Page 1

JCWeetje nr. 1, januari-februari-maart 2014 - driemaandelijkse uitgave van Jeugd, Cultuur en Wetenschap vzw, landelijk erkende jeugdvereniging

P509221

BELGIE/BELGIQUE P.B. GENT X BC10247

JCWEETJE

eetje

KAMPBROCHURE 2014 Afgiftekantoor 9099 GENT X

v.u. : Anne-Lize Kochuyt, Vlaanderenstraat 101, 1800 Vilvoorde | ontwerp: pnuts.be


Algemene informatie voor deelnemers Inschrijvingen en reisbevestiging:

Korting voor snel beslissende leden:

Omwille van het specifieke karakter van onze kampen is het aantal plaatsen per kamp beperkt. Schrijf dus best zo snel mogelijk in!

Leden die zich inschrijven voor een krokus- of paaskamp en het voorschot betalen vóór 1 februari 2014, krijgen een extra korting van 5%. Leden die zich inschrijven voor een zomerkamp en het voorschot betalen vóór 15 februari 2014, krijgen een extra korting van 5%.

Inschrijven doe je via het inschrijvingsformulier in deze brochure, via de website (www.jcw.be) of telefonisch (02 252 58 08). Na ontvangst van je inschrijving zenden wij een bevestigingsbericht. Uw inschrijving is echter pas definitief na storting van een voorschot van € 90,00 op bankrekeningnummer: IBAN BE76 0013 3997 7295 (BIC: GEBABEBB) van JCW, Vlaanderenstraat 101, 1800 Vilvoorde met vermelding van de naam van de deelnemer en de code van het kamp. Na betaling van het voorschot ontvang je een schriftelijke bevestiging van je inschrijving. Uiterlijk 6 weken voor aanvang van het kamp dient het volledige saldo afgerekend te worden. Ongeveer drie weken voor het kamp krijg je alle nodige praktische informatie toegestuurd.

Annulering: Elke annulering dient schriftelijk op ons secretariaat toe te komen, uiterlijk één maand voor de begindatum van het kamp, opdat het voorschot (min € 25,00 administratiekosten) kan worden teruggestort. Bij annulering minder dan één maand voor het kamp wordt de volledige kampprijs aangerekend. Enkel bij het voorleggen van een medisch attest van ziekte of ongeval, of bij het overlijden van een familielid in eerste of tweede graad bedragen de annuleringskosten € 25,00 (een annulering dient steeds schriftelijk gemeld te worden voor aanvang van het kamp). Niet-betaling geldt niet als annulering!

Wijzigingen: JCW vzw behoudt het recht programma’s te wijzigen als omstandigheden, onafhankelijk van haar wil dit vereisen. Wanneer een kamp om organisatorische redenen niet kan plaatsvinden, wordt het volledige bedrag teruggestort, zonder schadeloosstelling of intresten.

Korting voor JCW-leden: JCW-leden krijgen 5% korting op alle kampen (indien het vervoer naar de kampplaats door JCW wordt geregeld, wordt 5% korting gegeven op het totaalbedrag min de reiskosten). De kostprijs van lidmaatschap bedraagt € 10,00 voor één jaar. Naast korting op kampprijzen levert het lidmaatschap bovendien tal van andere voordelen op (zie www.jcw.be).

Gezinsprijzen voor leden: Als uit één gezin minstens twee kinderen meegaan op kamp, krijgen het tweede en de volgende kinderen die lid zijn een extra korting van 5%. Gaat een lid twee (of meer) keer mee op kamp, krijgt hij/zij voor het tweede kamp ook 5% korting. Deze korting is niet cumuleerbaar met de korting voor vroege beslissers.

INTERNATIONALE KAMPEN: Ledenkorting, korting voor snel beslissende leden en gezinskorting is niet van toepassing op onze internationale kampen.

Extra voordeel: * Een JCW-kamp voor -12-jarigen is fiscaal aftrekbaar. JCW vzw stuurt je automatisch een fiscaal attest in de loop van het eerste trimester van het volgende jaar. * Bepaalde ziekenfondsen en werkgevers geven korting aan onze programma’s. Vraag dit zelf na en wij leveren graag een attest van deelname af.

