Page 1

ACO Inox Punt- & lijnafwatering

Productoverzicht van het ACO Inox gamma voor grootkeukens, voedings-, farmaceutische en chemische industrie

VLOERAFVOERPUTTEN roosterkanalen SLEUFKANALEN


ACO I n o x nota’s


ACO I n o x

inhoudsopgave Materiaal

4

Vloerafvoerputten

8

Inleiding

9

EKO

11

Sanitair

13

Eurogully

15

Variant

39

Roosterkanalen

44

Inleiding

45

Standaard

47

Eurochannel

50

Compact

52

Maatwerk

53

Inbouw

62

Sleufkanalen

66

Inleiding

67

Standaard

68

Maatwerk

70

Inbouw

73

Voorraad, referenties en gerelateerde producten

74

Voorraad

75

Referenties

76

ACO Pipe

78

Toptek SS

80

AluCover

81

ECO-JET

82

Lipumax-P-B

83

3


ACO I n o x Materiaal

Definitie RVS RVS, zoals we roestvrij staal verder gaan afkorten, is een verzamelnaam voor staalsoorten met een goede corrosieweerstand. In de volksmond wordt frequent de term inox gehanteerd. Deze staalsoorten bevatten minimaal 12 % chroom, dat vormt aan het oppervlak een oxydelaag (Cr2O3). Het staal roest niet meer. Naast chroom kan RVS in verschillende proporties andere stoffen bevatten, zoals nikkel, molybdeen, titanium, ... Zo kunnen we de diverse RVS-staalsoorten in 3 types onderverdelen: martensitisch, ferritisch en austenitisch. Als kwaliteitsgarantie werkt ACO INOX uitsluitend met austenitisch RVS.

4

Austenitisch

AISI 304 en 316

Omschrijving AISI 304

Het best gekende en meest gebruikte RVS-type is deze onder de benaming austenitisch. Naast chroom (bijv. 18 %) bevatten ze nikkel, dat zorgt voor een zogenaamde austenitische structuur. De goede corrosieve eigenschappen worden gecombineerd met excellente mechanische eigenschappen. Daarom geldt dit RVS als ideaal voor gebruik rond zwembaden en in de algemene voedingsen chemische industrie.

Naast een opdeling in types kent RVS van land tot land zijn eigen benamingen en classificatiesystemen (zie tabel hieronder). In ons land wordt meestal de Amerikaanse benaming en classificatie (AISI = American Iron and Steel Institute) gebruikt, gevolgd door een nummer. Soms beschrijft men de Duitse of Europese classificatie. ACO biedt binnen het type austenitisch RVS standaard AISI 304 en AISI 316 aan. Hierna vertellen we u waarvoor deze staan.

AISI 304 is de meest toegepaste soort RVS voor algemene doeleinden. Het bevat 18 à 20 % chroom en 8 à 10,5 % nikkel. Door het lage koolstofgehalte is het weinig gevoelig voor vrijkomende koolstof bij het lassen.

Benamingen USA/Canada AISI

Duitsland DIN norm

Euronorm/Du Grondstof

304

X5CrNi 18 9

1.4301

Z6CN 18-10

316

X2CrNiMo 17 12 2

1.4404

Z2CND 17-12

Omschrijving AISI 316 Deze RVS-soort bevat naast chroom en nikkel 2 à 3 % molybdeen en is bovendien gestabiliseerd door titaan. Hierdoor heeft het een betere corrosieweerstand dan AISI 304, in het bijzonder tegen chlorides.

Frankrijk AFNOR

Samenstelling

AISI

DIN grondst. EN

Koolst. Gew. %

Silicum Gew. %

Mangaan Gew. %

Chroom Gew. %

Molybdeen Gew. %

Nikkel Gew. %

304

1.4301

0,08

1,00

2,00

18,00 - 20,00

-

8,00 - 10,50

316

1.4404

0,03

1,00

2,00

16,00 - 18,00

2,00 - 2,50

10,00 - 14,00


ACO I n o x Materiaal

Mechanische eigenschappen van AISI 304 en AISI 316 Kenmerk

AISI 304 (1.4301)

AISI 316 (1.4404)

Treksterkte

500-700

450-700

0,2 % rekgrens (N/mm2)

185

195

1,0 % rekgrens (N/mm2)

225

245

Elasticiteitsmodulus (kN/mm2)

200

195

Thermische geleiding (W/m x °C)

15

15

Uitzettingscoëfficiënt

16,0

16,5

7,90

7,95

1

Soortelijk gewicht (kg/dm ) 3

1

AUSTENITISCHE SOORTEN Austenitische soorten RVS zijn weinig tot niet magnetisch. Hierdoor kan men het onderscheiden van ferritisch staal, dat wel magnetisch is.

Tussen 20 °C en 100 °C in 10-6 x m/m x °C

Plaattype

Lassen

Alle onderdelen van de ACO INOX producten worden vervaardigd met een plaatdikte van minstens 1,5 mm, type 2 b volgens EN 10088. Dit type wordt na het walsen gebeitst, waardoor het een betere chemische weerstand heeft. Omwille van de interkristallijne corrosie hebben warm behandelde platen RVS een minder goed chemisch gedrag dan koud behandelde. Alle ACO elementen zijn gefabriceerd op basis van koud gewalste plaat, die nadien gebeitst is. Zij gedragen zich chemisch uitstekend.

RVS is over het algemeen goed te lassen. Er is echter een verschil in lasbaarheid al naargelang het type. De austenitische RVS (de 300-serie volgens AISI) zijn beter lasbaar dan de martensitische en ferritische (de 400-serie volgens AISI). De ACO INOX onderdelen worden zoveel mogelijk met het WIG (TIG) procédé gelast. Dit heeft verschillende voordelen: „„ door het WIG (TIG) lassen onstaat geen slak. Dit resulteert in een zeer gladde lasnaad waar geen vuil aan kan blijven kleven. „„ waar WIG (TIG) lassen niet mogelijk is, worden de delen via het MIG procédé gelast.

WIG (TIG) WIG is een las die onder inert gas atmosfeer gerealiseerd is. Dit inert gas is meestal argon. De twee samen te voegen delen worden aan elkaar gesmolten zonder toevoeging van materiaal. Het laspunt is vervaardigd uit wolfraam.

5

ZWEMBADEN Bij binnenzwembaden is de aantasting door chloor zodanig dat AISI 304 staal niet bruikbaar is. AISI 316 staal is veel beter geschikt voor deze toepassing, gezien de corrosie veel langzamer optreedt. Een plaat van 2 mm dikte kan vele jaren aan corrosie weerstaan. Bij binnenzwembaden met ionisatie is de agressie veel minder, doch het blijft raadzaam om AISI 316 toe te passen.


ACO I n o x Materiaal Afwerking oppervlak Het afwerken van het oppervlak uit RVS kan op verschillende manieren gebeuren. Het doel is het optimaliseren van de corrosieweerstand, bij mechanische of thermische behandeling, en het bevorderen van het esthetisch aspect (optisch). De meest voorkomende vormen zijn: „„ zuurbehandeling (bijv. beitsen). „„ mechanische behandeling (bijv. polijsten). „„ speciale behandelingen (bijv. kleuren).

A. Beitsen

6

Door de warmte-ontwikkeling die bij het lassen ontstaat, kan er op het RVS interkristallijne corrosie ontstaan. Ten einde de originele corrosieweerstand van het RVS te herstellen, dient men het te beitsen. Hiervoor worden de elementen in een bad van zuren ondergedompeld. Dit zuur bevat o.a. fluorwaterstof en salpeterzuur. De duur van de behandeling is afhankelijk van de diepte van de corrosie, het type zuur en de temperatuur ervan. Na de behandeling dient men de elementen grondig te spoelen met water. Het beitsen kan ook lokaal met pasta gebeuren. Dit is een goedkopere doch minder grondige oplossing. Het risico op corrosie is ook groter.

Alle ACO INOX elementen worden gebeitst door onderdompeling in baden. ACO bezit één van de grootste en modernste beitsinstallaties in Europa, waardoor een topkwaliteit van onze producten inzake corrosiebestendigheid kan verzekerd worden. De ACO INOX producten hebben dan ook een betere chemische weerstand dan producten die met pasta gebeitst werden.

B. Glasparelstralen Dit is het mechanisch stralen van het oppervlak met glaskorrels. Hierbij wordt over het volledig behandelde oppervlak een gelijkmatige laag materiaal weggenomen. Deze behandeling is hierdoor minder efficiënt vanuit het oogpunt van chemische weerstand. Deze behandeling resulteert in een zeer mooi afgewerkt oppervlak met een geraffineerd aspect (met zeer fijne puntenstructuur).

Sommige ACO INOX stalen worden geglasparelstraald. Het oppervlak is zeer mooi, geraffineerd afgewerkt. Geglasparelde elementen worden meestal voorgeschreven als de nadruk op het esthetisch aspect ligt (bijvoorbeeld vingerafdrukken zijn op dergelijk oppervlak weinig of niet zichtbaar).


ACO I n o x Materiaal

C. Polijsten Polijsten is het mechanisch schuren van het oppervlak. Bij de ACO INOX rooster- en sleufgoten zijn de omlopende bovenboorden gepolijst. Dit gebeurt met schuurpapier met korrel 240. Op aanvraag kunnen andere onderdelen, zoals de geperforeerde roosters, met fijnkorrel gepolijst worden. De korrelmaat is dan 360.

D. Elektrolytisch polijsten Bij de ACO INOX goten worden de omlopende bovenranden, omwille van het esthetisch aspect, gepolijst. Nadien worden deze randen, ter bescherming tegen inbouwschade, met tape afgeplakt. De tape mag slechts na afwerking van de werf verwijderd worden (om bijvoorbeeld epoxyresten op de randen tegen te gaan).

Na het beitsen worden de elementen ondergedompeld in een elektrolytische vloeistof, waarbij er aan de elementen een anode pool is vastgemaakt. Door een constante stroomtoevoer gaat het materiaal aan het oppervlak oplossen en wordt het zeer vlak en glad. Het gaat mooi glanzen (niet bij 316).

7


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

inhoud EKO vloerafvoerputten De EKO vloerafvoerputten worden hoofdzakelijk gebruikt voor huis- en tuintoepassingen. Er zijn 2 versies beschikbaar: „„ EKO Garage & garden met matte afwerking voor tuin en garage. „„ EKO Sanitair met hoogglans afwerking voor de inloopdouche en andere sanitaire ruimten.

Sanitair vloerafvoerputten Deze lichte vloerafvoerputten worden gebruikt in openbare sanitaire ruimten, maar kunnen ook dienen voor algemeen gebruik (inkom, hal, wasplaatsen, ...). Het bovenvlak bestaat in 2 varianten: „„ Vierkante uitvoering voor gebruik met tegelvloer. „„ Ronde uitvoering voor gebruik met soepele bevloering (bijv. PVC-vloerbekleding).

8

Eurogully & Variant vloerafvoerputten Deze vloerafvoerputten zijn bedoeld voor gebruik op locaties met een industrieel karakter, zoals fabrieken en grootkeukens. Ze hebben een grote afvoercapaciteit en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en met diverse roosterontwerpen.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

inleiding

Sifon

Materiaal Alle ACO INOX vloerafvoerputten zijn vervaardigd uit RVS (inox). Voor de meeste toepassingen (industrieel, grootkeukens, sanitair, ...) gebruikt men RVS type AISI 304 (V2A, 1.4301). Voor binnenzwembaden en in specifieke situaties (bijv. bij opvang van pekel, azijn, ...) dient men RVS type AISI 316 (V4A, 1.4571 of 1.4404) te voorzien. De basisafwerking omvat steeds beitsen door onderdompeling en passiveren. Bovenvlakken en roosters worden bijkomend behandeld: polijsten, glasparelstralen of electrolytisch polijsten (hoogglans). De kunststof dichtingen en ringen worden vervaardigd uit elastomeer nitril (NBR). Dit materiaal heeft een goede chemische en termische weerstand (van -25°C tot +120°C).

Vorm ACO INOX vloerafvoerputten hebben steeds een rond lichaam, naadloos diepgetrokken, waardoor ze aan de hoogste hygiënische eisen van de HACCP norm voldoen. Bij vierkante types blijft er namelijk snel vuil in de hoeken hangen, wat niet optimaal is qua hygiëne.

Een sifon of waterslot is een geurafsnijder, die verhindert dat de stank van de rioleringen in de productie- of woonruimtes komt. Volgens de europese norm EN 1253 dient de hoogte van het waterslot minstens 50 mm te zijn. Alle vloerafvoerputten - Eurogully, Variant en Sanitair - voldoen aan deze normen. Bij de EKO afvoerputten is het waterslot lager, daar ze een oplossing met weinig inbouwhoogte willen bieden. De vloerafvoerputten Eurogully en Sanitair zijn zo ontworpen dat er geen water en vuil in het putlichaam blijft staan, enkel in de sifon. Bij problemen met corrosie of beschadiging dient men enkel de sifon te vervangen (makkelijk) en niet de volledig ingebouwde put (duur en moeilijk).

Debiet Debieten (Q= liter/seconde) worden, conform de europese norm EN 1253, steeds gemeten met de sifon in de vloerafvoerput. Opgegeven waarden zijn gemeten met zuiver water en in propere toestand. EKO vloerafvoerputten Uitloop

Debiet (l/s)

V Ø 40 mm

0,25

H Ø 40 mm

0,20

V Ø 50 mm

0,45

H Ø 50 mm

0,40

V Ø 60 mm

0,70

H Ø 60 mm

0,60

V Ø 75 mm

1,10

SANITAIR vloerafvoerputten Uitloop

Debiet (l/s)

alle

0,8

Types Eurogully en Variant: zie pagina’s 38 en 40.

