Page 1

Zijn winterbanden echt nodig? Autobanden kopen als nieuwe autobezitter kan verwarrend zijn. Er zijn veel verschillende merken en soorten banden, en wat heb je nou echt nodig! Zijn de banden die je bij de aankoop van je auto kreeg niet goed genoeg? In het kort zijn er drie verschillende soorten autobanden; -

All season Zomerband Winterband

Het voordeel van een 4-seizoenen set is dat je het hele jaar kan rijden zonder dat je hoeft te wisselen. Maar de nadelen zijn dat deze banden niet overal zijn toegestaan, ze slijten sneller in de zomer, ze zijn vaak niet geschikt voor hoge snelheden en ze zijn niet in alle maten verkrijgbaar. Dit zijn nadelen waar je zeker rekening mee moet houden.

Zomerbanden zijn geschikt voor temperaturen boven de 15 graden Celsius. De zomerband heeft door de samenstelling van het rubber meer grip bij hoge temperaturen en een kortere remweg dan een all season band. Je kan zomerbanden in de lente onder je auto laten monteren. Een winterband blinkt uit in temperaturen onder de 7 graden Celsius. Ze doen het goed bij ijzel, sneeuw en regen. Het profiel van deze band is zo ontworpen dat water sneller afgevoerd wordt en dit zorgt ook voor meer grip bij sneeuw. Het gevolg is dat je remweg twee tot drie keer korter is dan met andere banden onder je auto. Dit is een groot verschil en het zorgt voor veel minder ongelukken. We zijn dit artikel gestart met de vraag of winterbanden echt nodig zijn. Ja, winterbanden zijn nodig in Nederland! Mocht je alleen korte stukjes rijden en voornamelijk in de stad rijden, dan kom je waarschijnlijk weg met het gebruik van een all season set.


Ga je op wintersport, op vakantie naar Duitsland of verder? Dan heb je zeker een set nodig. Soms ben je zelfs verplicht om je auto te voorzien van een mooie set winterbanden. In Oostenrijk kan het ontbreken van de juiste band je een boete van maximaal €5000,- opleveren! En dan blijft de keuze tussen honderden of zelfs duizenden soorten producten. We raden je aan om te kiezen voor kwaliteit, aangezien deze banden het verschil tussen wel of geen ongeluk kunnen betekenen. Je aankoop staat garant voor meerdere jaren rijplezier. De Michelin Alpin a4 is al jaren dé band voor winters weer. Deze winterband voor compacte auto’s, familieauto’s, MPV’s en stadsauto’s staat bekend om de slijtvastheid, duurzaamheid, veiligheid en lage rolweerstand. Volgens de ANWB en de Autoweek is dit de winterband die iedereen onder zijn auto moet hebben. Daarnaast is er voor middenklassers en bestelauto’s de Michelin Alpin 5. Door een nieuwe rubbermix is deze set in staat om op een droog, nat, bevroren of besneeuwd wegdek beter te presteren dan welke band dan ook. Deze autobanden zorgen ervoor dat je ’s winters veilig thuis komt door de betere grip in koude temperaturen en de verkorte remweg. Het gevolg is dat je zelfverzekerder rijdt omdat je weet dat je kan vertrouwen op je auto. Kies voor veilig, kies voor Michelin!

Zijn winterbanden echt nodig?  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you