Page 1

Banyeres de Mariola

MAIG DEL 2019

De les paraules als fets Compromís per Banyeres de Mariola edita l’Infobloc número 9 per a explicar al veïnat quines han sigut les accions de govern més destacades en aquests quatre anys de legislatura que ara acaben. També exposem les propostes del programa electoral per a la pròxima legislatura 2019-2023. I finalment presentem els candidats, l’equip d’homes i dones que es posa a disposició de Banyeres per a fer avançar el municipi des d’una perspectiva clarament valenciana i de progrés.


Benvolguts banyerins i banyerines, Sóc Josep Sempere i Castelló, el cap de llista de Compromís per Banyeres de Mariola, i m’agradaria explicar-vos les raons per les quals vull seguir treballant junt amb els meus companys i companyes de candidatura. Fa quatre anys vam dir que escoltaríem el poble, i així ho hem fet. Per primera vegada en la història del municipi han hagut uns pressupostos participatius; s’ha fet una consulta a festers, festeres i a tot el veïnat per a conéixer la seua voluntat sobre les dates de festes; i s’ha habilitat un portal de transparència, on es detallen pressupostos, despeses i sous dels representants. També

Infobloc | 2

s’han retransmés íntegres tots els plens municipals. Per a aquesta nova legislatura, tornem a presentar un programa ple de propostes per al turisme, l’agricultura, la cultura, l’economia, l’educació, la joventut, el medi ambient, la participació ciutadana, la sanitat… perquè volem continuar treballant per a les persones i en benefici de tots i totes des d’una perspectiva clarament valenciana i de progrés. A més, comptem amb l’experiència d’aquestos quatre anys anteriors, on hem administrat els diferents pressupostos mantenint l’estabilitat pressupostària, el principi de sostenibilitat financera i el caràcter social. Quatre anys de treball que s’han

caracteritzat per l’estabilitat, una gran dedicació i la bona sintonia de l’Equip de Govern. Si per a nosaltres és fonamental escoltar, també ho és passar de les paraules als fets. Entre les més de duescentes iniciatives de govern que hem materialitzat destaquen un parell que es troben en procés: el nou Centre de Dia per als malalts d’Alzheimer i el nou Aulari del CEIP Alfonso Iniesta, dos inversions fonamentals per al futur del nostre municipi. Esperem revalidar la confiança que Banyeres de Mariola va dipositar en nosaltres per poder seguir millorant la qualitat de vida de tot el veïnat. Amb el vostre vot, continuarem treballant imparables.

Maig de 2019


De les paraules als fets Supressió del BIM Vam prometre en l’anterior campanya electoral que si governàvem no editaríem des de l’Ajuntament un Butlletí Informatiu Municipal i així ho hem complit. La publicació que teniu a les vostres mans n’és la prova, perquè no està pagada amb diners públics. També hem suprimit els dinars protocolaris que hem considerat que no eren necessaris i que abans anaven a càrrec de les arques públiques.

Transparència El primer que vam fer en arribar al Govern municipal és recuperar la difusió dels plens de manera íntegra que els anteriors governs havien eliminat. A Youtube es poden trobar tots els vídeos i s’han retransmès en directe per la ràdio municipal. Hem habilitat un portal de transparència on el veïnat ha pogut consultar les percepcions econòmiques dels representants municipals, l’estat dels comptes, les subvencions rebudes, etc.

Parc de mascotes Hem obert a la zona del parc de l’Ese un espai habilitat per a mascotes on els usuaris poden recollir cómodament les deposicions dels animals. Era una reivindicació d’una part de la població que necessitava el servei i alhora una millora per al municipi perquè el nou espai permet conciliar els drets dels propietaris dels animals i la resta de la ciutadania que reclama un poble net d’excrements.

Maig de 2019

Infobloc | 3


De les paraules als fets Escoltar el poble Des de feia molts anys, part de la societat demanava una consulta sobre les dates de festes. S’havien fet votacions parcials a les filaes però mai s’havia consultat totes les parts implicades i s’havia tancat sempre el tema en fals. El nostre Govern municipal va donar veu a tota la ciutadania en un procés representatiu, transparent i amb garanties democràtiques. Van poder votar festers i festeres i les persones empadronades.

Recuperació Tal com havíem promés en l’anterior programa electoral, les cordaes han estat recuperades després de quinze anys d’absència en el programa d’actes de festes de moros i cristians. Teníem la voluntat política ferma de posar en valor els actes tradicionals. Voluntaris i voluntàries i agrupacions coeteres van fer una gran tasca i se’ls va donar un gran protagonisme que va ser recolzat pel Govern municipal.

