Page 1

Nº 1 Butlletí d’informació. Editat per l’Associació de Veïns del Barri Gaudí. Juny-2013

Durant el mes de maig, es va desenvolupar la vuitena Setmana Cultural, que organitzada per l'Associació de Veïns del Barri Gaudí de Reus, va comptar amb el concurs de poesia "Ramon Imbernón", una sardinada popular, un concurs de truites, un partit de futbol i un contacontes com a actes principals.


Edita AV Barri Gaudí Av. Barcelona, 8 43202-REUS Tel. 977 010 039 Consell de redacció Xavier Reverté Pilar Osete Mª Mar Escoda Antoni Montoya Enrique Gonzalez Distribució El butlletí es pot consultar als comerços del barri així com al Dispensari, Centre Cívic i Parròquia. WEB barrigaudi.webcindario.com

Correu Electrònic avbarrigaudi@hotmail.com Amb la col·laboració de;

Hazte socio de la Asociación de Vecinos del Barrio Gaudí La asociación de vecinos, entidad jurídicamente privada con vocación pública, surge para lograr el desarrollo de la calidad de vida de nuestra comunidad en todos los ámbitos: el urbanismo, la educación, la movilidad, la salud, el medio ambiente, las libertades sociales, etc. El inicio y desarrollo de cinco proyectos fueron los objetivos específicos de la Asociación de Vecinos del barrio Gaudí para la primavera de 2013: 1. Desde el día 18 de Abril de este año, apertura de la “Oficina de Atención al Vecindario” como punto central de atención al público para cualquier asunto. 2. Creación de una página web: barrigaudi.webcindario.com. 3. Publicación de un boletín informativo, “on line” o de forma impresa en los locales públicos de nuestro barrio. 4. Se está reestructurando el “Club Deportivo Gaudí”. Nuestro propósito es el de formar nuestra juventud en los valores del respeto y la convivencia a través del deporte. El próximo paso consiste en la presentación de una amplia oferta de servicios y se está trabajando para poder ofrecer los productos siguientes: servicios generales a las comunidades de propietarios, seguros, asesoría jurídica, mantenimiento y ventajas en compras. Realizamos un llamamiento a todos los vecinos de nuestro barrio para que se incorporen lo más pronto posible a la entidad y participen en la culminación de un proyecto apasionante cuya meta es hacer a los vecinos la vida más fácil y más económica en un barrio que todos deseamos más agradable. Descubre que podemos hacer juntos, afíliate a la Asociación de Vecinos del barrio Gaudí.

El 2 de maig hi va haver una reunió del grup de treball de Convivència i Seguretat del pla comunitari del Barri Gaudí, amb la regidora Dolors Compte i representants dels Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, per tractar temes de convivència al barri. Van estar presents, els representants dels blocs; verd, cobalt, vermell i groc, així com dels blocs rosa de la Boca de la Mina i de l'Associació de Veïns del Barri Gaudí


L’Oficina d’Atenció al Veïnat informa L’Oficina d’Atenció al Veïnat ha sol·licitat la neteja del solar situat darrera del bloc Blau i Cobalt. També s’ha preguntat sobre l’estat de la proposta d’us d’aquest terreny per a un possible aparcament i altres funcions provisionals i s’ha sol·licitat la neteja del solar comprés entre els carrers de Josep Aladern i Magda Folch i Solé. L’alçada de l’herba i de la vegetació en general és força elevada. S’ha tramitat la queixa realitzada per un veí referent, els dies de pluja, a les filtracions d’aigua de les parets del pont de la Renfe que separa el barri de la resta de la ciutat. S’ha demanat l’ intervenció de l’Ajuntament o en el seu defecte la comunicació d’aquesta situació per part del mateix a les autoritats competents, en aquest cas ADIF. Hem assenyalat l’estat en el qual es troba la rampa d’accés del transformador ubicat a l’Avinguda de Barcelona 12, en el baixos del bloc Verd, tot just davant de la plaça de la Sagrada Família. Es troba en un estat de brutícia realment preocupant i el final de la rampa esta totalment entollat. S’ha sol·licitat la neteja dels excrements de gossos haguts a l’accés de terra situat darrera del bloc Cobalt. Llevat de l’estètica i la brutícia, aquests dipòsits desprenen olors nauseabundes. De la mateixa manera, sol·licitem als veïns posseïdors de gossos que evitin que els seus animals defequin a la via pública, i si ho fan tinguin a bé recollir els excrements i dipositar-los en el lloc destinat a tal efecte. Es va tramitar el passat dia 20 d'abril la demanda de neteja del solar ubicat darrera dels blocs del carrer de Badalona, concretament al carrer de Magda Folch i Solé. Aquesta zona està destinada a proporcionar a la ciutadania el cultiu d’uns horts urbans. També s’ha preguntat sobre l’estat de concreció d’aquest projecte. Finalment hem tramitat la petició d’un veí que sol·licita uns missatges de benvinguda a les diverses entrades de la nostra zona en els quals s’expliciti ben clarament que ens trobem en el barri Gaudí. L'Associació de Veïns del Barri Gaudí, davant el fenomen existent d'ocupacions il·legals de pisos al barri, dóna suport a la Comunitat de Propietaris del Bloc Verd i els anima a treballar junts per a la resolució d'aquesta problemàtica. L'Associació segueix amb la línia d'informació i comunicació a les forces de seguretat quan es produeixi alguna alarma d'imminent ocupació i manté una fluida cooperació amb les comunitats, per donar a conèixer de com actuar legalment davant d'aquests actes. Només actuant junts (associació de veïns, comunitats, veïns, forces de seguretat ...), podrem fer un front comú davant aquest tema, ja que la nostra força, és la seva debilitat.


