Page 1

byLØRDAG Velkommen til byLØRDAG 8. september

Annonsebilag til Bergensavisen 6. september.

Ta med deg byLØRDAG-avisen på mobilen! Se www.ba.no/bylordag for digital utgave av avisen.

Vestlandets største senter for shopping, servering, kultur og opplevelser!


2

Bli byVENN. Helt gratis. Send BYVENN til 2242

Hva skjer? På byLØRDAG skjer det enda mer enn vanlig rundt omkring i hele sentrum. For både store og små. Her er et lite utdrag:

Akvariet

På byLØRDAG er Akvariet i Bergen tilstede på Torgallmenningen med gode tilbud og mange fine varer. Akvariet-maskotene Pingu og Hoppy kommer «hoppende» fra kl 12, og store og små kan få en klem og bilde sammen med «pingvinene». Dyrepasser Jannicke kan møtes fra kl. 12 med informasjon om konkurransen Plastbyen 2018, og hvordan man kan delta. Akvariet har også en fotokonkurranse, alle som deler sitt beste byLØRDAG-bilde på Instagram #byLØRDAGBergen er med i trekningen av årskort til Akvariet.

Lille Ole Bull

Superheltskole på Bergen Kino

Litterær lørdag for hele familien! Lillelørdag litteraturkafé. Lørdagsgrøt, tegnesaker og høytlesning. Kl 11-15.

Utstilling om Anne Pedersdatter. En verden av nyvinninger, oppdagelser, intriger og trolldom. Kl 9-16.

Konsert med Virkelig. Kl 21.

Litteraturhuset

Ølsmaking på Baran i Sigurds gate

På en ølsmaking med Ølakademiet står kunnskap i fokus. Ølsmakingene er uformelle, folkelige og har fokus på god stemning og humor! Aldersgrense 20 år. Merk: Påmelding til arrangementet MÅ skje på forhånd via Ølakademiets nettside https://ol-akademiet.no Kl 18.

Hulen

Musikkteater Unna viser suksessforestillingen Maria Johansdotter. Kl 17-18. JOY - a post coitus concert # 3- All Good Artists are Dead. Kl 22.30-23.30. Begge forestillingene er del av Norway Fringe Festival 2018.

Chagall i Vaskerelven

2100 - A Space Novelty # 2 - Cut Mustard. Kl 18.30 – 19.30. Scotland #2 - The Latebloomers. Kl 21- 22. Forestillingene er del av Norway Fringe Festival 2018.

Sandviksdagene 2018

Bli bedre kjent med Sandviken på byLØRDAG! Sandviksdagene byr på en rekke aktiviteter for både store og små. Gratis og åpen for alle. Ser mer på side 8.

Munch og Rasmus Meyers Samlinger på KODE 3

Markeder, underholdning, gode tilbud, kafè- og folkeliv. Bli med! Parkering

Sentrum har over 5.000 parkeringsplasser, og du kan parkere enkelt og greit. Les mer om parkeringstilbudet og Sesam Sesam på side 12.

Velkommen til byLØRDAG i den fine, gamle byen din!

En eventyrlig vandring gjennom norske høydepunkter, og en av verdens fineste samlinger kunst av Edvard Munch. Kl 10-18.

J. C. Dahl – Naturens kraft på KODE 2 200 utvalgte mesterverk. Kl. 11-17.

Drømmedryss på KODE 4

Utstillingen Drømmedryss. Kl 11-17.

Bevegelser i det 20. århundre på KODE 4 Følg strømningene i det 20. århundres kunst, fra et internasjonalt og lokalt perspektiv. Kl 11-17.

Kulturhuset USF Verftet

Manifest United av Verk Produksjoner (NO). Kl 19-20.

Kulturkirken St. Jacob

Requiem for Truth # 2 - Stomptown Brass/Collapsing Horse. Forestillingen er del av Norway Fringe Festival 2018. Kl 20-21.

Landmark

Perfect Sounds Forever presenterer Julien Baker (US) + Brigid Mae Power (IE) + Becca Mancari (US). Kl 20.30-23.30.

Sleppefest på Madam Felle

De Musikalske Dvergene steller i stand Sleppefest på Madam Felle på byLØRDAG. Kl 22.30.

Bergen Sjøfartsmuseum

Ny utstilling i tillegg til de faste utstillingene: Farer, forlis og redning. Kl 11-15.

Nikolai Astrup. Ut av skyggen på KODE 4

Utstillingen viser hvordan nattens mørke og barndommens mystikk var viktige inspirasjonskilder for Nikolai Astrup. Kl 11-17.

Bergen og verden: 1400-1900 på KODE 4

Den eldste kunsten i KODEs samlinger. Følg byens egen kunstsamling gjennom flere århundrer. Kl 11-17.

KunstLab på KODE 4

Norges første kunstmuseum spesielt tilrettelagt for barn og unge. Bli overrasket, lek, utforsk og kom ut som en kunstekspert. Kl 11-17.

Lørdagskafé på Den Nationale Scene

Bergen Sentrum AS som står bak disse sidene arbeider på non profit basis for en levende, trivelig og attraktiv by. Vi eies av Bergen kommune, Bergen Næringsråd, Bergen Reiselivslag og 450 medlemsbedrifter. Les mer på bergensentrum.no og bli med!

Linda Farestveit med Inventarium på Swing’n’Sweet Jazzclub. Kl 13.30-16.30. Sturla Berg-Johansen i #denfølelsen. Kl 21.

Garage

Heksehistorie i Rosenkrantztårnet

Velkommen til byLØRDAG

Utgiver: Bergensavisen og Bergen Sentrum AS. Layout: Bergensavisen og Bergen Sentrum AS. Tekst: Steinar Kristoffersen/Thomas Ottesen. Foto: Bergensavisen, Bergen Sentrum, Magne Åhjem, Ken Robert Haltvik.

Opplev Henriette Steenstrup & John Brungot i Åpent forhold. Kl 19.

