannon de Jong en Denise Barendregt, de bal achter de doelvrouw van de thuisploeg te werken. Tien minuten later wist Denise Barendregt de score zelfs te verdubbelen. Vooral vanwege een solide defensie onder leiding van Denise Hollemans en een zeer betrouwbare sluitpost, kwamen de bezoekers na die flitsende start in de tweede helft geen moment meer in de problemen. De winst betekent dat de dames zich aan de kop van de ranglijst handhaven. Deze week moet de ploeg drie keer aan de bak. Wanneer de goede lijn van afgelopen zaterdag kan worden doorgezet, kunnen de Dames een grote stap maken op weg naar een eventueel kampioenschap.

Pupillen D3 en D4 genieten tijdens Penaltybokaal Rijsoord – De pupillen van D3 en D4 mochten zich afgelopen zaterdag opmaken voor hun deelname aan de succesvolle en leuke Penaltybokaal. In de rust van de wedstrijd van het eerste elftal stonden ze te trappelen om hun penalty’s af te vuren op reservedoelman Ronald Rietbroek. Voor aanvang van de wedstrijd mochten de ‘kleine’ spelers met de ‘grote’ spelers van het eerste het veld oplopen en zich voorstellen aan het publiek. Voor D3 stonden Jaime, Kristiaan, Quin, Anouk, Gaby, Ralph, en Aaron in de pauze klaar om mee te doen. Voor D4 waren dat Youri, Kane, Dominique, Danny, Mike, Davy, Nigel en Bjorn. Vooral in de eerste ronde werd er veel gescoord door de deelnemers. Hun trainers Patrick, Bas, Arie en Leo hadden hun pupillen duidelijk goed voorbereid. Verschillende strafschoppen werden keurig ingeschoten, buiten het bereik van doelman Rietbroek. In de tweede ronde was dat anders. De pupillen hadden duidelijk wat meer last van de spanning. Ook was de doelman lekker warm gedraaid en hij zorgde met een aantal prachtige redding voor spektakel. Voor D3 wist alleen Kristiaan van der Kroon nog te scoren. Bij de pupillen van D4 was het de keeper van het elftal die zijn spelers het nakijken gaf. Nigel van Galen wist met een rake trap de laatste penalty te maken. Daarmee gaan Kristiaan en Nigel naar de grote finale van de Penaltybokaal aan het einde van het seizoen.

Tijdens de volgende thuiswedstrijd mogen de pupillen van de D1 proberen zoveel mogelijk penalty’s raak te schieten. Hopelijk doen ze dat met een nieuwe sponsor op de speciaal gemaakte tenues voor dit evenement. Heeft u interesse om dit bijzondere evenement te sponsoren? Neem dan contact op met de jeugdafdeling van de v.v. Rijsoord en weet dat uw bedrijfsnaam dertien keer te zien zal zijn in De Combinatie, waar de foto’s van de Penaltybokaal worden gepubliceerd.

Gertjan Verbeek

brengt bezoek aan Rijsoord tijdens de sponsoravond Gertjan Verbeek, de trainer van het Alkmaarse AZ, komt op dinsdag 14 mei naar Rijsoord tijdens een bijzondere sponsoravond! De oefenmeester zal die avond met u in gesprek gaan over het huidige seizoen van zijn club AZ, zijn trainersloopbaan en toekomst, het Nederlandse voetbal en tal van andere zaken.

Met Jan Dirk Stouten van RTV Rijnmond zal de trainer zijn licht laten schijnen op het hedendaaqse voetbal.

autoruitschade? Bedrijfskleding Promokleding Vlaggen Banners Stickers Spandoeken

...en nog

Drukwerk Ontwerp/DTP Canvas doeken Reclameborden Auto belettering Grootformaat posters

heel veel

Tel.: 0180 - 499 737

• 24 uur bereikbaar, 7 dagen per week • gratis vervangend vervoer • gratis mobiele dienst

meer!

I www.twinsign.nl

Autotaalglas Ridderkerk Wagenmakerstraat 2

Showroom: Zinkstraat 1b Tel. 0180-425035 / 06-53251856 Bezichtiging op afspraak

Sponsormogelijkheden v.v. Rijsoord Info: Cees v/d Steen Telefoon: (0180) 42 80 49

Telefoon: (0180) 639 639 www. rabobank.nl/rmij

autotaalglas laat je niet barsten 0800-0828

R IJ S O O R D S P O R T


Te koop: Campinggastank D907 (= 1/4 gevuld) prijs € 20,-. tel. 0180-417361

van 10 t/m 20 april GRATIS DVD The Mighty Macs

Te Koop : Twinny load fietsendrager voor 2 fietsen – in goede staat – prijs € 20,- Tel. 0180-426664 Te koop: 2 borduurwerken: 1. Schellekoord oude ambachten (kwart is af), 2. Vier jaargetijden. Inclusief patronen, naalden en borduurzijde. Samen € 10,-. Tel. 0180-462202

GGRATIS Zaterdag

.

