Page 115

-------------------------------------------------------------------------------pindakaas; alleen de geur al. Geef mij kookboek te zetten. Dat had nog een maar lekker een bord vol met Hollands eten: boerenkool met worst, bloemkool met kaassaus of kip cordon bleu met worteltjes en je hoort mij niet klagen.”

“Jullie mogen dit ook echt niet tegen mijn moeder zeggen, want dan moet ik het thuis ook gaan proeven” Wat knap dat je dan toch de pasta van Jaimy geproefd hebt; dat was toch echt niet-Nederlands. Geen aardappels en veel voor jou onbekende groenten en dat terwijl Jaimy speciaal voor jou friet klaar had gelegd. “Jullie mogen dit ook echt niet tegen mijn moeder zeggen, hoor, want dan moet ik het thuis ook gaan proeven ben ik bang. Al zou ze denk ik wel trots op me zijn dat ik eindelijk zonder te mopperen wat proef.” Na veel uitstellen at Jesse een behoorlijk bordje pasta leeg en vond het niet eens heel erg vreselijk. “Ja, dit ging nog wel, maar ik zou het nooit voor mezelf klaarmaken.” “Ik ga niet graag uit eten, omdat ik zo weinig lust, maar als we dan uit eten gaan, ga ik graag naar de Italiaan. Dat is inderdaad geen Nederlands eten, maar dan kan ik een pizza bestellen en die lust ik wel. Bij ‘Da Atillio’ aan de Grote Markt in Breda hebben ze lekkere pizza’s. Het liefst eet ik thuis; gezellig met z’n allen aan de grote tafel met een sapje en gezellige verhalen erbij, dan is een avond voor mij al geslaagd.”

andere reden ook trouwens. Mijn moeder en ik zijn de enige thuis die deze ijstaart lusten; mijn vader en zussen houden er niet van. Dit was dus een mooie gelegenheid om nog eens van dit dessert te kunnen genieten. Ik heb het recept van mijn moeder en nu heb ik het voor het eerst zelf gemaakt en het is goed gelukt, al zeg ik het zelf.” “Opzich is het vrij eenvoudig om te maken, maar je zult wel de show stelen met dit dessert. Het ziet er niet naar uit, maar deze taart is vrij machtig dus het is slimmer om kleine stukken te serveren en desnoods voor een tweede ronde te gaan. Tip: als je dit dessert gaat maken, let dan op dat je niet teveel melk gebruikt, want dan zal de taart niet opstijgen.”

“Omdat ik zelf niet zoveel lust, heb ik ervoor gekozen om een dessert in het

------------------------------------------------------------------------------115

Koken Met VVVrienden (Roel Is Jarig - 2014)  

Een kookboek van en over VVVrienden.

Koken Met VVVrienden (Roel Is Jarig - 2014)  

Een kookboek van en over VVVrienden.

Advertisement