Page 1

Smaling DEUREN & KOZIJNEN

ACTIE TOT

O 370 EUR G KORTIN

HOUT & KUNSTSTOF

O ZE O P TIJ DL UR EN BU ITE N DE ER K TW M ET G IE

Advertentie elders in deze krant.

Donderdag 2 augustus 2012

Deze week o.a. in

Deze krant nog eens teruglezen op internet? www. deambachter.nl

ASWH doet goed mee met Excelsior

Aanhoudingen na inbraak

Kunstenaars gezocht voor Culturpark

deambachter.nl Dit jaar geen Break Free Festival, maar de organisatoren staan schouder aan schouder om het festival volgend jaar weer op de agenda te zetten. Foto Elja Wesdijk

ADOPTEER EEN PUP

EN HELP ’M BLINDENGELEIDEHOND WORDEN.

WWW.ADOPTEEREENPUP.NL

Win mooiste zomerfoto op plaat H-I-AMBACHT – De Ambachter houdt deze zomer weer een fotowedstrijd met zomerfoto’s, waarin u wekelijks kans maakt op het winnen van uw mooiste zomerfoto direct geprint op plaat. Wat moet u doen? Upload uw mooiste of leukste zomerfoto vóór maandag 12 uur op onze website. Op www.deambachter.nl staat een knop naar de lezersactie. Daar kunt u de foto uploaden en een kort bericht achterlaten. Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Iedere week wordt de winnaar van de week bekend gemaakt en wordt die foto afgedrukt in deze krant. De weekwinnaars maken bovendien kans op een hoofdprijs. Wat die hoofdprijs, blijft nog geheim. De fotoprint op plaat en de hoofdprijs worden aangeboden door Foopla. nl, Grotenoord 31 te Hendrik-Ido-Ambacht, Telefoon 078-6815683. Zie ook www.foopla.nl.

Dit jaar geen Break Free Festival H-I-AMBACHT - De editie 2012 van het jaarlijkse Break Free Festival is afgelast. De organisatoren hebben dit besloten ‘wegens organisatorische omstandigheden’. Het festival zou gehouden worden op zaterdag 22 september. Geldzorgen zijn de voornaamste oorzaak. In tegenstelling tot voorgaande jaren kreeg de organisatie de begroting niet rond. ,,Plannen om dit te veranderen, en continuïteit van het evenement te waarborgen, zijn in de maak, maar bleken meer tijd te kosten om op te zetten,’’ aldus Menno Zomerhuis, één van de bestuursleden van stichting Break Free.

“We hebben dit jaar na drie succesvolle edities van het festival een evaluatie gehouden. We willen het festival graag doorzetten en naar een hoger niveau tillen. Dit betekent onder andere een meer professionele aanpak op gebied van sponsoring, subsidie en productie. De eerste periode van het jaar is hier aan gewerkt, de organisatie is op de schop gegaan om zo onze visie en missie met kracht uit te kunnen dragen. We willen in Hendrik Ido Ambacht een platform zijn en christenen uit alle kerken bij elkaar brengen. Ongeacht de verschillen in achtergrond willen we met elkaar als één groep uitdelen in de samenleving wat we van God gekre-

Getuigenoproep: vuurwapens H-I-AMBACHT - Politieagenten hebben op donderdagavond 26 juli een 25-jarige man uit HendrikIdo-Ambacht aangehouden omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben. Hij bleek geen wapen bij zich te dragen, de politie is echter wel op zoek naar getuigen.

die snel ter plaatse kwam. Zij konden in de omgeving de man aanhouden. Hij werd ter plaatse gefouilleerd, waarna hij naar het politiebureau werd gebracht voor verhoor. Bij de man werd geen vuurwapen aangetroffen en de politie is op zoek naar getuigen.

In de Marcellus Schampersstraat zou een man in een tuin met een vuurwapen in de lucht hebben geschoten. De man was in gezelschap van meerdere mensen en er ontstond onenigheid. Hierop zou hij in de lucht hebben geschoten. De geschrokken getuigen belden de politie,

Heeft u iets gezien in de Marcellus Schampersstraat, of in de buurt, dat mogelijk te maken kan hebben met dit incident? Neem dan contact op met de politie via 09008844 (lokaal tarief). U kunt tips ook anoniem doorgeven bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (gratis).

gen hebben.’’ Dat het festival dit jaar niet door kan gaan is een domper, maar het betekent volgens Zomerhuis niet het einde. “Integendeel, we willen de komende jaren meer en meer actief worden voor verschillende doelgroepen in de gemeente. Het is daarom zaak om nu alles op orde te maken. Om op een verantwoorde manier om te gaan met de middelen die we elk jaar krijgen van de gemeenten, bedrijven en particulieren. Het doorvoeren van vernieuwingen en het leggen van nieuwe contacten met diverse organisaties en personen loopt, dat gaat zelfs erg goed, maar het kost allemaal

meer tijd dan verwacht. We hebben er alle vertrouwen in dat er straks een solide basis ligt waarop we verder kunnen bouwen.” Om samen met alle vrijwilligers, de kerken, partners en vaste achterban dit jaar toch bij elkaar te komen, onderzoekt Stichting Break Free de mogelijkheid om in oktober een evenement te houden in sporthal De Ridderhal. Daarbij zou een groot deel van het geplande programma van het festival van dit jaar toch doorgang kunnen vinden. Alle ontwikkelingen zijn te volgen op de website www.breakfreefestival.nl. Hierop is ook te vinden op welke manieren men de activiteiten van de organisatie kan ondersteunen.

Nordic Walking H-I-AMBACHT - Op zaterdag 4 augustus is er een nordicwalking-tocht onder leiding van instructeur Bob Sjouwerman. Deze tocht gaat over het pad van de molens van Kinderdijk. De wandeling duurt van 9 tot 12 uur. Kosten 5 euro. Verzamelen aan de Mesdaglaan te Alblasserdam. Dit is een doodlopend straatje, aan het einde is een kleine parkeerplaats. Ook mensen zonder nordicwalking-stokken mogen mee lopen en kunnen kennismaken met de nordicwalking-techniek. Graag van te voren aanmelden via bob@nordicwalkingbarendrecht.nl of 06 22404552.

