__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Balconies for Greater Living no.01

Teknikk

Produkter

1


Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil, produktendringer, tekniske tilpasninger, endrede lovkrav eller uriktig fargegjengivelse.

2


Innglassingssystem

Kan man noensinne få for mye plass? En innglasset balkong gir deg og familien en ekstra plass beskyttet mot vær og vind. En balkonginnglassing kan også gjøre underverker med en trist og sliten husfasade. En balkongløsning er en investering som bidrar til å forsterke husets karakter samtidig som bomiljøet blir tryggere og mer attraktivt.. Innglassede balkonger gir også en rekke økonomiske fordeler. De øker verdien på leiligheten og eiendommen, reduserer energikostnadene med opptil 20% og forlenger balkongens levetid med minst 50 år. Et komplett innglassingssystem gir store valgmuligheter. Ta utgangspunkt i det eksisterende, eller bygg helt nytt. Velg drenering, brystning/front og luke. Du har mange kombinasjonsmuligheter, og her får du en tydelig oversikt. En hyggeligere investering er vanskelig å tenke seg.

Plater

4

Innfestinger

5

Fronter 6-7 Luker 8-9

Brystninger 10 Drenering 11 Ventilasjon 12 Lettgavler 12 Lås 12 Mellomvegger 13 Tak 13

Tilbehør 14-16

Tverrsnitt av Balcos innglassing Air med Twin luke.

Produktdatablad 17 3


Plater Underside

Balkongplatens underside leveres ubehandlet eller hvitmalt.

Ubehandlet Forutsetningene varierer alltid. Noen ganger har vi en balkongplate som vi bare kan forlenge. Andre ganger lager vi en helt ny. Balcos balkongplate består av en stålramme med en integrert plate i betong. Konstruksjonen veier omtrent halvparten av en tradisjonell betongplate. Platen er vridningsstiv og er forberedt med hull i stålrammen. Den trenger derfor ingen bearbeiding i etterkant.

Hvitmalt

Stålramme

Stålrammen leveres galvanisert som standard. Hvit- eller gråmalt stålramme er tilvalg. Man kan også velge en valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Alt av stål er galvanisert og eventuelt pulverlakkert. Betongen vi bruker, er av høyholdfast type. Armeringsjernene er helt innkapslet for optimal rustbeskyttelse, dels gjennom innkapslingen, men også ved hjelp av såkalte luftporedannere i betongen. Luftporedannere er et system av små luftporer som gjør betongen frostbestandig ved at porene fungerer som ekspansjonskar der vannet kan fryse uten å skade betongen. Konstruksjonen lever godt opp til klassen for levetid på 50 år, som er foreskrevet for denne konstruksjonstypen.

4

Galvanisert

Hvitlakkert

Grålakkert

Ønsket farge iht. RAL-skalaen.


Balkonginnfestinger

Innfesting med strekkstag

Innfesting med firesøylet løsning

Solid innfesting Eksempel på innfesting

Balco har meritterte og erfarne beregningsingeniører som dimensjonerer hvert enkelt balkongprosjekt iht. gjeldende normer og krav. Konstruksjonen er patentert og fungerer ved at vi som regel fester en søyle til huskroppen som går ut langs fasaden. Søylen festes på en konsoll i grunnmuren eller på et fundament i bakken. Søylen holdes på plass med innfestinger i husets bjelkelag. Deretter festes balkongplatene og taket i søylene. Den vanligste måten, og det som Balco hovedsakelig forsøker å gjøre, er å bruke såkalte strekkstag fra balkongplaten til søylen. I tilfeller der man ikke kan legge all belastningen på huset, må man bruke en søyle i fremkant av balkongen som går ned til et fundament.

Balcos innglassinger festes foran betongplaten, noe som gir økt bruksflate og gjør at innglassingen beskytter betongen mot vann. Innfestingsprinsippet gjør at vi enkelt takler eventuelle målavvik i bygningen. Det gir dessuten en effektiv og sikker montering. Balco bruker et unikt og patentert produkt som gir en solid innfesting. Bildene nedenfor viser justeringsmonnet i innglassingssystemene. Det betyr at innglassinger kan tilpasses etasjehøyder (den vertikale avstanden mellom to balkongplater). Den totale innfestingen håndterer bevegelsene som kan oppstå f.eks. på grunn av temperaturvariasjoner og grunnbevegelser. Toleransen er 50 mm.

Innfestingene tilpasses til hvert prosjekt slik at de matcher huset og innglassingen. Innfestingen leveres galvanisert som standard. Tilvalg er pulverlakkering i valgfri farge iht. RAL-skalaen. Solid innfesting

5


Fronter Fronten og lukene er avgjørende for hvordan balkongen vil fungere og oppleves på inn- og utsiden. Det som er felles for våre fronter, foruten den høye kvaliteten, er de homogene rørprofilene i aluminium. Profilene har ingen unødvendige metalldetaljer, popnagler eller tetningsmasser. Vi setter balkonginnglassingen foran balkongplaten. Det gjør at innglassingen ikke stjeler plass på balkongen. Den beskytter dessuten betongplaten mot fukt. Alle fronter har integrerte fester for Balcos blomsterkasser. Balcos produkter gir mange valg når det gjelder utforming, drenering, luker, glass, farger og materialer. Fleksibilitet stiller høye krav til oss som produsent og leverandør. Selv om balkongene ser identiske ut, er nemlig hver balkong unik. I vårt arbeid er det helt avgjørende at vi hele tiden sikrer kvaliteten i hver eneste detalj. Vi holder oss derfor kontinuerlig oppdaterte på alle krav og regler som gjelder i landene vi driver virksomhet i.

Air - balkong med håndløpere

Innglassingens front er senket til fordel for større luker. Brystningen er 800 mm høy, og av sikkerhetsårsaker har fronten én eller to håndløpere for forskriftsmessig sikkerhetshøyde 1000 mm -1200 mm. Man kan velge mellom flere ulike materialer i brystningen, og den kan deles inn med sprosser for å passe til ulike ønsker, fasader og øvrige miljøer.. Med Air skaper vi en større glassflate som slipper inn mer lys. Air kan kombineres med alle lukesystemene til Balco.

Eksempelutførelse Air – balkong med håndløpere

Sight – balkong uten håndløpere

Fronten på innglassingen er ofte delt i to. Den øvre delen er en siktrute i passe høyde, som gir deg en ubrutt sikt når du sitter på balkongen. Innglassingen mangler håndløpere og har derfor av sikkerhetsårsaker en brystningshøyde på minst 1000 mm. Man kan velge mellom flere ulike materialer i både den øvre og nedre delen av brystningen, for at det skal passe godt til kundens ønsker, fasade og øvrige miljø. Sight kan kombineres med alle lukesystemene til Balco.

Eksempelutførelse Sight – balkong uten håndløpere

Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

6


Etasjehøye Twin

Etasjehøye Twin brukes som regel i første etasje med direkte utgang på bakkeplan. Eller innenfor et av Balcos balkongrekkverk. Noen ganger kan balkongen ha en åpen del og en innglasset del. Man kan velge mellom flere ulike materialer i lukene, og de kan deles inn med sprosser for å passe til ulike ønsker, fasader og øvrige miljøer. Etasjehøye Twin kan kombineres med alle lukesystemene til Balco.

Eksempelutførelse etasjehøye Twin

Vision

Vision har ingen hjørnestolper og leveres med Design luker som er helt uten rammer. Kombinasjonen slipper inn mye lys og skaper en ubrutt glassflate i og med at glasset er i samme høyde som brystningsmaterialet. Balcos rammeløse system er markedets mest stabile og støysvake. Vision produseres til brystningene Sight og Air. (Se side 6.)

Eksempelutførelse Vision med Sightfront.

