Page 1

N I E U W S -

E N

A D V E R T E N T I E

Oude Maas

W E E K B L A D

Pannenkoekenhuis

WINTERVOORDEEL VAN 1 OKTOBER T/M 31 MAART

ELKE ZONDAG VAN 11.00 TOT 13.30 UUR

Donderdag 1 november 2012

Deze week o.a. in

Verhoging OZB staat ter discussie

Proefrijden met zelfgemaakte auto

Een meerderheid van de gemeenteraad van Ridderkerk voelt weinig voor een forse verhoging van de OZB. Het voorstel van het college om de belasting voor woningeigenaren met bijna 25% te verhogen, heeft vandaag in de algemene beschouwingen alleen bijval gekregen van Leefbaar Ridderkerk. Volgens de fractie is dit goed te verkopen omdat er door de daling van de afvalkosten de totale woonlasten op vrijwel hetzelfde niveau blijven. “In een tijd waarin veel maatschappelijke organisaties gekort worden en met minder geld zullen moeten rondkomen, is het niet gepast om anderen te laten profiteren van financiële voordelen” meent fractievoorzitter Ben Neuschwander.

Griezelen in Drievliet

Jubilerend Whisper voor Peru

decombinatieridderkerk.nl

Het is een manier van rekenen die andere partijen niet willen slikken. “Mensen met een eigen huis worden gestraft door dit college” stelt VVD-fractievoorzitter Louis van der Spoel, die het meten met twee maten verwijt: “Een omschrijving als

‘ze gaan meer OZB betalen, maar genieten daarentegen wel een voordeel op de afvalstoffenheffing’ vinden we een compleet verkeerde voorstelling van zaken. De naakte waarheid is dat dit college inwoners meer belasting wil laten betalen.” De groep Koppes vindt dat het verschil tussen huurwoningen en eigen woningen op deze manier te groot wordt. De vier ex-leden van Leefbaar hebben net als enkele andere fracties een amendement ingediend om dit te repareren. Het verzet komt niet alleen van de oppositie. Ook coalitiepartner SGP vindt dat het college moet gaan bekijken hoe de woonlasten eerlijker over alle gezinnen verdeeld kunnen worden. “Dat de stijging van de woonlasten beperkt kan blijven is mooi, maar een daling van de lasten voor alleen een bepaalde groep is niet evenwichtig” zegt fractievoorzitter Volbregt Smit. Volgens het CDA is het niet verantwoord om in deze tijd van dalende koopkracht en dalende huizenprijzen de

Jamie Westland (drummer van de bekende Haagse band Di-Rect) komt deze avond vertellen over zijn carrière in de muziekindustrie en zijn ervaringen met optredens. Hij zal zijn gehoor ook tips geven over het spelen in een band. De avond is gratis toegankelijk voor alle muzikanten vanaf twaalf jaar. Het programma is van 19.00 tot 22.00 uur. Daarna is er voor ruimte om de jammen voor de liefhebbers.

Parkeren De groep Koppes en VVD hebben zich ook uitgesproken tegen de verhoging van de parkeertarieven. Volgens de liberalen is dit “dodelijk voor de plaatselijke middenstand”. Ook Petra van Nes meent dat dit de bedrijven niet zal helpen: “Bij een voor consument en ondernemer vriendelijker parkeerbeleid snijdt het mes aan twee kanten en dat heeft onze sterke voorkeur.”

Wat betreft de ChristenUnie en D66/GroenLinks moet de prioriteit op verbetering van het de fietsmogelijkheden worden gelegd. CU-fractievoorzitter Marten Japenga wil dat de gemeente zodanig investeert dat Ridderkerk mee kan in de strijd voor “beste fietsgemeente van Nederland”. Farahnaz Fräser van D66/GL moet er meer werk gemaakt worden van de geplande fietshighways: “Ridderkerk behoort nu tot de meest autogeoriënteerde gemeenten van Nederland.” De SGP wil dat de belangrijke fietsroutes zeer regelmatig geïnspecteerd gaan worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. “De bezuinigingen op de buitenruimte worden steeds meer zichtbaar. Zeker tegelpaden lijken in kwalitatief opzicht snel achteruit te gaan. Natuurlijk kunnen inwoners klachten melden, maar daarop mag niet worden gewacht.”

Maandagmorgen werd het echtpaar Moerkerken in de bloemetjes gezet.

Burgemeester Anny Attema kon afgelopen maandag op bezoek bij twee Ridderkerkse echtparen die hun diamanten bruiloft mochten vieren. Maandagmorgen schoof ze met een kopje koffie aan bij het echtpaar MoerkerkenOostlander. Hun huwelijksvoltrekking was precies zestig jaar eerder in Rotterdam. Bruid Hendrika Oostlander werd 86 jaar geleden geboren in Ridderkerk. De nu 87-jarige bruidegom Albert

Moerkerken had IJsselmonde als geboorteplaats, maar ging als jongen school in Bolnes en werkte er daarna op de scheepswerven van Boele en Gebr. Pot. Hij stapte uiteindelijk toch weer over naar IJsselmonde voor een dienstverband met de pijpleidingenfabrikant v.d. Belt. Het paar woonde in zowel IJsselmonde als Bolnes, maar sinds twintig jaar hebben ze een mooi appartement aan de Torenmolen in Drievliet.

Maandagmiddag waren de bloemen en de felicitaties namens de gemeente voor het echtpaar Van der Kaaijden Boer. Zij gaven elkaar eveneens op 29 oktober 1952 het jawoord in Rotterdam. Johannes van der Kaaij had 87 jaar geleden ook zijn wieg in Rotterdam. Zijn geliefde Arina (Maartje) den Boer kwam in IJsselmonde ter wereld. Het werk voor scheepswerf Boele bracht

het paar naar de Gerrit Maritzstraat en later naar een woning aan het Dijkje, waar ze al 47 jaar heerlijk wonen. De heer Van der Kaaij was veertig jaar werkzaam voor Boele. Als fervent modelbouwer bouwde hij op verzoek van zijn oud-directeur later nog een model van het stoomschip Pieter Boele, waarmee hij nog een landelijke eerste prijs behaalde tijdens de Dordtse stoomdagen.

WAT DOE

JIJ

BIJ BRAND?

Daar moet je nu over nadenken!

De gemeente Ridderkerk organiseerde op 27 oktober in samenwerking met de lokale natuurvereniging activiteiten in het kader van de “Nacht van de Nacht”. De motivatie was te lezen in het Gemeente journaal van 25 oktober: “Tijdens de Nacht van de Nacht vraagt de gemeente aandacht voor het behoud van de donkere nacht.” Gepromoot hiermee wordt minder verlichting in de nachtelijke uren. Deze foto werd dezelfde nacht gemaakt om 24.00 uur. Welk elftal zal aantreden aan de Noordstraat in Bolnes voor een nachtwedstrijd?

RESERVEREN AANBEVOLEN !

Achterzeedijk 9 - Barendrecht 0180 - 617 576 www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl

Welkom het hele jaar, 7 dagen in de week

2e Kerstdag open à la carte en luxe kerstdiner

Maandagmiddag mocht ook de heer en mevrouw Van der Kaaij een boeket in ontvangst nemen.

Ander licht op nachtcampagne

%15

(elders in deze krant: Op de bres voor vluchtelingenwerk)

Twee diamanten paren

Drummer Di-Rect naar Popschool De Popschool in De Loods in Ridderkerk ontvangt op dinsdag 20 november een bijzondere gast.

OZB met 23,5% te verhogen. “We moeten de tekorten van de overheid niet afwentelen op de beurs van de inwoners” vindt fractievoorzitter Peter Meij. Hij heeft het college een rekensom voorgelegd die voordeliger uitpakt voor huizenbezitters: “De gemeente Noordwijk laat bijvoorbeeld zien dat het mogelijk is om de OZB in 2013 niet te verhogen, zelfs niet met het inflatiepercentage. Die 0% was mogelijk dankzij de meevaller in de omvang van de rijksbezuiniging op de uitkering aan de gemeente. Deze meevaller heeft Ridderkerk ook gekregen.”

BRUNCH

watdoejijbijbrand.nl

Dorpsstraat 141 • Barendrecht • 0180-612130 • www.diggels-eetcafe.nl OOK IN OUD-BEIJERLAND (Oud-Beijerland 1e en 2e Kerstdag open, ook voor uw Kerstbrunch)

Kleindieren in Plantenhal De kleindiersportvereniging Oost IJsselmonde houdt van 1 t/m 3 november haar jaarlijkse clubtentoonstelling in de Plantenhal aan de Benedenrijweg 463 in Bolnes. Er zijn tientallen konijnen, hoenders, eenden en andere kleindieren voor ingeschreven. Tien keurmeesters van verschillende dierenbonden zijn vandaag de hele dag in de weer voor het beoordelen van de mooiste exemplaren die de leden hebben aangeboden. Op basis van hun kwalificaties zullen de kampioenen per categorie uitgeroepen worden. De uitreiking van de ereprijzen is vrijdagavond rond 20.00 uur. Belangstellenden kunnen de dierententoonstelling bezoeken op vrijdag 2 november van 9.00 tot en 21.00 uur en zaterdag 3 november van 9.00 tot 17.00 uur.

www.aardappelenbezorgen.nl Bestel nu online! Gemakkelijk en voordelig uw aardappelen thuis. GRATIS thuisbezorgd vanaf 10kg KRUYTHOF AARDAPPELHANDEL STRIJEN

06 - 41 25 40 17

Sinds 1960


woondecoraties

week 44

’t Oogappeltje HEERLIJKE HERFST BIJ

Bakker Voordijk

• AANBIEDING •

Brood van de Week: Vikorn van 2.56 voor 1.85 Krentenbollen

5 stuks van 2.25 voor

Memobord in hartvorm van Riverdale

1.80

Gevulde Speculaas voor

van € 24,95 voor

2.99

Kerkweg 35 • 2985 AM Ridderkerk • Tel. 0180-431734

Tompouce Speciaal van 1.40 voor

www.het-oogappeltje.nl

0.99

NIEUW: Chocoladeplak met zelfgebrande hazelnoten van 4.99 nu

MEUBELSTOFFEERDERIJ

3.99

Wij zijn geopend maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 7.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 7.00 tot 16.00 uur.

0180 425621

BBSPOT - RIDDERKERK

WWW.BBSPOT.NL Pontonweg 28 (afspraak) • info@bbspot.nl Ridderkerk • 0180 463570 of 06 1080 9058

20% korting op al onze dames- en herenjassen

2981 GC Ridderkerk

Wij halen en brengen uw pc thuis en sluiten hem aan! Sinds 1997 hét vertrouwde adres voor snel, vakkundig én voordelig computeronderhoud. Natuurlijk leveren wij ook nieuwe pc’s en laptops. Ook voor voordelige printerinkt !

Dr. Colijnstraat 22 (oude marktplein) 2982 AC Ridderkerk tel. 0180-425621

www.compoint.nl

Fe e s t j e ? Wij kunnen dat voor u organiseren. Kijk op www.ridderkerk.slagerijgelderblom.nl voor meer informatie. Aanbiedingen week 45, deze zijn geldig van: van maandag 5 t/m zaterdag 10 november 2012

Iedere dag vers en voordelig

maandag = vlugklaardag

Telefoon

Alle vlugklaarartikelen, zoals slavinken, hamburgers en verse worst

0180 - 42 55 77 E-mail info@putfashionstore.nl putfashionstore@telfort.nl

Knaller

Specialiteit vd week!

BIEFSTUKREEPJES

VARKENSHAAS PARMESAN

mals en gemarineerd naar wens 400 gram

5.99

4 halen = 3 betalen dinsdag = vleeswarendag

Website www.putfashionstore.nl Onze merken zijn o.a.: Dames: Bandolera, Betty Onze merken zijn o.a. Barclay, Dreamstar, Geisha, Dames: Gerry Weber, Gerry Weber, Frank FrankWalder, Walder,Marcona, Marcona, Cecil, Gelco, Setter lady, Cecil, Gelco, Setter lady S. Oliver, Sao Paulo, Taifun, Heren: Gaastra, For FelTom Tailor, Zerres lows, Digel, VANGUARD, Heren: Gaastra, For Fellows, Olymp, Meyer, Ten Cate Digel, VANGUARD, Olymp, MAC, Meyer, Ten Cate

Computerproblemen? Compoint helpt! Geen gelegenheid bij ons te komen? No Point voor Compoint! Bel voor een ophaalafspraak:

Wij stofferen uw stoel of bank, maken zit-zakken, sierkussens, hockers en kussens voor boot, tuinmeubel, caravan en camper. Vele mogelijkheden met de mooiste stoffen of (kunst) leer. Stalenboeken en voorbeelden in showroom/living, of offerte per mail of aan huis.

Adres St. Jorisplein 32,

€ 15,00

Bij aankoop van 300 gram vleeswaren 100 gram gesneden grillworst GRATIS.

woensdag = gehaktdag Rundergehakt 500 gram en H.O.H 500 gram

2.99 2.75

DE LEKKERSTE SNACKS

SPAANSE GRILLWORST hele

3.49

KIPBALLETJES 100 gram

1.59

varkenshaasje gevuld met parmaham en parmesan 100 gram

2.59

Innoverende salades!

BEAUJOLAIS PATÉ Heerlijk

100 gram

Actie geldig vrijdag 2 en zaterdag 3 november 2012

HERFSTBOLLEN

van mager rundergehakt 2 stuks

3.98

Specialiteit

SERRANOHAM Originele Spaanse 100 gram

2.59

1.99

Specialiteiten uit eigen keuken

MACARONI di MAMA

Even wat anders 400 gram

3.99

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

HERFSTROLLADE 100 gram

2.39

PEKELVLEES 100 gram

donderdag = schnitzeldag

4 grote varkensschnitzels voor 5.99

Vlug klaar en goedkoop!

1.89

VARKENSLEVER Vlietplein 107 - 2986 GK Ridderkerk T: 0180-424741 - www.slagerijgelderblom.nl E-mail: ridderkerk@slagerijgelderblom.nl

100 gram

1.19


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 1 november 2012

Proefrijden met zelfgemaakte auto Máximacollege hebben belangstelling voor techniek. Om hierin te voorzien, hebben ze eerst onder leiding van de praktijkdocent een oude Puch gereviseerd. Toen de school daarna de kans kreeg om zelf een wagen te bouwen, is deze met beide handen gegrepen. Onder leiding van praktijkdocent Onno van Wijk hebben leerlingen tijdens de praktijklessen eerst de oude eend uit stukje bij beetje uit elkaar gehaald, onderdelen schoongemaakt en gereviseerd om vervolgens de nieuwe auto onderdeeltje voor onderdeeltje op te bouwen. Leerlingen van het Maximacollege wisten een Lelijk Eendje te veranderen in een knappe Charon.

Deze week mogen leerlingen van het Máximacollege in Ridderkerk proefrijden met de auto die ze het afgelopen jaar zelf in elkaar hebben gezet. Ze mogen op 1 en 2 november achter het stuur op de kartbaan in Strijen. In sep-

tember 2011 mochten de leerlingen een oude, rode eend (2CV) naar binnen duwen. Na ruim een schooljaar demonteren en opbouwen is een fonkelnieuwe, mooie tweezitter met cabrioletkap klaar. Veel leerlingen van het

Begin oktober is de auto goedgekeurd door de RDW. Nu is de auto klaar voor rijden. De scholieren mogen het zelf gaan ervaren op het kartcircuit. Over een rijbewijs om zelf de weg om te mogen beschikken de jonge bouwers nog niet. De zogenoemde ‘Charon’ is een door Van Wijk in 1985

Nu geen SWOR en Steunpunt Mantelzorg meer zeggen hoor.

www.karaatridderkerk.nl

Huwelijksambtenaar Ine van Rhoon maakte vrijdagmiddag een officieel paar van Rini van Driel en Rinus de Korte.

Kleinkinderen als getuigen Afgelopen vrijdag stond in de trouwzaal van het gemeentehuis in Ridderkerk een opvallend bruidspaar. Rini van Driel gaf op deze middag als bijna 83-jarige bruid haar jawoord aan haar 82-jarige bruidegom Rinus de Korte. Ook voor buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Ine van Rhoon was dit ook een hele bijzondere plechtigheid. In de veertien jaar dat zij huwelijken mag sluiten heeft ze nog nooit een paar op deze leeftijden meegemaakt. Het werd een hele sfeervolle, warme ceremonie waarbij veel gela-

chen werd maar ook, zeker door de bruid, een traan werd gelaten. Vier kleinkinderen traden voor hun opa en oma op als wettige getuigen. Rini en Rinus leerden elkaar vijf jaar geleden op een moderne manier kennen, namelijk via internet. Ook alle uitnodigingen voor hun huwelijk werden per e-mail verstuurd. Het bruidspaar, dat in de nieuwe Riedertoren woont, heeft aangegeven nog veel van het leven te willen genieten en nog heel veel leuke dingen te blijven ondernemen.

Elk jaar wordt in het eerste weekend van november de landelijke natuurwerkdag gehouden. Op deze dag gaan burgers in het hele land aan de slag in natuurgebieden. Veelal worden werkzaamheden gedaan die alleen met de hand kunnen worden gedaan. In Ridderkerk kan men op deze derde november aan de slag in het Ridderkerkse Gorzengriend. De Natuurvereniging Ridderkerk gaat in samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap ’s morgens aan de slag in het Ridderkerkse griend bij de haven. Men zal knotwilgen knotten en het hout afvoeren. Tot 14.00 uur is men aan de slag. Tussendoor kunnen de vrijwilligers een kopje koffie en thee drinken en een kop soep met een broodje nuttigen. In deze tijden van bezuinigingen worden deze werkzaamheden door vrijwilligers steeds belangrijker. De Natuurvereniging Ridderkerk zou daarom graag vaker in de natuurgebieden in de omge-

Hét adres voor senioren en mantelzorgers.

Voor een efficiënte dienstverlening.

U (letsel)schadezaken U contracten U arbeids- en ontslagrecht U strafzaken U handels- en incassozaken U echtscheidingsrecht Voor een persoonlijke benadering. Afspraken binnen 24 uur. Te l . : 0 1 8 0 - 4 9 9 0 2 0 BLOEMENSTRAAT 1

Fax: 0180 - 427673 2981 BD RIDDERKERK

Buurtpreventie kijkt naar afvalcontainers

Werken voor de natuur

‘Zomer voorbij’ in Oostendam Speeltuinvereniging Oostendam organiseert op zaterdag 10 november een gezellige avond met het motto “De zomer voorbij”. Er kan op deze avond genoten van muziek en entertainment van de Ridderkerkse dj Remco. Daarnaast worden op een grootscherm doorlopend foto’s getoond van de zomerse activiteiten van de Oostendamse verenigingen. In deze Power Pointfotocollage kunnen ook zomerse kiekjes opgenomen worden die de bezoekers tijdens hun eigen vakantie hebben gemaakt. De mooiste, leukste of origineelste foto zal beloond worden met een prijsje. “De zomer voorbij” wordt van 20.00 tot 00.30 uur gevierd in clubgebouw De Korenbloem aan de Tarwestraat 34. De toegang is € 5,-- voor leden en € 6,50 voor niet-leden. Wie zeker wil zijn van een plekje kan reserveren bij Coby de Vroed: 078-6352806. Zomerse foto’s kunnen tot uiterlijk 3 november gestuurd worden naar: j.de.vroed1@kpnplanet.nl of per post naar: Achterhakkers 48, 3311 JA Dordrecht.

ontworpen model, waarvan er nu 21 zijn gemaakt. Het uitgangspunt bij het ontwerpen van de 2CV was een zuinige, goedkope en betrouwbare wagen die twee boeren met 50 kilo aardappelen kon vervoeren, comfortabel genoeg voor een mand met eieren over een omgeploegd veld. De Charon biedt eenzelfde comfort, een makkelijk neer te klappen cabrioletkap om snel ‘open’ en ‘droog’ te rijden en een kofferbak met voldoende ruimte voor een vakantie met tent en de bagage van twee personen. De auto is echt voor liefhebbers. Veel Charonrijders hebben hun auto zelf, met een ombouwpakket, in elkaar gezet. De school is buitengewoon trots op deze mooie wagen. De witte bolide heeft inmiddels al een keer dienst gedaan als bruidsauto. Dit hele bouwproces is op de foto gezet en leerlingen hebben filmpjes gemaakt van de totstandkoming.

3

ving aan de slag gaan met een vaste ploeg vrijwilligers. Er is werk aan de winkel in het parkje bij Bolnes, de Donckse velden, het Rijsoordbos, het Develbos en in de toekomst waarschijnlijk ook in het Waalbos. Wie ervoor voelt om deze werkzaamheden af en toe te verrichten, kan zich hiervoor aanmelden bij Christa Groshart: 0180428262 of cpgroshart@zonnet.nl. Dit seizoen worden werkzaamheden verricht op d Na de landelijke natuurwerkdag van 3 november staan voor dit jaar nog werkdagen op het programma voor 24 november en 8 december. De eerste maanden van 2013 kunnen de handen uit de mouwen gestoken worden op 19 januari, 16 februari en de landelijke opschoondag op 9 maart 2013. Aanmelden voor de landelijke natuurwerkdag kan via:an de slag dan kunt u zich aanmelden via de website van de landelijke natuurwerkdag www.natuurwerkdag.nl/meedoen/locatie/ridderkerkse-gorzengriend/878 of bij Christa Groshart.

De buurtpreventies van Bolnes, Drievliet & ’t Zand en Centrum Oost beginnen deze maand aan een gezamenlijke afvalcontaineractie. De vrijwilligers van de buurtpreventie zullen hierbij nagaan of minicontainers van huishoudens niet de veiligheid van (mede)bewoners in gevaar kunnen brengen. De actie is erop gericht voor om de veiligheid te vergroten. Afvalcontainers mogen niet in de achterpaden blijven staan, omdat deze vrij moeten blijven voor hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie. Ook kunnen de afvalcontainers in achterpaden het de inbrekers wel heel genmakkelijk maken als opstap om over muren of schuttingen te klimmen. De buurtpreventies gaan daarom in de wijken patrouilleren of alles volgens de regels gaat voor wat betreft de afvalcontainers. Bij een overtreding wordt een ‘gele kaart’ op de container achtergelaten. Een aantal malen in overtreding betekent zwaardere gevolgen. De buurtrpreventieteams benadrukken dat deze actie in ieders belang is. Minicontainers mogen op de dag vòòr de inzameling vanaf 22.00 uur op de inzamelplaats gezet worden. Op de dag van inzameling kan dit tot uiterlijk 08.00 uur. Wie het later doet loopt de kans dat de ophaalwagen al geweest is. Dezelfde dag moet de container uiterlijk 21.00 uur weer weg zijn van de straat en de achterpaden bij huizen en flats.

• personen- en familierecht • echtscheidingsmediation • arbeidsrecht

Voor informatie of het maken van een afspraak: 0180 499 445 info@vanderburgadvocaat.nl www.vanderburgadvocaat.nl Jong en oud kan helpen met het knotten van de wilgen.


4

De Combinatie

Donderdag 1 november 2012

HERFST Wéér een 10 gescoord!! • Rundergehakt

getest op kwaliteit, versheid en hygiëne

Reclames week 44

2e pond GRATIS

Keurslagerkoopje

• Kogelbiefstukken

natuurlijk uit eigen stal, van boer tot bord!

Aanbieding van de scheurkaart • Verse Hollandse

varkensschnitzels bij aankoop van 3 st.

Vlugklaar en superlekker • Rosbiefschnitzels

heerlijk gemarineerd, 2 x 1 minuut bakken

3 stuks

€ 4,99 € 6,95

Vleeswaren Herfsttoppers: • Pain d’Ardenne

100 gram

• Vers gegrilde entrecôte

100 gram

ook lekker bij de borrel

Aanbieding van de scheurkaart

Bij aankoop van 150 gram gebraden Kiprollade

een bakje Hollandse vleessalade

DE VIERDE GRATIS

€ 2, € 2,39 49

Ouderwets lekker • Leverkaas

GRATIS 100 gram

€ 0,

4 stuks

€ 5,

100 gram

€ 2,49

Vrijdag 2 november PROEVERIJ van het originele IBERICO VARKENSVLEES uit Spanje. U komt toch ook???

KNIPBON dinsdag 6 november

Tartaartjes

Malse Sucadelap

per stuk € 1,39

1000 gram van € 15,50

4 voor € 4.00

voor € 9,98

MAX. 3 KILO P. KLANT

Theo Barten, keurslager Jan Steenstraat 9 2981 EG RIDDERKERK Tel. 0180 - 425210

89

Verse paté’s

49 • Wildzwijnpaté grove smeuïge paté met een uitgekiend kruidenboeket

K N I P B O N Op = Op

maandag 5 november

reclames geldig week 44, 2012

ridderkerk@theobartenkeurslager.nl

VERS UIT EIGEN KEUKEN!

Deze week: 1 t/m 7 november

van de

noot een vreugd

Heerlijke erwtensoep

per liter

3.49

Heerlijke steaksalade

200 gram

1.60

Heerlijke Van Gelder stamppot met kaas 500 gram 2.98 Vers gesneden andijvie grof / fijn per zak

0.98

Vers gesneden hutspot

0.98

per zak

GROENTE & FRUIT Hollandse bloemkool middel voor maar groot voor maar Heerlijke Griekse druiven zonder pit 500 gram Hollandse aardbeien 500 gram

ROOMBOTER AMANDELSTAAF:

3,

0.98 1.39 1.79 1.49

Heerlijke Hollandse frambozen

50

voor een héél klein prijsje.

2 bakjes voor maar

2.98!

Heerlijke jonagold appels

2 kilo

1.98

Heerlijke elstar appels

2 kilo

2.50

Heerlijke gieser wildeman stoofperen 2 kilo

2.98

Ridderkerk: Jan Steenstraat 7 (Versmarkt Ridderhof), tel: 0180-427767 Vlietplein 112A, tel: 0180-426075 Dillenburgplein 4, tel: 0180 - 417224 Let op! aanbiedingen lopen van donderdag t/m woensdag

Telefoon 0180 - 43 04 30

volgende week dinsdag: Schippers volkoren voor 1.99 Salade v/d week

Specialiteit v/d week

VDW-WK-ADV-CMB-74x210FC.indd 44

TONIJNSALADE

Heerlijke salade uit eigen keuken

100 gram

€ 1,40

Zo uit de pan!

500 gram

€ 8,95

Ambachtelijk gerookt

GEROOKTE FORELFILET met die ouderwets lekkere smaak

Heel even roerbakken

30-10-12 09:22

100 gram

€ 2,49

100 gram

€ 2,49

ZALMFILET PESTO Bakken: 10 min. Oven: 20 min. 180°c

100 gram

MOSSELPAKKET 2 kg. Supermosselen Zakje mosselkruiden 3 sausjes Fles mosselwijn

ag Dinsdag Kibbelingd uid Graatloos en heerlijk gekr

5,95 500 gram naa€r keuz e! met gratis saus

Lekker & voordelig

GEBAKKEN SCHOLFILET Uiteraard gebakken in de allerbeste olie!

GAMBA´S IN KNOFLOOKOF INDIAN CURRYMARINADE

samen

€ 2,19 € 15,95

Ridderhof 27a 2981 ET Ridderkerk Tel.: 0180 428 399

Tel. 428399

www.vishandelvanwijnen.nl


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 1 november 2012

Buiten de raad gesproken

Schoutstraat 10 Schoutstraat 10 2981 EZ Ridderkerk 2981 EZ Ridderkerk Tel.: 0180 42 64 78 Tel.: 0180 42 64 78 Mail.: ridderkerk@tpcfranke.nl Mail.: ridderkerk@tpcfranke.nl Schoutstraat 10 Site: www.tpcfranke.nl Site: www.tpcfranke.nl

“Crisis, crisis en nog eens crisis” 1 november 2012 - vergadert de gemeenteraad de gehele dag over de Begroting voor 2013. Nu al is duidelijk dat er harde noten gekraakt moeten worden…

EURO-crisis binnen Europa, een politieke crisis in Den Haag en een crisis binnen Leefbaar Ridderkerk. Voor ons staat 2012 in schril contrast met de euforie van de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Nederland bevindt zich samen met andere landen van de Europese Unie in een onzekere situatie en voorlopig ziet het er niet naar uit dat de economische crisis op korte termijn een positieve wending zal maken. In Den Haag viel het eerste kabinet Rutte. En ook binnen Ridderkerk was het Leefbaar Ridderkerk die zorgde voor een crisis in het gemeentebestuur. Ik wil hier doelbewust niet aan voorbijgaan, omdat het u en mij en een ieder binnen de raad raakt. Vandaag -

We staan immers in deze moeilijke tijd voor een immense opgave, waarbij sociaal-maatschappelijke effecten en financiële consequenties van de zoveelste bezuinigings-operatie haar sporen zullen achterlaten. In de 10 jaar die ik meedraai in de Ridderkerkse politiek, zijn dit toch wel de “magere” jaren en hopen wij dat ook het tijdstip van de “vette” jaren spoedig zal aanbreken. Tot die tijd zullen we met de hand op de knip moeten zorgen voor sober en solide financieel beleid. Het is onze taak als gemeentebestuur om samen met het college tot verantwoord beleid en politieke keuzes te komen. Keuzes die gebaseerd zijn op een breed draagvlaak, waarbij politieke invloeden en nuances ondergeschikt zijn aan het algemeen belang. Keuzes die in het belang zijn van de Ridderkerkse samenleving. De inkt van het nieuwe regeerakkoord is ternau-

wernood droog, of de eerste bedreigingen dienen zich al aan. Ridderkerk heeft na een vernietigend rapport de BAR-samenwerking (Ridderkerk / Albranswaard en Barendrecht) een nieuwe impuls gegeven. Gezamenlijk optreden en gezamenlijke ambities. Nauwe banden tussen onderlinge raden en een goede verstandhouding zijn de absolute basis om van deze samenwerking een succes te maken. In dit kader is de berichtgeving uit het nieuwe regeerakkoord dat gemeentes onder de 100.000 inwoners in de toekomst samengevoegd moeten worden, of anders gezegd fuseren een nieuwe bedreiging voor de Ridderkerkse identiteit. Dan nog iets over de woonlasten. Ook dit jaar wordt de begroting overschaduwd door diepgaande bezuinigingen die burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties raken. Wij hebben veel waardering voor de manier waarop de maatschappelijke organisaties die eerste bezuinigingsoperatie vorig jaar hebben opgepakt en doorgevoerd. Helaas ontkomen we er niet aan om nog verder de broekriem aan te halen. Voor

5

2981 Schoutstraat 10EZ Ridderkerk Tel.: 0180 42 64 78 2981 EZ Ridderkerk Mail.: ridderkerk@tpcfranke.nl Tel.: 0180 42 64 78 Site: www.tpcfranke.nl Mail.: ridderkerk@tpcfranke.nl Site: www.tpcfranke.nl

Klikgebit, dé oplossing voor loszittende prothese

veel Ridderkerkse burgers dé oplossing voor loszittende prothese Klikgebit, déKlikgebit, oplossing voor loszittende prothese betekent deze bezuinigingsronde vrijwel geen verzwaVRIJBLIJVEND ADVIES! Volledige vergoeding via basis en voor Klikgebit, dé loszittende prothese VRIJBLIJVEND ADVIES! ring van de woonlasten. VolledigeInvergoeding via basis en oplossing aanvullende verzekering voor loszittende prothese Klikgebit, dé oplossing sommige gevallen aanvullende zoals bij verzekering Bel voor meer informatie, Kunstgebit op implantaten (KLIKGEBIT) gezinnen en alleenstaanden Volledige vergoeding via basis envoor u kosteloos isVRIJBLIJVEND ADVIES! en of deze behandeling Kunstgebit op implantaten (KLIKGEBIT) VRIJBLIJVEND ADVIES! vergoeding verzekering via basis en met een huurwoning levert Volledigeaanvullende Nieuwe prothese op maat gemaakt aanvullende verzekering dit zelfs een beperkt finanNieuwe prothese op maat gemaakt Kunstgebit en op aanpassingen implantaten (KLIKGEBIT) Reparaties aan op implantaten (KLIKGEBIT) cieel voordeel op. En dat Kunstgebit bestaande prothese Reparaties en aanpassingen aan op maat gemaakt Nieuwe prothese is uitzonderlijk in deze tijd. Nieuwe prothese op maat gemaakt Helaas zitten webestaande momen- prothese Reparaties en aanpassingen aan Reparaties en aanpassingen aan Metbestaande gratis buurtbus bereikbaar: teel niet in de riante positie bestaande protheseprothese halte gemeentehuis / Woonvisie. dat elke financiële meevalMet gratis buurtbus bereikbaar: Buslijnen 140, 141, 143, 144 en 145, ler direct tot halte lastenverlichgemeentehuis / Woonvisie. Met gratis buurtbus bereikbaar: Met gratis buurtbus bereikbaar: halte Koningsplein. ting leidt voor iedereen in halte gemeentehuis / Woonvisie. halte gemeentehuis / Woonvisie. 140, 141, 143, 144 en 145, Ridderkerk. Er Buslijnen is weliswaar Buslijnen 144 en 145, Buslijnen 140, 141,140, 143,141, 144 143, en 145, Koningsplein. sprake van een halte positief resulhalte Koningsplein. halte Koningsplein. taat in de afvalstoffenheffing, maar de begroting laat op andere vlakken grote tekorten zien. In een tijd, waarin veel maatschappelijke organisaties worden gekort en met minder geld moeten rondkomen, is het niet gepast om anderen te laten profiteren van financiële voordelen. De raad zal zich vandaag over deze ingewikkelde vraagstukken moeten uitspreken. Ook ik ben benieuwd hoe de Ridderkerkse “vlag” er na vanavond bij hangt!

0180-426478

GOEDKOOPSTE

OPEL.NL

GOEDKOOPSTE

AGILA.NL

15% korting

Ben Neuschwander fractievoorzitter Leefbaar Ridderkerk www.leefbaarridderkerk.nl

op hang- en sluitwerk kijk op buva-online.nl/actie

130 Energieke Jaren (deel 1) Op vrijdag 2 november is het Smit Slikkerveer/ Holec/ Brush bedrijfsmuseum weer geopend voor belangstellenden. Dit keer draagt de maandelijkse openstelling een min of meer feestelijk karakter, want het is deze maand op de kop af 130 jaar geleden is dat het bedrijf werd opgericht. Met die lange historie bereikt het bedrijf ongetwijfeld een leeftijd die door nog weinig grote industriële bedrijven in ons land gehaald zal zijn. Voor vele duizenden inwoners van Ridderkerk en omstreken (voor sommige families zelfs generaties lang) betekende het bedrijf gedurende die 130 jaar voor korte of langere tijd hun broodwinning. Zeker in de hoogtij dagen waren er maar weinig Ridderkerkers die geen familieleden of buren hadden die niet in dienst waren bij Electro, zoals het bedrijf in de volksmond genoemd werd. Het huidige bedrijf maakt deel uit van het Engelse Brush concern, een bij veel Ridderkerkers wat minder bekende naam, maar wel één van de grootste generatorbouwers ter wereld. Voordat het bedrijf begin van deze 21e eeuw in Engelse handen kwam, was er uiteraard een hele bedrijfsgeschiedenis aan vooraf. De oprichting vond plaats in 1882, een tijd dat de industrialisatie hier in Nederland, in tegenstelling tot de buurlanden, nog grotendeels op gang moest komen. De oprichters waren elektrotechnisch hobbyist Willem Smit en zijn vriend Adriaan Pot, beiden telg uit invloedrijke industriele families waarvan laatst genoemde kort daarvoor zijn

technische opleiding aan een Engelse universiteit had afgerond. Het nieuw opgerichte bedrijf ging door het leven onder de nog steeds wereldwijd bekend staande naam “Smit Slikkerveer”. De vader van Willem was oprichter en eigenaar van de Ridderkerkse Klinknagelfabriek, die nog maar kort geleden werd opgeheven. Al voor de start van zijn bedrijf experimenteerde de nog jonge Willem, die overigens een broertje dood had aan school gaan, er lustig op los met de nog in de kinderschoenen staande elektrotechniek en wist in 1879 aan de hand van een technisch weekblad een provisorische dynamo in elkaar te prutsen. Het enig bruikbare doel van zo’n ding in die tijd was de voeding van een zogenaamde booglamp wat een enorm gevaarte was om licht mee te maken en de voorloper van de door Edison uitgevonden gloeilamp. Met deze combinatie dynamo – booglamp werd de toenmalige Klinknagelfabriek verlicht in een tijd dat men bij alle andere bedrijven in de buurt nog licht in de duisternis poogde te brengen met behulp van walmende olielampen. Het heldere licht wat de booglamp in de Klinknagelfabriek uitstraalde viel de omgeving blijkbaar op en alras stroomden de opdrachten bij Willem binnen voor ook zo’n lichtmachine. Bij toeval kwam men er rond die tijd in het buitenland achter dat als een dynamo stroom toegeleverd krijgt hij dan uit zichzelf gaat draaien, waarmee dus de elektromotor was uitgevonden. Toen de oprichting van de nieuwe firma een feit was startte men al snel met

P. Kooyman) maar vijf jaar later waren het er al dik 20. De vraag naar dynamo’s en elektromotoren met de daarbij behorende apparatuur nam begin vorige eeuw enorm toe en ook het bedrijf expandeerde razendsnel.

