Page 1

El pastor alemany Victor Sadornil Maria Lopez


El pastor alemany — El pastor alemany és una de les races de gos més populars,

versàtils i gran del món. Treballador nat, afectuós amb la família, excel lent guardià, guia de cecs, animal de salvament, pacient i protector amb els nens. Valentia, intel ligència, abnegació i fidelitat són unes de les tantes virtuts que caracteritzen a aquest gos. També és conegut amb el nom de Ovejero alemany, o Gos Policia .


Característiques — Aspecte general: robust i flexible, lleugerament allargat, cos molt

musculós. La seva natural noblesa i la seva seguretat inspiren respecte. La seva forta mandíbula li atorga una mossegada en tisora que pot exercir sobre 100 kg de pressió, superant races com el pitbull i pastor belga entre d'altres, s'han vist casos on superen els 200Kg superant al rottweiller o bulldog americà, això ens demostra la pontencia de la mossegada d'un pastor alemany. Existeixen moltes variants de color en els pastors alemanys, com a color negre, negre i vores cafè, vermellosos i negre, però sempre visible el seu mantell de color negre, per això molts li cridessin mantell negre.


Característiques — • Alçada a la creu: entre 60 i 65 cm el mascle, i la femella entre 55 i

60 cm. • Pes: el mascle ronda pels 30 i 40 kg, i la femella entre 22 i 32 kg. •Esperança9de9vida:9129anys.


Malalties Les alèrgies són habituals en aquesta raça. Solen causar-se amb alopècies, pruïja (picor) i, en funció del grau de lèrgia, s’orgeixen importants lesions dèrmiques Les piodermes o infeccions de pell, que poden anar des superficials a profundes en funció del grau en què estigui afectada la pell, també són freqüents en aquesta raça. De seguida fan acte de presència granits amb o sense pus (pústules o pàpules), hi ha un intens picor, sorgeixen zones alopécicas, àrees2costroses, etc.


Origen — El pastor alemany té una història ben documentada i relativament

recent. Aquesta raça va ser creada amb un objectiu clar i precís: ser una raça de treball. Max Emil Frederick von Stephanitz, capità de cavalleria de l'exèrcit alemany, ja tenia el 1890 la visió d'una raça alemanya de treball. Segons la visió de von Stephanitz, els gossos d'aquesta raça havien de ser intel ligents, protectors, ràpids, d'aparença noble, fiables i completament dedicats a complaure als seus amos. Aquesta visió era compartida amb Artur Meyer, que va ajudar a von Stephanitz en la creació del pastor alemany modern. Finalment la nova raça va ser creada i de hico reproduir-se en granges.


Aliments — Pinsos de totes les marques, com Royal Canin, Eukanuba i Hill's, i

per a tots els gustos: amb carn, peix, sense cereals, etc. — Els pinsos varien segons si són secs, amb gust de carn, peix, o

sense cereals, també hi ha pinsos perquè els gossos facin dieta, els gossos tenen sempre un mateix aliment mai no han de variar, perquè moltes vegades et la rebutgen i no mengen . A més hi ha gossos més grans, com en aquest cas el pastor alemany, o més petit com el caniche nan, i un exemple d'un gos d'estatura mitjana seria el coc. Segons la seva vitalitat i el seu desgast diari mengen més o menys.


FI —

Fet per

—

Victor Sadornil

—

&

—

Maria Lopez

ELS GOSSOS  

TREBALL ESO

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you