9.30 - 17.00

Te koop: te gekke, gele kymco scooter (25km) Km: 4170 Bj: 2011 € 700,- Tel. 0180-412100 UURWERKREPARATIE

DE PENDULE Tel. 0180 - 417 923

St. Jorisstraat 10 2981 GA Ridderkerk Tel. 0180-42 46 98 winkel@de-kandelaar.nl

erkend uurwerkhersteller sinds 1965

Knip en föhn specialist

Dames en heren zonder afspraak

Glass Design Jantina

1. Rolstijgers 74x104.indd 3

15-03-2013

Voor al uw (on)-mogelijke graveerwensen, voor het volgen van een cursus of workshop. Informatie tel.: 0180 - 434031 / fax: 423699

Rommel in uw tuin/boom weghalen/Snoeien/ 13:57:52 schutting plaatsen?

AUTOSCHADE?

Tuin het hele jaar Bijhouden? Klein Hoveniersbedrijfje doe het voor u. Vakbekwaam - betrouwbaar en vaste eerlijke prijs Vrijbl.inl.Theo 0108851617 of 0615575890

Gediplomeerde hondentrimster OPENINGSTIJDEN: Gratis Wifi beschikbaar Dinsdag t/m donderdag van 08.00 - 17.30 uur Vrijdag van 08.00 - 20.00 uur Zaterdag van 08.00 - 15.00 uur

Dillenburgplein 1a Ridderkerk Tel. 0180 - 415 034

Tel. 0180-417106 WWW.AUTOSCHADEVDBERG.NL

www.de-kappers.nl

MEUBELSTOFFEERDERIJ

Benedenrijweg 87, 3077 CB Rotterdam Telefoon 010 - 479 23 03 • Fax 010 - 483 19 60 E-mailadres: info@deligtglas.nl

FAIDRE AAN

SFEER

MAAS

SHOPPEN

MIJNSHEERENLAND 18 t/m 21 april 2013 GENIETEN

FAIRAANDEMAAS.NL

BBSPOT - RIDDERKERK Wij stofferen uw stoel of bank, maken zit-zakken, sierkussens, hockers en kussens voor boot, tuinmeubel, caravan en camper. Vele mogelijkheden met de mooiste stoffen of (kunst) leer. Stalenboeken en voorbeelden in showroom/living, of offerte per mail of aan huis.

WWW.BBSPOT.NL Pontonweg 28 (afspraak) • info@bbspot.nl Ridderkerk • 0180 463570 of 06 1080 9058

BESPAREN OP VERZENDEN?

BEGIN HET FAIRSEIZOEN MET

Hoogzandweg 6, Rijsoord Tel. 0180-427995 of 06-51398762 Voor de vachtverzorging van al uw huisdieren

Ary Schefferlaan 17 - H.I.Ambacht Willemstraat 239 078-6816260 / 06-53578287 2983 ET Ridderkerk fax 078-6822112 0180-432222 / 06-12505210 Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Ook leveren aan particulieren

Cock Kooijman

Gevonden: tegen mijn Het beste adresgeleden voor tuinhek 2 weken al uw zonwering een en kennelijk gestolen rolluiken: Mountainbike merk Giant, Zonweringbedrijf model Ranger. Eigenaar Nicolaes kan met vermelding van al 30 en jaar begrip. datum dageen diefstal deze fiets www.otravez.nl. terugclaimen bij Tel. 0180-422743 0180-433723 Te koop: 3 Gant heren broeken nieuwe mt. 27, een lederen Gant herenjack mt. 52 en vest suede en gebreid zwart met beige mt. 52 tel. 0180-451641 Gevraagd: HOUTEN VEILINGKISTEN Tel. 06-46280112 Te koop: 3-zits bank, fauteuil met hoge rug en 2 hockers, donker blauw , leer/alcantara , model Fleetwood onbeschadigd , wel gebruikt. € 350,-- tel. 078 – 6822338 Te koop: damesfiets met transportrek voorop. merk = cortina behoort tot de top 5 fietsen. 3 versn +rek + verlichting € 250 ,- mail voor foto s = PLG.49@ HOTMAIL.NL


