Page 1

Digitaal werkboek

Bart Muller C1W


Inhoudsopgave Opdrachten in digitaal werkboek -Personal DNA p.4 -Merkmodel p.5 -Recensie Ruud de Boer p.6 en p.7 -Grid p.8 -Mindmap H1 p.9 -Merkinnerlijk p.10 en p.11 -Portfolio Fresku p.12 en p.13 -Portfolio Antwuan Dixon p.14 en p.15 -Portfolio Frank Medrano p.16 en p.17 -Mijn crossmedia p.18 -Personal brands p.19 -Mindmap van mijn leven p.20 -Moodboard inspiratie p.21 -Analoog moodboard p.22 -Digitaal moodboard p.23 -Typografie p.24 en p.25 -Typografie is het wild p.26 -Kleurenschema’s p.27 -Mijn logo en slogan p.28 en p.29 -Verslag Moti p.30 en p.31 -Fotografie p.32 en p.33 -Voorbereiding video p.34 -Abstracte poster p.35 -Liken p.36 en p.37 2

Opdrachten buiten digitaal werkboek -Portret (analoog werkboek) -Crossmedia: mediakanalen -Video (youtube) -Alle schetsen (analoog werkboek) -Presentatie (pp link) -Composition (analoog werkboek)


3


Personal DNA

Ik heb de personal DNA test gemaakt waarbij je 11 pagina’s aan vragen over jezelf moest beantwoorden. Ik vond het erg interessant omdat je zo toch meer over jezelf te weten komt.

4

Uit de test was gekomen dat ik een ‘benevolent director‘ ben, letterlijk vertaald: ‘een welwillende directeur.‘ Ik ben het hiermee eens want een van mijn sterke eigenschappen is dat ik mensen wil helpen. Uit de test bleek dus dat ik een erg behulpzaam en hardwerkend persoon ben. Wel had ik mijn zelfvertouwen minimaal boven de 70 geschat i.pv. 55 maar aan de hand van hoe ik keuzes maak schijnt mijn zelfvertouwen toch lager te zijn dan dat ik dus had verwacht.


Merkmodel

Het merkmodel is een model waamee je veel te weten kunt komen over je persoonlijkheid en over wat voor persoon je bent. In het model moet je aangeven wat je sterke en mindersterke punten zijn en wat je missie en visie zijn. Hierdoor zie je overzichtelijk wat voor jou belangrijk is en wat voor persoonlijkheid je hebt. Ik heb dit model ingevuld en hier onder zie je mijn resultaten.

Innerlijk

Visie: Mensen helpen Missie: Mensen inspireren een aansporen tot verandering Waarden: Doorzettingsvermogen, eerlijk en creatief. Merkpersoonlijkheid: ASUS, Apple, Motorola, Hugo Boss, Diesel. Belofte/Credo: Get Fit, Start Today! Kernconcept: Betrouwbaar en bewust.

Uiterlijk

Zien: Slank postuur, blond haar en blauwe ogen, erg sportief. Horen: Praten, beatboxen, zingen, neuriĂŤn en niezen. Voelen: Betrouwbaar, vriendelijk. Ruiken: Parfum, deo en soms zweet. Personen: In mijn werk ben ik eerlijk, open en behulpzaam. Taal: Nederlands, duidelijk en geen accent.

Gedrag

Aanbod: betrouwbaar, creatief, doorzettend, openstaand. Interne communicatie: Ik vind het spannend om nieuw contact te leggen maar naarmate ik me op me gemak voel vind ik het erg leuk. Ik heb elke dag contact met goede vrienden. Ik word gemotiveerd door mensen die dingen beter kunnen dan mij. Externe communicatie: Soms beetje onzeker maar ik zeg wat ik wil. Omgeving: Graag afspreken met vrienden, hou van sporten en gamen, ben soms wel liever alleen.

Zwakke punte:

-Uittstelgedrag -Soms te weinig zelfvertrouwen -Beter nadenken bij keuzes.

5


Ruud de Boer Presentatie Recensie

6


Ruud de Boer is een RM (register markerteer) en directeur/ eigenaar van de Bataafsche Teken maatschappij, een ontwerp bureau in Rotterdam. Hij is de schrijver van de boeken ‘brand design’ en ‘als jij een merk zou zijn.’ Hij heeft 11 jaar lang gewerkt voor merken zoals reebok, redbend, bols en liga. Hij is dus een expert op het gebied van markering en helpt velen bedrijven met de verbetering en ontwikkeling van marketings tactieken.

