Page 1

Medlemstidning för Barnens Bokklubb

NR 6 2014 FÖR BARN 5,5 – 8 ÅR

DITT HUVUDBOKSPAKET:

Solgatan 1: Vi vinner + Djurkompisar: Oj oj Ture + Roligt att färglägga efter siffror


din huvudbok

Perfekta paketet för nybörjarläsaren En löpartävling förvandlas till en skogsutflykt. Och en tjock kanin föder plötsligt en kull ungar. Till det här huvudbokspaketet har vi valt ut två fina vardagshistorier berättade med enkel text i versaler. Det här är de bästa böckerna för alla barn som precis börjat läsa själva! När man håller på att lära sig läsa är det viktigare än någonsin att hitta böcker som ligger på rätt nivå. Annars är det lätt att tappa intresset. Samtidigt måste historierna förstås vara roliga och spännande. I det här huvudbokspaketet har vi därför packat ner två böcker som hjälper till att hålla den nyväckta läslågan vid liv. Med roliga historier, fina bilder och enkel text i versaler är det här idealisk läsning för nybörjarläsarna! Med Solgatan 1 har Helena Bross skapat en populär bokserie om två kompisar och deras vardag. I den nya boken Vi vinner är det dags för löpartävlingen Skoljoggen. Alla i klassen ska förstås vara med och Axel och Omar hoppas att de ska vinna. Men när de springer genom skogen måste Axel plötsligt vila. Och sedan hittar de en massa blåbär. Och sedan kommer en gullig hund ... Kommer de

överhuvudtaget ta sig fram i tid? Den andra boken i paketet är den senaste delen i Margareta Nordqvists serie Djurkompisar, Oj oj Ture. Lasse och Lisa har varsin kanin som de älskar att busa med, och när kompisen Kajsa behöver djurvakt till sin kanin Ture ställer de förstås upp. Ture är snäll och rolig, men börjar han inte bli lite tjock? En dag hittar Lisa ett mystiskt ludd och tre skära små klumpar i Tures bur. Ture har visst fått ungar! Lasse och Lisa sätter genast igång att lära sig allt om de små varelserna för att kunna ta hand om dem på bästa sätt. Både Helena Bross och Margareta Nordqvist ligger på topp 10 över Sveriges mest utlånade författare och det är lätt att förstå varför. Vi vinner och Oj oj Ture är två charmiga berättelser som gör läsningen enkel och rolig. Två pärlor att älska!

JOHANNA OLSSON

Pedagogiskt pyssel! I paketet ingår också en pysselbok med mönster att färglägga efter siffror. Bit för bit växer olika motiv fram – en sol, en skog, en samling sköldpaddor och massa annat. Superkul!

2


din huvudbok

Hjälp ditt barn med läsförståelsen! 4 frågor att diskutera. • Vad tror du det är Axel och Omar gör av leran? • Hur förbereder man sig för ett lopp? •Vad äter kaniner? • Hur kommer det sig att Ture får barn?

Ur Oj oj Ture

Ur Vi vinner

DITT HUVUDBOKSPAKET:

Solgatan 1: Vi vinner (del 13) Av Helena Bross. Bild Kadri Ilves. 64 sid, inb. Bonnier Carlsen.

+ Djurkompisar: Oj oj Ture (del 8) Av Margareta Nordqvist. 60 sid, inb. Bonnier Carlsen.

+ Roligt att färglägga efter siffror Av Fiona Watt. Bild Erica Harrison. 32 sid, häftad. Tukan. Nr 905646

