Page 20

- De afvalput: afval-loos!

Respecteer uw leiding tips:

Een afvalput is diep genoeg zodat hij na elke dagen niet overloopt, en dat er geen gezin ongedierte onderhouden wordt. Een goede afvalput is zo goed als leeg, afval is een verlies, eetbaar afval is een tragedie.

LUISTER ALTIJD NAAR UW LEIDING! Ze zijn oppermachtig en als jij luistert naar hen, zullen zij des te beter luisteren naar jou. 1. De leiding heeft altijd gelijk. 2. Bij twijfel treedt automatisch regel 1 in werking. 3. Luister altijd naar uw leiding, wie niet horen wil moet voelen. 4. Als je het niet weet: vraag het aan de leiding, die heeft toch altijd gelijk. 5. Spreken 2 leiding elkaar tegen, dan hebben ze beide gelijk. 6. De leiding heeft het beste voor met ieder lid. 7. Het spel lukt enkel als jullie actief meespelen. 8. Feedback na een spel wordt gewaardeerd, gezaag tijdens niet! 9. Aan je leiding mag je alles vragen, wij staan open voor nieuwe ideeën. 10. De leiding houdt van z’n leden, maak daar geen misbruik van! 11. De leiding is als de hulk, maak ze niet kwaad!

- De tent en de zeilen: opgespannen! Initieel moet de tent goed afwaterend zijn, moet het grondzeil vast liggen (aan het binnenzeil), en graaf je een greppel indien je op een (lichte) helling slaapt. Voor de tenten in de lucht geld hetzelfde, behalve dat grondzeil.. vuur- en tafelzeilen zijn opgespannen over een balk, en zeker NIET over een hoek! Zo ontstaan gaten en scheuren. Hoe je deftig een zeil opspant kan je altijd vragen aan de leider van dienst.

Tips tijdens het jaar: - Kom op tijd op iedere de vergadering - Zorg direct voor een kreet - Wees op alles voorbereid - Laat dat enthousiasme zien

- Kleren: netjes! Hoe je dat doet maakt niet uit, hier weer enkele tips: Propere, verse kleren starten in een plastiek zak. Vuile en natte kleren hang je aan de wasdraad tot ze droog zijn, dan verdwijnen ze in de rugzak (in de vuile katoenen zak, zo schimmelen ze zeker niet). De kleren die niet vuil zijn, maar niet gepast voor de activiteit, kan je dan los in de rugzak houden. Zo zie je altijd goed het verschil tussen verse, propere, en vuile kleren.

Tips voor kapoenen, welpen & Kabouters: - Sta ’s ochtends niet op vóór de leiding - Hou je slaapkamer proper zodat je die kleren direct vind. - Kom nooit zomaar in de keuken! - Eet heel uw bord leeg, zowel de spruitjes als de korsten van uw boterham. - Ga voor je gaat slapen naar de wc. - (En niet teveel snurken)

- De groet is belangrijk. PL: Voor de leiding, om te groeten – Groet! Leiding: Groet af, handen fiks, ter plaatse rust. - Beweegloos en vol vertrouwen, staan de leden met geheven kin, en hun rug naar de takhoek – Leiding: Dat was hier dik in orde, geen commentaar. Ingerukt! Leden: March!

Tips voor op groot kamp:

- Sta direct op als je gewekt wordt. - Blijf uit onze leidingshoek! - Kleed u op de activiteit die we doen (bosspel =/= sandalen en zwembroek) - Maak het eten op tijd klaar, en liefst geen rauw vlees of rauwe patatten. - Houd uw hoek proper, ander schouwing en dat is tijdverlies! - Zoek hout voor het koken voor de volgende dag. Je kan toch niet allemaal aan die kookpot staan. - Ruzies uitpraten i.p.v. op te kroppen. - Na het avondspel, slaapzak in, morgen is er weer een zware dag!

Ingezonden tips door Annoniem: Doe zoveel mogelijk kleren aan tijdens de schouwing, dan moet je die niet opkuisen. Gooi alles: kleren, afwas, etensresten,… in een patrouillekoffer, zet deze in de rand van het bos, en beweer dat je maar 1 koffer gekregen hebt. Dwing een jongverkenner om vrijwillig de afwas te komen doen.

20

Kampridderke 2012-2013  

Kampriddertje 2013

Kampridderke 2012-2013  

Kampriddertje 2013

Advertisement