Page 1

DIN HUVUDBOK:

Du & jag + Lite ihop

NR 11 2013 11 - 12 ร…R

Medlemstidning fรถr Barnens Bokklubb


din huvudbok

Längtan, rädsla, kärlek och vänskap på mellanstadiet Det är förvirrande att gå på mellanstadiet. Man är inte tonåring, men inget småbarn heller. Och man har så mycket tankar som fladdrar runt i huvudet. Hur ska man veta vad som är normalt? Och vem som är ens vänner? Det här är ett bokpaket att hitta stöd i. Två böcker att sluka och älska! När man går på mellanstadiet kan det kännas som att alla har olika roller som man inte kommer bort från hur man än försöker. Precis så är det för Andreas klass i Du & jag. I klassen finns tuffa Alicia, drottningen Ida och coola Kevin. Och mesiga Andreas förstås. Andreas är bra på två saker: matte och att teckna. Att vara bra på matte är inget coolt alls, men hans teckningar brukar faktiskt imponera på folk. Han är till och med så bra att hans föräldrar låter honom måla om sitt eget rum till en djungel, helt på egen hand. Och tänk – Alicia vill hjälpa till! Andreas som alltid varit världens tönt och som aldrig vågar säga något är plötsligt kompis med en av de coola i klassen! Men i skolan fortsätter hon vara den där skol-Alicia som inte alls vill kännas vid honom. När han dessutom börjar komma sin pappas mörka hemlighet på spåren brister det för honom - Andreas har ingen lust att vara den snälla killen längre … Du & jag är första delen i en trilogi om livet i en vanlig mellanstadieklass. Katarina von Bredow är

redan känd som författare till flera prisvinnande tonårsböcker och nu skriver hon äntligen för de lite yngre. I den här boken sätter hon fingret på det där spelet som ibland finns i skolan. Finns det verkligen bara ett visst antal roller? Och vad händer om man bestämmer sig för att bryta sig loss från dem? Pirrande kärlek, fladdriga tankar och brännande nervositet – allt skildras i den här underbara boken. En riktigt lovande början på vad som säkerligen kommer bli nästa stora slukarserie! Lite ihop handlar om Majken och Ivan. Majken har börjat glida ifrån sina gamla vänner. De vill bara prata om killar och Majken lyckas inte hänga med i snacket. Hon känner sig urtöntig och bestämmer sig för att göra något för att tuffa till sig. Och precis då kommer Ivan in i hennes liv. Hm, undrar vad som skulle hända om de låtsades att de var ”lite ihop”…? Det här fina bokpaketet tar upp allt det där man funderar på i mellanstadieåldern - vänskap, kärlek, familjeliv och pinsamheter. Två vardagsböcker att älska och sträckläsa!

JOHANNA OLSSON

2

Om Katarina von Bredow: ”Katarina von Bredow är fenomenal på att beskriva vänskapsrelationer. Hon har en fingertoppskänslighet och en lyhördhet för nyanser och använder sig av ett förtroendefullt tilltal, som gör att läsaren mycket lätt kan föreställa sig hur hennes huvudpersoner är och kan leva med. Språket skimrar.”

Om Johanna Lindbäck: ”Det Johanna Lindbäck gör så bra är att hon på pricken fångar unga människors sätt att tala, tänka och agera och gör deras vardagsbekymmer till litteratur. Inkännande och autentiskt. Feel good-realism skriver förlaget.”

Eva Bejhed, Bohusläningen

Bloggen Breakfastbookclub


din huvudbok

DITT HUVUDBOKSPAKET:

Du & jag Av Katarina von Bredow. 228 sid, inb. Rabén & Sjögren.

