Page 85

-------------------------------------------------------------------------------met vers fruit en rozijnen erin ontdekt, “Ik weet dat Roel niet van vis houdt, maar heerlijk is dat. Overdag snoep ik eigenlijk niet, maar ’s avonds neig ik toch naar een hartige snack, hoewel een zak M&M’s er ook wel in gaat. Die granenkoekjes met witte chocolade en cranberry’s van de Lidl heb ik altijd in huis, want die vinden we allemaal erg lekker.”

ik daag Roel uit om dit gerecht te proberen en zijn grenzen te verleggen, want het blijkt zo te zijn dat je je smaak blijft ontwikkelen. Kijk maar naar mij!”

“Ik heb geleerd dat drinken tijdens het eten slecht is voor je spijsvertering, dus ik drink een half uurtje voor het eten een glas water. Als we ergens uit eten gaan, dan drink ik een heerlijk wijntje. We gaan niet vaak uit eten en hebben dan ook geen vast favoriet restaurant. Wel is het erg leuk om met het hele gezin naar ‘Texas Rib House’ in Geesteren te gaan (daar mag je pindadoppen op de grond gooien). Een ander leuk restaurant vind ik ‘het Boomstammenrestaurant’ in Hardenberg met een Hollandse keuken. Binnenkort ga ik ‘Prosecco’ in Vroomshoop eens uitproberen.” “Ooit zag ik dit recept bij 24kitchen voorbij komen, maar ik lust geen vis. Gert zei toen dat ik het gewoon moest proberen, omdat ik inmiddels al best wat soorten vis had geproefd; daar kan makreel nog wel bij. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en het recept klaargemaakt. Sindsdien ben ik verkocht. Eigenlijk maak ik dit gerecht het liefst in de zomer, dan kun je het namelijk zowel warm als koud eten. Het is lekker snel klaar en dat is makkelijk voor als je het doordeweeks druk hebt. Of je eet het de ene dag warm en de volgende dag als salade, ook een optie!” “Als je echt dapper bent, kun je er ook nog garnalen aan toevoegen. Dat doe ik zelf niet, want ik heb het wel met garnalen geprobeerd, maar ze zijn me echt te vissig. Neem trouwens een lekker grote pan zodat je flink op kan scheppen.”

------------------------------------------------------------------------------85

Koken Met VVVrienden (Roel Is Jarig - 2014)  

Een kookboek van en over VVVrienden.

Koken Met VVVrienden (Roel Is Jarig - 2014)  

Een kookboek van en over VVVrienden.

Advertisement