Wow, Digg, Carlings, Volt og Bik Bok trekker ut på gaten med ekstra gode tilbud. Gode byLØRDAGtilbud også inne på Sundt. Kl 9-18. Velkommen til Mrs Incredibles egen superheltskole på Bergen kino på byLØRDAG. Kl 12-16.

Bussene, båtene og Bybanen tar deg helt inn til byopplevelsene. Les mer på skyss.no

Trim til tropiske rytmer, etterfulgt av et bad i fjorden året rundt - for de som vil. Kl 17.30-18.30.

Xhibition

Torgsalg på Sundt motehus

Reis kollektivt

Gratis ¡¡¡Zumba!!! og sjøbad på Nordnes Bydelshus Ole Bull Scene

Markedsstemning med gøye aktiviteter i hele senteret. Kl. 9-18.

På byLØRDAG 8. september kan du ta del i alle slags opplevelser rundt omkring i hele by´n. Gjør en god handel, slapp av, nyt byen og folkelivet og kos deg!

Alexx Alexxander utfører et utbrytingsstunt fra stor høyde på Torgallmenningen der han på kort tid må bryte seg løs før tauet brenner over. Høyere og farligere enn noen gang. Opplev dramatikken! Kl. 13.

Kløverhuset

Spennende konkurranser, aktiviteter og markedsstemning i hele Kløverhuset. Kl 10-18.

På byLØRDAG blir det nyheter, gode tilbud og mye gøy for både store og små i hele sentrum.

Alexx Alexxander på Torgallmenningen

En uke før dørene åpner til Hotel Norge på Store scene møtes skuespillerne Eirik del Barco Soleglad og Pål Rønning til samtale med manusforfatter og regissør Yngve Sundvor. Ordstyrer er Inger Merete Hobbelstad. Fri entré. Kl. 15-16.

Logo positiv farge Til bruk på hvit bakgrunn

Logo negativ farge Til bruk på grønn bunn

VilVite

på byLØRDAG får du bli med på virtuelle reiser til månen og enda lengre ut i verdensrommet. Opplev også vitenshow om vakuum i verdensrommet og lag papirraketter du får skyte opp. Du får alt på inngangsbilletten. VilVite har åpent kl. 10-17 i helgene.


BY lørdag! KAJAKKSALG Vi frigjør plass på lageret og gir 50% rabatt på alt av tilbehør og kajakkbekledning. Årer, vester, sikkerhetspakker, hansker, jakker, bukser, tørrdrakter, sko... I tillegg reduserer vi prisene på alle kajakker. Gjelder kun Platou Fjøsanger.

NORRØNA BITIHORN DRI 1 jakke Lett vanntett jakke som passer perfekt til fotturer, terrengløping eller sykling. Den er myk, komfortabel og føles lett og luftig. Kan komprimeres og er enkel å ha med seg. Flere farger både til dame og herre. 2499,-

1699,-

PEAK PERFORMANCE BLACK LIGHT SOFTSHELL bukse

SALOMON SPEEDCROSS 4 GTX ® Den kjente Speedcross modellen får du også med Gore-Tex®. Dette holder føttene tørre. Nå også med oppgradert Wet Traction såle. Det liker vi. Skoen har 10 mm drop og er derfor perfekt som en aktiv fritidssko eller til løping i fjellet.

Når mote møter friluftsliv. Dette er en allsidig tur- og fritidsbukse i fireveis stretch. Buksen er spekket med detaljer. Ventilasjonsglidelåser og lommer med glidelås. Forsterkninger på innsiden av ben og knær. 2000,-

999,-

1800,-

1199,-

, Arc’Teryx a r f r e t e t, Alle nyh na, Swee ø r r o N , Patagonia Fjällräven

-20%

LA SPORTIVA ULTRA RAPTOR GTX ® Bestselgeren får du nå i nye farger. Tilpasset krevende terreng hvor god demping og stabilitet er viktig. Beskyttelse opp rundt helen og fremme ved tærne, alt for å gi deg en stabil sko i alle typer terreng.. og med en såle som gir feste selv på våte steiner og røtter. 2199,-

FJELLTELT Detaljer som fungerer og kvalitet som holder seg år etter år. Vi har telt fra de beste i klassen. Nå selger vi alle telt fra Helsport, MSR, Marmot og Exped til redusert pris

- 30%

1599,-

Hengekøyer fra AMAZONAS ® En av sommerens bestselgere. Hengekøyene er solid, elastisk, pustende og komfortabelt. I den doble versjonen kan man ligge tilnærmet vannrett om man ligger 20-30 grader skrått. Dette er helt unikt og gir deg muligheten til å sove en hel natt i normal sovestilling.

SMARTWOOL HIKE LINE En favoritt blant strømpekjennere og vår mest solgte. Det handler om velvære både til hverdags og tur. God passform gjør at sokken sitter godt og hindrer friksjon og gnagsår. Kåret til Backpacker Magazine Editors Choice Award. Perfekte miks med 59% merino, 39% nylon, 2% elastane.

SLACK LINE Komplett sett. Enkel å ta i bruk - gå ut i hagen eller i parken og spenn opp linen mellom to trær. Slakkline er velegnet som trening, avslapning, lek og hygge. Lengde: 10 m.

fra 399,-

149,-

349,-

EXPED TORRENT 20 Et produkt helt i Platous ånd. Sekken har et minimalistisk design og er 100% vanntett. Den tåler ekstrem bruk, men samtidig praktisk til hverdagsbruk. Roll-topp lukking. Polstrede skulderremmer med meshrygg. Volum: 20 l

VJ IROCK - EN AV FAVORITTENE Testvinner i blant annet BT og et velkjent syn i Stolzen og på byfjellene. Den veier rundt 240 g, har en lav såleprofil som gir deg stabilitet og en god løpsfølelse. Den suger seg til glatt underlag og gir et naturlig løpesteg i terrenget. Kraftige knotter og en tyggislignende gummi er litt av forklaringen...

899,-

PATAGONIA Caps De kuleste capsene som vi selger hundrevis av i året. Det handler om Patagonia ”statement” og bra passform.

1399,-

nå kun 299,Tilbudene gjelder også Platou Fjøsanger!