De Combinatie

DIENSTEN

Donderdag 11 april 2013

KERKDIENSTEN KERKDIENSTEN / WWW.KERKENRIDDERKERK.NL

Kerkdiensten op 14 april RIDDERKERK Singelkerk: 9.30 uur: ds. G. van Wijk 17.00 uur: ds. H.J. Lam Ichthuskerk: 9.30 uur: ds. A.J. van den Herik 16.00 uur: ds. J.H. Lammers Goede Herderkerk: 9.30 uur: ds. G.J. van Beek 17.00 uur: ds. P. de Graaf Protestantse gemeente de Levensbron: 9.30 uur: Anja Hulsbergen (tienerdienst) Gereformeerde Gemeente: 9.30 uur: ds. J.J. van Eckeveld 18.00 uur: ds. M. Joosse Chr. Ger. Kerk: 9.30 uur: ds. H. van den Heuvel 17.00 uur: ds. H. van den Heuvel Herst. Herv. Gem. (in Maranathakerk): 11.30 uur: ds. J.A. Kloosterman 18.30 uur: ds. J.A. Kloosterman Molukse Evang. Kerk: (in gebouw Obadja) 14.00 uur: ds. Haumahu R.K. Parochie St. Joris:

SER AGENDA

Sint Joriskerk, Hovystraat 62: Misviering op zondag om 10.00 uur St. Theresiakapel, Donckselaan 10a: Misviering op zaterdag om 19.00 uur SLIKKERVEER Wilhelminakerk: 9.30 uur: ds. A. Hamstra 16.00 uur: ds. W. Westland Protestantse Gemeente Slikkerveer (Christus is Koning Kerk): 9.30 uur: ds. G. Olde Protestantse Gemeente Irenekerk: 10.00 uur: ds. K.M. Dijkerman Ger. Kerk (vrijgemaakt): 9.30 uur: ds. K. v.d. Geest 16.30 uur: ds. A.S. de Vries Ger. Gemeente Slikkerveer: 9.30 uur: student J. van Laar 19.00 uur: ds. G. Clements 18-4 19.30 uur: ds. D.W. Tuinier Volle Evangelie Gemeente De Kern Meer info: www.veg-dekern.nl

RIJSOORD Herv. Kerk: 10.00 uur: ds. M. de Boer 17.00 uur: ds. J.W. Schellingerhout Ger. Kerk: 9.30 uur: ds. G.H. Offringa OOSTENDAM Immanuelkapel: 9.30 uur: ds. J.H. Lammers en ds. D.M. Vinogradsky 16.00 uur: kandidaat K.M. Teeuw ROTTERDAM Leger des Heils: (Hillevliet 139) 10.00 uur: majoor Bijl 18.30 uur: majoor Bijl Evang. Gem. De Deur (Gooilandsingel 7): diensten elke woensdag om 19.30 uur zondag om 11.00 en 18.00 uur Dovendienst: geen opgaaf

Medische Diensten en Maatschappelijke Organisaties

Weekenddienst geldt uitsluitend voor spoedgevallen. Boodschappen vóór 10 uur v.m. opgeven.

Doktersdiensten Voor de praktijken van de doktoren W. van den Beukel, M.A. Janssen, M. Zahrai, R. Hoegen, J. Huisman, J.A.C. van Heest, M.J. Wisse-Bac, F. Moghaddam, Ph. J Postema, A.G. Scholte, A.E. Scholte-de Jong, A.N. Vermulm, J. Bronsveld, M. Voortman, J.P. Caljouw, J.W. Mauritz, H. Stolk, P.T. Folmer en C.A. van Heukelem kunt u ’s avonds en ‘s nachts van 17.00 tot 8.00 uur en in het weekend van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur de dienstdoende arts bereiken onder telefoonnummer: 010-2909888. RIJSOORD-BARENDRECHT HEEERJANSDAM Voor de praktijken van de doktoren R. Barnard, G.J. den Hollander, C.W. Lew, K.C. v. Egmond, G.A. Dumans, W.D. Blom, W. Pijpers, R.A.P. de

