Page 1

Produktoversikt

Innglassede balkonger


Innglassede balkonger – trinn for trinn A Frontsystem

G

B Lukesystem C Brystning H

D Dreneringssystem E Balkongplate F Innfesting

B

D

G Tak H Ventilasjon

A C

E

F


Frontsystem

Air/Vision®

Rammefri luke med utvendig håndløper, uten hjørnestolper.

Sight/Vision®

Rammefri luke uten håndløper, uten hjørnestolper.

Air/Design™

Rammefri luke med utvendig håndløper.

Sight/Design™

Rammefri luke uten håndløper.

Air/Twin®

Luke med ramme og utvendig håndløper.

Sight/Twin®

Luke med ramme uten håndløper.

Space™

Etasjehøy luke, utvendig rekkverk.

Vista®- Glasshjørne

Gir balkongen en vakker panoramautsikt og et moderne uttrykk. Passer til de fleste frontsystemer.


Frontsystem Vision

®

- Balcos foldeglassystem uten rammer og hjørnestolper

Vision® er markedets mest stabile, stillegående rammefrie system. Vision® er et videreutviklet produkt i Balcos produktsortiment og unik på mange måter. Vision® gir en lys balkong med fri sikt helt uten lukerammer og hjørnestolper. Det skaper inntrykk av en ubrutt flate ettersom lukens glass er i samme høyde som brystningsmaterialet. Vision® er markedets eneste system som enkelt manøvreres med én hånd. Med en magnetnøkkel som plasseres på lukens nedre kant, løsnes låsetappene, og så foldes luken innover. Med et enkelt håndgrep kan du deretter skyve lukene sideveis til balkongen er helt åpen. Lukene stenges like enkelt og låses først når du fjerner magnetnøkkelen fra luken. Vision® har ingen synlige håndtak og er et minimalistisk system. Det finnes ingen vertikale profiler, og de horisontale profilene er nette.

Vision® med Sight-brystning

Vision® med Air-brystning


Lukesystemet Twin

®

- Balcos unike og patenterte luke med ramme

Med Balcos unike luke Twin® får du to systemer i ett. Maksimal fleksibilitet og mulighet til å åpne opp hele balkongen. Den elegant designede glassluken kan nemlig både åpnes som en helt vanlig skyveluke og skyves inn som en foldeglassluke. Twin-luken er også smidig og enkel å håndtere. Det kreves ingen kraft, det eneste som trengs, er et enkelt grep ved rammene for å skyve luken til siden. Når du vil folde den inn feller du bare ut det diskré håndtaket i lukens ramme. En unik funksjon er også at du enkelt kan folde inn én enkelt luke der du vil på skinnen når du ønsker å pusse vinduene.

Delvis åpen.

Helt stengt.

Helt åpen.

Fullt åpen og foldet opp.

Åpne hvilken luke du vil, hvor som helst på skinnen.


Lukesystemet Design™ - Balcos foldeglassluke uten ramme Design™ er lukesystemet som også utgjør en del av frontsystemet Vision®. Lukesystemet er markedets mest stabile, stille og rammefrie system. Det skaper inntrykk av en ubrutt flate ettersom lukens glass er i samme høyde som brystningsmaterialet. Design™ er markedets eneste system som enkelt manøvreres med én hånd. Med en magnetnøkkel som plasseres på lukens nedre kant, løsnes låsetappene, og luken foldes innover. Med et enkelt håndgrep kan du deretter skyve lukene sideveis til balkongen er helt åpen. Lukene stenges like enkelt og låses først når du fjerner magnetnøkkelen fra luken. Design™ har ingen synlige håndtak og er et minimalistisk system. Mangelen på vertikale profiler bidrar til fri sikt og skaper et estetisk tiltalende uttrykk.

Stengt

Åpen


Lukesystemet Access

®

- Balcos svalgang

Røykvarsler

Ved røykutvikling/brann utløser detektoren et signal som sendes til elektromagneten i lukekonstruksjonen som slipper og lukene åpnes opp.

Magnet

Så snart signalene tas imot fra røykvarsleren, brytes kontakten mellom magnetene. Via en skjult kabelkonstruksjon føres de skyvbare lukene automatisk til siden, noe som gjør arbeidet enklere for redningsmannskapene og øker beboernes mulighet til å komme seg i sikkerhet.

Nødåpningsknapp

Denne knappen må kun brukes i nødsituasjoner, f.eks. ved røykutvikling eller brann. Ved å trykke på knappen brytes kontakten mellom magnetene og lukene skyves automatisk til siden.