H-I-AMBACHT - De politie heeft na een woninginbraak twee aanhoudingen verricht. Een getuige meldde op woensdagmiddag 25 juli 2012 de inbraak bij een woning op de Onderdijkse Rijweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Direct gingen politiemensen hierheen en begonnen een onderzoek. Agenten zagen op een gegeven moment de eerste verdachte in een tuin rennen. Na een korte sprint volgde zijn aanhouding. Het gaat om een 21-jarige man uit Litouwen. Hij had een mobiele telefoon en sieraden bij zich. De telefoon komt in ieder geval uit de woning. De verdachte vertelde dat hij met iemand anders was die in een zilverkleurige auto reed. Politiemensen zagen dit voertuig kort hierop en hielden de 26-jarige bestuurder aan.

Workoutcentre Be You officieel open op 11 augustus H-I-AMBACHT – Op woensdag 1 augustus is de voormalig sportschool Atlanta van eigenaar veranderd. Hiermee is de naam veranderd in Workoutcentre Be You. De officiële opening is op 11 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur. Iedereen is daarbij welkom. Het openingsprogramma is te lezen op www.workoutcentre.nl. Workoutcentre Be You zal elke maandag t/m vrijdag van 08.00 – 22.00 uur en ´s zaterdags van 09.00 – 15.00 uur geopend zijn in zijn vernieuwde vorm.

Viswedstrijd Volgerplas H-I-AMBACHT - Op zaterdag 18 augustus wordt een viswedstrijd gehouden in de Volgerplas bij Kasteel ’t Hoofland, georganiseerd door bewonersplatform De Volgerlanden. De regie is in handen van ERHV (Eerste Rijsoordse Hengelsport Vereniging) De Waal. Bewoners van De Volgerlanden kunnen zich opgeven via bewonersplatform-volgerlanden@live.nl. Deelname is gratis en er zijn leuke prijzen te winnen voor verschillende leeftijdsklassen.


Exclusief..... Geachte klant, Exclusief..... dry aged beef Na twee weken van energie bijtanken staan wij vanaf donderdag Aarzel niet omuw uw aged 2dry augustus weer geheel totbeef dienst. smaakpapillen eens Aarzel niet om uw te verwennen! Voor de klanten welke nog op eens vakansmaak papillen tie gaan herinneren u graag aan te verwennen! Wilem Boon is een van dewij weinige slagers in Nederland die zich heeft

gespecialiseerd in dry aged vlees. het vacuum verpakken vanDe uwmooiste vleesdelen van speciaal geselecteerd Wilem Boon is een van de weinige slagers in Nederland die zich heeft een rund worden wekenlang gerijpt in een speciale rijpingskast. Het resultaat: wat u zodoende goed en veilig kunt gespecialiseerdsmaaksensatie! in dry aged vlees. Deproefde mooisteudelen van speciaal geselecteerd ongeëvenaarde Nooit een entrecote, ribeye, côte de boeuf, invriezen om mee te nemen naar desmaakte. rund worden in een speciale rijpingskast. Het resultaat: T-bonesteak ofwekenlang biefstuk diegerijpt zo mals en intens Wij vertellen u graageen over de plek van bestemming. ongeëvenaarde Nooit proefde u een entrecote, ribeye, côte de boeuf, achtergronden vansmaaksensatie! deze bijzondere rijpingstechniek. T-bonesteak of biefstuk die zo mals en intens smaakte. Wij vertellen u graag over de achtergronden deze bijzondere Voorheen was ditvan culinaire topproductrijpingstechniek. alleen verkrijgbaar in een aantal top restaurants in Nederland en in een aantal wereldberoemde steak houses en de VS. Voorheen was dit culinaire topproductwij alleen in een aantal top Sinds december vorig jaar beschikken oververkrijgbaar een aantal speciale rijpingskasten. restaurants in die Nederland enlekkers in een genoten aantal wereldberoemde houses en de VS. De fijnproevers al van dit hebben zijn zeersteak enthousiast. Sindsstukje december jaar beschikken over een aantal speciale rijpingskasten. Geen vlees vorig voor alledag maar welwij iets bijzonders. De fijnproevers die al van dit lekkers genoten hebben zijn zeer enthousiast. Voor de thuis blijvers; Geen vlees voor alledag wel ruime iets bijzonders. Voor hetstukje pinksterweekend hebbenmaar wij een voorraad in onze kasten weg zijn voor dealer van de gehangen om mooi op smaak te komen. Ook zeerWij geschikt op de barbecue. Voor het pinksterweekend hebben wij een ruime Grill-dome voorraad in onze kasten weg keramische gehangen om mooi op smaak te komen. Ook zeer geschikt voor op de barbecue. barbecue`s, dus bij lekker

9 juni proeverij dry aged weer beef! bent u bij ons aan

Laat u dit weekend verrassen het juiste adres voor een 9 juni proeverij aged beef! door onze proeverijen vandry dit bijzondere vlees. heerlijke buiten maaltijd!! Laat u dit weekend verrassen door onze proeverijen van dit bijzondere vlees.

Doet u al mee met onze loterij? Doet al mee Bij besteding vanu€15,ontvangt u met onze loterij? een kanskaart waarmee u kans maakt

besteding €15,- ontvangt opBij een compleetvan verzorgde BBQ enu een kanskaart waarmee u kans maakt 3x een Weber BBQ. op een compleet verzorgde BBQ en van 26 t/m 23 juni 2011 3x een Weber BBQ. van 26 t/m 23 juni 2011

Volgt u ons al op Twitter? Volgt u hoogte ons van al Blijf op de al op Twitter? onze activiteiten en nieuwe

Blijf op de hoogte van al producten. onze activiteiten enBoon nieuwe Volg Slagerij Willem via: producten. @slagerijboon Volg Slagerij Willem Boon via: @slagerijboon Winkelcentrum “de Schoof” De Schoof 72 Winkelcentrum 3341 EB Hendrik“de IdoSchoof” Ambacht De Schoof 72 Tel. 078-682 44 04 3341 EB Hendrik Ido Ambacht Tel. 078-682 44 04

Uitsluitend particulieren in het verspreidingsgebied van Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk kunnen tot vrijdag 14.00 uur alleen via e-mail één GRATIS Schakeltje opgeven. Deze moeten betrekking hebben op gebruikte artikelen, die te koop worden aangeboden of te koop gevraagd, beiden tot een maximum van € 5000,. Dus geen dieren, personeel, huizen, verzamelingen, contacten, rommelmarkten, ruilen e.d. Max. één Schakeltje per keer. Herhaling pas na twee weken toegestaan.

