Page 1

Baroque Event Moravita 2012

Nieuwsbrief Maart


Pagina 1

Welkomstwoord Geachte deelnemers en gasten, Met trots presenteren wij u alweer de tweede nieuwsbrief van het Baroque Event Moravita 2012, 28/29/30 september te Coevorden. Om een ieder op de hoogte te kunnen houden van alle ontwikkelingen omtrent dit evenement, is er deze maandelijkse nieuwsbrief in het leven geroepen voor al onze gasten, deelnemers, vrijwilligers & sponsoren.

In deze Maarteditie van de nieuwsbrief brengen wij u wederom het laatste nieuws, waaronder een aantal fantastische nieuwe hoofdsponsoren (Kiela Ruitersport, Paula Collewijn & Marvin's Music), nieuwe uitbreidingen aan het reeds bestaande programma én natuurlijk de laatste informatie over de gala-avond van 2012, waarop Hofreitschule Bückeburg wederom een onvergetelijke galavoorstelling zal geven! Daarnaast zal Diana Krischke van Hofreitschule Bückeburg ook haar ervaringen met ons delen omtrent het Baroque Event Moravita in 2010, en vertelt ook Aletta Duivenvoorden zelf hoe zij het Baroque Event 2010 heeft ervaren.


Pagina 2

Inhoudsopgave

Welkomstwoord

Pagina 1

Inhoudsopgave

Pagina 2

Nieuwsoverzicht

Pagina 3 t/m 5

Uitgelicht: Aletta Duivenvoorden over

Pagina 6 en 7

Het Baroque Event 2010

Het Baroque Event van.. Diana Krischke (Hofreitschule B端ckeburg)

Pagina 8 en 9

Fotopagina

Pagina 10

Sponsor v/d Maand:

Pagina 11

BSS Horse Transports

Tot slot

Pagina 12


Pagina 3

Nieuws Maart Baroque Event Moravita ook op social media Facebook en Twitter groot succes Sinds vorige maand bekend werd dat Baroque Event Moravita nu ook actief is op Facebook en Twitter hebben onze bezoekers, deelnemers en andere geïnteresseerden fanatiek onze pagina's bezocht! Op Facebook passeerden wij binnen no-time de 150 'Likes' en inmiddels zijn wij op twitter ook ruim over de 450 'Followers' heen in korte tijd. Hartelijk bedankt allemaal! Nog geen 'lid'? Bezoek dan gauw onze pagina's, 'Like' of 'Follow' ons en blijf op deze manier dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws & de mooiste foto's. http://www.facebook.com/#!/pages/Baroque-Event-Moravita/266864736716152 https://twitter.com/#!/baroque_event

Geweldige prijzen beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Kiela Ruitersport Met grote dank aan onze geweldige hoofdsponsor van de kür op muziek, Kiela Ruitersport, zijn er voor de winnaars in iedere klasse van de kür al verscheidene prachtige prijzen besloten. Na het grote succes van het Baroque Event in 2010, pakt Kiela Ruitersport (http://www.kielaruitersport.nl) ook weer groots uit voor het Baroque Event Moravita 2012. Als hoofdsponsor voor alle niveaus van de kür op muziek, zowel zaterdag als zondag, zullen zij prominent aanwezig zijn. Zij zullen alle ereprijzen voor de K1 t/m K5 beschikbaar stellen. Daarbij sponsort Kiela Ruitersport óók nog eens twee paar naar wens gemaakte De Niro lederen rijlaarzen, één paar voor de 'Meest klassiek geschoolde combinatie' op zaterdag en één paar voor de 'Meest klassiek geschoolde combinatie' van de zondag. Wij zijn Kiela Ruitersport (ook namens onze prijswinnaars) ontzettend dankbaar voor hun grote enthousiasme!


