Page 61

-------------------------------------------------------------------------------onsmakelijk uit, maar dat is het niet. Het dat ik alles zou eten, zonder commentaar smaakt gewoon precies hetzelfde. Drinken doe ik ook het liefste door een rietje. Ik drink veel water en Optimel. Daarnaast ben ik een echte theeleut.” Wat is je favoriete maaltijd? “Dat is toch echt wel het avondeten. Ik houd wel van een lekkere warme hap in de avond. Ik ben vooral gek op pannenkoeken. Graag eet ik op de bank voor de TV, maar helaas doen we dat eigenlijk alleen in het weekend. Dan installeren we ons met z’n allen op de bank met het bord op schoot. De andere dagen eten we gezellig aan tafel.”

of vooroordelen. Dat is maar goed ook, want jouw spinazie macaroni vond ik heerlijk, anders zou ik er nooit zo’n vol bord van opgekregen hebben. Je hebt gelijk, het is anders dan anders, maar het is wel heel lekker!

“Ik geniet op mijn eigen manier” “Ik houd meer van zoet eten. Het is niet dat ik niets hartigs lust, hoor, maar ik ben gek op chocolade en dat is toch echt zoet.” “Ik ga ook wel graag uit eten, hoewel ik thuis op de bank echt heerlijk vind. Als ik uit eten ga, dan zit ik heel graag bij Grieks restaurant ‘Sirtaki’ in Den Haag. Daar kun je heerlijk eten.” “Ik wil dit graag met Roel delen, omdat het mijn lievelingseten is en het anders dan anders is. Mijn PGB-begeleidster, tegelijk ook vriendin Lotte, geeft als ‘verbouwtip’ dat je het ook met kip kunt proberen. Mijn eigen tip is dat je dit gerecht ook door de blender kan doen. Het ziet er niet uit, maar het smaakt nog steeds heerlijk. Misschien een idee voor de kinderen!” Nou, lieve Maaike, na het eten heb ik het ook al een beetje aangegeven, maar nu zal ik het echt opbiechten: ik lustte vroeger eigenlijk geen spinazie. Als kind vond ik het vreselijk en moest ik aan tafel blijven zitten tot mijn bord leeg was. Later heb ik nooit meer spinazie gegeten, maar toen ik aan dit kookboek begon heb ik bedacht

------------------------------------------------------------------------------61

Koken Met VVVrienden (Roel Is Jarig - 2014)  

Een kookboek van en over VVVrienden.

Koken Met VVVrienden (Roel Is Jarig - 2014)  

Een kookboek van en over VVVrienden.

Advertisement