Foopla.nl is een onderdeel van telefoonnummer en e-mailadres. Iedere week wordt de winnaar van de week bekend gemaakt en wordt die foto afgedrukt in deze krant. De weekwinnaars maken bovendien kans op een hoofdprijs. Wat die hoofdprijs, blijft nog geheim. De fotoprint op plaat en de hoofdprijs worden aangeboden door Foopla.nl, Grotenoord 31 te HendrikIdo-Ambacht, 078-6815683. Zie ook www.foopla.nl.

WINNAAR VAN DE WEEK Marianne Plaat

Winnaars krijgen automatisch bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Te koop: Z.g.a.n. wild leren bankstel 2-persoons, kleur camel. Afm. breed 1.60 cm diep 90 cm en zithoogte 45 cm.Met 2 losse neksteunen, kleur camel met metalen steunen en 2 wild leren kussens kleur camel met rits, afm. 50 x 50 cm. Gekost kompleet compleet: € 1.288,00, mag weg voor € 750,00. Tel. 06-26417634

BESPAREN OP VERZENDEN?

De gratis advertenties worden gebruikt om pagina’s op te vullen. Er is dus géén plaatsingsgarantie. Wordt uw advertentie niet geplaatst, dan kunt u hem voor de volgende uitgave opnieuw opsturen.

Deze zomer houdt weekblad De Combinatie en De Ambachter een fotowedstrijd, waarbij u wekelijks kans maakt op het winnen van uw mooiste zomerfoto direct geprint op plaat. Wat moet u doen? Stuur uw mooiste of leukste zomerfoto vóór maandag 12.00 uur naar lezersactie@baruitgeverij.nl. Of upload een foto op onze website. Ga voor De Combinatie naar www.decombinatieridderkerk.nl en voor De Ambachter naar www.deambachter. nl. Daar staat een knop naar de lezersactie. Daar kunt u de foto uploaden en een kort bericht achterlaten. Vermeld bij uw inzending - via mail of de website - uw naam, adres,

Te koop: Zwarte rubber paardrijlaarzen z.g.a.n. mt 39 Prijs: € 20,-, zwarte attachè koffer met cijferslot z.g.a.n. voorzien van allerlei vakken binnenin. Prijs: € 20,-. Tel. 0180-432512

gratis schakeltje

Alleen advertenties waarbij volledige naam- en adresgegevens en telefoonnummer apart zijn vermeld worden in behandeling genomen. NIET BELLEN!!! Wij kunnen niet telefonisch uw Schakeltje opnemen.

Win je mooiste zomerfoto direct geprint op plaat!

Te koop: Nog slechts 2640 TIJDSCHRIFTEN, opbrengst goed doel. Bel Cora en kom kijken. Voor elk wat wils. 06-28994908.

VRAAG & AANBOD

Aanleveren alleen via de mail: advertentie@baruitgeverij.nl o.v.v. “gratis Schakeltje” Een spatie tussen de woorden open laten (Max. 100 tekens)

FOTOWEDSTRIJD ZOMERVAKANTIE 2012

Design Behang

Tegen dumpprijzen verkrijgbaar. Cadeaushop Kanters

Plein Oost RIDDERKERK (naast de Spar)

UW STRAATMAKER uit Barendrecht BIEDT ZICH AAN voor al uw tuin- en sierbestrating, oprit-en bedrijventerreinen. topbestrating@gmail.com Tel. 0180-842346/06-33753942

Het beste adres voor al uw zonwering en rolluiken:

Otra Vez

al 30 jaar een begrip.

25% KORTING www.otravez.nl. 0180-422743


De Ambachter

NIEUWS

Donderdag 2 augustus 2012

ASWH doet goed mee met Excelsior H-I-AMBACHT - Zaterdag j.l. stond de eerste oefenwedstrijd op het programma voor ASWH. Met drie trainingen in de benen trof ASWH direct een zeer behoorlijke tegenstander, in Excelsior. De Rotterdammers spelen, na de degradatie van vorig jaar, komend seizoen in de Jupiler League en startten enkele weken geleden al met de voorbereiding. Dat ASWH de wedstrijd met 1-3 verloor, was dan ook zeker geen schande. De Ambachtse supporters zullen bovendien met een goed gevoel naar het spel van ASWH hebben gekeken, want de ploeg deed prima mee met de profs. Een nederlaag met perspectief dus. Trainer Ron Timmers stuurde voor de eerste wedstrijd van het seizoen een zeer herkenbaar elftal in het veld, met tien spelers die vorig seizoen in de gebruikelijke basisformatie stonden. Dit had uiteraard als gevolg dat er niet lang naar de juiste afstemming moest worden gezocht, zodat ASWH vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Tempelaar direct goed mee kon voetballen met Excelsior. Sterker nog, in de eerste twintig tot vijfentwintig minuten was ASWH de betere ploeg. Het was slimmer in de duels en ook voetballend was het Excelsior geregeld de baas. De eerste serieuze doelpoging was dan ook van ASWH. Mels van Driel, vorig jaar speler van het jaar, testte met een goed schot de kwaliteiten van doelman Jordy Deckers. Die wist met zijn vuisten te voorkomen dat Van Driel scoorde tegen zijn oude club. Na iets meer dan tien minuten opende het fris spelende ASWH de score en dat was op dat moment terecht. Josiemar van de Werp speelde Alexander van Dommelen aan, die de bal prima kaatste op de goed inlopende Ferry van Lare. Die bleef rustig en schoof de bal onder Deckers door.