Platou Sport AS

Småstrandgaten 8

Telefon 55 55 30 85

Fjøsangerveien 207

Telefon 55 55 30 83

www.platousport.com


8. september Diverse varer

-50%

Handler du for over 500,- får du 100 kr i rabatt. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Gjelder for nye og gamle POP+

Diverse headsett

49,Før 99,-

En mengde bukser opptil

Alle tegne- og malesaker

Hele butikken

-50%

-50%

-25%

Hele butikken

Alle ordinære varer

Skjermbytte iPhone 6/6s

-20%

3 for 2

599,-

Diverse varer

Valgfri ordinær vare

Alle varer

-70%

-30%

3 for 2

Før 899,-

Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer. Tilbudene kan ikke kombineres med andre tilbud.


Valgfri toast inkl fersk juice

Dilligaf klokker

Hele butikken

99,-

-30%

-20%

Glass beskyttelse iPhone 7

Alle spill og puslespill

Alt fra Bare Minerals

-30%

-50%

Hele butikken

Frilandskrysantemum

999,Før 1499,Før 1499,-

Fersk kaffe

5,-

Klokken 13-15

-20%

Gjelder ikke Hoka

80,Før 120,-

Alle mobildeksler

Hele butikken

Tilda stoffer 10 m.

-25%

-20%

279,-

Ta en gratis hudanalyse, få -20% rabatt på produkter

Alle varer

-30%

Tilda stoffer meterpris kun

Ray-Ban solbriller

Vidar kurv

Vidar kurv

-20%

99,-

149,-

Før 129,-

Før 1790,-

35,Før 179,-

Før 199,-

Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer. Tilbudene kan ikke kombineres med andre tilbud.


KHARISMA – UENDELIGE MULIGHETER Fire størrelser – fem farger. Kombiner dine ørepynt med anheng du liker og skap din personlige stil.

KHARISMA ØREDOBBER, tilgjengelige i et bredt spekter av materialer og størrelser | PRISER FRA 2.400 NOK UTVALG AV ANHENG, tilgjengelige i et bredt spekter av edelstener og perler | PRISER FRA 1.900 NOK

Chr. Michelsens gate 2B, 5012 Bergen • Tlf: 55 55 14 80 • Email: butikk@theodor.no


ÅPENT 09-20 (18)

Bylørdag 8. september

WWW.telegrafen-bergen.no FACEBOOK.com/telegrafen.bergen INSTAGRAM #TelegrafenBergen

KMS OG JOICO

-30% DIVERSE VARER

B Y L Ø RDAG: ALLE O R D INÆ R E VAR ER

25 %

RAB ATT

70 OPPTIL

%

RABATT UTVALGTE VARER

MOSS COPENHAGEN LUNEA

PULLOVER

-50%

FØR 700,-

500,ALLE VARER

-20%

VALGFRI TOAST + HJEMMELAGET SMOOTHIE / FERSK APPELSINJUICE

99,-

ALLE JEANS OG GENSERE

-20%

BAKER BRUN • DADA • FLOYD • MRS CAPONE • OASIS • RICCOVERO • SELECTED


8

Bli byVENN. Helt gratis. Send BYVENN til 2242

Opplev Sandviksdagene på byLØRDAG og søndag! Bli med på båtturer, åpne verksteder og galleri, levende museum, og mye mye mer. Adgang og alle aktiviteter GRATIS! Reis gratis med Beffen fra Vågen begge dager. Den ordinære ruten Rundetårn – Kystkultursenteret går som vanlig. Søndag går El-Beffen også videre mellom Kystkultursenteret og Gamle bergen. Program Kystkultursenteret og Norges Fiskerimuseum: Sandviksboder 15-17 og 23-24, byLØRDAG 8. og søndag 9. september kl. 11-16: Velkommen til gøy for store og små: Turer på fjorden med Eliasbåten, vikingskip, tradisjonsbåter, kajakk, åpen smie, tradisjonsmotorer og mye mye mer. Gratis museum med masse aktiviteter for små og store. Deilige lunsjretter i BOD 24 Lunsjkafe & selskapshus. Sandviken barnegospel lørdag kl. 13. Søndag kl. 13 synger Sandviken kantori.

Gamle Bergen: Gratis adgang søndag 9.9. Opplev aktører i historiske teraterspill kl. 11, 12, 14 og 15. Salg av kaffe, skillingsboller, is, mm. Tracteurstedet åpent søndag kl. 12-17. Kunsthåndverkerne har åpne atelier søndag kl. 12-16, med billedkunstner Geraldine Behan Nestet og bokbinder Elisabeth Rydland Nilssen.

Christinegaard Hovedgård Lørdag og søndag: Åpent galleri med bilder av Inger Herteig kl. 12-16. Søndag kl. 12-18 åpent hus med kafé og middagsservering.

Bergen Arkitektskole lørdag kl. 11-14: Bli med og bygg en Sandviksbod! Vi skal lafte stokk for stokk tidligere Sandviksboder 42B. Den gamle boden kommer tilbake fra Åsane, og nå kan DU være med og bygge og diskutere bruk og plassering. Dessuten åpent bibliotek med modeller av forslag til utbygging av Kristiansholm, mm.

BSI padling, Holmefjordboden 78 B byLØRDAG 8. sept. kl 12: Guidet padletur i Sandviksbukten, varighet 2 timer. Søndag 9. sept: Gratis prøvepadling i Byfjorden. Varighet 2 timer. Påmelding: tur@bsipadling. no innen 7. sept. Begrenset med plasser.

Bergen Sentrum AS som står bak disse sidene arbeider på non profit basis for en levende, trivelig og attraktiv by. Vi eies av Bergen kommune, Bergen Næringsråd, Bergen Reiselivslag og 450 medlemsbedrifter. Les mer på bergensentrum.no og bli med!

Kunstverkstedene Sandviksboder 73A lørdag og søndag kl. 12-16: Åpne verksteder i 2. og 3. etg., felles utstilling i 3. etg.

Sandviken kirke, gudstjeneste søndag kl. 11.