Pris just nu 179:Ordinarie pris 219:-

3


krönika

Goda tider för barnboksälskare När jag skriver det här har Svenska barnboksinstitutets Bokprovning nyss blivit klar, och tack vare all den statistik som de har sammanställt över förra årets bokutgivning vet vi nu hur läget är i barnboksbranschen. Det ser ljust ut! Antalet nya barn- och ungdomsböcker har ökat de senaste åren. Visserligen ganska sakta, men ändå tydligt. Förra året, 2013, gavs det sammanlagt ut 1770 nya titlar – allt från pekböcker och bilderböcker till lättläst, fakta och ungdomsromaner. I den nya upplagan av Bokprovningen kan man dessutom se att andelen böcker av svenska upphovskvinnor och upphovsmän ökar, jämfört med de som översätts från andra språk. Och det kanske inte är så konstigt att fler och fler svenska författare och illustratörer verkar vilja göra böcker för barn och unga? Läsning har varit ett hett omdebatterat ämne sedan regeringens litteraturutredning (Läsandets kultur, SOU 2012:65) blev klar i september 2012, och de senaste Pisa-rapporterna har visat alarmerande resultat när det gäller svenska skolbarns läsförståelse. Hur ska man lösa det problemet? Jo, genom att locka barn och unga att läsa mer, så klart. Och hur gör man det? Genom att ge ut mer bra böcker! Vi på Barnens Bokklubb tycker att det här bådar gott. Bokutgivningen är fantastiskt bra just nu, och det har dragits igång mängder av ambitiösa läsprojekt. Nu måste det bli en förändring snart. Det tror och hoppas vi i alla fall. Läs mer om Bokprovningen på sidorna 8–9.

LISA JANNERLING

4

De bästa böckerna – direkt till dig

Som medlem i Barnens Bokklubb kan du alltid vara säker på att få rätt böcker till ditt barn. Vi läser nämligen alla böcker som ges ut – många hundra per år – och väljer de bästa som vi vill ha i vårt sortiment. Sedan kan du i lugn och ro välja och vraka bland böckerna i tidningen och på webben – noggrant utvalda just för ditt barns ålder.

Kolla in alla aktuella huvudbokspaket på nästa sida!


aktuella huvudböcker

Här är de bästa böckerna just nu Våra utvalda huvudböcker får du till extra bra pris under en begränsad period. Så passa på! Och du vet väl att du kan köpa paket för flera åldersgrupper? Peka och läs 0 – 2,5 år

Läsa själv 9 – 10 år

Alla tre vilar + Alla tre gräver en grop + Pixibok

En mördarkatts dagbok

Av Maria Nilsson Thore. Nr 905679

Av Sam Hay. Bild Simon Cooper. Nr 905711

Pris 179:-

Av Anne Fine. Bild Emma Göthner.

+ Hungriga hamsterns återkomst

Pris 179:-

Ordinarie pris 209:-

Ordinarie pris 199:-

Bilderboksålder 2,5 – 5,5 år

Slukarålder 11 – 12 år

Djuren i skogen

Två städer

Av Sarah Sheppard.

Av Eva Susso.

+ Sittunderlag

+ Mini-MIG 7-13

Nr 905661

Nr 905729

Pris 159:-

Pris 189:-

Ordinarie pris 179:-

Ordinarie pris 229

Börja läsa 5,5 – 8 år

Tonår 13 +

Solgatan 1: Vi vinner!

Det handlar om dig

Av Helena Bross. Bild Kadri Ilves.

Av Sandra Beijer.

+ Djurkompisar: Oj oj Ture

+ Anteckningsbok

Av Margareta Nordqvist.

Nr 905737

+ Roligt att färglägga efter siffror

Pris 179:-

Nr 905646

Pris 179:-

Ordinarie pris 199

Ordinarie pris 219:-

OBS! Beställ senast 13/5 2014. Läs mer om huvudböckerna på www.barnensbokklubb.se

5


nyheter

Kändisjakt, överraskningar och kluriga påhitt Svindlande äventyr i all ära, men ibland vill man ju bara läsa om vanliga vardagsgrejer. Här hittar du två nya böcker med mycket igenkänning och lagom mycket spänning. På tisda gen gick vi ner til Precis l Larsso som för ns igen. ra gång innanför en var dörren. det bråk igt Vanja tog fram po m me frysen. s frites Sen sa och köttb hon åt ba ullar ur gick. rnen at t vara sn älla och Så fort hon ha de smäl det. Helt lt igen plötsligt dörren ho bö pp rjade ad i Vanjas e alla un säng. De gar upp och ner t var so De verk m om de ade tro blivit to att säng ki ga. en var en De hopp ade högt studsm atta. , högt, så i taket att de nä och när stan slo de g du nsade ne madrass r igen slo en i golve g t. Säng knakad en gniss e, för nu lade och va r al Den stö la unga rsta tjejen rna hem ma. började hoppad e: skrika me dan hon ”Vi vill ha glass ! Vi vill Och då ha glass skrek de !” andra oc kså:

I_Harry

och pres

”Vi vill ha glass ! Vi vill ”Sluta!” ha glass skrek Ha !” rry. ”Sluta!” skrek jag . Men de blev bara vildare tade åt och vilda oss ocks re. De sk å. Den m ratoch ner instas blö när hon ja gung hoppad ade upp e. Harry to g tag i en ki lles arm lade ha n ner på och då ra golvet oc mh började ”Aj! Jag har brut skrika it armen! : Jag blev Aj, aj, aj! orolig. Fö ” r om ha – då var ns ar det vårt m var br fel. Vi ka uten ambulan nske mås sen. Men te ringa det var ett så nt kaos att jag inte kund e tänka klart. Hans sy skon ve rkade inte bry sig det m in sta, de bara fortsatte att hoppa oc h skrik a.

enten.ind

d 38

39 2014-02-0

3 13:5 1

I_Harry

och pres

enten.ind

d 39

Harry, Gunnar och presenten ny!

2014-02-0

3 13:5 1

Av Kajsa Gordan & Sofia Nordin. En dag får Harry och Gunnar jordens överraskning: deras mamma är värsta proffset på att klättra i berg! Som Spiderman! Och vad glad hon är när hon klättrar, inte alls så stressad som annars. Bröderna bestämmer sig för att tjäna ihop pengar till en klätterutrustning åt henne. Men det är svårare än någon kunde ana ... Varm och härlig berättelse om två påhittiga bröder. Bild Caroline Röstlund. 96 sid, inb. Rabén & Sjögren. Nr 146928

Pris 109:-

Autografjägarna: Min bästa ovän (del 1) ny! Av Andreas Palmær. Kompisarna Malva och Marius tävlar om vem som kan få flest autografer, men Malva är chanslös. Tills Sveriges största fotbollsstjärna Goran Gombrovic kommer till stan. Den här gången ska Marius inte få slå henne – kosta vad det kosta vill. En hård kamp med lögner och sabotage tar sin början. Kommer någon av dem lyckas få Gorans signatur? Spännande och humoristisk början på ny serie. Bild Ola Skogäng. 80 sid, inb. Alfabeta. Nr 146910

Pris just nu 79:Ordinarie pris 109:6

Ny, kul serie!


vi gillar

Nytt actionladdat äventyr med Ninja Timmy När den första boken om Ninja Timmy och hans listiga kompisgäng kom ut blev det en jättesuccé. Nu är andra boken i serien här. Häng med på en fartfylld resa i Ninja Timmys magiska värld! Ninja Timmy och resan till Sansoria börjar med att Ninja Timmy och hans vänner får ett mystiskt brev. På det nötta pergamentet finner de ett rop på hjälp. Det är människorna på ön Sansoria som är i nöd. En mörk och farlig förbannelse har drabbat ön och om ingen lyckas häva den kommer den snart ödelägga hela världen. Ninja Timmy och hans gäng tvekar inte en sekund. Förbannelsen måste hävas, kosta vad det kosta vill, och de ger sig genast av på en strapatsrik resa mot den mystiska ön. Kommer de lyckas? Eller kommer de själva falla under förbannelsens mörka kraft ...?

Det här är en äventyrssaga utöver det vanliga. Boken riktigt pulserar av magi och spänning och illustrationerna är helt fantastiska. Författaren Henrik Tamm är nämligen inte bara en duktig skribent. Han har dessutom själv illustrerat sin berättelse med storslagna, dramatiska bilder i färg. Stilen känns igen från den animerade filmvärlden och faktum är att författaren är en av skaparna bakom miljöerna i storfilmer som Shrek och Narnia. Hans bildspråk är helt unikt i barnboksvärlden – och vansinnigt snyggt! Ninja Timmy och resan till Sansoria är en actionfylld äventyrsberättelse och en underbar högläsningsbok. Förbered er på nervöst nagelbitande, överraskande vändningar och många skratt!