Pagina 4

Kunstenares Paula Collewijn nu ook hoofdsponsor én prominent aanwezig tijdens de internationale kunstexpositie van het Baroque Event Moravita Zoals u wellicht al eerder op onze website heeft vernomen, is ook kunstenares Paula Collewijn (http://www.paula-collewijn.nl) bereid gevonden haar naam aan het Baroque Event Moravita 2012 te verbinden. Deze in 1978 geboren kunstenares, gespecialiseerd in het schilderen en tekenen van paarden, omschrijft haar unieke en expressieve werk met de titel 'The Art of Horses'. Paula Collewijn schildert en tekent zowel vrij werk als in opdracht- zo creëerde zij onder andere het hoofdbeeld voor het eveneens bekende, Nederlandse paardenevenement 'Horse Event'. Paula Collewijn zal ook op ons evenement een belangrijke sponsor zijn, op een bijzondere wijze waarover wij later graag meer vertellen. Ook zal Paula een grote rol spelen tijdens de kunstexpositie van het Baroque Event Moravita, waar zij samen met enkele andere kunstenaars haar werk zal tonen. Meer informatie over deze internationale kunstexpositie volgt in april. Wij zijn trots op weer een vruchtbare samenwerking, en bedanken Paula Collewijn voor haar artistieke toevoeging aan het Baroque Event 2012!

Langdurige samenwerking tussen Moravita en hoofdsponsor Marvin's Music

Mede dankzij onze jarenlange ervaring en de vele küren en demonstraties die wij geregeld met onze paarden rijden, erkennen wij het belang van een goed afgestemde choreografie en muziek voor de kür op muziek. Belangrijk is dat de muziek niet alleen sfeervol en sprekend is, maar ook nog eens perfect past bij de oefeningen en de sfeer van de kür. Wij zijn dan er dan ook trots op te kunnen meedelen dat Moravita een langdurige samenwerking is aangegaan met 'Marvin's Music', bekend van hun professioneel gemaakte kürmuziek en choreografieën voor dressuurküren. Marvin's Music zal zich vanaf dit jaar inzetten voor ons internationale Baroque Event Moravita. Omdat de daar gereden barokke kürproeven (B t/m Grand Prix) verschillen van de huidige F.E.I. proeven, wordt het samenstellen van een passende kür en uitzoeken van passende muziek vaak een ware zoektocht. Marvin's Music wil onze deelnemers hierin graag tegemoetkomen, en zorgt ervoor dat hun ruime assortiment kürmuziek en de choreografieën op alle niveaus voldoen aan de reglementen voor de barokke proeven. Deze kürmuziek is eenvoudig op de website van Marvin's Music (http://www.marvinsmusic.nl) te bestellen, maar kan ook op maat gemaakt worden naar de specifieke timing en/of video van je eigen choreografie. Wij bedanken Marvin's Music voor hun samenwerking met Moravita en al hun geweldige inzet voor het Baroque Event, geweldig! Wij zien onze jarenlange samenwerking vol enthousiasme en vertrouwen tegemoet.


Pagina 5

Uitgelicht Nieuws Programma gala-avond bekend! Hofreitschule Bückeburg zal wederom onvergetelijke galavoorstelling geven!

De intense gala-avond was in 2010 één van de hoogtepunten van het Baroque Event Moravita. Dit enorme succes was onder andere te danken aan de geweldige galavoorstelling van Hofreitschule Bückeburg. Voor een ieder die aanwezig was, was deze gala-avond een intieme belevenis, die bij onze bezoekers zó een enorme indruk achter liet dat men er zelfs nu nog geregeld over praat! Bezoekers die helaas geen kaartje meer wisten te bemachtigen hoopten na alle verhalen en foto's dat ook zij nog eens de mogelijkheid zouden krijgen deze hoge hofrijschool een voorstelling te zien geven. Dit jaar kunnen wij met trots aankondigen dat wij, voor de gala-avond van het Baroque Event Moravita 2012, wederom Hofreitschule Bückeburg bereid hebben gevonden een onvergetelijke galavoorstelling te geven! Voor een ieder die vorig jaar zo genoten had een geweldige kans om opnieuw één van de laatst overgebleven hoge hofrijscholen van Europa in actie te zien... en voor een ieder die vorig jaar deze veelbesproken avond gemist heeft, de kans om dit jaar wél tot de gelukkige aanwezigen te kunnen behoren! De gala-avond wordt dit jaar gehouden op 29/09/2012. De 2-uur durende voorstelling van Hofreitschule Bückeburg zal zowel een uitgebreide rassenvoorstelling als klassieke (rij)kunstvoorstelling omvatten, waarbij alle aspecten van de oude klassieke rijkunst aan bod zullen komen: van klassiek dressuur en rijden in het dameszadel tot hogeschoolsprongen en zelfs ridderspelen. Voor een uitgebreide beschrijving van het programma en meer informatie over Hofreitschule Bückeburg kunt u terecht op onze website. Kaarten voor deze unieke gala-avond zijn alleen vooraf te bestellen bij Moravita vanaf 1 april 2012, en kosten €37,50 inclusief één gratis consumptie in de pauze. Neem geen risico maar wees er dit jaar op tijd bij! Om kaarten te bestellen stuurt u een e-mail naar info@baroqueeventmoravita.com met daarin uw naam, telefoonnummer, adresgegevens én het aantal kaarten dat u wenst te bestellen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij beloven u wederom een onvergetelijke avond zaterdag 29 september. Hopelijk tot dan!