9


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

inleiding

Roosters en afdekkingen

Vuilvangmanden Alle vloerafvoerputten in standaard uitvoering kunnen worden voorzien van een vuilvangmand (niet bij de EKO vloerafvoerputten). Deze vuilvangmand verhindert dat er vuil in de sifon en de afvoerleidingen komt en dat deze verstoppen.

De roosters worden qua vorm en belastingsklasse gekozen in functie van de toepassing. De meest voorkomende types zijn: „„ Concentrische sleuven (breed) voor huis- en tuingebruik (zie bijvoorbeeld EKO Garage & Garden). „„ Geperforeerd of met concentrische sleuven (smalle sleuven) voor sanitaire toepassingen. „„ Mazen (vlak of anti-slip) op plaatsen waar veel water is (bijv. grootkeukens). „„ Staven of volle afdekkingen voor toepassing op locaties waar een grote belasting verwacht wordt (productieruimtes, stapelplaatsen). „„ Het Variant ‘labodeksel’, dat water- en gasdicht is, is bijzonder geschikt voor gebruik in cleanrooms.

1. Geperforeerd rooster (vierkante openingen).

2. Maasrooster (anti-slip). vuilvangmand

sifon

3. Staafrooster.

10

4. Volle plaat met omlopende inloopsleuven.

5. Gas- en waterdicht ‘labodeksel’.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

EKO

EKO Garage & Garden De EKO Garage & Garden vloerafvoerput is vervaardigd uit RVS, AISI 304, met een materiaalsterkte van 2 mm. Het deksel ligt in de bovenplaat, beiden vervaardigd uit een massieve plaat van 3 mm, en kan dus niet verschuiven.

De Garage & Garden heeft een matte afwerking die zeer krasbestendig is. De afvoerput is verkrijgbaar in 5 afmetingen, alsook in verlaagde uitvoering en met een horizontale uitloop.

Deze afvoerput wordt meestal aangewend in huis en tuin. Dankzij het verschroefde deksel is deze afvoer natuurlijk ook perfect geschikt voor gebruik in publieke ruimten (anti-diefstal en vandalismebestendig). Het compacte lichaam van de EKO vloerafvoerput biedt tevens een oplossing op plaatsen waar de inbouwhoogte beperkt is.

EKO, vloerafvoerput uit inox AISI 304, matte uitvoering met verticale uitloop Bovenvlak mm

Hoogte lichaam (H)/ totaal (H tot)

Debiet l/s

Uitloop mm

Kg/st

Art. nr.

100 x 100

47/72

0,25

ø 40

0,6

401123

150 x 150

55/98

0,40

ø 50

1,3

401124

200 x 200

83/123

0,60

ø 60

2,1

401125

250 x 250

113/193

0,90

ø 76

3,0

401438

300 x 300

113/193

0,90

ø 76

4,2

401439

EKO HORIZONTAL, vloerafvoerput uit inox AISI 304, matte uitvoering met horizontale uitloop

11

Bovenvlak mm

Hoogte lichaam (H)/ totaal (H tot)

Debiet l/s

Uitloop mm

Kg/st

Art. nr.

100 x 100

35/84

0,25

ø 40

0,5

403927

150 x 150

39/94

0,40

ø 50

1,2

409012

EKO LOW, vloerafvoerput uit inox AISI 304, matte, verlaagde uitvoering met verticale uitloop Bovenvlak mm

Hoogte lichaam (H)/ totaal (H tot)

Debiet l/s

Uitloop mm

Kg/st

Art. nr.

100 x 100

35/75

0,25

ø 40

0,4

14224

150 x 150

40/79

0,40

ø 50

1,1

409013

200 x 200

39/78

0,60

ø 60

1,9

409011


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

EKO

EKO Sanitair De sanitaire types van het EKO gamma, Diamant en Ocean, hebben een gepolijste afwerking. Het bovenvlak en het deksel hebben hierdoor een glanzend uitzicht. Bij het type EKO Diamant bedraagt de sleufbreedte 8 mm. Men kan de vloerafvoerputten probleemloos blootvoets betreden.

EKO DIAMANT, vloerafvoerput uit inox AISI 304, blinkende uitvoering met verticale uitloop Bovenvlak mm

Hoogte lichaam (H)/ totaal (H tot)

Debiet l/s

Uitloop mm

Kg/st

Art. nr.

100 x 100

47/72

0,25

ø 40

0,6

403766

150 x 150

55/98

0,40

ø 50

1,3

403767

200 x 200

83/123

0,60

ø 60

2,1

403768

EKO OCEAN, vloerafvoerput uit inox AISI 304, blinkende uitvoering, met verticale uitloop

12

Bovenvlak mm

Hoogte lichaam (H)/ totaal (H tot)

Debiet l/s

Uitloop mm

Kg/st

Art. nr.

100 x 100

86/126

0,25

ø 40

0,6

302936

150 x 150

84/129

0,40

ø 50

1,3

302858

200 x 200

85/123

0,60

ø 50

2,1

302860


ACO I n o x

Applications

vloerafvoerputten /

sanitair

Vierkante uitvoering voor gebruik met tegelvloer 0

15

0x

De ACO INOX vloerafvoerputten van de Sanitair reeks zijn semi-industriële uitvoeringen, bijzonder geschikt voor toepassing in sanitaire ruimten, inkomhallen, laboratoria, ...

105

15

Ø110

Ze zijn standaard beschikbaar uit RVS AISI 304 (op aanvraag uit RVS AISI 316) en bestaan in verschillende uitvoeringen. De modellen met tegelrand hebben een vierkant bovenvlak 150 x 150 mm en

c Tile Applications

zijn voorzien van een geperforeerd rooster, klasse K 3 kN. Ze zijn tevens beschikbaar met kleefflens voor het aanwerken van een membraan onder het tegelniveau (contactafdichting).

d and Ceramic Tile Applications 0

0

15

0x

15

0

Modellen voor tegel- of gegoten vloer

15

0x

15

No

186-216

8-52

d

212-242 d

Ø75

8-52

d

50

1

Ø75

3

Ø2 x150 0 15

Ø110

Inbouwhoogte mm

Uitloop mm

Art. nr.

267 - 326 (telescopisch model)

verticaal ø 75

400806

267 - 326 (telescopisch model)

horizontaal ø 75

97204

3

150 x 150

Ø110

1

0x

0

15

15 50

Ø50 75-90

120-150

65-124 Ø50 d

8-52

120-150

50

15

0

15

0x

15

Ø75 83-113 d

Ø75

8-52

0-179

50 Ø2 x150 0 15

Ø50

8-52 50 Ø2 x150 0 15

Ø110

73-103 d

Ø75 d

75-90

Ø75

120-150

213-272

73-103 d

Ø75

0

15

0x

15

50 Ø2 x150 0 15

50 Ø2 x150 0 15

Ø75

213-243

Ø50 8-52

0

Ø50

8-52

Ø50 267-326 Ø50

50 Ø2 x150 0 15

150 x 150

50 Ø2 x150 0 15

50

x1

0 15

15

0x

15

8-52

97282

213-272

120-150

97263

Ø75

50 Ø2 x150 0 15

73-103 75-90 65-124 d 120-150 d d

Ø50

83-113 d

Ø50 83-113 d 213-243 8-52

213-243

120-179

Ø50

8-52

73-10365-124 d d

120-150 267-326

450565

75-90 d

8-52

213-272

Ø75

0x

50

405563 50 Ø2 x150 0 15

15

0x

15

x1

0 15

Afmetingen bovenvlak mm

50

213-272

8-52

83-113 d

213-243

8-52

97271

15

0x

Telescopische modellen met kleefflens (ø 250 mm) Ø110

Ø75

50 Ø2 x150 0 15

405562 97253

120-179

Ø2 x150 0 150

15

Ø75

0

50

405560

50 Ø2 x150 0 15

Ø110

1 0x

15

15

0

15

0x

15 Ø110

0

15

0

15

0x

15

15 Technische tekening 0x 50 50 50 15 Ø2 Ø2 1 0x

3

150 x 150

50

x1

d Ø50

73-103 d186-245

Ø50

120-150

0x

50 Ø2 x150 0 15

97201

Ø110

Ø75

d

212-242

d

Ø75

83-113 d

213-243 267-326

8-52

65-124 d

186-245

0 15

15

0-179

254

Ø50

120-150

8-52

97269

572

574

97251 Ø50

Ø50

213-243

83-113 d 267-326

73-103 d

120-150

0

63 804 65 805 05153

97232

0

15

0x

15

405557 50 Ø2 x150 0 15 405559

15

0x

15

05561 3

05564 3 255 2 274 97213

1

0x

15

0x

266 60 272 62 05152

571

50

97270 50 Ø2 x150 0 15

horizontaal ø 75

Ø110

0 15

8-52

97252

57

1 97203 569 97221

65-95 65-95

Ø50

59 566 05151

9 808 97201 809 97219

Ø75

267-297267-297

97291

0

15

0x

15

d

65-95

267-297

97290

97220

568 05558 1

186-245

Ø50

186-245

1

0x

9728915 2 No 0 316 97202

120 - 150 (telescopisch model)

150 x 150

120-150

405554

50

50

x1

0 15

ic Tile Applications 405556 Ø50 ons

05555 0

1 97288

97304

0

15

0x

15

50 Ø2 x150 0 15

d

50

8-52

120-150 8-52

56 05150

Ø50

x1 50 50 Ø2 1x510 0 15

x1

Ø110

Ø75 50

97268

15

120-150

0 15 0x 50 15 Ø2 0x150

0 15

verticaal ø 75

0

15

0x

15

267-297212-242

Ø50

97250

97218

0

186-216186-216

Ø75

97307

8 97200

54

186 - 216 (telescopisch model)

0

15

0x

15

15

0x

15

65-95

267-297

d

97305 0

186-216

65-95

Ø50

0

15

0x

15

97306

0

186-216212-242

0

405551

405553

7 97304

97211

15

0x

15

15

0x

05552 6

verticaal ø 110

212-242

Ø110

0

15

0x

15

Ø75

0

15

83-113

ile Applications

15

105 (laag model)

65-95 83-113

97280

53 05149

150 x 150

Ø110

105

Ø110

0x

Art. nr.

97261

97230 15

Uitloop mm

d

105

0 97211

51

0

15

0x

5 Ø75 1

Ø50

1

Inbouwhoogte mm

Ø75

1

Afmetingen bovenvlak mm

Ø75

316

Ø75 213-272

186-216

50 x1 50 AISI

SI 304

212-242

Technische tekening

Part No

213-272

16 art No

83-113

15

0x

15

13


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

sanitair

Ronde uitvoering voor gebruik met soepele PVC-bevloering De modellen met verschroefde klemring voor aansluiting van soepele bevloering zijn voorzien van een rond bovenvlak en van een rond geperforeerd rooster. 25

Ø2

Alle modellen hebben standaard een sifon in conformiteit met de Europese norm EN 1253. Ø110

ns 25

25

25

Ø2

Part No 193-228

AISI 316 25

Ø2 Ø50

Ø2

ø 160 112

25

Ø2

275-310 275-310 75-11075-110 d d

Ø75 Ø50

90-120 d

Ø75

Ø75

Ø75 Ø50

Excentrische reductie van ø 110 mm naar ø 75 mm 220-250 Ø75 90-120 d

Ø50

Centrische reductie van ø 110 mm naar ø 75 mm

Ø2

25

Ø2

Ø2

Ø75

79-109 d

Ø75 Ø50

126-156

126-156

Ø50 79-109 126-156 d 79-109 d

405595 79-109 d

Art. nr. 5

97217

97235

25

25

126-156

OPMERKING

Ø110

Ø2

220-250 Ø50 90-120 220-250 d 90-120 d

90-120 d

220-250

Toebehoren

Zeef

25

25

97265

97208

Sifon (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

126-156

Ø75

126-156 25

Ø2

Ø2

97284

horizontaal ø 75

5

405592

405593

126 - 156 (telescopisch model)

5

25

ts

ø 225

Beschrijving

Ø2

97279

400826

219-249

Ø110

405590

97260

verticaal ø 75

Ø2

2 Ø2

79-109 d

126-156

Ø50

126-156

Ø50

126-156

79-109 d

25

Ø2

Ø75

Ø50

d

220-250

25

Ø2

97277

193 - 228 (telescopisch model)

25

Technische tekening

405589

Ø2

25

25 Ø2 25 Ø2

97258

ø 160

25

25

405587

ø 225

Ø110

5

Ø2

97279

25

90-120 d

25

Ø2

25

Ø50

Ø2

Ø75

Ø2

97259

25

Ø110

Ø50

275-310 219-249 75-11090-120 d d

400831

400833

Ø2

ø 160

Ø110

Ø75

Ø50

405586

75-110 d

275-310

Ø75

126-156

126-156

405584

14

Ø75

25

25

97212

Ø2

Ø2

Ø2

verticaal ø 110

90-120 d

97276

25

112 (laag model)

25

2 Ø2

193-228 219-249

Ø50

97257

219-249

193-228 193-228

400829

Ø2

5

Ø

400827 Ø50

ø 225

Ø2

5 22

75-110 d

275-310

193-228

d

405583

Art. nr.