Logo positiv farge Til bruk på hvit bakgrunn

Logo negativ farge Til bruk på grønn bunn


gode høsttilbud


Infinity

Boys of Europe

Benetton

på en mengde høstnyheter

30%

25%

på Alle varer Gjelder ikke Jean Paul

Alle varer til barn og dame

Sportsgalleriet

Boutique No 6

Accessorize

på alle varer

på Alle varer

på Alle varer

Freequent

Vila

Match

20%

OPPTIL

70%

20% på Alle varer

20%

20%

30% 25%

på alle varer gjelder ikke Jean Paul og allerede nedsatte varer

på et antrekk gjelder ved kjøp av minimum 2 styles

Gullsmed Gjertsen

Emil

50%

30%

på Alle klokker fra Henry London

på Utvalgte varer

Lindex

Newbie

25%

vinn gavekort på 1000,Alle som handler er med i trekningen

på dameavdelingen. 20 % på alle BH. gjelder ord. varer

Deguy

20% på ullkåper

Gullsmed A. Lohne

25% på All ørepynt

Vero Moda

OPPTIL

50% på En mengde varer

BIT H&M

Byhyggen

i rabatt når du Handler for 500,-

FOR Hjemmelaget fiskesuppe m/fiskeboller Serveres M/ brød og persillesmør INKL. kaffe Focaccia m/kylling og aioli INKL.Juice/kaffe 69,Vaffel m/syltetøy og kaffe 39,-

Konfektgalleriet

Fruktbar

100,-

85,-

10%

25%

på alle Macroner

på kombo av valgfri smoothie og wrap

4for100


Olivenlunden 1830 OPPTIL

40%

Din Sko

20%

Nilson Shoes

20%

20%

på utvalgte olivenoljer

PÅ Alle ORD. varer

PÅ Alle ORD. varer

PÅ Alle ORD. varer

Dromedar

Pink Fish

Elektrosenteret

Telia

20%

Ecco

15%

50%

på alle varer

på ett tilbehør ved kjøp av ny mobil med SVITSJ Gjelder av ORD. pris og ikke wearables 25% rabatt på Telia Ladeavtale

Tilbords

Norli Papir

Sentrum Zoo

på alle varer til ORD. pris

PÅ Sammenleggbare matbokser i rosa eller blått Før 149,-

på en valgfri vare. Gjelder ikke hund/ kattemat, kattesand/ katteperler 

Kremmerhuset

Kitchn

Norli

på 250 grams kaffeposer Valgfri wrap og liten kaffe til 85 kr

20% på alle burgere

25%

49,-

25%

25%

25%

på en valgfri vare

på alle ordinære varer eks. elektrisk gjelder ikke gavekort eller kundebestillinger Modern House, Rix grytesett -50%, FØR 2497,- nå 1249,-

PÅ Alle Eastpack sekker. uansett førpris. stort utvalg av spill fra 69,Jo Nesbø “Tørst” innbundet. Kun 79,-

vita

Think HairWear

på All helsekost

på produkter og elektriske varer

Vita Exclusive

Apotek 1

20%

50%

på vår nye økologiske hudpleie serie Kora Organics

Alle Vichy deodoranter

The Body Shop

50,-

på Shower gel. før 109,BODY BUTTER 2 FOR 250,-

Life Helsekost

20% på alle ord. varer

Søstrene grene

297,hagestol

364,hagebenk

Med forbehold om trykkfeil og utsolgte varer.

OPPTIL

40%

99,30%


12

SALGS FINALE MENGDER AV SALGSVARER

÷70% Plaggene på bildet er nyheter fra Mos Mosh.

Det er enkelt og rimelig å kose seg i sentrum Ta buss, båt eller bybane helt inn til byopplevelsene

Last ned Sesam Sesamappen og få 20% avslag

La gjerne bilen stå og ta buss, båt eller bybane til sentrum!

I Bergen sentrum finner du over 5.000 parkeringsplasser. De fleste ligger enkelt og greit tilgjengelig under tak.

Du kan reise kollektivt til byen fra alle kanter av regionen. Du kan enkelt kjøpe billett med appen «Skyss Billett». Sjekk også ut appen «Skyss Reise» for rutetider og sanntidsinformasjon. Les mer på skyss.no

Nå er det også blitt enda billigere og enda enklere å parkere i sentrum. Hvis du laster ned Sesam Sesam-appen åpner også bommen seg automatisk for deg. Enkelt og greit. På byLØRDAG er det 20% rabatt hele dagen på parkering i ByGarasjen og KlosterGarasjen med Sesam Sesam. Les mer på bergenparkering.no

Zander Boutique Strandkaien 18, Tlf 55 23 26 90 www.zander.no

byLØRDAG 8. september fra kl. 10 – 16. SILDESLUKER FRA 10,-

KOBBERDORG

Passer til gammel og ung. Tradisjonsrikt utstyr til lyr.

KNALLGOD FILETKNIV Economy 7,5” og 6” Filetkniv med fleksibelt rustfritt stål

249,SNIKSNØRE

169,200m 199,100m

150,KRAFTIG HAVFISKESETT Lawson Offshore stang Lavson Gtr snelle.

Knalltilbud

1999,-

TROLLGARN

10 omf. rød eller blå

849,Ta turen innom oss å se våre knallgode teiner til krabbe og hummer. Vi har alt du trenger til sesongen.

Din FAGHANDEL på fiskeutstyr

Bredsgården Bryggen tlf. 55 32 88 93

FLERE GODE TILBUD I BUTIKKEN PÅ BRYGGEN TA TUREN INNOM


133

SUPERLØRDAG! ALLE ORDINÆRE VARER:

Life logo - Colour

Hold deg naturlig frisk

ALLE ORDINÆRE VARER

20%

-20%

Life logo - Grayscale

399,-

Lørdag:

1360,Ord. 1700,-

Herresko i skinn med Gore Tex

Damesko. Før 799,-

599,-

499,-

Damesko. Før 1499,-

Damesko. Før 999,-

Tilbudet 21. april Tilbudet gjelder lørdag 23.