Pagina 6

Uitgelicht Aletta Duivenvoorden over het verloop van het Baroque Event Moravita 2010 In de vorige editie van onze maandelijkse nieuwsbrief legde ik al uit hoe het Baroque Event Moravita een droom was die uitkwam voor mij en voor Ton. De sfeer, de paarden, de mensen... alles verliep, mede dankzij onze geweldige sponsoren en vrijwilligers, werkelijk perfect tot in de puntjes. Misschien was het zelfs wel beter dan we ooit hadden durven dromen.

In deze editie van de Baroque Event Nieuwsbrief ga ik graag wat verder in op het verloop en succes van het Baroque Event Moravita in 2010. Wat was er te doen en te zien, wie waren er, hoe was de sfeer, wat kwam er allemaal kijken bij de organisatie- en vooral, hoe hebben wij als hoofdorganisatoren dit grote succes ervaren?

Het klaarzetten en opbouwen van het evenement begon al vroeg op de vrijdagmorgen: flink wat werk voor een evenement van dit formaat met zoveel bezoekers. Maar, zoals het spreekwoord zegt: vele handen maken licht werk, en dankzij de vele helpende handen van onze fantastische vrijwilligers zag het terrein er vrijdagmiddag uit om door een ringetje te halen. Bezoekers, deelnemers en hun paarden werden gastvrij opgevangen. Advies werd gegeven en vragen werden beantwoord: iedere aanwezige was bereid een helpende hand te bieden aan een ander. Oude vrienden vonden elkaar terug, en nieuwe vriendschappen werden gesloten. Tel daar het delen van onze gezamenlijke passies, het barokke paard en de klassieke dressuur, nog eens bij op, en het 'Moravita-gevoel' waar wij naar zochten was compleet. Ook de aankleding, verschillende stands, het grote terras en de bijpassende muziek droegen hier uiteraard aan bij. Dit alles tezamen gaf een unieke sfeer, waar wij de bezoekers vaak lovend over hoorden (en nog steeds horen!) praten. Op vrijdag t/m zondag vonden de KNHS-proeven van verschillende niveaus plaats in onze buitenbak. Veel combinaties maakten hier hun debuut en het was prachtig om de harmonie tussen paard en ruiter te zien. In onze sfeervolle binnenbak vond op zaterdag- en zondagmiddag de barokke k端r op muziek plaats, onder toeziend oog van een groot en enthousiast publiek. De prachtige kostuums, de perfect afgestemde muziek en de oefeningen tot hoog niveau maakten deze k端ren een indrukwekkend spektakel voor de toeschouwers.