Tradicions Després que la tradició banyerina de la rebolcada de la llonganissa anara a menys durant alguns anys, el Govern ha organitzat en aquests quatre anys una foguera a la plaça Major amenitzada per grups musicals per a fer animació i ball. També han col·laborat les dues bandes de música del poble de manera alterna, el Grup Scout fent jocs d’animació i el Col·lectiu Serrella per a ajudar a fer la torrada.

Infobloc | 4

Maig de 2019


De les paraules als fets Mobilitat urbana Hem treballat per fer un poble més habitable i per això hem creat a la Malena 54 noves places per a turismes, 5 per a motocicletes i 1 per a discapacitats. A aquestes cal sumar-ne 4 més que es van recuperar per al veïnat en eliminar la zona reservada a autoritats a la plaça de l’Ajuntament i 7 al nou aparcament d’Àngel Torró. Ara hi ha 65 places més per a automòbils al centre històric a disposició dels ciutadans.

Sostenibilitat Hem estat especialment sensibles a la responsabilitat municipal per l’impacte de l’activitat humana sobre el medi ambient. Per això hem fet totes les inversions que hem pogut, com la compra d’un vehicle elèctric per als Serveis Socials o la substitució d’antic enllumenat per noves instal·lacions LED que estalvien molt de consum elèctric a la població alhora que augmenta l’eficiència lumínica.

Comerç local Durant quatre anys hem fet campanyes de recolzament al comerç local conscients de la importància que té per a mantindre la cohesió social i l’economia circular d’un poble. Per Nadal, estiu i altres èpoques extraordinàries hem incentivat el consum als comerços de proximitat a través de diversos premis. De la mateixa manera, hem invertit en la millora de les instal· lacions del Mercat Municipal (aire condicionat, coberta de l’edifici…).

Maig de 2019

Infobloc | 5


De les paraules als fets Aposta pels museus Hem apostat de manera decidida pels museus. S’han fet inversions importants, la més gran al Museu Valencià del Paper per a posar-lo al dia en recursos i noves tecnologies. S’ha inaugurat un de nou: el Museu de la Farmàcia; s’han fet millores d’accessibilitat al Museu de l’Espardenya (elevador); i el Museu de la Paraula ha editat materials. Vil·la Rosario s’ha convertit en una vil·la museística amb l’oficina de turisme i la renovació del llavador inclosa.

Cultura per a tothom La programació cultural durant els quatre anys passats ha estat molt diversa, amb algunes creacions noves com les Jornades del Llibre, la Paraula i la Música fetes a Vil·la Rosario i Les nits del Principal. A més, concerts de bandes i de música clàssica, contacontes, visites i rutes guiades, danses, cinema, teatre, animació de carrer, conferències, documentals, música en valencià, exposicions, pintura de murals presentacions de llibres, etc.

Servei de biblioteca La Biblioteca municipal ha ampliat horaris per a donar servei a l’alumnat en èpoques d’exàmens obrint dissabtes i ampliant durant els mesos de desembre, gener i juny. Hem gestionat la inclusió a la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat i, gràcies a això, disfrutem d’accés específic a subvencions, ajudes i cursos. En aquest espai s’han fet presentacions de llibres, la Nit de Tot Sants, exposicions del Màster de Gestió de Patrimoni, etc.

Infobloc | 6

Maig de 2019


De les paraules als fets Infraestructures La construcció d’un nou aulari d’Educació Infantil, d’un trinquet annex i millores a l’edifici de Primària, dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, es troba en tramitació. El CEIP Alfonso Iniesta aconseguirà una instal·lació reivindicada durant molts anys i que ara està a punt de fer-se realitat. Les diverses reunions amb la Conselleria d’Educació han servit per a comprovar la bona sintonia i la voluntat ferma de fer l’actuació.

Inversió Estan a punt de començar les obres d’habilitació per a acollir els malalts d’Alzheimer. L’acondicionament de l’edifici comportarà ampliar a 40 el nombre de places. En els treballs s’inverteixen 350.000 euros dels quals la Diputació aporta el 95% a través de subvenció i el 5% restant va a càrrec de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola. Quan acaben els treballs es farà el trasllat dels equipaments.

Obres i serveis S’han fet infrastructures noves: pavimentat de l’espai multiusos del parc Vil·la Rosario (utilitzat per a La Llegenda, la carpa per als concerts de festes, diversos concerts musicals, etc.). S’ha millorat la baixada de la Font del Sapo al Partidor, s’ha acondicionat el Menjador Escolar, s’ha millorat la Ruta dels Molins, s’han arreglat camins rurals, asfaltat carrers, millorat l’entrada al poble per Les Molines, construit nous pavellons de nínxols, etc.