+ Lite ihop Av Johanna Lindbäck. 238 sid, inb. Lilla piratförlaget. Nr 904821

Pris just nu 189:Ordinarie pris 219:-

3


krönika

Böcker som värmer i höstrusket När du läser det här har du antagligen börjat skolan igen efter ett soligt sommarlov. Luften har blivit kal�lare och kvällarna mörkare och det är många, långa månader kvar tills ljuset kommer tillbaka ... Det kan förstås kännas lite vemodigt - men ärligt talat är ju hösten den absolut bästa årstiden för läsning! Finns det något mysigare än att kura ihop sig med en bra bok medan regnet faller utanför? Det är dessutom årstiden då flest böcker kommer ut - och jag kan lova att det finns mycket att se fram emot. En favorit är Gareth P. Jones Constables och Toops kistor och kransar. Det är en riktig spökhistoria som utspelar sig i ett regnigt och dimmigt London. Snacka om att den eggar fantasin. Perfekt läsning för regnruskiga dagar. Mitt bultande hjärta är en annan sprillans ny bok som jag själv tycker mycket om. Den handlar om en ung tjej som får reda på att hon har en hjärtsjukdom och måste opereras – samtidigt som hon gör sitt bästa för att leva ett vanligt tonårsliv. Gripande och sorgligt, men ändå ganska hoppfullt. Och när du inte känner för att läsa längre passar väl ingenting bättre än att baka en kaka? Världens bästa kladdkakor är kanske årets bästa bakbok – fullproppad med smaskiga recept. Så trots att det ibland känns tungt med tidiga morgnar och mörka kvällar tror jag att det blir en riktig superhöst. Hoppas du känner likadant!

JOHANNA OLSSON Ps. Som du kanske ser är jag ett helt nytt ansikte på redaktionen. Jag har varit här på Barnens Bokklubb som praktikant och vikarie under våren och sommaren.

4

Lästips:

Constables och Toops kistor och kransar Av Gareth P. Jones. Övers. Carla Wiberg. 350 sid, inb. Bonnier Carlsen. Nr 141432

Pris 139:-

Mitt bultande hjärta Av Alf Kjetil Walgermo. Övers. Ylva Kempe. 208 sid, inb. B Wahlströms. Nr 142356

Pris 89:-

Världens bästa kladdkakor ny! Av Emma Hamberg & Anette Rosvall. 96 sid, inb. Semic. Nr 142018

Pris 129:-

Kolla in alla aktuella huvudbokspaket på nästa sida!


aktuella huvudböcker

Här är de bästa böckerna just nu! Våra utvalda huvudböcker får du till extra bra pris under en begränsad period. Så passa på! Och du vet väl att du kan köpa paket för flera åldersgrupper? Peka och läs 0 – 2,5 år

Läsa själv 9 – 10 år

Musik + Tut-tut!

Små mekaniska mirakel

Av Marion Billet.

Av Lissa Evans.

+ Småfilmer: Tre gånger Fia och djuren

+ Optiska illusioner

Av Catarina Kruusval. Nr 904839

Pris 219:-

Av Sam Taplin. Nr 904847

Pris 169:Ordinarie pris 199:-

Ordinarie pris 259:-

Bilderboksålder 2,5 – 5,5 år

Slukarålder 11 – 12 år

Stora bildordboken

Du & jag

Av Anna Ribbing. Bild Mia Nilsson.

Av Katarina von Bredow.

+ Min stora klotter- och ritbok

+ Lite ihop

Av Anna Milbourne. Nr 904797

Av Johanna Lindbäck. Nr 904821

Pris 189:-

Pris 189:-

Ordinarie pris 209:-

Ordinarie pris 219:-

Börja läsa 5,5 – 8 år

Tonår 13 +

Viktiga kartor

Sagoberättaren

Av Sarah Sheppard.

Av Antonia Michaelis.

+ Optiska illusioner

+ Anteckningsbok

Av Sam Taplin. Nr 904813

64 sid, häftad. Opal. Nr 904862

Pris 179:-

Pris 169:-

Ordinarie pris 199:-

OBS! Beställ senast 1/10 2013. Läs mer om huvudböckerna på www.barnensbokklubb.se