Pagina 7 Het hoogtepunt van het Baroque Event Moravita 2010 was de gala-avond op zaterdag, waar Hofreitschule Bückeburg een onvergetelijke galavoorstelling gaf. Voor het eerst in hun leven durfde deze hoge hofrijschool het aan om de paarden te verhuizen en op een andere locatie hun unieke galashow te vertonen! Een ware primeur, waarbij een ieder op Moravita zijn uiterste best deed om deze paarden en hun ruiters zich thuis te laten voelen. BSS Paardentransporten vervoerde de verschillende barokke hengsten, de koningen van de show, met maar liefst twéé luxe paardenvrachtwagens naar Moravita. Om twee uur '‘s nachts waren paard en mens weer veilig thuis in Bückeburg. De prachtige aankleding van de binnenbak (met grote dank aan Ten Elsenhuyse) met honderden meters stof, gouden lijsten, en professionele showbelichting maakten het tot een spectaculair geheel. Dankzij onze harde werkers achter de schermen verliep de avond op rolletjes! De show zelf was werkelijk onvergetelijk. Velen waren tot tranen geroerd en men waande zich in een sprookje tijdens deze fantastische voorstelling van Hofreitschule Bückeburg. Nog lang werd erover nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Zelfs nu, maar liefst anderhalf jaar verder, wordt er nog veel over deze avond gesproken.

Dankzij de vele enthousiaste reacties werden wij allen, ondanks het harde werken, als op een wolkje door het weekend heen getild- zelfs op zondagavond voelden onze vrijwilligers zich veelal nog topfit. De eerste vragen over de datum van 'het volgende evenement' vlogen ons al om de horen. Voor ons was dit hét bewijs dat het Baroque Event Moravita 2010 een groot succes was voor iedereen!

Wij willen al onze vrijwilligers, sponsoren, deelnemers en bezoekers van het Baroque Event Moravita 2010 nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet, vertrouwen, deelname, enthousiasme en lovende woorden. Wij kijken er naar uit om tijdens het Baroque Event Moravita 2012 elkaar weer te mogen ontmoeten en onze passie te delen!


Pagina 8

Het Baroque Event van… Diana Krischke (Hofreitschule Bückeburg) Galavoorstelling Baroque Event Moravita 2010 - Door Diana Krischke “Hofreitschule Buckeburg reist maar zelden met zijn waardevolle hengsten, en wanneer dit wel gebeurt.. dan moet het wel voor een heel speciale gelegenheid zijn!”

Op uitnodiging van onze vrienden Ton en Aletta Duivenvoorden maakten alle ruiters en bijna alle paarden van de Hofreitschule zich klaar voor vertrek naar Coevorden, Nederland, en beleefden daar een bijzondere gala avond. Een hartelijk ontvangst door het publiek en een fantastische organisatie zorgden voor een geweldige belevenis! Keurig op tijd na de zaterdagvoorstelling op Bückeburg, Duitsland, stonden er twee enorme vrachtwagens van BSS Horse Transport bij het slot om onze waardevolle hengsten van alle nog bestaande barokke paardenrassen en onze pony Jack te vervoeren. De vrachtwagens waren ruim en comfortabel en zo lieten bijna alle hengsten zich zonder problemen laden- alleen de extravagante en eigenzinnige Lipizzanerhengst Maestoso Amata treuzelde, zoals wel vaker, een beetje. Gelukkig liet ook hij zich kort daarop door de chauffeur, ons team en natuurlijk wat lekkers toch overhalen om mee te gaan. Ondertussen werden alle kostuums in provisorische kasten ingepakt en het tuig ingeladen. Precies op tijd reed het konvooi met twee reusachtige vrachtwagens en twee auto’s richting Nederland. Ikzelf reed in één van de vrachtwagens mee en heb geweldig gelachen en gepraat met de chauffeur. Ondertussen hielden we de camera’s natuurlijk ook scherp in de gaten, maar de heren stonden rustig en vol afwachting wat er nou toch ging gebeuren… In de andere vrachtwagen was er zelfs de mogelijkheid om tijdens het rijden naar de paarden toe te gaan wat vooral voor Amata heel fijn was.