Cor Pot, directeur van Smit Slikkerveer in de periode 1920 tot 1953.

de bouw van een bedrijfspand wat later door het leven zou gaan als zijnde gebouw A, korte tijd later volgde gebouw B (voor dit gebouw eind vorige eeuw werd gesloopt was het nog een aantal jaren in gebruik bij een uitvinder die er bolbliksems poogde op te wekken die hij vervolgens probeerde op te vangen om te kunnen gebruiken als energiebron). Na de B volgde de rest van het alfabet en bijna al deze panden, A t/m X, verrezen op het terrein langs de Ringdijk, wat nu bekend staat als bedrijvenpark “De Schans”. Behalve Smit Slikkerveer was daar ook het bedrijf van de vader van Willem gevestigd, de Klinknagelfabriek, en eveneens scheepswerf De Groot en van Vliet. Het aantal werknemers bedroeg bij de start in 1882 nog slechts één (een van de Klinknagelfabriek overgenomen machinist, de heer

Bedrijfshallen Al voor de oorlog was men bijna rond met het alfabet wat betreft de bedrijfshal nummering, van gebouw M bestond zelfs een M1, 2 en 3. Het enige nog steeds bestaande gebouw in deze letterreeks is gebouw U, welk gebouw een jaar of 10 terug benoemd werd als industrieel erfgoed en wat inmiddels is omgetoverd als luxe appartementencomplex. Toen men bij de letter Y was bleek er geen ruimte meer te zijn langs de Ringdijk en werd een stuk grond aangekocht aan nabij gelegen Veerweg naast het toenmalige voetbalveld van VV Slikkerveer en het Waterleidings bedrijf. Bij het uitbreken van de oorlog was daar al een grote fabriekshal “Y” gerealiseerd, gevolgd door gebouw Z wat een klein gebouwtje was waarin ondermeer een portiersloge in gevestigd was. Gedurende de oorlogsjaren lieten de Duitsers hun oog vallen op die grote hal Y en werd deze geannexeerd voor de bouw van Dornier vliegboten t.b.v. vliegtuigfabriek Aviolanda in Papendrecht. De bouw van dynamo’s en motoren in de complexen aan de Ringdijk ging gedurende de eerste oorlogsjaren nog gewoon door maar viel op een gegeven moment stil als gevolg van materiaal (koper) gebrek. Adriaan Pot was inmiddels opgevolgd door zijn zoon

Cor, een man die van zich spreken deed en niet alleen op elektrotechnisch gebied maar ook op velerlei ander gebied o.a. als zijnde de uitvinder van het alternatieve Klavarskribo notenschrift wat met name in de jaren 60 en 70 grenzeloos populair was bij vele amateur muziekanten. Jarenlang, van voor de oorlog tot het einde van de vorige eeuw, was Ridderkerk ook een grote concertzaal rijk, de zogenaamde Electrozaal die te vinden was op de hoek Benedendijk - Nassaustraat en welke men te danken had aan Cor Pot. Achter deze zaal bevond zich het in die tijd prachtige Electropark en de door de Volksbond beheerde bedrijfskantine. Behalve liefhebber van muziek was Cor Pot eveneens bezeten van het idee om te kunnen vliegen zonder mechanische aandrijving, nu zijn er velen die deze sport tegenwoordig bedrijven hangende onder een valscherm of deltavlieger maar Pot experimenteerde vele jaren met scharnierende klapwieken gemaakt van in die tijd (begin jaren 60) zeer revolutionair materiaal afkomstig uit de ruimtevaart. Met deze klapwiek constructie hoopte hij dat de mens klapwiekend als een meeuw zou kunnen vliegen en haalde hij ook de landelijke pers, (o.a. in weekblad De Spiegel, is er misschien iemand die nog in het bezit is van dat artikel?). Het probleem was dat blijkbaar niemand bereid was zen leven te wagen voor dit experiment. Ook andere telgen van de Pot familie, eveneens werkzaam bij Smit Slikkerveer, deden van zich spreken met revolutionaire ideeën waarmee zij hun tijd

ver vooruit waren en die ongetwijfeld in de toekomst nog eens heruitgevonden zullen gaan worden. In deel 2, wat volgt in december, gaan we het hebben over de naoorlogse jaren en veel van de hoogtepunten uit het bestaan van het bedrijf maar ook over de spannende momenten in de bedrijfsgeschiedenis gedurende de laatste drie decennia waarbij het bedrijf diverse malen dreigde ten onder te gaan. Foto’s kijken Het bedrijfsmuseum is elke eerste vrijdag van de maand geopend vanaf 13.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie. Behalve een grote collectie elektrotechnische antiquiteiten is er ook veel documentatie te vinden uit de lange geschiedenis van het bedrijf met onder meer een enorm fotoarchief met veel foto’s van het interieur van de vroegere bedrijfshallen en kantoren, het personeel en de omgeving van het bedrijf, waaronder veel schitterende zeer oude luchtfoto’s en foto’s van de woonomgeving uit de vooroorlogse jaren. Alle foto’s kunnen op een grootscherm geprojecteerd worden. Met dit computerscherm kan ook gezocht worden naar een foto van een familielid of bekende uit het verre verleden. Het museum van Smit Slikkerveer is te vinden bij de ingang van het Brush kantoorgebouw op het bedrijfsterrein aan de Ringdijk 390 B. Parkeren van de auto is geen probleem en fietsen kunnen bij de ingang geplaatst worden.


Strijd den goeden strijd des geloofs. 1 Timótheüs 6:12a 4 november 2009

4 november 2012

Achter de tranen van verdriet Schuilt de glimlach van herinnering

Rustig en kalm is, in het vertrouwen op haar Heere en Heiland, van ons heengegaan onze tante en oud-tante

Adriana de Winter in de gezegende leeftijd van 97 jaar.

Graag hadden we ieder persoonlijk willen bedanken die ons, op welke wijze dan ook, zijn of haar medeleven en deelneming heeft betuigd na het overlijden van

Ad van Bennekom Het grote aantal reacties maakt dit onmogelijk. Daarom willen wij u langs deze weg oprecht bedanken voor uw steun. Nel van Bennekom Ton & Yolanda Quinty & Justin Jolanda & Edwin Lindsay & Allison

W. Punt J. Punt – Vlasblom Wilma C. Punt Rotterdam, 26 oktober 2012 Zorgcentrum ”De Koningshof”

Petra Nuis - Muntz

Correspondentie adres: mr. Thorbeckestraat 32 2982 AR Ridderkerk

Correspondentieadres: Prins Bernhardstraat 40 2983 SM Ridderkerk

Ridderkerk, november 2012

De begrafenis heeft woensdag 31 oktober jl. plaatsgehad op de begraafplaats “Vredehof” te Ridderkerk.

Uw reactie en belangstelling na het overlijden van mijn lieve man, onze vader, schoonvader en opa

Voor altijd in ons hart Inge Suzanne en Alex Martine Anneloes en Koos Pluis

Willem Tholenaars

Jouw gedreven inzet bij alles wat je deed maakte jou juist zo compleet Een inzet waarmee je ons steeds weer kon verrassen Getuigde van je grote klasse

Bedroefd om zijn heengaan, maar dankbaar dat wij hem zolang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis dat - voor ons toch nog onverwachts - van ons is heengegaan mijn lieve en zorgzame man, onze vader, schoonvader en opa

Na alle fijne jaren die wij met haar mochten beleven, hebben wij met veel verdriet afscheid moeten nemen van mijn krachtige vrouw, onze lieve moeder, oma en oma-Beppie

Hendrik Johannes van der Graaff

Elizabeth Margaretha van Ooijen - van Velsen

in de leeftijd van 92 jaar. J.E. van der Graaff - Boer In liefdevolle herinnering

Rijsoord, 23 oktober 2012

Els en Piet Patrick en Wap Anneloes en Frans Jasmine

Sjaak van Ooijen Hans en Ans Sheila Gaby en Marcel Lars Gerry en Chantal Michelle en Olivier Dits Pruimendijk 22, 2988 XN Ridderkerk-Rijsoord. De crematieplechtigheid heeft maandag 29 oktober jl. plaatsgehad in het crematorium “Rotterdam”, Rotterdam - Zuid.

Je licht ging uit je stralen schijnen door. We zijn er door geraakt en warmen ons nu aan het schijnsel van je ziel Met grote droefheid hebben wij kennis genomen dat onze lieve schoonzus

27 oktober 2012 Correspondentieadres: Familie van der Graaf p/a Timmers Uitvaartonderneming Jan Luykenstraat 6 2985 BV Ridderkerk Gelegenheid tot condoleren donderdag 1 november van 19.00 tot 19.45 uur in het rouwcentrum “Vredehof”, Lagendijk 114 te Ridderkerk.

en kleinkinderen Ridderkerk, oktober 2012

Voor de warme belangstelling en blijken van vriendschap en medeleven na het overlijden van

Adriaan Jan den Butter wil ik u, mede namens mijn kinderen en kleinkinderen, hartelijk bedanken. Marijke den Butter Ridderkerk, november 2012

De warme belangstelling en de vele blijken van vriendschap en medeleven die wij mochten ontvangen na het overlijden van onze lieve vader en opa

Pieter Otto - Piet hebben ons heel goed gedaan. Het was fijn om te mogen ervaren dat zo velen met ons meeleefden. Wij betuigen u hiervoor onze hartelijke dank. Peter

De afscheidsplechtigheid zal worden gehouden vrijdag 2 november, aanvang 13.00 uur in de aula van het eerder vermelde rouwcentrum, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats aldaar.

Joke Jurre Jeske Ridderkerk, november 2012

“Omdat een uitvaart meer inhoudt.”

Dag en nacht bereikbaar!

0180 - 699 199

uit ons midden is weggenomen. Wij wensen onze broer en zwager, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind heel veel sterkte toe. Schoonzussen en zwagers

www.rouwbericht.nl

Petra en Arie

Tonny en Wubertus Stephan en Maria

Bep van Ooijen - van Velsen

Voor meer overlijdensberichten, online condoleren en het beluisteren van rouwdiensten zie:

S.C. Tholenaars - Blaak

Henk

BEP Rotterdam, 30 mei 1933

heeft ons goed gedaan en hebben wij zeer gewaardeerd. Wij betuigen u hiervoor onze hartelijke dank.

Rob de Ruijter

0180 - 430 300 | Dag en nacht beschikbaar

www.uitvaartverzorgingridderkerk.nl

Uitvaartverzorging Yvonne Jonker werkt met een groot gevoel voor zorg en aandacht. Steeds meer groeit het besef dat de uitvaart een persoonlijk afscheid is en dat moet zeker in het laatste afscheid tot uiting komen. Het laatste afscheid is immers een herinnering voor het leven. Muziekplein 28 2992 GH Barendrecht www.uitvaartyjonker.nl


URNbestellen.nl GEDENKSIERAADbestellen.nl

dierbare herinneringen vasthouden...

Openingstijden: wo - vr - zat - zo 12.00-20.00 uur do 16.00-20.00 uur

Optimel sparen = 2 pannenkoek gratis

Design Behang Scherp geprijsd!

(Bij aankoop van € 80,pakje behangplaksel gratis)

Hebt u iets te vieren

e

Geboorte Bruiloft of jubilea?

Oosterparkweg 17a, 2986 AJ Ridderkerk tel.: 0180-43 66 60

Naast de kinderboerderij

Kom langs in onze winkel

In onze showroom kunt u op een overzichtelijke en persoonlijke manier onze grote collectie urnen en sieraden bekijken, wij werken alleen op afspraak zodat wij rustig de tijd voor u kunnen nemen.

Cadeaushop Kanters

Plein Oost De Genestetstraat 40 RIDDERKERK

Mini-Storage

(naast de Spar)

Voor particulier & bedrijf

Opslagruimte nodig? Uitvaartproducten Ridderkerk 06-13712287, info@mlsupply.nl

AUTOSCHADE?

Gediplomeerde hondentrimster Hoogzandweg 6, Rijsoord Tel. 0180-427995 of 06-51398762 Voor de vachtverzorging van al uw huisdieren

Al vanaf

Tel. 0180-417106 WWW.AUTOSCHADEVDBERG.NL

Cock Kooijman

Dat kan bij: Indumat Verhuur bv vanaf 1m3!

¤1,50 Bel nu: 088-4638628

REPARATIE wasautomaat televisie - kabel droger - koelkast

uitvaartbegeleiding Sjaan Vliegen

Telefoon

AMOTEX TAXI RIDDERKERK - Vast tarief per rit binnen Ridderkerk - Speciaal tarief naar ziekenhuis - Vervoer naar en van luchthavens - Korting bij retourboekingen - U kunt in de taxi pinnen

06 - 51 05 65 16 info@vliege nuitvaartb egelei nuitvaartbeg ding.nl eleiding.nl

www.vliege

0180 - 612881 BARENDRECHT

0000091 INLIJSTEN

45x36

van schilderijen foto’s enz.

TEL.: 0180-468724 / 06-23910654

AMOTEX Transport- & Koerierservice

Voorbespreking? Regel het nu! Ontvang een gratis wilsbeschikkingboekje en informatie over ons depositofonds. •

uitvaartverzorging sinds 1935

persoonlijke begeleiding

opbaring thuis of in rouwcentrum

grafmonumenten wij verzorgen alléén begrafenissen

- Transport tot 1.500 kg. netto lading - Opslag van goederen en materialen - Nachtdistributie

Inlijsten

Gespecialiseerd in het PERFEKT inlijsten van de moeilijkste borduurwerken.

BREIERIJ UNIEK

TEL.: 0180-437906 / 06-23910654

Ben. rijweg 32 tel. 430454

kse?n issnm ieuaw ! n n t e ie k aa n etrtde unkm n e aa Ko e Tom m e k e a z wism oooreovne e nn ennkieeu d t e a sietveevrshten! d m Kom opieduewwdeebW Kijvkern t arrangemen kers

P. van Bezeij G.J. van Bezeij Aubadestraat 7 2992 GN Barendrecht

www.vanbezeij.nl 0180 - 64 71 01

Gastronomische verwennerij

“Elk afscheid is het begin van een herinnering” 0180-840121 (24/7 bereikbaar)

info@marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl www.marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl

06 51 37 31 20

Regelen van uitvaarten in de gehele regio met rust, aandacht en respect

www.suurmond-partners.nl

Biefstukmenu

1950

Brunch

soep | biefstuk met verse groenten en aardappelgarnituur | dessert Iedere zondag van 12.00 - 14.00 uur

Kijk voor de mogelijkheden en menu’s op www.wevershoeve.nl Ook voor al uw feesten en partijen. Noldijk 41a | 2988 CD Rijsoord | 0180 62 12 20 | www.wevershoeve.nl

Suurmond en Partners UITVAARTBEGELEIDING

1950

d

X-mas fotoshoot by

f

1/2 1/2 uur uur in in de de studio studio max. 5 personen max. 5 personen DVD DVD high high resolution resolution om om zelf zelf af af te te laten laten drukken drukken + + kaartontwerp kaartontwerp om om zelf zelf af af te te laten laten drukken drukken €€ 150,00 150,00 all-in all-in (geldig (geldig van van 11 oktober oktober t/m t/m 55 december) december)

d

Bel Bel of of mail: mail: o6-46398890 o6-46398890 || info@riconfotografie.nl info@riconfotografie.nl


‘DE FEESTDAGEN KOMEN ER WEER AAN’

Koude en warme buffetten op uw locatie. CATERING-RIDDERKERK.NL LIFELINE • Vlietplein 10 Ridderkerk • Tel. 0180 - 43 35 32

Bedrijfs- en partycatering

RECEPTIE’S • OVERWERK-MAALTIJDEN • WIJNPROEVERIJEN • GELUID & LICHT • PARTYTENTEN

TOPSLAGERIJ

PIETER VAN PROOIJEN de Genestetstraat 44 RIDDERKERK Tel. 0180 - 42 23 69 www.topslagerijvanprooijen.nl

Vrijdag 2 en zaterdag 3 nov.: Malse Kogelbiefstuk 150 gr. € Varkenshaas 250 gr. € Gegrilde Drumsticks 500 gr. €

Uw huis laten schilderen?

Wat oudere schilder met ruime ervaring, schildert uw huis voor een betaalbare prijs Tel. 078-6912847 Mobiel 06-13742461

KareldeSchilder

2.98 3.75 TE KOOP 3.50

Vrijdag 2 t/m donderdag 8 nov.:

Maaltijd van de Week

Stamppot Boerenkool 500 gr. € 3.75 ( met veel vlees en bekroonde rookworst en gratis bakje jus )

Verhuurd OG

-Belegging of op termijn voor eigen gebruik-

Bourgondischelaan 10 + 12

TUINCENTRUM ACHTERZEEDIJK Achterzeedijk 60 • 2992 SC Barendrecht

Gaultheria (theeplantje) p/st: 1.Heide p/st: 1.Div. mini kamerplantjes p/st: 1.Bloembollen zakje: 1.Bemeste tuinaarde zak: 1.Mooie grote cyclamen 2 voor: 5.Viooltjes winterhard 3 tassen: 6.-

Perssinaasappels

kg: 1.-

zoet, vol sap en rijk aan vitamine C

Kleine spruitjes

heel kilo: 1.-

Verse zuurkool uit ’t vat

heel kilo: 1.-

Alle Hollandse nieuwe oogst APPELS o.a. Cox, Elstar, Jonagold, Goudreinetten heel kilo: 1.-

Grote collectie zilveren decoratie artikelen!

€ 695.000,- k.k. Rombouts Makelaar, 0180-430841 of Bert van Wingerden: 06 538 535 15, namens TREB Enterprises BV:

Volop gratis parkeergelegenheid !

Bekijk onze foto’s op: www.facebook.com/Tuincentrum achterzeedijk

Specialiteit van de week:

Geopend dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, zondag en maandag gesloten!

Gevulde Stokbroodjes 2 voor € 3.50 ( 25 minuten in de oven 175°C )

Met de Regio taxi BAR naar de Kerstmarkten of gaat u gewoon gezellig mee? Donderdag 15 8 november: Donderdag december: VLEESWARENDAG!! * Grillworst Boomstammetjes * Gebr. Gehakt of * Schouderham Kip-kerrie* Blikzult schnitzels *Paté du chef *???? 5 HALEN 100 gr. €

0.75 4 BETALEN

Schildersbedrijf Glas Behang Schilderswerk

Schilderswinkel Autolakken Verfmengservice Behang Gordijnen etc.

LAGENDIJK 223 - 2981 EL RIDDERKERK TEL 0180-424371 - FAX 0180-432027

In samenwerking met de BAR gemeenten bieden wij u een onvergetelijke dag aan met een bezoek aan één van de prachtige Kerstmarkten in Nederland of zelfs Duitsland. Kies zelf een van de mooie locaties die wij met zorg voor u hebben uitgezocht. Samen met familie of vrienden de kerstsfeer proeven met gezellige muziek, heerlijke Glühwein, prachtige etalages en schitterende kerstverlichting op de kerstmarkten die zelfs ondergronds te vinden zijn.

Reserveren: bel 0180-412088 Gouda

Reisdatums onder voorbehoud van voldoende deelname. Bij wijzigingen wordt u een alternatieve reisdatum aangeboden. Ritten voor barpashouders worden door RTC Ridderkerk geboekt inclusief uw vervoer van en naar de opstapplaats(en)

Valkenburg

Maastricht

Essen (D)

Meest sfeervolle kerstmarkt in de regio waar u ook de echte Goudse kazen en Goudse siroopwafels vindt. Loop langs sfeervolle kraampjes met muziek en heerlijke winterse versnaperingen.

In deze sprookjesachtige vestingstad bezoeken wij de Gemeentegrot waar u met verbazing door Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt zal wandelen. Leuk voor jong en Oud! (prijs incl. entree grot)

Magisch Maastricht! Waar wij het Vrijthof bezoeken. Door de hele stad is extra aandacht gegeven aan de verlichting. In maastricht proeft u één en al Kerstsfeer

Op deze internationale middeleeuwse kerstmarkt met ca. 250 kraampjes vindt u buitengewone ideeën voor cadeautjes en culinaire verlokkingen, hier vindt u steeds iets nieuws!

BARpashouders: Aanmelden telefonisch 0180-412088 Eigen bijdrage € 0,—

BARpashouders: Aanmelden telefonisch 0180-412088 Eigen bijdrage € 10,—

BARpashouders: Aanmelden telefonisch 0180-412088 Eigen bijdrage € 5,—

BARpashouders: Aanmelden telefonisch 0180-412088 Eigen bijdrage € 7,50

>TARIEVEN, begeleider(s) en overige niet pashouders. 50 personen € 15,00 p.p. 40 personen € 16,50 P.P. 30 personen € 18,50 p.p.

>TARIEVEN, begeleider(s) en overige niet pashouders. 50 personen € 22,50 p.p. 40 personen € 25,50 P.P. 30 personen € 27,50 p.p.

>TARIEVEN, begeleider(s) en overige niet pashouders. 50 personen € 20,00 p.p. 40 personen € 21,50 P.P. 30 personen € 23,50 p.p.

>TARIEVEN, begeleider(s) en overige niet pashouders. 50 personen € 21,50 p.p. 40 personen € 23,00 P.P. 30 personen € 25,00 p.p.

Reisdatums: 18,19,20,21,22 december Programma: 10:30 Verzamelen opstapplaatsen 11:00 Vertrek naar Gouda, koffie en iets lekkers! 11:30 Aankomst Kerstmarkt 17:00 Retour naar Ridderkerk

Reisdatums: 16,17,20,21,22 december Programma: 08:30 Verzamelen opstapplaatsen 09:00 Vertrek naar Valkenburg, koffie en iets lekkers! 11:30 Aankomst Kerstmarkt 16:00 Retour naar Ridderkerk

Reisdatums: van 22-11 t/m 23-12 Elke donderdag, vrijdag en zaterdag Programma: 08:30 Verzamelen opstapplaatsen 09:00 Vertrek naar Maastricht, koffie en iets lekkers! 11:30 Aankomst Kerstmarkt 16:00 Retour naar Ridderkerk

Reisdatums: van 22-11 t/m 23-12 Elke donderdag, vrijdag en zaterdag Programma: 08:30 Verzamelen opstapplaatsen 09:00 Vertrek naar Essen (D), koffie en iets lekkers! 11:30 Aankomst Kerstmarkt 16:00 Retour naar Ridderkerk


Call taker (M/V) De • • •

functie: Eerste lijns telefonisch contact met klanten Registratie en afhandeling van binnenkomende supportverzoeken Aanspreekpunt voor klanten

Functie-eisen: • Enkele jaren ervaring in een commerciÍle omgeving • Enthousiast, flexibel en collegiaal • Communicatief vaardig • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal • Representatief voorkomen

Kom naar Business Meets Rabo op 13 november Laat je als ondernemer inspireren door het thema 'de kracht van verandering'. De sprekers Ruud Smeulders, Jan Bommerez, Jan Harm Spijkervet ĂŠn avonturier Wilco van Rooijen gaan vanuit hun eigen perspectief in op het thema. De avond staat onder leiding van Roelof Hemmen. Hij legt in het programma samen met Leo Blokhuis de verbinding tussen spreker en muziek. Het belooft een inspirerende avond te worden. Meld u snel aan.

Rapportage: • In deze functie zult u rapporteren aan de Customer Support Manager Kortom wij bieden: • Een zeer afwisselende en boeiende baan in een uitdagende dynamische omgeving. • Uiteraard wilt u dat ook deze organisatie goed voor u zorgt in de vorm van primaire en secundaire arbeids voorwaarden, en daarnaast oog heeft voor uw ambities. Herkent u zich in het bovenstaande? Dan nodigen wij u uit om een brief (of e-mail) met c.v. onder vermelding van “calltakingâ€? te schrijven aan Van Hessen B.V, t.a.v. de heer. R. Clements, Postbus 4078, 2980 GB Ridderkerk. E-mail: rclements@vanhessen.be

Laat je inspireren door de kracht van verandering Rabobank. Een bank met ideeĂŤn.

Locatie is Theater het Kruispunt in Barendrecht. Volg ons via @rabobankrmij en #bmrabo

financieel adviesbureau

'%30%#)!,)3%%2$).3#(5,$3!.%2).'6//2-%.3%. -%4"%4!,).'302/",%-%. -%4%&&%#4)%&+/-%.57&).!.#)%.7%%2/0/2$% „$%3+5.$)' "%42/57"!!2 /.!&(!.+%,)*+ „5)4%234%$)3#2%4)%

„7)*+/-%.")*5,!.'3

„.%%-62)*",)*6%.$#/.4!#4/0

Weer perspectief met Fazant 81, 2986 CL Ridderkerk, Postbus 47, 2980 AA Ridderkerk Telefoon: 0180 - 422454, Fax: 0180 - 422 540

BESPAREN OP VERZENDEN?

Meld u aan via www.rabobank.nl/rmij


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 1 november 2012

WIJKWIJZER

RIDDERKERK

Filmmiddag

De filmwerkgroep van Karaat Ridderkerk presenteert op vrijdag 2 november de film “The devil wears Prada” in Wijkcentrum West. Deze hilarische film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lauren Weisberger over de belevenissen van een assistente van een veeleisende moderedactrice. Deze filmvoorstelling voor senioren begint om 14.00 uur. De zaal aan de Boksdoornstraat 80 is open v.a. 13.40 uur. De entree is € 2,50 per persoon, inclusief een kopje koffie of thee.

Oud papier

Op dinsdag 6 november wordt er weer oud papier opgehaald door de medewerkers van OBS De Piramide. Zij rijden tussen 19.00 en 21.00 uur voor de oude kranten door alle straten van het centrum en het gedeelte van de Bloemenbuurt tussen de Geerlaan en Lagendijk. De wijkbewoners kunnen hun papier klaarzetten op de vaste aanbiedplaatsen voor afval. Voor meer informatie over deze inzameling kan men contact opnemen mee de heer M. v.d. Walle: 0180-499010.

Koffieochtend

Op woensdag 7 november wordt in de Elimkerk weer een koffieochtend gehouden. De deuren aan de Margriete van Comenestraat 8 staan vanaf 10.00 uur open voor iedereen die voelt voor een gezellig praatje en contact met buurtgenoten. Ook kunnen op deze ochtend ook weer kaarten worden gemaakt.

WIJKWIJZER RIJSOORD

Klaverjassen

De Supportersvereniging van v.v. Rijsoord organiseert op vrijdag 9 november weer een avondje klaverjassen voor koppels. De deelnemers maken kans op leuke prijzen, maar de gezelligheid staat bij deze kaartstrijd voorop. De eerste kaarten worden om 20.00 uur geschud in de kantine op het sportpark aan de Vlasstraat. Inschrijven kan bij Hans Freriks: 0180-430565, Leen Schouten: 0180415024 of bij Wim de Jong: w.jong409@upcmail.nl.

Bingo

Op zaterdag 10 november wordt er bingo gespeeld in de kantine van v.v. Rijsoord. De molen wordt om 20.00 uur aan het draaien gebracht voor het verdelen van mooie prijzen. Deelname staat open voor zowel leden als niet-leden. Alle bingoliefhebbers worden ontvangen met gratis koffie.

WIJKWIJZER

D R I E V L I E T

Tijdens deze informatieavond kunnen leerlingen en ouders van groep 8 uit Ridderkerk

”Je kon mijn ribbel tellen” Een gesprek met Leen Bode over de Nutsschool en de Tweede Wereldoorlog Na de oorlog zijn enkele soldaten teruggekomen naar het adres van inkwartiering, met foto’s. Weet je wat een van hen zei nadat hij te horen had gekregen dat veel joden op beestachtige wijze om het leven waren gebracht: “Als ik van hogerhand weer opgeroepen wordt dan doe ik het weer”.’

Inloopochtend

Op donderdag 8 november is er koffie/inloopochtend in de zaal van de Ichthuskerk op het Vlietplein. De deuren staan van 10.00 tot 11.30 uur open voor iedereen die voelt voor een praatje bij een kopje koffie of thee of gewoon voor een rustig momentje aanwezig wil zijn. De toegang is gratis.

WIJKWIJZER SLIKKERVEER

Koffieochtend in De Kern

Volle Evangelie Gemeente De Kern organiseert op dinsdagochtend 6 november haar tweede koffie ochtend. Vanaf 10.00 uur staat de deur aan de Stadhouderslaan open voor ieder die zin heeft in een lekker kopje thee of koffie en een ongedwongen praatje. Ook wie niet gewend is om een kerk te bezoeken is van harte welkom om binnen te stappen. De Kern wil met dit initiatief de hand reiken aan iedereen, jong en oud, die behoefte heeft aan nieuwe contacten, er even uit zijn of een luisterend oor verlangt. Het kerkgebouw is ook goed toegankelijk voor mindervaliden. Voor meer informatie: www.veg-dekern.nl.

Halloween zwemdisco Op zaterdag 3 november is er in een zwemdisco op het programma in zwembad De Fakkel weer een zwemdisco voor de jeugd t/m 12 jaar. Dit keer krijgt het Ridderkerkse bad voor dit festijn een Halloween-sfeertje. Onveranderd is dat er in en naast het water van 18.00 tot 21.00 uur genoten kan worden van lekkere muziek en de laatste hits. Kaartjes voor de zwemdisco voor €4,- te koop bij de kassa van het zwembad. Op de avond zelf kost de toegang € 5,-- per persoon. Ook ouders zijn van harte welkom. Voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, zijn bandjes verplicht (ook te koop aan de kassa).

Wijzer over onderwijs Op woensdag 7 november wordt weer de jaarlijkse onderwijsmarkt gehouden in de aula van het Farelcollege in Ridderkerk.

Terug in de tijd met de Stichting Oud Ridderkerk

Bingo

Vanavond (donderdag 1 november) is er weer bingo in wijkcentrum de Fuik. Er wordt gespeeld om leuke geldprijzen. De trekking van de eerste getallen is om 20.00 uur. De zaal aan de Voorn 10 staat vanaf 19.00 uur voor de deelnemers open. Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Voor meer info.: www.wijkverenigingdrievlietzand.nl.

kennis maken met de verschillende onderwijsvormen van het voortgezet onderwijs in deze regio. De deuren van het schoolgebouw aan de Kastanjelaan staan van 19.00 tot 21.00 uur voor deze informatiemarkt open.

11

De Nutsschool in de Willemstraat, Slikkerveer Leen Bode: ‘In 1940 zat naar de school op het latere ik in de 3e klas, ik was 9 Churchillplein. jaar. Cor Pot van Electro Ik weet nog dat uit boeken liet de Nutsschool samen die op school gebruikt wermet de gemeente bouwen. den, sommige bladzijden Koerselman was het eerste door de leerkrachten eruit hoofd van de school. Hij had waren gescheurd. Over het eens gezegd dat de school ‘waarom’ werd tegen ons alleen voor ‘middenstan- niets gezegd. Ook werden ders’ was. Maar daar ging de bepaalde boeken weggestopt. gemeente niet mee akkoord. Toen in 1943 Verhoeven naar Ook de dijkkinderen moesten Den Haag ging kwam De les kunnen krijgen. Die hoor- Bilde als hoofd. Ik heb hem den er ook bij. nog even op school meegeKoerselman was een zeer maakt: een fijne leraar.’ strenge bovenmeester. Ik was bang voor die man. In 1937 Moest je tijdens de oorstierf Koerselman plotse- log beukenootjes en eikels ling. Ik zag het gebeuren. Hij rapen in het Donckse bos? stapte op school zijn kamer- ‘Ja, met een leerkracht lietje binnen, zakte in elkaar pen we er heen. Het was en was dood. De begrafe- voor voedsel voor de dienis staat in mijn geheugen ren. Er was te weinig vlees. gegrift. Een vrouw die naast Maar dat werd niet tegen ons me stond, zei tegen me toen gezegd. Bij Huys ten Donck ze de grote hoeveelheid bloe- leverden we alles in. Hoe men zag: “Hij moet haast wel lang we bezig zijn geweest? wakker worden door de geur Ik denk zo’n anderhalf uur.’ van al die bloemen!” Na Koerselman kwam Heb je nog op het 7e en 8e als hoofd van de school leerjaar gezeten? Verhoeven, de vader van ‘Nee, er waren maar 6 klassen. ‘Paultje’, een klein kind nog. Een 7e en 8ste leerjaar? Die Later, zo je weet, een gevierd waren er bij ons niet. Ik denk regisseur. Verhoeven kon dat de leerlingen verzameld vreselijk vloeken. Maar ik werden op de Singelschool was niet zo bang van hem als waar wel een afdeling openvan Koerselman. baar voortgezet gewoon lager In de oorlog moest voor onderwijs (vglo) was. Tussen de luchtbescherming geoe- mijn twaalfde en veertiende fend worden in school. Als bleef ik thuis. Er was toch Verhoeven dan 3 keer op weinig controle. Op mijn een hoorn blies dan renden veertiende zei mijn vader: we onder veel gelach over “En nou werken”. de bruggetjes het bouwland naast de school in. Daar gin- Wat weet je nog van de eergen we in de greppels liggen. ste oorlogsdag? Blies hij 1 keer dan moes- ‘Ik vergeet nooit dat er ten we direct onder de bank Nederlandse mariniers in de gaan zitten. De ramen op kranen van J. en K. Smit aan school waren afgeplakt. Als de overkant van de Noord de ramen er bij een bombar- zaten. Als ze maar even dement uit gingen konden de zichtbaar waren, werden ze glassplinters op die manier beschoten door de Duitsers. vastgehouden worden. Ja, De 40 man aan Duitsers die ook thuis was er verduiste- bij ons in Slikkerveer waren, ring. Verschillende keren zouden naar de Maasbruggen zijn de Duitsers ingekwar- vertrekken, maar toen de tierd geweest in de school. capitulatie een feit was bleKlas 1 en 2 hadden dan ven ze hier ingekwartierd. geen school. De andere klas- Ze verplaatsten zich vaak ‘s sen gingen dan afwisselend nachts. Ik werd er wakker ‘s morgens en ‘s middags van.

Heb je honger en kou geleden? ‘Reken maar. Vooral het laatste jaar met de Hongerwinter. Je kon mijn ribben tellen! Al in 1943 ging ik tarwe stelen op het land. Ik duwde een schoof tarwe in een zak en knipte snel de stengels door. Thuis werd er brood van gebakken. Een keer kregen wij schoolkinderen te eten in de Electrozaal. Dat was in 1943/44. We kregen bruinebonensoep. Volgens mij was het een initiatief van NSBburgemeester Kattenbusch. In de Electrozaal werd wel eens een film gedraaid. Volgens mij ging dat ook uit van Kattenbusch. Het was propaganda voor de Jeugdstorm. Er was ook een schreeuwend gebrek aan brandhout. Daarom ging ik met anderen naar het Duitse marinekamp om hout te stelen. Om het kamp was een prikkeldraadversperring. Daar was een doorgang in geknipt. Het kamp werd dag en nacht bewaakt. Gelukkig was in 1945 de bewaking niet zo streng meer. Het einde van de oorlog was immers in zicht. Maar soms werd er toch nog wel geschoten. Plat liggend achter een dijkje namen we het hout mee en konden ontsnappen via een plank over de sloot bij ‘De tien plagen’. In 1944, het laatste half jaar, tot aan de bevrijding was er ook geen elektriciteit meer. Dat werd daarna weer snel hersteld.’ Aan schoeisel was ook groot gebrek? ‘Aan de deur kwamen ze klompen/schoenenbonnen brengen. Ik ging zelf naar de Pruimendijk. Daar was een klompenmaker die de maat opnam. Na een week kon ik ze dan afhalen. Ik heb ook nog een keer nieuwe schoenen gekregen. Schoenmaker Hoorman heeft die voor me gemaakt.’ Angst gehad? ‘Ja, heel erg. Op een keer, mijn vader was er niet, hij was op eten uit. Mijn moeder was net bij mij in bed gekropen om het warm te hebben.