JOHANNA OLSSON

Läs också:

2014-03-05 14:06 S6.indd 9

an till sansoria_C

I_Ninja Timmy_res

Ninja Timmy och resan till Sansoria ny! Av Henrik Tamm. 220 sid, inb. Bonnier Carlsen. Nr 147249

Ninja Timmy och de stulna skratten

Pris just nu 99:-

Nr 138107

Ordinarie pris 129:-

Pris 129:-

Otroliga illustrationer! Härlig högläsning Magiska äventyr

7


reportage

Revansch för den svenska barnboken Det ges ut massor av bra barn- och ungdomsböcker varje år, och utgivningen bara ökar och ökar. Förra året kom det 1770 titlar för barn och unga, och en stor del av dem var svenska original. Så många svenska böcker har det inte skrivits sedan 1950-talet! Varje år samlar Svenska barnboksinstitutet in alla barn- och ungdomsböcker som ges ut i Sverige. De går igenom dem och sammanställer mängder av statistik – bland annat om antalet utgivna böcker. De går också igenom vad böckerna handlar om och tittar på trender i utgivningen. Det kallas för Bokprovningen, och årets upplaga har just blivit klar. En av de mest intressanta sakerna som de kom fram till var att en anmärkningsvärt stor andel av böckerna som kom ut 2013 var skrivna av svenska författare. Hela 59 procent var svenska, i jämförelse med de som översatts från andra språk. Förra året var motsvarande siffra strax över 53 procent. En revansch för den svenska barnboken, skulle man kunna säga. – Vi blev ganska förvånade när vi såg att det var så stor skillnad mot tidigare. Så stor dominans av svenska original har det inte varit sedan 1953–1954, säger Åsa Warnqvist som är forskare vid Svenska barnboksinstitutet, Sbi. De senaste tre åren har man kunnat se en viss övervikt av svenska böcker, men det har inte varit så här tydligt förut. Vad kan det bero på? – En gissning är att det har med ekonomi att göra. Förlagen har haft det kärvt de senaste åren och

kanske vill undvika rättighets- och översättningskostnader. En annan förklaring skulle kunna vara att författarna har blivit viktigare för förlagens marknadsföring av nya böcker. Med svenska författare blir det lättare för förlagen att anordna olika aktiviteter där författaren kan vara delaktig. Är det här en utveckling som kommer att fortsätta? – Det är svårt att säga. Sbi konstaterade redan 2012 att barn- och ungdomslitteraturen blir mer nationell, men det går ju inte att veta hur det blir framöver, säger Åsa Warnqvist. Om detta är en positiv eller negativ utveckling tycker hon är svårt att avgöra. Däremot finns det andra aspekter som kan vara värda att lyfta fram. Till exempel att de allra flesta böcker som översätts till svenska är engelska, nordiska eller skrivna på något annat av de stora europeiska språken. – Mycket lite översätts från utomeuropeiska språk, och ganska få böcker skildrar andra kulturer än de västerländska. Det tycker jag är vanskligt, för om vi vill ha ett tolerant samhälle måste barn få komma i kontakt med andra kulturer också genom litteraturen.

LISA JANNERLING Vad hände på bokfronten 2013? FAKTA: BOKPROVNINGEN Varje år samlar Svenska barnboksinstitutet in och går igenom alla barn- och ungdomsböcker som ges ut i Sverige. Det kallas för Bokprovningen, och resultatet brukar presenteras i en skriftlig dokumentation, massor av diagram och en utställning med årets böcker. Den här texten bygger på Bokprovningen 2013.

8

• Det gavs ut 1770 barn- och ungdomsböcker, nio fler än året innan. • 59 procent av utgivningen var titlar med en svensk författare. • Antalet bilderböcker, tecknade serier och ungdomsböcker minskade – men det kom fler faktaböcker, kapitelböcker och mellanåldersböcker. • Antalet lättlästa böcker fördubblades 2012, och fortsatte att öka 2013. • De allra flesta författarna och illustratörerna är fortfarande kvinnor. • I bilderböckerna är de flesta huvudpersonerna pojkar – medan flickorna dominerar mellanålders- och ungdomsböckerna. Källa: Svenska barnboksinstitutets Bokprovning 2013


reportage

Här är de bästa böckerna från 2013 Vad handlade böckerna om egentligen? Här presenterar vi några av de bästa utifrån årets vanligaste teman som var vanligast under året som gick. Läs mer om titlarna på vår sajt! Vardagsberättelser Många böcker för nybörjarläsare har vardagliga, realistiska motiv. Det handlar om allt från skolan och kompisarna till att hänga i stallet.