Hij hield dus in 2011 een lezing over marketing in een college van de HAN voor leerlingen van de studie brand desingn. Het bijzondere was dat hij alles heel breed uitlegde met veel voorbeelden: zo gaf hij voorbeelden uit zijn eigen werkervaring over dat hij bijvoorbeeld de design van de Bols fles heeft veranderd om een jongere doelgroep te bereiken. Ook gebruikte hij de marketing strategieën van de HEMA als voorbeeld om te laten zien dat er veel meer gedachten achter niet opvallende gebeurtenissen van de HEMA zit zoals dat de HEMA met slechts een zin ‘Echt HEMA,’ hun imago creëren genaamd dat de consument hun product betrouwbaar gaat vinden wanneer ze het in een reclame horen.

Het minst interessante vond ik dat hij te veel voorbeelden gebruikte waardoor het te langdradig werd. Hierdoor raak je soms de concentratie kwijt waardoor je niet alles mee krijgt van wat hij vertelt. Het was naar mijn mening een betere hoorcollege geweest als het maar uiterlijk 30 a 40 minuten duurde in oplaats van 75 minuten. Kortom: het is dus een interessante en vooral leerzame presentatie. Helaas was het af een toe te langdradig maar alles wat hij vertelde was dus wel voornamelijk leerzaam.

Dit vond ik dus het meest interessante onderwerp van zijn hoorcollege. wanneer ze het in een reclame horen. Dit vond ik dus het meest interessante onderwerp van zijn hoorcollege.

7


Grid

Ik heb op Pinterest 20 magazine spreads ‘gepind’, ze spreken me allemaal aan op de manier dat ze gedesigned zijn. Ik moest één spread kiezen als inspiratie bron voor de recensie opdracht van Ruud de Boer. Ik heb de opmaak van de recensie van Ruud de Boer geïnspireerd deze spread hier rechts. Ze lijken erg veel op elkaar alleen heb ik voor een totaal verschillende lettertype gekozen voor de titel. De mijne heeft een dik lettertype en deze dus een dunne. Ook heb ik voor andere kleuren van de letters gekozen. Ik heb paars en zwart en deze andere rood en zwart. Dit design sprak me aan omdat het een serieuze uitstraling heeft, dat komt door afbeelding van de vertellende man. Hierdoor lijkt het wanneer je het leest, dat je naar hem luisterd terwijl hij verteld. Ook staat de titel centraal en weet je al meteen het onderwerp van de tekst

8


Mindmap h1

Van het eerste hoofdstuk van het boek ‘Graphic Design Book‘ moesten wij een mindmap/ woordenweb maken. Het hoofdstuk ging over de eerste twee stappen van het design proces: onderzoeken en bedenken. Alle stappen die daarbij horen zijn hier overzichtelijk weergeven in deze mindmap.

9


Merk innerlijk

1. Jouw visie Hoe ziet jouw omgeving er uit over 5 a 10 jaar uit? -privé: Mijn prive omgeving bestaat uit familie, goede vrienden en kenissen. -zakelijk: De zakelijke omgeving waar ik werk is relaxt en ik voel me er op me gemak. Ik moet wel hard werken maar daar ben ik blij mee. Hoe ziet jouw ‘positie‘ hierin er over 5 a 10 jaar uit? -privé: Een mooi appartement huis voor mezelf/ nog een vriendin. Ik heb nog al mijn goede vrienden behouden die ik nu heb en verdien meer dan hun. Ik spaar geld maar koop ook nog wel eens leuke dingen. -zakelijk: Ik heb een goede baan die goed verdient en ik vind het leuk om te werken, ik heb het wel druk. Ik zal liggen in het CMD gebied. Wat zou je daaraan willen veranderen? -privé: helemaal niks -zakelijk: ook helemaal niks, ik zal alleen meer willen verdienen. 1. Vul hier je toekomst droom in: -Een baan waar ik veel te doen heb -Nog wel veel vrije tijd overhouden -Op vakantie gaan -Mooi huis hebben -Goed verdienen -Mooie vriendin hebben -Blijven sporten -Gezond zijn 2. Vul hieronder je missie,je doel in: Om mijn visie te vervullen moet ik eerst mijn missie uitvoeren. Dat houd in dat ik mijn CMD HBO diploma wil halen en afhankelijk van de werkgelegenheid wil gaan doorstuderen. Mijn visie is dus om met een leuke baan goed te verdienen. 3. Vul hieronder 5 waarden in die jou typeren, die aangeven wat jou waardevol maakt: -Doorzettingsvermogen