HAALAND

Life Galleriet – tlf. 55 30 19 31

Strandgaten 5 • www.haalandsko.no

Lekende læring på VilVite i høst Velkommen til å utforske naturvitenskapens fascinerende verden! Nå kan du oppleve:

September:

Verdensrommet

Bli med på virtuelle reiser til verdensrommet, lær om stjernebilder i planetariet og la deg begeistre av vitenshow om vakuum i verdensrommet. (Helgene 1.-23. sept.).

Oktober:

LEGO -festival ®

Kom og bygg med 1000-vis av klosser og delta på verksteder med LEGO-programmering, teknikk og racerbiler. De yngste får bygge med DUPLO- og MAXI-klosser. (Fra 29. sept.).

byNATT byLØRDAG 30% på vare kjoler, silke 20 % på valgfri

gizmo

og kashmir hele dagen TIMETILBUD kl. 18 – 21 30% på Sarah Pacini

høy kvalitet – stilfull eleganse komfortable klær for velkledde kvinner i alle aldre Halfdan Kjerulfs gate 4 (bak politistasjonen) 55 24 06 36 • åpent 10 - 17, tor. til 18, lør. til 15 Vi fører Bitte Kai Rand, Ivan Grundahl, Sarah Pacini, Annette Görtz, Masai,Trine Kryger Simonsen, Black Label og Peruzzi.

Åpent

Tirsdag – fredag 09-15 Lørdag – søndag 10-17 Mandag stengt Vi utvider åpningstidene i høstferien (uke 40 og 41), se vilvite.no

Årskort

Med årskort kan du besøke VilVite så ofte du vil. Alle aktiviteter er inkludert.


14

Bli byVENN. Helt gratis. Send BYVENN til 2242

byGAVEKORTET er byens eget gavekort. Kjøp byGAVEKORTET og støtt opp om byen din!

Foto: Ole Kristian Olsen

byGAVEKORTET til “alt” byGAVEKORTET er en helt spesiell gave. Den du vil glede får full valgfrihet. I tillegg bidrar kortet til at byen din blir enda mer levende, trivelig og attraktiv.

byGAVEKORT - vi støtter Bergen Sentrums arbeid for en levende, trivelig og attraktiv by Logo positiv farge Til bruk på hvit bakgrunn

Logo negativ farge Til bruk på grønn bunn

Den du vil glede kan velge i mange tusen produkter. Eller kjøpe billetter til revy, teater, kino og konserter i Bergen og hele Norge. byGAVEKORTET gjør også at mange bedrifter samarbeider om å gjøre byen din enda litt mer trivelig og attraktiv.

Her kan du kjøpe byGAVEKORT: Galleriet Kløverhuset Nye Berstadkiosken Sundt Xhibition byGAVEKORT kan også kjøpes på nett via byVENN-appen eller bergensentrum.no


15

Alle innfatninger

byLØRDAG-tilbud

50%

NYE GODE SKO?

20-50% 299,-

rabatt ved kjøp av komplett brille

PÅ FLOTT TEGNEKOFFERT FRA DJECO*

Boots for Bergen

1099,-

1995,-

Ordinær pris kr 349,TILBUD kr 175,-

Høstens

*Gjelder kun sentrumsbutikkene og kun byLØRDAG

Velkommen til kreatiV bylØRDaG hos oss!

NY PUTE? NY MADRASS? NÅ ALL TEMPUR

Vi lager tegnebord i butikken og inviterer alle barn til å teste ut de flotte tegnesakene våre.

р20-30%

bLI meD & VInN! Alle som legger igjen en tegning til oss er med i trekningen av Djeco tegnesaker til en verdi av kr 350,-

HUSK AT VI OGSÅ FINNES PÅ LAGUNEN!

For ditt livs beste nattesøvn STRANDGATEN 3 5013 BERGEN TLF: 55 32 33 99 VESTRE TORGGATE 8 5015 BERGEN TLF: 55 33 89 70 W W W.OY EO P T I K K . N O

TEMPUR KAMPANJEN AVSLUTTES LØRDAG 8.SEPT.

Vi har også mye annet fint tilbehør til tegnebordet! * Tilbudet gjelder kun 8/9 hos Sprell Bergen by

&ŽƌĞŶŝŶŐƐŐĂƚĞŶϭdůĨ͘ϱϯϲϵϴϬϬϬ ŵĂŶͲĨƌĞϭϬͲϭϳƚŽƌϭϬͲϭϴ͕ůƆƌϭϬͲϭϲ

www.sprell.no | Instagram @sprellbergen | bergenby@sprell.no | 23 68 77 60 | Christian Michelsens gate 5 | 5012 Bergen

STORT

TORGSALG

BYLØRDAG

CRAZY PRISER!

PÅ SUNDT MOTEHUS

-20% ALL STRIKK!

KJOP KJØP FOR FOR FA FÅ

1500,1500,-

-20%

PA PAHELE HELEKJOPET! KJØPET!

(Gj.(Gj. ikkeikke i kombinasjon medmed andre tilbud. i kombinasjon andre Kun pa produkter merket “ord pris”) tilbud/produkter merket med “ord. pris”)

-25% -25%

ALLE ORDINÆRE AV ORD. PRIS VARER

-20% -20% AV ORD. PRIS ALLE ORDINÆRE VARER

DAME

SUNDT MOTEHUS Mote for alle - midt i

av Bergen


K L Ø V E R H U S E T

8.SEPTEMBER ALMOND SHOWER OIL + REFILL (ORD. PRIS 498,-)

SHEA LIQUID SOAP VERBENA + REFIL (ORD. PRIS 338,-)

ALLE HØSTENS NYHETER

399,- 269,- -20% UTVALGTE SOMMERVARER

-70% ALLE HØSTENS NYHETER INNEN UNDERTØY OG NATTØY

GULLKJEDER (KUN VED BESTILLING).