Pagina 9 De reis verliep vlekkeloos waardoor wij ontspannen in Coevorden aankwamen, alwaar wij door een enorm team van vrijwilligers gastvrij werden ontvangen. De paarden werden afgeladen, gepoetst, gevlochten en opgezadeld zodat in het afgesloten deel van de rijhal van Moravita alvast los gereden kon worden. Dit terwijl het publiek zich in de feestelijk aangeklede rijhal verzamelde. En toen ging het snel. Het showprogramma startte, paard en ruiter waren in hun element. Na enige uitleg over de barokke rijkunst richtte de show zich op de verschillende barokke paardenrassen. Alle klassieke, barokke rassen werden hierbij getoond; Berber, Andalusier, Lusitano, Genetten en Frederiksborger als oude rassen, de Knabstrupper en Lipizzaner als 'nieuwe paardenrassen' en de Fries als historisch tuigpaard. Ook over de, in de oude barokke tijden zeer geliefde, bijzonder gekleurde paarden werd veel verteld. Zo bevinden zich in onze bijzondere groep hogeschoolpaarden een aantal witgeborenen, die in de oude tijden daadwerkelijk hun gewicht in goud waard waren, een perlino, een tijgerbonte en de vaker voorkomende kleuren zoals schimmel, vos en zwart. Keuringskampioen 'Boxter aus der Schutzende Hand' en de Spaanse Genette 'Bonmot du Roi' presenteerden een belangrijk deel van de emancipatie van de dames: het rijden in dameszadel. Daarnaast presenteerden wij wat men ookwel 'De kroon van de rijkunst' noemt: de hogeschool sprongen boven de aarde. De sneeuwwit geboren Knabstrupperhengst 'Pares', Lipizzanerhengst 'Maestoso Amata' en onze andere Knabstrupperhengst 'Beryll aus der Schutzende Hand' toonden waar het in de historische rijkunst om ging en hoe men de paarden opleidde. Destijds ging het om kunst en niet om sport! Alle hengsten van de Hofreitschule voelden hoe enthousiast het publiek was en deden er allen nog een schepje bovenop. Beryll, de hermelijnkleurige Knabstrupperhengst, stond eigenlijk nog aan het begin van zijn opleiding tot Caprioleur en toch toonde hij op deze avond de mooiste en hoogste sprongen van deze kunst. Zo aangestoken door het publiek en zijn ruiter, dat hij vanaf toen telkens zulke prachtige sprongen toonde. Inmiddels werkte de galavoorstelling langzaam richting het hoogtepunt; de aanverwante rijkunst. Het zogenoemde ringsteken met lans, het bloemstuk-steken met de degen en tot slot het degengevecht te paard. Amata, Beryll, de blauwogige Lusitano 'Ulysses' en wereldkampioen Berber 'Raisulih el Hadi' toonden de prachtigste choreografieën! Het publiek was niet te houden en gaf vele staande ovaties. Paard en ruiter waren overgelukkig en totaal overrompeld door het grote enthousiasme. Vaak is men bij een groot evenement meer als bijzaak aanwezig, als opvulling tussen de sportieve strijd door. Maar hier bij Moravita was de Rijkunst zelf het absolute hoogtepunt: elk paard en ieder individu werd hier om zijn rijkunstige kwaliteiten gewaardeerd, iets wat voor ons enorm veel betekende! Ook na afloop van de voorstelling waren er weer duizend helpende handen om te zorgen dat de paarden keurig verzorgd weer opgeladen konden worden. Door alle hulptroepen van Moravita konden de ruiters nog kort met de bezoekers napraten om de overweldigende reacties in ontvangst te nemen en na te genieten. Daarna was het snel huiswaarts om ons voor te bereiden op de zondagmiddagvoorstelling in Bückeburg. Zelfs Maestoso Amata was gelukkig en tevreden, hij had zich van zijn beste kant laten zien en kon rustig huiswaarts keren. Veel, heel veel dank nogmaals aan het team van Moravita voor de top organisatie, aan de super chauffeurs van BSS Horse Transports en de prachtige decoratie van de rijhal door Ten Elsenhuyse, België. Het was een fantastische belevenis.


Pagina 10

Fotopagina

Uw foto’s in de volgende nieuwsbrief? Stuur dan nu uw Baroque Event Moravita 2010 foto op naar info@baroqueeventmoravita.com eventueel voorzien van een korte beschrijving (max. 50 woorden). De leukste en meest originele inzendingen zullen in de volgende nieuwsbrief worden geplaatst!