Inbegrepen in de prijs: • overnachting met bedden, tenzij anders aangegeven, • alle maaltijden, incl. vieruurtje, • dag- en avondactiviteiten, excursies en ontspanningsactiviteiten, • gebruik van het benodigde wetenschaps-, opgravings- of ander educatief materiaal, • lezingen of voordrachten door archeologen, wetenschappers of andere, • JCW-verzekering, waarvan een afschrift te verkrijgen is op het secretariaat.

Beeldmateriaal: Tijdens de kampen worden beelden gemaakt die gebruikt kunnen worden ter promotie van onze vereniging en haar activiteiten (website, JCWeetje, nieuwsbrief …).

Wanneer je inschrijft voor een kamp, ga je automatisch akkoord met de voorwaarden zoals ze op deze bladzijde voorkomen.

Indien u nog verdere vragen hebt, contacteer het JCW-secretariaat: tel.: 02 252 58 08 of mail: info@jcw.be.


Overzicht kampen Zomerkampen 7-9 jaar Instapkamp: Proeven van proefjes (blz. 4) 8-12 jaar Wetenschapskamp: Lucht- en ruimtevaartdagen (blz. 4)

13-15 jaar Archeologiekamp: Grave Gasten (blz. 7) 13+ Archeologiekamp: Archeologie achter de schermen (blz. 7)

Internationaal kamp 18+ Themakamp in Groot-Brittannië: De muur van Hadrianus, tussen beschaving en barbaren (blz. 9)

Uitvinders- en techniekkamp: Formule Formidabel (blz. 5)

14-16 jaar Wetenschapskamp: Clever Forever (blz. 8)

Internationale uitwisselingen

9-12 jaar Themakamp: Filosofisch avonturenkamp (blz. 5)

16+ Archeologiekamp: Dig-a-holics (blz. 8)

13-15 jaar Uitwisseling in Duitsland: European Culture Week (blz. 10)

9-13 jaar Space Camp: Space Station 2061 (blz. 6)

Krokuskamp

16+ Uitwisseling in België: New colonists on the moon (blz. 11)

10-13 jaar Wetenschapskamp: De (w)onderzoekers (blz. 6)

13+ Archeologiekamp: Uitgegraven (blz. 3)

Uitwisseling in Georgië: Terrific Traffic (blz. 11) Uitwisseling in Griekenland: Nature in (e)motion (blz. 11)

krokuskamp 13+ (geboren in 2001 en vroeger)

Archeologiekamp:

Uitgegraven

Ga op onderzoek naar het verleden tijdens de krokusvakantie en doe mee aan onze vondstverwerking, want als de archeologen “uitgegraven” zijn, is het werk nog niet afgelopen. Overdag verblijven we bij B.A.A.C. (een onafhankelijk bureau in archeologisch onderzoek) en duiken we de geschiedenis in aan de hand van zeer diverse vondsten van hun recente opgravingen. Er is genoeg werk aan de winkel met o.a. wassen, zeven, puzzelen en fotograferen! Daarnaast brengen we een bezoek aan de archeologische dienst van de stad Gent en ontdek je welke schat aan informatie en voorwerpen zij te bieden hebben. ’s Avonds is er tijd voor fun en ontspanning. Overnachten doen we in jeugdherberg De Draecke in het centrum van Gent.

Activiteiten: Gent, B.A.A.C. Overnachting: Jeugdherberg De Draecke, Gent Wanneer: 2 tot 5 maart 2014 Prijs: € 230,00 (leden: € 218,50) Code: 14002


Zomerkampen 8-12 jaar (geboren in 2006 t/m 2002)

Wetenschapskamp:

Lucht- en ruimtevaartdagen

7-9 jaar (geboren in 2007 t/m 2005)

Instapkamp:

Proeven van proefjes Ben je tussen 7 en 9 jaar en kriebelt jouw neus van nieuwsgierigheid? Wil je een antwoord weten op al je “waaromvragen”? Dan ben je welkom bij dit spiksplinternieuw JCW-kamp. Via eenvoudige opdrachten en verbazende proefjes leg je de basis van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast bezoeken we ondermeer Fort 7 voor proefjes in de natuur en het Keizersbastion om al spelend je eerste archeologische ervaringen op te doen. We beperken het kamp tot een halve week waardoor het ideaal is om voor het eerst van JCW te proeven. Wedden dat het naar meer smaakt? De workshops, praktijksessies en ateliers worden verzorgd door JCW en door partnerorganisaties en wetenschappelijke instellingen. Daarnaast is er ook nog tijd voor sport en spel! Activiteiten: Antwerpen Overnachting: Scoutel, Antwerpen Wanneer: 17 tot 20 augustus 2014 Prijs: € 165,00 (leden: € 156,75) Code: 14004

Heb je je ooit al eens afgevraagd waarom een vliegtuig in de lucht blijft, waarom je geen shampoo mag meenemen op een vliegtuig of waarom een Marslander op een popcornvlok lijkt? Ga actief op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen tijdens deze Lucht- en Ruimtevaartdagen! In de luchtvaartlabo’s van de Vrije Universiteit Brussel experimenteer je met vleugels, robots en raketmotoren, je neemt een kijkje achter de schermen van de luchthaven en lanceert je zelfgemaakte vaste brandstofraket. Dit kamp voor meisjes en jongens zonder (hoogte)vrees is een samenwerking van JCW vzw en Vrije Universiteit Brussel. Met medewerking van het Planetarium. Activiteiten: VUB campus Etterbeek + omgeving Overnachting: Jeugdherberg Bruegel, Brussel Wanneer: 13 tot 18 juli 2014 Prijs: € 315,00 (leden JCW/JWR: € 299,25) Code: 14012


8-12 jaar (geboren in 2006 t/m 2002)

Uitvinders- en techniekkamp:

Formule Formidabel Dit kamp is een uitdaging voor meisjes en jongens met vindingrijke ideeën, originele hersenkronkels en veel gevoel voor techniek en technologie. Bedenk jij nieuwe concepten en plannen die de wereld verbeteren? Brainstormen, schetsen, bouwen, technisch inzicht, probleemoplossend denken … Het komt allemaal aan bod in de loop van deze week! Dit kamp bestaat uit twee grote delen: enerzijds werk je in een klein groepje aan je eigen project en nemen wij je mee in elke stap van het ontwikkelingsproces van plan tot product. Anderzijds leer je nieuwe technologische inzichten dankzij workshops van onze partners, zoals RVO Society … ’t Kasteeltje in Wijgmaal is de ideale plaats om jouw ideeën de vrije loop te laten, en naast alle ‘uitvinders- en technologiewerk’ nog tal van andere leuke activiteiten te beleven. Activiteiten: Overnachting: Wanneer: Prijs: Code:

Vormingscentrum ’t Kasteeltje, Wijgmaal Vormingscentrum ’t Kasteeltje, Wijgmaal 27 juli tot 2 augustus 2014 € 290,00 (leden: € 275,50) 14013

9-12 jaar (geboren in 2005 t/m 2002)

Themakamp:

Filosofisch avonturenkamp Filosoferend duik je de (grote) wereld in. Je leert kijken in je eigen hoofd en in je eigen hart. ‘Wie ben ik’ is misschien wel de eerste filosofische vraag waarbij je jezelf onder handen neemt. Je experimenteert met (de kracht van) humor en maakt daarover een grappig filmpje. Samen ondernemen we een reis in de tijd en filosoferen daarover (tijd, wat is dat?). Je mag je laten gaan bij het maken van het allerlelijkste schilderij ter wereld en filosofeert dan met een echte kunstenaar over ‘wat is mooi en wat is lelijk?’. Dit jaar brouwen we samen het enige echte gelukselexir (= speciaal drankje) waardoor je zeker nieuwe vrolijke vrienden maakt. En met die vrienden zoek je een antwoord op de vraag: wanneer ben ik een goede vriend? Kortom: in kleine en grote avonturen ontdek je de filosofische dimensie van de wereld en van jezelf. Dat kan gebeuren op de slaapzolder van het kasteel, bij de filo-schat, in de legendarische boomhut (waarin je ook kan/mag slapen) of aan het kampvuur, of gewoon bij de chocomelk! Het kamp wordt begeleid door specialisten: Tine Bos in samenwerking met team van (filosofische) monitoren en medewerkers van Kasteel Mariagaarde. Dit kamp is een samenwerking met Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen. Activiteiten: Kasteel Mariagaarde Hoepertingen Overnachting: Kasteel Mariagaarde Hoepertingen Wanneer: 6 tot 11 juli 2014 Prijs: € 260,00 (leden: € 247,00) Code: 14018