ALLE PRODUKTER FRA MARLIES DEKKER

ALLE VARER (GJELDER IKKE YTTERTØY)

VAREPRØVER FRA

299,-

ROMANCE KIT (ORD. PRIS 379,-)

ET UTVALG UNDERTØY

KJØP DÅPSVARER FÅ GRAVERING

ALLE YTTERPLAGG

199,- -50% GRATIS

BUNADSSØLV MED GRATIS PUSSEMIDDEL

-25% -25% -20% -40% -25%

Tilbudene kan ikke kombineres med andre tilbud. Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer.

-20% GJELDER KUN VED BESTILLING


K L Ø V E R H U S E T

8.SEPTEMBER

ALLE RAY-BAN SOLBRILLER

-30% GREEN PEEL EXPRESS (ORD. PRIS 990,-) NÅ

ULLKÅPER

ALLE HØSTENS NYHETER

HANDLE FOR OVER 499,-

UTVALGTE SKJORTER/GENSRE (ORD. PRIS 799,-) KUN

KJØP TELEFON MED SWAP/ SVITSJ. FÅ GAVEKORT PÅ

ALLE HØSTENS SKJORTER OG CHINOS

KLIPP (GJELDER 1. OG 4. ETG)

DRESSPAKKE MED SKJORTE OG SLIPS (ORD. PRIS 4296,-)

SUPERSALG! ALLE VARER OPPTIL

399,- 400,-

-25% -30%

499,- -20% 1999,- -50% -30%

Få med en gave på kjøpet

SUPERSALG! ALLE VARER OPPTIL

MELD DEG INN I FRIENDS OF MASAI

-50%

vinn 1000kr

ALLE OUTLET VARER OPPTIL

-80%

Tilbudene kan ikke kombineres med andre tilbud. Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer.


18

50 unike tilbud kun for byVENNER i byVENN-appen 6.-15. september + stor konkurranse* byVENN-appen er igjen full av gode tilbud! Åpne byVENN-appen eller send BYVENN til 2242 for gratis medlemskap. For å få tilgang til tilbudene må du være byVENN. Tilbudene gjelder perioden 6.-15. september, kan bare benyttes én gang, og må brukes via byVENN-app’en.

*

Vinn tur/retur Paris for to personer Med Air France. Åpne byVENN-appen for å delta.


19

Velkommen til en hyggelig handel

Arcteryx Beta AR Jacket til herre. Kr. 5499,-. Arcteryx Zeta AR Jacket til dame. Kr. 4999,-.

STADION SPORT, STRANDGATEN. Tira vase 18,5 cm. Kr. 59,90 Blomsterpotte pidestall. 48 cm. Kr. 99,99 Pyntepute. 44x44. Flere farger. Kr. 129,90

NILLE, XHIBITION.

Semsket skjørt. Kr. 599,95 Skjørt i kunstskinn. Kr. 349,95 Langermet topp. Flere farger. Kr. 349,95 Kortermet topp. Kr. 299,95

VILA, GALLERIET. Sko for enhver anledning. Pumps. Kr. 549,95 Strikket sneakers. Kr. 599,95 Ankle strap skolett. Kr. 1299,95 Boots herre. Kr. 1199,95 Pensko herre. Kr. 1199,95

BIANCO, XHIBITION.


NYT SENTRUM DEN BESTE SHOPPINGEN FINNER DU I BYEN

Ledig, trygg og enkel parkering.

byliv-juli.indd 1

30.07.2018 09.04.47


21

byLørdag GLASS THOMSEN

SENTRUM

tilbud AYTM SPEIL KUN byLØRDAG

ALLE DELER

-20%

-30%

70cm / 90cm /110cm

WIK & WALSØE

70cm før 1849 nå 1479 / 90cm før 2599 nå 2079 /110cm før 2899 nå 2319

-25%

alveskog

nyhet

tilbud SKAUGUM BESTIKK nå -25%

pop up store versace rosenthal åpner denne helgen!

galleri YellowKorner Limited edition foto fra 635

Pris.eks.: tallerken 28 cm · kr 249 / KR 174

Å p n i n g st i d 1 0 -1 7 ( t o rs. 1 9 / lø r. 16) C h r. M i c h e lse ns ga t e 6 a t 57 98 84 0 0

WOLL · DIAMOND Stekepanne på 28 cm i støpt aluminium med avtagbart håndtak og 5-lags “diamant”-belegg. KR 1199 / KR 839

STOR FLOTT BUTIKK - BERGEN SENTRUM - AMFI OS

MERKEVARESALG

BUTIKKENE ER SPEKKET MED NYHETER FRA NORGES BESTE MERKEVARER

-30% Glasslokk · KR 199 RIEDEL · VINUM 2PK Mange typer KR 589 / KR 399

HARDANGERBESTIKK RAMONA / CARINA Biffsett med 6 kniver og 6 gafler KR 1649 / KR 799

-30%

-50%

KR 2449

/ 1699 KR

LE

-30%

RE

FA

BAMIX · DELUXE 180 watt, sort eller hvit KR 1999 / KR 1599

SPAR

ER

PÅ ALLE MERKEVARER - KUN LØRDAG

LECREUSET · STØPEJERNSGRYTE Rund gryte 5,3 liter, 26 cm

F

÷20%

2PK

400,-

RG

LECREUSET · HERITAGE Stor ildfast form, 37x32 cm, flere farger KR 579

Velkommen inn.

Strandgt. 25. - “Murhjørnet! 10-19 (10-17)

Se flere tilbud på wallendahl.no og i butikk!

OS

Vi har “egen” utgang fra Klostergarasjen

Amfi Os - 1. etasje 10-20 (10-18)

KR

-30%

BERGEN

Vi tar mål av oss å være en av blant de beste fagbutikkene på sko, trening og fritidsklær.

/ 399

- Ekte sportsopplevelser

Strandgaten 17


22

PÅ HJØRNET: En epoke er over. Theodor Olsen Juveler flytter etter 52 år på Torgallmenningen.

KJENTE MERKER: En av Bergens mest kjente gullsmedforretninger satser på internasjonale merker.