Pagina 11

Sponsor v/d maand BSS Horse Transports Kennard Buisman namens BSS Horse Transports: Sinds 10 april 1996 is BSS Horse Transports een begrip op de markt wanneer het aankomt op nationaal en internationaal paardentransport. Wat jaren geleden begon als eenmanszaak is inmiddels uitgegroeid tot bekend en professioneel bedrijf voor het vervoer van paarden. De laatste jaren heeft het bedrijf een geheel eigen aanpak ontwikkeld, met als doel klantgericht en dynamisch te werken. BSS Horse Transports richt zich niet alleen op snel en veilig transport; ook wordt er continu gewerkt aan het comfort en welzijn van de paarden aan boord. Onze chauffeurs beschikken over een ruime ervaring met paarden, waardoor zij in staat zijn ieder paard op rustige en professionele wijze van stal naar stal te vervoeren en u hiermee iedere zorg uit handen te nemen. BSS is gespecialiseerd in professioneel nationaal én internationaal paardentransport, stalling en quarantaine. Sinds kort beschikken wij ook over de mogelijkheid om paarden intercontinentaal te vervoeren, waarbij alle transport en handelingen door ons of onze collega-agenten wordt verzorgd. Grote afstanden vormen voor ons dus geen enkel probleem - maar ook voor korte ritten binnen Nederland kunt u bij ons terecht! Mocht u informatie willen over onze diensten of bedrijf of een vrijblijvende offerte willen ontvangen, dan kunt u terecht op onze website www.horsetransports.eu.

BSS Horse Transports en het Baroque Event Moravita Sinds enkele jaren dragen wij onder andere zorg voor het vervoer van de paarden van Classical Breeding & Training Centre Moravita in Coevorden. Een uitermate prettige en ontspannen relatie, welke in 2010 resulteerde in onze bijdrage aan het Baroque Event Moravita. Voor de unieke galavoorstelling van Hofreitschule Bückeburg vervoerden wij de paarden vanuit Duitsland naar Moravita en na afloop weer terug. Voor zowel Moravita als Hofreitschule Bückeburg een primeur, gezien deze hoge hofrijschool nog nooit eerder hun spectaculaire galashow vertoonde op vreemd terrein. Het prettige en professionele transport droeg uiteraard bij aan een positieve eerste ervaring. Ook onze eigen ervaringen op het Baroque Event Moravita waren dusdanig positief dat wij ons dit jaar wederom vol overtuiging beschikbaar hebben gesteld als hoofdsponsor voor de galavoorstelling! Ook dit jaar zullen wij ervoor zorgen dat de koningen van Bückeburg veilig op Moravita zullen arriveren om tijdens de gala avond weer te kunnen stralen. We wensen een ieder dan ook heel veel plezier toe in het laatste weekend van september en ontmoeten u graag tijdens de galavoorstelling van Hofreitschule Bückeburg!


Pagina 12

Tot Slot Bedankt voor uw interesse in ons Baroque Event Moravita! In toeloop naar het evenement zullen er nog meer maandelijkse nieuwsbrieven verschijnen, welke gepubliceerd worden op onze website, Facebook- en Twitteraccount.

Om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws kunt u de website in de gaten houden of ons volgen via Facebook of Twitter. Tot volgende maand!

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt online rond 30 april. Wilt u de nieuwsbrief al enkele dagen eerder ontvangen, en hierdoor als eerste op de hoogte zijn van al het laatste nieuws? Meldt u dan aan voor onze mailinglist door een e-mail te sturen naar info@baroqueeventmoravita.com met als onderwerp ‘Nieuwsbrief’. Uw e-mailadres wordt dan opgenomen in onze nieuwsbrief mailinglist, en u ontvangt de nieuwsbrief al enkele dagen voordat wij deze online publiceren.

Baroque Event Moravita - Nieuwsbrief Maart (NL)  

Alweer de tweede editie van de Baroque Event Moravita Nieuwsbrief! Het laatste nieuws en interessante artikelen over het Baroque Event 2012,...

Baroque Event Moravita - Nieuwsbrief Maart (NL)  

Alweer de tweede editie van de Baroque Event Moravita Nieuwsbrief! Het laatste nieuws en interessante artikelen over het Baroque Event 2012,...

Advertisement