Page 1

Oefeningen Excel Zoekfuncties 1 Open de map 9.2.2 – 9.2.5 2 Open de oefening Zoekfunctie.xlsx

Opgave Verschillende mensen hebben zich ingeschreven voor een loopwedstrijd. Ieder van hen heeft een rugnummer gekregen. Als een deelnemer over de eindmeet komt wordt zijn rugnummer automatisch opgeschreven.

Opdracht Zoek de deelnemer aan de hand van het rugnummer. Maak gebruik van de functie verticaal zoeken.

Geneste functies 1 Open de map 9.2.4 2 Open de oefening Geneste functie.xlsx

Opgave Er zijn weer enkele bezoekers in de cinema die naar een film gaan kijken. Er zijn echter verschillende categorieĂŤn voor de verschillende leeftijden.

Opdracht Zoek via de als-functie tot welke categorie de bezoekers horen. Plaats de resultaten in de kolom Inkom. Bij bezoekers onder de 6 jaar komt er gratis inkom in de kolom te staan. Bij bezoekers tussen 6 en 12 jaar komt er 20% korting in de kolom te staan. Bij bezoekers tussen 12 en 18 jaar komt er 10% korting in de kolom te staan. Bij bezoekers ouder dan 18 komt er geen korting in de kolom te staan.


Datum- en tekstfuncties 1 Open de map 9.2.6 – 9.2.7 2 Open de oefening Datum- en tekstfuncties.xlsx 3 Open het werkblad Datumfuncties

Opdracht Los de verschillende vragen op. Maak gebruik van datumfuncties. 4 Open het werkblad Tekstfuncties

Opgave Verschillende leerlingen hebben zich ingeschreven om een nieuw e-mailadres aan te maken. Deze emailadressen moeten uiteraard nog gegenereerd worden.

Opdracht Maak met behulp van de verschillende tekstfuncties een e-mailadres voor de leerlingen. De eerste is alreeds gemaakt als voorbeeld. Het e-mailadres bestaat uit de achternaam, een punt, de voornaam en @hotmail.com achteraan. Alle e-mailadressen worden in kleine letters weergeven.

Voorwaardelijke opmaak 1 Open de map 9.2.8 2 Open de oefening Voorwaardelijke opmaak.xlsx

Opgave De punten van het dagelijks werk van het 1ste semester zijn binnen. Niet iedereen is echter overal geslaagd.

Opdracht Zorg ervoor dat alle vakjes met een cijfer onder 5 rood worden aangeduid. Maak gebruik van voorwaardelijke opmaak.


Grafieken 1 Open de map 9.3.3 2 Open de oefening Grafieken.xlsx 3 Open het 1ste werkblad

Opdracht Maak een kolomgrafiek aan de hand van de gegevens. Met de opmaak mag je zelf experimenteren. 4 Open het 2de werkblad

Opdracht Maak een lijngrafiek aan de hand van de gegevens. Met opmaak mag je zelf experimenteren. 5 Open het 3de werkblad

Opdracht Maak de grafiek die op de afbeelding staat zo goed mogelijk na. Maak gebruik van de gegevens in de tabel.


Geïntegreerde oefening 1 Open de map Geïntegreerde oefening 2 Open de oefening Geïntegreerde oefening.xlsx

Opgave In een Italiaans restaurant wordt de rekening gevraagd. Er zijn echter problemen met de kassa waardoor er nog verschillende gegevens moeten gevonden worden.

Opdracht Zoek de verschillende bedragen die gevraagd worden. Maak gebruik van de verschillende functies. Hieronder vind je een woordje uitleg over de gevraagde bedragen. Maak gebruik van de functie verticaal zoeken om de prijzen uit de prijslijst te halen. E.P. (eenheidsprijs): De prijs van het product keer het aantal. Totaal E.P.: Dit is het totaal van de kolom E.P. Korting (5%): Als het totaal E.P. hoger is dan €50,00 dan krijgt de klant korting, anders niet. Deze korting bedraagt 5% van het totaal E.P. Btw (21%): Het btw bedrag bedraagt 21% van het totaal E.P. min een eventuele korting. Eindtotaal: Het eindtotaal bestaat uit het totaal E.P. min een eventuele korting, plus het btw-bedrag.

Didactische oefeningen Excel  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you