3

Historische Fietspuzzeltocht door Ambacht H-I-AMBACHT - Op dinsdag 7 augustus houden de leden van Fietsclub Wielzate een historische fietspuzzeltocht door Hendrik-Ido-Ambacht. Het parcours is vijftien kilometer lang. Onderweg moeten antwoorden op vragen worden ingevuld. Men fietst in groepjes langs bijzondere plekjes. De groep die de meeste antwoorden juist in heeft gevuld, gaat ervandoor met een prijsje. Vertrek om 10 uur vanaf Wielzate, Van Kijfhoekstraat

146 in Ambacht. Na afloop van de puzzeltocht wacht daar een kom verse groentesoep op de deelnemers. Deelname kost drie euro per persoon, inclusief koffie /thee en soep. Betalen kan op de dag zelf in Wielzate. Men kan zich individueel aanmelden met de wens om met meerdere personen een groepje te vormen. Graag aanmelden, dit kan via 0786847741, 078-6812002 of t.vandenberg@a3welzijn.nl.

Kunstenaars gezocht voor Cultuurpark Uitblinker ASWH doelman Jordi van de Corput plukt de bal moeiteloos uit de lucht. Foto ASWH Excelsior kwam na de drink- nen en zo gingen beide par- op een schot van Moussa pauze halverwege de eerste tijen met een 1-2 tussenstand Kalisse, die razendsnel comhelft wel beter in de wedstrijd rusten, overigens niet nadat bineerde met Rangelo Janga. te zitten. Met name Darren Rick Kruys met een woeste In de slotminuut was het Maatsen toonde zich gevaar- tackle de eerste helft van dan toch nog raak. Moussa lijk. Jordy van de Corput Everton Pires Tavares iets Kalisse ging nu eens buitenmoest al zijn keeperskwa- had ingekort. Later maakte om en zette voor vanaf links, liteiten aanspreken om een de Excelsior-speler nog wel waarna Darren Maatsen de kanonskogel van Maatsen uit zijn excuses voor deze fikse bal voorbij de tweede paal de goal te houden. Via zijn overtreding. fantastisch op de schoen nam. handen eindigde het schot op Zijn volley eindigde in de de lat. Daaropvolgend kreeg Na rust verschenen aan beide kruising, een prachtige goal Excelsior een hoekschop. Die kanten wat nieuwe spelers in van de aanvaller. Daardoor werd kort genomen. Marley het veld. Jordy van de Corput eindigde het duel in 1-3. Berkvens legde aan vanaf de toonde zich net als voor rust rand van het strafschopge- in goede vorm, want hij voor- Zaterdag ASWH – Argon bied, maar zijn inzet eindig- kwam met een aantal goede Komende zaterdag oefent de, opnieuw via de vingertop- reddingen meer Rotterdamse ASWH thuis tegen het uit pen van Van de Corput, op de goals. Zo stompte hij een de Topklasse gedegradeerde paal. De rebound was een schot van Daan Blij uit het Argon uit Mijdrecht. Een prooi voor Darren Maatsen. doel en had hij een katachtige oude rivaal waartegen in 2005 Met een knappe volley reflex in huis op een kopbal gestreden werd om de landsschoot hij de terugspringende van de na een vrije trap wel titel die werd gewonnen door bal van net buiten het straf- zeer vrijgelaten invaller Niels ASWH. Wie herinnert zich schopgebied binnen. Even Vorthoren. niet de beslissende thuiswedlater mikte de razendsnelle strijd, een ongekende thrilbuitenspeler, die twee jaar ASWH bleef tot het einde ler die na verlenging werd geleden nog voor Excelsior proberen om nog een gelijk- gewonnen met strafschopMaassluis speelde, nog op de maker op het bord te krijgen, pen. De Mijdrechtenaren wilpaal. Kort voor rust namen maar slaagde daar niet meer len zo snel mogelijk terugde Rotterdammers de leiding. in. Ook Excelsior leek niet keren naar de Topklasse en Een goede aanval over de meer tot scoren te komen, hebben veel versterkingen rechterflank eindigde in een aangezien Roland Alberg een aangetrokken. Een uiterst voorzet van rechtsback Jordy open kans liet liggen en Jordy interessante oefenwedstrijd van Deelen. Mick van Buren van de Corput andermaal een dus. De wedstrijd begint om kopte bij de tweede paal bin- goede redding in huis had 14.30 uur.

Goed vervoer voor goede zorg H-I-AMBACHT - Vorige week heeft de Swinhove Groep uit Zwijndrecht een nieuwe Ford Ka in gebruik genomen. De door Ford Wensveen geleverde auto zal, evenals de andere Ford Ka’s van de Swinhove Groep, worden gebruikt om klanten die gebruik maken van de thuiszorg te bezoeken. De Swinhove Groep is een zorgorganisatie met ongeveer 500 medewerkers en 550 vrijwilligers. Zij bieden een breed scala aan zorg die aansluit op de wensen van senioren in Zwijndrecht en omgeving. De heer Simon van Swinhove: “De samenwerking met Ford Wensveen dateert al van 2003. Net als wij staan zij altijd op een prettige manier voor hun klanten klaar. We hebben wederom voor de Ka gekozen omdat onze ervaringen met deze auto zeer positief zijn”.

De zilveren Ford Ka met Niels de Waard (Ford Wensveen) naast enkele medewerkers van Swinhove. Uiterst rechts: Arnold Simon, Hoofd Wonen en Zorg van de Swinhove Groep.

Voorzichtig met zwemmen in Waal H-I-AMBACHT De gemeente vraagt zwemliefhebbers gebruik te maken van officiële zwemwateren. Dit naar aanleiding van de vondst van vervuild slib in de Waal. Hoewel er regelmatig in wordt gezwommen, is de Waal in Hendrik-IdoAmbacht en Ridderkerk geen officiële zwemwaterlocatie. De gemeente adviseert om te zwemmen in officiele zwemwaterlocaties, zoals bij het nieuwe zwemstrand in Sandelingen-Ambacht. De GGD heeft in een rapport aangegeven dat incidenteel zwemmen in de Waal mogelijk is. Wel wordt afgeraden om vis uit de Waal te eten. Meer informatie over de vervuiling van de Waal is te vinden op www.h-i-ambacht. nl/waalslib, lijst met meestgestelde vragen en antwoorden. Men kan ook contact opnemen met het meldpunt via www.h-i-ambacht.nl/meldpunt en via telefoonnummer 078 - 770 8100.