Maig de 2019

Infobloc | 7


De les paraules als fets Turisme de qualitat Banyeres ha tingut estand propi al costat del de la Mancomunitat en la trobada «Alacant Gastronòmica» en les dues edicions de la fira que s’han fet per a promocionar productes autòctons del municipi. També s’han fet jornades estratègiques a Banyeres per a la formació de professionals del sector (geocaching, ornitologia…). L’oficina de turisme ha estat a disposició dels establiments del municipi per a donar-los suport.

Comunicacions Hem fet de mediadors entre les companyies de transport públic per augmentar horaris i recuperar algun dels serveis que s’havien perdut. S’ha recuperat la línia Banyeres de Mariola - Villena. Així mateix, s’ha aconseguit que la companyia concessionària augmente i millore els horaris de la línia Banyeres de Mariola - Alcoi. També es va aconseguir complementar l’horari amb dos nous serveis per al cap de setmana a Alcoi.

Patrimoni S’han fet actuacions de conservació i recuperació en el patrimoni arquitectònic del municipi. Al Molí Sol es va rehabilitar l’edifici de la bàscula que va ser acondicionat com a Centre d’Interpretació del Riu Vinalopó. També es van posar noves cobertes al Molí l’Ombria i a l’edifici de la Fàbrica de l’Estació. La Universitat d’Alacant ha impartit a Banyeres el curs d’Expert Universitari en Gestió del Patrimoni.

Infobloc | 8

Maig de 2019


De les paraules als fets Suport a la indústria El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha visitat diverses indústries de Banyeres per a explicar les ajudes per al desenvolupament de projectes empresarials. D’altra banda s’ha creat el Consell d’Indústria i Promoció Econòmica en el qual estan representats tots els sectors d’aquesta activitat del municipi per a tractar els problemes industrials, proposar actuacions i consensuar línies d’actuació.

Pla d’Igualtat S’ha treballat i redactat el Primer Pla d’Igualtat de Génere de Banyeres de Mariola per a la coordinació i unificació de totes les actuacions a favor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones que es facen en cadascuna de les àrees municipals. Es tracta que les associacions del poble implicades participen en la decisió de quines polítiques d’igualtat s’han de marcar per a tots els sectors de la població.

Noves tecnologies S’ha implantat una nova aplicació per a dispositius mòbils més eficient, ja que integra els diversos serveis d’informació que hi havien i ha afegit noves prestacions amb dades sobre comerç, associacions, etc. El sistema d’avisos manté informat l’usuari sobre esdeveniments, terminis administratius, incidències de subministrament, etc. També permet que el veïnat puga avisar sobre possibles desperfectes.

Maig de 2019

Infobloc | 9


De les paraules als fets Esports Hem invertit en diferents instal·lacions noves, com en la creació del parc de cal·listènia i en un nou rocòdrom per a practicar l’escalada. Hem renovat part de les instal·lacions del poliesportiu que es trobaven més deteriorades per l’ús. A més, hem promogut un taller de pilota valenciana gratuït impartit per un especialista per a fer difusió d’altres tipus d’esports, en aquest cas un tradicional valencià.

Renovació de xarxes Per a millorar en l’eficiència del subministrament d’aigua potable s’ha fet una renovació de la xarxa en diferents punts del poble. Així s’eviten les pèrdues que hi havia i el municipi estalvia molts litres en el transcurs de l’any. Els treballs han consistit en el canvi de les canonades velles de fibrociment per unes noves de fundició dúctil, instal·lació de vàlvules, adequació d’arquetes i la construcció d’una vorera nova.

Camins arreglats Amb subvencions de la Generalitat Valenciana hem ejecutat diverses reparacions d’infrastructures. S’ha actuat als camins de Massanet, el Cortijo, la Rambla i el Mas. També s’han netejat diversos barrancs, aigüeres i séquies. Amb ajudes indirectes, executades per la Conselleria d’Agricultura, s’han reparat i condicionat cinc quilòmetres del camí de la Mata a la Foia Redona, així com tres quilòmetres del camí Alts de la Penya la Blasca.

Infobloc | 10

Maig de 2019


De les paraules als fets Més enllumenat Hem procurat extendre l’enllumenat festiu perquè abarque més zones del poble, ja que pensem que el comerç necessitava que es cobriren els carrers on hi ha més concentració d’establiments, ja que, amb els anys, han anat instal· lant-se a altres llocs on abans no hi havia tendes. Hem tingut la voluntat de fer Banyeres un poc més acollidor durant les festes de Nadal i l’encesa oficial l’hem fet amb un acte on participa el Cor Joiós.