Toen hoorden we opeens een vreselijke knal. Mijn moeder pakte me vast. ‘Dit is het laatste’, zei ze. Achter bij de oude haven bleek een V2 terecht gekomen te zijn. Precies in ‘de Karrepit’, een eilandje met riet dat van Schram was. Wel waren bij ons in de buurt door de luchtdruk de ramen eruit. Later hebben ze het daar volgestort met slakken van de rubberfabriek, oud ijzer enzovoort. Er ging een laag aarde overheen. Daarna werd er op getuind.’ En na de oorlog, heb je daar nog herinneringen aan? ‘Op het schoolplein van onze Nutsschool zag ik dat moffenmeiden werden kaalgenipt. Ze moesten bokkie springen en het Wilhelmus zingen. Verder is me bijgebleven dat twee Duitsers zich hadden verstopt in het Donckse Bos, toen ze moesten vertrekken. Later kwamen ze bij de baron om water vragen. Die belde snel de Canadezen. Toen werden de twee opgehaald. En in het gebouw van de ZABO zaten Canadezen. Er werd pudding gekookt. Ik ruik het nog. Ik haalde met mijn vingers het laatste restjes onder uit de gamel. Een ‘Nederlandse’ Canadees zei dat ik de volgende dag om 12 uur bij hem kon komen eten. Dat deed ik natuurlijk. Ook kreeg ik sigaretten. Voor pa werd gezegd, maar natuurlijk ook voor mezelf. Als veertienjarige wilde ik er wel eens eentje opsteken.’ Hoe kijk je terug op de oorlog? ‘De oorlog was ellendig maar er was wel solidariteit. Dat wel’. Dick de Winter Wilt U meer weten over het onderwijs tijdens de Tweede Wereldoorlog? Lees dan de publicatie Ridderkerk en de Tweede Wereldoorlog, een uitgave van de Stichting Oud Ridderkerk. Er is een tweede druk! Het boek telt 624 pagina’s en is verkrijgbaar in de Oudheidkamer. Het heeft veel unieke afbeeldingen. Prijs € 25. Het boek is ook verkrijgbaar in boekhandel De Ridderhof. De openingstijden van de Oudheidkamer zijn: woensdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 uur. Adres: Kerksingel 26, 2981 EH Ridderkerk. Telefoon: 0180-430615

Informatieavonden over hoofdpijn en migraine De Service Apotheken Bolnes en Slikkerveer organiseren op woensdag 7 en donderdag 15 november voorlichtingsbijeenkomsten voor hoofdpijnpatiënten en andere belangstellenden. Vooral mensen met aanhoudende hoofdpijnklachten

kunnen baat hebben van deze gratis informatieavonden. De voorlichting “Hoofdpijn & Migraine; echt een kopzorg” is geschreven in samenwerking met de Hoofdpijn Patiënten Vereniging Nederland. Tijdens de avonden komen ook een hoofdpijnverpleegkundige en een

neuroloog aan het woord. Beide bijeenkomsten zullen plaatsvinden in een zaal van dans- en partycentrum Jaap v.d. Graaf aan de Kievitsweg 107 in Slikkerveer. De aanvang is 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich voor één deze avonden

aanmelden in een van de apotheken, per e-mail of telefonisch: Service Apotheek Bolnes, Vechtstraat 3, tel. 0180-413022 / apotheek. bolnes@ezorg.nl of Service Apotheek Slikkerveer, Prinses Margrietstraat 40, tel. 0180-412570 / apotheek.slikkerveer@ezorg.nl.


has anyone ever has anyone anyone ever has has anyone everever looked at your skin? looked looked at at your skin? looked at your your skin?skin?

really rreally really really

Alleen een gediplomeerd huidverzorgingsspecialist kan Alleen een Alleen gediplomeerd huidverzorgingsspecialist huidverzorgingsspecialist kan echt door de een huidgediplomeerd heen kijken. Met het huidanalysekan Alleen een gediplomeerd huidverzorgingsspecialist kan echt door echt de door huid de heen huid kijken. heen Met kijken. het Met huidanalyse het huidanalyse SM concept Dermalogica, Face Mapping , dat echt doorvan de huid heen kijken. Met het huidanalyse SM, dat SM, dat concept van Dermalogica, van Dermalogica, Face Face Mapping tijdens concept iedere behandeling wordtMapping toegepast, SM, kunnen concept van Dermalogica, Face Mapping dat tijdens iedere tijdensbehandeling iedere wordt toegepast, wordt toegepast, kunnen wij je helpen het behandeling vinden en het oplossen van je kunnen tijdens iedere met behandeling wordt toegepast, kunnen wij je helpen wij je met helpen hetvoordat met vinden het ze en vinden het oplossen en het oplossen vande je huid. van je huidproblemen nog zichtbaar zijn op wij je helpen met hetvoordat vinden en zichtbaar het oplossen vande je huid. huidproblemen huidproblemen nog nog voordat ze ze zichtbaar zijn op zijn op de huid. huidproblemen nog voordat ze zichtbaar zijn op Het is een professionele huidanalysetechniek metde huid. Het is een Hetprofessionele is een professionele huidanalysetechniek huidanalysetechniek met met Bel nu voor een gratis als huidverbetering. Hetdoel is een professionele huidanalysetechniek met Bel nu voor Bel nu een voor gratis een gratis als doelals huidverbetering. doel huidverbetering. SM afspraak Belnaar: nu voor een gratis als doel huidverbetering. Face Mapping SM afspraak SM afspraak Face Mapping Face Mapping naar: naar: SM Face Mapping afspraak naar:

Cate Cosmetics Cate Cosmetics Cate Cosmetics Muziekplein 22 2992 GH Barendrecht Cate Cosmetics Muziekplein 2992 GH Barendrecht Muziekplein 22 299222GH Barendrecht 06-53812607 Muziekplein 22info@catecosmetics.nl 2992 GH Barendrecht 06-53812607 info@catecosmetics.nl 06-53812607 info@catecosmetics.nl www.catecosmetics.nl 06-53812607 info@catecosmetics.nl www.catecosmetics.nl www.catecosmetics.nl www.catecosmetics.nl

Nú geopend ! Trendy, grote sortering en écht heel erg mooi !

Kerstafdeling U bent ! van harte welkom

Bloemen, planten en woondecoraties

Oosterparkweg 15 Ridderkerk Tel: 0180 - 42 45 46 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur. vrijdag koopavond tot 21.00 uur www.bloemenjungle.nl - www.bloemetjebestellen.nl

Onderwijsmarkt

woensdag 7 november 2012, 19.00 tot 21.00 uur informatieavond voor kinderen uit groep 8 en hun ouders

Vacature

Technisch Commercieel Adviseur / Medewerker (Standplaats omgeving Rotterdam)

Korte omschrijving Ben jij een echte sales binnendienst topper met veel energie? Heb je affiniteit met schepen en techniek? Geen problemen om te laten zien hoe te werken als een commerciële teamplayer? En wil je werken in een internationale maritieme omgeving? Lees dan snel verder! Functieomschrijving Onze opdrachtgever zoekt een ervaren technisch commerciële kandidaat die verantwoordelijk wordt voor een aantal wereldwijde klanten. Tot het takenpakket behoren onder andere: • Dagelijks contact met klanten over heel de wereld. • Het handhaven en verbeteren van de leverbetrouwbaarheid. • Het mede vorm geven en optimaliseren van de organisatie. • Verantwoordelijk voor uitvoering van sales binnendienst werkzaamheden en rapporterend aan de Manager Sales Binnendienst. • Het maken van technisch onderlegde offertes. • Het aanpassen en uitleggen van tekeningen met de betreffende producten aan de klant.

Aanwezige scholen: Farelcollege Zuiderparkcollege Lokatie:

Veenoord

Farelcollege

Palmentuin

Kastanjelaan 50

Scheepvaart en Transport (STC)

Ridderkerk

Theaterschool HAVO/VWO Grafisch Lyceum Edudelta

de Fontein

Marnix Gymnasium Maximaschool Horeca Vakschool

Functie-eisen • Affiniteit met scheepsbouw en/of scheepvaart. • Minimaal MBO / HBO werk- en denkniveau, een afgeronde opleiding in een commerciële / technische richting. • Uitstekende contactuele & commerciële vaardigheden. • Kennis van logistieke & verkoop processen, productieorganisaties & budgettering. • Uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift. Wij bieden Duur: De functie is minimaal een jaar contract met eventueel vooruitzicht op vast dienstverband bij de opdrachtgever. Bij Quality LinQ vinden wij dat we samen de juiste loopbaan voor je moeten opzetten. Wij bieden opleidingsmogelijkheden om je carrière te ontwikkelen. De begeleider van Quality LinQ zal je persoonlijk begeleiden en daarnaast heb je een vast maand salaris met kansen op een bonus. Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij jou ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een gunstige collectiviteitkorting op verzekeringen. Extra vakantiedagen aankopen is bijvoorbeeld geen probleem. Ons doel is om een optimale samenwerking op te zetten zodat jij je kan ontwikkelen in je verdere carrière. Over de organisatie Onze opdrachtgever is een middel grote organisatie gespecialiseerd op inspectie met meerdere vestigingen in Nederland en het buitenland. Binnen het bedrijf bestaan er meerdere takken van sport, de vestiging in regio Rotterdam richt zich op de zowel specialisten die maritiem als in de industrie hun metingen verrichten. Vanuit de vestiging in de regio Rotterdam wordt er in de binnen- en buitendienst werkzaamheden verricht. Daarnaast is de organisatie afgelopen jaren (ook in de crisis) alleen maar gegroeid qua personeel en winstgevendheid. Contactgegevens Heb je vragen over de functie of de sollicitatieprocedure neem dan contact op met ons, via telefoonnummer 0180-487755 of email, jobs@qualitylinq.com.


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 1 november 2012

13

Verf&Wand Riba-Hartman in Ridderkerk bekent kleur met Sigma Select Gold

Martin Dubbeldam bij de nieuwe wand voor verfkleuren.

Verf&Wand Riba-Hartman in Ridderkerk doet zijn reputatie eer aan. In oktober is een gedeelte van de winkel verbouwd tot Sigma Select Gold shop . In speciaalzaken als deze draait het om advies, vertrouwen, service en kwaliteit. Daar horen vanzelfsprekend topmerken bij. Verf&Wand Riba-Hartman is er dan ook trots op het Sigma Select Gold label te mogen voeren. De afgelopen maanden is er bij Verf&Wand Riba-Hartman hard gewerkt. De winkel is geheel vernieuwd en heeft sinds oktober als een van de weinige verfspeciaalzaken in Nederland het Sigma Select Gold label. Dat betekent dat Verf&Wand Riba-Hartman het complete kleurconcept en het meest uitgebreide assortiment van Sigma Coatings voert. En met de professionele ondersteuning van Sigma is hun expertise op

het gebied van verftechnologie, toepassing en kleur nog groter geworden. Eigenaar Martin Dubbeldam : ‘Voor een koopje kan iedereen bij elke bouwmarkt terecht. Wij willen ons daar als verf- en behangspeciaalzaak van onderscheiden. Ons visitekaartje is kwaliteit. Bij ons kunnen consumenten terecht voor een deskundig advies op het gebied van verf en woninginrichting. Daar horen louter topmerken bij. Niet alleen voor verf, maar ook voor behang, vloerafwerking en raambekleding. We hebben als verf- en behangspeciaalzaak een behoorlijke streekfunctie. In de regio is er geen zaak zoals de onze. Daarom zijn we zo trots op het Sigma Select Gold label.” Kwaliteitsverf Martin Dubbeldam weet waar hij over praat. Hij is al sinds de jaren ‘90 actief in de

branche en sinds 2010 samen met Balten van der Jagt eigenaar van Verf&Wand RibaHartman. ‘Ervaring is natuurlijk de beste leermeester. We volgen trends op de voet, maar kunnen ook heel goed adviseren over klassieke of meer landelijke interieurs. We houden onze kennis over trends en nieuwe verftechnieken goed bij. Voor een up-to-date kennis over verf maken we regelmatig gebruik van de trainingen die Sigma organiseert voor haar klanten. Dat is het fijne van een partner als Sigma. Ze staan achter ons en dat merken we aan alles. Kwaliteit, technische ondersteuning, service en, niet onbelangrijk, het bestrijden van grote stuntprijzen op internet met zogenaamde kwaliteitsverf. Daarmee houdt Sigma de markt zuiver.’ Nu de verbouwing klaar is, kan de klant terecht op 350 m2 winkeloppervlakte. “En nu we een Sigma Select Gold shop zijn, hebben we de beste verfmerken in huis. Van Sigma Coatings tot Boonstoppel Verf en Histor One. Exclusief voor ons segment. We kunnen onze klanten inspireren met uitgebreid kleurmateriaal in onze nieuwe kleurmeubels. Prachtige A4 stalen bijvoorbeeld of mooi vormgegeven inspiratieboeken. En vrijwel alle kleuren zijn bij ons maakbaar.” Verf&wand Riba-Hartman is gevestigd aan de Noordenweg 69 in Ridderkerk. Website: www.riba-hartmanverfenwand.nl.

De eerste klanten van Matuya werden op 26 oktober enthousiast begroet door de in traditionele kleding gestoken kinderen van de eigenaren.

Japans restaurant Matuya met rijk “All you can eat”-menu Afgelopen vrijdag zijn in Ridderkerk de deuren geopend van het nieuwe Japanse restaurant Matuya. Die naam laat zich moeilijk vertalen, maar geen onduidelijkheid is er over de formule. Voor zowel lunches als diners geldt het motto “All you can eat”. Voor een vaste prijs kan men gedurende tweeënhalf uur alles bestellen wat men maar op kan. Er is keus te over voor de liefhebber van de Japanse keuken. De sushiverzameling met Nigiri, Gunkan, Maki en Temaki traktaties is goed voor ruim veertig variaties, waarbij men ook nog verschillende salades en groenten kan bestellen. Van de grill en uit de frituur komen diverse warme specialiteiten, waaronder spiesjes met

garnalen, inktvis, gebakken zalm en gefrituurde stukjes kip. Kinderen kunnen gerust mee, want er kan ook gezorgd worden voor patat, kipnuggets en kleine frikandelletjes. De diners kunnen besloten worden met ijs dat bij de allin prijs inbegrepen is. Naast de bekende ijssoorten biedt het restaurant ook de kans om eens te proeven van sesamijs en groene thee-ijs. De heren Chen en Xu zijn de eigenaren, die ook zelf als kok in de keuken staan. Zij staan voor de volledig verse bereiding van de sushi-hapjes en hun andere lekkernijen. Voor een lunch kan worden aangeschoven tussen 12.00 en 16.00 uur voor € 16,50 per persoon en € 8,50 voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Dinertijd (met meer keus aan

warme gerechten) is van 16.00 tot 22.00 uur. Er wordt dan € 21,50 per couvert gerekend op maandag t/m donderdag en € 23,50 op vrijdag t/m zondag en op feestdagen. De vaste kinderprijs voor een diner is € 11,50 en 65-plussers komen in aanmerking voor twee euro korting. Ter kennismaking wordt gedurende de hele maand november 10% korting gegeven op zowel de lunches als diners. Ook mensen die komen afhalen profiteren van deze openingsactie. Matuya is gevestigd aan het Koningsplein 15a en is zeven dagen per week open van 12.00 tot 22.00 uur. Het is ook mogelijk om af te halen. Voor reserveringen, bestellingen om meer informatie: 0180-421458. Website: www. matuya.nl.

Op de bres voor Vluchtelingenwerk De christelijke raadsfracties en de PvdA in Ridderkerk proberen een nieuwe bezuiniging op Vluchtelingenwerk te voorkomen of te verzachten. Volgens Marten Japenga van de ChristenUnie zal een verdere bezuiniging dit “broodnodige werk” vrijwel onmogelijk maken. Ook PvdA-fractievoorzitter Arianne Ripmeester plaatst grote vraagtekens bij het bezuinigingsmes dat het college op dit terrein hanteert. “De subsidie aan bijvoorbeeld de Spaanse en Afghaanse vereniging wordt vanaf 2014 gestopt en nu ligt er weer een voorstel om Vluchtelingenwerk opnieuw fors te korten. Wat zegt dit over het minderhedenbeleid en het opvolgen van aanbevelingen uit de armoedeconferentie?” vraagt zij kritisch af. De SGP heeft zich niet uitgesproken tegen de verdere bezuiniging op vluchtelingenhulp, maar wil dat de organisatie meer tijd krijgt om met minder geld te kunnen draaien. “Als wat langer tijd nodig is om een bezuiniging te kunnen realiseren moet daar ook gelegenheid voor worden gegeven” stelt fractievoorzitter Volbregt Smit. De fracties van CU en D66/GroenLinks proberen ook het budget voor ontwikkelingssamenwerking te

behouden. Fractievoorzitter Farahnaz Fräser ziet het steunen van lokale initiatieven die tot doel hebben het leed van de allerzwaksten te verzachten als “een kerntaak van de gemeente”. Er lijkt minder kans dat dit door een meerderheid van de raad onderschreven wordt. Buurtbus Over het weer een jaar in stand houden van de buurtbus zijn de politieke meningen verdeeld. Al een paar jaar wordt door het gemeentebestuur voorgespiegeld dat deze busritjes opgenomen zullen worden in het reguliere openbaar vervoer, maar tot tenminste 2014 zal de gemeente nog voor dit vervoer moeten dokken. De trots van Leefbaar Ridderkerk over de “steeds prominentere” rol die de buurtbus vervult, wordt niet gedeeld door de fracties van PvdA en VVD. Volgens VVD’er Louis van der Spoel houdt het college zich met deze mislukking graag voor de gek. “Jaar na jaar horen we dat de integratie van de buurtbus in het reguliere openbaar zo goed als rond is. Is het geloofwaardig als dit elk jaar weer wordt geroepen?” aldus liberaal. Samen met Leefbaar heeft de PvdA destijds aan de wieg van de buurtbus gestaan, maar de

fractie vraagt zich nu af of doorgaan wel zinvol is. “Er is twee jaar geleden aangegeven dat de buurtbus gratis moet rijden omdat er anders geen animo is. Een opmerkelijke uitspraak die gezien de bezuinigingen een onderzoek naar nut en noodzaak van de buurtbus rechtvaardigt” stelt fractievoorzitter Arianne Ripmeester. Sporthal Het CDA wil dat de voorgenomen sloop van sporthal Drievliet wordt uitgesteld. Volgens fractievoorzitter Peter Meij is het niet verantwoord om in deze tijd van financiële tekorten een sporthal te slopen en aan de andere kant van de Vlietlaan een nieuwe te bouwen. Hij wil dat de plannen voor de sporthal worden opgeschort tot er sprake is van een structureel sluitende begroting. De SGP pleit ervoor om het nieuwbouwplan nog eens kritisch onder de loep te nemen.

De fractie vraagt zich af of een complex met drie grote sportzalen nog wel op zijn plaats bij de vergrijzing en teruglopende leerlingaantallen die Ridderkerk kent. De VVD ziet op een andere manier kansen voor bezuinigingen op sportvoorzieningen: “Wij sluiten het gebruik van minder sportlocaties door meedere - nu zelfs gezien als concurrerende – verenigingen in de toekomst niet uit. Dit zal noodzakelijk zijn om de kosten in de hand te houden. Verenigingen kunnen dan gezamenlijk voorzieningen in stand houden met minder kosten.” De groep Koppes wenst dat er snel knopen doorgehakt worden voor het sportpark van RVVH en KCR. “De accommodaties van deze verenigingen zijn aan groot onderhoud dan wel vernieuwing toe en er moet nu eindelijk iets gebeuren” vindt Koppes-woordvoerster Petra van Nes.

Griezelen in Drievliet Afgelopen vrijdag was het erg eng in de Ridderkerkse wijk Drievliet. Er liepen van klein tot groot veel spoken en griezels rond. Voor de spannende Halloweentocht door de wijk konden de kinderen zich laten schminken in wijkcentrum De Fuik. Onderweg moesten soms griezelige opdrachten uitgevoerd worden om een snoepje te krijgen. De oudere jeugd

mocht op stap in het donkere Oosterpark, waar verschrikkelijke engerds probeerden iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Het organiserende wijkideeteam bedankt dan wijkverenigingDrievliet/ tZand ,begeleiders, de verklede vrijwilligers, buurtbewoners en winkeliers, die op de oproep hadden gereageerd om hun tuin of etalage te versieren.

Er was veel werk gemaakt van de uitdossingen voor de Halloweenwandeling.


BEHANGACTIE

'BOUBTUJTDIFIVVSBQQBSUFNFOUFOBBOEF.BBT

op 25, 26 en 27 oktober en 1, 2 en 3 november

Bij Riba-Hartman Verf & Wand kunt u profiteren van grandioze korting op behang* en krijgt u bij al het bestelde behang GRATIS behanglijm. U vindt bij ons naast behang een compleet assortiment verf, raamdecoratie, gordijnen en vloeren. Kom langs in onze winkel en laat u inspireren!

.FU

Van 09.00 - 10.00 uur

BESLIS NU EN U KIEST VOOR...

25% KORTING op voorraad behang

maathuren IFFGUVEFUPVXUKFTJOIBOEFO

*

…wonen aan de Lek, de Noord en de Maas in Ridderkerk …prachtige uitzichten over het water …het realiseren van uw specifieke woonwensen …unieke huurdersbegeleiding …indien gewenst hulp bij de verkoop van uw huidige woning

Van 10.00 - 12.00 uur

15% KORTING op voorraad behang

*

Hoeveel redenen heeft u nog nodig? Kijk snel op

WWW.MAATHUREN.NL

Na 12.00 uur

10% KORTING *

R.E.C | 31175

op voorraad behang

Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

*

Noordenweg 69, 2984 AG Ridderkerk, Tel.: 0180 - 49 67 67, www.ribadetail.nl

In de Tourmalijn huurt u al een ruim appartement vanaf 9 750,- per maand, in veel gevallen inclusief 1 of 2 parkeerplaatsen (exclusief servicekosten). Wanneer u nu beslist kunt u nog meedenken in de indelingsmogelijkheden en heeft u alle tijd om uw eigen woning te verkopen. Waarom wachten?

Realisatie Realisatie

Informatiecentrum Informatiecentrum Drierivierenlaan Drierivierenlaan Ridderkerk Ridderkerk 0180 - 333 170 0180-333170

Openingstijden: Bezoek zonder afspraak de modelwoning aan de t/m woensdag 13.00 - 18.00 uur maandag Drierivierenlaan te Ridderkerk donderdag 13.00 - 20.00 uur vrijdag - 18.00 uur Ma - Di - Wo -Do- Vr 13.00 13.00 tot 18.00 uur zaterdag 10.00 - 13.00 uur Zaterdag 10.00 tot 13.00 uur

VERS & VOORDELIG. DAT IS MIJN COOP AKKELIJK SNEL & M DIEND! ER €30.00 V

Schouderkarbonade kilo maximaal 4 kilo per klant

3.

49

PRIJS

BODEM

SPAAR VOOR HET GRATIS BOODSCHAPPENPAKKET met uw klant & kaart.

• Bij elke € 10,- aan boodschappen* krijgt u een zegel. • Voor 30 zegels krijgt u het gratis boodschappenpakket.

RIDDERKERK VLIETPLEIN 191-197

Coca Cola alle soorten 4 flessen à 1500 ml

900 GRAM

4 FLESSEN

4.

49

900 gram elders 6.09

liter 0.75

maximaal 4 kilo per klant

COOP.NL

4.

29

Coop kipfilet

kilo 4.77

MA-DO 8-20 VR 8-21 ZA 8-20

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen geldig van maandag 29 oktober t/m zaterdag 3 november 2012. week 44


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 1 november 2012

‘Jaknikkers’ bij Leefbaar De vier raadsleden van de Groep Koppes zeggen niet in wrok te willen omkijken, maar in hun algemene beschouwingen is niet nagelaten om nog een venijnige sneer te geven naar hun oud-fractiegenoten en de wethouders van Leefbaar Ridderkerk. “Het is genoegzaam bekend dat er in de politiek een afrekencultuur heerst. Onze wethouders kunnen tevreden zijn; er blijven zes jaknikkers over” aldus woordvoerster Petra van Nes. Verschillende partijen spraken vanochtend opnieuw hun bezorgdheid uit over de bestuurbaarheid van de gemeente, die na de splitsing van Leefbaar Ridderkerk gedragen wordt door een minderheidscoalitie. “Hopelijk komt er snel weer een situatie die stabiel en werkbaar is. Als ChristenUnie zullen we ons constructief opstellen. De tijd is er niet naar om te kissebissen, maar om verantwoordelijkheid te nemen” zegt CU’er Marten Japenga. Het neemt niet weg dat er soms harde kritiek op het huidige college wordt geuit. VVD’er Louis van der Spoel verwijt de wethouders dat ze nog

steeds geen beeld hebben van de toekomst van Ridderkerk: “Over de structuurvisie is nog steeds geen uitspraak gedaan. Na ruim twee jaar komt het college met hetzelfde antwoord als twee jaar geleden: op dit moment wordt bezien op welke termijn een herziening van de structuurvisie zal plaatsvinden.” PvdA-fractievoorzitter Arianne Ripmeester wil dat de gemeente veel meer werk van het armoedebeleid “met regelingen en voorzieningen die ervoor kunnen zorgen dat tweeduizend meest kwetsbare huishoudens niet door de bodem zakken”. Zij vindt het opmerkelijk dat Ridderkerk minder ruimhartig is met de langdurigheidstoeslag dan de partnergemeenten Barendrecht en Albrandswaard en dat het kwijtscheldingsbeleid niet maximaal wordt uitgevoerd. “Het waterschap is ruimhartiger met kwijtscheldingen dan de gemeente en de ruimte om de grenzen van het lokaal Maatschappelijk Participatiefonds te verruimen is hier niet benut.”

High tea rond donkere kamer van Damokles Op vrijdag 9 november wordt in de bibliotheek van Ridderkerk een literaire high tea met Marlene Hunter gehouden. Onder het genot van een kopje thee en een keur aan zoete en hartige hapjes krijgen belangstellenden op deze middag meer te horen over “De donkere kamer van Damokles”, het boek van Willem Frederik Hermans dat deze maand gratis aan alle leden van de bibliotheek cadeau wordt gedaan. Marlene Hunter zal tijdens de high tea het boek op een vrolijke en laagdrempelige manier bespreken aan de hand van onder meer beelden, voorleesfragmenten en een quiz. Voor de bezoekers is deze middag extra leuk als ze “De donkere kamer van Damokles” al of net hebben gelezen. Het boek van

Hermans is dit jaar verbonden aan de campagne Nederland Leest. Ieder jaar staat één boek centraal met deze landelijke campagne die dit jaar voor het zevende jaar wordt georganiseerd. Elk jaar zijn voor deze campagne gratis boeken in een hoge oplage verspreid, waaronder “Oeroeg” van Hella Haasse, “De grote zaal” van Jacoba van Velde en “Het leven is vurrrukkuluk” van Remco Campert. Tussen 1 en 30 november kunnen alle bibliotheekleden van 18 jaar en ouder dit keer een gratis exemplaar krijgen van “De donkere kamer van Damokles”. Kaarten voor de literaire high tea kosten € 10,- voor leden en € 12,50 voor niet-leden. De kaartverkoop is de balie van de bibliotheek aan het Sint Jorisplein 77 en via: www.debibliotheekatotz.nl.

‘Open Coffee’ voor lokale ondernemers Iedere tweede donderdag van de maand vind bij Peugeotdealer DAVO Ridderkerk het netwerkevenement ‘Open Coffee Ridderkerk’ plaats. Ondernemers zijn maandelijks tussen 9.00 en 11.00 uur welkom bij het autobedrijf aan de Kolenbranderstraaat 6 om kennis en ervaring uit te wisselen met andere ondernemers uit Ridderkerk. Het netwerkconcept ‘Open Coffee’ is ooit ontstaan naar initiatief van een van de oprichters van Skype, om internetondernemers en investeerders met elkaar kennis te laten maken op informele bijeenkomsten. Tegenwoordig worden overal ter wereld Open Coffee’s gehouden. Sinds juni 2012 organiseren Robbert Holltrop (Unique

Veertig jaar Van den Heuvel-orgel

Uitzendbureau), Mariska Lamme (Fortune hot drinks) en Werner Hagens (DAVO Autobedrijven) de Open Coffee in Ridderkerk. De bijeenkomst wordt goed bezocht door diverse ondernemers. Iedere maand wordt er ook de gelegenheid gegeven om uw bedrijf extra onder de aandacht te brengen door middel van een korte presentatie of sponsoring. Naast gratis koffie (Fortune hot drinks) wordt er door andere facilitaire sponsors ook gezorgd voor afwisselende aankleding (Ledfurniture) en mooie foto’s. (Sonny Lips fotograaf). Ondernemers die er op de volgende bijeenkomst op 8 november ook bij willen zijn kunnen zich aanmelden via: www.opencoffeeridderkerk. nl.

Gerben van Mourik komt zaterdag voor een workshop en een concert naar de Singelkerk.

Op zaterdag 3 november is het precies 40 jaar geleden dat het Van den Heuvel-orgel van de Singelkerk in Ridderkerk

in gebruik is genomen. De concertcommissie van de Singelkerk laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan en heeft

de vermaarde organist en improvisator Gerben Mourik uitgenodigd voor een het geven van een workshop en een concert. Het jubileumconcert begint zaterdagavond om 20.00 uur. Op het programma staan diverse werken die 40 jaar geleden ook tijdens het ingebruiknameconcert zijn gespeeld. Ook toen klonken composities van onder meer Vivaldi, Widor en Couperin. Gerben Mourik zal daarnaast enkele improvisaties laten klinken en samenzang begeleiden. Voor aanvang krijgen de bezoekers een brochure uitgereikt met meer informatie over het jubileum. Om het concert voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te laten zijn, is de toegang deze keer gratis. Na afloop is er een hapje en een drankje in de consistorie van de kerk. Ook is daar de mogelijkheid met de organist te praten en cd’s aan te schaffen. Zaterdagmiddag zal Mourik van 14.00 tot ± 16.30 uur een workshop gegeven rondom het thema “Improviseren in de eredienst”. Organisten kunnen hier voor € 20,-- aan deelnemen. Alleen luisteren bij deze workshop is voor € 5,-- per persoon mogelijk. Voor meer informatie: info@ singelkerkconcerten.nl.

Michael de Jong live bij Bluezy “Bluezy”, het bluesprogramma van Radio Ridderkerk, presenteert vanavond (donderdag 1 november) een live-optreden van Michael de Jong, die bij deze radiosessie op eigen verzoek wordt bijgestaan door Gerrit en Bennie Veldman van The Veldman Brothers. Een studio-optreden van Michael de Jong is al jaren een wens van Bluezypresentator Nico Bravenboer. De Jong is een tot de verbeelding sprekende bluesman van deels Nederlandse origine, die in de Verenigde Staten naam maakte als begeleider van de groten in de blueswereld. Geboren uit een Friese vader en een Franse moeder groeide hij op in Grand Rapids. Wonend in steden als Detroit, New Orleans en San Francisco treedt hij regelmatig op met bluesgrootheden. Michael had zo leermeesters om van te dromen. Hij speelde met onder meer Jimmy Reed, Jerry Garcia, Paul

Lezing over wintergroen Tuinclub Ridderspoor presenteert op 20 november een lezing over de wintergroene tuin in de Ridderkerkse bibliotheek. Cor van Gelderen van Planten Tuin Esveld in Boskoop zal deze avond vertellen over verschillende winterplanten en de behandeling ervan. Ook het snoeien en het combineren van planten worden besproken. De tuinspecialist zal zo alle winterjuweeltjes voor de tuin belichten. De lezing in de bibliotheek aan het Sint Jorisplein 77 begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is er inloop. De toegangsprijs is € 5,-- per persoon, inclusief koffie of thee. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Christien Sterkman: 06 5326 3429 of Netty van Rotterdam: 06 4921 9761 / 180-487128.

Zingen in Zeemanshuis Zondag 4 november is het Zeemanshuis in Rotterdam het decor van een gezellige zangmiddag. De Ridderkerkse Noordzangers, Shantykoor Overstag en het gezelligheidskoor Elementair verlenen belangeloos hun medewerking aan dit zangfeestje. De drie koren uit de regio zullen in de loop van de middag verschillende korte optredens verzorgen, afgewisseld met enkele solo-optredens. Verder krijgt een ieder die iets wil zingen, hetzij met een groep of alleen, de kans om dit aan het publiek te laten horen. Deze middag wordt georganiseerd ten bate van Stichting Het Zeemanshuis. Deze stichting heeft ten doel om de zeelieden die de haven van Rotterdam aandoen niet alleen een betaalbare slaapplaats te bieden, maar ook verzorging, huiselijkheid en ontspanning. Het programma in het huis aan de Willemskade 13 begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Kerstcreamarkt in WVC Bolnes Michael de Jong

Butterfield, Albert Collins en John Lee Hooker. Na omzwervingen door Europa (o.a. Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Zweden) vestigde de muzikant zich in 1994 in Nederland en tilde hij hier een succesvolle carriere van de grond. Hij heeft inmiddels meer dan tien cd’s op zijn naam staan. In de studio van Radio Ridderkerk zal De Jong tussen 20.00 en 21.00 uur spelen met harmoniespeler Bennie Veldman en gitarist

4 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september, 7 oktober, 4 november of 2 december 2013.

Het activiteitenteam van WVC Bolnes hoopt op 7 en 8 december voor de derde keer een kerstcreamarkt te organiseren. Tijdens deze markt kunnen deelnemers hun eigen creaties verkopen en hun hobby demonstreren. Het wijkcentrum aan de Noordstraat 255a zal er weer sfeervol voor worden aangekleed. Er zullen prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin en uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. De catering draagt zorg voor diverse lekkernijen zoals broodjes beenham en oliebollen. De creatieve kerstmarkt wordt gehouden op vrijdag 7 december van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdag 8 december van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn nog enkele tafels te huur voor € 5,00 per stuk. De laatste plekjes zijn te reserveren bij W. van de Bosch: 0180 – 410 801.

“Op deze manier sparen wij het milieu en kan het saldo van de verenigingskas bevorderd worden” zo hoopt Sursum Corda op medewerking van de inwoners.

Voor meer informatie over de kerstmarkt kan men contact opnemen met het WVC Bolnes via 0180–411148 of kijken: www.sportenwelzijn. nl.

Gerrit Veldman. Wellicht dat hier iets groeit voor het Bluezy Bluesfestival op ??? april, waarvoor The Veldman Brothers al zijn gecontracteerd. Belangstellenden die de sessie willen meemaken, zijn vanaf 19.30 uur welkom in de studio aan de Jonkheer de Sav. Lohmanstraat 1.De rechtstreekse uitzending van Radio Ridderkerk kan ook beluisterd worden met een livestream op: www.bluezy.nl of www.rtvridderkerk.nl.

Sursum Corda wil meer oud papier De Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda wil de opbrengst van de maandelijkse papierinzameling graag vergroten. De vereniging doet daarom een beroep om de bevolking van Rijsoord om ook mee te doen met het sparen en aanbieden van oude kranten en reclamefolders. “We mogen er toch aanmenen dat achter iedere voordeur

15

wel een stapeltje oud papier groeit” aldus de papierploeg van Sursum Corda, die elke eerste maandag van de maand zorgdraagt voor het ophalen van het oud papier in de wijk. Men mag het papier in bundels of in een simpele doos aan de straatkant klaarzetten. De ophaalavonden voor het komende jaar zijn: 5 november, 3 december , 7 januari,


ROESTVRIJ STALEN MEUBELEN OP MAAT GEMAAKT!!! Woensdag 31 oktober staat vishandel Kees Nobel voor het laatst op winkelplein Oost. Wij verwisselen deze standplaats voor een plaats in OudBeijerland. Wij blijven wel elke vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur op het Vlietplein. Wij bedanken alle trouwe woensdag klanten voor de klandizie. Uiteraard zien wij u graag terug (indien mogelijk) op vrijdag op het Vlietplein. Daarom krijgt u bij inlevering van deze advertentie op vrijdag 2 november 2012:

500 gram kibbeling voor € 5,95 4 haring voor € 5,00 Graag tot ziens op het Vlietplein!!!