H-I-AMBACHT - ToBe houdt zaterdag 8 september wederom het Cultuurpark op de Zomerparkdag. Kunstenaars (professionals en amateurs) zijn van harte welkom op zaterdag 8 september van 10 tot 17 in het Baxpark te Hendrik-Ido-Ambacht. In het Cultuurpark kunnen kunstenaars werk exposeren en verkopen, het park als atelier gebruiken of een workshop verzorgen. Alle kunstdisciplines zijn welkom. Denk aan schilderijen, beel-

den, foto’s, sieraden, kunstwerken van speksteen, hout of glas, tweedimensionaal en driedimensionaal. Een digitaal aanmeldingsformulier met huurmogelijkheden en meer informatie is verkrijgbaar per mail bij Roxanne van der Slot van ToBe via rvdslot@stichtingtobe.nl. Cultuurpark op de Zomerparkdag wordt georganiseerd door stichting ToBe en financieel gesteund door gemeente Hendrik-IdoAmbacht.

De Zomerparkdag wordt op zaterdag 8 september gehouden. Foto Jos Wesdijk

Eigen kraam op de Zomerparkdag H-I-AMBACHT - Zaterdag 8 september 2012 is het zover: de tiende editie van de Zomerparkdag! Ook dit jaar bruist Hendrik-Ido-Ambacht tijdens dit zomers spektakel: er worden zo’n 30.000 mensen uit Ambacht en de regio verwacht. Traditiegetrouw is de Zomerparkdag een mooie gelegenheid voor verenigingen of maatschappelijke organisaties om zichzelf te presenteren aan een groot publiek. De gemeente levert gratis kramen voor verenigingen en organisaties. Zo kunnen die mensen kennis laten maken met hun activiteiten. De kramen staan her en der op de braderie. Via de website www.h-i-ambacht.nl/zomerparkdag kan ook uw vereniging een kraam reserveren. Wilt u laten zien wat uw vereniging of

organisatie zoal doet? Dat kan op het Burgemeester Hofplein (Parkeerplaats voor de Ridderhal). Een goede manier om (aanstaande) vrijwilligers en leden warm te maken voor uw vereniging! Met de Zomerparkdag bedankt Hendrik-Ido-Ambacht al haar vrijwilligers. Daarom krijgen zij gratis versnaperingen. Om hen persoonlijk uit te nodigen kunt u de namen en adressen van uw vrijwilligers invullen op het formulier dat u vindt op www.h-i-ambacht.nl/zomerparkdag. Uw formulier moet uiterlijk woensdag 1 augustus gemaild zijn aan Wil Slotboom, coördinator evenementen. Het mailadres vindt u op het formulier. Heeft u vragen, bel dan tijdens kantooruren (078) 770 2681.


FAMILIEBERICHTEN Wilt u een familiebericht plaatsen? Geboorte, geslaagd, verjaardag, jubileum, felicitatie, rouwbericht of dankbetuiging! Mail de tekst eventueel met foto, en factuurgegeven naar: deambachter@baruitgeverij.nl o.v.v. familiebericht. Rouwadvertenties kunnen uiterlijk tot woensdagmorgen 11.00 uur worden aangeleverd, alleen na telefonisch overleg. Felicitatie advertentie De advertentie heeft een afmeting van 74 mm breed en 40 mm hoog. Tekst mag uit maximaal 25 woorden bestaan en als u er een foto bij wilt plaatsen 20 woorden. Kosten € 25,- incl. BTW. (Uitsluitend op rekening) Wilt u een ander formaat dan hier aangegeven? Neem dan contact met ons op. Telefoon 0180 641022

Gertje 26 juli

“Blijkbaar hebben ze mij boven erg hard nodig” Het waren de woorden van Gertjan zelf. Hij wist dondersgoed hoe hij ervoor stond. Gertjan heeft geknokt, gevochten en uiteindelijk de strijd moeten opgeven. Een oneerlijke strijd. Donderdag 26 juli 2012 overleed Gertjan van Dongen op 38-jarige leeftijd. Wij herinneren Gertjan als een fijne en oprechte vent die vol in het leven stond. Veel te vroeg is het laatste hoofdstuk geschreven. Afgelopen dinsdag is Gertjan aan zijn laatste reis begonnen. Zijn laatste sms was pijnlijk maar ook typerend voor Gertjan; “Hou van jullie en So long buddy”

Voor mij vanaf nu een dag met twee gezichten, een dag dat mijn zoon is geboren en een dag dat mijn vriend is overleden. Maatje, ik heb je leren kennen als iemand die altijd zeer aanwezig is en ook als iemand met een zeer groot hart! Je deed je ding zoals jij dat wilde, met de regie in eigen hand houdend. Toen kwam dat gevecht waarin jij de regie niet meer had.

Wij missen Gertjan nu al. Onze gedachten zijn bij Miranda en de kinderen. Wouter en Yvonne Gorter Display4all Mahony Media Groep Blik op Barendrecht VOF Heerjansdam

Nu heb je dapper besloten om de regie over jouw leven weer terug te nemen! Je gaat, zoals je zelf zei, nu aan je reis beginnen met de rust die je gegund is. Ik kom je vanzelf weer tegen en zet hem dan alvast voor mij op de bar! Dikke kus, Aart, Carmen, Thijmen, Pien & Fiene

uitvaartbegeleiding Sjaan Vliegen

Telefoon

06 - 51 05 65 16 info@vliege nuitvaartb egelei nuitvaartbeg ding.nl eleiding.nl

Suurmond en Partners UITVAARTBEGELEIDING

www.vliege

06 51 37 31 20

URNbestellen.nl GEDENKSIERAADbestellen.nl

dierbare herinneringen vasthouden...