10


3. Vul hieronder 5 waarden in die jou typeren, die aangeven wat jou waardevol maakt: -Doorzettingsvermogen -Open -Creatief -Sociaal -Betrouwbaar 4. Vul hieronder de merken in waar jij je mee associeert, die jou kunnen typeren: The Northen Face: sterk en betrouwbaar. Apple: Hip en gevoel voor stijl Diesel: Gaat mee met de tijd en de trends Coca Cola: Goed imago Waarom zijn mensen in mijn omgeving bevriend met mij of willen ze met me samenwerken? Ik heb gevoel voor humor en ben betrouwbaar, ik hou me aan me afspraken en ik ben erg gezellig om mee samen te werken. Wat zouden anderen over mij zeggen als ze mij in ĂŠĂŠn zin moeten samenvatten? Aardig vriendelijke jongen waarmee je kunt laggen maar die ook eerlijk tege je kan zijn. Wat zou er in mijn overlijdens bericht kunnen staan? Jullie krijgen je geld niet terug!! 5. Vul hieronder je beloft of credo in: Wees jezelf maar denk niet alleen aan jezelf. 6. Vul hieronder je kernconcept in: Betrouwbare vriend voor het leven.

11


De Nederlandse Eminem

12


Fresku inspireert mij om altijd hard te blijven werken voor alles dat ik wil bereiken en ook om anders te denken dan de grote massa die allemaal hetzelfde denkt. Fresku is in tegenstelling tot bijna alle andere rappers de enigste die echt inhoud heeft en een boodschap verwerkt in zijn tekst. Zo’n 95 procent van de rappers rapt over geld, vrouwen en drugs maar Fresku rapt over het problemen in het leven en de dingen die hij afvraagt over het leven. Fresku heeft een paar mediakanalen die hij zelf allemaal beheert zoals: facebook en twitter. Hij heeft zelf ook nog een eigen site maar die beheert hij niet zelf net zoals zijn youtube kanaal.

Fresku is geboren op 26 oktober 1986 in Eindhoven, zijn echte naam is Roy Michael Reymound. Hij heeft van zijn 7de tot 14de in Curaçao gewoond en kwam ging op zijn 14de weer in Nederland wonen. In 2009 tekende hij bij de grootste Nederlandse rap platenlabel genaamd ‘Top Notch,’ nadat hij met zijn nummer ‘Brief aan kees,’ ontdekt was door een van de producers van het label. Hij maakte vanaf 2009 veel nummers en bracht in twee albums uit in totaal. In 2012 was hij verkozen tot rapper van het jaar.

“Pijn is er om je sterker te maken“

13


Antwuan Dixon

14


Antwuan Dixon is sinds dat ik was begonnen met skateboarden een van mijn inspiratie bronnen om me zelf verder te pushen en voor nieuwe dingen te gaan. Hij is nooit de beste skateboarder ter wereld geweest maar hij is bekend geworden door zijn stijl, hij houd altijd zijn armen onder zijn schouders waardoor het lijkt of alles wat hij doet heel makkelijk is. Echter is het juist veel moeilijker omdat hij geen evenwicht kan houden met zijn handen laag. Antwuan Dixon is geboren op 19 augustus in 1988, hij is geboren in de crimineelste wijk van Los Angeles genaamd ‘Compton,’ daar is hij geboren en getogen. Hij heeft een criminele achtergrond en een behoorlijk lang strafblad. Dat hij niet de friste type is, is al meteen aan hem te zien, hij is een gespierde negroïde gangster met te grote kleding en een lichaam vol tatoeages. Je zou van hem dus niet verwachten dat hij een professioneel skateboarder is en dat maakt het extra apart als je hem op z’n skateboard ziet.