5


vi gillar

Mord, svek och gastkramande spänning mitt i semesteridyllen När en död man med en salamandertatuering hittas nere vid stranden förstår Cecilia att något är mycket fel i den lugna badorten. Men vad? Hon börjar undersöka fallet och befinner sig plötsligt i en härva av lögner och stora pengar … Salamandergåtan är första delen i en ny krimserie som utspelar sig på den stormiga, soliga, idylliska norska kusten. Huvudperson är Cecilia som bor på ortens pensionat tillsammans med sin pappa. Faktum är att det är han som äger hela pensionatet vilket ger Cecilia inblick i alla gästers liv. Något som kommer väl till pass när fall ska lösas ... Historien tar sin början när Cecilia hittar en död kropp på stranden. Det hela verkar röra sig om en drunkningsolycka, men det finns ett par mystiska detaljer Cecilia inte kan släppa. Runt den kroppen fanns det tydliga fotspår. Någon har alltså varit på platsen redan innan Cecilia, sett kroppen och gett sig av utan att larma polisen. Vem skulle kunna göra en sådan sak? Tillsammans med vännerna Leo, Une och hunden Egon börjar hon luska i fallet. Vad är det egentligen för mystiska saker som sker här, mitt i den lugna semesterorten? Salamandergåtan är en läskig deckare med ett nervkittlande brottsfall. Författaren lyckas hålla spänningen vid liv boken igenom och när upplösningen väl kommer är det stor dramatik och spänning. Dessutom avslutas boken med en cliffhanger som gör att man genast börjar längta efter uppföljaren … Det här är riktig sträckläsning för alla deckarfans!

JOHANNA OLSSON Salamandergåtan ny!

Mord, mystik och filosofi Spännande cliffhangers Härlig kustmiljö 6

Av Jorn Lier Horst. Övers. Kersti Wittbom.120 sid, inb. Berghs. Nr 142331

Pris 89:Ordinarie pris 129:-


vi gillar

Onda andar, vänskap och action! Fantastiska Michelle Paver är hjärnan bakom serien Vargbröder. Bronsdolken är hennes nästa stora projekt och det ser minst sagt lovande ut! Det här är andra boken om en värld där människa och djur lever sida vid sida med onda, goda och gudomliga andar … Ett äventyr du inte vill missa! Michelle Paver tog en snårig väg till toppen. Först pluggade hon till advokat, men efter en rundresa i länder som Peru, Sydafrika och Frankrike kom skrivarlusten över henne. Ett möte med en svartbjörn i de kaliforniska bergen satte stenen i rullning och snart hade hon skrivit färdigt Vargbröder. Och vi vet ju hur det slutade – succé över hela världen! Nya serien Bronsdolken handlar om Hylas, en fattig och utstött herdepojke som är förutspådd att besegra de onda krafter som härskar över världen. Samtidigt jagas han av de mörka krafterna och söker efter sin försvunna syster Issi. Ett fartfyllt äventyr minst sagt!

I den andra boken i serien har Hylas blivit tillfångatagen och tvingas arbeta i en mörk gruva. Inte nog med att arbetet är slitsamt, dessutom är berget fullt av gruvgnomer som inget hellre vill än att gruvarbetarna ska försvinna. Hylas enda chans att överleva är att fly … Samtidigt har prinsessan Pira lyckats rymma hemifrån och lejonungen Amok blivit föräldralös. Alla tre är ensamma. Kanske kan de hjälpa varandra? Det här är en fartfylld och spännande berättelse, fullproppad med vänskap, kärlek och kämparglöd. Det är perfekt läsning för alla som älskade Vargbröder eller för den som vill drömma sig bort till en avlägsen tid där äventyret ständigt väntar runt hörnet.

JOHANNA OLSSON

Fartfyllt och actionladdat Spännande historieskildring! Modiga hjältar Bronsdolken: Eldsandarnas ö (del 2) ny! Av Michelle Paver. Övers. Birgitta Gahrton. 264 sid, inb. Semic. Nr 142539

Pris just nu 89:Ordinarie pris 129:-

Läs också Bronsdolken: Den utstötte (del 1) Nr 133793

Pris 129:-

7


nyheter

Förbannelser, monster och övernaturliga ting I höstrusket kan det vara härligt att krypa ihop med en riktigt läbbig bok. Här är några nyheter vi verkligen kan rekommendera för den som vill bli lite skrämd … Benrangelskuggan ny!

Anden i glaset ny!

Av Lena Arro. En antikbod, en okänd släkting och ett förbannat guldskrin är några av ingredienserna i denna nervkittlande deckarskräckis! Bild Valentin Schönbeck. 142 sid, inb. Opal. Nr 142455

Av Ewa Christina Johansson. Några vänner leker Anden i glaset då en av dem plötsligt försvinner … 130 sid, inb. B Wahlströms. Nr 142489

Pris 119:-

Pris 119:-

Stickan och piratens öga (del 2) ny!

Varelserna (del 1) ny!

Superläskigt!