Regelen van uitvaarten in de gehele regio met rust, aandacht en respect

Caravan of Camper verkopen? Recreatiestalling Numansdorp OPENT Occasion Center

Wij verkopen ook vouwwagens! KOSTELOOS EN VAKKUNDIGE BEMIDDELING

www.suurmond-partners.nl

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl

Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

Dag en nacht bereikbaar!

Stalling -Verkoop - Reparatie - Onderhoud

0180 - 699 199

In onze showroom kunt u op een overzichtelijke en persoonlijke manier onze grote collectie urnen en sieraden bekijken, wij werken alleen op afspraak zodat wij rustig de tijd voor u kunnen nemen.

Uitvaartverzorging Yvonne Jonker werkt met een groot gevoel voor zorg en aandacht. Steeds meer groeit het besef dat de uitvaart een persoonlijk afscheid is en dat moet zeker in het laatste afscheid tot uiting komen. Het laatste afscheid is immers een herinnering voor het leven.

Uitvaartproducten Ridderkerk 06-13712287, info@mlsupply.nl

Muziekplein 28 2992 GH Barendrecht www.uitvaartyjonker.nl

Openingstijden: wo - vr - zat - zo 12.00-20.00 uur do 16.00-20.00 uur

Wegens vakantie t/m 10 augustus gesloten Oosterparkweg 17a, 2986 AJ Ridderkerk tel.: 0180-43 66 60

Naast de kinderboerderij


ACTIE

AL J AR EN V EEL GEV RAAGD E D EUR EN UIT D E SER IE TIJ DLO O S Buitendeur hout type JS 319. Met gietwerk en uniek draairaam aan binnenzijde.

25% korting

Normaal 1270 Euro Nu

900 Euro

Op deze 4 afgebeelde buitendeuren.

Voor al onze producten geldt: Gratis inmeten en exact op maat gemaakt.

Met gietwerk en draairaam aan binnenzijde.

. Aanbieding is geldig vanaf nu t/m 31 augustus 2012

SINDS 1983

Smaling

Showroom en fabriek. Nijverheidsweg 15, 3161 GJ Rhoon. Tel. 010 - 5013191 Email j@smalingdeuren.nl

WWW.SMALINGDEUREN.NL DE GROOTSTE IN DE REGIO

ACTIE

AL J AR EN V EEL GEV RAAGD E D EUR EN UIT D E SER IE TIJ D LO O S Buitendeur hout type JS 319. Met gietwerk en uniek draairaam aan binnenzijde.

25% korting

Normaal 1270 Euro Nu

900 Euro

Voor al onze producten geldt: Gratis inmeten en exact op maat gemaakt.

Op deze 4 afgebeelde buitendeuren. Met gietwerk en draairaam aan binnenzijde.

. Aanbieding is geldig vanaf nu t/m 31 augustus 2012

SINDS 1983

Smaling

Showroom en fabriek. Nijverheidsweg 15, 3161 GJ Rhoon. Tel. 010 - 5013191 Email j@smalingdeuren.nl

WWW.SMALINGDEUREN.NL DE GROOTSTE IN DE REGIO


WOON

WEGWIJZER schilders aannemers tuinen loodgieters makelaars

Mini-Storage Voor particulier & bedrijf

Opslagruimte nodig? Mini-Storage Voor particulier & bedrijf

DIG? MTE NO I U R G A OPSL

Opslagruimte nodig? Dat kan bij:

P.M. van Neutigem

Indumat Verhuur bv vanaf 1m3! Dat kan bij: Indumat Verhuur bv vanaf Al vanaf 1m3!

M O N TA G E B E D R I J F KEUKENS BADKAMERS SANITAIR

Gespecialiseerd in de algehele montage van keukens, badkamers en sanitair Ook geven wij u graag advies over aankoop en ontwerp van uw keuken of badkamer

¤1,50

Bel nu: 088-4638628

telefoon 0180-435052 • mobiel 06-22377919 email: p.m.van.neutigem@wxs.nl • www.vanneutigemmontage.nl

Al vanaf

¤1,50

Bel nu: 088-4638628 Gericht advies en hoogwaardig maatwerk

0180-744 155

Timmerbedrijf Schaap B.V. is gespecialiseerd in verbouw, onderhoud en renovatie. Het bedrijf is opgericht in 1985 en heeft 25 jaar ervaring in het leveren en plaatsen van onder meer (kunststof) kozijnen, (isolatie)glas, deuren, dakkapellen, (dak) ramen en plafonds. Door de jaren heen is Timmerbedrijf Schaap een begrip geworden in Barendrecht. Het timmerbedrijf werkt zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt. De producten en diensten worden door vakkundige en ervaren medewerkers vervaardigd, gemonteerd en geïnstalleerd. Timmerbedrijf Schaap werkt samen met zorgvuldig geselecteerde bedrijven, die voldoen aan hoge kwaliteitsen garantienormen. Het bedrijf werkt volgens de geldende kwaliteitsnormen in de branche. De kwaliteit van Timmerbedrijf Schaap wordt tevens gewaarborgd met diverse keurmerken: het bedrijf is VCA en ISO gecertificeerd. Onlangs kwam daar het keurmerk Bouwend Nederland bij. Daarnaast heeft het bedrijf het Politiekeurmerk Veilig Wonen certificaat en mag daardoor producten met het Politie-

keurmerk leveren en monteren. De klussen die het timmerbedrijf doet variëren van klein tot groot. Of het nu gaat om het herstellen van een dakgoot, het verbouwen van een badkamer, het uitbreiden van een woning of het renoveren van een complete woonwijk. Daarnaast maakt Timmerbedrijf Schaap onder meer kasten op maat, schuifwanden, inloopkasten, doorloopkasten en boekenkasten en plaatst verschillende soorten en merken dakramen. Klanten hebben tijdens deze werkzaamheden één aanspreekpunt voor al het timmerwerk, schilderwerk, loodgieterswerk, stucwerk, tegelwerk en elektrawerk. De medewerkers maken graag een persoonlijke afspraak en komen langs voor eventueel advies of een passende offerte. Wie meer wil weten, kan terecht op www.timmerbedrijfschaap.nl. Bellen kan naar 0180-622925. Timmerbedrijf Schaap is te vinden aan Bijdorp-Oost 10, 2992 LA in Barendrecht.