Let op: inschrijvingen voor dit themakamp gebeuren via www.kasteel-mariagaarde.be (tel. 012 74 11 31)


9-13 jaar (geboren in 2005 t/m 2001)

Space Camp:

Space Station 2061 Ruimtevaarders en ingenieurs opgelet! In het jaar 2061, honderd jaar na de eerste mens in de ruimte, gaan enkele rijke miljardairs op zoek naar slimme jongens en meisjes die het ruimtestation van hun dromen willen bouwen. Wordt het een laboratorium, een hotel of een pretpark? Draait het rond de aarde, de maan of Mars? Aan jou de keuze: geen idee is te gek! Ben jij de geknipte kandidaat? Kom deze zomer dan zeker naar ruimtebasis “Wijgmaal” waar je de leukste ruimteavonturen zal beleven en alles te weten komt over sterren, astronauten en het oneindige heelal! Dit kamp is een samenwerking met Jeugdwerkgroep Ruimtevaart vzw. Activiteiten: Vormingscentrum ’t Kasteeltje, Wijgmaal Overnachting: Vormingscentrum ’t Kasteeltje, Wijgmaal Wanneer: 27 juli tot 3 augustus 2014 Prijs: € 270,00 (leden JCW/JWR: € 256,50) Code: 14009

10-13 jaar (geboren in 2004 t/m 2001)

Wetenschapskamp: De

(w)onderzoekers

Ga op zoek naar het hoe en waarom van wetenschappelijke vraagstukken. Elke dag staat in het teken van een ander wetenschapsdomein en zo ontdek je steeds al doende het antwoord via je eigen onderzoek. Zelf experimenteren, kritische vragen stellen, samen met leeftijdsgenoten op speurtocht naar de juiste antwoorden. Natuuronderzoek in Fort 7, archeologische ontdekkingen in het Keizersbastion, microscopie aan de Universiteit Antwerpen zijn maar enkele voorbeelden uit het goedgevuld programma van deze wetenschapsweek … De vele workshops, praktijksessies en ateliers worden verzorgd door partnerorganisaties, deskundigen en wetenschappelijke instellingen: Universiteit Antwerpen, Natuurpunt Zuidrand, Koninklijk Antwerps Genootschap voor Micrografie, Dienst Archeologie Antwerpen … (een update hiervan kun je op www.jcw.be volgen). En na het werk is er ook nog tijd voor sport en spel! Activiteiten: Antwerpen Overnachting: Scoutel, Antwerpen Wanneer: 17 tot 23 augustus 2014 Prijs: € 290,00 (leden: € 275,50) Code: 14005


13+ (geboren in 2001 en vroeger)

Archeologiekamp:

Archeologie achter de schermen Een unieke en zeer gevarieerde archeologische activiteit: de hoofdbrok is een bouwhistorisch onderzoek waarbij opmeten, intekenen en fotograferen belangrijke opdrachten zijn: op de abdijsite van Oostduinkerke haalden eerdere opgravingen en grondige restauratiecampagnes het grondplan van de abdij vanonder het zand. De voorbije jaren werkten JCWdeelnemers al mee aan dit onderzoek, waarbij je onder begeleiding van professionals van AWN (Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland) aan de slag gaat om deze abdij in te tekenen. Waarop wacht je om nu zelf het middeleeuwse abdijleven van 1138 te herontdekken?