25

Ø2

405581

Uitloop mm

25

25

25

Ø2

Inbouwhoogte mm

Ø2

Ø110

219-249

Ø2

Ø75

112

97262 97281 Ø110

Flens

Ø110

Ø75 5 2 Ø2

25

25

Afmetingen rooster mm

Technische tekening

Ø2

Ø2

Modellen voor soepele PVC-bevloering

219-249

Ø2

97237

97236

Op aanvraag zijn alle Sanitair vloerafvoerputten te verkrijgen met: „„ Extra inlopen (Ø 32 mm en Ø 40 mm). „„ Kleefflens Alle uitvoeringen zijn tevens leverbaar in AISI 316.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Eurogully vloerafvoerputten De Eurogully vloerafvoerputten zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd op plaatsen waar hygiëne, duurzaamheid en stevigheid een grote rol spelen. Ze zijn verkrijgbaar in een groot gamma met verschillende afmetingen en uitlopen.

De vele roosters maken het mogelijk om in elke situatie het ideale rooster te voorzien. Diverse types lichamen zitten in het gamma. Vooreerst is er de ééndelige afvoerput, vervolgens zijn er ook de telescopische varianten met respectievelijk

een montagerand, een kleefflens en een schroefflens (zoals afgebeeld in de tabel). Alle deze types zijn dan nog eens beschikbaar met een verticale of een horizontale uitloop.

Eéndelige gully Technische tekening

Flens

Beschrijving

„„ Eéndelige put „„ Niet in de hoogte regelbaar „„ Membraanaansluiting niet mogelijk

Telescopische gully

Montagerand

„„ Telescopisch regelbaar in de hoogte „„ Roosteropzetstuk 360° draaibaar „„ Membraanaansluiting niet mogelijk

15

Kleefflens

Schroefflens

„„ Telescopisch regelbaar in de hoogte „„ Roosteropzetstuk 360° draaibaar „„ Met kleefflens voor aansluiting van een waterdicht membraan „„ Met waterdichte dichtingsring of met drainagering voor evacuatie van percolatiewater van de chape

„„ Telescopisch regelbaar in de hoogte „„ Roosteropzetstuk 360° draaibaar „„ Met verschroefde flens voor aansluiting van een waterdicht membraan „„ Met drainagering voor evacuatie van percolatiewater van de chape


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Kenmerken

3

1 2

10

9

6

8 7

16 1

Omlopende bovenrand met versterkingsstaaf uit rubber.

2

Grote afronding om de reiniging van de vloerafvoerput te vergemakkelijken.

3

Diepgetrokken lichaam, zonder lasnaden voor een optimale hygiĂŤne.

4

Montagering voor makkelijke installatie.

5

Montagering is ook te gebruiken als dichtings- of drainagering.

6

Sifon ontworpen om de verdamping van het water in het waterslot zoveel mogelijk te beperken.

7

Door het ontwerp van de sifon blijft er geen vuil water in het puthuis staan.

8

Maximaal debiet en zelfreinigend effect volgens EN 1253.

9

Put loopt volledig leeg als men de sifon wegneemt.

10

Diepgetrokken vuilvangmand vangt de grotere vuildeeltjes op.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

1 2

4

5

9

6

7

Voordelen 8 Architect

Bouwheer

„„ Naadloos diepgetrokken putten, hygiënisch design conform EN 1672 en EN ISO 14159 richtlijnen „„ Uit roestvrij staal, een duurzaam materiaal „„ Omlopende bovenrand van een versterkingsstaaf voorzien voor een grotere stevigheid en hygiëne „„ Een breed gamma roosters voor alle toepassingen en belastingen „„ Roosters met anti-slip oppervlak beschikbaar voor een optimale veiligheid „„ Beperkte inbouwhoogte „„ De Eurogully vloerafvoerputten beantwoorden aan de eisen van de Europese norm EN 1253 „„ Verkrijgbaar met kleef- of schroefflens „„ Unieke stelring voor eenvoudige montage; deze ring is ook een dichtings- of drainagering „„ Verschillende randprofielen voor alle types vloerbekleding (tegels, gegoten of soepele bevloering)

„„ Volledig conform aan de vereisten van EN 1253 „„ Hygiënische constructie (naadloos diepgetrokken) „„ Er blijft nooit water in het putlichaam staan, alleen in de sifon, waardoor er geen risico is op beschadiging van het putlichaam door agressief water „„ Roosters met anti-slip oppervlak beschikbaar, beperkt het gevaar op ongevallen „„ Makkelijk te reinigen en te onderhouden (er blijft geen water in het lichaam staan) „„ Vuilvangmand is een los onderdeel (apart van de sifon) voor de opvang van de grotere vuildeeltjes „„ Breed gamma roosters voor alle gebruik beschikbaar „„ Uniek rubberen profiel als randopvulling, ideaal bij warme toepassingen (bijv. keukens), vangt thermische uitzetting op en helpt zo om barsten in de vloer te vermijden

Plaatser „„ Beperkte inbouwhoogte „„ Unieke stelring voor een snelle en eenvoudige montage „„ Traploos regelbaar opzetstuk, 360° draaibaar en 5° kantelbaar „„ Eenvoudig aanwerken van een membraan op de flenzen „„ Waterdichte dichtingsring is eenvoudig om te vormen tot een drainagering (zie pag. 18) „„ De omgeplooide bovenrand is standaard opgevuld, geen tijdrovende en dure opvulling met epoxymortel meer nodig „„ Eenvoudige aanwerking van alle vloertypes dankzij het aangepaste randprofiel (voor tegels, contactafdichting, gegoten vloeren of soepele bevloering)

17


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Stelring

Dichtingsring

Eenvoudig wegneembare dichting

18

Door het verwijderen van de rode dichting opent men de infiltratie-openingen en bekomt men een drainagering.

Drainagering


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Opbouw overzicht

Lichamen Eéndelig

Telescopisch met steunflens

„„ Vaste inbouwhoogte „„ Voor plaatsing waar geen membraan voorzien is

Telescopisch met kleefflens

Telescopisch met dubbele schroefflens

„„ Telescopisch, regelbare „„ Telescopisch, regelbare „„ Telescopisch, regelbare hoogte hoogte hoogte „„ Voor plaatsing waar geen „„ Voor aansluiting van gegoten „„ Voor aanwerking van een membraan voorzien is of vast membraan of als vast membraan „„ Te gebruiken in combinatie stelplaat „„ Te gebruiken in combinatie met te kiezen opzetstuk in „„ Te gebruiken in combinatie met te kiezen opzetstuk in functie van de vloerafwerking met te kiezen opzetstuk in functie van de vloerafwerking (zie volgende pagina) functie van de vloerafwerking (zie volgende pagina) (zie volgende pagina)

19

Uitloop Verticale uitloop

Horizontale uitloop


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Opbouw overzicht

Roosteropzetstukken Type CT

„„ Voor tegelvloer

Type CC

Type CE

„„ Voor het aanwerken van de contactafdichting

Type CY

„„ Voor het aanwerken van gegoten vloeren (epoxymortel, acrylaat)

„„ Voor het aanwerken van soepele bevloering

Tussen- en ophoogstukken Montagerand

Kleefflens

Schroefflens

20

„„ Type CT

„„ Type CC

Hoogteregeling van de telescopische vloerafvoerputten: zie pagina 38.

„„ Type CE


ACO I n o x

vloerafvoerputten / Brandbeveiliging Bouwkundige vereisten: De Eurogully vloerafvoerputten zijn vervaardigd uit roestvrij staal, onbrandbaar materiaal volgens DIN 4102. ACO heeft deze vloerafvoerputten met uitloop ø 75 en ø 110 voorzien van brandbestendige kloksifons met Rf 30 tot Rf 120.

Eurogully

Vloerafvoerputten met horizontale uitloop: De putten met horizontale uitloop kunnen zonder brandbeveiligingsset direct in de vloerplaat ingewerkt worden wanneer aan volgende vereisten voldaan is: „„ De minimum afstand tot een verticale leiding is 600 mm. „„ Vloerplaat met brandweerstand Rf 30 tot Rf 120 (volgens opbouw en vereisten). „„ De minimum dikte van de betonplaat bedraagt 20 cm. „„ Gietijzeren leidingen zijn voorzien van een bekleding uit minerale vezels met een smeltpunt van minstens 1000 °C. „„ Kunststof leidingen zijn voorzien van een brandbeveiligingsmanchet.

Vloerafvoerputten met verticale uitloop: De putten met verticale uitloop kunnen voorzien worden van een brandbeveiligingsset volgens onderstaande tabel. Bij het bepalen van het materiaal van de afvoerleidingen kan, wanneer de ACO brandbeveiligingsset wordt toegepast, vrij gekozen worden uit alle materialen, zoals gietijzer, kunststof, ...

Eurogully vloerafvoerputten ø 75 en ø 110 mm, brandweerstand van Rf 30 tot Rf 120 Lichaam van vloerafvoerput, alle types zonder zijdelingse inloop

Brandbeveiliging

Minimum dikte van de vloerplaat mm

Weerstandsklasse tegen vuur Rf

Horizontaal

Geen brandbeveiligingsset vereist

200

Rf 30 tot Rf 1202

Verticaal

Brandbeveiligingsset1

150

Rf 30 tot Rf 1202

Uitloop (DN) mm

Positie van de uitloop

ø 75

ø 75

Sifon uit PP met brandbeveiligingsset Art. nr./Code

5181.20.15 / SF75V.RF 21

ø 110

Horizontaal

Geen brandbeveiligingsset vereist

200

Rf 30 tot Rf 1202

ø 110

Verticaal

Brandbeveiligingsset1

200

Rf 30 tot Rf 1202

5181.10.15 / SF110V.RF

De vloerafvoerputten kunnen na installatie van een brandbeveiligingsset voorzien worden. Bijvoorbeeld wanneer de lokalen een andere bestemming krijgen, of indien de brandbeveiligingsnormen veranderen. De minimumdikte van de vloerplaat dient hierbij gerespecteerd te worden, ook dient het lichaam van de vloerafvoerput volledig in de betonplaat ingewerkt te zijn.

1

2

Afhankelijk van de opbouw en dikte van de vloerplaat.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

1-delige vloerafvoerputten Eurogully type 200 en 250, naadloos diepgetrokken Lichamen met verticale uitloop Afbeelding

Tekening

Bovenvlak mm

Uitloop (DN) mm

Code Art. nr.

200×200

ø 75

1GK200/75V 408001

200×200

ø 110

1GK200/110V 408003

250×250

ø 75

1GK250/75V 408017

250×250

ø 110

1GK250/110V 408019

90

193

25

200

75

99

193

200

110

90

198

25

250

75

22

99

198

250

110

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

1-delige vloerafvoerputten Eurogully type 200 en 250, naadloos diepgetrokken Lichamen met horizontale uitloop Afbeelding

Tekening

Bovenvlak mm

Uitloop (DN) mm

Code Art. nr.

200×200

ø 75

1GK200/75H 408009

200×200

ø 110

1GK200/110H 408011

250×250

ø 75

1GK250/75H 408025

250×250

ø 110

1GK250/110H 408027

75

169

131,5

25

200

193

110

169

120

25

200

168

75

174

136,5

25

250

193

110

174

125

30

250

168

23

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar. Toebehoren Afbeelding

Naam

Code Art. nr.

Vuilvangmand voor vloerafvoerput met verticale uitloop Inhoud: 0,6 liter

VE-KV 408202

Vuilvangmand voor vloerafvoerput met horizontale uitloop Inhoud: 0,6 liter

VE-KH 408203

Sifon (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

SF-K 408200

Dichtingsring voor sifon (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

RSF-K 408201

Tekening

50

156

26

156

105

127

21

156

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

1-delige vloerafvoerputten Eurogully type 200 en 250, naadloos diepgetrokken Roosters voor type 200 Afbeelding

Tekening

Type

Belastingsklasse

168

168

Maasrooster

Oppervlak

Code Art. nr.

Antislip

GK200MS 408090

Vlak

GK200MV 408091

Vlak

GK200PQ 408092

Antislip

GK200SS 408093

Vlak

GK200ST 408020

L 15 kN

168

168

Geperforeerd rooster

L 15 kN

168

168

Staafrooster

M 125 kN

168

168

Staafrooster

C 250 kN

Volle plaat met omlopende inloopsleuf

M 125 kN

Vlak

GK200SC 408043

24

168 148

168 148

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

Vlak

GK200IS 408021


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

1-delige vloerafvoerputten Eurogully type 200 en 250, naadloos diepgetrokken Roosters voor type 250 Afbeelding

Tekening

Type

Belastingsklasse

218

218

Maasrooster

Oppervlak

Code Art. nr.

Antislip

GK250MS 408095

Vlak

GK250MV 408096

Vlak

GK250PQ 408097

Antislip

GK250SS 408028

Vlak

GK250ST 408029

L 15 kN

218

218

Geperforeerd rooster

L 15 kN

218

218

Staafrooster

M 125 kN

218

218

Staafrooster

C 250 kN

Vlak

GK250SC 408044 25

218

198

218 198

Volle plaat met omlopende inloopsleuf

M 125 kN

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

Vlak

GK250IS 408030


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

1-delige vloerafvoerputten Eurogully type 300, naadloos diepgetrokken Lichamen met verticale of horizontale uitloop Afbeelding

Tekening

Bovenvlak mm

Uitloop (DN) mm

Code Art. nr.