Participació Tal com haviem promés en l’anterior campanya electoral, el nostre Govern, que ha cregut en una democràcia directa, ha instaurat per primera vegada al municipi uns Pressupostos Participatius a través de diverses consultes ciutadanes. Les propostes més sol·licitades han estat assumides i executades per l’Ajuntament que ha anat incorporant-les als Pressupostos Municipals. Les propostes més votades pel veïnat en les tres edicions i que han estat executades són: Renovació dels lavabos de l’edifici annex del CEIP Alfonso Iniesta (2016); instal·lació d’un parc de cal·listènia per a fer escalfament muscular al Poliesportiu municipal (2017); i la renovació de les escales d’accés a l’església parroquial de Santa Maria (2018). Pel que fa a les qüestions més importants, no hem dubtat en consultar la ciutadania, com en el cas de les dates de les festes patronals, on el veïnat ha pogut participar en la decisió final expressant la seua opinió a través de les urnes.

Maig de 2019

Infobloc | 11


De les paraules als fets Voluntariat El voluntariat de Banyeres ha respost molt bé en totes les ocasions. Entre altres, a la crida feta per l’Ajuntament per a netejar el nostre entorn natural de brossa. Ells i elles fan possible les Festes de la Malena (les quintes que fan 25 anys), la Cavalcada dels Reis d’Orient, competicions esportives de tota classe, ajuda a persones nouvingudes, la representació de la Llegenda i moltes altres activitats que són possibles gràcies a la col·laboració.

Estabilitat financera Durant la Legislatura 2015-2019 les despeses han sigut ajustades al màxim en la majoria de les partides pressupostàries sense que s’haja hagut de recórrer a cap endeutament financer per part de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola. L’Equip de Govern ha treballat amb rigor en el control pressupostari. Les línies mestres de la legislatura 2015-2019 han estat: estabilitat pressupostària, principi de sostenibilitat financera i caràcter social. D’altra banda, durant els quatre anys passats els impostos municipals han esta congelats. Tot i que els pressupostos han estat prudents pel que fa a les previsions, en aquest últim exercici està previst l’ingrés de més de tres-cents mil euros, per part de Diputació d’Alacant, per a la construcció del Centre de Dia per a Malalts d’Alzheimer i de més de tres milions d’euros per part de la Generalitat Valenciana per a la construcció del nou aulari d’Educació Infantil al CEIP Alfonso Iniesta.

Infobloc | 12

Maig de 2019


Les propostes electorals i les persones

1

Economia Incentivar l’ús i aprofitament de tots els bancals que hi ha al voltant del nucli urbà, i en la resta de terme, per les persones propietàries o per emprenedores en l’àmbit agrícola. Per una banda, es crearia ocupació com a explotacions agràries i, per l’altra, frenaria el pas d’un possible incendi (ja que es reduirien els bancals erms).

Continuació de l’aplicació del canvi a tecnologia LED dels fanals d’enllumenat públic per diversos sectors del municipi.

Foment de l’agricultura ecològica en el nostre municipi.

Continuació amb la col·laboració amb el Sindicat del Reg en la millora i manteniment del sistema de sèquies.

Modificació del reglament d’ús dels Horts Urbans, perquè puga passar a una altra persona usuària en cas d’inactivitat de l’anterior (sense haver d’esperar dos anys).

Maig de 2019

Continuïtat al recolzament del comerç local amb les campanyes per a la seua promoció. Potenciació d’una marca de producte autòcton: oli, embotit, mel...

Iniciar els procediments per a la recepció d’ajudes europees.

JOSEP SEMPERE Sóc mestre de Primària i llicenciat en Psicopedagogia. Sempre he estat molt implicat en diverses associacions, sobretot en les vinculades amb l’educació dels joves, la natura i les nostres tradicions. Des de juny de 2015 estic vivint una etapa nova en la meua vida: treballe pel nostre poble des d’una gran institució, l’Ajuntament. A més, a banda d’exercir l’Alcaldia, he sigut el vicepresident 1r de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, així com el seu representant en el Consorci de les Comarques Centrals Valencianes. Encapçale de nou el projecte de Compromís perquè encara ens queden moltes fites per construir el Banyeres del futur: més humà, més valencià i ser referent a nivell econòmic, social, mediambiental, turístic i cultural.

Infobloc | 13


2

ROCÍO ALFARO Sóc diplomada en Treball Social per la Universitat d’Alacant i des de fa més de 10 anys treballe al Centre de Salut de Banyeres. Durant els darrers 4 anys he sigut 1r tinent d’alcalde i regidora de Benestar Social, Sanitat, Participació Ciutadana i Transparència. M’agrada el contacte amb la natura del meu poble i amb la seua gent. Estic molt orgullosa del treball que hem fet des de l’Equip de Govern en aquesta legislatura. Per això i perquè hi ha noves idees per a fer-les realitat, vull continuar treballant per al meu poble amb el vostre suport.