Ensamhet och utanförskap Årets absolut vanligaste tema! Det handlar om personer som är ensamma eller utanför i både inre och yttre bemärkelse – och i bilderböckerna får berättelserna alltid ett lyckligt slut.

Klass 1b: Allra bästa kompisen Nr 141762

Pris 89:-

Snöret, fågeln och jag Nr 139519

Pris 119:Djur Det kryllar av djur i kapitelböckerna för de yngre läsarna – allt från realistiska berättelser om vanliga husdjur till olika berättelser om förmänskligade djur. Runt 40 olika arter fanns i böckerna från 2013!

Ponnis och Pippis bok

Claude på semester

Nr 142869

Nr 140251

Pris 119:-

Pris 99:-

Brott och mysterier Deckare fortsätter att vara populära, med ungefär lika många nya titlar som året innan. LasseMajas detektivbyrå: Cykelmysteriet

Kalle Skavank: Skandalen vid Skanstull

Nr 143156

Nr 139923

Pris 109:-

Pris 109:-

Högläsning Det pratas mycket om vikten av högläsning, och det har också kommit en hel del böcker som är bra att läsa högt. En del vardagsrealistiska, andra mer inriktade på humor.

Åkerbo: Sju syskon, fyra våningar

Doktor Proktor och den stora guldkuppen

Nr 137083

Nr 45708

Pris 119:-

Pris 109:-

9


favorit

Perfekta böcker att läsa högt

Foto Ulrica Swenger

I Rose Lagercrantz bokserie om Dunne möter vi en lekfull och fundersam tjej med mycket känslor. Dunne har en familj och en bästis som hon älskar, men livet på låg – och mellanstadiet kan ju ändå vara rätt klurigt ... I de här böckerna får vi följa med i hennes vardag och känna igen oss i hennes tankar. Det här är perfekta högläsningsböcker att njuta av tillsammans, men funkar förstås också för den som lärt sig läsa på egen hand.

Rose Lagercrantz

Precis innan sommarlovet börjar händer något fruktansvärt. Dunnes pappa blir allvarligt skadad i en trafikolycka och måste ligga på sjukhus hela sommaren. Dunne blir förtvivlad. Samtidigt ringer bästisen Ella Frida och frågar om Dunne villa följa med på deras semester. Det klart hon vill! Men får man verkligen vara glad när ens pappa är sjuk? En fin och innerlig sommarlovsberättelse om sorg, glädje och kärlek. Bild Eva Eriksson. 128 sid, inb. Bonnier Carlsen. Nr 147231

Pris 109:-

Mitt lyckliga liv (del 1) Först är Dunne rädd för att börja skolan. Men sedan träffar hon Ella Frida och de blir bästisar. Tänk att man kan vara så lycklig! Tills Ella Frida måste flytta ... Bild Eva Eriksson. 143 sid, inb. Bonnier Carlsen. Nr 58776

Pris 119:-

10

Sist jag var som lyckligast (del 3) ny!

Mitt hjärta hoppar och skrattar (del 2) Dunnes bästis har flyttat och hon vill inte vara med någon annan. Ändå tvingar hennes lärare henne att sitta mittemellan Vickan och Mickan på lektionerna. Det kan bara sluta på ett sätt – i katastrof. Bild Eva Eriksson. 168 sid, inb. Bonnier Carlsen. Nr 28470

Pris 109:-


sigge

Hipp, hipp hurra för Sigge! Böckerna om Sigge är kanske världens bästa hästböcker. Inte nog med att man kan känna igen sig i Elina och hennes kompisar. Det som gör Siggeböckerna så speciella är att även hästarna har egna personligheter. På så sätt får vi lära oss om hur hästar

fungerar – vilket är en oumbärlig hjälp för alla hästtokar. I år är det tio år sedan den första Sigge-boken kom ut. Vi firar jubileet genom att skicka med en sprillans ny fyll-i-bok med Sigge-tema till alla som köper nya boken Sommaren med Sigge.