S Sp ep cei ca il iat lei i tt ee in t e n Houten en kunststof kozijnen, ramen, deuren en isolerende beglazing. Alle voorkomende verbouw-, onderhouden renovatiewerkzaamheden.

www.timmerbedrijfschaap.nl Timmerbedrijf Schaap B.V. Bijdorp-Oost 10 2992 LA Barendrecht 0180 622 925 / 06 21 81 36 02

Aktie

Gehele maand augustus

Gratis Kärcher waterzuiger

bij aankoop van een vloer (vanaf 30 M ) ongeacht de legdatum 2

Stockholm 11 - 2993 LM Barendrecht (t.o. de Ikea) Tel: 0180-531219 - Fax: 0180-622884 - www.depoxy.nl

Keukens - Badkamers Keukens - Badkamers Installatiewerkzaamheden Installatiewerkzaamheden Timmerwerkzaamheden - Aanbouw Timmerwerkzaamheden - Aanbouw Verbouwingen - Dakkapellen Verbouwingen - Dakkapellen Velux dakramen - Tegelen Velux dakramen - Tegelen Kozijnen Serres Elektra Kozijnen - Serres - Elektra Arno Bakker

Arno8, 3341 Bakker Hooftwijk BG Hendrik Ido Ambacht Scheepmakersstraat Hooftwijk 8, 3341 BG 6, 3342 BN Hendrik Ido Ambacht Ambacht

t +31 78 6124236 m +31 6 29154859 t +31 78 6124236 e-mail a.bakker@klussenier.nl

m +31 6 29154859 e-mail a.bakker@klussenier.nl


5 De Ambachter

SERVICE EN DIENSTEN

Donderdag 2 augustus 2012

Jehovah’s Getuigen Rembrandtstraat 98, 3331 CR Zwijndrecht zaterdag 4 augustus - 17.30 uur dinsdag 7 augustus - 19.15 uur zondag 5 augustus Doopsgezinde Gemeente Dordrecht e.o S.M. Hugo van Gijnweg 12, 3317 JM Dordrecht 10.15 uur - dhr. C. v/d Jagt vakantiedienst Evangelische Gemeente In Hem Kracht Samenkomsten in Aula Walburg College Norderstedtplein 6, 3332 GK Zwijndrecht 10 uur – http://www.inhemkracht.nl/ Vrije Evangelische Gemeente P C Hooftsingel 73, 3341 TC Hendrik-Ido-Ambacht 9.45 uur - br. Mostert Vrije Evangelische Gemeente De Ark Kapel De Ark, Rotterdamseweg 137 B, 3332 AL Zwijndrecht. 10 uur - ds. A.J. Wilzing Volle Evangelie Gemeente Nehemia H.A. Lorentzstraat 5, 3331 EE Zwijndrecht

Vergadering van Gelovigen Bijeenkomsten in Centrum Cascade Hoge Kade 50, 3341 BE HendrikIdo-Ambacht 9.45 uur

9 uur - Bert de Haan 11.30 uur - Bert de Haan Christelijke Gereformeerde Kerk Dr. Plesmanstraat 20, 3331 KH Zwijndrecht 9.30 uur - ds. J. Breman 16.30 uur - ds. J. Breman Gereformeerde Gemeente Kerkstraat 10, 3341 LE HendrikIdo-Ambacht 10 uur - ds. M. Joosse 16.30 uur - ds. M. Joosse Oud Gereformeerde Gemeente Onderdijkse Rijweg 214, 3341 BP Hendrik-Ido-Ambacht 10 en 17 uur Gereformeerde Kerk binnen de PKN Schildmanstraat 72a, 3342 BS Hendrik-Ido-Ambacht 9.30 uur – ds. C. Versteeg (Bolnes) Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) Prinses Beatrixstraat 1, 3331 GP Zwijndrecht gezamenlijke diensten Zwijndrecht Grote Lindt 9.30 uur - leesdienst 16.30 uur - leesdienst Bekestein Gemeente,

Bron Van Levend Water Gemeente Antoniuslaan 2, 3341 Hendrik-Ido-Ambacht 10 uur

GA

Hervormde gemeente binnen de PKN Wijkgemeente De Ark Olijfgaarde 12, 3344 RP HendrikIdo-Ambacht 9.30 uur - Ds. J. Robbers Wijkgemeente Dorp Kerkplein 13, 3342 BJ HendrikIdo-Ambacht 10 uur - ds. E. Bouman (Katwijk aan Zee) 17 uur - C.M. van Loon (Capelle a/d IJssel) Wijkgemeente Elim Jan Wissenslaan 7, 3341 GG Hendrik-Ido-Ambacht 10 uur - ds. T.W. v. Bennekom (Goes) 17 uur - ds. C.A. van der Graaf Parochie H. Theresia van Ávila R.K. Kerk H. Nicolaas Weteringsingel 48b, 3342 AJ Hendrik-Ido-Ambacht zaterdag 4 augustus 14 uur Eucharistie, Vietnamees zondag 5 augustus 9.30 uur Woord/Communie, D. Buhler

Geen AMBACHTER ontvangen? Mail uw klacht vrijdag vóór 10.00 uur naar: bezorgingambachter@baruitgeverij.nl of bel MX Verspreidingen