300×300

ø 110

1GK300/110V 408005

300×300

ø 160

1GK300/160V 408007

300x300

ø 110

1GK300/110H 408013

99

198

30

300

110

77

198

30

300

160

110

175

125

30

300

199

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar. Toebehoren Afbeelding

Naam

Code Art. nr.

Vuilvangmand voor vloerafvoerput met verticale uitloop Inhoud: 1,4 liter

VE-GV 408222

Vuilvangmand voor vloerafvoerput met horizontale uitloop Inhoud: 0,7 liter

VE-GH 408223

Sifon (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

SF-G 408220

Dichtingsring voor sifon (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

RSF-G 408221

Tekening

50

217

26

217

96

182

217 21

26

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

1-delige vloerafvoerputten Eurogully type 300, naadloos diepgetrokken Roosters Afbeelding

Tekening

Type

Belastingsklasse

Oppervlak

Code Art. nr.

Antislip

GK300MS 408034

Vlak

GK300MV 408035

Vlak

GK300PQ 408036

Antislip

GK300SS 408037

Vlak

GK300ST 408038

268

268

Maasrooster

L 15 kN

268

268

Geperforeerd rooster

L 15 kN

268

268

Staafrooster

M 125 kN

268

268

Staafrooster

C 250 kN

Vlak

GK300SC 408045 27

248

268

268 248

Volle plaat met omlopende inloopsleuf

M 125 kN

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

Vlak

GK300IS 408039


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 157, naadloos diepgetrokken Lichamen met verticale uitloop Afbeelding

Tekening

Flens

Uitloop (DN) mm

Code Art. nr.

Montagerand

ø 75

2GLM157/75V 408049

Kleefflens

ø 75

2GLE157/75V 408051

Schroefflens

ø 75

2GLD157/75V 408053

Montagerand

ø 110

2GLM157/110V 408055

Kleefflens

ø 110

2GLE157/110V 408057

Schroefflens

ø 110

2GLD157/110V 408059

84

170

181

75

84

170

357

75

84

170

357

75

170

181

93

28

110

93

170

357

110

93

170

357

110

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 157, naadloos diepgetrokken Lichamen met horizontale uitloop Afbeelding

Tekening

Flens

Uitloop (DN) mm

Code Art. nr.

Montagerand

ø 75

2GLM157/75H 408073

Kleefflens

ø 75

2GLE157/75H 408075

Schroefflens

ø 75

2GLD157/75H 408077

Montagerand

ø 110

2GLM157/110H 408079

75

147

110

181

193

75

147

110

357

193

75

147

110

357

193

110

147

98

181

29

168

98

ø 110

2GLE157/110H 408081

Schroefflens

ø 110

2GLD157/110H 408083

110

147

Kleefflens

98

357

168

110

147

357

168

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 157, naadloos diepgetrokken Roosteropzetstukken Afbeelding

Type

Roosterhoogte mm

Code Art. nr.

200x200 mm Rechte rand voor tegels of beton

25

GKT200 408208

200x200 mm Met buitenkanting voor gietvloer (bijv. epoxymortel)

25

GKE200 Z189779

200x200 mm Met flens voor contactafdichting

25

GKC200 408241

Voor soepele bevloering (PVC)

30

GRY200 408240

250x250 mm Rechte rand voor tegels of beton

30

GKT250 408248

250x250 mm Met buitenkanting voor gietvloer (bijv. epoxymortel)

30

GKE250 Z189780

250x250 mm Met flens voor contactafdichting

30

GKC 250 kN 408245

Tekening

53

99

25

200

142

53

99

200

142

53

99

200

142

53

106

289

142

30

53

104

30

250

142

53

104,5

250

142

53

104,5

250

142

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 157, naadloos diepgetrokken Tussen- of ophoogstukken voor bij grote dikte van de chape of bij extra waterdichtingsmembraan Afbeelding

Type

Code Art. nr.

Tussenstuk met montagerand

TM157 408249

Tussenstuk met kleefflens

TE157 408206

Tussenstuk met schroefflens

TD157 408207

Tekening

53

96

182

142

53

96

357

142

53

96

357

142

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

Toebehoren Afbeelding

Naam

Code Art. nr.

Vuilvangmand voor vloerafvoerput met verticale uitloop Inhoud: 0,6 liter

VE-KV 408202

Vuilvangmand voor vloerafvoerput met horizontale uitloop Inhoud: 0,3 liter

VE-KH 408203

Sifon (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

SF-K 408200

Dichtingsring voor sifon (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

RSF-K 408201

Stelring, ook dichtings- of drainagering (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

SR-K 408205

Tekening

50

156

26

156

105

127

21

156

24

184

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

31


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 157, naadloos diepgetrokken Vierkante roosters voor bovenvlak 200 Afbeelding

Tekening

Type

Belastingsklasse

168

168

Maasrooster

Oppervlak

Code Art. nr.

Antislip

GK200MS 408090

Vlak

GK200MV 408091

Vlak

GK200PQ 408092

Antislip

GK200SS 408093

Vlak

GK200ST 408020

L 15 kN

168

168

Geperforeerd rooster

L 15 kN

168

168

Staafrooster

M 125 kN

168

168

168 148

168 148

32

Staafrooster

C 250 kN

Volle plaat met omlopende inloopsleuf

M 125 kN

Vlak

Vlak

GK200SC 408043

GK200IS 408021

170

M 125 kN

Vlak

GR200ST 97146

Geperforeerd rooster met ronde openingen

L 15 kN

Vlak

GR200PR 97152

Volle plaat met omlopende inloopsleuf

M 125 kN

Vlak

GR200IS 97154

170

Staafrooster

170

Ronde roosters voor roosteropzetstuk type soepele bevloering

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 157, naadloos diepgetrokken Vierkante roosters voor bovenvlak 250 Afbeelding

Tekening

Type

Belastingsklasse

218

218

Maasrooster

Oppervlak

Code Art. nr.

Antislip

GK250MS 408095

Vlak

GK250MV 408096

Vlak

GK250PQ 408097

Antislip

GK250SS 408028

Vlak

GK250ST 408029

L 15 kN

218

218

Geperforeerd rooster

L 15 kN

218

218

Staafrooster

M 125 kN

218

218

Staafrooster

C 250 kN

Vlak

GK250SC 408044 33

218

198

218 198

Volle plaat met omlopende inloopsleuf

M 125 kN

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

Vlak

GK250IS 408030


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 218, naadloos diepgetrokken Lichamen met verticale uitloop Afbeelding

Tekening

Flens

Uitloop (DN) mm

Code Art. nr.

Montagerand

ø 110

2GLM218/110V 408061

Kleefflens

ø 110

2GLE218/110V 408063

Schroefflens

ø 110

2GLD218/110V 408065

Montagerand

ø 160

2GLM218/160V 408067

Kleefflens

ø 160

2GLE218/160V 408069

Schroefflens

ø 160

2GLD218/160V 408071

98

170

242

110

98

170

418

110

98

170

418

110

77

170

242

34

160

77

170

418

160

77

170

418

160

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 218, naadloos diepgetrokken

Flens

Uitloop (DN) mm

Code Art. nr.

Montagerand

ø 110

2GLM218/110H 408085

98

Afbeelding

Kleefflens

ø 110

2GLE218/110H 408087

98

Lichamen met horizontale uitloop

Schroefflens

ø 110

2GLD218/110H 408089

Tekening

110

147

98

242

199

110

147

418

199

110

147

418

199

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar. Roosteropzetstukken Afbeelding

Type

Roosterhoogte mm

Code Art. nr.

300x300 mm Rechte rand voor tegels of beton

30

GKT300 408228

300x300 mm Met buitenkanting voor gietvloer (bijv. epoxymortel)

30

GKE300 Z189781

300x300 mm Met flens voor contactafdichting

30

GKC300 408243

Voor soepele bevloering (PVC)

30

GRY300 408242

Tekening

53

104

30

300

200

53

104,5

300

200

53

104,5

300

200

53

96

30

300

200

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

35


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 218, naadloos diepgetrokken Tussen- of ophoogstukken voor gebruik bij grote chapedikte of bij extra waterdichtingsmembraan Afbeelding

Type

Code Art. nr.

Tussenstuk met montagerand

TM218 408209

Tussenstuk met kleefflens

TE218 408226

Tussenstuk met schroefflens

TD218 408227

Tekening

53

96

242

200

53

96

418

200

53

96

418

200

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

Toebehoren Afbeelding

Naam

Code Art. nr.

Vuilvangmand voor vloerafvoerput met verticale uitloop Inhoud: 0,6 liter

VE-GV 408222

Vuilvangmand voor vloerafvoerput met horizontale uitloop Inhoud: 0,3 liter

VE-GH 408223

Sifon (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

SF-G 408220

Dichtingsring voor sifon (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

RSF-G 408221

Stelring, ook dichtings- of drainagering (standaard reeds voorzien in de afvoerput)

SR-G 408225

Tekening

50

217

36

26

217

96

182

21

217

24

243

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 218, naadloos diepgetrokken Vierkante roosters voor bovenvlak 300 Afbeelding

Tekening

Type

Belastingsklasse

Oppervlak

Code Art. nr.

Antislip

GK300MS 408034

Vlak

GK300MV 408035

Vlak

GK300PQ 408036

Antislip

GK300SS 408037

Vlak

GK300ST 408038

268

268

Maasrooster

L 15 kN

268

268

Geperforeerd rooster

L 15 kN

268

268

Staafrooster

M 125 kN

268

268

Staafrooster

C 250 kN

Volle plaat met omlopende inloopsleuf

M 125 kN

Vlak

GK300SC 408045

248

268

268 248

Vlak

GK300IS 408039

222

Staafrooster

M 125 kN

Vlak

GR300ST 97148

222

Geperforeerd rooster met ronde openingen

L 15 kN

Vlak

GR300PR 97153

222

Ronde roosters voor roosteropzetstuk type soepele bevloering

Volle plaat met omlopende inloopsleuf

M 125 kN

Vlak

GR300IS 97156

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

37


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully

Afvoerdebiet en hoogteverstelbaarheid van de Eurogully telescopische vloerafvoerputten 1-delig type 300

1-delig type 200 en 250 250

99

90

90

198

198

25 193

30

300

25

200

75

Uitloop (DN) mm ø 75 ø 110

110

75

Uitloop

Debiet (l/s)

Horizontaal

2,6

Verticaal

2,7

Horizontaal

2,8

Verticaal

3,5

Uitloop (DN) mm ø 110 ø 160

Debiet (l/s)

Horizontaal

4,4

Verticaal

5,0

Verticaal

5,0

Met bijkomend ophoogstuk

(97)

(72)

195

100

100

50

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 157 met standaard rooster

Uitloop

ø 75 ø 110

Debiet (l/s)

Debiet (l/s)

Debiet (l/s)

Debiet (l/s)

Horizontaal

2,6

3,0

3,2

3,4

Verticaal

2,7

3,0

3,2

3,4

Horizontaal

2,8

3,6

4,1

4,5

Verticaal

3,5

4,1

4,3

4,5

Telescopische vloerafvoerputten Eurogully type 218 met standaard rooster

Met bijkomend ophoogstuk

100

105

50

(97)

(72)

Hmin Hmax Hmin

Uitloop (DN) mm ø 110 ø 160

Hmax

38

Uitloop

195

Uitloop (DN) mm

Uitloop

Debiet (l/s)

Debiet (l/s)

Debiet (l/s)

Debiet (l/s)

Horizontaal

4,4

4,8

5,0

5,5

Verticaal

5,0

5,6

5,9

6,3

Verticaal

5,0

5,6

5,9

6,3

Debiet Q= liter per seconde conform EN 1253.


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Variant

Telescopische vloerafvoerputten Variant, naadloos diepgetrokken Lichamen met verticale of horizontale uitloop Tekening

Flens

Uitloop (DN) mm

Code Art. nr.

Montagerand

Verticaal, ø 70

9292.07.00

Kleefflens

Verticaal, ø 70

9192.07.00

Schroefflens

Verticaal, ø 70

9392.07.00

Montagerand

Horizontaal, ø 70

9202.17.00

Ø 78 mm

Ø 78 mm

Ø 78 mm

Ø 78 mm

Ø 78 mm

Kleefflens

Horizontaal, ø 70

9102.17.00

Ø 78 mm

39

Schroefflens

Horizontaal, ø 70

9302.17.00

Toebehoren Afdichting tussen putlichaam en opzetstuk Art. nr. 5180.90.00

Vuilvangmand Art. nr. 5141.81.60

Zuigpeer voor het openen van het labodeksel (zie p. 40) Art. nr. 5141.94.09


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Variant

Telescopische vloerafvoerputten Variant, naadloos diepgetrokken Roosteropzetstukken Afbeelding

Type

Belastingsklasse

Art. nr.

MEKU, roosteropzetstuk uit kunststof met bovenrand en verschroefd sleufrooster uit inox, voor sanitaire toepassingen

K 3 kN

5141.81.00

LABO, roosteropzetstuk uit inox met gas- en waterdicht deksel voor gebruik in cleanrooms en laboratoria

L 15 kN

5141.94.00

Tekening 148

ø 125

8 150

ø 125

Afvoerdebiet en hoogteverstelbaarheid van de Variant telescopische vloerafvoerputten

H min

H max

MEKU & LABO

40

Hoogte (H) Debiet Q

MEKU

LABO

min

50 mm

35 mm

max

115 mm

90 mm

Horizontaal

1,0

1,0

Verticaal

1,4

1,4

Debiet Q= liter per seconde conform EN 1253.