Sommaren med Sigge ny! Av Lin Hallberg. Elina ska tillbringa en sommarvecka hos mormor och morfar. I vanliga fall brukar hon längta till dem, men nu vill hon inte alls åka. Hon vill ju vara hemma med Sigge. Men hemma hos mormor och morfar väntar en stor överraskning ... Kanske blir det här den bästa sommaren någonsin. Perfekta sommarlovsläsningen! Bild Margareta Nordqvist. 156 sid, inb. Bonnier Carlsen. Nr 905786

Bok på köpet! Om du köper Sommaren med Sigge får du en fyll-ibok i present! Boken är full med faktarutor om dig, dina kompisar och era favorithästar som du själv får fylla i. Dessutom får du tips på saker som är bra att tänka på i stallet.

Pris 109:-

April, april Sigge

Ridläger med Sigge

Simma lugnt Sigge

Äventyr med Sigge

Nr 24554

Nr 48926

Nr 74781

Nr 34595

Pris 109:- Pris 109:-

Alla älskar Sigge

Torsdagar med Sigge

Kom igen Sigge

Nr 83790

Nr 26930

Nr 63222

Pris 109:-

Pris 109:-

Pris 109:-

Sigge – mina hästar och vänner

Pris 109:- Pris 109:-

Det spökar Sigge

Hoppa högt Sigge

Äntligen Sigge

För alltid Sigge

Nr 73650

Nr 109652

Nr 124354

Nr 137612

Pris 109:-

Pris 109:-

Pris 109:- Pris 109:11


fakta

Köp 3 – betala för 2! Faktaserien Känn igen 25 är kul läsning både för stora och små. Här hittar vi en massa fakta om naturen, presenteras på ett enkelt och spännande sätt. Just nu får ni köpa tre till priset av två!

Känn igen 25 blommor

Känn igen 25 fåglar

Känn igen 25 svampar och bär

Nr 107680

Nr 114488

Nr 114496

Pris 109:-

Pris 109:-

Pris 109:-

Känn igen 25 fiskar Nr 107672

Pris 109:-

Nr 905745

Känn igen 25 – läs-och-bildmemo

Paketpris 109:-

Nr 125492

Känn igen 25 – Målarbok + Pyssel

Känn igen 25 träd och buskar Nr 131342

Pris 109:-

12

Känn igen 25 myror och andra småkryp

Känn igen 25 strandfynd

Nr 137257

Pris 109:-

Pris 109:-

Nr 137265

Pris 109:-

Känn igen 25 sniglar, kryp och kräldjur

Känn igen 25 fjärilar och flygfän

Känn igen 25 däggdjur

Nr 125161

Nr 131359

Nr 121179

Pris 109:-

Pris 109:-

Pris 109:-


biografier

Bästa läsningen för vuxna Barn och unga läser allt mindre. Tråkigt, tycker förstås vi på Barnens Bokklubb. Men för att de yngre ska vilja läsa är det ju minst lika viktigt att vi som är äldre läser. Här har vi samlat gripande och spännande slukarläsning – för vuxna.

Längtan bor i mina steg ny!

Boken som blev tv-serie!

Orange is the new black ny!

Av Klara Zimmergren. Komikern Klara Zimmergrens sommarprat om sin längtan efter barn berörde många. Nu kommer hennes berättelse äntligen i bokform! Det här är en vacker, sorglig och varmt humoristisk historia om singelliv, ensamhet, träning, långkok, hundar och, förstås, kampen för att bli gravid. 295 sid, inb. Forum. Nr 147272

Av Piper Kerman. Piper lever ett ordnat liv i Brooklyn då hennes förflutna hinner ikapp henne och hon döms till fängelse för ett tio år gammalt brott. Det här är den dramatiska och rörande historien om hennes år i ett amerikanskt kvinnofängelse. Övers. Annika H. Löfvendahl & Jan Hultman. 346 sid, mjukband. Norstedts. Nr 147207