gen en zijn criminele omgeving. In de ghetto’s van Amerika is het voor de hand liggend om beroepscrimineel te worden (denk hierbij aan drugsdealer op straat) of om van een minimum loontje te leven. Sport is de enigste uitweg daar maar dat zijn dan wel de populairste Amerikaanse sporten zoals American football, basketball en honkball maar Antwuan bewijst dat als je slechts enkel je passie volgt, dat je altijd goed terecht komt. Antwuan heeft zijn eigen officiële website en nog een eigen facebook pagina die hij zelf beheert. De website laat hij door een webdesign bureau doen. Helaas gaat het nu minder goed met Antwuan Dixon, hij is de afgelopen jaren drugs verslaafd geweest en komt nu ook regelmatig in aanraking met de politie door zijn misdragingen in het openbaar zoals vechtpartijtjes en openbare dronkenschappen. Ik hoop dat hij zich weer gaat focussen op skateboarden en dat hij weer het goede pad op gaat.

Ik bewonder aan hem dat hij in zo’n slecht milieu waarin hij in is opgegroeid, toch nog zijn droom heeft waargemaakt met zoveel tegensla-

15


Frank Medrano s

He

16

n e m r e t sup


Frank Medrano inspireert mij natuurlijk met zijn lichaam en fysieke kracht dat hij zelf bereikt heeft. Hij geeft mij altijd dat kleine beetje extra motivatie om naar de sportschool te gaan. Het bijzondere aan hem is, is dat hij 100 % veganistisch is, dat houd in dat hij geen dierlijke producten eet zoals vlees, melk en kaas. Ook traint hij alleen maar met zijn eigen lichaamsgewicht en is ij dus het levende voorbeeld dat je niet al je eiwitten uit vlees hoeft te halen en ook gene gewichten nodig hebt om gespierd te worden. Hij inspireert mij dus met hoe hij gewoon zijn eigen gang is gegaan en er veel mee bereikt heeft.

Hij is bekend geworden door op zijn meerdere mediakanalen meerdere video’s online te zetten. Hij heeft een eigen officiële site met dagelijks duizenden bezoekers, hij heeft een Youtube kanaal nog voor zijn video’s en ook nog een eigen Twitter en Faceboek pagina met duizenden mensen die hem hebben geliked en ge followed. In tegenstelling tot de meeste grote bekende atleten beheerd hij zelf alles en huurt hij dus geen mensen in om zijn eigen site en facebook pagina te onderhouden, hij heeft volledige controle over alles.

17 2


Mijn crossmedia

Ik gebruik vier mediakanalen om mijn merk-ik te promoten en dat zijn Facebook, Twitter, Youtube en Wordpress. Ik heb op padlet een muur gebouwd waar al mijn mediakanalen er op staan.

Facebook gebruik ik het meest om foto’s en video’s te delen. Het doel daarmee is om mensen te motiveren. Facebook is het handigste mediakanaal omdat vrijwel bijna iedereen van mijn doelgroep facebook heeft. (Mijn doelgroep bestaat uit jong volwassenen van tussen de 15 en 25 jaar oud.) Twitter gebruik ik om foto’s, tips en weetjes te delen. Je kan maar maximaal 180 letters per tweet gebruiken dus ik deel vooral foto’s. Twitter is iets minder populair dan Facebook maar er zitten genoeg gebruikers op. Youtube gebruik ik natuurlijk voor mijn video’s, het is het populairste mediakanaal die alleen bedoeld is voor video’s. Ik kom ook voor ‘Vimeo’ kiezen maar dat is minder populair.

18

Wordpress gebruik ik om te bloggen, daar post vooral langere informatie op. Ik gebruik het ook als blogkanaal voor mijn school opdrachten.


Personal brands

Ik draag/ heb veel producten van merken bij me. Hier zie je mijn pruducten van bekende merken die ik 9/10 keer bij me heb in het openbaar: -Chasin blousje -Schetsboek van Hema: -Motorola mobiel -Pasjes: van de SNS bank, OV, sportcub pasje, ID, College kaart en me ID -Hugo Boss horloge + riem -AA drink Hema schaar + pennen -Zara geurtje -Armani portemonee -ASUS laptop -Replay broek -AKG oordopjes voor muziek -Ellehammer schooltas -Hilfiger Jas

19


Mindmap van mijn leven

Mijn leven heeft 3 hoofd mappen: mijn ervaringen tot nu toe, mijn hobby’s en de toekomst. Mijn ervaringen bestaan uit mijn baantjes die ik heb gehad, school diploma’s die ik heb gehaald en nog wil halen en mijn operatie die ik een jaar geleden heb gehad. Mijn hobby’s bestaan gewoon uit wat ik leuk vind om te doen. De toekomst bestaat uit mijn doelen die ik wil bereiken, zo wil ik mijn HBO halen en aan een baan komen maar wil ik ook gezond blijven.