Telefoon 0180-418710

Nieuwe loopgroep van start H-I-AMBACHT - Eind juni werd de eerste editie van de Inner Circle Run gelopen door het hart van de Volgerlanden. Ondanks het slechte weer kwamen er ruim 1.000 lopers naar HendrikIdo-Ambacht om dit unieke evenement mee te maken. Een extra reden voor de organisatie van de Inner Circle Run om met ingang van 4 september van start te gaan met een nieuwe loopgroep: de Inner Circle Runners. Zowel voor de beginnende loper als voor hem of haar die de Marathon als doel heeft, worden in groepsverband wekelijks drie trainingen georganiseerd. Op donderdag 23 augustus om 20:00 uur is er een informatieavond in de Sophiahal in de Volgerlanden te HendrikIdo-Ambacht. Samen met met AV Parthenon uit Dordrecht biedt de Inner Circle Run een uitgebreid trainingspakket aan. Onder deskundige begeleiding wordt op dinsdag-, en donderdagavond (19:30 uur) en zaterdagochtend (10:00 uur) getraind. Loop met een doel is ook bij de trainingen, net als bij de Inner Circle Run, het motto. De kosten van de trainingen bedragen € 12.00 per maand, waarvan een deel

rechtstreeks naar het goede doel gaat: hospice De Cirkel. Startlocatie voor de trainingen is de Sophiahal. De Sporthal ondersteunt hiermee ook door het jaar heen de Inner Circle Run belangeloos. Na de trainingen kunnen de lopers in de sportlounge terecht voor een kop koffie, thee of fris. Zo loopt u tijdens de trainingen in de donkere wintermaanden niet alleen én heeft u ook na de training de gelegenheid om gezellig na te praten. Toen de organisatie nog maar net met de gedachte speelde om een loopgroep te starten, meldden de eerste enthousiaste lopers zich al spontaan aan. Op dit moment is nog ruimte voor meer lopers om zich bij de Inner Circle Runners aan te sluiten. Voor aanmelden of informatie kunt u naar de website: www.innercirclerun.nl (via contact) of stuur een e-mail naar: info@innercirclerun. nl. Tevens kunt u zich hier aanmelden voor de informatieavond op donderdag 23 augustus om 20:00 uur in de Sophiahal in de Volgerlanden te Hendrik-Ido-Ambacht. Ook op de website van AV Parthenon is informatie te vinden: www.avparthenon. nl.

Engelse les voor senioren Donderdag 2 augustus 2012 - 3 jaargang - nr. 23 e

NIEUWS- EN ADVERTENTIEBLAD VOOR DE GEMEENTE HENDRIK-IDO-AMBACHT OPLAGE: 11.750 exemplaren UITGEVER: BAR Uitgeverij B.V., Singel 55, 2992 BN Barendrecht. Tel. 0180-641022. Fax 0180-619983. HOOFDREDACTIE EN ADVERTENTIES: Singel 55, Barendrecht. Tel. 0180-641022. Fax. 0180-619983 REDACTIE: Jos Wesdijk (Tel. 06-22499763) en Leonie Elzinga (Tel. 06-10336090) Tel. 0180-641029, redactieambachter@baruitgeverij.nl INZENDEN KOPIJ, BERICHTEN E.D.: Berichten (géén advertenties) dienen uiterlijk op maandag 10.00 uur in het bezit van de redactie te zijn. ADVERTENTIES: Advertenties kunnen tot dinsdagmiddag 16.00 uur worden aangeboden. Aanbieden bij Bar Uitgeverij, Singel 55, Barendrecht, tel. 0180-641022. E-mail: advertentie@baruitgeverij.nl ADVERTENTIEVERKOOP: Willem Monteban (Tel. 06-10529503). KLACHTEN OVER DE BEZORGING: telefoon 0180-418710. De uitgever en de redactie van dit blad nemen bij de vervaardiging van hun producten de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht, doch accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de redactie en advertenties. Nog meer nieuws uit H-I-Ambacht op www.deambachter.nl

Deze krant nog eens teruglezen op internet? www.deambachter.nl

uws?

iets nie

met de maken oeve s i n n e nk rsh Kom daieuwde Weve n r ve Toe aan

Gastronomische verwennerij

1950

Biefstukmenu

1950

Brunch

soep | biefstuk met verse groenten en aardappelgarnituur | dessert Iedere zondag van 12.00 - 14.00 uur

Kijk voor de mogelijkheden en menu’s op www.wevershoeve.nl Ook voor al uw feesten en partijen. Noldijk 41a | 2988 CD Rijsoord | 0180 62 12 20 | www.wevershoeve.nl

H-I-AMBACHT - Op dinsdag 09 oktober beginnen in Emmastaete twee cursussen Engels voor senioren: één voor beginners en één voor conversatie. In de beginnerscursus worden de basis elementen behandeld: geen ingewikkelde materie en ook geen huiswerk. In de cursus conversatie wordt de nadruk gelegd op het spreken, interactie met elkaar en discussies. Van deze cursisten wordt wél verwacht dat zij een goede basiskennis van het Engels hebben. De lessen worden gegeven door mevrouw R.E. Vissia, geboren en getogen in de Verenigde Staten, maar al 40 jaar woonachtig in

Nederland. De cursussen beginnen dinsdag 9 oktober. De beginnerslessen beginnen om 19.00 uur gevolgd, door de conversatieles die om 20.00 uur begint. De cursussen duren tien weken. De lessen vinden plaats in Emmastaete, Emmasingel 12g, 3341 XD Hendrik Ido Ambacht. De kosten bedragen € 50,00 per tien lessen, inclusief lesmateriaal en een kopje koffie. Het maximale aantal deelnemers is 10 personen per cursus. U kunt zich aanmelden voor één van deze cursussen op telefoonnummers: 078 -68.477.41 of 078- 68.120.02 iedere werkdag van 09.00 -14.00 uur. Of mail: t.vandenberg@a3welzijn.nl.

7

SERVICERUBRIEK

HUISARTSENPOST Huisartsenpost Drechtsteden In de avond, nacht en in het weekend voor dringende zaken. Uitsluitend op afspraak via 078-6542600. Gevestigd in Albert Schweitzer ziekenhuis (locatie Dordwijk), Albert Schweitzerplaats 25 te Dordrecht. APOTHEKEN Dienstapotheek Drechtsteden Albert Schweitzerplaats 25 3300 AS Dordrecht (bij huisartsenpost op terrein Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordwijk), 078-6523476. Iedere werkdag open vanaf 17.30 uur tot de volgende morgen 8.30 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen 24 uur per dag. Vervolg van de diensten zie de Ambachterplus pagina op de site

• personen- en familierecht • echtscheidingsmediation • arbeidsrecht

Voor informatie of het maken van een afspraak: 0180 499 445 info@vanderburgadvocaat.nl www.vanderburgadvocaat.nl


deambachterwk31  
deambachterwk31  
Advertisement