Pris 169:-

Pris 149:-

Min pappa Ann-Christine ny! Av Ester Roxberg. Författaren Ester Roxbergs pappa var som vilken förälder som helst. Tills han en dag började kalla sig för Ann-Christine och leva som kvinna. Det här är en unik och välskriven berättelse om när ens förälder plötsligt visar sig vara någon annan än den man trodde. Det handlar om ilska och acceptans, men kanske mest av allt om kärlek. 190 sid, inb. Wahlström & Widstrand. Nr 147280

Pris 159:-

En thriller ur verkligheten!

En gång var jag större än Zlatan ny! Av Daniel Nilsson-Padilla & Tony Flygare. Zlatan Ibrahimovic och Tony Flygare växte upp tillsammans och båda var på god väg att bli stora stjärnor. Det här är berättelsen om Tonys livsöde och en fin barndomsskildring som ger myten om Zlatan en ny dimension. 304 sid, inb. Norstedts. Nr 147306

Helikopterpiloten Av Håkan Lahger. Helikopterrånet i Västberga 2009 är ett av de mest uppmärksammade rånen i Sveriges historia. Vem var hjärnan bakom kuppen? Vart tog pengarna vägen? Och är verkligen de som dömts för brottet skyldiga? Spännande som en thriller! 292 sid, inb. Norstedts. Nr 147298

Pris 179:-

Pris 179:-

13


Beställ nu! Beställ eller avbeställ senast 13/5

www.barnensbokklubb.se

Beställ och avbeställ snabbt och enkelt på webben. www.barnensbokklubb.se Telefon ordertelefon dygnet runt 08-441 34 34 Sms till 72456 Beställ Skicka BB (mellanslag) medlemsnummer (mellanslag) artikelnummer (mellanslag) artikelnummer osv

DITT HUVUDBOKSPAKET

Avbeställ huvudbok Skicka BB (mellanslag) medlemsnummer (mellanslag) nej

Solgatan 1: Vi vinner + Djurkompisar: Oj oj Ture + Roligt att färglägga efter siffror Nr 905646

Medlemmar i Finland Sms:a till 179944 (kostnad 0,25 + trafikavgift)

Pris just nu 179:-

Ninja Timmy och resan till Sansoria (sid 7)

Roliga kortspel för barn (sid 15)

Tinas recept för unga kockar (sid 16)

Nr 147249

Nr 58578

Nr 147363

Pris 99:-

Pris 59:-

Pris 129:-

Kontakta oss www.barnensbokklubb.se

Läseposten

Telefon: Automatisk ordertelefon 08-441 34 34 Kundtjänst: 08-737 86 90 Öppettider: mån-tors 9-11, 13-15, fred 9-11 Mejl: kundtjanst@barnensbokklubb.se redaktionen@barnensbokklubb.se (Ange ditt ärende och medlemsnummer) Adress: Box 30104, 104 25 Stockholm Besöksadress: Hantverkargatan 5C, Stockholm Returadress: Förlagssystem AB, Barnens Bokklubb, 791 89 Falun Använd originalkartongen och bifoga fakturan. Behåller du någon vara får du en ny faktura. Du betalar själv returportot.

Ansvarig utgivare: Maria Capor Tryck: Printfabriken Prenumerationspris: 225 kr/år (kostnadsfritt för medlemmar) Bankgiro: 5019-2285 Postgiro: 484 01 03-8

Gör din adressändring på www.barnensbokklubb.se

14

Så här fungerar Barnens Bokklubb Du kan välja mellan sex olika kategorier för barn i olika åldrar – från bebis till tonår. Fjorton gånger per år får du och ditt barn ett paket, ert huvudbokspaket, som är speciellt utvalt för barnets ålder. Vi läser alla böcker som ges ut och väljer ut de allra bästa till våra medlemmar. Paketen skickas automatiskt hem till dig om du inte tackar nej, och det gör du enklast via sms eller på webben.

Du handlar när du vill. Vi ställer inga köpkrav och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst efter sex månader.