Space

Innglassingen leveres med etasjehøye skyveluker. Skyvelukene er svært stabile og utstyrt med ramme. Du skyver dem sideveis for å åpne balkongen. Med en firkantnøkkel kan du åpne og svinge inn lukene for å komme til og pusse utsiden. Lukene monteres foran balkongplaten, og et dekorativt rekkverk fra Balcos sortiment tilpasset Space monteres foran. Balco har et variert utvalg rekkverk og kan hjelpe til med å utarbeide kundespesifikke løsninger. Space gir et herlig lys til balkongen, uansett om den er lukket eller åpen. Eksempelutførelse Space

7


Luker Ved valg av luke er det viktig å tenke på hvordan den innglassede balkongen skal brukes. •

Skal balkongen kunne åpnes helt?

Fra gulv til tak?

Er det viktig å stenge ute regn, snø og blåst?

Skal det være enkelt å pusse vinduene innenfra?

Ved å besvare disse spørsmålene blir det lettere å velge luke. Hvilke krav stiller du til innglassingen?

Twin

Med Balcos unike Twin-luke får du to systemer i ett. Maksimal fleksibilitet og mulighet til å åpne opp hele balkongen. Den elegant designede glassluken kan nemlig både åpnes som en helt vanlig skyveluke og skyves inn som en foldeglassluke. Twin-luken er også smidig og enkel å håndtere. Det kreves liten kraft. Alt som skal til, er et enkelt grep ved rammen for å skyve luken til siden. Når du skal folde inn luken, feller du ut det diskré håndtaket i lukens ramme og skyver inn luke for luke til du får en helt åpen balkong. Greit når du vil pusse utsiden av rutene.

Helt lukket

Helt ut til siden

Delvis åpen

8

Helt åpen


Design

Design er Balcos foldeglassluke uten ramme. Design kan også være en del av frontsystemet Vision. Systemet er markedets mest stabile og støysvake rammeløse system. Det skaper et inntrykk av en ubrutt flate i og med at lukens glass er i samme nivå som brystningsmaterialet. Design er markedets eneste rammeløse system som enkelt betjenes med én hånd. Systemet åpnes med en magnetnøkkel i lukens nedre kant, og så folder man inn luke for luke til balkongen er helt åpen. Lukene lukkes like enkelt og låses først når du tar ut magnetnøkkelen. Design har ingen synlige håndtak og er et minimalistisk system. Mangelen på vertikale profiler bidrar til fri sikt og skaper et estetisk tiltalende uttrykk.

Access

Access er Balcos lukesystem som er tilpasset svalganger. Ved en eventuell røykutvikling/brann åpnes lukene automatisk for å slippe ut røyken og for å kunne brukes som rømningsvei.

Røykvarsler

Ved røykutvikling/brann bryter røykvarsleren strømmen til elektromagneten, som åpner lukene.

Nødåpning Lukket

Må kun brukes i nødsituasjoner, f.eks. ved røykutvikling eller brann. Når knappen trykkes inn, brytes kontakten mellom magneten og metallplaten, og lukene skyves automatisk til siden.

Elektromagnetisk holder

Slipper lukene når røykvarsleren bryter strømmen. Åpner lukene også ved strømbrudd.

Stabilt håndtak Åpen

Ved hjelp av håndtaket lukker du lukene etter en eventuell røykutvikling, brann eller funksjonstest.

9


Brystninger Brystningsutførelsen på balkongen er viktig med tanke på lysinnslipp, innsyn og design. Balco har et stort utvalg av brystningsmaterialer i en rekke ulike farger. Man kan blande ulike farger og materialer, som f.eks. dekorprofiler i stål eller aluminium, noe som gjør at man kan gjøre fasaden ekstra uttrykksfull. I samråd med arkitekt, rådgivende ingeniør eller kunden velger Balco balkongenes utførelse samt hvilke farger og materialer som skal brukes. • •

Skinneprofilen består av en homogen rørprofil for økt stabilitet. Midtsprossen går mot den vertikale profilen, noe som gjør fronten på innglassingen stabil. Alle innfestinger dekkes av en fargekoordinert justeringsprofil ved gulvet. Glasset og platematerialet kan byttes fra innsiden av balkongen for enklere fremtidig vedlikehold.

Bildene viser noen eksempler på brystningsutførelser.

10


Drenering – CleanLine Balcos innglassinger leveres med dreneringssystemet CleanLine. Drenering er en av de viktigste funksjonene på en innglasset balkong. CleanLine reduserer risikoen for at vann drives inn på balkongen ved vindbelastning og samtidig undertrykk på balkongen. Vannet fanges opp i den nedre skinneprofilen og ledes via horisontale kanaler ut til hjørnestolpene. I stolpenes innvendige kanaler ledes deretter vannet etasje for etasje ned til underkant av den nederste balkongen. Selv om lukene av en eller annen grunn ikke er blitt lukket ved regn og vind, vil en ekstra sikkerhetsdrenering, som er integrert i balkongpartiets bunnprofil, sørge for sikker avrenning av balkongplaten. Ved å følge pilene på bildene til høyre ser du enkelt hvordan Balcos CleanLine-system fungerer. Vannet ledes fra rutene ned i den nedre skinneprofilen og videre via hjørnestolpene ned til bakken.

Dreneringshull i nedre skinneprofil

Renne i bunnprofil

11


Ventilasjon - VentTec God ventilasjon bidrar til et bedre klima, de på balkongen og inne i leiligheten. Alle innglassingssystemene til Balco har vårt lydreduserende og patenterte ventilasjonssystem – VentTec. VentTec hindrer trykkforskjeller på balkogens inn- og utside, noe som forebygger fukt. Luftstrømmene sikrer behovet for lufttilførsel til leiligheten og forebygger kondens på glassene på balkongen. Ved å følge pilene på bildene til høyre ser du hvordan Balcos VentTec-system fungerer. Luft ledes inn langs hele innglassingssystemet.

Lettgavl En lettgavl er en smalere gavl med bare én luke. Det brukes ofte når man har en inntrukket balkong. Lettgavlen låses / låses opp med en magnetnøkkel. Magnetnøkkelen plasseres på gavlens håndtak. Vri håndtaket ned, og åpne luken. Når du skal lukke luken, fører du håndtaket tilbake til utgangsposisjonen og vrir det opp. Luken låses når du tar bort magnetnøkkelen.

12


Mellomvegg Mellomvegg brukes når en balkong går mot en annen balkong. Mellomveggen er en energieffektiv, brannsikker steinullsisolert vegg omsluttet av stålplate.

Tak Balcos tak er isolerte og har innebygd ventilasjon. Luftstrømmen forebygger kondens og gir bedre innemiljø. Taket er tilpasset for å klare alle typer værforhold som sol, regn, vind og snø. Taket leveres med hvit underside og svart utside. Takavvanning og snøfanger fås som tilvalg. Taket har brannklassifisering REI30. På enkelte prosjekter, der det er behov, forekommer det også plassbygde tak.

Klimavegg Ved å glasse inn hele fasaden og skape en såkalt klimavegg, minimerer man vedlikeholdet av fasade, vinduer og balkonger, samtidig som deg gir stor energibesparelse.

13


Tilbehør Våre innglassede balkonger bidrar til å gi fasaden et enhetlig og tiltalende uttrykk. For å ivareta denne følelsen, også når balkongene har kommet på plass, kan vi anbefale å tenke igjennom også de små detaljene. Tilbehøret bidrar dessuten til økt trivsel for deg som skal «flytte ut» i den nye balkongen.

Rullegardiner

Alle systemene til Balco er klargjort for rullegardiner og har integrerte fester og beskyttelsesdeksler. Balco har en rekke ulike kvaliteter å velge mellom. Alle rullegardinene er selvsagt utstyrt med et brukervennlig kulekjede for ned- og opptrekking. Kjedet har barnesikring.

Motordrevne rullegardiner og luker

Av ulike årsaker kan man ønske motordrevne luker og rullegardiner. Motordrevne luker og rullegardiner kan ikke bestilles i etterkant, men må bestilles i forbindelse med prosjekteringen av prosjektet. Med den medfølgende fjernkontrollen kan man enkelt betjene lukene og rullegardinene.