Naar eigen idee of ontwerp, of volgens bestaand ontwerp. Rechtstreeks van de fabrikant! Korte levertijden, Goedkoopste uit de regio!! *eettafels * salontafels * trapleuningen * traphekjes * televisietafels * bijzettafels * tafelpoten (rond of vierkant) * buitenmeubilair, beplating, enz. Alle onderdelen kunnen ook geleverd worden in iedere gewenste ral kleur! (geen (reparatie)werk op locatie)! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden:

www.hagendijk-techniek.nl Nijverheidsweg 43 3274 KJ Heinenoord Tel: 0186-603377 info@hagendijk-techniek.nl (Bezoek, graag alleen op afspraak!)

6 DECEMBER A.S. VOORLICHTINGSBIJEENKOMST ‘HART- EN VAATZIEKTEN EN HET MEDICIJNGEBRUIK BIJ DIABETES MELLITUS’ Dagelijks hebben ruim één miljoen mensen in Nederland te maken met Diabetes Mellitus. Binnen het Diabetes Expertisecentrum van het Maasstad Ziekenhuis werken specialisten nauw samen met de huisarts om complete zorg te bieden aan mensen met Diabetes Mellitus. Het Maasstad Ziekenhuis organiseert op donderdag 6 dec a.s. de vierde voorlichtingsbijeenkomst van dit jaar voor mensen met Diabetes Mellitus. Onze specialisten en verpleegkundigen geven u in samenwerking met de apotheker van het Maasstad Ziekenhuis uitgebreide voorlichting en praktische adviezen over de behandeling van mogelijke harten vaatziekten en het medicijngebruik bij Diabetes Mellitus. Uiteraard krijgt u ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

DIABETES EXPERTISECENTRUM: • Multidisciplinair diabetes team: alle specialisten werken nauw samen • Complete zorg: alle benodigde zorg op de Zorgboulevard • Korte toegangstijd: u kunt binnen één week terecht • Verruimde openingstijden: dinsdagavond spreekuur bij de diabetesverpleegkundige • Speciale spreekuren: voor insulinepompgebruikers, zwangeren en jongvolwassenen

Maasstad Ziekenhuis. Van ons allemaal.

Datum: donderdag 6 december 2012 Tijd: 19.15 - 21.15 uur (zaal open om 18.45 uur) Locatie: Maasstad Ziekenhuis - Maasstadzaal, Maasstadweg 21, Rotterdam U bent van harte welkom tijdens deze (gratis) voorlichtingsbijeenkomst! U kunt zich aanmelden middels onderstaande antwoordkaart, per mail diabetes@maasstadziekenhuis.nl, telefonisch 010- 291 36 65 of via de website www.maasstadziekenhuis.nl/diabetes.

Parkeren is deze avond kosteloos, u ontvangt een uitrijdkaart voor de parkeergarage. Graag zien wij uw aanmelding tegemoet. U ontvangt een bevestiging na aanmelden.

ANTWOORDKAART ❍ Ja, ik kom graag naar de voorlichtingsbijeenkomst ‘Hart- en vaatziekten en het medicijngebruik bij Diabetes Mellitus’ op donderdag 6 december 2012. Ik kom met: ❍ één persoon ❍ twee personen ❍ Dhr.

❍ Mevr.

Naam: ...................................................................... Straat: ...................................................................... Postcode/Plaats:...................................................... E-mail:...................................................................... Telefoonnummer: .................................................... Geboortedatum: ..................................................... Deze antwoordkaart in een gesloten envelop en zonder postzegel sturen naar: Maasstad Ziekenhuis - T.a.v. afdeling MC&S Locatiecode 3E3 044 - Antwoordnummer 1872 3000 WB Rotterdam


Ridderkerk Plein Oost De Genestetstraat 36 2985 CG Ridderkerk ridderkerk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Elke vrijdag van 10.00 - 16.30 uur

Verzilver uw goud in ons mobiel kantoor! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Naast onze twintig kantoren door heel Nederland, kunt u nu ook terecht in één van onze mobiele kantoren. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs

Goudwisselkantoor ud, zilver en munten • 25 jaar ervaring in go jblijvende taxatie • een deskundige en vri nk indien gewenst per ba • contante betaling of de taxatie • discrete ruimte voor n van goud en zilver • advies in het belegge

en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Locaties van ons mobiel kantoor bij u in de buurt

Ridderkerk Alblasserdam

Barendrecht

Zwijndrecht

Alblasserdam Raadhuisplein Cortgene 2, 2951 ED Elke donderdag 10:00 – 16:30 uur

Ridderkerk Plein Oost De Genestetstraat 36, 2985 CG Elke vrijdag 10:00 – 16:30 uur

Barendrecht (Parkeerplaats voor het gemeentehuis) Binnenhof 1, 2991 AA Elke dinsdag 10.00 - 16.30 uur

Zwijndrecht Wagenveld (parkeerplaats nabij winkelcentrum Passage) 3331 CM Elke vrijdag 10:00 – 16:30 uur


Buurtbemiddeling Ridderkerk bestaat 5 jaar! Zaterdag 3 november “Burenruzie’’ op het Sint Jorisplein en dinsdag 6 november paneldiscussie in de Raadszaal. Hoe loopt het af? A gaath & Rosie Op zaterdag 3 november 2012 is er ‘‘Burenruzie’’ op het St. Jorisplein van 14.00 tot 16.00 uur. Nieuwsgierig? Kom kijken! Wat vindt u? Discussieer mee over de volgende stellingen: 

Instanties zoals politie en Woonvisie moeten zeggen wie er gelijk heeft bij burenruzies.

Bemiddeling door burgers (buurtbemiddeling) heeft zin.

Buurtbemiddeling moet vooral haar rol vervullen op het gebied van preventie in plaats van bemiddeling.

Op dinsdag 6 november a.s. kunt u doorpraten over deze onderwerpen en bent u

Betty & Irene

vanaf 19.00 uur van harte welkom in de Raadzaal in het gemeentehuis. Buurtbemiddeling is actief in alle wijken van Ridderkerk, bij mensen van alle leeftijden, culturen en achtergronden.

Kom dinsdag 6 november naar de Raadzaal in het gemeentehuis en discussier mee. Wat vindt u? Welkomstwoord vanaf 19.30 uur door burgemeester A. Attema Vertegenwoordigers van gemeente, politie, Woonvisie en Sport en Welzijn zullen op deze avond aanwezig zijn.

Buurtbemiddeling is een samenwerking tussen de gemeente Ridderkerk, politie, Woonvisie Ridderkerk en Sport en Welzijn.

Chintz Mode bestaat 25 jaar Profiteer t/m a.s. zaterdag van onze jubileum actie!!!

EENMALIG

€ 25,- korting!! (bij besteding vanaf € 99,95)


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 1 november 2012

Jeffrey Muller zingt in de Jorishof

De Ridder Dichters gedichten- en verhalenpodium voor alle dichters jong en oud website www.winkelhartridderkerk.nl en de advertentie elders in deze krant.

Ruud Scheenjes kan weer een winnaar blij maken met een volle boodschappentas. Vorige week is het startschot gegeven voor de actie “Prijsbewijs voor Volle Boodschappentassen” van de winkeliers van het “Winkelhart Ridderkerk” en dat heeft het weekend geleid tot een enorme toeloop bij de promotiestand in de Jorishof. In lange rijen stonden mensen te wachten om hun geluk te beproeven of het slot op een boodschappentas open ging en dat daarmee deze tas vol met boodschappen uit het winkelhart mee naar huis kon worden genomen. Hiervoor moest men een keuze maken uit een aantal sleutels waarvan er één passend was op het slot. Er gingen 34 mensen sjouwend huiswaarts met deze mooie prijs. Ruud Scheenjes, bedenker van de actie en promotor van het “Winkelhart Ridderkerk” sprak van een succes die ver uitstak boven de verwachtingen. Komend weekend maken klanten die een aankoopbon van één van de deelnemende winkels kunnen tonen wederom kans naar huis te gaan met een tas vol boodschappen. Het spel wordt dan weer iets anders opgezet, maar de uitkomst

blijft hetzelfde. Wie minder geluk heeft gaat met een lege, maar zeer fraaie Big Shopper naar huis en maakt toch nog kans op een mooie prijs. Want wie met deze tas tussen 5 november en 15 december wordt gesignaleerd in het winkelhart van Ridderkerk en vervolgens een foto van zichzelf geplaatst ziet in De Combinatie van 20 december a.s., samen met deze boodschappentas, dan is deze persoon de winnaar van een reischeque t.w.v. € 450,=. Bij welke winkels je moet zijn voor deze actie kan men zien aan het raambiljet, op de

Jeffrey Muller Wie op zaterdag 3 november, tussen 12.00 uur en 16.00 uur naar de promotiestand van het Winkelhart Ridderkerk in de Jorishof komt (naast de ingang van de Hema) kan ook genieten van een optreden van Jeffrey Muller. De Ridderkerkse zanger is vooral bekend van zijn Hollands repertoire en zijn covers van Engelse en Amerikaanse crooners. Zijn prettig stemgeluid kwam onlangs voorbij tijdens het concert van de Harmonie Slikkerveer waar hij naast zanger ook als presentator fungeerde. Vooral het nummer “Het Dorp” van Wim Sonneveld sloeg in als een bom. Als er een feestje is in Ridderkerk is Jeffrey van de partij. Of dat nu op Koninginnedag is, of tijdens de schaatsbaan of het Koningspleinfestijn, Jeffrey zorgt dat de stemming er in komt. Wat niet iedereen weet is dat Jeffrey, samen met anderen, ook kindervoorstellingen verzorgt. Ook kan het zomaar zijn dat hij als Zwarte Piet de daken afstruint om hier en daar een verrassende muzikale noot achter te laten.

Allerzielen is een hoogtijdag uit de westerse roomskatholieke traditie. Hij wordt gevierd op 2 november

Alleen hun naam De wind fluistert een naam, een naam van een bestaan, van mensen, van geslachten die komen en gaan. Ik luister naar de naam, de naam van een bestaan, gekend, geweten, niet vergeten. Namen van mensen voorbij, alleen hun naam. De wind neemt ze mee, hun bestaan, vergaan, gebleven, geworteld, niet vergeten. Alleen hun naam blijft bestaan, alleen een naam. Toos van der Linden-Los Lid van de Ridder Dichters Nieuwe leden altijd welkom bij deze club! www.deridderdichters.nl.

Kijken bij Bobo Kinderopvang Bobo houdt op dinsdag 6 november een open dag op al haar locaties in Ridderkerk, Hendrik-IdoAmbacht en Zwijndrecht. Bij de peuterspeelzalen en dagopvanglocaties zijn belangstellenden welkom tussen 9.30 en 11.30 uur. Op de locaties voor buitenschoolse opvang kan een kijkje genomen worden tussen 15.30 en 17.30 uur. Iedere van Bobo is uniek. Zo zijn er opvangplekken met een natuurtuin of avonturentuin, een locatie met Christelijke identiteit of een locatie waar kinderen zich al op jonge leeftijd ontwikkelen in de Engels taal. Bij de BSO behoren zwemlessen tot de mogelijkheden, evenals andere bewegingsactiviteiten. Voor een overzicht van de locaties en meer informatie: www. bobokdv.nl.

Nieuwe recepten voor Niger

Jeffrey Muller (foto; Maarten van Dijke)

Griezelen met de buren

Kinderen gingen prachtig verkleed door de Graaf Adolfstraat. Zaterdag 27 oktober jl. werd ook in de Graaf Adolfstraat in Slikkerveer een Halloweenavond gehouden. Net als eerdere jaren was dit een gezellig straatfeest met hulp van vele buren. Na samen te hebben genoten van koffie, thee en ‘bloedsiroop’ mochten de verklede kinderen langs de deuren. Overal waar een tekening van een

Gedicht van de week

19

pompoen was opgehangen mochten ze aanbellen voor snoepjes. Dat vroeg soms wel wat lef, want bewoners hadden erg hun best gedaan door hele spookhuizen en versieringen te maken. De kinderen vonden dit erg spannend, maar werden wel beloond met een grote vangst snoep. “Het is net als met de Burendag, toen

we een straatbarbecue gezellige hadden, een gezellige saamhorigheid. We hebben deze twee dagen een leuke vergoeding gekregen van het wijkideeteam Slikkerveer, waardoor we het extra leuk hebben kunnen maken” zegt Martine van Bemmel, die namens de straat het ideeteam hartelijk bedankt voor deze bijdrage.

Renate en Josef Garvi (links) zijn voor even terug in Ridderkerk. Met hun dochters Tabita en Priscilla mochten ze de cheque voor hun project in Niger in ontvangst nemen in het Snuffelpand. Uit de opbrengst van het Snuffelpand hebben de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede 2500 euro geschonken aan het project Aridité Prospère “Cida Kanka” in Niger. Deze organisatie leert de bevolking om de voedselmogelijkheden van lokale wilde boomsoorten te ontdekken. Renate en Josef Garvi, die al vele jaren in Niger werkzaam zijn, konden de cheque persoonlijk in ontvangst nemen omdat ze voor een paar weken hier op familiebezoek zijn. Renate Garvi-Bode is een van origine Ridderkerkse, die twaalf jaar geleden na haar studie naar Niger vertrok om zich in te zetten voor een boomzaaiproject. Ze leerden in dit land ook haar echtgenoot kennen, die ook betrokken was bij dit voedselproject in het meest droge deel van Niger. Naast dit goed lopende project is het paar dit voorjaar begonnen met aanvullend werk. Met “Cida Kanka” wordt ingezet om de bevolking de waarde te laten zien van wilde bomen en dat ze gezond kunnen eten kunnen oogsten van deze bomen. “Zo is men niet genoodzaakt voedsel uit andere landen te importeren.

Bij veel mensen is dat besef helemaal verdwenen” weten de ontwikkelingswerkers. De afgelopen maanden zijn er van een aantal bomen zaden geoogst en nieuwe recepten gemaakt. Met zogenaamde hanza-zaden werden onder meer hanzakoekjes, hanzapop en gekookte hanza vervaardigd. Er werd mee deelgenomen aan een tentoonstelling over agrarische producten, waar de bezoekers meer dan verbaasd waren. Zij konden bijna niet geloven dat dit van hanza gemaakt kon worden. Het enthousiasme hiervoor is zo groot dat er ideeën zijn voor het opzetten van een hanzafabriek en het maken van verpakkingsmateriaal voor de verkoop van de zaden. Inmiddels zijn er 52 vrouwen in drie plaatsen getraind in het koken met hanza. Deze vrouwen gaan ook weer andere vrouwen trainen. “Langzaam maar zeker beginnen de mensen te beseffen dat er waardevolle voedselbronnen groeien” stelt Renate. Om de kap van bomen tegen te gaan wordt ook het “koken met de zon” gepromoot. Er zijn hiervoor al meer dan vijftig zonne-ovens aangeschaft en er worden trainingen

gegeven in het gebruik ervan. “Wie op deze manier kookt, heeft alleen nog maar hout nodig als het echt bewolkt of stoffig is. Dus minder boomkoop, minder brandgevaar en minder gezondheidsrisico’s door de rookontwikkeling.” Het heeft ook indruk gemaakt op een groep jonge mannen uit de regio. Zij ‘verdienden’ hun geld met roven en geweld, maar verrasten met hun verzoek om te helpen met het creëren van een opbouwend levensonderhoud. Zij helpen nu met het oogsten en verwerken van de hanzazaden. De zaden moeten een bewerkelijk proces ondergaan voordat ze voor consumptie geschikt zijn. Verkoop Op zaterdag 3 november is van 10.00 tot 16.00 uur de maandelijkse verkoop in het Snuffelpand in Slikkerveer. Er zijn weer veel ´nieuwe´ tweedehands spullen te vinden in de winkel bij het Dillenburgplein. Wie op zoek is naar gebruikte meubels kan zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje nemen in de opslag annex showroom aan de P.C. Hooftstraat (tegenover de Dierenkliniek).


Heeft u ZoRgen oVeR De VeRkoop VAn uW Woning? Wij neMen Die ZoRg VooR onZe Rekening!

Ambachtzorg is een opkomende thuiszorg instelling, die begonnen is vanuit een vernieuwende en verfrissende visie.

Bezoek zonder de Bezoek zonderafspraak afspraak modelwoning aan de de modelwoning aan de Drierivierenlaan te Ridderkerk Drierivierenlaan te Ridderkerk Ma - Di - Wo -Do- Vr Ma - Di Wo - Vr 13.00 tot- 18.00 uur13.00 tot 18.00 uur

Donderdag 13.00 tot 20.00 uur Zaterdag Zaterdag 10.00uur tot 13.00 uur 10.00 tot 13.00

Wij bieden de oplossing voor de verkoop van uw huidige woning • Géén dubbele maandlasten!* • Verkoopstyling voor uw huidige woning* • Appartementen van 70 m2 tot 261 m2 inclusief balkon • Alle appartementen voorzien van vloerverwarming én -koeling • Eigen parkeerplek • Waterbus stopt voor de deur • Eigen buitenruimte • Prachtige ligging aan het water

Al vanaf € 157.000,- v.o.n. *Vraag naar de voorwaarden bij de makelaar

WWW.touRMAlijn.nl

Ambachtzorg onderscheid zich van andere instellingen door zorg op vaste afgesproken tijden te leveren. Ook bieden wij maximaal 4 zorgverleners per huishouden. Als u wilt overstappen van zorginstelling kunnen wij u begeleiden in dat proces. U kunt ons telefonisch bereiken voor informatie en het aanvragen van zorg. Tel: 0180- 840786 / 06 - 13376498

Verkoopinformatie

0180 200 010 - – 820 82000 82

0180 - 333 170 Ontwikkeling

Bouw

Vacatures: iets voor U? 1. Een vrouwelijk maatje voor een mevrouw van 61 jaar die na een operatie thuis zit. Leuke dingen doen zoals uitjes maken, spelletjes spelen, koffieleuten, eventueel meegaan naar het ziekenhuis. Mevrouw wordt begeleid door Pameijer. Betreft 1 dagdeel in de week, tijden in overleg. Het team van Connect2Act: V.l.n.r. Ellie en Claudia (intake en vacaturebank), Jacqueline (coördinatie, informatie, advies en spreekuren), Junaidah (maatschappelijke stages, organisatieondersteuning) Michelle (administratieve ondersteuning).

Openingstijden (Sportlaan 8-10): Maandag 10.00 - 15.00 uur Dinsdag 10.00 - 15.00 uur Donderdag 10.00 - 15.00 uur Spreekuur: Wijkcentrum De Fuik Voorn 10 maandag 12.30 - 14.30 uur Bibliotheek Centrum St. Jorisplein 77 maandag 15.00 - 17.00 uur WvC Bolnes Noordstraat 255a dinsdag 15.00 - 17.00 uur WvC Slikkerveer Reijerweg 62 donderdag 15.00 - 17.00 uur

2. Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer zoekt een enthousiast persoon (m/v) die het leuk vindt om ’s avonds bingo te draaien. Hierbij gaat het voornamelijk om prijzen aanbieden, de nummers opnoemen, ballen draaien, etc. De bingo is op woensdagavond van 19.00 tot 22.15 uur in de oneven weken in WVC Slikkerveer. Een maal per maand is ook een optie. 3. Wereldwinkel Ridderkerk is op zoek naar een enthousiaste voorzitter die de vergaderingen van de Wereldwinkel wil leiden zes keer per jaar. Ben jij bekend met de detailhandel en heb je iets met Fair Trade? Dan is deze functie misschien iets voor jou! Kijk voor meer vacatures op www.connect-2act.nl of kom langs op het spreekuur.

Onderzoek bij sportverenigingen: doe mee! Connect2Act doet onderzoek bij diverse sportverenigingen om een beter beeld te krijgen van hoe het met de sportverenigingen in Ridderkerk gaat. Welke vragen spelen er en waar hebben zij hulp en ondersteuning nodig? Alle sportverenigingen in Ridderkerk hebben daartoe een enquêteformulier ontvangen. Met de uitkomst hoopt Connect2Act nog beter in te kunnen spelen op de vragen van sportverenigingen. Het is de bedoeling om in 2013 een soortgelijk onderzoek uit te voeren bij alle andere vrijwilligersorganisaties in Ridderkerk.

Reageert u liever via internet, dan kunt u ons mailen. Wij zullen dan contact met u opnemen. E-mail: ambachtzorg@live.nl

Inspiratie-netwerkbijeenkomst: U komt toch ook? Op dinsdagavond 13 november a.s. organiseert Connect2Act weer een inspiratie-netwerkbijeenkomst in De Loods, PC Hooftstraat 5 in Ridderkerk. Alle vrijwilligersorganisaties in Ridderkerk zijn hiervoor uitgenodigd. Het programma ziet er als volgt uit:

Connect2Act 17.30 – 18.30 OntvangstSportlaan 8-10 Lopend Buffet verzorgd door 2982 SN Ridderkerk Frank’s Tapa’s Bar de Dijk 0180 - 430 440 Netwerken tussen organisaties www.connect-2act.nl 18.30 – 18.40 Welkomstwoord door Jacqueline Revier van Connect2Act Korte presentatie van de Stichting Locale Omroep Ridderkerk 18.40 – 19.00 Spreker: Wethouder voor Vrijwilligerswerk Henk Dokter 19.00 – 19.30 Netwerken tussen organisaties 19.30 – 21.00 Drie workshops (vooraf opgeven svp!) • Taken en klussen voor ‘kortverband’ vrijwilligers • Maatschappelijk Betrokken Ondernemen’ • Profileren en Promoten, Hoe ‘verkoop’ je jouw organisatie? 21.00 – 22.00 Afsluiting met borrel Aanmelden kan via j.revier@sportenwelzijn.nl

Connect2Act • Sportlaan 8-10 • 2982 SN Ridderkerk • 0180 - 430 440 • www.connect-2act.nl


De Combinatie 21

Donderdag 1 november 2012

GEMEENTEJOURNAAL

Redactie: Gemeente Ridderkerk Communicatie, T 0180 451 234 Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk E-mail: info@ridderkerk.nl

Werkzaamheden rotonde Vondellaan/Jan Luykenstraat

Spreekuur college

Maandag 29 oktober 2012 start de gemeente met rioleringswerkzaamheden aan de rotonde Vondellaan/JanLuykenstraat. Onder de rotonde wordt een nieuwe leiding gelegd voor het gemaal aan de Bilderdijklaan. De rotonde is hiervoor volledig afgesloten. Het verkeer zal door middel van de bekende gele borden worden omgeleid. Deze werkzaamheden duren t/m vrijdag 9 november 2012. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met dhr. Vos, telefoonnummer 0180-451418. Voor vragen over de omleiding met dhr. te Lintel Hekkert, telefoonnummer 0180-451767.

Horecacontroles sportverenigingen Ridderkerk Ridderkerkse sportverenigingen kunnen vanaf november 2012 controles verwachten in het kader van de Drank- en Horecawet. Daarbij wordt gecontroleerd of de vergunning op orde is, of er goed geïnstrueerde medewerkers achter de bar staan en of er op een verantwoorde wijze alcohol wordt geschonken. Daarnaast worden er leeftijdscontroles uitgevoerd, om er zeker van te zijn dat jongeren onder de 16 jaar geen alcohol krijgen bij de verenigingen. In kantines van sportverenigingen mag alcohol geschonken worden. Daarvoor moet de ver-

eniging dan wel een vergunning hebben. Minimaal twee mensen binnen de vereniging moeten de Verklaring Sociale Hygiëne hebben gehaald en elke vrijwilliger die achter de bar staat moet een instructie verantwoord alcoholgebruik hebben gevolgd. Met deze regels wil de overheid bereiken dat ook in sportkantines op een verantwoorde wijze alcohol en andere drank en etenswaar wordt verkocht. Eerder dit jaar zijn de besturen van alle Ridderkerkse sportverenigingen uitgenodigd voor een voorlichtingsavond over de Drank- en Horecawet. Deze avond is zeer goed bezocht. Alle verenigingen hebben toen het

handboek horeca gekregen met daarin alle regels voor een verantwoorde sportkantine. De controles worden uitgevoerd door de gemeente Ridderkerk in samenwerking met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Bij overtreding van de Drank- en Horecawet kan de NVWA boetes opleggen. Met ingang van 1 januari 2013 gaat het toezicht en de handhaving van de Dranken Horecawet over van de NVWA naar de gemeente. De gemeente krijgt dan ook zelf de bevoegdheid om boetes op te leggen.

Op de website van de gemeente Ridderkerk staat de agenda van het overleg. U vindt hier ook de notulen van de vorige vergadering. (via wonen en -> wijken -> komt u op de betreffende pagina) Wat is het wijkoverleg? Bijna elke wijk heeft een wijkoverleg. Daarin zitten wijkbewoners die allemaal een verschillende deskundigheid hebben. De leden van een wijkoverleg vertegenwoordigen de wijk niet. De gemeenteraad is de

volksvertegenwoordiging. De wijkoverleggen helpen de gemeente om voor de wijk betere plannen te maken en besluiten te nemen. Zij zijn ’oren en ogen in de wijk’. In de wijkoverleggen wordt gewerkt aan: ’hoe pakken we problemen in de wijk op en hoe maken we de wijk samen prettiger, leefbaarder, veiliger en mooier?’ Dat is een ontwikkeling die steeds harder nodig is: dat mensen niet alleen kijken naar de overheid maar ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

JUPITER GESPOT TIJDENS NACHT VAN DE NACHT Op zaterdagavond 27 oktober vroeg de gemeente samen met de Natuurvereniging Ridderkerk aandacht voor het donker tijdens de Nacht van de Nacht in het Natuur en Milieu Educatief Centrum in het Reijerpark. Wethouder Henk Dokter opende de activiteitenavond en wees op het belang van het donker voor mens en dier. Hij vertelde dat het voor de gemeente steeds weer een afweging is tussen veiligheid en welzijn voor mensen en natuur. Telescoop De heer André van der Hoeven uit Hendrik-Ido-Ambacht presenteerde een imposante diavoorstelling over de sterrenwereld en de oneindigheid van het heelal, waarin de aarde nog kleiner dan een speldenknop is. De heer Van

der Hoeven is amateur astronoom en maakt prachtige fotoopnamen van wat er in het heelal te zien is. Hij liet ook zien wat het verschil is tussen waarneming van de hemel in gebieden waar veel lichtvervuiling is en gebieden waar het donker is. Voor deze gelegenheid stonden er achter het NME Centrum twee telescopen opgesteld. De bezoekers konden hiermee verschillende sterrenbeelden bekijken. Zo was sterrenbeeld de Zwaan heel goed zichtbaar. Ook verschillende sterrennevels kon men waarnemen. Hoogtepunt was ook dit jaar weer de planeet Jupiter met zijn manen. Na de pauze waarin een aantal bezoekers ook nog een donkerwandeling maakten toonde de Natuurvereniging een boeiende beeldpresentatie over de das.

De heer Henk Ubas vertelde iets over de Ridderdichters en sloot de avond af met het voorlezen van gedichten van eigen hand over de licht en donker. En nu? De aandacht op de Nacht van de Nacht voor het gebruik van kunstlicht maakt ons allemaal weer bewust van ons eigen gedrag. Hoe gaan we zelf om met het gebruik van lampen ’s avonds en ’s nachts? Is het wel nodig of kunnen we bepaalde verlichting temperen of zelfs uitdoen? Het is alleszins de moeite waard om minder licht te produceren en minder energie hiervoor te gebruiken: voor onszelf, voor de natuur, voor het milieu en voor onze portemonnee. Dus blijf alert en vraag u regelmatig af hoe u zelf hierin staat.

Bomenplan Rijnsingel De uitkomst van het onderzoek bomen Rijnsingel is afgerond. Daarbij is de volgende keuze gemaakt. Ter hoogte van de twee flats, die langs de Rijnsingel staan, worden in de

rij langs de parkeervakken om en om bomen gekapt. In het totaal gaat het om 16 bomen. Er komen 2 nieuwe bomen terug. Voor het verlies van de andere 14 bomen zoekt de gemeente

Gemeentelijk Service Centrum (GSC)

Openingstijden loketten*: Ma. 11.00-17.00 uur Het GSC is alleen nog op afspraak op maandagavond open. Di. t/m vr. 09.00-12.00 uur .................................... 0180-451234 .......................... info@ridderkerk.nl

Klantenplatform voor de Minima

Voor alle minima in Ridderkerk Voor vragen, informatie & advies www.klantenplatform-ridderkerk.nl Tel:06-36034916/06-44249949

De Wijzerplaats

Uitnodiging wijkoverleg Rijsoord Op 5 november 2012 vergadert het wijkoverleg Riijsoord. Woont of werkt u in Rijsoord en wilt u de vergadering van het wijkoverleg bijwonen? U bent van harte welkom. U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van het wijkoverleg bij de gemeente Ridderkerk:.Mevrouw S. Struik telefoonnummer 0180-451.478 e-mail s.struik@ridderkerk.nl De vergadering wordt gehouden in de kantine van voetbalvereniging Rijsoord. Het tijdstip van het wijkoverleg is van 19.30 – 22.15 uur

Burgemeester Attema en de wethouders Den Ouden, Dokter, Stout en Vroegindeweij houden iedere week spreekuur, op dinsdag tussen 16.00 en 17.00 uur. Op deze manier wil het college op een laagdrempelige manier nog beter aanspreekbaar zijn voor de inwoners van Ridderkerk. Inwoners die van het spreekuur gebruik willen maken, kunnen zich zonder afspraak vooraf - tot 17.00 uur melden bij de informatiebalie in de hal van het gemeentehuis. De maximale duur van het gesprek is zo'n tien minuten. Van het gesprek worden korte aantekeningen gemaakt, bijvoorbeeld over zaken die uitgezocht moeten worden of over vervolgacties

ruimte in Bolnes om dit aantal te compenseren. De gemeente start binnenkort de vergunningsprocedure. De bewoners langs de Rijnsingel en het wijkoverleg zijn per brief geïnfor-

Ondersteuning bij zorg en welzijn, gevestigd in het GSC. .................................0180-451234 ................. info@dewijzerplaats.nl Meldpunt klachten WMO gemeente Ridderkerk Patiënten en consumenten platform Zorgbelang

Werkdagen 9.00-17.00 uur (€ 0,10 pm) .........0900-243 70 70

Belangrijke telefoonnummers

Alarmnummers Ambulance / Brandweer / Politie .................................................... 112 Politie .............................0900-8844 (in niet levensbedreigende situaties) Huisartsenpost Zuid ....010-2909888 (spoedeisende medische hulp buiten kantooruren) Storingsnummers/klachtenlijnen Gemeente Ridderkerk (Voor meldingen en klachten over riolering, openbare verlichting, verkeerslichten, parkeerapparatuur, bestratingen, straatvegen, onkruidborstelen en groenvoorzieningen) Tijdens kantooruren .................................0180-451455 Buiten kantooruren (in noodgevallen) ........0180-433777 Energie bedrijven, elektrisch en gas (Landelijk storingsnummer) ........................................0800-9009 Water .........................0182-593772 Kabel - Centrale antenne inrichting (U.P.C.). Bereikbaar tot 22.00 uur .....................................0900-1580 Rijkswaterstaat (Vragen, klachten, ideeën / www.08008002-rijkswaterstaat.nl) .........................0800-8002 Milieu Milieuklachten (D.C.M.R. Rijnmond) .................................. 0888-333 555 Milieuservices A.V.R. Ridderkerk (Voorheen afd. Reiniging gemeente) Werkdagen van 08.00-16.30 uur ....................................0180-451521 Milieuservices A.V.R. Ridderkerk (Meldingen grof vuil, info G.F.T.) Werkdagen van 08.00-16.30 uur .................................0180-451522 Zwemwatertelefoon 070-441 75 50

www.zuid-holland.nl/zwemwater Connect2Act = m.b.t. al uw vragen en bemiddeling voor vrijwilligerswerk Sportlaan 8-10, 2982 SN Ridderkerk Tel.nr. 0180-430440 Email: vrijwilligerswerk@sportenwelzijn.nl Bereikbaar op ma/di/do Voor meer informatie en spreekuren in de wijk: kijk op www.connect-2act.nl Telefonische hulpdiensten Kindertelefoon (voor kinderen van 8-18 jaar) Dagelijks van 14.00-20.00 uur ........................................0800-0432 Korrelatie Ma. t/m vr. van 09.00-18.00 uur (€ 0,30 pm) ....................0900-1450 S.O.S. Telefonische hulpdienst (€ 0,05 pm) ....................0900-0767 Advies- en steunpunt huiselijk geweld. Dag en nacht bereikbaar ....................................010-4438444 Meldpunt Gehandicaptenraad Ridderkerk ........................0180-433025 Buurtbemiddeling Ridderkerk Sportlaan 8-10, 2982 SN Ridderkerk E-mail: buurtbemiddeling@sportenwelzijn.nl Website: www.sportenwelzijn.nl/ buurtbemiddeling ....................................0180-491135 ............................... of 06-15967885 Vragen over Brandveiligheid: Veiligheidsregio RotterdamRijnmond, Afdeling Brandveiligheid, district Rijnmond Zuid .................................. 010- 4468411 E-mail: preventie-zuid@ veiligheidsregio-rr.nl Bezoekadres: Brandweerkazerne Ridderkerk, Mr. Troelstrastraat 2, 2982 AX Ridderkerk

Spreekuur Wijkagenten - Telefoon: 0900-8844 Bolnes - Doncksebos

RICKY MOLLY

De Beverbol Amerstraat 1e maandag v/d maand van 18.3019.30 uur. Geen spreekuur in juli en augustus

Drievliet-West

De Bongerd, Patrijs 28 Di. 27/11 en 18/12 van 19.30 - 21.00 uur

West

De Bongerd, Patrijs 28 Di. 27/11 en 18/12 van 19.30 - 21.00 uur

Het Zand en Donkersloot-Zuid

De Bongerd, Patrijs 28 Di. 27/11 en 18/12 van 19.30 - 21.00 uur

ROBERT JAN KLOOSTERMAN

HANS PONS

Slikkerveer-Noord en Donkersloot-Noord

Centrum

Politiebureau Kievitsweg 90 1e donderdag v/d maand van 15.3016.30 uur. Geen spreekuur in juli en aug.

COR MONSTER Drievliet-Oost

Gemeentehuis Koningsplein 1 1e maandag van de maand van 18.30 19.30 uur. Geen spreekuur in juli en aug.

FREDDY VERHEEZEN

Gemeentehuis Koningsplein 1 3e maandag v/d maand van 18.30 19.30 uur. Geen spreekuur in juli en aug.

JAN VAN ECHTEN

Slikkerveer-Zuid

Rijsoord - Oostendam Crezeepolder

IWAN ESAJAS

PATRICK SEPERS

RUUD BAKKER

Politiebureau Kievitsweg 90 1e donderdag v/d maand van 15.30 16.30 uur. Geen spreekuur in juli en aug.

De Korenbloem, Tarwestraat 34a 6/12 van 19.0019.30 uur.

Oost

De Piramide, BM de Zeeuwstraat 294: 11/12 om 19.30 uur De Noord, Bilderdijklaan 2, 11/12 om 19.30 uur

HANS PONS

meerd. De volledige uitslag van het onderzoek is volgende week te vinden op de site van de gemeente (www.ridderkerk.nl). Oosterpark Het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde heeft een vergunning aangevraagd voor het mogen kappen van 10 wilgen en 3 populieren in het Oosterpark. Vier bomen (2 wilgen en 2 populieren) staan bij

het perceel Oosterparkweg 29. De takken van de bomen hangen over het perceel van de eigenaar. Deze heeft met de kap ingestemd. Er staan voldoende gezonde bomen die de ruimte van de gekapte bomen gaan innemen. Verder staan 8 wilgen aan de westkant van de “Bloemenjungle”. Deze bomen vormen een dicht bladerdak waardoor ze de andere duurza-

mere beplanting hinderen. Door het kappen van de bomen krijgt deze begroeiing meer licht om goed uit te groeien. Bij de zwemvijver staat een populier die gevaarlijk is (mogelijk blikseminslag). De populier moet uit oogpunt van veiligheid worden verwijderd.