20


Moodboard inspiratie

Voordat we een moodboard moesten maken, moesten we eerst inspiratie vinden. Dit zijn de moodboards die mij inspireerde.

21


Analoog moodboard

In mijn analoge moodboard vind je mijn levenstijl en hobby’s terug. Zo zie je dat ik van fitness hou maar dat mijn favoriete eten mac donalds is. Ook zie je mijn favoriete merken die ik heb zoals Apple, Diesel en Hugo Boss. Je ziet mensen die mij inspireren zoals de rappers 2pac, Hef en Adje en de UFC vechter Anderson Silva. Als je mij niet zou kennen en je zou naar dit moodboard kijken, kan je al een aardig beeld over mij schetsen over wat mijn interesses zijn en wat mijn muziek is etc.

22


Digitaal moodboard

2

Mijn digitale moodboard bestaat uit afbeeldingen van Europese wereldsteden die ik heb bezocht. Als ik er naar kijk, krijg ik meteen zin om op vakantie te gaan want het zijn mijn favoriete plekken van de steden die ik er in heb verwerkt. Er komt veel blauw in voor wat een kalmerend effect op je heeft maar er zitten ook veel kleuren in die weer het tegenover gestelde effect op je hebben.

23


Typografie

‘Berlin Sans FB‘ Dit lettertype gebruik ik voor in mijn huisstijl, het is een simpel lettertype omdat het natuurlijk een ‘Sans‘ is. Er zitten dus geen streepjes en haakjes aan de einden van de letters wat het dus erg simpel maakt. Ook is het een lettertype met een erg ontspannen uitstraling omdat sommige letters erg rond zijn; met als voorbeel de letter ‘S‘. Dit alles spreekt me dus aan omdat het gewoon een sierlijk maar simpel lettertype is met een relaxte uitstraling.

‘Berlin Sans FB‘ Dit lettertype gebruik ik ook voor in mijn huisstijl, het is een sporttief lettertype dat wel moeilijk te lezen is dus daarom gebruik ik hem alleen voor de titels. Alle letters zijn erg strak maar toch wel sierlijk door de haakjes aan de uiteinden van de letters, dit spreekt me aan omdat je die combinatie van eigenschappen niet vaak tegen komt in lettertypes.

‘Lucida Calligraphy‘ Dit lettertype is een zogenaamd ‘handgeschreven‘ lettertype. Het moet dus net lijken of het met de hand geschreven is. Dit lettertype spreekt me aan omdat het er erg stijlvol een sierlijk uitziet omdat alle letters met elkaar verbonden zijn als je een woord maakt. Ook is het een net handschrift en dit lettertype kan dus overal uitmate goed gebruikt voor worden terwijl het een ‘handgeschreven‘letterype is. Het spreekt me dus aan omdat dit lettertype erg bijzonder is voor de lettertype’s uit deze categorie

24


‘California FB‘ Dit is een serieus lettertype dat toch niet saai is. Als je naar de letter ‘C‘ kijkt zie je bijvoorbeeld dat die iets schuin staat en dat soort kleine dingen maken een lettertype toch weer wat speelser en losser. Het is wel gewoon een strak lettertype dat simpel en fijn leesbaar is maar door de kleine details spreekt het lettertype mij toch weer aan omdat die het lettertype erg stijlvol maken. Het is een zakelijk en stijlvol lettertype dat ik ideaal vind voor serieuze teksten.

‘Gigi‘ Dit is het meest speelse lettertype dat er is naar mijn mening. Het lijkt op een kinder handschrift dat niet al te serieus over hoeft te komen. Het is ideaal voor kleine stukken tekst omdat dit handschrift erg moeilijk te lezen is. Het lettertype spreekt mij dus aan omdat het een sierlijk lettertype is dat absolut niks heeft dat met serieusheid te maken heeft.