Cultura i educació

Creació del projecte d’un nou auditori, a petició de les bandes de música (al Consell de Cultura), a la millor ubicació possible. Així com l’estudi de la creació d’un espai multifuncional on poder realitzar altres activitats (discomòbils, activitats a cobert, etc.). Foment de la lectura en la infantesa, realitzant a la Biblioteca una programació periòdica de contacontes. Realització d’activitats que animen la participació del jovent en el món de la cultura. Donar continuïtat a l’aprenentatge de francés (al Casal de la Joventut i a la Formació de Persones Adultes), facilitant l’aprenentatge de la llengua del nostre poble germà, Campan. Creació d’una escola de teatre al municipi. Reprendre els intercanvis d’alumnat entre Banyeres de Mariola-Campan aprofitant l’agermanament.

Infobloc | 14

Realització de nous cursos en la Formació de Persones Adultes sobre coneixements bàsics de ciutadania (la renda, funcionament de les institucions polítiques, etc.). Realització d’activitats culturals a l’espai rehabilitat del llavador, així com la potenciació de l’ús del castell i de Vil·la Rosario com a espais culturals on fer alguns actes dins la programació cultural. Aprofundir en la programació musical i artística en la nostra llengua en col·laboració amb les associacions locals, a fi de promocionar la producció cultural del nostre poble, de la nostra comarca i del País, mitjançant Les Nits del Principal. Ús de l’autobús universitari de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. Continuar amb els horaris especials de la Biblioteca per a estudiants en època d’exàmens. Continuar recolzant la realització de les Escoles de Nadal, Pasqua i Estiu.

Maig de 2019


Urbanisme Finalització de la construcció d’un nou aulari d’educació infantil i d’un trinquet annex a l’espai que ocupa ara el recinte firal. Encàrrec d’un estudi professional sobre els problemes de mobilitat a Banyeres de Mariola per a redactar un Pla de Mobilitat amb visió de futur. Estudi de l’eliminació dels semàfors, així com l’estudi del sentit d’alguns carrers estrets de la població. Col·locació d’espills en zones de baixa visibilitat del trànsit. Millora dels accessos a la població des del Ventorrillo, finalització de l’últim tram de vorera. Estudi per a la implantació d’un carril per a vianants en el camí de Sant Antoni, en la zona lateral de Vil·la Rosario. Creació d’itineraris turístics que tinguen una doble utilitat: com a guia per als visitants i com a camins escolars.

Maig de 2019

Tramitació a Diputació d’una vorera que vaja des del Barranc Fondo fins el carrer de Sant Josep, per assegurar la seguretat dels vianants en eixe tram urbà per on discorre la carretera.

3

Creació d’una línia d’ajudes per a la rehabilitació de façanes de les cases del municipi. Ajudes per a la realització de seguiments arqueològics en obres de restauració i millora de vivendes en la zona antiga de Banyeres de Mariola. Creació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics per a fomentar la implantació de vehicles sense emissions contaminants al nostre municipi. Millora de la zona de la Font del Sapo amb una actuació sobre la mateixa font. Realització del Jardí de Sant Agustí, un nou espai verd a l’extrem d’eixe carrer que connectarà el carrer Mestre Serrano i el carrer Penya Roja.

ESTER REVERT Sóc tècnic superior de Marquèting. També tinc titulació d’auxiliar d’Infermeria en Salut Mental i Toxicomanies, especialitat en la qual treballe actualment. Estic cursant el grau de Psicologia. La meua vocació és treballar per a les persones i per això em presente cada legislatura, des de fa vint-itres anys, en la candidatura de Compromís. Des d’aquest partit he treballat en procesos de gestió a l’Ajuntament d’Alcoi. El meu temps lliure el dedique a practicar esport i m’agrada assistir a tot tipus d’esdeveniments culturals.

Infobloc | 15


4

Medi ambient Declaració de la serra de la Fontanella (Penya la Blasca) com a Paratge Natural Municipal. Amb l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la dels agents de Conselleria de Medi Ambient fer neteja i millora del riu Vinalopó. Continuar amb la neteja de Zones d’Actuació Urgent (ZAU) per facilitar una intervenció ràpida dels mitjans d’emergència davant l’extinció d’un possible incendi, amb la consegüent millora de la seguretat de la població que viu a les zones boscoses.