➥ vervolg op pagina 2


22 De Combinatie

Donderdag 1 november 2012

GEMEENTEJOURNAAL pag. 2

➥ vervolg van pagina 1 Wevershoek Ook gaat het Natuur- en Recreatieschap groenwerkzaamheden uitvoeren in de Wevershoek. Rond de parkeerplaats bij het restaurant

wordt een rij van 25 populieren gekapt. Bij veel wind vallen takken uit deze bomen. Deze kunnen auto’s beschadigen. Bij de vijver staan aangetaste wilgen (watermerkziekte). De ziekte veroorzaakt afstervende takken in de kronen. Daarom is het kappen nodig. Bij de parkeerplaats in het gebied staat een populier en bij het fietspad

staat een wilg. Deze bomen zijn tevens gevaarlijk. Ook vindt verderop in het gebied kap plaats (ca 40 wilgen). Deze bomen staan op het grondgebied van de gemeente Barendrecht. Het kapwerk is nodig om het gebied voor de recreant veilig te houden. De gekapte bomen langs het fietspad worden eind 2013 vervangen.

Uw gemeente werkt aan: Centrum: Voetpad/rijwielpad tussen oude en nieuwe gemeentehuis De gemeente is bezig met het herstraten van het voetpad/fietspad tussen het oude en het nieuwe gemeentehuis. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert de werkzaamheden uit en duren ca. 2 weken. Voor nadere informatie: dhr. A. Hollemens, telefoonnr. 0180-451409 Ridderhof De gemeente start in de week van 12 november met het herstraten van de rijbaan tussen de begraafplaats en de parkeerplaats van de Ridderhof. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert de werkzaamheden uit en duren ca. 2 weken. Rijsoord: Waaldijk De gemeente is bezig met de reconstructie van de Waaldijk. Het betreft het gedeelte tussen de Rijksstraatweg 155 en Waaldijk 129. Tegelijk worden in opdracht van de leidingbeheerder de gasleiding en elektrakabel vervangen. Aannemingsbedrijf KWS infra uit Zwijndrecht voert deze werkzaamheden uit en duren tot begin november. Voor nadere informatie: dhr. J. Ridderhof, telefoonnr. 0180-451749. Rijksstraatweg De gemeente is bezig met het vervangen van de beschoeiing aan de

Rijksstraatweg ter hoogte van de huisnummers 138 – 144. Aannemingsbedrijf Verkuil en Moree BV voert deze werkzaamheden uit en duren tot halverwege november. In verband met deze werkzaamheden is er verkeershinder op de Rijksstraatweg ter plaatse van deze werkzaamheden. Voor nadere informatie: dhr. J. Ridderhof, telefoonnr. 0180-451749. Oostendam: Pruimendijk De gemeente is bezig met het aanbrengen van langsparkeerplaatsen in de Pruimendijk tussen de huisnummers 278 en 296. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert de werkzaamheden uit en duren ca. 3 weken. Voor nadere informatie: dhr. H. Sikking, telefoonnummer 0180-451454. Ridderkerk Oost: Crocusstraat De gemeente is bezig met de aanleg van een speelterreintje aan de Crocusstraat. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert de grondwerkzaamheden uit en duren tot halverwege november. Voor nadere informatie: dhr. H. Sikking, telefoonnr. 0180-451454. Bilderdijklaan De gemeente is bezig met het vervangen van de riolering vanaf het nieuwe gemaal onder de rotonde door naar de Jan Luikenstraat. Aannemingsbedrijf Wallaard uit Noordeloos voert deze werkzaam-

heden uit en duren ca. 4 weken. In verband met deze werkzaamheden wordt er een omleidingroute ingesteld. Voor nadere informatie: dhr. M. Vos, telefoonnummer 0180-451418. Huygensplantsoen De gemeente start in week 45 met het hertegelen van de voetpaden voor de 3 flats langs de Huygensplantsoen en de flat langs de Bilderdijklaan. Aannemingsbedrijf De Beije uit Rhoon voert de werkzaamheden uit en duren ca. 5 weken. Voor nadere informatie: dhr. M. Vos, telefoonnummer 0180-451418. Asfalteringswerkzaamheden: De gemeente is bezig met asfalteringswerkzaamheden door geheel Ridderkerk. Het betreft klein onderhoud aan het asfalt. Aannemingsbedrijf Versluis uit Bodegraven voert deze werkzaamheden. - Op 12 november wordt er onderhoud gepleegd aan het asfalt op de Vlietlaan ter hoogte van de kruising met de Rotterdamseweg en aan het asfalt op de Randweg tussen de Kievitsweg en de Rotterdamseweg. - Op 16 en 17 november wordt er onderhoud gepleegd aan het asfalt op de Vlietlaan tussen de Vogelvliet en de Molenvliet. Voor nadere informatie: dhr. M. Vos, telefoonnummer 01804-51418.

Openbare bekendmakingen Vergunningen Aanvragen omgevingsvergunning - Rijksstraatweg 50 in Ridderkerk, het bouwen van een bijgebouw (22-10-2012) - Mandenmakerstraat 21, 23 en 25, wijziging van mileuvergunning en het plaatsen van tanks (18-10-2012) - De Schans 34 in Ridderkerk, het plaatsen van gevelreclame (23-10-2012) - Rijksstraatweg 44 in Ridderkerk, het bouwen van een bijgebouw (23-10-2012) - Ridderhaven 2 in Ridderkerk, het bouwen van een verdiepingsvloer (24-10-2012) (Ontwerp) Beschikking verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken: - Diepenbrockstraat 28 in Ridderkerk, het bouwen van een reclamebord in onze tuin. Verleende omgevingsvergunningen - Pontonweg 20 in Ridderkerk, het plaatsen van een nieuw kozijn in de bestaande garagedeur-opening. (23-10-2012) - Tinstraat 22 in Ridderkerk, verbouwen bedrijfspand, plaatsen reclamezuil en reclameframe (26-10-2012) - Oosterparkweg 7 in Ridderkerk, het plaatsen van een buismast t.b.v. vodafone (29-10-2012) - Ankerplaats 28 in Ridderkerk, het plaatsen van balkonbeglazing (29-10-2012) - Rijksstraatweg 50 in Ridderkerk, het bouwen van een bijgebouw (29-10-2012)

Algemene Plaatselijke Verordening Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening zijn de volgende vergunningen verzonden: - Drierivierenlaan en Koningsplein intocht sint Nicolaas 24-11-2012 van 11.00 tot 16.00 uur (19-10-2012) - Jan Luykenstraat 10 standplaats voor de verkoop van oliebollen 29 en 31-12-2012 (22-10-2012) - P.c. hooftstraat 4a en 4b goothsteen festival op 10 november 2012 (22-10-2012) - Dillenburgplein 20 incidentele festiviteit halloweenparty op 27 oktober 2012 (22-10-2012) - Vechtstraat nabij ingang bas van der heijden willekeurige standplaats op 29 en 31 december 2012 (22-10-2012) Horeca en kansspelen De volgende exploitatievergunningen zijn verzonden: - Brucknerstraat 23a, horecabedrijf Jeugdsoos Stichting Sport en Welzijn in wijkvoorzieningencentrum de Metronoom - P.C. Hooftstraat 4a, Stedelijk jongerencentrum en cultuurpodium De Loods - Voorn 10a, horecabedrijf Jeugdsoos Stichting Sport en Welzijn in wijkvoorzieningencentrum de ‘Fuik’ - Dillenburgplein 6, horecabedrijf Snackbar Star Food 6 - Koningsplein 14, horecabedrijf Unicorn Solutions h.o.d.n. Subway Ridderkerk - Kruisweg 1,horecabedrijf Sportkantine Horeca Reyerparc (manegebar), De volgende drank en horecavergunningen zijn verzonden: - Brucknerstraat 23a, horecabedrijf Jeugdsoos Stichting Sport en Welzijn in wijkvoorzieningencentrum de Metronoom - P.C. Hooftstraat 4a, Stedelijk jongerencentrum en cultuurpodium De Loods - Voorn 10a, horecabedrijf Jeugdsoos Stichting Sport en Welzijn in wijkvoorzieningencentrum de ‘Fuik’

- van Riebeekstraat 3, horecabedrijf in wijkvoorzieningencentrum de Klinker - Kruisweg 1, horecabedrijf Sportkantine Horeca Reyerparc (manegebar) De volgende aanwezigheidsvergunning (voor een speelautomaat) is verzonden: - Kruisweg 1, horecabedrijf Horeca Reyerparc, Als u het niet eens bent met een besluit kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is verzonden een bezwaarschrift indienen. In bovenstaande publicatie wordt de verzenddatum vóór de omschrijving van de vergunning genoemd. Een bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Ridderkerk, Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. In de linkerbovenhoek dient te worden vermeld: Awb-bezwaarschrift. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Tegen een aanvraag om omgevingsvergunning kunt u geen bezwaarschrift indienen. Aanvragen om omgevingsvergunning worden gepubliceerd met het oog op de strikte behandeltermijn. De behandeling van bouwplannen bij de welstandscommissie vindt iedere woensdag plaats. Voor de periode van 1 juli tot 1 november in de gemeente Albrandswaard, Hofhoek 5, 3176 PD Poortugaal. Van 1 november tot 1 maart in de gemeente Barendrecht, Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht. Van 1 maart tot 1 juli in de gemeente Ridderkerk, Koningsplein 1, 2981 EA Ridderkerk.

Berichten uit de raad 1. Opening en vaststelling van de agenda. 2. Vaststellen van de Besluitenlijst van de vergadering van 6 september 2012. 3. Lijst van ingekomen stukken (zie afzonderlijke lijst). 4. Algemene beschouwingen met betrekking tot de vaststelling van de Programmabegroting 2013-2016 en bijbehorende stukken. 5. A. Voorstel om de 2e Programmamonitor 2012 voor kennisgeving aan te nemen en de financiële gevolgen daarvan voor het begrotingsjaar 2012 vast te stellen (raadsvoorstel nr. 208). B. Voorstel om de Programmabegroting 2013 vast te stellen en kennis te nemen van het meerjarenperspectief 2014-2016 (raadsvoorstel nr. 210)

VOORLOPIGE AGENDA De gemeenteraad van Ridderkerk vergadert op donderdag 1 november 2012 om 10.00 uur, ter behandeling van onderstaande voorlopige agenda. De vergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Koningsplein 1 te Ridderkerk.

Globaal ziet de dag er als volgt uit: 10.00 uur Opening en vaststellen agenda 10.00 - 10.40 uur 1e termijn raad 10.45 - 12.00 uur 1e termijn college van burgemeester en wethouders 12.00 - 12.15 uur College geeft reactie op moties en amendementen

12.15 - 14.30 uur 14.30 - 16.50 uur 16.50 - 18.30 uur 18.30 - 20.45 uur 20.45 - 21.15 uur 21.15 - 21.45 uur

Pauze 2e termijn raad 2e termijn college Pauze Intrekken/wijzigen moties/amendementen Stemverklaringen per amendement/motie en stemming 21.45 – 22.15 uur Eventuele schorsing 22.15 uur Stemming en vaststelling: a. 2e Programmamonitor 2012 b. Vaststelling begroting 2013 De stukken liggen van maandag 22 oktober t/m woensdag 31 oktober 2012, 16.00 uur gedurende kantooruren in het gemeentehuis bij de griffie ter inzage. Ook kunt u de stukken downloaden van de gemeentelijke website www.ridderkerk.nl/vergaderstukken

➥ vervolg op pagina 3


GEMEENTEJOURNAAL pag. 3

uur op de dag van de vergadering) bij de griffie van de gemeenteraad (telefoon 451.780).

➥ vervolg van pagina 2

Raadsvergadering live

De stukken behorende bij de agendapunten liggen tijdens kantooruren ter inzage bij de griffie. Ook kunt u de stukken downloaden van de gemeentelijke website www.ridderkerk.nl/vergaderstukken.

Op 1 november 2012 vergadert de gemeenteraad over de begroting 2013. Bent u niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? U kunt deze vergadering vanaf 10.00 uur rechtstreeks beluisteren vanachter uw computer. Surf naar www.ridderkerk.nl/beluisterderaad

Voor de komende commissievergaderingen zijn de voorlopige agenda’s:

Openbare commissie-vergaderingen Spreekrecht Iedereen kan spreekrecht tijdens de commissievergadering aanvragen. Men kan inspreken over alle onderwerpen die in de desbetreffende commissie aan de orde kunnen komen, dus niet alleen over de onderwerpen die op de agenda staan. Doel van de commissievergadering is met name het verkrijgen van informatie van het college van burgemeester en wethouders en inwoners/organisaties. De politieke discussie en besluitvorming vinden veelal plaats in de gemeenteraad. Het spreekrecht moet vooraf worden aangevraagd (uiterlijk om 10

COMMISSIE “SAMEN WONEN” Donderdag 8 november 2012 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. 1. Opening en vaststellen van de agenda 2. Spreekrecht voor hen die zich hebben aangemeld 3. Vaststellen verslag vergadering commissie Samen wonen van 20 september en 2 oktober 2012 4. Presentatie over samenwerking 3Primair en Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden 5. Verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan 2013 – 2017 (vGRP5) (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 212) 6. Jaarverslag welstand 2011 (informatie-uitwisseling; besluitvor-

ming raad; raadsvoorstel nr. 211) 7. Grondexploitatie Het Zand (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 213) 8. Zienswijze ontwerpbegroting VAVO en OLIVER 2012 (informatieuitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 219) 9. Mededelingen college 10. Rondvraag leden COMMISSIE “SAMEN LEVEN” Donderdag 8 november 2012 om 20.00 uur in kamer A 103 in het gemeentehuis. 1. Opening en vaststellen van de agenda 2. Spreekrecht voor hen die zich hebben aangemeld 3. Vaststellen verslag vergadering commissie Samen leven van 20 september 2012 4. Presentatie door ‘Plangroep’ over gemeentelijke schuldhulpverlening 5. Verordening tot 1e wijziging Legesverordening en 3e wijziging Tarieventabel 2012 (informatie-uitwisseling; besluitvorming raad; raadsvoorstel nr. 207) 6. Mededelingen college ontwikkelingen drie decentralisaties 7. Mededelingen college 8. Rondvraag leden

LET OP – LET OP – LET OP – LET OP - LET OP Dames- & heren lederen kleding nu uitzoeken vanaf € 89.Kom kijken en pak die kans!

• NIEUW: Nylon damesjassen met bontkraag, zeer scherp geprijsd! • WAAR?

C. DE REUS

Ma. 13.00-17.00, di. t/m za. 10.00-17.00 Vr. koopavond open RIDDERHOF 89 • RIDDERKERK • 0180-465 377

UURWERKREPARATIE

DE PENDULE Tel. 0180 - 417 923 erkend uurwerkhersteller sinds 1965

Medewerk(st)er Technische Binnendienst en Logistiek (40 uur per week) Optelec is een sterk groeiende innovatieve internationale onderneming met dochterbedrijven in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Canada en de VS. Optelec ontwikkelt en produceert geavanceerde apparatuur, die de onafhankelijkheid en kwaliteit van leven van blinden, slechtzienden en dyslectici vergroot. In Nederland vraagt ons marktleiderschap en de voortzetting van de groei een constante inspanning van onze medewerkers. Om de kwaliteit van de producten en diensten op een hoog peil te kunnen blijven aanbieden, is Optelec Nederland B.V. in Barendrecht per direct op zoek naar de volgende collega:

De Medewerk(st)er Technische Binnendienst en Logistiek rapporteert aan de Service Manager en is o.a. verantwoordelijk voor: – – – – –

Het afhandelen van inkomende en uitgaande goederen; Het beheren van de handelsgoederen op magazijnlocaties; Het repareren en het testen van producten; Het afhandelen van binnenkomende defecten; Het afhandelen van serviceorders in het administratiesysteem en het administratief beheren van de service- en handelsvoorraad.

Functieprofiel: LBO-/MBO-niveau elektrotechniek/elektronica, kennis van bedrijfssoftware zoals MS-Office en Exact. Verder ben je accuraat, geduldig, zelfstandig, communicatief vaardig, klantvriendelijk, servicegericht en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Interesse? Interesse in bovenstaande functie, in een uitdagende en internationale hightech-omgeving? Als je graag wilt werken in een open en informele werksfeer, stuur dan je schriftelijke sollicitatie, inclusief Curriculum Vitae naar Optelec Nederland B.V., t.a.v. Colinde Kraaijenbrink, Postbus 399, 2990 AJ Barendrecht. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Colinde Kraaijenbrink, telefoonnummer 088 6783444 / e mailadres ckr@optelec.nl of kijk op onze website www.optelec.nl.


Aankoop- en verkoopbemiddeling onroerend goed Taxaties - Hypotheken - Verzekeringen

ATRIUM

Kom niet alleen voor een

voordelige autoverzekering

makelaardij o.g. Ridderkerk b.v.

Vechtstraat 152, Ridderkerk-Bolnes

met uitstekende polisvoorwaarden naar onze winkel, maar neem ook eens contact op voor het

Het is comfortabel en rustig wonen in dit prima onderhouden 3-kamer hoekappartement op de 3e verdieping. U beschikt over een eigen parkeerplaats en individuele berging in de onderbouw. Bouwjaar 1999. Vanaf het prachtige, grote terras/balkon op het Westen (ca. 17 m2) geniet u van vrij uitzicht op een waterpartij en groenstrook. Het geheel is gesitueerd in het fraaie complex “Vijverhof/ Noordhave”, waar de verplichting geldt dat de eigenaren c.q. bewoners 55 jaar of ouder dienen te zijn.

doorlichten van uw huidige pakket verzekeringen.

• • • • • •

Wij geven u, geheel vrijblijvend, een onafhankelijk advies.

Al ruim 35 jaar de ASSURANTIEWINKEL bij u in de buurt.

www.mijnassurantiewinkel.nl

Atrium

Ruime woonkamer met open keuken v.v. inbouwapparatuur Bijkeuken met eigen c.v. ketel en aansluiting wasmachine 2 Mooie slaapkamers, 1 met vaste kastenwand Royale badkamer met ligbad, douchecabine en wastafel Elektrisch bedienbare zonwering Bijdrage VvE: ca. € 145,- p/mnd.

Vraagprijs: € 225.000,- k.k.

Makelaardij o.g. Ridderkerk b.v.

Brucknerstraat 21 - Postbus 4139 - 2980 GC Ridderkerk - telefoon 0180-46 40 47 - info@atriummakelaardij.nl

Bel: 0180 - 425 475 of mail: info@jcjongeneel.nl

www.atrium-makelaardij.nl / www.funda.nl

Bas Booij Schilderwerken

VOOR AL UW BINNEN- EN BUITEN SCHILDERWERK BEHANG- EN WANDAFWERKING

Ringdijk 27, 2982 XJ Ridderkerk Geopend maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en daarna op afspraak.

0180 421225 • 0622 946148

Zaterdag 3 november

OPEL TESTDAG! HET BESTE ADRES VOOR KWALITEIT EN SERVICE! Automobielbedrijf van Kwawegen

Opel Astra 1.4 turbo Cosmo

Opel Corsa 1.2 Edition

2011, 30.000 KM. AIRCO/ECC, NAVIGATIE, PARKEERSENSOREN, 17 INCH LM. VELGEN NIEUWPRIJS 26.881,-

2010, 29.999 KM. AIRCO. ELEKTR. RAMEN, CENTRALE VERGRENDELING, CRUISE CONTROL RADIO/CD, NIEUWPRIJS 17.850,-

nu 16.900,Type

nu 10.900,-

drs.

bwjr.

prijs

drs.

bwjr.

prijs

Agila 1.2-16V Comfort 3x B-Agila 1.0 Selection 1xAgila 1.0 Edition Style B-Agila 1.0 Edition Style B-Agila 1.0 Edition Style

5 5 5 5 5

2003 2011 NIEUW 2012 2012

4.500 8.900 11.500 10.900 10.900

Type J-Asrea 1.4 turbo sportst. J-Astra 1.4 turbo Cosmo J-Astra 1.6 Automaat Edition Astra 1.4 T sportst. + navi Astra GTC 1.6 turbo nw. model

5 5 5 5 2

2011 2011 2011 2011 2012

19.900 16.900 18.900 20.900 30.900

C-Corsa 1.8 GSi AC C-Corsa 1.2-16V N-Joy C-Corsa 1.2 Maxx + AC C-Corsa 1.2 16V Njoy C-Corsa 1.4-16V Silverline D-Corsa 1.2 Enjoy + fietsdr. D-Corsa 1.2 Enjoy + AC D-Corsa 1.4 + ECC + navi + LM D-Corsa 1.4 16V Enjoy + AC D-Corsa 1.4 Cosmo D-Corsa 1.2 111 Edition D-Corsa 1.2 111 Edition D-Corsa 1.3 CDTi 111 Edition Corsa 1.4 Anniversary

3 3 3 3 3 3 3 5 5 5 5 5 3 5

2002 2003 2004 2004 2006 2008 2008 2008 2008 2008 2010 2010 2011 NIEUW

4.950 4.750 5.500 5.500 6.900 9.900 8.900 8.900 8.900 9.750 10.900 10.900 11.900 15.900

Meriva 1.6i Enjoy Meriva 1.6 Enjoy Meriva 1.6 16V Enjoy Meriva 1.6 Edition automaat Meriva 1.6 Temptation + ECC Meriva 1.6 16V Temptation Meriva 1.4 16V Edition B-Meriva 1.4 16V Edition B-Meriva 1.4 Turbo Cosmo B-Meriva 1.4 Turbo CVosmo

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

2003 2004 2006 2006 2008 2008 2008 2011 2011 NIEUW

4.900 5.900 9.500 6.900 11.900 11.900 11.900 15.900 21.900 22.900

B-Tigra TT 1.8 L.Rosso

2

2006

9.900

G-Astra 1.6-16V Cabrio G-Astra 1.6 Station Edition + AC G-Astra 1.6-16V N-JOY G-Astra 1.6-16V Edition + AC H-Astra 1.4 16V Enjoy H-Astra 1.6 16V Enjoy + AC H-Astra 1.4-16V Edition H-Astra 1.6 16V Station H-Astra 1.6 GTC Cosmo H-Astra 1.6 16V Enjoy H-Astra 1.6 16V Temptation H-Astra 1.8 Automaat Temptation H-Astra 1.6 16V Temptation HJ-Astra 1.6 16V Temptation Astra 1.7 CDTi Cosmo Station H-Astra 1.6 Station Business H-Astra 1.6 16V Temptation J-Astra 1.6 16V Edition J-Astra 1.6 Edition + extra J-Astra 1.6 Edition + navi. J-Astra 1.4 16V Edition J-Astra 1.7 CDTi Edition + navi J-Astra 1.4 Turbo Station

2 5 5 5 5 5 5 5 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

2002 2002 2002 2002 2004 2004 2005 2005 2005 2006 2007 2007 2007 2008 2008 2008 2008 2010 2010 2010 2010 2010 2011

7.900 4.900 4.500 4.500 6.900 7.500 7.900 8.900 8.900 8.900 10.900 10.900 8.900 12.900 11.900 12.900 12.500 16.900 16.900 17.900 13.900 16.900 19.900

B-Zafira 2.2 Enjoy B-Zafira 1.9 CDTi Cosmo B-Zafira 2.2 Business-ED B-Zafira 1.6 16V Business B-Zafira 1.8 16V 111 Edition B-Zafira 1.8 16V 111 Edition Zafira 1.4 Turbo Edition

5 5 5 5 5 5 5

2006 2006 2008 2008 2011 2011 NIEUW

11.900 7.900 13.900 11.900 20.900 20.900

C-Vectra C-Vectra C-Vectra C-Vectra C-Vectra C-Vectra

5 5 5 5 4 5

2005 2006 2006 2006 2007 2008

9.500 6.900 11.900 6.500 12.900 14.900

2.2 1.9 2.2 1.9 1.9 2.2

Elegance autom. CDTi GTS Station Business CDTi Station CDTi Business + navi Station Executive

Signym 3.0 CDTi Auto. Executive

5

2006

11.900

Insignia 1.6 Turbo sportstour. Cos 5 Insignia 1.6 Turbo 180 PK navi/PDC 5

2009 2009

19.900 21.900

Antara 2.4i Edition Antara 2.4i Edition

5 5

2007 2008

15.900 17.900

GRIJS KENTEKEN EXCL. BTW Opel Vivaro 2.0 CDTi L1H1 Opel Combo 1.3 CDTi + AC Combo 1.3 CDTi + AC Opel Vivaro 2.0 CDTi 9-pers Opel Vivaro 2.0 CDTi L1H1 + AC

4 3 3 5 4

2008 2008 2008 2008 2009

9.900 6.500 6.500 22.500 9.900

Type

drs.

bwjr.

prijs

OVERIGE MERKEN: MG MGF 1.8 Cabriolet Peugeot 206 1.4 Renault Megane 1.6-16V Mitsubishi Colt 1.3 + AC Seat Leon 1.6-16v Nissan Almera Tino 1.8 Renault Megane 2.0 GR.T Hyundai Getz 1.5 diesel Chevroloet Kalos 1.2 + AC Peugeot 206 1.4 Quicksilver Peugeot 206 1.6 Quicksilver Renault Scenic 1.6 16V Rover 45 1.8i Sedan + AC Daihatsu Terios 1.3 Mini Cooper 1.6 Renauklt Modus 1.4 16V Mitsubishi Outlander 2.0 Sport Volkswagen Fox 1.2 Trendline Mitsubishi Colt 1.1 + AC Alfa Romeo 147 1.6 airco Chevrolet Captiva 2.0 DSL Ford Ka 1.3 Futura Mitsubishi Colt 1.3 Invite CZ3 BMW 320i Executive Mercedes S 320 CDFi Prestige Mini 1.4 One Pepper + AC Citroen Gr Picasso 2.0 aut + G3 VW Eos 2.0 FSi Cabrio Mercedes CLS 350 CGi aut. VW Golf 1.4 TSi Trendline VW Golf 1.4 TSi Variant Chevrolet Aveo 1.2 Fiat Punto 1.2 Actual + AC Peugeot 207 1.4 VTi X-LIN Hyundai i10 1.0 VW Jetta 1.4 TSi Trendline Mercedes A1§60 Business VW Golf 1.2 TSi Platina BMW 1-serie 118i Business VW Polo 1.2 TDi BL.M COM VW Fox 1.2 Trendline

2 5 5 5 5 5 5 3 3 3 3 5 4 3 3 5 5 3 3 5 5 3 3 4 4 3 5 2 5 5 5 3 3 5 5 4 3 5 3 3 3

2002 2002 2003 2004 2004 2004 2004 2005 2005 2005 2005 2006 2005 2006 2006 2006 2006 2006 2007 2007 2007 2007 2007 2008 2008 2008 2008 2008 2008 2008 2009 2010 2010 2010 2010 2010 2010 2010 2011 2011 2011

6.900 4.500 4.950 5.900 6.900 5.900 5.900 4.900 4.900 5.900 5.900 6.900 4.900 7.900 10.900 7.900 9.900 4.900 6.900 7.900 16.900 4.750 6.900 20.900 54.900 11.900 12.900 18.900 34.900 12.900 13.900 6.900 8.500 9.900 6.900 14.900 12.900 15.900 18.900 13.900 7.900

A.P.K. GEKEURD: Opel Astra 1.6i CBRIO Citroen Xantia 1.8 16V

2 5

1996 1998

2.900 1.500

Type

drs.

Opel Astra 1.6 Sport B-Vectra 1.8 Hatchback + AC Vectra-B 1.8 Station G-Astra 1.6 + AC Omega 2.2 16V Station Astra 1.6 16V Station + AC G-Astra 1.6i GL Opel Omega 2.2 16V Station Volkswagen Golf 1.6 Opel Astra 1.6i Sport G-Astra 1.6i GL Opel Vectra 1.8 Station Alfa 156 1.6 Sportwagon Mitsubishi Space Runner 2.0 AT Opel Omega 2.2 Sedan G-Astra 1.6i + AC Opel Astra 1.6 16V Sport Toyota Yaris 1.3 Toyota Yaris 1.3 Daewoo Matiz Citroen Xantia 1.8 + ECC G-Astra 1.6i Pearl Station Zafira 2.0 DTi Elegance Zafira 2.0 DTi Comfort + AC Zafira 2.0 DTi Elegance Zafira 1.8 16V Comfort Seat Arosa 1.4 Mitsubishi Space Star 18 Corsa 1.2 16V Comforty + AC Suzuki Alto 1.0, stuurbekr. Opel Agila 1.2 16V Comfort Suzuki Alto 1.0, stuurbekr. C-Corsa 1.2 16V Opel Omega 2.6 V6 Business-E Fore Mondeo 1,8 Station Opel Astra 1.6 Njoy VW Sharan 1.8T Automaat + AC Daewoo Matiz0.8, STUURBEKR. Daewoo Tacuma 1.6 Daewoo Tacuma 1.6 SPIRIT Agila 1.2 16V Comfort Agila 1.2 16V Comfort Agila 1.2 16V Comfort Kia Rio 1.5 16V Automaat + AC Agila 1.0 Flexx

3 5 5 5 5 5 3 5 3 5 5 5 5 5 4 3 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5 3 5 5 5 5 5 3 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

bwjr.

prijs

1998 1998 1998 1998 1999 1999 1999 1999 1999 1999 1999 2000 2000 2000 2000 2000 2000 2000 2000 2000 2001 2001 2001 2001 2001 2001 2001 2001 2001 2002 2002 2002 2002 2002 2002 2002 2002 2003 2003 2003 2003 2003 2003 2004 2005

2.500 1.900 2.750 2.900 2.900 2.900 2.900 2.900 3.450 3.250 2.900 2.900 2.900 3.250 2.900 3.500 3.250 2.750 2.750 1.750 2.900 3.900 3.750 3.750 4.250 3.900 3.900 2.900 3.900 2.900 3.900 3.500 3.900 4.500 3.900 4.250 3.900 3.900 3.900 3.900 3.900 3.900 4.250 3.900 4.250

INFORMEER NAAR ONZE SOEPELE BETALINGSMOGELIJKHEDEN ZOWEL VOOR AUTO’S ALS VOOR ONDERHOUD

www.kwawegen.nl

Automobielbedrijf

VAN KWAWEGEN

Ridderkerk (Bolnes) Benedenrijweg 180 - Tel. 0180-413033 - Fax 0180-415476


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 1 november 2012

NATUURVERENIGING RIDDERKERK Postbus 1031 - 2980 BA Ridderkerk www.natuurvereniging-ridderkerk.nl

Een ´eerlijke´ kans.. Als een schijnwerper streek de laagstaande zon over de bosrand. Deze leek wel in brand te staan. De gele, bruine en rode bladeren van de Amerikaanse eiken lichtten tegen de donkere bosrand vurig op. Over de zandweg kwamen een stuk of vier SUV’s aanrijden. Op een honderd meter van ons af stopten ze. Uit de voorste portieren stapten 19e eeuwse figuren, allen in aardkleuren gehuld, met pet of ander hoofdeksel en uit de achterportieren kwamen enkele vrouwspersonen. Even later ging de achterklep open en er kwamen de honden uit. Toen we dichterbij kwamen zagen we dat het jagers waren. Met het geweer over de schouder verspreiden ze zich over een kale akker waar de mais onlangs was geoogst, slechts een strookje van een meter of tien breed was blijven staan. De jagers bleven op dertig meter afstand voor de mais staan en vrouwen met hun honden stelden zich vijftig meter achter de jagers op. In de verte zagen een persoon met een geweer de zandweg bewaken. Voortgaan leek ons geen optie en terug gaan over de zelfde weg is tegen onze principes. We besloten maar even af te wachten. In de verte klonk een onvervalste jachthoorn. Langzaam liep de jager op het zandpad onze kant op. Uit het bos, achter de mais, klonk het slaan van stokken op de bomen en soms wat geroep van de drijvers. Af en toe was tussen de bomen een drijver, gehuld in een rood veiligheidshesje, te zien. Plotseling vlogen enkele houtduiven uit de bosrand op.

De geweren werden geheven en na veel geknal kwam een houtduif vlak voor de voeten van een jager neer, de rest was ontkomen. De drijvers maakten steeds meer rumoer, tenslotte zagen we, hoe ze in de mais verdwenen. Opeens vlogen een stuk of acht fazanten op uit de mais. De oorlog brak uit en weldra kwam de ene na de andere vogel uit de lucht zeilen om met een plof op de akker te landen. Een prachtige fazantenhaan landde schijnbaar ongedeerd op het terrein tussen de jagers en de mais. Het dier bleef eerst stokstijf staan en drentelde daarna een paar pasjes heen en weer. De haan had blijkbaar geen idee hoe het nu verder moest. De jagers keken er niet naar de levende fazant voor hun voeten om. Ondertussen ging het geknal maar door want er werden telkens nieuwe fazanten uit de de mais opgejaagd. Bijna alle dieren werden in hun vlucht gestuit en storten ter aarde. Tenslotte kwamen de drijvers uit de mais te voorschijn. De jachthoorn klonk opnieuw, het sein dat de jacht was afgelopen. De jagers liepen naar elkaar toe en de honden werden losgelaten om hun prooien op te halen. Het leek of onze haan hierop had gewacht. Eerst een paar stapjes en al snel vlugger rende het dier tussen de jagers door om tenslotte met een kakelend geluid op te stijgen. Het koerste recht op de bosrand af om tussen de bomen te verdwijnen. Een jager hief zijn geweer, twee schoten en we hoorden de takken kraken toen de vogel neerkwam. De geboden kans bleek slechts een kort uitstel te zijn geweest. Bedrukt trokken we verder..

Uurtje harpmuziek Het programma “Uurtje Klassiek” van Radio Ridderkerk staat op zondag 11 november in het teken van harpmuziek. Gast in deze uitzending is Yolanda Davids. Zij is harpdocente en sinds april van dit jaar ook locatiemanager van de ToBe muziekschool in Ridderkerk. De gesprekken met haar zullen afgewisseld worden met harpmuziek. Gedraaid wordt muziek van onder meer haar eigen cd “New Music

Proposals” en van één van haar docenten, de Spanjaard Nicanor Zabaleta. “Uurtje Klassiek” is een tweewekelijks programma dat op zondag van 11.00 tot 12.00 uur wordt uitgezonden. Inge van Ooijen tekent voor de samenstelling en presentatie. Luisteren naar de lokale omroep kan op 107.1 FM van de Ridderkerkse kabel, in de ether op 105.7 FM en via internet op: www.rtvridderkerk.nl.

Kerstpakket van de Wereldwinkel

De Wereldwinkel Ridderkerk is al weer druk in de weer met de kerstpakketten. Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen bestellingen plaatsen voor verschillende standaardpakketten, maar ook de samenstelling van een pakket met Fairtrade-producten naar eigen keuze is mogelijk. In het enorme assortiment van de Wereldwinkel is voldoende te vinden om een kerstpakket naar wens samenstellen. Men kan daarbij kiezen voor een bepaalde kleur of voor een bepaald thema. Onze ervaring heeft ons geleerd dat de ontvangers van de kerstpakketten deze extra aandacht enorm weten te waarderen. Met elk idee waar U mee komt vinden wij samen met U een creatieve oplossing. Bij ons is alles mogelijk.

Landelijk staan wij in de top tien van bestverkopende wereldwinkels in kerstpakketten. Bij ons bent u dus op een betrouwbaar adres. Voor ons als vrijwilligers telt vooral dat u met uw kerstpakket tegelijkertijd ook bijdraagt aan een betere en rechtvaardiger wereld.Neemt u voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met Truus Luijendijk, tel. 06 - 41229636 of truusluijendijk@hotmail.com.

De afgelopen week waren er in de herfstvakantie weer allerlei leuke activiteiten in Ridderkerk. In totaal hebben ruim 250 enthousiaste kinderen deelgenomen aan de activiteiten van het Kastanjefestijn. In Rijsoord konden de kinderen verschillende bordspelletjes spelen, zich laten schminken, eierkoeken versieren, kapla gebouwen maken, een eigen masker maken en canvas doek schilderen. Ook de sportievelingen werden niet vergeten. Er werden voetbaltoernooien gehouden op het Krajicek Court in Bolnes en op het Cruijf Court in Slikkerveer. Daarnaast was er buurtsport in sporthal Drievliet met verschil-

lende recordpogingen. In De Loods konden kinderen deelnemen aan creatieve workshops. Vanwege het 40-jarige bestaan van zwembad De Fakkel is er ook een middag ingevuld met spetterende en uitdagende waterspellen. Kinderen rolden in een opblaasbare bal door het water waar veel plezier aan werd beleefd! Het Kastanjefestijn is afgesloten op een dansende en swingende manier. Zo werd er in de ochtenduren veel plezier gemaakt met DigiDance en ‘s avonds met de jongerendisco in soos De Fuik. Binnenkort zullen foto’s van de activiteiten te bekijken zijn op: www. sportenwelzijn.nl/sportenbewegen.