25


Typografie in het wild

Ik heb in het winkelcentrum van Presikhaaf Arnhem meerdere foto’s gemaakt van stuken tekst en samengevoegd en er vielen meerdere dingen op: het lettertype past altijd bij de actie/ product: links boven zie je een serieus en saai lettertype dat gecombineert is met een nog saaiere reclame poster. Strakke lettersype’s worden altijd gebruikt bij bedrijven die met serieuze zaken te maken hebben: een juwelier waarbij grote bedragen aan geld rond gaan, gebruikt een strak en zakelijk lettertype. Grote letters gecombineerd met rood en wit worden altijd gebruikt voor sale acties(en verkeersborden natuurlijk) omdat die combinatie opvalt. Ook worden er bij biermerken nooit saaie lettertype’s gebruikt.

26


Kleurenschema’s

Mijn bovenste kleurenschema is het uit eindelijk geworden. Rood gebruik ik voor alle titels, rood is namlijk de meest opvallende kleur die er is. Het is belangrijk dat titles opvallen omdat titels je al meteen vertellen waar de tekst over gaat. Geel gebruik als m’n achtergrond, geel valt ook op maar ik creeër er een relaxte sfeer mee door het zacht te laten vervagen. Blauw gebruik ik om rust in mijn huisstijl te verwerken. Blauw is een koude kleur die voor rust zorgt. Het is belangrijk dat je niet alleen maar warme opvallende kleuren gebruikt want anders wordt het een benauwde puinhoop. Zie hieronder nog voor de kleurenschema’s die het niet geworden zijn. Ik heb ze allemaal samen gesteld via een analoog kleuren schema.

27


Mijn logo en slogan

StreetWorkoutNL Ik gebruik twee logo’s voor mijn merk-ik: één groot logo en één klein logo dat alleen uit tekst bestaat. Het grote logo gebruik ik als profielfoto voor mijn media kanalen en als voorblad logo wanneer de achtergrond wit is. Aan de blauwe gespierde arm die zijn bi-cep aanspant zie je meteen dat mijn merk over krachttraining gaat dus dat logo gebruik ik het lieftst omdat je dus weet waar het over gaat. Het is dan ook mijn primaire logo. Mijn secundaire logo is de tekst in OCR A STD waar mijn merk naam: ‘StreetWorkoutNL‘ op staat. Het is gewoon simpel, als je het leest weet je ook waar het over gaat en het logo wordt gebruikt wanneer het geen profielfoto of witte achtergrond is waar ik het op kan toepassen.

28


Get Fit, Start Today! Mijn slogan is meteen duidelijk: mensen aan sporen om te gaan sporten. Ik wil de slogan op elke poster, in elk filpje en gewoon alles wat ik publiceer, terug laten komen. Met enkel deze vier woorden laat ik meteen mijn doel zien. Ik wil hem op posters alstijd onder in het midden hebben en in mijn filmpjes moet hij altijd op het eind als eindtitel toegepast worden.

29


Verslag Moti museum

Op 10 maart ben ik naar het MOTI museum in Breda geweest. MOTI, lang gezegd: Museum Of The Image, is een museum over beeld cultuur. Door de focus op beeldcultuur wil MOTI de dynamische en drukke wereld van het beeld tonen en toelichten, met o.a. film, design, fotografie, mode, beeldende kunst, archiÂŹtectuur, wetenschap en gaming. Helaas kon ik niet elke ruimte van het museum bezoeken maar ik vond het zeker een grote bron aan inspiratie. Op de begane grond kon je allemaal dingen doen om nieuwe weetjes te weten te komen die je soms doen verbazen. Zo lieten ze op een afbeelding zien dan je met slechts twee kleuren, door de kleuren met elkaar in verschillende combinaties weer te geven leek het of er wel vier kleuren in zaten. Ze hadden nog meer van dit soort verbazingwekkende dingen tentoongesteld die mij inspireren omdat ik telkens verbaast werd.