Rullegardin i integrert feste. Kan fås i flere ulike kvaliteter og farger. Fjernkontroll er inkludert når du velger motordrevne rullegardiner og luker.

Plisségardiner

I Balcos system med luker uten ramme anbefaler Balco sol-, varme- og innsynsbeskyttelse i form av plisségardiner. Plisségardinen gir et designuttrykk som står godt til de rammeløse lukene. Plisségardinen er fleksibel og lett å bruke. Det brettede stoffet gir balkongen liv, og med vårt minimalistiske rammeløse system får man en lun arkitektonisk følelse.

Plisségardin. Kan fås i flere ulike farger.

Magnetlås

Balcos magnetlås med tilhørende magnetnøkkel for å åpne/sikre innglassingssystemet. Det fungerer ved at magnetnøkkelen holdes mot riktig sted. Magneten frigjør lukene i systemet slik at de kan skyves. Vær klar over at lukene først låses når du tar magnetnøkkelen bort fra magnetlåsen og skyver lukene til lukket posisjon.

14


El-drevne markiser

Du kan bestille el-drevne markiser til alle balkongprosjekter fra Balco. Markisene tilpasses til hver balkong og fås i en rekke ulike farger. Markisen betjenes enkelt med den medfølgende fjernkontrollen. Markisen er utstyrt med sol- og vindstyring. Det betyr at markisen automatisk kjøres ut når det er sol og at den går inn igjen når det blåser eller regner for mye.

El-drevet markise fås i flere ulike farger. Praktisk fjernkontroll er inkludert.

Blomsterkasser

Man kan utstyre balkonginnglassingen med blomsterkasser. Under innglassingens nedre skinne er det et spor for innfesting av blomsterkassen. Blomsterkassen kan plasseres både på utsiden og innsiden av innglassingen. I blomsterkassen er det en innvendig kasse i plast som man enkelt kan løfte ut og plante i. Blomsterkassen kan fås i valgfri farge.

Gulvkledning

Et betonggulv kan føles kaldt å gå på. I forbindelse med byggingen tilbyr Balco å legge et teppe på betongen. Balkongen blir koseligere, gulvet blir deilig å gå på og lett å rengjøre.

Nålefiltmatte, kan fås i flere ulike farger.

15


LED-belysning

En LED-belysning til balkonginnglassingen gir et behagelig lys og gir fasaden ekstra liv. Belysningen festes over lukene og monteres med fordel i forbindelse med produksjonen av innglassingene. LED-belysningen kan dimmes og leveres med fjernstyrt lysknapp som kan plasseres der du vil.

Flaggfeste

Våre innglassinger kan utstyres med flaggfeste. Disse monteres i forbindelse med byggingen, men kan også bestilles på et senere tidspunkt. De tilpasses og leveres i en farge som matcher innglassingssystemet.

Gangdører

For beboere på bakkeplan kan det monteres en gangdør for den innglassede balkongen. Gangdøren er et alternativ hvis man ønsker å kunne gå inn og ut av leiligheten via balkongen. For eksempel ved et felles gårdsrom eller hvis man har en hage utenfor balkongen.

Vista

Vista er et glasshjørne som gir balkongen en herlig panoramautsikt og et moderne uttrykk. Glasshjørnene slipper inn maksimalt med lys på balkongen. Vista har en patentert unik design som kan kombineres med flere av Balcos innglassingssystemer. Man kan screentrykke glasset eller bruke plisségardiner for å redusere innsyn og beskytte mot solen.

16


Produktdatablad Twin Air 18–19

Twin Sight 20–21

Twin Etasjehøy 22–23

Desig Air 24–25

Design Sight 26–27

Design Vision Air 28–29

Design Vision Sight

30–31

Space 32–33

Access 34–35

Håndløpere 36–37 17


Twin Air Luke

Med Balcos unike luke Twin får du to systemer i ett. Maksimal fleksibilitet og mulighet til å åpne opp hele balkongen. Den elegant designede glassluken kan nemlig åpnes både som en vanlig skyveluke og skyves inn som en foldeglassluke. Twin-luken er også smidig og enkel å håndtere. Lukesystemet låses / låses opp med en magnetnøkkel. Det skal liten kraft til for å åpne lukene, med et enkelt grep ved rammen skyves luken til siden. De innkapslede rustfrie kulelagrene gjør at hver luke ruller lett på skinnen. Når du skal folde inn luken, feller du bare ut det diskré håndtaket i lukens ramme og skyver inn luke for luke til balkongen er helt åpen. Dette er også praktisk når du skal pusse utsiden av lukene.

Front

Innglassingens front er senket til fordel for større luker. Brystningen er 800 mm høy, og av sikkerhetsårsaker har fronten en håndløper på minst 1100 mm. Fronten har en fylling som kan fås i en rekke ulike materialer og farger. Den kan deles inn med sprosser for å passe til kundens ønsker, fasaden og det øvrige miljøet. Hvis man av en eller annen grunn må bytte fylling i brystningen, gjøres det fra balkongens innside av en glassmester eller annen kompetent person. Håndløperen kan fås i en rekke utførelser og farger, og er en fin detalj som gir innglassingen et løft. Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Unike egenskaper

Balkonginnglassingens selvventilerende konstruksjon VentTec gjør at glassene holdes frie for kondens. Ugunstige værforhold kan imidlertid gi en viss kondens. Du kan da åpne en luke for å slippe ut den fuktige luften. Balcos innglassing med Twin-luker utstyres med dreneringssystemet CleanLine. CleanLine fungerer gjennom dreneringshull i lukenes nedre skinneprofil. Her samles regnvannet opp og ledes videre ned i systemets hjørnestolper og ned til bakken.

Tilbehør

Det går fint å utstyre balkonginnglassingen med gulvkledning, rullegardiner, markiser, flaggfeste og belysning fra Balcos utvalg.

18

Maks bredde / parti

6,5 m* / enhet

Maks høyde

2,8 m*

Lydreduksjon

~21 dB

Energibesparelse

~20 %**

Luke

Floatglass, herdet glass 4–5 mm

Brystning

Lamellglass, laminat, polymerkompositt

*Størrelsen påvirkes av gjeldende vindbelastninger og nasjonale byggnormer. **Energibesparelsen varierer og påvirkes av omgivelsene balkongen er plassert i.

Magnetnøkkel

Twin-håndtak

CleanLine – Drenering i skinneprofil.

Låse / låse opp med magnetnøkkelen 1. Hold magnetnøkkelen mot området merket med "B".

2. Luken låses automatisk opp når magnetnøkkelen fester seg på det merkede området.

3. Når du skal låse luken igjen, drar du den tilbake til utgangsposisjonen. OBS! Luken låses ikke før du tar bort magnetnøkkelen.


Slik åpner du en luke 158

192

120

155

189

82 144

121

71 60 ≈1100

2. Når du skal lukke luken, fører du den til utgangsposisjonen på skinnen og feller ned håndtaket. Sørg for at tappene oppe og nede i lukens ramme går inn i de aktuelle lukeprofilene.

218

1. Løft lukens håndtak helt opp, og dra luken mot deg.

170

210

Beskrivelsen gjelder for åpning fra lukens høyre side. Bildene viser åpningsfunksjonen sett ovenfra. Hvis håndtaket sitter på venstre side av luken, skal den ytterste luken trykkes til høyre og de øvrige lukene til venstre. Følg deretter prosessen for maksimal åpning nedenfor.

52

For maksimal åpning

Twin Air. Tverrsnitt og tegning fra siden.

1. Skyv luken på den ytre skinnen til venstre, og de øvrige lukene til høyre. 2. Løft håndtaket opp, og åpne luken mot deg.

3. Åpne luken helt.

