Page 1

16 / 06 / 2014

INVESTIGA El Raval María Bas, Albert Díaz, Aleix Manyanic, Victor Muñoz, Joan Utset, Ramon Ramos, Ricard Savall


EL RAVAL El raval era una ciutat de les afores la qual ser enderrocada el S,20 per així poder ampliar la ciutat, no obstant al 1998 van reformar i netejar , va ser una gran quantitat de diners la els que es van dur a terme per finançar aquest projecte. Encara haguessin intentat camuflar la perillositat raval amb aquesta inversió, segueixen quedant llocs insegurs amb males influències.

va

que del

Mercat de la Boqueria Situat a la Rambla de Barcelona. Creat l’any 1836, tot i que els orígens són a l’aire lliure. Abans hi havia un convent, que va ser destruït per construir una plaça, es va començar a construir el dia de Sant Josep de 180.

Reial Acadèmia de les ciències i de les arts de Barcelona (RACAB)


És una acadèmia fundada l’any 1764 com a societat literària i que actualment compleix les funcions de l’estudi de les ciències en especial en l’àmbit de Catalunya.

Liceu Es va començar a construir el 1837 i es va inaugurar deu anys més tard. És de Miquel Garriga i Roca. Durant els primers cent anys va ser el teatre més gran d’Europa. Es caracteritza per un passat accidentat, va ser ressorgit diverses vegades. Va ser el centre de vida política, artística i social de Barcelona durant molt temps. La seva façana és modesta i poc atractiva.

Palau Güell

És un edifici dissenyat per l’arquitecte català Antoni Gaudí, el màxim representant del modernisme català. El palau està situat al carrer Nou de la Rambla. Va ser encarregat per un ric


industrial barceloní, Eusebi Güell. Va ser construït entre 1885 d’unes dimensions impressionants i totes les estances es distribueixen al voltant d’una xemeneia cònica.

Sant Pau del Camp No hi

ha dades exactes de la data de construcció, es diu que cap al 911, data que figura a la làpida trobada al monestir i corresponent a la tomba de Guifré II, a qui se li atribueix la seva construcció. El monestir era fora la protecció de les muralles de la ciutat, d’aquí el seu nom, ja que es trobava al mig del camp. Can Lluís Can LluísL’any 1929 en Lluís Rodríguez i Elisa Vilaplana van fundar Can Lluís. Abans era una fonda coneguda com “Can Mosques”, per que a la porta hi havia bacallà fresc que a l’estiu les atreia.


Hi ha una anècdota que diu que hi va esclatar una bomba: El restaurant era ple fins dalt. La policia va entrar per buscar a unes persones i van arribar a una taula on hi menjava una parella i la seva filla de quatre anys i els hi van dir “Arriba las manos”. La dona es va alçar per anar a buscar l’abric, d’on va treure una bomba de mà que va llençar enmig del menjador, provocant la mort del propietari Lluís Rodríguez i el seu fill Fernando.

Rambla del Raval La rambla comença al carrer de l’Hospitalet i acaba al carrer de Sant Pau. Fou construïda el 20 de setembre del 2000. Inclou els carrers Sant Jeroni i de la Cadena.

Plaça Vázquez

Montalbán


Manuel Vázquez Montalbán (Barcelona, 1939 – Bangkok, 2003), va ser un escriptor i periodista català. La plaça està situada entre el carrer de Sant Rafael i la Rambla del Raval.

El gat del Botero Sembla que al final de la Rambla d’aquest barri s’hi troba bé, després d’haver passat quinze anys buscant casa. El Gat de Botero és acollit per tots amb un somriure als llavis. Només té un competidor: el Cavall del mateix autor.

Teatre

Romea


Va ser construït l’any 1863 al lloc on hi havia hagut el convent de Sant Agustí Nou, al carrer hospital 51. Va ser reformat el 1913 per un arquitecte desconegut. Té una capacitat de 1.500 espectadors. Antic hospital de la Santa Creu i Sant Pau Té els seus orígens l'any 1401 amb la fusió dels sis hospitals que hi havia

aleshores a Barcelona. Així va néixer l'Hospital de la Santa Creu, clar exemple de gòtic civil català. A finals del segle XIX, degut al creixement de la ciutat i als avenços de la medicina, l'Hospital va quedar petit i es va plantejar la construcció d'un nou edifici.

Escola de cirurgia L’edifici antic d’aquest col·legi té un amfiteatre anatòmic, és un dels més importants i més ben conservats d’Europa i un dels més importants interiors civils del segle XVIII. Està construït amb pedra de Montjuic i és d’una elegant austeritat. Va ser construït entre el 1762 i el 1763.


MACBA El museu d’Art Contemporani de Barcelona està dedicat a l’exposició de l’art i les pràctiques culturals contemporànies. Fou declarat museu d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya i el seu actual director és Bartomeu Marí. LA seva biblioteca està dotada amb més de 64.000 llibres. El museu edita llibres, i organitza activitats educatives i una cadena de radio diàriament, això des de l’any 2006.

La Ola de Oteiza És un peça de l’escultor Jorge Oteiza situada a la plaça dels Àngels. L’escultura està feta d’alumini, i representa una ona immensa de color gris plom amb uns angles molt definits. Jorge Oteiza, l’escultor vasc, va inaugurar la gran peça el 1998.

CCCB

És un consorci públic creat per la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona. L’òrgan de gestió que regeix el consorci del Centre de cultura Contemporània de Barcelona és el consell General presidit oel


president de la Diputació de Barcelona amb la vicepresidenta de l’alcalde de Barcelona.

Fàbrica Bonaplata Fou la primera indústria tèxtil moguda per la força del vapor a l'estat espanyol. És per això que també va ser coneguda com a "Vapor Bonaplata" o simplement com "El Vapor". Va ser construïda durant l’any 1832-1835.

Raval  

prova