30


Helemaal beneden in het museum stond historie meer centraal. Ze gaven ook informatie gewoon in de vorm van tekst weer in die ruimte. Het ging er over dat vroeger uiterlijk belangrijker gevonden dan functionaliteit in het kader van design. Zo lieten ze voorbeelden zien van reclame posters zien van tientallen jaren geleden die helemaal mooi versierd waren en er prachtig uitzagen maar niet duidelijk en overzichtelijk waren. Ze weergaven hierin met hun tentoongestelde afbeeldingen mooi de verschillenen tussen de normen en waarden op het gebied van design die tientallen jaren geleden dus totaal anders waren dan nu. Kortom, ik vond het een interessant museum. Ik vond het jammer dat het zo klein was want ik had graag meer willen zien en dit is ook het kleinste museum dat ik ooit heb bezocht. Ik vond het leuk dat ze met hun tentoonstellingen mensen probeerden meer te laten leren op het gebied van design i.p.v. mensen te amuseren. Kortom ik vond het een erg leuk en interessant museum.

31


Fotografie

Wakker worden 08:30

Koffie! En nog een ontbijt 09:00

Huiswerk! 09:30

Even lekker trainin thuis met mijn pull-up bar. 13:00

Beetje touren met een vriend van me 14:30

Mac drive! 15:00

32


Terrasje met vrienden 16:00

Avond eten 18:30

Poolen met vrienden 21:00

Stappen! 01:30

33


Voorbereiding video

Ik heb een video gemaakt voor mijn merk-ik en ik heb er grondig over nagedacht wat mijn doel van de video zou zijn en hoe ik dat zou gaan verwezenlijken. Het beste leek mij om mensen een indruk te geven van wat mijn concept, street workout, nou precies is want veel mensen weten dat niet. Ook leek het mij een goed idee om met de video meteen mensen aan te sporen om het ook te gaan doen, ofterwijl: visie van mijn merk-ik, er in laten terug komen. Om mensen een idee te geven heb ik een vriend van me, mij laten filmen tewijl ik allemaal oefeningen doe in het street workout parkje. Ik doe daar tientallen oefeningen dus je hebt dan al meteen een indruk van wat de sport nou precies inhoud. Om mijn doel te bereiken heb ik als begin titel ‘Do you want to get fit in a fun way?‘ er in gedaan, mensen denken meteen van ‘oh dat lijkt mij wel wat!‘ dus daarmee heb ik meteen de aandacht van de kijker. Op het einde heb ik als eind-titels ‘Forget the gym, workout on the street!‘ en ‘get fit, start today!‘ er in gezet zodat mijn boodschap meteen duidelijk is. Ik had dus over al deze stappen nagedacht en ze uitgewerkt tot een filmpje dat dient als een promo van mijn merk-ik maar ook meteen een boodschap heeft.

34


Abstracte poster

Mijn apstracte poster heeft het doel om mensen motiveren om fit te worden. Via abstracte figuren weergeef ik het als volgt: de ronde grote getenke bal is een dik persoon die via de pijl, die voor het trainen staat, een dun lijntje wordt of terwijl een dun en gezond persoon. Ik heb het dikke bolletje onder gezet en het dunne slanke bolletje boven omdat van onder naar boven voor succes staat. Ik heb er nog mijn slogan, ‘Get Fit, Start Today!‘ er onder toegepast om een nog beter beeld aan de kijker te geven. Daaronder heb ik natuurlijk nog mijn logo omdat het naar mijn merk moet verwijzen. Ik wil dus met deze poster duidelijk maken wat mijn doel is en dat is mensen laten bewegen!

35


Liken

Mijn top 3 posters zijn die van Jonne, Thijs en Iris. Je weet meteen wat hun concept is door het kleur gebruik en de beeld elementen die er in zitten. Ze hebben allemaal even veel ‘likes‘ als mij gekregen, namelijk 12 likes. De poster van Jonne laat als meteen zien dat het over het populaïre spel Leauge of Legends gaat. Hij heeft karakters van het spel en in toegepast en de twee kleuren van de twee teams die je kunt zijn in het spel. Het is dus erg duidelijk. De poster van thuis laat als meteen zien dat het over reizen gaat door middel van het vliegtuig, de zonsondergang en het typissche reisbureau lettertype. Ook bij zijn logo denk je meteen aan een reisbureua en zijn slogan vind ik erg mooi. Bij de poster van Iris wist ik niet precies wat het was maar het kleur gebruik vond ik erg mooi omdat de kleuren mooi bij elkaar passes. Ook vond ik het erg Creatief.

36


37

Digitaal werkboek 2  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you