13-15 jaar (geboren in 2001 t/m 1999)

Archeologiekamp:

Grave gasten De archeologiekampen van JCW vinden hoofdzakelijk plaats op archeologische sites waar noodopgravingen plaatsvinden. Het voordeel hiervan is dat de deelnemer zich in de schoenen van een échte archeoloog kan plaatsen, maar het nadeel is dat de opgravingsplaatsen meestal slechts enkele maanden voor de opgraving van start gaat, bekend zijn. We doen al het nodige om zo vlug mogelijk een archeologiekamp in de zomervakantie vast te leggen voor deze leeftijdsgroep. Als je op de hoogte wil blijven van dit kamp, mail dan naar info@jcw.be of bel ons op het nummer 02 252 58 08 en wij sturen je concrete informatie toe zodra wij meer weten. Ook op de website en in onze nieuwsbrief zal de meest recente informatie omtrent dit kamp terug te vinden zijn! Activiteiten: nog niet Overnachting: nog niet Wanneer: nog niet Prijs: nog niet Code: 14007

geweten geweten geweten geweten

Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten die binnen het vakdomein archeologie passen: een bezoek aan het abdijmuseum, een rollenspel waarbij je zelf in de huid van een abt kruipt, onderzoeksopdrachten aan zee … Ook voor wie vorig jaar al deelnam aan dit kamp, is het opnieuw de moeite omdat er nieuwe randactiviteiten zijn toegevoegd! Let op: dit kamp is geen archeologische opgraving, maar een kans om een nieuw facet van archeologie te ontdekken! Activiteiten: abdijsite, Oostduinkerke Overnachting: Jeugdherberg De Peerdevisser, Oostduinkerke Wanneer: 24 tot 29 augustus 2014 Prijs: € 315,00 (leden: € 299,25) Code: 14017


14-16 jaar (geboren in 2000 t/m 1998)

Wetenschapskamp:

Clever Forever Een kamp voor meisjes en jongens die op zoek gaan naar het hoe en waarom van wetenschappelijke vraagstukken. Elke dag beleef je een andere wetenschap waarbij je zelf actief op zoek gaat naar het antwoord. Steeds onder begeleiding van deskundigen en wetenschappelijke instellingen een activiteit die je uitdaagt, prikkelt en stimuleert om je ontdekkingen weer in vraag te stellen. De vele workshops, praktijksessies en ateliers worden verzorgd door UGent en partnerinstellingen. En na het werk is er ook nog tijd voor sport en spel! (Let op: voor dit kamp moet je zelf een veldbed of luchtmatras voorzien) Activiteiten: Gent Overnachting: Jeugdpark Hoogland De Raap, Lokeren Wanneer: 10 tot 16 augustus 2014 Prijs: € 270,00 (leden: € 256,50) Code: 14006

16+ (geboren in 1998 en vroeger)

Archeologiekamp:

Dig-a-holics De archeologiekampen van JCW vinden hoofdzakelijk plaats op archeologische sites waar noodopgravingen plaatsvinden. Het voordeel hiervan is dat de deelnemer zich in de schoenen van een échte archeoloog kan plaatsen, maar het nadeel is dat de opgravingsplaatsen meestal slechts enkele maanden voor de opgraving van start gaat, bekend zijn. We doen al het nodige om zo vlug mogelijk een archeologiekamp in de zomervakantie vast te leggen voor deze leeftijdsgroep. Als je op de hoogte wil blijven van dit kamp, mail dan naar info@jcw.be of bel ons op het nummer 02 252 58 08 en wij sturen je concrete informatie toe zodra wij meer weten. Ook op de website en in onze nieuwsbrief zal de meest recente informatie omtrent dit kamp terug te vinden zijn! Activiteiten: nog niet Overnachting: nog niet Wanneer: nog niet Prijs: nog niet Code: 14008

geweten geweten geweten geweten


Internationaal kamp 18+ (geboren in 1996 en vroeger)

Themakamp:

De muur van Hadrianus, tussen beschaving en barbaren (Groot-Brittannië) Doe je ogen dicht, verplaats jezelf naar GrootBrittannië en draai de tijd bijna 2000 jaar terug. Hoe voelt het om als Romeinse soldaat wacht te lopen aan de uiterste grens van het Romeinse Rijk? Denk er nog even de woeste Picten bij langs de Muur van Hadrianus in Brittannia en je begrijpt het: dit is niet voor doetjes! Doe je ogen maar weer open en schrijf je in voor dit 10-daagse kamp om die sfeer zelf aan den lijve te ondervinden! Het programma staat volledig in het teken van de Romeinse aanwezigheid op de grens tussen Schotland en Engeland. Maak je eigen Romeinse outfit, wandel mee langs de muur, bezoek Romeinse legerkampen en musea en kook je eigen potje volgens ‘SOS Apicius’. JCW onderzoekt de mogelijkheid tot deelname aan opgravingen of historische evenementen, maar dit is nog niet zeker. Logeren doen we in een bungalow met alle comfort op 15 km van de muur. Pluspunten: * eigen vervoer ter plaatse waardoor alle bezienswaardigheden in de buurt makkelijk bereikbaar zijn, * een eigen JCW-kamp met begeleiding door kenners op het gebied van archeologie en Romeins re-enactment. Activiteiten: omgeving muur van Hadrianus, Groot-Brittannië Overnachting: Bunkhouse Demesne Farm, Hexham Wanneer: 8 tot 17 juli 2014 Prijs: € 695,00 Code: 14011


Internationale uitwisselingen Deze uitwisselingen worden als project ingediend bij Erasmus+ Youth In Action (een Europees programma voor uitwisselingen). De selectie ervan gebeurt pas in het voorjaar van 2014, waardoor JCW niet eerder kan garanderen of alle uitwisselingen plaatsvinden. JCW is voor deze uitwisselingen aangesloten bij het Platform Netwerk voor Europese Jeugdactiviteiten en heeft persoonlijke contacten met alle Europese partners waarmee ze samenwerkt. (*) Inschrijven doe je best zo snel mogelijk. Een definitieve inschrijving volgt dan als alle details bekend zijn. Richtprijs voor een internationale uitwisseling: tussen € 300,00 en € 400,00.

13-15 jaar (geboren in 2001 t/m 1999)

European Culture Week (Duitsland) De streek van de Eifel sluit aan bij België en vormt het decor voor een internationale uitwisseling met ondermeer deelnemers uit Duitsland zelf, Frankrijk, Luxemburg en België. Maar ook deelnemers uit andere Europese landen doen mee en verdiepen zich in één van de vele workshops. Maak een keuze uit theater, tekenen en schilderen, fotografie, geocaching, dans, video … Elke discipline wordt begeleid door een expert terzake. Daarnaast zijn er excursies, nationale avonden, sport en spel om het geheel compleet te maken, in het decor van het oude kasteel van Neuerberg, jullie verblijfplaats tijdens deze week. De spreektaal is Duits, Engels en Frans. Activiteiten en overnachting: Wanneer: Prijs: Code:

Neuerburg, Duitsland 3 tot 9 augustus 2014 nog niet geweten (*) 14016

16-20 jaar (geboren in 1998 t/m 1994)

Nature in (e)motion (Griekenland) Kryoneri ligt in het Zuiden van Griekenland, ongeveer 150 km ten Westen van hoofdstad Athene. Het hoofdthema van deze uitwisseling is het globale verhaal van natuur en milieu. Het belang van milieubescherming wordt onder de loep genomen. Hoe ga je zelf hiermee om, en hoe kan je anderen bewustmaken aan de hand van stop-motion filmpjes en andere moderne multimediatechnieken? Daarnaast leer je traditionele dansen, bezoek je een museum en een archeologische site en ga je op verkenning in de omgeving. De spreektaal op dit kamp is Engels. Er zullen 4 landen aan dit project deelnemen, waaronder Griekenland en België. Activiteiten en overnachting: Wanneer: Prijs: Code:

Kryoneri, Griekenland (150 km ten W van Athene) begin juli 2014, concrete data nog niet geweten nog niet geweten (*) 14020


16+ (geboren in 1998 en vroeger)

New colonists on the moon (België) JCW is zelf gastland voor een internationale uitwisseling: in “Nieuwe kolonisten op de maan” simuleren we dat we op de maan gestrand zijn voor langere tijd. Dit houdt in dat we een nieuwe maatschappij moeten opbouwen met eigen wetten en regels. Welke dingen uit je eigen cultuur wil je absoluut bewaren? Welke dingen mogen of moeten best veranderen? Gedurende deze week creëer je een nieuwe omgeving waarin iedereen zijn plaats heeft voor een gelukkig leven. Hoe werkt het gerecht, is er een staatshoofd, hoe pak je economische en ecologische uitdagingen aan, maar bedenk ook een nationale sport of ontwerp een nieuwe vlag … Doorheen discussies, rollenspelen en ervaringsuitwisselingen bouw je een nieuwe kolonie, stap voor stap! De spreektaal is Engels. Er zullen nog 5 andere landen aan deze uitwisseling deelnemen, waaronder Estland, Georgië en Griekenland. Activiteiten en overnachting: Vormingscentrum ’t Kasteeltje, Wijgmaal Wanneer: 4 tot 13 augustus 2014 Prijs: nog niet geweten (*) Code: 14003