Op 16 augustus jl. is pianist en oud-docent van de Ridderkerkse muziekschool Peet Bakker is 65 jaar geworden. Hij viert die verjaardag op zaterdag 3 november met een concert in de gereformeerde kerk ‘De Bron’ in Hardinxveld-Giessendam. De pianist heeft in deze plaats zijn wortels. Bovendien kan tijdens dit concert een pas aangeschafte vleugel gepresenteerd worden waarbij Bakker als adviseur nauw betrokken is geweest. Het concert is een recital van ongeveer een uur

Op zaterdag 3 november het jaarlijkse Eiland IJsselmonde Festival gehouden in Ridderkerk. Deze jaarlijkse muziekdag van de Stichting Eiland IJsselmonde Festival brengt zeventien blaasorkesten naar de “Levensbron” aan de Jan Luykenstraat 10.

zullen de laatste muzieknoten te horen zijn. De zaaldeuren zullen tussen de optredens van de verschillende orkesten opengaan voor het publiek. Dertien orkesten zullen voor hun optreden inspelen in het naastgelegen gezondheidscentrum GOED.

De verschillende gezelschap- De organiserende stichting pen zullen elk twee muziek- heeft als doel de blaasmustukken uitvoeren die door ziek aan een breed publiek een deskundige jury worden onder de aandacht te brengen. beoordeeld. De meeste deel- Daarom is het goed dat het nemers zijn afkomstig uit de opnieuw gelukt is om de toeregio, maar er zijn ook enkele gang tot het evenement graLezerstisschrijven orkesten van buiten de regio. te houden. Het volledige Het eerste orkest begint om programma is te vinden op: 10.15 uur en rond 22.00 uur www.steijf.nl.

Lezers schrijven

Rijsoord verkwanseld

Een voorbeeld van een kerstpakket met groene artikelen van de Wereldwinkel

Oud-docent Peet Bakker viert 65e verjaardag

Groene agenda Zaterdag 3 november In het kader van de Landelijke natuurwerkdag gaan vrijwilligers aan het werk in het Gorzengriend. We zoeken nog meer vrijwilligers, doe mee! Verzamelen om 9.00 uur bij Pegasus in de Ridderkerkse haven. We werken tot ongeveer 14.00 uur. Aanmelden bij Christa Groshart: 0180428262 of cpgroshart@zonnet.nl.

Geslaagd kastanjefestijn

IJsselmonde Festival in de ‘Levensbron’

Zonder onszelf al te veel op de borst te kloppen, durven we toch te zeggen dat we inmiddels veel zeer tevreden klanten hebben. Klanten die al meer dan 10 jaar bij ons terugkomen. Klanten die 15 pakketten of 1400 kerstpakketten bij ons afnemen.

De ongelijke strijd met een groep jagers…

25

met werken van onder meer Bach, Schumann, Chopin en Liszt. Na afloop is er volop gelegenheid om de pianist en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Het optreden begint om 15.00 uur. De kerkdeuren aan de Maasstraat 1 staan open vanaf 14.00 uur. De toegangsprijs is € 10,-- per persoon, inclusief hapje en drankje. De kaartverkoop is uitsluitend aan de deur. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt van de kerk.

De provincie heeft een groenbeleidsplan opgesteld, mede naar aanleiding van alle bezuinigingen van het Rijk op groen en natuur. Opvallend is dat vooral op het eiland IJsselmonde veel groengebieden geschrapt zijn: polder buitenland bij Rhoon, Donckse velden, Crezeepolder West (bij volkstuinen langs Rotterdamse weg), Nieuw-Reijerwaard-Zuid, Pruimendijk, Nespolders, Zuidpolder bij Barendrecht en het buitengebied van Zwijndrecht aansluitend aan de Devel. Het Waalbos is nog steeds opgenomen onder voorbehoud van het overnemen van het onderhoud door omgevingspartijen. Inmiddels is de inspraak op dit plan geweest. In het stuk staan de gebieden bij Rhoon, de Zuidpolder bij Barendrecht en het gebied bij Zwijndrecht weer opgenomen in het plan omdat de regio (lees gemeenten) zelf dit willen ontwikkelen. Uit deze stukken blijkt ook dat de geschrapte gebieden “Donckse Velden”en “Crezeepolder-West” weer op de kaart zijn gezet omdat de regio (gemeente Ridderkerk) deze zelf alsnog wil ontwikkelen. Daar heeft men blijkbaar wel geld voor over. De gebieden “NieuwReijerwaard-Zuid”(bij de Lagendijk), de Pruimendijk

en de Nespolders blijven echter geschrapt. Alles wat aan de andere kant van de Rijksweg ligt is door de gemeente blijkbaar al lang opgegeven en daar wil men zich niet voor inzetten. Terwijl juist de Rijsoordse gebieden onder enorme ruimtelijke ontwikkelingsdruk staan. De polder Nieuw-Reijerwaard Zuid wordt in diverse stukken al genoemd als toekomstig uitbreidingsgebied voor het bedrijventerrein NieuwReijerwaard. En de reden van de tuinders aan de Voorweg om de boel te verkopen was dat de glastuinbouw ter plaatse onlevensvatbaar is. Nu schuift de glastuinbouw een stukje op richting Lagendijk zodat dat straks het volgende stuk wordt dat onlevensvatbaar is. Onbegrijpelijk van een gemeente die op zou moeten komen voor de belangen van al haar inwoners. Misschien dat wij als Rijsoord beter bij een andere gemeente kunnen worden gevoegd, Zwijndrecht of zo. Die doen ten minste nog iets voor Heerjansdam. Overigens is er aanstaande vrijdagochtend weer een openbare vergadering van de landinrichtingscommissie in het gemeentehuis van Zwijndrecht (o.a. over het Waalbos) voor de geïnteresseerden. Christa Groshart


Grote korting op heel veel artikelen JAMMER DAT JE EENMAAL

BINNEN DE BUITENKANT NIET MEER ZIET

SG N I W U O B VER RKOOP !! UITVE

Kerkweg 58 Ridderkerk Tel. 0180-424336

Tijdens de verbouwing blijft onze winkel gewoon geopend.

14% BIJTELLING & GÉÉN WEGENBELASTING NIEUWE MOTOR 3,2L/100KM 5 STERREN EURONCAP MULTIMEDIA SCHERM MET NAVIGATIE

VANAF € 13.990,EXCLUSIEF KOSTEN RIJKLAAR MAKEN à € 855,-

WWW.INDUMIJ.NL

Volg ons ook op FACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

JE HERINNERT JE ALTIJD DE EERSTE KEER. DE NIEUWE RENAULT CLIO.

AUTO INDUMIJ BARENDRECHT DORDRECHT HARDINXVELD OUD-BEIJERLAND RIDDERKERK

TUINDERSWEG 34 MIJLWEG 69 WIEDHAAK 1 ISAAC NEWTONSTRAAT 7 HAVENKADE 3

TEL. (0180) 65 62 50 TEL. (078) 617 00 00 TEL. (0184) 62 05 70 TEL. (0186) 62 26 55 TEL. (0180) 43 14 95

De nieuwe Renault Clio vanaf € 13.990,-. De genoemde vanafprijs is inclusief BTW en BPM. Exclusief kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en leges. Op elke nieuwe Renault geldt een fabrieksgarantie van minimaal 2 jr. en 12 jr. plaatwerkgarantie. Rentewijzigingen, drukfouten, prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken van daadwerkelijk geleverde auto. Voor meer informatie: bel gratis 0800-0303, kijk op renault.nl of raadpleeg uw Renault-dealer. Min./max. verbruik getoonde modellen: 3,0-5,5 l/100 km. Resp. 33,3-18,2 km /l. CO 2 83-104 g/km.

noteboom Introduceert de nieuwe M{zd{6 Hij is er! Kom op 3 november naar onze showroom en maak kennis met de nieuwe Mazda6 Sportbreak met energielabel A, een krachtige benzinemotor en 20% bijtelling. U rijdt hem al vanaf € 28.990,-. Kom dus bij ons langs en maak als eerste persoonlijk kennis met de nieuwe Mazda6.

Energielabel

• 2.0L SKYACTIV-G benzinemotor • 145 pk (106 kW) • Verbruik 5,6L per 100 km

AUTOBEDRIJF NOTEBOOM

Vanaf 3 november bij ons in de showroom

Kamerlingh Onnesweg 32 • 2991 XL Barendrecht • Tel. 010 - 292 34 34 • www.noteboom.nl Gem. verbruik Mazda6 Sportbreak 2.0 (145 pk): liter per 100 km/km’s per liter/CO2-uitstoot g/km: 5,6/17,9/131. Prijs excl. kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage. Vraag naar de voorwaarden. Prijswijzigingen voorbehouden. Afgebeeld model kan afwijken van de daadwerkelijke specificaties. 3 jaar algemene garantie tot maximaal 100.000 km. 3 jaar lakgarantie. 12 jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit. 3 jaar Mazda Euro Service.


Lezers schrijven

De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 1 november 2012

Circusfeest voor jonge muzikanten

27

Lezers schrijven

Oeververbinding

Een groot deel van de jeugdleden van muziekvereniging Harmonie Slikkerveer heeft afgelopen week deelgenomen aan een kampweek. De groep beleefde op kampeerboerderij de Woudegge bij Otterlo een circusweek. De organisatoren hadden veel

Opel Testdag in Ridderkerk Ook bij Opeldealer van Kwawegen in Ridderkerk staat zaterdag 3 november in het teken van de Nationale Opel Testdag. Op deze Opel-feestdag kunnen alle Opel-rijders in Nederland hun auto langsbrengen voor een gratis 18-puntentest en profiteren van diverse aanbiedingen op onderdelen en accessoires. De Nationale Opel Testdag vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zaterdag van november en trekt elk jaar weer vele duizenden Opelrijders naar de officiële Opel-dealerbedrijven. Met de 18 puntentest worden de radiateur, de V-snaar en de multiriem, het oliepeil en het koelvloeistofniveau, de schokdempers en de banden gecheckt. Deze controle wordt gratis aangeboden, net als een attentie voor iedere Opel-rijder. Terwijl de auto door de experts nagelopen wordt, kan de Opel-rijder in een gastvrije ambiance een kijkje nemen achter de schermen van de dealer. Ook kan men dan in de showroom een blik werpen op of proefrijden met de nieuwste Opel-modellen - waaronder de nieuwe Mokka, de vierdeurs Astra en de elektrische Opel Ampera – of een van de andere nieuwe of gebruikte Opel-modellen. Verder kunnen de bezoekers profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Daarbij is het Winterplan-certificaat dat tijdens de Nationale Opel Testdag niet € 22,50 maar € 17,50 kost. Het certificaat geeft tot 1 april 2013 garantie op wintergevoelige onderdelen van de auto, zoals de accu en de thermostaat. En met elk verkocht Winterplan-certificaat doet Opel een donatie aan KWF Kankerbestrijding. Ook Opel-eigenaren die de Opel-dealer uit het oog zijn verloren of deze nog nooit hebben bezocht, worden uitgenodigd hun auto – van welk bouwjaar of herkomst dan ook – te laten checken.

creativiteit aan de dag gelegd om bijna alle activiteiten en spelletjes in de sfeer van het circus te brengen. Bij de dropping in het donker moest er bijvoorbeeld naar ‘circusdieren’ gezocht worden en er werd, al of niet geschminkt, veel clownerie bedreven.

Om de circusdirecteuren wat uit te laten rusten, werd er op woensdag naar trucs van zeeleeuwen, walrussen en dolfijnen gekeken in het Dolfinarium. Vrijdag in het zwembad bleek dat er zelfs nog wat inspiratie op was gedaan!

Nieuws van Buurtpreventie Bolnes

Feest Op 6 oktober jl. hebben wij ons 10 jarig bestaan uitbundig gevierd. Het feest vierden wij, in de daarvoor compleet omgebouwde sporthal de Beverbol met muziek van het duo Music Magic Touch. We willen hiermee iedereen bedanken voor hun aanwezigheid, vooral al onze leden en oud leden wat erg leuk was om ze weer eens terug te zien. Onze speciale dank gaat uit naar onze Burgemeester, die met een geweldige speech het belang van Buurtpreventie in de wijk benadrukte en ook andere wijken uitnodigde om het goede voorbeeld te volgen. Ook gaat onze dank uit naar Fenny de Graaf directeur van Woonvisie die net als Tom van Asperen afdelingchef bureau politievrijwilligers, zich bijzonder lovend over ons uit lieten. Onze oprichter de vroegere wijkagent Hans van der Geest, was weer eens ouderwets op dreef en sprak

in een vlammend betoog zijn trots uit over alles wat we in die afgelopen 10 jaar hebben bereikt. Een hoogtepunt van de avond was het oprichten van de Stichting Buurtpreventie Bolnes, in samenwerking met Notaris Stivaktas werd ter plekke de akte door het bestuur ondertekend. Hiermee hebben we onze organisatie een wettelijke status gegeven, waardoor we voortaan als rechtspersoon door het leven gaan. Na dit officiële gedeelte werd er gedanst op muziek van de voortreffelijke band en met een hapje en een drankje bleef het nog lang gezellig in de Beverbol. We kijken terug op een zeer geslaagde avond en de voorbije bijzondere 10 jaar. Het bestuur

Klankvol Prima Vista Het Ridderkerkse koor Prima Vista heeft een mooi avond achter de rug. Op 27 oktober jl. werd een klankvol concert gegeven voor genodigden in een bomvolle zaal van het Witroka gebouw. Het publiek kreeg onder het genot van een hapje en een drankje een zeer afwisselend programma voorgeschoteld. Er werden nummers gezongen uit verschillende landen zoals Ierland, Schotland, Rusland, Spanje en Oostenrijk etc. Met het openingsnummer “De Roos van Worthersee”zette het koor gelijk de toon voor deze avond. Daarna volgden de zangnummers elkaar in een vlot tempo op. Er werd ademloos geluisterd naar nummers als,”De laatste Bolero”, Aan de “Wolga-rivier”. Bij het nummer “Het land van Athenry” werd hier en daar zelfs een traantje weggepinkt. Vooral het nummer

“Vrienden”, waarin op meesterlijke wijze wordt bezongen wat echt vrienden zijn, en wat je vrienden zijn bij verdriet, tegenslag en pijn. Dit nummer maakte grote indruk op de genodigden. Zachtjes maar zeker ging men over naar de vlotte nummers als “In de stilte van de avond” en “Balalaika”. Dirigent Leen de Groot die alle muziek en de vele teksten zelf schrijft, heeft dit koor tot een geweldig mooi koor gemaakt. In de pauze en na de afloop van het concert, werd onder aanvoering van het countryduo Ted and Helen een heerlijk feestje gebouwd. Zo kreeg een geslaagd zangfeest een fantastische afsluiting. Tot slot werd er meegedeeld dat Prima Vista in december haar eerste cd zal uitbrengen. De opnamen hiervoor zullen de komende weken plaatsvinden.

In de Combinatie van 25 oktober jl. spreekt C.J.G.Broeders zijn zorgen uit over een mogelijke oeververbinding, in welke vorm dan ook, tussen Krimpen en Ridderkerk of mogelijk IJsselmonde waarbij ongewenste verkeersdruk in Ridderkerk, maar met name in Bolnes, zal toenemen. Dit naar aanleiding van de op 10 oktober gehouden discussieavond, georganiseerd door de Krimpense partijen, waarbij ik vanwege ziekte helaas niet aanwezig kon zijn. Voorafgaand aan deze discussieavond heeft er op 5 september een discussieavond plaatsgevonden, georganiseerd door de politieke partijen Leefbaar Krimpen en Stem van Krimpen samen met de actiegroep ‘Een tweede brug erbij nu’ , waarbij ik samen met mijn collega Arie Stout, raadslid voor Leefbaar Ridderkerk, aanwezig was. Eén van de uitgangspunten voor de discussie “Geen tijdelijke maar definitieve oplossing” verwees de mogelijkheid van een autoveer direct naar de prullenbak. Tijdens presentaties welke vooraf gingen aan de discussie werd door diverse sprekers, waaronder twee studenten van de TU Delft en dhr. Ton Coolen, naar voren gebracht dat een oeververbinding niet per se noodzakelijk is om de problematiek rondom de Algerabrug op te lossen. Het probleem zou meer te maken hebben met de aan- en afvoer van de verkeersstromen welke dagelijks de brug passeert met name in de spits. Ton Coolen wees nog op het feit dat in Ridderkerk een strook groen

ligt te wachten als mogelijke doortrekking van een brug als oeververbinding tot aan de A38. De gespreksleider van de avond greep deze kans aan om bij de Ridderkerkse vertegenwoordiging, lees ondergetekende, de vraag neer te leggen hoe blij wij zouden zijn als er zo’n oeververbinding zou komen. Uiteraard werd hierop door mij geantwoord dat voor de gemeenteraad van Ridderkerk alleen een oeververbinding bestaande uit een tunnel welke rechtstreeks aansluit op de Ridderster bespreekbaar is ( dit is namelijk middels een motie in april 2011 unaniem besloten ). Vanuit het oogpunt een goede buur is belangrijker dan een verre vriend heb ik eraan toegevoegd: wij zijn ten alle tijden bereid mee te denken over het oplossen van het probleem “Algerabrug” maar een oplossing, in welke vorm dan ook, mag nimmer leiden tot meer verkeersbeweging binnen de bebouwde kom van Ridderkerk en de kruising Rijnsingel Rotterdamseweg niet zwaarder belasten. Het zwaartepunt van de avond tijdens de discussie was “Samenwerken”. Hoe komen alle politieke partijen in Krimpen tot samenwerking om een structurele oplossing betreffende de Algera problematiek te bewerkstelligen, op dat moment had men er al enige twijfel over of dit zou gaan lukken. Ook werd aangehaald dat de CvdK dhr. J.Franssen zou hebben gezegd dat Krimpen, Capelle en Ridderkerk samen dienen te werken betreffende

een oplossing van het Algera probleem. Helaas moet je weleens constateren dat de wil van een volksvertegenwoordiging, lees gemeenteraad, niet altijd wordt gehonoreerd en dat een volksvertegenwoordiging soms niet tijdig op de hoogte wordt gebracht van de gang van zaken, dit blijkt ook uit onderstaand bericht: “Leefbaar Krimpen is verrast vanuit de diverse streekbladen te hebben moeten vernemen dat wethouder Prins zijn handtekening heeft gezet onder een contract, samen met wethouder Eerdmans van Capelle aan den IJssel en wethouder Baljeu van Rotterdam, over de aanschaf van een veerpont tussen Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. De gemeenteraad is hiermee buitenspel gezet.” Leefbaar Krimpen heeft de uitslag van een enquête gehouden onder de bevolking van Krimpen aan den IJssel ,met de vraagstellen hoe men onder andere denkt en gebruik wilt maken van een veerpont, aan de wethouder, college en de raad aangeboden, doch jammer genoeg is daarmee niets gedaan. Kennelijk is het niet belangrijk genoeg voor deze wethouder wat de bevolking van zijn eigen gemeente denkt. Waakzaamheid blijft dus geboden bij het regionaal, structureel en tijdelijk oplossen van het probleem “Algerabrug”, vooral wat betreft een tijdelijke oplossing, hoe onschuldig deze ook lijkt, deze kan zomaar overgaan in een ongewenste structurele oplossing. Hans Ipskamp

Familieklucht in Ambacht Toneelvereniging ATOS Speelt brengt op 23 en 24 november de klucht “Als je vader dit zou weten” op de planken van het theater van Cascade in Hendrik-IdoAmbacht. Ook dit jaar spelen er weer drie Ridderkerkse leden met het amateurtoneel-

gezelschap. Dit jaar zetten de ATOS-spelers de tanden in een door Peter van Winden geschreven familieklucht, die draait om een oma en een moeder met ‘grote’ kinderen. Uiteenlopende karakters, waaronder een gedetineerde als huishoudelijke hulp en

leuke en minder leuke buren zorgen voor komische ontwikkelingen. Kaarten voor deze voorstellingen zijn à € 9,50 zijn te koop bij de kassa van Cascade en via de leden. Voor meer informatie: www. atostoneel.nl.


28 De Combinatie

Donderdag 1 november 2012

Week van het geld 2012

Geldpuzzel

Dit jaar wordt van 9 tot 16 november 2012 de tweede editie van de ‘Week van het geld’ gehouden in Ridderkerk. Tijdens deze week wordt er op diverse manieren aandacht gegeven aan geld met betrekking tot kinderen, jongeren en ouders. Deze educatieve week wordt geopend met de wervelende theatershow ‘Mike-y en Spike-y’. Scholen konden zich kosteloos inschrijven voor deze leuke theatershow. Gedurende de hele week geeft de Rabobank op diverse basisscholen gastlessen over geld. Niet alleen de basisscholen zullen worden voorzien van lessen, maar ook 13 klassen van het Farel College zullen in deze week bezig zijn met het onderwerp. Daarnaast wordt er op maandag 12 november a.s. een ouderavond georganiseerd voor ouders welke kinderen hebben in de leeftijdscategorie van 9 tot 16 jaar. Om de week goed af te sluiten wordt er op vrijdag 16 november een geld quiz gehouden tussen diverse scholen. Hier wordt gestreden tussen de verschillende klassen. Welke leerlingen weten het meeste over geld?

Denk jij alles over geld te weten? Maak dan deze puzzel en vind het goede antwoord van boven naar beneden! Misschien word jij dan wel de winnaar van twee vrijkaartjes voor zwembad De Fakkel. Mail je antwoord voor 9 november naar m.brouwer@sportenwelzijn.nl. Vragen: 1. Als je niet voldoende geld op je rekening hebt en je staat rood dan heet dat ook wel… 2. Zo heet jouw geld op je rekening… 3 Dit geld krijg je ieder jaar extra op je rekening gestort van de bank 4. Als je je geld niet op de spaarrekening zet maar thuis bewaard dan doe je dit in een… 5. Als je wilt pinnen in een winkel dan doe je dit met je… 6. Als je heel graag iets wil maar je hebt geen genoeg centjes dan kan je een…… afsluiten 7. Als je iets koopt moet je… 8 Geld hebben we in een briefje en in een… 9. Wij betalen met de… 10. Als je een huis koopt dan moet je een groot bedrag lenen. Dat bedrag heet een…. Deze puzzel is enkel voor jongeren van 10 tot 16 jaar. De winnaar wordt willekeurig uit deze leeftijdscategorie gekozen. Bij het overhandigen van de prijs kan om legitimatie worden gevraagd!

Wist je dat .....

Rappen over geld

• Dit het tweede jaar is dat de ‘Week van het geld’ wordt gehouden in Ridderkerk? • Voor de euro mensen in Nederland betaalde met de gulden? • Dat je een zakgeldcontract kunt aanvragen bij SenW? • Dat je de geld-rap van 2012 kunt beluisteren via het Youtube-kanaal van SenW? • Je met vragen of geld terecht kunt bij de jongerenwerker in jouw wijk? • Er een spannende geld quiz plaats gaat vinden tussen CBS De Bosweide, OBS De Driemaster, CBS De Klimop in Rijsoord en in het Centrum? • Vorig jaar CBS De Bongerd de geld quiz gewonnen heeft? • Zij als prijs een uitje hebben gewonnen naar het geldmuseum? • Je bij de bank tegenwoordig vaak je eigen foto op je pasje kunt laten bedrukken? • Jongeren tussen de 12 en 13 jaar ongeveer € 2,30 tot € 5,- zakgeld per week krijgen? • Er i.p.v. zakgeld ook wel belgeld of kleedgeld wordt gegeven? • Je vanaf je 13e al een bijbaantje kunt zoeken?

Naar aanleiding van deze week waarbij geld centraal staat, wordt er een geld rap geschreven door kinderen van verschillende basisscholen in Ridderkerk. In een periode van vijf weken wordt er een compleet liedje gemaakt waarbij de kinderen de teksten zelf schrijven. De rap gaat over de positieve en negatieve kanten van geld. Het lied wordt opgenomen in de jongerensoos ´t Hooftkwartier waarbij een professionele muziekstudio aanwezig is. De kinderen worden tijdens deze workshop begeleid door Fariesh Abdoelrahman. Fariesh heeft veel ervaring met het geven van rapworkshops en is mede organisator in de ‘Week van het geld’. Ter afsluiting van de workshop wordt er een videoclip gemaakt waarbij goed te zien is hoe de rap is ontstaan en hoe de kinderen deze workshop ervaren hebben. Bent u benieuwd naar het resultaat? Dan is deze binnenkort te zien via het Youtube kanaal van SenW. Meer weten over de ‘Week van het geld’? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Michelle Brouwer via 0180 – 49 11 35 of via m.brouwer@sportenwelzijn.nl

3 nov. 3 nov. 3 nov. 5 nov. 12 nov. 12 tot 16 nov. 24 nov.

Zwemdisco Halloween in De Fakkel (tot 12 jaar) Loods (16+) Moombathon Beats in De s Skanders Gym in De Lood (8 tot 12 jaar) Zumba Kids in De Loods (8 tot 12 jaar) Zumba Kids in De Loods Week van het geld Loods (16+) 2 Year anniversary in De


De Combinatie

NIEUWS

Donderdag 1 november 2012

Brede School maakt warm voor tuinieren School is alweer voorbij en ook in Rijsoord hebben wederom veel kinderen na schooltijd deelgenomen aan de activiteiten. Tuinieren in Rijsoord bleek één van de meest succesvolle activiteiten van de Brede School en is inmiddels uitgegroeid tot een vaste activiteit tijdens en na schooltijd. Mede door de enthousiaste vrijwilliger meester Wim (ook wel bekend als opa Wim) wordt de moestuin bijgehouden samen met de kinderen. Tijdens schooltijd wordt er

gekookt met groente uit de moestuin en elke woensdag wordt er bij een goede oogst groente en fruit verkocht door de kinderen. Van het opgebrachte geld wordt er samen met de kinderen bekeken wat er nodig is voor een nieuwe oogst. Blok 2 van de Brede School gaat binnenkort weer van start. Het programma voor de verschillende wijken is te vinden op: www.bredeschoolridderkerk.nl. Op deze site zijn ook foto’s te bekijken van eerdere activiteiten.

Huidverzorging na ‘Face Mapping’ BARENDRECHT - Sinds een paar weken is er een nieuwe huidverzorgingsprakijk te vinden aan het Muziekplein in Barendrecht: Cate Cosmetics, een praktijk voor huidverbetering en huidverzorging die is opgezet door schoonheidsspecialiste Kathy Kranendonk. Zij werkt met een nieuwe benadering voor huidverzorging op basis van het Amerikaanse huidverzorgingsproduct Dermalogica, de Consultation Card en Face Mapping.

Door het invullen van de Consultation Card en het intakegesprek wordt duidelijk wat de wensen van de klant zijn en kan een behandeling specifiek voor zijn of haar huid worden samengesteld. Elke behandeling start met een uitgebreide `Face Mapping´, de huidanalyse. ,,Dit is een ontzettend leuk onderdeel om te doen en het geeft klanten informatie over hun eigen huid. Het helpt mij met het vinden van huidproblemen nog voor ze op de

Specsavers steunt Ribad en Bongerd Specsavers Ridderkerk steunt het komende jaar Badmintonvereniging Ribad en CBS de Bongerd. De club en school kregen van de lokale initiatieven de meeste stemmen op de website van de Stichting Specsavers Steunt.

samenleving ten goede komen.

Op de website vanSpecsavers Steunt konden lokale initiatieven uit heel Nederland zich de afgelopen maanden presenteren aan het grote publiek. Er is volgens opticien Martijn Dumas van Specsavers Deze stichting werd in 2010 Ridderkerk massaal gestemd: door Specsavers opgericht om “De stembutton kon geplaatst iets terug te geven aan de worden op andere websites en lokale gemeenschap. Voor elk bezoekers konden het goede verkocht montuur en hoortoe- doel ‘delen’ via sociale netstel doneren de Specsavers- werken als Facebook, Twitter, winkels automatisch een vast Hyves of LinkedIn. Ribad en bedrag aan de stichting. Na De Bongerd kregen uiteindeeen jaar sparen schenkt elke lijk de meeste stemmen voor Lezers schrijven winkel het bijeen gebrachte Ridderkerk. We kijken er naar geldbedrag aan twee goede uit om voor deze mooie initiadoelen of initiatieven die de tieven te gaan sparen.”

Laat maar stikken Dit is een reactie op het schrijven van meneer van Dijk in de Combinatie van donderdag 25 oktober. U bent zeker geen bewoner van de Rijksstraatweg, dat is wel duidelijk. U woont waarschijnlijk een stukje verderop, en u maakt waarschijnlijk alleen gebruik van de weg. U woont leuk, en u bent vooral blij,dat u de keus gemaakt hebt om een stukje verderop te gaan wonen,omdat daar niks verandert, en dat dat vooral zo blijft in de toekomst.(ten minste dat hoopt u) Wij, de bewoners van die voorheen leuke Rijksstraatweg dus niet! En grijpen dus alles aan, om, ook al is het van korte duur, om in een nog zolang mogelijke tijd in een leuke omgeving te wonen. Dat kunt u ons toch zeker niet kwalijk nemen. Wij wonen straks op een bedrijventerrein, kunt u zich dat voorstellen? Nee zeker? Deze huizen zijn niks meer waard, onverkoopbaar heet dat tegenwoordig. De

hele dag vrachtwagens heen en weer in je achtertuin, met de nodige uitlaatgassen e.d. Maar dat kunt u waarschijnlijk niks schelen, want zeg nou zelf, u woont mooi, niet dan.? Waarom zou u zich toch druk maken om een ander die zo stom is geweest om een huis te kopen wat naar de donder wordt geholpen? U rijdt er alleen maar langs,op weg naar uw leuke huis. U zegt, als er weer cameraploegen zouden komen, zodat ze kunnen zien wat er wordt aangericht door de slechte verliezers.? U bedoeld zeker, kom over twee jaar eens langs als het bedrijventerrein er staat. Dat is pas verliezen! Ga U schamen in uw leuke verkoopbare woning, met uw leuke uitzicht! Onleefbaar Ridderkerk? Ja, voor de bewoners van de Rijksstraatweg wel, maar niet voor u toch?? Laat die maar lekker stikken! In alle opzichten.

Moombahton beats in Loods huid te zien zijn én het helpt de klant omdat ik oplossingen kan bieden”. `Face Mapping´ is speciaal ontwikkeld voor en door het professionele Amerikaanse huidverzorgingsproduct Dermalogica. Dit merk staat voor een complete huidverzorgingslijn zonder minerale oliën, lanoline en kunstmatige geur- en/of kleurstoffen. Het is daardoor uitermate geschikt voor de verbetering van huidproblemen, zoals houdveroudering, acne, pigmentatie en rosacea. Kathy is heel enthousiast over dit Amerikaanse product: ,,Het is een complete huidverzorgingslijn met producten die de huid goed en verantwoord verzorgen en onderhouden. Het is een product van wereldklasse en heeft wereldwijd al diverse Awards gewonnen, onder andere de Beauty Astir Award, ‘Best Salon Brand 2011’ voor de beste reiniger”. Niet alleen vrouwen worden bij Cate Cosmetics behandeld. ,,Voor mannen is het tegenwoordig steeds belangrijker om er goed en verzorgd uit te zien, en terecht. Dus ook mannen vinden steeds vaker de weg naar de huidverzorgingspraktijk voor een gezichtsbehandeling, verzorgingsadvies of een goed huidverzorgingsproduct”.

Lezers schrijven

Kathy Kranendonk in haar nieuwe praktijk Cate Cosmetics.

29

Huidverzorgingspraktijk Cate Cosmetics is gevestigd aan Muziekplein 22 in Barendrecht, ingang Tandheelkundig Centrum Nieuweland. Voor meer informatie: 06-53812607 of info@catecosmetics.nl . Website: www.catecosmetics.nl.

Moombahton, reggeaton, bubbling en dancehall. Van al deze muzieksoorten kan op zaterdag 3 november genoten worden in De Loods in Ridderkerk. Deze avond staat niemand minder dan ‘Mister Moombahton’ Wessel S achter de draaitafels. Moombahton is een combinatie van electrohouse met reggeaton beats. Dit zorgt voor lekker opzwepende beats waarop het lekker dansen is. Naast Wessel S zal er gedraaid worden door de dj’s Jayden Hey en Sebastian. De entree is € 5,-- per persoon, maar voor de eerste 50 bezoekers mogen gratis naar binnen. Er geldt wel een minimumleeftijd van 16 jaar. De zaal aan de P.C. Hooftstraat 4a is deze avond geopend van 21.00 tot 02.00 uur.

Lezers schrijven

Doorgereden Wil de bestuurder die de spiegel van onze auto heeft afgeLezers schrijven reden op zondag 28 oktober rond 17.15 uur in de Irisstraat te Ridderkerk ook zo sportief zijn om zich te melden als ze schade rijden. Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt. Maar je merkt en hoort toch wel als je een ander voertuig raakt? We zijn toch allemaal ook verzekerd, hoe moeilijk kan het zijn? Wees dan ook zo dame/heer om dan te stoppen en je te melden. Een briefje onder de ruitenwisser is toch een kleine moeite. Fam. W.van ‘t Zelfde

Enge boel op Dillenburgplein

Monique Rietveldt

Twee jaar De Loods Het tweejarig bestaan van De Loods in Ridderkerk wordt in de week van 19 tot 24 november gevierd met verschillende activiteiten voor jong en oud. Er kan in deze feestweek gratis kennisgemaakt worden met het boksen, Digidance, het DJ café en andere activiteiten. De week wordt op zaterdag 24 november afgesloten met een knallend feest. De Loods ontvangt hiervoor onder anderen The Flexican met zijn vaste partner MC Sef, Feest DJ Ruud en Peter Gelderblom. Deze dj´s zullen er alles aan doen om het dak van De Loods er af te laten gaan. Kaarten zijn al te koop via: www.deloodsridderkerk.nl/tickets.

Zo’n 90 griezels hadden zich afgelopen zaterdag in Slikkerveer verzameld in Taveerne Den Dill. In de kroeg was de jaarlijkse Halloweenparty en de meesten hadden weer hun best gedaan om er behoorlijk griezelig eruit te zien. Het enge volk ging ook nog even naar buiten voor een groepsfoto, wat menig voorbijganger op het Dillenburgplein verschrikt deed omkijken.


ZATERDAG 3 nov. 09:00-17:00

KOOPZONDAG 4 nov. 11:00-17:00

KINDERDIJK Molenstraat 52 UNIEK! Een woord wat helemaal van toepassing is op deze leuke en geheel gerenoveerde dijkwoning. Niet alleen de indeling van de woning is uniek te noemen, maar ook het fantastische uitzicht. Hier heeft u de molens van Kinderijk met het bijbehorende natuurgebied in uw achtertuin! Kortom: bent u nu juist niet op zoek naar een ‘dertien in een dozijnwoning’? Dan bent u hier aan het juiste adres! Perceelopp: 220m2 Aantal kamers: 3 Inhoud: ca. 235 m3

e f i l o p m a C Caravan BEURS PRIJZEN Beurs

NIEUWE

NU beste llen met B EURS KORTING en geleve rd in het voo r ja a r ! Bespaar v ele euro’s !

LLEN E D O M 2013

Vraagprijs € 250.000 k.k.

Karaat Ridderkerk is per 1 januari 2013 op zoek naar een:

BESTUURSLID Grote keuze in uitvoeringen Van functioneel comfort Beursprijs vanaf: tot luxieus groot

€16.190,Gebouwd met Duitse degelijkheid Beursprijs vanaf:

€13.775,-

Veelzijdigheid in de mooiste vorm

Karaat Ridderkerk is een organisatie die uitgaat van de kracht, levenservaring en talenten van senioren en mantelzorgers. Karaat bestaat sinds 1969 en heette tot oktober 2012 Stichting Welzijn Ouderen Ridderkerk (SWOR) en Steunpunt Mantelzorg Ridderkerk. Met onze advisering en praktische serviceverlening dragen wij eraan bij dat senioren op een comfortabele manier zelfstandig hun eigen leven kunnen leiden en dat mantelzorgers hun zorgtaak kunnen uitvoeren zonder overbelast te raken. Karaat werkt met een professioneel team van medewerkers en bijna 200 vrijwilligers die veel uitvoerende activiteiten voor hun rekening nemen. Wij verwachten van u: • Affiniteit met de doelstelling van Karaat • Maatschappelijke betrokkenheid, m.n. bij kwetsbare groepen • Financieel / Economisch inzicht • Bestuurlijke ervaring Sollicitaties kunt u voor 15 november richten aan Karaat, Schoutstraat 5, 2981 EZ Ridderkerk t.a.v Mw. S.A. Rollema, directeur. Voor meer informatie kunt u bellen met 0180 – 432350. Zie ook de website www.karaatridderkerk.nl

Beursprijs vanaf:

€12.700,Lichtgewicht!