Av Magnus Nordin. Gotland har drabbats av ett virus som gör människor till monster. Det här är en riktigt läskig bok – definitivt inget för den lättskrämda. Bild Lars Gabel. 80 sid, inb. Berghs. Nr 142471

Av Guy Bass. Monstret Stickan är övertygad om att han är halvpirat och ger sig ut på äventyr på de sju haven. Snyggt och kul om Stickans jakt på sina rötter. Bild Pete Williamson. Övers. Helena Stedman. 208 sid, inb. Rabén & Sjögren. Nr 142463

Pris 119:-

Pris 119:Läs också Stickan (del 1) Nr 139378

Pris 109:-

8


nyheter

Dramatik och spänning i höstens nyheter Här är två riktigt fängslande historier. Möt en vildhäxa i livsfara och Dödens son i kamp mot sitt eget öde. Äntligen är den här – den fjärde boken om vildhäxan Clara. Nu väntar ett stort äventyr. En annan vildhäxa har vaknat upp ur en 400 år lång sömn och är nu på jakt efter Clara. Ondskan närmar sig och hotar att förstöra allt, men inga andra människor anar vad som är på väg att ske. Den enda som kan hindra katastrofen är Clara. Ytterligare en gastkramande fantasysaga från Lene Kaaberbøl där magiska äventyr vävs samman med 13-åriga Claras vardag. Vildhäxa: Blodungen (del 4) ny! Av Lene Kaaberbøl. Övers. Karin Nyman. 176 sid, inb. Rabén & Sjögren. Nr 141994

Pris 119:-

Något

för den

filosofi

ske!

Döden och alla hans vänner ny! Av Kristoffer Leandoer. Dödis bor i en borg på Sönderslätt tillsammans med sin pappa. Långt borta gnistrar den mäktiga floden. På andra sidan finns livet och människorna, men det är ingen plats för Dödis. Dödis pappa är nämligen Döden och en dag ska Dödis ta över hans arbete. Men vad händer om Döden blir vän med en människa? En vacker och gripande berättelse med stämningsfulla illustrationer om kärlek, vänskap, död och att förlikas med sitt öde. Bild Emma Ekstam. 300 sid, inb. Bonnier Carlsen. Nr 142000

Pris 129:-

9


boktips

Gillade du ... Undret Av R.J. Palacio. Brombergs. Nr 138123

Pris 169:-

… så måste du läsa de här också:

Pojken som svävade

Hemlös

Pixis bok

Barnaby är inte som alla andra – han svävar. Följ med på hans äventyr … Av John Boyne. B Wahlströms. Nr 137299

Gripande och välskrivet om sorg, vänskap och en väldigt speciell hund. Av Sarah Lean. B Wahlströms. Nr 137315

Pixi dör i en olycka men återupplivas – och får helt nya förmågor … Av Mårten Melin. Rabén & Sjögren. Nr 138362

Pris 129:-

Pris 119:-

Pris 119:-

Tack vare WinnDixie

Som om jag vore något mycket dyrbart

En flicka och en hund – en underbar historia om vänskap! Av Kate DiCamillo. Kabusa. Nr 34231

En fin berättelse om att göra något dumt och sedan ångra sig. Av Terry-Lynne Waldvik. Alvina. Nr 135806

Pris 139:10

Pris 139:-


mat

Middagen är serverad! Hur beskriver man den perfekta middagen? God så klart. Nyttig. Snabblagad och inte alltför krånglig. Här är fem bra böcker med recept och inspiration.

Hamburgare och texmex ny!

Höstmat från Arla-köket ny!

Av Lena Söderström. Den perfekta boken för familjens fredagsmys! Här finns all smaskig junkfood man kan tänka sig – hamburgare, tacos, wraps, salsor och röror – men lagat med bra råvaror. Gott, enkelt och mycket nyttigare. Foto Eva Hildén Smith. 128 sid, inb. Semic. Nr 142166

En bok för familjen som vill laga enkel, god och nyttig mat efter säsong. Innehåller 90 recept på härlig höstmat – från het biffgryta och kantarellsoppa till lammlasagne och päronpaj. 000 sid, inb. Bonnier Fakta. Nr 142182

Pris 139:-

Pris 179:-

Matmolekyler ny utgåva!

Veggivore ny!