Stabilt håndtak

Access® er utstyrt med et håndtak som gir mulighet til å åpne og stenge lukene manuelt. Du kan med håndtakets hjelp stenge lukene dersom lukene har åpnet seg.


Tilbehør - Balcos standardsortiment Det finnes en rekke tilbehør til Balcos innglassede balkonger. Med Balcos skreddersydde og spesialutviklede tilbehørssortiment finnes det forutsetninger for å skape et fint miljø på din balkong. Balco hjelper gjerne til med informasjon, materialprøver og designkunnskap for å gi deg som kunde de beste forutsetninger for en fin og funksjonell balkong. Nedenfor finner du et utvalg av det tilbehøret Balco kan tilby og tilbehøret finnes i flere farger og materialer.

Rullegardin

Plisségardin

Flagg med holder

Teppe

Markise

Blomsterkasse


Funksjoner - Det unike med Balco Balco har siden starten i 1987 arbeidet med å utvikle produktene til å bli så bra og funksjonelle som mulige. Opp gjennom årene har vi funnet frem til flere funksjoner som gjør oss helt unike og som vi er alene om på markedet. Det er i tillegg funksjoner som bidrar til at din balkong kan brukes enkelt og sikkert og som gir en bekvemmelighet som gjør at du vil benytte deg av balkongen ofte og lenge.

Twin-håndtak – Åpne lukene ved enkelt å

Tak - Balcos standardtak er brann-, lyd- og

VentTec® - Lydreduserende og godkjent ventila-

Magnetlås - Gir økt sikkerhet.

felle ut det diskré håndtaket.

sjon.

varmeisolert.

CleanLine®- Balcos integrerte dreneringssystem leder bort vannet.


Kvalitet som gir trygghet En innglasset balkong er en stor investering som man skal ha glede og nytte av i mange år. At produktene holder høy kvalitet er derfor ekstra viktig. For oss i Balco er det en selvfølge stadig å forbedre og utvikle våre produkter og tjenester. Vår streben etter intelligente løsninger har også ført til mange egne patenter som gjør våre produkter unike. Takket være en målrettet, men forsiktig ekspansjon har vi nådd høyeste mulige kredittverdighet. Du kan med andre ord trygt stole på at vi alle sammen streber mot samme mål; at du skal bli fornøyd med ditt valg av balkongsystem fra Balco.

Den globale bedriften Dun & Bradstreet gjennomfører hvert år en kredittvurdering av svenske bedrifter. De ti siste årene har vi fått høyeste kredittverdighet – AAA.

Montasje

Symbolet for Balkongforeningen i Norden. Vi som er medlemmer, forplikter oss til å følge foreningens anvisninger for å levere sikre balkonger av høy teknisk kvalitet.

Vår sertifisering ifølge ISO 9001 innebærer at du får en kvalitetssikret vare/tjeneste som oppfyller de krav du som kunde kan stille. ISO 14001 innebærer at vi utfører produksjonen på en måte som er skånsom for miljøet. Balco er dessuten sertifisert for CE-merking gjennom EN 1090-1, sveising ifølge EN ISO 3834-2 og betongstøping ifølge EN 13369.

Dette symbolet viser at løsningen er unik for Balco. Vi har et førtitalls patenter på små detaljer som gjør at helheten blir så mye bedre.

Balco har stor erfaring og kunnskap når det gjelder komplette balkongentrepriser i nært samarbeid med våre bestillere. Når vi utfører våre balkongentrepriser, benytter vi oss av nøye utvalgte montører med lang bransjeerfaring. Alle våre montører får opplæring i gjeldende entrepriseregler og personsikkerhet på byggeplassen. Vi sikrer alltid at vi oppfyller alle de krav som stilles av en underentreprenør, og påser at vi følger de regler og forskrifter som gjelder på de respektive byggeplassene. Samtlige av våre byggeprosjekter ledes av kunnskapsrike og erfarne prosjektledere.


Merknader


Sandstuveien 60 A 1184 OSLO Telefon +47 23 38 12 00

Kristiansand

Vågsbygd Ringvei 100 4621 KRISTIANSAND Telefon + 47 958 69 309

Trondheim

Kjøpmannsgata 52 7010 TRONDHEIM Telefon + 47 902 36 179

Narvik

Teknologiveien 12 8517 NARVIK Telefon +47 458 71 658

NO_1108_201609_Produktoversikt

Oslo (Hovedkontor Norge)

Profile for Balco

Produktoversikt - Inglassade balkonger NO  

Produktoversikt - Inglassade balkonger NO