4. Skyv deretter neste luke fra høyre til venstre.

5. Åpne luken iht. beskrivelsen "Slik åpne du en luke" ovenfor.

Twin Air med håndløpere. Tverrsnitt av hjørnestolpe.

6. Gjenta til du har åpnet alle lukene.

19


Twin Sight Luke

Med Balcos unike luke Twin får du to systemer i ett. Maksimal fleksibilitet og mulighet til å åpne opp hele balkongen. Den elegant designede glassluken kan nemlig åpnes både som en vanlig skyveluke og skyves inn som en foldeglassluke. Twin-luken er også smidig og enkel å håndtere. Lukesystemet låses / låses opp med en magnetnøkkel. Det skal liten kraft til for å åpne lukene, med et enkelt grep ved rammen skyves luken til siden. De innkapslede rustfrie kulelagrene gjør at hver luke ruller lett på skinnen. Når du skal folde inn luken, feller du bare ut det diskré håndtaket i lukens ramme og skyver inn luke for luke til balkongen er helt åpen. Dette er også praktisk når du skal pusse utsiden av lukene.

Front

Fronten på innglassingen er ofte delt i to. Den øvre delen er en siktrute i passe høyde, som gir deg en ubrutt sikt når du sitter på balkongen. Innglassingen mangler håndløpere og har derfor av sikkerhetsårsaker en brystningshøyde på minst 1100 mm til lukenes nedre skinner. Man kan velge mellom flere ulike fyllmaterialer i både øvre og nedre del av innglassingens brystning, slik at det skal passe godt til kundens ønsker, fasaden og det øvrige miljøet. Hvis man av en eller annen grunn må bytte fyllingen i brystningen, gjøres det fra balkongens innside av en glassmester eller annen kompetent person. Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Unike egenskaper

Balkonginnglassingens selvventilerende konstruksjon VentTec gjør at glassene holdes frie for kondens. Ugunstige værforhold kan imidlertid gi en viss kondens. Du kan da åpne en luke for å slippe ut den fuktige luften. Balcos innglassing med Twin-luker utstyres med dreneringssystemet CleanLine. CleanLine fungerer gjennom dreneringshull i lukenes nedre skinneprofil. Her samles regnvannet opp og ledes videre ned i systemets hjørnestolper og ned til bakken.

Tilbehør

Det går fint å utstyre balkonginnglassingen med gulvkledning, rullegardiner, markiser, flaggfeste og belysning fra Balcos utvalg.

20

Maks bredde / parti

6,5 m* / enhet

Maks høyde

2,8 m*

Lydreduksjon

~21 dB

Energibesparelse

~20 %**

Luke

Floatglass, herdet glass 4–5 mm

Brystning

Lamellglass, laminat, polymerkompositt

*Størrelsen påvirkes av gjeldende vindbelastninger og nasjonale byggnormer. **Energibesparelsen varierer og påvirkes av omgivelsene balkongen er plassert i.

Magnetnøkkel

Twin-håndtak

CleanLine – Drenering i skinneprofil.

Låse / låse opp med magnetnøkkelen 1. Hold magnetnøkkelen mot området merket med "B".

2. Luken låses automatisk opp når magnetnøkkelen fester seg på det merkede området.

3. Når du skal låse luken igjen, drar du den tilbake til utgangsposisjonen. OBS! Luken låses ikke før du tar bort magnetnøkkelen.


Slik åpner du en luke 158

192

120

155

189

82 144

125

71

1. Løft lukens håndtak helt opp, og dra luken mot deg.

≈1100

60

2. Når du skal lukke luken, fører du den til utgangsposisjonen på skinnen og feller ned håndtaket. Sørg for at tappene oppe og nede i lukens ramme går inn i de aktuelle lukeprofilene.

170

210

Beskrivelsen gjelder for åpning fra lukens høyre side. Bildene viser åpningsfunksjonen sett ovenfra. Hvis håndtaket sitter på venstre side av luken, skal den ytterste luken trykkes til høyre og de øvrige lukene til venstre. Følg deretter prosessen for maksimal åpning nedenfor.

52

For maksimal åpning

Twin Sight. Tverrsnitt og tegning fra siden. 1. Skyv luken på den ytre skinnen til venstre, og de øvrige lukene til høyre. 2. Løft håndtaket opp, og åpne luken mot deg.

3. Åpne luken helt.

4. Skyv deretter neste luke fra høyre til venstre.

5. Åpne luken iht. beskrivelsen "Slik åpne du en luke" ovenfor.

Twin Sight. Tverrsnitt av hjørnestolpe.

6. Gjenta til du har åpnet alle lukene.

21


Twin Etasjehøy Luke

Med Balcos unike luke Twin får du to systemer i ett. Maksimal fleksibilitet og mulighet til å åpne opp hele balkongen. Den elegant designede glassluken kan nemlig åpnes både som en vanlig skyveluke og skyves inn som en foldeglassluke. Twin-luken er også smidig og enkel å håndtere. Lukesystemet låses / låses opp med en magnetnøkkel. Det skal liten kraft til for å åpne lukene, med et enkelt grep ved rammen skyves luken til siden. De innkapslede rustfrie kulelagrene gjør at hver luke ruller lett på skinnen. Når du skal folde inn luken, feller du bare ut det diskré håndtaket i lukens ramme og skyver inn luke for luke til balkongen er helt åpen. Dette er også praktisk når du skal pusse utsiden av lukene. Man kan kombinere etasjehøye luker med flere av Balcos øvrige lukesystemer. Etasjehøye Twin kan med fordel brukes på bakkeplan. Med tilgang til hagen. Systemet kan monteres på platens fremkant, i likhet med øvrige innglassingssystemer, eller stående på betongplaten, og da vanligvis innenfor et balkongrekkverk. Man kan velge mellom flere ulike fyllmaterialer i lukene, og de kan deles inn med sprosser for å passe til ulike ønsker, fasader og øvrige miljøer. Hvis man av en eller annen grunn må bytte fyllingen i brystningen, gjøres det fra balkongens innside av en glassmester eller annen kompetent person. Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Maks bredde / parti

5,3 m / enhet*

Maks høyde

2,7 m*

Min. høyde

1,0 m

Lydreduksjon

~21 dB

Energibesparelse

~20 %**

Luke

Floatglass, herdet glass 4–5 mm

Brystning

Lamellglass, laminat, polymerkompositt

*Størrelsen påvirkes av gjeldende vindbelastninger og nasjonale byggnormer. **Energibesparelsen varierer og påvirkes av omgivelsene balkongen er plassert i.

Unike egenskaper Balkonginnglassingens selvventilerende konstruksjon VentTec gjør at glassene holdes frie for kondens. Ugunstige værforhold kan imidlertid gi en viss kondens. Du kan da åpne en luke for å slippe ut den fuktige luften. Balcos innglassing med etasjehøye Twin-luker utstyres med dreneringssystemet CleanLine. CleanLine fungerer gjennom dreneringshull i lukenes nedre skinneprofil. Her samles regnvannet opp og ledes videre ned i systemets hjørnestolper og ned til bakken.

Tilbehør

Det går fint å utstyre balkonginnglassingen med gulvkledning, rullegardiner, markiser, flaggfeste og belysning fra Balcos utvalg.

Magnetnøkkel

Twin-håndtak

CleanLine – Drenering i skinneprofil.

Låse / låse opp med magnetnøkkelen 1. Hold magnetnøkkelen mot området merket med "B".

2. Luken låses automatisk opp når magnetnøkkelen fester seg på det merkede området.

3. Når du skal låse luken igjen, drar du den tilbake til utgangsposisjonen. OBS! Luken låses ikke før du tar bort magnetnøkkelen.

22


Slik åpner du en luke 158

192

30

66

188

123

1. Løft lukens håndtak helt opp, og dra luken mot deg. 2. Når du skal lukke luken, fører du den til utgangsposisjonen på skinnen og feller ned håndtaket. Sørg for at tappene oppe og nede i lukens ramme går inn i de aktuelle lukeprofilene.