Middag på 15 minuter

Av Lisa Förare Winbladh & Malin Sandström. Matlagning är en vetenskap! Här lär du dig allt ner på molekylnivå: hur vispar man en majonnäs, hur steker man den perfekta köttbiten? Läsning plus recept. 352 sid, pocket. Ponto. Nr 142174

Av Cecilia Vikbladh. Det är nyttigt och gott att äta vegetariskt – men ibland vill man ju ha kött! Om just det handlar Veggivore: god mat med fokus på grönt men med inslag av kött och fisk. 144 sid, inb. Ica. Nr 142513

Av Jamie Oliver. Räddningen för familjemiddagen! En hel bok med snabb, god och näringsrik mat från hela världen. Övers. Gudrun Samuelsson. 287 sid, inb. Bonnier Fakta. Nr 136739

Pris 49:-

Pris 179:-

Pris 179:-

11


reportage

Hur är det med läslusten? Har du läslust? Eller är du kanske inne i en svacka just nu? Vi sökte upp en barnboksexpert, en författare och en riktig bokslukare för att höra deras tankar om läslust och få tips på hur man håller den vid liv.

Läsaren Tova Larsson, bloggar på bokugglan.blogspot.se.

Sätt upp mål!

Vad är läslust för dig?

- Jag tänker att läslust är när man är sugen på att läsa eller när man läser en bok och aldrig vill sluta. Jag tänker inte att jag själv har läslust, utan det är mer böckerna som drar. Om det är en bra bok vill jag fortsätta läsa och om det är en mindre bra så läser jag, för när jag är färdig med den kan jag läsa en annan bok som jag är sugen på. Minns du när du började känna läslust?

- Jag började läsa mycket sommarlovet mellan tvåan och trean, för att min skola hade en tävling där man skulle skriva upp böckerna man läste under sommar-

Författaren Malin Stehn, författare

Byt bok!

Vad är läslust för dig?

- Jag tycker att det finns två olika sorters läslust. En som kommer när jag hör talas om en speciell bok och blir sugen på att läsa den – det drabbar mig ofta! Och en annan läslust som jag får om jag läser en extremt bra bok - en som är så bra att jag liksom sugs in i bokens värld och vill stanna där – vilket händer ibland. Minns du när du började känna läslust?

- Det var nog i elvaårsåldern, när jag upptäckte

12

lovet. Jag läste 20 böcker och när jag hade lämnat in pappret till skolan så ville jag fortsätta skriva upp böckerna jag läste. Jag satte målet 100 böcker och när jag hade läst dem skulle jag köpa en bok och gå på café. Så i början hade jag nog inte läslust, utan ville mer klara mitt mål. - Jag skriver fortfarande upp det jag läser och har tre olika mål som jag varierar. Sedan försöker jag slå förra gången jag uppnådde samma mål. Jag läser färre böcker nu än innan, men många fler sidor. Har du några tips på hur man hittar läslusten?

- Jag tror det är väldigt bra att sätta mål, i alla fall om man är en tävlingsmänniska. I början är det nog bra att få en belöning när man klarar målet och börja med små mål, som tio böcker, 1000 sidor eller se hur många böcker man kan läsa under en månad.

böckerna om Kitty, Mary-Lou och olika deckargäng, exempelvis Fem-böckerna. Min pappa köpte dem på antikvariat och jag kunde sluka flera böcker om dagen under lov och helger. Har du några tips på hur man hittar läslusten?

- Byt bok! För om man läser en tråkig bok är det omöjligt att känna läslust. Alla har olika smak så det gäller att klura ut vad man själv gillar. Ta hjälp av ett proffs, en bibliotekarie eller en bokhandelsmedhjälpare, eller leta tips på nätet. Det finns massor av bloggar med boktips! Barnens bibliotek har också en fin sajt


reportage

Kul fakta om böcker

Världens största bok är ca 5x8 meter och väger ungefär 1500 kg.

• Världens största bokaffär är en Barnes Noble Bookstore i New York. Den är 14 330 kvadratmeter stor och utrymmet i bokhyllorna är sammanlagt över två mil!