MARIO MARTÍNEZ Vaig estudiar BUP i he treballat en Correus, en Estadística Agrària, he sigut autònom i ara sóc oficial tèxtil. M’agrada molt el teatre i per això he fet durant deu anys d’Ambaixador Moro al Camp de Mirra. També participe des de fa molts anys en la representació del Tractat d’Almisrà, on actualment faig de joglar. He estat durant tres temporades president del Banyeres Unió Esportiva. Sóc músic. També fester a Banyeres de Mariola. Valore molt viure en un poble com Banyeres que té un entorn natural privilegiat.

Infobloc | 16

Campanyes de conscienciació per a la població per a fer reciclatge i sobre tindre cura del nostre entorn natural i urbà. Complir la llei europea sobre recollida de residus orgànics per a 2020 (conforme marca la normativa).

Repintat dels senyals dels senders, com ara el PR-V 4. Recollida del fem en condicions, fent-la selectiva per a plàstic, vidre, cartó i orgànica de manera més còmoda i evitant les olors dels contenidors durant el dia. Reducció de les taxes de residus a qui faça compostatge al seu camp o jardí. Incentivar l’ús de la trituració de les restes agrícoles com a alternativa al foc. Continuar fent gestions per aconseguir el menor impacte possible de la urbanització de la Mallaeta. Estudi per a la declaració de microreserva de fleixos a la zona del Molí l’Ombria. Millora de camins rurals: el Sesteret i altres.

Maig de 2019


Benestar de les persones

Finalització de la construcció del Centre de Dia per a persones malaltes d’Alzheimer en els baixos del geriàtric. Aprofundir en el desenvolupament del Pla Municipal d’Igualtat.

Optimitzar els recursos, programes i prestacions que configuren el Sistema Públic de Serveis Socials sobre programes de salut, dependència, respir per a persones cuidadores, tallers, prevenció i inserció social, etc.

Ampliació dels espais cardioprotegits, amb la col·locació de més desfibril·ladors, i cursos de formació per al seu ús correcte.

Treballar per a aconseguir la declaració i adhesió a la Xarxa de Ciutats Saludables per a Banyeres de Mariola.

Maig de 2019

5

BEA FRANCÉS Vaig estudiar magisteri a la Universitat d’Alacant i sóc mestra de Primària i Música des de l’any 2015. He participat en diverses escoles de música com a mestra de saxo i jardí musical. Actualment curse un màster en Lideratge i Direcció de Centres Educatius. He volgut formar part d’aquest gran projecte com és la candidatura de Compromís perquè hem de fer del poble un lloc per a les persones i els seus interessos. Forme part de l’Agrupació Musical La Nova i estic totalment implicada en la festa de moros i cristians.

Infobloc | 17


6

7

Participació

Reprendre els pressupostos participatius per als anys 2020, 2021 i 2022.

DAVID RUANO

CARLOS MOISÉS MIRÓ

Sóc mestre d’Educació Primària i psicopedagog i aquest curs escolar he obert un centre multidisciplinar a Banyeres. El treball amb l’alumnat ha fet que m’adone de la realitat, tant educativa com social dels nostres joves. M’encanta el meu treball i sempre intente estudiar, aprendre, millorar… tot i que que he de dir que de qui més aprenc és dels xiquets i xiquetes. M’agrada molt la música, els animals i gaudir de la nostra serra. Em presente ple d’il· lusió i amb moltes ganes de treballar pel nostre municipi.

Sóc Tècnic d’Emergències Sanitàries i treballe al servei SAMU. És per això que m’agrada plantejar-me com podria millorar el nostre poble en aquest aspecte. També sóc professor i component de diverses agrupacions musicals, com la Societat Musical Banyeres de Mariola o la Coral Mariola. Forme part de diferents associacions del poble, com Creu Roja, on col· labore de manera voluntària. El meu temps lliure el dedique a allò que més m’apassiona: la cultura de manera general i la música en particular.

Infobloc | 18

Desenvolupament de l’Ordenança de Convivència Ciutadana, amb les sancions tipificades per la no recollida d’excrements de mascotes, entre altres, i la promoció d’higiene pública (sorolls, deposicions, etc.). Promoció de l’app municipal com a mitjà de comunicació perquè la població notifique incidències o desperfectes urbans.

Maig de 2019


8

9

Joventut

Campanyes de prevenció (especialment en drogodependències) i de bon ús d’espais públics.

LORENA FERRE

GLÒRIA CONEJO

Vaig estudiar Magisteri d’Educació Física i, tot i que vaig començar a treballar com a entrenadora, la meua vocació ha estat més didàctica i ja fa 15 anys que exercisc de mestra, actualment al CEIP Alfonso Iniesta. Forme part d’entitats sense ànim de lucre de forma activa dins l’àmbit educatiu, cultural i esportiu. Algunes són Escola Valenciana, Col·lectiu Mussol, Col·lectiu Serrella i el Centre Excursionista Penya Roja. M’agrada molt practicar esport a l’aire lliure i muntanya, faig objectes d’espart i m’agraden les plantes remeieres.