är portot bara 39 kronor (Finland 79 kronor). När du handlar för mer än 600 kronor bjuder vi på frakten inom Sverige!

Du betalar ingenting för medlemskapet, bara för böckerna du köper. Dessutom får du vår tidning 14 gånger om året. Där kan du se de utvalda böckerna och våra andra erbjudanden, men också läsa reportage och råd om barns läsning och utveckling. På vår webb hittar du alltid aktuella barnoch ungdomsböcker, men också film, spel, leksaker och andra saker för barn.

Du kan betala med kort eller faktura, och efter leverans har du 15 dagar på dig att betala. Vid utebliven betalning skickas en påminnelse. Betalas inte den överlämnas fakturan till Intrum Justitia AB, och då tillkommer 160 kronor i kreditavgift. Eftersom vi fakturerar i efterhand har alla medlemmar en kreditgräns.

Du har alltid 14 dagars returrätt, och du betalar själv returportot. Vid ofrankerade eller försenade returer tar vi 79 kronor i avgift, och det gäller också för paket som inte hämtas ut. Oavsett hur mycket du beställer

Barnens Bokklubb lagrar dina och ditt barns personuppgifter. Du kan när som helst ta del av dem genom vår kundtjänst. Vi förbehåller oss rätten att godkänna ditt medlemskap.


pluspris

Roliga kortspel för hela familjen .

Kul bok med 28 kortspel för barn mellan 5-15 år. Här hittar vi klassiker som Finns i sjön, Vändtia och Memory, men också lite mer knasiga och okända spel som Byxlös, Alexanders badkar och Kapten Korks skatt. Perfekt inför sommaren! Roliga kortspel för barn Av Peter Gissy. 68 sid, inb. Berghs. Nr 58578

Pris 109:Pluspris 59:-

Du som köper något annat ur Barnposten får köpa boken till pluspris

Fixa festen med systrarna von Sydow Ännu en färgsprakande bok av systrarna von Sydow! Här delar de med sig av sina bästa tips för en lyckad fest. Du får kompletta menyer för student, dop, bröllop och födelsedagsfest, men också tips för enklare tillställningar som kafferep och mingelparty. Här hittar du även planeringshjälp, portionsberäkning, buffétips och inspiration till dukning och blommor. Perfekta handboken till vårkalaset! Fest med systrarna von Sydow ny! Av Ebba Kleberg von Sydow & Amy von Sydow Green. Foto: Ulrika Ekblom 168 sid, inb. Ica bokförlag. Nr 146969

Din huvudbok nästa gång

Pris 199:-

15


Sverige, Porto Betalt B

Laga mat som en riktig kock! Smaskig smoothie, pulled pork, fylld fläskfilé och nutellamousse. Det kanske låter komplicerat, men med den här boken blir det så lätt att även ett barn kan laga mat som en mästerkock. I sin nya bok guidar Tina Nordström alla unga kockar genom matens värld. Här lär hon ut hur man lagar enkel mat som smakar gott – och dessutom imponerar.

Här hittar vi recept på allt från müsli och pannkakor till korv stroganoff, moules frites, hamburgare och rocky road-glasstårta. Instruktionerna är enkla och tydliga. Boken är egentligen skriven för barn från 9 år, men den är definitivt en bok att spara och ha användning för hela livet.

Tinas recept för unga kockar ny! Av Tina Nordström. Bild Jenny Grimsgård. 96 sid, inb. Bonnier Fakta. Nr 147363

Pris 159:Bonuspris 129:-

Bonuspris Du som har handlat sex böcker till ordinarie pris får handla till vårt bonuspris. Har du en asterisk * på adressetiketten på tidningens baksida, är du bonuskund.

Barnens Bokklubb order tel 08-441 34 34 kundtjänst 08-737 86 90 kundtjanst@barnensbokklubb.se www.barnensbokklubb.se

Avs Bring Citymail Box 901 08, 120 21 Stockholm Returadress vid ej levererbar tidning: Barnens Bokklubb C/O Förlagssystem Warfvinges väg 30 112 51 Stockholm

1 1 0 0 2 1 9 0 0

Barnposten nr 6 Börja läsa  
Advertisement