Barnens Bokklubbs läslusttips

• Läs om gamla favoriter • Be någon kunnig om hjälp att hitta

• Världens minsta bok är ynka 0.9x0.9 millimeter och är

• Pröva att lyssna på en ljudbok –

• Den längsta högläsningen står Deepak Sharma Ba-

tillverkad av material som guld, silver, läder och silke.

en bok som passar just dig

jagain för. Han läste under 113 timmar och 15 minuter utan avbrott, alltså i nästan fem dygn. Där snackar vi läslust!

man behöver ju inte läsa med ögonen

• Testa något nytt – kanske en serie

Källa: Guinness rekordbok

eller en faktabok

Experten Lena Kjersén Edman, litteraturvetare, bibliotekarie och litteraturkritiker.

Läs tillsam

mans!

Vad är läslust för dig?

- Läslust, den brukar komma smygande. Jag kanske tjuvlyssnar på badstranden på några som ligger på en filt och pratar om en SÅ bra bok som de båda har läst – och måste då flytta min egen badfilt litet närmare så att jag kan höra vilken bok de talar om. Sedan ger jag mig inte förrän jag hittat just den boken på biblioteket. - Jag älskar att få boktips från vänner och obekanta – och när jag ser någon som ivrigt läser en bok, då kan jag inte låta bli att fråga vilken bok det är och om den är bra. På det viset har jag fått inte bara boktips utan också nya läsvänner!

Minns du när du började känna läslust?

- Först var det ju spännande med alla bokstäverna – jag och min jämnårige kusin, vi var fem år, fick en sommar en bokstavsbild varje morgon när vi vaknade. Men den stora, stora, stora läslustsupplevelsen kom när jag som sexåring läste Pippi Långstrump. Jag blev så till mig så att jag skickade ett brev och ett fotografi av mig själv till Astrid Lindgren. Hon svarade och skrev att jag var allt litet lik Annika. Har du några tips på hur man hittar läslusten?

- Om man är lite äldre tycker jag att man ska leta reda på en essä. Då blir man läspigg igen. Om man är lite yngre tycker jag att man ska se till att en vuxen läser högt minst halva boken – och sedan kan man inte låta bli att fortsätta läsa för att se hur det går. Och, såklart, den bok man läser tillsammans ska vara väldigt bra!

Tre boktips som toppar läslusten! Tre tjejer: Den hemliga koden (del 4)

Dagbok för alla mina fans: Femte hjulet (del 7)

Molly Moon stannar tiden (del 2)

Av Petter Lidbeck. Nr 8342

Av Jeff Kinney. Nr 140871

Av Georgia Byng. Nr 77107

Pris 109:-

Pris 119:-

Pris 99:-

13


Beställ nu! Beställ senast 1/10

www.barnensbokklubb.se

Beställ och avbeställ snabbt och enkelt på webben. www.barnensbokklubb.se Telefon ordertelefon dygnet runt 08-441 34 34 Sms till 72456 Beställ Skicka BB (mellanslag) medlemsnummer (mellanslag) artikelnummer (mellanslag) artikelnummer osv

DITT HUVUDBOKSPAKET

Avbeställ huvudbok Skicka BB (mellanslag) medlemsnummer (mellanslag) nej

Du & jag + Lite ihop Nr 904821

Medlemmar i Finland Sms:a till 179944 (kostnad 0,25 + trafikavgift)

Pris 189:-

Bronsdolken: Eldsandarnas ö (sid 7)

Stora korsordsboken (sid 15)

Extrema experiment (sid 16)

Nr 142539

Nr 70268

Nr 142026

Pris 89:-

Pris 39:-

Pris 99:-

Kontakta oss www.barnensbokklubb.se

Läseposten

Telefon: Automatisk ordertelefon 08-441 34 34 Kundtjänst: 08-737 86 90 Öppettider: mån-tors 9-11, 13-15, fred 9-11 Mejl: kundtjanst@barnensbokklubb.se redaktionen@barnensbokklubb.se webmaster@barnensbokklubb.se (Ange ditt ärende och medlemsnummer) Adress: Box 30104, 104 25 Stockholm Besöksadress: Hantverkargatan 5C, Stockholm Returadress: Förlagssystem AB, Barnens Bokklubb, 791 89 Falun Använd originalkartongen och bifoga fakturan. Behåller du någon vara får du en ny faktura. Du betalar själv returportot.