Zuigpeer


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully & Variant

Telescopische vloerafvoerput, inbouw in een verdiepingsvloer met waterdichtingsmembraan

1

2

3 1

Tegels

2

Tegellijm

3

Soepele voeg

4

Chape

5

Waterdichtingsmembraan

6

Vloerafvoerput met kleefflens

7

Dragende betonplaat

4 5 6

7

Telescopische vloerafvoerput, inbouw in een verdiepingsvloer met isolatielaag en waterdichtingsmembraan

1

2

3

4 1

Tegels

2

Tegellijm

3

Soepele voeg

4

Chape

5

Waterdichtingsmembraan

6

Isolatie

7

Vloerafvoerput met kleefflenzen

8

Dragende betonplaat

41 5

7

7

6

8


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully & Variant

Telescopische vloerafvoerput, inbouw in volle grond met waterdichtingsmembraan

1

2 3

1

Tegels

2

Tegellijm

3

Soepele voeg

4

Chape

5

Waterdichtingsmembraan

6

Vloerafvoerput met schroefflens

7

Betonplaat

8

Fundering

4 5 6

7

8

Telescopische vloerafvoerput, inbouw in volle grond met isolatielaag en waterdichtingsmembraan

1 42

1

Tegels

2

Tegellijm

3

Soepele voeg

4

Chape

5

Waterdichtingsmembraan

6

Isolatie

7

Vloerafvoerput met kleefflenzen

8

Betonplaat

9

Fundering

2 4

3

5 7

6

7

8

9


ACO I n o x

vloerafvoerputten /

Eurogully & Variant

EĂŠndelige vloerafvoerput, inbouw in volle grond

1

1

Tegels

2

Tegellijm

3

Soepele voeg

4

Chape

5

Waterdichtingsmembraan

6

Vloerafvoerput

7

Uitloop

8

Betonplaat

9

Fundering

2

4

3

5 6 7

8 9

43


ACO I n o x

roosterkanalen /

inhoud

44

Ons aanbod roosterkanalen in een oogwenk ... „„ Modular 125 & 200 In segmenten opgebouwd, snel leverbaar uit stock. „„ Eurochannel Diverse randprofielen maken de inbouw makkelijk in relatie met het gekozen vloertype. De afvoer verloopt via een Eurogully afvoerput. Tevens snel leverbaar uit stock. „„ Compact Soms is de inbouwhoogte beperkt, ACO voorziet dan een ‘Compact’ roosterkanaal met aangelaste afvoerput. Dit aanbod met twee mogelijke randafwerkingen is snel uit stock leverbaar. „„ Maatwerk ACO produceert roosterkanalen naar uw wensen, gekruid met de basiseigenschappen van de Eurochannel of de ‘Compact’ opbouw.


ACO I n o x

roosterkanalen /

inleiding

Modulair en maatwerk De ACO INOX roosterkanalen zijn ontworpen om snel en efficiënt water van vloeren en toestellen af te voeren naar de riolering. Een roosterkanaal bestaat uit een kuip (goot) met rooster. In vele gevallen is deze ook voorzien van een afvoerput met sifon, vuilvangmand en flens voor het aanwerken van een waterdichtingsmembraan. Het ACO INOX programma biedt een breed gamma standaard kanalen. Er is een modulaire versie, respectievelijk 153 mm en 230 mm breed. Ze zijn opgebouwd uit segmenten die aan mekaar worden gebout met een soepele dichting. Daarnaast bestaat er een groot aantal volledig gelaste kanalen onder de naam Eurochannel en Compact. De meest voorkomende vloertypes (tegelvloer, epoxymortel, soepele PVC-vloer, ...) zijn makkelijk op de kanalen aan te sluiten, want het randprofiel is vrij te kiezen uit vele mogelijkheden. De meeste standaard kanalen kunnen zeer snel geleverd worden, omdat ze voorradig zijn in onze magazijnen in België of in onze buurlanden. Bovendien zijn ze goedkoper dan de op maat gemaakte kanalen. Naast deze standaard kanalen kan ACO alle mogelijke kanalen op maat vervaardigen. Dit laat ons toe om voor elke situatie een kanaal te ontwerpen dat volledig aan uw eisen voldoet. 45 Toepassingsgebieden „„ Grootkeukens, restaurantkeukens en traiteurkeukens „„ Voedselverwerkende industrie „„ Drankenindustrie „„ Opslagruimten en koelcellen „„ Laboratoria en cleanrooms „„ Chemische en farmaceutische industrie „„ Hotels „„ Wellnesscentra en zwembaden „„ Ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen „„ Dierenklinieken


ACO I n o x

roosterkanalen /

standaard

Modular 125 roosterkanalen Kenmerken en voordelen „„ Profiel met dwarshelling voor betere doorstroming/afvoer „„ Segmenten verbonden via verschroefde flenzen met soepele dichting „„ Ook beschikbaar in andere hoogtes, met ingebouwde helling

„„ Standaard roosterkanaal, modulaire opbouw „„ 97 mm binnenbreedte, hoogte 66 mm (standaard uitvoering), hoogte flensverbindingen 80 mm

„„ Uit roestvrij staal (inox) AISI 304 of AISI 316 „„ Uitloop via directe aansluiting (verticale of horizontale buis) of via telescopische afvoerput (type 157) „„ Verschillende roosters beschikbaar: geperforeerde roosters (vierkante perforaties), maasroosters (anti-slip of vlak), staafroosters „„ Belastingsklassen L 15 kN t.e.m. C 250 kN

8 9 6

5 1

2 7 3

2

46

1

Gootelement met uitloop

2

Standaard kanaal

3

Hoekstuk

4

Verschroefde flensverbinding met soepele dichting (EPDM)

5

Eindplaat, gesloten of met horizontale uitloop ø 50 mm

Geperforeerd rooster, vierkante perforaties ‘PQ’

4

6

Rooster

7

Vloerafvoerput

8

Vuilvangmand Sifon

9

Anti-slip maasrooster ‘MS’

1 5

Vlak staafrooster ‘ST’


ACO I n o x

roosterkanalen /

standaard

Modular 125 roosterkanalen Kanalen Type

Lengte mm

Art. nr.

500

105120

1000

105128

2000

105136

3000

105144

Verticaal op het uiteinde ø 110 mm

500

105176

Verticaal in het midden ø 110 mm

1000

105200

Verticaal op het uiteinde voor aansluiting op vloerafvoerput

500

409736

Verticaal in het midden voor aansluiting op vloerafvoerput

1000

409714

Geen

515x515

409813

Uitloop

Geen

Recht element

Hoekelement

Eindplaat

Gesloten

105101

Horizontale uitloop ø 50 mm

409114

Vloerafvoerputten Type

Uitloop

Art. nr.

Telescopische vloerafvoerput, lichaam met kleefflens, sifon, vuilvangmand en stelring

Verticaal ø 110 mm

2GLE157/ 110V-VE-SR

Horizontaal ø 110 mm

2GLE157/ 110H-VE-SR

Roosters Afbeelding

Type

Geperforeerd rooster, vierkante perforaties Belastingsklasse L 15 kN

Anti-slip maasrooster Belastingsklasse L 15 kN

Vlak staafrooster Belastingsklasse C 250 kN

Lengte mm

Art. nr.

375*

414138

500

105528

1000

105527

375*

414130

500

21710

1000

21610

375*

414134

500

21740

1000

21741

* Voor hoekstukken: één roosterelement van 500 mm en één roosterelement van 375 mm voorzien.

47


ACO I n o x

roosterkanalen /

standaard

Modular 200 roosterkanalen Kenmerken en voordelen „„ Profiel met dwarshelling voor betere doorstroming/afvoer „„ Segmenten verbonden met verschroefde flenzen met soepele dichting „„ Ook beschikbaar in andere hoogtes, met ingebouwde helling

„„ Breder roosterkanaal met grote afvoercapaciteit, modulaire opbouw „„ 170 mm binnenbreedte, hoogte 61 mm (standaarduitvoering), hoogte flensverbindingen 82 mm

„„ Uit roestvrij staal (inox) AISI 304 of AISI 316 „„ Uitloop via directe aansluiting (verticale of horizontale buis) of via telescopische afvoerput (type 157) „„ Verschillende roosters beschikbaar: geperforeerde roosters (vierkante perforaties), maasroosters (anti-slip of vlak), staafroosters „„ Belastingsklassen L 15 kN t.e.m. C 250 kN

8 9 6

5 1

2 7 3

48

1

Gootelement met uitloop

2

Standaard kanaal

3

Hoekstuk

4

Verschroefde flensverbinding met soepele dichting (EPDM)

5

Eindplaat, gesloten of met horizontale uitloop ø 50 mm

Geperforeerd rooster, vierkante perforaties ‘PQ’

4

6

Rooster

7

Vloerafvoerput

8

Vuilvangmand Sifon

9

Anti-slip maasrooster ‘MS’

1 5

Vlak staafrooster ‘ST’


ACO I n o x

roosterkanalen /

standaard 155 97

Modular 200 roosterkanalen

89

62

Kanalen Lengte mm

Art. nr.

500

409072

1000

401859

2000

401875

3000

401895

Verticaal op het uiteinde ø 110 mm

500

414275

Verticaal in het midden ø 110 mm

1000

414323

Verticaal op het uiteinde voor aansluiting op vloerafvoerput

500

409900

Verticaal in het midden voor aansluiting op vloerafvoerput

1000

409948

Geen

515x515

401921

Uitloop

Recht element

Hoekelement

Gesloten Eindplaat

230 170

82

Geen

60

Type

Type

roestvrij staal / acier inoxydable

file date drawn by

402003 AV

checked

00VII

sheet

1

Uitloop

Verticaal Telescopische ø 110 mm AISI 304 AISI 316 vloerafvoerput, lichaam ACO Inox roosterkanaal type modulair met kleefflens, sifon, Horizontaal ACO Inox caniveau à grille type modulair vuilvangmand en stelring ø 110 mm

402028 material & grade

Horizontale uitloop ø 50 mm

Vloerafvoerputten

relaese

1.3 measures

in mm

scale

do not scale

Art. nr. 2GLE157/ 110V-VE-SR

mod-rk1 (sep-2004)

2GLE157/ ACO Passavant nv Preenakker 6 - B 1785 Merchtem 110H-VE-SR

tel: 0 52 38 17 70 - fax: 0 52 38 17 71 e-mail : aco@aco.be - www.aco.be

Roosters Afbeelding

Type

Geperforeerd rooster, vierkante perforaties Belastingsklasse L 15 kN

Anti-slip maasrooster Belastingsklasse L 15 kN

Vlak staafrooster Belastingsklasse C 250 kN

Lengte mm

Art. nr.

300*

414143

500

402689

1000

402688

300*

414140

500

92200

1000

92201

300*

414142

500

92214

1000

92215

* Voor hoekstukken: één roosterelement van 500 mm en één roosterelement van 300 mm voorzien.

49


ACO I n o x

roosterkanalen /

EUROCHANNEL

Kenmerken en voordelen Het gamma van de Eurochannel roosterkanalen omvat een groot aantal prefab kanalen. Het zijn volledig gelaste kuipen waarvan de meeste modellen beschikbaar zijn met verschillende randafwerkingen. Dit allemaal in functie van de vloerafwerking (tegels, epoxymortel, soepele PVC-bevoering, ...). De afloop gebeurt via een telescopische vloerafvoerput (type Eurogully) met sifon, vuilvangmand en eventueel een flensplaat voor de aansluiting van een waterdichtingsmembraan. De meest voorkomende afmetingen zijn in AISI 304 uitvoering standaard leverbaar vanuit onze stock te Merchtem. Andere afmetingen, uitvoeringen of elementen in AISI 316, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eurochannel, roosterkanaal met rechte rand, met uitloop in het midden, voor aansluiting van telescopische vloerafvoerput type 157 (Ø putlichaam 157 mm), hoogte van de kuip 60 mm Rooster Kanalen

50

B x L* mm

Code

200 x 500

ECT205K

200 x 800

ECT208K

200 x 1000

ECT210K

200 x 1200

ECT212K

200 x 1500

ECT215K

200 x 2000

ECT220K

200 x 3000

ECT230K

300 x 300

ECT303K

300 x 600

ECT306K

300 x 1000

ECT310K

300 x 1500

ECT315K

300 x 2000

ECT320K

400 x 400

ECT404K

400 x 600

ECT406K

400 x 800

ECT408K

500 x 500

ECT505K

500 x 800

ECT508K

500 x 1000

ECT510K

Vuilvangmand Sifon

Gootelement

Stelring

Vloerafvoerput

Vloerafvoerputten Type Telescopische vloerafvoerput, lichaam met kleefflens, sifon, vuilvangmand en stelring

Uitloop

Code

Verticaal ø 110 mm

2GLE157/110V-VE-SR

Horizontaal ø 110 mm

2GLE157/110H-VE-SR

* Opgegeven breedte x lengte zijn roostermaten, de totale afmetingen bedragen 30 mm meer, zowel in de breedte als in de lengte. Roosters Geperforeerd rooster

Anti-slip maasrooster

Vlak staafrooster

De Eurochannel kanalen worden meestal voorzien van één van bovenstaande roosters. Indien gewenst kunnen ze ook van andere afdekkingen voorzien worden.