Vaig estudiar a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. Treballe en un estudi de disseny de productes a Ibi des de fa 9 anys, on desenvolupem projectes per a empreses de tota la península. M’agrada dibuixar i pintar i actualment els retrats ocupen la majoria dels meus llenços i blocs de dibuix. M’apassiona el cinema, viatjar i sobretot conèixer altres cultures i costums. Forme part del grup scout Edelweiss, on intente transmetre als xiquets i xiquetes del nostre poble l’estima i el respecte per la natura que ens envolta.

Maig de 2019

Creació d’alternatives d’oci per a tota la població, però especialment per als joves, ja que troben molt poca oferta. Recolzament a la creació d’espais d’oci (pubs i cafeteries). Crear un servei de transport nocturn en dies especials d’oci (festivitats en poblacions veïnes...). Reubicació del Mariola Espai Jove perquè no estiga a sales separades.

Infobloc | 19


10

11

Indústria Millores a les zones industrials de Les Molines, Les Creus i Barraquetes. Millora de la seguretat amb la instal·lació de càmeres en els accessos dels polígons. Finalització de la sala comuna de les naus nius per a esdevindre una sala de treball compartida, dirigida principalment a persones emprenedores. Realització de cursos de formació per a empreses, comerços i persones aturades, seguint les demandes dels sectors representats al Consell d’Indústria i Promoció Econòmica.

JORDI AMORÓS

ELOY GARRIDO

Sóc enginyer en Organització Industrial i treballe com a responsable de l’Oficina Tècnica del Departament de Salut d’Alcoi, des d’on planifiquem, preparem i executem les inversions en infraestructures e instal·lacions. També supervisem el manteniment dels edificis i l’equipament electromèdic. Vull aportar la meua experiència en administració per a la millora del nostre poble. M’agrada l’esport, sóc membre del club de Triatló i del Club Ciclista. També tinc la sort de gaudir de la festa junt a la meua família a la Filà Pirates.

Vaig iniciar els meus estudis d’Enginyeria Civil a la Universitat d’Alacant i, actualment, els finalitze a l’Escola de Camins, Canals i Ports de la Universitat de Granada, especialitzant-me en Cooperació Internacional. He tingut el plaer d’instruir-me en diverses arts al nostre poble, com són la pintura i la música, permetent-me aquesta última formar part de l’A.M. La Nova des del 2004. És per tot açò que crec firmament en l’empatia com a la millor forma d’interacció social, tant per a les persones com per a tots els éssers vius que ens envolten.

Infobloc | 20

Estudi de la viabilitat del desenvolupament d’una nova zona industrial, segons la demanda.

Maig de 2019


Turisme

12

13

Continuïtat en el foment del turisme rural des de les marques turístiques Banyeres, porta de la Mariola, Serra Mariola i MAC. Turisme de l’Alcoià i el Comtat. Millora de la Ruta dels Molins, després de l’ampliació fins el Molí de l’Espenta. Continuar amb l’adequació de les instal·lacions de la Zona d’Acampada i creació d’una ordenança d’ús per a incentivar que el turisme que ens visite siga de qualitat. Creació de passejos musicals: rutes turístiques vinculades a la cultura de la música i el ball, organitzades per l’Ajuntament i amb la participació de les associacions locals. Realització d’unes jornades o fira gastronòmica, per a incentivar la gastronomia i el turisme locals, vinculades al Dia de la Llonganissa.

JORDI SEMPERE

SONIA BENEYTO

Sóc graduat en Turisme per la universitat de València. Treballe com a tècnic en turisme al Palomar. He treballat al sector hoteler de Benidorm i tinc un bon coneixement de la matèria, de masses i rural. M’agradaria poder fer aportacions per a millorar el desenvolupament turísitic de Banyeres. Curse un màster d’anglés i castellà a la Universitat d’Alacant i impartixc classes voluntàries de castellà per a estragers a la Creu Roja d’Onil. Sóc aficionat al cine clàssic i a les llengues estrangeres com el xinés. Practique natació i futbol sala.

Sóc diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i treballe en una distribuïdora d’alimentació ecològica com a responsable d’oficines i de compres. Vaig ser candidata a l’alcaldia en 2011. Sóc regidora actualment i fa huit anys que treballe per al poble. He estat portaveu de Compromís i he gestionat les àrees d’Esport; Comerç i Mercat; Seguretat i Trànsit; i Protecció Civil. He format part de l’Equip de Redacció del Programa de Festes. Practique volei i ioga, participe en diverses associacions i forme part del Taller de Danses.