VIII SETMANA CULTURAL

La VIII Setmana Cultural va començar amb una sardinada popular i un concurs de truites. Després de la degustació de les mateixes, els membres del jurat van atorgar el premi a la truita de millor gust a la creada per Encarna Martín i el premi de millor presència, a la truita creada per Rosa Font. Es van repartir 780 sardines grans, uns 7 quilos de llonganissa i 2 litres de salsa verda.

La Junta Directiva de l'Associació de Veïns del Barri Gaudí ha seleccionat el nou logotip de l'entitat. El logotip ha estat dissenyat per Enrique González.


CONCURS DE POESIA RAMÓN IMBERNON

POEMA GUANYADOR “Vivint al barri Gaudí” Vivim al barri Gaudí som al nord-est de la ciutat del Pere Mata a mig camí i del mar, molt apartat. No és pas el barri mes gran, tampoc és el mes petit te un quelcom de nostàlgia, però també es molt eixerit. Tenim blocs de tots colors de formes i estils molt variats, i altres que no saps quin es quin iguals l’un i el del costat. Tenim farmàcia, bar i escola tenim queviures i forn de pa, també tenim doctora, que per a molts es d’envejar. Som com un poble petit al costat d’una gran ciutat, només creuem un túnel esquifit, i ja hi som, ja hem arribat. Ells ens estimen amb delit i als problemes ens busquen solucions, però aquestes cauen al oblit, un cop han passat les eleccions. Qu’ens estimen es pot dir per això tenim la ronda, ens saludem cada matí a les vuit, tots junts a la rotonda. Ells venen d’enllà cap aquí, nosaltres anem d’aquí tot enllà ens hi trobem a mig camí pensant qui serà, el primer a passar. Vivim al barri, al “Barri Gaudí” un petit racó del mon, també em pregunto si l’ha vist, el sol, un cop que ell es pon. Josep Maria Donadeu


3er. CONCURS DE BALCONS, TERRASSES I ESPAIS VERDS 2013 QUI POT PARTICIPAR? Qualsevol veí o veïna del Barri Gaudí que tingui ganes de guarnir el Barri amb motiu de l’arribada de l’estiu i les Festes del Barri, amb l’opció de poder-se endur un premi. QUAN HAN DE GUARNIR ELS ESPAIS? Hauran d’estar guarnits a partir del 22 de juny al 5 de juliol. INSCRIPCIONS: Les inscripcions es podran realitzar des del dilluns 27 de maig fins el divendres 21 de juny omplint una butlleta i dipositant-la a la bústia situada al Centre Cívic Mestral (de dilluns a divendres, de 8 a 21h.) CATEGORIES: Per tal de donar cabuda al màxim número d’espais a guarnir, s’estableixen tres categories: Categoria Balcons, categoria Terrasses i categoria Espais Verds o Jardins privats. PREMIS I LLIURAMENT DE PREMIS: S’atorgaran tres premis. 1 kit de jardineria per a cadascuna de les categories per gentilesa de l’Associació de Veïns del Barri Gaudí. El lliurament de premis es farà el proper diumenge 7 de juliol als jardins del Mas Carandell durant les Festes del Barri Gaudí. JURAT DELS PREMIS: El Jurat contactarà telefònicament amb els concursants per convenir l’hora de visita. Per tal d’avaluar els inscrits, es constituirà un jurat de premis, format per representants de serveis municipals, entitats i comerços del Barri.

Aigües de Reus alerta sobre pràctiques enganyoses per vendre aparells que purifiquen aigua L’empresa Aigües de Reus alerta que ha detectat casos de pràctiques enganyoses que qüestionen la qualitat d’aigua que es subministra als domicilis amb l’objectiu d’induir a la compra d’aparells de filtrat de l’aigua. Aigües de Reus ha rebut més d’una trentena de consultes dels seus clients relacionades amb aquesta qüestió en les darreres setmanes. Segons expliquen els abonats, els veïns reben una visita al seu domicili d’operaris que, proposen als ciutadans una suposada prova sobre la qualitat de l’aigua que, acaba amb la recomanació d’instal·lar un aparell de filtrat que ells mateixos subministren. La prova més habitual que fan consisteix a introduir en un got d'aigua de l'aixeta dos elèctrodes, un d'alumini i l'altre de ferro, que es connecten a una font de corrent elèctrica contínua de 9V. Això fa que es produeixi una reacció electroquímica que dissol part de l'elèctrode de ferro a l'aigua, provocant un precipitat d’hidròxid de ferro de color marronós, que en cap cas prové de l'aigua, sinó del propi elèctrode, que és el qui embruta l'aigua. Aquest fenomen no succeeix amb l'aigua osmotitzada donat que aquesta és molt poc conductora del corrent elèctric. Una altra pràctica que utilitzen per concretar les visites passa per oferir una anàlisi d’aigua gratuïta, prèvia resposta d’un formulari, en què es demana quantes persones viuen al domicili i quines edats tenen, entre d’altres qüestions. Cal tenir en compte que la gent gran i que viu sola és un segment de la població més vulnerable a patir fraus o enganys. Aigües de Reus ha posat aquests fets en coneixement dels membres del seu Consell d’Administració, que ha acordat per unanimitat fer difusió d’aquesta pràctica enganyosa i reservar-se les accions que consideri necessàries per la defensa dels interessos dels seus abonats. (NOTA DE PREMSA – AJUNTAMENT DE REUS 13/05/2013)


BUTLLETÍ AV BARRI GAUDI (REUS)  
BUTLLETÍ AV BARRI GAUDI (REUS)  

Numero 1 del butlletí de l'Associació de Veïns del Barri Gaudi de Reus

Advertisement