170

Beskrivelsen gjelder for åpning fra lukens høyre side. Bildene viser åpningsfunksjonen sett ovenfra. Hvis håndtaket sitter på venstre side av luken, skal den ytterste luken trykkes til høyre og de øvrige lukene til venstre. Følg deretter prosessen for maksimal åpning nedenfor.

210

For maksimal åpning 120

155

189

Twin etasjehøy. Tverrsnitt og tegning fra siden.

1. Skyv luken på den ytre skinnen til venstre, og de øvrige lukene til høyre. 2. Løft håndtaket opp, og åpne luken mot deg.

3. Åpne luken helt.

4. Skyv deretter neste luke fra høyre til venstre.

5. Åpne luken iht. beskrivelsen "Slik åpne du en luke" ovenfor.

Twin etasjehøy. Tverrsnitt av hjørnestolpe.

6. Gjenta til du har åpnet alle lukene.

23


Design Air Luker

Design er markedets mest stabile og støysvake rammeløse system. Det skaper et inntrykk av en ubrutt flate i og med at lukens glass er i samme høyde som brystningsmaterialet. Design-luken betjenes enkelt med én hånd. Lukesystemet låses / låses opp ved hjelp av en magnetnøkkel, før du folder inn den første luken. Med et enkelt håndgrep kan du deretter skyve de øvrige lukene sideveis og inn til balkongen er helt åpen. Lukene lukkes like enkelt og låses først når du tar bort magnetnøkkelen. Design-luken har ingen synlige håndtak. Mangelen på vertikale profiler bidrar til fri sikt og skaper et estetisk tiltalende uttrykk.

Front

Innglassingens front er senket til fordel for større luker. Brystningen er 800 mm høy, og av sikkerhetsårsaker har fronten en håndløper på minst 1100 mm. Fronten har en fylling som kan fås i en rekke ulike materialer og farger. Den kan deles inn med sprosser for å passe til kundens ønsker, fasaden og det øvrige miljøet. Hvis man av en eller annen grunn må bytte fylling i brystningen, gjøres det fra balkongens innside av en glassmester eller annen kompetent person. Håndløperen kan fås i en rekke utførelser og farger, og er en fin detalj som gir innglassingen et løft. Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Maks bredde / parti

5,4 m* / enhet

Maks høyde

2,8 m*

Lydreduksjon

~17 dB

Energibesparelse

~15 %**

Lukeglass

Herdet glass 6–8 mm

Brystning

Lamellglass, laminat, polymerkompositt

*Størrelsen påvirkes av gjeldende vindbelastninger og nasjonale byggnormer. **Energibesparelsen varierer og påvirkes av omgivelsene balkongen er plassert i.

Unike egenskaper

Balkonginnglassingens selvventilerende konstruksjon VentTec gjør at glassene holdes frie for kondens. Ugunstige værforhold kan imidlertid gi en viss kondens. Du kan da åpne en luke for å slippe ut den fuktige luften. Balcos innglassing med Design-luker utstyres med dreneringssystemet CleanLine. CleanLine fungerer gjennom dreneringshull i lukenes nedre skinneprofil. Her samles regnvannet opp og ledes videre ned i systemets hjørnestolper og ned til bakken.

Magnetnøkkel

CleanLine – Drenering i skinneprofil.

Låse / låse opp med magnetnøkkelen

Tilbehør

Det går fint å utstyre balkonginnglassingen med gulvkledning, rullegardiner, plisségardiner, markiser, flaggfeste og belysning fra Balcos utvalg.

1. 2. 1. Hold magnetnøkkelen mot det svarte lokket på området merket med "B" for å låse opp luken. 2. Frigjør låsetappene ved å skyve luken til siden og inn.

24


Slik åpner du lukene 143

50

200

1.

En fordel med Design-luken er at mekanismene består av faste komponenter, noe som betyr at systemet er pålitelig og vedlikeholdsfritt.

Svanehals

Opphengsvogn øvre skinner

153

52

≈1100

118

170

Når du skal lukke luken, drar du den tilbake til utgangsposisjonen. Sørg for at låsetappene går inn i den neste luken. OBS! Luken låses ikke før du tar bort magnetnøkkelen.

210

2. Fortsett å skyve de øvrige lukene i samme retning. I enden av åpningen folder du lukene inn.

80

1. Åpne lukene ved å skyve den første luken mot åpningssiden og dra den til deg.

40

218

2.

Design Air. Tverrsnitt og tegning fra siden.

Systemet er støysvakt takket være den solide konstruksjonen med solide komponenter. Hver opphengsvogn har tre kulelagerutstyrte hjul hver oppe og nede, noe som gir en stabil, støysvak gange og som bidrar til lukens stabilitet.

Design Air. Tverrsnitt av hjørnestolpe.

Opphengsvogn nedre skinner

25


Design Sight Luker

Design er markedets mest stabile og støysvake rammeløse system. Det skaper et inntrykk av en ubrutt flate i og med at lukens glass er i samme høyde som brystningsmaterialet. Design-luken betjenes enkelt med én hånd. Lukesystemet låses / låses opp ved hjelp av en magnetnøkkel, før du folder inn den første luken. Med et enkelt håndgrep kan du deretter skyve de øvrige lukene sideveis og inn til balkongen er helt åpen. Lukene lukkes like enkelt og låses først når du tar bort magnetnøkkelen. Design-luken har ingen synlige håndtak. Mangelen på vertikale profiler bidrar til fri sikt og skaper et estetisk tiltalende uttrykk.

Front

Fronten på innglassingen er ofte delt i to. Den øvre delen er en siktrute i passe høyde, som gir deg en ubrutt sikt når du sitter på balkongen. Innglassingen mangler håndløpere og har derfor av sikkerhetsårsaker en brystningshøyde på minst 1100 mm til lukenes nedre skinner. Man kan velge mellom flere ulike fyllmaterialer i både øvre og nedre del av innglassingens brystning, slik at det skal passe godt til kundens ønsker, fasaden og det øvrige miljøet. Hvis man av en eller annen grunn må bytte fyllingen i brystningen, gjøres det fra balkongens innside av en glassmester eller annen kompetent person. Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Unike egenskaper

Balkonginnglassingens selvventilerende konstruksjon VentTec gjør at glassene holdes frie for kondens. Ugunstige værforhold kan imidlertid gi en viss kondens. Du kan da åpne en luke for å slippe ut den fuktige luften. Balcos innglassing med Design-luker utstyres med dreneringssystemet CleanLine. CleanLine fungerer gjennom dreneringshull i lukenes nedre skinneprofil. Her samles regnvannet opp og ledes videre ned i systemets hjørnestolper og ned til bakken.

Maks bredde / parti

5,4 m* / enhet

Maks høyde

2,8 m*

Lydreduksjon

~17 dB

Energibesparelse

~15 %**

Lukeglass

Herdet glass 6–8 mm

Brystning

Lamellglass, laminat, polymerkompositt

*Størrelsen påvirkes av gjeldende vindbelastninger og nasjonale byggnormer. **Energibesparelsen varierer og påvirkes av omgivelsene balkongen er plassert i.

Magnetnøkkel

Drenering i skinneprofil

Låse / låse opp med magnetnøkkelen

Tilbehør

Det går fint å utstyre balkonginnglassingen med gulvkledning, rullegardiner, plisségardiner, markiser, flaggfeste og belysning fra Balcos utvalg. 1. Hold magnetnøkkelen mot det svarte lokket på området merket med "B" for å låse opp luken. 2. Frigjør låsetappene ved å skyve luken til siden og inn.

26


Slik åpner du lukene 143

50

200

1.

80

40

2.

118

En fordel med Design-luken er at mekanismene består av faste komponenter, noe som betyr at systemet er pålitelig og vedlikeholdsfritt.