Treballar per un turisme inclusiu millorant l’accessibilitat a les zones de visita.

Maig de 2019

Infobloc | 21


14

15

Festes Donar continuïtat a la festa de Sant Antoni del Porquet, amb foguera a la plaça Major, actuació de música folk i possible ampliació a altres esdeveniments vinculats amb la gastronomia. Impulsar una major autonomia de la Comissió de Festes, respecte de l’Ajuntament, perquè esdevinga en un futur una entitat independent. Seguir incentivant la participació de les quintes que fan 25 anys en la Comissió de Festes de la Malena.

JAN MANEL CONEJERO

MARÍA JOSÉ RIPOLL

Sóc docent des del 2006. He treballat en Formació de Persones Adultes i com a mestre de Primària al nostre poble. Forme part de diverses associacions i he estat membre de la Comissió de Festes. Les dues últimes legislatures he format part de la Corporació Municipal. He estat el responsable de les delegacions d’Educació, Joventut, Medi Ambient, Agricultura, Zona d’Acampada i Esports. Implicat a la vida del municipi, em presente perquè estime i valore allò que hem sigut, som i serem com a poble.

Sóc infermera i treballe al Departament de Salut d’Alcoi en la coordinació de programes de prevenció del càncer. Per això conec de prop la realitat sanitària de Banyeres. Em considere una persona compromesa amb els valors del valencianisme, valors que mantenen l’essència d’un poble, perquè com diu Estellés: «No s’és res sinó s’és poble». Així que vull treballar per millorar la qualitat de vida de les persones i fer de Banyeres de Mariola un poble més amable, solidari, competitiu i preparat per als reptes que ens depararà el futur.

Comunicacions Gestionar la incorporació de personal en pràctiques de Periodisme o Comunicació Audiovisual a Ràdio Banyeres de Mariola, per tal de donar-los la possibilitat de familiaritzar-se amb l’emissora. Utilitzar l’emissora municipal per a fer campanyes de conscienciació mediambiental, cívica, etc. Finalització de la sala complementària de gravació a Ràdio Banyeres de Mariola. Estudi per a la instal·lació d’un nou repetidor que permeta les connexions amb el Centre de Coordinació d’Emergències.

Infobloc | 22

Maig de 2019


Patrimoni Increment de l’atenció a altres valors patrimonials que té Banyeres de Mariola (gastronomia, festes, immobles, cultura popular...). Seguir fomentant els convenis amb altres institucions per a l’estudi patrimonial de Banyeres.

Protegir l’estructura principal del Molí de l’Espenta. Seguir sol·licitant totes les ajudes disponibles, fons, subvencions, etc., per a conservació i recuperació del patrimoni arquitectònic industrial municipal.

16

JOSE MARTÍNEZ

Esport Realització d’esports per a la gent gran: oferir activitat física adaptada a l’edat, en horaris matinals...

Adeqüació de canastes a l’alçada necessària per a la pràctica del minibàsquet.

Afiançar la pràctica de la pilota valenciana, continuant amb el Taller de Pilota.

Canvi del marcador de puntuació del Pavelló Cobert del Poliesportiu.

Posada a punt de porteries i de la pista de frontó.

Millora general de les instal· lacions del poliesportiu, destinant l’aportació econòmica íntegra d’un Pla d’Obres i Serveis de Diputació per a portar-la a terme.

Millora de la pista Valor per a la pràctica d’hoquei sobre patins.

Maig de 2019

Sóc llicenciat en Història per la Universitat de València amb un màster sobre Història i Cultura d’Àsia Oriental per la UOC. Sóc docent i considere que l’ensenyament és com una radiografia a escala de la nostra societat i dels reptes que comprén: futur, projecte, valentia i constància són solament alguns dels valors que ens empeny a posar el nostre granet d’arena per fer un poble i la seua gent avançar amb energia i il·lusió. Per això crec en aquest projecte polític, perquè pense que és el que Banyeres mereix.

Infobloc | 23


Banyeres de Mariola

Presentació de la candidatura per Banyeres Enric Morera diputat a les Corts Valencianes

Àgueda Micó coportaveu de Compromís

Josep Sempere candidat a l’alcaldia de Banyeres de Mariola

Diumenge, 19 de maig a les 12:30 h Banyeres de Mariola Casa de Cultura

Festa de final de campanya Divendres, 24 de maig a les 23:00 h

al Pub Tic-Tac

Profile for banyeres.compromis

Infobloc número 9  

Infobloc número 9  

Advertisement