P. Hoenderop b.v.,

Sportief en modern Indelingen tot 6 pers. Beursprijs vanaf:

€11.995,-

Compacte & voordelige vouwwagens Beursprijs vanaf:

€ 5.450,-

+ 80 SCHERP GEPRIJSDE OCCASIONS

groothandel in scheepsbenodigdheden voor de binnenvaart zoekt een

Medewerker(ster) verkoop binnendienst (fulltime)

Als medewerker van de verkoop binnendienst, maak je deel uit van een jong enthousiast team. Je verwerkt de opdrachten in het orderverwerkingssysteem, communiceert met klanten en leveranciers, maakt zelfstandig offertes en volgt deze op. Tevens ondersteun je de buitendienst. Wij zijn op zoek naar iemand met een afgeronde MBO opleiding, die kennis en affiniteit heeft met de binnenvaartbranche. Daarnaast heb je kennis van de Engelse en Duitse taal (Frans is een pré). Je bent flexibel, zelfstandig en initiatiefrijk en beschikt over voldoende commerciële en sociale vaardigheden. Schriftelijke sollicitaties met c.v. kun je richten aan de heer P. Wilmsen (pwilmsen@hoenderop.nl). Heb je op voorhand vragen, aarzel dan niet om deze aan hem te stellen (0180-460760).

Daar komt je vakantie tot leven!

Bürstner | Dethleffs | Knaus | TEC | Eriba | Jamet

Langeweg 1a | 3274 LZ Heinenoord (Ind.terrein Boonsweg) T 0186-60 40 00 | F 0186-60 42 40 @campolife | www.campolife.nl

P. Hoenderop b.v. Boelewerf 3 2987 VD Ridderkerk www.hoenderop.nl


SP

De Combinatie Donderdag 1 november 2012

Jeffrey Sturrus bezorgt Bolnes zege RIDDERKERK - Bolnes pakte afgelopen zaterdag drie punten op het een plaats hoger staande Reeuwijk. De teruggekeerde Jeffrey Sturrus drukte een belangrijke stempel op het duel met een schitterend doelpunt en twee assists. Thuisploeg Bolnes was er op gebrand om deze belangrijke wedstrijd te winnen. De start was dan ook goed en via Nouri Zaouki werd in de beginfase de lat getroffen. Daarna nam Bolnes even gaf terug, maar met meer strijdlust en een tegenstander die loerde op de counter, moest het een keer tot een doelpunt komen. In de 29e minuut krabbelde Ronald Vrolijk snel op na een overtreding tegen hem. De snel genomen vrije trap richting Jeffrey Sturrus was de inleiding tot een schitterend doelpunt. Jeffrey omspeelde twee man met een sleepbeweging en zijn voortreffelijk linkerbeen zorgde er voor dat de bal in de uiterste hoek belandde: 1-0. Reeuwijk probeerde iets terug te doen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk maakte Michael Lindberg nog voor rust de 2-0. Kort voor rust moest Rene van der Heuvel

RT

KCR gaat voor Fairtrade koffie RIDDERKERK - Op de shirts van het 8e senioren team van KCR prijkt de naam van Fortune hot drinks. De regionale vestiging van dit bedrijf, Fortune Rijnmond, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, is een verbintenis aangegaan met KCR. De overeenkomst tussen Fortune en KCR betreft niet alleen een team, ook is er een fraai reclamebord op het hoofdveld van KCR en staat er een advertentie in het magazine Partij! Tevens is onderdeel van de overeenkomst dat er een mooie koffiemachine in het clubhuis van KCR is geplaatst waarmee de heerlijke hot drinks producten van Fortune Rijnmond worden gemaakt en verkocht.

het veld verlaten na een grove overtreding. Derhalve moest Reeuwijk de tweede helft met tien man verder. Na de theepauze zette Bolnes weliswaar door, maar Reeuwijk scoorde tegen, 2-1. Tien minuten later maakte Rutger van Dijk de bevrijdende 3-1 uit een voorzet van Jeffrey Sturrus. Maar

het duel was nog niet beslist. Reeuwijk bleef met een tweetal snelle spelers levensgevaarlijk en dat werd zes minuten voor tijd bekroond met de 3-2. Bolnes kroop door het oog van de naald en tot de 44e minuut bleef het spannend. De 4-2 van Kevin de Faria zorgde voor opluchting en betekende loon naar werken voor de Bolnes brigade.

31

Fortune staat niet alleen voor heerlijke koffie, maar ook voor eerlijke. Fortune hotdrinks is hoofdsponsor van een koffieproject in Oeganda en voert in haar assortiment koffie en thee met het Fairtrade en UTZ Certified

keurmerk. Zoals bekend gaat de gemeente Ridderkerk voor Fairtrade. Vooruitlopend op een nulmeting die binnenkort plaatsvindt in Ridderkerk, heeft het bestuur van KCR besloten een proef te gaan doen met Fairtrade koffie. Fortune regio Rijnmond ondersteunt dit. Op deze manier toont ook KCR haar betrokkenheid bij een eerlijke handel.

Mariska Lamme en Anko Blokland (midden voor op de foto) van Fortune regio Rijnmond zijn blij met overeenkomst met KCR. Juist op deze manier kunnen ze door middel van sponsoring iets doen voor het korfbal in Ridderkerk en ook om de eerlijke koffie goed onder de aandacht brengen in Ridderkerk. Kijk voor meer informatie op www.fortune.nl en www.fairtradegemeente.nl.

Verdiende zege Slikkerveer op XerxesDZB Willem in ’t Veld wint eerste Rijsoordse Snert-forellenwedstrijd

RIDDERKERK – Afgelopen weekend won tweedeklasser Slikkerveer dik verdiend van Xerxes/DZB. De Rotterdammers werden op een 3-2 nederlaag getrakteerd. Dankzij de zege klommen de Ridderkerkers op naar de zesde plaats. Slikkerveer begon sterk aan het duel tegen XerxesDZB, maar de eerste kans was voor de bezoekers. Maar doelman Mitchel van der Spoel pakte de hoekschop netjes. Daarna kreeg de thuisploeg vele kansen, maar het vizier stond, in eerste instantie, niet op scherp. Uiteindelijk was het in de 18e minuut wel raak. Prima voorbereidend werk van Ernst Both op de linkerflank werd bij de eerste paal goed binnen gewerkt door Casper Gerritse: 1-0. Daarna kreeg Slikkerveer voldoende kansen op een tweede treffer. Na vele gemiste kansen, was het Ronald Capelle, die uit een vlijmscherpe counter, de 2-0 aantekende. Een minuut later

RIJSOORD – Afgelopen weekend vond de eerste snert-forellenwedstrijd plaats van Hengelsportvereniging De Waal. Uiteindelijk was het Willem in ’t Veld die

met de winst aan de haal ging. Hij viste een forel met een gewicht van 2993 gram. Tweede werd Nico van de Tol, derde Kees Kranendonk. Lees Dorsman en David van

de Stel eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. De volgende wedstrijd is de vierde Witvis-wedstrijd (serie II) komende zaterdag om half negen.

Tenniscompetitie RLTC bijna afgerond Steven de la Rambelje verdedigt de bal op tijd uit. kon Casper Gerritse de wedstrijd op slot gooien, maar hij schoot tegen de keeper op. En dan komt de wijsheid van het voetbal aan de orde. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenpartij dit. Diep in blessuretijd van de eerste helft zorgde Ivo Looevens, de oudere broer van oud-Feyenoorder Glenn Loovens, voor de

Ronald Capelle schiet de 2-0 binnen.

aansluiting, 2-1. Na de theepauze stond er zichtbaar een ander Xerxes/DZB op het veld. Met vertrouwen werd gezocht naar de gelijkmaker. Die kwam er dankzij Nicky van Velzen, 2-2. Daarna golfde het duel op en neer, maar was het Slikkerveer dat tien minuten voor tijd weer aan de leiding kwam dankzij Casper Gerritse, 3-2. In de laatste minuut miste Steven van Dongen nog een fraaie kopkans en was XerxesDZB nog dichtbij de gelijkmaker. Alleen bleek keeper Mitchel van der Spoel een sta-in-deweg. Een verdiende overwinning van Slikkerveer dat op de ranglijst inmiddels is opgeklommen naar de zesde plek en XerxesDZB, dat door het verlies naast de periodetitel greep en op de ranglijst, zakte naar de derde plaats. Aanstaande zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij hekkensluiter VFC in Vlaardingen.

RIDDERKERK - Afgelopen weekend eindigde de competitie voor de meeste teams van RLTC. Het eerste herenteam in de hoofdklasse moet 3 november nog naar TOEG om te beslissen wie kampioen wordt. Voor de meeste teams vielen de beslissingen afgelopen weekend. Vier seniorenteams behaalden het kampioenschap (en daar kan het eerste herenteam nog bij komen), drie teams degradeerden en de overige teams handhaafden zich. Beide gemengde teams in de 3e klasse 35+ werden kampioen en promoveren dus naar de 2e klasse. En ook de beide damesteams in de tweede klasse werden kampioen. Voor het tweede damesteam was dat een bijzonder kampioenschap. Dit team kwam begin dit jaar in z’n geheel van tennisvereniging De Bevers uit Rotterdam naar RLTC. En nu werd direct het kampioenschap behaald. Jeugd Bij de jeugdteams moet het

gemengde team tot en met 17 jaar op zaterdag de thuiswedstrijd tegen het gelijkstaande SLTC uit Sliedrecht nog uitspelen. Er moeten nog drie partijen gespeeld worden en RLTC moet er twee winnen anders eindigen beide teams gelijk en wordt het games tellen. Van de overige vier jeugdteams op zondag speelden twee jongensteams mee in de

klasse tot en met 13 jaar. Het eerste team moet zondag aanstaande de afgebroken partij tegen Smitshoek nog uitspelen. Die partij is beslissend voor het kampioenschap, maar de jongens van RLTC moeten wel met 5-0 winnen. Als het 4-1 wordt, wordt het ook daar games tellen. Bij de jongens tot en met 17 jaar degradeerde het tweede team en eindigde het eerste team op een gedeelde tweede plaats.


WOON

WEGWIJZER schilders aannemers tuinen loodgieters makelaars

Kerskes: service met hoog rendement Glaszettersbedrijf

Nooteboom Kerkweg 116 2985 AW Ridderkerk Tel. 06-11 51 58 45 Fax 084-22 900 70 E-mail: info@nooteboomglas.nl

0180-744 155

BARENDRECHT – Kerskes Warmtetechniek B.V. is een erkent installatiebedrijf voor het plaatsen en onderhouden van verwarmingsinstallaties en warmwatervoorzieningen. Rob Kerskes begon zeventien jaar geleden zijn eigen bedrijf. ,,We hebben een heel breed servicespectrum, onze monteurs hebben alle disciplines in huis. Dat zorgt ervoor dat we veel vaste klanten hebben. De meesten uit Barendrecht. Qua omvang zijn we een klein bedrijf, maar qua aanbod zijn we groot’’. Kerskes Warmtetechniek is aangesloten bij branchevereniging Uneto-vni, de Vereniging van Nederlandse Installatiebedrijven. Klanten kunnen terecht voor advies over verwarmingstoestellen en de installatie ervan, maar ook voor warmwatervoorzieningen, ventilatie, luchtverwarming, en badkamers. Bovendien kan Kerskes het onderhoud verzorgen van al deze installaties of deze repareren. ,,Verder doen wij alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden, waardoor de lijnen altijd kort zijn voor de klant.’’ Rob is veel bezig met duurzaamheid. ,,Aan de ene kant omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat het simpelweg veel geld kan schelen. Ik adviseer klanten dan ook altijd om voor de duurzame oplossing te kiezen. Veel mensen denken dat dit ten koste van comfort gaat, maar dat is helemaal niet het geval’’.

Wie gebruik wil maken van de diensten van Kerskes Warmtetechniek, kan contact opnemen via telefoon of e-mail. ,,We komen het liefst bij de klant kijken om een inschatting van de situatie te maken. Dan kunnen we de beste indicatie geven van wat er moet gebeuren en wat de kosten zijn. We werken het liefst met Nederlandse producten van bijvoorbeeld Remeha en Itho.’’ Bij grote projecten wordt er samenwerkt met collega’s. Zo kan men terecht voor alle klussen, klein of groot. Wie meer wil weten, kan bellen naar 0180621979 of mailen naar info@kwbv.nl. Zie ook www.kwbv.nl.

Houten en kunststof kozijnen, ramen, deuren en isolerende beglazing. Alle voorkomende verbouw-, onderhouden renovatiewerkzaamheden.

www.timmerbedrijfschaap.nl Timmerbedrijf Schaap B.V. Bijdorp-Oost 10 2992 LA Barendrecht 0180 622 925 / 06 21 81 36 02

Mini-Storage Voor particulier & bedrijf

S Sp ep cei ca il iat lei i tt ee in t e nOpslagruimte nodig? Mini-Storage Keukens - Badkamers Keukens - Badkamers

P.M. van Neutigem M O N TA G E B E D R I J F KEUKENS BADKAMERS SANITAIR

Gespecialiseerd in de algehele montage van keukens, badkamers en sanitair Ook geven wij u graag advies over aankoop en ontwerp van uw keuken of badkamer telefoon 0180-435052 • mobiel 06-22377919 email: p.m.van.neutigem@wxs.nl • www.vanneutigemmontage.nl

Voor particulier & bedrijf Installatiewerkzaamheden Installatiewerkzaamheden DIG? Timmerwerkzaamheden - Aanbouw Timmerwerkzaamheden - Aanbouw IMTE NO U R G A L Dat kan bij: OPS Verbouwingen - Dakkapellen Verbouwingen - Dakkapellen Velux dakramen - Tegelen Velux dakramen - Tegelen Indumat Verhuur bv Kozijnen Serres Elektra 3 Kozijnen - Serres - Elektra

Opslagruimte nodig?

Arno Bakker

Arno8, 3341 Bakker Hooftwijk BG Hendrik Ido Ambacht Scheepmakersstraat Hooftwijk 8, 3341 BG 6, 3342 BN Hendrik Ido Ambacht Ambacht

t +31 78 6124236 m +31 6 29154859 t +31 78 6124236 e-mail a.bakker@klussenier.nl

m +31 6 29154859 e-mail a.bakker@klussenier.nl

vanaf 1m ! Dat kan bij: Indumat Verhuur bv vanaf Al vanaf 1m3!

¤1,50

Bel nu: 088-4638628 Al vanaf

¤1,50


De Combinatie

SPORT

Donderdag 1 november 2012

Uitvoering van OKK in De Fakkel RIDDERKERK - OKK is al 117 jaar oud en is nog steeds actief en sportief. Komende zaterdag 3 november is dat te zien in sporthal De Fakkel. Dan geeft de in 1895 opgerichte vereniging haar jaarlijkse uitvoering. De uitvoering heeft als thema “Sprookjes”. Het belooft een kleurrijke show te worden waarbij de diverse groepen steeds een ander aspect van het thema naar voren zullen brengen tijdens hun optredens. Turnen, muziek en dans zullen de boventoon voeren tijdens de demonstraties die verzorgd worden door veelal jonge gymnasten, die de laatste tijd hard geoefend hebben. Groepen uit alle wijken van Ridderkerk treden op. Naast de vele recreanten zullen ook de wedstrijdgroepen hun beste beentje voor zetten. De uitvoering is al jaren dé manier om kennis te maken met het turnen en met OKK in het bijzonder. Onderdelen als kast met minitrampoline worden afgewisseld met optredens op balk en brug, zowel individueel als in groepsverband. Veel aandacht is besteed aan de presentatie van de demonstraties. Kleding en muziek zijn afgestemd op het thema en vormen een aantrekkelijk geheel. De nummers hebben dan ook titels als “Doornroosje”, “Sneeuwwitje”, “Roodkapje” en vele andere typische sprookjesbenamingen. Veel aandacht is ook besteed aan het decor. Kortom, het belooft weer een leuke turndag te worden voor jong en oud in sporthal de Fakkel. Tussendoor kunnen toeschouwers natuurlijk terecht in het restaurant van de Fakkel en gelijktijdig een gokje wagen bij de tombola. Trekt u de juiste envelop, dan kunt u één van de vele prijzen winnen. Kijk voor meer informatie of het complete programma op www.okkridderkerk.nl. Vanwege de verwachte drukte wordt het publiek aangeraden tijdig aanwezig te zijn.

‘Kraaien’ boeken simpele zege op Meerkerk

33

Dames TV Oudelande kampioen

naar meer. Dankzij Pernell Papa kwam de tweedeklasser op 2-0. En binnen het half uur was het duel beslist nadat Khalid Rhali voor de derde treffer van de middag zorgde.

RIJSOORD - Rijsoord heeft afgelopen zaterdag in een weinig inspirerend duel een eenvoudige overwinning weten te boeken op Meerkerk. Aan de Rijsoordse Vlasstraat scoorden Sander Barragan, Pernell Papa en Khalid Rahli in de eerste helft. Na de pauze was het Mike van Gool die de eindstand op 4-0 bepaalde. Rijsoord behoudt door de zege zijn koppositie. Leerdam Sport ‘55 volgt de ‘Kraaien’ door een overwinning op Ameide (3-1) nog altijd op een punt.

Nadat de thuisploeg in de openingsfase goed was weggekomen, toen Leon van den Heerik met een uiterste krachtsinspanning aanvaller Patrick Vuurens het scoren belette, werd de uiteindelijk ruime zege al vroeg in de steigers gezet. Khalid Rhali bereikte met een korte corner Sander Barragan op de rand van de zestien meter. De middenvelder kegelde de bal zonder aarzelen snoeihard in de verre bovenhoek en zette de koploper daarmee op uiterst fraaie wijze op een 1-0 voorsprong. Rijsoord ging op zoek

De ‘Kraaien’ controleerden de wedstrijd volledig. Vrijwel direct na rust zette Rijsoords topscorer Van Gool de vierde treffer op het scorebord. Hij profiteerde optimaal van geklungel op het Meerkerkse middenveld en in vrije doortocht op Den Tuinder liet hij de sluitpost overtuigend kansloos: 4-0. Nadien controleerden de Kraaien het duel, kregen zij kansen maar gescoord werd er niet meer.

RIDDERKERK – De dames van TV Oudelande hebben zich afgelopen weekend gekroond tot kampioen van de tennis herfstcompetitie. Op de laatste dag van de tennis herfstcompetitie mocht het team met 2-3 verliezen om alsnog kampioen te worden. Het team, bestaande uit Annemieke van der Pol, Marielle van Gelder, Annette Geene-van Pelt, Corina van Gelder, Iris Kaulingfreks en invallers Zwani Zoeter en Brenda van Rij, lieten echter vanaf het begin zien dat er maar één team aanspraak maakte op de titel. Van Rij

won haar eerste singel simpel in 2 sets (6-1 6-1). Geenevan Pelt had het moeilijker, maar trok in 3 sets aan het langste eind (3-6 6-0 6-3). Van der Pol en Marielle van Gelder brachten daarna overtuigend het derde punt binnen (6-0 6-1), waardoor het kampioenschap zeker was. Ook de laatste twee dubbels van Kaulingfreks en Zoeter (5-7 6-1 6-1) en het vaste duo Geene-van Pelt en van der Pol (7-5 6-4) werden gewonnen, waardoor via een 5-0 uitslag Oudelande de terechte kampioen is geworden.

Slecht laatste kwartier nekt Saturnus’72 dames Achtervolger Rijsoord kent nu nog slechts één serieuze achtervolger als het gaat om de titelstrijd. Leerdam Sport ’55 versloeg Ameide, waardoor enkel de Leerdammers het spoor van de ‘Kraaien’ nog kunnen volgen op de ranglijst. Volgende week gaan de Rijsoordenaars op bezoek bij het Brabantse Rijswijkse Boys.

Deze krant nog eens nalezen? www.decombinatieridderkerk.nl

RIDDERKERK - De dames van Saturnus’72 hebben tijdens de eerste zaalwedstrijd de winst in de laatste 15 minuten alsnog uit handen gegeven. “Een prima eerste helft werd gevolgd door een slechtere tweede waarbij we een voorsprong alsnog uit handen gaven,” analyseerde coach Keshia van de Geest na afloop. In Nieuw Vennep kwam Saturnus’72, voor het eerst voltallig, in actie tegen D.I.O.S. Het eerste deel speelden de gasten uit Ridderkerk een goede wedstrijd. Na een snelle 0-3 voorsprong werd ook de rust met een verdiende 5-7 voorsprong behaald. Saturnus’72 speelde aanvallend sterk en was D.I.O.S. ook verdedigend de baas. Ook de start van het tweede bedrijf was voor Saturnus’72, al liet de thuisploeg weten zich niet zomaar gewonnen te geven. Saturnus’72 kwam op 6-9, maar voelde zich steeds meer in het nauw gedrukt door de tegenstander. D.I.O.S. werd

fysiek sterker, waardoor de onervaren Ridderkerkers steeds meer foutjes gingen maken. Aanvallend ging het mis waardoor er niet of nauwelijks nog gescoord werd. Op 13 minuten voor het einde stond het 11-11 en tekende zich een drama af. Verdedigend werden steeds meer fouten gemaakt terwijl ook geen fatsoenlijke aanval kon worden afgeleverd. Het resultaat was een teleurstellende 15-12 nederlaag. Van der Geest was enthousiast over het spel in de eerste helft, maar zag haar ploeg in het tweede bedrijf ver weg zakken. “Toch put ik moed uit het vertoonde in de eerste helft en weet dat zij het kunnen. Ik heb dan ook vertrouwen in de thuiswedstrijd tegen het Papendrechtse D.E.S.’67, waar ex Saturnus’72 speelster Laura de Vos deel uit maakt van het team dat getraind wordt door een andere goede bekende Patrick Ruttenberg. Een lastige opgave voor ons, maar niets is onmogelijk”.

Gekwalificeerd voor NK De Ridderkerkse Amber IJsselstein heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap kunstrijden. De 14-jarige schaatster reed zondag 28 oktober in Groningen een technische korte kür bij de tweede selectiewedstrijd en eindigde daarmee op een zevende plaats. Na haar klassering in de eerste selectiewedstrijd begin deze maand in Amsterdam heeft Amber de kwalificatie zekergesteld. De beste 12 rijdsters in de categorie Novice zullen op 15 en 16 december deelnemen aan de open titelstrijd op de thuisbaan in Dordrecht. Foto: Amber IJsselstein


DE NIEUWE NISSAN JUKE 34 De Combinatie

DE NIEUWE NISSAN JUKE

DE COMPACTE CROSSOVER, Donderdag 1 november 2012 BOORDEVOL PLEZIER.

RIJSOORD SPORT

DE COMPACTE CROSSOVER, BOORDEVOL PLEZIER.

Ontdek JUKE, de zeer compacte 5 deurs crossover, met een bijzonder en uniek design. Voorzien van het Nissan Dynamic Control System (2) dat zich aanpast aan uw rijstijl en van het nieuwe multimedia navigatiesysteem Nissan Connect (2).

Ontdek JUKE, de zeer compacte 5 deurs crossover, met een bijzonder en uniek design. Voorzien van het Nissan Dynamic Control System (2) dat zich aanpast aan uw rijstijl en van het nieuwe multimedia navigatiesysteem Nissan Connect (2).

Vanaf €18.900*

Vanaf €18.900*

Kolenbranderstraat 6, 2984 AT RIDDERKERK

Kolenbranderstraat 6, 2984 AT RIDDERKERK

Ga voor meer informatie naar: www.nissan.nl

* Prijs geldig vanaf 01-09-2010 Optioneel op Nissan Juke Tekna 1.6L. Wijzigingen voorbehouden Nissan Nederland. Officieel brandstofverbruik van gecombineerd 5,1 – 7,5l /100km (19,6 – 13,2 km/l). CO2 emissie: 134 tot 175 g/km. (2)

Ga voor meer informatie naar: www.nissan.nl

* Prijs geldig vanaf 01-09-2010 Optioneel op Nissan Juke Tekna 1.6L. Wijzigingen voorbehouden Nissan Nederland. Officieel brandstofverbruik van de Nissan JUKE: gecombineerd 5,1 – 7,5l /100km (19,6 – 13,2 km/l). CO2 emissie: 134 tot 175 g/km. (2)

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Subsponsor

Hoofdsponsor hoofdsponsor v.v. Rijsoord QASHQAI+2 Crossover design Tot 7 zitplaatsen

Kolenbranderstraat 6, Industrieterrein Donkersloot-Noord, 2984 AT RIDDERKERK T 0180 417699 E info@autoridderkerk.nl I www.autoridderkerk.nl

Rijsoord heeft aan één helft genoeg tegen zwak Meerkerk ’Kraaien’ boeken simpele zege: 4-0 RIJSOORD - Rijsoord heeft zaterdagmiddag in een weinig inspirerend duel een eenvoudige overwinning weten te boeken op Meerkerk. Aan de Rijsoordse Vlasstraat besliste de lijstaanvoerder van de tweede klasse F de wedstrijd al in de eerste helft. Sander Barragan, Pernell Papa en Khalid Rahli brachten de thuisploeg voor rust op een riante 3-0 voorsprong, waarna Mike van Gool vlak na de pauze de vierde treffer aan wist te tekenen. Rijsoord behoudt door de zege zijn koppositie. Leerdam Sport ‘55 volgt de ‘Kraaien’ door een overwinning op Ameide (3-1) nog altijd op een punt.

De Rijsoordse aanvallers bezorgden de doelman van de bezoekers veel werk, vooral in het eerste bedrijf.

Met de overwinning kan Rijsoord terugkijken op een uitstekende week, waarin het zich zonder bovenmatig in te spannen ontdeed van drie matige tegenstanders. Vorig weekend versloegen de ‘Kraaien’ op het eigen sportpark DFC (5-1) en afgelopen dinsdag werd

vierdeklasser Streefkerk in het kader van het bekertoernooi overlopen (8-1). Rijsoord trad aan met de grotendeels vertrouwde basisformatie. Trainer Gijs Zwaan kon voor de wedstrijd met de Alblasserwaarders echter nog niet beschikken over de nog herstellende Patrick Sluimers, waardoor Nick de Zeeuw evenals een week eerder plaatsnam in het centrum van de verdediging. Raymon Kuipers stond wederom onder de lat; hij kreeg opnieuw de voorkeur boven Ronald Rietbroek. Rijsoord vroeg op voorsprong Nadat de thuisploeg in de openingsfase goed was weggekomen toen Leon van den Heerik met een uiterste krachtsinspanning aanvaller Patrick Vuurens het scoren belette, werd de uiteindelijk ruime zege al vroeg in de steigers gezet. Khalid Rhali bereikte met een korte corner Sander Barragan op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder kegelde de bal


De Combinatie 35

Donderdag 1 november 2012 zonder aarzelen snoeihard in de verre bovenhoek en zette de koploper daarmee op uiterst fraaie wijze op een 1-0 voorsprong. Al snel bleek dat de Rijsoordenaars deze middag weinig te duchten hadden van hun tegenstander en het thuispubliek maakte zich in het herfstzonnetje op voor een vermakelijk optreden van de ex-eersteklasser. Even na de openingstreffer belandde een mislukte voorzet van Dane Brard bijna op gelukkige wijze tussen de palen, maar doelman Wilco den Tuinder zag de hoge bal tot zijn opluchting naast zijn doel verdwijnen. Diezelfde Brard kreeg kort daarop wederom de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar oog in oog met Den Tuinder toonde de keeper zich de sterkste. Een paar minuten later was het wel raak. Pernell Papa maakte aan de rechterkant van het veld optimaal gebruik van zijn kracht en snelheid en manoeuvreerde zich knap in vrije positie voor het Meerkerkse doel, waarna hij via de binnenkant van de paal Den Tuinder verschalkte: 2-0. Wedstrijd in het slot Na vijfentwintig minuten was de wedstrijd beslist. De handige Khalid Rhali zette zich na een mooie combinatie met Sander Barragan in kansrijke positie voor het vijandelijke doel en ook hij passeerde doelman Den Tuinder: 3-0. De ‘Kraaien’ controleerden de wedstrijd volledig en leken richting een monsterscore te gaan. Tot aan de rust

gebeurde er, op een tweetal pogingen van spits Mike van Gool na, nog maar weinig voor de Meerkerkse doelmond en bleef Rijsoord zelfs een tegentreffer bespaard toen doelman Kuipers handelend moest optreden in een rechtstreeks duel met buitenspeler Vuurens. Het bleek een voorbode te zijn voor een slechte tweede helft. Mat Vrijwel direct na rust zette Rijsoords topscorer Van Gool de vierde treffer op het scorebord. Hij profiteerde optimaal van geklungel op het Meerkerkse middenveld en in vrije doortocht op Den Tuinder liet hij de sluitpost overtuigend kansloos: 4-0. Wederom maakte het in niet al te groten getale opgekomen thuispubliek zich op voor een doelpuntrijk restant van de wedstrijd, maar andermaal kwam het bedrogen uit. Logischerwijs geloofde de titelkandidaat het wel en begon het rustig toe te kijken naar wat haar opponent in zijn mars had. Dat leidde tot een weinig verheffend schouwspel en langzaam kabbelde de wedstrijd voort zonder noemenswaardigheden voor beide doelen. Spits Guus Vreeswijk kwam nog wel vrij voor het doel van Kuipers, maar zijn lob miste precisie en belandde ruim naaste de Rijsoordse paal. Aan de andere kant schoot invaller Richard Clement over en kopte Van Gool de bal in de handen van doelman Den Tuinder. De scherpte om de score echt op te voeren ontbrak bij de thuisploeg, waardoor enkele

Rijsoord voert na de overwinning nog altijd de ranglijst aan, op een punt gevolgd door Leerdam Sport ‘55 kansrijke situaties door slordigheden om zeep werden geholpen. Van Gool zag in de slotfase nog wel een kopbal van de lijn worden gehaald uit een corner vanaf links, maar het bleek het laatste wapenfeit te zijn. Met het laatste fluitsignaal maakte scheidsrechter Ron Collé een einde aan een

wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd was geweest. Achtervolger Rijsoord kent sinds zaterdagmiddag nog slechts een serieuze achtervolger als het gaat om de titelstrijd. Leerdam Sport ’55 versloeg Ameide, waardoor enkel de Leerdam-

SCHOONMAAKBEDRIJF

S P O R T

Ridderkerk Tel. 0180 - 424643

OPSTELLING RIJSOORD: Raymon Kuipers – Maxime

van Kuilenburg (76. Marco Nijssen) – Nick de Zeeuw – Leon van den Heerik – Sander Lagrand – Dane Brard – Gerson Rodrigues (46. Richard Clement) – Khalid Rahli – Pernell Papa (76. Nicky de Zeeuw) – Sander Barragan – Michael van Gool

Openingstijden: wo - vr - zat - zo 12.00-20.00 uur do 16.00-20.00 uur

schoonmaakbedrijf

R IJ S O O R D

mers het spoor van de ‘Kraaien’ nog kunnen volgen op de ranglijst. Volgende week gaan de Rijsoordenaars op bezoek bij het Brabantse Rijswijkse Boys.

Oosterparkweg 17a, 2986 AJ Ridderkerk tel.: 0180 - 43 66 60 www.pannenkoekenhuisoosterpark.nl Naast de kinderboerderij

autoruitschade? • 24 uur bereikbaar, 7 dagen per week • gratis vervangend vervoer • gratis mobiele dienst

VERVOER VAN: Autotaalglas Ridderkerk Wagenmakerstraat 2

autotaalglas laat je niet barsten 0800-0828

staalstraat 2a - 2984 AJ ridderkerk tel. 0800 - 5255255 fax 0 180 - 430763 email warmteservice@debruijn-groep.nl www.debruijn-groep.nl

• Geconditioneerde producten • Machines groot en klein

Transportweg 20 • MAASDIJK tel. 0174-52 51 40


Donderdag 1 november 2012 De actieperiode is van zaterdag 31-03-2012 t/m zondag 03-06-2012.

36 De Combinatie

R IJ S O O R D S P O R T

4e 2e

Luxaflex® binnenzonweringsproduct

GRATIS*

Luxaflex® horrenproduct

50% KORTING *

LUXAFLEX® MAAKT VAN WONEN GENIETEN IN DE ACTIEMAANDEN VAN DE ZONWERING BIJ:

Voorzand 3, 2984 BH Ridderkerk t 0180 433 055 Postbus 273, 2980 AG Ridderkerk f 0180 427 288 info@denoorde.nl www.denoorde.nl Vloeren Behang Bedden De actieperiode is van zaterdag 31-03-2012 Gordijnen t/m zondag 03-06-2012. *Zonwering Vraag naar de voorwaarden in onze showroom! Interieur & Projekt

OUD

P A P IE R

K R IN

G LOOP

Kerkweg 219e • Ridderkerk Industrieterrein “Groenweert” Tel. 0180-420077 / 430061 www.dejongbandenservicebv.nl

’Kleine helden’ schieten met scherp

Winnares Lieke van Zwol was maar wat trots om met doelman ’Foppe’ op e foto te gaan. RIJSOORD – De voetballertjes van de Mini F van de v.v. Rijsoord waren afgelopen zaterdag aan de beurt om deel te nemen aan de Penaltybokaal. In de rust van de wedstrijd van het eerste elftal mochten ze vanaf de stip proberen om reservedoelman Foppe te verschalken. Voordat de kleintjes daadwerkelijk aan de beurt waren, mochten ze eerst nog met de spelers het

veld oplopen en dat zorgde voor veel enthousiasme. Voor de Fjes een ervaring om nooit meer te vergeten. Heel deftig liepen Daniël Soares, Rick van Hattem, Lieke van Zwol, Jaimie Steehouwer, Daan Stoppelenburg en Lucas Zell mee met de spelers. In de pauze mochten ze dan eindelijk strafschoppen nemen. Daniël wist met een rake penalty de score te openen. Hij gaf het goede voorbeeld, want ook de andere spelers wisten het net te vinden. Doelman Foppe zag de ballen links en rechts passeren. Uiteindelijk bleven er twee spelers over; Lieke en Daan. En de zevende poging van die laatsgenoemde eindigde op de paal. De kans voor Lieke om de eerste plaats op te eisen. En dat deed ze feilloos. Dat betekent dat Lieke van Zwol zich heeft geplaatst voor de grote finale, later dit seizoen. Volgende week zijn de spelers van F2 aan de beurt om deel te nemen aan dit leuke en succesvolle evenement.

Ook de andere ’Mini’s’ mochten met de doelman op de foto

Vestigingen: Ringdijk 12, 2981 EW Ridderkerk Meiendaal 68, 3075 KK Rotterdam T 0180-480 340, M 06-27 08 07 70, F 0847 18 77 29 E info@viskerresultancy.nl I www. viskerresultancy.nl

Mossel- en Spareribavond in een volgepakt ’Kraaiennest’

Nieuwe sponsoren voor F1 RIJSOORD - Rijsoord F1 heeft sinds kort twee nieuwe sponsoren gevonden. Zij hebben de spelertjes inmiddels geheel in het nieuw gestoken. Een korte kennismaking met de nieuwe sponsoren. Het eerste bedrijf is Prof-it4all van Jeroen Kop en biedt het volgende aan: Bent u op zoek naar ICT en organisatie specialisten met applicatiekennis en ervaring in uw branche? U kunt onze consultants inzetten voor, tijdens en na implementatiebegeleiding van uw aanstaande applicaties. Wij staan bekend om onze specialisten voor data-, applicatie- en outputbeheer van uw huidige omgeving en we verzorgen kort of langdurig de detachering van het door u gewenste ICT personeel. Kijk verder op www. prof-it4all.nl Het tweede bedrijf is Broeke

Elektrotechniek van Michel Kanters. Of het nu gaat om een alarm, brandmelder, telefoon, camera, intercom, elektrotechnische installatie of een keuring (NEN 3140), Broeke Elektrotechniek kan u van dienst zijn. Het bedrijf bestaat inmiddels alweer ruim 50 jaar en is een echt Rotterdamse onderneming die service en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Ze zijn uitgegroeid tot een organisatie met 20 medewerkers, waarbij alle monteurs zijn voorzien van een eigen volledig ingerichte service-auto. Het bedrijf beschikt over een eigen servicedienst die 24 uur per dag paraat staat voor haar klanten. Tevens zijn ze een Uneto en een NCP erkend installatie bedrijf, ook zijn ze aangesloten bij SEI de HSG-Group. Voor meer informatie kijk op www.broeke-elektro.nl

RIJSOORD – De supportersvereniging van de v.v. Rijsoord kan terugkijken op een zeer geslaagde mossel en sparerib-avond. Op zaterdag 27 oktober wisten 120 gasten de weg naar de kantine aan de Vlasstraat te vinden, om zich tegoed te doen aan perfect voorbereide mosselen en spareribs. De organisatie laat weten zeer in haar nopjes te zijn met het verloop van de avond en wil de bezoekers hartelijk danken voor hun komst. Verder denkt de organisatie dat de culinaire traditie ook volgend jaar een vervolg moet krijgen. De kantine van de voetbalvereniging was voor de gelegenheid omgetoverd tot een prachtig ‘4-sterrenrestaurant’. Voorzitter Jan Zanen van de voetbalvereniging was duidelijk onder de indruk van wat de supportersvereniging voor elkaar had gekregen. Het was Zanen dan ook een eer om het

culinaire festijn officieel te openen. Wim en Arjan van Wingerden voerden samen de regie over de barbecue en wisten de gasten overheerlijke spareribs voor te schotelen. Top mosselkoks zorgden ervoor dat de mosselen perfect werden voorbereid. En, zoals een goed restaurant betaamt, er was genoeg voor iedereen. In een gemoedelijke sfeer wisten de gasten heel wat kilo’s spareribs en mosselen op te peuzelen. Nadat iedereen echt genoeg had gegeten, werd het buffet door voorzitter Zanen gesloten. Kort daarna werd er door de gasten volop gedanst op de dansvloer en werd de succesvolle avond in stijl afgesloten. De supportersvereniging wil alle medewerkers die de avond tot een succes hebben gemaakt hartelijk bedanken en tevens de bezoekers bedanken voor hun komst.