ACO I n o x

roosterkanalen /

EUROCHANNEL

Eurochannel roosterkanaal met uitloop in het midden, voor aansluiting van telescopische vloerafvoerput type 218 (Ø putlichaam 218 mm) hoogte van de kuip 60 mm, beschikbaar met verschillende randafwerkingen in functie van de vloerafwerking Kanalen Type afwerking

B x L* mm Rechte rand voor tegelvloer

Flens voor contactafdichting

Buitenkanting voor epoxyvloer

Klemflens voor soepele PVC-bevloering

300 x 300

ECT303G

ECC303G

ECE303G

ECY303G

300 x 600

ECT306G

ECC306G

ECE306G

ECY306G

300 x 1000

ECT310G

ECC310G

ECE310G

ECY310G

300 x 1500

ECT315G

ECC315G

ECE315G

ECY315G

300 x 2000

ECT320G

ECC320G

ECE320G

ECY320G

300 x 3000

ECT330G

ECC330G

ECE330G

ECY330G

400 x 400

ECT404G

ECC404G

ECE404G

ECY404G

400 x 600

ECT406G

ECC406G

ECE406G

ECY406G

400 x 800

ECT408G

ECC408G

ECE408G

ECY408G

500 x 500

ECT505G

ECC505G

ECE505G

ECY505G

500 x 800

ECT508G

ECC508G

ECE508G

ECY508G

500 x 1000

ECT510G

ECC510G

ECE510G

ECY510G

600 x 600

ECT606G

ECC606G

ECE606G

ECY606G

600 x 900

ECT609G

ECC609G

ECE609G

ECY609G

600 x 1200

ECT612G

ECC612G

ECE612G

ECY612G

800 x 800

ECT808G

ECC808G

ECE808G

ECY808G

* Opgegeven breedte x lengte zijn roostermaten, de totale afmetingen bedragen 30 mm meer, zowel in de breedte als in de lengte. Vloerafvoerputten Type Telescopische vloerafvoerput, lichaam met kleefflens, sifon, vuilvangmand en stelring

Uitloop

Code

Verticaal ø 110 mm

2GLE218/110V-VE-SR

Horizontaal ø 110 mm

2GLE218/110H-VE-SR

Roosters Geperforeerd rooster

Anti-slip maasrooster

Vlak staafrooster

De Eurochannel kanalen worden meestal voorzien van één van bovenstaande roosters. Indien gewenst kunnen ze ook van andere afdekkingen voorzien worden.

51


ACO I n o x

roosterkanalen /

compact

Kenmerken en voordelen ACO INOX ‘Compact’ roosterkanalen zijn bijzonder geschikt om gebruikt te worden in situaties waar weinig ruimte beschikbaar is. De aangelaste vloerafvoerput is beschikbaar met een horizontale of een verticale uitloop Ø 75 mm, en is voorzien van een sifon en vuilzeef. De goten worden met 2 verschillende randafwerkingen aangeboden: met rechte rand (type CT) voor aansluiting van tegelvloer of betonplaat en met buitenkanting (type CE) voor aansluiting van epoxymortelvloeren. De maximum hoogte van de goot bedraagt 60 mm. De kanalen kunnen worden voorzien van verschillende roostertypes. De meest voorkomende zijn het geperforeerde rooster (sanitaire toepassingen), het anti-slip maasrooster (grootkeukens en voedselverwerkende nijverheid) en het staafrooster (zware belastingen).

Compact, roosterkanaal met rechte rand of buitenkanting, met aangelaste uitloop (in het midden), horizontale of verticale uitloop Ø 75 mm, maximum hoogte van de kuip 60 mm

Kanalen Type afwerking

B x L* mm

52

Rechte rand voor tegelvloer

Buitenkanting voor epoxyvloer

200 x 500

CCT205

CCE205

200 x 1000

CCT210

CCE210

200 x 1500

CCT215

CCE215

200 x 2000

CCT220

CCE220

300 x 300

CCT303

CCE303

300 x 500

CCT305

CCE305

300 x 1000

CCT310

CCE310

300 x 1500

CCT315

CCE315

300 x 2000

CCT320

CCE320

400 x 400

CCT404

CCE404

400 x 800

CCT408

CCE408

500 x 500

CCT505

CCE505

500 x 1000

CCT510

CCE510

* Opgegeven breedte x lengte zijn roostermaten, de totale afmetingen bedragen 30 mm meer, zowel in de breedte als in de lengte. Roosters Geperforeerd rooster

Anti-slip maasrooster

Vlak staafrooster

De ‘Compact’ kanalen worden meestal voorzien van één van bovenstaande roosters. Indien gewenst kunnen ze ook van andere afdekkingen voorzien worden.


ACO I n o x

roosterkanalen /

maatwerk

Kenmerken en voordelen ACO INOX biedt naast het gamma standaard kanalen, zoals omschreven op voorgaande pagina’s, op maat gemaakte kanalen. Deze kanalen worden vervaardigd volgens uw specifieke wensen. De op maat vervaardigde kanalen worden uit één stuk vervaardigd tot lengtes van 6000 mm. Kanalen met grotere afmetingen worden in verschillende segmenten vervaardigd en onderling verbonden door verschroefde kopflenzen met EPDM-dichting.

Deze ‘koude’ assemblage biedt vele voordelen ten overstaan van de traditionele methode van het op de werf lassen van diverse stukken goot: gedaan met gevaarlijke beitsproducten, geen gevaar voor vervorming door het lassen en bovenal een snelle en praktische montage van goten.

Telescopische uitvoering

Compacte uitvoering

„„ Makkelijke inbouw (put in ruwbouwfase plaatsen, kuip in afwerkingsfase plaatsen) „„ Kuip is regelbaar in hoogte, draai- en kantelbaar „„ Sifon met grote afvoercapaciteit (debiet Q=l/s) „„ Vuilvangmanden „„ Flens voor aanwerking waterdichtingsmembraan

„„ Voor gebruik bij beperkte inbouwhoogte „„ Met sifon en zeef

Maatwerk kanalen worden meestal gefabriceerd uit inox kwaliteit AISI 304. Voor specifieke situaties (binnenzwembaden, rookkamers in beenhouwerijen, ...) kunnen ze ook uit inox AISI 316 vervaardigd worden. Op maat gemaakte roosterkanalen worden voorzien van een telescopische vloerafvoerput, hierdoor wordt de plaatsing en de montage vergemakkelijkt. In situaties waar weinig ruimte beschikbaar is, kunnen deze roosterkanalen in ‘compacte’ uitvoering gerealiseerd worden.

53


ACO I n o x

roosterkanalen /

maatwerk

Doorsnedes en breedtes De meest voorkomende buitenbreedtes voor roosterkanalen bedragen 153, 200, 300 en 400 mm. De standaard hoogte is begrepen tussen 60 en 120 mm. Op aanvraag kunnen andere breedtes en hoogtes probleemloos gefabriceerd worden.

Breedte 153 mm Toepassingen: „„ Sanitaire ruimten (douches, ...) „„ Scheiding van natte en droge zones „„ Opvang kuiswater

Breedte 200 mm Toepassingen: „„ Industrie „„ Bij zware belastingen

54

Breedte 300 en 400 mm Toepassingen: „„ Keukens „„ Afwas- en spoelinstallaties „„ Plaatsen waar grote afvoercapaciteiten vereist zijn


ACO I n o x

roosterkanalen /

maatwerk

Randafwerking volgens type vloer De roosterkanalen kunnen op maat gefabriceerd worden met een randafwerking die het meest geschikt is voor de gekozen vloer- en slijtlaag. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende randafwerkingen. Andere types zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Uitvoering met rechte rand voor in tegel- of betonvloer. Met optionele NBR-versterkingsstaaf voor bij zware belasting.

Uitvoering met buitenkanting voor vloeren uit epoxymortel of gietvloeren. Kan tevens voorzien worden van een NBR-versterkingsstaaf (optioneel).

Uitvoering met buitenkanting voor het aanwerken van een waterdicht membraan onder de tegels.

55 Uitvoering met omlopend L-profiel voor opvang van grote uitzetting.

Uitvoering met verschroefde flens voor het klemmen van soepele PVC-bevloering.

Uitvoering met plint.


ACO I n o x

roosterkanalen /

maatwerk

Vorm, bodem en helling Roosterkanalen kan men in alle vormen produceren: rechte elementen, elementen met T- of hoekverbindingen en elementen met zijkanalen.

Flensverbinding Bij grote lengtes of situaties waar hoeken nodig zijn, worden de kanalen voorzien van verschroefde flensverbindingen met EPDMdichting. Deze ‘koude’ verbinding heeft als voordeel dat er geen vervorming optreedt door de hitte van het lassen. Bovendien moet er op de werf niet meer gebeitst worden.

Roosterkanaal in een typisch samengestelde vorm.

56

Kanalen worden standaard geplooid met een dwarshelling van minimum 2 % en een langshelling van 0,3 Ă 1 %. Kanalen met beperkte hoogte worden zonder helling geplooid.

De kanalen zijn voorzien van stelschroeven, verankeringsvinnen en een klem voor een aardingsaansluiting.


ACO I n o x

roosterkanalen /

maatwerk

Uitlopen en aansluitingen De uitloop van een roosterkanaal kan een rechtstreekse aansluiting zijn (buis), verticaal of horizontaal. In de meeste gevallen is de uitloop voorzien van een vloerafvoerput met sifon, vuilvangmand en flensplaat.

Verticale uitlopen kunnen zich op elke plaats in de bodem situeren. Horizontale uitlopen (of inlopen) bevinden zich meestal op de kop van het kanaal, doch het kan in bepaalde gevallen ook via de zijwand van de kuip.

Positie van de uitloop (verticaal)

Verticale uitloop in het midden van het kanaal. Dit is de best mogelijke positie qua afloop.

Verticale uitloop op het uiteinde van het kanaal.

Excentrische uitlooppositie.

Directe uitloop In situaties waar geen vloerafvoerput nodig is, kunnen de kanalen van een rechtstreekse uitloop/aansluiting voorzien worden. Deze kan zowel verticaal als horizontaal zijn.

zijaanzicht

57

Horizontale uitloop op de kop.

Uitloopbuis met insnoering voor sifon.

Verticale uitloop, meestal ø 50, 75 of 110 mm.

Verticale uitloop ø 110 mm met sifon in de uitloopbuis.


ACO I n o x

roosterkanalen /

maatwerk

Uitlopen en aansluitingen Telescopische afvoerputten - uitloop De telescopische vloerafvoerput, als apart onderdeel, wordt in de rioleringsfase geplaatst.

Later wordt de kuip in de afwerkingsfase gezet. Het buis-in-buissysteem is regelbaar in de hoogte, draaibaar over 360° en kantelbaar over 5°.

Hierdoor kan men de kuip zeer nauwkeurig positioneren tegenover de afgewerkte vloer.

Vloerafvoerput met verticale uitloop

H = hoogte kuip rooster

uitloop kanaal

R = ruimte tussen bodem kuip en bovenkant putlichaam. Deze is minimum 20 en maximum 70 mm. Voor gotere afstanden tussen kuip en putlichaam dient men extra tussenstukken te voorzien.

telescopische vloerafvoerput

Putten met een verticale uitloop kunnen van een brandmof voorzien worden. Zie pagina 21.

kuip

58

Vloerafvoerput met horizontale uitloop

rooster kuip

Minimum hoogte vloeilijn (hoogte kuip 60 mm): „„ Voor uitloop ø 75 mm: 227 mm „„ Voor uitloop ø 110 mm: 233 mm

uitloop kanaal

telescopische vloerafvoerput

Alle putten zijn voorzien van een sifon. Als men deze wegneemt loopt het putlichaam volledig leeg en heeft men een vrije toegang tot de riolering.


ACO I n o x

roosterkanalen /

maatwerk

Uitlopen en aansluitingen Telescopische afvoerputten flenstypes Telescopische putlichamen kunnen voorzien worden van 3 flenstypes: „„ Steun- of aansluitingsrand: bij situaties waar geen membraan in de vloer voorzien is

Vloerafvoerput met steunrand

„„ Kleefflens: voor het verlijmen van een waterdicht membraan onder de chape (zoals roofing, gegoten membranen, ...)

„„ Schroefflens: voor het klemmen van een waterdicht membraan onder de chape. Bijzonder geschikt bij het toepassen van dunne membranen zoals bouwfolie

Vloerafvoerput met kleefflens

Vloerafvoerput met schroefflens

Stelring

59

Dichtingsring

Eenvoudig wegneembare dichting

Door het verwijderen van de rode dichting opent men de infiltratie-openingen en bekomt men een drainagering.

Drainagering


ACO I n o x

roosterkanalen /

maatwerk

Maatwerk compacte goten Bij de ‘compacte’ uitvoeringen is het putlichaam vastgelast aan de kuip.

Door zijn compacte afmetingen is deze uitvoering aangewezen in situaties waar weinig ruimte beschikbaar is.

Bijvoorbeeld wanneer de rioleringsbuizen niet voldoende diep liggen, zoals in vele oude gebouwen. De putten zijn voorzien van een inspecteerbare sifon met vuilzeef.

Compacte put met verticale uitloop

rooster kuip

compacte vloerafvoerput, gelast

Opgegeven hoogtes zijn minimum afmetingen met een uitloopbuis ø 75 mm. Raadpleeg ons als de inbouwdiepte bij uw project lager ligt!

Compacte put met horizontale uitloop

rooster kuip

compacte vloerafvoerput, gelast

60

Opgegeven hoogtes zijn minimum afmetingen met een uitloopbuis ø 75 mm. Raadpleeg ons als de inbouwdiepte bij uw project lager ligt!