Jong, mevr. I.R. Weerman en A.S. Vijlbrief kunt u ’s avonds en ‘s nachts van 17.00 tot 8.00 uur en in het weekend van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur de dienstdoende arts bereiken onder telefoonnummer: 0102909888. HENDRIK-IDO-AMBACHT DOKTERSDIENST: de weekenddiensten van de doktoren H.G. Alblas, J. Okma en J. Keuning, R.J. v. Houten, en E.B.G. v. Houten-de koning, N.G.J. Schouten en H.C. Westeneng-Versteeg, N. Demir en S. Ganthous geld uitsluitend voor spoedgevallen en duurt van zaterdagmorgen acht uur tot zondagavond elf uur. Aanvragen zo mogelijk voor tien uur ‘s morgens. BEL VOOR DE DIENSTDOENDE ARTS: 078-6542600. APOTHEEKDIENST Voor Barendrecht, Heerjansdam, Rhoon en Ridderkerk: Openingstijden voor alle apotheken: maandag t/m

vrijdag van 08.30 - 17.30 uur. Let op: Apotheek Slikkerveer maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur. Apotheek Jan Luyken ma/vr 8.0017.30 uur en zaterdag van 10.00-13.00 uur. Voor spoedrecepten is op werkdagen vanaf 17.00 uur tot 8.30 uur de volgende dag en op zaterdag, zondag en feestdagen 24 uur per dag geopend DIENSTAPOTHEEK ZUID, Maasstadweg 59 b in Rotterdam. Telefoonnummer Dienstapotheek Zuid: 010486 63 28. De DIENSTAPOTHEEK ZUID is gevestigd in het gebouw van het Maasstadziekenhuis, naast de Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp. Neem altijd een geldig pasje van uw zorgverzekering mee. alle apotheken declareren electronisch bij de meeste zorgverzekeringsmaatschappijen. houdt u rekening met eigen bijdragen en producten die zelf betaald moeten worden.

In de prijzen bij De Kandelaar

Noordstraat 25D, 2987 CK Ridderkerk. email: g.rikxoort@chello.nl (Schriftelijk opgeven vóór zaterdag) www.ser-ridderkerk.nl

6 april t/m 11 mei: Tentoonstelling “Muziek in Ridderkerk” belicht diverse aspecten van muziekbeleving in Ridderkerk in de Oudheidkamer, Kerksingel 26 gedurende de openingstijden.

Entree gratis.

18 april: Startsein 20ste Kunstroute door burgemeester Attema om 20.30 uur in het gemeentehuis en “Proeverij”.

Postzegelruilbeursbeurs elke woensdagmiddag in de oneven weken in WVC Bolnes van 13.15 - 16.00 uur. Laatste ruilbeurs voor zomerstop is 22 mei. Start na zomerstop 11 september.

19 april: Voorjaarsconcert met als thema ‘Emotions’ door Muziekver. Sursum Corda Rijsoord in de Opstandingskerk, Rijksstraatweg 95 te Rijsoord. Aanvang 19.30 uur.

BOLNES Boezemkerk 9.30 uur: kandidaat J.J. Steketee 17.00 uur: ds. G. Lustig Protestantse Gemeente Bolnes: 9.30 uur: hr. A. de Jong

35

20 en 21 april: Lustrumkunstroute 20 jaar van 10.00 uur tot 17.00 uur. Folder met adressen deelnemerslijst verkrijgbaar in gemeentehuis.

Museum Johannes Post school, Rijksstraatweg 101, Rijsoord. Eerste zaterdag van

de maand geopend van 10.0016.00 uur. Planetariumvoorstellingen om 12.00, 13.30, 14.00 en 14.30 uur. Bedrijfsmuseum BRUSH HMA, Ringdijk 390b, Slikkerveer. Exposeert de rijke historie van het bedrijf bekend onder de naam “Smit Slikkerveer”. Geopend elke eerste vrijdag van de maand van 13.00 - 16.30 uur. Snuffelpand, Jul. v. Stolbergstraat 46, elke eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 - 16.00 uur. Tel. 410663 / 415939.

Geen Combinatie ontvangen? Mail uw klacht vrijdag vóór 10.00 uur naar bezorgingcombinatie@baruitgeverij.nl of bel MX Verspreidingen, tel. 0180-418710

Donderdag 11 april 2013 - 72e jaargang - nr. 15 NIEUWS- EN ADVERTENTIEBLAD VOOR GROOT RIDDERKERK Verschijnt wekelijks op donderdag in een oplage van 23.500 exemplaren. De Combinatie is een uitgave van BAR Uitgeverij BV. Adres voor redactie en advertenties: Singel 55, 2992 BN Barendrecht; Tel. 0180-641022; Fax 0180-619983