VEMODIG: Daglig leder Helen Elisabeth Jørgensen har jobbet i gullsmedforretningen på Torgallmenningen siden 2005. – Det

HEARTS: Theodor Olsen lanserer en helt ny diamantsmykke serie som har fått navnet «Hearts».

Flytter etter Theodor Olsen Eftf Juvelér har flyttet fra Torgallmenningen til nye lokaler i Christian Michelsens gate 2B. Dette har de gjort for å posisjonere seg for fremtiden. Daglig leder Helen Elisabeth Jørgensen har jobbet i butikken siden 2005 og kjenner hver krik og krok i lokalet. Den siste tiden har gått med til planlegging, pakking og til å informere kunder om hvor de i fremtiden vil være lokalisert.

HISTORISK BYGG – Det blir spesielt å flytte fra et historisk bygg der du har tråkket inn og ut dørene i alle år. Historiene som sitter i veggene her må vi ta med oss, og så må vi slå røtter i den nye butikken. Lokalet er mer effektivt og passer bedre for oss i årene fremover. Så vi har mye å glede oss til, sier Jørgensen. NYTT LOKALE: I disse lokalene skal Helen Elisabeth Jørgensen og kollegene selge gullsmedvarer i årene fremover.

Alle de som i dag er ansatt i bedriften blir med på

flyttelasset, og butikkens åpningstider vil bli utvidet fra kl. 10.00 til 20.00 på hverdager og fra kl. 10.00 til 18.00 på lørdager.

SATSER PÅ MERKEVARER Theodor Olsen har opplevd stor etterspørsel etter kjente merkevarer og vil satse sterkt på shop in shop. Det betyr at merker som Ole Lynggaard og Georg Jensen får sin egen avdeling. – Så får vi selv en avdeling der vi skal presentere Gellner, flotte juvelvarer og noen sølvmerker. Sylvsmidja på Voss lager en serie som heter ”Spor”. Den skal vi ha med oss og så kommer vi til å presentere det nye merket Dulong Fine Jewelry som har hatt stor suksess i Skandinavia de ti siste årene, sier Jørgensen.

SPESIALOPPDRAG Theodor Olsen er mer enn en gullsmedbutikk. De samarbeider med Tom Jørgensen Design som utfører reparasjonsarbeider, omarbeidinger og spesialoppdrag. – Folk vi gjerne få laget noe spesielt av gamle smykker og juveler slik at de passer mer i tiden, sier Jørgensen.


ANNONSEINNHOLD

t blir litt vemodig å forlate disse lokalene, samtidig vet vi at de nye lokalene passer bedre for oss i årene fremover, sier hun.

52 år på Torgallmenningen Det er noe gullsmedforretningen har lang kompetanse på og noe de vil fortsette med i årene fremover.

”HEARTS” I forbindelse med 150 års jubileet lanserer Theodor Olsen sin egen diamantserie som har fått navnet «Hearts». Dette er vakre enstein diamantsmykker i enkel design der hjerteformede klør holder diamanten. – Dette er smykker som passer til enhver merkedag i en kvinnes liv, sier Jørgensen. Serien er designet i samarbeid med Tom Jørgensen Design.

LANG HISTORIE Theodor Olsen er et familieforetak med historie helt tilbake til 1868. Grunnleggeren var født i Kristiansand og tok sin gullsmedutdannelse i Tyskland. Etter utdannelsen flyttet han til Bergen og etablerte Theodor Olsen sølvvareverksted og

Theodor Olsen Juvelér. På den tiden var Vestlandshovedstaden Norges sølv by. Da han døde ble forretningen i 1903 solgt til Knut og Magnus Aase. I dag er det fjerde generasjon Aase som eier og driver butikken som har hatt sin beliggenhet på Torgallmenningen siden 1966. Før den tid lå butikken i Småstrandgaten. – Vi har gjennom alle tider vært Bergens førende gullsmedforretning og har et stort utvalg i de mest profilerte merkevarer innenfor internasjonal smykkedesign og innen klassisk diamant og gullsmedvarer, sier Jørgensen.

Grand opening 8. september. Feirer 150 år i Bergen. Lanserer smykkeserien Hearts. Dette er ensten diamantserie i klassisk design. Goodiebags til de 50 første handlende kundene, og loddtrekning om fem flotte premier. Samt generelt gode tilbud denne dagen.


24

Høstens farger og trender i sentrum.

Nyheter fra Mos Mosh. Blazer. Kr. 2199,-. Bukse. Kr. 1499,-. Silkebluse. Kr. 1699,-.

ZANDER BOUTIQUE, STRANDKAIEN.

Topp fra Dry Lake. Kr. 1100,-. (Kommer også som kjole). Maud Turtleneck. Kr. 1600,-. Maud clutch medium. Før: 1499,-, byLØRDAG 1100,-.

INFINITY, GALLERIET.

Stort utvalg av klokker fra Daniel Wellington. Fra kr. 1049,-.

GJERTSEN GULL, GALLERIET.

Høstnyheter fra Blundstone med regntett skinn og støtdempende såle. Comfort Crazy Horse. Kr. 1899,-. Dressboot Redwood. Kr. 1699,-.

REZEPTEN, FORENINGSGATEN.

Jakke. kr. 1449,-. Tunica. Kr. 1099,-. Skjerf. Kr. 299,-.

MASAI, KLØVERHUSE

Le Creuset vannkjele som plystrer når vannet koker. Flere farger. Før: 799,-, byLØRDAG: 569,-. Vertipant veggpotte. Kr. 499,-.

WALLENDAHL, STRANDGATEN.


25

Velkommen til en hyggelig handel

Oslo Gore-Tex Insulated parka til herre. Kr. 5499,-. Lofoten Gore-Tex Active Jacket til herre. Kr. 4999,-. Oslo duvet jacket til dame. Kr. 7999,-. Lofoten Gore-Tex pro light pants til dame. Kr. 4499,-.

NORRØNA, KLØVERHUSET.

Nyheter til dame fra Adidas by Stella McCartney. Essential tights med shorts. Kr. 900,-. Tights. Kr. 1300,-. Jakke med hette (rød). Kr. 1600,-. Vest med hette. Kr. 1100,-. Jakke med hette (sort). Kr. 1900,-.

Georg Jensen Magic ring i 18 kt gull og diamant. Kr. 7975,-. Georg Jensen Aurora ørepynt i 18kt gull og diamant. Kr. 9500,-. Georg Jensen Magic armring i 18kt gull og diamant. Kr. 25000,-.

THEODOR OLSEN EFTF, CHR. MICHELSENSGT.

SPORTSGALLERIET, GALLERIET.

ET. Norrøna Btihorn Dri1 jakke til herr eog dame. Før: 2499,-, byLØRDAG: 1699,-. (Flere farger).

PLATOU SPORT, SMÅSTRANDGT.


26

Pepperkakebyen er verdens største arrangement av sitt slag, og den er unik for Bergen.

Til inntekt for mange gode saker

Det mest spesielle er likevel at Pepperkakebyen er en dugnad som alle kan bli med på. Den bidrar til gode formål, og den eies av alle. DET VI SKAPER SAMMEN SKAL OGSÅ DELES

Et viktig mål hvert år, er å skape et arrangement som er så attraktivt at det kan bidra videre til gode formål for barn. Helt siden starten i 1991 har Pepperkakebyen bidratt med mange millioner kroner blant annet til Redd Barna, SOS Barnebyer, Children At Risk Foundation og Hjertefondet. Nøkkelen ligger i eierskapet, organiseringen og filosofien om at det vi skaper sammen også skal deles.

e lj a d e m , t t le il b is t ra g Du får og diplom. gBelir,moegdså! søndager Åpen alle da

TIL INNTEKT FOR BARN

Uten at barnehager, skoler, barn, ungdom, voksne og familier, bedrifter, lag og organisasjoner hadde bidratt med alle slags pepperkakebyggverk, hadde det ikke blitt noen Pepperkakeby.

Bli med og lag verdens største og flotteste Pepperkakeby! Foto: Magne Åhjem

Bli med på en helt spesiell dugnad Takket være innsatsen til mange tusen barn og voksne gjennom mange år, har vi nok en gang den store gleden av å kunne invitere til årets største og viktigste bakedugnad. Alle som bidrar med et eller gjerne flere pepperkakebyggverk får gratisbillett, medalje og diplom. Alle slags pepperkakebyggverk kan leveres i Sentralbadet fra og med fredag 26. oktober til og med fredag 9. november, alle dager mellom kl. 9 og 20.

Tusen takk for at du blir med!

Alle som bidrar med et pepperkakebyggverk får også gratis inngang til Pepperkakebyen. Alle andre kan bli med på dugnaden ved å betale inngangsbillett og ved å kjøpe pepperkaker til inntekt for de gode formålene.

Verdens største pepperkakeby

EIES AV ALLE

Arrangøren av Pepperkakebyen, Bergen Sentrum AS, eies av store aktører som Bergen kommune, Bergen næringsråd, Bergen reiselivslag og en rekke medlemmer som alle jobber til felles beste. Dette sikrer at eventuelt overskudd kan kanaliseres tilbake til gode formål.

GRATISBILL

Se mer på facebook.com/pepperkakebyen og bergensentrum.no/pepperkakebyen og bli med!

ETT


Bli byVENN. Helt gratis. Send BYVENN til 2242

Bergen Julemarked på Festplassen er åpen alle dager mellom kl. 10-21 fra 29. november til 22. desember 2018. Foto: Eirik Hagesæter, Bergensavisen

Søk om salgsplass på Bergen Julemarked 2018 Mer informasjon og søknadsskjema på bergenjulemarked.no Bergen Julemarked Markedssjef Thomas Ottesen Tlf.: +47 90 98 14 14 Daglig leder Steinar Kristoffersen Tlf.: +47 90 01 10 20 E-post: post@bergen-julemarked.no Facebook & Instagram: @byjulemarked


en gat S jø

Nordnesparken

Bontela

bo

Vestlandets største senter for shopping, servering, kultur og opplevelser!

Akvariet

N ye

ingsk Fe s tn

S an dvik s ve

aie n

ie n

Bradbenken

Ø vr e ga t en

Br y

Nordnes

g ge n

C.

Vågen

Su

Fløibanen

dt s g t.

Kulturhuset USF

a dk

Torg e

Os

K lø

e Valk

t en

Str

s p la s Tårn e s gat e le n h c i hr. M

ate

.

gen

se t n

S

tr ko s

e de

t

ie t Ga

ller

allm Tor g

Vei t

en

DN S

Xhibitio

n

Ves t

re T or g

Festplassen

eL

ung g

år d

s va

t en

Ka

Tog

nn

is t i

L ar

Chr

Vi tar forbehold om trykkfeil og prisjusteringer.

es

gat

e

Lill

ig a

t.

Ka

rs g

t en

en

sca

B y p ar k

gO

ga

K on

ns

nen

n

ko

y ba

r ke

nB

e

e

gat

B er g

f en Telegra E nd es t asj o

Sundt

o n Kin

Ma

s te

gat

en

Eng

en

Nø s t e t

dg

hu

Vågsalmennin

enn ing e

C

an

v er

sg t

n

ate

ga

r f sg

s te

n do

c ar

g a t en

ie n

ng

Ø vre

an

t

Lille

St r

Ko

Jekteviken

Nyg

år d

sg a

s Hi lles

g t.

Grieghallen

Bergen Sentrum har Vestlandets største og mest spennende shopping, kultur- og underholdningstilbud. På kartet kan du bli litt bedre kjent med strøkene i byen. Nærmere beskrivelse av alle aktivitetene og de beste tilbudene finner du i avisen. Bergen Sentrum ønsker deg hjertelig velkommen til byen og på byLØRDAG.

Nygårdsparken

Møhlenpris

Se også bergensentrum.no og facebook.com/bergensentrum for nærmere informasjon Vilvite

s jo

n

Bibliotek Bergen Storsenter

t en

Museumshagen

s ta

lf a

r ve

ie n

bylørdag 8 sept 2018  
bylørdag 8 sept 2018