Page 126

--------------------------------------------------------------------------------naar het theater in Emmen waar Roel speelt; daar kijk ik erg naar uit.”

Lieke van der Zon

De veertienjarige Lieke was de eerste

aanmelding die ik binnen kreeg en omdat ik haar nog niet persoonlijk kende, was ik heel erg nieuwsgierig naar haar verhaal. Ik stapte dus met gezonde spanning de warme woning in Emmen binnen waar Lieke met haar ouders en haar broer woont. Lieke heeft het dessert al prachtig opgemaakt klaarstaan op de tafel. Met een glaasje drinken erbij schuiven we samen aan voor ons gesprek, wat heel snel op gang komt, want Lieke is een makkelijke prater. Lieke zit nog op school en heeft het daar erg naar haar zin. Ze volgt de mavo en op dit moment loopt ze stage in het speciaal onderwijs. Ze weet nog niet precies welke richting ze uiteindelijk uit wil, maar ze heeft nog tijd genoeg om daarover te denken. In haar vrije tijd is ze meestal bij haar paard te vinden, want daar is ze stapelgek op en ze rijdt al acht jaar. Lieke is vanaf Live38 XXL helemaal gek op VanVelzen en gelukkig zit er een meisje bij haar in de klas waar ze dat mee kan delen. “Ik krijg mijn ouders niet iedere keer zo gek om met me mee te gaan en alleen mag ik nog niet”, lacht Lieke. “Het is ook gewoon gezellig om met mijn vriendin dit soort leuke dingen te doen. We gaan ook samen

Lieke is gek op koken, nou, ja, vooral bakken en desserts maken dan. “Opzich hoef ik niet te koken, want dat doen mijn ouders, maar ik vind het wel leuk om te doen en ik help mijn moeder wel vaker in de keuken. Als mijn ouders wel eens weg zijn, dan kook ik iets samen met mijn broer. Mijn ouders hoeven dan echt niets klaar te zetten voor ons; dat kunnen we makkelijk zelf.”

“Voor de rest lust ik alles, proef ik alles en eet ik alles” “Bakken doe ik wel vaak, dat is makkelijk en ik vind het leuk. Soms kom ik uit school en bak ik een cake zodat die dan klaar is als mijn ouders thuis komen.” Dit zullen ze wel een smakelijke verrassing vinden? “Ja, daar worden ze meestal wel blij van en ik heb dan een leuke middag gehad.” “Opzich ben ik wel een makkelijke eter. Ik lust geen champignons, tomaat en asperges, maar voor de rest lust ik alles, proef ik alles en eet ik alles. Ik houd van avondeten. Vooral de spaghetti met kalkoensaus van mijn moeder vind ik lekker en gelukkig maakt ze die vaak voor ons. Mijn lievelingseten zijn toch echt tortellini’s, daar ben ik helemaal verzot op.” “Misschien dat het door mijn liefde voor toetjes komt, maar ik ben echt gek op zoet. Alles wat zoet is vind ik lekker, vooral chocolade is mijn favoriete tussendoortje. Een lekkere beker chocolademelk is zowel warm als koud heerlijk. Hoewel ik een stuk komkommer ook niet snel afsla, ga ik als ik toch moet kiezen altijd voor zoet.”

-----------------------------------------------------------------------------126

Koken Met VVVrienden (Roel Is Jarig - 2014)  

Een kookboek van en over VVVrienden.

Koken Met VVVrienden (Roel Is Jarig - 2014)  

Een kookboek van en over VVVrienden.

Advertisement