Sportredactie: Michael de Vogel, tel. 06-47870763, sportcombinatie@baruitgeverij.nl Redactie: Johan Kruithof, telefoon 0180-431785 (b.g.g. voicemail inspreken.) Leonie Elzinga, 06-10336090. E-mail: redactiecombinatie@baruitgeverij.nl Berichten (géén advertenties) dienen uiterlijk op maandag 20.00 uur in bezit van de redactie te zijn. Advertenties: Advertenties kunnen tot dinsdagmiddag 16.00 uur worden aangeboden bij BAR Uitgeverij BV, Singel 55, 2992 BN Barendrecht. Tel. 0180-641022, e-mail: advertentie@baruitgeverij.nl. Klachten over de bezorging: telefoon 0180-418710 Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van de onder auteursnaam opgenomen artikelen en ingezonden brieven. Redactie en uitgever zijn ook niet verantwoordelijk voor de juistheid van de advertenties. Nog meer nieuws uit Ridderkerk op www.decombinatieridderkerk.nl

Evelijn van Kleef, Lotte Voorwinden en Micha van der Schans waren de gelukkige prijs winnaars van de kleurwedstrijd ter gelegenheid van de verbouwing van de Chris-

telijke Boek- en Muziekhandel “de Kandelaar”. Er waren heel wat kleurplaten ingeleverd maar de deskundige jury waren het er over eens dat zij de prijswinnaars moeten zijn.

Alle kinderen die de afgelopen weken een kleurplaat hebben ingeleverd kunnen deze in de winkel ophalen en krijgen dan een leuke verrassing.

Christelijke filmtiendaagse bij De Kandelaar Van 10 tot en met 20 april doet de Christelijke Boek- en Muziekhandel “De Kandelaar” in Ridderkerk mee aan de Christelijke Film 10-daagse 2013. Deze landelijke campagne wordt voor het eerst georganiseerd en is bedoeld ter promotie van christelijke films. Elke consument ontvangt tijdens de actieperiode bij besteding van minimaal € 12,50 aan films gratis de speelfilm “The Mighty Macs”. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge en ambitieuze Cathy Rush, die grote veranderingen teweegbrengt op een strenggelovige katholieke

meisjesschool.

In het assortiment van De Kandelaar zijn naast boeken en cd’s meer christelijke films te vinden. De onlangs opnieuw ingerichte winkel is in het centrum van Ridderkerk te vinden aan de Sint Jorisstraat 10. De Christelijke Film 10-daagse is een initiatief van NEEMA Media en Sabra onder leiding van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het uitgeven, verkopen en kijken van christelijke films. Voor meer informatie: www.de-kandelaar.nl of 0180-424698.

Vanaf vrijdagmorgen kan de krant gratis opgehaald worden Woonvisie, Koningsplein 50, Ridderkerk (tot 16.00 uur) Gemeentehuis Ridderkerk, Koningsplein 1, Ridderkerk Bar Uitgeverij, Singel 55, Barendrecht


COOP = ZEKER ZO 0 0 0 1 C S L A P O O K D E GO maximaal 4 kratten per klant

500 GRAM

Coop varkenshaas 500 gram van 7.95/ 7.98

Grolsch bier krat 24 flesjes à 330 ml, krat 16 flesjes à 450 ml of 2 multipacks à 6 blikken à 500 ml van 11.98/ 13.39

9.

4.

49 kilo 8.98

KILO

Kanzi appelen per kilo van 2.49

1.

79

49 1+1

GRATIS

150 GRAM

Coop schouderham 150 gram vers verpakt van 1.69

0.

79 kilo 5.27

Scharreleieren M 2 doosjes à 6 stuks van 2.10

1.

05

KILO Coop rundergehakt naturel of gekruid kilo van 5.78/ 6.49

3.

99

KILO

Coop shoarmareepjes kilo van 7.79/ 8.29

3.

99

2 PAKKEN

Melkan vanillevla 2 pakken à 1000 ml van 1.84

0.

99 liter 0.50

Duyvis borrelnootjes, tijgernootjes of knappers 2 zakken à 235-300 gram naar keuze van 3.72/ 3.98

Ariel wasmiddel 2 pakken à 1200 gram, flacons à 629/ 1300 ml of pakken à 14-30 stuks naar keuze van 11.38/ 14.68

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen zijn geldig van maandag 8 t/m zondag 14 april 2013. week 15

Ridderkerk

Vlietplein 191-197 ma-do 8-20 | vr 8-21 | za 8-20

COOP.NL

2 ZAKKEN

2.

79

2 STUKS

6.

99

11_04_2013_combinatie  
11_04_2013_combinatie  

http://decombinatieridderkerk.nl/week15/11_04_2013_combinatie.pdf

Advertisement