Debiet van vloerafvoerputten Telescopische vloerafvoerputten Lichaam

Uitloop

Compacte vloerafvoerputten

Debiet (l/s)

Uitloop

Debiet (l/s)

ø 157

V Ø 75 mm

2,7

V Ø 75 mm

1,4

ø 157

H Ø 75 mm

2,6

H Ø 75 mm

1,0

ø 157

V Ø 110 mm

3,5

ø 157

H Ø 110 mm

2,8

ø 218

V Ø 110 mm

5,0

ø 218

H Ø 100 mm

4,4

Vuilvangmand voor telescopische vloerafvoerputten en zeef voor ‘compacte’ afvoerputten.


ACO I n o x

roosterkanalen /

maatwerk

Roosters en afdekkingen

De roosters worden qua vorm en belastingsklasse gekozen in functie van de toepassing. De meest voorkomende types zijn: „„ Geperforeerd roosters voor sanitaire toepassingen „„ Mazen (vlak of anti-slip) op plaatsen waar veel water aanwezig is (bijv. grootkeukens) „„ Staven of volle afdekkingen waar een grote belasting verwacht wordt (productieruimtes, stapelplaatsen) Qua belasting en weerstand kan men de roosters in verschillende klassen indelen volgens de Europese norm EN 1253: „„ Klasse H 1,5 kN – waar geen belasting is, bijv. daken „„ Klasse K 3 kN – uitsluitend voetgangers, bijv. douches „„ Klasse L 15 kN – lichte belasting zoals handgeduwde karren, bijv. grootkeukens „„ Klasse M 125 kN – industriële belasting zoals vorkheftrucks, bijv. productieruimten, stapelplaatsen, ...

Roosters en afdekkingen Geperforeerd rooster

Anti-slip maasrooster

Rooster met ronde openingen Ø 6,5 of 8 mm. Met lichte anti-slip structuur, bijzonder geschikt voor blootvoets gebruik (zwembaden, kleedkamers, douches, ...).

Dit rooster is bijzonder geschikt voor toepassingen waar veel water wordt afgevoerd (keukens, voedselverwerkende ateliers, ...). De mazen met maaswijdte 23 x 23 mm of 30 x 30 mm verzekeren een vlotte afvoer. De roosters bestaan in belastingsklasse L 15 kN of M 125 kN, meestal met anti-slipoppervlak. Ze zijn ook beschikbaar in vlakke uitvoering (harde nylonwielen slijten hierbij minder snel af).

Vlak staafrooster

Volle plaat met inloopsleuven

61

Staafroosters zijn bijzonder aangewezen bij zware belastingen (M 125 kN of zelfs C 250 kN volgens EN 1433). De opening tussen de staven bedraagt ca. 20 mm, de staven worden gedimensioneerd in functie van de overspanning en de te verwachten belasting. Bestaat in vlakke of (lichte) anti-slipuitvoering.

Deze afdekking is een alternatief voor staafroosters, ze wordt vooral aangewend op plaatsen waar minder water dient te worden afgevoerd en waar veel (zwaar) verkeer rijdt. Deze afdekking is beschikbaar in vlakke- of anti-slipuitvoering (traanplaat) voor een belastingsklasse L 15 kN of M 125 kN.


ACO I n o x

roosterkanalen /

inbouw

Roosterkanaal, inbouw in tegelvloer met waterdichtingsmembraan tussen chape en betonplaat

1

2 3

4

5

6

7

62

1

Tegels

4

NBR-versterkingsstaaf

2

Tegellijm

5

Chape

3

Soepele voeg

6

Waterdichtingsmembraan

7

Dragende vloer


ACO I n o x

roosterkanalen /

inbouw

Roosterkanaal, inbouw in gietvloer of vloer uit epoxymortel

1

3

2

4

5

63

1

Gietvloer of vloer uit epoxymortel

2

Chape

3

NBR-versterkingsstaaf met buitenkanting voor aanwerking van de (giet)vloer

4

Dragende vloer

5

Fundering/ondergrond


ACO I n o x

roosterkanalen /

inbouw

Roosterkanaal, inbouw in tegelvloer met waterdichtingsmembraan onder de tegels (contactafdichting)

5 2

1 3

6

4

7 8

8

64

1

Tegels

4

NBR-versterkingsstaaf

6

Chape

2

Tegellijm

5

Waterdichtingsmembraan onder de tegels (contactafdichting)

7

Dragende vloer

3

Soepele voeg

8

Fundering/ondergrond


ACO I n o x

roosterkanalen /

inbouw

Roosterkanaal, inbouw in soepele bevloering

1

2

3 8

4

65

1

Soepele bevloering

3

Dragende vloer

2

Chape

4

Fundering/ondergrond


ACO I n o x

sleufkanalen /

inhoud

66

Ons aanbod sleufkanalen in een oogwenk ... „„ Modular 20 In segmenten opgebouwd, snel leverbaar uit stock. De afvoer verloopt via een Eurogully afvoerput of via een directe uitloop op de goot. „„ Maatwerk ACO produceert roosterkanalen naar uw wensen. Diverse randprofielen maken de inbouw makkelijk in relatie met het gekozen vloertype. De afvoer verloopt via een Eurogully afvoerput of via een directe uitloop op de goot.


ACO I n o x

sleufkanalen /

inleiding

Sleufkanalen De ACO INOX sleufkanalen zijn monolithisch en geplooid in de vorm van een omgekeerde omega. In tegenstelling tot de roosterkanalen hebben ze geen rooster, maar een doorlopende sleuf voor de opvang van het water. De afloop van dat water loopt via een rechtstreekse aansluiting of via een telescopische vloerafvoerput. Deze heeft een sifon, vuilvangmand en flens voor het aanwerken van een waterdichtingsmembraan.

De sleufkanalen zijn beschikbaar in 2 versies. Het Modular 20 programma is een prefab-sleufgoot, opgebouwd uit modulaire elementen. Deze worden met een EPDM-dichting aan mekaar verschroefd. Dankzij de modulaire stuctuur kan men een gootlijn opbouwen die aan de eisen en de afmetingen van vele situaties voldoet.

Een brede reeks is voorradig en kunnen dus snel afgeleverd worden. Daarnaast ontwerpt en fabriceert ACO een groot aantal types sleufkanalen op maat. Dit maatwerk beantwoordt aan al uw eisen qua afmeting, sleufbreedte, randafwerking, ...

67

Toepassingsgebieden „„ Scheiding van natte en droge zones „„ Afwatering rond een zwembad „„ Opvang van kuiswater „„ Afvoer van douches „„ Opvang van productiewater in industrie


ACO I n o x

sleufkanalen /

standaard

Modular 20 sleufkanalen

5 8 10 9

1

1

4

5

2

3

7 6

1

68

1

Gootsegment met uitloop

2

Standaard sleufkanaal

3

4

Verschroefde flensverbinding met soepele dichting (EPDM)

5

Eindplaat, gesloten of met horizontale uitloop

Hoekelement 6

Rooster

7

Afvoerput

8

Vuilvangmand

9

Sifon

10

T-stuk


ACO I n o x

sleufkanalen /

standaard

Modular 20 sleufkanalen Kanalen

Geen

Verticaal op het uiteinde ø 110 mm bovenstuk 200 x 200 mm Recht element

Verticaal in het midden ø 110 mm bovenstuk 200 x 200 mm Verticaal op het uiteinde, voor aansluiting op vloerafvoerput bovenstuk 250 x 250 mm Verticaal in het midden, voor aansluiting op vloerafvoerput bovenstuk 250 x 250 mm

Lengte mm

Art. nr.

500

92300

1000

92305

2000

92310

3000

92316

500

414341

500

414355

1000

414369

500

414201

500

414215

1000

414229

Hoekelement

Geen

500/500

92338

T-element

Geen

500/500

92345

Eindplaat

Gesloten

92324

Horizontale uitloop ø 50 mm

92331

15

20

15

70

Uitloop

16

Type

Vloerafvoerputten Type

Uitloop

Art. nr.

Telescopische vloerafvoerput, lichaam met kleefflens, sifon, vuilvangmand en stelring

Verticaal ø 110 mm

2GLE157/ 110V-VE-SR

Horizontaal ø 110 mm

2GLE157/ 110H-VE-SR

Roosters voor vloerafvoerputten Afbeelding

Type

Maasrooster

Geperforeerd rooster

Staafrooster

Belastingsklasse

L 15 kN

L 15 kN

M 125 kN

Afwerking

LxB mm

Code Art. nr.

200 x 200

408090

250 x 250

408095

200 x 200

408092

250 x 250

408097

200 x 200

408020

250 x 250

408029

Anti-slip

Anti-slip

Vlak

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

69


ACO I n o x

sleufkanalen /

maatwerk

Kenmerken en voordelen ACO INOX biedt naast het gamma standaard sleufkanalen, zoals omschreven op de voorgaande pagina’s, op maat gemaakte sleufkanalen. Deze sleufkanalen kunnen afgeleverd worden met diverse profieltypes (randafwerking), aangepast aan de eisen van elke situatie. Ze worden uit één stuk vervaardigd tot lengtes van 6000 mm. Kanalen met grotere afmetingen worden in verschillende segmenten vervaardigd en onderling verbonden door verschroefde flensverbindingen met een soepele EPDMdichting. Deze ‘koude’ assemblage biedt vele voordelen tegenover de traditionele methode van het op de werf lassen van de verschillende stukken goot. Gedaan met gevaarlijke beitsproducten, geen gevaar meer voor vervorming door het laswerk en bovenal een snelle en praktische montage van de goten.

70

Maatwerk sleufkanalen worden meestal gefabriceerd uit inox kwaliteit AISI 304. Voor specifieke situaties (binnenzwembaden, rookkamers in beenhouwerijen, ...) kunnen ze uit inox AISI 316 vervaardigd worden. Maatwerk kanalen kunnen worden voorzien van een telescopische vloerafvoerput, waardoor plaatsing en montage vergemakkelijkt wordt. Indien gewenst kunnen de maatwerk sleufkanalen ook van een rechtstreekse uitloop voorzien worden. Horizontaal (op de kop of zijdelings Ø 50 mm) of verticaal (Ø 50 mm).


ACO I n o x

sleufkanalen /

maatwerk

Types en randafwerkingen volgens toepassing en type vloer De sleufkanalen kunnen vervaardigd worden met verschillende randafwerkingen. Hierdoor kan men voor elke toepassing een optimale oplossing aanbieden die voldoet aan de eisen van de specifieke situatie.

De meest voorkomende profielen zijn Modular 20, het voedingsprofiel en het sanitair profiel. Vervolgens zijn ze nog op te splitsen qua randafwerking voor aansluiting van het vloertype.

Het betreft hier: rechte rand (voor het inwerken in een tegel- of betonvloer) of buitenkanting (voor het inwerken in een tegelvloer met contactafdichting of epoxymortelvloer).

Randafwerkingen Types

Uitvoering met rechte rand voor in tegel- of betonvloer

Uitvoering met buitenkanting voor vloeren uit epoxymortel of gietvloeren

Modular 20 profiel Dit profiel is bijzonder geschikt voor gebruik op plaatsen waar zware belastingen voorkomen (industrie, stapelplaatsen, ...). De hoogte ligt tussen 70 en 120 mm. Het profiel is beschikbaar met rechte rand of met buitenkanting.

Voedingsprofiel Dit is een volledig inspecteerbaar profiel zonder dode hoeken. Het is aangewezen voor gebruik in de farmaceutische en de voedingsindustrie, waar hygiĂŤne van het grootste belang is. Het profiel kan volledig gereinigd worden (bijv. met een hogedrukreiniger).

Sanitair profiel Dankzij de smalle inloopsleuf van 8 mm is dit profiel bijzonder geschikt voor blootvoets gebruik, zoals bij zwembaden en douches. Voor binnenzwembaden is het noodzakelijk het profiel te vervaardigen uit inox type AISI 316.

Standaard uitvoering in AISI 304, uitvoering in AISI 316 op aanvraag verkrijgbaar.

71


ACO I n o x

sleufkanalen /

maatwerk

Uitlopen en aansluitingen De (verticale of horizontale) uitloop van een sleufkanaal kan op 2 manieren voorzien worden. Enerzijds via een directe aansluiting op een afvoerbuis, anderzijds via een telescopische vloerafvoerput met sifon, vuilvangmand en flens.

De vloerafvoerput is een apart element, waardoor een exacte plaatsing van de (grote) goot veel eenvoudiger wordt. Het putlichaam wordt in de ruwbouwfase gezet (tolerantie ± 1 cm), terwijl het sleufkanaal in de afwerkingsfase wordt geplaatst (tolerantie ± 1 millimeter).

Verticale uitloop via telescopische vloerafvoerput

Vloerafvoerputten kunnen op elke plaats in de gootlijn voorzien worden. De directe uitlopen bevinden zich meestal in het midden van het kanaal (verticale uitloop) of op de kop (horizontale uitloop), doch ze kunnen op elke plaats in het kanaal geïntegreerd worden.

Horizontale uitloop via telescopische vloerafvoerput

sleufgoot sleufgoot

vloerafvoerput vloerafvoerput

Directe horizontale uitloop op de kop

Directe verticale uitloop zij-aanzicht

72 zij-aanzicht

bovenzicht bovenzicht


ACO I n o x

sleufkanalen /

inbouw

Sleufkanalen, inbouw in verschillende vloertypes De ACO sleufkanalen vinden we terug met verschillende types doorsnedes. ACO kan immers het profiel en de randafwerking aanpassen aan de specifieke vloeropbouw. Zo kunnen de ACO INOX sleufkanalen op een ideale manier ingebouwd worden. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende inbouwsituaties. In overleg kan ACO andere oplossingen aanbieden voor uw specifieke situatie.