Svanehals

Opphengsvogn øvre skinner

52 170

Når du skal lukke luken, drar du den tilbake til utgangsposisjonen. Sørg for at låsetappene går inn i den neste luken. OBS! Luken låses ikke før du tar bort magnetnøkkelen.

210

2. Fortsett å skyve de øvrige lukene i samme retning. I enden av åpningen folder du lukene inn.

≈1100

1. Åpne lukene ved å skyve den første luken mot åpningssiden og dra den til deg.

153

Design Sight. Tverrsnitt og tegning fra siden.

Systemet er støysvakt takket være den solide konstruksjonen med solide komponenter. Hver opphengsvogn har tre kulelagerutstyrte hjul hver oppe og nede, noe som gir en stabil, støysvak gange og som bidrar til lukens stabilitet.

Design Sight. Tverrsnitt av hjørnestolpe.

Opphengsvogn nedre skinner

27


Vision Air Frontsystemet Vision er et innglassingssystem uten hjørnestolper. Sammen med lukesystemet Design, som er fritt for vertikale profiler, får man en åpen følelse med fri sikt, noe som gir et estetisk tiltalende uttrykk og et inntrykk av en ubrutt flate i og med at lukenes glass og brystningsmaterialene er i samme høyde.

Luker

Design er markedets mest stabile og støysvake rammeløse lukesystem. Lukene låses / låses opp med en magnetnøkkel som holdes mot håndtaket over lukens nedre kant. Vri om håndtaket for å frigjøre låsetappene, og skyv luken inn. Med et enkelt håndgrep kan du deretter skyve de øvrige lukene sideveis og inn til balkongen er helt åpen. Lukene lukkes like enkelt og låses først når du fjerner magnetnøkkelen fra håndtaket. Design-lukene har ingen synlige håndtak.

Front

Innglassingens front er senket til fordel for større luker. Brystningen er 800 mm høy, og av sikkerhetsårsaker har fronten en håndløper på 1100 mm. Fronten har en fylling som kan fås i en rekke ulike materialer og farger. Den kan deles inn med sprosser for å passe til kundens ønsker, fasaden og det øvrige miljøet. Hvis man av en eller annen grunn må bytte fylling i brystningen, gjøres det fra balkongens innside av en glassmester eller annen kompetent person. Håndløperen kan fås i flere materialer og valgfri farge, og er en fin detalj som gir innglassingen et løft. Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Unike egenskaper

Maks bredde / parti

5,4 m* / enhet

Maks høyde

2,8 m*

Lydreduksjon

~17 dB

Energibesparelse

~15 %**

Luke

Herdet glass 6–8 mm

Brystning

Lamellglass, laminat, polymerkompositt

*Størrelsen påvirkes av gjeldende vindbelastninger og nasjonale byggnormer. **Energibesparelsen varierer og påvirkes av omgivelsene balkongen er plassert i.

Magnetnøkkel

Låse / låse opp med magnetnøkkelen

Balkonginnglassingens selvventilerende konstruksjon VentTec gjør at glassene holdes frie for kondens. Ugunstige værforhold kan imidlertid gi en viss kondens. Du kan da åpne en luke for å slippe ut den fuktige luften.

Tilbehør

Det går fint å utstyre balkonginnglassingen med gulvkledning, rullgardiner, plisségardiner og belysning fra Balcos utvalg.

1.

1. Hold magnetnøkkelen mot det svarte håndtaket på området merket med "B" for å låse opp luken. 2. Vri om håndtaket for å frigjøre låsetappene. 3. Skyv inn luken.

28

2.

3.


Slik åpner du lukene

3. Gjør det samme i motsatt rekkefølge for å lukke lukene. Når du skal lukke den første luken (luken med håndtaket), vrir du om låsehåndtaket og skyver den tilbake mot skinnene. Sørg for at tappene går inn i den neste luken. OBS! Luken låses ikke før du tar magneten bort fra håndtaket.

Svanehals

Opphengsvogn øvre skinner

Opphengsvogn nedre skinner

En fordel med Design-luken er at mekanismene består av faste komponenter som beveger seg i forhold til hverandre uten følsomme små mekanismer, noe som betyr at systemet er pålitelig og vedlikeholdsfritt.

200 50 40

218

80 118

153

52

Åpne neste luke ved å skyve den hele veien til åpningssiden, og dra den mot deg. Gjenta for de øvrige

170

2.

143

≈1100

Når du har låst opp luken (se Låse / låse opp med magnetnøkkel i punkt 3, side 28), skyver du luken inn.

210

lukene til hele balkongen er åpen.

1.

Vision Air. Tverrsnitt og tegning fra siden.

Systemet er støysvakt takket være den solide konstruksjonen med solide komponenter. Hver opphengsvogn har tre kulelagerutstyrte hjul hver oppe og nede, noe som gir en stabil, støysvak gange og som bidrar til lukens stabilitet.

Vision Air. Tverrsnitt av hjørnestolpe.

29


Vision Sight Frontsystemet Vision er et innglassingssystem uten hjørnestolper. Sammen med lukesystemet Design, som er fritt for vertikale profiler, får man en åpen følelse med fri sikt, noe som gir et estetisk tiltalende uttrykk og et inntrykk av en ubrutt flate i og med at lukenes glass og brystningsmaterialene er i samme høyde.

Luker

Design er markedets mest stabile og støysvake rammeløse lukesystem. Lukene låses / låses opp med en magnetnøkkel som holdes mot håndtaket over lukens nedre kant. Vri om håndtaket for å frigjøre låsetappene, og skyv luken inn. Med et enkelt håndgrep kan du deretter skyve de øvrige lukene sideveis og inn til balkongen er helt åpen. Lukene lukkes like enkelt og låses først når du fjerner magnetnøkkelen fra håndtaket. Lukene har ingen synlige håndtak.

Front

Fronten på innglassingen er ofte delt i to. Den øvre delen er en siktrute i passe høyde, som gir deg en ubrutt sikt når du sitter på balkongen. Innglassingen mangler håndløpere og har derfor av sikkerhetsårsaker en brystningshøyde på minst 1100 mm til lukenes nedre skinner. Man kan velge mellom flere ulike fyllmaterialer i både øvre og nedre del av innglassingens brystning, slik at det skal passe godt til kundens ønsker, fasaden og det øvrige miljøet. Hvis man av en eller annen grunn må bytte fyllingen i brystningen, gjøres det fra balkongens innside av en glassmester eller annen kompetent person. Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Maks bredde / parti

5,4 m* / enhet

Maks høyde

2,8 m*

Lydreduksjon

~17 dB

Energibesparelse

~15 %**

Luke

Herdet glass 6–8 mm

Brystning

Lamellglass, laminat, polymerkompositt

*Størrelsen påvirkes av gjeldende vindbelastninger og nasjonale byggnormer. **Energibesparelsen varierer og påvirkes av omgivelsene balkongen er plassert i.

Magnetnøkkel

Låse / låse opp med magnetnøkkelen

Unike egenskaper

Balkonginnglassingens selvventilerende konstruksjon VentTec gjør at glassene holdes frie for kondens. Ugunstige værforhold kan imidlertid gi en viss kondens. Du kan da åpne en luke for å slippe ut den fuktige luften.

Tilbehør

Det går fint å utstyre balkonginnglassingen med gulvkledning, rullegardiner, plisségardiner og belysning fra Balcos utvalg.

1.

1. Hold magnetnøkkelen mot det svarte håndtaket på området merket med "B" for å låse opp luken. 2. Vri om håndtaket for å frigjøre låsetappene. 3. Skyv inn luken.

30

2.

3.


Slik åpner du lukene

3. Gjør det samme i motsatt rekkefølge for å lukke lukene. Når du skal lukke den første luken (luken med håndtaket), vrir du om låsehåndtaket og skyver den tilbake mot skinnene. Sørg for at tappene går inn i den neste luken. OBS! Luken låses ikke før du tar magneten bort fra håndtaket.