De Combinatie 37

Donderdag 7 juli 2011

Freek de Regt ’Pupil van de Week’

RIJSOORD – Freek de Regt is een voetballer van Rijsoord om in de gaten te houden. De speler van E1 was afgelopen zaterdag de Pupil van de Week en het liefst had Freek ‘gewoon’ in de basis gestaan om

tegen Meerkerk te voetballen. Maar de 10-jarige Rijsoordspeler moet nog even geduld hebben. Van zenuwen had Freek in ieder geen last. Hoewel hij

eerder op de dag zelf nog met 3-1 had verloren van Peursum, deed hij vol enthousiasme mee aan de warming-up. Vervolgens wist hij ook op overtuigende wijze de doelman van de bezoekers te verschalken. Na de gewonnen wedstrijd was het tijd voor een klein feestje in de bestuurskamer van de vereniging. Zo werd Freek verrast met allerlei stickers en vaantjes van Rijsoord en zijn favoriete club Feyenoord en van zijn favoriete speller Messi. Natuurlijk kreeg Freek ook de bijzondere ‘Rijsoordbal’, die hij ontving uit handen van speler Dane Brard. Duidelijk was dat Freek een geweldige middag had gehad, net als zijn vader, moeder, opa’s, oma en zijn broer.

Damesselectie Rijsoord in het nieuw gestoken door sponsor VOR Van Ooijen

RIJSOORD - De damesselectie van v.v. Rijsoord heeft onlangs een nieuw tenue mogen ontvangen van de trouwe clubsponsor VOR Van Ooijen, die al jaren aan de club is verbonden. Uit handen van Hans van Ooijen kreeg speelster Annemarije Bek het nieuwe shirt overhandigd. De damesselectie van Rijsoord is sponsor Hans van Ooijen dankbaar voor het schenken van een compleet tenue en zullen de sponsornaam met veel plezier en trots dragen tijdens de wedstrijden. Hopelijk leidt dat tot mooie successen dit seizoen.

de punt

v

Tel.: 0180 - 499 737

I www.twinsign.nl

Van Ooijen voor het beschikbaar stellen van het prachtige, nieuwe wedstrijdtenue.

scoren met

eoxordtreliag!

Bel ons of mail naar info@twinsign.nl voor onze scherpe prijzen.

Namens de damesselectie, begeleiding en bestuur v.v. Rijsoord danken wij VOR

Showroom: Zinkstraat 1b Tel. 0180-425035 / 06-53251856 Bezichtiging op afspraak

www.bakkerij-vanderwaal.nl • info@bakkerij-vanderwaal.nl

VDWL-ADV-74x60-Scroren-met-Punt.indd 1

Sponsormogelijkheden v.v. Rijsoord Info: Cees v/d Steen

Telefoon: (0180) 42 80 49

Telefoon: (0180) 639 639 www. rabobank.nl/rmij

02-04-12 17:05

R IJ S O O R D S P O R T


slechts 2500 km . bj. 2011. tional Geographic 11 jaarmail voor info plg.49@hot- gangen, computerbladen, mail.nl luxe autobladen, motor, woonbladen, Landleven, Voor de professionele tuinier koop: TIJDSCHRIFTe koop: Boekje Vrien- Te Buitenleven, Ariadne, enz. bv. Engelstalige Naden op de Fiets 2012, TEN, Bel Cora en kom kijken. Geographic 11 jaarâ‚Ź 7,- (nieuw) Boekje Vrien- tional 06-28994908. den op de Fiets 2011 â‚Ź 6,- gangen, computerbladen, luxe autobladen,Poes/kat, motor, (nieuw) tel. 06-42768627. Gevonden: woonbladen, Grijs witte borstLandleven, en sokjes, Ariadne,Marsenz. Te koop: Twee vouwfiet- Buitenleven, luid miaauwend, Bel Cora en kom kijken. sen, merk Dunlop. kleur manstraat. zwart/grijs.geen versnellin- 06-28994908. Tel.0180-422918. BLADBLAZERS gen in nieuw staat. vraag) ) (30 )cm (30 )cm 1 7 D 1 0 Poes/kat,. 17D (30 cm S prijs â‚Ź 30,- per stuk. twee Gevonden: Te koop: Renault-Twingo S 1ST71IE(3P0 cm MM RIJS S S17T0IE MM RIJ S ATCIE Grijs witte borst en PRIJS CIEPRPIJ voor â‚Ź 50,-. A C slechts 2500 km . bj.sokjes, 2011. A T C A 1 luid miaauwend, Mars-D E-mail janenly@telfort.nl. 7 6 E 5 G mail voor info plg.49@hotG B B 274 S S manstraat. â‚Ź RIJ RIJ 9 mail.nl ACTIEP â‚Ź 2â‚Ź3293 ACTâ‚ŹIE2P74 Te koop: WOL om truien Tel.0180-422918. voor ROEMENIE van te Te koop: Boekje Vrienâ‚Ź 114 â‚Ź 309 breien. Tel. 078-6813835. Te denkoop: op Renault-Twingo de Fiets 2012,. slechts 2500 km . bj. Vrien2011. Boekje â‚Ź 7,- (nieuw) voor info plg.49@hotTe koop: schilderij de mail den op de Fiets 2011 â‚Ź 6,mail.nl tel. 06-42768627. handen van Michelangelo (nieuw) G 56-D S BGE 71 S B print. In mooie lichte lijst J J I I R R MS 171 35 cm â‚Ź 244 â‚Ź 279 Te koop: koop: Twee Boekje Vrien110 bij 62 cm â‚Ź 25,-. tel. Te MS 171 35 cm â‚Ź 244 â‚Ź 279 ACTIEP ACTIEP vouwfietden Fiets 2012, 0180-419000. sen, op merkdeDunlop. kleur Vrienâ‚Ź 7,- (nieuw) Boekje zwart/grijs.geen versnellinde Fiets 2011vraagâ‚Ź 6,WELKE (amateur) fruit- den gen op in nieuw staat. â‚Ź 114 â‚Ź 309 tel. 06-42768627. kweker kan mij helpen aan (nieuw) per stuk. twee prijs â‚Ź 30,enkele kisten stoofperen voor â‚Ź 50,-. Twee vouwfietTe koop: van een Os goed ras. worden E-mail janenly@telfort.nl. Astrid van sen, merk Dunlop. kleur UW VAKHANDELAAR, STERK IN STEVIG WERK afgeh. en kont. betaald. UW VAKHANDELAAR, STERK IN STEVIG WERK Lagendijk 178 - Ridderkerk UW VAKHANDELAAR, STERKtot IN15 STEVIG WERK Acties zwart/grijs.geen Actiesgeldig geldigvan van15 15september septembertot 15december december 2012. 2012. tel. 06-202 871 13. om truien Te koop: WOL versnellinTelefoon 0180 - 421 399 - www.gavdwaal.nl Acties geldig van 15 september tot 15 december 2012. gen inROEMENIE nieuw staat.van vraagvoor te Pedicure prijs â‚Ź Tel. 30,-078-6813835. per stuk. twee Gevraagd: Oude brom- breien. mer, Snorbrommer bv voor â‚Ź 50,-. 06-20915140 janenly@telfort.nl. ZĂźndapp, Puch, Kreidler E-mail Te koop: schilderij de Ook voor uw diabetische/ Alles is welkom met of handen van Michelangelo Te koop: WOL om zonder reumatische voet kenteken, kente- print. In mooie lichtetruien lijst voor bijROEMENIE van tel. te ken wordt direct overge- 110 â‚Ź 25,-. 62 cm Voor een goede verzorging van breien. Tel. 078-6813835. schreven. Prijs en ophalen 0180-419000. Uw voeten.inOpoverleg. afspraak bij U thuis. jasy@kpnplaLid Provoet Te koop: schilderij de Thuiszorgmiddelen net.nl tel 06-41354127 WELKE (amateur) fruithanden vanmij Michelangelo kweker kan helpen aan print. mooie stoofperen lichte lijst enkeleIn kisten â‚Ź tel. 110 bij 62 cm 5PFHBOLFMJKLIFJE %BHFMJKLTF van een goed ras.25,-. worden UW VAKHANDELAAR, STERK IN STEVIG WERK 0180-419000. JOFOSPOEPN IVMQNJEEFMFO afgeh. en kont. betaald. Acties geldig van 15 september tot 15 december 2012. XPOJOH tel. 06-202 871 13. WELKE (amateur) fruitkweker kan mij helpen aan Oude bromGevraagd: enkeleSnorbrommer kisten stoofperen mer, bv van een goed ras. Kreidler worden ZĂźndapp, Puch, afgeh. kont. betaald. Alles isenwelkom met of tel. 06-202 871 13. kentezonder kenteken, D 1 Ook leveren aan particulieren 7 BGE BG 56 JS ken wordt direct overge1SVJNFOEJKLÂ…"33JEEFSLFSLÂ…5 S 0OEFSSJKECBSF ;PSHBSUJLFMFO J I Oude bromGevraagd:Prijs R RIBenedenrijweg 87, 3077 CB Rotterdam P P schreven. en ophalen E E I I T T C C LFVLFOT &JOGP!CFFO[PSHOMÂ…*XXXCFFO[PSHOM A A mer, Snorbrommer bv in overleg. jasy@kpnplaTelefoon 010 - 479 23 03 • Fax 010 - 483 19 60 ZĂźndapp, Puch, Kreidler net.nl tel 06-41354127 E-mailadres: info@deligtglas.nl Alles is welkom met of zonder kenteken, kenteâ‚Ź 114 â‚Ź 309 ken wordt direct overgeschreven. Prijs en ophalen in overleg. jasy@kpnplanet.nl tel 06-41354127

OOK DE PRIJS GEKORTWIEKTE PRIJZEN GEKORTWIEKTE PRIJZEN

OOK DE PRIJS BLAAST JE OMVER BLAAST JE OMVER

BLADBLAZERS

9 â‚Źâ‚Ź1199 â‚Ź 99

9 â‚Źâ‚Ź22339

â‚Ź 249

â‚Ź 249

â‚Ź 99

70x150 OOK DE PRIJS BLAAST JE OMVER 0000090

BLADBLAZERS

â‚Ź 99

â‚Ź 249

Chevrolet Wintercheck.

T.w.v. â‚Ź 24,95

UW VAKHANDELAAR, STERK IN STEVIG WERK

Acties geldig van 15 september tot 15 december 2012.

Zaterdag 3 november 2012:

Chevrolet Winter Testdag GRATIS Wintercheck op 18 punten t.w.v. ₏ 24,95 Voordelig 5 maanden Chevrolet Winterplan Garantie Certificaat voor slechts ₏ 14,95 (normaal ₏ 19,95)** Aantrekkelijke winteraanbiedingen** Winterbanden sets (vier winterbanden en vier stalen wielen) vanaf ₏ 349,-* GRATIS Chevrolet Thermobeker bij aanmelding vóór 31 oktober 2012 op www.chevrolet.nl of bel 0800 - 234 2345

Wilt u dit najaar veilig ĂŠn voordelig de weg op? Kom dan op 3 november 2012 naar de Chevrolet Winter Testdag voor een gratis controle (t.w.v. â‚Ź 19,95) op 18 wintergevoelige punten. Bovendien kunt u voor slechts â‚Ź 14,95 (normaal â‚Ź 19,95) een Winterplan Garantie Certificaat kopen. Dit geeft u maar liefst 5 maanden garantie op 10 van de 18 gecontroleerde punten. Daarnaast bent u hier ook aan het juiste adres voor comfortabel rijdende winterbanden die u al extra veiligheid onder de 7ËšC bieden.

Meld u nĂş aan op www.chevrolet.nl of bel 0800 - 234 2345

Eef en Huub Rotterdam-Zuid B.V. Aristotelesstraat 34 | Rotterdam 010-2916161 | www.eefenhuub.nl

www.chevrolet.nl

* Verplicht in Duitsland, Finland, Frankrijk, ItaliĂŤ, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland (onder voorbehoud) ** Het Chevrolet Winterplan Garantie Certificaat (WGC) biedt 5 maanden garantie uitsluitend voor de Chevrolet of Daewoo eigenaar. Het WGC is tijdelijk â‚Ź 14,95 (consumentenprijs inclusief BTW) in plaats van â‚Ź 19,95, deze tijdelijke prijs is geldig van donderdag 1 november 2012 tot en met maandag 5 november 2012. Van dinsdag 6 november tot en met 31 december 2012 is de normale prijs van â‚Ź 19,95 van toepassing. Een winterbanden set bestaat uit vier winterbanden en vier stalen wielen. Onder voorbehoud van beschikbaarheid en zolang de voorraad strekt. Consumentenprijzen inclusief 21% BTW, exclusief montage. Looptijd speciale winteraanbiedingen: 1 oktober 2012 tot en met 31 december 2012. Druk- en zetfouten voorbehouden. Vraag uw dealer naar alle voorwaarden of kijk op www.chevrolet.nl.


De Combinatie

DIENSTEN

Donderdag 1 november 2012

KERKDIENSTEN

Volle Evangelie Gemeente De Kern Meer info: www.veg-dekern.nl

KERKDIENSTEN / WWW.KERKENRIDDERKERK.NL

BOLNES Boezemkerk Zo. 09.30 uur: ds. M.C. van Pelt 17.00 uur: hr. R. Rietveld Wo. 19.30 uur: kand. A. Teeuw

Kerkdiensten op 4 november en 7 november (Dankdag) RIDDERKERK Singelkerk: Zo. 09.30 uur: ds. H.J. Lam 17.00 uur: ds. J. Blom Wo. 14.30 uur: ds. H.J. Lam 19.30 uur: ds. A.J. Kunz Ichthuskerk: Zo. 09.30 uur: ds. A.J. Goijert 16.00 uur: ds. G. Schaap Wo. 14.30 uur: ds. J.H. Lammers 19.30 uur: ds. J.H. Lammers Goede Herderkerk: Zo. 09.30 uur: ds. G.J. van Beek 17.00 uur: ds. C. Haasnoot Wo. 14.30 uur: ds. G.J. v. Beek 19.30 uur: ds. G.J. van Beek Protestantse gemeente de Levensbron: Zo. 09.30 uur: ds. M. de Geus Gereformeerde Gemeente: Zo. 9.30 uur: ds. G.M. de Leeuw 17.00 uur: ds. G.M. de Leeuw Wo. 9.30 uur: ds. G.M. de Leeuw 17.00 uur: ds. G.M. de Leeuw Chr. Ger. Kerk: Zo. 9.30 uur: ds. H. v.d. Heuvel 17.00 uur: ds. H. v.d. Heuvel Wo. 19.30 uur: ds. H. v.d. Heuvel Herst. Herv. Gem. (in Maranathakerk): Zo. 11.45 uur: ds. J.A. Kloosterman 18.30 uur: ds. J.A. Kloosterman

SER AGENDA

3 november: Muziekfestival van St. Eiland IJsselmonde met 17 HaFaBra-orkesten in Geref. Kerk Levensbron, Jan Luykenstraat 10 in Ridderkerk van 10.00 - 22.30 uur (in 3 blokken). 7 november: Lezing over Islamitische kunst onder de titel “De wonderschone wereld van de Islam” door drs. Karin Braamhorst in de Irenekerk in het Electropark ( achter Oranjestraat 32) in Slikkerveer.

Molukse Evang. Kerk: (niet verbonden aan synodaal bestuur Molukse Evangelische Kerk Houten en vier classisbesturen): Zo. 14.00 uur: ds. Haumahu R.K. Parochie St. Joris: Sint Joriskerk, Hovystraat 62: Misviering op zondag om 10.00 uur. St. Theresiakapel, Donckselaan 10a: Misviering op zaterdag om 19.00 uur SLIKKERVEER Wilhelminakerk: Zo. 09.30 uur: ds. A. Hamstra 16.00 uur: ds. W. Westland Wo. 14.30 uur: ds. W. Westland 19.30 uur: ds. W. Westland Protestantse Gemeente Slikkerveer (Christus is Koning Kerk): Zo 09.30 uur: hr. J. van Egmond Wo. 19.30 uur: ds. C. Bartelinkv.d. Dool Protestantse Gemeente Irenekerk: Zo. 10.00 uur: ds. M.M. Kwant Ger. Kerk (vrijgemaakt): Zo. 09.00 uur: ds. A.S. de Vries 16.30 uur: ds. A.S. de Vries Wo. 19.00 uur: ds. A.S. de Vries Ger. Gemeente Slikkerveer: Zo. 09.30 uur: ds. Mijnders 16.30 uur: ds. Mijnders

Protestantse Gemeente Bolnes: Zo. 09.30 uur: ds. C. Bartelinkv.d. Dool RIJSOORD Herv. Kerk: Zo. 10.00 uur: ds. C. Hendriksen 17.00 uur: ds.H.E.J. van der Laan Wo. 19.30 uur: ds. E.J.N. Kronenburg Ger. Kerk: Zo. 09.30 uur: ds. A.J. Kool Wo. 19.30 uur: ds. G.H. Offringa OOSTENDAM Immanuelkapel: Zo. 09.30 uur: ds. J.H. Lammers 16.00 uur: ds. A. van Lingen Wo. 19.30 uur: ds. P.H. van Harten ROTTERDAM Leger des Heils: (Hillevliet 139) 10.00 uur: majoor Bijl 18.30 uur: majoor Bijl Evang. Gem. De Deur (Gooilandsingel 7): diensten elke woensdag om 19.30 uur zondag om 11.00 en 18.00 uur

Medische Diensten en Maatschappelijke Organisaties

Weekenddienst geldt uitsluitend voor spoedgevallen. Boodschappen vóór 10 uur v.m. opgeven.

Doktersdiensten Voor de praktijken van de doktoren W. van den Beukel, M.A. Janssen, M. Zahrai, R. Hoegen, J. Huisman, J.A.C. van Heest, M.J. Wisse-Bac, F. Moghaddam, Ph. J Postema, A.G. Scholte, A.E. Scholte-de Jong, A.N. Vermulm, J. Bronsveld, M. Voortman, J.P. Caljouw, J.W. Mauritz, H. Stolk, P.T. Folmer en C.A. van Heukelem kunt u ’s avonds en ‘s nachts van 17.00 tot 8.00 uur en in het weekend van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur de dienstdoende arts bereiken onder telefoonnummer: 010-2909888. RIJSOORD-BARENDRECHT HEEERJANSDAM Voor de praktijken van de doktoren R. Barnard, G.J. den Hollander, C.W. Lew, K.C. v. Egmond, G.A. Dumans, W.D. Blom, W. Pijpers, R.A.P. de Jong, mevr. I.R. Weerman en A.S.

Vijlbrief kunt u ’s avonds en ‘s nachts van 17.00 tot 8.00 uur en in het weekend van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur de dienstdoende arts bereiken onder telefoonnummer: 0102909888. HENDRIK-IDO-AMBACHT DOKTERSDIENST: de weekenddiensten van de doktoren H.G. Alblas, J. Okma en J. Keuning, R.J. v. Houten, en E.B.G. v. Houten-de koning, N.G.J. Schouten en H.C. Westeneng-Versteeg, N. Demir en S. Ganthous geld uitsluitend voor spoedgevallen en duurt van zaterdagmorgen acht uur tot zondagavond elf uur. Aanvragen zo mogelijk voor tien uur ‘s morgens. BEL VOOR DE DIENSTDOENDE ARTS: 078-6542600.

APOTHEEKDIENST Voor Barendrecht, Heerjansdam, Rhoon en Ridderkerk: Openingstijden voor alle apotheken: maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.30 uur. Let op: Apotheek Slikkerveer maandag

t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur. Apotheek Vlietplein maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.30 uur en van 13.30-17.30 uur. Apotheek Jan Luyken ma/vr 8.00-17.30 uur en zaterdag van 9.00-15.00 uur. Voor spoedrecepten is op werkdagen vanaf 17.00 uur tot 8.30 uur de volgende dag en op zaterdag, zondag en feestdagen 24 uur per dag geopend DIENSTAPOTHEEK ZUID, Maasstadweg 59 b in Rotterdam. Telefoonnummer Dienstapotheek Zuid: 010486 63 28. De DIENSTAPOTHEEK ZUID is gevestigd in het gebouw van het Maasstadziekenhuis, naast de Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp. Neem altijd een geldig pasje van uw zorgverzekering mee. alle apotheken declareren electronisch bij de meeste zorgverzekeringsmaatschappijen. houdt u rekening met eigen bijdragen en producten die zelf betaald moeten worden.

Jubilerend Whisper voor Peru Dit jaar bestaat de zanggroep Whisper 25 jaar. De groep viert dit op zondag 4 november met een jubileum/benefiet-concert in de Rijsoordse Opstandingskerk. Met het ongeveer een uur durende

programma wordt aandacht gevraagd voor “Pan de Vida”, een organisatie die arme kinderen in Peru helpt. Het optreden van Whisper begint om 15.00 uur. De deuren van de kerk aan de Rijksstraatweg

95 gaan open om 14.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om nog wat na te praten met de koorleden. Foto: Het is alweer 25 jaar geleden dat de zanggroep Whisper werd opgericht.

Dovendienst: geen opgaaf

Noordstraat 25D, 2987 CK Ridderkerk. email: g.rikxoort@chello.nl (Schriftelijk opgeven vóór zaterdag) www.ser-ridderkerk.nl

Aanvang 20.00 uur. 7 december: Oratorium “Licht en Vrede” (Martin Zonnenberg} uitgevoerd door Hervormd Singelkoor en Bethelkoor o.l.v. Nelly v.d. Broek in de Singelkerk Ridderkerk. Aanvang 20.00 uur. Museum Johannes Post school, Rijksstraatweg 101, Rijsoord. Eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00-16.00 uur. Planetariumvoorstellingen om 12.00, 13.30,

14.00 en 14.30 uur. Bedrijfsmuseum BRUSH HMA, Ringdijk 390b, Slikkerveer. Exposeert de rijke historie van het bedrijf bekend onder de naam “Smit Slikkerveer”. Geopend elke eerste vrijdag van de maand van 13.00 - 16.30 uur. Snuffelpand, Jul. v. Stolbergstraat 46, elke eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 - 16.00 uur. Tel. 410663 / 415939.

NIEUWS VAN DE DIERENBESCHERMING RIJNMOND (REGIO RIDDERKERK) GEVONDEN 19 oktober De Wetstraat: lapjespoes, heeft zwart bandje met belletje om. Geen id. 29 oktober de Wetstraat: kater, Oosters Korthaar, Creme Tabby Point. Geen id. 26 oktober 2012 Rotterdamseweg: poes, Creme blauw, ca. 1 jaar. Geen id. 20 oktober De La Reijstraat: witte poes, gechipt.

39

VERMIST 15 oktober Bourgondischelaan: rode poes, gechipt, 2 jaar. Erg schuw. 12 oktober Seringenstraat: zwartwitte kater, geen id, 5 maanden. Voor de Dierenambulance kunt u 24 uur per dag terecht op nummer 0900-1120000. Ook verzorgt de Dierenbescherming zgn. taxiritten van en naar de dierenarts. Indien u zelf geen vervoer heeft, kunt u

hiervoor bellen naar 0900-1120000. Voor het zoeken naar of opgeven van vermiste huisdieren kunt u terecht op de website: www.mijndieriszoek.nl. Indien u niet over internet beschikt kunt u hiervoor contact opnemen met de Dierenbescherming Rijnmond via 088 – 3437112. Dit nummer is ook bereikbaar voor alle overige zaken m.b.t. dierenbescherming.

Donderdag 1 november 2012 - 71e jaargang - nr. 44 NIEUWS- EN ADVERTENTIEBLAD VOOR GROOT RIDDERKERK Verschijnt wekelijks op donderdag in een oplage van 23.500 exemplaren. De Combinatie is een uitgave van BAR Uitgeverij BV. Adres voor redactie en advertenties: Singel 55, 2992 BN Barendrecht; Tel. 0180-641022; Fax 0180-619983

Sportredactie: Michael de Vogel, tel. 06-47870763, sportcombinatie@baruitgeverij.nl Redactie: Johan Kruithof, telefoon 0180-431785 (b.g.g. voicemail inspreken.) Leonie Elzinga, 06-10336090. E-mail: redactiecombinatie@baruitgeverij.nl Berichten (géén advertenties) dienen uiterlijk op maandag 20.00 uur in bezit van de redactie te zijn. Advertenties: Advertenties kunnen tot dinsdagmiddag 16.00 uur worden aangeboden bij BAR Uitgeverij BV, Singel 55, 2992 BN Barendrecht. Tel. 0180-641022, e-mail: advertentie@baruitgeverij.nl. Klachten over de bezorging: telefoon 0180-418710 Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van de onder auteursnaam opgenomen artikelen en ingezonden brieven. Redactie en uitgever zijn ook niet verantwoordelijk voor de juistheid van de advertenties. Nog meer nieuws uit Ridderkerk op www.decombinatieridderkerk.nl

Het is alweer 25 jaar geleden dat de zanggroep Whisper werd opgericht. Tandartsen. Voor informatie betreffende het verkrijgen van spoedhulp gedurende het weekeinde en feestdagen dient u contact op te nemen met uw eigen tandarts. Via het antwoordapparaat wordt u ingelicht op welke manier u de dienstdoende tandarts kunt bereiken. De dienstdoende tandarts is uitsluitend bereikbaar voor spoedeisende klachten en ongevallen. De spoedhulp wodt uitsluitend verleend tegen contante betaling. Kraamzorg De Eilanden. Al meer dan 60 jaar één van de grootste aanbieders in de regio. Kraamzorg de Eilanden, de eerste ISO 9002/HKZ gecertificeerde kwaliteitskraamzorgorganisatie van Nederland, staat bekend om garantie van zorg en hoge kwaliteit. Bezoekadres: Vliet 8, Hellevoetsluis. Telefoonnummer 0181-391440 Fax 0181325898 Bevallingslijn 0181-310000 (24 uur per dag bereikbaar) www.kraameiland.nl info@kraameiland.nl Thuiszorg Aafje. Aafje. Voor huishoudelijke hulp, verzorging, verpleging en maatschappelijk welzijn. Ook kunt u bij ons terecht voor dieetadvisering, personenalarmering en allerlei gemaksdiensten aan huis via De Stromen Aafje Pas, zoals maaltijdenservice en pedicure. Aafje, thuiszorg huizen zorghotels. Voor o.a. Huishoudelijke hulp, verzorging en verpleging (thuis en in woonzorgcentra), zorghotels, dagvoorzieningen, personenalarmering en de Aafje pas. De Aafje zorglijn 088 8 233 (lokaal tarief) is op werkdagen van 8 tot 17 uur bereikbaar voor informatie en advies. Voor dringende (zorg)vragen is de zorglijn 24 uur per dag bereikbaar. Thuiszorgwinkel: uitleen en verkoop hulpmiddelen. Passage 4-6, Zwijndrecht. Open; maandag t/m vrijdag 917.30 uur, zaterdag van 10 - 16 uur. Artikelen kunnen thuisbezorgd of opgehaald worden. info@aafje.nl www.aafje.nl Postbus 233, 3330 AE Zwijndrecht. CIZ. Centrum Indicatiestelling Zorg, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Voor alle informatie, adviezen, aanvraag voor hulp of zorg thuis, opname in verzorgingshuis en/of verpleeghuis. Ma t/m vrij. 08.30-17.00 uur tel. 088-78 91 440

Curadomi. Curadomi is een organisatie, die zorg biedt met christelijk personeel aan iedereen die dat wenst. Het personeel schoolt zich voortdurend in pijnbestrijding, symptoom-bestrijding en stervensbegeleiding (palliatieve zorg). Bel voor hulp met: Tel. 0318 548265. Fax 0318 - 519817. Website:www.curadomi.nl Mail: info@curadomi.nl Centrum voor Jeugd en Gezin Opvoedpunt Ridderkerk U kunt hier kosteloos en na afspraak terecht voor informatie/advies over het gedrag en de opvoeding van uw kinderen. De spreekuren worden gehouden op dinsdag, donderdag en vrijdag in “het GOED” aan de Jan Luykenstraat 8, 2985 BV in Ridderkerk. U kunt een afspraak maken via het Centrum voor Jeugd en Gezin in het GOED, tel. 433 944 of rechtstreeks via onze email. Meer informatie over onze cursussen/ gespreksgroepen voor ouders vindt u op: www.cjgridderkerk.nl Pedagogen: Linda Leunen, linda.leunen@cjgridderkerk.nl en Ankie A-Tjak, a.atjak@cjgrijnmond.nl Internos, Katholieke stichting Thuiszorg. Westelijke Parallelweg 50, 3331 EW Zwijndrecht Telefoonnummer 078-6483838 www.internosthuiszorg.nl Telefonische bereikbaarheid voor Ridderkerk: 0180-423800 dagelijks tijdens kantooruren. 24 uurs bereikbaarheid voor spoedzaken: 078-6483838 Weekenddienst verloskundigenpraktijk Nieuw Leven. 3 en 4 november: Sandra van der Poel. tel. 0180-410040/06-29091989 b.g.g. boodschappendienst tel. 010-4206611 Dierenartsen weekenddienst. Voor spoedgevallen in alle nacht- en weekenddienst bereikbaar: Dierenkliniek Ridderkerk Jac. Catsstraat 3, Ridderkerk Tel. 0180-425253 Dit geldt voor de praktijken in Zwijndrecht, H.I. Ambacht, Ridderkerk en Rotterdam. Diabetes. Diabeteslijn (033) 463 05 66, info@dvn.nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ‘s nachts alleen in geval van nood) en over de producten en diensten van de Diabetesvereniging Nederland.

SWOR De Stichting Welzijn Ouderen Ridderkerk (SWOR) biedt o.a. ouderenadvisering, Tafeltje-dek-je, klussendienst, ontmoetingsactiviteiten, cursussen SeniorWeb en vrijwilligerswerk. Daarnaast heeft de SWOR een Steunpunt Mantelzorg. Koffieochtenden: di+ do in Wijkcentrum West, do. in WVC Slikkerveer; steeds van 10.00 -12.00 uur. Voor vragen op het gebied van welzijn, zorg, wonen, mobiliteit en financiën kunt u terecht bij een van de ouderenadviseurs tijdens onze spreekuren. Spreekuren: di. 10.30 -11.30 uur (Wijkcentrum West), iedere 2e en 4e di. 14.30-15.30 uur (Noordhave) en do. 10.00 -11.00 (WVC-Slikkerveer) en tijdens kantooruren op de Schoutstraat 5. Neem voor meer informatie contact met ons op! SWOR, Schoutstraat 5, 2981 EZ Ridderkerk, tel. 0180-432 350 website: www.swor.nl - info@swor.nl Openingstijden: ma. t/m do. 8.3017.00 uur en vrij. 8.30-12.30 uur Gilde: spreekuur: do. 14-16 uur (tel. 0180-433 915 ) Steunpunt Mantelzorg Ridderkerk. Bij het Steunpunt Mantelzorg Ridderkerk kunnen mantelzorgers terecht voor: - Informatie en advies over allerlei zaken waar mantelzorgers mee te maken krijgen - Individuele raad voor de situatie thuis - Een luisterend oor - Praktische ondersteuning bij allerlei zaken die geregeld moeten worden. - Inzet van vrijwilligers ter ondersteuning en ontlasting van mantelzorgers - Koffie-/ontmoetingsochtend voor mantelzorgers 1x per maand op donderdag van 10.00-11.30 uur in Wijkcentrum West - Alzheimercafé Ridderkerk, iedere 2e maandag van de maand van 19.3021.30 uur. Zaal open om 19.00 uur in Wijkcentrum West Mantelzorgondersteuning wordt geboden aan alle mantelzorgers van jong tot oud. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Steunpunt Mantelzorg Ridderkerk: Schoutstraat 5, 2981 EZ Ridderkerk tel. 0180-432 350 website: www.alsjevooreenanderzorg.nl email: info@swor.nl Openingstijden: ma. t/m do. 8.30-17.00 uur en vrij. 8.3012.30 uur


Knie- of heupslijtage Als u last heeft van knie- of heupslijtage, is lopen en lang staan erg pijnlijk. In eerste instantie kunnen de klachten worden behandeld met medicijnen, fysiotherapie en het gebruik van hulpmiddelen, zoals een wandelstok. Maar er kan een moment komen waarop alleen nog het vervangen van het gewricht door een prothese voldoende verlichting geeft van de klachten.

Een nieuw gewricht geeft u weer vrijheid van bewegen Als u één of meer van de volgende vragen met 'ja' beantwoordt, kan het tijd zijn om contact op te nemen met uw huisarts: • Hebt u meerdere dagen per week pijn aan uw knie of heup? • Ligt u ’s nachts wakker door pijn aan uw knie of heup? • Hebt u pijn bij het lopen van korte afstanden? • Helpt de pijnmedicatie onvoldoende?

Voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 28 november a.s. Het Maasstad Ziekenhuis organiseert woensdag 28 november a.s. een voorlichtingsbijeenkomst over knie- en heupslijtage. Onze specialisten informeren u over knie- en heupgewrichten,

Wordt u in uw dagelijks leven beperkt door een pijnlijke, versleten knie of heup? Is boodschappen doen of traplopen een probleem? Het Maasstad Ziekenhuis kan u helpen. U kunt al binnen één week terecht.

arthrose, risicofactoren, conservatieve en operatieve behandelingen. Tevens vertelt de verpleegkundige over het behandeltraject. Daarnaast is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Heeft u interesse, stuur dan de antwoordkaart in of kijk op www.maasstadziekenhuis.nl/orthopedie.

ANTWOORDKAART

Onze zekerheden:

❍ Ik ontvang graag de brochure met meer informatie.

1. Deskundige specialisten

❍ Ik kom graag naar de voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 28 november a.s. en kom met .... pers. Aanvang 19.00 uur, Maasstad Ziekenhuis, Maasstadweg 21, Rotterdam. ❍ Houd mij op de hoogte van de voorlichtingsbijeenkomsten in 2013.

2. Binnen één week terecht 3. Uitgebreide voorlichting

❍ Dhr. ❍ Mevr.

4. Goede nazorg

Naam: .........................................................................................................................................................

5. Joint Care®

Straat: .........................................................................................................................................................

6. Aanbevolen door

Postc./ Plaats: ............................................................................................................................................ E-mail:...................................................................................Tel.: .............................................................. Deze antwoordkaart in een gesloten envelop en zonder postzegel sturen naar: Maasstad Ziekenhuis - t.a.v. afdeling MC&S Locatiecode 3E3 044 - Antwoordnummer 1872 - 3000 WB Rotterdam

Maasstad Ziekenhuis. Van ons allemaal.

C.

Zilveren Kruis Achmea

combinatiewk44  

http://decombinatieridderkerk.nl/week44/combinatiewk44.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you