Inbouw in tegelvloer „„ Tegel „„ Tegellijm „„ Chape „„ Betonplaat

Inbouw in tegelvloer met contactafdichting „„ Tegel „„ Tegellijm „„ Waterdichting onder de tegels „„ Lijm „„ Chape „„ Betonplaat

73


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten / Kwaliteitsproducten snel beschikbaar Dankzij onze grote productvoorraad in BelgiĂŤ kunnen wij u snel en efficiĂŤnt helpen bij uw bouwproject. Maatwerk wordt met oog voor detail uitgewerkt. Onze technische vakmensen staan constant in contact met het Duitse ACO moederhuis om productie en levering snel en feilloos te laten verlopen.

74

Wij garanderen u kwaliteitsproducten en service voor en na verkoop, zowel voor een modulaire opbouw als maatwerk!

voorraad


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten /

voorraad

75


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten /

referenties

Referenties AFWATERING UIT INOX Grootkeukens Europees parlement, Brussel Gevangenis, Lantin Golden Tulip hotel, Brussel Hotelschool, Wemmel ING, Brussel Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis, Aalst Philipssite, Leuven Prins Albert Club, Evere Rust- en verzorgingstehuis l’Orchidée, Ittre UZ ziekenhuis, Gent Voedingsklassen Coovi, Brussel Ziekenhuis, Dave (Namen) Ziekenhuis, Namen Voedselverwerkende nijverheid Beemsterkaas, Brecht Colruyt beenhouwerijen Vlevico, Halle Detry vleeswaren, Aubel Kim’s Chocolate, Tienen Léonidas pralines, Anderlecht Lutosa, Leuze Mamma Lucia, Nijvel Michielssen vleeswaren, Schoten Père Olive, Seilles Sano Rice, Zottegem Slachthuis, Malmedy

76

Drankenindustrie Brouwerij Chimay, Forges Brouwerij Dupont, Tourpes Brouwerij Duvel (Moortgat), Breendonk Brouwerij Haacht, Haacht Brouwerij Hoegaarden, Hoegaarden Brouwerij InBev, Jupille Brouwerij Lefebvre, Rebecq Brouwerij Lindemans, Vlezenbeek Brouwerij Saint-Feuillin, Le Roeulx Coca-Cola, Chaudfontaine Coca-Cola, Gent Mouterij Boortmalt, Antwerpen

Chemie, labo’s Baxter, Lessen Bayer, Antwerpen CAF-DCF (Rode Kruis) labo’s, Brussel Eurobiotech, Brussel Glaxo-SmithKline, Waver Janssen Pharmaceutica, Geel Kitozyme, Herstal Procter & Gamble, Mechelen Total raffinaderij, Feluy Stapelplaatsen Colruyt wijndepot ‘Waldico’, Gellingen Stapelplaatsen Dassenveld Colruyt, Halle

Wellness, sanitair en zwembaden Domein Halve Maan, Diest Douches woonzorgcentrum Zonnelied, Ieper Douches ziekenhuis Edith Cavell, Brussel Douches ziekenhuis, Esneux (Luik) Fam & Ôm, Loppem H & M, Baudour (Ghlin) Zwembad Blocry, Louvain-la-Neuve Zwembad Nautisport, Edingen Diversen Dierentuin Planckendael, Muizen Gevangenis, Doornik Parking Airport Brussels South, Charleroi Veilingen Europool, Sint-Katelijne-Waver


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten /

referenties

77


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten /

ACO PIPE

ACO Pipe, buizen uit roestvrij staal Kenmerken en voordelen ACO Pipe is een modulair buizensysteem met spie- en mofeinde. Het is eenvoudig en snel te monteren, waardoor laswerk op de werf verleden tijd is. Bovendien is het een prijsgunstig alternatief op gelaste buizen. De EPDM-dichtingen zijn bestand tegen een druk tot 0,5 bar. De buizen garanderen een uitstekende afvoer op locaties waar hygiëne uitermate belangrijk is. „„ Dunwandig afvoersysteem „„ Beschikbaar in AISI 304 & AISI 316 „„ Beschikbaar in ø 50, 75, 110, 125, 160 en 200 mm „„ Met spie- en mofeind „„ Spie-einde voorzien van lippendichting uit EPDM of viton „„ Dichtingen bestand tot 0,5 bar druk „„ Hittebestendig tot 130 °C „„ De esthetische afwerking maakt het product geschikt voor architectonische toepassingen (regenwaterafvoer, ...) Overzichtstabel beschikbare diameters en lengtes

78

Diameter

150 mm

250 mm

500 mm

750 mm

1000 mm

1500 mm

2000 mm

2500 mm

3000 mm

4000 mm

5000 mm

6000 mm

ø 50 mm

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

ø 75 mm

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

ø 110 mm

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

ø 125 mm

x

x

x

x

x

x

x

x

x

ø 160 mm

x

x

x

x

x

x

x

x

x

ø 200 mm

x

x

x

x

x x

x

x


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten /

ACO PIPE

Hulpstukken Het ACO Pipe programma van buizen uit inox omvat tevens een uitgebreid gamma hulpstukken. Hierdoor wordt het ontwerp en de plaatsing van uw afwateringssystemen zeer makkelijk. Hieronder vindt u een overzicht van de meest courante hulpstukken.

Buis met dubbele mof

Enkel T-stuk

Dubbele mof

Bocht 87,5째

Dubbel T-stuk

Uitzettingsmof

79

Bocht van 30째, 45째, 15째

Enkel Y-stuk

Dubbel Y-stuk

Verloopstuk


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten /

toptek SS

Toptek SS, tegeldeksel uit roestvrij staal Kenmerken en voordelen Het Toptek SS deksel is vervaardigd uit RVS (inox) AISI 304 of AISI 316. Het hoogwaardige inox maakt ze uitermate geschikt voor gebruik op plaatsen waar hygiĂŤne belangrijk is (bijv. de voedingsindustrie) of in een chemisch agressieve omgeving (industrie). De profielen zijn volledig gelast waardoor ze 100 % waterdicht zijn. Door de wapening hebben ze een hoge belastingsweerstand (klasse C 250 kN). Kadermaat

Overzichtstabel

80

Kadermaat mm

Putmaat (a) mm

Raamhoogte mm

Dekselhoogte mm

Kg/stuk

Art. nr.

442 x 442

300 x 300

89

70

13,8

406489

542 x 542

400 x 400

89

70

17,0

406490

642 x 642

500 x 500

89

110

20,8

406508

742 x 742

600 x 600

89

110

24,9

406509

842 x 842

700 x 700

89

140

32,2

406511

942 x 942

800 x 800

89

140

36,9

406512

1142 x 1142

900 x 900

89

140

48,2

406513

(a) Putmaat= nuttige opening.

Sleutels voor het losmaken en uitheffen van het binnendeksel.


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten /

ALUCOVER

AluCover, tegeldeksel uit alumium Kenmerken en voordelen Het AluCover tegeldeksel uit geanodiseerd aluminium wordt in krimpverbinding geassembleerd. Hierdoor zijn ze vormvast en gaan ze niet scheluw trekken zoals gelaste deksels. De dubbele dichting verzekert een geurdichte oplossing en een extra stofdichting zorgt ervoor dat er geen vuil in de opening tussen raam en deksel komt. De zelfheffende uitlichtsleutels maken dat het deksel doorheen de jaren steeds eenvoudig en snel uitneembaar blijft.

Overzichtstabel Kadermaat (a) mm

Putmaat (b) mm

Bouwhoogte mm

Belastingsklasse (c)

Kg/stuk

Art. nr.

300 x 300

200 x 200

72,5

B

3,5

406881

400 x 400

300 x 300

72,5

B

4,0

405340

500 x 500

400 x 400

72,5

B

5,0

405341

550 x 550

450 x 450

72,5

B

6,0

405342

600 x 600

500 x 500

72,5

B

7,0

405343

700 x 500

600 x 400

72,5

B

7,0

405344

700 x 700

600 x 600

72,5

B

8,0

405345

900 x 700

800 x 600

72,5

A

10,0

405346

800 x 800

700 x 700

72,5

A

10,0

405347

900 x 900

800 x 800

72,5

A

12,0

405348

1100 x 900

1000 x 800

72,5

A

13,0

405349

1100 x 1100

1000 x 1000

72,5

A

16,0

405350

(a) De vermelde kadermaten zijn in wezen 4 mm kleiner dan hierboven vermeld staat. Rekening houdend met de voegbreedte kan het tegeldeksel zo perfect op tegelmaat ingewerkt worden. (b) Putmaat = nuttige opening. (c) AluCover tegeldeksels klasse A 15 kN worden door een proef- en onderzoeksinstituut gekeurd met een proefbelasting van 50 kN. Dit bij gebruik van een volledige betonvulling met kwaliteit B 300. Tot afmeting 600 x 600 mm genormeerd voor klasse B 125 kN.

81


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten /

eco-jet

ECO-JET, Vetafscheider uit rotatiegegoten PE voor plaatsing in lokaal of kelder Kenmerken en voordelen

Optie 2: ledigingsbuis

De ECO-JET vrijstaande vetafscheider uit kunststof is een hoogwaardig toestel dat geplaatst wordt waar er geen mogelijkheid is voor inbouw in de grond. Bijvoorbeeld in kelders van stedelijke gebouwen.

1500

Deze compacte afscheider is beschikbaar in diverse afmetingen in functie van het aantal geproduceerde maaltijden. Het basismodel kan uitgerust worden met opties, zoals een kijkglas om de dikte van de vetlaag te zien. Zo kan men de ledigingsfrequentie optimaliseren.

Optie 1: kijkglas

77

0

Het toestel kan ook voorzien worden van een ledigingsbuis. Hierdoor dient men bij lediging de deksels van de afscheider niet meer te openen. Geurhinder is verleden tijd! 1100 (N G 1450 (N 2) G 3) 1760 (N G 4)

Overzichtstabel

82

Model mm

Basismodel (zonder opties)

Basismodel met kijkglas (1) Basismodel met kijkglas en ledigingsbuis (1 & 2)

Nominale grootte NG (l/s)

Volume (liters)

Kg/stuk

Art. nr.

Slibvang

Vetopslag

Totaal

Leeg

Gevuld

2

210

100

440

55

495

3552.34.00

3

300

150

630

75

705

3553.34.00

4

400

200

830

90

920

3554.34.00

2

210

100

440

55

495

3552.34.40

3

300

150

630

75

705

3553.34.40

4

400

200

830

90

920

3554.34.40

2

210

100

440

55

495

3552.64.40

3

300

150

630

75

705

3553.64.40

4

400

200

830

90

920

3554.64.40


ACO I n o x

voorraad, referenties en gerelateerde producten /

Lipumax-p-b

Lipumax-P-B, vetafscheider uit rotatiegegoten PE voor plaatsing in de grond Kenmerken en voordelen Vandaag presenteren wij u de nieuwe rotatiegegoten vetafscheider uit polyethyleen voor inbouw in de grond. De moderne, zelfdragende vormgeving vraagt naar inbouw geen extra dragende betonstructuur en weerstaat opstuwend grondwater, uniek in de markt. De kuipen hebben een eivormige bodem en een wanddikte van 10 mm. Deze vorm en de robuuste uitvoering garanderen een structurele stabiliteit van 50 jaar. Eenvoud naar inbouw leidt tot een zeer prijsvriendelijk aanbod ... Afhankelijk van de gekozen topsectie, schachtopbouw met deksel, is de ingebouwde afscheider berijdbaar tot en met belastingsklasse D 400 kN. Wederom uniek voor afscheiders uit kunststof! Het basismodel kan onder andere voorzien worden van een sonde voor het meten van de dikte van de vetlaag. Hierdoor kan men kostenefficiënt ledigen.

Deksel klasse D 400 kN

Deksel klasse B 125 kN Ø620

Ø620

83

ØD

ØD

lastlastverdeelverdeelplaat plaat

Overzichtstabel Nominale grootte

Volume slibvangput (l)

Volume vetopslag (l)

NG 2

245

270

720

NG 2

460

270

NG 4

460

NG 4

Totale Buiscapaciteit aansluiting (l)

øD mm

H mm

H1 mm

H2 mm

Gewicht

Art. nr.

DN 100

110

1377

1015

945

63

3202.80.00

930

DN 100

110

1594

1235

1165

79

3202.80.10

270

930

DN 100

110

1594

1235

1165

79

3204.80.00

980

270

1465

DN 100

110

2129

1745

1675

89

3204.80.10

NG 5.5

570

230

1465

DN 150

160

2129

1745

1675

93

3205.80.00

NG 7

730

285

1675

DN 150

160

2346

1960

1890

108

3207.80.00


De afwateringsbijbel online!

www.aco.be

Ga snel naar het gewenste product via de 3D tekeningen! Productinfo, lastenboekteksten, technische tekeningen en inbouwvoorschriften van al onze producten worden overzichtelijk weergegeven in 3 domeinen: nn Woning, terras en oprit nn Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen nn Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings

ACO Passavant n.v., Preenakker 8, 1785 Merchtem, Tel. 052 38 17 70, Fax. 052 38 17 71, www.aco.be, info@aco.be

ACO Inox NL  

Productoverzicht van het ACO Inox gammavoor grootkeukens, voedings-, farmaceutische en chemische industrie. Vloerafvoerputten, roosterkanale...