16+ (geboren in 1998 en vroeger)

Terrific traffic (Georgië) De republiek Georgië ligt geografisch gezien bijna volledig in Zuidwest-Azië, en voor een klein deel in Europa en is sinds 1999 lid van de Raad van Europa. Namens België zal JCW deelnemen aan een internationale uitwisseling over jongeren en verkeersveiligheid. Aan de hand van videoclips, straatacties en andere ludieke activiteiten wordt aandacht gevraagd voor betere verkeersveiligheid op Europees niveau. Daarnaast is er voldoende aandacht voor de streekcultuur, creativiteit en interactie ... De spreektaal op dit kamp is Engels. Er zullen 6 landen aan dit project deelnemen, waaronder Georgië, Spanje, Estland en België. Activiteiten en overnachting: Wanneer: Prijs: Code:

Rustavi, Georgië (25 km ten ZO van hoofdstad Tbilisi) augustus 2014, concrete data nog niet geweten nog niet geweten (*) 14010


INSCHRIJVINGSFORMULIER Naam: Voornaam: Straat:

Postcode:

nr:

Gemeente:

Geboortedatum:

-

Telefoonnummer:

-

Geslacht:

/

GSM-nummer:

/

E-mailadres: Ik ben lid van JCW: Ik wil lid worden van JCW : 1

 JA

 NEE

 JA

 NEE

Ik schrijf me in voor volgend(e) kamp(en): 

code:

startdatum:

-

-

code:

startdatum:

-

-

code:

startdatum:

-

-

En stort het voorschot van € 90 op het rekeningnummer IBAN BE76 0013 3997 7295 (BIC: GEBABEBB) van JCW, Vlaanderenstraat 101, 1800 Vilvoorde, met vermelding van naam en code van het kamp2.  Ik ben (of word nu 1) lid van JCW en schrijf me in vóór 1 februari 2014 voor een krokus- of paaskamp of vóór 15 februari 2014 voor een zomerkamp en geniet zo van 5% extra korting.  Ik ben (of word nu 1) lid van JCW en dit is de tweede inschrijving binnen één gezin, dus ik geniet 5% extra korting.  Ik wens vegetarisch te eten op kamp. Datum -

Handtekening van ouders (of meerderjarige deelnemer):

-

Je kan dit formulier faxen naar het nummer 02 253 39 14, opsturen naar JCW-kampen, Vlaanderenstraat 101, 1800 Vilvoorde of je kan je online inschrijven op www.jcw.be of telefonisch op het nummer 02 252 58 08.

1

De kostprijs van lidmaatschap bedraagt €10 voor één jaar. Voor vele kampen komt het voordeliger uit lid te worden. Naast de korting op de kampprijzen levert het lidmaatschap bovendien tal van andere voordelen op (zie www.jcw.be).

2

De inschrijving voor een kamp is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsbewijs en storting van het voorschot. U krijgt een bevestiging van de inschrijving als aan beide voorwaarden voldaan is.

Jeugd, Cultuur en Wetenschap vzw Vlaanderenstraat 101, 1800 Vilvoorde Tel. 02 252 58 08 - Fax: 02 253 39 14 info@jcw.be - www.jcw.be

www.facebook.com/JCWvzw www.twitter.com/JCWvzw

Om in te schrijven op de JCW nieuwsbrief, mail naar nieuwsbrief@jcw.be

Het JCWeetje wordt ondersteund binnen het Actieplan Wetenschapscommunicatie, een initiatief van de Vlaamse Overheid. Onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning

Kampbrochure 2014  

JCW-aanbod kampen 2014

Kampbrochure 2014  

JCW-aanbod kampen 2014

Advertisement