Svanehals

Opphengsvogn øvre skinner

Opphengsvogn nedre skinner

En fordel med Design-luken er at mekanismene består av faste komponenter som beveger seg i forhold til hverandre uten følsomme små mekanismer, noe som betyr at systemet er pålitelig og vedlikeholdsfritt.

200 50 40 80 118

153

52

Åpne neste luke ved å skyve den hele veien til åpningssiden, og dra den mot deg. Gjenta for de øvrige

170

2.

143

≈1100

Når du har låst opp luken (se Låse / låse opp med magnetnøkkel i punkt 3, side 28), skyver du luken inn.

210

lukene til hele balkongen er åpen.

1.

Vision Sight. Tverrsnitt og tegning fra siden.

Systemet er støysvakt takket være den solide konstruksjonen med solide komponenter. Hver opphengsvogn har tre kulelagerutstyrte hjul hver oppe og nede, noe som gir en stabil, støysvak gange og som bidrar til lukens stabilitet.

Vision Sight. Tverrsnitt av hjørneseksjon.

31


Space Luker

Med innglassingen Space til balkongen får du stabile, innrammede, etasjehøye skyveluker. Det skal liten kraft til for å åpne lukene, alt som kreves er et enkelt grep ved rammen for å skyve lukene til siden. De innkapslede rustfrie kulelagrene gjør at hver luke ruller lett på skinnen. Ved hjelp av en medfølgende firkantnøkkel kan du svinge inn lukene og pusse utsiden av lukene. Systemet monteres utenfor balkongplaten, og et dekorativt rekkverk fra Balcos sortiment tilpasset Space-innglassingen monteres foran glasslukene. Balco har et variert utvalg rekkverk og kan hjelpe til med å utarbeide kundespesifikke løsninger. Space brukes som regel i områder med utsatt klima og i store høyder, siden glasspartiene og rammene er robuste og tåler stor påkjenninger fra vind, regn og snø. Med Space kan du velge ulike material og fyllinger til lukene. De kan også deles inn med sprosser for å passe til kundens ønsker, fasaden og det øvrige miljøet. Hvis man av en eller annen grunn må bytte fylling i brystningen, gjøres det fra balkongens innside av en glassmester eller annen kompetent person. Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Maks bredde / parti

5,4 m* / enhet

Maks høyde

2,8 m*

Lydreduksjon

~17 dB

Energibesparelse

~15 %**

Luke

Floatglass 4–8 mm, herdet 6–8 mm

Brystning

Lamellglass, laminat, polymerkompositt

*Størrelsen påvirkes av gjeldende vindbelastninger og nasjonale byggnormer. **Energibesparelsen varierer og påvirkes av omgivelsene balkongen er plassert i.

Unike egenskaper

Balkonginnglassingens selvventilerende konstruksjon VentTec gjør at glassene holdes frie for kondens. Ugunstige værforhold kan imidlertid gi en viss kondens. Du kan da åpne en luke for å slippe ut den fuktige luften. Balcos innglassing med Space utstyres med dreneringssystemet CleanLine. CleanLine fungerer gjennom dreneringshull i lukenes nedre skinneprofil. Her samles regnvannet opp og ledes videre ned i systemets hjørnestolper og ned til bakken.

Firkantnøkkel

Slik åpner du Space-innglassingen

Beskrivelsen gjelder for åpning fra begge side av innglassingen.

Tilbehør

Det går fint å utstyre balkonginnglassingen med gulvkledning, rullegardiner, plisségardiner, markiser, flaggfeste og belysning fra Balcos utvalg. Skyv lukene til den ene siden på skinnene.

32


ÖFFNEN DER FENSTER ZUR REINIGUNG Åpne lukene for rengjøring 198

244

31

199

156

944

1080

1078

2570

Sind alle drei Verriegelungen geöffnet kann d be mit dem Hilfsrahmen 70° geöffnet werden Hilfsrahmen und die Öffnung dieses Rahmen zu Reinigungszwecken vorgesehen. Eine Da zung dieser Öffnungsmöglichkeit ist nicht vo und kann zum vorzeitigen Versagen der Elem führen.

Nach der Reinigung sind alle drei Verriegelu Space. tegning fra siden. um die volle Stabili der Tverrsnitt fest zuogverschließen, Konstruktion wieder herzustellen. 147

Bruk den medfølgende firkantnøkkelen når du skal åpne en luke. Hver ramme har tre låser du må åpne for å kunne løsne luken fra lukerammen.

Zum Öffnen des Fensters nutzen Sie bitte den mitgelieferten Vierkantschlüssel. In jedem Rahmen befinden sich drei Verriegelungen, die geöffnet werden müssen um das Fenster aus dem Hilfsrahmen zu lösen.

Når du har åpne de tre låsene, kan du åpne luken 70°. Rammen må kun åpnes i forbindelse med rengjøring. Det er ikke meningen at den skal åpnes regelmessig, da det kan gi tretthetsskader i materialet. Lås alle låsene etter rengjøringen for å gjenopprette stabiliteten til konstruksjonen.

191

235

Die Reinigung der geöffneten Hilfsrahmen un darin befindlichen Scheiben sollte nicht von e oder Steighilfe erfolgen. Benutzen Sie ein lan Reinigungsgerät.

Space. Tverrsnitt av hjørnestolpe.

33


Access Regn, snø og kulde er en krevende kombinasjon for åpne svalganger. Først og fremst fordi det krever en hel del ekstra arbeid å holde gangene frie for skitt og is. Accesssystemet er en tilleggsfunksjon til innglassingssystemet Twin/Sight og brukes ved innglassing av svalganger og entrébalkonger. Ved å glasse inn svalgangene med Access får du en effektiv klimabeskyttelse. Access gjør dessuten svalgangen til en buffersone som varmer opp den kjølige luften før den når inn i leilighetene, noe som bidrar til et lavere energiforbruk.

Luker

Access har en automatisk åpningsfunksjon som utløses ved røykutvikling og brann. Av sikkerhetsårsaker kan ikke Access låses / låses opp med magnetnøkkel som Balcos øvrige systemer. Hvis lukene må åpnes, f.eks. for lufting, kan du skyve dem fra motsatt side av elektromagneten. Access kan leveres med 3, 4 eller 5 luker. 5 luker er å anbefale for maksimal åpningsgrad.

Front

Access frontutførelse er som regel inndelt i to. Innglassingen mangler håndløpere og har derfor av sikkerhetsårsaker en brystningshøyde på minst 1100 mm til lukenes nedre skinner. Man kan velge mellom flere ulike fyllmaterialer i både øvre og nedre del av innglassingens brystning, slik at det skal passe godt til kundens ønsker, fasaden og det øvrige miljøet. Hvis man av en eller annen grunn må bytte fyllingen i brystningen, gjøres det fra balkongens innside av en glassmester eller annen kompetent person. Alle aluminiumsprofiler kan fås i valgfri farge iht. RAL-skalaen.

Unike egenskaper

Balkonginnglassingens selvventilerende konstruksjon VentTec gjør at glassene holdes frie for kondens. Ugunstige værforhold kan imidlertid gi en viss kondens. Du kan da åpne en luke fra motsatt side av elektromagneten for å slippe ut den fuktige luften. Balcos innglassing Access utstyres med dreneringssystemet CleanLine. CleanLine fungerer gjennom dreneringshull i lukenes nedre skinneprofil. Her samles regnvannet opp og ledes videre ned i systemets hjørnestolper og ned til bakken.

34

Maks bredde / parti

5,4 m* / enhet

Maks. høyde (luke)

1,8 m*

Maks. / min. bredde (luke)

1,1 m* / 0,7 m*

Lydreduksjon

~21 dB

Energibesparelse

~20 %**

Luke

Floatglass, herdet glass 4–5 mm

Brystning

Lamellglass, laminat, polymerkompositt

*Størrelsen påvirkes av høyden på partiet, gjeldende vindbelastninger og nasjonale byggnormer. **Energibesparelsen varierer og påvirkes av omgivelsene balkongen er plassert i.