Ansvarig utgivare: Gunilla Brisinger Tryck: Printfabriken Prenumerationspris: 225 kr/år (kostnadsfritt för medlemmar) Bankgiro: 5019-2285 Postgiro: 484 01 03-8

Gör din adressändring på www.barnensbokklubb.se

14

Så här fungerar Barnens Bokklubb Du kan välja mellan sex olika kategorier för barn i olika åldrar – från bebis till tonår. Fjorton gånger per år får du och ditt barn ett paket, ert huvudbokspaket, som är speciellt utvalt för barnets ålder. Vi läser alla böcker som ges ut och väljer ut de allra bästa till våra medlemmar. Paketen skickas automatiskt hem till dig om du inte tackar nej, och det gör du enklast via sms eller på webben.

Du handlar när du vill. Vi ställer inga köpkrav och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst efter sex månader.

är portot bara 39 kronor (Finland 79 kronor). När du handlar för mer än 600 kronor bjuder vi på frakten inom Sverige!

Du betalar ingenting för medlemskapet, bara för böckerna du köper. Dessutom får du vår tidning 14 gånger om året. Där kan du se de utvalda böckerna och våra andra erbjudanden, men också läsa reportage och råd om barns läsning och utveckling. På vår webb hittar du alltid aktuella barnoch ungdomsböcker, men också film, spel, leksaker och andra saker för barn.

Du kan betala med kort eller faktura, och efter leverans har du 15 dagar på dig att betala. Vid utebliven betalning skickas en påminnelse. Betalas inte den överlämnas fakturan till Intrum Justitia AB, och då tillkommer 160 kronor i kreditavgift. Eftersom vi fakturerar i efterhand har alla medlemmar en kreditgräns.

Du har alltid 14 dagars returrätt, och du betalar själv returportot. Vid ofrankerade eller försenade returer tar vi 55 kronor i avgift, och det gäller också för paket som inte hämtas ut. Oavsett hur mycket du beställer

Barnens Bokklubb lagrar dina och ditt barns personuppgifter. Du kan när som helst ta del av dem genom vår kundtjänst. Vi förbehåller oss rätten att godkänna ditt medlemskap.


pluspris

Träna hjärnan! Korsord är både kul. och nyttigt. Man lär sig massor av ord och blir riktigt smart på kuppen. Här är en tjock bok full av korsord i olika svårighetsgrader – perfekt för mörka höstkvällar i soffan. Stora korsordsboken 8 110 sid, häftad. Semic. Nr 138131

Pris 99:Pluspris 49:-

Du som köper något annat ur Läseposten får köpa boken till pluspris

Baka världens bästa kladdkakor Emma Hamberg och Anette Rosvall har under namnet Husmorsorna gett ut ett gäng fina och roliga bak- och kokböcker som hyllar det enkla och opretentiösa. Nu kommer de med en ny bok där de har samlat de allra smaskigaste kladdkakorna. Lär dig piffa upp vårt allra mest älskade bakverk med krispiga nötter, mystiskt rosenvatten och fyllig rom. Dessutom får du tips på hur du gör en kladdkaka á la Kafka eller Kristina Lugn. Kul, god och enkel bakning för alla!

Din huvudbok nästa gång

Världens bästa kladdkakor ny! Av Emma Hamberg & Anette Rosvall. 96 sid, inb. Semic. Nr 142018

Pris 129:-

15


Sverige, Porto Betalt B

1 1 0 0 2 1 9 0 0

Förbluffa dina vänner med magiska tricks I den här boken hittar du 25 läbbiga, men helt ofarliga experiment att förbluffa både dig själv och din omgivning med. Lär dig magiska tricks som att åstadkomma studsande ögon och vampyrbett, och kanske till och med framkalla röster från andra sidan döden. Men bli inte rädd - allt sker med hjälp av vår fantastiska vetenskap!

Extrema experiment ny! Av Shar Levine & Leslie Johnstone. Bild Ashley Spires. Övers. Ylva Kempe. 54 sid, inb. B Wahlströms. Nr 142026

Pris 99:Bonuspris 129:-

Bonuspris Du som har handlat sex böcker till ordinarie pris får handla till vårt bonuspris. Har du en asterisk * på adressetiketten på tidningens baksida, är du bonuskund.

Barnens Bokklubb order tel 08-441 34 34 kundtjänst 08-737 86 90 kundtjanst@barnensbokklubb.se www.barnensbokklubb.se

Läseposten nr 11 Slukaråldern  

Läseposten nr 11 Slukaråldern. Barnens Bokklubbs medlemstidning för ålder 11-12 år.