Åpningsfunksjon

En medbringer som sitter på den innerste luken, tar med seg de øvrige lukene slik at innglassingen åpnes maksimalt. Medbringeren er koblet med en vaier som løper i den øvre skinnen, via linhjul, til en fallvekt som løper i en kanal inntil sideprofilen. Dette betyr at systemet ikke er avhengig av strøm for å kunne åpnes, siden energien som åpningsprosedyren krever, ligger lagret i fallvekten. Når Access-funksjonen har løst ut og røyken er luftet ut, gjenoppretter du systemet ved å føre den indre luken tilbake til elektromagneten for hånd. Systemet er koblet slik at hvert parti kan åpnes individuelt med funksjonstestknappen, mens hele svalgangen åpnes hvis en av røykvarslerne utløses.


158

192

120

155

189

1.

Ved en eventuell røykutvikling åpnes innglassingen automatisk for å slippe ut røyken og for å kunne brukes som rømningsvei.

2.

2. Åpningsknappen må kun brukes til testing av systemet. Ikke til lufting o.l. Lufting skjer gjennom manuell åpning.

3.

3. Elektromagnetisk holder. Slipper lukene når røykvarsleren/ nødåpneren bryter strømmen. Åpnes også ved strømbrudd.

4.

4. Stabilt håndtak. Ved hjelp av håndtaket lukker du lukene etter en eventuell røykutvikling, brann eller funksjonstest.

170

1.

210

Fallvekt

52

≈1100

60

71

82 144

125

Access. Tverrsnitt og tegning fra siden.

Access. Tverrsnitt av hjørnestolpe.

35


Håndløpere Alle håndløpere fra Balco, som er laget av aluminium, kan lakkeres i valgfri farge. Nedenfor kan du velge mellom en rekke ulike profiler. Ved montering utstyres profilene med et matchende endelokk. Alle håndløpere kan brukes opptil en lengde på ca. 2,8 m uten mellomstøtte.

100

52

BKS 5260 – Alfa

BKS 5820 – Bravo

30

100

Brukes bare som supplerende håndløper.

BKS 5821 – Charlie

45

150

36


150

44,9

BKS 5851 – Delta

BKS 18841 – Echo

52,6

100

PG25 - Foxtrot

Ø50mm

Ø70mm

Golf

10mm

50mm

Håndløpere bare for Balcos Vision system

37


Kvalitetsbevis som gir trygghet En innglasset balkong er en stor investering som man skal ha glede og nytte av i mange år. Det er viktig at produktene holder høy kvalitet og at leverandøren har stabil økonomi. For oss i Balco er det en selvfølge å kontinuerlig forbedre og utvikle produktene og tjenestene. Fordi vi er delaktige i prosessen, fra start til mål, får vi tett kontakt med både kundene og beboerne. Vi lytter gjerne, da ønsker og krav hjelper oss til å bli enda bedre. Vår streben etter intelligente løsninger har også ført til mange egne patenter som gjør produktene unike. Balco har høyeste kredittverdighet og er et kapitalsterkt selskap, noe som gjør oss til en stabil leverandør og samarbeidspartner. Balco ble grunnlagt i 1987, og medarbeiderne er deleiere. Du kan med andre ord være trygg på at vi jobber mot samme mål: at du skal bli fornøyd med ditt valg av balkong fra Balco.

Dette symbolet viser at løsningen er unik for Balco. Vi har et førtitall patenter på små detaljer som gjør at helheten blir så mye bedre.

Vår sertifisering iht. ISO 9001 innebærer at du får en kvalitetssikret vare/tjeneste som oppfyller kravene du som kunde kan stille. ISO 14001 innebærer at vi utfører produksjonen på en måte som er skånsom for miljøet.

Symbolet til den nordiske balkongforeningen. Vi som er medlemmer, forplikter oss til å følge foreningens anvisninger for å levere sikre balkonger av høy teknisk kvalitet.

Det globale selskapet Dun & Bradstreet gjennomfører hvert år en kredittvurdering av svenske bedrifter. De ti siste årene har vi fått høyeste kredittverdighet – AAA.

Symbolet for Sentralt Godkjent. Balco er igjen godkjent etter ny ordning om sentral godkjenning fra 01.01.2016 – 04.12.2020.

Balco er en pålitelig leverandør som du finner i StartBANK. StartBANK er et felles leverandørregister som brukes av innkjøpere innenfor bygg og anlegg, forvaltning, forsikring og fast eiendom i Norge, til støtte for seriøse leverandører og med oppdatert og kontrollert leverandørinformasjon.

38


Praktisk sjekkliste Fasadebeskyttelse

Balcos innglassede balkonger beskytter fasaden, noe som reduserer det fremtidige vedlikeholdsbehovet for så vel fasade som vinduer og dører.

Støyskjerming

Forstyrres beboerne av trafikkstøy fra en nærliggende motorvei eller jernbane? Med vår innglassing dempes lyden effektivt, og bokomforten øker.

Klimabeskyttelse

Luften i de innglassede balkongene fungerer som isolering, noe som gjør at tilluften varmes opp før den kommer inn i leilighetene. Effekten blir et bedre termisk inneklima.

Redusert omplassering

Innglassede balkonger øker så vel bruken av balkongene som trivselen til beboerne. Resultatet blir redusert omplassering og mer fornøyde beboere.

Reduserte energikostnader

En innglassing beskytter selvsagt balkongen og leilighetens fasade mot vær og vind. Det som mange ikke er klar over, er at en innglasset fasade også reduserer leilighetens oppvarmingskostnader med opptil 20 prosent.

Økt verdi på leiligheten

En innglasset balkong gjør leiligheten mer attraktiv på boligmarkedet.

Økt bruk bidrar til økt sikkerhet

Fordi balkongen brukes mer når den er innglasset, vil man være mer til stede i området rundt huset, noe som gjør at forekomsten av hærverk avtar.

Visning i ditt område

Dere får hjelp av Balco med informasjon og visning av virkelige balkonger for beboerne i deres område.

Arbeid

Vi utfører raskt arbeid, som betyr at beboerne fortsetter å bo i leielighetene i byggetiden.

Prosjektet

Balco er en stor aktør med omfattende service og organisasjon. Prosjektering og prosjektledere inngår alltid.

Vi hjelper dere med forespørselsunderlag, prosjektering, arkitekttegning, byggetillatelse og konstruksjonsunderlag.

39


NORGE Balco AS Sandstuveien 60A 1184 Oslo Telefon +47 23 38 12 00 balco@balco.no www.balco.no

DANMARK Balco A/S Hammerholmen 48 A 2650 Hvidovre Telefon +45 36 46 42 60 balco@balco.dk www.balco.dk

FINLAND Balco Oy Töölönkatu 7 A 00100 Helsinki Telefon +358 456 68 64 24 balco@balco.fi www.balco.fi

TYSKLAND Balco Balkonkonstruktionen GmbH Ernst-Ruska-Ufer 2 D-12489 Berlin Telefon +49 3063 49 98 25 balco@balco.de www.balco.de

STORBRITANNIA The Waggon House, Prockters Farm West Monkton, Taunton TA2 8QN Telefon +44 2036 87 10 20 balco@balcouk.com www.balcouk.com

NEDERLAND Balco Balkonsystemen B.V. Floridadreef 108 Utrecht, 3565AM Telefon +31 030 30 78 100 balco@balco.nl www.balco.nl

NO_1112_202002_Produkter og Teknikk 500 eks

SVERIGE (HK) Balco AB Älgvägen 4 352 45 Växjö Telefon +46 (0)470-53 30 00 balco@balco.se www.balco.se

Profile for Balco AB

Produkter og Teknik  

Produkter og Teknik fra Balco

Produkter og Teknik  

Produkter og Teknik fra Balco

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded